PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ankarada Patlama 13 mart 2016

Sayfa : 1 [2] 3

forwett
14-03-2016, 14:10
Önce belgesi veya bu açıklamanın ispatı var mı diye sorayım.

Sonrada konu ile ilgili Cumhuriyet Gazetesi'nin açıklaması :Bizim ne Güneydoğu’da ne herhangi başka bir yerde ve herhangi bir zamanda bahsedilen isimde bir muhabirimiz olmadı.

Dahası bırakın bombalısını, benzinli araç konulacak bir otoparkımız da yok.

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/497747/_Bombaci_Cumhuriyet_muhabiri__yalanina_Cumhuriyet_ ten_aciklama.html

Bence siz de araştırmalısınız. Kesinlikle troll olabilir bu akıl oyuncu dayının dediği ama cumhuriyet gazetesinin otorparkı var.

https://www.google.com.tr/maps/@39.8834521,32.8535993,3a,75y,7.02h,79.25t/data=!3m6!1e1!3m4!1s73THwcKKN-dmI8co0LEHzw!2e0!7i13312!8i6656!6m1!1e1?hl=tr

Anıl E.
14-03-2016, 14:13
Bence siz de araştırmalısınız. Kesinlikle troll olabilir bu akıl oyuncu dayının dediği ama cumhuriyet gazetesinin otorparkı var.

https://www.google.com.tr/maps/@39.8834521,32.8535993,3a,75y,7.02h,79.25t/data=!3m6!1e1!3m4!1s73THwcKKN-dmI8co0LEHzw!2e0!7i13312!8i6656!6m1!1e1?hl=tr

Troll'lük yapma şimdi abilerinin yandaşlarının söylediklerine,senin gibilerinin internette paylaştıklarına inandığın nerden belli. Git bir bak araştır gözlerinle gör .

Link verdiğin yer cumhuriyet gazetesinin ana binası mı ???????

Aklınız fikriniz cumhuriyeti yıkmak,parçalamak. Cumhuriyet gazetesi için konuşmuyorum tek amaç CUMHURİYET !

forwett
14-03-2016, 14:26
Troll'lük yapma şimdi abilerinin yandaşlarının söylediklerine,senin gibilerinin internette paylaştıklarına inandığın nerden belli. Git bir bak araştır gözlerinle gör .

Link verdiğin yer cumhuriyet gazetesinin ana binası mı ???????

Aklınız fikriniz cumhuriyeti yıkmak,parçalamak. Cumhuriyet gazetesi için konuşmuyorum tek amaç CUMHURİYET !

Paylaştığım resim cumhuriyet gazetesi Ankara temsilciliği adamın iddaa ettiği gibi. Birileri yalan söylüyorsa bir sıkıntı var bu işte. Paylaşımı yapan eleman doğru mu söyler bilemem. Ama cumhuriyet gazetesinin yalan söylediği kesin.

oabayram
14-03-2016, 14:45
http://www.nytimes.com/2016/03/14/world/middleeast/explosion-ankara-turkey.html?ref=world bakınız adam çarşaf çarşaf yazmış abd hükümetinin daha önce ankaradaki vatandaşlarını uyardığını, ayrıca yayın yasağının bu gibi durumlarda olması sizce gerekmez mi ? Orada ölen, yaralanan bir yakınının olduğunu farzet, gazetede, sosyal medyada, tv'de oğlunun belki babanın görsellerini görmek ne kadar doğru olur? ayrıca bu saldırıyı gerçekleştiren kansızlar bu görselleri gördükçe mest olabilecek yaratıklar bırakın da belli bir süre yayın yasağı olsun. ben hükümeti ya da medyayı savunduğumdan dolayı bu kelimeleri sarf etmiyorum ben iletişim bölümü 4. sınıf öğrencisi olarak bildiğim, öğrendiğim doğruları sizinle paylaşıyorum.

Dayı
14-03-2016, 14:46
Yani ; o isimde bir muhabir olmaması önemli değil binanın otoparkı olması mı önemli. Ayrıca ust akıl oyunları isimli kişi gerçekte kim. Şahsen ben bilmiyorum. Ayrıca yayınladığı bilgilerin arkasın da duruyorsa neden mesajını 2 saat sonra kaldırdı.

Yiğit G.
14-03-2016, 14:53
kusura bakmasınlarda akp liler bu olaylardan sonra nereye saldırıcaklarını şaşırdılar.Hemen üste çıkalım ayakları hemen chp cumhuriyet vs solu suçlamalar vs vs

Bu kan sizin elinizde kendinizi kandırmayın... Şu zamana kadar ölenler , bütün bombalamaların , şehitlerin kanı sizin elinizde...

daha açık olmak gerekirse sizin suçunuz ... Sizin yüzünüzden öldürler... Sizin seçtiğiniz insanların izledikleri politik yoldan dolayı öldüler..

Gry
14-03-2016, 14:55
allah belalarını versin , millete yaşattıkları acının bin mislini yaşasınlar inş. insana beddua okutuyorlar zorla:ofk:

forwett
14-03-2016, 14:58
Yani ; o isimde bir muhabir olmaması önemli değil binanın otoparkı olması mı önemli. Ayrıca ust akıl oyunları isimli kişi gerçekte kim. Şahsen ben bilmiyorum. Ayrıca yayınladığı bilgilerin arkasın da duruyorsa neden mesajını 2 saat sonra kaldırdı.

üst akıl oyunları isimli şahıs zaten çok yüksek ihtimalle troll. Ama cumhuriyetin adam gibi bir kanıt ortaya koymayıp aptal gibi otoparkımız yok demesi tuhafıma gitti. Sizce de böyle kestirip atmak doğru mu. Cumhuriyet gazetesi haklıyken haksız durumuna düşürüyor kendini. Benim gazeteme böyle bir iddaa atılsa direk girişteki büyün cctv görüntülerini anında emniyete teslim eder kendimi aklarım.

hndcrx
14-03-2016, 15:15
Doguda teror destekcisi olmayanlari bi sekilde sehir disina alacaksin operasyonlarla,gizlilikle.Sonra mi?
Atom bombasi.

hndcrx
14-03-2016, 15:19
Hdp lileri de asmak falan degil de direk vatandaslarin ortasina atacaksin hersey serbest olacak.

forwett
14-03-2016, 15:25
Doguda teror destekcisi olmayanlari bi sekilde sehir disina alacaksin operasyonlarla,gizlilikle.Sonra mi?
Atom bombasi.

Aslında bu teröre destek veren büyükbaş işadamları siyasetçilerden 1-2 tanesini failimeçhul geberttin mi Mehmet Ağar'ın zamanında yaptığı gibi sorun çözülür çok kişi öldürmeye gerek yok. 1 ayda bitirirsin terörü bu şekilde.

hndcrx
14-03-2016, 15:31
Aslında bu teröre destek veren büyükbaş işadamları siyasetçilerden 1-2 tanesini failimeçhul geberttin mi Mehmet Ağar'ın zamanında yaptığı gibi sorun çözülür çok kişi öldürmeye gerek yok. 1 ayda bitirirsin terörü bu şekilde.

Bence gostere gostere yapilsa daha iyi olur.

Dayı
14-03-2016, 15:40
Sizinde dediginiz gibi, buyük olasılıkla troll olan adamın hiç bir kanıt belge koymadan yazdıkları aptalca degil cumhuriyetin kendini savunması mı aptalca.

üst akıl oyunları isimli şahıs zaten çok yüksek ihtimalle troll. Ama cumhuriyetin adam gibi bir kanıt ortaya koymayıp aptal gibi otoparkımız yok demesi tuhafıma gitti. Sizce de böyle kestirip atmak doğru mu. Cumhuriyet gazetesi haklıyken haksız durumuna düşürüyor kendini. Benim gazeteme böyle bir iddaa atılsa direk girişteki büyün cctv görüntülerini anında emniyete teslim eder kendimi aklarım.

Sert@ç
14-03-2016, 15:42
Bilmiyorum farkinda misiniz ancak teroru bitirilmem istendigi filan yok kim cikariyo boyle seyleri
Tren garin patlayan bombada davutoglu cikip oylarimizi arttirdi demisti ne cabuk unuttunuz

Teror oyle silahla topla tufekle degis istihbaratla cozulur
Fransadaki olarlar sonra ne yapti adamlar tek kursun sikmadan teroru destekleyen herkesi sinir disi edip vatandasliktan cikardilar
Mesela abd boyle hayatta yapmaz cunku fransanin 100 kati ordusu ve petrol para hirsi var
Bir olay yaratip orayi isgal edip sonuna kadar somurdukten sonra baska teror saldirilari bekler ve onlari destekler

jeffy
14-03-2016, 15:44

İyide Cumhuriyet konuyu bizim otoparkımız yok diyip kestirip atmışmı yaptığı açıklamada?

Dayı
14-03-2016, 15:48
Ayrıca ve belki de daha önemlisi sizin troll dediğiniz kişi cumhuriyet ankara temsilciliği demiyor. Cumhuriyet Ankara BUROSU diyor.
Cumhuriyet Ankara*Büro: Güvenevler Mahallesi Güneş Caddesi No: 8/1 06690 Kavaklıdere Çankaya /*Ankara*...
Cumhuriyet ankara burosunun adresi bu. Şu anda telefondan yazdığim icin bu adreste otopark var mı yok mu kontrol edemiyorum. Fakat troll buro diyor cumhuriyet gazetesi de orada otopark yok diyor. Siz se temsilcilik fotografını koyup işte otopark diyorsunuz.

Dayı
14-03-2016, 15:58
Beyler biri bir zahmet baksın yukarda verğim cumhuriyet gazetesi amkara bürosunda otopark var mı?

Dayı
14-03-2016, 15:59
Imla hatası ićin özür. Telefondan yazıyorum.

forwett
14-03-2016, 16:05
Ayrıca ve belki de daha önemlisi sizin troll dediğiniz kişi cumhuriyet ankara temsilciliği demiyor. Cumhuriyet Ankara BUROSU diyor.
Cumhuriyet Ankara*Büro: Güvenevler Mahallesi Güneş Caddesi No: 8/1 06690 Kavaklıdere Çankaya /*Ankara*...
Cumhuriyet ankara burosunun adresi bu. Şu anda telefondan yazdığim icin bu adreste otopark var mı yok mu kontrol edemiyorum. Fakat troll buro diyor cumhuriyet gazetesi de orada otopark yok diyor. Siz se temsilcilik fotografını koyup işte otopark diyorsunuz.

Doğru söylüyorsunuz. Şimdi dediğiniz adrese baktım. Binanın 1. Katı sanırım Cumhuriyet Gazetesi diğer katların tabelsı varken burası yok. Belki de taşıdılar büroyu adres değiştirdiler bilemiyorum ama buranın otoparkı öbürkünden daha büyük.

Siz de kontrol edin doğru adrese mi gittim binanın sağı ve solu 6-10 numara buyrun link.

https://www.google.com.tr/maps/@39.8997274,32.8575525,3a,75y,267.48h,78.97t/data=!3m6!1e1!3m4!1sYC6CauzhlqYNSkIIpGCQeg!2e0!7i1 3312!8i6656!6m1!1e1?hl=tr

Sinan58
14-03-2016, 16:08
Birde halktan zorla oy toplayan belediyeler var.
Adam arsa almış ev yapacak, oy vermessen yaptırmam diyor.
Bu bir toplum gerçeği, devletin yetkili kurumlarında çalışan o kadar çok cahil insan gördümki.
Adam milletvekili, tutup akrabasını devlet kurumuna sorgusuz sualsiz işe aldırıyor.
Bu kadar cahillik, bu kadar vurdumduymazlık olmaz.
Doğru düzgün okuma yazma bilmeyen adamlar sadece akrabaları ***** patiden milletvekili diye 5-6 bin "TL" maaşlı işlerde çalışıyorlar.
Yanlış anlaşılmasın okuma yazma bilmiyor diye küçümsemiyorum kimseyi ama her işin kuralları vardır.
Devlet kurumları hata kabul etmez, devlet kurumlarında çalışabilmek için o konuda eğitim almak kısacası okumak gerekir.
Ama ülkenin hali ortada, ***** partinin yalakalığını yaparsan belediye başkanıda olursun, valide.

Eren G.
14-03-2016, 16:10
Atin atin baskasina suc atmaya alisiksiniz siz agababalarinizdan bilirsiniz. Hedef sasirtma konu dagitma bunlar sizin uzmanlik alanlariniz sasirmiyoruz.. Isimiz derdimiz gucumuz suan otopark mi degil mi v s bunlara dondu dimi.

KÖROĞLU
14-03-2016, 16:11
Doğru söylüyorsunuz. Şimdi dediğiniz adrese baktım. Binanın 1. Katı sanırım Cumhuriyet Gazetesi diğer katların tabelsı varken burası yok. Belki de taşıdılar büroyu adres değiştirdiler bilemiyorum ama buranın otoparkı öbürkünden daha büyük.

Siz de kontrol edin doğru adrese mi gittim binanın sağı ve solu 6-10 numara buyrun link.

https://www.google.com.tr/maps/@39.8997274,32.8575525,3a,75y,267.48h,78.97t/data=!3m6!1e1!3m4!1sYC6CauzhlqYNSkIIpGCQeg!2e0!7i1 3312!8i6656!6m1!1e1?hl=tr

Hani cumhuriyet gazetesinin böyle bir b_o_k yeme ihtimalini geçtim de,

Yukarıda olay yerini bilip gören bir sürü insanın ortak yargısı neticesinde 30 kişi den çok daha fazla kayıp olacağını yazdığı bir ortamda.

140 lı rakamlar konuşulurken gelmiş burda ne idüğü belirsiz bir adamın yazdıklarını doğru çıkarma peşindesiniz ?

Hayırdır arkadaşlar ya, ÖLEN hatta ölmekle kalmayıp parçalanan insanlardan bahsediyoruz.

Bi silkinin kendinize gelin, insanlığınızdan bu kadar mı vazgeçtiniz ?

ahmetgurlek
14-03-2016, 16:12
sosyal medyada anormal yalan ve yanlış haber dönüyor. birinci veya en azından ikinci dereceden şahit değilseniz her yazılana inanmamak lazım,

300E
14-03-2016, 16:15
Yıllar önce, binbir güçlükle vatanın kurtarıldığı, kurulduğu yerlerde, şimdi birer birer bombalar patlayıp, vatan yok edilmeye çalışılıyor. Kimse buna karşı çıkamıyor, çok yazık.. Dağdaki eli silahlı hainleri öldürüp, terörü yok ettiklerini sanıyorlar, halbuki şehirlerdeki kravatlı p*uştları göz ardı ediyorlar.. Diyecek birşey yok, çekildim kenara, daha önümüzde yıl sonuna kadar 9 ay var, hangi ayda bombalı saldırıda ölürüm, onu düşünüyorum.

fuatozkan
14-03-2016, 16:23
Sonradan Ankara da yaşayan biri olarak gözlemlediğim kışın el donduran buz gibi soğuğunda patlamanın olduğu saatlerde yine pazar günü aynı yerden akrabamı otobüse bindirdim. Görüdüğüm inanılmaz bir kalabalık yaşlısından gencine, taksi bekleyenine, otobüs bekleyenine, otobüse binen inen, yakınını bekleyen kilit nokta denilmez, kilit nokta.

Dünkü güzel hava ve sınav sonrası stres atımı herkes öğrencilik döneminde yapmıştır arkadaş çevresi ve aile ile dolaşmayı eminim o gördüğüm görüntünün misli kalabalıktı o akşam.

Koskoca metal yığını parçalanıyor arkadaşlar insan bedeni nasıl dayansın. Ama ekmeklerine yağ sürmemek lazım gurur duydurmamak lazım varsın öyle desinler varsın yalan sayı versinler. Bilen bilsin birde onun tartışmasını yapmayalım. Allah bir daha yaşatmasın, fırsat vermesin, aman vermesin.

SerkanYazgan.
14-03-2016, 16:56
Bir arkadaşımın gencecik kardeşi dünkü saldırıda malesef öldü. O an orda sen,ben,ailen,kuzenlerin,arkadaşların olabilirdi.K afası çalışanın değilde yalaka olanların belli bir konuma getirildiği ülkede yaşıyoruz, açın şu gözlerinizi.

Ölen onca insanın bir ailesi var, yüzlerce hayali-umudu var. Hani resim felan paylaşmayın demişler ya tam tersini söylüyorum paylaşılsın. Paylaşılsınki insanların bir hiç uğruna nasıl acımasızca öldürüldüğü görülsün. Paylaşılsın ki gördükçe bazılarının içi titresin, yarın benim başımada gelebilir deyip korksun. Paylaşalım ki insanlarımız bilinçlensin, gözü açılsın.

Yazacak, anlatacak onca şey var fakat ellerim titriyor, gözlerim doluyor. Ankarada yaşayanların bile çoğunun umrunda değil bu olay ve 1 hafta sonra yine unutulacak. Zamanında kanıyla bu vatanı kurtaranların bize bıraktığı mirasa sahip çıkamamaktan utanıyorum, bir olamamaktan utanıyorum. Hala birbirlerini suçlayıp kendini aklama peşinde olanlarada hakkımı helal etmiyorum.

SerkanYazgan.
14-03-2016, 16:58
Bu arada bugün kırşehirdeki pazar yerinin altındaki otoparkta bombalı araç ihbarı yapılmış. O araçtan bomba çıktımı bilmiyorum ama eğer patlama olsaydı bugün yüzlerce kişiyi kaybedebilirdik.

LnchCntrl
14-03-2016, 18:09
Bu arada bugün kırşehirdeki pazar yerinin altındaki otoparkta bombalı araç ihbarı yapılmış. O araçtan bomba çıktımı bilmiyorum ama eğer patlama olsaydı bugün yüzlerce kişiyi kaybedebilirdik.

evet o yeri iyi biliyorum patlama durumunda düşünmek bile istemiyorum

blow07
14-03-2016, 18:14
Welcome to Middle East .

Canselmo
14-03-2016, 18:20
Birde her olaydan sonra hep kuzey ırağa, ucaklarımız tespit edilen yerelere bombalıyor. Yahu anlamıyorum niye bir olaydan sonra birşey yapıyoruz madem tespit ettiniz bunu o zaman yapın. Bi olaydan sonra mı karşılık vereceğiz saçmalık

ghibli06
14-03-2016, 20:52
Lise hocam ve müdür yardımcımız olan Yaşar Duraoğlu da patlamada hayatını kaybetmiş :( bütün hayatını öğrencilerine ada, sonra da EGO durağında..... ben anlamıyorum ki, herkes bir yakınını yazıyor öld diye topluyorum o bile resmi açıklamadan fazla!

MatraX_07
14-03-2016, 21:43
üzülerek kahrolarak izliyoruz izettiriliyoruz ama acı gerçek bunlar hep ''başkanlık sistemi'' için oynanan oyunlar gibi geliyor

LnchCntrl
14-03-2016, 22:50
Yarın Yeşilhisar'dan Umut abinin babası Kemal amca için son görevimizi yapıcaz, tekrardan patlamada yaşamını yitiren tüm halkımı rahmetle anıyorum..

wolrath
14-03-2016, 22:54
teröristlerin istediği buymuş...
peki; nezle oldum burnum aktı diye iptal edilen programlar, bu milletin elinden alınan ulusal bayramlar kimin istediği idi?

gencecik fidanları başkanlık uğruna yitirdik, yitirmeye devam ediyoruz.

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xla1/v/t1.0-0/p480x480/72392_10153639644968422_8879308958270875802_n.jpg? oh=889ec267fa8418cacc087dac78ae22ff&oe=57579A6D

Grimlord
14-03-2016, 23:04
Bu ulkede kici kirik Arap seyhi icin bile ulusal yas ilan edildi
5 ayda 3 patlama oldu ne bir onlem var ne bir care.
Sinirlar desen kevgir olmus,kim giriyor kim cikiyor belli degil.
Yazik bu insanlara,yazik bize.
Turkiye tarihinin belkide en kotu donemlerini yasiyor.. O insanlar olmeseydi de keske ekmek,tup kuyrugunda bekleselerdi..

Anıl E.
14-03-2016, 23:05
Ne kadar da hoş bir bayan olurdu ilerleyen yıllarında . Sadece o değil çoğu genç zaten hepsinin belli hedefi ve hayalleri olan . Biri ailesine yük olmamak için özel ders verdikten sonra ölen odtü öğrencisi , diğeri sporcu vs . Ne acı ya .. Bugün hayat hikayelerini dinlerken ağladım yeminle . Onların yerinde içimizden birisi de olabilirdi . Ben artık korkuyorum büyük şehirlerde yaşamıyorum ama korkuyorum. Ne zaman gelip bizi de bulacak bu illet .

İrak suriye türkiye . Sıra sanki yavaştan bize geliyor böyle giderse .

burakgunay
15-03-2016, 01:11
benim asıl korkum; ilerleyen aylarda, unutamayacak hale gelmemiz.

rx-7
15-03-2016, 01:27
Bizi kim bu bataklığa çekti acaba? Türkiye tarihinde daha önce yaşanmayan, Türk halkının hiç alışkın olmadığı bu görüntüleri 5 ayda üst üste 3 kere kim yaşanmasına sebep oldu? Vay efendim hain teröristler lanetliyoruz filan... Arkadaşlar terörist teröristliğini yapıyor,onun olayı o,adı o yüzden terörist zaten.Oturup teröristi mi canlı bombayı mı yuhalayacağız? O düşman zaten kalleş zaten hain zaten bunun açık olmayan tarafı nedir ki her olaydan sonra birileri üzerindeki suçu atmak için vay şöyle alçaklar şöyle lanetler.Hadi canım biz onu düşünmemiştik bak.Sanki pkk terörist mi alçak mı değil mi onu tartışıyoruz karara bağlayacağız.Adam seni patlatmak için zaten tetikte bekliyor bunun sürpiz tarafı nedir? Sen bunu engelleyemiyor olmakla suçlu değilmisin? Bugün TSK yı lağvet tüm dünya üzerine çullanır ne diyeceğiz Yunanlar bizi öldürüyor mu diyeceğiz? Adam zaten fırsat kolluyor onu bu fırsatı verenin suçu yok mu?

Bakın ortalama bir insanda 85-100 milyar,meyve sineği dediğimiz gazeteyle vurup sağda solda öldürdüğümüz canlının ise 100 bin nöronu var.Kafatasının içinde sinekteki nöronlar kadar çalışır durumda nöron olmadığına emin olduğum milyonlarca insan yaşıyor bu ülkede.Yazıktır günahtır demeyeceğim,ulan insan bir düşünür filan da hiç demeyeceğim.Arkadaşlar terör bomba vb değil...bu ülkenin gerçek sorunu zombi istilasıyla karşı karşıya olmasıdır.Bildiğin zombi gibi ortalıkta dolanan akılsız fikirsiz koca bir yığın var.Yapacak hiç bir şey yok...geçmiş olsun.Atatürk ne kadar büyük bir adammış ki eldeki bu malzemeyle 90 yıl ayakta kalabilen bir sistem kurmuş.Böyle bir kitleyle değil 90,9 yıllık düzgün,çağdaş bir devlet sistemi sürdürmek bile mucize.İnancım odur ki şuan başımıza gelenler ileride gelecek felaketlerin yanlızca fragmanı niteliğinde.

https://scontent-amt2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-0/s480x480/1936672_463634930491972_3031604246095026875_n.jpg? oh=dfdeed114995c2a9df4c1d5eea5b008b&oe=574F7222

zübeyir
15-03-2016, 02:35
Bizi kim bu bataklığa çekti acaba? Türkiye tarihinde daha önce yaşanmayan, Türk halkının hiç alışkın olmadığı bu görüntüleri 5 ayda üst üste 3 kere kim yaşanmasına sebep oldu? Vay efendim hain teröristler lanetliyoruz filan... Arkadaşlar terörist teröristliğini yapıyor,onun olayı o,adı o yüzden terörist zaten.Oturup teröristi mi canlı bombayı mı yuhalayacağız? O düşman zaten kalleş zaten hain zaten bunun açık olmayan tarafı nedir ki her olaydan sonra birileri üzerindeki suçu atmak için vay şöyle alçaklar şöyle lanetler.Hadi canım biz onu düşünmemiştik bak.Sanki pkk terörist mi alçak mı değil mi onu tartışıyoruz karara bağlayacağız.Adam seni patlatmak için zaten tetikte bekliyor bunun sürpiz tarafı nedir? Sen bunu engelleyemiyor olmakla suçlu değilmisin? Bugün TSK yı lağvet tüm dünya üzerine çullanır ne diyeceğiz Yunanlar bizi öldürüyor mu diyeceğiz? Adam zaten fırsat kolluyor onu bu fırsatı verenin suçu yok mu?

