Orijinalini görmek için tıklayınız : Yerli Otomobiller Geliyor!!!
Sayfa :
1
2
3
[
4]
5
6
7
8
darkmoon
23-10-2015, 10:34
‘Saab’ markasının sahibi olan İsveçli havacılık ve savunma devi Saab Grubu’ndan Türkiye’nin yerli otomobil projesine ilişkin cevap geldi. Saab’ın sözcüsü Sebastian Carlsson, “NEVS firması Saab markasını temsil etmiyor, sadece otomobil tesisini aldı. Bizim Türkiye’de otomobil konusunda herhangi bir çalışmamız veya anlaşmamız yok. Dolayısıyla Türk bakanın ısrarla Saab adını telaffuz etmesini anlayamıyoruz” diye konuştu.
Gökhan Kavuştu
23-10-2015, 10:34
Saab'ın ceosu Türkiye ile çalıştıklarını yalanlamış :)
- https://eksisozluk.com/saabin-turkiye-ile-calismadik-aciklamasi--4945107?a=popular
Vurduuuuu goll oldu o zaman
ghibli06
23-10-2015, 11:09
Çok güzel söylüyorsun ancak o tesisin kurulduğu düz alana ve olduğu bölgenin sürekli güneşli olmasına bakarsan aynı verimi bizim ülkede alabilirmisin o tartışılır. Zaten yapılan hesaplarda nekadar yeşil enerjiye yönelsende ilerde bu ülke için şart nükleer enerji. Biz yapamadığımıza göre başka bir ülkenin yapması gayet doğal. Bir amerikan askeri ruslar araba üretemezken nükleer deniz altı üretiyordu diye anlatıyordu bir belgeselde. Sonra Lada markası doğdu, işte enteresan kısım tam burda, adamlar 66 da Fiat ile teknoloji ve lisans anlaşması yapıp üretime başlıyorlar
hocam ülke coğrafyasının ne kadarına hakimsin? Konya ovası, İç Anadolu ve de Akdeniz, Ege bölgeleri en fazla güneş alan yerler, Almanya'da bizden daha mı çok alan ve güneşli iklim mevcut? 1 günlük deneme yaptılar ülkenin yarısına güneş panelleri ile elektrik verecek duruma geldiler...
free-hifi
23-10-2015, 11:11
:DD ulan bu ak lar işte nerden hava kaçacağı bilinmiyor
free-hifi
23-10-2015, 11:13
Murat abi arazi arıyordu güneş enerjisi için ne oldu acaba?
Saab sert çıktı: Markamızı artık telaffuz etmeyin! - Saab sert çıktı: Markamızı artık telaffuz etmeyin! (http://www.hurriyet.com.tr/saab-sert-cikti-markamizi-artik-tellafuz-etmeyin-40004714)
Resmen dünyanın tinercisi olduk ya. Millet bizden yaka silker hale geldi.
mert_can 41
23-10-2015, 11:30
Saab sert çıktı: Markamızı artık telaffuz etmeyin! - Saab sert çıktı: Markamızı artık telaffuz etmeyin! (http://www.hurriyet.com.tr/saab-sert-cikti-markamizi-artik-tellafuz-etmeyin-40004714)
Resmen dünyanın tinercisi olduk ya. Millet bizden yaka silker hale geldi.
vallah acıncak halimize gülüyoruz rezilliğe bak...
Cimmeria
23-10-2015, 12:47
Aydın doğan medya gurubu hiç şaşırtmıyor beni , aydın doğan suzuki ile sözleşme imzalamış , neden istesinki yerli otoyu , ama yapılan sözleşmeden STK nın bile haberi yok :)
hakikaten merak ediyorum bu kafalara nasıl erişiyorsunuz ?
Saabın yaptığı açıklamanın aydın doğanın suzuki ile ticaret yapması ile ne alakası var bunu nasıl bir mantıkta eşleştiriyorsunuz ?
darkmoon
23-10-2015, 12:48
yerli diye cadillac bls getirdiler ses etmediler
gitmişler 15 yıllık platformu almışlar onada ses etmiyorlar
saab ile ortağız saab şöyle böyle dendi firma yeter artık bizim ismimizi zikretmeyin bizim hiç bir ilişiğimiz yok dedi onlarada ses etmediler
aracın şimdilik en azından yerli bir şeyi yok ilerde belki olabilir ama şu anda görünen yok onada ses etmediler..
aydın doğan suzuki ile sözleşme yapınca yerli otomobile bakın gördünümüz üretilmesini istemiyorlar oluyor .. Hey Allahım..
darkmoon
23-10-2015, 12:52
bunların mantığında hiç bir markanın türkiyeye girmemesi lazım..
çünkü her markanın bir grup yada holding ile distiribütörlük sözleşmesi var.. Bunların içinde muhafazakar hükümete çok yakın gruplar holdinglerde var..
o zaman bu grup yada holdinglerin hepsi yerli otomobile karşı..
Aslında propaganda ve stratejileri ile kim ilgileniyorsa baya yanlış yapıyor, adam akıllı biri olsa o kadar bütçe ve güç ile süper kandırma işleri yapılır kılıfına uydurulup bu kadar da malzeme verilemez insanların eline. Ah ah Nazilerden daha ders almaları lazım :D
ya siz ne içiyosunuz ne yiyosnuz da bu kafaya erişiyosunuz allahını seven söylesin bir insan nasıl bukadar düz odun gibi düsünür olaylara bakar anlamıyorm. :icon_wack
yeni gelişme
aydın doğan FIA'yı satın almış
bernie ecclestone'a avrupa'daki tüm pistleri süpürtmezsem şerefsizim demiş
akıllı olun diye bağırmış falan
bana tamara ecclestone vatsaptan yazdı
inandım ne diyim
Yerli otomobile kötü söz söyleyenler, işin aslını araştıranlar, söylenene hemen inanmayanlar.. Paraleldir.. Dış mihraktır.. Ülkemizi çekemeyenlerdir.. Çapulcudur.. vb..
İstedilerki eskiden olduğu gibi onlar söyleyecek, havuz medyası allayacak pullayacak (yukarıdaki Sabah gazetesi örneğindeki gibi "Yerli otoya sipariş yağıyor"), zaten onların dedikleri herşeye sorgusuz inanmaya hazır büyük kitle de arkalarında olacaktı..
Şimdiyse Bakan Işık için bez getirmeli iyice sıvasın..
bu hükümetin yarattığı en büyük saçmalık, habercinin haber yapmasını kınamak. adı üstünde haberci, yalan haber yapmadığı sürece her türlü bilgiyi kamuoyu ile paylaşması lazım, gazeteciliğin haberciliğin gereği budur. ama yok hükümet istiyor ki herkes yalasın dursun, hiç muhalif ses çıkmasın.
ghibli06
23-10-2015, 13:44
Büyük ihtimal aynı şeylerden yiyoruz içtiklerimiz farklı olabilir
Odun işe yarar hiç olmazsa tanıdığı tanımadığı insanlara kem söz etmez
Aydın Doğan olmasa milli oto rahat rahat üretilir mi sizce?
darkmoon
23-10-2015, 13:53
yerli yerli yerli dediler 20 senelik epsilon platformunu 15 senelik cadillac bls yi çıkardılar karşımıza..
Bütün bunların suçlusu kim aydın doğan.. vicdan ya akıl fikir biraz..
Trump abd başkanı olursa
Turkiyedeki ortagi aydin dogan bu arada
Hukumet mecbur yalar aydin doganin bir yerlerini bu arada :)
darkmoon
23-10-2015, 14:08
benim aydın doğan o bu şu umrumda bile değil .. kızdığım devamlı bu ülkede ne zaman yanlış yalan eksik bir şeyler yapılsa suçu başkasının üstüne atıp kendisinin hiç suçu yok masum muş gibi davranmaları bazı insanların..
Saab kandırmış bu sefer.
Mazlum kere a.................. bunların
Mazlum mağdur aldatılmış ulan ne saf g........ Mis bunlar
SerkanYazgan.
23-10-2015, 14:15
Hemen hemen her yorumu okurum, çünkü yazana saygım sonsuzdur ama bazı yorumlar şunu dedirtiyor; Allahım çeşitlilik olsun diye yarattığın kullarınıda takip et.
Her insanın görüşüne saygı duyarım ama kör kör bakıp, bilmeden-yorumlayamadan konuşanlar keşke ölse diyorum o derece huzursuzluk yaratıyorsunuz.
Sözüm geneldir, kimse üstüne alınmasın sadece bir kere daha düşünüp yazsın istiyorum. Onlarca yıllık teknolojiyi satın almak elbette başlangıçtır kimse inkar edemez ama bunu seçimden 15-20 gün önce önü farklı arkası farklı bir araçla biz araç ürettik, üretiyoruz diyene kanan varsa .....dır. boşluğu siz doldurun.
Eleştirmek bizim gibi insanları hakkıdır, çünkü bizler bazı şeylerin gerçekten olmasını istiyoruz. Savunduğunuz insanlar bizim sayemizde bizim oylarımızla bulunduğu mevkideler. Yani bizler olmasak onlar bir hiçler. Bu yüzden ülkesini seven insanlar kişilere değil icraatlere bakar.Bir golf gibi sıradan bir araca bile kendi halkını taptıran(bazı kesimler var ki tapma derecesinde), 100 bin lira gibi servet ödeten devlet yöneticilerini savunan varsa açıkça yazsın hep beraber yüzüne tükürelim.
Bugüne kadar bu ülkeye katma değer sağlayan herhangi bir üretim için çabalandığını görmedim. Araba dediler, yerli araç dediler istemeyenin gözü çıksın ama bu şekilde insanları aptal yerine koyup yapmadığı birşeyi yapmış gibi anlatanlarında çıksın.
Bir ülke düşünün ve bu ülkeyi ayakta tutan tek şey halkından sömürdüğü vergi olsun. Sigarası, alkolü, benzini, mazotu, telefonu, tv si, arabası akla gelen ne varsa aldığınız 1 birim karşısında 2 birim 3 birim vergi ödüyoruz. Abd den gelen paralarla zenginleşmiş-gelişmiş gibi görünen ama aslında içi kan ağlayan bir ülkeyiz. Adaletsiz gelir dağılımından tut, adaletsizliğin en alt seviyeye kadar ince ince işlenmiş bir ülkeyiz. Şu saatten sonra ülkenin gerçekten iyiye gitmesini isteyen bir kesim varsa oda eleştiren kesimdir. Çünkü bizler sağcısı ya da solcusu farketmez insan gibi yaşamak, eşit bir şekilde her alanda yaşamak isteyenleriz.
Artık bu ülkede birşeylerin değişmesi gerekiyor ve bu değişim bizlerin elinde. Eğer ki iyiye gidilmek isteniyorsa bu ülkede tepeden tırnağa herşeyin değişmesi gerekiyor. Kişileri geçtim önce zihniyetin değişmesi gerekiyor ve vizyon sahibi insanların belli kademelere gelmesi gerekiyor.
Gençlerin aptallaştırıldığı,köreltildiği, borçlandırıldığı, uyuşturunun büfeden ekmek alınır gibi alındığı bir ülkeyiz. Aramızda çocuğu olanlar veya gelecekte çocuk sahibi olmak isteyen insanlar var. Bencilliği kenara bırakıp bazı şeyleri ince düşünmek gerekir.
Uzun oldu kusura bakmayın, okumasanızda olur içimi dökesim geldi :)
Bugünde yerli otomobilime bineyim
http://i61.tinypic.com/2nbyrfl.jpg
Aydın Doğan'a inat 119696 kilometre :D
ghibli06
23-10-2015, 17:12
hocam ülke coğrafyasının ne kadarına hakimsin? Konya ovası, İç Anadolu ve de Akdeniz, Ege bölgeleri en fazla güneş alan yerler, Almanya'da bizden daha mı çok alan ve güneşli iklim mevcut? 1 günlük deneme yaptılar ülkenin yarısına güneş panelleri ile elektrik verecek duruma geldiler...
http://www.elektrikport.com/haber-roportaj/almanya-2-haftada-3-farkli-gunes-enerjisi-rekoru-kirdi/12122#ad-image-3
konuda o kadar çok sallayan var ki kendimi ispat zorunda kaldım kusura bakmayın...
Almanya 2 Haftada 3 Farkl (http://www.elektrikport.com/haber-roportaj/almanya-2-haftada-3-farkli-gunes-enerjisi-rekoru-kirdi/12122#ad-image-3)
konuda o kadar çok sallayan var ki kendimi ispat zorunda kaldım kusura bakmayın...
ahh abi ne anlar bizimkiler bundan
proje o kadar güzelki bu ulkede bunu anlayacak adam olsa başımızda bunlar olmaz zaten
kelalper
23-10-2015, 18:39
arkadaş bu imansız ödunlara istediğiniz kadar anlatın o kadar fazla sevinirler. Bunların amacı cumhuriyeti yıkıp yeniden kafalarında fes kıçlarında şalvarla önlerinde 4 tane karı ile gezmek. Herifler taa kurtuluş savaşının gecesinde cepheden silahlarla kaçan ahmaklar. Oran aynı %49. Neye şaşırıyorsunuz. Her türlü ahmaklığı yalancılığı hırsızlığı yaparlar ama dikkat et en büyük müslümanda kendileridir sanki dindar olmanın derecesi varmış gibi.
https://www.youtube.com/watch?v=hLP-AJeeFo0 bunu paylaşasım geldi sürekli mağdur edebiyatı yapıyolar ya suçta yine başkasına kaldı
Wankel Batu
25-10-2015, 01:37
aydın doğan ferrariyi almış gümüşhanede üretecekmiş benide şaşırtmadı
hahahahahahahah
Trump abd başkanı olursa
Turkiyedeki ortagi aydin dogan bu arada
Hukumet mecbur yalar aydin doganin bir yerlerini bu arada :)
Amerika'da öyle bir ihtimal söz konusu dahi değil.
M U R A T
27-10-2015, 09:55
Amerika'da öyle bir ihtimal söz konusu dahi değil.
neden söz konusu değil ?
darkmoon
27-10-2015, 10:11
neden söz konusu değil ?
