PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Adana Alanya Yolu hk.

jr1905
03-08-2016, 21:55
C.tesi sabah Osmaniye'den Alanya'ya gideceğim arabayla. Fakat şöyle bir sorun var hangi yoldan gideceğime karar veremiyorum. İlk seçenek Mersin Anamur üzerinden sahil yolundan gitmek. Bu yolun sıkıntısı çok fazla virajlı olması ve daha önce bu yolu kullananlar tehlikeli olduğunu söylüyorlar. Daha önce bu yolu kullananlar varsa onların önerileri çok önemli benim için. Diğer seçenek ise Konya üzerinden gitmek. Bu yol ise diğer yola göre daha uzun (yaklaşık 160-170 km) ve çok sıkıcı dümdüz ovanın içerisinden gidiyorsun. Sizce hangi yolu tercih etmeliyim ?

MK8800
03-08-2016, 22:02
Sahil yolu eskisi gibi değil belli bölgelerde baya düzeltmeler yapıldı . Ben olsam akşamüstü çıkarım gece de Mersin'den devam ederim daha rahat olur gündüz deniz tarafından güneş gözü baya rahatsız ediyor .

levent
03-08-2016, 22:09
Sahil yolu eskisi gibi değil belli bölgelerde baya düzeltmeler yapıldı . Ben olsam akşamüstü çıkarım gece de Mersin'den devam ederim daha rahat olur gündüz deniz tarafından güneş gözü baya rahatsız ediyor .

Düzgün bir güneş gözlüğü varsa manzara izlene izlene geçilir akşamüstü çok keyifli oluyor, bir tek gazipaşaya gelirkenki kısım kaldı eski dar yol olarak sanırım, yollar bayağı düzeldi ben 2 yıldır gitmesem de giden tanıdık/akrabaların dediği bu.

jr1905
03-08-2016, 22:13
C.tesi sabah çıkmak zorundayım yoksa benimde aklımdaydı akşam çıkma seçeneği. Tam öğle saatlerine denk gelecek güneş faktörünü hiç düşünmemiştim ama konya üzeride gitsem yine güneş rahatsız edecek o yüzden güneşe katlanacağız artık :)

ioz
03-08-2016, 22:23
Tabii ki sahil üzerinden sayın Tanboğa �� Konya üzerinden gidersen Adana-Osmaniye yolu bile sana cennet gelir sonra ��

jr1905
03-08-2016, 22:38
Tabii ki sahil üzerinden sayın Tanboğa �� Konya üzerinden gidersen Adana-Osmaniye yolu bile sana cennet gelir sonra ��

Sahil yolu çok virajlı olduğundan tehlikeli olacağını söylediler o yüzden Konya tarafını düşündüm kanka ama dediğin gibi Adana-Osmaniye arasından bile daha sıkıcı olacağı konusunda hemfikirim bende seninle.

ioz
03-08-2016, 22:41
Sahil yolu çok virajlı olduğundan tehlikeli olacağını söylediler o yüzden Konya tarafını düşündüm kanka ama dediğin gibi Adana-Osmaniye arasından bile daha sıkıcı olacağı konusunda hemfikirim bende seninle.

Eskisi gibi değil yol, bayağı iyileştirdiler. Zevkli bir yol, sıkılmadan gidersin.

gfb01
03-08-2016, 23:20
Bayramda gittim alanyaya yol geçen seneye göre daha düzgündü rahat rahat gidersin tünellerden dolayı 1 2 yerde tek şerite düşmüştü başkada sıkıntı yok sabah 6 da adanadan çıktığımda 11.30gibi otelde oluyordum . Anamurdan muz al ağaçlıda bi çay iç devam et

BuğraTuna34
04-08-2016, 22:53
C.tesi sabah Osmaniye'den Alanya'ya gideceğim arabayla. Fakat şöyle bir sorun var hangi yoldan gideceğime karar veremiyorum. İlk seçenek Mersin Anamur üzerinden sahil yolundan gitmek. Bu yolun sıkıntısı çok fazla virajlı olması ve daha önce bu yolu kullananlar tehlikeli olduğunu söylüyorlar. Daha önce bu yolu kullananlar varsa onların önerileri çok önemli benim için. Diğer seçenek ise Konya üzerinden gitmek. Bu yol ise diğer yola göre daha uzun (yaklaşık 160-170 km) ve çok sıkıcı dümdüz ovanın içerisinden gidiyorsun. Sizce hangi yolu tercih etmeliyim ?

