PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Görünüşü

Sayfa : [1] 2

KoramiraL
28-08-2016, 08:38
TKM de böyle gösteriyor tabi yol henüz tamamlanmadı yol riva üzerinden devam edip ankaraya kadar gidecek şu anda kurtköy tarafından bir yerden çıkış veriyor arnavuköyden ise girişi var köprünün trafiğe etkisi ne kadar olur kamyonların zorunlu olarak kullanacağını düşünürsek

http://i.hizliresim.com/lEr6aE.jpg

onursumer
28-08-2016, 08:55
kamyonların ordan geçiceğini varsayarak bence 1. ve 2. koprude rahatlama olucaktır ozellikle şehirler arası giden araçların oraya kaydırılması bile ciddi farkeder diye düşünüyorum

997TT
28-08-2016, 09:02
Suan umaraniye'den sapiliyor sanirim,oyuzden yine sikisik olucak bir cok yer. Ne zaman sehir disindan baglanilir ozaman rahatlar.
Ayrica gebze istanbul arasi cok yogun,bildigin e-5 artik....

Er34
28-08-2016, 09:04
Bizim bahçeşehir yolu kamyonlardan kurtulacak diye umutla bekliyoruz.

Eworen
28-08-2016, 09:47
Dun anadolu yakasinda isim vardi aksam donuste tam umraniye sapaginda anlik gaza gelip yol nasil nerden gidiyor gibi meragimi gidermek icin girdim..
Ama girmez olaydim acayip uzun yol git git bitmiyor evvela girdikten sonra karsiya gecmek icin 100 km civari yol gidiyorsunuz
Hurriyet mansetten bunun haberini yapmis maltepe bagcilar arsinda tek tek denemisler 1.kopru 35 km 2. Kopru 50 km 3. Kopru 109 km cik tutmus
Kamyon vb araclar icin durum pek ic acici degil hem yollari cok uzadi hem otoban ucreti hemde kopru ucreti olarak ciddi para vermeleri gerekiyor bu olay nakliye tasimacilik fiyatlarini bi hayli etkileyecektir
Yol nasilmi ? muazzam komple 4 seritli cok cok genis otoban hizli ve yavas ne araciniz olursa olsun gaza gelmemek cok zor top speed mutlaka kovalarsiniz
Sonuc olarak sahsen cok zorda kalmazsam bi daha asla kullanmam ki kopru girisi oturdugumu yere (gokturk) cok yakin olmasina ragmen

kesici
28-08-2016, 10:11
Avrasya tünelinin geçiş ücreti ne olacak bilgisi olan varmı ?

ercan26esk
28-08-2016, 10:16
arkadaşlar birşey sormak istiyorum yapılmış yapılmıştır hayırlı olsun vatana millete diyelim faydası olur olmaz bilemem ist da yaşayanlar daha iyi bilir ben etrafındaki yeşillik ormanı düşünüyorum sizce bu yerler ne olacak ?????

fthdrn
28-08-2016, 10:16
Orayı kullanan bütün ağır vasıta ne taşıyorsa zam yapacaktır :) fazladan 60 km yol ciddi masraf demek. Olan yine orayı bize olacak

ckrc
28-08-2016, 10:19
Dün gece Boğaziçinde trafik var diye FSM'den girdim kavacıktan sonra bu yol nereye çıkıyor acaba diye çekmeköy/3. köprü tabelasından girdim. Git git bitmedi, yolda çalışma vardı 120 ile giderken bir anda yol kapatılmış ileriye bakarak araba kullanmaya alışmasam göremezdim sanırım.
Çıkarta çıkarta Madenlere çıkarttı. Şile yolu/Çekmeköy üzerinde işi olan varsa asla Çekmeköy tabelasından girmesin Ümraniye tabelasından gidip Dudullu'ya girsin oradan Şileye bağlasın.

Low-Rider
28-08-2016, 10:21
arkadaşlar birşey sormak istiyorum yapılmış yapılmıştır hayırlı olsun vatana millete diyelim faydası olur olmaz bilemem ist da yaşayanlar daha iyi bilir ben etrafındaki yeşillik ormanı düşünüyorum sizce bu yerler ne olacak ?????

10sene sonra before after fotoğraflara bakariz

Kadyr
28-08-2016, 10:22
yalnız şöyle bir şey var yol uzun ama tamamen bittiğinde sakarya tarafından ne bağlanıcaklar yola transit geçiş olacak. ayrıca zaman kuralıda olmayacak sürekli işleyecek kamyonlar.birde normal zamanda okadar trafiğe girmektense sabit biraz fazla yol yapmk daha avantajlıdır herhalde. umarım şu bağlantı yolları biran önce biterde bu eşkiyalar istanbul içine girmeden avrupayamı gidiyor istanbulun diğer ucuna mı gidiyor nereye gidiyosalar gitsinler. yanız yollar tam topspeed lik.

MBuğra
28-08-2016, 10:25
yavuz sultan selim koprusu - #62588617 - ekşi sozluk (https://eksisozluk.com/entry/62588617)

ahmetbaha-drs
28-08-2016, 10:33
Bizim bahçeşehir yolu kamyonlardan kurtulacak diye umutla bekliyoruz.

İnşallah Mahmutbey gişelere gelmeden Hadımköy'den filan girişide vardır yoksa gene pek bir şey farketmeyecek bize :D

emirarslan34
28-08-2016, 10:44
3. Köprünün asıl amacı zaten kamyon, tırları o bölgeye yönlendirmek yani maltepedeki adamı 3. Köprü vastasıyla bağcılara bağlamak değilki. Türkiye genelinden gelen yurtdışından gelen kamyon tırların 16:00 ila 23:00 yasagına takılmadan direk o güzargahtan geçmesi, çekmeyen bilemez tabi kamyoncuların tırcıların neler cektiğini yaşayanlar bilir, adamlar sırf bu yasak yüzünden isyan ediyorlar. Yol 2. Köprüye nazaran kurtköyden bağlandımı 10-20 km uzak olabilir berki ama taksi kullanmıyorki adamlar tonlarca ağırlığındaki vastaları kullanıyorlar niye girsinler trafiğe. Bu sebeblede 2. Köprü baya rahatlıcak 2. Köprünün rahatlaması demek 1. Köprününde rahatlaması demek. Yani maltepedeki adamın bağcılara gitmesi için 3. Köprü güzargahını kullanmasının akıl dışı bir seçenek olduğunda hem fkiriz.

fthdrn
28-08-2016, 10:56

Onlar 4-5 sene önce paylaşıldı. Hatta o zaman patronum dahi yakın yerlerinden arsa almıştı.

KoramiraL
28-08-2016, 11:06

Orayı normalde hiç bir şekilde imara açılmayacak dendi ondan sonra çevrede bulunan köyler istimlak edilmeye başlanınca köyler belli olunca o bölgenin dışında olan yerler %200 artış oldu ne arsa kaldı ne tarla he devlet '' Sözünde '' dururda açmaz ise imara zaten bir iki orman yangını çıkar köylerde göktürk gibi olur sonuç orman yok olur.

emirarslan34
28-08-2016, 12:00
Aralıkta avrasya tüneli açılacak sabah, aksam işe gidenlerde baya rahatlarlar.

997TT
28-08-2016, 12:34
2.kopru ne kcin yapilmisti hatirladiniz mi?
3. Koprude ayni bahane ile acildi!
Malesef istanbul'un nufusu 6000.000 daha articak. Sadece rant hissiyke yapiliyor. Dunyanin hic bir ulkesinde bir sehire bu kadar yuklenmiyor...
İstanbul iyice yasanmayacak hale gelicek. Gecmis olsun...

Aero
28-08-2016, 12:43
Bir kaç tanıdık dostum/büyüğüm işlerini İzmir'e taşımaya başladı. Buradan da ev aldılar. İzmir'de yaşayacaklar artık. Geçen gün okuduğum bir haberde ise İzmir en çok göçü İstanbul'dan almaya başlamış. Bir kaç sene içinde İzmir 2. İstanbul olacaktır.

Quantum
28-08-2016, 13:19
17-19 saatleri arasında zaten sorun yoktu. Saat 19 dan sonra asıl curcuna başlıyor gece 1 lere kadar devam ediyordu. Bunun sebebi de kamyon ve otobüsler. Artık yok bu durum. Trafik sadece 3ncü köprüye geçiş noktalarına kadar olacak. Sonra rahat. Hafta içi zaten trafik çok hızlı akıyor. Hafta sonu ise sol şeritten 50 ile giden "hafta sonu şoförleri" çıkıyor sahneye..

bilalMW
28-08-2016, 13:22
ne kadar yol yaparsan yap o kadar araç trafikte çıkacak. etki tepki hatta discovery de adam herşeyi bilir herşeyi p*ç eder diye program vardı orada anlatıyordu daha matematiksel olaraktan. toplu taşıma olmadan bu iş olmaz.

Quantum
28-08-2016, 15:05
ne kadar yol yaparsan yap o kadar araç trafikte çıkacak. etki tepki hatta discovery de adam herşeyi bilir herşeyi p*ç eder diye program vardı orada anlatıyordu daha matematiksel olaraktan. toplu taşıma olmadan bu iş olmaz.

Toplu taşıma hiç bir zaman gelişmeyecek. Çünkü bizim ahlak yoksunu abaza insanımız kendisini geliştirmeyecek, medenileşmeyecek, öküz oğlu öküz olarak kalmaya devam edecek...
Metrobüste adam bana dayanıyor yahu sen neden bahsediyorsun.. Adam kelli felli bana bile bıyık bürerken karımı toplu taşımaya mı bindireceğim ben?
Geç o işleri.. Trafik olacak, ama bunun nedeni tek tek arabalarda olanlar değil, metrobüslerdeki şerefsizler..
Eğitim-Öğretim kurumlarında eğitim yapılmayıp sadece "öğretim" yapıldığı sürece trafik falan bitmez..

denizhandinc
28-08-2016, 15:10
Toplu taşıma hiç bir zaman gelişmeyecek. Çünkü bizim ahlak yoksunu abaza insanımız kendisini geliştirmeyecek, medenileşmeyecek, öküz oğlu öküz olarak kalmaya devam edecek...
Metrobüste adam bana dayanıyor yahu sen neden bahsediyorsun.. Adam kelli felli bana bile bıyık bürerken karımı toplu taşımaya mı bindireceğim ben?
Geç o işleri.. Trafik olacak, ama bunun nedeni tek tek arabalarda olanlar değil, metrobüslerdeki şerefsizler..
Eğitim-Öğretim kurumlarında eğitim yapılmayıp sadece "öğretim" yapıldığı sürece trafik falan bitmez..

abi türk insanı keyfine düskündür sen o metrobüstekileri egitsende birsey degismez kapısının önünde duran arabasına binip gitmek varken kimse sabahın bir saatinde otobüs falan beklemez.

denizhandinc
28-08-2016, 15:11
ayrıca cok acil olarak mahmutbey giselerinin mümkün oldugunca ileriye tasınması lazım. Ozaman 2.köprü dönüs yolu rahatlar.

twin
28-08-2016, 15:16
ayrıca cok acil olarak mahmutbey giselerinin mümkün oldugunca ileriye tasınması lazım. Ozaman 2.köprü dönüs yolu rahatlar.

Ya da şeritler birden daralmasa daha güzel olur sanki en azından durmadan akar trafik

Er34
28-08-2016, 15:20

Ağabey ağzına sağlık. Ne düşünüyorsam yazmışsın.
Ayrıca bu köprü aslında istanbulu 3. parçasını imara açmak demek ve nüfus artışı : araç artışı : trafik artışı.

Birkan61
28-08-2016, 15:25

o lanet gişelerin ordan kalkması gerekiyor

illa para alıp insanları mikmeleri gerekiyorsada ikinci köprü girişindeki düzeneği kurmaları gerekiyor valla mahmutbey gişeleri denince kanser oluyorum ayarlarım kaçıyor

Er34
28-08-2016, 15:26
o lanet gişelerin ordan kalkması gerekiyor

illa para alıp insanları mikmeleri gerekiyorsada ikinci köprü girişindeki düzeneği kurmaları gerekiyor valla mahmutbey gişeleri denince kanser oluyorum ayarlarım kaçıyor

En sağ ogs'den devam :) yıllardır evime gitmek için otoyol ücreti ödüyorum ve trafik çekiyorum. Saçmalık bir gişe sistemi mahmutbey.

Quantum
28-08-2016, 15:26
abi türk insanı keyfine düskündür sen o metrobüstekileri egitsende birsey degismez kapısının önünde duran arabasına binip gitmek varken kimse sabahın bir saatinde otobüs falan beklemez.

Yazdım sildim yazdım sildim.. Neyse.. Evet haklısın aynen öyle..

turci
28-08-2016, 15:36
Trafik ışıklarının yanlış ve gereksiz konumlandırılması bile başlı başına bir sebep.
sadece köprü ile çözülecek bir olay değil.

Er34
28-08-2016, 15:36
Evimin önünden toplu taşıma olacak vatan şaşmaz gibi binip gideceğim.
Evimin önünde trafik başlayacak bir dünya para, zaman harcayıp arabayla gideceğim.
Şimdi ikisi arasında seçimi rahatça yapabilirsin.

UM1196
28-08-2016, 15:50
4 tane daha köprü olsa istanbula fayda etmez

Dragger
28-08-2016, 15:58
Köprü güzel, vatana millete hayırlı olsun da proje tamamen fiyasko şu an. Bağlantı yolları o kadar saçma ki trafiği daha da berbat edecek gibi...

Misal tırlar kamyonlar yasak olan saatte mahmutbey gişelere gelemiyordu geride bekleme noktasında bekliyorlardı. Bağlantı yolu o kadar gerizekalı bir zihniyetle yapılmışki şu an tüm kamyonlar tırlar her saat mahmutbeyden geçip bağlantı yolundan köprüye devam ediyor. Sen 3. köprü yapıyorsun ama asıl bağlantı yolunu trafiğin göbeğine 24 saat kitlenen yere koyuyorsun.

Yine köprünün çıkışı Şile Kurtköy yoluna bağlanıyor, o yol da pek matah değil. Özellikle Kurtköyde otobana bağlantı noktası büyük sıkıntı. İstanbulparka giderken hergün kullanıyordum o yolu. Sabah 8de bile kitleniyordu belli noktalarda.

3. köprünün bağlantı yolları istanbul dışından başlar, istanbul dışında biter işte o zaman işe yarayan bir sistem olur. Avrupada Kınalı Anadoluda Gebze - İzmit yakınlarında bir çıkış noktası olursa sıkıntılar çözülür.

Kamyoncuların da bence tam tersine çok işine yaradı, adam 60km fazla gitmesi önemli değilki, adam 16-22 arası iş yapamıyordu boş bekliyordu. Şu anda o vakti nakite çevirirler.

997TT
28-08-2016, 16:18
Su koprunun trafıgı rahatlatacagı yazıları yazanları yada dusunenlerı 10 yıl sonra gormek ısterım....

ES353
28-08-2016, 16:19
trafigin ne kadar rahatladigini ekteki dosyadadir :D

http://i65.tinypic.com/2evbxpj.png

McKrop
28-08-2016, 16:24
3uncu kopruye bisey olmus kirmizi degil suan mor trafik icler acisi :)

Er34
28-08-2016, 16:27
3uncu kopruye bisey olmus kirmizi degil suan mor trafik icler acisi :)

Pazar gezmesi diye gidenler çok diyorlar.

S.Özeren
28-08-2016, 17:55
Evet bence trafiği rahatlatacak ama geçici bir süre ondan sonrası yine patates ..

Toplu taşımanin en önemli kolu olan raylı sistem şart
İnsanı şartlarda raylı sistem ile yolculuk ettikten sonra kimse arabasini bile çıkarmaz bana göre
. Bir An önce bu konuya hassasiyet gostermeleri lazm

Frid
28-08-2016, 19:16
anlamsız sapaklar ve trafik ışıkları ogs hgs geçişleri oldukça çözülmeyecek ki.

997TT
28-08-2016, 19:19
Su 2. Kopru neden kuruldu,arastırdınız mı?
Yerlesım olmayacaktı,sımdı 6.000.000(altı mılyon) kısı 2.kopru yol cevresınde oturuyor!
Bır sehır bu kadar buyutulmez,hıcbır dunyada ornegı yok. Rant ugruna donulmez bır sona dogru gıdıyoruz. Cın ve hındıstanın buyuk sehırlerıne donecek buralar...

MK8800
28-08-2016, 19:46

45 güne xxx inşaat ortaklığı ile şantiyeler başlamış olur :D Darbe araya kaynamasa çoktan temel atmalar , milletvekilli açılışlar olurdu

free-hifi
28-08-2016, 19:52
3 deki trafik.selfie yapanlar yüzünden birde giriş çıkış ta şükür namazı kilanlar varmış Mehter marşı Dombra bonus

darkmoon
28-08-2016, 19:54
köprü hayırlı olsun en başda fazla yol doğaya zarar vermediği sürece göz çıkarmaz.. amma gidip de yok istanbul trafiğini rahatlatıcakmış da yok şöyleymişde yok böyleymişde diyenler ya istanbulda oturmuyordur yada yaşadığı şehri bilmiyordur..

istanbulda trafiği yapan şey tırlar kamyon lar değil ki zaten şehir içinde özel izinli araçlar dışında şehir merkezlerine kamon tır v.b girmesi yasakdır.. onu bırakın 1.köprüden doblo kangoo gibi vanların bile hususi konumunda değilse geçmesi yasakdır..

tır kamyonet gibi araçlar normalde zaten 10-12 den sonra izin verilirdi 2.köprüyü kullanmalarına .. kısaca tırmış kamyon muş bunlar 3.köprüden geçdimi istanbul trafiğinde değişen müthiş bir şey olmaz bence en fazla 2.köprüdeki o trafik yoğunluğu akşam vakti biraz hafifler o kadar..

Ayrıca şu köprü önünde fotoğraf çekenleri eylül sonrasıda köprü paralı oldukdan sonra görmek isterim.. osmangazi ye benzemesin beleş oldumu kutlamalar bayramlar seyranlar halaylar önünde poz vermeler paralı oldumu in cin top oynasın.. Ayrıca haberlerde izlediğim kadarı ile köprü sacede 10 tl değil ayrıca köprüden çıkdıkdan sonra direk otobana giriyormuşsunuz bugün haberlerde verdi otobanda 10 tl imiş yani toplamda 20 tl olucak ..

ben osmangaziden yeni geçdim (parayla) koca otobanda bir ara dedim yanlış yolamı girdim bütün yol bomboş du köprü öncesi köprü ve köprü sonrası otoban dahil incin top oynuyordu paralı olunca böyle oluyor işte kimse girmiyor.. bu köprününde sonu umarım aynı olmaz..
ne kadar verdin diyenlere yanlış hatırlamıyorsam köprüye 90 otobanada 10 tl verdim yani o yola girdinizmi 100 tl yi cebinizde yada hgs ogs nizde hazır edin..

benzinlikde bir çocukla konuşuyordum manisanın orda laf köprüden açıldı çocuk ordan geçiceğime en son şık körfezi arabayla geçerim daha iyi gene o kadar param gitmez dedi..

imprezaWRC
28-08-2016, 19:58

Tabiki çoğu yer imara açılacak, dün tarla diye imar izni verilmeyen ve dün marul, hıyar... ekilen yere 10 katlı binalar ekecekler.

imprezaWRC
28-08-2016, 20:11
köprü hayırlı olsun en başda fazla yol doğaya zarar vermediği sürece göz çıkarmaz.. amma gidip de yok istanbul trafiğini rahatlatıcakmış da yok şöyleymişde yok böyleymişde diyenler ya istanbulda oturmuyordur yada yaşadığı şehri bilmiyordur..

istanbulda trafiği yapan şey tırlar kamyon lar değil ki zaten şehir içinde özel izinli araçlar dışında şehir merkezlerine kamon tır v.b girmesi yasakdır.. onu bırakın 1.köprüden doblo kangoo gibi vanların bile hususi konumunda değilse geçmesi yasakdır..

tır kamyonet gibi araçlar normalde zaten 10-12 den sonra izin verilirdi 2.köprüyü kullanmalarına .. kısaca tırmış kamyon muş bunlar 3.köprüden geçdimi istanbul trafiğinde değişen müthiş bir şey olmaz bence en fazla 2.köprüdeki o trafik yoğunluğu akşam vakti biraz hafifler o kadar..

Ayrıca şu köprü önünde fotoğraf çekenleri eylül sonrasıda köprü paralı oldukdan sonra görmek isterim.. osmangazi ye benzemesin beleş oldumu kutlamalar bayramlar seyranlar halaylar önünde poz vermeler paralı oldumu in cin top oynasın.. Ayrıca haberlerde izlediğim kadarı ile köprü sacede 10 tl değil ayrıca köprüden çıkdıkdan sonra direk otobana giriyormuşsunuz bugün haberlerde verdi otobanda 10 tl imiş yani toplamda 20 tl olucak ..

ben osmangaziden yeni geçdim (parayla) koca otobanda bir ara dedim yanlış yolamı girdim bütün yol bomboş du köprü öncesi köprü ve köprü sonrası otoban dahil incin top oynuyordu paralı olunca böyle oluyor işte kimse girmiyor.. bu köprününde sonu umarım aynı olmaz..
ne kadar verdin diyenlere yanlış hatırlamıyorsam köprüye 90 otobanada 10 tl verdim yani o yola girdinizmi 100 tl yi cebinizde yada hgs ogs nizde hazır edin..

benzinlikde bir çocukla konuşuyordum manisanın orda laf köprüden açıldı çocuk ordan geçiceğime en son şık körfezi arabayla geçerim daha iyi gene o kadar param gitmez dedi..

Yol yapacaklar diye atıl durumdaki birçok askeriyenin içinden yol geçirdiler. Askeri alan bildiğin orman gibiydi şimdi git bak kel aynak kuşuna dönmüş. Ayrıca, haritadan bakınca bağladıkları yerler nedeniyle bildiğin kocaman bir U harfi gibi rota çıkıyor.
Paşaköy-Kurtköy arasında in-cin top oynardı, yol 2 şerit gidiş 2 şerit geliş ama giriş-çıkış yani otoban bağlantı kısımları huni gibi olunca daha dün bir baktım 3km boyunca kamyon ve otomobil trafiği vardı.
Kimi yerlerde direk mahallenin içinden giriş-çıkış verilmiş. Dün otomobil yükü olmayan yollardan bugün otomobiller geçiyor, daha dorğusu geçemiyor resmen otobandan çıkar çıkmaz dur ve kalkama şeklinde trafiğe giriyorlar.

Kamyon, tır ve şehirlerarası otobüs şoförleri, şirketler...vs yakında isyana bağlarlar. Dünyanın yolunu dünyanın parasına mal ettiriyorsunuz diyecekler. Ve bence de aynen dediğin gibi olacak şu an beleş olduğundan ve meraktan yollar kullanılıyor. Paralı olunca aynen Osmangazi muhabbetine dönecek. Kamyoncu 1000 TL'ye nakliye yapıyor, kalkıp bunun totalde 500-600TL'sini gidip köprüye otobana kimse vermez.