Hillary Clinton gelicek %90 bir ihtimal. trumph gelemez orası amerika türkiye değil demokrasi var ve adamın söylemleri çok keskin cumhuriyetçiler içinde bile adamın söylemlerini çok düşmanca ve ayrıştırıcı bulanlar var ondan gelmesi çok çok zor..
kelalper
27-10-2015, 10:15
Evet aydın doğan ferrari almış koinsek almış lamboyu almış porşu almış diye billur geçenler
Sizin okuduğunuz gazete bu kadar işte , hayırlı işler size ;)
sizin okuduğunuz gazetelerde işte anca gezi zamanında kabataş ta olmayan olayları olmuş gibi akla mantığa sığmayacak insan beynindeki fantezileri kurgulayan ve Allah belamı versin ki ağzım açık izledim diye yalan söyleyen editör ve yazarların olduğu gazeteler. O yüzden sen hangisine inanırdın?
Sorunun cevabı belli neden soruosam. Eskisini okumaya devam ederdin. Avuçlarını ovuştura ovuştura oooh ne güzel kurgulamışlar tam istediğimiz gibi. Osmanlı geri geliyor yaşasın diye sevine sevine okursunuz. Söyliim daha biz sahaya inmedik. Gezi de gördükleriniz sadece uyarıydı.
M U R A T
27-10-2015, 10:17
Hillary Clinton gelicek %90 bir ihtimal. trumph gelemez orası amerika türkiye değil demokrasi var ve adamın söylemleri çok keskin cumhuriyetçiler içinde bile adamın söylemlerini çok düşmanca ve ayrıştırıcı bulanlar var ondan gelmesi çok çok zor..
gelir gelmez mevzu o değil %1 bile olsa gelme ihtimali var benim takıldığım nokta sanki trump ın sözcüsü kesin ifadelerle yazınca
darkmoon
27-10-2015, 10:55
Evet aydın doğan ferrari almış koinsek almış lamboyu almış porşu almış diye billur geçenler
netice nedir.. bu haberin özetini anlatırmısın .. egon tatmin oldu keyif aldın onu anladım ama neden keyif aldın neyi keyfini aldın onuda anlat bizde senle keyif alalım.. şimdi bu haber çıkdı diye gerçekçiliğide tartışılır bir internet sitesi altı üstü hadi gerçek diyelim netice nedir.. sonuç...
aydın doğan gazetesinde velevki yalan haber yayınlasın benim için gram önemi yok gazete okumayı ve tv izlemeyi bırakmış bir insanım..
ne yandaşım ne candaşım ne oyum ne buyum bu ülkede herhalde en zor olan tarafsız bir birey olmak..
neticeyi anlat bana.. bu aydın doğanın suzuki ile anlaşma yapmasına mani mi .. suzukinin türkiyedeki satışı neki aydın doğan alsa ne olucak.. bumu mani olucak yerli araç üretimine..
kardeşim sen türkiyede bütün markaların distiribütörlerine bir bak istersen hangi gruplar ve holdingler getiriyor marka vermiycem araştırırsan görürsün şu anda türkiyede en çok satan markaların çoğunun distiribütörü muhafazakar ve hükümete çok yakın olan firmalar..
senin mantığında esas onlar yerli araç üretimine mani olmaları lazım istememeleri lazım.. ama diyemessin bunu .. niye diyemessin sen düşün..
suzukinin eti ne ki butu ne olsun satışı ne olsun.. kaç tane satar türkiyede şimdiye kadar kaç tane satmış.. bunun yerli otoyla ne ilgisi var..
ama sizin derdiniz aydın doğan suzuki yerli oto değil.. olay çok başka buda benim fikrim.
sen şu olayı bana en başdan bir bağla toparla eğer düşündüğüm gibi değilse.. tamam kardeşim özür dilerim haklıymışsın diyicem..
SULTANOGLU
27-10-2015, 11:12
Gezide gördüklerimiz uyarıydı , nedemek ? . Pardon biz düşmanmıydık çıkaramadım
Milletin beynine içine kimyasallar katılmış tazzikli sular sıkıp, gaz kapsüllerini silah olarak kullanıp kimisini felç bırakıp kimisini kör edip ve buna karşın yollara palalarla çıkıp insanların üstüne saldıranlara dokunulmadığını görünce sanırım düşmanmısız demeden edemiyor insan ? bizde bunu o sıralar sorgulamıştık ulan düşmanmıyız biz diye.
SAAB s (http://m.ensonhaber.com/haber.php?id=384012)
Yalnız bana bi kaynak gösterirmisiniz, sabah gazetesindede twitterdan çıkan haberleri yalanlandı diyordu saab ceosu için adamın twitter hesabında en ufak bi twit yoktu?
darkmoon
27-10-2015, 11:24
AL kardeşim oku ingilizcen yoksa çevir.. Bu site öyle uyduruk bir iste değildir saabın resmi kullanıcıları için en son haberlerden haberdar olmaları için açtığı bir site..
http://www.saabplanet.com/saab-ab-and-gm-we-have-no-connection-with-the-agreement-between-turkey-and-nevs/
Saab group spokesperson Sebastian Carlsson said: “We do not have any deal with Turkey for the production of the country’s national car. We do not understand why Turkish Science, Industry and Technology Minister Fikri Işık has insistently voiced the ‘Saab’ brand when talking about the project“.
ben yandaş candaş o bu şu bilmem tarafsız olursan her şey ap açık ortadır.. sadece bir yöne bakarsan dünyayı sadece o yön sanırsın..
darkmoon
27-10-2015, 11:28
önemli olan şu kısmı yazının
"insistently voiced the ‘Saab’ brand when talking about the project"
Türkçesi "Proje hakkında konuşurken neden bu kadar ısrarla ' Saab ' markasını dile getiriyor..."
yabancı firmanın tasarımı arabayı yerli diye yutturmaya çalışırken beni aptal yerine koyuyosun
ben bozulmuyorum
sen de billurdan bozulma canım kardeşim
geçer bunlar geçer
e şimdi ciddi bi kişilik olduğunu ispatladığına göre, "koinsek" arabayı da anlatırsın bize
Akp secmeni yer bu yerli otoyu...
Saab daki açıklamayı paralelciler yaptırdı derler.
Akp yakında bitince belki formatlanir su gereksiz inanışlar.
Yerli hicbirsey birakmadilar herseyi sattilar hala yerli diyorlar.
Nasıl bir cahilliktir bu
SULTANOGLU
27-10-2015, 12:01
Ben yerlisinde yurdunda değilim. Milette yalan söylenmesinde ve insanların buna körü körüne inanmasındayım. Açık açık ilk baştan hiç bir oy kaygısı gütmeden söylese ne olucak ? 100% yerli yaptık oldu, ulan nerdeyse .ıçtığın tuvalet kağıdın bile yerli değil. herkes sizin sandığınız gibi salak mı da hiç araştırma yapmadan aracı hakikaten sahiplenecek ve üstündeki kamuflaja bakarak arabayı algılayamayacak. mal mal işler.
Ben yerlisinde yurdunda değilim. Milette yalan söylenmesinde ve insanların buna körü körüne inanmasındayım. Açık açık ilk baştan hiç bir oy kaygısı gütmeden söylese ne olucak ? 100% yerli yaptık oldu, ulan nerdeyse .ıçtığın tuvalet kağıdın bile yerli değil. herkes sizin sandığınız gibi salak mı da hiç araştırma yapmadan aracı hakikaten sahiplenecek ve üstündeki kamuflaja bakarak arabayı algılayamayacak. mal mal işler.
%50 anlamayacak, buda onlara yetiyor zaten.
darkmoon
27-10-2015, 12:20
Abdüllatif Şener, Abdullah Gül,Bülent Arınç partinin temel direkleri partinin halis mulis kurucu takımı zaten partiden ayrıldı. zaman geçdikçede bence ayrılan ayrılana olucak..
Beyler alınık Saab 9-3 vs Cadillac temiz olsun zengin olucam da azıcık AHHAHAHHAHAHHA
http://www.haberturk.com/ekonomi/otomobil/haber/1145505-ilk-yerli-otomobil-5-milyona-satildi
aramulusoy
27-10-2015, 18:23
Beyler alınık Saab 9-3 vs Cadillac temiz olsun zengin olucam da azıcık AHHAHAHHAHAHHA
' (http://www.haberturk.com/ekonomi/otomobil/haber/1145505-ilk-yerli-otomobil-5-milyona-satildi)
siyasetcileri sevmesemde böyle bişi yaptıysa bu bakan ne diyim gerçekten hayırlı olmuş.
Siyasi yazmaya devam edenler, banlayacam haberiniz olsun.
https://pbs.twimg.com/media/Chl98zZWsAAcN9J.jpg:large
SULTANOGLU
04-05-2016, 12:41
100 kmde 2 litre benzin yakarsa devlet iflas eder. şaka şaka çok güzel bir saadillac ımız var.
yukardaki bişey değil ya bide buna bakın :D
https://pbs.twimg.com/media/ChmA37xWEAEOih_.jpg:large
SULTANOGLU
04-05-2016, 12:57
eyy elon musk bitireceğiz seni !!!!!
Keşke en yakın zamanda Yerli otomobil yapılsa, bende çok istiyorum ama daha Yerli otomobilin isminden başka birşey bilmiyoruz. İsmini çok beğendim "DESEN". :)
O değilde oy korkusu adam Yerli otomobil bile yaptırıyormuş, ak partililer 1 seçim oy vermeyip 1 seçim oy verseler tayyibin oy korkusu ve oy hırsı yüzünden dünyanın mına koyarız :D
merttepe
04-05-2016, 13:28
En azından doğru yöne bakmayı öğrenmişler. tesla doğru örnek.
Altı üstü 2005 model cadillaca navigasyon koyacaksın ne yürüyen bilgisayarı.
mikelazi
04-05-2016, 14:21
teslaya bilenmişler :)
cuneytturkoglu
04-05-2016, 16:23
Altı üstü 2005 model cadillaca navigasyon koyacaksın ne yürüyen bilgisayarı.
Bu konu kaç defa açıklandı anlamakmı istemiyon yoksa ...
Sen ne anlatmaya çalışıyorsun ben de onu anlamadım... Benim demek istediğim zaten var olan bir markayı bu kadar şişirip reklam yapmaları.
anlayış biraz kıt bizde kardeş.
Bilale anlatır gibi anlatsan belki anlarız..
cuneytturkoglu
07-05-2016, 00:32
Sen ne anlatmaya çalışıyorsun ben de onu anlamadım... Benim demek istediğim zaten var olan bir markayı bu kadar şişirip reklam yapmaları.
Biraz sert konuştum galiba farkında değilim özür dilerim.
Senin demek istediğini ben anladım sosyal medyadada bu konu çok konuşuldu ve senin düşündüğün gibi değil eğerki senin düşündüğün gibi olsaydı saab, cadillac ,alfa romeo, gm gibi markalarda kullanılmazdı yani bu markaların sadece platformunu kullanmak için seçiliyor ve yerli otomotiv bu platformlarla üretilmicek.
ghibli06
07-05-2016, 07:19
Biraz sert konuştum galiba farkında değilim özür dilerim.
Senin demek istediğini ben anladım sosyal medyadada bu konu çok konuşuldu ve senin düşündüğün gibi değil eğerki senin düşündüğün gibi olsaydı saab, cadillac ,alfa romeo, gm gibi markalarda kullanılmazdı yani bu markaların sadece platformunu kullanmak için seçiliyor ve yerli otomotiv bu platformlarla üretilmicek.
platform dediğin nedir şase mi? eğer onu kastettiysen evet bu şase kullanılacak... motor belirsiz, şimdi hybrid konuşulmaya başlandı, doğrusu da bu bence ama TESLA ya bilenmek falan komik olmuş... araç F-16 yazılımıyla donatılacakmış???!!!?? öndeki araca çarpmayacakmış (çoğu orta-üst segment araçta zaten mevcut)
bakın en büyük sıkıntı şu, bu aracı yapmaya çalışan ekip kim? başında kim var? neden bakan aklına estikçe sanki dizayn şefiymiş gibi bilmediği bir konu hakkında komik komik açıklama yapıyor? F16 yazılımını HAVELSAN yapıyor, şimdi bu kurum ateşleme avans ayarı mı yapacak yoksa dost-düşman araç tanıma yazılımı mı yapacak? teknik ekibin başında hangi mühendis varsa çıkıp açıklama yapmalı, biraz daha mühendislik açıklamaları bekliyoruz yoksa kimsenin karşı olduğu falan yok, sadece bazı bakanların açıklamalarının sadece cahil oy potansiyeline oynadığını görünce tepki gösteriyoruz, tepkinin hangi makama olduğunu iyi irdeleyin...
Yerli Araba seçim hazırlığıydı bunu sağır sultanlar bile anladı halk daha anlayamadı.
Arabaya dair en ufak bir bilgi bilmiyoruz, hani nerde Yerli Araba?
Tamam madem seçim hazırlığı değil göster millete, deki şu parçayı biz geliştirdik.
Tamam parça geliştirmedin diyelim bakan, ama Saab 9-3"ü kamufle etmek nedir?
Senin olmayan arabayı neden kamufle ediyorsun bakan?
yilmazcatalbas
07-05-2016, 11:55
Platform nedir? Arabanın neresi platform?
Neden etraflıca teknik bilgi ve donanım içeren bir açıklama yapılmıyor?
Bu projenin başında kim var?
Hangi firmaların ortak ürünü?
...
Bu şekilde yüzlerce cevapsız soruyla ortada kalmış bir yerli otomobil bilgisi var. Keşke gerçekten yerli bir otomobil üretebilsek ama benim hiç umudum yok.
darkmoon
07-05-2016, 13:58
Yerli araç konusundan bağımsız olarak yazıyorum platform kısaca benim tabirimle ama doğru tabirdir bana göre
dışı tasarımı farklı olup içi yani şase yürüyen motor elektrik tertibatı ortak kullanımda olan ve aynı mühendislik bilgisini paylaşan araçlar topluluğu.. kısaca bir havuz var bu havuzun içinde ortak kullanılıcak bileşenler var her firma istediğini alıyor kullanıyor tek tasarımını kendi yapıyor bağımsız..
