Orijinalini görmek için tıklayınız : Paxera Kullananlar Yorumları ?
omrasm01
30-08-2015, 20:58
Paxera ilaç kullananlar ne gibi etkiler ve yan etkiler gördüler ne zamandır kullanıyorsunuz ??
https://www.google.com.tr/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=paxera
google'a yazsaydın sanırım daha detaylı bir bilgi edinebilirdin.
omrasm01
30-08-2015, 21:10
https://www.google.com.tr/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=paxera
google'a yazsaydın sanırım daha detaylı bir bilgi edinebilirdin.
Yeterince bilgi aldım abicim zaten fakat o sitelerden hiç birine üye olmadıgım için burada kullanan kullanıcılara sorularım olacaktı..
Bütün kutuyu iç mis gibi tertemiz olursun.
En detaylı bilgi: Paxera (http://lmgtfy.com/?q=paxera)
omrasm01
30-08-2015, 21:54
En detaylı bilgi: Paxera (http://lmgtfy.com/?q=paxera)
Post 3 ü okumadın sanırım ?
mehmetRS
30-08-2015, 23:15
Arkadaşı üzmemek adına.. istediği ilac ağır depresyonlarda kullanılan türden bir ilaç.
Kullanmadım ama çevremde kullanan 2 kişi vardı, ilk bir hafta hafif bulantı sıkıntıları olmuştu.
Sonrasında bıraktılar ilacı, çünkü gün içerisinde uyku problemleri başgöstermeye başladı ki bu tarz ilaclar için zaten geçerli olan genel bir durum bu.
Özetle çok spesifik metabolik bir sıkıntın yoksa, ilaç olarak zarar vermez..
Ama bunu google'dan bile araştırmak yerine, gelip foruma sormayı bir kenara bırakıp, gidip doktoruna danışabilirsin.
Çünkü buradan kullanan 10 kişide ters bir etki göstermez ama sende gösterebilir. Spor yay değil bu Ladaya takınca ses yapsın, Subaruya takınca kütük gibi olsun..
Rahatsızlığın için üzüntü duyuyor, tez zamanda iyileşmeni diliyor ama şu sağlık konularında lütfen doktorlara danışın diye gergin bir şekilde yazmadan da edemiyorum.
İyi akşamlar
OrcunInce
30-08-2015, 23:46
eskilerden bir kız arkadaş kullanıyordu, adamı ruhsuz yapar, tepki veremez hale gelirsin.
doktor vermediyse zaten alamıyor olman lazım, etkili çünkü baya.
paxerayı doktor bana yazmıştı panik atak var içmedim içmem..depresyon tedavisinde falan kullanılmaz ha panik atak anksiyete vs. bunlara depresyon deniyorsa ok. içince serotonini salgılarsın mutlu olursun içmezsen eski tas eski hamam , paxilin biraz daha evrim geçirilip piyasaya sürüleni , en büyük yan etkisi mide bulantısı sersemlik hissi ve ilacı bırakırkenki ortaya cıkan yoksunluk hisleri , bunlara her bünyede rastlanır diger yan etkiler kişiden kişiye gore degisiyo bol uyku titremeler falan.ben içmedim sende içme.panik anksiyete vs. varsa git spor yap yol yürü antidepresanlara bulasma bırakınca zaten eskiye geri dönüyosun
omrasm01
31-08-2015, 05:10
Arkadaşı üzmemek adına.. istediği ilac ağır depresyonlarda kullanılan türden bir ilaç.
Kullanmadım ama çevremde kullanan 2 kişi vardı, ilk bir hafta hafif bulantı sıkıntıları olmuştu.
Sonrasında bıraktılar ilacı, çünkü gün içerisinde uyku problemleri başgöstermeye başladı ki bu tarz ilaclar için zaten geçerli olan genel bir durum bu.
Özetle çok spesifik metabolik bir sıkıntın yoksa, ilaç olarak zarar vermez..
Ama bunu google'dan bile araştırmak yerine, gelip foruma sormayı bir kenara bırakıp, gidip doktoruna danışabilirsin.