Ben sırf süreden kısaltmak adına IDO yerine 2 kere köprüyü kullandım her defasında karta 200 TL fazladan yükleme yaptım. HGS gişelerinde de elemanlar var, biliyorlar başlarına gelecekleri, adam geliyor HGS gişesinde para ödüyor bende arkasında sabırla bekliyorum, bir de strese bağlıyorum acaba kartı okudu mu, parayla rezillik olmasın, ya bariyer açmazsa ne olacak...vs
2.kez kullandığımda dönüşte körpü üstündeki 3 şeritten ancak 1 tanesi çalışıyordu ama zaten o esnada benim dışımda 3 otomobil daha köprüde olunca haliyle şeritlerin kapalı olmasınin bir götürüsü olmamıştı.

imprezaWRC
28-08-2016, 20:17
3 deki trafik.selfie yapanlar yüzünden birde giriş çıkış ta şükür namazı kilanlar varmış Mehter marşı Dombra bonus

Osmangazi için Japonlara, Yavuz Sultan Selim köprüsü içinde ağırlıklı olarak İtalyanlara mı şükrediyorlar. Gebze-İzmit Tren hattı bitince de İtalyanlara dua ederler.

imprezaWRC
28-08-2016, 20:25
Su 2. Kopru neden kuruldu,arastırdınız mı?
Yerlesım olmayacaktı,sımdı 6.000.000(altı mılyon) kısı 2.kopru yol cevresınde oturuyor!
Bır sehır bu kadar buyutulmez,hıcbır dunyada ornegı yok. Rant ugruna donulmez bır sona dogru gıdıyoruz. Cın ve hındıstanın buyuk sehırlerıne donecek buralar...

Gücümüzü ve sabrımızı sınamasınlar gider yine İtalyanlar ile ortaklık kurar boğaza bir köprü daha yaparız.

O değilde asıl 2.köprüde Japonlara yapılan ödemeye bakmak lazım. Adamlar o zaman ödemeyi JPY ile yapın demişler bizimkiler olmaz biz illa dolar ödeyeceğiz demişler, bir develuasyon dolar olmuş 2 katı, adamlara hesaben 2 köprü parası ödemişizdir. Japonlar Budaya ne dua etmişler ne tütsü yakmışlardır ama.

Bu köprü içinde birkaç köprü parasını vermişizdir. (ya da hesaben kaç örtülü ödenek parası ediyorsa işte o kadar ödemişizdir.)

2.köprüde devlet geçiş için araç garantisi vermişmiydi ? Bu yeni köprüler, otoyollar..vs için neden hazine garantisi var?

darkmoon
28-08-2016, 20:35
izmire gidicekler yada izmirden dönüceklerede şunu diyim yolları değiştirmişler orda bir gariplik bir tuhaflık var hani kötü niyetli olsam tuzak sezdim diyicemde Allah dan değilim.. şöyle illaki sizi bir şekilde heleki yolları bilmiyor istanbul tabelalarını takip ediyorsanız sizi direk köprü yoluna bağlıyor.. yani öyle yada böyle eğerki yolu bilmiyorsanız sadece tabela takip ediyorsanız osmangazi yoluna giriyorsunuz.. ve son çıkışı kaçırırsanız mecburi köprüden geçmek zorundasınız yada geri geri gidersiniz..

şuda var otobana girdinizmi köprüye girmeseniz bile 8 küsur tele para çekiyor galiba onu tam çözemedim hgs ye bakdım -8.35 mi ne yazıyordu ama düşmemişdi.. belki şimdi düşmüşdür.. kısaca tali yolları kullanamayı öğrenin yoksa direk kendinizi osmangazi otobanında bulursunuz.

DOHC
28-08-2016, 20:37
Gücümüzü ve sabrımızı sınamasınlar gider yine İtalyanlar ile ortaklık kurar boğaza bir köprü daha yaparız.

O değilde asıl 2.köprüde Japonlara yapılan ödemeye bakmak lazım. Adamlar o zaman ödemeyi JPY ile yapın demişler bizimkiler olmaz biz illa dolar ödeyeceğiz demişler, bir develuasyon dolar olmuş 2 katı, adamlara hesaben 2 köprü parası ödemişizdir. Japonlar Budaya ne dua etmişler ne tütsü yakmışlardır ama.

Bu köprü içinde birkaç köprü parasını vermişizdir. (ya da hesaben kaç örtülü ödenek parası ediyorsa işte o kadar ödemişizdir.)

2.köprüde devlet geçiş için araç garantisi vermişmiydi ? Bu yeni köprüler, otoyollar..vs için neden hazine garantisi var?

Devalüasyon olunca tüm kurlar etkilenmiyor mu? En azından arada çapraz kur bağı var......

ercan26esk
28-08-2016, 20:41
arada körfez köprüsünün lafı geçmişken bence o köprünün geçiş ücreti etse etse 30 TL fazlasıda verilmez zaten köfrezi dolaşsan anca 30 TL yakıt yakarsın ....

darkmoon
28-08-2016, 20:48
arada körfez köprüsünün lafı geçmişken bence o köprünün geçiş ücreti etse etse 30 TL fazlasıda verilmez zaten köfrezi dolaşsan anca 30 TL yakıt yakarsın ....

arkadaşım yolları çok iyi bilmez yanlışlıkla izmir dönüşü tabelaları takip edip otobana giriyor yalovadan sonra otobana istanbul diye yönlendiriyorlar oda bilmemiş girmiş yolda beni aradı çabuk çık dedim son çıkışdan izmit ve bursa sapağı var bursa sapağına gir ordan topçular feribota bin dedim.. oda yanlış söyledim sanıp izmit sapağına giriyor bütün körfezi geçdi .. aracı 508 sw 1.6 e-hdi gene imkansız ki imkansız 50 tl bile yakmaz o körfezi geçerken..

Onurkk06
28-08-2016, 20:52
Köprüde foto çekilenler yüzünden 2 saatte gelebildik yaw trafik olmasaydı eywallah ama ne kadar trafik vardı adamlar hala foto derdindeydi

MBuğra
28-08-2016, 20:58
Su karayollarima verilen degerin 10/1 demiryollarina verilse isin buyuk kismi cozulecek. Gidin bakin Londra''ya adamlar yerin altina 2 katli metro yapmislar, ust kattan baska guzergahin alt kattan baska guzergahin metrosu gidiyor. Daha da fazlasi tum sehri zone'lara ayrimislar, cogu sehir merkezine araba girisi yasak.

Bizimkiler de hali hazir aksakta olsa calisan sirkeci-halkali tren hattini, calisma yapacagiz 6 ay sonra tekrardan hizmette diye kapatsinlar. 2 yil oldu hala bitirecekler.

imprezaWRC
28-08-2016, 21:07
Devalüasyon olunca tüm kurlar etkilenmiyor mu? En azından arada çapraz kur bağı var......
Koray, adamlara atıyorum (miktarı araştırmadım) 1.000.000 JPY ödenecek yere 1.000.000 USD ödenmiş. Dolar daha değerli olunca adamalra fazladan para ödenmiş.

KoramiraL
28-08-2016, 21:17
Su karayollarima verilen degerin 10/1 demiryollarina verilse isin buyuk kismi cozulecek. Gidin bakin Londra''ya adamlar yerin altina 2 katli metro yapmislar, ust kattan baska guzergahin alt kattan baska guzergahin metrosu gidiyor. Daha da fazlasi tum sehri zone'lara ayrimislar, cogu sehir merkezine araba girisi yasak.

Bizimkiler de hali hazir aksakta olsa calisan sirkeci-halkali tren hattini, calisma yapacagiz 6 ay sonra tekrardan hizmette diye kapatsinlar. 2 yil oldu hala bitirecekler.

Bir ara haberi çıkmıştı bulamadım tren yoluna metrobüs hattı gibi hatlar kuralım otobüsler çalışsın diyorlarıdı :D daha ötesi yok buğra

Parasız olunca herkes geçer para alınmaya başlasın kaldığımız yerden devam ederiz biz bunu duyduktan sonra dahada birşey demem.

https://www.youtube.com/watch?v=-itMJpAz1IA

imprezaWRC
28-08-2016, 21:23

Londra'nın nüfus belli, Hyde Park'ın kapsamında bir eksiklik yok. Orada muhtemelen ilkokul mezunu müteahhitte yoktur. Kentsel dönüşüm nedir haberleri de yoktur. ŞEhir büyüyecekse önce altyapı genişliyordur. Sorarsanda altyapı nereden geçiyor sana nokta atışı yaparlar. Asfalt döktükten sonra gelip doğalgaz hattı döşeyecektik diye kazıp giden yok. Şehirde hafriyat kamyonları dolanmıyor. Etraf toz toprak değil. Yağışlı günde çimlerden yürü eve gel halıya bas leke olursa dişimi kırarım. (Bende olmamıştı)
Kraliyet kalkıp Swanage'de miting yapıp heriflerin hayatlarında 1 kere zor kullanacakları köprüden bahsetmiyordur. Keza, köprü yapıp devlet garantisi de vermiyorlardır, halk orada matkapla oyar. Otoban kenarına kimse imar vermiyordur. Durduk yere mısır tarlasına site yapılmıyordur.

93'de İngiltere'de 2 ay kalmıştım. Orada o yıllarda ülkenin bir tarafı yok oluyorken bir tarafında yeni metro hattı açtık diye beton ile ne kadar kaslıyız herkes bizi kıskanıyor demiyordu. Ne bileyim Londra'nın heryerindeki billboardlara reklamlar verip kimse meclisten birilerinin suratını sürekli izlemiyordu. Muhtemelen Kraliçe koştur koştur bakkal dükkanına kadar her açılışa da gitmiyordur.

Bu köprüden bu kadar medet umduklarına göre birşey olursa köprüyü sapan gibi kullanacaklar herhalde.

ercan26esk
28-08-2016, 21:28
bu ülke bir yerlere gelmek istiyorsa daha çok fırın ekmek yemesi lazım..

sportwagon
28-08-2016, 21:49
Yakın zamanda 3ncü köprü bağlantı yolları üzerindeki arsalara uzun zamandır yatırım yaptığını bildiğim meclis üyesi iş bilir mimarın azından çıkan cümleyi aynen yazayım istedim ; Yahu o bölgeyi imara uzun yıllardır biz açmıyoruz , yolun gelmesini bekledik biraz daha şekillensin projeler yolda........ Bu kişi ve ortakları m2 si 20tl den ne kadar orman arazisi varsa topladığını ben biliyorum.

ercan26esk
28-08-2016, 21:57
Yakın zamanda 3ncü köprü bağlantı yolları üzerindeki arsalara uzun zamandır yatırım yaptığını bildiğim meclis üyesi iş bilir mimarın azından çıkan cümleyi aynen yazayım istedim ; Yahu o bölgeyi imara uzun yıllardır biz açmıyoruz , yolun gelmesini bekledik biraz daha şekillensin projeler yolda........ Bu kişi ve ortakları m2 si 20tl den ne kadar orman arazisi varsa topladığını ben biliyorum.

bir yeşillik orası kalmış 10 sene sonra vay haline ben eskişehirde oturduğum halde ayar oluyorum böyle durumlara ist dakilere allah kolaylık versin arkadaşlar...

KoramiraL
28-08-2016, 22:06
Londra'nın nüfus belli, Hyde Park'ın kapsamında bir eksiklik yok. Orada muhtemelen ilkokul mezunu müteahhitte yoktur. Kentsel dönüşüm nedir haberleri de yoktur. ŞEhir büyüyecekse önce altyapı genişliyordur. Sorarsanda altyapı nereden geçiyor sana nokta atışı yaparlar. Asfalt döktükten sonra gelip doğalgaz hattı döşeyecektik diye kazıp giden yok. Şehirde hafriyat kamyonları dolanmıyor. Etraf toz toprak değil. Yağışlı günde çimlerden yürü eve gel halıya bas leke olursa dişimi kırarım. (Bende olmamıştı)
Kraliyet kalkıp Swanage'de miting yapıp heriflerin hayatlarında 1 kere zor kullanacakları köprüden bahsetmiyordur. Keza, köprü yapıp devlet garantisi de vermiyorlardır, halk orada matkapla oyar. Otoban kenarına kimse imar vermiyordur. Durduk yere mısır tarlasına site yapılmıyordur.

93'de İngiltere'de 2 ay kalmıştım. Orada o yıllarda ülkenin bir tarafı yok oluyorken bir tarafında yeni metro hattı açtık diye beton ile ne kadar kaslıyız herkes bizi kıskanıyor demiyordu. Ne bileyim Londra'nın heryerindeki billboardlara reklamlar verip kimse meclisten birilerinin suratını sürekli izlemiyordu. Muhtemelen Kraliçe koştur koştur bakkal dükkanına kadar her açılışa da gitmiyordur.

Bu köprüden bu kadar medet umduklarına göre birşey olursa köprüyü sapan gibi kullanacaklar herhalde.

bunu okuyunca aklıma Kübaya camii yapacaz dendiğinde küba nın verdiği yanıt geldi halka sormamız lazım halk isterse yaparız istemiyorsa çivi dahi çakamayız diye :D

dahan
29-08-2016, 02:38
valla istanbul güzel yer ama şehir çok göç almış kalabalıklaşmış hertürlü insan var orda yani istanbula yakışmayan alakasız insanlar var istanbula göç yasaklansa yani orda insan sayısı çok fazla gibi düşünüyorum yani oraya köprü möprü hayır etmez gibi geliyo bana tabi istanbullular daha iyy bilir

K0213
29-08-2016, 06:15
Dün ilk defa denedim, iki nokta arası 85km gösterince yandex hata verdi zannettim :?
Bide köprü üstü fotoğrafçıları var, 7km yi 1.5 saatte geçtik! Hepsini andım!
Bu millete bunlar fazla! daha fazlasını yapmasınlar halkın aklı almıyor!
hele bir aile vardı keyif sigarası içiyorlardı köprüye bakarken, al evine götür desen denerlerdi sanki!
Bi daha da Yavuz Sultan Selim köprüsünden geçmen!

Evo34
29-08-2016, 10:11
Termin zamanından önce tamamlanan bir proje.
Emeği geçenlerin eline sağlık.

3.Köprüye giden bağlantı ve otoyol çalışmaları tamamlandığında, çok daha iyi sonuçlar alınacaktır.
Bir de, Avrasya Tüneli ile desteklendi mi, yoğun olan sabah ve akşam trafiğinden eser bile kalmayabilir...

imprezaWRC
29-08-2016, 10:16
Dün ilk defa denedim, iki nokta arası 85km gösterince yandex hata verdi zannettim :?
Bide köprü üstü fotoğrafçıları var, 7km yi 1.5 saatte geçtik! Hepsini andım!
Bu millete bunlar fazla! daha fazlasını yapmasınlar halkın aklı almıyor!
hele bir aile vardı keyif sigarası içiyorlardı köprüye bakarken, al evine götür desen denerlerdi sanki!
Bi daha da Yavuz Sultan Selim köprüsünden geçmen!

Daha fazlası yok ki zaten. Beton bloklar haricinde birşey gördüğü yok. Adamlar hatıra ormanı yapmışlar bir bakıyorsun tabelanın dibinden hafriyat kamyonu geçiyor, hangi hatıra ormanı, ağaç kalmamış ki, hatırası kalsın.
Şuraya bir park, şuraya bir müze, şuraya bir kütüphane yapalım, şurayı yeşillendirelim...vs diyen yok. Hep şuradan bir rant sağlayalım, şuraya betonu dökelim zihniyeti olduğundan doğal olarak köprüyü mucizevi birşey sanıyorlar. Köprüyü de ne kadar güçlüyüz gördünüz mü diye gösterdiklerinden insanın gidip bir bakası bir fotoğraf çekesi geliyor.
Zannedersin köprü köprü değil, bir nevi transformers, kumanda odasından düğmeye basıyorsun köprü sana 200 metre uzunluğunda silahlı robot oluyor. Ülkenin bir tarafı yangın yeriyken bir tarafında gidip köprü yapıp aha bak ne kadar güçlüyüz gördün mü demek kadar da abes birşey olamaz.

imprezaWRC
29-08-2016, 10:31
Termin zamanından önce tamamlanan bir proje.
Emeği geçenlerin eline sağlık.

3.Köprüye giden bağlantı ve otoyol çalışmaları tamamlandığında, çok daha iyi sonuçlar alınacaktır.
Bir de, Avrasya Tüneli ile desteklendi mi, yoğun olan sabah ve akşam trafiğinden eser bile kalmayabilir...

Benim anlamadığım nokta şu, okulda, üniversitede, yüksek lisansta...vs'de verilen bir ödevi, projenin bir kısmını yapıp bir kısmını da başka öğrencilere ihale etmeye çalışınca olmamış bu ödev, proje...vs bitmemiş denirdi.

Bağlantı yollarınının ihalesini yeni yapmıyorlar mı? Proje o zaman nasıl bitmiş oluyor. Köprü yapıp bağlantıları yapmayınca köprüye nasıl ulaşacaksın. Şu an köprü 2.köprü yolundan bağlantıyı alıp tekrar 2. köprünün bir yerine bağlıyor.

Keza aynı şey Osmangazi içinde geçerli, İzmir'e 3 saatte gidebilmem için benim körpüden girip İzmir'den çıkmış olmam lazım, Gemlik'ten değil.

Kamyonların koskoca İstanbul trafiğindeki yükü muhtemelen %5 civarındadır, hadi bir 5'de benden olsun olsun sana %10. Geri kalan %90 ne olacak? Ağır vasıtalara köprüyü zorunlu tuttular ama adamlar Ümraniye'den giriyor gidip Arnavutköy civarından çıkıp 2.köprüye bağlanıyor. Bütün trafik Ümraniye'de yoğunlaşmaya başlıyor.
Birde ağır vasıtalar için saat sınırı da o köprüde kalktı. Peki diğer yollardaki sınır ne olacak. Adam sabahın köründe 3.köprü yoluna girdi, sonra trafiğe çıkmaması gereken saatte diğer yola bağlanacak, ne olacak o zaman ?

KÖROĞLU
29-08-2016, 10:45
Köprü yapımı kesinlikle faydalı sadece işe yaraması için nüfusun artmaması koşuluyla.

Şimdi aşağıdaki linkten projeye bakıyorum da köprünün yapacağı katkı konusunda bazı şeylere katılmıyorum nedense.

Zaten saat kısıtından dolayı ağır vasıtalar trafiğe girmiyordu. 15 USD civarında geçiş ücreti + km başına 8 cent bağlantı yolu ücreti + fazladan yapılan km nin götürüsü,

aracın trafiğe kapalı olan saatlerde yatmasının götürüsünden daha fazla gibi duruyor.

Ayrıca 3. köprü kullanımı ağır vasıta araçlar için zorunlu olacakmış. Şunu merak ediyorum otobüsler (Bayrampaşa) otogar'a nasıl ulaşacak. Kat ettikleri fazladan mesafeyi tüketiciye nasıl yansıtacaklar.

Bazı arkadaşlar bahsetmiş 3. köprü çevresi 2. köprü de olduğu gibi ne zaman dolacak acaba.

Biraz bakındım günlük 135 bin araç (binek) için hazinenin garantör olduğunu yazmış bazı haber kaynakları.

Geçen de geçmeyen de ödeyecek ( ödemeli de aslında ülkeye bir katma değerdir bu tür yapılar)

Uzun vadede faydalı olur diye düşünüyorum. Ama istanbul trafiğine faydası olur diye düşünenler büyük yanılgı içerisindeler bence.

3. Bo (http://www.3kopru.com/proje/projeninkazandiracaklari)
3. Bo (http://www.3kopru.com/proje/PROJE-HAKKINDA/1)

KoramiraL
29-08-2016, 11:34
Kuzey marmara otoyolunda iptal edilen tüneller var söz verilen asla yeşil alan kesilmeyecek tünel kazılacak denilip sonra o tüneller proje bitmez denip dağ taş traş edip yol yaptılar göktürk e işimden dolayı genelde giderim ki taya kadına falanda aynı şekilde yem yeşil olan yer şimdi sapsarı sonra ben doğayı koruyorum bu kış bir gelsin ben oradan geçen kamyoncuları falan hepsini görecem normalde açamadıkları yolu nasıl açacaklar :D

imprezaWRC
29-08-2016, 11:48
Kuzey marmara otoyolunda iptal edilen tüneller var söz verilen asla yeşil alan kesilmeyecek tünel kazılacak denilip sonra o tüneller proje bitmez denip dağ taş traş edip yol yaptılar göktürk e işimden dolayı genelde giderim ki taya kadına falanda aynı şekilde yem yeşil olan yer şimdi sapsarı sonra ben doğayı koruyorum bu kış bir gelsin ben oradan geçen kamyoncuları falan hepsini görecem normalde açamadıkları yolu nasıl açacaklar :D

Doğa elbet birgün kendinden alınanı geri alır. Havayolu ile geçen gün bir yere gittim, öğle uçağı ile döndüm ve Sabiha Gökçen'e alçalırken bu sefer ben değil camdan bakanlar sanki ağır birliği yapmış gibi bu ne ya, rezalet, her yer beton olmuş, bir tane yeşil kalmamış dediler.

Nefes alacak yer bırakmadılar. Genel olarak neye söz veriyorlar ise tam tersini yapıyorlar. Af mı ne affı, hoop 2 gün sonra af çıkıyor. Ağaçlara dokunmayacağız, hoop gitti ağaçlar. Oradan kesinlikle yol geçirmeyeceğiz, hoop salondan yol geçiyor. Kesinlikle imara açmayacağız, hoop yeşil gitti yerine beton geldi.

Ne deseler ne söz verseler tam tersini itina ile yaptıkları için ben artık ne deseler tam tersini düşünüyorum ve kendimi yıpratmıyorum, çünkü olacaklara kendimi hazırlamış oluyorum.

KoramiraL
29-08-2016, 11:57
Doğa elbet birgün kendinden alınanı geri alır. Havayolu ile geçen gün bir yere gittim, öğle uçağı ile döndüm ve Sabiha Gökçen'e alçalırken bu sefer ben değil camdan bakanlar sanki ağır birliği yapmış gibi bu ne ya, rezalet, her yer beton olmuş, bir tane yeşil kalmamış dediler.

Nefes alacak yer bırakmadılar. Genel olarak neye söz veriyorlar ise tam tersini yapıyorlar. Af mı ne affı, hoop 2 gün sonra af çıkıyor. Ağaçlara dokunmayacağız, hoop gitti ağaçlar. Oradan kesinlikle yol geçirmeyeceğiz, hoop salondan yol geçiyor. Kesinlikle imara açmayacağız, hoop yeşil gitti yerine beton geldi.

Ne deseler ne söz verseler tam tersini itina ile yaptıkları için ben artık ne deseler tam tersini düşünüyorum ve kendimi yıpratmıyorum, çünkü olacaklara kendimi hazırlamış oluyorum.

Bunun bir diğer olayıda 3.üncü hava limanı ile olacak ben halen düşünüyorum oraya fırtınalı günde uçak nasıl inecek askerden geldiğimde atatürk havalimanında çalıştım oradaki fırtaları falan 2 ye katlar linea yı yerinde zıplatıyordu esen rüzgar inmek isteyen uçağa ne yapar acaba ve çevresindeki köyler gelelim oraya oradaki vatandaşlar isyandaydı adam diyo bana devlet 10 dönüm toprak için 300 binlira veriyor diyo ben bu para ile nereye yerleşicem diyor yaptığım iş hayvancılık yapıyorum bu saatten sonra olmaz bizden diyor cocuklarını sormuştuk onlarda şehir dışında oturuyorlar diye cevap vermişlerdi Garipçe koyunde bir adam var telefonu hala durur adama toprak zengini dediler toprak başı bir fiyatlar vermişler alsında yapılacak olanı belli etmişler bir takım yerler var alakası yok ama istimlak edilmiş sebeb yok buda o zaman ki yapılan haber şahsen gittiğim için hakikaten durum gözükenden çok farklı

Piyango beklerken.. | GAZETE VATAN (http://www.gazetevatan.com/piyango-beklerken---584378-gundem/)

deeperblack
29-08-2016, 12:04
İstanbulda ranta açık yer kalmadı bu nedenle önce ormanları katledip yol yaptılar şimdide yol kenarındaki tüm parsellenmiş arsaları yakıp yıkıp inşaat yapacaklar.
Ülkenin gelişmesinin inşaat yapıp daire satarak olacağına inanan bir toplumda yaşıyoruz.
Yeni yol istanbul nüfusuna az 5 milyon kişi daha ekleyecek. 2. köprü yapılmadan önce kavacık ve güzergahtaki diğer yerleri bilenler ne dediğimi daha iyi anlayacaktır.