Yerli araca gelirsek seçim zamanı bütün kanallarda 7/24 haberleri dönüyordu ülkedeki bir avuç eğitimli kesim bu arabanın önü cadillac arkası saab deyince bir başka kesimde uyandı.. ister pure yapsınlar ister hybrid bana göre satılmaz.. diretme yapılan hiç bir iş başarılı olmaz..
darkmoon
07-05-2016, 14:19
Wiki pedia
Car Platform..
"A car platform is a shared set of common design, engineering, and production efforts, as well as major components over a number of outwardly distinct models and even types of cars, often from different, but related marques."
LnchCntrl
07-05-2016, 14:20
Yerli otomobil diyince hala aklıma şamil geliyor mk
Gökhan Kavuştu
09-11-2016, 14:34
Bakan Özlü: Yanlış anlaşıldık amacımız yerli otomobil değil
Kaynak: Bakan Ozlu: Yanlış anlaşıldık amacımız yerli otomobil değil - Son Dakika Ekonomi Haberleri (http://www.hurriyet.com.tr/bakan-ozlu-yanlis-anlasildik-amacimiz-yerli-otomobil-degil-40272705)
platform dediğin nedir şase mi? eğer onu kastettiysen evet bu şase kullanılacak... motor belirsiz, şimdi hybrid konuşulmaya başlandı, doğrusu da bu bence ama TESLA ya bilenmek falan komik olmuş... araç F-16 yazılımıyla donatılacakmış???!!!?? öndeki araca çarpmayacakmış (çoğu orta-üst segment araçta zaten mevcut)
bakın en büyük sıkıntı şu, bu aracı yapmaya çalışan ekip kim? başında kim var? neden bakan aklına estikçe sanki dizayn şefiymiş gibi bilmediği bir konu hakkında komik komik açıklama yapıyor? F16 yazılımını HAVELSAN yapıyor, şimdi bu kurum ateşleme avans ayarı mı yapacak yoksa dost-düşman araç tanıma yazılımı mı yapacak? teknik ekibin başında hangi mühendis varsa çıkıp açıklama yapmalı, biraz daha mühendislik açıklamaları bekliyoruz yoksa kimsenin karşı olduğu falan yok, sadece bazı bakanların açıklamalarının sadece cahil oy potansiyeline oynadığını görünce tepki gösteriyoruz, tepkinin hangi makama olduğunu iyi irdeleyin...
i10 da opsiyon öndeki araça carpmama bırak orta segmenti =)
Yerli araba denince aklıma; şimdi yurtdışından alınan araçtan %130 vergi alınıyorken bu yerli araçlardada böyle birşey olacak mı yani yerli arabaya binmemiz bize ne gibi bir kar sağlayacak :)
bir sonraki seçime kadar yerli araba diye bir şey konuşulmayacak
Yine bir çevir kazı yanmasın olayı, yerli yaptık ürettik diye manşet manşet haber yaptı gazeteler.
Sonra bir baktılar meğerse yapılmışı almışız, insanları var olan bir şey ile kandırmak yerine arkadaş bizim imkanımız var ama mevcut olanı alıp kendimize göre geliştirip halk'ın hizmetine daha kısa sürede sunacağız ve bunu milli kaynaklar içinde yapacağız deseler saygı duyar desteklerdik. Ama salak yerine konmayı hak etmiyoruz. He gerçeği görmezden gelip hala ama yerli yapmış adamlar bla bla diyen kitle için yapacak bir şey yok. Azıcık sorgulayan adam için ise var. Bir şekilde olmalı artık. Büyük büyük firmalar küçük küçük üreticilere satıldı yıllar önce.
Keşke biz alıp millileştirseydik.
mert_can 41
09-11-2016, 15:20
Offf yerli otomobil ne güzel döndü öyle arkadan itermi acaba.....
Kullanıcı
09-11-2016, 18:01
Önümüzdeki seçimlerde ülkemizde petrol mü çıkıyor haberleri gibi gene yerli üretim araba geliyor haberleri yaparlar halkımız hulügg, reis yapıyor(Sanki reisin kendisi ona binecek adam mayback s600 biniyor)
Kısacası halkımızı kandırmaya devam. Hedef 2023 Reis dünya başkanı olacak
Bugünde yerli otomobilime bineyim
http://i61.tinypic.com/2nbyrfl.jpg
Aydın Doğan'a inat 119696 kilometre :D
Beraber yürüdük biz bu yollarda :D
Satmasam F16 yazılım, big turbo ile project car bölümüne konu açacaktım.
sekizsilindir
09-11-2016, 19:22
http://imageshack.com/a/img923/5206/mWu7c2.jpg
Yerli oto çıksın, bunların hepsi piyasada, fakirlerde yakıt/vergi işini bi şekilde çözerler
Nasıl yani yerli oto gelmiyor mu ? E ben o kadar bor hazırlamıştım ekmek arası sandwiç şeklinde ?
Nasıl yani yerli oto gelmiyor mu ? E ben o kadar bor hazırlamıştım ekmek arası sandwiç şeklinde ?
https://www.youtube.com/watch?v=U0cxwSDUXyM
darkmoon
09-11-2016, 19:47
http://i.cdn.ensonhaber.com/resimler/diger/1_8335_2.jpg
Bu kadar güzel para kazanmak varken yerli araba niye üretsinlerki.. yerli arabadan bu kadar kazanamazlar.
https://www.youtube.com/watch?v=U0cxwSDUXyM
Başkanım bana şöyle dinleyince göğsümü jiletleyebileceğim damar bir şarkı önerir misin
Başbakan ben olsam bu forumdan 10 tane adam seçerdim, alın size bütçe derdim onlar üretirdi zaten.
babam çok fena akzekalı ,şimdi forumdan konuyu görüp dedimki yerli araç üretiyoduk noooldu o iş ? terörle fethullahla suriyeyle uğraşmaktan ilerleyemiyoruz diyo :) adamı bir türlü suçlayamıyolar tek dertleri harbiden yol köprü alt geçit üst geçit,sütte leke vardır muhteremde yoktur :)
Yerli oto markası zaten sonra yalan oldular
Markayı filan geçsin
Sıçıp sıvamak denir bunaaa
https://www.youtube.com/watch?v=WHO1SgjVT24
Olayın AKP boyutunda bende içimde nefret büründürenlerdenim cidden bir topluluk bu adamlara nasıl kanar nasıl oy verir anlamış değilim.
yalnız keşke böyle birşey başlasaydıda adım adımda olsa birgün bizde araç üretebilir hale gelseydik demiyor değilim içimden, ulan bugün hindistan bile araç üretiyor ya hemde uluslararası seviyede :(
RTE çok önceden yerli markaya vurgu yaptı... Çevresinde ki goygoycular işi arabaya çevirdiler...
Türkiye'nin dünya çapında markalaşmış nesi var? bir iki.. sonra bitti... Belki THY diyebilirsiniz, ki oda tartışılır!
Sonuç olarak hamasetle bu iş yürümez... Bizim politika anlayışımız çok yavan çok kirli ve makyavelin kemiklerini sızlatacak kadar ahlaksızca!
Lütfen ABD'nin manyağı denen Trump'ın seçim sonrası ilk konuşmasını okuyun... Ne dediğimi anlayacaksınız. RTE benzerini bir balkon konuşmasında yapmıştı, hala atıf yapılır... Sonraki balkon konuşmaları zaten *****!
Ülkece normalleşmeye ihtiyacımız var, otomobile değil! Yoksa bu gidişle "sen ithal silahla öldürdün, hainsin ben yerli silahla vurdum vatanseverim" noktasına savrulacağız!
Olayın AKP boyutunda bende içimde nefret büründürenlerdenim cidden bir topluluk bu adamlara nasıl kanar nasıl oy verir anlamış değilim.
yalnız keşke böyle birşey başlasaydıda adım adımda olsa birgün bizde araç üretebilir hale gelseydik demiyor değilim içimden, ulan bugün hindistan bile araç üretiyor ya hemde uluslararası seviyede :(
Olay markada takılıyor zaten...
Hindistan ve çin gibi iç pazarı yüksek olan yerlerde montaj otomobillerle başlamak avantajlı oluyor...
Protonda aynı mesela, bölgeye aslında sadece kaporta satıyor... Arabaları mitsbishi-renault gibi alt yapıların üstüne kaporta geçirilmiş hali... Sonrasında da know howu satın alıyorlar Volvo-Jaguar vs gibi... Korelilerde böyle başladı (Mazda-Kia, Mercedes-Ssangyong vs)
Bizde Tofaşla yaptık aslında... Ama biz markalaşmayı beceemiyoruz maalesef... Sanırım genlerimizde yok... Birazda algı yönünden zayıfız... ABD'de Türk yoğurdu satamayıp greek yoğurdu olaraks atma hikayesini okumak lazım aslında :)
Ülkenin arabadan ziyade
İdam sepha üretimine ağırlık vermesi gerekir
Feto ile kim poz vermişse hepsinin asılması gerek
Pkk için ağızına bir iyi kelime söyleyen hepsinin asılması gerek
Bu vatan hainleri temizlemeden bir halt olmaz
Ülkenin yarısının idam edilmesi gerek net olarak
O zaman bu ülke tekrar kalkınacak ve kendi otomobil firmasını çok rahat
Kurabilecektir
Bunca şerefsiZ gezinirken bu ülkede hiçbirşey olmaz
kelalper
10-11-2016, 08:51
Ya su yalakalar bi cikip yalasinlarda serinleyelim.
Seçimler yaklaşmasına rağmen hala Yerli otomobil yapıyoruz reklamı göremiyorum, kıyamet geliyor galiba.
hddsheriff
02-04-2017, 19:28
Seçimler yaklaşmasına rağmen hala Yerli otomobil yapıyoruz reklamı göremiyorum, kıyamet geliyor galiba.
Çok ayıp Sinan çok ayıp :D
http://m.ahaber.com.tr/otomobil/2017/03/03/yerli-otomobilin-is-modelinde-degisiklik/amp
hazir mi araba
ne oldu cikti mi
niye kimse bana haber vermedi
Reklamın orijinalini sana gece özel gösterim yapicaklar bana haber verdiler.
Mesaj sayimi yükseltmek için yazdigim boş mesajımda dolayı rahatsızlık verdiğim herkesten tum samimiyetini ile özür dilerim..
A haber kafa yaptı heralde.
http://m.ahaber.com.tr/otomobil/2017/03/03/yerli-otomobilin-is-modelinde-degisiklik/amp
Bende diyordum nerede kaldı bunlar.
phantom
Abi dış mihraklar bırakmıyorki peşimizi, Tayyip"i kıskanıyorlar.
Bende diyordum nerede kaldı bunlar.
phantom
Abi dış mihraklar bırakmıyorki peşimizi, Tayyip"i kıskanıyorlar.
Otomobilin şu adana üretildiğini söyledikleri bir yer var.. Gebze de.
ciddi ciddi yapıyoruz diyorlar.
görmek istediğinde veya daha detay istediğinde net cevap yok.
bekli bir gün aniden çıkacak karşımıza
Korollacı
03-04-2017, 11:23
yaw yok abi ne uretmesi gebzede olsa haberimiz olurdu duyardik tubitakta calisan tanidiklarimiz var alayi yalan.
yutubta bazi araba fabrikalarinin videolarini izliyorum kendi kendime diyorum ki biz kim araba uretmek kim. o boya yapan robotlar degisik sekillere girip punta atan mekatronik robot kollari arabayi tasiyan bantlar devasa press makinalari falan bunlari imal edemedikten sonra araba isi hayal. once makina sanayimiz gelismeli daha sonra arabada yapariz silahta yapariz. daha yerli tufek bile uretemedik
bitirince çıkartıp masaya vursunlar taaak diye. öpüp başımıza koyarız.
merttepe
03-04-2017, 11:36
Otomobilin şu adana üretildiğini söyledikleri bir yer var.. Gebze de.
ciddi ciddi yapıyoruz diyorlar.
görmek istediğinde veya daha detay istediğinde net cevap yok.
bekli bir gün aniden çıkacak karşımıza
motor mükemmeliyet merkezi sizin dediğiniz yer.
avl nin test cihazları ile donatılmış. kurulumu devam eden bir yer.
fordun araçları test ediliyor. Onun dışında bir faaliyet yok.
Yerli araç diye getirtilenlerde vitrinde duruyor.
screamforce
03-04-2017, 11:44
valla biz tübitak efficiency challenge yarışları için geçen ay Gebze tübitak kampüsüne gittik araç yapımı hakkında eğitim verdi yerli otomobil üstüne çalışan hocalar ve bizi mam'a davet ettiler gelip görebilirsiniz diyerek bizim gitme fırsatımız yoktu eğitimden hemen sonra dönmek zorunda kaldık toparlayacak olursam yapıyolar galiba :D
Amarika kiskanmasin diye saklı saklı yapiyo adamlar, off hiç bilmiyonuz böyle şeyleri, forum caYil kaynıyor.
Milletin arka bahçesinde yaptığı arabayı Tübitak yapıyosa zaten vay halimize.
Yerli otomobil geliyor denince aklıma istemsizce bu geliyor.
https://karikaturistan.files.wordpress.com/2014/04/geldikleri-gibi-giderler-hic-yigit-ozgur.jpg
Fıdıl da cıktı imza 2018 geliyormuş diyorlar :D
Konuyu her gördüğümde aha geldi heralde diye giriyorum ama yine hüsran yine hüsran...
Ülkenin arabadan ziyade
İdam sepha üretimine ağırlık vermesi gerekir
Feto ile kim poz vermişse hepsinin asılması gerek
Pkk için ağızına bir iyi kelime söyleyen hepsinin asılması gerek
Bu vatan hainleri temizlemeden bir halt olmaz
Ülkenin yarısının idam edilmesi gerek net olarak
O zaman bu ülke tekrar kalkınacak ve kendi otomobil firmasını çok rahat
Kurabilecektir
Bunca şerefsiZ gezinirken bu ülkede hiçbirşey olmaz
Bu yorumumu beğenmeyen vatan hainlerine selam olsun
;8310791']Fıdıl da cıktı imza 2018 geliyormuş diyorlar :D
imza daha olabilir bir otomobildi. ingilterede bir otomobil okulunda yapılmış içerisinde iki zamanlı da olsa bir motoru olan bir otomobildi. yapmak istesen tüm çizimleri falan vardı.
sportinger
15-06-2017, 11:20
konuyu çok merak ettim yani tübitak dışında bu projede çalışan firmalar hangileri, yeterli arge yapıldımı veya iştirakci firmalar hangileri ise yeterli yatırımları ve öz sermayeleri var mı, bilen var sa bi aydınlatsın. seri üretim bir araçtan bahsediliyor...
darkmoon
15-06-2017, 11:24
konuyu çok merak ettim yani tübitak dışında bu projede çalışan firmalar hangileri, yeterli arge yapıldımı veya iştirakci firmalar hangileri ise yeterli yatırımları ve öz sermayeleri var mı, bilen var sa bi aydınlatsın. seri üretim bir araçtan bahsediliyor...
