Orijinalini görmek için tıklayınız : İphone 6 pil sorunu
Mehmet Opc
11-07-2017, 13:29
Arkadaşlar merhaba,
Genel sorun olduğunu düşünüyorum appleların pil sorunu. 1 telefon 2 sene sonunda yeni pil istiyor.Bende iphone6 var ve pilinin ömrü azaldı %15 te kapanıyor. Telefonun pilini değiştirmek istiyorum ama telefonculara güvenemiyorum biri diyor 80 lira orjinal biri diyor 150 lira kimi diyor 200 lira diye. Zorlu Centel Apple 350 liraya değişim yapıyor. Bana birazcık pahalı geld.İstanbul/Beşiktaşta yaşıyorum önericeğiniz bildiğiniz güvendiğiniz bir telefoncy varmı orjinal batarya değiştiren yada netten orjinal batarya alıp herhangi bir telefoncudada değiştirebilirim. Bana bu konuda yardımcı olabilecek varmı pilin orjinalini nerden bulurum yada orjinal pili nasıl anlarım.
Teşekkürler
excellency23
11-07-2017, 13:39
1 günü cikarmiyor mu telefon? pil kalibrasyonunda sikinti vardir belki. mesela %15 gösterdigi zaman %1 pili kalmistir o yuzden kapaniyodur. android te o tarz programlar var düzeltiyor ama ios ta var mi bilmiyorum.
Mehmet Opc
11-07-2017, 13:42
1 günü cikarmiyor mu telefon? pil kalibrasyonunda sikinti vardir belki. mesela %15 gösterdigi zaman %1 pili kalmistir o yuzden kapaniyodur. android te o tarz programlar var düzeltiyor ama ios ta var mi bilmiyorum.
Sabah 7 de şarjdan çıkartıyorum telefonu akşam en geç 17.00-18.00 e kadar anca gidiyor birazda telefonla uğraşıyorum oyun oynuyorum o yüzden değişim yapmak istiyorum birde ekiye göre daha hızlı bitmeye başladı şarjım iosta öyle bir program yok diye biliyorum
arsenikli
11-07-2017, 14:03
Getirin değiştirelim , Orj batarya yok hiç biyerde
UmutBuran
11-07-2017, 14:20
Bendede aynı sorun mevcut , sarjım çok çabuk bitiyor ve bitmeden kapanmalar mevcut güvenilir ve sağlam bir yer bulsam değiştireceğim
çalıştığı teknik serviste açıldı bilgi alıp haber veririm gün içinde
Apple hariç hiç bi yerde orj.batarya yok 5-6 ay sonra tekrar bozuluyor
Appleda yaptırmayacaksanız elden çıkarım derim güncellemeyle mi alakalı bilmiyorum genelde fazla güncelleme yapmayanların bataryası daha uzun gidiyor
Mehmet Opc
11-07-2017, 14:56
Getirin değiştirelim , Orj batarya yok hiç biyerde
Ortalama fiyatı nedir ve garanti veriyormusunuz ?
Mehmet Opc
11-07-2017, 14:58
çalıştığı teknik serviste açıldı bilgi alıp haber veririm gün içinde
Çok iyi olur sizden haber bekliyorum
arsenikli
11-07-2017, 15:02
Kadıköy yazicioglundayim gel çay kahve içelim dostluk kazansın parayi dert etme
Apple hariç hiç bi yerde orj.batarya yok 5-6 ay sonra tekrar bozuluyor
Appleda yaptırmayacaksanız elden çıkarım derim güncellemeyle mi alakalı bilmiyorum genelde fazla güncelleme yapmayanların bataryası daha uzun gidiyor
Gecen hafta ayfon 6 yi alali tam 2 sene oldu. 2 senede bir kere bile güncellemedim. Yuzde 30 ken sarj telefon kapaniyordu garantinin son gunu servise verdim kayit actilar. Bir hafta sonra guncelleyip bana geri verdiler.. simdi gosterge sorunu yok ama sarj gene dayanmiyor. Bir gun gitse sukredecegiz. Telefondan soguyor insan.
Çok iyi olur sizden haber bekliyorum
sordum hiç bi cihazda yan sanayi ürün kullanmıcaz orjinal yedek parça bekliyoruz dediler haftaiçi en geç pazartesi gelirmiş tekrar haber veririm
İbrahim33
11-07-2017, 16:22
Benim şarj gayet güzel valla. Aldığımdan beri oyun oynamadım. Oyun anasını belliyor telefonun , oyun oynamazsanız uzun yıllar stabil şekilde kullanabilirsiniz telefonunuzu.