Birde anlayamadığım bu köprüyü birilerinin ilah olarak gördüğü kişi cebinden mi yaptı? Parasını bizim verdiğimizi ve geçmesekte bizim ödeyeceğimiz gerçeğinden nasıl bukadar uzak olabiliyor insanlar anlam veremiyorum ve bazen diyorumki
Cahillik ne güzel şey; herşeyi biliyorsun...

driftboy
29-08-2016, 12:17
ulan yapılsa niye yapıldı olur yapılmasa bu istanbulun trafiği ne olur insan oğlu harbi nankör.

Çıkıp tayyip o bu şu taraftarı ayağı yapmayın da bana. Ne tayyipciyim ne ahmetciyim ne hasancıyım.

İstanbulda yaşayan ne kadar tanıdığım varsa trafikten şikayetci. Hala yol yapılınca ağaçmış ev miş rant mış. Ya bu hepimizin yaptığı şey değil mi allah aşkına ? Cebinde parası olan gidip neresi değerlenicek diye arsa almıyo mu ? Biraz büyük düşünün. Bugün oraya ev yapılmasa 10 sene 20 sene sonra yapılcak. İstanbul büyüyor yapacak bişey varmı ? İstanbuldan göç yüzdesiyle istanbula göç yüzdesine bakıyomusunuz ? Nereye sığacak bukadar insan ? Bugün açılmasa imara sora yine açılacak ? Kaçak yapılacak öyle böyle seçimde biyerde elbet açılacak..

Anlamıyorum arkadaş muhalefetlikte üstünüze yok.. Ama neye muhalefet olduğunuza bakın ? Hergün şikayet ettiğiniz şey..

Yok 100 km miş yok oymuş yok buymuş.. İstanbuldan o yola bağlanıp artvine kadar gidicen ? O nası olcak ? Hiç trafik çekmeden ?

Yok ama illa bi kulp takcanız. yol uzunmuş falanmış filanmış. İstanbulda yaşamadığım halde sakaryada olduğum halde yol bitsin ben bile istanbula o yoldan gider gelirim, sırf o viaport önü , gişeler ve köprü trafiğini çekmemek için.

Niye bukadar beğenmemezlik anlamadım ya.. Kapının önünde arabayı sokamıyon diye ağaç kesersin ama ? Zaten oturduğunuz yer önceden hep betondu demi hiç ağaç orman kesilmeden yapıldı ?

trafikte kalırsın yol yok dersin yol yapılır ağaç kesildi dersin yok rant yok orda ev filan. Ozaman çalıştırın kafanızı uçmayı bulun arabayla uğraşmayalım yolda yapılmasın.

Cahil cahil konusup millete cahil demekte ayrı bişey..

vectra-tuner
29-08-2016, 12:42
İstanbul'un en büyük sorunu kontrolsüzce göç alması ve ne var yok oraya doldurulması, Tüm sanayi İstanbul'a kurulmuş durumda ve yakın gelecekte Türkiye'nin 1/4 nufusü İstanbul'da olacak.. Ki ileriyi gören insanlar şimdiden İzmir gibi gelişmeye açık, güvenlik olarak iyi yerlerden taşınmaz almaya başladı bile... Köprü konusunda insanlar eleştirilerinde elbette haklı, iktidar olmadan önce 3. Köprü cinayet diyen C.B. bugün 3. Köprüyü açıyor o yüzden eleştiriler gelir haklı olarak ki bana göre en kötüsü 3. Köprü açılışında Bölgeye Uçaksavarlar, Radarlar vs. yerleştirilip olağanüstü tedbirler alınması yani ülkede güvenliğimiz kalmamış malesef.. İstanbul'un uydu fotoğraflarına bakarsanız istikrarlı bir şekilde ağaçların sürekli kesildiğini kelleştiğini görürsünüz zaten..

K0213
29-08-2016, 13:07

"Siyaseyçiler sadece insanların duymak istediklerini söylerler" demiş bir aklı selim bir insan.
Biz nasıl bir millet olduysak, gördüğümüze değil duyduğumuz her şeye inanır olduk.
Yakında o otobanı direk içlerinden geçirecekler bu sefer "ohh" demekle yetinecekler sadece!

ulasoztas1
29-08-2016, 13:22
ulan yapılsa niye yapıldı olur yapılmasa bu istanbulun trafiği ne olur insan oğlu harbi nankör.

Çıkıp tayyip o bu şu taraftarı ayağı yapmayın da bana. Ne tayyipciyim ne ahmetciyim ne hasancıyım.

İstanbulda yaşayan ne kadar tanıdığım varsa trafikten şikayetci. Hala yol yapılınca ağaçmış ev miş rant mış. Ya bu hepimizin yaptığı şey değil mi allah aşkına ? Cebinde parası olan gidip neresi değerlenicek diye arsa almıyo mu ? Biraz büyük düşünün. Bugün oraya ev yapılmasa 10 sene 20 sene sonra yapılcak. İstanbul büyüyor yapacak bişey varmı ? İstanbuldan göç yüzdesiyle istanbula göç yüzdesine bakıyomusunuz ? Nereye sığacak bukadar insan ? Bugün açılmasa imara sora yine açılacak ? Kaçak yapılacak öyle böyle seçimde biyerde elbet açılacak..

Anlamıyorum arkadaş muhalefetlikte üstünüze yok.. Ama neye muhalefet olduğunuza bakın ? Hergün şikayet ettiğiniz şey..

Yok 100 km miş yok oymuş yok buymuş.. İstanbuldan o yola bağlanıp artvine kadar gidicen ? O nası olcak ? Hiç trafik çekmeden ?

Yok ama illa bi kulp takcanız. yol uzunmuş falanmış filanmış. İstanbulda yaşamadığım halde sakaryada olduğum halde yol bitsin ben bile istanbula o yoldan gider gelirim, sırf o viaport önü , gişeler ve köprü trafiğini çekmemek için.

Niye bukadar beğenmemezlik anlamadım ya.. Kapının önünde arabayı sokamıyon diye ağaç kesersin ama ? Zaten oturduğunuz yer önceden hep betondu demi hiç ağaç orman kesilmeden yapıldı ?

trafikte kalırsın yol yok dersin yol yapılır ağaç kesildi dersin yok rant yok orda ev filan. Ozaman çalıştırın kafanızı uçmayı bulun arabayla uğraşmayalım yolda yapılmasın.

Kusura bakma ama sende cahilsin canım kardeşim..
Olay tayyip ya da başkası değil yapılan işlerin gerçek çözümlerden ne kadar uzak olduğu.
3.Köprüde ve Kuzey Marmara Otoyolu projesinde 1 sene çalıştım ki sıradan bir mühendistim ona rağmen duyduğumuz gördüğümüz şeyler sadece benim farkına vardıklarım haberimiz olmayan neler var kim bilir. Sana söyliyeyim rantın kralı var! belirli bir kesimin daha proje açıklanmadan yol ve köprü güzergahından aldıkları arsalar, doğaya verilen ve dönüşü olmayan zararlar(kesinlen ağaçlardan bahsetmiyorum), gereksiz harcama ve masraflar, çevre ormanları besleyen su yataklarının tahribatı, 1 yıldır çeşmesi akmayan köy var orada, normalde olmayacak ama oldurulan işler vs.. İstanbul yıllardır göç alıyor ve bu bir sorundur! Sorunu istanbulu büyütüp iyice yaşanmaz hale getirerek mi çözülmeli yoksa göç almasını önleyerek mi? Kaçak yapı demişsin, yaptırma yapana cezai işlemini uygularsın adam akıllı önüne geçersin kaça yapılanmanın zamanla da gelen bu şehirde yer edinemediği için gelmemeye başlar. şimdi yapılmazsa 20 sene sonra da yapılmaz yaptırtmazsan yapılmazz! ama (gene)rant üzerinden birileri oralara siteler evler yapsın diye imara açarsan o zaman boku çıkar önüne geçemezsin. Ben kendi yağında kavrulmaya çalışan birisiyim param olursa ev ve almak isterim arsa da ama zaten zengin olan birislerinin daha da zengin olup sonra da fakir edebiyatı yapmasını yutmayacak kadar da cahil değilim.

İnan bana amacım sırf akp diye mualefet olmak değil ama farklı açılardan bakmayı becerebilirsen muhalefet olmamak elde değil. Sen sanıyor musun gerçekten trafik rahatlayacak? artvine rahat gidip gelebilirsin ama İstanbula 5. köprürüde yapsan trafiğe çözüm olmaz. Senin de demişsin göç alıyor diye, istanbulu düşünerek birşey yapıyorsan göç almasını önleyeceksin yoksa trafik ve imar için yapılan hiçbirşey doğru çözüm değildir tam tersi göçü daha da arttırır. Egolarımız yüzünden doğayı mahvediyoruz ve bunu haklı çıkartmak için kendimize gereklilikler üretiyoruz.
Demişsin ya par yeri için ağaç kesersin diye, ben aracım için ağaç kesmem gücüm yeterse de kestirtmem Atamdan böyle gördüm.

imprezaWRC
29-08-2016, 13:33

İstanbul'dan Artvin'e istersen o yola girerekde gidebilirsin. Gereksiz uzatırsın ama kendin bileceğin iş. Bak videoda da geze geze gitmişler, trafikten bahseden de yok. 3.köprü olmadan da demek ki rahat rahat Artvin'e kadar gidebilmişler. Amcaoğlu İstanbul trafiğinden de bahsetmediğine göre, bizde sıkıntı var sanırım.
Amcaoğlu #OnlarKonuşurAkPartiYapar - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=vOPVve2RhTs)

https://www.youtube.com/watch?v=vOPVve2RhTs

Şahsen ranta çevirilebilecek ne kadar arsa var ise peşinde koşmuyorum. Sen koşabiliyorsundur normaldir, neticede imzanda bahsettiğin gibi bir inşaat firman var. Haliyle neresi değerlenir neresi değerlenmeli, nerelere beton dikmeli sen daha iyi biliyorsundur.

Geçirdiğin yolun etrafını imara açmaz isen nüfus kontrolsüz büyümez. Konut fazlası var, halen heryere konutlar yapılıyor. Tabi birde nikah memuru gibi her nikaha gidip, nüfus memuru gibi kendince planlama yapıp 3 yetmez 5 yap demezsen, kadını fabrika gibi görmez isen, doğurmayana laf etmez isen nüfus kontrolsüz büyümez.
Ayrıca, İstanbul'da birşey olsa, ölüyü diriyi nerede tutacaklar. Deprem olursa insanları nerelerde toplayacaklar. Nerelere çadır kent kuracaklar. Bir yağmur yağıyor eskiden Alibeyköy yüzerdi, şimdi Üsküdar'da kara ile deniz birleşiyor.

Bana kalırsa otoban kenarlarından ziyade yonca gibi olan kavaşaklardaki yeşil alanları da imara açsınlar, şehrin içinde bir oralar yeşil kaldı.

KoramiraL
29-08-2016, 13:49

Şehir olarak Bursa Sakarya yazıyor ben sakaryalıyım bursadada askerlik yaptım depremden sonrası için ufak bir örnek vereyim

Depremden sonra sakaryada alınan karar ile 2 kat üzeri hiç bir yapıya izin verilmeyecek yer zemin etüdü mutlaka yapılacak zemin olarak sıkıntı olan yerlere asla yerleşim yeri bina vs. yapılmayacak dendi sonra ne oldu ilk önce 2 kat 3 sonra 4 oldu çark deresinin kenarına yerleşim yeri olmaz batalıkda orası dünya kadar site yapıldı onuda geçtim eski şeker fabrikası yıkılacak yerine AVM yapılacak dendi sonuç hala ne olduğu belli değil biz arabacı alanı mahallesi arka kısmında kocaman kavaklık alan vardı ortalama 10 dönümden fazla yer şu anda 5 katlı siteler var 3 sokak kaldı eski komşuluğun olduğu al sana istanbulun ufaltılmış hali onuda geçtim bursa ben 2005 den 2007 ye kadar oradaydım trafik çok güzeldi ara ara geldim bir düzenleme yapmışlar çekirgeden sıçrayacak bile çıkamazsın şu anda istanbul içinde aynısı yani ne kadar saçma alan varsa rant için kesip biçiyorlar trafik sorunu biter mi bilmem ama bu hızla ev yapmaya devam ederseler istanbul yakında tek başına Yuninasti'nın nüfüsü ile bir olacaz

deeperblack
29-08-2016, 13:54
Dedim ya işte Cahil olmak çok güzel şey. Burada bile yaşamadan burası hakkında ahkam kesebiliyor ve yorum yapabiliyorsun.
Zaten memleket olarak en büyük sorunumuz bu. Bilgi sahibi olmadan yorum yapabiliyoruz.
ulasoztas1 detay yazmak istesem heralde en fazla bukadar detaylı yazabilirdim, fikrine sağlık...

driftboy
29-08-2016, 14:07
Meclisten dışarı konusuyorum ;

Okadar çok insan görüyorum ki, tayyibin osunu ahmetin busunu akp nin falanını filanını duymadığım küfürleri edip, herhangi bi muhalefet partisinin yönetiminde yada herhangi biyerinde görev alıp ya şurayada yol yapılacakmış ordan arsa bulursan haber et diyeni okadar çok ki.. Orda da emin olun ne kadar yandaşa rant sağlanıyosa bi okadar da oraları istemeyene dolaylı yoldan rant sağlanıyor.

Göç nasıl engellenir istanbula ? Engellenebilen biyer varmı daha önce istanbul gibi olup göç'ün engellendiği , bilmediğimden soruyorum ?

Ben elazığlıyım, yaşamadım ama sürekli gidip gelirim. Hakkarisinden muşundan vanından heryere gidip gezmişliğim görmüşlüğüm sormuşluğum var. Nekadar yaşayan insan varsa ya abisi ya kardeşi ya oğlu ya kızı istanbul izmir bursa vs iş için gitmiş, neden ?

Örnek olarak konusuyorum.

Adam muş'ta alıyo 1000 lira maaş , zaten işsizlik var iş bulamama var, 1100 lira veren yok. Anası belleniyo akşama kadar , karnı zor doyuyo.

Geliyo istanbula izmire bursaya vs vs , orda yaptığı işin belki yarısını yapmıyo, alıyo 1500 2000 lira. Yaşam oraya göre daha rahat, belki kazandığı yediği içtiği şeyler aynı, ama ordan daha tatlı geliyo.

Peki neden muşta maaş 1000 lira ? Sıcak ticaret dönecek para yok. Peki istanbula göç nası önlenir ? istanbulda yapılan yatırımın %1 i oraya yapılsa kimse memleketini terketmez.

Kim yapıyor peki yatırım ? hiçkimse. Bırak yatırım yapmayı mal bile göndermiyolar.. Niye göç etmesin millet ?

Yani rantın oyunun büyüğü burda asıl.

Dilovasında X bi firma bildiğiniz kozmetik deterjan parfum vs vs fabrikası konyaya fabrikayı taşıyor. Milyonlarca euro harcayarak. Fabrikayı yenileyeceğine konyada yeni fabrika açıyor. Konyaya gelene 100 bin lira faizsiz geri ödemeli kredi veriyor, 5 sene kalma sözüne 60 bin lira hibe ediyor. Noldu şimdi ? Adam anadoluya fabrikayı taşıyıp yardım edip hem kendi elemanlarını oraya götürdü, hem oranın insanına iş olanağı arttı. Muştaki adam istanbula göç edeceğine konyaya göç edicek ?

Bunu yapan kaç firma kaç kişi var. ? eminim bi elin parmağını geçmez.

Çok sayıda inşaat firması biliyorum, burdan pılını pırtını toplayıp istanbulda büyük firmalarla iş ortaklığı yapan.. Neden ordaki büyük firmalar buraya gelmiyor ? Gelmez para orda burayı sallıyorlar.

Yani uzun oldu ama demem şu ki , istanbula göçün engellenmesi çok çok zor.. 5-10 firmayla şunla bunla hemen olacak şey değil. Bukadar insan gelmiş, hala daha gelmeye devam edicek. İnşaatcılara rant sağlandı, sağlanmadı demiyorum. Ama adam göçü engelleyemediğini hergün daha arttıgını biliyo, yapın diyo.

Bikere zihniyet yanlış. Olay baştan boka sarıyo zaten.. Bu saatten sonra değişebilecek bi zihniyet değil.

Bukadar şey oluyoken ağaçmış etraftaki suymuş köymüş önemsemiyo kimse. Suyunuda çekerim köylüye veririm 2 tane sıfır ev herkes mutlu deyip işin içinden çıkılıyo.

Göçü 5-10 firma engelleyemeyeceği gibi herşey bittikten sonra yol öyle olmuş böyle olmuş demenin bi anlamıda yok. Belki 3 tane köyün suyu elektriği gider 50 hektar arazideki ağacı keserler ama 10 sene sonra ulan iyiki bu yolda varmış diyebiliriz ?

Hee çok farklı ülkelere özeniyorum, iki katlı evler, kapının önünde 5 mt yeşil alan, geniş geniş bahçeler, ama bu saaten sonra istanbulu o hale çevirebilecek miyiz ? hayır..

driftboy
29-08-2016, 14:10
Şehir olarak Bursa Sakarya yazıyor ben sakaryalıyım bursadada askerlik yaptım depremden sonrası için ufak bir örnek vereyim

Depremden sonra sakaryada alınan karar ile 2 kat üzeri hiç bir yapıya izin verilmeyecek yer zemin etüdü mutlaka yapılacak zemin olarak sıkıntı olan yerlere asla yerleşim yeri bina vs. yapılmayacak dendi sonra ne oldu ilk önce 2 kat 3 sonra 4 oldu çark deresinin kenarına yerleşim yeri olmaz batalıkda orası dünya kadar site yapıldı onuda geçtim eski şeker fabrikası yıkılacak yerine AVM yapılacak dendi sonuç hala ne olduğu belli değil biz arabacı alanı mahallesi arka kısmında kocaman kavaklık alan vardı ortalama 10 dönümden fazla yer şu anda 5 katlı siteler var 3 sokak kaldı eski komşuluğun olduğu al sana istanbulun ufaltılmış hali onuda geçtim bursa ben 2005 den 2007 ye kadar oradaydım trafik çok güzeldi ara ara geldim bir düzenleme yapmışlar çekirgeden sıçrayacak bile çıkamazsın şu anda istanbul içinde aynısı yani ne kadar saçma alan varsa rant için kesip biçiyorlar trafik sorunu biter mi bilmem ama bu hızla ev yapmaya devam ederseler istanbul yakında tek başına Yuninasti'nın nüfüsü ile bir olacaz

Elimden gelse sakaryanın şehir ve bölge planlamada kim varsa bi kaşık suda boğacam. O kadar kuruk bi vaziyetteyim. Yollar imarlar karvşaklar rezalet.

Peki imarı kim değiştirdi sakaryada ? Biliyomusun bunu ? Muhalefetten bi firma kampüsten yüksek yüz ölçümlü araziler alıyor diye. Daha fazla ev yapsın diye. Onlarada yaptıralım başkasıda yapsın diye..

driftboy
29-08-2016, 14:11
Dedim ya işte Cahil olmak çok güzel şey. Burada bile yaşamadan burası hakkında ahkam kesebiliyor ve yorum yapabiliyorsun.
Zaten memleket olarak en büyük sorunumuz bu. Bilgi sahibi olmadan yorum yapabiliyoruz.
ulasoztas1 detay yazmak istesem heralde en fazla bukadar detaylı yazabilirdim, fikrine sağlık...

Sen istanbulda yaşıyosun ama abicim ben haftanın 5 günü senden daha çok istanbul trafiği çekiyorum merak etme. Hemde senin gibi sadece bi köprü trafiği değil. Ta burdan kalkıp avcılara kadar sabah akşam her trafiğini ;)

orhansah
29-08-2016, 14:38
İnsanımız toplu taşımaya binmeyi çomarlık olarak gördükleri sürece bu trafiği çekmeye mahkumuz. Modernleşmeyi arabayla gezmek sanan insanlar topluluğuyuz malesefki.

atituti
29-08-2016, 14:44
Köprüye bakış açım ; yeni roll güzergahımız hayırlı olsun

Murat Ç.
29-08-2016, 15:20
Köprüye bakış açım ; yeni roll güzergahımız hayırlı olsun

hahaha aynen öyle bizde arkadaşlarla cumartesi gece eğlencelerimizi bu güzargah üstünde belirledik top speed kasıp bırakcaz :D yol efsane gerçekten kamyonların kısa zaman içinde darma duman etmese bari maximum seviyede faydalansak

darkmoon
29-08-2016, 15:31
yola karşı olan yoktur sanmam köprülere tünele karşı oanda yoktur sanmam çevremde bir ton muahlif insan var hiç biri bunlara yok olmasın demiyor.. ben bu lafları genelde iktidar seçmeninden duyuyorum..

iki ak partili arkadaşımın diyaloğunu söyliyim biri köprü açılışına gitti .. ikisi konuşuyor gitmeyen gidene diyorki bizde masadayız gördünümüz köprüyü açdırmıycaklardı orda protesto yapdılar gene açdık.. giden arkadaş Allah var dürüst delikanlı biridir sen ne sallıyorsun dedi ben sabahdan akşama kadar açılış günü ordaydım kimse ne protesto etti ne muhalefet etti dedi .. diğeride internette öyle yazıyor ama abii....

burda sorun lansman sorunu .. üçüncü köprü açıldımı istanbulun trafi ksorunu çözülücek dersen orda dur derim.. üçüncü köprü açılınca milyonlar ordan geçicek dersen inanmam derim ancak ağır vasıtalar geçer.. onlarda zamanları vardır eskiden o zamanı tutturmakda zorlanıyorlardı gündüz trafiğe çıkışları yasak olduğu için şimdi o zamanı tutturlar ama deli gibide fazla yakıt yakıcaklar..

bunun dışında kim niye yollara köprülere karşı olsun.. saçma bir mantık bunun ideoloji parti ilede ilgisi yok.. sadece doğayı mahvetmeden katletmeden yap.. o kadar oda çok zor bir şey değil..

darkmoon
29-08-2016, 15:37
bakın hangi partiyi ideolojiyi tutarsan tut istanbulda yaşıyan herkese diyorum bizler beton soluyoruz.. asfalt soluyoruz deli gibi kurşun soluyoruz.. bu ne demek kanser,kalp,tansiyon,şeker aklınıza gelicek her tür pis iğrenç hastalık demek..

sadece ve sadece mikrop ve zararlı maddeleri soluyoruz .. ve doğan çocuklar kronik hastalıklarla doğuyor.. ufacık çocuklarda astım bronşit reflü falan var.. ağaç deyip geçmeyin o havadaki bütün pislikleri o ağaçlar emiyor ve temizliyor onlar olmassa işte böyle beton asfalt kurşun soluruz..

orman görmiyen çocuklar var.. hayvan görmiyen çocuklar var izmirde önümüzden domuz sürüsü geçdi ufacık yiğenim uzaylı görmüşe döndü.. çocuk kedi köpekden başka bir şey görmemişki şehirde.. neyse birşeyleri savunurken de biraz kendi çocuklarınızı ailenizi düşünerek savunun partisel zihniyetle değil..