Çünkü buradan kullanan 10 kişide ters bir etki göstermez ama sende gösterebilir. Spor yay değil bu Ladaya takınca ses yapsın, Subaruya takınca kütük gibi olsun..
Rahatsızlığın için üzüntü duyuyor, tez zamanda iyileşmeni diliyor ama şu sağlık konularında lütfen doktorlara danışın diye gergin bir şekilde yazmadan da edemiyorum.
İyi akşamlar
Özel bir kaç sorum olacagı için konu açtım abicim, yoksa google de arama yaptım bunu 3.post da sa belirttim fakat bizim forum üyülerimiz hemen bir açık buldumu saldırdığı için iyice sinir olmaya baslıyorum elimde olmadan dengesiz hareketler yapıyorum konumuza gelirsek . Doltoruma ulasamadım 3. Kutusayım genelde ilaçlar bende 2. Kutudan sonra etki gösteriyor acayip karısık bir bünyem var asıl sorum sanki her gün cinnet geçiriyorum biri lan dese adama öldürmek için üzerine gidiyorum normalde bu sekilde bir yapım yoktur
Redfocus
31-08-2015, 09:10
Eğer o ilaça başladıysan kesintisiz 6 ay kullanmalısın 6 ayın sonunda bıtakırken ilk yarın sonra çeyrek azaltarak bırakmalısın direk kesersen o ilacı seni şekilden şekile sokar.
Emin değilim aynı ilaç mı ama, çok yakın arkadaşım kullandı yan etkileri söyliyeyim;
Kız arkadaşın varsa sevişirken kavga etmelere hazır ol "beni artık güzel bulmuyorsun değil mi?" diye.
Full HD rüyalar görürsün.
Bünyene göre(glikoz endeksi sanırım) ya aşırı kilo alır yada aşırı kilo verirsin.
İlaç alırken beyaz bırakınca siyah olursun. Başlaması kolay, bırakması zordur.
Emre Ekrem
31-08-2015, 15:19
birden kesince bıraktığı kulak çınlaması da cabası "bazılarında da kalıcı olma ihtimali yüksekmiş, bende bir kaç ay sonra azaldı yada ben alıştım", hafif dozlarla kesmek gerekiyor ve imkan varsa muadil bir ilaç bakmayı tavsiye ederim.
Konu açmak istemedim, Buraya yazayım.
Hayatımın son döneminde eğitim hayatımdaki başarısızlıktan dolayı depresyona girdim.
1,5 yıldır depresyondayım, ruh gibi yaşıyorum.
Okul falanda çoğu zaman gitmiyorum.
Önereceğiniz bir aktivite varmı? Yakın zamanda ev okul boşverip bisiklet turuna çıkacağım, umarım iyi gelir.
Herhangi birşey yapasım gelmiyor, varmı daha önce bu durumu yaşayan abilerim?
Aslında depresyona iyi gelen adımları uygulamak sağlıklı bir birey için çok kolaydır , ama depresyondayken o kadarda kolay olmayabiliyor hatta zor ve imkansız gelebiliyor.O noktada çarka ilk hareketi verip dönmeye başlamasını sağlamak için imkan varsa psikolojik danışma almak lazım.Yani bir psikologa gitmek gerekli.Ben kendi başımada üstesinden gelirim diyorsan aşağıdaki adımlar oldukça faydalı
Egzersiz : Rutin yani hergün 15-30 dk yürüyüş.
Sağlıklı ve düzenli beslenme.Cafein,alkol,aşırı yağlı yiyecekler,fast food uzak durulması gerekenler.
Bence en önemlisi düzenli ve yeterli uyku.
Son olarak sosyal aktiviteleride arttırdık mı operasyon tamam.Bisiklet turu güzel bir örnek.
Hayatımın son döneminde eğitim hayatımdaki başarısızlıktan dolayı depresyona girdim.