Bakın ortalama bir insanda 85-100 milyar,meyve sineği dediğimiz gazeteyle vurup sağda solda öldürdüğümüz canlının ise 100 bin nöronu var.Kafatasının içinde sinekteki nöronlar kadar çalışır durumda nöron olmadığına emin olduğum milyonlarca insan yaşıyor bu ülkede.Yazıktır günahtır demeyeceğim,ulan insan bir düşünür filan da hiç demeyeceğim.Arkadaşlar terör bomba vb değil...bu ülkenin gerçek sorunu zombi istilasıyla karşı karşıya olmasıdır.Bildiğin zombi gibi ortalıkta dolanan akılsız fikirsiz koca bir yığın var.Yapacak hiç bir şey yok...geçmiş olsun.Atatürk ne kadar büyük bir adammış ki eldeki bu malzemeyle 90 yıl ayakta kalabilen bir sistem kurmuş.Böyle bir kitleyle değil 90,9 yıllık düzgün,çağdaş bir devlet sistemi sürdürmek bile mucize.İnancım odur ki şuan başımıza gelenler ileride gelecek felaketlerin yanlızca fragmanı niteliğinde.

https://scontent-amt2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-0/s480x480/1936672_463634930491972_3031604246095026875_n.jpg? oh=dfdeed114995c2a9df4c1d5eea5b008b&oe=574F7222

Malesef memleketin resmi sadece ondan ibaret değil

http://i64.tinypic.com/2dgw80i.jpg

rx-7
15-03-2016, 02:55
12 yıldır aynı ajitasyon,aynı tipoloji aynı yöntem....başörtülü bacıma saldırdılar ve bugünkü sonuç patlayan bombalar.En son Zaman gazetesinin önünde kafası gözü yarılan kanlar içinde başörtülü bacılar gördük kimse de çıkıp demedi ki aga bunlarda mı Chp zihniyeti,bunlarda mı ateist solcu,bu bacı saldırdılar denilerek salya sümük ağlayıp başa gelinen uğruna ülkenin anası ağlatılan bacı değilmiydi yav diye?

mody
15-03-2016, 07:04
Şimdi bu patlamada ölenler sizden mi bizden mi?

20mart pazar günü için Amerika yine uyarı yapmış diye haberler dolaşıyor sosyal medyada, tedbirli olmakta yarar var.

Ne hale geldik ya...

ibozum
15-03-2016, 08:25
Şimdi bu patlamada ölenler sizden mi bizden mi?

20mart pazar günü için Amerika yine uyarı yapmış diye haberler dolaşıyor sosyal medyada, tedbirli olmakta yarar var.

Ne hale geldik ya...

Aynen bu soruyu sormak lazım.. Bu forumda da yorumlar oldu.. Kasım ayındaki patlamada ölenlere oh olsun diyenler vardı.. Geçen ay ki patlamaad askerler hedef alındı diye alttan gülenler vardı.. Bakalım bu sefer ölenler hangi tarafa ait olacak?

Hala önlem alması gerekn yetkililer değildi diye düşünen zihniyet var.. Onları suçlamayın terörün ekmeğine yağ sürmeyin diye..

%50'yi zor tutuyorum diyerek ayrıştırmayı, milleti birbirine düşman edeni unuttuk mu?

Anıl E.
15-03-2016, 08:29
Aynen bu soruyu sormak lazım.. Bu forumda da yorumlar oldu.. Kasım ayındaki patlamada ölenlere oh olsun diyenler vardı.. Geçen ay ki patlamaad askerler hedef alındı diye alttan gülenler vardı.. Bakalım bu sefer ölenler hangi tarafa ait olacak?

Hala önlem alması gerekn yetkililer değildi diye düşünen zihniyet var.. Onları suçlamayın terörün ekmeğine yağ sürmeyin diye..

%50'yi zor tutuyorum diyerek ayrıştırmayı, milleti birbirine düşman edeni unuttuk mu?

Dün Cnn Türk kanalında Ahmet Hakan'ın programını izledim avukat beyfendi dışında geriye kalan konuklar çok güzel açıklamalarda bulundu. Ülkenin resmi her yerde karşımıza çıkıyor gerçekten. Konuklardan biri diyor ki çözüm sürecini ben de destekledim ama uygulanma anlamında sıkıntılar vardı ve buralara geldi olaylar dedi. Adamın verdiği cevap '' Başka bir öneriniz var mı ?''
Yani hiç padişahıma toz kondurmayın,aman eleştirmeyin aman o her şeyin en iyisini bilir vs.

ve daha korkunç olan olay hiçbir şey ders olmamış gibi padişahın yaptığı açıklama dün akşam. ''YA BİZİMLE OLACAKSINIZ YA ÖLECEKSİNİZ.''

BurakOzdemir
15-03-2016, 08:29
abi çok kötü oldum ya vefat edenlerin fotoğraflarını paylaşmayın gözlerim doluyo sürekli ALLAH'U TEALA AŞKINA.

kickbuttowski
15-03-2016, 08:50
Bir de şu lafa bayılıyorum. "istifa etse devleti kim yönetecek? Kemal mi Sero mu?"

Sen bi kaptır git şu milletin sırtından in de, nu millet kendi liderini kendi içinden çıkarır. Nicelerini yetiştirdi Türk milleti.

Anıl E.
15-03-2016, 08:52
Aylardır ülkenin başkentine emniyet müdürü atanmıyor biliyorsunuz değil mi ?

Dayı
15-03-2016, 08:53
Bu sabah atandı :-)

Aylardır ülkenin başkentine emniyet müdürü atanmıyor biliyorsunuz değil mi ?

Anıl E.
15-03-2016, 08:55
Bu sabah atandı :-)

Ne kadar hızlılar her şeyi tepkilerden sonra yapıyorlar .

Eziğiz ya başka açıklaması yok .

Dayı
15-03-2016, 08:57
Bence Kılıçdaroğlu ' bir emniyet müdürü bile atayamıyorsan o koltukta oturma ' demeseydi hala atanmazdı.

Ne kadar hızlılar her şeyi tepkilerden sonra yapıyorlar .

Eziğiz ya başka açıklaması yok .

MK8800
15-03-2016, 08:57
Bir de şu lafa bayılıyorum. "istifa etse devleti kim yönetecek? Kemal mi Sero mu?"

Sen bi kaptır git şu milletin sırtından in de, nu millet kendi liderini kendi içinden çıkarır. Nicelerini yetiştirdi Türk milleti.

Şuan baştakiler dahil 20 senedir lider vasfında lider yetişmedi memlekette , bu saatten sonra da biri çıkıp kurtaracak demek hayalden öteye geçmez

Anıl E.
15-03-2016, 08:59
Şuan baştakiler dahil 20 senedir lider vasfında lider yetişmedi memlekette , bu saatten sonra da biri çıkıp kurtaracak demek hayalden öteye geçmez

Kurtaracak olan ülke belli ama ona kurtuluş mu deriz tecavüz mü bilinmez. Bunlardan kurtuluruz kurtulmasına ama olan bize olur ki olacakta yakın zamanda bu gidişle .
Tecavüze uğramış her ülkenin başlangıç serisini yaşıyoruz şu an da.

Dayı
15-03-2016, 09:00
20 senedir lider olabilecek vasıfta 3-5 kişi her partide çıktı ama hep önleri kesildi.

kickbuttowski
15-03-2016, 09:01
Bu saatten sonra bizi hiç kimse kurtaramaz. Ama dediğiniz yanlış. İşini iyi bilen namuslu şerefli insanlar var bu ülkede. Liderlik vasfı olan insanlar. Ama meydanlara çıkıp Kur'an sallayacak kadar haysiyetten yoksun olmadıkları için kimse iplemiyor.

ibozum
15-03-2016, 09:02
Dün Cnn Türk kanalında Ahmet Hakan'ın programını izledim avukat beyfendi dışında geriye kalan konuklar çok güzel açıklamalarda bulundu. Ülkenin resmi her yerde karşımıza çıkıyor gerçekten. Konuklardan biri diyor ki çözüm sürecini ben de destekledim ama uygulanma anlamında sıkıntılar vardı ve buralara geldi olaylar dedi. Adamın verdiği cevap '' Başka bir öneriniz var mı ?''
Yani hiç padişahıma toz kondurmayın,aman eleştirmeyin aman o her şeyin en iyisini bilir vs.

ve daha korkunç olan olay hiçbir şey ders olmamış gibi padişahın yaptığı açıklama dün akşam. ''YA BİZİMLE OLACAKSINIZ YA ÖLECEKSİNİZ.''

Memleket g.t, d.şak yalayıcısı dolmuş kimin umrundaki olanlar..

Daha geçtiğimiz ay olan patlama unutulmuş.. A. Selvi'de açık açık söylüyor.. "Terörle yaşamaya alışın" diye..
Bunca senedir alışmamışız şimdi mi alışacak bu millet, ne zaman patlayacaz diye her an tetikte mi gezicez? İstanbul, Ankara şimdi sıra İzmir'e gelebilir diye herkes bir panik ailemde..

Bu korkunun sebebi teröristler pi.çler mi yoksa buna zemin hazırlayan yönetim mi? Kim bu kadar iltimas verdi bunlara ben mi?
Mayınlar döşenirken, açılıma zarar gelmesin diye ses etmedik göz yumduk diyen kimdi?
Kandilden gelen soysuzları davul zurna ile karşılayıp karılı kocalı göz yaşı döken kimdi?
O tırlarda gönderilenler dönüp bizi vurmuş olmasın?

Bu böyle sürer gider.. Ama sorumlu olan var mı yok haşa hiç yanlış yaparlar mı, adamı zaten peygamber ilan etmiş ilahlaştırmışlar..

Gün gelecek o devran dönecek yaptıklarını bu dünyada ödeyecekler!..

Anıl E.
15-03-2016, 09:07
Memleket g.t, d.şak yalayıcısı dolmuş kimin umrundaki olanlar..

Daha geçtiğimiz ay olan patlama unutulmuş.. A. Selvi'de açık açık söylüyor.. "Terörle yaşamaya alışın" diye..
Bunca senedir alışmamışız şimdi mi alışacak bu millet, ne zaman patlayacaz diye her an tetikte mi gezicez? İstanbul, Ankara şimdi sıra İzmir'e gelebilir diye herkes bir panik ailemde..

Bu korkunun sebebi teröristler pi.çler mi yoksa buna zemin hazırlayan yönetim mi? Kim bu kadar iltimas verdi bunlara ben mi?
Mayınlar döşenirken, açılıma zarar gelmesin diye ses etmedik göz yumduk diyen kimdi?
Kandilden gelen soysuzları davul zurna ile karşılayıp karılı kocalı göz yaşı döken kimdi?
O tırlarda gönderilenler dönüp bizi vurmuş olmasın?

Bu böyle sürer gider.. Ama sorumlu olan var mı yok haşa hiç yanlış yaparlar mı, adamı zaten peygamber ilan etmiş ilahlaştırmışlar..

Gün gelecek o devran dönecek yaptıklarını bu dünyada ödeyecekler!..

Kendi yandaşları oy verenler asla ama asla sosyal medyada saldırıyı bile kınamıyorlar . Kınamak çocuk oyuncağı oldu ama bi ^#lanetolsun yazan bile yok bu kadar mı bu millet ? Dün adamlar televizyonda tartışma programı yapıyor,herkes birbirini uyarıyor çok detaya girmeyelim diye. Bu ne lan ? Yayın yasağı var tabii adamlar rahat konuşamıyor .
O yandaş avukat bey diyor ki 80'lerde 90'larda pkk yok muydu o zaman akp iktidarda değildi??? Adamın yaptığı savunmaya bakın ya , sokaktaki cahil adam bile aynı yorumu yapar . Ahmet Hakan'da çok sağlam golünü attı. O zamanlarda pkk vardı ama iktidar eleştiriliyordu dedi .

Aman kimse bir şey demesin,aman o bitanedir o her şeyin en iyisini bilir . Çok ciddi diyorum oy verenlerin hiçbiri kınama mesajı bile atmamış çok dikkatli takip ettim adamların umrunda değil . Haa bu olayı paylaşmıyorlar ama neleri paylaşıyorlar biliyor musunuz ? Cumhuriyet gazetesi ve chp ile ilgili asparagas bilgiler ..

Nasıl bağlandıysanız bunlara inşallah aynı bela gelir sizi de bulur orada ölen gençlerin yaşlıların çocukların hiçbir suçu yok tüm suç sizin.

Yigit-Y
15-03-2016, 09:09
Asker olsaydı idamda getirirlerdi işler çözülürdü.

Şimdi tabloya bakıyoruz polisde askerde bitik malesef...

!KO
15-03-2016, 09:19
su konunun yanına diğerleriyle karışmasın diye tarih atmamız bile ne halde oldugumuzun göstergesi

MK8800
15-03-2016, 09:36
Politikayi gecim kaynagi olarak goren zihniyet milletvekili oldugu surece bastakilerde onlardan hallice olacaktir bu bence degismez . Soyle konularda hayatta yorumumu esirgemem ki Forumdan sahsi tanisikligim olan cogu kisi bilir iktidarla ihale zamani calismisligimiz var devam da ediyor . Denk geldigim kadariyla bir tane bile elle tutulacak da ulkeye sahip cikacak adam yok . Sadece iktidar degil butun partiler ayni hepsi kolpaci sadece vatandasina , yandasina sov yapiyor . Net ornek vereyim daha 2015 nisan ayinda yumrukla birbirine girip meclisten 2 oturum uzaklastirma alan vekiller aksamina dikmende havalimani ihalesi icin yemege geliyordu ofise? Simdi kalkip bunlarin hangisine memleketi emanet edeceksin ya da seni savunacagina inanip neye gore saygi duyacaksin?

LnchCntrl
15-03-2016, 09:42
Anıl bir yorum görüyorum tam ben yazıcam, yerime zaten döktürmüşsün bütün düşüncelerimi, gönüller bir dostum ama kendini yorma,

bu adamlar öyle bir noktaya getirdiler ki ne olursa olsun bi şekilde sıyrılıp çıkıyorlar ben 3-4 sayfa önce uzun bi post yazdım tekrarlıyorum

açık ve net tehdit ediyorum

bugünki ağalar paşalar bir gün firar ederken bu ülkenin halkı yani biz, biz bize kalıcaz.

o zaman yanıldıklar, kandıklar sökmeyecek..

Durakta diri diri yanan Serap tan başlayacaz, ankaradaki patlamaya kadar hepsinin hesabını soracaz..

yusufcan_k
15-03-2016, 09:42
dün akşam kızılaydan eve yürüdüm hayalet şehir gibiydi resmen.. bugün patlamanın olduğu yer kısmen açılmıştı yol açık ama kaldırımın birisi tamamen kapalı.. otobüsten indim ve yerlerde ciddi cam kırıkları ve ölmüş güvercinleri gördüm.. içim acıdı yine gözlerim doldu.. bu arada arka sokaktaki bazı binaların da camları kırılmıştı..

ikuybu
15-03-2016, 09:53
http://www.bbc.com/turkce/haberler/2015/11/151130_bayik_mulakat_1

Şu röportajı okuyun.
içinde bulunduğumuz durum akp ve pkk savaşı,masum insanlar ne için ölüyor belli değil,çözümü var mı dersen bence yok ama terör hiç bir zaman bu ülkede bu kadar zirve yapmadı.
Eskiden dağdan inemeyenler verilen tavizlerden sonra sokaklarda,mecliste,üniversitelerde her yerde özgürlük safsatası altında her türlü eylemi yapmaya başladılar.
Allah sonumuzu hayretsin.

wolrath
15-03-2016, 09:54
Asker olsaydı idamda getirirlerdi işler çözülürdü.

Şimdi tabloya bakıyoruz polisde askerde bitik malesef...

askerin .nasini bellerlerken halk .otunu kaldirip tepki verseydi bu halde olmazdik...

ikuybu
15-03-2016, 09:57
edit : link yanlış olmuş bu olacak.

http://www.bbc.com/turkce/haberler/2016/03/160315_times_cemilbayik

Dayı
15-03-2016, 10:03
Ankara emniyet müdürü nün ilk beyanatı; Büyüklerimizin takdiri...

onursumer
15-03-2016, 10:12
neyse çok değil 1-2 bombadan sonra başkanlık garanti insanlar olmuş yarlanmış hayatlar gitmiş pekte onemli değil zaten başkanlık olsaydı zaten bunlar olmazdı

Anıl E.
15-03-2016, 10:16
ABD meşhur 11 eylül saldırı sonrası olağanüstü hal ilan etti resmen. Çok araştırdım adamların güvenlik zirvesi belki aylarca sürdü. Araştırdığım ve okuduğum kadarıyla dün ki programda ki konuğun anlattığı gibi sadece rapor özeti bir ansiklopedi kalınlığında.CIA nerde hata yaptı? FBI nerede hatalıydı ? Biz nasıl bir yanlış yaptık vs.. kendilerini suçladılar adamlar ne yapabiliriz dediler.

Şimdi ülkemize gelelim. Acil bir güvenlik zirvesi 1-2 saat hop ertesi gün cumhurureis i ziyaret tamamdııııırrrrr. Görev tamam basının karşısına çık klişe şeyleri söyle bir daha ki olayları bekle.

Bir cacık olmaz bu ülkeden.

Sert@ç
15-03-2016, 10:33
Buyuk usta kac yil oncesinden gormus vaziyeti...
https://www.facebook.com/mikropbirsayfa/videos/1007290479353948/

///M RIDER
15-03-2016, 10:38
yarım saat önce patlamanın olduğu yerdeydim kameralar,sivil polisler,yeni otobüs durağını tamamlayıp temizliğini yapan belediye işçileri,ve hızlı adımlarla arkasına bile bakmadan yürüyen insanlarımız.10 dk oturdum insanları seyrettim,otobüs şoförleri durağa tam yanaşmadan son yolcu daha ayağını atmadan tam gaz duraktan çıkıyor,yolcuların çoğu durakta beklemiyor otobüs gelince geriden koşup biniyorlar.Kendi toprağımızda kendi ülkemizde düştüğümüz duruma bak yazık

LnchCntrl
15-03-2016, 10:42
yarım saat önce patlamanın olduğu yerdeydim kameralar,sivil polisler,yeni otobüs durağını tamamlayıp temizliğini yapan belediye işçileri,ve hızlı adımlarla arkasına bile bakmadan yürüyen insanlarımız.10 dk oturdum insanları seyrettim,otobüs şoförleri durağa tam yanaşmadan son yolcu daha ayağını atmadan tam gaz duraktan çıkıyor,yolcuların çoğu durakta beklemiyor otobüs gelince geriden koşup biniyorlar.Kendi toprağımızda kendi ülkemizde düştüğümüz duruma bak yazık

Nası anlattın öyle yaşadım resmen abi

///M RIDER
15-03-2016, 10:51
sorma kardeşim insanın içi titriyor bunu yapan ve bunlara sebep olan zaten insanı geçtim de hayvan desen Allah katında günaha girersin .Hayvanında bir onuru gururu var. Ne olduğu belirsiz iki ayaklı mahlukatlar işte

34btr1907
15-03-2016, 10:52
Tam bombanın patladığı yere idam sehpasını yerleştir. İmralı'ya askeri helikopterini gönder.Getir o köpeği as. Meclisteki terörist köpeklere kelepçeyi tak. Tüm ülkede 1 ay sokağa çıkma yasağı ilan et. Ülkemiz emniyet güçlerinin tamamına (asker,polis) yetki ver, her ilde eş zamanlı operasyonlar yapsın. Taş üstünde taş pkkya destek veren omuz üstünde baş kalmasın.
Alıntıdır,çok doğru yazılmıştır.

Çözüm bu başka türlüsü yok,bunları yapamıyorsanda adamım diye,reisim diye ortada dolanma etek giy otur sarayda.

Ome_RS
15-03-2016, 10:53

daha çok taze.
Haftaya git birde otur izle geçen haftaki gibi aynı düzene girer.
Balık hafızalı milletiz. Her şeyi unuttuğumuzdan dolayı şimdi otobuse koşarak biniyor, 20 martta nereden uzak duralım diye düşünüyoruz.

Canselmo
15-03-2016, 11:25
Diyarbakır sur'a pazarlama için giden kuzenimle konuştum, buranın milletinin gözü dönmüş , imkan olsa herkes kendisini patlatır , kuzenimi tehdit ediyolarmış daha bunlar bişey değil , heryere korku salıcaz patlatıcaz diyolarmış, daha gerillalarımız inmedi cocukları öldürdünüz surda, yazın gerillamız inicek o zaman görüceksiniz . O da korkudan bişey diyememiş

Anıl E.
15-03-2016, 11:35
Bayık'ın açıklamalarında da tehdit var zaten .

vectra-tuner
15-03-2016, 12:04
Bunlar İran'a saldırmışlardı bi ara Abd gazıyla, İran bunları çatır çatır astı analarını belledi sonra bunlar tüydü biz İran'la baş edemeyiz dediler.. Çözüm basit ama yapılmayacak hiçbir zaman.. Bizim vergilerimizle köpekleri besliyorlar, Belediye imkanları ile devletten aldıkları paralar ile Asker Polis şehit ediyorlar.. Şimdide sıkışınca doğrudan Halka saldırmaya başladılar.. Teröre bulaşanın, Maddi manevi Destek verenin tüm sosyal güvencelerini iptal et gerekirse vatandaşlıktan çıkart, Asker şehit edeni As bak bakalım kalıyormu bu hainler.

Sinan58
15-03-2016, 12:24
terör belası tayyipmi her ne mikimse gitmeden bitmez.
doğudakilerden oy toplamak için doğunun her boku yemesine göz yumuyor.
Kendi gözünüzle görüyorsunuz, üniversitelerde bu ****** çocukları eylem yaparken fikir özgürlüğü oluyor.
terörist piçinin cesedini aracın arkasında aleme ibret bir şekilde süründüren "Kahraman Askerimizin" görevden alındığını ahmet davutoğlu denen yavşak söyledi, aynı şekilde "Bu devlet size ne yaptı diyen "Kahraman Askerimiz"inde hakkında soruşturma başlatıldığı söyleyen kişi ahmet davutoğlu yavşağı değilmiydi.
Ama buraya yazıyorum demedi demeyin, bu yavşaklar seçimlerde yine %50 alırlar, yalakaları çok.

300E
15-03-2016, 12:27
terör belası tayyipmi her ne mikimse gitmeden bitmez.
doğudakilerden oy toplamak için doğunun her boku yemesine göz yumuyor.
Kendi gözünüzle görüyorsunuz, üniversitelerde bu ****** çocukları eylem yaparken fikir özgürlüğü oluyor.
terörist piçinin cesedini aracın arkasında aleme ibret bir şekilde süründüren "Kahraman Askerimizin" görevden alındığını ahmet davutoğlu denen yavşak söyledi, aynı şekilde "Bu devlet size ne yaptı diyen "Kahraman Askerimiz"inde hakkında soruşturma başlatıldığı söyleyen kişi ahmet davutoğlu yavşağı değilmiydi.
Ama buraya yazıyorum demedi demeyin, bu yavşaklar seçimlerde yine %50 alırlar, yalakaları çok.

+999

Birde bombacı teroristlere taziye çadırlarıda kuruluyor, üstelik belediyeler kurulmasına yardım ediyorlar...

huseyinturk
15-03-2016, 12:37
Diyarbakır sur'a pazarlama için giden kuzenimle konuştum, buranın milletinin gözü dönmüş , imkan olsa herkes kendisini patlatır , kuzenimi tehdit ediyolarmış daha bunlar bişey değil , heryere korku salıcaz patlatıcaz diyolarmış, daha gerillalarımız inmedi cocukları öldürdünüz surda, yazın gerillamız inicek o zaman görüceksiniz . O da korkudan bişey diyememiş

Korku değilde karşındaki mal olduktan sonra boşa konuşmanın anlamı yok diye düşünüyor bazen insan. Etrafımda saf temiz çok doğulu var bir kısmı açmış gözünü Allah belasını versin diyor, bir kısmına biraz yüz ver Surda orda burda devlet perişan oldu modundalar. Kör cahil saçma sapan şeylere inanıyorlar, artık kızmıyorum bile onlara çünkü o adamın öyle düşünmesinin sebebi kötü niyeti değil, saflığı ve bazı ****** çocuklarının bu insanlar üzerindeki etkisi. Biraz konuşunca haklısın abi demeye başlıyorlar zaten, en basitinden sen müslümansın gerilla dediğin şerefsiz senin inandığın dine zarar veriyor, inandığın Allaha küfrediyor diyince tık kalıyor zaten adam, askerin bu gün benim, yarın kendi çocuğu olacağını düşünüp akıl edemiyor ama ben söyleyince dank ediyor adama. Tabi gerçekten iyi niyetli olan ve genelde gariban işçi takımı olanlar için konuşuyorum.