Nazar değmesin göz olmasın diye söylenmiyormuş çok mantıklı..
sportinger
15-06-2017, 11:31
Nazar değmesin göz olmasın diye söylenmiyormuş çok mantıklı..
model calınmasın diye belkimantıklıda, çalışan firmalar niye acıklanmıyo onu anlamadım. yani bmw otomobil modeli üretirken modeli saklar da fabrikayı falan niye saklasın çok mantıklı gelmiyo bana...
fabrika yerin altında inşaa edilmiş durumda ve araçlar şuan test aşamasında 2023 ü bekliyoruz bor ile çalıştığı için lozan bitip mondrosu pas geçince satışa sunulacak. tabi sevr anlaşmasını da unutmamak gerek sevr de bize bor ile çalışan araba yapamazsınız diye imza attırdılar bu yüzden 2023 ü bekliyoruz.
darkmoon
15-06-2017, 12:05
model calınmasın diye belkimantıklıda, çalışan firmalar niye acıklanmıyo onu anlamadım. yani bmw otomobil modeli üretirken modeli saklar da fabrikayı falan niye saklasın çok mantıklı gelmiyo bana...
Nazar değmesin diye işte.. Büyüklerimiz bu işin mühendisliğini matematiğini fennini ilimini bilimini yapmışlar neticede ortak bilimsel bir neticeye varıp Nazar değer demişler.. Böyle bilimsel neticeleride tartışmanın anlamı yok bence..
ghibli06
15-06-2017, 14:06
gelmiş mi diye girdim konuya, gelmemiş...
Kullanıcı
15-06-2017, 14:09
Yerli otomobil göklerde.
Bunlar yerli otomobil filan anlamazlar, bunların işi inşaat
bu projede çalıştığını söyleyen birisi ile tanıştım. yapıyoruz diyor. aklınıza gelecek tüm soruları sordum ama net bir cevap alamadım. çalışanın özellikleri: motor meslek lisesi mezunu ve orada üretim sorumlusu olduğunu söyledi.. yalan doğru bilmem...
Çocuğun yeri belli. Kadıköy'de minibüslerin orada bir şarküteri de bulmak mümkün.
darkmoon
15-06-2017, 17:56
doğru çok gizli bir teknolloji üstünde çalışılıyor olabilirler.. ledli ekmek tepsisi gibi çığır açan bir icattan sonra benim beklentim çok yüksek..
hondafit
15-06-2017, 17:57
daha çıkmadı mı?
2 sene önceki yorumlara baktim.... Sonra son sayfaya atladım... Yazık, hâlâ inanan bir güruh var. Amaç zaten hiçbir zaman otomobil üretmek olmadi. O güruh var olsun taze kalsin istiyorlar. Bunu da başarıyorlar.
Bir ülkede bir seyler üretmek o ülkedeki siyaset ekonomi gibi bir çok şeyle direkt ilişkili. Bizde fen liselerini anadolu liselerini desteklemeyip, tubitakin içine edip, heryere imamhatip açıp birde umudu imamhatiplilerden bekleyen bir hükümet oldukça asla ama asla yerli bir otomobil uretilmeyecek. Telefon bile üretemezsiniz geçin bunları. Hâlâ bunlara inanan varsa Youtube u açsın bir otomobil fabrikasi icin hangi teknolojiler gerekiyormus nasil oluyormus bir izlesin...
Tek bir prototip yapmayla serii uretim yapmak arasında dağlar var... Bunca vergi yükü olan bir ülkede böyle kitlesel bir üretim devletin desteği olmadan zaten imkansiz. Devlet de uretenden daha fazla kar ederek kendi halkina kapis kapis sattirdigi ithal arabalari neden kalkıp rafa kaldırsın? Zor değil acin ford us sayfasını bi focus kaca satılıyormuş görün. Bugun ki hayvani dolar kuruna rağmen nerdeyse bedavaya gelmesine rağmen tr ye girerken eklenen vergilerle araba abd de bir ss fiyatına geliyor ama hala burda satılıyor.
Rant yemeye alışık bir sistemimiz var. Bu ülke sovyetler almanya veya japonya gibi yerlebir olup akli selim insanlar tarafindan tekrar milli bir ruhla kenetlenip bir araya gelip, herseye sifirdan başlamadıkça ne gsmh artar ne yerli bir şey üretebilirsiniz ne de dünyada kiskanilirsiniz (!)...
Can_Luigi
15-06-2017, 18:22
http://i.cdn.ensonhaber.com/resimler/diger/araba_3290.jpg
Gerçekmiş! Yalan diyenleri vicdanları ile baş başar bırakıyorum...
hddsheriff
16-06-2017, 01:56
ben bazı donanımları ile ilgili bilgi aldım
-beddua edince kararan camlar (ahiret paket)
-hız sınırını aşınca "eyyyyy kullanıcı yavaşla" diyen sesli uyarı sistemi
- yakıt bitince uyarı ışığı yerine ekranda çıkan kazık resmi (ötv paket)
-150 yıl paslanmaya ve çizilmeye dayanıklı osmanium elementi ile güçlendirilmiş şase ve kaporta aksamı (süphanallah paket )
Beyler güncellemeyin şu konuyu geldi diye heyecanlanıyorum :(
mechanic
22-10-2017, 12:56
bu konu kalsin , silmeyin de, 20 sene sonra cocuguma gostercem bak 20 yil gecti bi boq beceremedik dicem.
cuneytturkoglu
22-10-2017, 15:23
Savunduğum aklımı s*k*yim kusura bakmayın
Yine mi olmadı. Heyecanlanmıştım.
boşuna bekleniyo yaparlarsada göz boyamalık 3-5 tane bişey olur
2016 yılında 0 km otomobil ve hafif ticari vasıta satışı 985 bin civarı ve en çok satan marka volkswagenin o yıl ki satışları sadece 1.2 polo olsa ötv+kdv vergisinden (şuanki fiyat listesine göre) devlet kasasına 3.7 milyar tl gelir sağlanıyor. Arge yapmaya uğraş bütçe ayır ne kadar satılacağı bile belli olmayan arabadan ötv alma sonuç kar mı ? zarar mı ? o bile belli değil iken ve oturduğun yerden vergiyle para kazanmak varken neden bu kadar uğraşsınlar ki ?
Ucak projemiz iptal edildi (http://www.posta.com.tr/ucak-projemiz-iptal-edildi-haberi-1343291)
vectra-tuner
22-10-2017, 18:42
Yerli otomobil yapıldı , o iş tamam .. Ufak tefek sorunlar var üzerinde çalışıyoruz..
https://youtu.be/Y1sDMMijbG4
Vergiler ile yapandan daha çok kazanırken ne gereği var elini taşın altına sokmaya..
dasemert
22-10-2017, 20:12
http://i68.tinypic.com/29v1p9y.jpg
Kardeş payı borla çalışan araba.
GokhanRS
22-10-2017, 22:07
Gerçekten silmeyin sakın konuyu, bakalım konu açıldıktan kaç yıl sonra haber gerçeğe dönecek.
http://cdn.teknolojioku.com/data/gallery/620x465/yerli-otomobil-capsleri5.jpg
Onurkk06
22-10-2017, 22:09
Bakalım bu yerli otomobil muhabbetinden hangi iktidar yanlısı şahıslar ekmek yiyecek
Mutlu Değerli
22-10-2017, 22:44
Söyle sen seversin yalanı activated :D
http://tv5haber.com/resimler/images/ucak5.jpg
Tayfun.O
22-10-2017, 22:52
Ekim ayı içersin de açıklayacağız dediler "lan acaba" dedim girdim. Yine hüssraaaan her daim ....
mechanic
23-10-2017, 08:09
ACIKLAMA YAPILMIS AZ ONCE
Yerli otomobil konusunda çalışmaların tamamlandığını söyleyen Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Piyasaya güçlü bir giriş yapması için ÖTV'den muaf tutulacak" dedi
Bakan Ozlu: Yerli otomobilden vergi alınmayacak | CNN TURK (https://www.cnnturk.com/ekonomi/bakan-ozlu-yerli-otomobilden-vergi-alinmayacak)
cadillaclara bak hele hele hele
https://i.cnnturk.com/ps/cnnturk/75/650x325/59ed2ea2ae78490408fbf3ca.jpg
BU 2015 HABERI, ILKINI SATMISLAR HOHHAHAHAHA
Yerli otomobil uretilmeden satıldı | Son Dakika Turkiye Haberleri (https://www.cnnturk.com/video/ekonomi/turkiye/yerli-otomobil-uretilmeden-satildi)
Cimmeria
23-10-2017, 09:01
Düğme önemli. Düğmeye basılacak kıvama geldiysek gerisi gelir.
Hele bir düğme hazırlansın gerisi kolay,
bir kısım otv siz cadillac kullnma keyfını mı surecek ben anlamadım sımdı
chatlaxs
23-10-2017, 10:20
dizayn tamamlanmış yeni kasa yapacaklar heralde :D
http://www.cadillac.com/content/dam/Cadillac/Global/master/nscwebsite/en/home/Tools/Carbon_Black_Package/2017-atsv-sedan-carbon-black-960x320.jpg
free-hifi
23-10-2017, 10:38
Yerli otomobil üretimi için son viraja girildi. Kale, Karsan, Fiba, Sanko, Koç, Vestel, BMC gibi Türkiye'nin önde gelen gruplarıyla görüşmeler yapılırken gözler üretimi yapacak grubu açıklayacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çevrildi. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye'de otomotiv sektörünün ciddi bir altyapısı bulunduğunu belirterek, "Kamunun öncülüğünde Türkiye'ye ait olacak güçlü bir otomotiv markası oluşturacağız" dedi. Bakan Özlü, kamu kurumlarının da yerli otomobil kullanacağını belirterek, yaygınlaşması için tüm olanakları seferber edecekleri mesajını verdi.
Yok bence yu-ma-tu, sunny, kajiwa, wajina firmalarıda konsorsiyum a katılsın.
hddsheriff
23-10-2017, 11:39
Yerli otomobil üretimi için son viraja girildi. Kale, Karsan, Fiba, Sanko, Koç, Vestel, BMC gibi Türkiye'nin önde gelen gruplarıyla görüşmeler yapılırken gözler üretimi yapacak grubu açıklayacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çevrildi. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye'de otomotiv sektörünün ciddi bir altyapısı bulunduğunu belirterek, "Kamunun öncülüğünde Türkiye'ye ait olacak güçlü bir otomotiv markası oluşturacağız" dedi. Bakan Özlü, kamu kurumlarının da yerli otomobil kullanacağını belirterek, yaygınlaşması için tüm olanakları seferber edecekleri mesajını verdi.
Yok bence yu-ma-tu, sunny, kajiwa, wajina firmalarıda konsorsiyum a katılsın.
güzel paralar teşvik devlet desteği vs olacaksa BMC , al yap deyip çekileceklerse diğerleri yapar arabayı.
İstermisiniz bunlar satın alma garantisi versinler üretici firmaya. Yaparlar mı yaparlar.
Mehmet Gazihan
23-10-2017, 11:50
güzel paralar teşvik devlet desteği vs olacaksa BMC , al yap deyip çekileceklerse diğerleri yapar arabayı.
BMC yi SANCAK lar aldı. Otobüs Kamyon bölümünü motor üretim tesisi haline getirdiler. bi taraftan KİRPİ ler üretilmeye devam ediliyor.
4 adet motor geliştirdiler 2 benzinli 2 dizel bi düşük hacim bi yüksek. 2 yaz 2 kış testinde makinalar.
motorlar yerli otomobilde kullanılırmı kullanılmaz mı bilmiyorum, motor mekanik açısından BMC olaya çok hazır görünüyor.
%100 elektrikli , 500 km menzilli olsun.
hddsheriff
23-10-2017, 15:10
BMC yi SANCAK lar aldı. Otobüs Kamyon bölümünü motor üretim tesisi haline getirdiler. bi taraftan KİRPİ ler üretilmeye devam ediliyor.
4 adet motor geliştirdiler 2 benzinli 2 dizel bi düşük hacim bi yüksek. 2 yaz 2 kış testinde makinalar.
motorlar yerli otomobilde kullanılırmı kullanılmaz mı bilmiyorum, motor mekanik açısından BMC olaya çok hazır görünüyor.
bmc nin sahibi ethem sancak cumhurbaşkanına aşıkmış ya o bakımdan ihale ona kalır dedim :)
Cimmeria
23-10-2017, 15:12
araç satın alım garantisi vereceklerse, üretim sürecinde kullanmak için Türk bankalarından da kredi vereceklerse hemen şirket kuralım biz de girelim :)
Yalnız şuan hali hazırda şehir içi kullanımında dahi 100km garanti gidiyor demeleri güzel. Extra motor gerekirse takılacakmış şehirler arası kullanım isteyenlere özel :D olsun oda bir yaklaşım.
konuda yurtsever yorumlar çokta açıkcası şüphelerim var kaçımız gerçekten bu araçlar üretilince masaya oturup gerçekten el sıkışıp muhtemelen piyasadaki araçlarla ancak %10-15 fiyat farkına ok diyecek?
ne iş ahlakımız kaldı ne kalitemiz üretilecek araçları japon yapıştırıcı ile birleştirseler şaşmam, ha güzel işler çıkaran firmalarımız varmı varda sağlam bir azınlık..
