PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Alfa romeo mito öneri ve görüş?

fatihdurutuna
05-09-2016, 19:44
Arkadaşlar bu sıralar yeni bir araç arayışındayım , kafamdaki araçlardan bir tanesi de mito, sizce nasıl arabalardır kronik sorunları nelerdir 1.4t mi tercih edilmeli yoksa 1.3jtd veya 1.6jtd mi tecrübesi olan arkadaşlarda fikir istiyorum. Teşekkürler

rain man
05-09-2016, 20:16
Mito ve giulietta alfa romeo kronikliği kelimesini bir kenara atabilmiş gösterişli ve sınıfında hem performans hem de yol tutuş anlamında ciddi başarı gösteren araçlar.

1.4 qv 170 hp'lik versiyona bindim. Gerçekten çok keyifli bir araba. Tutuşu gidişi sesi fazlasıyla tatminkar. 155'lik 1.4 tjet versiyon lpg uyumlu. Dizel motorlarını bilemeyeceğim ama 1.6'si giu'dakinin aynısı olsa gerek.

Kronik olaraksa benim aklıma gelen direksiyon açı sensörü diye bir zımbırtı var. O 80bin civarında kendini bırakabiliyor değişimi de biraz maliyetli sanırım. Geri kalanını kullanan arkadaşlar cevaplasın.

Octane
05-09-2016, 20:29
Mito çok ama çok iyi yol tutuyor.

1.4 tjet motor performans ve ekonomi olarak güzel bir motor, uzun ömür açısından değil. Bravo ve lineada deneyimledim, mitoda değil.

Mito hakkında bildiklerim bu kadar.

emi-R
05-09-2016, 21:03
Bana kalırsa sınıfındaki en iyi tasarıma sahip araç.1.4QV performansına göre basmayınca yakıtı normal bir araç.

canozgur106
05-09-2016, 21:08
Fatih başarılı seçim tebrik ederim dizel tercih et..

fatihdurutuna
05-09-2016, 22:07
Fatih başarılı seçim tebrik ederim dizel tercih et..

Teşekkürler abi satılık ne yazıkki yok bir tane var oda nedense içime pek sinmedi takipteyim şu sıralar

ham
06-09-2016, 01:17
2 yıla yakın süredir 1.6 jtd modelini kullanıyorum. Dizel ve spor olarak daha iyi bir alternatifi yok bence. Giulettanın 1.6 dizeli ile ufak farklar var giu 105 hp mito ise 120hp. Bravolarda da kullanılan taş gibi bi motoru var. Kullandığım süre boyunca hiç sıkıntı çekmedim tek eksisi yavaş piyasası onun dışında her şeyiyle tavsiye ederim mitoyu :)

Er34
06-09-2016, 01:47
Bu araçlarda dna olayının bozulduğunu ve tamirinin pahalı olduğunu çokça duydum. Doğru mudur ?

HG6161
06-09-2016, 03:00
Merhabalar , 155 lik MiTo var. Öncelikle yılda kaç km yapacağınızı belirleyin ondan sonra hesabı kitabı yapın. İstanbul şehiriçi yakıt tüketimi 7,6 litre uzun yol ortalama 110 ile 5.2 litre.. Bana göre yakıtı ciddi makul seviyede o yüzden dizelin bakım masraflarını da hesaba katarak öncelikle yapacağınız km yi belirleyin derim. Ek olarak süspansiyonları serttir açıkcası bu sertlikte bir arabayı dizel olarak düşünmezdim, dizel de alsan yakacak 6.0 litre arasında 1,6 litre fark varken ben dizele gerek yok diyorum..

Yol Tutuş.. Az önce süspansiyonlarının sert oluşundan bahsetmiştim buna bağlı olarak yol tutuş olarak yok artık dedirtir gerçekten yol tutuşu şaşırtacak düzeyde. Birçok araç ile kıyas yapabilirim bu konuda özellikle merak ettiğin bir marka/model var ise pm atabilirsin. Ama özetle şöyle söyliyeyim bir polo gti/ibiza cupra dan misli misli iyi yol tutuyor..

Frenler aynı şekilde başarılı gayet güven veriyor zaten şuan tam hatırlayamadım ama 320mm disk olması gerekiyor. Bu arada dizellerin diskleri daha küçük.. Qv versiyonunda orjinal 4 pistonlu brembo fren sistemi mevcut..

Performans olarak her türlü yüzünü güldürür. Stock olarak zaten trafikteki çoğunluktan hızlısın, fakat downpipe yazılım falan yaparım dersen stage 1 de 190hp oluyor.. Motor içi 250-60hp seviyesine kadar sıkıntısız tabiki bunun için turbo büyütmek lazım malesef vl36 nın nefesi yetmiyor oralara. Bu arada Qv stage 1 de 200+ hp oluyor

Kronik olarak MiTo ve Giu Alfadan beklenmeyecek düzeyde iyi. Kulağa komik geliyor ama şuan piyasadaki birçok arabadan daha sorunsuzlar.. Kısacası üzmez.
Bilmiyorum içine bindin mi ama iç mekan olarak gayet yeterli. 191cm 120kg arkadaşım rahat rahat kullanabiliyor

Alfa DNA sistemi başarılı, modlar arasında araç ciddi derecede fark ediyor, bu değişimi diğer markalardaki sport tuşu/ spor modu gibi düşünme çok daha bariz direksiyonundan süspansiyonuna kadar.. turbonun Barı dahi açılıyor dynamic modda..

Tarz.. Araç her ortamda kendisine baktırıyor kesinlikle dikkat çekici.. En güzel yanı da apaçisi olmayan bir araç, alternatifleri düşünüyorum genç adamsın gerçekten o araçlara göre saygın.. Özellikle bayanların ilgisini çok çekiyor. Ek olarak olduğundan pahalı duruyor arabaya binen bayan arkadaşlar/otomobil ile ilgilenmeyen erkek arkadaşlar tahmin yaparken piyasasının en az 20k üstünü söylediler hep fiyat olarak..

Zayıf yanı ise tabiki 2. Eli, tabiki bir piyasa arabası gibi gitmez 2. Elde ama temiz arabalarda gerçekten ilanda fazla durmuyor hatta ilana bile düşmediği oluyor.. Bu arada 2. Elde en yavaşı 1.6 jtd dir. Performans isteyen 155 lik veya Bütçe elveriyorsa Qv alır ekonomi isteyen ise 1.3 dizel alır hem 1.3 ler 1.6 lara göre daha modelli daha sonra geldiler..

Bence fiyat/performans oranınında çok başarılı.. Genç adamsın karı-kızda lazım olur tarz da lazım olur performansda lazım olur yol tutuş/fren de lazım olur.. Milletimizdeki Alfa cahilliği olmasa zaten bugün bu paralara bu arabaları alamazdın belki dikkatini çekmemiştir bir gir 0 km fiyatına bak istersen..

Özetle.. Açıkcası bence eşek niyetine binelecek bir araç değil çünkü hem marka zaten öyle bir marka değil hemde araç öyle değil gerçekten sert bildiğin coilli araba gibi ama bunun artısından yol tutuş kısmında bahsetmiştim. Ben böyle bir arabayı performanslı beklerdim/isterdim ki zaten tercihimiz öyle oldu aradaki yakıt farkı da fazla değilken ben dizele gerek yok diyorum. Arkandan biri rahatsız ettiğinde vites küçültüp gaza dokunduğunda bunun karşılığını fazlasıyla alacaksın merak etme.. Hayırlısı olsun :)

HG6161
06-09-2016, 03:11
Bu araçlarda dna olayının bozulduğunu ve tamirinin pahalı olduğunu çokça duydum. Doğru mudur ?

Tabiki doğru değil Alfa cahilleri sever hurafeleri :)

dkaya87
06-09-2016, 07:35
HG6161 'e ek olara,

1 seneden fazla 1.4 / 135bg'lik versiyonunu kullandım. yazılım, filtre egsoz ile gezdim. performansı ve yol tutuşu muazzam, ayrıca dışarıdan inanılmaz ilgi çekici bir araç.

dizelini bulmak çok zor, tercihin sportivo donanım benzinli olsun.

benim aracım:

http://www.techturkey.com/forum/otomobilleriniz/202618-jz-mito-13-sportivo.html

fatihdurutuna
06-09-2016, 07:49
Merhabalar , 155 lik MiTo var. Öncelikle yılda kaç km yapacağınızı belirleyin ondan sonra hesabı kitabı yapın. İstanbul şehiriçi yakıt tüketimi 7,6 litre uzun yol ortalama 110 ile 5.2 litre.. Bana göre yakıtı ciddi makul seviyede o yüzden dizelin bakım masraflarını da hesaba katarak öncelikle yapacağınız km yi belirleyin derim. Ek olarak süspansiyonları serttir açıkcası bu sertlikte bir arabayı dizel olarak düşünmezdim, dizel de alsan yakacak 6.0 litre arasında 1,6 litre fark varken ben dizele gerek yok diyorum..

Yol Tutuş.. Az önce süspansiyonlarının sert oluşundan bahsetmiştim buna bağlı olarak yol tutuş olarak yok artık dedirtir gerçekten yol tutuşu şaşırtacak düzeyde. Birçok araç ile kıyas yapabilirim bu konuda özellikle merak ettiğin bir marka/model var ise pm atabilirsin. Ama özetle şöyle söyliyeyim bir polo gti/ibiza cupra dan misli misli iyi yol tutuyor..

Frenler aynı şekilde başarılı gayet güven veriyor zaten şuan tam hatırlayamadım ama 320mm disk olması gerekiyor. Bu arada dizellerin diskleri daha küçük.. Qv versiyonunda orjinal 4 pistonlu brembo fren sistemi mevcut..