ErkanCanS
15-03-2016, 12:39
Adliyeye gidiyorsun memur acik acik pkk sempatizani oldugunu soyluyor , hastaneye gidiyorsun doktor ayni , universite hocalari desen dagdakilerden beter , polis teskilatina bile girmis bunlar . Devletin maasini alip devlet dusmanligi yapanlari sikayet etmek lazim . Sizden ricam bu tarz emin oldugunuz kamu calisanlari varsa bimere sikayet edin. Degisen bisey olmaz diye dusunmeyin , 15 gun icinde sorusturma aciliyor. Ozellikle sosyal medyadan pkk propagandasi yapan kamu calisanlarini fislemek lazim diye dusunuyorum.

Dunyanin her yerinde terore en buyuk darbe ekonomik olarak verilir. Bunlarin safinda olan is adamlarini ezersen sehirle dag arasinda kirilmalar baslar. Sehirde var olabilmeleri icin ilk unsur her zaman paradir.

Mikrop_Ali
15-03-2016, 12:41
+999

Birde bombacı teroristlere taziye çadırlarıda kuruluyor, üstelik belediyeler kurulmasına yardım ediyorlar...

Hangi belediye bunlar aciklarmisiniz?

300E
15-03-2016, 12:58
Hangi belediye bunlar aciklarmisiniz?

http://www.mersinportal.com/images/haberler/olen_pkkli_icin_akdeniz_belediyesi_taziye_cadiri_k urdu_h29730.jpg

Haber:http://www.mersinportal.com/mersin/olen-pkkli-icin-akdeniz-belediyesi-taziye-cadiri-kurdu-h29730.html

Bombacı için kurulmamış. Sabahda sosyal medyada gördüğüm bir çadırda, en son Ankara eylemindeki, teroristin çadırıydı, tabi belediyeler ile alakası var mı bilmiyorum.

rx-7
15-03-2016, 13:11
Kurulmuşu var.Akp li Selçuklu Belediyesi'nin YPG’li terörist Orhan Atıcı için kurduğu taziye çadırı...

http://i.sozcu.com.tr/wp-content/uploads/2016/03/13/taziye-cadiri-371.jpg

http://www.sozcu.com.tr/2016/gundem/akpden-ypgli-teroriste-taziye-cadiri-1134315/

vectra-tuner
15-03-2016, 13:18
Adliyeye gidiyorsun memur acik acik pkk sempatizani oldugunu soyluyor , hastaneye gidiyorsun doktor ayni , universite hocalari desen dagdakilerden beter , polis teskilatina bile girmis bunlar . Devletin maasini alip devlet dusmanligi yapanlari sikayet etmek lazim . Sizden ricam bu tarz emin oldugunuz kamu calisanlari varsa bimere sikayet edin. Degisen bisey olmaz diye dusunmeyin , 15 gun icinde sorusturma aciliyor. Ozellikle sosyal medyadan pkk propagandasi yapan kamu calisanlarini fislemek lazim diye dusunuyorum.

Dunyanin her yerinde terore en buyuk darbe ekonomik olarak verilir. Bunlarin safinda olan is adamlarini ezersen sehirle dag arasinda kirilmalar baslar. Sehirde var olabilmeleri icin ilk unsur her zaman paradir.

İnanmayın , Bunların iş adamlarına, ağır elebaşlarına Jest bizzat devlet eliyle yapıldı... Çözüm süreci tutaydı şimdi dağdaki Asker katili köpek memur olduydu İstanbul'da Ankara'da.. Başkanlık gelince terör nasıl bitecek? Size söyleyim , Özerk yönetim verilecek ve böylece çözüm sağlanmış olacak. Bugünkü durumun baş sorumlusu belli, Bu bir ABD-İSRAİL Projesiydi ve uyguladılar , İsrail'in açıklaması var Türk yönetimi istemesede Kürdistan kurulacak diye... Kürdistan isteyen Kürtler'de boşa sevinmesin bomba içinde,Terör içinde her gün ölerek *** içinde yaşayacaklar..

Mikrop_Ali
15-03-2016, 13:24
Konu başlığı Ankara patlama beyler doğuya doğuya ilerledikçe çok farklı şeyler çıkar.
Ankara da da çadır kuruluyor mevzuda bu patlama olunca ben çadır ekibinde olduğum için yazdım. Şehitler ve bu tarz olaylarda hayatını kaybedenler için buyuksehir de kuruyor.

Nightfish
15-03-2016, 13:46
Beyler birisi bakanlıkta çalışan arkadaşım olmak üzere farklı farklı kişilerden şu andaki canlı bomba ihbarıyla ilgili yazılar geliyor.

Tunalı'da bir canlı bombanın kaçtığı ve bölgenin boşaltıldığına dair bilgi gelmiş. Bakanlık personelini de Ankamall'dan uzak durulması konusunda uyarmışlar. Aman siz de dikkatli olun.

By CrAzY
15-03-2016, 13:47
Gordion da canlı bomba yakalanmış AVM boşaltılıyormuş.

clioGT
15-03-2016, 13:51
http://www.sondakikaturk.com/gundem/gordion-avm-haberleri-asilsiz-cikti-h24152.html

wolrath
15-03-2016, 13:58
bize her allahın günü faaliyetler, esgaller, robot resımler ve plakalar gelıyor.

ya arkadaslar nereye kadar yani bu sekılde yasayabılırız?

Turk milleti 3 tane .için hain saldırısıyla tırsmaz, bunu kanıtsamak olarak gormuyorum ben. hayatımızı onların ıstedıgı sekılde yonlendırmeyelım. got korkusuyla yasanmaz. allah korusun elbette kımse bu sekılde ölmek ıstemez ama onların ıstedıgı tedırgın bır halk yaratmak ve ıstedıklerı tum pıslıklerı yaptırabılmek.

tepkımızı sosyal medya olsun dıger ortamlarda olsun hukuksal cerceve ıcerisınde gosterelım elbette ama korkudan evden cıkamayan bır Turkiye olmayalım...bugun annemlerı ıngıltereye ugurladım,o da 10 bın defa soylendı ; oglum avm ye gıtme , motorla karakol onunde durma dıye. ona da durumu bu sekılde ızah ettım. terorıstlerın ve baglıların ıstedıgı gıbı bır hayat surmem, aıleme de surdurmem.

wiesmann
15-03-2016, 13:59
bende farklı kaynaklardan duyumlar aldım. bugünlerde çok kalabalık yerlerde dolaşmayalım. şu an söğütözü civarında helikopter dolanıyor. 40dk önce de siren sesleri vardı.

kaos ortamı oluşturulmadan dikkatlice evlere geçmekte fayda var. hepinizi ve milletimizi Allah korusun.

ErkanCanS
15-03-2016, 14:00
Avm , Kamusal alanlar , havayollari gibi yerlere cok sayida bomba ihbari yapiliyormus. Terorun baslica hedefi kamusal faliyetlere kesik atmak zaten . İnsanlari korku ve panige surukleyip devletin isleyinde ekonomik ve sosyal infial uyandirmak.

Diyadin
15-03-2016, 14:03
haftasonu uçak seferlerinde aksama olur mu arkadaşlar?

2jz
15-03-2016, 14:06

Ankamall civarında da bomba yüklü araç bulunmuş galiba.

vectra-tuner
15-03-2016, 14:09
Avm , Kamusal alanlar , havayollari gibi yerlere cok sayida bomba ihbari yapiliyormus. Terorun baslica hedefi kamusal faliyetlere kesik atmak zaten . İnsanlari korku ve panige surukleyip devletin isleyinde ekonomik ve sosyal infial uyandirmak.

Amaçları Ekonomiyi vurmak eyvallah ama asıl Ekonomiyi bizzat devletin başındaki kişi vurdu... Hergün Borsada işlem gören şirketler dahil İflas ertelemeler patır patır geliyor.. Sunni olarak Borsa yükseltilip Döviz baskılanıyor ki Bizzat CB'nin dediği gibi 2001 krizinden beter kriz gelir demesi sanırım birşeyler ifade ediyor... Tam Çöküşe çok az kaldı , Ortadoğu pisliğinin içine girip Arap Katar'dan medet ummak kadar salakça birşey olamaz.. Ne İhracat kaldı ne Turizm... Mesut abileri Barzani de sattı bunları... İyide şimdi bende şunu sormak istiyorum bu ülkenin kurucusu M.Kemal Atatürk Ortadoğu'ya bulaşılmaması gerektiğini 100 sene önceden görmüş sonucu baştan belli olan bir pisliğin içine neden girdiler?

2jz
15-03-2016, 14:22

Dediklerin doğru ama istihbarat kuruluşları zafiyet gösteriyor, devlet erkanı çıkıp patlamalar normal burası ortadoğu diyorsa halk ne yapsın? Şu an ankarada insanlar tedirgin. Üniversitelerde sınıflar yarı yarıya boş. Güzergahı sıkıntılı olanlar derse gelmiyor. İnsanlar dışarı çıkmaya çekiniyor artık.

"Ya 400 yada kaos"
Kaosun kimin işine yaradığı 400'ün içinde saklı.

Kahn23
15-03-2016, 14:23

Haberlere inanası gelmiyo insanın ama böyle bi açıklama açıklama gelmiş.

konuyla ilgili olarak Ankara Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

"15.03.2016 günü son bir saat içerisinde 'Ankara Gordion AVM’de iki terörist yakalandı' ve 'Bomba yüklü araç yakalandı' şeklinde sosyal medyada yer alan haberler asılsız olup; bu tarz haberlerin vatandaşlarımız üzerinde infial yaratmaya yönelik yapıldığı tespit edilmiştir. Ankara Emniyet Müdürlüğü olarak görev ve çalışmalarımız hassasiyetle yürütülmektedir. Resmi bir açıklama yapılmadıkça vatandaşlarımızın bu ve buna benzer sosyal medyada çıkan haberlere itibar etmemesi gerekmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

wiesmann
15-03-2016, 14:24
toplumda infial oluşmaması için yapılmış bir açıklama. (hala helikopterler dönüyor tepemizde)

http://www.hurriyet.com.tr/ankara-valisi-kiliclar-canli-bomba-iddialarina-yanit-verdi-40069545

malesef sosyal medyanın korkunç bir gücü var.

dahan
15-03-2016, 14:24
pkk darbe yedikçe,,ankarada bomba patlıyo...bu kürtlerin yüzde 50si pkk sempatinazı,bu kesim bu bombalı saldırıları haklı buluyo kendilerince,,yani adamların beyinleri farklı frekansta çalışıyo,,bunların herbiri birer potansiyel terörist,zaten doguda her ev cephanelik gibi,gece terörist olup gündüz halkın arasına karışıp normal vadandaş gibi yaşarlar,,,bunu askerde biliyo poliste,,,,,tayyib zamanında pkk ya çagrı yaptı dagda degil mecliste hakkınızı arayın diye sonra hdp geldi pkknın siyasi kolu,,,,,sonra açılım saçmalıgı geldi pkk bu süreçte güçünü katladı,,bizim mit ve tayyibin haberi olmadı diyemiyom bal gibide bundan haberleri vardı,,,,daha diycek çok şey varda kısa tutuyom,,,,adam açıklama yapıyo ilk şıkta paralel yapıyı sölüyo halen paralel yapı diyo ,,,adam gecmişinden intikam almayı bitiremedi gitti ,,,,,kısacası bu adam gitmedikçe pkk ile tam güç mücadele edilemez,,,, pkk propagandası yapanları degilde,,kendisine atatürk resmi gösteren vadandaşı gözaltı emri veren adamdan ne hayır çıkar ki,,,,

Sti_Ozan
15-03-2016, 14:26
Bu ulkenin anasi agladi hatta gozunde yas bitti,hadi siz yasadiniz yasayacaginizi. 80 leri 90 lari gordunuz,guldunuz eglendiniz. Ben ve benim neslim ne yapacak? Gozumuzu actik tayyip,belkide yarin gozumuz kapanacak tayyip? Soruyorum size Turkiye boyle biyermiydi? Evden disari ciksak eve hirsiz girer,hirsiz girmese gittigimiz yer havaya ucar. Bumuydu Turkiye? Biz neden goremedik Turkiyenin gercek yuzunu,gercek guzelligini? Yazik.. hemde cok yazik. Onca insanin,onca cocugun ahi ne olacak ey allahtan korkmaz. Daha bugun sinifimdaki bi kiz "o gitse kim gelecek,kim yonetebilir ulkeyi" dedi,yazik hemde cok yazik. Yemek yemeye para bulamamis beynini peynir ekmekle yemis anlasilan. Kendimi bildim bileli geri gidiyoruz,hemde en gerilere ve hala bu tarz konusanlar var. Allah onunda ona yardim eden herkesinde belasini versin. Bu ulkeyi,bu canim memleketi bize zehir edenlere hakkimi helal etmiyorum.

naci
15-03-2016, 14:27
"Sheraton da çalışan bir arkadaşımdan haber geldi, güvenlik müdürleri ile içişlerinden aldıkları maile istinaden hepsini uyarmış. Bugün 6-9 arası tunalı ve ankamallda bombalı eylem varmış" diye mesajlar geliyor. İnsan inanmakla inanmamak arasında tereddüt eder duruma geldi.

dahan
15-03-2016, 14:30
zaten bu bombalar patlamadan öncede ankamal girişte aynalarla bomba arama yapmıya çalışıyolar,,,,,arabanın altına bakıyolar sanki bomba arabanın altında ,,,,içine bakmak akıllarına gelmiyo,,,,,,hem bomba ankaraya girdigi anda heryerde patlatılabilir kimsenin haberi bile olmaz,,,onu mit önceden takip edecek

makif84
15-03-2016, 14:35
Çoğu alışveriş merkezinde durum bu Sabah kentparka girdim bagaja bakıyor.Kocaman çanta var hiç bir dedektörle filan bakmıyor.Bomba gördün mü hayatında diye sordum tabi biz bu işin uzmanıyız diye geçiniyorlar.

MTZ
15-03-2016, 14:54
Beyler boğaz içi köprüsünde trafik durdurulmuş, bi bilgisi olan var mı

clioGT
15-03-2016, 15:01
Nihat Sırdar @nihatsirdar 15 sn.15 saniye önce
Boğaziçi Köprüsü'nde şüpheli araç var. Bomba imha ekipleri olay yerinde. Köprü iki yönlü trafiğe kapatıldı...

makif84
15-03-2016, 15:02
Habertürkte haber var köprü tafike durdurulmuş

O.Z
15-03-2016, 15:03
Şuan boğaziçi köprüsü canlı yayına girdi , son dakika süpheli araç dolayısıyla trafiği durdurmuşlar !

wolrath
15-03-2016, 15:04
yahu kamera vs yok mu? nasıl bırakıp gıdebılıyorlar o aracı oraya?

Nightfish
15-03-2016, 15:05
bir önceki sayfada yazdığım mesajla ilgili olarak bir kaç polis tanıdıktan da teyit aldık. Ankamall ve Tunalı'dan uzak durun diyorlar.

clioGT
15-03-2016, 15:06
http://www.dha.com.tr/dhayayin/

canlı yayın köprüden

Sinan58
15-03-2016, 15:12
Ülkemizi ne hale getirdi ****** çocukları, canlı yayından şüpheli araç izler olduk.
Ülkeyi bu hale getirenlerin gelmişini geçmişini mikeyim.

dirk
15-03-2016, 15:12
bomba var mı yok mu ? niye bu kadar sürdü varda imha mı ediyorlar ?

MTZ
15-03-2016, 15:14
bomba var mı yok mu ? niye bu kadar sürdü varda imha mı ediyorlar ?

On kapı funye ile patlatıldı simdi inceliyorlar

BARR
15-03-2016, 15:16
Bişey çıkmadı.

O.Z
15-03-2016, 15:23
Yawww ne insanlar böyle bir günde boğaz köğrüsünde araç park edilip başı terk edilirmi bozulduysa ara çekici yada polisi bildir . Ne biçim insanlar var. . . Töbe töbe

AliGizda
15-03-2016, 15:26
Trafik açılmış gibi duruyor? Haberlerde bulamadım, araçtan birşey çıktımı?

aslan
15-03-2016, 15:29
Yakıtı bitmiş aracın

burakgunay
15-03-2016, 15:38
ankarada genelkurmay mesaiyi erken bitirmiş arkadaşım stajyer olarak çalışıyor erken cıkmıslar, arkadasımın ablası doktor, asistanları doktorları vs eve yolluyorlar hastane boşaltılıyor

snan1910
15-03-2016, 15:39
Yakıt bitip sağa çekip arkadan gelen arabaya binmek pek mantıklı değil açıkcası,
Bakalım kameralardan çıkar heralde

Dayı
15-03-2016, 15:40
Bildiğim kadarı ile ayna ile bomba değil lpg li araba kontrolü yapılıyor, otoparklara girişi yasak olduğu için.

Çoğu alışveriş merkezinde durum bu Sabah kentparka girdim bagaja bakıyor.Kocaman çanta var hiç bir dedektörle filan bakmıyor.Bomba gördün mü hayatında diye sordum tabi biz bu işin uzmanıyız diye geçiniyorlar.

300E
15-03-2016, 15:41
Ben AVM de bomba bulundu vs, haberlerine inanmıyorum. Adamlar yapmak istedikten sonra direk yakalanmadan yapıyorlar zaten.

Er34
15-03-2016, 15:44
O kadar paranoyak oldum ki yakıtı bittiğine inanamıyorum o aracın.

Nightfish
15-03-2016, 15:47
ankarada genelkurmay mesaiyi erken bitirmiş arkadaşım stajyer olarak çalışıyor erken cıkmıslar, arkadasımın ablası doktor, asistanları doktorları vs eve yolluyorlar hastane boşaltılıyor

Genelkurmay'ın kapısında şüpheli paket var, onu patlatacaklarmış.

ES353
15-03-2016, 15:48
Ne kadar tesadufki bi kac gun once ankara patliyor daha sonra 5 10 bombali arac plakasi ve arac markasi veriliyor ve bugun o verilen arac markalarinin icinde beyaz fiat olarak gecen tarife uyan.bir arac kopru cikisi terkedilip sahibi arkadaki araca binip uzaklasiyor vay be demek.benzini bitmis he. Bu adam saatlerdir nerde o zaman ? En yakin benzin istasyonu z.kuyuda shell istasyonu oraya gidip gelmesi en.fazla 20 dk nerde bu adam? Biraksinlar.bu isleri.

Sinan58
15-03-2016, 16:00
ANKARA"daki patlamadan sonra yüzünü dahi görmediğim, sadece facebook hesabımda ekli olan yabancı birisi bana mesaj atmış bugün.
Mesaj aynen şu şekilde;
"Hello Sinan my friend,I want to pass my deepest condolences to you for the blast that happened in your country. May you be strong in your spirit for your people. We are with all peace loving people of Turkey at this time".

burakgunay
15-03-2016, 16:01
ANKARA"daki patlamadan sonra yüzünü dahi görmediğim, sadece facebook hesabımda ekli olan yabancı birisi bana mesaj atmış bugün.
Mesaj aynen şu şekilde;
"Hello Sinan my friend,I want to pass my deepest condolences to you for the blast that happened in your country. May you be strong in your spirit for your people. We are with all peace loving people of Turkey at this time".

sağolsunlar da neye yarar...

ufuksaracci
15-03-2016, 16:03
sağolsunlar da neye yarar...

En azından samimi içten duygularla üzüntüsünü belirtmiş. Başımızdakiler işte bunu bile yapamıyorlar.

Dragger
15-03-2016, 16:10
Bu köprüde benzin bitti hikayesi de oyunun bir parçası bence.

Bak hemen yakaladık, herşey kontrol altında gibi...

Ya da bak istesek köprüde bile patlatırız gibi...

Her iki tarafın oyunu olabilir diyeceğim ama benim şahsi düşüncem bu saldırıları yapanla hesapta önlemeye çalışanlar aynı...

burock
15-03-2016, 16:26
Tunali da araçları arama yaparak geçiyorlarmış

MCN21
15-03-2016, 17:35
O kadar paranoyak oldum ki yakıtı bittiğine inanamıyorum o aracın.

O konuda bende inanmiyorum. Koprunun girisi cikisi polis kimse adami gormemis mi? Birde baska arabaya bindi gitti muhabbeti var. Hemende kopruden arac cevrilebiliyor zaten! Bence ortami karistirmak icin yapilmis bir eylem. Ha birde diger mevzu adamlar malesef defalarca patlatti. Yani yakalanmadan islerini halledebiliyorlar!!

Redfish16V
15-03-2016, 17:37
Bugün emniyete gitmiştim plaka işlemleri için.. ankamall ve çevresi,dolmuşa binenlerin korkusu.. Attığım her adımda yine bişey olacak korkusuyla yaşıyoruz resmen..

forwett
15-03-2016, 17:39
Ben AVM de bomba bulundu vs, haberlerine inanmıyorum. Adamlar yapmak istedikten sonra direk yakalanmadan yapıyorlar zaten.

Hadi optimum'da falan bulunsa neyse de Ankara'nın en boş avmlerinden biri Gordion. Hiç bir oç terörist de boş avmyi havaya uçurmaz heralde.

süleymann
15-03-2016, 19:29
yazdıklarızınız konusunda hemfikirizm. ama hiçmi teröristin şuçu yok adam çıkmış bi çogunuzun oy verdigi partiye ortaklık teklif ediyor akademisyen cıkıyor teröriste direnişçi diyor parti lideri cıkp teröriste arkadaşlar diyor oyuncu cıkıyor gerilla annesini oynamak istiyorum diyor gazetci cıkıyor devletin yatak odasını ifşa ediyor.

bunların hiçmi suçu yok bence asıl suçlu bunlar aydın kisvesi altında bu adamları besliyorlar cesaretlendiriyor ama bi laf söyle aydın kişi bunlar. ben tamamen arada kalmış durumdayım yukarı tükürsel sakal asagı tükürsen bıyık. siyaseti cumhurbaşkanına hakaret etmekten ibaret olan insanlardanmı medet umacagız onuda çözebilmiş degilim.

biliyorum burada demokrasi yok baştada yazıyor zaten belki banlanacagım. artık toprakmı istiyorlar verin gitsin diyen birine kimsenin gıkı cıkmıyorsada banlayın gitsin...

süleymann
15-03-2016, 20:20
Telden yazıyorum uzun uzun yazamayacagım.

Rahmetli erbakan döneminde bısnaya silah gönderiliyor gizli bosnalılar o silahlarla sırpları öldürüp silahlarını alıyor o silahlarla karakolları alıp bölgeleri kurtarıyorlar bi nebzede olsa bosnanın kurulmasına yardım ediliyor. Erbakan bu konudada hesap vermek zorunda kalıyor.

Ben hatırlamıyorum mite bu kadaryüklenien bi dönemi mit şimdimi aklınıza geldi fransada istihbarat yokmuydu
Tmm tayyip tu kaka arkadaş adam eylem yapıyor millet vekili gidip cıkarıyor iki ay sonra bomba patlatıyor.

Oy verenler koyun v.s cok merak ediyorum kime oy verdin evromoz

süleymann
15-03-2016, 20:22
Neyse telden yazamadım silinmiş baZı yazılar yarın pcden yazarım.

34btr1907
15-03-2016, 20:56
Teröristin elbette suçu var.. Ama , dan sonrasını okumazlar dıcektım ki bır alt mesajda gördüm,uzun uzun yazıcak olanlar boşa yazmayın derim,işe yarasaydı 12 13 yılda zaten yarardı.

34btr1907
15-03-2016, 21:01
Telden yazıyorum uzun uzun yazamayacagım.

Rahmetli erbakan döneminde bısnaya silah gönderiliyor gizli bosnalılar o silahlarla sırpları öldürüp silahlarını alıyor o silahlarla karakolları alıp bölgeleri kurtarıyorlar bi nebzede olsa bosnanın kurulmasına yardım ediliyor. Erbakan bu konudada hesap vermek zorunda kalıyor.

Ben hatırlamıyorum mite bu kadaryüklenien bi dönemi mit şimdimi aklınıza geldi fransada istihbarat yokmuydu
Tmm tayyip tu kaka arkadaş adam eylem yapıyor millet vekili gidip cıkarıyor iki ay sonra bomba patlatıyor.

Oy verenler koyun v.s cok merak ediyorum kime oy verdin evromoz

:hehe::hehe::bravo: haklısın vallahi gideyim iett ye yükleyenim sen nasıl orda yolcu alırsın diye patlatıcaklar bılmıyormusun dıye...

kafalara gel

ErkanCanS
15-03-2016, 21:08
İlkokulda vatandaslik gibi bir ders koyup bunu surekli ve zorunlu hale getirmek sart. İnsanlar bir partiye oy veriyor , kendilerini o partinin katiksiz savunucusu haline getiriyor.

