Orijinalini görmek için tıklayınız : Suriye plakaların SAA'ya dönüşmesi?
mehmet6r
21-08-2015, 15:19
İstanbul fatih'te ikamet etmekteyim. Çevremde oldukça suriyeli araç vardı ve artık plakaları türk plakaya dönüşmeye başlamış. 34 SAA .. Gibi. Anlamadığım bu sadece suriyelilere mi özgü yoksa SAA plakanın bir esprisi mi var? Şimdi bu araçların gümrük vergisi falan ödediğinî hiç sanmıyorum. Eğer böyle bir durum var ise hukuken bîze böyle şanş doğar mı kafasındayım?
suriyelilere geçici plaka vermişler bu şekilde, muhtemelen teşhis amaçlıdır vergi vs. falan için olduğunu ben de hiç sanmıyorum.
SekoLive
21-08-2015, 15:23
fena olmadı hep kafamda soru işaretidir arapca plakalı araba vurup gitse ne anlatıcaz plakada anlamlı bişi yok
yalnız saa xx plakalar türk vatandaşlarda saa xxx plakalar suriye plaka suan saa plakam olsa canım sıkılırdı :)
blumenberg
21-08-2015, 15:23
bende az önce bi arkadaşımdan duydum bunu, yabancı plakalı araçlar suriyeye gidip suriye plakalı takılıp tekrar tr'ye getirildiğinde vergiden muaf oluyormuş. suriyeye özgü vergi muafiyeti varmış sanırım. Arkadaşımın arkadaşı da bu işlemleri yaptırmak üzere bi araba almış gelmiş, sonucu buradan bildiririm.
kaza vb durumda arapça plakayı okuyamıyoruz diye türk plakaya çevirdiler. Ama gerisini bilmiyorum.
bende az önce bi arkadaşımdan duydum bunu, yabancı plakalı araçlar suriyeye gidip suriye plakalı takılıp tekrar tr'ye getirildiğinde vergiden muaf oluyormuş. suriyeye özgü vergi muafiyeti varmış sanırım. Arkadaşımın arkadaşı da bu işlemleri yaptırmak üzere bi araba almış gelmiş, sonucu buradan bildiririm.
çakallıkta üstümüze yok yemin ederim Pes.. 40 yıl düşünsem aklıma gelmez şunu yapmak.
blumenberg
21-08-2015, 15:28
çakallıkta üstümüze yok yemin ederim Pes.. 40 yıl düşünsem aklıma gelmez şunu yapmak.
ben yine de sanmıyorum bunun gerçekleşebileceğini, çünkü devlet eskisinden çok daha çakal bu konularda :)
free-hifi
21-08-2015, 15:33
10.000 küsür arac tescil edilmiş
SULTANOGLU
21-08-2015, 15:55
Uzun zamandan beri böyle doğuda her yerde. SAA SAB gibi gibi
GuneyOnur
21-08-2015, 15:56
Sabah bende bir tane gördüm.SAA 188 plaka Hyundai Jeep.Hatta kaminariparkta mat siyaha kaplanmış galiba.
valla ben MA şeklidne getrdim almanyadan ve vergisi akdar bankadan teminat gösterdim suriyelilerde bu tarz bişey yoksa vay bizim halimize
bende dün gördüm 33 SAA 2** gibi..dedim içimden bu ne garip plaka böyle..çünkü 3 haneli harflerin devamı 2 haneli rakam olur normalde..demek suriyelilermiş.
cagalazade
21-08-2015, 16:15
bu ülkede bu ülkenin vatandaşı olmak kadar zor başka ne kaldı acaba?
Shadow_Dancer
21-08-2015, 16:22
Söyleyecek söz yok beee.. 10-15 sene sonra bu ülkenin başına iyice bela olduklarında bakalım ne *** yiyecez..