Ben genelde iphone'umu 1 yıl kullanıp satıyorum o yüzden hiç sorun yaşamadım. İlk defa 6S'imi 1 yıldan daha uzun kullanıyorum. Aldıktan 4-5 ay sonra ciddi pil problemi yaşadım. Soğuk havada %80'de kapanma gibi. Batarya değişim programına dahil olduğundan fırsat bulunca değiştirttim. Sağolsunlar ekranıda değiştirmişler yok yere. 2 aydır sıfır tel kullanıyorum sanki :)
Orj. yedek parça tabiki rakipsiz olur ancak verilen parayı hak edecek kadar kullanılıp kullanılmayacağına net karar vermek gerek.
yüzde 15 de kapanması demek pil öldü demek degil pil kalibrasyonu yapıcaksın bilader
1.adım : Pilinizi tamamen bitirin.
Telefon kapanana kadar kullanarak pilinizi tamamen bitirin.
2.adım : iPhone’u bir süre kullanmayın.
iPhone’u mümkünse sabaha kadar hiç şarj etmeyin. Bu mümkün değilse en azından 3-4 saat kapalı şekilde cihazı bırakın. Hiç şarj etmeyin. Böylece pil tamamen boşalacak.
3.adım : iPhone’u şarj edin
https://i2.wp.com/www.applefoni.com/wp-content/uploads/IMG_0265.png?w=384&ssl=1
iPhone’u %100 olana kadar şarj edin. iPhone’u kapalı olarak şarj etmek daha iyi. Çünkü hem daha hızlı şarj olur hem de daha az ısı yayar. iPhone’u toplam 5 saat kadar şarj edin.
4.adım: Kalibre Etme
https://i2.wp.com/www.applefoni.com/wp-content/uploads/IMG_0266.png?w=384&ssl=1
Eğer telefonu kapalı şarj ettiyseniz şarjda iken telefonu açın. Yine telefon şarjda iken Apple logosunu görünen kadar kadar güç ve home butonlarına basılı tutarak cihaza reset atın. iPhone açıldığında şarjdan çıkarın.
Kalibrasyon işlemi bu kadar. İşlemi ayda bir kez yapmanız tavsiye edilir.
alırım bi hayır duanı
Mehmet Opc
11-07-2017, 20:26
sordum hiç bi cihazda yan sanayi ürün kullanmıcaz orjinal yedek parça bekliyoruz dediler haftaiçi en geç pazartesi gelirmiş tekrar haber veririm
Sizden haber bekliyorum
Mehmet Opc
11-07-2017, 20:28
yüzde 15 de kapanması demek pil öldü demek degil pil kalibrasyonu yapıcaksın bilader
1.adım : Pilinizi tamamen bitirin.
Telefon kapanana kadar kullanarak pilinizi tamamen bitirin.
2.adım : iPhone’u bir süre kullanmayın.
iPhone’u mümkünse sabaha kadar hiç şarj etmeyin. Bu mümkün değilse en azından 3-4 saat kapalı şekilde cihazı bırakın. Hiç şarj etmeyin. Böylece pil tamamen boşalacak.
3.adım : iPhone’u şarj edin
https://i2.wp.com/www.applefoni.com/wp-content/uploads/IMG_0265.png?w=384&ssl=1
iPhone’u %100 olana kadar şarj edin. iPhone’u kapalı olarak şarj etmek daha iyi. Çünkü hem daha hızlı şarj olur hem de daha az ısı yayar. iPhone’u toplam 5 saat kadar şarj edin.
4.adım: Kalibre Etme
https://i2.wp.com/www.applefoni.com/wp-content/uploads/IMG_0266.png?w=384&ssl=1
Eğer telefonu kapalı şarj ettiyseniz şarjda iken telefonu açın. Yine telefon şarjda iken Apple logosunu görünen kadar kadar güç ve home butonlarına basılı tutarak cihaza reset atın. iPhone açıldığında şarjdan çıkarın.
Kalibrasyon işlemi bu kadar. İşlemi ayda bir kez yapmanız tavsiye edilir.
alırım bi hayır duanı
Bu dediğinizi kesinlikle hafta sonu uygulayacağım
Pili değiştirmeyin dışarda elimin telefonunun deiştirdim daha kötü oldu telefon iphone 6.