Performans olarak her türlü yüzünü güldürür. Stock olarak zaten trafikteki çoğunluktan hızlısın, fakat downpipe yazılım falan yaparım dersen stage 1 de 190hp oluyor.. Motor içi 250-60hp seviyesine kadar sıkıntısız tabiki bunun için turbo büyütmek lazım malesef vl36 nın nefesi yetmiyor oralara. Bu arada Qv stage 1 de 200+ hp oluyor

Kronik olarak MiTo ve Giu Alfadan beklenmeyecek düzeyde iyi. Kulağa komik geliyor ama şuan piyasadaki birçok arabadan daha sorunsuzlar.. Kısacası üzmez.
Bilmiyorum içine bindin mi ama iç mekan olarak gayet yeterli. 191cm 120kg arkadaşım rahat rahat kullanabiliyor

Alfa DNA sistemi başarılı, modlar arasında araç ciddi derecede fark ediyor, bu değişimi diğer markalardaki sport tuşu/ spor modu gibi düşünme çok daha bariz direksiyonundan süspansiyonuna kadar.. turbonun Barı dahi açılıyor dynamic modda..

Tarz.. Araç her ortamda kendisine baktırıyor kesinlikle dikkat çekici.. En güzel yanı da apaçisi olmayan bir araç, alternatifleri düşünüyorum genç adamsın gerçekten o araçlara göre saygın.. Özellikle bayanların ilgisini çok çekiyor. Ek olarak olduğundan pahalı duruyor arabaya binen bayan arkadaşlar/otomobil ile ilgilenmeyen erkek arkadaşlar tahmin yaparken piyasasının en az 20k üstünü söylediler hep fiyat olarak..

Zayıf yanı ise tabiki 2. Eli, tabiki bir piyasa arabası gibi gitmez 2. Elde ama temiz arabalarda gerçekten ilanda fazla durmuyor hatta ilana bile düşmediği oluyor.. Bu arada 2. Elde en yavaşı 1.6 jtd dir. Performans isteyen 155 lik veya Bütçe elveriyorsa Qv alır ekonomi isteyen ise 1.3 dizel alır hem 1.3 ler 1.6 lara göre daha modelli daha sonra geldiler..

Bence fiyat/performans oranınında çok başarılı.. Genç adamsın karı-kızda lazım olur tarz da lazım olur performansda lazım olur yol tutuş/fren de lazım olur.. Milletimizdeki Alfa cahilliği olmasa zaten bugün bu paralara bu arabaları alamazdın belki dikkatini çekmemiştir bir gir 0 km fiyatına bak istersen..

Özetle.. Açıkcası bence eşek niyetine binelecek bir araç değil çünkü hem marka zaten öyle bir marka değil hemde araç öyle değil gerçekten sert bildiğin coilli araba gibi ama bunun artısından yol tutuş kısmında bahsetmiştim. Ben böyle bir arabayı performanslı beklerdim/isterdim ki zaten tercihimiz öyle oldu aradaki yakıt farkı da fazla değilken ben dizele gerek yok diyorum. Arkandan biri rahatsız ettiğinde vites küçültüp gaza dokunduğunda bunun karşılığını fazlasıyla alacaksın merak etme.. Hayırlısı olsun :)
Teşekkürler verdiğin bilgiler için ağzına sağlık. Küçüklüğümden beri alfanın çizgisini çok beğenmişimdir ancak yaşanılan sıkıntılar ve çözümleyecek ustanın bulunamaması beni hep soğutmuştur alfadan neyseki bu sorun giu ve mito da çözülmüş gibi umarım bende bir mito sahibi olurum:)

fatihdurutuna
06-09-2016, 07:51
HG6161 'e ek olara,

1 seneden fazla 1.4 / 135bg'lik versiyonunu kullandım. yazılım, filtre egsoz ile gezdim. performansı ve yol tutuşu muazzam, ayrıca dışarıdan inanılmaz ilgi çekici bir araç.

benim aracım:

Maşşallah çok güzelmiş açıkcası benimde bütcem kısıtlı o yüzden bende 1.4 135 hp alırım diye düşünüyorum araştırmadayım içime sinen bir mito olmadı şuana kadar ilanlarda 35 38 k civarında elle tutulur bir araç var oda burnundan kış aldırmıyor bakıcaz bakalım. Siz ne kadara satmıştınız aracınızı satarken çok sorun yaşamışmıydınız?

dragon07
06-09-2016, 08:03
dizel mito kullandım uzun bir süre tahtada oturuyormuş gibi bir hissiyat veriyor

vites kolu çok yüksek vites geçişleri zevksiz plastik kaliteside çok iyi sayılmaz.

ama dikkatleri üzerine çekiyor bu bir gerçek parça fiyatlarıda çok pahalı degil, arızalı araç hiç degil yakıt tüketimide makul benim notum 7 :)

emir91
06-09-2016, 08:17
1 seneden fazla qv sahibi oldum benim aracımda 5 lik yay vardı araba ciddi sert şehir içinde baya yorucu kullanmak. pzero, 15mm ,spacer yay kombinasyonuyla yoldan cıkması nerdeyse imkansız olmuştu benim araç. Lakin arkadasların yazdığı gibi çokta sorunsuz bir araç değil qv 1.4t multiair olanlar.
Multiair ünitesi arıza yapabiliyor değişmesi ciddi bir para tamir oluyor ama ne kadar düzgün kalır bilinmez benimki sattıktan sonra bozulmuş ne yaptılar bilmiyorum, gaz pedalında bir sensör var o bozuluyor araç birden gazı kesme vs. tarzı bir tepki verir komple gaz pedalı değişmişti benim alfaowner da bir çok kişini başına geldi kronik gibi birşey.
Senkromeçler de sorun çıkabiliyor bazı cırtlama durumları belli bir süre sonra.
Yukarıda yazılanlar gibi qv versiyonu ciddi yüklemeye müsait değil örneğide yoktur sanırım yazılım filtre egzoz max. oluru bazı arkadaslar 155 lik düz 1.4t yi big turbo vs. yüklediler onlarda aks kesme yazılım sıkıntısı vs. yaşıyordu sürekli.
Yani temiz bir 155 lik bulup alıp stock şekilde binmeni öneririm araç biraz nazlı iyi bakarsan keyifli de ama çok kurcalanacak bir araç değil.

dkaya87
06-09-2016, 08:32
Maşşallah çok güzelmiş açıkcası benimde bütcem kısıtlı o yüzden bende 1.4 135 hp alırım diye düşünüyorum araştırmadayım içime sinen bir mito olmadı şuana kadar ilanlarda 35 38 k civarında elle tutulur bir araç var oda burnundan kış aldırmıyor bakıcaz bakalım. Siz ne kadara satmıştınız aracınızı satarken çok sorun yaşamışmıydınız?

satarken hiç sorun yaşamadım, piyasasının üstüne koymuştum ilanı satma nedenim zorunluluktu bi yandan da satılmasın istiyordum :)

ihtiyacım olandan ve kafamdaki rakamdan daha yüksek bir teklif gelince 3 hafta içinde satmış olduk.

araç temiz olunca ve doğru fiyatlayınca her türlü araç satılır.

bu arada alfa'nın en sorunsuz modelidir mito.

Umut melek
06-09-2016, 09:05
Güzel güzel izmirde mito meet yaparız artık Krdsm şimdiden hayırlı olsun sanada . inanilmaz doğru bir tercih

fatihdurutuna
06-09-2016, 09:14
1 seneden fazla qv sahibi oldum benim aracımda 5 lik yay vardı araba ciddi sert şehir içinde baya yorucu kullanmak. pzero, 15mm ,spacer yay kombinasyonuyla yoldan cıkması nerdeyse imkansız olmuştu benim araç. Lakin arkadasların yazdığı gibi çokta sorunsuz bir araç değil qv 1.4t multiair olanlar.
Multiair ünitesi arıza yapabiliyor değişmesi ciddi bir para tamir oluyor ama ne kadar düzgün kalır bilinmez benimki sattıktan sonra bozulmuş ne yaptılar bilmiyorum, gaz pedalında bir sensör var o bozuluyor araç birden gazı kesme vs. tarzı bir tepki verir komple gaz pedalı değişmişti benim alfaowner da bir çok kişini başına geldi kronik gibi birşey.
Senkromeçler de sorun çıkabiliyor bazı cırtlama durumları belli bir süre sonra.
Yukarıda yazılanlar gibi qv versiyonu ciddi yüklemeye müsait değil örneğide yoktur sanırım yazılım filtre egzoz max. oluru bazı arkadaslar 155 lik düz 1.4t yi big turbo vs. yüklediler onlarda aks kesme yazılım sıkıntısı vs. yaşıyordu sürekli.
Yani temiz bir 155 lik bulup alıp stock şekilde binmeni öneririm araç biraz nazlı iyi bakarsan keyifli de ama çok kurcalanacak bir araç değil.
Bütcem izin vermediği için qv almam biraz imkansız zaten. Öyle uçmak kaçmak ta değil zaten amaç soft bir yazılım ve egzoz benim için yeterli olur . Çok teşekkürler bilgiler için :)

fatihdurutuna
06-09-2016, 09:16
Güzel güzel izmirde mito meet yaparız artık Krdsm şimdiden hayırlı olsun sanada . inanilmaz doğru bir tercih

Umut abi iyice işledin beni birazdan galeriye vericem pejoyu 25 bine ��

fatihdurutuna
06-09-2016, 09:18
satarken hiç sorun yaşamadım, piyasasının üstüne koymuştum ilanı satma nedenim zorunluluktu bi yandan da satılmasın istiyordum :)

ihtiyacım olandan ve kafamdaki rakamdan daha yüksek bir teklif gelince 3 hafta içinde satmış olduk.

araç temiz olunca ve doğru fiyatlayınca her türlü araç satılır.

bu arada alfa'nın en sorunsuz modelidir mito.
Düzgün araba lada bile olsa satılıyor bende katılıyorum buna ince eleyip sık dokumak lazım :)

HG6161
06-09-2016, 10:25
HG6161 'e ek olara,

benim aracım:

MiTo yu sattıktan sonra mitoclubu çok boşladın, olmuyo böyle kardeşim.. :):)

emrhn28
06-09-2016, 12:22
Konu tam zamanında açılmış. Bende şu sıralar Mito bakmaktayım. ***** sitedeli 1.6 ile ilgileniyorum ama, olası parça sorunlarından dolayı korkuyorum.Alıp satmak değil amacım uzun süre binicem. İlerleyen kilometrelerde nelerle karşılaşabilirim?