KÖROĞLU
29-08-2016, 15:41
orhansah abi toplu taşımayı çomarlık olarak gören çomarık ta kendisidir ama İstanbul da mesai başlangıç -bitiş saatlerinde toplu taşıma rezalet.

İmkanı olmayan zaten mecburi kullanıyor toplu taşıma ama imkanı olan insan kullanmaz. Ben de ist'da yaşarken binmiyordum trafiğe + yük oluyordum belki ama erkek olmama rağmen Metro'da tutunmadan millet ile nefes nefese seyahat etmekten nefret ediyordum.

Ha şu linkteki gibi olsa haklısın. Böyle olması içinde + 200 tane falan metrobüs koymaları lazım o hatta.

İstanbulluları şaşırtan metrobus reklamı. Vatan Şaşmaz'la bir metrobus fantezisi, İETT - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=4BtJYlWQR5U)
darkmoon haklısın bence, kimse kalkıp ta köprüye , otoyola karşı olmaz. Ama yapılma biçimi ve sağladığı fayda ile götürdüklerini iyi tartmak lazım.

Normal bir vatandaş olarak şuna eminim ki ilerleyen zamanlarda tabelalar asılmaya başlar o güzergahlara.

Ağır vasıtalar için zaman kısıtlaması kalkması güzel ama Yaptıkları fazla km + köprü vs ücretleri baya külfet doğurur.

M3CSL
29-08-2016, 15:41
İnsanımız toplu taşımaya binmeyi çomarlık olarak gördükleri sürece bu trafiği çekmeye mahkumuz. Modernleşmeyi arabayla gezmek sanan insanlar topluluğuyuz malesefki.

Söylenecek bir şey kalmamışda az ekliyim; sözde medeniyiz, ne medeni,ne modernist,ne akılcı, ne aydın, kavramlarımız birbirine girmiş durumda.. Batıya özenen milliyetçiliği gericilik sanan ama özendiği Batının japonyanın vs ne kadar milliyetçi olduğunu bilmeyen, hayata dair görüşü bile olmayan, neyi dayatılıyorsa onu yaşayan toplum olduk, bunun tarihide 200yıl geriye dayanır..

M3CSL
29-08-2016, 15:48
orhansah abi toplu taşımayı çomarlık olarak gören çomarık ta kendisidir ama İstanbul da mesai başlangıç -bitiş saatlerinde toplu taşıma rezalet.

İmkanı olmayan zaten mecburi kullanıyor toplu taşıma ama imkanı olan insan kullanmaz. Ben de ist'da yaşarken binmiyordum trafiğe + yük oluyordum belki ama erkek olmama rağmen Metro'da tutunmadan millet ile nefes nefese seyahat etmekten nefret ediyordum.

Ha şu linkteki gibi olsa haklısın. Böyle olması içinde + 200 tane falan metrobüs koymaları lazım o hatta.

İstanbulluları şaşırtan metrobus reklamı. Vatan Şaşmaz'la bir metrobus fantezisi, İETT - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=4BtJYlWQR5U)
darkmoon haklısın bence, kimse kalkıp ta köprüye , otoyola karşı olmaz. Ama yapılma biçimi ve sağladığı fayda ile götürdüklerini iyi tartmak lazım.

Normal bir vatandaş olarak şuna eminim ki ilerleyen zamanlarda tabelalar asılmaya başlar o güzergahlara.

Ağır vasıtalar için zaman kısıtlaması kalkması güzel ama Yaptıkları fazla km + köprü vs ücretleri baya külfet doğurur.

Aradaki fark bence şu,
Ben mertere altunizadeden, genelde sıkışık kısmen rahat(bu göreceli gerçide zorluğa dayanıklılıklada alakalı) bir güzergahta metrobusle 45 dkda giderim, insanların %70 80 i belkide 2 saat trafikte arabası yıpranmış, benzini içmiş aynı şekilde kendisi ve sinirleri yıpranmış şekilde gider. Ama arabasıyla gelmiştir, tamamen algı meselesi olduğunu düşünüyorum yukarıda orhansahın yazdığı gibi.. (şirket arabası olsada gitmem)

ahmetbaha-drs
29-08-2016, 15:53
Bence İstanbul' trafiğinin ve özellikle TEM otoyolunun en büyük sorunlarından birisi her önüne gelene özel araba veren şirketler, kısacası hunharca kullanılan şirket araçları.. Avrasya Tünelide en azından Bakırköy-Yenikapı arasında sahil yolunu rahatlatır cidden çok genişliyor yol orada.

darkmoon
29-08-2016, 16:04
bu ülkede genel olarak ama öncelikli istanbulda trafiği motorsiklet çözer.. motorsiklet doğru amaçla doğru kıyafetle doğru ekipmanla kullanılırsa hem inanılmaz ekonomi yaptırır hemde altını çiziyim gayette güvenli olur ama insanların bilinçlenmesi ve akıllanması lazım buda bizde genelde cezalar üstünden oluyor..

emniyet şeridini resmi olarak misal ikinci öncelikli motorsikletlere açsınlar onlara birinci öncelikli emniyet şeridini kullanma yetisine sahip vasıtalara yol vericeksin densin.. motorcu tıngır mıngır kendi yoluna baksa hem zamandan kar hem yakıttan kar hem park yerinden kar sıfır fiyatı ucuz araba gibi 100 bin 150 bin tl gibi rakamları yok vergileri mtv si ucuz..

bahsettiğim şehir içi kullanımı rahat kolay pcx sym xmas vespa küçük hacimli vitesliler gibi vasıtalar..

rain man
29-08-2016, 16:06
Aradaki fark bence şu,
Ben mertere altunizadeden, genelde sıkışık kısmen rahat(bu göreceli gerçide zorluğa dayanıklılıklada alakalı) bir güzergahta metrobusle 45 dkda giderim, insanların %70 80 i belkide 2 saat trafikte arabası yıpranmış, benzini içmiş aynı şekilde kendisi ve sinirleri yıpranmış şekilde gider. Ama arabasıyla gelmiştir, tamamen algı meselesi olduğunu düşünüyorum yukarıda orhansahın yazdığı gibi.. (şirket arabası olsada gitmem)

Şartların insanı olduğu bi ortamda sırf o dur kalk çilesini çekmemek için toplu taşımayı kullanmayı ben de isterim ama bir amcanın koltuk altını, bir başka insanın ter kokusunu içime çeke çeke, birisine çarpmayayimda yanlış addedilmeyeyim diye dansöz gibi gittiğim yeri de pek gayet isteyemiyorum. Toplu taşıma iyileştirilsin yola gerek yok zaten rahat ulaşabildiğim yerlere arabayı kullanmıyorum istanbula dışardan araba ile gelmişsem bile.

O kadar araçlarımıza bakıyoruz ediyoruz yarımıza yakını istanbulda yaşarken bundan nasıl keyif alıyor bilmiyorum. Doğru düzgün park edecek yer yok. İki kez geldim ikisinde de başka araçlar arabamı çizdi, hızlanması keyifli araçlar kullanmak istiyoruz ama 50 nin üstüne çıktığım zaman rahatlıyorum o kadar düşük viteste gidiyorum vs vs...

Yollar yeterli, sadece çalışan kesimi toplu taşımaya itmek motive etmek lazım...diğer türlü ne kadar vergisini artırırsan artır durumum varsa dişimden artırır karımı kızımı toplu taşıma ile göndermem o yaratıklar arasında.

johnie
29-08-2016, 16:08
10sene sonra before after fotoğraflara bakariz

ona da gerek yok.
1. köprünün yapım aşamasında ki fotoğraflar illa ki nette vardır, oradan bakılıp 3. köprü çevre içinde gelecek görülebilir.

rain man
29-08-2016, 16:20
Bir dikili ağacı olmayan buradaki çevreci arkadaşlara sesleniyorum reisi izlemeye devam edin

Nasıl ki şu an terörist ilan edilen kurum ele güne mükemmel ötesi gösteriliyorsa reisinizin çevirdiği dolaplar yaptığı anlaşmalar vs vakti geldiğinde yüzünüze vurulacak. İşte o zaman sizde bilmiyorduk dersiniz. Kandırılmaya devam.

RSBurak
29-08-2016, 16:21
Özellikle son dönemde yapılan yolların kalitesi avrupa yollarından iyi Altınova dan Gemliğe kadar 240 la gelip zorla benzin israfı yaptırıyor insana :) inşallah bu yolda aynı kalitedir. Sürekli boşa giden yol bakım masraflarının önüne geçilir.

Eworen
29-08-2016, 16:31
Valla herşey bi yana bu köprü yollarında roll gecesi falan yaptınız yaptınız çok yakında her yere radar dayarlar :)
Osmangazi köprüsünün otobanları bi hayli virajlı ama burda 3. köprüde özellikle ümraniyeden köprüye bağlantı yolu almanyadaki otobanlar gibi maşallah :)

Eyüp
29-08-2016, 16:57

Depremden sonra sakaryada alınan karar ile 2 kat üzeri hiç bir yapıya izin verilmeyecek yer zemin etüdü mutlaka yapılacak zemin olarak sıkıntı olan yerlere asla yerleşim yeri bina vs. yapılmayacak dendi sonra ne oldu ilk önce 2 kat 3 sonra 4 oldu çark deresinin kenarına yerleşim yeri olmaz batalıkda orası dünya kadar site yapıldı onuda geçtim eski şeker fabrikası yıkılacak yerine AVM yapılacak dendi sonuç hala ne olduğu belli değil biz arabacı alanı mahallesi arka kısmında kocaman kavaklık alan vardı ortalama 10 dönümden fazla yer şu anda 5 katlı siteler var

Bahsettiğiniz arsa bizim , site vs yapılmadı..Kavaklar uygun olmadığı için kesildi komple ceviz ağacı ekildi :)
Depremden sonra o bölgeye 1tane 5 katlı bina yapılmadı.. Ama rant uğruna canım verimli toprakları mahvettiler..Suç devletin değil bizim insanımızın..(o bölgelerin yarısı benim yakınlarımındı) İmar olan her arsayı müteahhite verirsen şimdi her yer bina oldu diye ağlarsın.. İnsanlar betonun huzur veren bir cisim olmadığını anlayınca herşey bitmiş olacak maalesef..

_muhaRRem
29-08-2016, 18:19
Nasıl ki şu an terörist ilan edilen kurum ele güne mükemmel ötesi gösteriliyorsa reisinizin çevirdiği dolaplar yaptığı anlaşmalar vs vakti geldiğinde yüzünüze vurulacak. İşte o zaman sizde bilmiyorduk dersiniz. Kandırılmaya devam.

Vakti geldiğinde derken ? Bu site üzerinden tehdit mi savuruyorsunuz ?

Quantum
29-08-2016, 18:22
Toplu taşımaya binmek çomarlık değil de içindekiler Çomar.
Erkek erkeğe dayanıp üstüne dayıyor diyorum ben sana, sen tutmuş toplu taşımaya binme durumunu çomarlık olarak tanımlıyorsun.
Buckingham Sarayında doğmuşlar meğerse fortçu pezevenkler de haberimiz yok.

Çocukların yanında emmeli gömmeli küfürler edilen, çocuklara küfür öğretilip ve bununla eğlenen toplumlarda fortçuların varlığı önemsiz olarak görülür ve otobüslere binmeyenler Çomar ilan edilir.
Sen de haklısın.

Eğitim başkaaa öğretim başka.
Eğitimi sadece beden eğitimi olarak görenlerin olduğu memleketlerde çok normal senin zihniyetindekilerin olması.

KoramiraL
29-08-2016, 18:23
Bahsettiğiniz arsa bizim , site vs yapılmadı..Kavaklar uygun olmadığı için kesildi komple ceviz ağacı ekildi :)
Depremden sonra o bölgeye 1tane 5 katlı bina yapılmadı.. Ama rant uğruna canım verimli toprakları mahvettiler..Suç devletin değil bizim insanımızın..(o bölgelerin yarısı benim yakınlarımındı) İmar olan her arsayı müteahhite verirsen şimdi her yer bina oldu diye ağlarsın.. İnsanlar betonun huzur veren bir cisim olmadığını anlayınca herşey bitmiş olacak maalesef..

o arsa tam olarak nerede madem sizin arabacı alanı denilen mahalle baya büyükte sokak ismi falan verirsen daha güzel olur 5 katlı bina yapıldı nereden biliyorsun dersen imar izinlerini veren benim amca oğlumda ondan.

KoramiraL
29-08-2016, 18:26
http://i.hizliresim.com/PQPa8d.jpg

Bence olay bu

orhansah
29-08-2016, 18:30
Toplu taşımaya binmek çomarlık değil de içindekiler Çomar.
Erkek erkeğe dayanıp üstüne dayıyor diyorum ben sana, sen tutmuş toplu taşımaya binme durumunu çomarlık olarak tanımlıyorsun.
Buckingham Sarayında doğmuşlar meğerse fortçu pezevenkler de haberimiz yok.

Çocukların yanında emmeli gömmeli küfürler edilen, çocuklara küfür öğretilip ve bununla eğlenen toplumlarda fortçuların varlığı önemsiz olarak görülür ve otobüslere binmeyenler Çomar ilan edilir.
Sen de haklısın.

Eğitim başkaaa öğretim başka.
Eğitimi sadece beden eğitimi olarak görenlerin olduğu memleketlerde çok normal senin zihniyetindekilerin olması.

Benim söylediğimde muhalif olduğun şey nedir anlayamadım. Benim zihniyetimin ne olduğunu anlayarak yazdığını düşünmüyorum.

pirasa
29-08-2016, 18:50
boşverin gene birbirinizi üzeceksiniz. imkanı olan varsa çıksın istanbuldan. imkan yoksa zaten bahane çok ister trafik olsun ister trafik olmasın.

darkmoon
29-08-2016, 19:11
kimse toplu taşımaya binmek zorunda değil.. kimse araba almak zorundada değil emin olabilirsinizki o toplu ulaşımı kullanan insanların çoğunun ikinci elde olsa araba alabilicek imkanları vardır almıyorlarsa sevmediklerinden yada giderlerini gereksiz bir para olarak gördüklerinden falandır..

taşıma algımızı değiştirmek zorundayız..

ben sarımsaklı çorba içip binmişsem o otobüse yada grip isem etrafa mikrop saçıyorsam kimse benden dolayı hasta olmak zorunda değil kimse benim pis kokumu çekmek zorundada değil ha keza bu ben değil bir başkasıda olabilir bende onun pis kokusunu çekmek zorunda değilim..

bizde toplu taşıma adabı gelişmedi oturmadı oluşmadı bu bir gerçek.. oluşdu diyen varsa buyursun benle metrobüse ..
erkeklerin hepsi değil ama ne yazık ki çoğu o koltuğa otururken evinin salonundaki koltukda otuyormuş gibi iki bacağı sonuna kadar açıp oturuyor.. altını çiziyim hepsi değil.. bir çayı elinde uzakdan kumandası eksik yanında bayan varsa iki büklüm rahatsız oturmak zorunda kalıyor o koltukda..

kimse bu mecburiyette değil kimse araba sürmek zorundada değil.. alternatifleri arttırmalı bakış açımızı genişletmeliyiz..
50 kişilik otobüsün içine 150 kişi sıkıştırmak toplu ulaşım değil toplu sıkıntı bana göre.. böyle yapmayanlar üstüne alınmasın diyicemde bende mozambikde yaşamıyorum.. doğma büyüme istanbulluyum.

motorsiklet ,3 tekerlekliler, smart , yeni twingo, scion iq, seat mii tarzı şehir dostu az yakan emisyon olarak havayı nerdeyse hiç kirletmeyen park yerinde az yer kaplayan şeritlerde az yer kaplayan haliyle trafiği rahatlatıcak araçlara devletin teşvik vermesi lazım.. ayrıca şehir içinde pozitif ayrımcılık yapılsa belediye ve emniyet tarafından .. insanlar yönelir..

gerekirse ötv almaması lazım gerekirse ilk 3-4 sene elektrikli araçlarda olduğu gibi mtv almaması lazım..

şu anda yeni twingoyu avrupada ayda 130 euro taksitle veriyorlar.. 10-12 bin euro da gibide satış fiyatı var avrupada opsiyonlarına göre değişiyor.. renault türkiye yerli üretse o maliyet iyicene diplere düşer .. devlette ötv almasın görün satış fiyatı 20-30 bin tl lerde gezsin görün bakın peynir ekmek gibi nasıl satıyor.

Bakış açısının vizyonun değişmesi lazım insanları bir yerlere tıkıştırmaya sıkıştırmaya çalışmak toplu ulaşım değil bence..

Wankel Batu
29-08-2016, 19:25
yol cok guzel olmus kendimi bir an Avusturya otobaninda sandim.

Er34
29-08-2016, 19:27

Bahçeşehir yazıyor, komşu sayılırız. Bahçeşehir'den kalkan otobüslerde bile ne kavgalar, ne çomarlıklar gördüm. Hesapta geliri yüksek insanlar aynı otobusün ekspres olmayanı ter kokuyor. 96 senesinden beri burada oturuyorum. Çokça bindim yani okul falan. Şuan arabam var. İş saatinde bahçeşehirli çomarla otobüste bilmem ne kavgası yapmak yerine ıspartakule gişelerde arabamın içinde beklerim.
Ben otobüse binmeyi seçmeyince çomar mı oluyorum. Yoksa beni bu aptal seçime süren o otobüsü kullananlar mı oluyor ?

imprezaWRC
29-08-2016, 20:10
Japonya, İngiltere, Avusturya, Fransa, Rusya, St. Petersburg, Portekiz ve Hollanda'da metro kullandım, toplu taşıma kullandım, yahu hiçbirinde İstanbul'daki metro ve metrobüs durağına ulaşım mesafesi kadar yol yürümedim, kanter içinde kalmadım, ertesi gün hasta olmadım.
Aktarma işareti olan yerde bir üst kata çıkıyorsun otobüse, taksiye neye istiyorsan oraya kendini aktarıyorsun. İstanbul'da hele şu Ünalan durağında kendimi metrobüse aktarmak istediğimde dünyanın yolunu yürüyorum. Yaz-kış leş gibi terleyip metrobüse biniyorum sonra bir ufak rüzgar ile ertesi gün kesin hastayım. Birkaç kere eşime metro ve metrobüs ikilisi ile süreyi kısaltırsın daha rahat gelirsin beraber eve gideriz cümlesini herhalde demediysem en azından 5 kere demişimdir her seferinde farklı bir macera ile karşıma çıktığı gibi herbirinde de durak içinde yürümekten serviste geleceğinden daha beter yorulmuş şekilde duraktan çıkmıştı. Üstelik zamandan falanda kısaldığı da olmamıştı. Hamile olduğu dönemde metro ve metrobüste bir tane insana denk gelmeyince bende sonuç olarak bırak bir daha binme ben seni götürür getiririm demiştim.

Metro duraklarının olduğu güzergahta minibüsler kaynıyor, yıl olmuş 2016 röleli kornasıyla minibüsler halen karayollarında, adamlar kartal gibi, el edeni daha evden çıkmadan görüyor ulu orta basıyor frene lap diye duruyor. Arkadan kim geliyor kim gidiyor umurlarında değil. İnsanlar üst üste biniyor, ne eğlenceli.

Metrobüs durağı da anasının köyünde geçiyor. Ne anladım o işten, bin otomobile git daha akıl karı.

cem
29-08-2016, 20:10
Aralıkta avrasya tüneli açılacak sabah, aksam işe gidenlerde baya rahatlarlar.

20 Aralık'ta inşallah geçeceksiniz.

dahan
29-08-2016, 20:18
köprüye radar uygulaması olabilirmi acaba..

Er34
29-08-2016, 20:20
Japonya, İngiltere, Avusturya, Fransa, Rusya, St. Petersburg, Portekiz ve Hollanda'da metro kullandım, toplu taşıma kullandım, yahu hiçbirinde İstanbul'daki metro ve metrobüs durağına ulaşım mesafesi kadar yol yürümedim, kanter içinde kalmadım, ertesi gün hasta olmadım.

Adamlar taipei gibi kocaman teknoloji başkentine metro yapmışlar. Yukarısı o kadar sıcak ve nemli ki yürürken terliyorsunuz. Ancak metrolar çok soğuk , seferler çok sık olduğundan oldukça rahat , yeterli sürtünme yok ısınma olmuyor. O yüzden yukarıda ter aşağıda soğuk hasta ediyor. Bizim toplu taşımada iç dış sıcaklık aynı. Siz bu noktayı kaçırıyorsunuz.

cem
29-08-2016, 22:05
bunun dışında kim niye yollara köprülere karşı olsun.. saçma bir mantık bunun ideoloji parti ilede ilgisi yok.. sadece doğayı mahvetmeden katletmeden yap.. o kadar oda çok zor bir şey değil..

O mantık bu ülkede o kadar çok ki..

Tünele ziyarete gelenler (basın dahil) firma sahibinin koyu Chp'li, hatta eski Chp istanbul milletvekili olduğunu duyunca afallıyor :)

Adam yaptığı ettiği eleştirileri bi tarafına sokuyor hemen.

Bu ülkede siyaset kafası olduğu sürece büyük bir kesim olduğu yerde saymaya devam edecek.

lethaldoze
29-08-2016, 22:10
Ben pazar gunu rivadan dudulluya geldım 20dk da. işime yaradı ama köprüye gidiş yolunu karşı şeridi görünce şok oldum. Trafik felç. Meğersem köprüde selfie çılgınlığıymış. Allahım bu nasıl bir iştir dedim. Gerçekten böyle bişey varmı. saatlerce trafik cek, Arabadan in selfie yap.

rodya
29-08-2016, 23:19
Tüm dünyaya karşıdan karşıya geçmeyi öğrettik resmenn

_muhaRRem
30-08-2016, 00:05
20 Aralık'ta inşallah geçeceksiniz.

Usta çimentoyu bol koyun eksik etmeyin :) :)k

onursumer
30-08-2016, 00:05
istanbulda toplu taşıma için okadar geç kalındıki , en basiti kendimden ornek veriyim ben toplu taşıma kullanarak evimden işime gidemiyorum (giderim ama bolca yürüyerek yada 2 vasıta yaparak) iyide ne anladımki ben bu işten

toplu taşıma cazip olsa kimse o trafiğin kahrını çekmez sanmıyorum okadar piskopat olsunlar :D

cem
30-08-2016, 00:30
Usta çimentoyu bol koyun eksik etmeyin :) :)k

bol bol koyduk koyuyoruz da :))

dur bari biraz reklam yapayım açılmadan eheh :) ;

http://youtu.be/TzqeKyhrrNo

ZX-636R
30-08-2016, 00:41
Cumartesi 2. Köprüden avrupa ya geçtim
Ümraniye den sonra kendimi 90 ların sonunda hissettim
Kamyon ve tır olmaması ciddi rahatlık sağlamış

M3CSL
30-08-2016, 08:37
Hep ben deme yerine, biz demeyi öğrenmeyi, kendimize yakın karşımızdakini düşünmeye başladığımız zaman bir yerlere gelmeye başlarız. Yoksa Yüzyıllar boyu bu tartışmalar bitmez.
Bencillik ego insanlığın en büyük problemi...

darkmoon
30-08-2016, 09:09
Cumartesi 2. Köprüden avrupa ya geçtim
Ümraniye den sonra kendimi 90 ların sonunda hissettim
Kamyon ve tır olmaması ciddi rahatlık sağlamış

gündüz vaktimi çıkdın çünkü eskidende gündüz vakti zaten ağır vasıtaların köprüye çıkmaları yasakdı ceplerde bekletilirdi.. gündüz vakti bir değişiklik olucağını sanmam ha cepde beklemiş o tırlar kamyonlar ha üçüncü köprüden geçmiş..