GokhanRS
11-07-2017, 20:41
Bende bir kere oldu. Sadece açma kapama tuşu ile Home tuşuna basili tuttum kendini düzeltti telefon. Bence deneyin.
onursumer
11-07-2017, 20:51
benim eski iphone 5 te ciddi pil sorunu vardı piyasada zaten orjinal denilenler bile 50-60tl olunca sahte olduğu anlaşıldığından
deji diye bi marka denk geldi gittigidiyorda 1 yıl falan garanti diyince 50tl diyip attım sepete kendim değiştirdim sanırım 8 ay oldu orjinalinden iyi :D
Aliexpress'ten kullanıcı yorumlarına göre pil alınır. El becerisi varsa kendin takarsın yoksa telefon servisine taktırırsın. Yetkili servis harici servislerin orijinal dedikleri bataryaların hiç biri orijinal değil. Anca telefondan çıkma olacak ona da ne kadar güvenebilirsin ?
Asıl problem iphone 7 sahiplerinin pilleri eskidiği zaman olacak. Waterproof için seal var ve telefonu açtığınız da o seal bozuluyor. Tamam pil ile beraber seal da geliyor fakat o seal'a ne kadar güvenilir ve o seal uygulaması el ile ne kadar sağlıklı yapılabilir?
Bir daha yeni iphone almamak üzere iphone SE alın ve bir daha değiştirmeyin!
mert_can 41
11-07-2017, 21:30
Benimde iphone 6 ımda son 2 aydır baş gösterdi günde 3 kere şarj etmek zorunda kalıyorum. Normalde devamlı değişirdim yeni modeli çıkınca 7 aynı olunca benim telefon ile değiştirmedim ve bataryanın ömrü doldu. Bende telefonculara güvenemiyorum sanırım internetten pil ve değişim aparatı alıp kendim yapıcam. Durma video izliyorum bu konuda daha önce kendi değiştirenler nelere dikkat etmem gerekir acaba zorlayan bir yönü varmı.
Bugün bu konudan iyice isyan ettim.
Teli sadece konuşma ve WhatsApp için kullandım işten geldiğimde şarj yüzde 5ti.
Powerbank araştırdım onlarda da orjinal dahi olsa patlama riski varmış.
Pantolon cebinde taşıyacam tırstım.
Asus falan alacaktım.
Galiba en iyisi 5000 Mah pil gücü olan Lenovo almak
ufuksaracci
11-07-2017, 22:23
4 yıldır sony powerbank kullanıyorum çok memnunum. Fatih
selam arkadaşlar
powerbank olarak orjinal Xiaomi 20000 mAh kullanıyorum
Xiaomi 20000 mAh Taşınabilir Şarj Cihazı Fiyatı (http://www.hepsiburada.com/xiaomi-20000-mah-tasinabilir-sarj-cihazi-p-TELSARJXIAOMI20000)
iphone 7 red plus ı hiç çıkarmadan 7 posta şarj edebiliyor
ekran parlaklıgından tutunda aklınıza gelecek her şey açık
şarj sıkıntısı çekenlere öneririm bi kere alın keyfinize bakın patlama çatlama yok daş gibi alet ateş ediyor
bu arada arkadaşlar benim telefoncu arkadasım var
3 tane kazalı iphone 6 topladı yedek parçalarıyla
su bataryayı koydu performansı orjinalınkınden daha iyi diyodu
aklınızda bullunsun fiyatta ucuz gibi
http://urun.gittigidiyor.com/cep-telefonu-ve-aksesuar/iphone-6-batarya-mucize-batarya-deji-montaj-s-286938793?pkw=&pmt=&sc_gcsp=gg&ggmktg=PaidSearch*PLA*634605115*35249984247*986482 99287*{type}*286938793*aud-313593685387:pla-79001631687&gclid=COr05PWOgtUCFW8o0wodzLYFZw&mpch=ads&scxid=14489-145818-2357-0
link tuhaf oldugu ve edit yapamadıgım ıcın flood yaptm
ahanda urun bu
10 dk da degistirebilirsiniz
BataryaShop - Hepsiburada Mağaza (http://www.hepsiburada.com/magaza/batarya-shop?kategori=catalog01_2147483642)
Apple cihazlarının bataryaları genelde uzun ömürlü oluyor 1000 cycle kadar en fazla %20 kaybetmesi lazım 3 yıllık 5s in 1200 cycle da 90 küstürdü pil sağlığı battery life diye bir uygulama var app store da bir bakın sağlına yukardaki postaki kalibrasyonu Apple ayda 1 öneriyor ayrıca dfu moda alıp yazılım yüklerseniz sorunuz büyük ölçüde çözülür
aynı sorun bendede var iphone 6 ekime kadar garantim var acaba ücretsiz değiştirirlermi
Bugün bu konudan iyice isyan ettim.