Araçlar sadece suriye vatandaşlarının üzerine yapılabiliyor bu tescil işlemi. suriyeden getireyim üsteme alayimde plakayı takayım,gezeyim diye birşey olacağını sanmıyorum.
http://www.istanbul.pol.tr/trafiktescil/Sayfalar/Suriye-Plakal%C4%B1-Ara%C3%A7lar.aspx
onursumer
21-08-2015, 16:32
kendi arabalarına direk 250tl mi ne ucret yatırarak tr plaka çıkarıyorlar
fena olmadı hep kafamda soru işaretidir arapca plakalı araba vurup gitse ne anlatıcaz plakada anlamlı bişi yok
yalnız saa xx plakalar türk vatandaşlarda saa xxx plakalar suriye plaka suan saa plakam olsa canım sıkılırdı :)
Hiç saa plaka müşteriniz varmı serkan bey :D
Sözde takibi kolay olsun diye verildi ama iyice alıştırılıyoruz kabullendiriliyoruz her anlamda bizden çok daha iyi şartlara sahipler Türkiye'de Suriyeli olmak gibisi yok..
http://www.haberturk.com/ekonomi/haberin-var-mi/haber/1099711-icisleri-bakanligi-suriyeli-araclara-plaka-zorunlulugu-getirdi
aykutsafakyaman
21-08-2015, 21:08
Serkan abi iyi bi noktaya degindi. Bundan 3 4 ay once babam suriye plakali 2 aracla kazaya karıştı. Allaha sukur babamda bisey yok . Ama kaza sonrasi araclarin fotograflari cekildi plakalar arapca ve baya silik oldugu icin kaza yerinde ayrildiktan sonra adama ulasma sikintisi yasadik. Telefonlara bakmadi araya emniyette birilerini soktuk bi sekilde hallettik. Amac vergi vermeleri falan degil. Oyle bi devlet anlayisimiz yok . Illegal islere bulastiklarinda daha kolay ulasmak ilerde belki vergi vermeleri saglanir o ayri . Saa ve szz XXX seklinde onlara tahsisli. Belki tepki topliycam ama suan mersindeyim x6 ya binen Q7 ye binen s320 ye binen Cayenne'e binen savas magduru olmaz kimse kusura bakmasin . Vergi alinirsa da cok dogru bi islem olur.
canozgur106
21-08-2015, 21:20
Ülkemde yabancı olmak gibisi yok..
SekoLive
21-08-2015, 21:25
Hiç saa plaka müşteriniz varmı serkan bey :D
Yok berkayim muhtemelen olmazda :)
Bu adamalrin siz bide hastanedeki gordugu muameleleri gormelisinz
Sizin alamayacaginz tedavileri aliyorlar sıkısık trafikdeki emniyet seridinden gidenler kivaminda ayricaliklilar.
Garibana herzaman yardim ederiz ama bunlarin bi cogu bizim dilemcimizden tut orta sinif insanimiza kadar rahatsiz eder duruma geldiler
slowmotion
21-08-2015, 22:06
Saa ile baslayan plakalar satilamaz devredilemez kiralanamaz ve turk vatandaslari suremez. Suriye alfabesi zor oldugu icin getirildi. Ve en cok urfa 63 plakali arac cikti trafige. Yanlis hatirlamiyorsam sd. Xxx plaka gordum. Sayilari cidden fazla, sadece bizim mahallede 6 jip 1 limuzin var suriye plakali. Bence en azindan trafik sigortasi zorunlu olup kitlenmeli bunlara:)
Trafik sigortasını az ödemek için ikameti çanakkale yada balıkesire taşıyacağımıza ,suriyeye taşıyalım hiç ödemeyelim:D
Sti_Ozan
21-08-2015, 23:58
Bizdeki benzin fiyatiyla 1 yil icinde sattiririz o arabalari sorun yok :D ozaman bizde vergiden muaf olacahmiyiiizz :D
Hatayda görev yapan bir arkadaşımla karşılaşıp ayak üstü 5-10 dakika konuştuk, oralarda ki suriyelileri durumlarını falanda geçti muhabbet içerisinde.