Önereceğiniz bir aktivite varmı? Yakın zamanda ev okul boşverip bisiklet turuna çıkacağım, umarım iyi gelir.
kardeşim geçmiş olsun, mümkünse profesyonel bi destekle ilerle lütfen
Aslında depresyona iyi gelen adımları uygulamak sağlıklı bir birey için çok kolaydır , ama depresyondayken o kadarda kolay olmayabiliyor hatta zor ve imkansız gelebiliyor.O noktada çarka ilk hareketi verip dönmeye başlamasını sağlamak için imkan varsa psikolojik danışma almak lazım.Yani bir psikologa gitmek gerekli.Ben kendi başımada üstesinden gelirim diyorsan aşağıdaki adımlar oldukça faydalı
Egzersiz : Rutin yani hergün 15-30 dk yürüyüş.
Sağlıklı ve düzenli beslenme.Cafein,alkol,aşırı yağlı yiyecekler,fast food uzak durulması gerekenler.
Bence en önemlisi düzenli ve yeterli uyku.
Son olarak sosyal aktiviteleride arttırdık mı operasyon tamam.Bisiklet turu güzel bir örnek.
Abi alkol sigara kullanmıyorum, ama kafein içeren içecekleri (Kafe Vb.) çok fazla tüketiyorum.
Yiyecek konusunda son 1-2 haftadır koyverdim, dikkat etmiyorum.
Uyku zaten sıfır, gece en az 2"de yatarım genelde.
Mecburen işimi kendim halletmek zorundayım, spor bu iş için biçilmiş kaftan galiba.
1,5 yıldır hayatım standart böyle geçiyor, bir ara ders çalışıyordum günde 1,5-2 saat ama onuda bıraktım.
Okul, sosyal hayat, uyku, çevre, vs. herşey sıfır.
1,5 yıl önce herşey maddi manevi güzeldi, ne oldu anlamadım depresyon başladı durduk yere.
kardeşim geçmiş olsun, mümkünse profesyonel bi destekle ilerle lütfen
Sağolasın abi, şu anlık destek almam pek mümkün değil. Öğrenci işi yani bazen aysonunu zor denk getiriyorum, e haliyle psikologlar falanda biraz pahalı.
Geleneksel yöntemlerle çözmeye çalışıyorum durumu ama nasıl?
Recep İvedik"in filminde girdiği psikolojik sıkıntıların aynısı bendede var.
Sağolasın abi, şu anlık destek almam pek mümkün değil. Öğrenci işi yani bazen aysonunu zor denk getiriyorum, e haliyle psikologlar falanda biraz pahalı.
Geleneksel yöntemlerle çözmeye çalışıyorum durumu ama nasıl?
Recep İvedik"in filminde girdiği psikolojik sıkıntıların aynısı bendede var.
öğrencisin sonuçta, ssk hastanelerinde de bu muayeneyi olabilirsin diye düşünüyorum kardeşim.
öğrencisin sonuçta, ssk hastanelerinde de bu muayeneyi olabilirsin diye düşünüyorum kardeşim.
Abi memlekette değilim, işte tam olarak sorunda bu.
Bu yılda böyle giderse memlekete dönüp yeniden üniversite okurum, depresyondan kurtulabilirsem ev okul falanda düzene girer diye düşünüyorum.
Hani özellikle bizdeki düz mantık varya bende hazır 2017 ile kendime bir çeki düzen vereyim diyorum.
Bu fırsat senede bir geliyor adamın ayağına, ne yapsam bilmiyorum.
ProdriveSTI
13-01-2017, 17:12
Bu ilacın 10 mg'lığını 40 gündür kullanıyorum ilk 10 gün boyunca yan etkileri mahvetti.
Gece 12'de yatıyorum mesela 1 buçuk'ta uyanıyorum bir anda,sonra uyumak bir daha mümkün değil.Bazen 2 gün uyumadığım oldu.
Ama bana pek etkisi olduğunu söyleyemem,çoğu kişi işe yaradığını söylüyor.Kontrole gittiğimde mg'ını artırmasını isticem bakalım ya da ilacı değiştirmesini.