Saygılarımla

dkaya87
06-09-2016, 12:30
MiTo yu sattıktan sonra mitoclubu çok boşladın, olmuyo böyle kardeşim.. :):)

satışla alakası yok valla bu ara işler çok yoğun :)

ama keyifli ilerliyor tatilde biraz daha hızlandırırım :)

rahmitanir
06-09-2016, 13:30
Bi ara ben de çok aramıştım Mito'dan ama bulamamıştım. 1.4T 155hp ve 170hp versiyonunu alıp, LPG taktırıp kullanmaktı hayalim. Gerektiğinde ekonomi, gerektiğinde performans hesabı. 1.4t'nin lpg ile uyumlu olduğuna dair gulietta'dan baya bir örnek mevcut. Ama mito küçük olduğundan, lpg takılınca aracın azami yük taşıma limitini geçme ihtimali de var, olaylar, olaylar hani...

rebeloghy
06-09-2016, 14:52
Lpg 1.4t 155lik ile uyumlu 170 lik uyumlu değil diye biliyorum

fatihob
06-09-2016, 15:09
Konu tam zamanında açılmış. Bende şu sıralar Mito bakmaktayım. ***** sitedeli 1.6 ile ilgileniyorum ama, olası parça sorunlarından dolayı korkuyorum.Alıp satmak değil amacım uzun süre binicem. İlerleyen kilometrelerde nelerle karşılaşabilirim?

Saygılarımla

Parça sorunu yok. Fiat alt yapılı, TR'de distribütörü olan en fazla 7 yaşında bir araba ve halen üretimi devam ediyor. Mito'nun parçası yoksa Punto'nunda yoktur, mantıklı geliyor mu kulağa? Yedek parçadan kastınız çıkma parçalarsa, Polo kadar satmadığı için parçaları çıkma olarak daha az bulunur.
------------------------------------

6buçuk sene, 56bin kmdir MiTo Tjet(155HP) kullanıyorum. Direksiyon sorunu başıma gelmedi ama başına gelen MiTo, Punto ve Corsa D mevcut. Revizyon görmüş parçanın bu sorunu tekrar açmadığı söyleniyor. Eğer alacağınız araç önceden direksiyon kutusu değiştirilmişse bu sorunu tekrar yaşama ihtimaliniz düşük. Bu sorun 2009-2010 ürtiminde kronik olarak gözüküyor. Sorunlu parçanın değişimi 3-4bin TL arasında.

M.Air ünite arzası kronik değil. Kullanıma ve bakıma bağlı.

155lik ve 170liklerde 305mm disk ve Brembo 4 Pot kaliperleri var.

Ben yakıt tüketimimi hiç 7,5LT aşşağısında görmedim ama az yakma çabam olmadı hiç, 7LT yakan arkadaşım vardı. QVler biraz daha az yakıyor. 1.6dizellerde 6LT civarında ş.içinde. Performası yazdığı beygir kadar, yol tutuşu sınıfı için güzel. Trim kalitesi Rocco veya Polo kadar iyi değildir belki, Ibiza ve Fabia kadardır. Parçaları zaten Fiatla ortak olduğundan fiyatlarına birşey demeye gerek yok. Söylenen gibi sert bir araba, konforlu değil. B sınıf ve 150Hp üzeri olan araçlar hep sert oluyor, ben o yuzden yadırgamıyorum.

HG6161
06-09-2016, 16:47
M.Air ünite arzası kronik değil. Kullanıma ve bakıma bağlı.

Zaten multiair motorlarda multiair filtresi var. Bu filtrenin hava filtresi, yağ filtresi gibi girilen rutin bakımlarda değişmesi gerekiyor fiyatı da zaten diğer filtrelerden çok az daha fazla ama milletin/ustalarımızın bu filtreden daha haberi yok sonra sorun çıkardığı zaman sorunlu araba oluyor. Böyle değişik bir milletiz..

emir91
07-09-2016, 08:00
Ben araç sahibi olarak başıma geleni yazdım duyduğum hikayeleri anlatmıyorum fanatikliğe gerek yok 40 binde yetkili servis bakımlı araba bunu yapabiliyor bu demek değil ki araba kötü benim başıma gelen bu.
multiair motor düz 1.4t ye göre daha narin ve yüklemeye müsait değil arkadaşın öyle bir amacı varsa tercih etmesi doğru değil. en basitinden google dan arat alfaowner vs. yurtdışında birton m.a failure araç var he eğer kimsenin bilmediği bir sırrı biliyorsanız bozulmaması adına servisleri de bilgilendirin insanlara hayrınız olur.

fatihdurutuna
07-09-2016, 08:53
Ben araç sahibi olarak başıma geleni yazdım duyduğum hikayeleri anlatmıyorum fanatikliğe gerek yok 40 binde yetkili servis bakımlı araba bunu yapabiliyor bu demek değil ki araba kötü benim başıma gelen bu.
multiair motor düz 1.4t ye göre daha narin ve yüklemeye müsait değil arkadaşın öyle bir amacı varsa tercih etmesi doğru değil. en basitinden google dan arat alfaowner vs. yurtdışında birton m.a failure araç var he eğer kimsenin bilmediği bir sırrı biliyorsanız bozulmaması adına servisleri de bilgilendirin insanlara hayrınız olur.
Hocam bu multiair olayı belliki sıkıntılı bir durum , zaten bu multiair bmw deki vanos , hondadaki vtec mantığıyla çalışan bir sistem değil mi. Baktığın zaman vanos arzası vermeyen bmw vtec arzası vermeyen honda yok. 1 dikkat ediyorsak 3 dikkat edicez artık. Hangi model ler de multiair yok peki netteki her araçta m.air var gibi görünüyor çözemedim

emrhn28
07-09-2016, 09:19
Çok teşekkür ederim yorumlar için. Araştırmaya ve düşünmeye devam.

Saygılarımla

emir91
07-09-2016, 11:03
Hocam bu multiair olayı belliki sıkıntılı bir durum , zaten bu multiair bmw deki vanos , hondadaki vtec mantığıyla çalışan bir sistem değil mi. Baktığın zaman vanos arzası vermeyen bmw vtec arzası vermeyen honda yok. 1 dikkat ediyorsak 3 dikkat edicez artık. Hangi model ler de multiair yok peki netteki her araçta m.air var gibi görünüyor çözemedim

Herkesin başına gelecek diye bir durum yok arıza gelmiyor da zaten ama böyle bir gerçek var sadece bunu belirtmek istedim. 1.3jtd, 1.6jtd ve düz 1.4t 155 lik benzinli versiyon m.a sızdır. 1.4 135 tct vites ve 170 qv de m.a var.

kickbuttowski
06-11-2016, 13:41
En az yakani sanırım 1.3 jtd doğru mu?

Bir de alırken hangi yıllar arası alınmalı? Hangi donanımların olmasına dikkat edilmeli bilgilendirebilir misiniz?

Mehmet Opc
07-11-2016, 09:42
Dostum bende yeni alfa romeo mito aldım 155 liklerden baya araştırdım çok düşündüm ama iyikide almışım inanilmaz zevkli araba.

Gidişi muhteşem şuanda sadece yeni kasa 5.20 i le denedim gelemedi.Porsche cayenne 3.2 V6 la biraz bastım oda gelemedi şaka gibi gidiyor size söyliyim.Yol tuşuşu inanilmaz iyi çıkmıyor yoldan daha ESP sokamadım o derece yol tutuyor :). Dün etilerden zincirlikuyuya giderken zincirlikuyu virajına 80le girdim 1 gram kaymadı ve dahada istedi.

Frenlerine hastayım arabanın maşallahı var.İçi gerektiğinden geniş dışı çok güzel genellikle herkes bi bakıyor.Yolda sağ şeritte giderken kıçına giren çok oluyor söyliyim.90-100 sabit 6 vitesle gidersen 5.4-5.6 yakıyor.Yakıtı gayet iyi fakat ben yeni aldığım için birazcık basıyorum hep trafikteyim ve bizim buralar yokuş (Gayrettepe) ortalama yakıtım 9.0 fakat basmasam her gün trafige girmesem ortalama 7.5 falan yakar.
Benim fikrimi sorucaksan QV alma onların arıza çıkartma olasılığı daha yüksekmiş start-stopla ilgili sorun yaşıyabilirmissin.Mitoların sadece direksiyon sorunu olabilirmiş o kadar başka herhangi bir sıkıntısı olmazmış.
Bence tek soru işareti ses sistemi çok iyi degil.Yani tatmin edici ama bi Audi-Volkswagenlerdeki aldığın sesi alamassın.
Aracın motor sesi çok tatlı çok güzel.
Rüzgar sesi içeri almıyor.
Amortisorler çok sert bilgin olsun.Ben çukurlardan durarak geçerim kötü yolda giderken arkamda konvoy oluyor.Araç çok sert olduğu için tümseklerden bozuk yollardan sert geçersen sert kullanırsan alt takımla ilgili sorun yaşıyabilirmissin.
Son olarak Aracı Dynamic moduna alınca araba çıldırıyor 1 viteste patiye sarmaktan gidemiyor 2 viteste sarmaya devam ediyor alt devirlerdede çok güçlü 6 vitesteyken 60 la çok rahat gidebiliyorsun.Benim tavsiyem kırmızı alman yada 2. seçenek olarak beyaz alman kafanda soru işareti kalırsa özelden ulaşabilirsin bana merak ediyorsan istanbul içindeysen benim aracıda kullanabilirsin

rahmitanir
07-11-2016, 10:14
Dostum bende yeni alfa romeo mito aldım 155 liklerden baya araştırdım çok düşündüm ama iyikide almışım inanilmaz zevkli araba.