2 hafta önce alanya üzerinden Mersine'e geçtim. Bahsettiğiniz sahil yolunu kullandım. Yer yer çok dar. Yol çalışması var ileride, bundan sebep sürekli kamyon-tır geçiyor. Derin virajlarda yan yana geliyorsun yüreğiniz ağzınıza geliyor. Ben sizin yerinizde olsam kullanmazdım. alanya üzerinden Mersin merkez 9 saat sürdü. Ama manzarası güzel. Dağlar harbiden denize paralelmiş diyorsunuz :)

Birkan61
04-08-2016, 23:10
adana - konya yoluda müthiş bir yol değil valla askerdeyken 50 kere gidip gelmişimdir o yolu heralde :D

sağ şerit genelde bozuk zaten

dümdüz boş yol araba nadir geçer insanın uykusunu getiriyor

160 - 170 km asla yol uzatmam seyahat ederken

omerbeytekin
04-08-2016, 23:17
Araba surmeyi seviyorsan sahilden gitmelisin, corsa 1.7 ile cok gittim keyifli yoldur.

levent
04-08-2016, 23:30
2 hafta önce alanya üzerinden Mersine'e geçtim. Bahsettiğiniz sahil yolunu kullandım. Yer yer çok dar. Yol çalışması var ileride, bundan sebep sürekli kamyon-tır geçiyor. Derin virajlarda yan yana geliyorsun yüreğiniz ağzınıza geliyor. Ben sizin yerinizde olsam kullanmazdım. alanya üzerinden Mersin merkez 9 saat sürdü. Ama manzarası güzel. Dağlar harbiden denize paralelmiş diyorsunuz :)

9 saatte gittiğinize göre yol sizi bayağı ürkütmüş. Dağ patlatılırken bile 6 saat sürmüyordu biz Erdemli'ye giderken (kapıdan kapıya 300km net) Ağaçlı'da mola dahil.

EREN34
05-08-2016, 06:46
Google maaş te rota çizdirilince süre olarak ne gösteriyor?

VW6R
05-08-2016, 06:52
Ayda 1 gidip geliyorum o yolu. Sikinti yapmayın kendinize ilk gidis geliş keyifli olur.

MatraX_07
05-08-2016, 09:14
en mantıklı yol Konya yolu hem geniş hem rahat hemde yorucu değil

Birkan61
05-08-2016, 09:19
aga nesi mantıklı yahu sen üst caddeden dönüp eve gelmek varken aksekiyemi gidip geliyosun :D

redbull35
05-08-2016, 09:31
Konya ova yolunda da asfalt çalışması yapılıyor. Bence yol kısalmaz aynı sürelerde gidersiniz.

jr1905
05-08-2016, 09:55
Herkese teşekkür ederim bilgiler için

Manzara konusunda sahil yolu her türlü iyi olacağından eminim konya yolunda bildiğin dümdüz ovada gidiyorsun haliyle çok sıkılıyor insan ama dediğim gibi işte tehlike kısmı düşündürüyor benide.

adana - konya yoluda müthiş bir yol değil valla askerdeyken 50 kere gidip gelmişimdir o yolu heralde :D

sağ şerit genelde bozuk zaten

dümdüz boş yol araba nadir geçer insanın uykusunu getiriyor

160 - 170 km asla yol uzatmam seyahat ederken

Değecekse eğer uzatılırda 160-170 km ama dediğin gibi o yol çok sıkıntı daha 1 ay önce izmire gittim yine aynı yolu kullanıyorsun insan çok felaket sıkılıyor

Araba surmeyi seviyorsan sahilden gitmelisin, corsa 1.7 ile cok gittim keyifli yoldur.

Konya üzerinden 696km 7 saat 53dk, sahilden ise 506km 7 saat 9dk

Ayda 1 gidip geliyorum o yolu. Sikinti yapmayın kendinize ilk gidis geliş keyifli olur.

en mantıklı yol Konya yolu hem geniş hem rahat hemde yorucu değil

Konya ova yolunda da asfalt çalışması yapılıyor. Bence yol kısalmaz aynı sürelerde gidersiniz.