Mutlu Değerli
23-10-2017, 23:24
Bence devlet araba filan üretmesin. Biraz aklı varsa yurtdışından araba getirtsin ve yaş sınırını kaldırsın.
Burada 15bin TL olan 1.0 opel corsa 2000 model olanlar 500-600 euro. Buraya getirtmeleri vergileri vs 10bini bulmaz bile. Eee sat bunları piyasanın 1-2 altına. O halle bile yerli araç üretmiş gibi para kazanır. Şimdi diyeceksiniz ''ulan asıl hedef dışarıya ihracat.'' valla k bakmayın şu an ki siyasi konumu geregi Türkiye kimseye hiç bişey satamaz. Anca ruslara ton ton domates satarız o kadar
Otomobil treni kacali cok oldu. Katma degeri olan farkli sektorlere girmek gelecek acisindan daha iyi bir noktaya tasir bizi.
Dolayisiyla otobil uretmekten ziyade otonom surus sistemleri ve yazilimlarina, iha, siha uretimlerine kaynak ayirsak daha mantikli olacagina inaniyorum.
GokhanRS
24-10-2017, 01:19
Düğme önemli. Düğmeye basılacak kıvama geldiysek gerisi gelir.
Hele bir düğme hazırlansın gerisi kolay,
https://i.pinimg.com/736x/e9/5a/f4/e95af4176f4aec0544e8396d69937ce7--caps-pinterest.jpg
Cimmeria
24-10-2017, 08:46
Bence devlet araba filan üretmesin. Biraz aklı varsa yurtdışından araba getirtsin ve yaş sınırını kaldırsın.
Burada 15bin TL olan 1.0 opel corsa 2000 model olanlar 500-600 euro. Buraya getirtmeleri vergileri vs 10bini bulmaz bile. Eee sat bunları piyasanın 1-2 altına. O halle bile yerli araç üretmiş gibi para kazanır. Şimdi diyeceksiniz ''ulan asıl hedef dışarıya ihracat.'' valla k bakmayın şu an ki siyasi konumu geregi Türkiye kimseye hiç bişey satamaz. Anca ruslara ton ton domates satarız o kadar
Eğer ülke olarak ekonomik kriz yaşamamak, ileride dışa bağımlı olmak istemiyorsak üretim yapıp satmalıyız ve bu satışı yurt dışına yapmalıyız. Bunun sebebi ise şu,
Sen yurt dışından bir malı getirip kendi halkına sattığında ülkene yeni para sokmuş olmuyorsun, kendi halkının cebindeki paranın bir kısmını yurt dışındaki birilerine, bir kısmını da devletin kasasına koyuyorsun. Sonra devlet o kasadaki parayla maaş ödüyor vs. Bu durumda yeni para kazanmış olmuyorsun ve zenginleşmiyorsun, sağ cebimden al sol cebime koy oluyor.
Oysa ülkende bir şeyler üretip yurtdışına satarsan, kendi cebinde çıkmayan, yurt dışından gelen dövizi ülke topraklarına sokmuş oluyorsun ve topraklardaki zenginlik oranını arttırıyorsun. Sonra o parayı vergi olarak devlete verdiğinde kasaya vatandaşından çıkmamış ek para girmiş oluyor. Böylece sol cebine sağ cebinden çıkmamış dışarıdan gelmiş bir para koyuyorsun.
Ha bu üretim araba mı olmalı diye tartışırsak, açıkçası savunma sanayine ve zırhlı araçlara yatırım yapmanın daha mantıklı olduğu aşikar, sonuçta yapılmış ar geler var, hali hazırda üretim bantları satış anlaşmaları vs var. Otomotiv sektörü opel gibi bir markanın 2 milyar dolara satıldığı bir sektör, sıfırdan marka yaratıp global çapta rekabetçi olmak bence anlamsız bir yatırım ve efor. Bizim ülkede yapılan ve yarım bırakılan bir çok yatırım gibi bunun da bazı yandaş firmalara para kazandırmak için yapılacağı aşikar.
Seyfettin777
24-10-2017, 09:07
Savunma sanayisinde bile sıkıntı yaşıyoruz, çok geç kalmış da olsak bir ucundan bu işe girmek lazım, en azından kriz anında hareket kabiliyetimiz kısıtlanmaz.
Suriye’de yara alan Leopard 2a4 tanklar için yedek parça sıkıntıları yaşadık, eldeki bazı tanklar sadece yedek parça olması için sipariş edilmişler, onlardan sökülen parçalar kullanıldı, Avrupa ile aramız bozuk ma.lum, tedarikte sorun yaşıyoruz.
Tümosan, kendisine destek verecek yabancı firma bulamadığı için Altay Amt projesi için aldığı motor ihalesini feshetmişti, komiktir yeni ihale sürecinde yine Tümosan var, tank için Ukrayna malı motor düşünüldü, Cummins dizel motorlar da düşünüldü, yine Altay’ın neredeyse aynısı olan ve bizim blueprintlerini aldığımız Kore tankı K2’nin güç sağlayıcısı Hyundai Rotem’le de görüşüldü ama uygun transmisyon ve aktarma olmadığı için anlaşamamışlardı sanırım.Ukrayna motorunu da bizim iklimimizde el verişli görmemişler.Tankların ilk partisi Alman malı Leo’lardaki benzer ünite olacaktı, Mtu tarafından üretilen 1500 beygir bir dizel motordu ama Almanlar çıkıntı yapınca, 2. partide takılacak yerli motorlar, 1. parti için de takılmalı dendi, bu üniteyi de sözde Tümosan yapacaktı, 1800 beygir olacaktı, bu yüzden proje savsaklandı ki zamanı ötelensin vsvs....
Tümosan’ın teknik altyapısı yeterli gelmedi, yabancı şirketler de destek vermeyince elinde patladı.Aktif savunma sistemi Akkor haricinde tank her şeyiyle tamam, sadece elde motor yok ve sırf bu yüzden öylece bekliyoruz.20 sene önce jilet olması gereken M48 Patton’ları çıkartacaktık envanterden, Altay ortada yok diye daha hala bu tankları kullanmaya devam ediyoruz.Bu tarz projeler bizi artık dünya markası yapmaz, üçkağıt dönmezse halk ucuza biner belki ama asıl etkisi, böyle konularda olur.Bir tank motoru üretmek çok kolay değil fakat bu kadarı da rezillik, rezalet.Bir şeyler yapıp bu kabiliyete kıyısından köşesinden de olsa erişmek lazım.Yurtdışından alınan ucuz araba ülkeye fayda sağlamaz zarar verir, zaten paramız tuvalet kağıdından hallice kıymetli, bir de devlet buna izin verirse bizim paramız resmen akar ülke dışına, çöp olur.
Mehmet Gazihan
24-10-2017, 09:33
1000+hp dizel motor yapmanın ilk adımı yakıt sistemidir. O güçleri destekleyen sadece 2_3 marka var. Alman ve Amerikan! kilitkendikleri nokta bu
Ortaya yerli bi dizel motor işletim sistemi çıkarmalıyız. Bu önemli bi adım olur..
Tayfun.O
26-10-2017, 23:05
%100 elektrikli , 500 km menzilli olsun.
Elektrikli otomobil için bırakın Türkiye'yi Amerika'nın alt yapısı bile hazır değil abi :D Petrol devam
Aynı anda 60.000 araba Türkiye de prize takılırsa sistem çökermiş Elektrik Mühendisi bir arkadaşım söyledi
mert_can 41
26-10-2017, 23:34
Yapmayın türkiye elettirikli araba üretirse yemin ederim. Mumla yaşarız :D
Elektrikli otomobil için bırakın Türkiye'yi Amerika'nın alt yapısı bile hazır değil abi :D Petrol devam
Aynı anda 60.000 araba Türkiye de prize takılırsa sistem çökermiş Elektrik Mühendisi bir arkadaşım söyledi
Çatısı güneş enerji panelleriyle donatılan şarj istasyonları yapmak lazım. Her yere temiz enerji gerekiyor. Rüzgar gülleri , güneş enerji panelleri. Enerji kazanacak o kadar çok nokta var ki . Spor salonlarındaki bazı bisikletler dahi üzerinde spor yaparken elektrik üretiyor. Geçenlerde koşu parkurundan elektrik üretmeye çalışıyorlardı.
alperaslann
27-10-2017, 12:27
Çok geç kalındı ancak ne olursa olsun bir şey üretmemiz lazım, ki gün geçtikçe üstüne koyabilelim. Ayrıca umarım araba üretmeyi sadece üretmek sanmıyorlardır. Araba üretim bandına başladığı an bir kültür yaratmamız lazım. Yoksa gerekli verimi alamayız.
Tayfun.O
27-10-2017, 12:40
Çatısı güneş enerji panelleriyle donatılan şarj istasyonları yapmak lazım. Her yere temiz enerji gerekiyor. Rüzgar gülleri , güneş enerji panelleri. Enerji kazanacak o kadar çok nokta var ki . Spor salonlarındaki bazı bisikletler dahi üzerinde spor yaparken elektrik üretiyor. Geçenlerde koşu parkurundan elektrik üretmeye çalışıyorlardı.
Senin dediklerini the grand tour da denediler. Spor salonunda ki bisikletle elde ettikleri elektrikle 8 saatlik şarjla araba 37 km gitti abi :D
Tayfun.O
27-10-2017, 12:45
Senin dediklerini the grand tour da denediler. Spor salonunda ki bisikletle elde ettikleri elektrikle 8 saatlik şarjla araba 37 km gitti abi :D
Sunu da eklemeden geçmeyeyim. Elektirikli araba için yüksek voltaj veren istasyon lazım ki 5-6 saatte araba tam dolu olsun oda Günej pilleri ile alınabilecek bir şey değil. Süreklilik sağlayan santraller lazım oda ancak hidroelektrik santrallerinden alınır. Ne yazık ki yeterli suyumuz yok
The geand tourun yeni sezonu geldi mi?
Zamanında herkes sevgili büyüğüm Fadıl dayıma 100 TL yollasaydı şimdi Avrupa bizi konuşuyordu .
https://i.hizliresim.com/MaaRma.jpg (https://hizliresim.com/MaaRma)
Sunu da eklemeden geçmeyeyim. Elektirikli araba için yüksek voltaj veren istasyon lazım ki 5-6 saatte araba tam dolu olsun oda Günej pilleri ile alınabilecek bir şey değil. Süreklilik sağlayan santraller lazım oda ancak hidroelektrik santrallerinden alınır. Ne yazık ki yeterli suyumuz yok
Şöyle , bu sistemler günümüz teknolojisi ile belki yeteri kadar hızlı değil. Fakat örnekleri mevcut ve Tesla da bildiğim kadarı ile bu şekilde tesisler kuruyor. Aynı şekilde müstakil evlerin çatıları için de paket hizmetler veren şirketler var. Bu sistemler hali hazırda zaten ana elektrik şebekesi ile entegre. Şarjın tamamını şebekeden almak yerine bir kısmını solar paneller ile temin etmeyi amaçlıyor. Örneğin çatısında solar paneller olan bir evde , tüm gün boyunca elektrik enerjisi depolanabilir. Akşam eve geldiğinizde aracı şarja bıraktığınızda tüm gün elde edilen enerji ve artı olarak kaldığı yerde şebekeden yararlanmak şeklinde hybrid diyebileceğimiz bir çözüm bu.
Bunların yaygınlaşması , teşvikler ile özendirilmesi son derece önemli ki Almanya ve bazı avrupa ülkelerinde de teşvik veriliyor diye biliyorum. İlerleyen yıllarda zaten teknoloji geliştikçe panellerin enerji üretimi ve ayrıca üretilen enerjinin depolanma kabiliyeti artacaktır.
Bununla ilgili Özgür Demirtaş bir programda şöyle demişti. Dünyaya 1 saatte vuran güneş ışını , Tüm insanlığın 1 yıllık enerji ihtiyacını karşılayabiliyor. Portekiz yüzölçümünde bir alan panelle kaplansa tüm dünya enerji ihtiyacını karşılayabiliyor. Bu durum belki 10 sene sonra kıbrıs yüzölçümü , 20 sene sonra bakırköy yüzölçümü kadar yeterli olabilir diyor.
Kısaca temiz enerji önemli, desteklenmeli.
yapmayın gözünüzü seveyim. Sanayinin kullandığı elektriğin haddi hesabı yok. Sadece bir sanayi sitesinde bile inanılmaz miktarlarda elektrik kullanılıyor. Kaynak makineleri ve tezgahlar ciddi miktarda akımlar çekiyorlar. Sizin dediğiniz şuna denk geliyor. Türkiye'de 60000 kaynak makinası aynı anda çalışırsa sistem çöker. Rakamlarla açıklanmadığı sürece aşırı saçma bir varsayım benim gözümde. Tamam ülkece bazı şeyleri maalesef başaramıyoruz. Ama o kadar da değil.
O arkadas diplomayi internetten indirip fotokopicide mi bastirmis?
Arkadasin nezdinde demiyorum da,Yeni nesil yerli mühendis kalitemiz, uluslararasi yetkin ara eleman kalitesinden bile dusuk.
Tayfun.O
27-10-2017, 23:27
The geand tourun yeni sezonu geldi mi?
2.sezon çıktı dediler abi ama nette bulamadım
Tayfun.O
27-10-2017, 23:30
O arkadas diplomayi internetten indirip fotokopicide mi bastirmis?
Arkadasin nezdinde demiyorum da,Yeni nesil yerli mühendis kalitemiz, uluslararasi yetkin ara eleman kalitesinden bile dusuk.
4 sene okuyan birine hakaret değil mi bu? Şuan kullanılan elektirikli üstüne ilaveten 60.000 aracı düşünün. Aynı şekilde the grand tour da Amerika'nin ve İngiltere'nin de hazır olmadığı söylendi onlar hazır değilse onlardan çok daha kötü bir alt yapıda olan Türkiye nasıl hazır olsun? Bahsettigim bölüm ya 9. Ya da 10. Bölümleri açıp izleye bilirsiniz
GokhanRS
28-10-2017, 00:24
yapmayın gözünüzü seveyim. Sanayinin kullandığı elektriğin haddi hesabı yok. Sadece bir sanayi sitesinde bile inanılmaz miktarlarda elektrik kullanılıyor. Kaynak makineleri ve tezgahlar ciddi miktarda akımlar çekiyorlar. Sizin dediğiniz şuna denk geliyor. Türkiye'de 60000 kaynak makinası aynı anda çalışırsa sistem çöker. Rakamlarla açıklanmadığı sürece aşırı saçma bir varsayım benim gözümde. Tamam ülkece bazı şeyleri maalesef başaramıyoruz. Ama o kadar da değil.