Gidişi muhteşem şuanda sadece yeni kasa 5.20 i le denedim gelemedi.Porsche cayenne 3.2 V6 la biraz bastım oda gelemedi şaka gibi gidiyor size söyliyim.Yol tuşuşu inanilmaz iyi çıkmıyor yoldan daha ESP sokamadım o derece yol tutuyor :). Dün etilerden zincirlikuyuya giderken zincirlikuyu virajına 80le girdim 1 gram kaymadı ve dahada istedi.

Frenlerine hastayım arabanın maşallahı var.İçi gerektiğinden geniş dışı çok güzel genellikle herkes bi bakıyor.Yolda sağ şeritte giderken kıçına giren çok oluyor söyliyim.90-100 sabit 6 vitesle gidersen 5.4-5.6 yakıyor.Yakıtı gayet iyi fakat ben yeni aldığım için birazcık basıyorum hep trafikteyim ve bizim buralar yokuş (Gayrettepe) ortalama yakıtım 9.0 fakat basmasam her gün trafige girmesem ortalama 7.5 falan yakar.
Benim fikrimi sorucaksan QV alma onların arıza çıkartma olasılığı daha yüksekmiş start-stopla ilgili sorun yaşıyabilirmissin.Mitoların sadece direksiyon sorunu olabilirmiş o kadar başka herhangi bir sıkıntısı olmazmış.
Bence tek soru işareti ses sistemi çok iyi degil.Yani tatmin edici ama bi Audi-Volkswagenlerdeki aldığın sesi alamassın.
Amortisorler çok sert bilgin olsun.Ben çukurlardan durarak geçerim kötü yolda giderken arkamda konvoy oluyor.Araç çok sert olduğu için tümseklerden bozuk yollardan sert geçersen sert kullanırsan alt takımla ilgili sorun yaşıyabilirmissin.
Son olarak Aracı Dynamic moduna alınca araba çıldırıyor 1 viteste patiye sarmaktan gidemiyor 2 viteste sarmaya devam ediyor alt devirlerdede çok güçlü 6 vitesteyken 60 la çok rahat gidebiliyorsun.Benim tavsiyem kırmızı alman yada 2. seçenek olarak beyaz alman kafanda soru işareti kalırsa özelden ulaşabilirsin bana merak ediyorsan istanbul içindeysen benim aracıda kullanabilirsin

Hocam aracınızı Aydın'dan almış olabilir misiniz?

Mehmet Opc
07-11-2016, 10:17
Yok aracı bu siteden bir arkadaştan aldım sahibinden de yoktu ilanı

cnzdmr
07-11-2016, 13:53

zincirlikuyu keskin virajına 80 ile girdin öyle mi ?
birdahakine dikkatli ol istersen, aracını yeni almışsın tatsız birşey olmasın...

ozoozo
07-11-2016, 13:56
zincirlikuyu keskin virajına 80 ile girdin öyle mi ?
birdahakine dikkatli ol istersen, aracını yeni almışsın tatsız birşey olmasın...

Ondan önce 155 hp araba ile denemeler daha bir efsane :) 3.5 yıldır Alfa kullanmasak ve neredeyse bir çok modelini sürmesek veya yan koltukta oturmasak neymiş bu mito diyeceğim :))

Umut melek
07-11-2016, 14:00
Bose yoksa opsiyon da kalitesi normal bir araba gibi . bose paket efso :)

Mehmet Opc
07-11-2016, 14:10
İlk bi 60 la girdim bişey olmadı ertesi gün 70 le girdim yine bi tedirginlik olmadı dün 80 le girdim hiç bi atma etme olmadı.

1. köprüden Asyadan avrupaya geçerken beşiktaş sağı oluyor o viraja 120 le stabil sekilde giriyorum ordada tedirgin olacagım durumla karşılaşmadım tabi direk girmiyorum o girmiş oldugum virajlara deniye deniye seviye yükseltiyorum :)

Mehmet Opc
07-11-2016, 14:12
Bose yoksa opsiyon da kalitesi normal bir araba gibi . bose paket efso :)

Bose pakette sadece ses sistemi yok mu başka extra bişey var mı ?

Umut melek
07-11-2016, 14:13
Muzik kalitesi olarak soyledim krdsm bose yoksa normal diger arabalar gibi ses sistemi yani :) bose opsiyonu baya başarılı

16EC813
07-11-2016, 20:36
bu araca ne dersiniz alınır mı ? araçı bilen var mı ?

Umut melek
07-11-2016, 21:50
bu araca ne dersiniz alınır mı ? araçı bilen var mı ?

Abi otomobillerde benim konu var bak musait olunca yazdm bi kac sey bilgi olabilir :)

16EC813
07-11-2016, 21:57
Abi otomobillerde benim konu var bak musait olunca yazdm bi kac sey bilgi olabilir :)

link koycaktım unutmuşum :)

Loading site please wait... (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-alfa-romeo-2013-alfa-romeo-mito-1.4t-otomatik-42.000km-357016794/detay)

sizce nasıl bu araç ?

Umut melek
07-11-2016, 22:10
Abi 1.4 t grubu bakcaksan 155 distensive paket paket . 3 motor motordan suan da bildiğim kadarıyla multiair ünitesiz olanı. Digeri ztn qv 170 lik . crx den sonra benzin turboya geçmek hos olur sana . valla şunu diyim hangisini alırsan al inanılmaz keyifli araba ve dolu. Kroniksiz diyebilirim . hic düşünme bu aralar ck bakan var fiyatlari fırlamadan kap derim . vergi dalgasina insanlar temiz düzgün ck yatağa girmemiş ellenmemiş araba ararken mitolar ck revacta

16EC813
07-11-2016, 22:17
Abi 1.4 t grubu bakcaksan 155 distensive paket paket . 3 motor motordan suan da bildiğim kadarıyla multiair ünitesiz olanı. Digeri ztn qv 170 lik . crx den sonra benzin turboya geçmek hos olur sana . valla şunu diyim hangisini alırsan al inanılmaz keyifli araba ve dolu. Kroniksiz diyebilirim . hic düşünme bu aralar ck bakan var fiyatlari fırlamadan kap derim . vergi dalgasina insanlar temiz düzgün ck yatağa girmemiş ellenmemiş araba ararken mitolar ck revacta

1,5 dediğin hangisi oluyo ?? bi örnek filan verebilirmisin ?

Umut melek
07-11-2016, 22:55
Abi 1.4 lerde 3 motor var benzin turbo olarak . benim dediğim aratmalar da 1.4 distensive paket olanlar var . ama suan ilandaki araclar pek neşeli gelmedi bana :) alfisti turkey alfa türkiye vs sitelerde alım satımlarda denk gelebilir . kollamak lazım. Bide ekstra fabrikasyon donanım paketleri oluyor . bose + spor gibi koltuklar renkli göğüslük vs tamamen denk getirme şansın abi . :)

Draniela
07-11-2016, 23:01
ufak ve etkili araç

1.4 benzin tercih etmelisin öyle bir araçta. bende de 1.4 sport 500 var aşağı yukarı tarzları bana göre aynı sayılır. ufak araçta güç hissetmek çok tatlı oluyor sakın dizel alma. arabanın ruhuna aykırı bana göre

Mehmet Opc
08-11-2016, 08:42
link koycaktım unutmuşum :)

Loading site please wait... (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-alfa-romeo-2013-alfa-romeo-mito-1.4t-otomatik-42.000km-357016794/detay)

sizce nasıl bu araç ?

Abi ben senin yerinde olsam multiair yada QV almayın düz 155 liklerden alın derim ben yeni aldım 155 likten temiz buldum çok şükür o kadar mutluyum o kadar keyifli biniyorum en kötü günümüz böyle olsun yani :)

Birde ilandaki aracın fiyatı bana aşırı pahalı geldi tabi karar sizin kararınız

3 ay önce mitoların fiyatları çok iyidi bu 2 aydır noldu bilmiyorum herkes mito arıyor ve inanılmaz revacta baya pahalılaşmış fiyatlarida

Low-Rider
08-11-2016, 08:45
Çok araştırdım, QV almak istiyordum ama hem kronik direksiyon kutusu, hem de multiair ünitesi arızası yüzünden vazgeçtim çünkü ikisi de ciddi maliyetli arızalar.

Burak SARIKAYA
08-11-2016, 09:30
Mitonun verileri ortada,polo ile ibiza ile kıyas kabul etmez.

Polodan ibizadan nasıl misli misli daha iyi yol tutuyor? imkan ihtimalı yok.

emir91
08-11-2016, 09:37
Arabalar yaşlandıkça zamnlanıyor enteresan 135 tct ler cam tavansız 47 cam tavanlı 50 falan ediyordu herkez +5 lira koymus arabaların fiyatına 2013 yılında 2011 qv yi 40 liraya almıstım 35 binde hatasızdı araba şimdi o kondisyonda araba yok onu geçtim olanda 50 yazmıs..