Uyku sorunum ve sinir bozuklugum yuzunden kiz arkadasim zorla goturmustu. Paxera ve seroquel i verdi. 3 kutu kadar kullandim. Sonra paxeraya bosa iciomusum gibi hissettim biraktim. Oyle aman aman agir bi ilac degildi. Ama seroquel boyle illet bi ilac gormedim. Adamin aklini aliyor resmen uyusturuyodu. Bence bunyeye gore etkisi oluyor.
Gökhan Kavuştu
13-01-2017, 22:04
Bisiklet kullanmaya başlamadan önce ben de benzer bir dönemden geçtim. Bu süreci atlatmamda uzun bisiklet turları ve kamp yapmam çok etkili oldu. Kesinlikle size de öneririm.
Bisiklet kullanmaya başlamadan önce ben de benzer bir dönemden geçtim. Bu süreci atlatmamda uzun bisiklet turları ve kamp yapmam çok etkili oldu. Kesinlikle size de öneririm.
Bisiklet yaklaşık 3-4 ay depresyon durumunun azalmasına çok ciddi yardımcı olmuştu ama artık depresyonunda etkisiyle bisiklet vb. hobilerimdende zevk almamaya başladım.
Ama daha kamplı turlara çıkmadım, tavsiyeniz için teşekkür ederim.
O zaman mecburen kışın geçmesini bekleyeceğim, aslında bu hafta bile tura çıkarım yeterki şu psikolojik baskıdan kurtulayım.
Ama kışın gerçekten kamplı tur zor oluyor.
dachosen
13-01-2017, 23:01
Herkes öyle yada böyle genç yaşlardayken maddi durumun kötüye gitmesi olsun, eğitim hayatının kötü gitmesi olsun, kız konusu olsun bir şekilde depresyon vari dönemlerden geçmiştir. Yataktan kalkasın gelmez herkes aptalca konuşuyormuş gibi gelir kendini yalnız hissedersin çünkü kimsenin seni ve derdini anlamadığını düşünürsün vb.
Sana şöyle söyleyeyim bu dönem yakın zamanda geçecek. ( 'Zaman' tüm antidepresanlardan daha iyi bir ilaç ) Önemli olan bu anlarda verdiğin kararların senin geleceğini büyük derecede etkileyeceğinin farkında olmak.
Ya bu geçirdiğin zamanlara yanacaksın.. Diceksin ki lan kafama sçıyım keşke hayatımın en güzel vakitlerini evde yorgun bir patates çuvalı olarak geçirmeseydim.. Yada diceksin ki lan iyiki depresyona girmişim kendi kendime enine boyuna düşünme vaktim oldu ve doğru adımlar attım şimdi hayat kalitem çok daha yukarda..
Yarın kendine bir şey katmış olarak uyan önceki günden daha olgun, güçlü ve kuvvetli ol. Zaman ileri akarken sen geri akma. Unutmayasın ki yaşadığın her kötü olayı iyiye çevirmek senin elinde. Hayat sen varsan var, sen yoksan yok :)
Herkes öyle yada böyle genç yaşlardayken maddi durumun kötüye gitmesi olsun, eğitim hayatının kötü gitmesi olsun, kız konusu olsun bir şekilde depresyon vari dönemlerden geçmiştir. Yataktan kalkasın gelmez herkes aptalca konuşuyormuş gibi gelir kendini yalnız hissedersin çünkü kimsenin seni ve derdini anlamadığını düşünürsün vb.
Sana şöyle söyleyeyim bu dönem yakın zamanda geçecek. ( 'Zaman' tüm antidepresanlardan daha iyi bir ilaç ) Önemli olan bu anlarda verdiğin kararların senin geleceğini büyük derecede etkileyeceğinin farkında olmak.
Ya bu geçirdiğin zamanlara yanacaksın.. Diceksin ki lan kafama sçıyım keşke hayatımın en güzel vakitlerini evde yorgun bir patates çuvalı olarak geçirmeseydim.. Yada diceksin ki lan iyiki depresyona girmişim kendi kendime enine boyuna düşünme vaktim oldu ve doğru adımlar attım şimdi hayat kalitem çok daha yukarda..