Oncelikle sen bu devletin musterisisin sayin abicim ablacim bunu anla artik. Musteri olarak her zaman daha iyisini daha az maliyetle edinmek istersin. Devletle tabiki manevi baglarimiz var fakat icinde yasadigimiz ekonomik durumda , devlet bize hizmet satan bir sirket haline gelmistir. Bu sirketin yoneticisini yani hukumetini sen belirliyorsun. Elestiriceksin , sorgulayacaksin , her zaman daha iyisini isteyeceksin. Adam sana saglik hizmetini bile satiyor . Guvenligini saglayamiyor ama sen bu duruma " seninki olsa ne yapacakti sanki " diye yaklasiyorsun.SACMALİYORSUN . ENAYİLİK YAPİYORSUN . 5 yilda bir oy verdigin ve ustune ustluk yedi sulalesini zengin ettigin bir adam icin ; kendinden , ailenden , gelecek nesillerden vazgeciyorsun. Sen bir piyonsun sayin abim . Adam yoldan gecerken hepimizin yolunu kapatiyorlar. Bu bana oy verdi buda yolu kullansin demiyorlar. Belki hayatin boyunca goz rengini ciplak gozle goremeyecegin birine neden bu kadar baglaniyorsun ? 100 lira kazandirdigin bir isletmeyle bir sikintin olunca ne tepki veriyorsun ?

Bu devlete-hukumete gecen yil kac lira dolayli-dolaysiz vergi verdigini hesap et. Biraz muhalif ol be abicim.

suk3b3
15-03-2016, 21:14
Nereye alıyorsun kimi aliyorsun yok istihbarat eksikmis yok bilmem ne .bos konuşmayın. Sen batıda cebinde boncuk tabancayla yakalan 3 yilla yargilanirsin. Doguda adam bize docka ile sıkıyor. Mühimmat bitince teslim oluyor. Sirf teslim oldu diye devletten hibeler yardimlar sosyal hizmetler neler alıyor. Aglamayana meme yok kardeşim. 3 aydir cizredeyim 20 kilo verdim günde 2 öğün yogurt yiyorum . Kimse boş konuşmasın .devlet herseyi biliyor. Benim bayramlik ağzımi actirmayin meslegimden olurum.
En basiti pkk üyesi elinde Keleş ile yakalanan birinin 6136kanun /12md/4fk ye göre ve tck 314/2 ye göre 20 senesi taş. Nerde kardeşim niye yatmiyolar. Aaaaa siyasi koldan yargılanıyor amina koyum böyle düzenin. Hayatimiz sikildi

livaneli
15-03-2016, 21:33
Hiçbir parti suçsuz değil; aksine hepsi suç sahibi ve ortağı.Yapan da yaptıran da kukla eden de, kukla olan da onlar.

burkaykalyon
15-03-2016, 21:51
Ya amk memleketinde hırsızın hiç mi suçu yok? AKP iktidarda istihbaratı yapmadı-güvenliği sağlayamadı. CHP adam akıllı muhalefet yapmıyor(YAPAMIYOR DEĞİL). MHP Milliyetçilik duygusunu ayaklar altına aldı. hdp'li yavşakları söylemeye gerek yok herkes neye hizmet ettiğini biliyor.

E tamam da burada tek suçlu aramak niye? Neden AKP? İktidarda CHP olunca daha mı güvende olacağız? MHP iktidarda olunca daha mı Milliyetçi olacağız? Bu bombaları patlatanları kimse konuşmuyor? Hayırdır? Ulan adamlar 15 senedir iktidarda her bombayı her terör olayını bize sindirdiler, bunu öğrettiler. Diğerleri olunca çok mu farklı olacak zannediyorsunuz?

AKP istihbaratı yapamıyorsa CHP diyecek ki hop birader napıyorsun? CHP'ye yanıt MHP'den gelecek Milli duygularla gereken adımları atacak. Terör araştırma komisyonu oluşturulmasına red oyu vermeyecek mesela. hdp yi hiç söylemiyorum kendileri güya barış istiyor ama neyse o ayrı konu.

Ne olacak bu işin sonu? Bunu konuşmak lazım bence. Çözüm üretmek lazım. Yoksa daha çook bomba patlar. İstanbulda'da patlar, Ankara'da da, İzmir'de de.

ghibli06
15-03-2016, 21:56
yazdıklarızınız konusunda hemfikirizm. ama hiçmi teröristin şuçu yok adam çıkmış bi çogunuzun oy verdigi partiye ortaklık teklif ediyor akademisyen cıkıyor teröriste direnişçi diyor parti lideri cıkp teröriste arkadaşlar diyor oyuncu cıkıyor gerilla annesini oynamak istiyorum diyor gazetci cıkıyor devletin yatak odasını ifşa ediyor.

bunların hiçmi suçu yok bence asıl suçlu bunlar aydın kisvesi altında bu adamları besliyorlar cesaretlendiriyor ama bi laf söyle aydın kişi bunlar. ben tamamen arada kalmış durumdayım yukarı tükürsel sakal asagı tükürsen bıyık. siyaseti cumhurbaşkanına hakaret etmekten ibaret olan insanlardanmı medet umacagız onuda çözebilmiş degilim.

biliyorum burada demokrasi yok baştada yazıyor zaten belki banlanacagım. artık toprakmı istiyorlar verin gitsin diyen birine kimsenin gıkı cıkmıyorsada banlayın gitsin...

ilk sayfalarda insanlar gerekene gerekli cevabı verdiler... bu işi bir yapan var iki yaptıran var 3 de bunun sorumluluğunu taşıyacak olan var... sadece ilk kesime mi tepki gösterelim? 3 gün aralıksız söveriz, peki sonra? bunun sorumluluğunu taşıyan makamlara eleştiri getiremeyecek miyiz? o bildiriye imza atan sözde aydınların sence yüzde kaçı 'AKİL ADAM'dı??? bu bildiriye imza atanları ben de eleştiriyorum mesela, o bildiriye de %100 karşıyım, bir gazetecinin bi öğretim görevlisi bir yazarın imza atması mı etkilidir yoksa 'valilere operasyon yapmayın emri verdim' 'evet PKK ile görüşme talimatını ben verdim' 'sayın Öcalan'ın fikirlerini önemsiyoruz' vb söylemler ve de onu söyleyen makamlar mı? biz sorumluları ararken, teröristleri mi savunuyoruz???

Anıl E.
15-03-2016, 22:01
Ya amk memleketinde hırsızın hiç mi suçu yok? AKP iktidarda istihbaratı yapmadı-güvenliği sağlayamadı. CHP adam akıllı muhalefet yapmıyor(YAPAMIYOR DEĞİL). MHP Milliyetçilik duygusunu ayaklar altına aldı. hdp'li yavşakları söylemeye gerek yok herkes neye hizmet ettiğini biliyor.

E tamam da burada tek suçlu aramak niye? Neden AKP? İktidarda CHP olunca daha mı güvende olacağız? MHP iktidarda olunca daha mı Milliyetçi olacağız? Bu bombaları patlatanları kimse konuşmuyor? Hayırdır? Ulan adamlar 15 senedir iktidarda her bombayı her terör olayını bize sindirdiler, bunu öğrettiler. Diğerleri olunca çok mu farklı olacak zannediyorsunuz?

AKP istihbaratı yapamıyorsa CHP diyecek ki hop birader napıyorsun? CHP'ye yanıt MHP'den gelecek Milli duygularla gereken adımları atacak. Terör araştırma komisyonu oluşturulmasına red oyu vermeyecek mesela. hdp yi hiç söylemiyorum kendileri güya barış istiyor ama neyse o ayrı konu.

Ne olacak bu işin sonu? Bunu konuşmak lazım bence. Çözüm üretmek lazım. Yoksa daha çook bomba patlar. İstanbulda'da patlar, Ankara'da da, İzmir'de de.

Ana muhalefet partisi liderinin açıklamasından bir gün sonra aylardır emniyet müdürü olmayan başkent é sonunda müdür atandı sen neyden bahsediyorsun ?

Evet çoğu dediğin de haklısın . Bence komple istifa edilmeli benim görüşüm bu . Hepsi kendi içinde iktidardır ne o iki koltuğu başarısız olduğu halde bırakmayan iki lider ne de diğeri .

Huzursuzluk kapımız dan içeri girdi . Babam normal gelme saatinde eve ise gelmeyince hemen yapisiyorum telefona korkudan . Yolda yürürken korkuyorum , önümde yabancı bir plaka araba uzun süre durunca tırsıyorum.

İşin kötü yanı da olan bize olacak neden ? Sığınacak güvenecek kimsemiz yok Allah dan başka .

forwett
15-03-2016, 22:04

Çözüm olsa üretilir. Bu ülkede senin benim gibi adam milletvekili olamıyor. Milletvekili adayı olmak için delegelere milyonlarca lira rüşvet yedirmen gerekiyor.

Haydi milletvekili oldun diyelim hatta başbakan oldun. Arkanda paran ve gücün yoksa ne kadar iyi çalışırsan halkın işçinin yanında olursan ol, 2001'deki gibi bi kriz çıkarırlar, darbe yaparlar hatta öldürürler seni. E ne yapacaksın o zaman. Dünya çapında söz sahibi biri olacaksın ki devletinin içindeki o devlet düşmanı gazetecileri, iş adamlarını, hatta halkın bir kısmının sesini soluğunu keseceksin. Çünkü yaptığın her iyi iş bu adamların zararına olacak senin onların sesini kesecek gücün olmaz ise onlar senin kafanı keserler.

Burası maalesef gelişmiş bir ülke değil. Bu ülkede bir devlet politikası yok. Bu ülkenin bir partisi iktidara geldiğinde bir politika izliyorsa diğeri geldiğinde tam tersini izler. Biz ülke olarak treni kaçırdık arkadaşlar. Biz belki terörü bitiririz ama yenisi mutlaka başlayacak. Belki ekonomik refahımız artar ama bu kadar nüfusla asla batı avrupa kıvamına ulaşamayız.

burkaykalyon
15-03-2016, 22:09
Ana muhalefet partisi liderinin açıklamasından bir gün sonra aylardır emniyet müdürü olmayan başkent é sonunda müdür atandı sen neyden bahsediyorsun ?

Evet çoğu dediğin de haklısın . Bence komple istifa edilmeli benim görüşüm bu . Hepsi kendi içinde iktidardır ne o iki koltuğu başarısız olduğu halde bırakmayan iki lider ne de diğeri .

Huzursuzluk kapımız dan içeri girdi . Babam normal gelme saatinde eve ise gelmeyince hemen yapisiyorum telefona korkudan . Yolda yürürken korkuyorum , önümde yabancı bir plaka araba uzun süre durunca tırsıyorum.

İşin kötü yanı da olan bize olacak neden ? Sığınacak güvenecek kimsemiz yok Allah dan başka .

Ya bana şimdi CHP'yi savunma burada. Aynı açıklamayı Muharrem İnce önceki Ankara patlamasında da yaptı. Sen şimdi ciddi ciddi CHP ''Emniyet Müdürü Yok'' dedi diye müdür mü atandı zannediyorsun? Asıl sen neyden bahsediyorsun?

Bugün o Boğaziçi Köprüsü'ndeki olaydan(ki bana göre büyük senaryo) 15 dk önce köprüden geçmiştim. Ulan resmen bedavadan yaşıyoruz. Olayı duyunca kaynar su indi kafamdan aşağıya. İnsan hayatı için var mı daha ötesi? Her gün nerede öleceğim, nerede kolum-kafam kopacak korkusuyla yaşamak?

Adamlar bunu empoze ettiler. Bunu AKP yaptı CHP çanak tuttu MHP sıvazladı hdp nin ekmeğine yağ sürüldü. Ee sonuç? AKP istifa etsin. Etsin tamam. Eylem yapılacaksa en önde koşarım ama CHP'yi, MHP'yi savunmayın bana gözünüzü seveyim.

Sinan58
15-03-2016, 22:10
Çözüm olsa üretilir. Bu ülkede senin benim gibi adam milletvekili olamıyor. Milletvekili adayı olmak için delegelere milyonlarca lira rüşvet yedirmen gerekiyor.

Haydi milletvekili oldun diyelim hatta başbakan oldun. Arkanda paran ve gücün yoksa ne kadar iyi çalışırsan halkın işçinin yanında olursan ol, 2001'deki gibi bi kriz çıkarırlar, darbe yaparlar hatta öldürürler seni. E ne yapacaksın o zaman. Dünya çapında söz sahibi biri olacaksın ki devletinin içindeki o devlet düşmanı gazetecileri, iş adamlarını, hatta halkın bir kısmının sesini soluğunu keseceksin. Çünkü yaptığın her iyi iş bu adamların zararına olacak senin onların sesini kesecek gücün olmaz ise onlar senin kafanı keserler.

Burası maalesef gelişmiş bir ülke değil. Bu ülkede bir devlet politikası yok. Bu ülkenin bir partisi iktidara geldiğinde bir politika izliyorsa diğeri geldiğinde tam tersini izler. Biz ülke olarak treni kaçırdık arkadaşlar. Biz belki terörü bitiririz ama yenisi mutlaka başlayacak. Belki ekonomik refahımız artar ama bu kadar nüfusla asla batı avrupa kıvamına ulaşamayız.

terör belasını bitirmek şu son 2 yıldır imkansılaştı kardeşim, ortadoğuda ne kadar terör örgütü varsa hepsine bulaştık.
Şu anda düşman olmadığımız ülke kalmadı sanırım. Arkamızda duran ülkeler sayılı zaten.

Dayı
15-03-2016, 22:13
Beyler 13 senedir akp nin başta olduğu bir ülkede CHP iktidarda olsa daha mı güvenli olacağız, MHP şunu yapmadı vs vs demek kadar anlamsız bir şey olamaz( muhalefet görevlerini layıkıyla yapmıyor olabilirler). İstihbaratı toplamak ve değerlendirmek hükümetin görevi, ülkenin güvenliğini sağlamak hükümetin görevi, ekonomiyi yönetmek hükümetin görevi, vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamak hükümetin görevi vs vs . Şimdi bütün bunlar hükümetin görevi iken 'İktidarda CHP olunca daha mı güvende olacağız' diye sormak abes çünkü 13 senedir akp başta. Dolayısı ile yanlış olan bir şey varsa bunu düzeltmeye çalışmak yerine CHP başta olsa düzeltebilir mi demek yanlış.

Evet haklısınız çözüm üretmek lazım lakin bu çözümü üretecek makam hükümet ve iktidar partisi.

Anıl E.
15-03-2016, 22:13
Ya bana şimdi CHP'yi savunma burada. Aynı açıklamayı Muharrem İnce önceki Ankara patlamasında da yaptı. Sen şimdi ciddi ciddi CHP ''Emniyet Müdürü Yok'' dedi diye müdür mü atandı zannediyorsun? Asıl sen neyden bahsediyorsun?

Bugün o Boğaziçi Köprüsü'ndeki olaydan(ki bana göre büyük senaryo) 15 dk önce köprüden geçmiştim. Ulan resmen bedavadan yaşıyoruz. Olayı duyunca kaynar su indi kafamdan aşağıya. İnsan hayatı için var mı daha ötesi? Her gün nerede öleceğim, nerede kolum-kafam kopacak korkusuyla yaşamak?

Adamlar bunu empoze ettiler. Bunu AKP yaptı CHP çanak tuttu MHP sıvazladı hdp nin ekmeğine yağ sürüldü. Ee sonuç? AKP istifa etsin. Etsin tamam. Eylem yapılacaksa en önde koşarım ama CHP'yi, MHP'yi savunmayın bana gözünüzü seveyim.

Ben savunmuyorum belli bir partinin sempatizanligini da yapmıyorum . Her iki muhalefetinde şu an devleti yonetemeyecek potansiyelde olduklarını biliyorum ve söylüyorum . Sadece somut olayları hatırlatıp yazıyorum sadece ana muhalefet lideri emniyet müdürü olayina tepki gösterdi diye elbette atanmadi senin benim gibi adamların yoğun tepkisi alenen ortaya çıkınca olanlar oldu . Ülkenin başkentinde emniyet müdürü neden olmasın onların da konuşulması lazım .

Yeni bir lider lazım tüm partilere .

Dayı
15-03-2016, 22:17
Açıklarmısınız Ankara emniyet müdürü neden atandı?

burkaykalyon
15-03-2016, 22:21
Beyler 13 senedir akp nin başta olduğu bir ülkede CHP iktidarda olsa daha mı güvenli olacağız, MHP şunu yapmadı vs vs demek kadar anlamsız bir şey olamaz( muhalefet görevlerini layıkıyla yapmıyor olabilirler). İstihbaratı toplamak ve değerlendirmek hükümetin görevi, ülkenin güvenliğini sağlamak hükümetin görevi, ekonomiyi yönetmek hükümetin görevi, vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamak hükümetin görevi vs vs . Şimdi bütün bunlar hükümetin görevi iken 'İktidarda CHP olunca daha mı güvende olacağız' diye sormak abes çünkü 13 senedir akp başta. Dolayısı ile yanlış olan bir şey varsa bunu düzeltmeye çalışmak yerine CHP başta olsa düzeltebilir mi demek yanlış.

Evet haklısınız çözüm üretmek lazım lakin bu çözümü üretecek makam hükümet ve iktidar partisi.

Yanlışsın abi. Çözüm üretmek herkesin görevi. Mecliste oylama yapıldı ''Terör Araştırma Komisyonu'' kurulsun diye. Kim red oyu verdi? AKP ve güya milliyetçi MHP! Bugün teröre karşı ortak deklerasyon yayınlandı. Kim imza atmadı? hdp!

Daha bunun gibi çok örnek veririm.

TV'lerde, haberlerde bas bas bağırıp birbirlerine bel altı saldıracaklarına ülke için çözüm üretecek o TBMM! Orası benim, senin, bizim milletimizin Meclisi.

forwett
terör belasını bitirmek şu son 2 yıldır imkansılaştı kardeşim, ortadoğuda ne kadar terör örgütü varsa hepsine bulaştık.
Şu anda düşman olmadığımız ülke kalmadı sanırım. Arkamızda duran ülkeler sayılı zaten.

Kendimizi kandırmaya gerek yok evet son 2 yılda zorlaştı. Ama bitirsek de en ufak zayıf anımızda yeni bir örgüt türetirler hiç merak etme. Demek istediğim şu arkamızda duran ülke yok arkamızda duran ülkeler bizden daha kötü durumda. Politika arkada durmak yoktur, arkadan yaslamak vardır. İlkokulda anlatırlardı jeopolitik önem falan filan o yüzden düşman herkes bize diye, ben de inanmazdım ne jeopolitikmiş lan derdim. Adamlar haklıymış. Yarım haklı diyelim daha doğrusu. Uluslararası ilişkilerde dostluk yoktur çıkar vardır. Bizim çıkarlarımız maalesef bizden güçlü hiçbir ülkenin çıkarları ile bağdaşmıyor. Zamanında kurdular adamlar güçlü ve paralı devletlerini. Biz geç kaldık maalesef. Kılınımızı kıpırdatsak ticaret ile ambargoyla tehdit ederler aç susuz teknolojisiz bırakırlar seni.

vectra-tuner
Akp'nin hatası Abd emri ile Çözüm süreci denen pisliği başlatması ve Suriye işine yine Abd emri ile kalkışması ve sonrasında Abd'nin Türkiye'yi satıp sıvışması. Siyasi partilerin hepsi beter, Chp'ye bakıyorsun içinde çok fazla Örgüt sempatizanı var Atatürk nere Chp nere, hatta iki ayrı zıt kutup.. Mhp'ye bakıyorsun gidişatı değiştirebilecek tek parti olmasına rağmen Bahçeli'nin de derdi koltukmuş malesef benim oyda çöpe gitmiş oldu.. Türk milletine bakıyorsun her taraftan pislik akıyor, bırakın terörü vs hergün tecavüz taciz haberi okumaktan psikolojimiz bozuldu, artık bizim Irkın bozuk olduğunu düşünmeye başladım.. Kendimi bildim bileli hırsız namussuz uğursuz el üstünde tutuluyor bu ülkede dürüst temiz adamın ise başına gelmeyen kalmıyor.

burkaykalyon
15-03-2016, 22:23
Açıklarmısınız Ankara emniyet müdürü neden atandı?

Bana ''CHP dedi diye atandı'' fikri mantıklı gelmiyor.

Peki siz de bana açıklar mısınız Muharrem İnce önceki Ankara patlamasında aynı şeyi söyledi niye o zaman atanmadı da şimdi atandı? Önceki patlamada da sosyal medyada bir çok platformda bu konu birçok kez dile getirilmişti oysa ki.

Dayı
15-03-2016, 22:26
Kim red oyu verdi? AKP --- bu cümle size ait
hdp imza atmış atmamış MHP imza atmış atmamış önemli değil. Hükümet ve iktidar partisi RED oyu veriyor yani problemleri çözmekle 1inci derece de sorumlu parti RED oyu veriyor. Çözüm üretecek yeri neden sadece TBMM olarak ele alıyorsunuz.
Çözüm üretecek merci hükümettir.

Yanlışsın abi. Çözüm üretmek herkesin görevi. Mecliste oylama yapıldı ''Terör Araştırma Komisyonu'' kurulsun diye. Kim red oyu verdi? AKP ve güya milliyetçi MHP! Bugün teröre karşı ortak deklerasyon yayınlandı. Kim imza atmadı? hdp!

Daha bunun gibi çok örnek veririm.

TV'lerde, haberlerde bas bas bağırıp birbirlerine bel altı saldıracaklarına ülke için çözüm üretecek o TBMM! Orası benim, senin, bizim milletimizin Meclisi.

Dayı
15-03-2016, 22:29
Şimdi öncelikle bu soruyu ben size sordum. Siz yukarıda bir başka arkadaşa ' Sen şimdi ciddi ciddi CHP ''Emniyet Müdürü Yok'' dedi diye müdür mü atandı zannediyorsun?' dediniz. Bu cümlenin devamın da da neden atandığını açıklaması gereken sizsiniz.

Bana ''CHP dedi diye atandı'' fikri mantıklı gelmiyor.

Peki siz de bana açıklar mısınız Muharrem İnce önceki Ankara patlamasında aynı şeyi söyledi niye o zaman atanmadı da şimdi atandı? Önceki patlamada da sosyal medyada bir çok platformda bu konu birçok kez dile getirilmişti oysa ki.

forwett

Dediklerinde noktasından virgülüne haklısın. Ama benim savunduğum görüş Akp Mhp Chp gibi mecliste bulunan beceriksizlerden birine oy verdikten sonra çıkıp burada küçük çocuk gibi o yaptıııı diye parmakla göstermek. Hepsi aynı *** ve buradaki büyük bir kesim iktidara oy verenlere suç buluyor haklılar da. Ama bu arkadaşlar da muhalefete oy verdilerse kimseyi suçlamaya hakları yok. Herkes kendince vatanını milletini severek iyi niyetle demokratik hakkını kullanıp birilerine oy veriyor. Ama insanlar kendisi gibi düşünmeyene hain kaypak yandaş gözüyle bakıyor. Kimse ooo hadi oy vereyim de terör artsın diye gitmiyor sandığa (giden bir kesim var hepimizin bildiği onlar hariç).

Bu arada tartışma ortamı böyle olmalı arkadaşlar sayıp sövmeden adam gibi derdini anlatarak.

turbo16
bütün siyasetçilerin allah belasını versin ....

akp chp mhp hepsi çıkarları için herşeyi yaparlar.....

burkaykalyon
15-03-2016, 22:32
hdp imza atmış atmamış MHP imza atmış atmamış önemli değil. Hükümet ve iktidar partisi RED oyu veriyor yani problemleri çözmekle 1inci derece de sorumlu parti RED oyu veriyor. Çözüm üretecek yeri neden sadece TBMM olarak ele alıyorsunuz.

Şu koyu renk ile işaretlediğim kısım önemli asıl. İşlerine gelince Milletvekili maaşları az deyip bir gecede yüzde bilmem kaç zam yapmayı ve tüm ailelerini garanti altına almayı biliyorlar. Onu ne yapıcaz peki? Bu tip konularda karar mekanizması TBMM değil de nedir?

Dayı
15-03-2016, 22:35
Konumuz milletvekili maaşları değil ki. Konumuz sizin dediğiniz gibi ''Terör Araştırma Komisyonu'' na hükümet ve iktidar partisinin RED oyu vermesi.