Umut melek
08-11-2016, 09:44
Mitoya yol tutmuyor diyen arkadaslar en yakın mito sahibiyle tanışıp hem kendi hemde arac icinde kendisi tecrübe etmeli diyorum ... Dizel alma diyen arkadasa da lafım 1.6 jtdm 120 hp 320nm olan bu arac suan sadece dp ve soft yazilim ile ne kadar ciddi olduğunu anlatamam m . 250hp+ setup li dti toplayan biri olarak söylüyorum küçümsenecek bir arac degil . ve piyasadaki cogu araci bozucak kıvamda.

16EC813
08-11-2016, 11:25
Abi ben senin yerinde olsam multiair yada QV almayın düz 155 liklerden alın derim ben yeni aldım 155 likten temiz buldum çok şükür o kadar mutluyum o kadar keyifli biniyorum en kötü günümüz böyle olsun yani :)

Birde ilandaki aracın fiyatı bana aşırı pahalı geldi tabi karar sizin kararınız

3 ay önce mitoların fiyatları çok iyidi bu 2 aydır noldu bilmiyorum herkes mito arıyor ve inanılmaz revacta baya pahalılaşmış fiyatlarida

bu düz 155 lik dediğinin tam olarak model yılı nedir ? ne diye arattırcaz ?

16EC813
08-11-2016, 11:27
Abi 1.4 lerde 3 motor var benzin turbo olarak . benim dediğim aratmalar da 1.4 distensive paket olanlar var . ama suan ilandaki araclar pek neşeli gelmedi bana :) alfisti turkey alfa türkiye vs sitelerde alım satımlarda denk gelebilir . kollamak lazım. Bide ekstra fabrikasyon donanım paketleri oluyor . bose + spor gibi koltuklar renkli göğüslük vs tamamen denk getirme şansın abi . :)

tam olarak model yılı kaç ? sizin grupta var mı satan eden ?

AliGizda
08-11-2016, 11:35
bu düz 155 lik dediğinin tam olarak model yılı nedir ? ne diye arattırcaz ?

Loading site please wait... (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-alfa-romeo-2011...alfa-romeo...mito-1.4-tb-spor-paket-359295922/detay)

Sanırım bunlar abi.

Umut melek
08-11-2016, 12:07
tam olarak model yılı kaç ? sizin grupta var mı satan eden ?

Abi etrafımda yok valla . facede gruplara bak alfa grupları var ordan dusurebilirsin. Sahibinden deki

1.4 distensive ler ck fıs bakma hic onlara ilansiz düşürmen lazım

Mehmet Opc
09-11-2016, 16:15
Loading site please wait... (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-alfa-romeo-2011...alfa-romeo...mito-1.4-tb-spor-paket-359295922/detay)

Sanırım bunlar abi.

Fiayatlar uçmuş dostum biraz beklemeni öneririm

ham
09-11-2016, 16:19
1.6 dizel boyasız mitom satılık ilgilenenler dm atabilir :D

Silence45
19-12-2016, 22:33
Konuyu hortlatma sayılmaz sanırım çok geçmemiş üstünden. Ben de bir iki şey sorayım. 1.6 dizel olanı hem yakıt hem gider olarak en mantıklısı ancak piyasada çok az var. Ve cam tavan üretimi yok. Alternatif olarak 1.3 alınabilir mi? Yazılımla gidişi kendine gelir mi? Yoksa bi cam tavan ve model için hiç girmemek ve 1.6 almak daha mı mantıklı? Karşılaştırırsak nasıl olur? Hacimden dolayı da sıkıntı olur mu çok? Şuan fiesta 1.4 tdci kullanıyorum tek rahatsız olduğum konu gidişi. Öyle bir sorun yaşar mıyım? Benim aracın hp de düşün çünkü. Yazılımla 120 hp civarı olur sanırım mito.

Mehmet Opc
20-12-2016, 11:27
Konuyu hortlatma sayılmaz sanırım çok geçmemiş üstünden. Ben de bir iki şey sorayım. 1.6 dizel olanı hem yakıt hem gider olarak en mantıklısı ancak piyasada çok az var. Ve cam tavan üretimi yok. Alternatif olarak 1.3 alınabilir mi? Yazılımla gidişi kendine gelir mi? Yoksa bi cam tavan ve model için hiç girmemek ve 1.6 almak daha mı mantıklı? Karşılaştırırsak nasıl olur? Hacimden dolayı da sıkıntı olur mu çok? Şuan fiesta 1.4 tdci kullanıyorum tek rahatsız olduğum konu gidişi. Öyle bir sorun yaşar mıyım? Benim aracın hp de düşün çünkü. Yazılımla 120 hp civarı olur sanırım mito.

Valla dostum bende 155 likten var bende 3 ay önce 1.6 diesel bakıyodum 1-2 araç sahibiyle konuştum alıcaksan 1.6 al üzmez seni çok iyi gidiyor yazılımla siroccoları geçiyorum dediler ama 1.3 lere hiç girme baya hantal kalıyor dedi benim sadece duyumum budur ama 1.4 fiestadan sonra illaki gidişi 1.3 ün tatmin eder ama nasıl gittiğini ettiğini 1.3 lerin bilmiyorum sadece duyumlarımı seninle paylaşmak istedim ama mito çok doğru tercihtir vazgeçme derim

Ahmet29
31-12-2016, 20:33
Bende 1.3 dızelıne bakıyorum bu aralar alınır mı yazılım Vs ıle bıraz gidişini tatlı hale getirmek istiyorum mümkünmüdür. Düşündüğüm araç 2014 cam tavan Vs full bi mıto ortalama ederi nedir kaça alınırsa mantıklıdır?

i-vtec07
01-01-2017, 00:52
Mito kullanmadım ama 1.4 tdci stock halde 1.3 mjet ten daha sağır bi araç bence yeterli gelir 1.3 yazılım ile . Cam tavan keyfi için 1.3 alırdım.

Umut melek
02-01-2017, 09:15
Tamamen tercih meselesi 1.3 ve 1.6 :) 1.6 sahibiyim gerçekten sorunsuz kullanıyorum. Bir cok araca bindim bir cok lı araç topladım gerek cevrem gerek şahsım adına bir cok arac kullanmak nasip oldu fakat keske daha önce alıp binseymişim dedim :) 1.6 jtdm 120hp 320nm gercekten yok denecek kadar az. Insallah arayan arkadaşlar kısa sürede sahip olur.

by.gkn
13-09-2017, 07:53
Konu bir hort olsun :)

Alfa Romeo MiTo 1.4 T MultiAir TCT Sportivo alınır mı? Multiair için çeşitli yorumlar var aynı şekilde tct içinde hem iyi hem kötü yorumlar var. Kullanıcısı varsa yorumlarınızı öğrenmek isterim.

olgaryildirim
18-09-2017, 23:32
mito harici bir sorum olucak guiletta icin fikir ve onerilerinizi alabilirmiyim simdiden tesekkurler

dkaya87
19-09-2017, 07:18
Konu bir hort olsun :)

Alfa Romeo MiTo 1.4 T MultiAir TCT Sportivo alınır mı? Multiair için çeşitli yorumlar var aynı şekilde tct içinde hem iyi hem kötü yorumlar var. Kullanıcısı varsa yorumlarınızı öğrenmek isterim.

ben yaklaşık 1,5 sene kullandım. standardı gayet güzel araç ben üzerine yazılım egsoz filtre yapmıştım. oldukça güzel gidiyordu, şanzumanı da başarılı manuel kullanıma tepkisi çok iyi.

fiyatına göre oldukça mantıklı ve ilgili çekici bir araç bence. yine o fiyatlarda araba baksam tek tercihim mito olur. özellikle sormak istediğin soru olursa yardımcı olmaya çalışırım.

-Murat Özcan-
19-09-2017, 10:23
Konuyu takipteyim ciddi anlamda hoşuma giden bir araba. Golften sonra tercih edebilirim

Umut melek
19-09-2017, 16:39
Harika bir araç :))

Ahmet Saraçoğlu
19-09-2017, 17:00
çok iyi denk gelmiş konu.Benimde nakit düşürme model yükseltme arayışlarım arasında Giulietta ve Mito dikkatimi çekti.Yaklaşık bir sene kullanılacak 55bin max fiyatlı ve şu anki benzin-dizel fiyatlarıyla max .35 krş civarları tüketecek bi araca ihtiyaç var.İşe git gel , haftasonu turla ayda 2500km yapıyorum.

Mito dıştan çok daha güzel geliyor gözüme ama fazla küçük kaçar diye giu. da alternatifler arasında.Tüketim sorunsuzluk olarak hangi motora yönelmeyliyim(1.3jdt dışında)
satıştaki psikolojik km sınırını gözardı edersek , 150k km üzeri araçlar mekanik olarak herhangi bir sorun çıkarırmı?
55 lere temiz bi giu. yada mito gelir mi?

rain man
19-09-2017, 17:08
çok iyi denk gelmiş konu.Benimde nakit düşürme model yükseltme arayışlarım arasında Giulietta ve Mito dikkatimi çekti.Yaklaşık bir sene kullanılacak 55bin max fiyatlı ve şu anki benzin-dizel fiyatlarıyla max .35 krş civarları tüketecek bi araca ihtiyaç var.İşe git gel , haftasonu turla ayda 2500km yapıyorum.