şu anda köprü beleş .. altını çizelim beleş... okullar kapalı okul servisleri henüz çıkmadı... insanlar tatilde henüz dönmedi..

okullar açıldıkdan sonra bence bu tür yorumlar yapılmalı en iyi analiz o zaman yapılır.. bir sürü insan beleş diye şu anda üçüncü köprüyü kullanıyor hem görmek için hem yol istikametini görmek için.. çünkü paralı oldukdan sonra o yola ağır vasıtalar dışında kimse girmez..

rodya
30-08-2016, 09:10
Görünen o ki uçup gitmişsin sen. Dr.ecu yazılımı sadece arabaya atmamış anlaşılan.

Belaltı, laf çarpıtma, dediğini anlayamama ve daha bir sürü sey. Senin gibi trole vereceğim son cevap bu. Allah muvaffak etsin seni düşüncelerinde.

Darbe yanlısı olmadım ve yaşanılan süreçte bir kez bile dediklerinizi düşünmedim. Ama insanların kişileri putlaştıracak şekilde "onlarında insan olduğunu unutacak şekilde" inanması güvenmesi ve gözünü kapatıp gördüğü her şeyi kabullenmesi acı geliyor sadece. Yoksa senin klavye başında diye dalga geçtiğin adamın senden daha büyük darbe karşıtı olduğunu bilemeyecek kadar belaltı vurmaya çalışan olduğunu bilmenin bana bi katkısı yok.

Neyse nerede kalmıştık. Ne köprü be.

Tüm cumhuriyet neferlerinin 30 ağustos zafer bayramı kutlu olsun.

Yok onlar genelde ya kendisi ya da ailesi mevcut hükümetten nemalanan tipler. Yediği tası yalıyo,yadırgama

darkmoon
30-08-2016, 09:12
dün haberlerde mesela tırcı ile polis tartışıyordu polis tırcıyı üçüncü köprüye yönlendirmeye çalışıyordu tırcıda kameralara abicim ben malı hareme indiricem üçüncü köprüye saparsam 50 km öyle yukardan 50 km de öyle 100km yolum uzuycak ben bu ekstra gidicek bu yakıt parasını firmadan nasıl alıcam tartışıcaz artık.. falan filan diyordu..

pasha34
30-08-2016, 09:28
üşenmedim bütün postları okudum...

yumurtaları aynı sepete toplamak= herşeyi her sektörü istanbula getirmek vs... sepetin altının çıkması = olası gelecekde ki marmara depremi.... o zaman işte tüm ülke ekonomisiyle beraber s..cacak....

ağaçlarla ilgili de aklıma gelen şey linkte :) cocuklarımızın torunları umarım boyle şeyleri yaşarlar

Kiev’de Ağac Kesmek, Yasak - TUID (http://tuid.org.ua/kievde-aac-kesmek-yasak)

jeffy
30-08-2016, 14:15
Boğaza yapılan bir köprüye Jüpitere ayak basılmış muamelesi yapılması enteresan geliyor..

Gerçi yıllardır yol yaptılar diyen bir güruhun Yol un bir üst level i olan köprüyü bu kadar abarması çokta saçma değil ya neyse..

Umarım İstanbul trafiğini biraz rahatlatırda yapılma amacına hizmet eder.. Osmangazi köprüsü 1 aylık furyadan sonra bildiğin sinek avlıyor olan devletin cebinden çıkan günlük garanti edilen ücrete oluyor.. Yani yine bize oluyor..

fthdrn
30-08-2016, 15:18
dün haberlerde mesela tırcı ile polis tartışıyordu polis tırcıyı üçüncü köprüye yönlendirmeye çalışıyordu tırcıda kameralara abicim ben malı hareme indiricem üçüncü köprüye saparsam 50 km öyle yukardan 50 km de öyle 100km yolum uzuycak ben bu ekstra gidicek bu yakıt parasını firmadan nasıl alıcam tartışıcaz artık.. falan filan diyordu..

Babamlar 1985'den beri haydarpaşa limanında nakliyecilik yapıyor. Şimdi kara kara düşünüyorlar nasıl bir çıkar yol bulsak diye.
https://scontent-cdg2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/14117852_891529524287106_2824995192008713663_n.jpg ?oh=7c68fb353f5081307985fdb1a2bdfb20&oe=58415D31
Bunu da facebookta biri hesaplamış. Şimdi aradaki farkı bir şekilde tüketiciye yansıtmaları gerekicek.

vectra-tuner
30-08-2016, 15:57
Limandan gelen konteynır başı ekstra 100 Tl vermeye başladık, Nakliyeci haklı diyecek birşey yok.. Tırcı abinin söyledikleri ise " O yol berbat inişli çıkışlı hemde uzun" ..

dgoo
30-08-2016, 16:49
10 numara yağdır o motorn değildir:)

turci
30-08-2016, 17:47
Tüh kurtulamadınız , fetö darbe yapanilseydi mutlumu olurdun ? Gaddar dediğin adam bugun senin haala o klavyee başında yazı yazabilme öZgürlüğünü sağladı , alay ettiğin insancıklar dediğin insanlar bugun namusunu korudu vatanına sahip çıktı ...

Mehmed'im, sevinin, başlar yüksekte!
Ölsek de sevinin, eve dönsek de!
Sanma bu tekerlek kalır tümsekte!
Yarın, elbet bizim, elbet bizimdir!
Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir!

son derece talihsiz bir yorum olmuş.
bunları başımıza musallat eden kimdi?
gel artık muhterem hoca efendi diye ağlayanlar kimdi?
devletin her kademesine yerleştiren kimdi?
gelmiş bana sizi kurtardı diyorsun birde!!!
azıcık kafanızı çevirip geriye bakın, hadi gerçekten bu vatanı kurtaranları hatırlamıyorsunuz bari birkaç sene önceyi hatırlayın!!

Diğer taraftan sadece köprü ve yol yapmak ile bitmiyor, bunları doğru ve amacına uygun yapmak önemli.
Yol köprü viyadük herkeste var, millet sanki köprü yarın sökülecekmiş gibi hatıra resmi çektirmenin mantığı nedir?
yapılıyor ama bir de düzgün yapılsa,tünel yapmayıda akıl edebilseler.
her ülkenin otoyolu dümdüz Türkiye'den başka,her yerde trafik lambası , otoyol yerleşim yerlerinin içinden geçiyor ve 120 ile gidilen otoyolda yaya geçidi bile var.
Bulgaristan yeni yol yapmış, sadece Sırbistan'da Belgrad Bulgar arası otoban yok ama adamlar yapıyorlar, köprüsü tüneli vs bitince süper olacak.
Yunanistan'da yol yapmış ama Türkiye'de ki gibi saçma değil, 9 yaşında ki çocuğum bile bana Türkiye'nin yolları çok kötü diyor!
virajdan dağdan bayırdan lambalardan araç kullanmak gerçekten işkence Türkiye'de.
iş sadece asfalt döküp yaptım oldu demekle olmuyor.

arsenikli
30-08-2016, 18:05
Köprüde ilk kaza allah ailelerine sabır versin

Yavuz Sultan Selim Koprusunde İlk Kaza - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=8xkQKdeuCqQ)

fthdrn
30-08-2016, 18:09
Anayolda durmak ne demek ya bir de tır şöförüsün be abicim. Servis şeridi yok birsey yok niye durursun ki. Allah rahmet eylesin cok acı.
Babam 20 seneden fazla tır sürmüştür. Bir kere servis alanı hariç durakladığını bilmem.

Kadyr
30-08-2016, 18:23
büyük gerizekalılık orada durup resim çekilmek. bide paylaşp duruyolar.

Oz`
30-08-2016, 21:20
ya hacılar bakın 5 sene önce ile 5 sene sonramız bile aynı değil insanlar rant diyorlar anlamıyorum tamam

sen simdi bilgisayar yapıyorsun değilmi ? içindeki cip seti ahmet usta ekranı mehmet usta yapıyor ve sen bunlar tanıyorsun sana güzel paralara iyi işler yapıyorlare onlara vermeyip tanımadığınamı vericeksin allah için bir düşünüp konuşun ya 10 sene önce istanbul nekadar dı bukadar mıydı

3 kişilk bir ailede 4 araba var hacim yapmayın arabası olmayan kalmadı evet şehir büyümek zorunda amerika böyle değilmi ? büyük otobanları yokmu trafik cekmiyorlarmı ? yapmayın etmeyin hangi kitada boğaz var lan sabah aksam geçtiğiniz :) shir büyüyüp yollar küçük kalırsa sıcarsınız simcity oynayın en basiti :)

bal tutan parmağını yalar kardeşim gayet basit bence.

hayırlı olsun bize köprüü :)

turci
30-08-2016, 23:14
ben yurtdışında yaşayan biri olarak bu sene Türkiye'ye araba ile geldiğim için izlenimlerimi aktarayım.
sadece İstanbul olarak değil Türkiye geneli olarak önce trafik kültürü insanlara aşılanmalı, diğer araçlara bunlara motor bisiklet dahil ve yayalara saygı öğretilmeli, kurallara uyulmaya teşvik edilmeli.
Adam 2 şeritli yolda ışıkta duruyor ışık yanınca soldaki sağa sağdaki sola dönmeye çalışıyor trafik arapsaçı.
2 şeritli yol 4 şerit yapılıyor herkes birbirinin üzerine çıkıyor trafik arapsaçı. Kenarlardan geçiş üstünlüğü olan araçların üstene atlanıyor trafik arapsaçı. Bunlar sürücülerden kaynaklanan sebepler.
Diğer yandan devlet belediye artık neyse yolları trafiğin akışını sağlayacak şekilde yapmıyor,ışık düzenlemeleri yanlış bunlar bile trafiğin kitlenmesine sebep oluyor.
Özellikle şehir içinde ki yolların bisiklet yolları ile desteklenip sadece gezmek için değil,bisikletin işe gidip gelme aracı olarak kullanılması da yaygınlaştırılmalı.
Döner kavşağa girmeden ışık var, içinde ışık var, çıkışında ışık var, bunlar saçmalığın daniskası.
sağa sola dönüşlere uygun olmayan yollar var, sol şeritte 100 ile giderken Adam senin önünde sola dönmek için ani fren yapıyor, olmaz böyle bir düzen.
Diğer sorun tüm nakliye yükünü yollara yüklemek, kamyonların yükünü ve sayısını azaltmak için değişik nakliye yolları aranmalı.demiryolu ağı genişletilerek Yük ve yolcu taşıma ağı tüm ülkeye yayılmalı.
Dolmuşlar bile başlı başına trafik problemi, en sağ şerit onlar yüzünden kullanılamıyor.
En solda otobüs kamyon,en sağda dolmuşların tıkadığı trafiğin ne kadar akıcı olması beklenebilir? Gelişmiş bir şehirde büyük sorun bunlar.
evet İstanbul büyüyor, hergün insanlar Boğaz'dan geçiyor fakat Avrupa'da ki şehirler de büyüyor, birçok şehirin göbeğinden nehirler geçiyor.
mesela kölnü ren nehri ikiye ayırıyor, insanlar hergün karşıdan karşıya geçiyor.
yol köprü yapmak tek başına çözüm değil, sorunu genel olarak ele almak lazım. Yukarıda bahsettiğim problemler bile çözülse bakın ne kadar farkeder herşey.

Büyümek sorun değil, sorun kontrolsüz büyüme ve geleceğe yönelik değil güne yönelik çözümler üretiliyor.
Buna bağlı olarak şehir büyüdükçe sorunlarda büyüyor.

Tabi bu yazdıklarım hayal gibi gelebilir fakat böyle devam ettiği sürece bu işkence bitmez,değil 3 köprü 10 köprü de yapılsa bir işe yaramaz.

Nameless34
31-08-2016, 00:11
Tam da "kesin selfie yapmak için durmuşlardır" yazacaktım, ne olur ne olmaz videoyu izleyeyim günah almayayım dedim ama yanılmamışım, ya koprude durup resim cekmek nasıl bir beyinsizliktir anlayamıyorum, ünlüler dahil bunu yapıyorlar, hatta sırf resim çekmek için giden bile duydum gördüm, , tarihte yapılan ilk köprü mü bu? Yoksa selfie çekmek için özel bir köprü mü? Selfie başına para mı alıyorsunuz?

Ha birde işe yarayıp yaramaması konusunda ekşide çok güzel bir yazı var alıntıladım;

O kim ne derse desin hizmettir diyen ağzınıza tüküreyim hiçbir şey diyemeyin olur mu?
yatırımmış. neden yatırım gerekti? 2. köprü o trafik sorununu çözecekti mesela. ne oldu? sultangazi, başakşehir, ümraniye, sancaktepe, samandıra ve seyrantepe gibi yeni varoştan bozma semtler doğurdu. tam 5.000.000 yen nüfus kazandırdı şehre.
sen sanıyor musun ki 3. köprü ile sorunlar çözülecek. nah çözülecek!! sarıyer ve beykoz mitoz bölünecek ve 10 tane daha yeni semt çıkacak en az 6.000.000 yeni nüfus ile. üstelik bu insanlar müthiş şartlara gelmiyor. bakın eskiden o kapıcı dairesi diye tabir edilen evlere loft etiketi koyup 40 m2'de 3 insan yaşatmaya çalışıyorlar.
peki neden biz bu nüfusu buraya taşımak istiyoruz? ne yetmiyor bize şehirde? çok iş imkanı var ve çalışacak insan mı yok?
tersten sorayım. ne artıyor bu şehirde? ne fazla? neyi almaya çağırıyoruz herkesi?
neden finans merkezini bile buraya hiç kımıldamayan trafiğin tam içerisine kuruyoruz? ne ranttır bu. ne açlıktır bu. ne doymazlıktır bu. ne aymazlıktır bu?
tamamen atıyorum; mesela ankara finans merkezi, bursa sanayi merkezi, eskişehir eğlence merkezi, çanakkale deniz taşımacılığı merkezi, izmir ticaret merkezi olsa? istanbul old city, turizm, eğlence ve e-ticareti taşısa? hala daha sanayi siteleri var yahu?
adam fabrikanın çaprazındaki siteden şehrin merkezinde havuzlu sitede oturuyorum diye ev alıp çocuğunu o fabrika atıklarının dibinde basketbol oynamaya çıkarıyor.
türkiye ile aynı nüfuslara sahip almanya'da 3 milyon nüfusu aşan kaç şehir var? bir elin sayısını geçmez. hepsini toplasan istanbul etmez. peki bu şehirlerde ne eksik? hiçbir şey. hepsi başka yönleri ile öne çıkmış. münih'e yüklenip 30 milyona dayamamışlar şehir nüfusunu.
bunu ne zaman anlayacaksınız? evden çıkıp gaza basmaya çalıştığınızda trafiğin hiç akmadığı zaman mı? nefes alamayacak duruma gelince mi? çocuklar park diye ağlarken yeşilin tonlarını unuttuğunuz aklınıza gelince mi?
istediğiniz şehir tam olarak bu mu? riyadh burası. suudi arap başkenti. para *** ama vizyon sıfır. yeşil yok ya şehirde. her şeyi geçtim yeşil yok.
insanlar 9 saat mesai yapıp 5 saat yol çeker oldu. bunun cevabı köprü değil.
bugün yayınlanan fotoğraflarına iyi bakın. 10 sene sonra her yeri bina olacak. daha bugün 3. köprüye 5 dakika diye konut projesi reklamı gördüm. iyi bakın doğanın amına nasıl koyulacağına. iyi bakın istanbul'un anasının nasıl sikileceğine. canlı bir tecavüz ve kanlı bir ölüme şahit oluyorsunuz. olacaksınız! anlayamayacaksınız bile.
gidin bir akşam bol ormanlı bir yerde yatın ve sabah kalkınca nasıl kalktığınıza bakın ne olur? bakın neyi kaçırdığınız belki dank eder.
çekemiyorlarmış... kim kıskanacak kim ne yapacak sizin boklu beton yığınlarınızı be? merkel senin ülkenin yarısı kadar güneş almayan yerde güneş enerjisi ile kendisini dışa bağımlı olmaktan kurtarıyor. sen rusya doğalgaz vermese beton sıçarsın kışları. yap güneş enerjisi santralleri diyelim ki aaaa bak proje var burada.
sivas'tan yeni gelmiş esnaf kafası 30 sene boyunca boğazın incisi şehre çöreklenince böyle oluyor işte ne yazık ki. para nereden gelirse günü nereden kurtarırsak oraya çökelim. iki tabure koyup tavla atın osman gazi köprüsünün yanına da. nasılsa zarar yok. etrak-ı biidrak ordusu ödüyor nasıl olsa paşa paşa değil mi?
türkün türk'e mastürbasyonu bitmedi gitti. hadi işi geliştiren adam oradaki arsasının sakalına bakıyor. senin götünde donun yok. o köprüden geçecek paran yok ama hizmet geldi diyorsun. bak evladım kamu hizmeti ücretsiz olur bundan bile haberin yok. boğaz köprüsü parasını 25 kere çıkardığı halde hala paralı. hani masrafını çıkarıp ücretsiz olacaktı. bu mu hizmet anlayışınız? bu mu belediyecilik? bu mu devletçilik?
burada lafım akp'ye değil sadece. 30 senedir kim geldiyse sıçtı gitti.
sadece laiklik değil halkçılığın da amına koydunuz devletçiliğin de. milliyetçiliği ayaklar altına aldınız. inkilapçılık zaten unutuldu. osmanlı başta olsa şu 15 senede tanzimattı ıslahattı iki adım ileri giderdi be.
ülkenin başındakinin oğlu çocuklarım iyi eğitim alamıyor diye italya'ya gider. beriki tedavisi için amerika'ya gider. hani eğitim reformu? nerede sağlık reformu?
kültür ve görgü açısından özal zamanından bile daha beter bir çöküntü var. dünyada 1 var bizde 3 var. cehaleti kutsallaştıran, tecavüzü norm olarak ele alan bir toplum köprüyü sabunlayıp mastürbasyon yapınca ayıp olmuyor size göre.
ama benim gözüme batıyor. hem köprü batıyor hem kesilen ağaçlar batıyor hem sizin o oportunist ağzınızdan tükürükler saçarak çıkan iğrenç cümleler batıyor.
inandığınız allah'tan bulun be. içine ettiniz istanbul'un. yıllarca aç kalmaktan ve hırslanmaktan doymak bilmeyen gözünüze göz göre göre kurban ettiniz rant için.
rus kasabası sayılacak estonya yeşil alanları koruyup, çocuklarına okulda bilişim ve kod dersi verirken çocuklarınız köprü han hamam kervansaray inşaatlarında moloz tozu yuta yuta geberip gidecek haberiniz yok.

K0213
31-08-2016, 10:24
ya hacılar bakın 5 sene önce ile 5 sene sonramız bile aynı değil insanlar rant diyorlar anlamıyorum tamam

sen simdi bilgisayar yapıyorsun değilmi ? içindeki cip seti ahmet usta ekranı mehmet usta yapıyor ve sen bunlar tanıyorsun sana güzel paralara iyi işler yapıyorlare onlara vermeyip tanımadığınamı vericeksin allah için bir düşünüp konuşun ya 10 sene önce istanbul nekadar dı bukadar mıydı

3 kişilk bir ailede 4 araba var hacim yapmayın arabası olmayan kalmadı evet şehir büyümek zorunda amerika böyle değilmi ? büyük otobanları yokmu trafik cekmiyorlarmı ? yapmayın etmeyin hangi kitada boğaz var lan sabah aksam geçtiğiniz :) shir büyüyüp yollar küçük kalırsa sıcarsınız simcity oynayın en basiti :)

Ben senin paranla bir bilgisayar toplatırsam ve sen koyun olursan, bilgisayarı ahmet ustaya fahiş fiyata, monitörü mehmet ustaya fahiş fiyata yaptırırım(çünkü yandaşlarım) ve sende bu kazığı hissedersen bir daha bana bilgisayar toplatmasız. :)

Aslında sorun burda, köprü yol vs yapılması gereken şeyler ama her seferinde milleti peşkeş çekiyorlar ve biz hala senin açından baktığımız sürece gidişatı değiştiremeyecek basiretsiz bir toplum olma yolunda ilerliyoruz.

mody
31-08-2016, 10:27
GİRİŞ-CIKIŞ YAPILACAK BOLGE VE KOPRU GECİŞİNE GORE UCRET HESAPLAMA (http://www.ysskoprusuveotoyolu.com.tr/TR/ucrethesaplama/80)

hamdolsun asyadan avrupaya geçişte köprü parası almıyorlar

imprezaWRC
31-08-2016, 12:56
Tam da "kesin selfie yapmak için durmuşlardır" yazacaktım, ne olur ne olmaz videoyu izleyeyim günah almayayım dedim ama yanılmamışım, ya koprude durup resim cekmek nasıl bir beyinsizliktir anlayamıyorum, ünlüler dahil bunu yapıyorlar, hatta sırf resim çekmek için giden bile duydum gördüm, , tarihte yapılan ilk köprü mü bu? Yoksa selfie çekmek için özel bir köprü mü? Selfie başına para mı alıyorsunuz?