Şu koyu renk ile işaretlediğim kısım önemli asıl. İşlerine gelince Milletvekili maaşları az deyip bir gecede yüzde bilmem kaç zam yapmayı ve tüm ailelerini garanti altına almayı biliyorlar. Onu ne yapıcaz peki? Bu tip konularda karar mekanizması TBMM değil de nedir?

burkaykalyon
15-03-2016, 22:37
Şimdi öncelikle bu soruyu ben size sordum. Siz yukarıda bir başka arkadaşa ' Sen şimdi ciddi ciddi CHP ''Emniyet Müdürü Yok'' dedi diye müdür mü atandı zannediyorsun?' dediniz. Bu cümlenin devamın da da neden atandığını açıklaması gereken sizsiniz.

CHP'nin son dönemlerdeki vukuatlarını, düşünce yapısını ve kimliğini kaybettiğini düşündüğüm için CHP'nin bu konuda karar veya hakka sahip olmadığını düşündüğüm için söyledim.

Neden atandığına gelince -şahsi düşüncemdir kimseyi bağlamaz- özellikle son saldırıda önceki saldırıya oranla bu konunun daha çok üzerine gidildi. AKP bir nebze korktu diyelim. Gezi Parkı'nda olduğu gibi Sosyal Medya'nın gücünden korktuğu için.

Bir diğer ihtimal de şu. Bir şekilde atamak zorundalardı. Yasal vs. gibi bir süreç var mıydı bilmiyorum yanlış yorum yapmak istemem.

Şimdi ben cevabımı alabilir miyim? Eğer bilmediğim bir şeyse CHP'nin bu konuda etkin rolü varsa bilmek isterim.

forwett
15-03-2016, 22:39

sizin savınıza göre tek parti sistemine dönüş yapmak mantıklı. Muhalefet var ki hükümet bir yanlış yaptığında bunu açıklasın açıklayamazsa da halka izah etmeyi becerebilip sonraki seçimde başa gelebilsin aynı yanlışı yapmasın. Çözüm mercii sadece hükümet iste diğer milletvekillerinin görevi o kırmızı deri koltukta oturmak mı?

burkaykalyon
15-03-2016, 22:40
Konumuz milletvekili maaşları değil ki. Konumuz sizin dediğiniz gibi ''Terör Araştırma Komisyonu'' na hükümet ve iktidar partisinin RED oyu vermesi.

Tamam öyle olsun. O sadece TBMM'nin çalışma mantığını örneklemek içindi.

Peki CHP red oyu verildiği için bu konunun üzerine gidip önerge, deklerasyon vs. verdi mi? Tekrardan bu konunun üzerine gidildi mi? Çözüm bulundu mu?

Önergesi var bildiğim kadarıyla ancak üzerine gidilmedi.

ErkanCanS
15-03-2016, 22:40
Neden israrla demogoji yapiliyor anlamiyorum. Turkiyedeki siyaseti ve demokrasiyi sozluk anlami gibi lanse edip , dusuncelerinizi bunu baz alarak ifade ediyorsunuz. Turkiyede muhalefet yok bunu herkes kabul ediyor ama bunun zaten bir onemi yok. Turkiye Cumhuriyeti devleti sanki gercekten meclisten yonetiliyor gibi konusuyorsunuz ya gulunc. Hukuket yapmak istedigi seyi yapiyor . Hatta muhalefeti birak , yeri gelince anayasa mahkemesini , anayasayi tanimiyorum diyor. Lutfen elestirirken su devleti tek bir kisinin yonettigini unutmayin.

kadioglu
15-03-2016, 22:43
Naçizane memlekette olanları örneklendireyim.
Şimdi 3-5 arkadaş toplandık küçükbaş hayvancılık yapmaya karar verdik. 300-500 koyun aldık ve bir çoban tuttuk. Çoban ilk olarak ne yapacak. Tabi ki köpek edinecek. Neden? Çünkü kurt diye potansiyel bir tehlike var ve sürünün bütünlüğünü korumak için köpeklere ihtiyaç var. Şimdi çobanımız böyle bir iş için uygun vasıflara sahip 8-10 köpek edindi. Köpeklerin görevi sürüyü korumak ama öncelikli görevi kurdun geldiğini haber vermek. Şimdi bu sürüye 1 haftada 3 defa kurt girse, o çoban o köpekleri bırakın kovmayı direk vurur. Çünkü köpekler uyumuştur. Görevlerini yapmamıştır. Ha hayvan sahipleri olarak biz ne yaparız? Çobanın işine son veririz. Başka bir çoban buluruz. Bu arada çoban da asla kurtla masaya oturup anlaşmaya çalışmaz. Yapabilirse kurdu öldürür. Biz hayvan sahipleri de öldürülmesine taraftar oluruz. Hiç birimiz kurtla anlaşalım demeyiz.
Ha kurdun hiç mi suçu yok? Olmaz mı tabi ki var. Ama o kurtluğunu yapıyor. Bu olayda 1. suçlu köpekler, 2. suçlu çoban. En az suçu olan kurt. Fakat bizler o çobanı değiştirmezsek 1. suçlu biz oluruz.
Bilmem anlatabildim mi?

vectra-tuner
15-03-2016, 22:45

Sorması ayıptır terör araştırma komisyonuna gerek varmı? Pkk'yı 30 senedir biliyoruz.. Haa diyecekseniz Hdp Chp birlikte hükümeti düşürmek yıpratmak için hükümetin desteklediğini düşündükleri başka örgütleri deşifre etmekse, bu vatan hainliğine girer çünki ülke zarar görür..

LnchCntrl
15-03-2016, 22:48
Ben tek bir noktayı anlamadım ve samimiyetimle soruyorum

Neden Akp,Chp,Mhp fanatikliği yapıyoruz, neden elimizi bile sıkmamış insanlar için sayfalarca yazı yazıyoruz ?

Neden Dün yakılan Serap'ı unutttuk ? Neden Ankara patlaması umrumuzda değilde siyasileri savunuyoruz namusumuz gibi ?

Çok basit soruyorum tek cümle NEDEN ?

Bu adamlar trilyonluk beyler, ayın sonunu denklemeye çalışan bizler bu adamları niye savunuyoruz , NEDEN ?

Bu adamlardan herhangi bir tanesi M.KEMAL ATATÜRK gibi canını ortaya koyup hudut savundu, Hiç mi ? o zaman NEDEN ?

Kim bu insanlar ? Ne zaman elini sıktınız bu adamların ? Ne zaman yanına ulaşıp sıkıntınızı dile getirebildiniz ?

Ne zaman imdadınıza koştular ? Ay sonu geldiğinde borç isteyebildiniz mi ?

HAYIR.

Sistemin dayattıklarını yaşamaktan vazgeçin, yarın hepsi gider HALK kalır, ama o HALK vatansız kalırsa sizi akp mhp chp kurtarmaz...

Dayı
15-03-2016, 22:48
Fikrimi söylediğim zaman umarım yukarı da arkadaşa verdiğiniz tepkiyi vermezsiniz.
Sizin de dediğiniz gibi akp bir nebze korktu ve o yüzden atadı ama bu konuyu Kemal Kılıçdaroğlu dile getirdikten saatler veya dakikalar sonra ataması enteresan. Eğer Kılıçdaroğlu açıklama yapmadan önce atamayı açıklasaydı Davutoğlu size katılırdım. Sokaktaki çoğu insanın Ankara emniyet müdürlüğünün vekaleten yürütüldüğünü bildiğini bile düşünmüyorum.

forwett
15-03-2016, 22:57

Neden Akp,Chp,Mhp fanatikliği yapıyoruz, neden elimizi bile sıkmamış insanlar için sayfalarca yazı yazıyoruz ?

Neden Dün yakılan Serap'ı unutttuk ? Neden Ankara patlaması umrumuzda değilde siyasileri savunuyoruz namusumuz gibi ?

Bu adamlar trilyonluk beyler, ayın sonunu denklemeye çalışan bizler bu adamları niye savunuyoruz , NEDEN ?

Bu adamlardan herhangi bir tanesi M.KEMAL ATATÜRK gibi canını ortaya koyup hudut savundu, Hiç mi ? o zaman NEDEN ?

Kim bu insanlar ? Ne zaman elini sıktınız bu adamların ? Ne zaman yanına ulaşıp sıkıntınızı dile getirebildiniz ?

HAYIR.

Sistemin dayattıklarını yaşamaktan vazgeçin, yarın hepsi gider HALK kalır, ama o HALK vatansız kalırsa sizi akp mhp chp kurtarmaz...

Sen yeminle çözmüşsün işi. Millet birinci sayfadan beri siz ona oy verdiniz şöyle oldu vs falan yazıp duruyor. Olay oy değil kim gelse olmaz bizden bu saatten sonra halk da kurtaramaz artık .

Anıl E.
15-03-2016, 22:57
Bu mhp'nin komisyon için RED vermesinin sebebi nedir ? Yani ilk ağızdan öğrenmek imkansız ama mantıklı bir şekilde yorumlayacak olan var mı ? Merak ettiğim için soruyorum .

CTG
15-03-2016, 22:58

HAYIR.

helal olsun

Dayı
15-03-2016, 23:01
Bu arada herkes den rica ediyorum meclisin görevleri ve hükümetin görevlerini bir google dan bulup okuyun lütfen. Sonra her 2sinin görevlerini karıştırmayalım fikir tartışması yaparken. Çok kısaca biri uygulama biri denetleme görevine sahiptir.

forwett
15-03-2016, 23:01
Bu mhp'nin komisyon için RED vermesinin sebebi nedir ? Yani ilk ağızdan öğrenmek imkansız ama mantıklı bir şekilde yorumlayacak olan var mı ? Merak ettiğim için soruyorum .

Sanırım herşeyin, terörün bütün sebeplerinin açık ve seçik ortada olduğu düşüncesiyle böyle hareket ettiler.

Dayı
15-03-2016, 23:02
Bunu bana sormayacaksınız. ''Terör Araştırma Komisyonu'' konusunu yukarı da ilk yazan her kimse ona soracaksınız.

Sorması ayıptır terör araştırma komisyonuna gerek varmı? Pkk'yı 30 senedir biliyoruz.. Haa diyecekseniz Hdp Chp birlikte hükümeti düşürmek yıpratmak için hükümetin desteklediğini düşündükleri başka örgütleri deşifre etmekse, bu vatan hainliğine girer çünki ülke zarar görür..

Dayı
15-03-2016, 23:06
Yanlış biliyor olabilirim; O önerge red olunduktan sonra meclis tatile girdi. arkasından seçim yapılınca daha önce verilen önergeler düştü. Yeni dönemde neden verilmedi derseniz, bilemem.

Tamam öyle olsun. O sadece TBMM'nin çalışma mantığını örneklemek içindi.

Peki CHP red oyu verildiği için bu konunun üzerine gidip önerge, deklerasyon vs. verdi mi? Tekrardan bu konunun üzerine gidildi mi? Çözüm bulundu mu?

Önergesi var bildiğim kadarıyla ancak üzerine gidilmedi.

Anıl E.
15-03-2016, 23:16
Ben techturkey ve whatsapp hariç diğer sosyal medya denilen uygulamaları kullanmama kararı aldım . Midem bulanıyor artık , daha bugün iki arkadaşımla tartıştım.
Milletin paylaştığı şeyleri görünce huzursuzlugum artıyor . Adam eleştiriyoruz diye memlekette şerefsiz hain mi yok devletin yanında olmayan vatan hainidir diyor .

Önüne gelen cahil cüheylan herkes atıp tutuyor haliyle sinirler daha da bozuluyor.

ErkanCanS
15-03-2016, 23:20

Teröristler tarafından alçakça şehit edilen askerlerimize, polislerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Son dönemlerde yaşananlar, çözüm süreci denen ucubenin bir aldatmacadan ibaret olduğunu bir kez daha net bir şekilde ortaya koymuştur. Çözümle birlikte artık Cudi dağlarında piknik yapılıyor diyenlerin şehirleri nasıl da PKK’ya terk ettiği acı bir şekilde görülmektedir. Yıllardır çözüm masalını anlatanlar, Türkiye’yi terör örgütünün haince saldırılarına karşı savunmasız, aciz konumda bırakmışlardır. Biz MHP olarak bugüne kadar terör örgütü muhatap alınamaz, terör örgütünün muhatap alındığı yerde huzur,güvenlik,demokrasi olmaz dedik. Biz bugüne kadar terörle müzakere değil, mücadele edilmelidir, terörle müzakerenin, terörü meşrulaştırmanın sonu çözülmedir dedik. Bizim bu uyarılarımıza kulak tıkayanlar, güvenlik politikalarıyla bir yere varılamaz diyenler bugün ne düşünüyor? Çözüm süreci yalanını pazarlayanlar, milletin beynini yıkamakla görevlendirilen akil adamlar niye ortalıkta yok? Süreç PKK’ya güç, alan hakimiyeti kazandırmış, eylem kabiliyetini artırmış, devlete ise irtifa kaybettirmiştir. Asker karakola ve kışlaya çekilirken PKK/KCK doğu ve güneydoğuda adeta bir paralel devlet haline gelmiştir. Çözüm süreci nedeniyle teröre karşı tavizkar tutum, al-ver süreci sonunda terör örgütü azgınlığın zirvesine ulaşmıştır. MHP'nin terörle mücadele konusunda ne kadar haklı olduğunu gelişen olaylar ortaya çıkarmıştır. Süreçte bölücülük ve terör maalesef güçlenmiştir. Biz uyarılarımızı yaparken haksızca bize kandan besleniyorsunuz dediler. Kan döken PKK ve IŞID'e karşı müsamaha gösterdiler. Yaşadıklarımızdan ders çıkarılmalıdır. Bugüne kadar yapılanların doğurduğu sonuçları dikkate almalıyız. Millet teröre karşı siyasi irade beklerken, AKPde deklarasyon,CHP ise komisyona havale edelim diyor. Millet laf değil icraat, müzakere değil terörle mücadele kısacası terörün kökünü kazıyacak hükümet iradesi bekliyor. MHP olarak TBMM Genel Kurulunda olağanüstü toplantıda görüşlerimizi açıkladık. MHP olarak teröre siyasi çözüm komisyonun kurulmasına karşı olduğumuzu söyledik.Sonuçsuz,oyalamaya dönük girişimlerle milleti aldatmasınlar. Komisyonlarla teröre siyasi çözüm arayışı terörü meşrulaştırma aracı olarak kullanılmak isteniyor. Dün AKP ile HDP terör çözüm komisyonu kurdular. Biz HAYIR dedik, üye vermedik.Sonuç ne oldu? Çözüm mü oldu? Kim güçlendi? Dün komisyona HAYIR dedik, bize saldırdılar, bügünde HAYIR dedik yine saldırıyorlar. Ne yapılırsa yapılsın teröre ve uzantılarına teslim edilecek irademiz yoktur. Olmayacaktır. erör meşru ve haklı değildir. Teröre ve uzantılarına ne hukuki nede siyasi meşruiyet alanı oluşturulmalıdır. Terörü ve uzantılarını muhatap alacak girişimlere alan açılmamalıdır. Terör ve destekçilerine karşı tavır oluşturulmalıdır. Terör örgütüyle İmralı’da, Oslo’da masa kuran Dolmabahçe’de Öcalan’ın on emrini okuyan AKP bu komisyonlarda ne önerecekti? Türkiye PKK'ya karşı sınır ötesi operasyon yaparken, sınır ötesi operasyon tezkerelerine red oyu veren CHP/HDP neyi önerecekti? Sınır ötesi operasyon yetkisi alarak zamanında kullanmayan AKP ne önerecekti? Teröre karşı operasyon devam etmeli mi yoksa durdurulmalı mı? Cevap versinler. Askere, polise kurşun sıkan hainleri savunan, onların siyasi uzantısı olan HDP bu komisyonlarda neyi önerecekti? Çözülme sürecinin sahibi AKP/HDP ve bu sürecin yancısı CHP bu komisyonlarda millete ne söyleyeceklerdi? Unutmayalım ki Türkiye kaybederse hepimiz kaybederiz. Türkiye'nin kaybetmesine izin vermeyelim. MHP'nin duruşunu eleştirenler Kürt sorunu, çözüm diyenler komisyon yerine koalisyon kurarak iradelerini ortaya koysun.Milleti aldatmasınlar. Kürt sorunu diyerek Atatürk'ün kurduğu cumhuriyetimizin milli ve üniter devlet vasfını çözülme sürecine sokulmasını kabul edemeyiz. Milli devletten, üniter yapıdan, milli kimlikten, dilimizden taviz verilerek çözülmeye izin verilemez. Demokraside silah olmaz. Ya milli egemenlik ya silah egemenliği. Ya özgürlük ya zorbalık. Ya milli irade ya terör örgütü iradesi. Ya milletin hukuku,ya dağ hukuku.Ya güvenlik ve huzur,ya karmaşa ve anarşi. MHP siyasi duruşunu hep korudu. Dik durdu. Biz demokrasiden, milli egemenlikten, milli iradeden, özgürlükten, güvenlikten, hukuktan yanayız. Terör örgütünün zaman kazanmasına yol açmadan terörle ve teröristle etkin, sonuç alıcı bir mücadele yapılmalıdır.

Mhp grupbaskanvekili Oktay Vuralin o donemki aciklamasi.

Dayı
15-03-2016, 23:24
Vatan hainidir--- bir tek sosyal medya da değil bu forum da 5-6 post yukarda da dendi.

Ben techturkey ve whatsapp hariç diğer sosyal medya denilen uygulamaları kullanmama kararı aldım . Midem bulanıyor artık , daha bugün iki arkadaşımla tartıştım.
Milletin paylaştığı şeyleri görünce huzursuzlugum artıyor . Adam eleştiriyoruz diye memlekette şerefsiz hain mi yok devletin yanında olmayan vatan hainidir diyor .

Önüne gelen cahil cüheylan herkes atıp tutuyor haliyle sinirler daha da bozuluyor.

LnchCntrl
15-03-2016, 23:28
Ben bi kaç bişey daha merak ediyorum, madem herkes seviyeli yazıyor, bende yazayım elbet biri cevaplar ..

Soma faciasını hatırlıyoruz, hani şu işçiler vardı ya, öldüler felan .. nasıl kolay bak tek kelime, öldüler.

ben dahil hepimiz fıtrat dedi bak vırt dedi bak zırt dedi bak dedik sağda solda..

Peki hangi partinin lideri ceketini çıkardı gömleğinin kolunu sıvadı enkazdan işçi çıkarmaya yardım etti ?

Ben artık eşit bakıyorum, hepsinden tiksiniyorum.

Kıllarını kıpırdatmıyor bu adamlar ülke için, biz kendimi yırtıyoruz, patlamada ölüyoruz, mayında ölüyoruz..

Aklıma gelmişken yazayım, oğlunu toprağa vermiş bir şehit annesi kime veriyordur oyu ?

Akp mi Chp mi Mhp mi ? Bence hiçbiri :)

Çünkü onun için dünya durmuş, oğlu gitmiş oğluuu. canı gitmiş ...

Aklına geliyo mudur sağda solda siyaset yapmak veya hangi babayiğit var karşısında bi siyasiyi övecek ?

Tek bi cümle kursa, dese ki sen ne konuşuyosun ben bu toprak için oğlumu verdim

Cevabınız ne olacak ama akp şöyle yaptı mhp şunu dedi chp bunu dedi diyebilecek misiniz ?

Bu gözle bakıyorum artık, çıktım siyasi kafadan, yarın askerde mayın patlasa şans eseri hayatta kalsam kolum kopmuş olsa

nereye müracat edicem yeni kol için ?

Eve geldiğimde kucağıma atlayan kızıma da tayyip bahçeli kılıçdaroğlundan biri sarılır benim yerime 2 kollarıyla..

Anıl E.
15-03-2016, 23:29
Vatan hainidir--- bir tek sosyal medya da değil bu forum da 5-6 post yukarda da dendi.

Abi yıllardır gerek yüz yüze , gerek siyasi anlamda ,sosyal medyada yapmadığım mücadele kalmadı . Şubatta olan patlamadan sonra huzursuzluk bir girdi pir girdi . Bu son saldırıdan sonra yaşamaya hevesimi kaybettim . Üzüntü üstüne üzüntü katan mevzular ise insanların anlam veremediğim şekilde bu adama bağlı kalması . Bu nasıl bir aşk nasıl bir sevda . Gördükçe,okudukça zaten huzursuz olan bedenim ve yüreğim intihara teşebbüs ediyor kendini . Görmesem de okumasam da bir şeylerin degismeyecegini adım gibi biliyorum ama en azından engelleyim bu durumu . Daha tartışacak nefes kalmadı , okuyup kahrolacak göz de ..

hddsheriff
15-03-2016, 23:45

Terör biterse nasıl kafatasçılık yapıp oy alacaklar ? Kürt - Türk - Laz- Çerkez - gevur - Alevi - Sünni diye ayırmadan , karşındakini İNSAN olarak görmeden bir halt düzelmez.

Farkındamısınız hep geçmişimizle övünüyoruz Fatih 17 yaşında İstanbul'u fethetti , M.K. Atatürk bir ülkeyi yoktan yarattı vs. Vs. Peki biz ne yaptık ? Babamız ne yaptı ? Çocuğumuz ne yapacak ?

Lafa geldi mi Osmanlı torunuyuz , M.K. Atatürk'ün askerleriyiz..... Hayır , bir *** değiliz.

300E
15-03-2016, 23:47
Burası biraz siyasete dönmüş, mecliste, halkın parası ile g*t büyütüpte, halkın huzurunu sağlayamayan, halka gram faydası dokunmayan, anca sabahtan akşama kadar uyuyup, boktan püsür mevzulara tartışan 550 milletvekilinin Allah belasını versin.... Vatanımız için, 550 sinide el birliğiyle seçtik, el birliğiyle ne yapabiliriz diye düşünmüyorlar, tek yaptıkları el birliğiyle ortalığa sıçmak.

300E
15-03-2016, 23:52
Terör biterse nasıl kafatasçılık yapıp oy alacaklar ? Kürt - Türk - Laz- Çerkez - gevur - Alevi - Sünni diye ayırmadan , karşındakini İNSAN olarak görmeden bir halt düzelmez.

Farkındamısınız hep geçmişimizle övünüyoruz Fatih 17 yaşında İstanbul'u fethetti , M.K. Atatürk bir ülkeyi yoktan yarattı vs. Vs. Peki biz ne yaptık ? Babamız ne yaptı ? Çocuğumuz ne yapacak ?

Lafa geldi mi Osmanlı torunuyuz , M.K. Atatürk'ün askerleriyiz..... Hayır , bir *** değiliz.

Katılmıyorum yorumunuza, kim kafatasçılık yapıyor, adamlar Sivas Belediyespor, amed spor maçında, Sivas Belediyespor Türk bayrağı açtı diye, Sivas Belediyespora faşist diyorlar, böyle yaparak aslında kendilerini soyutluyorlar, o bayrağı içinde yaşadıkları ülkenin sembolü olarak görmüyorlar.. Bu ülkede faşizim ve kafatasçılık olsaydı, emin olun Türk'den başka ırk olmazdı.

hddsheriff
15-03-2016, 23:57
Katılmıyorum yorumunuza, kim kafatasçılık yapıyor, adamlar Sivas Belediyespor, amed spor maçında, Sivas Belediyespor Türk bayrağı açtı diye, Sivas Belediyespora faşist diyorlar, böyle yaparak aslında kendilerini soyutluyorlar, o bayrağı içinde yaşadıkları ülkenin sembolü olarak görmüyorlar.. Bu ülkede faşizim ve kafatasçılık olsaydı, emin olun Türk'den başka ırk olmazdı.

O şanlı bayrak bu ülkenin bütün vatandaşlarının bayrağı, bunu idrak edemediğimiz için bu haldeyiz.

Sinan58
16-03-2016, 00:36

ahmet davutoğlu soruşturma başlattırmamış, ilginç.
Ben bu zamana kadar Laz-Alevi-Çerkez vb hiç kimseyi kimseden ayırmadım, herkesi kardeş olarak gördüm.
Batıda doğudan gelen herhangi birisine hiçbir ayrım yapıldığını gördünüzmü, hayır.
Ama bugün batıdan doğuya giden adamlara orada insanlar farklı gözle bakıyor, onu geçtim neden herhangi biriniz Karadeniz Bölgesi"ne gittiğinizde insanlar sizi herzamanki gibi karşılıyor.
Demekki sorun doğuda, %30"luk kısmını bilemem ama %70"lik kısmı ölürken görsem yine yardım etmem.
Yanlış anlaşılmasın benimde çok ama çok sevdiğim kürt arkadaşlarım var ama büyük bir kısmın hain olduğu ortada, ki Osmanlı Devleti zamanında başlamış bu sorun. Ha vatansever kısmına gelince canımız feda.
Daha bikaç ay önce doğuda Asgerlik yapan yakın arkadaşlarımla konuştum, doğu bölgelerindeki büyük bir bölümün Türkiye"ye düşman olduğunu söylüyorlar.
Atatürk"ün Milliyetçilik ilkesini bazıları faşistlik olarak görüyorlar, ama sen Milliyetçi olmazsan vatanına sahip çıkamazsın arkadaşım.
Sizdeki bu iyi niyeti anlamıyorum.
Oy alacam diye doğudan vergi toplamasın parasını benden alsın, herşeyi bedavaya versin,
Operasyonlar devam ederken birde operasyonlardan çıkarılan insanlara Devlet ev yardımında bulunsun,
Ondan sonrada dövlet bize bahmiyı diyip terör örgütüne yardım yap.
Ondan sonrada gel kardeşlikten bahset, mikimi alırsın.
Kimse gelipte bana kardeşlikten bahsetmesin, Türkiye Cumhuriyeti"ne düşman olan birisinin ülkemizde bile nefes almaya hakkı yok.
Ankara"da kodumun canlı bombasıda dövlet bize bahmıyi diyenlerdendi unutmayın.