Mito dıştan çok daha güzel geliyor gözüme ama fazla küçük kaçar diye giu. da alternatifler arasında.Tüketim sorunsuzluk olarak hangi motora yönelmeyliyim(1.3jdt dışında)
satıştaki psikolojik km sınırını gözardı edersek , 150k km üzeri araçlar mekanik olarak herhangi bir sorun çıkarırmı?
55 lere temiz bi giu. yada mito gelir mi?

Tüketim sorunsuzluk adına yönelmeniz gereken motor paket kombinasyonu kesinlikle 1.6 dizel olmalı. Oldukça da mantıklı. 55 bine biraz zor gibi ama mk1 falan bulunur. 150 bin km üstündeki araç almak sorun değil de o aracın hangi kondisyonda olacağını kestiremediğimden tavsiye edip etmeme noktasında şüpheliyim.

darkmoon
19-09-2017, 17:15
alfayı çok severim yalan yok. olması gereken bir marka piyasaya renk katıyor farklılık katıyor..
bu sıradan aynı kasanın tasarımını büyüğünü ufağını üreten ve göz yoran almanların içinde..

b,c segmetinde olması alfanın güzel mini alfalar çok göz alıyor albenili .. mitonun motoru güzel dizel benzinli farketmez zaten kendini birsürü fiat grubunda ispat etmiş motorlar ama mitoya yakışan veriler ve değerlerde değil ..

Ahmet Saraçoğlu
19-09-2017, 17:16
1.4 155 te lpg olayına ne diyorsunuz?
Alfa Romeo Mito 1.4 TB Test Suruşu / Yavru italyan - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=Ru7TfhHRQn4&t=451s) 12. dakikadan sonrası

Silence45
19-09-2017, 17:20
Alfa Romeo Mito 1.4 TB Test Suruşu / Yavru italyan - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=Ru7TfhHRQn4&t=451s) 12. dakikadan sonrası

Araç sahibi forumdan zaten :) Gerekli bilgiyi verecektir.

rahmitanir
19-09-2017, 17:26

Bu araç benim.

Forumda konusu da var.

Arabayı alalı yaklaşık 1 yıl olacak, sorunsuz ve büyük bir keyidle hem pistte hem de günlük kullanıyorum.

Lpg konusu benim için biçilmiş kaftan. Ama lpg ayarını adam gibi yapacak usta bulmak nerdeyse imkansız. O sebeple lpg ayarı nasıl yapılır, hakkıyla öğrenip, ayarı da kendim yaptım. Şu an 4400rpm i geçince lpg den otomatik benzine geçiyor. Hem normal hem de dynamic modda araba tık demeden ve hiç bir performans kaybı olmadan çok güzel yürüyor.

Ama dediğim gibi, lpg işini direkt kendim yaptım diyebilirim, o sebeple biraz sabır işi oldu. Şu an sakin kullanımda 8 lt lpg /100km, karışıkta ise 10 lt lpg /100km yakıyorum.

Gözüm kapalı tavsiye ederim. Hem performanslı hem de dizel kadar ekonomik, bulunması çok zor bir kombinasyon.

Yol tutuşu ve direksiyon hissiyatı ise muadillerine taş çıkarır cinsten. Elektronik kilitli dif ve 4 pistonlu ön fren kaliperleri beklentilerin çok daha üstünde iş yapıyor.

Tek sorunu, aracın sert olması. Ama o da bana sorun değil, sadece ana faydalarının yan etkisi gözüyle bakıyorum olaya.

16EC813
19-09-2017, 17:29
konuyu okuyunca ilanlara daldım hemen bu siyah şey baya hoşuma gitti vallaa yalan yok :D

sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-alfa-romeo-2011-mito-quadrifoglio-verde-1.4-170-hp-qv-manuel-477047965/detay)

rahmitanir
19-09-2017, 17:42
Valla geçenlerde bir akrabamız 30.000km deki 1.3 dizel mitoyu 52 liraya aldı. Km düşük olunca fiyatlar biraz fırlıyor.

Mito alırken, en sıkıntılı nokta, malumunuz bunlar genç adam arabası. Arabaya eşek gibi binen adam da çıkaniliyor, o sebeple biraz seçici davranmak lazım. Bi de piyasada sayılı mito var. Örneğin ben geçen sene tam 6 ay arayıp, öyle benim arabamı bulmuştum.

rain man
19-09-2017, 17:42
konuyu okuyunca ilanlara daldım hemen bu siyah şey baya hoşuma gitti vallaa yalan yok :D

sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-alfa-romeo-2011-mito-quadrifoglio-verde-1.4-170-hp-qv-manuel-477047965/detay)

Gürsel amca bu araba aslında tam senlik :D

Vtec_2
19-09-2017, 17:46

Gürsel emice :) bırak mitoyu , gıpgırmızı giulietta verelim sana dizel.

16EC813
19-09-2017, 17:47
Gürsel amca bu araba aslında tam senlik :D

vallaa mı laa :D

Gürsel emice :) bırak mitoyu , gıpgırmızı giulietta verelim sana dizel.

cıkkk almam seninkini ,senin eline kız düşen dul çıkar mike :D

rain man
19-09-2017, 18:15
https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR8oLxbXMJ4MI1AUOLqp0tUaXLQ-lixwlSNlJoxriA-Ioxhrs8dsXdOTXHa

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQYhQeR3EANCVlHUNgIvk-Eh0WkpCoZAItnFar8PuPhZJNIHshGfmgAVakBUw

Bence fotoğraflar her şeyi anlatıyor :D

darkmoon
19-09-2017, 18:25
1.6 jtd si güzel tercih olur bir chip belki turbo uygulaması hybrid yada big .. güzel gider..

sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-alfa-romeo-sahibinden-tertemiz-alfa-romeo-mito-biancospino-white-plus-dizel-479042334/detay)

optimus_prime
19-09-2017, 22:25
2 aydır mito ilanı bakıyorum ve geçen sene mito satmış olmama rağmen bu seneki fiyatlar ve arabaların turşulaşması beni başka modellere itiyor. şu an ilanda olup alınabilecek ne dizel ne benzinli otomatik bir tane düzgün araba yok fahiş olmayan

MURAT_HLX
20-09-2017, 00:35

gürsel abi alacaksan tjeti al ayrı kafa yaşıtıyor tjet :D multi gelmez sana

16EC813
20-09-2017, 09:55
gürsel abi alacaksan tjeti al ayrı kafa yaşıtıyor tjet :D multi gelmez sana

tjet i nasıl oluyo farkı ne ? kaç model oluyo bunlar ? bide mito mu bu dediğin ?

MCN21
20-09-2017, 10:04
tjet i nasıl oluyo farkı ne ? kaç model oluyo bunlar ? bide mito mu bu dediğin ?

tjet benzinli motor :) 155hp lik

rahmitanir
20-09-2017, 10:23
Deneyimli olanlar belki vardır, buradan da soralım.

Tjet'e yazılım yapmış olan var mıdır? Hangi firmaları tavsiye edersiniz, yan etkisi falan gördünüz mü?

Soft yazılımda bile bobin, egzoz, filtreye falan girmeye gerek oluyor mu?

16EC813
20-09-2017, 10:26
tjet benzinli motor :) 155hp lik

tam olarak bumudur

sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-alfa-romeo-mito-1.4-tb-155-distinctive-478110132/detay)

bide bunların makajlısı hangi yıldan sonrası oluyo ?

rahmitanir
20-09-2017, 10:28
tam olarak bumudur

sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-alfa-romeo-mito-1.4-tb-155-distinctive-478110132/detay)

Evet abi, distinctive paketlerin hepsi tjet motor oluyor.

darkmoon
20-09-2017, 14:14
alfanın tek şu donanım algısına hastayım bir pakette olan donanım diğer aynı pakettedeki araçda yok.. birinde cam tavan sunroof var aynı paket diğerinde yok birinde ekran var aynı paket diğerinde yok.. tam full paket bir alfa yakalamak çok zor iş..

ben şahsen sıfır alfa alıcak olsam kesinlikle full paketini alırdım hata mümkünse full+full alfalar zaten ikinci elleri çok ağır giden araçlar full leri havada kapılıyor ikinci elde birde değerinde gidiyor dolu paketler en azından ordan kar ederdim..

MCN21
20-09-2017, 14:19
alfanın tek şu donanım algısına hastayım bir pakette olan donanım diğer aynı pakettedeki araçda yok.. birinde cam tavan sunroof var aynı paket diğerinde yok birinde ekran var aynı paket diğerinde yok.. tam full paket bir alfa yakalamak çok zor iş..

ben şahsen sıfır alfa alıcak olsam kesinlikle full paketini alırdım hata mümkünse full+full alfalar zaten ikinci elleri çok ağır giden araçlar full leri havada kapılıyor ikinci elde birde değerinde gidiyor dolu paketler en azından ordan kar ederdim..

Biraz yanlış düşümüyorsunuz. Her marka da aynı durum geçerli. Full paket kavramı her markada farklı. Katlanır aynadan sunroof a, xenon fara kadar herşeyin opsiyon olduğu bir piyasada farklı pakette araçların olması çok normal :) Bunu sadece alfa değil bütün markalar yapıyor. Bmw ye bakın navigasyon isterseniz büyük ekran geliyor. Vw de aynı şekilde. M paket 1 serisi alıyorsunuz sunroof yok. Gibi gibi uzar gider :)

darkmoon
20-09-2017, 14:21
Biraz yanlış düşümüyorsunuz. Her marka da aynı durum geçerli. Full paket kavramı her markada farklı. Katlanır aynadan sunroof a, xenon fara kadar herşeyin opsiyon olduğu bir piyasada farklı pakette araçların olması çok normal :) Bunu sadece alfa değil bütün markalar yapıyor. Bmw ye bakın navigasyon isterseniz büyük ekran geliyor. Vw de aynı şekilde. M paket 1 serisi alıyorsunuz sunroof yok. Gibi gibi uzar gider :)

demek istediğim o değil her markada bir standart vardır comfort paket elegance paket highline paket midline paket v.b her firma kendince bir isimler koyuyor .. alfada standart bir comfort paketin standart olması gereken ekipmanları bile fark gösterebiliyor onu demeye çalışdım..