Ha birde işe yarayıp yaramaması konusunda ekşide çok güzel bir yazı var alıntıladım;

O kim ne derse desin hizmettir diyen ağzınıza tüküreyim hiçbir şey diyemeyin olur mu?
yatırımmış. neden yatırım gerekti? 2. köprü o trafik sorununu çözecekti mesela. ne oldu? sultangazi, başakşehir, ümraniye, sancaktepe, samandıra ve seyrantepe gibi yeni varoştan bozma semtler doğurdu. tam 5.000.000 yen nüfus kazandırdı şehre.
sen sanıyor musun ki 3. köprü ile sorunlar çözülecek. nah çözülecek!! sarıyer ve beykoz mitoz bölünecek ve 10 tane daha yeni semt çıkacak en az 6.000.000 yeni nüfus ile. üstelik bu insanlar müthiş şartlara gelmiyor. bakın eskiden o kapıcı dairesi diye tabir edilen evlere loft etiketi koyup 40 m2'de 3 insan yaşatmaya çalışıyorlar.
peki neden biz bu nüfusu buraya taşımak istiyoruz? ne yetmiyor bize şehirde? çok iş imkanı var ve çalışacak insan mı yok?
tersten sorayım. ne artıyor bu şehirde? ne fazla? neyi almaya çağırıyoruz herkesi?
neden finans merkezini bile buraya hiç kımıldamayan trafiğin tam içerisine kuruyoruz? ne ranttır bu. ne açlıktır bu. ne doymazlıktır bu. ne aymazlıktır bu?
tamamen atıyorum; mesela ankara finans merkezi, bursa sanayi merkezi, eskişehir eğlence merkezi, çanakkale deniz taşımacılığı merkezi, izmir ticaret merkezi olsa? istanbul old city, turizm, eğlence ve e-ticareti taşısa? hala daha sanayi siteleri var yahu?
adam fabrikanın çaprazındaki siteden şehrin merkezinde havuzlu sitede oturuyorum diye ev alıp çocuğunu o fabrika atıklarının dibinde basketbol oynamaya çıkarıyor.
türkiye ile aynı nüfuslara sahip almanya'da 3 milyon nüfusu aşan kaç şehir var? bir elin sayısını geçmez. hepsini toplasan istanbul etmez. peki bu şehirlerde ne eksik? hiçbir şey. hepsi başka yönleri ile öne çıkmış. münih'e yüklenip 30 milyona dayamamışlar şehir nüfusunu.
bunu ne zaman anlayacaksınız? evden çıkıp gaza basmaya çalıştığınızda trafiğin hiç akmadığı zaman mı? nefes alamayacak duruma gelince mi? çocuklar park diye ağlarken yeşilin tonlarını unuttuğunuz aklınıza gelince mi?
istediğiniz şehir tam olarak bu mu? riyadh burası. suudi arap başkenti. para *** ama vizyon sıfır. yeşil yok ya şehirde. her şeyi geçtim yeşil yok.
insanlar 9 saat mesai yapıp 5 saat yol çeker oldu. bunun cevabı köprü değil.
bugün yayınlanan fotoğraflarına iyi bakın. 10 sene sonra her yeri bina olacak. daha bugün 3. köprüye 5 dakika diye konut projesi reklamı gördüm. iyi bakın doğanın amına nasıl koyulacağına. iyi bakın istanbul'un anasının nasıl sikileceğine. canlı bir tecavüz ve kanlı bir ölüme şahit oluyorsunuz. olacaksınız! anlayamayacaksınız bile.
gidin bir akşam bol ormanlı bir yerde yatın ve sabah kalkınca nasıl kalktığınıza bakın ne olur? bakın neyi kaçırdığınız belki dank eder.
çekemiyorlarmış... kim kıskanacak kim ne yapacak sizin boklu beton yığınlarınızı be? merkel senin ülkenin yarısı kadar güneş almayan yerde güneş enerjisi ile kendisini dışa bağımlı olmaktan kurtarıyor. sen rusya doğalgaz vermese beton sıçarsın kışları. yap güneş enerjisi santralleri diyelim ki aaaa bak proje var burada.
sivas'tan yeni gelmiş esnaf kafası 30 sene boyunca boğazın incisi şehre çöreklenince böyle oluyor işte ne yazık ki. para nereden gelirse günü nereden kurtarırsak oraya çökelim. iki tabure koyup tavla atın osman gazi köprüsünün yanına da. nasılsa zarar yok. etrak-ı biidrak ordusu ödüyor nasıl olsa paşa paşa değil mi?
türkün türk'e mastürbasyonu bitmedi gitti. hadi işi geliştiren adam oradaki arsasının sakalına bakıyor. senin götünde donun yok. o köprüden geçecek paran yok ama hizmet geldi diyorsun. bak evladım kamu hizmeti ücretsiz olur bundan bile haberin yok. boğaz köprüsü parasını 25 kere çıkardığı halde hala paralı. hani masrafını çıkarıp ücretsiz olacaktı. bu mu hizmet anlayışınız? bu mu belediyecilik? bu mu devletçilik?
burada lafım akp'ye değil sadece. 30 senedir kim geldiyse sıçtı gitti.
sadece laiklik değil halkçılığın da amına koydunuz devletçiliğin de. milliyetçiliği ayaklar altına aldınız. inkilapçılık zaten unutuldu. osmanlı başta olsa şu 15 senede tanzimattı ıslahattı iki adım ileri giderdi be.
ülkenin başındakinin oğlu çocuklarım iyi eğitim alamıyor diye italya'ya gider. beriki tedavisi için amerika'ya gider. hani eğitim reformu? nerede sağlık reformu?
kültür ve görgü açısından özal zamanından bile daha beter bir çöküntü var. dünyada 1 var bizde 3 var. cehaleti kutsallaştıran, tecavüzü norm olarak ele alan bir toplum köprüyü sabunlayıp mastürbasyon yapınca ayıp olmuyor size göre.
ama benim gözüme batıyor. hem köprü batıyor hem kesilen ağaçlar batıyor hem sizin o oportunist ağzınızdan tükürükler saçarak çıkan iğrenç cümleler batıyor.
inandığınız allah'tan bulun be. içine ettiniz istanbul'un. yıllarca aç kalmaktan ve hırslanmaktan doymak bilmeyen gözünüze göz göre göre kurban ettiniz rant için.
rus kasabası sayılacak estonya yeşil alanları koruyup, çocuklarına okulda bilişim ve kod dersi verirken çocuklarınız köprü han hamam kervansaray inşaatlarında moloz tozu yuta yuta geberip gidecek haberiniz yok.

Çok güzel yazmışsın ama sen, ben hariç anlayan çıkmaz. Muhalefet oluruz, bizim bir tarafımıza koymaya kalkışırlar, hakaret ederler.

Köprüleri, üst yapıları, alt yapıları hep evlerinden getiriyorlar herhalde ama niye fotoğraflarını da iliştiriyorlar ben onu anlamıyorum. Şimdi elin İtalyanı'na ayıp değil mi ? Köprüde adamların emeği var bari birkaç günlüğüne İtalyan marşı çal olmadı bayrağını sallandır, adamların da gönlünü al.

Biz yaptık diyorlar da oradaki biz zaten yine kendileri, ama ödeyen hepimiz oluyoruz. Yaparken onlar yapıyor, hesap istenince hepimiz oluyoruz ve birgüzel ödüyoruz. Ama sırf köprü maliyetini, geçiş ücretini ödesek yine iyi, giden temiz havayı, doğayı, bilmem kaç çeşit kalmış hayvanın da bedelini ödüyoruz ve ödeyeceğiz. Ama ben inanıyorum, doğa birgün kendinden alınanı geri alacak, ama bugün olur ama yarın.

Doğa ve yeşil kimsenin umrunda değil, yeterki kese dolsun, çoluk çocuk orman, ağaç...vs görmese de olur. Olmadı herkes evine bir banzai ağacı alır, yerde kaplamaz, sorana da ağaç diye gösterirler.

Otobanın dibine tamda ölümcül bölge olarak adlandırılan bölgeye sitecikler dikerler sağlığı, huzuru umursamayanlara da bir güzel çakarlar oh mis. Kamyon geçince evin içinden geçer gibi geçer. Sesten zaten zır deli kıvama gelirsin hemde egzoz gazından bir güzel zehirlenirsin, çocuğunda kurşun birikir, abuk sabuk tedavisi olmayan hastalıklar ile boğuşursun.

Dediğin gibi o yolların etrafına çakma mahalleler, semtler oluştururlar, heryere konutları da dikerler ama sonra o müthiş altyapıya da bunların pisliğini, elektriğini, doğal gazını, suyunu ıvırını zıvırını bağlarlar. Birgün bu şehrin olmayan altyapısı da çökecek, hepimiz foseptik içinde kalacağız. Elektrik yetmeyecek ki zaten o çakma semtlerde her hafta muntazam elektrik gidiyor. Kayıp kaçak ve sayaç okuma bedelini alan firmalar kesinti olunca havalara bakıyor, belli bir kesinti toplamından sonra senin belli birmiktar parayı geri alma hakkın oluyor ama kimsenin haberi yok. Sende sonra o zırt pırt kesilen elektrik yüzünden bozulan eşyalarını yenilemek için çırpınırsın yine kimse yanında olmaz. Hadi bu basit ıvırı zıvırı geçtim, köprü ve yollar kuzeye bakıyor, civarında yapılacak konutlarda kutup iklimi şahane olur.

Uzattım ama olay sırf yitip giden doğa, ağaç falan değil. Sen olmayan altyapına yeni bağlantılar yapacaksın sonra haberlerde izleriz falanca çakma semtte 1 hafta elektrik verilemeycek. Falanca semtte kanalizasyon tıkandı evler foseptik içinde kaldı. Sonra, evlet bize bakmıyor, belediye işini yapmıyor diyecekler. Esasende canım kardeşim sen oradan ev aldığın için zaten kimse seni sallamayacak sen o kanalizasyonda yüzmeye devam.

Bir Ekonomik Tetikçinin İtirafları diye 4 kitap var. Okumayanlar okusun, okuyanlarda okumayacak olanlara olanı biteni ve olabilecekleri anlatsın. Biz kocaman bir borç batağındayız ve ben kahin değilim ama ayakta durabilmek için en fazla 2 ay veriyorum. 2 ay sonra işsizlik zirve yaptığında, iş yerleri kapandığında trafik derdimiz de olmayacak ve dolayısıyla kimse köprülerden de bahsetmeyecek, savunulacak bir tarafı kalmayacak.

imprezaWRC
31-08-2016, 13:08
Ayrıca, kahin olmaya gerek yok. Pek yakında şehirler arası taşımacılığa ve nakliyata güzel zam yaparlar. Sorna o zam alt dallar halinde yediğimiz, içtiğimiz, giydiğimiz, kullandığımız, bindiğimiz...vs herşeye okkalı şekilde yansır.
Neyse ama merak etmeyin tarıma pek birşey yansımaz, ne de olsa sarımsak Çin'den, kırmızı mercimek Kanada'dan, muz Ekvator'dan geliyor...vs onlarda sıkıntı yok.
Pirinci falanda free shipping ile alibaba.com'dan alırız oh mis.

metinalan
31-08-2016, 13:13
Ağzına sağlık Nameless34

Berkan
31-08-2016, 13:26
GİRİŞ-CIKIŞ YAPILACAK BOLGE VE KOPRU GECİŞİNE GORE UCRET HESAPLAMA (http://www.ysskoprusuveotoyolu.com.tr/TR/ucrethesaplama/80)

hamdolsun asyadan avrupaya geçişte köprü parası almıyorlar

kısaca oha

altın varaklı falanmı köprü+yol ücretler niye böyle abuk subuk. hem kabaca 60 70 hatta daha fazla km köpruye ulasmak için gidecem hemde karşıya geçmek için istoç tem-riva yol+köprü dahil 26.45 TL verecem. yani kabaca yakıt masrafıyla 50lik olacaksın karşıya geçtiğin saniye.

zorunlu olarak gidecek sınıf 4; yani 4 ve 5 dingilli kamyon yapınca aynı rotada 103.80 TL oluyormuş

metinalan
31-08-2016, 15:19

Desene boşuna kurulmuş okadar satılama birirmi devlete madem tanıdığa verecez

sword
31-08-2016, 15:21
üsküdarda oturuyorum rivaya gidicem otoban 11,5tl imiş nerdeyse ankara parası

Ranthor
31-08-2016, 15:35
ya iki dk didişmeden yazamıyor musunuz:)
mutlu olan da var mutsuz olan da. Olan istanbula olacak 20 sene önce ataşehir yoktu oralarda yeşil alanla vardı. Herkes uzak diyordu.

Bak şimdi iğne atsan yere değmez, trafik şehir dışına filan çıkmayacak, şehir üçüncü köprüyü de yutacak. nüfus 25 milyon olacak.

Ranthor
31-08-2016, 15:38

hain simcity öyle mi oynanıyor,
trafik artınca tren, metro yapıyorsun, şehirde banliyö treni yok, 2015 den beri açılcak.

Yol yaparak trafiğe çözüm bulamazsın, hele benzini, asfaltın hammadesini başka ülkeden alıyorsan bir o kadar kötü.

İngilizler yapmasa o da olmayacaktı ya neyse..

KA®ANLIK
31-08-2016, 15:53
üsküdarda oturuyorum rivaya gidicem otoban 11,5tl imiş nerdeyse ankara parası

işte bunun farkına vardığımızda toplum DOĞRU tepki vermiş olacak.

ben bunu Yalova-Gemlik arasındaki otobanda örneklemiştim.

40-50km uzunluktaki otobana 8.75TL ödüyoruz.
Neden ? YAP-İŞLET-DEVRET olsun diye. Devlete yapılan yolların MALİ yükü olmasın diye.

Devlet BÜTÇESİ ile yapılan Ankara otobanına bakıyoruz. 400km 14TL.

e nerede kaldı HİZMET anlayışı.

Aynı şey Üsküdar-Riva arası içinde geçerli. Fiyatı yazmışsın işte. 11.5TL...

hadi onu da geçtim, bu işin bir de GARANTİ ARAÇ SAYISI var.

çok merak ediyorum, KÖRFEZ KÖPRÜSÜ (Osmangazi Köprüsü)'nden kaç araba geçiyor günlük son 1 aydır...

O köprünün geçiş ücreti için firma ile 35$+KDV olarak anlaşılmış ve öyle sözleşme imzalanmış.

Devlet maliyetin yüksek olması nedeniyle geçiş ücretini şu anlık 25$+KDV olarak VATANDAŞTAN çıkan para olarak gösterse de,
bu geçen araçların arasındaki 10$ lık farkın devlet tarafından yüklenici firmaya ödendiğini, yani dolaylı olarak geçen geçmeyen bütün vatandaşlardan bu 10$ lık ücretin alındığını kim biliyor ?
Dikkat edin bu işin GEÇEN ARAÇLARDAN OLUŞAN FARKIN malileştirilmesi.
Bir de GÜNLÜK GARANTİ ARAÇ SAYISI var. o da 40.000 araçtı sanıyorum. Bu 40.000 araçlık garanti de yine 35$ üzerinden işliyor, geçmeyen her aracın ücretini 40$ olarak devlet yine yüklenici firmaya ödüyor.

Şimdi durup bir düşünün,

arkadaş, devlet cebinden 1 kuruş para ödemeden köprü yaptırıyor, (devlet bankalarından yüklenici firmalara verilen kredilerle ilgili çok ciddi iddialar var ama kesin bilgi sahibi olmadığım için bu konuya girmiyorum)
para devletten çıkmıyor, ülkenin kaynakları kullanılıyor, devletin kasasından yüklenici firmalar para kazanıyor.

e o zaman da ben VATANDAŞ OLARAK tabiki soracağım,

arkadaş bu garanti araba parasını sen bu yüklenicilere ödeyeceksin madem,
e bu yüklenici firmalara finans desteği sağlayıp devlet bankalarından kredi çekeceksin madem,
e vatandaşına DÜNYADA EŞİ BENZERİ OLMAYAN FİYATA geçiş sağlayacaksın madem,

e peki o zaman yüklenici firmayı neden zengin ediyoruz ?????
onu zengin edeceğimiz paralarla bu köprünün geçiş ücreti %50 daha ucuz olmaz mıydı ????

1990 lardaki TEKNOLOJİ ve İMKANLARLA yapılan ankara otoyolunu bugün 14TL ye kullanabiliyorsak,
günümüz teknoloji ve imkanıyla bunu 7TL ye düşürecek projeler yapmak değil midir MİLLETE HİZMET ?
yoksa 4 katı pahalısına köstürmek midir vatandaşa ?

bunu anladığımız zaman bir yol kat edebiliriz ancak MİLLET olarak...

yoksa işimiz zor...

sword
31-08-2016, 16:07
15milyon+ istanbullu herkes 250tl versin 4. köprüyü yapak sonra bedavaya geceriz :)

imprezaWRC
31-08-2016, 16:08
çok merak ediyorum, KÖRFEZ KÖPRÜSÜ (Osmangazi Köprüsü)'nden kaç araba geçiyor günlük son 1 aydır...

El-cevap çektiğim fotorğaf ile olsun. 1 ayda kaç otomobil geçti bilmiyorum ama 2 kere kullandım, ikisinde de manzara aynıydı.
Gişelere geldiğimde ben dahil toplasan 5 otomobil kadardık. (Bu fotoğrafı haftaiçi 17:33'de çekmiştim. Sabah 09:00'da da manzara aynıydı.)

https://s22.postimg.org/4olmskykh/osm.jpg

imprezaWRC
31-08-2016, 16:15
KA®ANLIK Bak bunları da yine dönüş yolunda hafta içi 19:00 ciavrıdna çekmiştim. Millet o saatte evine dönüyor.

Gişelerde toplasan en fazla 10 otomobil var. Bu adamlar niye duruyor, bunların HGS'de bakiye yetersiz, HGS'de nakit verip geçmeye çalışıyorlar. Tam 10dk hepsinin pazarlığı bitsin diye beklemiştim. Reizlliğe bak ya, HGS'de sürekli yüksek bakiye ile geçmen lazım ki böyle dakikalarca bekleme.

https://s17.postimg.org/5hbyntabz/osm3.jpg
https://s17.postimg.org/5hbyntabz/osm3.jpg

https://s13.postimg.org/nii22sqxz/osm2.jpg
https://s13.postimg.org/nii22sqxz/osm2.jpg

MBuğra
31-08-2016, 16:22
Geçtiğimiz ay İstanbul-Konya arası yolculuğumda ne giderken ne de gelirken kullanmadım köprüyü. Zamanım var, neden geçip para vereyim ki? Çevresinden dolaşmak daha ucuz.

Birkan61
31-08-2016, 16:28
Şirket aracımla osmangazi köprüsünü devamlı kullanıyorum

ücret dolaylıda olsa japonyadan çıktığı için ücreti pek iplemiyoruz ama en az 20 kez geçmişimdir ücretli olarak, bir kere kalabalığa denk gelmedim :D

güzel yanı otobanda 170 - 180 sabit gidebilmek

imprezaWRC
31-08-2016, 16:30
Geçtiğimiz ay İstanbul-Konya arası yolculuğumda ne giderken ne de gelirken kullanmadım köprüyü. Zamanım var, neden geçip para vereyim ki? Çevresinden dolaşmak daha ucuz.

Benim zamanım olmadığından mecburen kullandım yoksa bende feribota biner en azından 1 saat şekerleme yapardım.

imprezaWRC
31-08-2016, 16:32
Hgs de bakiye yoksa cepte para da yoksa noluyor otobanda mahsur muyuz acaba :D

Kredi kartı seçeneği de var. Artık onda da bakiye yoksa, gişelerde mesai yaparsın :D :D

denizhandinc
31-08-2016, 17:05
3.köprünün tem e olumlu etkisi acık bir sekilde var. mahmutbey giselere kadar akıcı trafik. 2. köprü istikametide akıcı. ancak yinede fazladan 100 km yolu dolanmayıp cezayı göze alarak teme giren kamyonlar mevcut onların yaptırımı ne olacak bilmiyorum.

sword
31-08-2016, 18:14
gecen girdiğim ogs den cıkış yaptım yanı tek giriş cıkış 0tl yazdı :) sapancaya gelmeden otobanın altından gıseye gırmeden dönüş tarafına gecıren bir yol var geri dönmem gerekiyordu tabelesız bır cıkıs gördüm ve böyle bir durum oldu :)

Dragger
31-08-2016, 20:42
3.köprünün tem e olumlu etkisi acık bir sekilde var. mahmutbey giselere kadar akıcı trafik. 2. köprü istikametide akıcı. ancak yinede fazladan 100 km yolu dolanmayıp cezayı göze alarak teme giren kamyonlar mevcut onların yaptırımı ne olacak bilmiyorum.

Seyrantepede çalışıyorum, her akşam mahmutbeye gelmem 1.5 saat sürüyor. Aynı temden mi bahsediyoruz?

imprezaWRC
31-08-2016, 21:37
Bugün itibariyle yine hiçbirşeyin değişmemiş olduğunu gördük. Aynı noktalarda aynı trafik yoğunluğu aynen devam ediyor. Hatta, hiç trafik olmayan Paşaköy-Kurtköy arasındaki baraj kenarındaki yolun hem dönüş hemde gidiş yönünde yolun ortasına kadar trafik olmaya başladı. Üstelik renk olarak kırmızı değil bordo gösteriyor. Ekran görüntüsü de aldım da artık yarın sabah paylaşırım.

denizhandinc
31-08-2016, 23:04
Seyrantepede çalışıyorum, her akşam mahmutbeye gelmem 1.5 saat sürüyor. Aynı temden mi bahsediyoruz?

abi valla isim geregi haftanın bazı günleri saat 5 de arenanın önünden geciyorum mahmutbey giseler istikametinde. normalde avrupa konutları tem in önünde kilitlenen yol pazartesiden beri anca istoc galericiler sitesinin önünde tıkanıyor. bilmiyorum belkide psikolojik benimki :D

rodya
01-09-2016, 08:48
Aslında trafik yok ama biz binlerce araç nostalji olsun diye tee finanskentten itibaren bekliyoruz.
Ah şu biz romantik türkler

KA®ANLIK
01-09-2016, 09:01
benim tezim 3. köprünün trafiğe etkisi;
akşam 9-10-11-12-1 civarı ikinci köprüde oluşan avrupa-anadolu trafiği ve kavacık-çamlıca gişeler trafiğini azaltacağı yönünde.
onun dışında gün içindeki trafiğe hiçbir faydası olmayacaktır.

Eylül'ün 30 unda gerçek istanbul trafiği ile yine yüzleşeceğiz zaten.

insanları oraya yönlendirmen için oranın 2. köprüden daha ucuz olması lazım ki, ACABA desin insanlar... 1TL, 2TL gibi.
belki sarıyere, istinyeye "belki" maslak a giden insanlar orayı kullansın.
sen hem adama 100km fazla yol yaptır, hem normal ödeyeceğinin 2 katı para al... adamda o yolu kullansın. neden, abi beni zik diye mi ? :D

halili
01-09-2016, 09:22
benim tezim 3. köprünün trafiğe etkisi;
akşam 9-10-11-12-1 civarı ikinci köprüde oluşan avrupa-anadolu trafiği ve kavacık-çamlıca gişeler trafiğini azaltacağı yönünde.
onun dışında gün içindeki trafiğe hiçbir faydası olmayacaktır.

Eylül'ün 30 unda gerçek istanbul trafiği ile yine yüzleşeceğiz zaten.

insanları oraya yönlendirmen için oranın 2. köprüden daha ucuz olması lazım ki, ACABA desin insanlar... 1TL, 2TL gibi.
belki sarıyere, istinyeye "belki" maslak a giden insanlar orayı kullansın.
sen hem adama 100km fazla yol yaptır, hem normal ödeyeceğinin 2 katı para al... adamda o yolu kullansın. neden, abi beni zik diye mi ? :D
cevabı 1.40 da gizli :)

https://www.youtube.com/watch?v=0eC2hFETjDU

bhb
01-09-2016, 09:25
İstanbul'un transit trafiği % 1-2 civarı. Gebze'den Çorlu'ya direkt köprü tünel de yapsanız trafik azalmaz.

S.Özcan
01-09-2016, 12:11
arkadaşa inanmadım fotoğraf istedim, 12 metre demir çeken tırın geçiş ücreti, bide altında güle güle yazıyo

http://i.hizliresim.com/40lZDp.jpg (http://hizliresim.com/40lZDp)

S.Özcan
01-09-2016, 12:19
aynı tipteki aracın istanbul - ankara ücret hesaplaması,
başka hesaplamalar için link: Karayolları Genel Mudurluğu (http://www.kgm.gov.tr/Sayfalar/KGM/SiteTr/Otoyollar/UcretSorgulama.aspx)

Otoyol Ücret Sorgulama

Otoyol
Giriş Gişesi: Samandıra
Çıkış Gişesi: Akıncı
Araç Sınıfı: Sınıf 4 (4 ve 5 akslı her türlü araçlar)
Ücreti Hesapla
SAMANDIRA ile AKINCI arası mesafe 377,48 Kmdir.
Sınıf 4 (4 VE 5 AKSLI HER TÜRLÜ ARAÇLAR) için geçiş ücreti 38,50 TLdir

istanbul - ankara bile 38,50TL

bu otoyolun özelliği ne ki 110,25TL alıyor? hem yolu uzatıyor hemde ücreti yükseltiyor. araç kendi mi gidiyor?

yağlamış bekliyorlar resmen

imprezaWRC
01-09-2016, 12:20
Oha
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160901/967e063579830a37a13329de8ee72150.jpg

rain man
01-09-2016, 12:22
Aslında trafik yok ama biz binlerce araç nostalji olsun diye tee finanskentten itibaren bekliyoruz.
Ah şu biz romantik türkler

Ahahah istemsizce güldüm ya. İstanbul'u işte arada bir tatile falan gelince seviyorum. İçinde yaşarken çekilmiyordu.