300E
16-03-2016, 01:01
ahmet davutoğlu soruşturma başlattırmamış, ilginç.
Ben bu zamana kadar Laz-Alevi-Çerkez vb hiç kimseyi kimseden ayırmadım, herkesi kardeş olarak gördüm.
Batıda doğudan gelen herhangi birisine hiçbir ayrım yapıldığını gördünüzmü, hayır.
Ama bugün batıdan doğuya giden adamlara orada insanlar farklı gözle bakıyor, onu geçtim neden herhangi biriniz Karadeniz Bölgesi"ne gittiğinizde insanlar sizi herzamanki gibi karşılıyor.
Demekki sorun doğuda, %30"luk kısmını bilemem ama %70"lik kısmı ölürken görsem yine yardım etmem.
Yanlış anlaşılmasın benimde çok ama çok sevdiğim kürt arkadaşlarım var ama büyük bir kısmın hain olduğu ortada, ki Osmanlı Devleti zamanında başlamış bu sorun. Ha vatansever kısmına gelince canımız feda.
Daha bikaç ay önce doğuda Asgerlik yapan yakın arkadaşlarımla konuştum, doğu bölgelerindeki büyük bir bölümün Türkiye"ye düşman olduğunu söylüyorlar.
Atatürk"ün Milliyetçilik ilkesini bazıları faşistlik olarak görüyorlar, ama sen Milliyetçi olmazsan vatanına sahip çıkamazsın arkadaşım.
Sizdeki bu iyi niyeti anlamıyorum.
Oy alacam diye doğudan vergi toplamasın parasını benden alsın, herşeyi bedavaya versin,
Operasyonlar devam ederken birde operasyonlardan çıkarılan insanlara Devlet ev yardımında bulunsun,
Ondan sonrada dövlet bize bahmiyı diyip terör örgütüne yardım yap.
Ondan sonrada gel kardeşlikten bahset, mikimi alırsın.
Kimse gelipte bana kardeşlikten bahsetmesin, Türkiye Cumhuriyeti"ne düşman olan birisinin ülkemizde bile nefes almaya hakkı yok.
Ankara"da kodumun canlı bombasıda dövlet bize bahmıyi diyenlerdendi unutmayın.

Humanist değilim, yanlış anlaşılmışım, bende vatanınını seven, Çankırı/Şabanözü kütüğüne kayıtlı, Ankara/Keçiören doğumlu, askerlik çağına gelmiş bir vatan evladıyım, ve vatana zarar veren herkesin, vatana düşman olan herkesin karşısındayım, evet vatanımızı seviyorsak, miliyetçi olmalıyız, fakat karşı taraf bunu faşistlik olarak algılıyor işte, bende faşistlik olsaydı eğer, güzel ülkemde bir tane bile kürt barınmayacağını belirttim. Kendi ülkemizde bile bayrak açmamızı faşistlik olarak adlandırıyor bazı itler.

thedevil
16-03-2016, 01:06
Ben ilk defa bu kadar seviyeli bir tartışma görüyorum Allah Zülcelâl sizden razı olsun, inanın burada şu konuşma üslubunu görmek bu kadar olumsuzluk içinde bir nebze olsun içime su serpti, teşekkürler kardeşler....

Ben biraz kolaya kaçıp hep şunu söylerim ( inancıma göre ) bizim kurtuluşumuz şüphesiz Allah Zülcelâl hazretlerindedir. Şöyle dua edelim! Allahım bize doğruyu seçmeyi nasip et, seçtiğimizi hakkımızda hayırlı eyle, razı olduğunu bize lütfeyle, verdiğini gönlümüze razı eyle AMİN...
Bizler hepimiz isteriz ki vatan sağolsun, kime oy verirsek çoluğumuz çocuğumuz iyi bir gelecek ile yetişsin diye veririz, hangimiz isteriz kötü olalım? Kim gidip yurdumuz kötü olsun diye X partiye oy verir? Hangimiz vatan bölünsün diye X partiye oy verme der?
Sonuçta isteğimiz aynı, biz birbirimizi sevelim sayalım inanın biz birbirimize sarılıp kenetlenirsek bize birşey olmaz (klişe oldu biliyorum ).

Sen yanlışsın katılmıyorum de bana, ama hakaret etme bende sen bana katılmadın diye hakaret etmeyeyim ayıptır. Kardeşlerim hiç birşey için değil Allah rızası için sevelim birbirimizi sevgiden asla zarar gelmez, ben hepinizi, benimle aynı görüşte olan ya da olmayan ama vatanını seven kardeşlerimin hepsini Allah rızası için seviyorum hepiniz başımın tacısınız.....

Son olarak Ankara'daki patlamada ölen kardeşlerimize taziyelerimi iletip yaralılara Allah Zülcelâl hazretlerinden şifa diliyorum. Yüce Allah bir daha yaşatmasın yapacak olanlara izin vermesin AMİN....

burkaykalyon
16-03-2016, 07:41
Yanlış biliyor olabilirim; O önerge red olunduktan sonra meclis tatile girdi. arkasından seçim yapılınca daha önce verilen önergeler düştü. Yeni dönemde neden verilmedi derseniz, bilemem.

Abi aynı şeyden bahsediyoruz aslında. Bak kalın puntalar ile işaretlediğim kısım her şeyin cevabı. Bilemiyoruz, bilmiyoruz, öğrenemiyoruz, fikir üretemiyoruz. Meclisteki tüm partiler el birliği ile alıştırdılar bizi buna. Maalesef durum bu.

Dün akşamdan itibaren unutuldu her şey. CHP'nin sözleri de, AKP'nin ihmalleri de, MHP'nin hiç bir şey yapmayışı da. Lanet olsun ki alıştırdılar bizi bunlara.

AliGizda
16-03-2016, 07:53
Ben bu tür siyasi içerikli konulara yorum yapmayı pek tercih etmem, çünkü artık günümüzde parti tutmak takım tutmak gibi olmuş ve bu uğurda çok kavga, çok tartışma, çok birbirini kırma gördüm.

Ben son olaylardan sonra devlete, vatana, millet sevgisine olan tüm inancımı kaybettim. Bu milleti 80' li yıllarda sağcı-solcu diye birbirine kırdırttılar bir çok suçsuz insan öldü, öldürüldü şimdi ise Türk-Kürt olarak çatıştırıyorlar.

Öyle bir hala soktular ki insanları insanlar adım atmaktan korkar oldu, istedikleri de bu. Dışa bağımlı yaşıyoruz.

Küçükken en çok istediğim şey asker olmaktı, şu an askerden kaçmak için elimden geleni yaparım. Vatan hainimiyim? Eğer ülkeni karış karış satmak, vatandaşlarının ölmesine göz yummak vatan severlikse ben vatan hainiyim. Pisi pisine, ne uğruna öldükleri belli olmayan şunca insanın vebalini kim ödüyecek? Daha ne kadar kan dökülücek? Ne kadar daha insan ölürse level atlıycak bu ülke?

Ben ne AKP' liyim ne MHP' li ne CHP ne BBP' li ne bilmem neli.(HDP denen b*ku kaale bile almıyorum) Hiç bir zaman bir şeye körü körüne bağlanmadım, bağlanmam. Gerek yok yalan yere şu parti bu parti savunmaya, kazandığımız bişey yok kazananlar alıp yürüyor zaten olan sana, bana vatandaşa oluyor.

Dün eve tek bir bütün halinde gittiğim için şükrettim, sonra yaşadığım için utandım. Acıyı tam tamına hissedemediğim için utandım. Eskiden mahallemizde biri vefat ettiği zaman müzik açmazdık, şimdi insanlar o kadar umursamaz, o kadar vurdum duymaz olmuş ki nereye gidiyoruz diyor insan kendi kendine. Yazık.

Haberlerin altına yapılan bazı yorumları gördüm, kapalı bir kız kardeşimiz vefat etmiş. İngilizce öğretmenliği okuyormuş. Altına yazılan yorum; 'Bunun yetiştirdiği öğrenci zaten terörist olurdu! Yerinde olmuş' vb. Ne oluyoruz ya? Nereye gidiyoruz? Kafasındaki baş örtüden mi vardın bu kanıya? Gerçekten yazık.

Allah tüm ölenlerin mekanını cennet eylesin, kalanlarına sabır versin. Halkımızın başı sağ olsun.

Dayı
16-03-2016, 08:05
Bakın siz diyorsunuz ki el birliği ile bütün partiler.... bu sorumluluğu bir partiden alıp bütün e yaymaktır. Bakın fransa da bomba patladı Fransız başbakanı veya cumhurbaşkanı çıktı televizyona çatır çatır açıklama yaptı dakikalarca. ABD de 9/11 olayları oldu dönemin başkanı çıktı dakikalarca açıklama yaptı. Bu örnekler çoğaltılabilinir. Neden; çünkü olayların sorumluluğu ve çözümü hükümet ve iktidar partisindedir.
Türkiye de ise patlamanın ( bütün ciddi olayların) akabinde hemen bir yayın yasağı hemen bir sosyal medya yavaşlatılması yapılır. Ondan sonra başlanır CHP şunu yapmadı, yok arabayı garajında sakladı diyen bir troll çıkar( bizim millet de çıkar hem troll der hem de adamı savunur), yok MHP bilmem neye destek olmadı der. Bakın bir kere daha kendi fikrimi söylüyorum 15 yıldır iktidarda olan ve istediği zaman istediği yasayı çıkartan bir iktidar varken lütfen biraz insaflı olun. CHP MHP hadi HDP de diyeyim mecliste olduğu için hiç bir şey yapmasa bile (kılını kıpırdatmasa bile) bu ülkenin hükümeti benim senin onun bunun can güvenliğini, mal güvenliğini, ülkedeki huzuru, ülkenin topraklarını, ekonominin işleyişini vs vs sağlamakla yükümlüdür. Yani diğer partiler bir şey yapmıyor demek laf saf salatasından başka bir şey değildir.
Haaa derseniz ki bu ülkede can güvenliğini, adaleti, huzuru korumak muhalefetin işidir. O zaman da benim diyecek bir lafım kalmaz.

Abi aynı şeyden bahsediyoruz aslında. Bak kalın puntalar ile işaretlediğim kısım her şeyin cevabı. Bilemiyoruz, bilmiyoruz, öğrenemiyoruz, fikir üretemiyoruz. Meclisteki tüm partiler el birliği ile alıştırdılar bizi buna. Maalesef durum bu.

Dün akşamdan itibaren unutuldu her şey. CHP'nin sözleri de, AKP'nin ihmalleri de, MHP'nin hiç bir şey yapmayışı da. Lanet olsun ki alıştırdılar bizi bunlara.

Anıl E.
16-03-2016, 08:07
Bu arada forum yazıları ingilizce mi oldu ? Yoksa sadece bende mi öyle görünüyor ?

kickbuttowski
16-03-2016, 08:30
Biraz hafıza tazeleyelim

* 'Terör örgütüyle görüşen şerefsiz ve namussuzdur.' 2010
* 'PKK ile görüşecek kadar şerefsiz değiliz.' 2010
* 'PKK ile görüşen devlet, hükümet değil.' 2011
* 'Biz İmralı olsun, Oslo olsun bu adımları attık.'2011
* 'İmralı ve Osloya ben gönderdim.' 2012
* 'İmralı ile görüşüyoruz.' 2012
* 'Öcalan'ın mesajları bizim de düşüncemiz' 2014
* 'Öcalan ile direkt diyaloğumuz var.' 2014
Recep Tayyip Erdoğan.

naci
16-03-2016, 08:38
Patlamada akrabamın eşinin halası amcası ve kızı da hayatlarını kaybetmiş :( (çermik ailesi)

Anıl E.
16-03-2016, 08:43
Patlamada akrabamın eşinin halası amcası ve kızı da hayatlarını kaybetmiş :( (çermik ailesi)

Aynen aile Sivas Divriği ilçesine bağlı bir köye mensup.

2jz
16-03-2016, 09:44
Bakın siz diyorsunuz ki el birliği ile bütün partiler.... bu sorumluluğu bir partiden alıp bütün e yaymaktır. Bakın fransa da bomba patladı Fransız başbakanı veya cumhurbaşkanı çıktı televizyona çatır çatır açıklama yaptı dakikalarca. ABD de 9/11 olayları oldu dönemin başkanı çıktı dakikalarca açıklama yaptı. Bu örnekler çoğaltılabilinir. Neden; çünkü olayların sorumluluğu ve çözümü hükümet ve iktidar partisindedir.
Türkiye de ise patlamanın ( bütün ciddi olayların) akabinde hemen bir yayın yasağı hemen bir sosyal medya yavaşlatılması yapılır. Ondan sonra başlanır CHP şunu yapmadı, yok arabayı garajında sakladı diyen bir troll çıkar( bizim millet de çıkar hem troll der hem de adamı savunur), yok MHP bilmem neye destek olmadı der. Bakın bir kere daha kendi fikrimi söylüyorum 15 yıldır iktidarda olan ve istediği zaman istediği yasayı çıkartan bir iktidar varken lütfen biraz insaflı olun. CHP MHP hadi HDP de diyeyim mecliste olduğu için hiç bir şey yapmasa bile (kılını kıpırdatmasa bile) bu ülkenin hükümeti benim senin onun bunun can güvenliğini, mal güvenliğini, ülkedeki huzuru, ülkenin topraklarını, ekonominin işleyişini vs vs sağlamakla yükümlüdür. Yani diğer partiler bir şey yapmıyor demek laf saf salatasından başka bir şey değildir.
Haaa derseniz ki bu ülkede can güvenliğini, adaleti, huzuru korumak muhalefetin işidir. O zaman da benim diyecek bir lafım kalmaz.

"Peygamber kibre kapıldı hataya düştü yanlış yaptı biz onun gibi olmayacağız" "rahmetimiz gazabımızı aştı" diyen adamlardan hatalarını kabul etmelerini beklemek hata bence.

"Hatalı olduğunu veya yanlış yaptığını asla kabul etme"
"Asla kabahat üstlenme"
"Sadece bir rakibine odaklan. Kötü giden her şeyin suçunu onun üzerine at"
Joseph Göebbels

Yigit-Y
16-03-2016, 09:58
Biraz hafıza tazeleyelim

Recep Tayyip Erdoğan.

O zaman bu adama oy verenler ve yandaşçıları ne oluyor :):)

enesy
16-03-2016, 09:59
Hepimizin başı sağolsun.

Bu konu 7. sayfada falan kitlenir can sıkmaya gerek yok deyip okumuyordum , Dün akşam baştan okumaya başladım.

Küfür hakaret olmadan , PM le adres verip semte çağıranlar olmadan , Tüm ülkede olması gerektiği gibi dayanışma ve kardeşlik içerisinde bir tartışma ortamı olmuş.

Herkese helal olsun . Herkesin morali bu kadar bozukken saçma sapan sebeplerle ortamı daha da germeden tartışan herkese teşekkürler.

Bu ülkede terör bitmez. Ne yazık ki bitmez. Ülkenin başına ne zaman amerikanın , rusyanın , israilin kısacası gladyo nun emirlerinden çıkan bir adam gelse ya da gelmeye yakınlaştı halk tarafından sevildi hemen ya itibarsızlaştırıldı , ya öldürüldü.

Şu an kim gelir ise gelsin. Ağababalar başımızdaki ne ne yap derse yapacak.

Osman Pamukoğlu gibi bir gözü kara komutan daha çıkar en fazla , o da ya görevden alınır , ya güçsüzleştirilir.

Zaten en başında da yazdığım gibi hepimiz birlik olup elimize silah alıp saldıralım ile falan bitmez bu iş ne yazık ki.

enesy
16-03-2016, 10:01
Hepimizin başı sağolsun.

Bu konu 7. sayfada falan kitlenir can sıkmaya gerek yok deyip okumuyordum , Dün akşam baştan okumaya başladım.

Küfür hakaret olmadan , PM le adres verip semte çağıranlar olmadan , Tüm ülkede olması gerektiği gibi dayanışma ve kardeşlik içerisinde bir tartışma ortamı olmuş.

Herkese helal olsun . Herkesin morali bu kadar bozukken saçma sapan sebeplerle ortamı daha da germeden tartışan herkese teşekkürler.

Bu ülkede terör bitmez. Ne yazık ki bitmez. Ülkenin başına ne zaman amerikanın , rusyanın , israilin kısacası gladyo nun emirlerinden çıkan bir adam geldi ya da gelmeye yakınlaştı ; halk tarafından sevildi , hemen ya itibarsızlaştırıldı , ya öldürüldü.

Şu an kim gelir ise gelsin. Ağababalar başımızdakine ne ne yap derse yapacak.

Osman Pamukoğlu gibi bir gözü kara komutan daha çıkar en fazla , o da ya görevden alınır , ya güçsüzleştirilir.

Zaten en başında da yazdığım gibi hepimiz birlik olup elimize silah alıp saldıralım ile falan bitmez bu iş ne yazık ki.

İmla , harf düzeltmesi .

Berkan
16-03-2016, 10:19
Biraz hafıza tazeleyelim

Recep Tayyip Erdoğan.

Youtube'da "bir başbakan 2 erdoğan" 4 yada 5 part şeklinde derlemeler mevcut bu ve bunun gibi söylemlerinin hepsini toplamışlar. izlenmesi gerekli bir süre sonra kesin kafa buluyor, şizo, yok artık ali sami deme ihtimali %90

Anıl E.
16-03-2016, 10:36
https://www.youtube.com/watch?v=gfGH_WhY6gc

Muhafazakar gazeteci çok severim senin konuşmalarını,keşke herkes senin gibi gerçeği görüp eleştirse.

Eski bir konuşma ama yıllardır doğru olan şeyler tekrarlanıyor.

forwett
16-03-2016, 10:59

aynı şeyi söyledim tekrar söylüycem. Ne dediysen haklısın samimi söylüyorum. İnsanları bilmem ama benim kızdığım sinirlendiğim şey şu, MHP nin biraz daha ılımlı olduğunu düşünerek dışarda bırakalım hadi ama gidip her fırsatta hdp ile yatak odasına CHP ye oy veren insanın gidip siz akpye oy verdiniz böyle oldu demeye hakkı yok çünkü destekledikleri parti de iktidar karşıtlığı ile terör yandaşlığını karıştırıyor. Ve bu oy verdiniz böyle oldu diyen tayyibe söven hatta ona ve iktidara oy verene söven arkadaşların çoğu aynı şeyin lacivertini yaptı. ha sen böyle bişey yapmadıysan konuş anlat düşüncelerini. Hatta doğru da düşüncelerin bana göre.

Buradaki mevzu şu bizi adam gibi yönetecek biri başa gelse bile büyük devletler bir şekilde indirir aşağı. Mevzu çaresiz olmamız başka bişey değil.

tremx
16-03-2016, 11:00
ne denir, nasil cozulur, cozum icin ne yapilmali, halk olarak ustumuze dusen gorevler neler diye dusunuyorum bazen.Ama sonra farkina variyor insan sadece dusunmekle, tartismakla kaliyoruz.Adam tam bir diktator, hic bir yanlisi kabul etmiyor, hic bir tasin altina elini koymuyor, cozum icin gozle gorulen elle tutulan bir adim yok.Sadece cetrefilli laflarla ortami yatistirmaya calisiyor.

Bir hatan varsa ki var acik ortada kabul edeceksin kardesim,onu bunu sunu suclamayacaksin.Cozum ureteceksin, icraate gecireceksin, hep ben hep ben diyerekten suruklendi ulke bu bataga.topla meclisi fikir alisverisleri yap, ne yapilabilir, nasil onune gecilebilir degerlendir, uygula vs vs.Bugune kadar iki yuzlu oynadiniz bugunden sonra bari adam olun elinizi kalbinize koyun ve kendiniz icin degil ulke icin biseyler yapin.(kopru, yol, park degil kastim)

Sinan58
16-03-2016, 11:19
Fakirin çocuğu askerlik yapacak zengin çocuğu yapmayacak öylemi, yok öyle yağma biz her zaman mazlumun yanında olduk vb sözler diyende tayyipti.
Ama video paralelin işidir kesin, hep bu tayyibin yükselmesini istemeyen dış güüçler.

https://www.youtube.com/watch?v=D8KHjygNihw

Sinan58
16-03-2016, 11:40
Düzenleme:
Geçenlerde bir derneğe gittim bunlar siyaset konuşuyorlar, milletle siyaset konuşmayı hiç sevemem normalde.
Biraz kulak vereyim dedim bunlar neyi savunuyorlar.
Savundukları şeyler aynen şu şekilde:
Adamlar bir başladı teknoloji olarak dünyanın mına koyuyormuşuz tayyip sayesinde.
-Herşeyimiz yerliymiş
-Ekonomimiz en hızlı gelişen ekonomiler arasında ilk sıralardaymışız
-imf bizden borç alıyomuş
-Diğer tüm liderler ve dünyadaki tüm ülkeler tayyipten korkuyormuş
-Türkiye"de yol yapıyorlarmış (onuda yapsın bi zahmet devletin başına yan gelip yatmayamı geçti pezevenk)
-Dış güçler tayyibi indirmeye çalışıyorlarmış
Bende dayanamadım bikaç bişey söyledim tarihleriyle beraber, adamların bana dediği şey aynen böyle:
-"Onlar paralelin işi, internetteki videolar vb herşey tayyibi istemeyen dış güçlerin oyunu".
Afedersiniz o kadar malki kodumun cahilleri, tayyipe laf attım diye nerdeyse benle kavga edecekler.
Sonuç olarak ak partinizide mikeyim tayyibinizide.

Berkan
16-03-2016, 11:51
https://www.youtube.com/watch?v=gfGH_WhY6gc

Muhafazakar gazeteci çok severim senin konuşmalarını,keşke herkes senin gibi gerçeği görüp eleştirse.

Eski bir konuşma ama yıllardır doğru olan şeyler tekrarlanıyor.

bu modellerin tipleride nerdeyse aynı konuşmasa bile çözersin ne mal oldugunu 1kmden

VTec_king
16-03-2016, 11:53
Allah rahmet eylesin vefat edenlere,güvenlik zaafiyeti yok diyenleride Allaha havale ediyorum bunca ölümden sonra 1 tane bile istifa olmaması pişkinliğin bu kadarı dememize neden oluyor,AKP CHP VE MHP hepsi aynı kişilerin adamlarının oyun alanı oldu ve bu işin Altındada dünyanın başbelası ABD ve İsrail ikilisi var,ayrıca biz artık kendimize kızmamız lazım bu kadar dürüst insan varken anasının karnından siysetci doğmamış sonrada birileri tarafından (dış güçler) seçilerek başımıza getirilen adamlar tarafından yönetiliyoruz,ülkemizde malesef yeni yapılan yollardan başka(onlarda sürekli çöküyor patlıyor) elle tutulur hiç birşey yok ,Ülkenin borcu almış yürümüş,Ülkene Ait bir tane fabrika büyük işletme kalmamış,Yandaş dediğimiz yani kendi adamları(çoğu amerika güdümlü) zenginler türedi ve onlar zenginleşiyor,Halkın tek zenginleşen yanı borcu,Asgari ücrete zam geldi diğer yandan bütün tüketim malzemelerine ondan daha fazla orandada zam geldi,piyasada nakitle iş yapan gördüğünde onu kanka ediniyor millet ,çekle senetle iş çevirenler malesef kat kat çoğaldı,terör desen artık neremizde ne zaman bomba patlıcak bilmiyoruz,acaba hangi komşu ülkemizle aramız iyi diye bir soru sorsam kim cevap verebilir?,doğumuzdaki olaylar süriye olayları herşey bizim başımıza bela olarak geldi,tamam insanız yardım ederizde 3 milyon insana biz bakıyoruz, bize sordunuzmu bakabilirmiyiz sizin paranızı onlara harcıcaz diye? bu gelenler yüzünden hastalıklarda geldi işsizlikde çoğaldı sürekli çocuk doğuruyorlarmış ,amaç belli zaten BOP eşbaşkanıyım diyen kişi doğumuzu ülkemizden ayırıp özerk bir bölge devlet yaratmak ve biz bunları gördüğümüz halde ses çıkartmıyoruz ,bu şahsiyetlere oy veren kişiler hallerinden sanırım çok memnunlar akarları yerinde herhalde ,ama birgün o bastığın toprakda yabancılar burası benim diye dolaşırsa hiç ağlama hayıflanma bu senin suçun !,kusura bakmayın çok doluyum ,bu ülkeyi bu hale sokanların ve onlar destek verenlerin tümünün Allah belasını versin!

forwett
16-03-2016, 11:57
Düzenleme:
Geçenlerde bir derneğe gittim bunlar siyaset konuşuyorlar, milletle siyaset konuşmayı hiç sevemem normalde.
Adamlar bir başladı teknoloji olarak dünyanın mına koyuyormuşuz tayyip sayesinde.
-Herşeyimiz yerliymiş
-Türkiye"de yol yapıyorlarmış (onuda yapsın bi zahmet devletin başına yan gelip yatmayamı geçti pezevenk)
Bende dayanamadım bikaç bişey söyledim tarihleriyle beraber, adamların bana dediği şey aynen böyle:
-"Onlar paralelin işi, internetteki videolar vb herşey tayyibi istemeyen dış güçlerin oyunu".
Afedersiniz o kadar malki kodumun cahilleri, tayyipe laf attım diye nerdeyse benle kavga edecekler.