Yarın kendine bir şey katmış olarak uyan önceki günden daha olgun, güçlü ve kuvvetli ol. Zaman ileri akarken sen geri akma. Unutmayasın ki yaşadığın her kötü olayı iyiye çevirmek senin elinde. Hayat sen varsan var, sen yoksan yok :)
Abi 1,5 yıldır var, az zaman değil 1,5 yıl.
2-2.5 yıl önce Memlekette üniversiteyi bıraktım geldim, amacım 1 yıl hazırlık okuyup üniversiteye tekrar başlamaktı ama uyum sağlayamadım. İşte depresyon tam olarak burada başladı, evdeki hesap çarşıya uymadı.
Normalde şu anda üniversite 3. sınıf olmam lazımken hala hazırlık okuyorum, giden 3 yıl beni zor durumda bırakıyor.
Hatta bazen acaba üniversiteye tekrar başlamak için acaba geçmi diyorum.
Normalde kesinlikle tembel birisi değilim, yaparım dedimmi yaparım ama. Bu 1-2 yıllık başarısızlık içimdeki çalışma hırsını söndürüyor.
Şimdi bunları buraya niye yazdım onu bile bilmiyorum, okulu bırakıp çalışayım diyorum bu seferde hazırlık bitmedi dil yok. Okulu bırakırsam bu seferde koskoca bir geleceği tepmenin ömür boyu vicdan azabı çekeceğimide biliyorum.
Okula başka bir ülkede devam edeyim desem (1 yıl para biriktirip) bu sefer ülkeden 3 aydan fazla çıkamıyorum, e memleketede gidemiyorum Askerlik tecilli için 2017 Aralık yani 2018"i beklemek zorundayım.
Ve bunların hepsi arka arkaya, yani çıkmaz sokak.
Depresyonun alasını yaşıyorum galiba.
Hatta bazen İNSAN YÜZÜ GÖRMEMEK İÇİN dışarı bile çıkmıyorum.
kan tahlili yaptır mutlaka biryerde eksik bir değer çıkacaktır
Abi 1,5 yıldır var, az zaman değil 1,5 yıl.
2-2.5 yıl önce Memlekette üniversiteyi bıraktım geldim, amacım 1 yıl hazırlık okuyup üniversiteye tekrar başlamaktı ama uyum sağlayamadım. İşte depresyon tam olarak burada başladı, evdeki hesap çarşıya uymadı.
Normalde şu anda üniversite 3. sınıf olmam lazımken hala hazırlık okuyorum, giden 3 yıl beni zor durumda bırakıyor.
Hatta bazen acaba üniversiteye tekrar başlamak için acaba geçmi diyorum.
Normalde kesinlikle tembel birisi değilim, yaparım dedimmi yaparım ama. Bu 1-2 yıllık başarısızlık içimdeki çalışma hırsını söndürüyor.
Şimdi bunları buraya niye yazdım onu bile bilmiyorum, okulu bırakıp çalışayım diyorum bu seferde hazırlık bitmedi dil yok. Okulu bırakırsam bu seferde koskoca bir geleceği tepmenin ömür boyu vicdan azabı çekeceğimide biliyorum.
Okula başka bir ülkede devam edeyim desem (1 yıl para biriktirip) bu sefer ülkeden 3 aydan fazla çıkamıyorum, e memleketede gidemiyorum Askerlik tecilli için 2017 Aralık yani 2018"i beklemek zorundayım.
Ve bunların hepsi arka arkaya, yani çıkmaz sokak.
Depresyonun alasını yaşıyorum galiba.
Hatta bazen İNSAN YÜZÜ GÖRMEMEK İÇİN dışarı bile çıkmıyorum.