Mehmet Opc
20-09-2017, 14:36
Bende bir mito kullanıcısı olarak size yardımcı olayım tjetler 155 lik oluyor benimde aracım 155 lik alırken sport paket alın yani araçta brembo freni oluyor. Frenler inanılmaz iyi yol tutuşu konusunda yorum yapmıcam gidişide aracın çok iyi yeni kasa 3.20D 3.20İ leri çok rahat geçiyorsunuz aracın tek sıkıntısı kapı ve kapı içlerinin kalitesi kötü o kadar. Heleki kırmızı alırsanız pasta cila komple film cam birde alimunyum olan yerlerini siyah piano black yapın sonra yoldaki ilgiyi alakayi görün derim :)

Ahmet Saraçoğlu
20-09-2017, 14:52
1.4 te tam olarak kaç motor var?155 lik sorunsuzluk adına daha makbul sanırım.(mutliair olmayan) multiair in vw tsi gibi çift besleme olmadığını biliyorum ama mantığı ne?mutiair tjet arası teknoloji farkı mantığı nedir?İlandaki hp bilgisi olmadan hangisi mutliair hangisi tjet nerden anlıyoruz?

Silence45
20-09-2017, 14:55
1.4 te tam olarak kaç motor var?155 lik sorunsuzluk adına daha makbul sanırım.(mutliair olmayan) multiair in vw tsi gibi çift besleme olmadığını biliyorum ama mantığı ne?mutiair tjet arası teknoloji farkı mantığı nedir?İlandaki hp bilgisi olmadan hangisi mutliair hangisi tjet nerden anlıyoruz?

155 ler multiar değil. Multiair kronik arızası var ve maliyetli bayağı. 3 motor var toplamda 1.4 te

2-3 ay önce 50k km de 1.3 jtd makyajlı full 49'a satıldı. Multimedyalı idi mesela.

rahmitanir
20-09-2017, 14:59

Multiair de tjet de 1.4 motor.

Tjet, standart egsantrik ve valf yapısına sahip.

Multiair de ise, değişken valf zamanlaması var (vtec gibi). Zaten multiair söylemi de tam olarak buna refere ediyor.

Bunun dışında turboda falan fark var mı, bilmiyorum.

MURAT_HLX
20-09-2017, 16:00

abi al tjet kafa rahat olsun.neden t jette ısrar ediyorum,sorunsuz bana göre.Punto'yu almadan bravo yada mitolara sarmıştım multiairden dolayı vazgeçtim korktum robotize olduğundan.

Umut melek
20-09-2017, 18:22
Ulen Melih 😂😂😂

optimus_prime
20-09-2017, 20:34
beyler mito çok tırt araba boşverin :D

bu ara çok talep var arz yok :D

emir91
20-09-2017, 21:23
1 mito 2 giulietta sahibi olarak kısaca yardımcı olmak isterim arayanlara. mitonun temizi denk gelirse benzinli versiyonda 155 olanı daha sorunsuz ve çıtır yüklemeye önü açık. Mito genel anlamda keyifli bir araba negatif yanları aile ile çok sık kullanılmaz arkası biraz sıkıcı ve koltuk pek rahat değil, sportif sürüşe yatkın sert sayılabilecek bir karakterde kimi sever kimi şehir içinde rahat edemeyebilir. Basınca her araba kadar yakar ama gidişi keyiflidir multiair olan 135 ve 170 yakıt tüketimi olarak 1,5 l civarı az yakıyor 155 ten teknoloji farkı ama denildiği gibi doğru yağ kullanılmazsa ünite arıza yapıyor 2 bin gibi tamirine isteniyordu en son ne oldu bilmiyorum. Dizel olansa 1.6 temiz bulmak imkansıza yakın artık 1.3 bile cam tavan deri bose vs. dolu paket ilana düşmeden el değiştiriyor şansa kalmış diyelim.
yukarıda sorulmuş 170 turbosu 155 ten farklı, şanzıman farklı ve vites yolu daha kısa qv versiyonun yürüyendede ufak tefek farklar vardı bildiğim kadarıyla. Son tavsiye olarak ne yaparsanız yapın bilinçsiz alfa sahibinden araba almayın kurcalanmış vs. arabaların özellikle elektronik sistemi hassas ıvır zıvır bir sürü uğraştırıcak hataya sebep olabiliyor başıma geldi birkaçı

Ahmet Saraçoğlu
20-09-2017, 22:26
1 mito 2 giulietta sahibi olarak kısaca yardımcı olmak isterim arayanlara. mitonun temizi denk gelirse benzinli versiyonda 155 olanı daha sorunsuz ve çıtır yüklemeye önü açık. Mito genel anlamda keyifli bir araba negatif yanları aile ile çok sık kullanılmaz arkası biraz sıkıcı ve koltuk pek rahat değil, sportif sürüşe yatkın sert sayılabilecek bir karakterde kimi sever kimi şehir içinde rahat edemeyebilir. Basınca her araba kadar yakar ama gidişi keyiflidir multiair olan 135 ve 170 yakıt tüketimi olarak 1,5 l civarı az yakıyor 155 ten teknoloji farkı ama denildiği gibi doğru yağ kullanılmazsa ünite arıza yapıyor 2 bin gibi tamirine isteniyordu en son ne oldu bilmiyorum. Dizel olansa 1.6 temiz bulmak imkansıza yakın artık 1.3 bile cam tavan deri bose vs. dolu paket ilana düşmeden el değiştiriyor şansa kalmış diyelim.
yukarıda sorulmuş 170 turbosu 155 ten farklı, şanzıman farklı ve vites yolu daha kısa qv versiyonun yürüyendede ufak tefek farklar vardı bildiğim kadarıyla. Son tavsiye olarak ne yaparsanız yapın bilinçsiz alfa sahibinden araba almayın kurcalanmış vs. arabaların özellikle elektronik sistemi hassas ıvır zıvır bir sürü uğraştırıcak hataya sebep olabiliyor başıma geldi birkaçı
hocam giulietta için ne dersin? 55 56 bütçem var , mitoda giulietta da var o rakamlara.

emir91
21-09-2017, 14:31
1.6 dizel kullanıyorum şuan günlük 2011 model benim arabam maşallah çok memnunum görüntü olarak zaten sevdiğim bir araç giu benim. Motor zaten jtd bilindik sağlam makine hor kullanılmadan bakımları yapıldıysa gözü kapalı devam.
arkası gene inanılmaz geniş değil tabi ama en azından yeterli ve iniş biniş olayı rahat oraya buraya giderken arkadaşlardan şikayet dinletmiyor :)
Yol tutuş olarak baya başarılı araba çok sert makas dışında lastikler iyiyse kolay kolay esp dahi devreye girmiyor.
Gidişi n modunda biraz bayık şehir içinde idare eder ama d modunda gayet yeterli. Tatlı bir yazılım yada magnetti marelli vs. powerbox ile 130hp civarı oluyor yakında yaptırıcam dahada keyifli olacağına eminim
3 kişi bagaj dolu uzun yol yaptım 140km civarı ortalama hızla herhangi bir sıkıntı içeri giren rüzgar sesi vs. yorulmadan gittim açıkçası. 130- 140 km ile genelde uzun yol ortalaması 5.5-6 lt civarı .

negatif olarak 2011-12 de bazı ufak sorunlar var mesela bagajdan geçen kablo açılıp kapanmaya bağlı kopup stop bozuluyor, bagajın kilit kısmına su giriyor bir tıpa değişmesi gerek vs.. ama ufak tefek problemler yani dert olucak bir durum yok onun dışında çok takıntılı iseniz trim sesleri rahatsız edebilir, iç mekan plastik kalitesi çok üst düzey değil ama para çokomel biraz bu durum eski arabam w209 da dahi ses geliyordu türkiyede yollar *****.

lowLevel
28-11-2017, 00:52
Merhabalar. 155lik mitolarda spor paketi sadece goruntu mu ? Bilgisi olan var mi ?

Mehmet Opc
29-11-2017, 14:14
Merhabalar. 155lik mitolarda spor paketi sadece goruntu mu ? Bilgisi olan var mi ?

Spor paketlerde brembo fren disk balata oluyor. Yani qv'lerle aynı fren sistemine sahip oluyor

lowLevel
30-11-2017, 01:20
Spor paketlerde brembo fren disk balata oluyor. Yani qv'lerle aynı fren sistemine sahip oluyor

Anladim tesekkurler.

ANDURİL
01-07-2018, 12:28
Bence dizeli olsun benzinlisi olsun çok iyi seçenek... ben bir ara 1.6 mjet lerde kafayı çizmiştim tek sıkıntı 1.6mjette açılır vam tavan seçeneği yok.. 1.3mjette bile varken bu araca neden konulmamış anlamak zor

korkmazz
22-09-2018, 22:51
Arkadaşlar merhabalar yeni konu açmıyım dedim 52 bin civarı bütcem var dizel aracım var ikinci araç olarak kullanıcam iki ilan dikkatimi çekiyor ama sizce hangisi daha mantıklıdır :)

Sorry, you have been blocked (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-alfa-romeo-mito-78.000-km-hasar-kayitsiz-degisensiz-boyasiz-607528503/detay)
Sorry, you have been blocked (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-alfa-romeo-milanoalfa-dan..2011..mito..1.4..170.hp..quadrifoglio-593239244/detay)

Ekurtoglu
10-12-2018, 15:19
Alfa Romeo Mito merak edenler için:

ALFA ROMEO MITO – Viraj (https://blogviraj.wordpress.com/2018/05/07/alfa-romeo-mito/)

kısa bir inceleme yazısını burada bulabilirler.

ckrc
08-03-2019, 17:41
Kasinti basladi bende, bi sureligine istanbuldaydim, baba da araba alalim bana diyince benim golf 6'yi babaya verip kendime soyle kirmizi bi mito alayim diyorum.