Dostum ne iş yaptığını bilmiyorum ama fabrika yöneticisi sahibi yada elektrikçi olmadığını düşünüyorum yorumundan.
Önce sorayım? O kaynak makinaları ne kadar elektrik çekiyor?
Cevap vereyim, bizim 25000 m2lik fabrikamizdaki en masraflı kaynak makinamiz 12.5kwh ve 24 saat aralıksız çalışmıyor.
4 metreden büyük kesim yapan cnc lazerimiz Max 4.4kwh ancak bizzat ölçüm yaptım bazen 150 Wattcık bazen Max 1.5 - kwh pik yapabiliyor o an kestiğimiz malzemeye göre.
Yeni aldığımız dev gibi abkant pressimiz 10kwh bir ürün ve yine 24saat elektrik çekmiyor basma anlarında malzeme sertliğine göre 3-5 saniye çekiyor bu elektriği ve Sanayi dediğin yerlerde dev gibi trafolar var, fabrikamizdaki elektrik alt yapısı milyonluk yatırım.
Şimdi yazdıklarımı topla 10 ile çarp ki abartalım.
12.5+4.4+10 x 10=270kwh - aylık 20-30bin fatura ödüyoruz mesaiye kalinip kalinmamasina göre. Personel sayımız 300.
Simdi herkesin voleyi vurup tesla model S aldığını varsayalım :)
Şimdi elimizde 85kwh batarya kapasiteli teslamizdan 300 adet var.
Bu arada tesla ac dc inverter kullanır ve şarj invert verimliliği %85 dir tahmini. Yani full şarj demek 100kwh demek. Bu normalde 30 saatte şarj demektir senin evindeki prizden, ancak koca sanayi elektriği dediğin yerlerdeki elektrik ile hızlı şarj ile 2-3 saatte bu iş tamamdır :)
Bu 300 adamın bugün aynı anda hızlı şarj edeceği tuttu mesela yani.
300x100= 30.000kwh
Tesla sadece 1 yılda 50bin araç satışını geçti. Bu tek bir marka bunun bmw olanı var(bizim fabrikamizda 2adet), renosu pejo su, dma Toyota, Mitsubishi, vs. Vs. Günün birinde insanlar kmde 6-7 kuruşa gezmek isterse 80milyonluk ülkemizde ve sadece teslanin bugünkü kapasitesinde bataryası olan 60.000 araç aynı anda şarj etmek isterse. 6.000.000kwh yani 6.000megawatt eder.
Kurulu gücü 76.000 megawatt olan bir ülkede ara ara elektrikler kapasite yetersizliğinden arıza yalanı ile kesilirken bir anda bir günde yada sadece birkaç saat içinde bu ülkeye bir anda 6.000megawatt (6 milyon kwh) yük bildirdiğine bu ülkenin alt yapısının kaldıracağını düşünüyorsan doların 1 lira olabileceğine neden inanmıyorsun diye soru sormak hakkımdır diye düşünürüm :)
Tayfun.O
28-10-2017, 01:48
Dostum ne iş yaptığını bilmiyorum ama fabrika yöneticisi sahibi yada elektrikçi olmadığını düşünüyorum yorumundan.
Cevap vereyim, bizim 25000 m2lik fabrikamizdaki en masraflı kaynak makinamiz 12.5kwh ve 24 saat aralıksız çalışmıyor.
4 metreden büyük kesim yapan cnc lazerimiz Max 4.4kwh ancak bizzat ölçüm yaptım bazen 150 Wattcık bazen Max 1.5 - kwh pik yapabiliyor o an kestiğimiz malzemeye göre.
Yeni aldığımız dev gibi abkant pressimiz 10kwh bir ürün ve yine 24saat elektrik çekmiyor basma anlarında malzeme sertliğine göre 3-5 saniye çekiyor bu elektriği ve Sanayi dediğin yerlerde dev gibi trafolar var, fabrikamizdaki elektrik alt yapısı milyonluk yatırım.
12.5+4.4+10 x 10=270kwh - aylık 20-30bin fatura ödüyoruz mesaiye kalinip kalinmamasina göre. Personel sayımız 300.
Bu arada tesla ac dc inverter kullanır ve şarj invert verimliliği %85 dir tahmini. Yani full şarj demek 100kwh demek. Bu normalde 30 saatte şarj demektir senin evindeki prizden, ancak koca sanayi elektriği dediğin yerlerdeki elektrik ile hızlı şarj ile 2-3 saatte bu iş tamamdır :)
300x100= 30.000kwh
Tesla sadece 1 yılda 50bin araç satışını geçti. Bu tek bir marka bunun bmw olanı var(bizim fabrikamizda 2adet), renosu pejo su, dma Toyota, Mitsubishi, vs. Vs. Günün birinde insanlar kmde 6-7 kuruşa gezmek isterse 80milyonluk ülkemizde ve sadece teslanin bugünkü kapasitesinde bataryası olan 60.000 araç aynı anda şarj etmek isterse. 6.000.000kwh yani 6.000megawatt eder.
Kurulu gücü 76.000 megawatt olan bir ülkede ara ara elektrikler kapasite yetersizliğinden arıza yalanı ile kesilirken bir anda bir günde yada sadece birkaç saat içinde bu ülkeye bir anda 6.000megawatt (6 milyon kwh) yük bildirdiğine bu ülkenin alt yapısının kaldıracağını düşünüyorsan doların 1 lira olabileceğine neden inanmıyorsun diye soru sormak hakkımdır diye düşünürüm :)
Teşekkür ederim abi benim uzmanlık alanım inşaat olunca yeterli acıklamayi yapmamıştım. Demek ki neymiş ülkede kaliteli mühendis yetişmiyormusmus yapmamak lazımmış.
Ülkede mühendis olsaydı
Köprüleri tünelleri çekik gözlüler yapmazdı
Bizden bu eğitim sistemi ile bir cacık olmaz
Ben ne mühendisler gördüm gözüm kanadı her seferinde :)
mechanic
28-10-2017, 09:44
...
sen elektrik muhendisi misin?
mikelazi
28-10-2017, 09:47
önce saman
sonra otomobil
GokhanRS
28-10-2017, 11:01
sen elektrik muhendisi misin?
Elektronik ve otomasyon okudum muhendis değil teknikerim, elektriği meslek lisesinde okudum. Ancak muhendislerimizde kapasitenin yetersiz olduğu fikrindeler.
Tabi şu demek değildir, böyle gidecek. Herşey değişebilir. Milyar dolarlık köprüler yapanlar isterse kapasiteyide düzeltir.
Benim tek kızdığım yumurta.... Dayanınca yapacaklar ve trafolara giren kedilerimiz ün yapacak yine.
300x100= 30.000kwh
Rakamlar ile açıkladın. Demek ki o kadar saçma değilmiş. yanlış düşünmüşüm.
Emrecan-R
28-10-2017, 21:09
Zamanında herkes sevgili büyüğüm Fadıl dayıma 100 TL yollasaydı şimdi Avrupa bizi konuşuyordu .
https://i.hizliresim.com/MaaRma.jpg (https://hizliresim.com/MaaRma)
Jet fadıl denilen adam dimi :D
MetalliHead
28-10-2017, 21:20
Elektrikli otomobilde en büyük sorun batarya . Koskoca toyota bile ilk bataryalarında çuvalladı , milyarlarca tl dökmeden geliştirmemiz imkansız.
Tayfun.O
01-11-2017, 13:08
Yarın açıklama geliyormus.
vestel karsan ısuzu hisseleri yürüdü gitti 2 gündür
vestelle karsan kesin gibi
chatlaxs
01-11-2017, 14:03
Güncel çekelim :D
http://www.imgim.com/denizlili_zorlunun_sahibi_oldugu_vestel_yerli_otom obil_uretimine_ortak_h4256_25ec2.jpg
Denizlili Zorlu’nun sahibi olduğu Vestel yerli otomobil üretimine ortak
Uzun süredir gündemde olan yerli otomobil için yarın toplantı yapılacak. Otomobili yapacak dört şirketten üçünün Anadolu Grubu, BMC ve Vestel olduğu belirtildi.
Yarın Beştepe’de açıklanması beklenen dörtlü konsorsiyumda Anadolu Grubu, BMC ve Vestel'in olduğu öğrenildi. Yerli otomotiv markasını üretecek konsorsiyumda Anadolu Grubu, BMC ve Vestel de yer alacak.
KÜLLİYE’DE TOPLANTI
Dünya Gazetesi’nin haberine göre; TOBB'un girişimiyle oluşturulan dörtlü konsorsiyumu, Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşecek toplantıda açıklayacak.
4'lü konsorsiyumdaki üç ortaktan birisi yerli otomotiv şirketi BMC, diğeri Isuzu Motors Limited ve Itochu ortaklığı ile (Anadolu Isuzu) hafif kamyon, kamyonet, otobüs ve pick-up; ANTOR markasıyla motor üreten Anadolu Grubu, bir diğer ortak da yeni nesil araçların en önemli girdisi haline gelen elektronikte Türkiye'nin en önde gelen şirketlerinden Vestel olacak.
FABRİKA AKSARAY’A
Diğer yandan geçen Ağustos ayında Sözcü Gazetesi’nde yer alan haberde fabrikanın Aksaray’a yapılacağı bildirilmişti. Henüz netleşmese de Aksaray’daki atıl organize sanayi bölgesi içinde 100 bin metrekare alana fabrika kurulacak. Halbuki, Denizli’de özellikle Çardak’taki Organize Sanayi Bölgesi’nde çok uygun araziler vardı.
Kaynak : Denizlili Zorlu’nun sahibi olduğu Vestel yerli otomobil uretimine ortak (http://www.denizliguncel.com/ekonomi/denizlili-zorlunun-sahibi-oldugu-vestel-yerli-otomobil-uretimine-ortak-h4256.html)
Tayfun.O
01-11-2017, 15:01
vestel karsan ısuzu hisseleri yürüdü gitti 2 gündür
vestelle karsan kesin gibi
Vestel ve karsan kesin var.
Yarın açıklamayı da Vestel,Karsan ve Anadolu Grup yapacakmış
GokhanRS
01-11-2017, 16:26
Yapsınlar artık ötvsiz bir araba yahu.
mikelazi
01-11-2017, 16:30
bir cacık çıkmaz bence
Yapsınlar artık ötvsiz bir araba yahu.
Tabi Sırp'ta kala kala buraları unutmuşsun abi :D
Hiç aklın alıyor mu bunların ötvyi sıfırlayacaklarını. Başka bir şey olsa onu daha güzel sıfırlarlardı...
Taksilere standart getirsinler , 1- 2 tane de 301 egea ayarında bi sedan bi hatchback araba yapsınlar yeter , zaten trafiğin büyük kısmını bunlar oluşturuyor. Lüks araba yapmaya gerek yok istedikleri kadar yapsınlar zaten almaz kimse. Mis gibi şirket arabası olur , ben şahsen bütün arabalarımı satıp alırım öyle bir durumda.
büyük bi beklentim yok aslında clio linea egea fülüens doplo ayarında yaparlarsa büyük tutar ülkemizde,dağa taşa mangala gitsin arkasına osmanlı tuğrası yapıştırabilelim ha bide az yaksın çokmu şey istiyoruz aga
elektrikli araçların ötv si yüzde 3 zaten. buda elektrikli olacaksa ötv o kadar olur. benzinli veya dizel olursa ötv sıfırlayamazlar. ancak belli kriterler getirip sıfırlayabilirler 1600 cc altı belli bir gücü aşmazsa ötv sıfır gibi. o kriterleri karşılayan başka araçlarında ötv si sıfırlanır. gümrük birliği anlaşması nedeniyle sadece yerli olduğu için özel vergi avantajı getiremezler başka türlü.
vectra-tuner
01-11-2017, 20:03
Buradaki arkadaşların %90'ı en basit bir aracın bile binlerce parçadan oluştuğunu , pekçok otomobil üreticisinin ortak parça kullandığını bu işlerin hiçte öyle kolay olmadığını bilir.. Üstelik Ötv'siz fiyatların aslında çok düşük olduğunu da bilir.. Sizler gerçekten yerli otomobil üretilebileceğine inanıyormusunuz? Üstelik %100 Yerli ... Saman üretmeyi beceremeyen , hayvancılığı beceremeyen bir ülke Otomobil üreticek .. Bmw 5 kasa ötv siz kdv siz 150 Bin tl altnda, farz edin inat ettik 300 bin tl'ye mal edip 150 'ye satmayı göze aldınız kim alacak o arabayı sizden? Adamların 100 Yıllık tecrübesi bilgi birikimi markası varken.. Ben size birşey söyleyeyim dolar euro altın zulalayın çünki seçim geliyor.. Propaganda malzemesi olacak
GokhanRS
01-11-2017, 22:05
Buradaki arkadaşların %90'ı en basit bir aracın bile binlerce parçadan oluştuğunu , pekçok otomobil üreticisinin ortak parça kullandığını bu işlerin hiçte öyle kolay olmadığını bilir.. Üstelik Ötv'siz fiyatların aslında çok düşük olduğunu da bilir.. Sizler gerçekten yerli otomobil üretilebileceğine inanıyormusunuz? Üstelik %100 Yerli ... Saman üretmeyi beceremeyen , hayvancılığı beceremeyen bir ülke Otomobil üreticek .. Bmw 5 kasa ötv siz kdv siz 150 Bin tl altnda, farz edin inat ettik 300 bin tl'ye mal edip 150 'ye satmayı göze aldınız kim alacak o arabayı sizden? Adamların 100 Yıllık tecrübesi bilgi birikimi markası varken.. Ben size birşey söyleyeyim dolar euro altın zulalayın çünki seçim geliyor.. Propaganda malzemesi olacak
Dostum isterse tiponun kopyası olsun adını türkçe koysunlar, vergi avantajı olsun, diğer arabaların yarısı fiyatı olsun. Yoksa yerli hikayesine karnımız tok.