Seviye iyiydi bozmaya gerek yok. Başa dönüyoruz bu mantık kimseye bir şey kazandırmaz. Aksine adamın yerine koy kendini, bir şey destekliyorsun ama karşı taraf sana devamlı kömürcü makarnaca cahil koyun vs. diyor. O adamın düşük olan ikna edilme şansını sıfırlıyorsun. Türkiye'de ne kadar vakit geçiriyorsun bilmiyorum ama durum burada çok farklı. Yaşın 20 diye hatırlıyorum daha üniversite bitirecek ya da insanları eğitimsiz cahil diye yargılayacak yaşta değilsin zaten. Ha okumuş öküz, ilkokul mezunu zehir gibi adamlar da var ama bu durumun genel kıstası eğitim değil mi.

Sence entellektüel, eğitimli bir insanın yapacağı iş mi kendi gibi düşünmeyeni koyulaştırılmış olarak yazdıklarınla itham etmek. Bir de işe bu yönünden bak.

Anıl E.
16-03-2016, 11:59
Seviye iyiydi bozmaya gerek yok. Başa dönüyoruz bu mantık kimseye bir şey kazandırmaz. Aksine adamın yerine koy kendini, bir şey destekliyorsun ama karşı taraf sana devamlı kömürcü makarnaca cahil koyun vs. diyor. O adamın düşük olan ikna edilme şansını sıfırlıyorsun. Türkiye'de ne kadar vakit geçiriyorsun bilmiyorum ama durum burada çok farklı. Yaşın 20 diye hatırlıyorum daha üniversite bitirecek ya da insanları eğitimsiz cahil diye yargılayacak yaşta değilsin zaten. Ha okumuş öküz, ilkokul mezunu zehir gibi adamlar da var ama bu durumun genel kıstası eğitim değil mi.

Sence entellektüel, eğitimli bir insanın yapacağı iş mi kendi gibi düşünmeyeni koyulaştırılmış olarak yazdıklarınla itham etmek. Bir de işe bu yönünden bak.

Savunduğun insan yapılarının ısrarlı inadı ve gördüklerini görmezden gelmeleri etkili oluyor bu olaylarda.
Bugün olmuş bir yanlışı,hatayı eleştirmek vatan hainliği ile aynı kefeye koyuluyor . Geçiniz bu işleri

forwett
16-03-2016, 12:14
Savunduğun insan yapılarının ısrarlı inadı ve gördüklerini görmezden gelmeleri etkili oluyor bu olaylarda.
Bugün olmuş bir yanlışı,hatayı eleştirmek vatan hainliği ile aynı kefeye koyuluyor . Geçiniz bu işleri

Ben burada savunduğum insan yapılarının (fikrini savunmadığımı belirteyim sonra yandaş falan oluyorum ne demekse o) gelip de diğerlerine hakaret ettiğini görmedim. Ah bir de o hakaret edenler alternatif sunsalar bu savunduğum insan yapılarına, onu yapma bunu yap deseler. İçlerini dökseler açık açık. Dökemiyorlar çünkü kendi oy verdikleri partinin de akpden hallice onun lacivert rengi olduğunu bal gibi biliyorlar.

Siz de ısrarla inat etmiyor musunuz tek bir partide memleketimin yüzde 90'ı gibi.

Ben size alternatif sunamıyorum maalesef akplilere de sunamıyorum çünkü alternatif yok. Alternatif derken mevcut iktidarın yerini dolduracak kapasitede biri yok demek istemiyorum. Ülkeyi yönetecek kapasitede biri yok diyorum. Olsa da güçlendirmez alaşağı ederler diyorum.

Bizim ülkemizin kaderi bu iş yapacak adam gelmez başa gelse de yaptırmazlar.

Evet o hakaret ettikleri insanları o yoldan döndürecek arkadaşlar alternatiflerinizi bekliyorum. Kim gelsin başa? Bana adam gibi bir isim sunabilecek misiniz? Sunun da hayatımda ilk kez gidip dolu bir oy atayım 4 sene sonra.

Sinan58
16-03-2016, 12:19

Adamın ak partiye oy vermeyen insanları vatan haini, terörist, dinsiz diye yargılaması iiide benim cahil vb dememki kötü.
Türkiye"de 19 yıl yaşadım, neyin ne olduğunu biliyorum.
Senin mantığınlada hiç kimsenin yaş olarak büyük insanları eleştirmemesi gerekiyor.
O adamların ikna olma şansı zaten yok, ha sen iyi niyetle söylemişsen bunu bilemem.
Ama bu kadar iyi niyet fazla bunlara, şu anda sokakta siyaset konuşan tayyipçi insanlara tayyibin iyi biri olmadığını söylersen ve sana vatan haini damgası vururlarsa yukarıda ne demek istediğimi anlarsın.

forwett
16-03-2016, 12:33
Adamın ak partiye oy vermeyen insanları vatan haini, terörist, dinsiz diye yargılaması iiide benim cahil vb dememki kötü.
Türkiye"de 19 yıl yaşadım, neyin ne olduğunu biliyorum.
Senin mantığınlada hiç kimsenin yaş olarak büyük insanları eleştirmemesi gerekiyor.
O adamların ikna olma şansı zaten yok, ha sen iyi niyetle söylemişsen bunu bilemem.
Ama bu kadar iyi niyet fazla bunlara, şu anda sokakta siyaset konuşan tayyipçi insanlara tayyibin iyi biri olmadığını söylersen ve sana vatan haini damgası vururlarsa yukarıda ne demek istediğimi anlarsın.

o bahsettiğin insanlar burada gelip kimseye hain demedi derlerse de samimiyetimle söylüyorum aynı şekilde karşılarında dururum, örneğini göster var ise ben denk gelmedim. Kendinden büyükleri eleştiremezsin demedim iyi oku, daha üniversite çağındaki adamsın süper zeka falan değilsen bitirmiş olman imkansız. Çıkıpta millete cahil diye ahkam kesecek yere gelmemişsin ki zaten kimse de kesmemeli. Ben hala alternatif kısmındayım?????

Anıl E.
16-03-2016, 12:37
o bahsettiğin insanlar burada gelip kimseye hain demedi derlerse de samimiyetimle söylüyorum aynı şekilde karşılarında dururum, örneğini göster var ise ben denk gelmedim. Kendinden büyükleri eleştiremezsin demedim iyi oku, daha üniversite çağındaki adamsın süper zeka falan değilsen bitirmiş olman imkansız. Çıkıpta millete cahil diye ahkam kesecek yere gelmemişsin ki zaten kimse de kesmemeli. Ben hala alternatif kısmındayım?????

Sosyal medyada binlerce var örnekleri kendini kandırma bizi zaten kandıramazsın kardeşim kusura bakma . Bu ülkeyi birbirine düşman eden tek bir kişi var o da belli tam bir şizofrenik vakadır. Yıllardır alevi-sunni yıllardır türk-kürt . Mitinglerde tecavüze uğrayan kadında etek varmış,yok işte söyle kılıçdaroğlu sen alevi misin ? vs.vs.vs. Bu ülkede ülkücü olsun diğer görüşte insanlar olsun pisi pisine ölen gencecik çocuklara gözyaşı döküldü mü ? Adam bir ağladı pir ağladı herkes arabasının arkasına R4BİA sticker ı yapıştırmadı mı ?

Hadi birleştirsin şimdi bu öfkeli halkı birbirine . O kadar ötekileştirdi ki bizden olmayan bize oy vermeyen vatan hainidir cümlesine denk düşecek söylemleri kendi yarattı ve sen şimdi bu öfkeli sesini çıkartmak isteyen halk neden öyle konuşuyor demek istiyorsun .

Alternatif şu an için yok uzun bir sürede olmayacak. Alternatif yok diye susmamız anlamına gelmiyor kusura bakma .

Doğruları dile getirip söylemeyen , dilsiz şeytandır.

KÖROĞLU
16-03-2016, 14:10
Düzenleme:
-Herşeyimiz yerliymiş

Dün akşam halı saha maçındaydık, 12 kişi toplam.

9 tanesi 4 yıllık fakülte (genel olarak müh.) mezunu, 1 tanesi yönetici, 1 tanesi üniv. müh. fak. hoca.

Yaş ortalaması 26-28 arası.

Konuşmaları, yapılan yorumları duysanız ağlarsınız. Şöyle bir izledim ortamı. Çoğu ile uzun süreli tanışıklığım var.

Sessiz sedasız kalktım. Hepsi iyi ve düzgün insanlar, ama bakış açıları şaka gibi.

Eğitimliler böyle düşünüyorsa, gerisini siz düşünün.

fsunnetci
16-03-2016, 14:40
Siyaset insanlarda öyle bir etki ederki peygamber efendimizin hanımı bile siyasetin etkisinde kalaraktan Hz Ali R.a ile savaşa girişti ve binlerce müslüman o savaşta öldü ,şehid oldu diyemiyorum çünkü savaşanlar ne ile ne için savaştıklarını bilmiyorlardı onlarda siyasetin etkisi altında idiler.bugünde memleketi uğruna bişeyler yapmaya çalışan bazı liderler siyaset tarihinde ya vatan haini yada büyük liderler olarak anılıyorlar ama bir güç varki her iki düşünce tarafada öyle etki ediyorki kimse neyin doğru neyin yanlış olduğunu bir türlü idrak edemiyor.

orhan_guney
16-03-2016, 14:56
Yazmıyım yazmıyım dıyorum ama gördükçe baktıkça rahatsız oluyorum, Lafım adam gibi yazana edene değil şu durduk yere akp oy verenlere hakaret edenlere herkes üstüne gerektiğini alabilir. sizlerin düşünceleride başkalarına ters gelir bunu anlamamak zormu bu kadar? Adam kalkmış kendi özgür idaresini kullanarak, özgür bir ülkede oyunu kullanıyor ki ükenıısı o partiye oy kullanıyor, 7 den 70 okumuşu okumamışı, iki tane dingil mal amk salağı cıkmış oy veren cahildir, oy veren aptaldır bunların yuzunden Ülke dağıldı vs vs, terbiyesizlik yapmayın, Ben akp oy verdim ailemde öyle kimseyi sklemez, gine seçim olsun gine veririm, varsın koyun varsın öküz desin, her boku bilen klavye ile Ülke strateji oyununu oynamaya çalışan arkadaşlar, burası forum araba formu pc de Age of Empires oynamıyorsunuz.

LnchCntrl
16-03-2016, 14:58
Ne zaman ki Atatürk'ün EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR. Sözünü kıt beyinlerimize sokucaz o zaman rahata ericez..

Arkadaş tamamen örnek olsun diye söylüyorum , Bir daha ki sefere, kimse oy basmaya gitmese, Neler olur sizce ?

Siyasetçiler, liderler, hükümetler vs vs bizim için varlar, ama biz hayatlarımızı onlara göre şekillendirdik neden tersini yaşıyoruz?

Evet ihtilal mi dersin adına devrim mi dersin cihat mı dersin ne dersen de biz halkız güç bizimdir, farkındalıklarımız köreldi..

Quantum
16-03-2016, 15:00
Başkanlık sistemi geldiğinde bu patlamalar, olaylar, terör, vs hepsi bir anda pufff..

LnchCntrl
16-03-2016, 15:01
Evet isteyen istediği partiye verir arkadaşlar, son 2 seçimdir oy atmayan biri olarak söylüyorum.

Bırakın insanlar istedikleri gibi oy versinler, ama yeter ki ayrışmayalım, ha şunu da söyleyim, hükümet için ne düşündüğümü merak eden 5-6 sayfa önce yazdığıma baksın sürekli özel mesaj geliyor, umrumda değil sizin siyasi partileriniz..

Durum o kadar vahim ki bizi tillahı gelse bu durumdan döndüremez, bizi sadece Türk Halkının birliği beraberliği kurtarır yarın bigün akp chp mhp gider biz kalırız..

Anıl E.
16-03-2016, 15:04
O güvendiğiniz adamlar teker teker kaçış planları yapıp ülkeden kaçarken ,siz kaçacak bir yer bile bulamayacaksınız . O zaman bu masum suçsuz günahsız öfkeli halka nasıl hesap vereceksiniz ,çok fena karşı karşıya gelicez . Ya sizden ya bizden..

LnchCntrl
16-03-2016, 15:05
Başkanlık sistemi geldiğinde bu patlamalar, olaylar, terör, vs hepsi bir anda pufff..

Tamam, Erdoğan kişisel çıkarları yüzünden başkanlık istiyor, uzun uzun yazarım açıklama isteyene.

Tam karşısında duruyorum dünya görüşü olarak hükümetin, o da tamam

Çözüm ne abi , napıcaz, Halkın yüzde 25 i oy atmasa bu adamların kaygıları seçilmekten çıksa hizmete dönse ?

Bugün Akp yarın Chp sonra Mhp gelecek emin olun aynısını hepsi yapacak, basmayalım hiç birine mührü onlar bize muhtaç olsun

naci
16-03-2016, 15:07
Yeni bir patlama olmuş bilen varmı?

naci
16-03-2016, 15:08
http://www.milliyet.com.tr/ankara-da-korkutan-patlama-sesi-gundem-2210791/

milliyette yazmış.

LnchCntrl
16-03-2016, 15:09
O güvendiğiniz adamlar teker teker kaçış planları yapıp ülkeden kaçarken ,siz kaçacak bir yer bile bulamayacaksınız . O zaman bu masum suçsuz günahsız öfkeli halka nasıl hesap vereceksiniz ,çok fena karşı karşıya gelicez . Ya sizden ya bizden..

Kanka ,

Bu hükümet zaten geri dönüşü olmayan bir yola girdi ve uzun veya kısa vadede firar kaçınılmaz oldu, bu kesin.

Bende geriye biz bize kaldığımızda ki durumdan bahsediyorum kaç sayfadır ?

Bizi ne hale sokup kaçacaklar sonra Türkiye ne olacak ?

Askeri yıpranmış, Yasama-yürütme-yargı organları hiç edilmiş, Halkı polise düşman edilmiş, Eğitim kurumlarının güveni sarsılmış vs vs bir ülke

Biz o övündüğümüz duble yollar mı kurtaracak ?

Halkın acilen kendine gelmesi gerekli anıl, hiç bir siyasi partiden medet ummadan Devlete,Askere,Polise karşı durmadan direk Siyasilere Sivil direniş ŞART

Quantum
16-03-2016, 15:14
Tamam, Erdoğan kişisel çıkarları yüzünden başkanlık istiyor, uzun uzun yazarım açıklama isteyene.

Tam karşısında duruyorum dünya görüşü olarak hükümetin, o da tamam

Çözüm ne abi , napıcaz, Halkın yüzde 25 i oy atmasa bu adamların kaygıları seçilmekten çıksa hizmete dönse ?

Bugün Akp yarın Chp sonra Mhp gelecek emin olun aynısını hepsi yapacak, basmayalım hiç birine mührü onlar bize muhtaç olsun

Ben kimseyi desteklemiyorum ki.. Hepsi aynı..
Ancak;
Bizde bu kaypaklık, bu eyyamcılık, bu yalakalık, bu cehalet (vsvsvs uzatırım daha) olduğu sürece kimse kimseye muhtaç olmaz.
Benim hiç bişeyden umudum yok.. Yaşıyoruz işte bir şekilde.
Genç arkadaşlar da vatan millet sakarya yı bıraksın, tüm şartlarını zorlasın yurtdışına gitsinler, kurtarsınlar kendilerini.

Anıl E.
16-03-2016, 15:14
Kanka ,

Bu hükümet zaten geri dönüşü olmayan bir yola girdi ve uzun veya kısa vadede firar kaçınılmaz oldu, bu kesin.

Bende geriye biz bize kaldığımızda ki durumdan bahsediyorum kaç sayfadır ?

Bizi ne hale sokup kaçacaklar sonra Türkiye ne olacak ?

Askeri yıpranmış, Yasama-yürütme-yargı organları hiç edilmiş, Halkı polise düşman edilmiş, Eğitim kurumlarının güveni sarsılmış vs vs bir ülke

Biz o övündüğümüz duble yollar mı kurtaracak ?

Halkın acilen kendine gelmesi gerekli anıl, hiç bir siyasi partiden medet ummadan Devlete,Askere,Polise karşı durmadan direk Siyasilere Sivil direniş ŞART

Kardeşim benim medet umduğum bir siyasi parti yok artık . Ben hepsinin doğru ya da yanlışlarını savunabilecek kapasiteye sahip biriyim ama çoğu kişi değil. A partisinin yanlışını da söylerim B partisinin doğrusunuda. Bu düşünebilen normal İNSANların kolaylıkla yapabileceği bir eylemdir .

Terör ve onun gibi yığın oluşturacak şekilde sorunumuzu çözebilecek hiçbir lider yok şu an inşallah Allah gönderir bir şekilde . Benim sinirim millet utanmadan hala kalkmış İNADINA diyor ya İNADINAAAAAAAAAAAAAAAAA

10 Tane daha bomba patlasın banane modundalar sana yemin ediyorum bak . Sorgulamak yok , düşünmek yok , ya bizim adam da iyi şeyler yapıyorda ama artık yetmez mi bi durması gerekmiyor mu ? Diye sorgulayan yok . Ondan sonra gelip milletten saygı bekliyorlar ne saygısı be emmioğlu .

Herkes döt korkusuyla yaşamaya başladı yarının garantisi yok ,senin desteklediğin adamların gözünde değerimiz yok . Benim anamın bacımın babamın herhangi bir değeri yoksa senin yüzünden sen de saygı bekleme . Bu kadar basit.

Senin ve çok değer verdiğin adamların egoları yüzünden benim değer verdiğim İNSANLIK VE TÜRKLÜK yerle bir edilemez bunun da dünya dilinde saygısı olamaz .

ouzs
16-03-2016, 15:15

Sizin ve diğer vatandaşların güvendiği kişilerin, doğru veya yanlış kişiler olduğunu nasıl taahhül ediyorsunuz. Ya sizin güvendikleriniz kaçıp giderse... Nasıl bu kadar emin olunabilir. Bu ülkede bu patlamaları bu bölünmeleri kimin yaptırdığına %100 emin olmadan görmeden veya duymadan, ki bu kadar terör örgütü varken nasıl akp/tayyib in yaptırdığını düşünüyorsunuz gerçekten merak ediyorum. Farklı kaynaklarınız mı var öğrendiğiniz. Yoksa mantığınız mı sizi böyle düşündürüyor..

Böyle düşünen herkes cevap verebilir. Gerçekten merak ettiğimden soruyorum. Eleştiri değil hakikaten ciddi ciddi soru soruyorum.

mert_can 41
16-03-2016, 15:17
Şu yapıyada hayranım chp mhp gelse onlarda yapacak kim yapmıcak ki gerçekten kim yapmıcak ki acaba bunu öğrenmek için denemek gerekmezmi adam gelmiş bana ankaradaki patlamada ölenlere alın yazısı diyo benim bunla oyum eşit sayılıyo kafayı yiyicem yukarda dendiği gibi bunlar kaçıcak destekleyenler kalıcak ozaman merak ediyorum ne halt yicekler benim doğmamış çocuğumun geleceği ile oynuyoalar kendilerini düşünüp.....

fransada terör saldırısı oldu her yer yasta adamlar yerinde oturamadı burda ülkenin başkentinde patlama oldu yayın yasağı geldi ölenlerin sayısı kesin değil yapılan açıklama ferhat göçeri dinlicektik dinleyemedik.......

Anıl E.
16-03-2016, 15:24
Sizin ve diğer vatandaşların güvendiği kişilerin, doğru veya yanlış kişiler olduğunu nasıl taahhül ediyorsunuz. Ya sizin güvendikleriniz kaçıp giderse... Nasıl bu kadar emin olunabilir. Bu ülkede bu patlamaları bu bölünmeleri kimin yaptırdığına %100 emin olmadan görmeden veya duymadan, ki bu kadar terör örgütü varken nasıl akp/tayyib in yaptırdığını düşünüyorsunuz gerçekten merak ediyorum. Farklı kaynaklarınız mı var öğrendiğiniz. Yoksa mantığınız mı sizi böyle düşündürüyor..

Böyle düşünen herkes cevap verebilir. Gerçekten merak ettiğimden soruyorum. Eleştiri değil hakikaten ciddi ciddi soru soruyorum.

Türkçe konuşup yazdığımızı düşünüyorum yanılıyor muyum ? Önceki ve daha önceki sayfalarda yazmış olduğum kadarıyla şu anda ülkeyi yönetebilecek muhafelet olmadığını belirtmiştim değil mi ? Ben direk suçlama da yapmıyorum. Ben sadece ELEŞTİRİYORUM . Bu ve daha önceki sizin yapmış olduğunuz ''Sessiz ve sadece izlemek'' olan eylemleri ben harekete geçirip tüm sesimle bağırarak soruyorum neden oluyor ? Neden bitmiyor ? Neden acaba bir güvenlik zafiyeti mi var ?

Bunları sorup sorgulayınca suçlu ilan ediliyorsun . Açıklama yapayım ;

-Belkide cumhuriyet tarihi boyunca en güzel atılacak adım atıldı,çözüm süreci değil mi buna hem fikiriz . Olumlu şeyleri de söylersek tarafsız bir eleştiri yapmış oluruz.
-Ancak bu çözüm süreci içerisindeki çoğu olayları iktidarın kendi içindeki bakan ve milletvekili dahil kimsenin tam kapsamlı şekilde BİLMEMESİ ?
-İki muhalefet partisinden saklanarak ilerlemesi . Her defasında KAPALI OTURUM yapalım çağrısına RED cevabı almaları.
-Çözüm süreci olsun,kürt sorunu halledilsin ancak uygulamada yanlış yapıyorsunuz yapmayın etmeyin siz silah bıraktınız,ancak bu şerefsizler bunu değerlendirip yol kesiyorlar kimlik kontrolü yapıyorlar ve silahlanıyorlar diyen muhalefet partilerine alaycı şekilde yaklaşıp söz hakkı vermediniz ? .
-Muhalefet partileri, cemaat tüm bürokrasi dallarında kadrolaşıyor önlem alınması lazım dendiğin de ''Buna kargalar bile güler,asparagas'' DENMEDİ Mİ ?

Sonuçları hep beraber görüp tartışalım şimdi ikisinde de ''İhanete uğradık , kandırıldık.'' Denilmedi mi ?

Esat her zaman diktatördü,esat'ın babası da zaten aynıydı bunu herkes söyledi uyardı yine dikkate alınmadı. Yanlış bir suriye politikası sonrası bunun bedelini yine halk ödüyor sen ben ödüyoruz .

Bunların sorumlusu kim ?

LnchCntrl
16-03-2016, 15:27
Kardeşim benim medet umduğum bir siyasi parti yok artık . Ben hepsinin doğru ya da yanlışlarını savunabilecek kapasiteye sahip biriyim ama çoğu kişi değil. A partisinin yanlışını da söylerim B partisinin doğrusunuda. Bu düşünebilen normal İNSANların kolaylıkla yapabileceği bir eylemdir .