Lokantalara gidip yiyip içip bizim hesabı tayyip erdoğan verecek diyip terkediyorlarmış mekanı :D
Konu ile ilgisi yok ama anlatmak istedim :D
Hatayda görev yapan bir arkadaşımla karşılaşıp ayak üstü 5-10 dakika konuştuk, oralarda ki suriyelileri durumlarını falanda geçti muhabbet içerisinde.
Lokantalara gidip yiyip içip bizim hesabı tayyip erdoğan verecek diyip terkediyorlarmış mekanı :D
Konu ile ilgisi yok ama anlatmak istedim :D
onu biz yapsak yemediğimiz dayak kalmaz :D
Dün gece Bodrumda marina civarinda yemek yerken gozum dilenen 2 tane Suriyeliye takildi,adamlar yabanci turistlerden 1 saat icinde en az 500 tl para topladi,sonra gittiler yerine baska Suriyeliler geldi,esas takildigim nokta ise yoldan gecen o kadar polis,zabıtanin sesini cikartmamasiydi.
darkmoon
23-08-2015, 13:37
ülkenin üstünde sanki karabasan gibi bir şey var.. insanlar çok mutsuz zenginide fakiride, insanlar sinirli gergin... her yerde göçmenler bir yanda tonla işsiz...
100 bin göçmen alnıcak dendi 2 milyon sokuldu oda resmi rakam gayri resmi rakamlara göre bu sayısı 4 milyona yakın.. göçmenler kampda tutulucak dendi türkiyenin her yanına yayıldılar.. bazı yerlerde göçmen nüfus denilene göre oranın yerlisinin sayısını geçmiş.. bunlar ilerde bize toplumsal sıkıntılar olarak geri dönücek hepsi..
suriyeliye sağlık bedava benim vatandaşım gss borcu var diye muayene olamıyor.. bu nasıl adalet nasıl bir ayrıcalık insan kayırma ,nasıl bir sistem nasıl hak hukuk benim kafam almıyor.. benim kitabımda bunun adı kul hakkı yemektir buda günahların en büyüğüdür...
Allah yardımcımız olsun ama geleceği gidişatı hiç parlak görmüyorum..
adamlar bizim ülkemizde krallar gibi yaşıyor, yiyip içip geziyor ve üstüne üstelik bizim kadınlarımıza pis pis bakıyolar. tahammül edilesi bişey değil benim mahallemde bir sürü suriyeli var erkekleri bütün gün kahve/lokanta tarzı yerlerde zaman öldürürken çocukları ve eşleri dilenip para getiriyor. hepsinde hundai toyota vb araçlar var
Dilenmesine izin veren hükümetinde spor gazetesi , ülkemde kamplarda kalacak diyipte yurdun 4 biyanına dağılanın da spor gazetesi..
Eger bu verdigimiz harac gibi alinan kul hakki vergiler birinin cebine giriyorsa eger, kurusuna kadar fitil fitil haram olsun, colugunun cocugunun kanser tedavisinde harcayarak batsinlar bir kuruslari kalmasin... ustune alinan alinir.
utanmasalar vatandaşlığa da alacaklar.. durun bakalım daha ne icatlar çıkacak..
SAA Plaka Megane RS vardı orjinalden yıllar önce ne olacak mesela onun gibi SAA olanlara :)
fasterhan
24-08-2015, 15:09
Kayıt altına alınan Suriyeli araçlara il kodundan sonra geçici tescil olarak SAA 001'den SZZ 999'a kadar sıralı plakalar verilecek.
suriyeli araçlar 3 harf 3 rakam.... Tr dekiler 3 harf 2 rakamdan devam...
Emre Ekrem
24-08-2015, 15:32
bu ülkede bu ülkenin vatandaşı olmak kadar zor başka ne kaldı acaba?
Çok doğru bir tespit.
O kadar fazlalar ki kendilerine plaka verilmek zorunda kaldı, gerisini siz düşünün. Plakaları plaka değildi zaten vurup kaçsa nereden bulacaksın bulmayı bırak plakaları okunmuyor karmakarışık.. Bu şekilde bir hareket yerinde oldu bence.