Valla kardsm elin derdini görmeyen kendi derdini depresyon sanıyor. Senin yaşadığın basarizlik çaresizlik dedigin şeyler baska insanlarn hayalini süslüyor. Basarili olmadgm için depresyon yaşıyorum demen yanlış. Cnku ana sebep o değil. Senin problemin mücadele etmek zorunda olmayışın. İstedigin kitabi oku istediğin bilgeye danış bunu şımaracak kimsen yoksa hayat seni kocaman bi insan yapar diye bi söz vardi.
Ben bi kac sezon tuğla fabrikasında çalıştım. 10 yaşında senden benden daha adam çocuklar vardi. Eminim ömrü boyunca depresyona girmeyecek. Çünkü sorumlu olan insani hayat güçlü olmaya iter. Güçlü olan fırsat kollar ve başarılı olur gibi turetebilirsin.
Güç sende kardsm. Hirs yapacaksın. 1.5 senede insan tip kazanır
ertantamer
14-01-2017, 09:11
Abi memlekette değilim, işte tam olarak sorunda bu.
Bu yılda böyle giderse memlekete dönüp yeniden üniversite okurum, depresyondan kurtulabilirsem ev okul falanda düzene girer diye düşünüyorum.
Hani özellikle bizdeki düz mantık varya bende hazır 2017 ile kendime bir çeki düzen vereyim diyorum.
Bu fırsat senede bir geliyor adamın ayağına, ne yapsam bilmiyorum.
Bende sizin gibiydim ilk üniye başladığımda sabrettim 2. Yılıma düzeldi herşey. 20 kilo vermiştim sıkıntıdan. Arkadaş çevresi edinin okuduğunuz şehir neresi pek bilmiyorum kültür ortam vs uymayabiliyor dostluklar edinin gezin tozun mümkünsede memleketinize gitmeyin her dönüşünüzde size farklı üzüntüler yaşatır.
David Burns'un iyi hisetmek kitabın okuyorum. Öneri üzerine aldım güzel bir kitap çok sıkmıyor ama çok akıcı da değil.
Kitabın faydası şu sana o an yaşadıklarını ve seninle birlikte bunları yaşayan birçok insan olduğunu ve bunu atlatmanın senin elinde olduğunu anlatıyor.
6 ay önce benzer dönemden geçtim ki hala da hafif hafif etkilerini yaşıyorum. Anlık mutsuzluklar gelecek endişesi keyifsizlik hiçbirşey yapmama isteği oluşuyor.
Modern tıbbı reddetmiyorum ama insan zihni kendisini tedavi edebilecek yetiye sahip sadece biz bunu kullanmayı bilmiyoruz.
Öncelikle ne kadar boş isen o kadar çok takılıyor kötü hissediyorsun.
İşyerinde yoğun geçen haftalarda (genelde ay sonu) daha mutlu olduğunu hissediyorum çünkü zihnimi bulandıran olumsuzluğa sevk eden düşüncelerin beni hapsetmesine izin vermiyorum.
salı akşamları halı saha maçım var çok keyifli zaman geçiriyorum o anlarda da herhangi bir sıkıntı yok.
zamanını doldur spor yap bisiklet güzel alternatif mesela. Ben yüzmeye başladım faydası olacağına inanıyorum.
Önce kendin inanmazsan düzeleceğine sana hiç kimsenin hiçbir ilacın faydası olmaz.
Olay kafada bitiyor. Ve inançlı bir insan ise bulunduğun bölgede acil servisleri ziyaret et .
Bunu neden yazdım son ayda çok sık acile gittim kendim/arkadaşım vs için. Oradaki insanları gördükçe benimki dert mi dedim şükrettim.
Son yazdığım herkeste işe yaramayabilir ama bende etkisi oldu.
Ve son olarak bazen akışına bırakmak lazım, olacak zaten oluyor.
Depresyon bir hastalıktır, milletin söylediği gibi rahat batması falan değildir. O yüzden sağda solda yazılanlara itibar etme. Öncelikle bir doktora görün. Bazı insanların sorunlarını ilaç kullanmadan çözmesi demek bunu herkesin başarabileceği anlamına gelmez.
2 gündür kendimi kendimi geliştirmeye adadım.