Bu bilgi çok iyi oldu teşekkür ederim büyük ihtimal sahilden gideceğim yarın, gidişteki tecrübelere görede dönüşte nereden döneceğime karar veririm artık :)

CenkB
05-08-2016, 10:32
Bence sabah yola çıkın sahilden sahilden gidin geze geze.
Bir şey olmaz. Tehlikeli denilen yol günlük kullandığınız yol da olabilirdi. :)

levent
05-08-2016, 10:41

5 saat 44 dk :)

AliDogukan
05-08-2016, 10:46
Hemşehrim merhaba.Konuyu görünce aynı yolu daha geçen hafta kullanan arkadaşıma sordum yorumu bu şekilde,belki bir faydam olur.Andırın yolu diye bahsettiği yol yer yer 2. vitese hatta 1. vitese düştüğümüz yol.

http://i63.tinypic.com/344p4c0.jpg

EREN34
05-08-2016, 11:58
O zaman sahilden gidin. O Google denen amca süre konusu iyi tutturuyor :) Mesafe ve sürelere bakıldığında sahil daha yorucu gibi görünüyor ama vakit nakittir :)

jr1905
05-08-2016, 12:43
Hemşehrim merhaba.Konuyu görünce aynı yolu daha geçen hafta kullanan arkadaşıma sordum yorumu bu şekilde,belki bir faydam olur.Andırın yolu diye bahsettiği yol yer yer 2. vitese hatta 1. vitese düştüğümüz yol.

Eyvallah kardeşim çok iyi oldu valla bu bilgiler benzinli arabayla gideceğim yakıt konusuda gayet önemli benim için

O zaman sahilden gidin. O Google denen amca süre konusu iyi tutturuyor :) Mesafe ve sürelere bakıldığında sahil daha yorucu gibi görünüyor ama vakit nakittir :)

Kafa allak bullak oldu yarın direksiyon nereye dönerse o yoldan gideceğim galiba :D

MatraX_07
05-08-2016, 13:21
aga nesi mantıklı yahu sen üst caddeden dönüp eve gelmek varken aksekiyemi gidip geliyosun :D

Güzel kardeşim hem rahatlık hem genişlik olarak diyorum ben mesafe olarak değil

mhmtyyl
05-08-2016, 14:06
Ben geçen yaz adanadan anamura gittim tatil için.Eğer araba kullanmayı seviyorsan sahil yolundan git renkli, zevkli bir yol dağ yolunda ben zorlanmadım kullandıgım araç fıat lineaydı ayrıca dağ yolunda takılacağın tek bir şey var kamyon arkasına düşmek haricinde hiç bir sıkıntı yaşamadım.Bu ağustosun 15 tekrar aynı yolu kullanıcam ve antalya ya gidecem.Sabırsızlıkla o günü bekliyorum.

levent
05-08-2016, 14:56
Konya üzeri gidip az yakma şansı yok, hele de Ereğli taraflarında yol yapımı vs varsa.

Baba Antepli olunca defalarca gidip geldik, Mersin üzeri gidip Konyadan döndüğümüz de oldu tam tersi de.
Dizel Corolla Mersin üzeri gidişte klima ile 5-5.3 arası ortalama tuttururken, konya yolunda da 4.7-4.8 ortalama tutturuluyor. Aradaki mesafe farkı süreden kapanmıyor + daha ekonomik olması tamamen hayal ürünü.

douu
05-08-2016, 15:02
sahil yolunda sıkıntılı olan kesin en fazla 80 km civarı kalmıştır. geri kalan kısım efsane güzel. hatta en keyifli seyahat edilecek yollardan bi tanesi. manzara inanılmaz güzel. yol kalitesi çoğu yerde güzel. güneş karşıdan geliyorsa iyi bir güneş gözlüğü ile mesele çözülür :)

Dayı
05-08-2016, 19:42
km olarak hesaplamadım ama eğer sahil yolunu düşünmez iseniz, Mut un ordan ermenek ve taşkent üstünden alanyaya gidebilirsiniz. konyaya kadar çıkmadan.

levent
05-08-2016, 19:49
km olarak hesaplamadım ama eğer sahil yolunu düşünmez iseniz, Mut un ordan ermenek ve taşkent üstünden alanyaya gidebilirsiniz. konyaya kadar çıkmadan.

Mut yolunun eski hali bile sahil yolundan kötüydü abi, şimdi nasıl bilmiyorum ama ikisi arasından yine sahili seçerim ben olsam.

Dayı
05-08-2016, 22:43
Mut yolu çok zevklidir, baya iyi durumda. bir kısmı zaten bölünmüş yol durumunda.