Terör ve onun gibi yığın oluşturacak şekilde sorunumuzu çözebilecek hiçbir lider yok şu an inşallah Allah gönderir bir şekilde . Benim sinirim millet utanmadan hala kalkmış İNADINA diyor ya İNADINAAAAAAAAAAAAAAAAA

10 Tane daha bomba patlasın banane modundalar sana yemin ediyorum bak . Sorgulamak yok , düşünmek yok , ya bizim adam da iyi şeyler yapıyorda ama artık yetmez mi bi durması gerekmiyor mu ? Diye sorgulayan yok . Ondan sonra gelip milletten saygı bekliyorlar ne saygısı be emmioğlu .

Herkes döt korkusuyla yaşamaya başladı yarının garantisi yok ,senin desteklediğin adamların gözünde değerimiz yok . Benim anamın bacımın babamın herhangi bir değeri yoksa senin yüzünden sen de saygı bekleme . Bu kadar basit.

Senin ve çok değer verdiğin adamların egoları yüzünden benim değer verdiğim İNSANLIK VE TÜRKLÜK yerle bir edilemez bunun da dünya dilinde saygısı olamaz .

Kesinlikle, tüm partileri sorguladığını eğrisi doğrusu hepsini açık ve net bildiğini biliyorum. bundan şüphem yok.

Evet haklısın, adamların çoğu halen istikrardan kaynaklanıyor bütün bunlar kafasını yaşıyor.

Ölümüne sataşmalar var, o da kesin, bütün değerlerimize aleni tehdit bu kafadaki adamların varlığı o da kabul.

Ama sadece şunu söylüyorum siyasilerin hiç birinden bize bi hayır geleceğini düşünmüyorum.

Yarın Chp ya da Mhp gelse onlarıda böyle acımasız eleştiricem, sende öylesin ama artık halk olarak adımlar atmamız gerekli

durum cidden çok vahim..

LnchCntrl
16-03-2016, 15:31
Şu yapıyada hayranım chp mhp gelse onlarda yapacak kim yapmıcak ki gerçekten kim yapmıcak ki acaba bunu öğrenmek için denemek gerekmezmi adam gelmiş bana ankaradaki patlamada ölenlere alın yazısı diyo benim bunla oyum eşit sayılıyo kafayı yiyicem yukarda dendiği gibi bunlar kaçıcak destekleyenler kalıcak ozaman merak ediyorum ne halt yicekler benim doğmamış çocuğumun geleceği ile oynuyoalar kendilerini düşünüp.....

fransada terör saldırısı oldu her yer yasta adamlar yerinde oturamadı burda ülkenin başkentinde patlama oldu yayın yasağı geldi ölenlerin sayısı kesin değil yapılan açıklama ferhat göçeri dinlicektik dinleyemedik.......

Hükümet hakkında tekrar tekrar yazmak istemiyorum demediğimi bırakmadım iç yapılarını biliyorum.

Kimin saf niyetlerle bu partiye oy verdiğini biliyorum, kimin çıkarları için peşinden koştuğunu da biliyorum.

O yüzden diyorum ki insanları oy verdikleri partilerle sınırlamayın, çıkın siyasi kafan, onca yıl hepsi denedik ne oldu ?

İçindeki vatan sevgisine bizzat kefil olduğum Osman Pamukoğlu'nu neden desteklemedik ben dahil ?

Adam barajı geçemem diye seçime bile girmedi en son, bu adam terörü bitiremez miydi ? sade bir askerken nasıl darbeler verdiğini bu örgüt daha iyi bilir ..

Biz samimi değiliz kardeşim, kimse kusura bakmasın, Halk birliğini kaybetti, sebebi akp dir chp dir mhp dir tartışmak artık bişe kazandırmaaaaz.

İyi idrak etmemiz gereken tek konu, şu parti sevdasından vazgeçmemiz gerektiğidir.

mert_can 41
16-03-2016, 15:44
Hükümet hakkında tekrar tekrar yazmak istemiyorum demediğimi bırakmadım iç yapılarını biliyorum.

Kimin saf niyetlerle bu partiye oy verdiğini biliyorum, kimin çıkarları için peşinden koştuğunu da biliyorum.

O yüzden diyorum ki insanları oy verdikleri partilerle sınırlamayın, çıkın siyasi kafan, onca yıl hepsi denedik ne oldu ?

İçindeki vatan sevgisine bizzat kefil olduğum Osman Pamukoğlu'nu neden desteklemedik ben dahil ?

Adam barajı geçemem diye seçime bile girmedi en son, bu adam terörü bitiremez miydi ? sade bir askerken nasıl darbeler verdiğini bu örgüt daha iyi bilir ..

Biz samimi değiliz kardeşim, kimse kusura bakmasın, Halk birliğini kaybetti, sebebi akp dir chp dir mhp dir tartışmak artık bişe kazandırmaaaaz.

İyi idrak etmemiz gereken tek konu, şu parti sevdasından vazgeçmemiz gerektiğidir.

Ben herhan gibi bir parti savunmadım yukar da zaten parti ismi söylemedim ben bunlar gitsinde kim gelirse gelsin umrumda değil her gün acaba ülkemde nolucak diye korkarak uyanır oldum başkanlık sistemi gelirse naparız diye düşünmeye başladım bende net iyi biliyorum kimin neden desteklediğini zaten onlara sövüyorum bu vatanda hepimizin hakkı var atam bu vatanı bize bıraktı ama bunlar benimde doğmamış çocuğumunda ali nin de velinin de hakkını yiyor haram zıkkım olsun bunlarada destekleyenlerede.

KÖROĞLU
16-03-2016, 16:25
Şimdi hep eleştiriyoruz adamları ama şunu çok net söyleyebilirim.

Yakın siyasi tarih içerisinde bu kadar iyi organize olup, iletişi kanallarını bu kadar iyi kullanıp, hedef kitle tayinini çok iyi belirleyip istediği amaca ulaşan çok az parti var.

Hatta yaşanan onca olumsuzluğa (krizler vs) rağmen bu denli ilerleyebilmiş olmaları kesinlike başarıdır.

Ben bu başarıyı "biat" kültürüne bağlıyorum. Ayrıca taraf olan bertaraf olur da diğer bir bakış açısı olabilir.

Ayrıca sevmiyor/tasvip etmiyor olsamda reis-i Cumhur'un liderlik konusunda ciddi bir yeterliliği var. Bkz: Belagat sanatı.

Bakın 17/25 olduğunda Çevre-şehircilik bakanı ne dedi "ben ne yaptıysam x'in bilgisi " dahilinde yaptım.

Kurdukları sisteme kendi içlerinde fire de verseler asla dışarıya yansıtmıyorlar.

Arınç'ın i.Gökçek için Ankarayı parsel parsel sattı dedikten sonra suspus olması gibi.

Adamların başarılı olmaları satın alma gücünün (borçlandırarak) ülke de yükselmiş olması, biraz konjonktür olarak dünyanın iyi seyretmesi ve tabiki en önemli aktivatör olan "DİN" sömürüsü.

Bu kulaklar "T.'in g_ö_tünün kılıyım" dan tut "Çalıyor ama Müslüman çalıyor" mantığındaki insanların toplumda izan/irfan sahibi olanlardan çok daha fazla sayıda olmasından kaynaklanıyor.

Yazımın başına belirttiğim gibi adamların hedef kitlesi belli Cahil/araştırmayan/okumayan/yeniliğe kapalı (haşa) ağzından çıkanı Kur'an ayeti sanacak derecede kör bir bakış açısına sahip insanlar.

Dikkat edin bu ülkede okur yazarlık nicelik olarak artsa da nitelik olarak çok geriye gidiyor. Amaç sorgulayan bir nesil yetişmesini engellemek.

Yine bir bakınız gelsin gezi olayları. Toplumun bir çoğu gezi olaylarını üç-beş ağacın kesilmesi olarak gördü ve eminim hala öyle sananlar var.

Dolayısı ile olayın ana fikrini anlamadan eleştiren bir toplumsal güruh oluştu. Tabi bunda yapılan algı yönetiminin ciddi etkisi var. (nefret ediyorum bu kelimeden)

Sonuç olarak ki açılım ile ilgili bir sorudan 2. sınıf emniyet amiri tarafından elenmiş bir aday polis memuru olarak yazıyorum.

Kesinlikle gereksiz olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu toplumda ayrışma isteyecek o kadar çok etnik kimlik var iken bunun sadece bu topraklarda yaşayan kürt vatandaşlar tarafından talep ediliyor olması zaten bir sıkıntı olduğunun kanıtı benim gözümde.

Taviz tavizi doğurur cümlesini hep sevmişimdir. Siz dün açılım adı altında bu ülkeye hizmet etmek için görev yapan askere/polise/kamu görevlisine kurşun sıkan katilleri davul zurna ile karşıladınız. Zaten toplumu bu işi yaparak bir noktada ayrıştırdınız.

Belki ailesinde şehit olan bir insan kürt komşusuna kötü bir his beslemiyordu ama bu durumdan sonra düşüncesi değişti.

Bir tarafı yaparken diğer tarafı yıkmamak önemlidir. Bunu başaramadılar. Hatta görülen tablo çok açık eline yüzüne bulaştırdılar.

Kişisel hırslar toplumun refah ve huzurundan önemli hale geldi, çıkar ön plana çıktı.

Bunun neticesinde ufacık dahi nemalanan insanlar gidişatın yanlış olduğunu gördüğü halde sesini çıkarmadı.

Şahsi kanaatim devlet kadrolarında yapılan liyakat'a aykırı atamalar, toplum nezdinde polisin askerin gücünün zayıflatılması onarılmaz yaralar açtı idari açıdan.

Bundan 10 yıl önce ağızlarına almaktan korktukları kelimeleri fütursuzca şehit cenazesi / açılış demeden sarf ettiler. Biz de toplum olarak buna göz yumduk,

neden biz blok halinde olan %49'un dışıydık. Yani taraf olmadığımız için bertaraf olmaya layık görülen kısımda kalıyorduk.

Şimdi burada sayfalar dolusu yazarım ama öncelikle bu yazı dahil uzun metinleri okumayı seven bir toplum değiliz.

Ben yaşadıklarımızın öncelikle kişisel çıkarlarımızı ön planda tutmamızdan ikincil olarak ta eğitimli fakat cahil nesiller yetiştirmemizden kaynaklandığını düşünüyorum.

Din evet toplumda inanan insanlar için ciddi bir güdüleyici unsurdur fakat siyasi açıdan bunun kullanılmasını etik bulmuyorum.

Temelde baktığınızda tüm dinlerin öğretisi ortaktır. Adamın hangi dine mensup olduğunu düşünmezsek

*iyi insan olmak,
*dürüst insan olmak
*başkalarının hakkını gasp etmemek
*kendine ait olmayan bir şeyi almamak
*canlılara zarar vermemek gibi temel öğretileri vardır. Ama bunları konuşurken sık tekrarlayıp yapmayan insanlar olduk maalesef.

Dolayısıyla çok uzun oldu, başlayıp yarıda kesen sonra da oha olm adam destan yazmış diyen arkadaşlar için hemen bitiriyorum.

Biz iyi insan olursak, çocuğumuzu bilinçli yetiştirirsek (dinsiz değil bilinçli) empati yapmayı öğrenir bencilliği bırakırsak.

Tarihten ders alıp birlik ve bütünlüğün en büyük kazanım olduğuna inanırsak sanıyorum ki çok daha iyi bir yaşam kalitesine ulaşacağız.

Tamamını okumak için vakit ayıran arkadaşlara ayrıca teşekkür ederim. Sevgiler saygılar.

Sinan58
16-03-2016, 16:57
O bu değilde ne kadar saf, temiz, masum halkımız var.
Halkımıza ekmek vermesen bişey demez, hep iyi niyetle yaklaşır.
Bu zamana kadar siyasilerin çoğu halkın iyi niyetinden faydalandı, bu maalesef acı bir gerçek.
Halk olarak başımıza ne geliyorsa hep iyi niyetimizden geliyor, bu "Osmanlı Devletimiz" zamanından beri böyleydi.
Yakaladığımız düşmanlarımıza, ne olursa olsun onlar düşman demedik.
Genede ne olursa olsun düşmana bile iyi niyetle davrandık.
Biyeri işgal etmedik hep fethettik. Genede elimizdeki esirlere iyi davranıp onlara hertürlü özgürlüğü verdik.
Sonradan ne oldu, hepsi iyi niyetimizden faydalanıp "Osmanlı Devleti"nin ardından kuyu kazdılar.
O zamanki iyi niyetimiz olmasaydı ve acımasız olsaydık şu an dünyanın en güçlü ve en refahlı ülkesi olurduk.
Şu anda aynı şey devam ediyor, iyi niyetimizden kaybediyoruz her zaman...

thedevil
16-03-2016, 18:36
Sakin ol Cüneyt Arkın ya sizden ya bizden ? İki sayfa ne güzel tartışmış fikir beyan etmiş güzelce konuşmuşlar ne güzel dedik, ama adamın biri çıkıyor AKP'ye oy vereni asacak kesecek ya sizden ya bizden :)

Ben senin yazdıklarından 2 şey anlarım

1 bu çocuk cahil ne dediğini bilmiyor o yüzden kaale almam...
2 bu çocuk insanların sinirlerini körükleyip olay çıkartmaya çalışan iç savaş destekçisi ve iç savaş çıkması için 4 gözle bekleyen bi varlık

Senin için iyi birşey anlamak istediğimden dolayı 3 ekliyorum

3 sinirli ve sinirlendiği için ne dediği ile alakalı en ufak bir fikri yok.....

süleymann
16-03-2016, 19:21
konudan bya uzak kalmışım. okurken cok alıntı yaptım yazdım ama geri sildim tek şuna güldüm kutuplaşmadan bahsedenler oy verenler çekse demiş... gerçekten kuracak cümle bulamdım allah yolunu acık etsin.

thedevil
16-03-2016, 19:24
Aynı günün akşamı aradım ben o adamı, gündüz zaten telefonumu vermiştim konuşmuştuk ama içim rahat etmedi yeniden sakin kafa ile helallik aldım gönlüm rahat... Sende mi iç savaş isteyenlerdensin ?

thedevil
16-03-2016, 19:34
AKPye oy verenlere koyun diyip yarın öbürgün kaçacaklar ve biz AKP'ye oy verenler ile vermeyenler karşı karşıya gelicez ya sizden ya bizden diye ahkam kesenler boş konuşmayın, sende boş konuşma benim dinim İmanım ile alakalı senin laf söylemeye haddin yok....

ghibli06
16-03-2016, 19:44
AKPye oy verenlere koyun diyip yarın öbürgün kaçacaklar ve biz AKP'ye oy verenler ile vermeyenler karşı karşıya gelicez ya sizden ya bizden diye ahkam kesenler boş konuşmayın, sende boş konuşma benim dinim İmanım ile alakalı senin laf söylemeye haddin yok....

yani şimdi diyorsun ki, ben iyi ki de oyumu onlara vermişim, ülkenin bu hale gelmesinde zerre günahları yok! Şam'da namaz kılacağız diyenlerin Suriye iç savaşına hiç katkısı olmadı, ülkemize gelen 3milyon Suriyeli de ülkemizin gelişmesinde çok büyük katkılar yaptı, açılım dedi binlerce PKK lıya göz yumdu, analar ağlamasın dedi, operasyonları durdurdu şehirleri bomba deposu haline getidi ama bunların hepsini Türk halkı için yaptı...

muhalefet böyle olursa, CHP PKK lı olursa, MHP faşist olursa vs vs... paralel evrende değiliz, 13 senedir ülkeyi yönetenler bellidir, insan tuttuğu takımı bile eleştiriyor ama ne hikmetse iktidarı eleştirmek tamamen tabu oldu bu ülkede...

thedevil
16-03-2016, 19:49
Karekterimin nesi varmış ? Sen dolumusun ? Senin haddin yeter mi benim karakterimi sorgulamaya ?

hakotech
16-03-2016, 19:50
Arkadaşlar Allah c.c chp'liyide mhp'liyide akp'liyide bilmem ne partiliyide korusun,dikkatli olun lütfen hepiniz..

thedevil
16-03-2016, 19:51
Sen ruh hastasısın inandım buna.....

thedevil
16-03-2016, 19:52
Yok kardeşim AKPye oy vereni çoluğunu çocuğunu (tövbeler olsun) korumasın ölsün gebersin onlar

Eren G.
16-03-2016, 20:01
Sakin ol Cüneyt Arkın ya sizden ya bizden ? İki sayfa ne güzel tartışmış fikir beyan etmiş güzelce konuşmuşlar ne güzel dedik, ama adamın biri çıkıyor AKP'ye oy vereni asacak kesecek ya sizden ya bizden :)

Ben senin yazdıklarından 2 şey anlarım

1 bu çocuk cahil ne dediğini bilmiyor o yüzden kaale almam...
2 bu çocuk insanların sinirlerini körükleyip olay çıkartmaya çalışan iç savaş destekçisi ve iç savaş çıkması için 4 gözle bekleyen bi varlık

Senin için iyi birşey anlamak istediğimden dolayı 3 ekliyorum

3 sinirli ve sinirlendiği için ne dediği ile alakalı en ufak bir fikri yok.....

Sana gore her muhalefet olan oc savas mi cokartmaya calisiyor ? Nasil bir kafa var sende hayirli olsun gule gule kullan. Kimdi otele adam doldurup yakanlar ara sokakda 21 yasinda cocugu arka sokakta 5 kisi dovup olduren. Ben daha duymadim bunun tam tersi olaylari nedense. Simdi kim ic savas cikartmaya calisiyormus hayirdir ?

Yigit-Y
16-03-2016, 20:05
Bu ülkede sokakda yürümek , işlek caddelerde ,meydanlarda ve tarihi yerlerde gezmek güvenli idi.

Cumhuriyet tarihinin en büyük polis teşkilatına sahibiz

Ne b.ka yararlar bunlar.Paralel operasyon , yukarıdakilerin sokaklardaki maşalığını yaparlar ve bizim hakkımız yeniyor derler.

Bu ülke hiç bu kadar güvenlik zafiyeti olmamıştı.

İstihbarat milletvekili olmak için istifa eder.

Güreşçi basketbolcu cumhurbaşkanına başdanışman olur.

Ya bu ulkenin beynini s.kmisler benimkini neden s.kmemisler kafayi yiyecem.

Bunlari normal karsilayan insanlara laf edince cahil savunmasina geçmeleri.

Ya allah parayı buldursa terk edip gideceğim.

Bazen atatürk e bile sovuyorum niye kurtardilar bu ülkeyi serefsizlerin dolu olduğu bu toprakları.atam bilse kafasina sikardi sanirim.

Bu ulkeyi ne hale getirdiler be amk...

thedevil
16-03-2016, 20:05
Ben o adamı arayıp helallik istediğimi söylemişmiydim? Yahu arkadaş sen AKP'ye oy verenlerin başına gelsin bilmem ne olsun onu bi aç bana sen ne çekiyorsun bizim çekmediğimiz ? Ben Rusya'ya ihracat yapan bir kaban firmasına sadece birine sezonluk 50 dolarlık aksesuar yapıyorum Rusya uçağının vurulması benim işimi etkiledi çekiyorum... Birdaha hava sahamıza girip laf dinlemez ise birdaha vursunlar...
Şimdi sen ne çekiyorsun bizim çekmediğimiz ne geldi başına de hele ?

thedevil
16-03-2016, 20:09
Ya arkadaş fikir özgürlüğü demokrasi yok mu sizin dilinizde herkes özgür değil mi ? Benim AKP'ye oy vermem sana benim Hakkımda koyun diyip hakaret etme yetkisi veriyor mu? Sen git inandığın kişilere oy ver biri çıkıp bunlar koyun gidip MHP'ye oy veriyorlar konuşmayı bile bilmeyen Adama derse ben o adamada aynı tavrı koyarım bu kadar basit bunda anlaşılmayan birşey var mı ?

thedevil
16-03-2016, 20:12
Sana göre mualefet ben AKPye oy verdiğim Zaman ya sizden gider ya bizden gider karşı karşıya geliriz demek mi? Yani şimdi diyelim iktidarda olanlar kaçtı senin benim karşıma çıkıp beni vurman öldürmen mi mualefet ? Bide ergenlik yapıp kafan güzelmiş güle güle kullan laflarını bırakın kardeşim gerek yok komik olmuyor...

thedevil
16-03-2016, 20:15
Ya arkadaş mesela diyorum sen üzülüyorsun ben üzülmüyor muyum ölenlere ? Orada anlatmak istediğim yani ben kendi menfaatlerimi gözetip hiç demedim Lan fuar Zamanı yapılır mı bu diye... Aksine zarar etmiş olsamda yapılması gereken bu sınırlarımız korunmalı dedim .... Diğer taraftan sana sordum senin çekip bizim çekmediğimiz nedir aynılarını çekiyoruz zaten bu Bombayı patlatan devlet mi ? Devlet mi patlattı Bombayı birşeyler biliyorsanız kanıtınız var ise bizden saklamayın lütfen....

thedevil
16-03-2016, 20:20
1 Devlet birşey yaptığı Zaman doğru ya da yanlış aynı devletten başka biri gidip karşı devletin kucağına oturmak için koşuyorsa

2 Aynı partinin millet vekili hdp'li Millet vekiline toka yapıp seçimlerde birlikte iyi salladık ama diyorsa.

3 aynı parti beğenmediği fetö ile kol kola olabiliyor ise.

Ben düz mantık olarak derim ki bir koyun olarak heeeeeeee demek ki bu adamlar koltuk peşinde bak menfaati olsun hdp ile müttefik olur demekki iktidar iyi yolda derim benim mantığım bu....

thedevil
16-03-2016, 20:23
Ben bu mantıkta hareket ediyorum diye kimseye bana koyun deme Hakkı hakaret etme tehtid etme Hakkı doğmaz eğer doğduğunu idda ediyor iseniz o Zaman sizin kafanızda gidecek olursak bu vatan 2 güne kalmaz daha çabuk ayrışır ve parçalanır... Bu benim düşüncem... Herkesin düşüncesi kendine kimse senin düşündüğünün aynını düşünmek zorunda değil...

ibozum
16-03-2016, 20:23
Ya arkadaş mesela diyorum sen üzülüyorsun ben üzülmüyor muyum ölenlere ? Orada anlatmak istediğim yani ben kendi menfaatlerimi gözetip hiç demedim Lan fuar Zamanı yapılır mı bu diye... Aksine zarar etmiş olsamda yapılması gereken bu sınırlarımız korunmalı dedim .... Diğer taraftan sana sordum senin çekip bizim çekmediğimiz nedir aynılarını çekiyoruz zaten bu Bombayı patlatan devlet mi ? Devlet mi patlattı Bombayı birşeyler biliyorsanız kanıtınız var ise bizden saklamayın lütfen....

İktidarı övmek/korumak için bu kadar zorlamayın.. Bu nasıl bir soru savunmadır.. Bombayı devlet mi patlattı..

Çoğunluk diyor ki o kadar bombalar patlıyor sivil vatandaşlar ölüyor, tedbir alacak yegane birim, yetklili İKTİDAR/HÜKÜMET.. Bu zafiyet neden bu kadar çok deniyor.. Ama siz hop devlet mi patlattı, devlet ne yapsın.. Hadi çık ispatlayın..

Bırakın Allah aşkına.. Savunacağım diye komik duruma düşmeyin..

thedevil
16-03-2016, 20:27
Benim anladığım şu sen bırak komşu ülkene kim giriyorsa girsin karışma kimse ile Aranı bozma benimle iyi geçin kafi ben sana karışmam sen bana karışma demek mi istiyorsun? Bende kendi kafamdan bugün senin götünün dibindeki ülkeye girip at koşturan Adam yarın Sana ne yapmak için ne planlar yapar acaba diye bir mantık yürütüyorum.. Korkmayın Rusya'dan 3 tane Çeçen Mücahit ile baş edemeyen kaypak adamlardır kendileri bu kadar sıkıntı yapmayın sen benim komşumun bahçesine dalarsan ben sana laf söylerim Çünkü yarın sıra bana gelir....

thedevil
16-03-2016, 20:31
Yok kardeşim tabiki kimse devlet yaptı demiyor... Bende diyorum ki devlet ne yaptı bomba patladı ? Bu ülkede ne Zaman iyi birşeyler olsa ya birileri öldü ya da olaylar çıktı ya da vs vs diyorum yoksa kimsenin bunu devlet yaptı devlet istedi dediğini söylemiyorum... Ayrıca siz hükümete kızın oy vermeyin hatta baştakilere hakaret edin niye sen hakaret ediyorsun diyemez kimse... Ama senin sevmediğin sana ters gelen biri bana doğru geliyor diye bana bilmem ne makarnacı kömürcü diye hakaret etmemelisin diyorum....