Teli sadece konuşma ve WhatsApp için kullandım işten geldiğimde şarj yüzde 5ti.
Powerbank araştırdım onlarda da orjinal dahi olsa patlama riski varmış.
Pantolon cebinde taşıyacam tırstım.
Asus falan alacaktım.
Galiba en iyisi 5000 Mah pil gücü olan Lenovo almak
Mili Power Star II 6000 mAh Taşınabilir Şarj Cihazı Mavi Fiyatı (http://www.hepsiburada.com/mili-power-star-ii-6000-mah-tasinabilir-sarj-cihazi-mavi-apple-lisansli-8-pin-kablolu-p-TELSARJMILIPSTARMV?magaza=G%C3%BCne%C5%9F%20%C4%B0 leti%C5%9Fim&wt_gl=cpc.elk.telefon-aksesuar.pla&gclid=EAIaIQobChMI_I204PqC1QIVaL7tCh0aHgy8EAQYASAB EgIAXvD_BwE)
lisanslı ürün tavsiye ederim bi ara satıyoduk kapış kapış gitti kalmadı şuan :D
uygun bişey istiyosanızda
Romoss Sense 3S 10.000 Mah Portatif Şarj Cihazı Fiyatı (http://www.hepsiburada.com/romoss-sense-3s-10-000-mah-portatif-sarj-cihazi-pm-telromosss3)
feneri falanda var kendim kullanıyorum fiyatına göre çok başarılı
Disarida pil degisimi kesinlikle yapmayin. Apple orjinal urunlerini disari satmiyor. Ya apple da degistirin yada cihazi satip ystune koyup yeni bir cihaz alin :)
4 yıldır sony powerbank kullanıyorum çok memnunum. Fatih
Evet şimdi inceledim daha önce Sony bakmamıştım.
Pek tercih edilmiyor galiba fiyatından dolayı diğerlerinin yarı gücünde ve aynı fiyat. Güç artınca fiyat 200 liralara çıkıyor.
Asusdan daha iyi daha mı güvenilir olur?
Samsung'un pil konusunda Apple'dan önde olduğu aşikar ancak bir telefon pilinin 2 yıl sonra miladını tamamlamış olması da bence gayet normal.
Telefon kullanıcıları olarak bataryaya yapılmaması gereken her şeyi yapıyoruz.
Normalde telefonun şarjı tam olarak bitmeden şarja takılmaması gerekiyor, telefonun şarjdayken kullanılmaması gerekiyor, powerbank vs gibi cihazlarla şarj edilmemesi gerekiyor ancak biz bunların tümünü yapıyoruz / yapmak zorunda kalıyoruz.
Size önerim Apple'ın telefon desteğini aramanız, onlar size telefonla iletişim halindeyken bir test uygulayacaklar telefonunuzla alakalı olarak.
Ve pilin ömrünü tamamlayıp tamamlamadığını bu şekilde öğrenebilirsiniz.
Pil değişimi de yapacaksanız size tavsiyem 350 TL de olsa direkt olarak Apple'da yapmanız olur. En azından bataryanız yine garanti altında olur.
ufuksaracci
12-07-2017, 09:58
Fatih ben çok memnunum resmen 4 senedir cantamda. Benim kullandığım bu
Sony Cp-f5 - 5000mah Powerbank - n11.com (http://urun.n11.com/tasinabilir-sarj-cihazi/sony-cp-f5-5000mah-powerbank-P106803997)
Mili Power Star II 6000 mAh Taşınabilir Şarj Cihazı Mavi Fiyatı (http://www.hepsiburada.com/mili-power-star-ii-6000-mah-tasinabilir-sarj-cihazi-mavi-apple-lisansli-8-pin-kablolu-p-TELSARJMILIPSTARMV?magaza=G%C3%BCne%C5%9F%20%C4%B0 leti%C5%9Fim&wt_gl=cpc.elk.telefon-aksesuar.pla&gclid=EAIaIQobChMI_I204PqC1QIVaL7tCh0aHgy8EAQYASAB EgIAXvD_BwE)
lisanslı ürün tavsiye ederim bi ara satıyoduk kapış kapış gitti kalmadı şuan :D
uygun bişey istiyosanızda
Romoss Sense 3S 10.000 Mah Portatif Şarj Cihazı Fiyatı (http://www.hepsiburada.com/romoss-sense-3s-10-000-mah-portatif-sarj-cihazi-pm-telromosss3)
feneri falanda var kendim kullanıyorum fiyatına göre çok başarılı
Romoss Çin malı galiba. Fakat internette çok iyi yorumlar var.