Mut yolunun eski hali bile sahil yolundan kötüydü abi, şimdi nasıl bilmiyorum ama ikisi arasından yine sahili seçerim ben olsam.

Dayı
05-08-2016, 22:45
Yukarı da yazmayı atladım, 3-5 kere sahilden gittim (yeni yoldan değil), bugün gidecek olsam mut yolunu tercih ederim...

BuğraTuna34
06-08-2016, 00:32
9 saatte gittiğinize göre yol sizi bayağı ürkütmüş. Dağ patlatılırken bile 6 saat sürmüyordu biz Erdemli'ye giderken (kapıdan kapıya 300km net) Ağaçlı'da mola dahil.

3. vitesi geçemiyorsunuz zaten. Tır çıkıyor duruyorsunuz. Bana çalışmaların yoğun olduğu bir vakit geldi sanırım. Tünel çalışmaları devam ederken, o tırlar kamyonlar varken 6 saatte gidebileceğimi sanmıyorum. 3 Kere mola verdim bende.

Emre-U
06-08-2016, 00:54
Yapma etme abi.
Mut yolu iyi olabilir abi ama o ermenekten alanyaya inmek sahil yolundan cok ama çok daha zor gelir adama. orayada yeni asfalt dökmüşler mıcır daha tam oturmadigi için uçan kacan cok.
En temiz sahil yolu ha 5 buçuk saat olmaz 6 saat inersin olur kolay bi şekilde ulaşım sağlanır.

Bluttbeton
06-08-2016, 01:10
Geçen hafta gittim 3 tünelin 2 si açıkdı gayette zevkli bir yolculuk oldu(tek başına gidip sıkılmayı saymazsak :) ) Anamur Gazipaşa arası 80 km lik bir yol var virajlı ama aracın yol tutuşu iyiyse gayette zevkli oluyor o yoldan gitmek
Dönüşü konya üzeri yaptım Adana istikametinde yol çalışması var yol sürekli 2ye bölünüyor düm düz yol sıkıcı oluyor

levent
06-08-2016, 01:15
3. vitesi geçemiyorsunuz zaten. Tır çıkıyor duruyorsunuz. Bana çalışmaların yoğun olduğu bir vakit geldi sanırım. Tünel çalışmaları devam ederken, o tırlar kamyonlar varken 6 saatte gidebileceğimi sanmıyorum. 3 Kere mola verdim bende.

U virajlar hariç ben 2. vitesi kullanmıyorum o yolda, bir de bazen sollamalarda gereksinim duyuluyor.

Tır/kamyon/otobüs sollamak için de belli noktalar var 5-6 viraj ilerisi görünen, oraları tercih edince pek takılmıyorsun.

Taşucuna gelene kadar yol pcdeki ortalama hızım 55-60 civarı oluyor ki 80 altına pek düşmeden gidiliyor demek oluyor bu da ***** :)

douu
06-08-2016, 10:04
abi mut ermenek yolu nasıl daha az tehlikeli olabilir şaka mı yapıyorsunuz :) türkiyenin en sakat yollarından birisi o yol :D

Çöllü
06-08-2016, 10:28
Anamur-Gazipaşa arası Yol yapımları devam ediyor ama eskisi kadar sıkıntı yok eskiden yolun darlığından kamyon ve otobüsleri sadece virajlarda sollayabiliyordun. Şimdi daha tehlikesiz ve deniz manzaralı.. Genelde tersimdir bu konuda gitme dedikleri yerleri kullanırım herkesin. Bi kaç güne marmarise, kaş-fethiye üzerinden çıkma planım var mesela bu yolu kullanmadım daha önce hiç yeni konu açmaktansa yakında geçen olduysa o güzergah hakkında benimde bilgiye ihtiyacım var ?

e30
06-08-2016, 10:42
Geçen hafta gittim geldim.100 km kadar tehlikeli yol var özellikle Aydıncık tarafı.Antalya-Mersin arası 8 saat sürdü 1 saat kadar mola verdim

jr1905
07-08-2016, 18:03
Dün geldim sahil yolunu tercih ettim anamurdan sonrası biraz tehlikeli sadece orada da saolsun bi tirin pesinden 8-9 araba yaklasik 20 km gitmek zorunda kaldik onun disinda sorunsuzdu yol. 530 km 7 saat sürdü molalarla birlikte. Yakit ortalamasida tahminimden dusuk cikti 6.8 lt/100 km arac 1.4 tsi manuel passat b8