Çakma olsun ucuz olsun. Bizim olsun. Yoksa ibizanin 75bin olduğu ülkede 60bine bile satsalar almam.
5 iş ortağı belli açıklanmış, sahiden gelecek mi acaba
şimdi cadillac işi yatti mi ?
Reis ingilizce öğrenmiş :) BMC için bi em si diyor, 5 Ortakla ilgili anlatım yapıp Yön. Kurulu başkanlarını alkışlatıyor, ayağa kaldırıp.
KoramiraL
02-11-2017, 13:32
Koç ta ortak olmuş ola bilir mi acaba birde pil ile ilgili bir firmadan bahsediyorlardı
Kıraça Holding açıklanırken babamın sessize alınmayan telefonu ve Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun kapatma sahnesi wallpaper yapmalıktı :D :D
Ben ne olacağını merak ediyorum, %100 yerli üretileceğini düşünmesem de bu ülkede ciddi ve gelişmiş bir otomotiv yan sanayii mevcut.
Bundan faydalanıp fırsata çevirelim diyeceğim ama dünyada tek işi araç üretmek olan ve marka olarak tutunmuş, kalitesi oturmuş, pazarını oluşturmuş firmaların karşısında tutunmasını çok zor görüyorum.
Şunu keşke mevcut markayı alıp yerlileştirerek yapsalardı, zaten belli bir birikimi know -how'ı patentleri ve tecrübeleri yanında gelecekti.
Sonra kişiselleştirip üretseydik sanki daha başarılı olurdu. Aklıma SAMAND markası geliyor eskiden tek tük görüyordum ama o da yok artık.
Güncel dünyada üretmek değil satmak mesele. Umarım başarılı olur, en azından geç te olsa atılan bir adım var, eleştirmek yerine destek olmak gerekir.
Grimlord
02-11-2017, 13:44
Elektrikli olacaksa muhtemel isimler :
Ceyran RS
KESLA ( Teslaya ayar verir cinsten)
Rabia Sport
Serçedes 15 Temmuz Edition ( bu araçla beraber isterseniz Ver Mehteri donanım paketi de ekleyebilirsiniz, dosta düşmana güç gösterisi yapmak isteyenler için)
Yıldırımçarpar ( spor versiyondur, 0-100 sadece 0.40 sndir, neden 0.40 isterseniz onu da açıklaması için Devlet Bahçeli'ye bırakalım)
Külliye-i İrade ( milli irade kadar sağlam olan SUV versiyonudur, zırhlıdır)
Akborghini SLX ( Koenigsegg'in bir numaralı rakibidir)
anadolu grubu, bmc, kıraça holding, turkcell, zorlu holding 5 ortak. bakalım ilk kim geri vites yapacak
enes_srb
02-11-2017, 13:46
Gercekten ihtiyacimiz olan ve cok gec kalinmis bi proje , insallah yapilir ve basarili olur .
halilcakir
02-11-2017, 14:04
Az önce renault maisin eski genel müdürü bu açıklamadan sonra canlı yayında idi ve düzeltme yapayım yerli değil milli diyelim buna dedi
çünkü 1960 lardan beri Türkiye'de araba üretiliyor ama uluslararası firmaların lisansları altında olduğu için tasarım isim vb konularda bir etkimiz olmuyordu , bu araba ise komple bize ait olacak dedi.
Zaten işin içinde olan herkeste bilirki Türkiye üretim kalitesi olarak bu markaların en gözde fabrikalarından olmuştur hatta çoğu zaman en kalitelisi olmuştur dedi.
O yüzden Türkiye çok rahat araba üretir asıl olay pazar bulması satış rakamları yakalaması çünkü tüm dünyada otomobil piyasasını belli 10 marka domine etmektedir dedi.
Ben canlı dinledim bu konuşmayı.
Burayı okuyunca ise Türkiye araba üretemezmiş yada şu andada üretmiyormuş falan :)
İnşallah ikinci bir şahin sevdası gibi birşey olurda ötvsiz vs clio vb yerine bunlar gelir.
halilcakir
02-11-2017, 14:05
Ha kendi adıma bende alırım gayet eşek niyetine binmeye fiyatı uygun olduktan sonra
Ha kendi adıma bende alırım gayet eşek niyetine binmeye fiyatı uygun olduktan sonra
Çıksın dayıma hediye ederim ama 458 keyfi vermez :D
halilcakir
02-11-2017, 14:08
Çıksın dayıma hediye ederim ama 458 keyfi vermez :D
Allah razı olsun düşünmen yeter :D
Tayfun.O
02-11-2017, 14:22
%100 yerli kimse beklemez herhalde
Ucuz olsun hafif kaliteli olsun. Peynir ekmek gibi gider.
Türkiye o treni kaçırdı diyenler çini birazcık araştırsın adamlar ne zaman üretmeye başlamış, şimdi kaç firma almış ve kendine ait kaç tane firması var.
Mesele teknik olarak yapabilmek degil zaten... Marka degerini olusturmak...
800 bin civari ortalama arac satis orani var...
bundan hadi alsin 200 bin...
Onumuzde Saab ornegi var... Global bir marka olmasina ragmen cok az satabildi.. 130binlik yillik satislar bir markanin ayakta kalmasina yetmiyor... Kaldi ki saab halk tipi degil, biraz daha ust sinif bir otomobildi...
Ic piyasa ile devam eden markalar ise bir yerden sonra tikaniyor... Bunlara en iyi ornekler belkide Samand, Proton gibi 'cakma' markalar... Cakma diyorum, cunku genellikle baska bir markanin sasi ve motorunun uzerine sadece kaporta geciriyorlar... Lotusu alarak bir seyler yapmaya calismisti proton ama olmadi... Oda satiliyor sanirim suan...
Turkiye yerli piyasa ile baslayip, ki bu durumda vergi avantaji one cikarilarak insanlar yerli markaya yoneltilir, daha sonra sirket evlilikleri ile dis piyasalara acilabilir...
Burada iki handikap var...
Birinci olarak bir Turk markasini kimlere satabilecegimiz (Insallah islam dunyasina satariz diyen yoktur icimizde)
Ikinci olarak Turkiye'nin suan icin diger ulkelerle cok kotu giden ve gitmesi muhtemel olan iliskileri...
Turkiye bazi afrika ulkelerine yada ufak tefek ulkelere satabilir... Ihracat cok karli bir is degildir lakin bu anlamda. Cunku sattiginiz adamlardan OTV alamazsiniz :) Yani rekabete dayali bir sistemde arac satacaksiniz... vergisiz fiyatlardan yani!
Bu tip sorulara makul cevaplar bulunur, sacma sapan populizm yapilmazsa sanirim bir sansimiz olabilir diye umud ediyorum...
Lakin Yogurdumuzu bile Turk Yogurdu olarak satamayacagimiz bir marka degersizligine sahibiz... umarim bu is tersine doner...
alperkirman
02-11-2017, 14:51
inşallah başarılı olurlar burdan ekmek yiyecek binlerce insan olucak
inşallah başarılı olurlar burdan ekmek yiyecek binlerce insan olucak
En güzel tarafı bu, mutlaka bir şey olacak ama başarılı mı başarısız mı tartışılır. Keşke bu adımı daha önce yapsaydık,
Grubun içinde kıraça ve bmc üretim kültürüne hakim, ama bunlar daha ziyade ticari grupta. Karsan la mesela ist da müthiş satış yakaladılar.
Aracı da inceledim ticari için yeterli bence, bu tecrübeyi aktarıp daha iyisini yapabilecekler gibi duruyor.
Şu görsellerde paylaşılan aracın akibeti ne olacak acaba onu merak ediyorum. Onun üzerinden mi devam edecekler, ayrıntıları müthiş merak ediyorum.
Diğer taraftan almanlarla yaşanılan gerginlikten sonra tümosan'a motor vermedikleri için Altay tankı ***** motorsuz kalmıştı, şimdi ona da motor üretmek için bir sürü firma kuruldu, güzel şeyler olacak umarım.
karsiyakaliozi
02-11-2017, 15:15
Bence tamamen seçim yatırımı bu iş olmaz göz boyama yerli uçak yerli tank üretiyorduk ne oldu ...
onursumer
02-11-2017, 15:45
şoyle düzgün şehir içine gelcek birşey yapsınlarda günlük binicek ne araba alıcaz sorunu ortadan kalksın , avantajlarla gelirse ilk ben alırım
Mutlu Değerli
02-11-2017, 15:53
Seçim yaklaşıyor diye göz doldurma, medya bunlarla halkı meşgul etsin ayakları... Çok inanmayın 2007deki bilboardları görüyorduk. Yok kendi uçağımızı yapıyoruz bilmem ne. Ben hava kuvvetlerinde görev yapıyorum bir tane kendi uçağımızdan göremedim
GokhanRS
02-11-2017, 15:59
Seçim yaklaşıyor diye göz doldurma, medya bunlarla halkı meşgul etsin ayakları... Çok inanmayın 2007deki bilboardları görüyorduk. Yok kendi uçağımızı yapıyoruz bilmem ne. Ben hava kuvvetlerinde görev yapıyorum bir tane kendi uçağımızdan göremedim
uçak verim yersin :)
dış güçler amerikanın oyunu v.s v.s çuval incirlik kem küm hap hup, hülooo alkış kıyamet, gılıyık :D
http://i.cdn.ensonhaber.com/resimler/diger/esh_37653.jpg
Bence tamamen seçim yatırımı bu iş olmaz göz boyama yerli uçak yerli tank üretiyorduk ne oldu ...
Abi tank üretime hazır, yapım aşamasında motoru için almanlar ile anlaşma vardı, sonra siyasi gerginlik olunca almanlar hükümeti motoru verecek firmaya "satmayacaksın" dedi, motorsuz kaldık. Eğer eksik bilmiyorsam motor olmuş olsa , diğer aksamların tamamı üretilebilir durumda.
Motor işi içinde yeni ortaklıklar kuruldu, %51 TR &%49 Yabancı ortak şeklinde, hali hazıra motor üreten ortaklar bunlar.
kalipson
02-11-2017, 16:01
Ben şahsen bu konuya has olarak iyi gelişmeler olacağını düşünüyorum. Otomotiv sektörü TRye yeni giriş yapmış bi sektör değil zaten. Belli olmaz, yıllar sonra pazarda güzel payımız da olabilir.
20 sene evvelini düşünün. Herşeyi s.tiri b.ktan kalitesiz üretimi olan Çin şu an dünya devi olma yolunda. Parana göre her kalitede üretim yaptırabiliyorsun. Hadi ordan, hadi burdan diye diye, kendimizi küçümseye küçümseye bugünlere geldik. Yalan mı?
İşin sonu bu arabanın ucuz olmayacağını gösteriyor.Diğerlerinin fiyatına bu çıkar,ithale de kallavi bir vergi yüklenir.Doğal seleksiyon: Yerli araba daha ucuz. :)
Vestel telefon yaptı.Ucuz mu,iyi mi?Değil.Vestel'in daha iyisini geliştirmesi yerine,ithal telefonlara vergi yükü getirildi.Ha ithal üründe vergi artabilir ama amaç emeksiz yemek olmamalı.
üretiliyor işte ne olsun. insansız uçağı yaptık, kısa menzil orta menzil füzelerimiz var. çok başarılı bir milli piyade tüfeği ürettik şu an kullanımda. savaş uçağı projesi var. yapılan ve yapılmakta olan güzel projelerimiz var. ne yapalım hazır mı alalım her şeyi daha mı mutlu olacağız bu şekilde. her şeye köstek olma çabasını anlamıyorum. şu devirde çok daha iyi durumda olmalıydık ama yapmak için bir çaba gösteriliyorsa yapamayız edemeyiz diye ön yargılı yaklaşmanın anlamı yok. devrim projesinin bu kösteklik ve ön yargılar yüzünden iptal olduğunu unutmayalım.
Karsan ve Bmc işin içindeyse olabilitesi var.
Umarım lafta kalmaz bu proje de.
karsiyakaliozi
02-11-2017, 16:25
Zamanında uçak da yaptık arabada yaptık ama ne oldu menderes v.s hükümetler amerikaya göbekten bağlandı her şey bitti ben yapmayalım demiyorum tren kaçti diyorum şu an seçim gazı olarak kullanılıyor halk da bunu yiyor, tank silah işi mecburiyetten çünkü kimse bu hükümete silah vermek istemiyor mecbur silah yapmaya çalışıyorlar otomotiv v.s artık para etmiyor dünyada apple samsung olamadıktan sonra (yükte hafif pahada ağır) yapmanın anlamı yok çin derseniz orası ayrı bir dünya zaten 2 milyara yakın nüfuzdan bahsediyoruz dünya pazarının 1/3 ü yani sırf hamasi nutuklara kanıp bizim gelişmemizi istemiyorlar bizi kıskanıyorlar diye düşünmek yanlış olur büyük resmi görmek lazım .
Tayfun.O
02-11-2017, 17:51
İlk müşteride belli oldu
Şaka bir yana kamu sektörunde kullanılsa bile otomobil yönünden dışa bağımlılığimizin ciddi oranda azalacağını düşünüyorum
M_PROJECT
02-11-2017, 17:56
İlk müşteride belli oldu��
Şaka bir yana kamu sektörunde kullanılsa bile otomobil yönünden dışa bağımlılığimizin ciddi oranda azalacağını düşünüyorum
Alman'a daha dogrusu 5 kurus para vermeden rahata alismis kamu gorevlileri mi kullanacak ? Sanmiyorum , konfor alanindan cikmak zorunlu olmadikca herkesin yapabilecegi bir durum degildir . Alismis adamlar " makam " lafina , assagisina ne binerler ne otururlar .
Ulkemizde zaten bircok araba fabrikasi var ve bu fabrikalarda isinin ehli turk muhendisler var... en iyisini ben bilirim gibi dusuncelere kapilip yandaslarini kritik mevkilere getirmezlerse ve gercekten o isi hak edene verirlerse ben yapilabilecegine cani gonulden inaniyorum...
vectra-tuner
02-11-2017, 20:25
Koç'un yerinde olsam , hurdalıktan kalıpları çıkartır 2017 Şahin - Doğan üretir satarım piyasaya.. 50 Bin Tl'den verse kapış kapış gider bende alırım bi tane.