Uzun yoldan acayip keyif alan birisi olarak son 1.5 senede yani arabayı aldığım süreçte 5 kez istanbul'a arabayla gidip geldim. Ki bu benim için yaklaşık git gel başına 2500 km demek. Bu sefer bayramda arabayla gelmeyi bile düşünmedim. Ne zaman istanbula gelsem elim sahibinden'e gidip otomatik seçeneği olan herhangi bir aracı bulmaya gidiyor.

imprezaWRC
01-09-2016, 12:50
Köprülere ne garanti ettiklerini öğrendik, sırada 3.havalimanı var. Bakalım orası için ne söz verdiler. Vergi veriyorsun, üstüne yine geçsende geçmesende senden para alınacak şekilde sözler veriliyor. Verdiğimiz vergiler nerelere gidiyor diye soran var mı?

mody
01-09-2016, 12:50
Oha

siteye göre 23,05TL olması gerekiyor ama 29TL

KA®ANLIK
01-09-2016, 13:00
siteye göre 23,05TL olması gerekiyor ama 29TL

sitedeki ücretler acaba OGS için, nakitte durum farklı mı ?

bir de neden fişte giriş yapılan yer ile çıkış yapılan yer yazmıyor. enterasan...

Berkan
01-09-2016, 13:58
Oha
[IMG]http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160901/967e063579830a37a13329de8ee72150.jpg[IMG]

diğer vehamet ise 12buçuk saat geçmiş gün başlayalı, sadece 726. kişi daha hadi ogs kgs cart curt desek 2000 2500 olsun. acaba garantör rakam kaç binlerde bir abuk sayı

GokhanRS
01-09-2016, 14:05
Üçüncü köprünün garantisi 135 bin otomobil
Osmangazi Köprüsü'nde günlük araç garantisinin 40 bin olması fakat araç geçişinin 13 binler dolayında kalması gözleri hazine garantisine çevirdi. Eğer üçüncü köprüde günlük 135 bin otomobil geçişi sağlanamazsa aradaki farkı Osmangazi Köprüsü'nde olduğu gibi Hazine yani yine vatandaş ödeyecek.

Geçer mi sizce? Osmangazi deli gibi zarar etmeye devam ediyor. Her hafta 10milyonu türk vatandaşları kullanmadan ödüyor müteahhite.

GokhanRS
01-09-2016, 14:14
ulan köprü açılalı kaç gün oldu, bu gün haberlerde yazıyor 3.köprü yakını orman yangını çıktı diye. İmara açmayacaklardı güyya :) hep aynı taktikler. önce orman yangını sonra ölü bölgeyi güzelleştirmek için projeler.

sonra paralar maralar :) sonra nüfus patlaması göç yığılması, 10 seneye istanbul olacak 30 milyon. o zaman yaşarsınız.

Yogi
01-09-2016, 14:41
Son dakika haberi… 3. Kopru yakınında orman yangını – Sozcu Gazetesi (http://www.sozcu.com.tr/2016/gundem/son-dakika-haberi-3-kopru-yakininda-orman-yangini-1373669/)

fthdrn
01-09-2016, 15:03
Hamdolsun biz yaptık.. siz yanacaksınız.

vectra-tuner
01-09-2016, 15:23
Orman Vasfını kaybetmiş araziler diye yılllar önceki yasalar geldi aklıma , 2 B mi idi ne idi.... Bu kadar Ahlaksızlığın, Ahlaksızın olduğu başka bir ülke varmı

alp1903
01-09-2016, 15:36
Şapka düştü, kel göründü.

t-jet ali
01-09-2016, 15:48
Daha durun siz, 3 milyon Suriyeliye de vatandaşlık verip İstanbula yerleştireceğiz.

imprezaWRC
01-09-2016, 15:54
O değilde yaşasın önümden yol geçiyor diyenlere bir de şerefiye bedeli çıkarsınlar, rakamı görünce şakşaklamaya devam ederler mi acaba ?

darkmoon
01-09-2016, 16:13
zekeriya köy uskumru köydekiler şikayetçi olmuş imza topluyorlarmış yol gürültüsü için ses panalleri istemişler..

imprezaWRC
01-09-2016, 16:15
zekeriya köy uskumru köydekiler şikayetçi olmuş imza topluyorlarmış yol gürültüsü için ses panalleri istemişler..

Ses panelleri ile sesi bir nebze azaltırlar da asıl olan egzoz gazı, ona ne çare bulacaklar.

turci
01-09-2016, 16:19

adamlar haklı.
Bizde iki semtin arasından geçen kısmın üzerini örttüler ses şikayetinden dolayı, cam tavanlı tünel oldu.
çoğu yerde de ses panellerinden hariç gece 22 den sabah 5 e kadar 80 km/h sınırı var gürültü olmasın diye.

Yarbay
01-09-2016, 16:27

Senin ağzını yerim ben

B-Devi
01-09-2016, 16:29
Bu sabah Çekmeköy'den girip Başakşehir'den çıkış yaptık. 33 TL gibi bir rakam ödedik. Bu nasıl bir üçretlendirmedir böyle? :@ :@ :@

rodya
01-09-2016, 16:55
Hani şu ormanı yerle bir edip büssürü villa yapılan zekeriyaköydeki evleri satın alan arkadaşlar mı şikayetçiymiş bundan?

alper_pug
02-09-2016, 08:33
Bizde dün akşam Zekeriyaköy civarı bi yerden köprüye bağlandık , Hangi sapaktan çıktık bilmiyorum ama Özyeğin Üniversitesi'nin oralardan çıktık 21.75 TL aldı. Çok koydu valla verilen para :(

Ewren
02-09-2016, 09:55
İstanbul trafiğinde bir rahatlama oldu mu peki İstanbullu arkadaşlar?

BARR
02-09-2016, 09:56
Artık Kavacık-Mahmutbey 15dk.

signomis
02-09-2016, 10:55
1.Köprüyü aktif kullanan biri olarak son 2 gündür çok fazla trafik var. Ben bir faydasını görmedim.

imprezaWRC
02-09-2016, 15:05
İstanbul trafiğinde bir rahatlama oldu mu peki İstanbullu arkadaşlar?

Bugün saat 11:30'da FSM'den And. tarafından Esenyurt'a gitme gafletinde bulunduk, Tekstilkent-Bahçeşehir arası dur ve kalkama şeklindeydi. Yol huni gibi olunca, 3.köprüden çıkan kamyonlar-tırlar..vs'ler hepsi gelip Mall Of İstanbul'un oradan gişelere katılmaya çalışıyordu. Dönüş istikametide aynı eşkilde rezaletti.

Beleş olduğu günlerde bir faydası olur gibi oldu ama beleş durum kalkınca haliyle yine herkes FSM ve 1.Köprü'ye yüklendi. Özet, bir değişiklik yok.

Böyle otoban kenarlarına konutlar dikmeye de devam etsinler isterlerse 55 tane köprü yapsınlar yine değişen olmaz. Yol boyu gördüğüm ve aklımda kalanlar, 5.Levent projesi, Bizim Evler Projesi, Ağaoğlu'nun projeleri, Viaport Projesi, Batışehir projesi... Esenyurt zaten konutyurt olmuş. O konutlarda tam anlamıyla oturumlar başlasın, oraya gelip-gidenlerde trafiğe katılacaklar. Her projeden en az 1000 otomobil yola katılsa 2.köprü açık otoparka döner.

Ewren
02-09-2016, 15:16
Bugün saat 11:30'da FSM'den And. tarafından Esenyurt'a gitme gafletinde bulunduk, Tekstilkent-Bahçeşehir arası dur ve kalkama şeklindeydi. Yol huni gibi olunca, 3.köprüden çıkan kamyonlar-tırlar..vs'ler hepsi gelip Mall Of İstanbul'un oradan gişelere katılmaya çalışıyordu. Dönüş istikametide aynı eşkilde rezaletti.

Beleş olduğu günlerde bir faydası olur gibi oldu ama beleş durum kalkınca haliyle yine herkes FSM ve 1.Köprü'ye yüklendi. Özet, bir değişiklik yok.

Böyle otoban kenarlarına konutlar dikmeye de devam etsinler isterlerse 55 tane köprü yapsınlar yine değişen olmaz. Yol boyu gördüğüm ve aklımda kalanlar, 5.Levent projesi, Bizim Evler Projesi, Ağaoğlu'nun projeleri, Viaport Projesi, Batışehir projesi... Esenyurt zaten konutyurt olmuş. O konutlarda tam anlamıyla oturumlar başlasın, oraya gelip-gidenlerde trafiğe katılacaklar. Her projeden en az 1000 otomobil yola katılsa 2.köprü açık otoparka döner.

Demek ki 3.köprünün de bir faydası olmayacak. Ne yaparlarsa yapsınlar İstanbul trafiğine çare olmaz. Bir yandan çok hızlı şekilde yapılaşma da artıyor dediğiniz gibi. 3.köprünün oralar zaten rant alanına dönmüştür. Pastayı kimle bölüştü bilemiyoruz ama birileri yine oradan dünya para kaldıracak.

imprezaWRC
02-09-2016, 16:21
Otoban kenarı sitelerden (Bahçeşehir)
https://s15.postimg.io/8qee74nuj/otm.jpg
https://s15.postimg.io/8qee74nuj/otm.jpg

Bu nedir birader, Bahçeşehir değil resmen Bahçeülke olmuş.
https://s15.postimg.io/uquqnr6ij/otm2.jpg
https://s15.postimg.io/uquqnr6ij/otm2.jpg

İstoç'taki Batışehir'in bir kısmı
https://s15.postimg.io/v4w2ncqm3/otm3.jpg
https://s15.postimg.io/v4w2ncqm3/otm3.jpg

Daha bunlara ek 5.Levent projesi, Ağaoğlu, Viaport...vs vs vs var. Hatta var oğlu var.

Trafiğin nedenlerinden birisi de bu, çakma ilçeler yaratıp, devasa konutları otoban ve yol kenarlarına diktiler. Daha hiçbiri %100 dolmadı. Hepsi tam anlamıyla bitsin, hepsine yerleşsinler, sonra desinler ki hepimiz aynı anda binalardan çıkıp trafiğe katılacağız. Buyrun katılın. Levent, Maslak civarında plazalarda çalışanlar bilir, 17:00'de mesai bitiyorsa ve sen 17:00'de daha plaza otoaprkından çıkmadıysan hiç çıkma, otur oturduğun yerde, kalan işlerin varsa onları bitir. Nasılsa en az 2 saat otoparkta takılacaksın, sonra trafiğe katılacaksın sonra eve varacaksın ölme eşşeğim ölme.

Şimdi etrafında ormancık kalan 3.köprü ve otoban güzergahını düşünün ve iyi bir açıdan bir kaç yerin fotoğrafını çekin, çok değil 2-3 sene sonra aynı yerlere gidin bir daha bakın bakalım konutlar ne alemde?

Hep konut, hep avm, hep rezidans yapılıyor. Biri de çıkıp hayrına ve kar amacı gütmeden bakım evi, poliklinik, hastane falan yapmıyor. Açlık nasıl birşey ise artık, hep daha fazla istiyorlar, para , para , para ... Ne olacak sonra, mezara koymaya izin vermiyorlar, varsa öteki tarafa da götüremeyeceksin, nedir peki bu doymama, nedir bu açlık. Niye bu kadar hırs var.

imprezaWRC
02-09-2016, 16:36
Dün sabah FSM'nin hali, bayağı bir değişim olmuş!!! Kamyonsuz hali ile kamyonlu hali arasında bir fark yok. Trafik Sahrayı Cedid'den başlıyordu.

https://s11.postimg.org/lul28nmk3/fsm1.jpg
https://s11.postimg.org/lul28nmk3/fsm1.jpg

imprezaWRC
02-09-2016, 16:42
Bir arkadaş vardı. Kurtköy'den çıkar 3.köprüye bağlanırım diyordu. Al canım kardeşim istediğin gibi 3.köprüye bağlan. (Bağlantı yolu tamamlanmadığı için girebileceğin yol bu yol.) Yanlız biraz trafik var yanına erzak al birde tablete film yükle, beklerken sıkılmazsın. Aynı şekilde Nişantepe'den çıkıp Kurtköy'e giderim diyenlerde akşam ve sabah saatlerinde yanlarında erzak bulundursunlar.

https://s14.postimg.org/cv6u4qhnl/fsm2.jpg
https://s14.postimg.org/cv6u4qhnl/fsm2.jpg

Ranthor
02-09-2016, 22:01
ahah Hakan mavi ekran verecek sonunda.

son 15 yilda trafik cok cok cok kotulesti, yol yapilmadigindan degil carpik kentlesmeden.
Daha da kotu olacak

imprezaWRC
02-09-2016, 22:04
ahah Hakan mavi ekran verecek sonunda.

son 15 yilda trafik cok cok cok kotulesti, yol yapilmadigindan degil carpik kentlesmeden.
Daha da kotu olacak

Ben mavi ekran vereli çok oldu. Hard disk fail.

Shadow_Dancer
02-09-2016, 22:05
Ben mavi ekran vereli çok oldu. Hard disk fail.

senin ilacın scooter

turci
02-09-2016, 22:19
Ben hiçbir zaman anlamadım ve anlamayacağım bu insanların yüksek binalarda ve otoban kenarlarında oturma merakını.
İnsanlar kendilerine bu kötülüğü yapıyorlar birde üstüne bir ton para veriyorlar.

Abi yeşil içinde oturmak gibisi var mı?
sabah kalkıp camdan baktığımda direk yeşillik ağaçlar vs sincaplar koşuşturuyor sağa sola ve
Şehir merkezi 10 dk mesafede.

imprezaWRC
02-09-2016, 22:38
senin ilacın scooter
Scooter alırsam kucağıma bir de kanguru gibi kese açmam lazım başka türlü çocuğu taşıyamam :D :D :D

imprezaWRC
02-09-2016, 22:43
Ya birde beyler ben şahsen motorsikletleri uzaktan seviyorum. Ayrıca düzenli vergi ödeyen biri olarak neden tepemizdekiler değilde ben çözüm üretmek durumundayım.

imprezaWRC
02-09-2016, 22:45
Ben hiçbir zaman anlamadım ve anlamayacağım bu insanların yüksek binalarda ve otoban kenarlarında oturma merakını.
İnsanlar kendilerine bu kötülüğü yapıyorlar birde üstüne bir ton para veriyorlar.

sabah kalkıp camdan baktığımda direk yeşillik ağaçlar vs sincaplar koşuşturuyor sağa sola ve

Otoban kenarında oturmanın büyük faydası var bir kere vücudun ihtiyacı olan karbondioksit, karbonmonoksit, Nox...vs karşılanmış oluyor. Özellikle rampalara denk gelen yerlerde oturanlar pencereden bakmadan geçen otomobilin, kamyonun..vs'nin modelini bilebiliyorlar.
Böyle daha nice nice faydaları var. Otoban kenarında oturmak ayrıcalıktır.

Shadow_Dancer
02-09-2016, 22:46
Ya birde beyler ben şahsen motorsikletleri uzaktan seviyorum. Ayrıca düzenli vergi ödeyen biri olarak neden tepemizdekiler değilde ben çözüm üretmek durumundayım.

Çok ılımlı gördüm seni :) Abi motosiklet bu şehirin ilacı, trafik yüzünden hayat kalitemiz yerlerde.. Son olan olaylardan sonra eskiden 9 dakikada gittigim havalimanına artık 2 saat önceden çıkıyorum. Yalnız oldugun her an motosiklet kullanacaksın.. Çünkü artık sinir kalmadı bende.. En kısa zamanda alacam

imprezaWRC
02-09-2016, 23:36
Çok ılımlı gördüm seni :) Abi motosiklet bu şehirin ilacı, trafik yüzünden hayat kalitemiz yerlerde.. Son olan olaylardan sonra eskiden 9 dakikada gittigim havalimanına artık 2 saat önceden çıkıyorum. Yalnız oldugun her an motosiklet kullanacaksın.. Çünkü artık sinir kalmadı bende.. En kısa zamanda alacam

Hafta içi hergün mecburen otomobil gerekiyor. Haftasonu da eve yakın yerlere gitmeyi tercih ediyoruz. (eşimde gerilmek istemdiğinden %80 oranında evde olmayı tercih ediyoruz.)
Uzaktan Bmw R1200 GS seviyorum :)

KoramiraL
03-09-2016, 01:46
Hafta içi hergün mecburen otomobil gerekiyor. Haftasonu da eve yakın yerlere gitmeyi tercih ediyoruz. (eşimde gerilmek istemdiğinden %80 oranında evde olmayı tercih ediyoruz.)
Uzaktan Bmw R1200 GS seviyorum :)

Bir daha trafik ile ilgili bir konu açarken iki kez düşüncem abi maşallah hatta gazetedekiler ropörtaj yapacak birini ararsalarda sana yönlendirecem valla bugün yazarlardan bitanesi kullandı dediği kelime '' Emin benden 30 lira aldı doğrumu '' :D

darkmoon
03-09-2016, 03:31
motorsiklet inan hayatı istanbulda çok kolaylaştırıyor.. sev sevme ona bir şey diyemem ama çok rahat ediyorsun.. çocuk için bir şey diyemem ama kişisel ve hanımla bir yere gidiceksen motorsiklet ilaç..

artık kadını erkeği çok insan motora geçiyor eskiden kadın motorcu görseniz uzaylı görmüş gibi bakardık şimdi kaynıyor etraf erkek kadar kadın görüyorum.. ufak tefeğe binende var mt-07 sürende var.. ben çok fazla beşiktaşda falan mt-07 süren kadın görüyorum.. ne olursa olsun 700cc lik motorda sürmek yürek ister her gördüğümde helal olsun çekiyorum..

Dragger
03-09-2016, 09:31
Hamdolsun cumartesi sabahı saat 8 basın express ikitelli yolu kilitti, zaten normalde kitlenen bir yola sen 3. köprü bağlantısını da eklersen sonuç ortada...

asmisinsan
03-09-2016, 09:48
en güzeli buralardan gitmek sanırım çünkü anadoludaki insanların istanbul merakı ve hükümetin konutta ranta dayalı politikası degişmedigi sürece kimse ticaret ve fabrika açmakla ugraşmaz 10 tane ev alır verir kiraya garanti para altında araba istanbulda fink atar gün içerisinde sehir merkezlerindeki cafelere bakın hep dolu kim bu insanlar işleri yokmu sabah akşam trafik anlarım ama gün içinde niye trafik var

Eworen
03-09-2016, 10:12

Istanbulda ormanda otursan ne olurki rahat birakirlarmi yesil birakirlarmi ki
Yakin zamanda canli ornekleri var alin iste zekeriyakoy rahat sakin huzurlu diye insanlar yasiyordu huzur birakmadilar
Gokturk rahat huzurlu sakin yer idi 3. Havaalani 3.kopru projesi derken esprisi kacti gitti
Daha nice yerler
Demem o ki belgrad ormaninin gobeginde yasayin bulurlar sizi etrafiniza dikerler koca koca rezidanslari..
O sebeple bunlarin yol yapma amaclarinda bile art niyet var rant var yesili yok etme huzuru kacirma var
Bu kafayla bogaza beton dokselerde Istanbul degil rahatlamak yasamak icin cok cok daha kotu sehir olur baskada bisey olmaz..

KÖROĞLU
03-09-2016, 10:14
Şu konuya her girdiğimde 7.40 da evden çıkıp arabayla 7.55 te işte olmanın verdiği huzura bir daha şükrediyorum.

Şuan ist da olsam belki daha fazla kazanacaktım ama kira farkı + yol + diğer gider derken o fark cebimden çıkacaktı zaten.

İşini daha küçük şehirlere taşıyabilecek olanlar varsa hiç düşünmesin. Her gün o stres çekenlere de alah kolaylık versin.

6 da çıkan adam 8 de evde olsa hanımına çocuğuna nasıl vakit ayıracak :(

Motor önerisi güzel ama bu kadar trafik teröristinin olduğu ülkede motor ile güvenli bir şekilde seyredebilmek için en az bir 10 sene daha lazım bence.

Ben arabayla giderken korkuyorum sağdan soldan atlayanlar/ sıkıştıranlar yüzünden. Köprü çare diyenlere de hala gülüyorum.

Çare göçü azaltmak , belli merkezleri diğer şehirlere taşımak ta. Allah korusun tabi de şu bahsi geçen deprem ist da olur da sakaryada ki gibi bir yıkıcılığa neden olursa ülke olarak 50 yılda belki toparlanırız.

rodya
03-09-2016, 10:24
Istanbulda ormanda otursan ne olurki rahat birakirlarmi yesil birakirlarmi ki
Yakin zamanda canli ornekleri var alin iste zekeriyakoy rahat sakin huzurlu diye insanlar yasiyordu huzur birakmadilar
Gokturk rahat huzurlu sakin yer idi 3. Havaalani 3.kopru projesi derken esprisi kacti gitti
Daha nice yerler
Demem o ki belgrad ormaninin gobeginde yasayin bulurlar sizi etrafiniza dikerler koca koca rezidanslari..
O sebeple bunlarin yol yapma amaclarinda bile art niyet var rant var yesili yok etme huzuru kacirma var
Bu kafayla bogaza beton dokselerde Istanbul degil rahatlamak yasamak icin cok cok daha kotu sehir olur baskada bisey olmaz..

Mümkünse orda oturanlar hiç eleştirmeye kalkmasınlar.
O tipte insanların oluşturduğu pazar sebebiyle o ormanlar yanıyo, yollar yapılıyor.

Eworen
03-09-2016, 10:38
Mümkünse orda oturanlar hiç eleştirmeye kalkmasınlar.
O tipte insanların oluşturduğu pazar sebebiyle o ormanlar yanıyo, yollar yapılıyor.
Cok mantiksiz.
Bunun kaynagi o tipte insanlar degildir asla da olamaz
Hangi insan kemer country de oturmak istemez yahu
Olayin kaynagi izin vermemekte buna musade etmemektedir sen istemezin ben istemem ama onlar ister mutlaka birileri ister bu isteklerin sonu olmaz
Her isteyene bin bir turlu imtiyaz taninir ise dolayli yoldan veya direkt olarak ranta kapi acarsaniz hatta ve hatta ranta ortak olursaniz
Suclu talep eden degil talep etmesine olanak saglayandadir hemde kayitsiz sartsiz

VTec_king
03-09-2016, 10:48
istanbul değilde rant şehir olarak isminin değişmesi lazım,tamam yeni yol yapıyorsun şehri rahatlatmak için ama rahatlatıcam derken daha çok yaşam alanı oluşturup daha çok nüfus çekiyorsun ,sabahları 7-30 8 civarı gökyüzüne bakın ince siyah bir bulut yada karartı göreceksiniz ,işte bu şehrin hava alamamasından dolayı oluşan kirli hava katmanı yani buda demektir kanser ,istanbul ölüyor farkında değiller..

imprezaWRC
03-09-2016, 10:57
Bir daha trafik ile ilgili bir konu açarken iki kez düşüncem abi maşallah hatta gazetedekiler ropörtaj yapacak birini ararsalarda sana yönlendirecem valla bugün yazarlardan bitanesi kullandı dediği kelime '' Emin benden 30 lira aldı doğrumu '' :D

Hepsini bana yönlendir ben itina ile yakarım devrelerini. Gazetecisini bilmem ama geçen gün bir tane proje müdürünün devrelerini yaktım.

imprezaWRC
03-09-2016, 11:00
Beyler orman içinde oturana kızmanız birşeyi değiştirmez. Bilmiyorsunuz ki belki o ev 3.sahibini görüyor. Sen en başta rant sever müteahhite o alanı vermeyecektin.

imprezaWRC
03-09-2016, 11:01
istanbul değilde rant şehir olarak isminin değişmesi lazım,tamam yeni yol yapıyorsun şehri rahatlatmak için ama rahatlatıcam derken daha çok yaşam alanı oluşturup daha çok nüfus çekiyorsun ,sabahları 7-30 8 civarı gökyüzüne bakın ince siyah bir bulut yada karartı göreceksiniz ,işte bu şehrin hava alamamasından dolayı oluşan kirli hava katmanı yani buda demektir kanser ,istanbul ölüyor farkında değiller..