Mantik diyor ki macera arama, golf ile 2 senedir tek bir sefer bile sorun yasamadim, bakim harici servise ugramadim, gayet mutlu mesut yasiyorum. Gunde 100 km yol yapiyorum, ortalamam 4,8 lt. 1 depo ile 900 km yapiyorum.

Mito Golf 6 dan sonra uzer mi? Bu arkadaslarin temizleri sahibinden duser mi? Dizellerinin 1.3'unu al, 1.6 sini al diyeceginiz bir fark var mi? Bu araclar kac lt yakar. Bilenler, bu tarz sorulara da cevap verecek sekilde yanitlarsa sevinirim.

Cok yogun calisiyorum, beni sanayi sanayi gezdirecek, her hafta bir problem cikartacak arabam olsun istemiyorum acikcasi.

Tesekkurler

sanctuary35
08-03-2019, 22:35
mitodaki 1.3-1.6 motorda fiat grubunda kendini fazlasıyla ıspatlamış bir motor. ben mitoda kronik bir sorun hiç duymadım ama mito kullanan arkdslar detaylı bilgi vericektir ben tavsiye ederim. 1.3ler 95hp 1.6 120 hp

Mehmet Opc
13-03-2019, 21:27
Kasinti basladi bende, bi sureligine istanbuldaydim, baba da araba alalim bana diyince benim golf 6'yi babaya verip kendime soyle kirmizi bi mito alayim diyorum.

Mantik diyor ki macera arama, golf ile 2 senedir tek bir sefer bile sorun yasamadim, bakim harici servise ugramadim, gayet mutlu mesut yasiyorum. Gunde 100 km yol yapiyorum, ortalamam 4,8 lt. 1 depo ile 900 km yapiyorum.

Mito Golf 6 dan sonra uzer mi? Bu arkadaslarin temizleri sahibinden duser mi? Dizellerinin 1.3'unu al, 1.6 sini al diyeceginiz bir fark var mi? Bu araclar kac lt yakar. Bilenler, bu tarz sorulara da cevap verecek sekilde yanitlarsa sevinirim.

Cok yogun calisiyorum, beni sanayi sanayi gezdirecek, her hafta bir problem cikartacak arabam olsun istemiyorum acikcasi.

Tesekkurler

Ben mito 155 tjet kullanıcısıyım ve 2.5 senedir araç bende 1 kere bile arıza vermedi yağını suyunu koy zamanında yaptır bakımını gerisini düşünme. Fiyat performans bakımından bulabileceğin en iyi arabadır. ben olsam 155 lik bakarım Qv ler 170 likler birazcik nazlıdır ama onlarda kolay kolay arıza çıkartmaz. ben istanbul beşiktaştayım gazlamalı ve full trafikte ortalamam 8-8.2 dir uzun yolda ortalama 5.5 falan oluyor. Bu arada benimde aracım kırmızı :) . Diesel olayına girmek istersen 1.6 120 hp bulamassın temiz 1.3 90 hplerde gitmiyor spor araba alıpta 1.3 diesel alıcaksan bence gerek yok ama tabi karar senin kararındır.

MURAT_HLX
14-03-2019, 10:55

Tesekkurler

Yaklaşık 2 sene 35 bin boyunca T-jet punto kullanıyorum termostat'tan su kaçırması oldu bazı T-Jetlerde görmüştüm bu geldi başıma normal bakımlarını düzenli olarak yaparsanız sıkıntısız motor T-Jet ,T-Jet bulup almanızı tavsiye ederim bende,multiairde güzel motor ancak robot olayı beni korkutuyor,önüde açık

16EC813
10-07-2019, 12:31
ALFA ROMEO MITO QV 1.4T MA 170HP
Kilit dif, Brembo 4 piston 305mm fren sistemi, spor suspansiyonlar
bu özellikler sadece bu MA yazanlarda mı var ? çünkü diğerlerinde yani sadece
Mito Quadrifoglio Verde yazanlarda görmedim bu özelliği
sorum şu bu MA yazısı ne anlam ifade ediyo bir ikinciside bunların farkları nedir ?
birde bazılarının koltuk içleri kırmızı.bazıların gögüs kırmızı bunlar da ne farklı ?

örnek olarak atıyom bu linkleri
Alfa Romeo / MiTo / 1.4 T / MultiAir Quadrifoglio Verde / Mito Quadrifoglio Verde sahibinden.comda - 700192838 (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-alfa-romeo-mito-quadrifoglio-verde-700192838/detay)
Alfa Romeo / MiTo / 1.4 T / MultiAir Quadrifoglio Verde / SAHİBİNDEN ALFA ROMEO MITO QV 1.4T MA 170HP sahibinden.comda - 682803879 (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-alfa-romeo-sahibinden-alfa-romeo-mito-qv-1.4t-ma-170hp-682803879/detay)

taytay
10-07-2019, 12:53
ALFA ROMEO MITO QV 1.4T MA 170HP
Kilit dif, Brembo 4 piston 305mm fren sistemi, spor suspansiyonlar
bu özellikler sadece bu MA yazanlarda mı var ? çünkü diğerlerinde yani sadece
Mito Quadrifoglio Verde yazanlarda görmedim bu özelliği
sorum şu bu MA yazısı ne anlam ifade ediyo bir ikinciside bunların farkları nedir ?
birde bazılarının koltuk içleri kırmızı.bazıların gögüs kırmızı bunlar da ne farklı ?

örnek olarak atıyom bu linkleri
Alfa Romeo / MiTo / 1.4 T / MultiAir Quadrifoglio Verde / Mito Quadrifoglio Verde sahibinden.comda - 700192838 (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-alfa-romeo-mito-quadrifoglio-verde-700192838/detay)
Alfa Romeo / MiTo / 1.4 T / MultiAir Quadrifoglio Verde / SAHİBİNDEN ALFA ROMEO MITO QV 1.4T MA 170HP sahibinden.comda - 682803879 (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-alfa-romeo-sahibinden-alfa-romeo-mito-qv-1.4t-ma-170hp-682803879/detay)

MA multiair demek. Yukarıda Rahmi de bahsetmiş ''değişken valf zamanlaması var (vtec gibi)''. Quadrifoglio Verde olanlar 170 hp MA. Quadrifoglio Verde; alfa romeo da gti'ın karşılığı gibi düşün. Qv lerin hepsinde Kilit dif, Brembo 4 piston 305mm fren sistemi var, İç döşeme renkleri aracın rengine göre değişiyor benim ki siyah mesela. Ama qv olanların hepsinin iç tavan döşemesi siyah.
Birde 135 hp olan MA lar var onlarda sana gelmez :) onlarda MultiAir TCT otomatik.
155 hp olan tjet lerde Kilit dif, Brembo 4 piston 305mm fren sistemi var ama hepsinde yok, Distinctive olanlarda var sanırım.
Ayrıca paylaştığın 2 aracın sahibi de forumdan :) .

16EC813
10-07-2019, 13:13
MA multiair demek. Yukarıda Rahmi de bahsetmiş ''değişken valf zamanlaması var (vtec gibi)''. Quadrifoglio Verde olanlar 170 hp MA. Quadrifoglio Verde; alfa romeo da gti'ın karşılığı gibi düşün. Qv lerin hepsinde Kilit dif, Brembo 4 piston 305mm fren sistemi var, İç döşeme renkleri aracın rengine göre değişiyor benim ki siyah mesela. Ama qv olanların hepsinin iç tavan döşemesi siyah.
Birde 135 hp olan MA lar var onlarda sana gelmez :) onlarda MultiAir TCT otomatik.
155 hp olan tjet lerde Kilit dif, Brembo 4 piston 305mm fren sistemi var ama hepsinde yok, Distinctive olanlarda var sanırım.
Ayrıca paylaştığın 2 aracın sahibi de forumdan :) .

bilgilendirme için teşekkürler
ama o iki aracında dış rengi siyah ama koltuk renkleri ve torpido renkleri farklı ,birinde kırmızı koltuk birinde kırmızı torpido ,ben bi türlü ayıkamadım ya laa :D

dkaya87
10-07-2019, 14:11
bilgilendirme için teşekkürler
ama o iki aracında dış rengi siyah ama koltuk renkleri ve torpido renkleri farklı ,birinde kırmızı koltuk birinde kırmızı torpido ,ben bi türlü ayıkamadım ya laa :D

2. aracın sahibi benim, soruların varsa yardımcı olabilirim :)

16EC813
10-07-2019, 16:09
2. aracın sahibi benim, soruların varsa yardımcı olabilirim :)

sizin araçla diger aracın arasında bi fark var mı ?
neden koltuk renkleri farklı ? bu farklılık diğer unsurlarında da fark ediyo mu acaba ?

dkaya87
11-07-2019, 08:49
sizin araçla diger aracın arasında bi fark var mı ?
neden koltuk renkleri farklı ? bu farklılık diğer unsurlarında da fark ediyo mu acaba ?

sadece kombinasyon, araçlar aynı özelliklere sahip.