Sony den daha iyi bir marka mı powerbank konusunda?
xiomi var neye göre iyi deren işçilik stabilite ve performans olarak vaad ettiklerini veriyor
individual
12-07-2017, 14:22
Iphone5S'dede bende aynı batarya sorunu yaşadım.Apple aradım destek aldım.
Ayarlardan bir özelliği aktif ettim.Sanırım apple cihazla ilgili bilgiler gidiyor sanırım.
Telefondaki kişi ile görüştüğümde telefonu sıfırlayın (Backup geri alma yapmayın rehberinizi resimlerinizi yedekleyip tekrar telefonu sıfırlayın ve uygulamaları tekrar indirin dedi bende yaptım ve baya bir fark olmuştu)
Benim backup iphone3'den beri kullanıyordum 3-4-5S hep restore yaptım.
App Store'dan "Battery Life: check device's runtimes" isimli uygulamayı indirin (battery life yazınca ilk çıkan sonuç olması lazım, geliştirici; Robert Tkotzyk)
Uygulamanın ilk sayfasında bataryanın fabrika çıkışı maksimum kapasitesinin ne kadar azalmış olduğunu yüzdesel olarak gösterir, sola kaydırın üçüncü sayfaya gelin, Capacity kısmında da yine batarya fabrika çıkışı kaç mAh imiş, şuanda kaç mAh güçte onu görürsünüz.
%20 veya üzeri kayıp varsa direk değiştirin, düşünmeyin, tavsiyem Apple'da değiştirmeniz, daha sağlıklı olur, patlama şu bu yaşayan yok gerçi ama yazın vs özellikle çok ısınıyor, batarya hassas konu, ya Apple'da orjinali ile değiştirin, ya da kendi aldığınız pili değiştirebilecek düzgün bir telefoncu biliyorsanız araştırıp düzgün bir pil alıp taktırınız, bunca zaman neden buna göz yummuşum diyeceksiniz değiştirdikten sonra, zamanında iki adet iPhone 5'te pil değiştirip bunu yaşamıştım, ayrıca şuan yazarken aklıma geldi, ben birkaç ay önce aliexpress'ten Nohon marka pil almıştım arkadaşıma iPhone 6 için, taktırmadık kenarda duruyor kapalı kutusunda, Nohon marka pili araştırıp arzu ederseniz bana geri dönüş yapabilirsiniz.
Ayrıca bataryanın şuanki performansına bu uygulamayla baktığınız zaman düşüş varsa; telefonu sıfırlama, yedeksiz sıfır kurulum vs de iş yapmaz, boşuna iş yapmamış olursunuz,
Apple'ın bataryaya baktığı diagnose sistemi de epey gariptir, kendi lehlerine işler, zamanında 1800 mAh'tan 900 mAh'a düştüğünü bildiğim, %37'lerde, %40'larda kapanan iPhone 6 ile Apple'a gittiğimde, diagnose yaptıkları zaman onların cihazında sonuç %85 falan çıkmıştı ve yeşil alan diye tabir edilen alan içerisindeydi, sanırım adamların ücretsiz batarya değişimi yapmaları için telefonun hiç açılmaması falan gerekiyor :)
(üstteki mesajı editlemeyi bulamadım, kusura bakmayın 2 mesaj oldu)
Yine ayrıca pil kalibrasyonu da bir hikayedir, yandaki anten yerine dokununca çekim gücü azalan iPhone 4'ler için güncelleme çıkartılıp düzeltildiği söylenmesi gibi yazılımsal anlamda şarj yüzdesinin bataryanın kapasitesi ile doğru orantılı bitmesi anlamına gelir, yani sadece üstteki yüzdeyi bataryanın o anki kapasitesine göre şekillendirir, hoş tabi telefonun ne zaman kapanacağını bilmiş olursunuz ama bataryanın kapasitesinin yükselmesini sağlayamaz, telefonun daha uzun süre kullanılabileceği anlamına da gelmez,
Ben şahsen tüm iPhone kullanıcılarına tavsiye ediyorum, düşünmeden değiştirin, 80-90 liralık iş, telefondan aldığınız keyif geri gelsin, rahatla kullanın.