Ben buraya artık Rantanbul diyorum.

rodya
03-09-2016, 11:35
Cok mantiksiz.
Bunun kaynagi o tipte insanlar degildir asla da olamaz
Hangi insan kemer country de oturmak istemez yahu
Olayin kaynagi izin vermemekte buna musade etmemektedir sen istemezin ben istemem ama onlar ister mutlaka birileri ister bu isteklerin sonu olmaz
Her isteyene bin bir turlu imtiyaz taninir ise dolayli yoldan veya direkt olarak ranta kapi acarsaniz hatta ve hatta ranta ortak olursaniz
Suclu talep eden degil talep etmesine olanak saglayandadir hemde kayitsiz sartsiz
eşit şekilde suçlu demiyorum ancak iğneyi de bi zahmet batırsınlar kendilerine.
Bu iş arz talep meselesi. Şuan dünyadaki abartısız tüm sektörlerde herşeyi belirleyen taleptir. Bu yüzden gerçek kürk giyen insanlar hunharca eleştirilir vs vs

darkmoon
03-09-2016, 12:17
o residance ların peki kaçı dolu ... ben leventte oturuyorum istanbuldaki en eski residancelar buradadır o koca koca kulelerde iş merkezi olanları demiyorum oturum olanları diyorum o koca kulelerde her gece geçerken bakarım toplasan 10 ışık yanar yanmaz.. hepsi kap karanlık..

kim alıyor peki bu kadar daireyi kimse satıyorlar.. satan niye oturmuyor yada..

residance yapmak site yapmak bunlar bu işi yapan insanlar için kolay işler peşin parayla yapmıyorlar çoğuda yaptığı projeye orantılı 20 ila 50 daire arası satsa zaten parasını kurtarıyor.. geri kalanlar boş kalsada büyük bir külfet yaratmıyor.. sadece memleket beton kalabalığına dönüyor işte.. gidin gezin biraz istanbuldaki 10 yıllık bazı projelerdeki evlerin hala yarısı satılmamış durumda..

bir arkadaş yapı rantı demiş aslında yanlış.. en büyük rant sağlık rantı olucak ilerde herkes bunu görücek..

beton soluyoruz ve hastaneye girdiğinde sigortanın kralıda olsa bir kanser oldunmu Allah göstermesin ameliyatı bıçak parası kemoterapisi 30 bin tl 50 bin tl paran gider yerine hastanesine bağlı..

herkes kurşun soluyor carbon monoksit soluyor kafamıza çamur yağıyor sabahları uyanıyoruz istanbulda araçların üstüne çamur yağmıyormu.. asfalt soluyoruz beton soluyoruz.. şehrin siniri stressi ayrı bir düşman o sinir stress her şeyi tetikliyor..
bünyede bir yere kadar dayanır...

daha yeni hastalıkdan kurtuldum sağlık gitmedikçe kimse sağlığını düşünmüyor değerinide bilmiyor hayat o noktoya kadar lay lay lom..

bordeaux
04-09-2016, 10:08
İstanbul'un nüfusu *****. tarih boyunca çeşitli devletlerin başkentliğini yapmış bir şehir. binlerce yıllık tarihi. herkesin üzerinde bir planı olduğu şehir.
şehire yatırım yapmayıp insanların kaçmasını beklesen yine de bırakmayacaklar. ***** dönemlerdeki çöp dağları, toplu taşıma eksikliği vs dönemlerinde bile göç alıyordu. şimdi de alıyor. izmir gibi yapsan o zaman da yatırım yapılmıyor diye eleştirilecek. en kesin çözüm hem sağlık yönünde hem betonlaşma yönünden bakıldığında İstanbul u terk etmek. devlet memurları için çok zor değil. tayin istesinler. emekliler de güneye yerleşir. öğrenciler Ankara daki İzmir deki Çanakale deki üniversitelere gitsin. şehir değil insanlar rahatlasın. hayatında İstanbul daki ormanlara gitmeyen her bayram tatilinde güneydeki egedeki otellere giden insanlar ne buluyor İstanbul da?
yani İstanbul ormanlarına mangal vs için giden insanlar zaten köprünün yapılışını destekleyen kişiler. elit tabakanın orman gezdiğini düşünmüyorum. onlar yapılışlarına karşı çıktıkları Avmlerden çıkmıyorlar. topçu kışlasındaki Avmyide bu güruhun doldurucağına eminim.

darkmoon
04-09-2016, 10:32
her şeyi kopyalıyoruz replikasını yapıyoruz bu şehirleşmede bir hesabımıza gelmiyor..

amerikaya baksınlar her eyaletin her şehrin bir misayonu ürettim alanı vardır.. bir yer araba üstüneyse bir eyalet uçak üretimi üstünedir bir eyalet tarım üstüneyse başka ibr eyalet başka ibr şey üstünedir kısaca her eyalete ibr görev verilmişdir onu üretir ..

türkiyede de her bölge yada şehire ibr üretim alanı verilebilinir.. o konuda uzmanlaşa bilir o şehir yada bölge.. herşeyi istanbulda üretmeye kalkarsak bütün her şeyi istanbulda imal edip yapmaya kalkarsak .. her yer boşalır istanbul göç alır..

istanbul tarihindeki almadığı göçü şu anda almış durumda.. geçmiş ile kıyaslanamaz bile.. eskiden ufak bir ülke derlerde istanbul nüfusu için hatta yunanistan nüfusu ile kıyaslanırdı şimdi istanbul 3 yunanistan nüfusunda oldu..

997TT
04-09-2016, 13:24
Hoıc bır ulkede sehırcılık planmasında ve ekonomık buyumesınde bır sehır bu kadar on plana cıkıp yuklenılmez.
Malesef bu kopru ve otoyol ıstanbula yenı goc yenı yerlesım demek.
Istanbul'u vurucak depremden sonra ekonomı ne kadar etkılenıcek,yazmak bıle ıstemıyorum.
Hersey rant,o kadar. hele ıhale sartları ve peşkeşlere hıc gırmıyorum.Emın olun su Gazi koprusunun ıhale sartnamesını okusanız,sızde gırerdınız.Ama alma sansınız yoktu.Cunku bellı fırmalar alabılsın dıye,yazıldı.

KÖROĞLU
04-09-2016, 14:07
Hoıc bır ulkede sehırcılık planmasında ve ekonomık buyumesınde bır sehır bu kadar on plana cıkıp yuklenılmez.
Malesef bu kopru ve otoyol ıstanbula yenı goc yenı yerlesım demek.
Istanbul'u vurucak depremden sonra ekonomı ne kadar etkılenıcek,yazmak bıle ıstemıyorum.
Hersey rant,o kadar. hele ıhale sartları ve peşkeşlere hıc gırmıyorum.Emın olun su Gazi koprusunun ıhale sartnamesını okusanız,sızde gırerdınız.Ama alma sansınız yoktu.Cunku bellı fırmalar alabılsın dıye,yazıldı.

Buna çok benzer bir ihale anlaşma metnini 2 sene kadar önce ist da farklı bir alanda yaptılar.

Öyle bir teslim tarihi koydular ki kimse o tarihe o kadar adet ürünü yetiştiremezdi.

Çat diye 1 firma girdi ve aldı. İstanbullu bir çok arkadaş her gün haşır neşir oluyor her gün.

darkmoon
04-09-2016, 14:15
imkanı olan gidebiliyorsa ne mutlu ona çocukları tertemiz bir ortamda büyütür .. şehirdeki köpekler kediler bile kanser oluyor.. hayvanlar bile etkileniyor insanlar kaldıki sadece beton asfalt kurşun soluyor..

hava o kadar piski ağız bezlerinden takıyorum ara sıra o bembeyaz bez simsiyah oluyor soluma kısmı.. normal vatandaş gün içi işte o bütün pisliği ciğerlerine çekiyor..

ben bizden geçdimde o ufak çocukları gördükçe üzülüyorum..

Sadık Özyer
05-09-2016, 15:48
niye köprü yapıyoz ki iki kıtayı toprak doldurup birleştirelim..

Er34
06-09-2016, 17:12
Burada bizim halkımız otobüse binmeyi eziklik olarak görüyor yazılmıştı. Bende otobüslerin durumunu anlatmaya çalışmıştım.

Klima açık mı diye soran yolcuyu bıçaklayan şoför ..

Klima Acık mı Diye Soran Yolcuyu Bıcaklayan Metrobus Şoforu - Video - Alkışlarla Yaşıyorum (http://alkislarlayasiyorum.com/icerik/319630/klima-acik-mi-diye-soran-yolcuyu-bicaklayan-metrobus-soforu)

Eworen
23-09-2016, 08:18
Köprü yapılmadan önce,açılmadan önce,açıldıktan sonra hepimiz dedik biç bir işe yaramaz uzmanlar dedi hiç bir işe yaramaz..
Bu kadar pahalı geçişmi olur dedik...başkası yapsın başkası para kazansın devlet övünsün bu mu hizmet dedik..bağlantı yolları facia trafiği daha kötü yapar dedik..
Ne oldu..
Hepimiz hizmet!!! düşmanı iş beğenmez hain olduk
He hadi buyrun geçin neyse geçmesenizde geçtik sayın nasıl olsa parasını veriyosunuz..

Yigit-Y
23-09-2016, 08:20
Kamyon tırlar halen 2 den gidiyor

10.000 tl ceza kitlesinler bizi mikeceklerine

Trafik anasını bellediler yaptığı köprü bir hakta yaramıyor

Bu gidişlede yaramayacak

ghibli06
23-09-2016, 08:33
İstanbul'lu olmayan biri olarak bazen günü birlik geldiğim zaman sabah acaba kaçta çıksam diye resmen kafa patlatıyorum, 2,5-3 saatte gişelere gelip 1,5 saatte köprüye varıyorum sonrasında... en az 1 saat de köprüden sonra, bakmışım öğlen 12de ancak şantiyedeyiz... köprü tamam da, İstanbul'a giriş gişelerinin tek olması en büyük sıkıntı, özellikle 3. köprü için ver kardeşim çıkışı Şekerpınar ya da daha ilerisinden, şehre girmeden devam edelim... sen 3 tane mide ekliyorsun vücuda ama çıkış sadece 1 tane, eh bu adam ne kadar verimli yiyebilir :)

onursumer
23-09-2016, 08:37
acıbademde metrobus kazası var yol kapalı

VTec_king
24-09-2016, 10:53
dün arkadaşım taksim den maltepeye 2.5 saatte geldi ,trafik gittikçe beterleşiyor

twin
24-09-2016, 11:27
dün çok ciddi bir trafik vardı sarıyerden 7.20-30 gibi çıktım 12 gibi edirnedeydim otoban dahil heryer kalabalıktı

Birkan61
24-09-2016, 11:52
dünkü totoşluğu çözemedim ya

ben 17,45de basın ekspressden çıkıp e5'e bağlandığımda 20 dakika yolu kapattı polisler

biri geçicek muhabbetinemi acep

halili
24-09-2016, 12:45
Kamyon tırlar halen 2 den gidiyor

10.000 tl ceza kitlesinler bizi mikeceklerine

Trafik anasını bellediler yaptığı köprü bir hakta yaramıyor

Bu gidişlede yaramayacak

Az önce 2 köprüden geldim altunizadeye.yabancı plakalı tırlar vardı.hiçbir poliste yoktu.ceza vermiycen aslında aracı otoparka çekip 1 hafta yatırcan . yabancı araçlardan tahsil edilemiyor ücretler cezalar.

DOHC
24-09-2016, 13:21
Az önce 2 köprüden geldim altunizadeye.yabancı plakalı tırlar vardı.hiçbir poliste yoktu.ceza vermiycen aslında aracı otoparka çekip 1 hafta yatırcan . yabancı araçlardan tahsil edilemiyor ücretler cezalar.

Sistem doğru çalışma kapıkuleden geçerken plakaya ceza çıkar ve keserler aslında......

ZX-636R
24-09-2016, 21:53
cuma günü 14km yi 65dk da geçebildik ort hız 12.50kmh akıllara zarar.

insanın araba alası da kullanası da gelmiyor.

bu arada salı günü Sultanbeyli den yeni köprü bağlantı yoluna girip ümraniye den çıktım 4.5TL ödedim bana en az 20dk zaman kazandırmıştır.

gişelerden sonra çok iyi bir düzlük var ve eğim min %5 tir. top speed denemesi için ideal :)

Er34
25-09-2016, 10:38
Ulaştırma Bakanı'ndan 'Mahmutbey' acıklaması - Gundem Haberleri (http://www.hurriyet.com.tr/ulastirma-bakanindan-mahmutbey-aciklamasi-40230969)

Anladığım kadarıyla Mahmuhbey'e köprüdeki geçiş sisteminden yapılacak. Ancak iyi para kazandıran şehir içi otobandan vazgeçilmiyor.

XSi
25-09-2016, 15:04
Sorun Mahmutbey giselerin kapasitesi degilki.

Sonrasında 3 köprü bağlantısı eskiden ikitelli OSB ye bile yetersiz olan tek şerit yolun artık 3 cü köprü bağlantısı da olması.

Mahmutbey giseleri geçince yeni bir ustten kavşak ile min 2 şerit köprü dönüşüne ayrilmaliydi.

Oradaki kavsak düzenlemesi mevcut hali ile çok yetersiz.

suprolla
25-09-2016, 15:50
Ulaştırma Bakanı'ndan 'Mahmutbey' acıklaması - Gundem Haberleri (http://www.hurriyet.com.tr/ulastirma-bakanindan-mahmutbey-aciklamasi-40230969)

linkteki haberde "yeni köprülerden geçiş sayısı" başlığı altındaki rakamlar ne öyle,sahi o kadar araç geçiyor mu günlük :)

Birkan61
25-09-2016, 18:50
osmangazi köprüsünüde 3.köprüyüde şirket arabamla her hafta kullanıyorum

yazılan rakamlar hayalden öte değil

Ferhat_V
26-09-2016, 07:56
fsm den yavuz selime giden orman yolu kaç km ortalama ? varmıdır 80 ?

SULTANOGLU
26-09-2016, 08:55
Bu sabah rezaletti.

öskür
26-09-2016, 09:00
fsm den yavuz selime giden orman yolu kaç km ortalama ? Varmıdır 80 ?

eger umraniye cikisindan sonraki yavuz sultan selİm girisinden kopruye kdr olan mesafeyi soruyorsan 40km tam olarak

ufuksaracci
02-10-2016, 11:08
Kamyaoncular, cezası ücretinden daha ucuz diye FSM'den geçiyormuş .

Cezası daha ucuz - Ekonomi Haberleri (http://www.hurriyet.com.tr/cezami-oderim-fsmden-gecerim-40237103)

imprezaWRC
02-10-2016, 11:15
Kamyaoncular, cezası ücretinden daha ucuz diye FSM'den geçiyormuş .

Cezası daha ucuz - Ekonomi Haberleri (http://www.hurriyet.com.tr/cezami-oderim-fsmden-gecerim-40237103)

Dikkat edersen artık mutluluk gösteren röportajlar yok. Röportaj yapmaya kalkışınca birçok şeyi biplemek zorundalar. Kamyon trafiği tüm trafiğin %5'ini oluşturuyormuş.

Ayrıca, Ümraniye ile Çekmeköy arasında bir bağlantı var, hesapta gişe yok ama tüne girmeden ve dönüştede tünelden çıktıktan sonra FSM'deki gibi kamera tarlası görüyorum. İyi niyetle bunlar herhalde araç saymak içindir derken dün Levorg ile oradan geçerken OGS'nin biplemesinden de heryerden para koparacklarını anladım.

Ayrıca ne kadar adaletlidir bilinmez ama tamamlanmamış bağlantı yolları için (abuk sabuk yerlerden giriş-çıkış veriliyor) tamamlanmış gibi ücret alıyorlarsa da ne denir ben bulamadım adını siz koyun artık.

AşkınS.
02-10-2016, 11:32
Otobusler de artik 3. Köprüyü kullaniyorlar sanirim. Dun otobusle geldim ve maalesef yol yarim saat daha uzun sürdü. Ayrica gece geçen arac sayisi cok cok az. Yanlis yola mi girdik acabaa diye düşündüm bi ara.. Sabah da döndüğümde otobusler ve kamyonlar harici-ki sayisi cok fazla degil- geçen yok gibiydi.

ufuksaracci
02-10-2016, 11:38
Sende birşeyi beğenmiyorsun, eskiden o süre 1 saat 25dk'dı, 3.köprü açılınca 1 saat 20dk'ya düştü. Ya değişen birşey olmayacak dedik ama halende çok güzel oldu diyenler var.
Ne güzel memleket ya, birileri faydalansın diye kayıp kaçak elektrik bedeli diye birşeyi ben ödüyorum, hiç kullanmayacağı köprüyü alkışlasın diye garanti edilen araç sayısının farkını ben ödüyorum...vs ödüyorumda ödüyorum.

Billboard'daki reklamları şöyle değiştirsinler, biz yaptık ama siz ödüyorsunuz üstelik halen de bağlantı yollarını tamamlamadık, beğendiniz değil mi? Şak şak şak

P.S: Şu saatten sonra İstanbul'a taşınanlardan hava parası alsınlar, aylıkda kira ödesinler bakalım kaç kişi kabul eder.

Abi öyle ulu orta yazma , biri yanlışlıkla foruma girip okur aklına yatar falan , insanların başına birde İstanbul kirası çıkar :D

RSBurak
02-10-2016, 12:11
Bizde İstanbul'a bayılmıyoruz ancak bu taraflarda iş yok diye her türlü eziyete katlanıp istanbula razı oluyoruz :)
İkinci köprüyü kullanan tırcılarda bence kafa yok o trafiği çekerken yaktığı mazot yıprattığı araba kaybettiği vakit yediği ceza vs 3.köprü daha kârlı. Kurumsal firmaların araçları zaten orayı kullanıyor 3ün 5in hesabını yapanlar kullanmıyor.. Zaten deli para kazanıp böyle ufak hesaplar yapmaları delirtiyor insanı. Osmangazi köprüsünde ise yaptığım hesaba göre arabam benzinli olsa köprüyü kullanmak daha kârlı oluyor lpg yüzünden acelemde yoksa köprüyü kullanmıyorum ama acil işim olsa gebzeden 1 saatte bursaya varma şansını bana veren köprüye nankörlük etmem. (Hiç bir siyasi partiden bir gram fayda görmemiş biri olarak yazıyorum bunu)

KoramiraL
02-10-2016, 12:11
Patronum Bollucada oturuyor her gün mecbur göktürk yolundan gidip geliyorum otobüsü kamyonu adamlar kullanıyorlar ama geçmesinden ziyade yolun belli kesiminde olan radarı otobüsler takmıyor bile orada ki kesilen cezalar vs. adamlar bildiğinden artık oraya girmek istemiyorlar girmezlerde he belki otobüsler kullanır ama ne olursa olsun kamyonlar elinden geldiği kadar kullanmayacaklardır o yüzdende köprüden geçişler azalacak olan bize olacak trafikte değişiklik yok zaten olmazda devlet yapsaydı o köprüyü belki fark olurdu ama bu şekilde çok zor 3 köprü için bağıranlar duymamaya devam edecekler.

KoramiraL
02-10-2016, 12:15
He birde ekleme yapayım sabahları 2 köprüde açılan ek şeridi bekleyen servis araçları var yol gidiyor ama adamlar inatla orayı bekliyor gömümü var yoksa oranaın fanatiklerimi bilemedim :D

B.Koçer
02-10-2016, 12:29
İstanbula araba alma sebebi ile geldik yaklasık 4-5 saat trafikte vakit geçirebildik

ne olmus yahu oyle heryer 15 temmuz

butun yollar 15 temmuz olarak
eskiden böyle değildi

yeni yolu kullanmak ıstemedık donerken ***** aracın yakıtı ıle aynı orantıda para aldıkları için otobandan
sureklı yenı yolu gosteren levhalar vs
yıllardır gelıp gıttıgım yolu unutup arkadasları arayıp sordum ızmır yoluna nolmus dıye

trafik konusunda allah yardımcınız olsun ızmır de ızınızden ılerıyor bol sabır dilerim

KoramiraL
02-10-2016, 13:02
İstanbula araba alma sebebi ile geldik yaklasık 4-5 saat trafikte vakit geçirebildik

ne olmus yahu oyle heryer 15 temmuz

butun yollar 15 temmuz olarak
eskiden böyle değildi

yeni yolu kullanmak ıstemedık donerken ***** aracın yakıtı ıle aynı orantıda para aldıkları için otobandan
sureklı yenı yolu gosteren levhalar vs
yıllardır gelıp gıttıgım yolu unutup arkadasları arayıp sordum ızmır yoluna nolmus dıye

trafik konusunda allah yardımcınız olsun ızmır de ızınızden ılerıyor bol sabır dilerim

İzmir bize dönmez inşallah :)

Ferhat_V
02-10-2016, 14:42
en sonunda bende sövücem bunlara..

osmangazi köprüsü 70 lira bilirdik..150 tl kitlediler hgs den..bilsem fazla yol gider vapura binerdim..istanbul artık her şeyiyle çekilmiyor..

aslan
03-10-2016, 07:14
Dün siftahı yapıp geçiş yaptım ama söylenecek o kadar çok şey varki neyse.

enesy
03-10-2016, 07:35
Çekmeköy de oturuyorum , tarabya ya gitmk için bir kere kullandım sadece.

Açıldığında dedim ki en azından tarabya ya sık sık gidiyorum o zaman kullanırım.

Gündüz vakti trafik az iken dedim bir geçeyim öğrenneyim yolu

Km olarak daha uzak , süre olarak 10 dakika oynatmadı bile trafiksiz saatte

ÇEkmeköyden başlayıp 3. köprü ye girmek zaten 120 ile sabit 15 dakika sürüyor heralde bitmiyor.

Hadi kilyos tan çıktın tarabya ya gelmek zaten ölüm.

Daha fazla yakıt yakarak daha fazla para ödemek isteyenler için güzel hizmet.

Radar durumu nedir bilemem ama sadece roll amaçlı kullanılabilir. Zira yol bomboş ve çok güzel

Berkan
03-10-2016, 09:38
Sende birşeyi beğenmiyorsun, eskiden o süre 1 saat 25dk'dı, 3.köprü açılınca 1 saat 20dk'ya düştü. Ya değişen birşey olmayacak dedik ama halende çok güzel oldu diyenler var.
Ne güzel memleket ya, birileri faydalansın diye kayıp kaçak elektrik bedeli diye birşeyi ben ödüyorum, hiç kullanmayacağı köprüyü alkışlasın diye garanti edilen araç sayısının farkını ben ödüyorum...vs ödüyorumda ödüyorum.

Billboard'daki reklamları şöyle değiştirsinler, biz yaptık ama siz ödüyorsunuz üstelik halen de bağlantı yollarını tamamlamadık, beğendiniz değil mi? Şak şak şak

P.S: Şu saatten sonra İstanbul'a taşınanlardan hava parası alsınlar, aylıkda kira ödesinler bakalım kaç kişi kabul eder.

abi gel ben sana bir iki doz mahmutbey / bahçeşehir gişeler veriyim kuş gibi oluyorsun sinirden biyere gidemeyince :D