Depresyonun etkisinin birazda olsa azaldığını hissedebiliyorum.
Maddi konuda 1-2 yıldır biraz sıkıntım vardı ama daha önceden maddi yönde en ufak bir sıkıntım olmamasına bağlıyorum birazda olayı.
Bu yüzden bana ağır geliyor.
Daha sonra düşünüyorum, araba desem çalışarak 1,5 yılda istediğim arabayı alabilirim.
Daha daha sonra ise aslında bu yaptığımın nankörlük olduğunu düşünüyorum, evet mutlu değilim ama İstanbul"da asgari ücretle çalışıp ay sonunu binbir stresle atlatan 21-22 yaşında saçları dökülmeye başlayan arkadaşlarım var.
Bazen diyorumki "Sen şükretmeyi bilmiyorsun oğlum?"
Depresyon durumu çok değişik birşey, geçmekte bilmiyor.
Ama geçmiyor işte, 2 gündür azaldığını hissediyorum.
Ama geçmiyor işte...
ağır depresyonda olmayan arkadaşlarımı nevşah nefes kursunu öneririm :)
ağır depresyonda olmayan arkadaşlarımı nevşah nefes kursunu öneririm :)
üflüyon mu sana mı ? üflüyolar ? nasıl bir şey bu nefes kursu.
üflüyon mu sana mı ? üflüyolar ? nasıl bir şey bu nefes kursu.
Burda yazarsam reklam olur ceza alırım. Araştırmanı öneririm çevremde çok kişi yarar gördü.Hacı hoca işi değil.
Aklına yatmayan arkadaşlar dr kontrolünde ilaç kullanmalılar, bende zamanında kullandım. ama birden bırakamıyorsunuz. çok dikkatli olmak lazım, tedavi olurken kötüye giden de çok insan var maalesef
Son 2 haftadır çok ciddi bir düzelme kaydettim arkadaşlar :)
Buraya en son yazalı tam 1 ay oldu, hiçbirşeyi kafama takmıyorum.
Okulumuda değiştirdim bu sayede yeni bir başlangıç yaptım, aşırı utangaçlık duygumun üzerine gittim.
Bir ara gece kabuslar görüyordum ve odamda gece hareket eden objeler görüyordum :D
3-4 hafta önce gece uyandım, masanın üzerinde bir obje olduğu yerde dönüyordu.
1-2 dakika seyrettim daha sonra "ne ayak la bu" diyerek yattım, aklım sabah başıma geldi.
Şu an tek bir sorunum yok, okul hayatımdada başarı gelmeye başladı, herşeyim-hayatım bir düzene girdi. :)
Gece masanın üzerinde kendi etrafında dönen şeyi hayatım boyunca unutamayacağım, e tabi psikoloji bozuk beynimde hazır fırsatını bulmuşken oyun oynuyordu :D
MertSerhanÖ.
16-02-2017, 22:21
9 yıldır aralıksız tedavi gören biri olarak konuşuyorum.
Normalden farklı sıkıntılar yaşadığınızı hisseder hissetmez destek alın.Bu işin şakası yok iş işten bi geçerse bidaha toplayamazsınız.Her mutsuzluk bitkinlik hali depresyon değildir.İlaç hayatta kullanmam diyenleri anlamıyorum nedir bu gurur?Millet olarak herşeyi kendimiz hallediyoruz zaten maşallah.Bu doktorlar boşa okumuş.
1,5 yıllık depresyonun ardından son 2 gündür majör depresyon belirtileri görmeye başladım kendimde.
Ulan 20. yaşımda nelerle uğraşıyorum. Arkadaşlar cidden ben kafayı yiyorum heralde, bazen sırf insanlar var diye otobüse binmek istemiyorum ki binmiyorumda.
İnsan yolda görüpte hiç tanımadığı insandan nefret eder mi?
Ben ediyorum işte.
işe yarıyorsa bende içeyim. bu aralar dardayım. kuş gibi yapsın beni. :) hatta bugün gidip acile bir diazem bile yaptırabilirim. :)