(yöneticilerden ve üyelerden özür diliyorum, bir kere daha mesaj yazmış oldum, birleştirilebilirse birleştirilsin)
Sony satmıyoruz bilgim yok ama romoss fiyat performans olarak bakınca çok iyi bir ürün
2600 mah bataryası olan bi cihaz kullanıyorum en az 3 kere tam dolduruyor takıp kullanmazsam cihazı 3.5 kere doldurmaya yetiyor piyasadaki çin mallarının coğu gerçek değeri vermez ama romoss bu konuda başarılı
Asus ZenPower ABTU005 10050 mAh Taşınabilir Şarj Cihazı Fiyatı (http://www.hepsiburada.com/asus-zenpower-abtu005-10050-mah-tasinabilir-sarj-cihazi-gumus-p-TELSARJASSZMPWRGU?magaza=StokluMarket&wt_gl=cpc.tum.genel.pla&gclid=EAIaIQobChMIt7PX4tKE1QIVz8qyCh2wdAGKEAQYASAB EgLu-fD_BwE)
asusta tavsiye edebilirim çok sattık arızalı dönüş çok az arızalı gelenlerinde %95 i kablo arızası yüzünden geliyor ama kullanmadım performansı nasıl bilmiyorum talep çok olduğuna göre iyidir diye tahmin ediyorum
Mehmet Opc
13-07-2017, 14:19
Yine ayrıca pil kalibrasyonu da bir hikayedir, yandaki anten yerine dokununca çekim gücü azalan iPhone 4'ler için güncelleme çıkartılıp düzeltildiği söylenmesi gibi yazılımsal anlamda şarj yüzdesinin bataryanın kapasitesi ile doğru orantılı bitmesi anlamına gelir, yani sadece üstteki yüzdeyi bataryanın o anki kapasitesine göre şekillendirir, hoş tabi telefonun ne zaman kapanacağını bilmiş olursunuz ama bataryanın kapasitesinin yükselmesini sağlayamaz, telefonun daha uzun süre kullanılabileceği anlamına da gelmez,
Ben şahsen tüm iPhone kullanıcılarına tavsiye ediyorum, düşünmeden değiştirin, 80-90 liralık iş, telefondan aldığınız keyif geri gelsin, rahatla kullanın.
(yöneticilerden ve üyelerden özür diliyorum, bir kere daha mesaj yazmış oldum, birleştirilebilirse birleştirilsin)
İphone pil hakkında belli ki çok bilginiz var onur bey peki orjinal pil nerden bulabilirim yada netten sipariş vermek istiyorm bana bi link verebilirmisiniz ordan sipariş veriyim dedğiniz program indirdim capacity %80 diyor yani %20 lik kısım gitmiş değiştirmem şart gibi şarj cihazıyla gezmekten sıkıldım günde 2 full şarj gidiyor nerdeyse
driftboy
13-07-2017, 14:25
4 -5 ayda bi değiştiriyorum bende, sürekli elimden düşmediği için bozuluyor. 65 lira :D
ufuksaracci
13-07-2017, 14:27
Orijinal pil diye bir şey yok arkadaşlar en fazla çikma bulunabilir onun durumu da piyango olur. Apple'ın telefon tamiri yerine refurbised ( fabrika tarafından sıfırlanmış) telefon verme sebebi bu.
mert_can 41
13-07-2017, 16:20
Ayrıca bataryanın şuanki performansına bu uygulamayla baktığınız zaman düşüş varsa; telefonu sıfırlama, yedeksiz sıfır kurulum vs de iş yapmaz, boşuna iş yapmamış olursunuz,
Apple'ın bataryaya baktığı diagnose sistemi de epey gariptir, kendi lehlerine işler, zamanında 1800 mAh'tan 900 mAh'a düştüğünü bildiğim, %37'lerde, %40'larda kapanan iPhone 6 ile Apple'a gittiğimde, diagnose yaptıkları zaman onların cihazında sonuç %85 falan çıkmıştı ve yeşil alan diye tabir edilen alan içerisindeydi, sanırım adamların ücretsiz batarya değişimi yapmaları için telefonun hiç açılmaması falan gerekiyor :)
(üstteki mesajı editlemeyi bulamadım, kusura bakmayın 2 mesaj oldu)
Teşekkür ederim önerdiğiniz programdan baktm yüzde 54 durumdaymış bataryam 800 mAh kullanıyormuş bu gün hemen değiştirdim :D