Tayfun.O
02-11-2017, 21:50
Alman'a daha dogrusu 5 kurus para vermeden rahata alismis kamu gorevlileri mi kullanacak ? Sanmiyorum , konfor alanindan cikmak zorunlu olmadikca herkesin yapabilecegi bir durum degildir . Alismis adamlar " makam " lafina , assagisina ne binerler ne otururlar .
Abi kast ettiğim makam arabası değil ki , polis arabaları, memurlara verilen araçlardan söz ediyorum
Ekrem_06
02-11-2017, 22:07
https://forum.donanimhaber.com/store/51/0d/6b/510d6b545660cdcd4ea45de170c49891.jpg
Kuzey kore aklıma geldi nedense
Koç'un yerinde olsam , hurdalıktan kalıpları çıkartır 2017 Şahin - Doğan üretir satarım piyasaya.. 50 Bin Tl'den verse kapış kapış gider bende alırım bi tane.
kalıpları makineleri sattılardı bir tane 3. dünya ülkesine sıfır olarak üretiliyor orada hala sanırım :D
gokhankenar
02-11-2017, 23:45
kalıpları makineleri sattılardı bir tane 3. dünya ülkesine sıfır olarak üretiliyor orada hala sanırım :D
Etiyopya da hala üretiliyor :)
https://www.youtube.com/watch?v=dlxuaz87qV8
İnşallah gerçek olur. İnşallah çok tutar. Sevelim sevmeyelim biz vatandaşlar olarak bu projeye destek vermemiz lazım...
eraslanb
03-11-2017, 00:53
Çok şey yazdım sildim seçimlerde %3 te buradan toplarlar umarım yapılır.
Köprü yaptık diyip yapanlara "bak kardeşim burdan günde bu kadar araç geçicek geçmezse parası benden şerefsizim" şeklinde anlaşma yapılmayan, gerçekten halkına katkısı olacak yerli bir otomobil olsun isterim.
Taştaş konusu çok yapıldı,ki bende yaptım. Yapmak için yapılmasın yeterki alıcısı olur eminim.
Mehmetmert
03-11-2017, 07:23
:D :D :D
2016 yılı başında İsveçli Saab’dan 40 milyon Euro’ya satın alınan platform gündeme gelmiş, TIR’larla getirilen kamuflajlı araçlar çok tartışılmıştı. TÜBİTAK’ın üzerinde çalıştığı bu projenin tamamen hata olduğunu ve rafa kalktığını belirten yetkililer, Türkiye’nin otomobilinin temellerinin sıfırdan atılacağı mesajını verdiler. Zaten Cumhurbaşkanı Erdoğan da 5 babayiğide isterlerse bu projeyi de kullanabileceklerini söyleyip, “Ama istemezseniz de kullanmayın” diyerek mesajı verdi. Yani çok net ‘kullanmayın sıfırdan yapın’ dedi.
kelalper
03-11-2017, 08:27
40 milyon euro cop oldu yani. oderiz arkadas onuda oderiz. bi 140da buna harcarlar onu da oderiz. kopru gidisti gelis zaten eklenio bi de ortaya bogaz havasi manzara parasi ekleriz benzini 15tl yapariz. mtv yi aylik yapariz yillik ne yaa fakir miyiz? oderiz arkadas onuda oderiz.
hep söylüyorum...........
araba trafik ve türevleri hakkında karar verenlerin en önce otomobil kullanmaya yeterli ehliyeti varmı eğer varsa istanbul trafiğinde akşam saati iki yaka arasında kaza yapmadan aracı kullanıyorsa fikirlerini alalım.
30 milyon euroya opel satılmamışmıydı. Al opeli yaz mopel hem araban olsun hem almana kafa tut fabrikayı kapatırım haaa de bir sürü işsizle uğraşırsın de. hemde doğrudan avrupa birliğine gir.
hesap kolay amaç cebe para koymak değilse tabiki
40 milyon Euro resmen cop oldu... ‘Yerli otomobil’ gitti ‘Turkiye’nin otomobili’ geldi - Ekonomi Haberleri (http://www.hurriyet.com.tr/40-milyon-euro-resmen-cop-oldu-yerli-otomobil-gitti-turkiyenin-otomobili-geldi-40632238?utm_source=email&utm_medium=newsletter&utm_channel=Mail&utm_content=manset_baslik)
40 Milyon EURO gitti beyler, 80 milyon nüfus var desek adam başı 0.5 Euro düşüyor. Güne ~2.22 TL eksiyle başladık.
Şimdi köprüden geçmeyenler içinde 3-5 bişeyler atalım tamam olsun. Yapılmışı yeniden yapmaya ne meraklıyız, adam yapmış işte.
%100 yerli kasmanın alemi ne ? Hangi firma %100 Yerlilik oranıyla üretim yapıyor bu nasıl bir kafadır. Al geliştir sür pazar daha ne.
Bu millete montajcılık yakışmıyor demiş haşmetmeapları, esas montajcı kim acaba merak buyurdum.
mikelazi
03-11-2017, 09:00
40 milyon euro ne oldu :) :)
KDV ye yeni güncelleme geliyormuş...
ohh 40milyonu deliğini kapatıcak kaynakta bulundu :D
ghibli06
03-11-2017, 09:02
tamamen siyasetten uzak yazıyorum:
bu ülkenin 'Milli' olan her şeye ihtiyacı vardır bunu tartışmanın hiç gereği yok bence... milli savaş gemisi, milli tank, milli uçak, milli piyade tüfeği vs bunlar bizim bağımsız kalmamızı sağlayacak projeler, görüyoruz işte F16 alıyorsun yazılımları bazı şeyleri vurmaya izin vermiyor, tanklar 50-60 yıllık, gemiler keza öyle, bu konuda çok yatırım var karşılıkları da alınıyor.. ama ben bu araba konusundan emin değilim, dünyada ya premium markalar satılıyor ya da çok ucuz çin malı taklitleri, yani piyasadan alınabilecek yüzde çok çok dar, bir otomobil yapacağız FIAT ın yerine bizi tercih edecekler??? 300 küsür ülkede yedek parça satış garanti ağı olan çoğumuzun dandik dediği markayı örnek verdim bakın... yıllardır hükümetimiz neden bu kadar bastırıyor anlamıyorum yani bu konuda bir eksiklik hissedilse özel sektör çoktaaaan atlardı bu olaya... elektrikli olmayacaksa zateen pazarlayamazsın hiç bir ülkeye, benzinli olursa motoru demek ki dış alım olacak o zaman millilik nerede kaldı? bence bu adımın yerine, montaj araba yapımına izin versinler, TUV her türlü proje montaj replika araçların ruhsatlarında yetki sahibi olsun, hurdaya çıkmış araçlar bile TUV un teknik denetiminden sonra restore edilip yollara dönebilsin, elektrikli araç üretmek isteyenlere teşvik verilsin, bunlar yeter sektör için...
40 milyon Euro resmen cop oldu... ‘Yerli otomobil’ gitti ‘Turkiye’nin otomobili’ geldi - Ekonomi Haberleri (http://www.hurriyet.com.tr/40-milyon-euro-resmen-cop-oldu-yerli-otomobil-gitti-turkiyenin-otomobili-geldi-40632238?utm_source=email&utm_medium=newsletter&utm_channel=Mail&utm_content=manset_baslik)
40 Milyon EURO gitti beyler, 80 milyon nüfus var desek adam başı 0.5 Euro düşüyor. Güne ~2.22 TL eksiyle başladık.
Şimdi köprüden geçmeyenler içinde 3-5 bişeyler atalım tamam olsun. Yapılmışı yeniden yapmaya ne meraklıyız, adam yapmış işte.
%100 yerli kasmanın alemi ne ? Hangi firma %100 Yerlilik oranıyla üretim yapıyor bu nasıl bir kafadır. Al geliştir sür pazar daha ne.
Bu millete montajcılık yakışmıyor demiş haşmetmeapları, esas montajcı kim acaba merak buyurdum.
Adamlar baştan dedi zaten bu köprünün parasını gecmeyen de oducek diye. Helal olsun bak geçmiyorum ama ödüyorum :D
free-hifi
03-11-2017, 09:37
öz analarının .... girsin 40 milyon euro
screamforce
03-11-2017, 09:42
bence kesinlikle elektrikli olacak vestel bu işin elektrik motoruyla aracı ilerletme kısımını , bmc kirpi ve hafif ticarilerden elde ettiği yürür aksamı kıraça karsandaki tecrübesinden çok hexagon studio ile iç dış tasarımlarda rol alacak (zaten bi çok firmayla çalışıyorlar ) anadolu grubunun üretim bandındaki tecrübesi ve turkcellin geliştirdiği kullanıcı arayüzüyle bi araç çıkacak ortaya bu ekibin hangi klasmanda olursa olsun on numara araç çıkaracağı ortada lakin tutupta d segmenti 150k fiyat etiketli bi araba bütün işi çöp edebilir.
Bu konudaki insanların destekleyici yorumları sevindirici, umarım gerçekleşirde hem insanlar ucuz arabaya biner hemde ekonomi rahatlar.
Yerli araçta Turkcell ne alaka ? biri bana açıklayabilir mi ?
Dünya üzerinde GSM Operatörünün araç üretiminde rol aldığı görülmüş müdür ?
muharrem7791
03-11-2017, 10:13
En güzel tarafı bu, mutlaka bir şey olacak ama başarılı mı başarısız mı tartışılır. Keşke bu adımı daha önce yapsaydık,
Grubun içinde kıraça ve bmc üretim kültürüne hakim, ama bunlar daha ziyade ticari grupta. Karsan la mesela ist da müthiş satış yakaladılar.
Aracı da inceledim ticari için yeterli bence, bu tecrübeyi aktarıp daha iyisini yapabilecekler gibi duruyor.
Şu görsellerde paylaşılan aracın akibeti ne olacak acaba onu merak ediyorum. Onun üzerinden mi devam edecekler, ayrıntıları müthiş merak ediyorum.
Diğer taraftan almanlarla yaşanılan gerginlikten sonra tümosan'a motor vermedikleri için Altay tankı ***** motorsuz kalmıştı, şimdi ona da motor üretmek için bir sürü firma kuruldu, güzel şeyler olacak umarım.
Altay tankı güney kore ordusunun geliştirip ürettiği bir tanktır. motoruda abd mamülatıdır. Altay tankı bize ait değildir. Bizim yerli milli dedikleri daha önceki üretilen protobiblerin geliştirilip farklı isimle piyasaya sürülmesidir. tofaş misali gibi.
rahmitanir
03-11-2017, 10:14
Çok yüksek ihtimalle işin finansörü olup, "bu işte bizim de adımız geçsin, reklamımız olsun" kafasındalar.
Ama, araçta multimedya sistemi falan olursa hem yazılım hem de servis hizmeti verecektir.
Çok yüksek ihtimalle işin finansörü olup, "bu işte bizim de adımız geçsin, reklamımız olsun" kafasındalar.
Ama, araçta multimedya sistemi falan olursa hem yazılım hem de servis hizmeti verecektir.
Çinden tablet ithal edip yerleştirecekler araca diyorsun :)
Karsan,BMC ve Vestel doğru tercih. Ama Turkcell bana mantıklı gelmiyor...
rahmitanir
03-11-2017, 10:30
Çinden tablet ithal edip yerleştirecekler araca diyorsun :)
Karsan,BMC ve Vestel doğru tercih. Ama Turkcell bana mantıklı gelmiyor...
Çinden tablet edip arabaya yerleştirmek bile sıkıntı hocam.
Çindeki tablet üreticilerinin ürün hayat döngüleri genellik 9-15 ay arası oluyor. Yani örneğin 4 yıl boyunca üreteceğin bir arabaya takacağın multimedyayı/tableti ilk 1 yıl ancak tedarik edebiliyorsun.
Lazım ki 4 yıl üretim + 10 yıllık yedek parça tedariğini yapıp devasa stok tutmak. O da çok büyük risk, kimse yanaşmaz.
İlla ki tableti de kendine özel tasarlayıp üretmeli/ürettirmelisin.
Bu arada babayigitlerden Ethem Sancağın ilaç sekterunden sonra otomotiv sektörünü bu kadar kısa zamanda sahiplenmesi enteresan.BMC nin kurucusu gibi konusmuş!halbuki antil kuntille basıp parayı aldığı bir sirket.
halilcakir
03-11-2017, 10:41
Telefon üreticisi araba yapmaya çalışıyor kendi kendine.
Apple
bu nasıl bir mantık...
Altay tankı güney kore ordusunun geliştirip ürettiği bir tanktır. motoruda abd mamülatıdır. Altay tankı bize ait değildir. Bizim yerli milli dedikleri daha önceki üretilen protobiblerin geliştirilip farklı isimle piyasaya sürülmesidir. tofaş misali gibi.
O zaman ben üretilirken yanlış gördüm, mühendis arkadaşlarım tasarım yaparken yanlış gördüm. Boşuna otokar bu kadar yıl bir şeyler yaptı, emek harcadı.
Neden uğraştılarsa al projeyi al kalıbı yada gerekli malzemeyi üret hemen.
Otokar da çalıştığım dönemde ne kadar emek verildiğine bizzat şahit olan birisi olarak, yorumun üzdü beni,Yazdığın 2 cümle kadar basit bir olay değil maalesef.
emrekuzdere
03-11-2017, 10:47
40 milyon euro dediğiniz para Denizli'de tekstilcilerin bile hesap hareketlerinde telefon numarası gibi gelip geçen bir rakam. Gezi parkında 4 milyar dolar zarar verildi, o zaman niye hesap sormadınız?
Bir şeyler üreten, geliştiren ve ticaretini yapan herkes ilk denemede başarılı olamama ihtimalinin yüksek olduğunu hep bilirler. 1 cm^2 lik güneş hücresi üreteceğiz 2 yıldır zilyon tane deneme yaptık, onca şehir gezdik boşa giden paraya kimse dönüp bakmıyor. Biraz gerçekçi olalım.
https://i.hizliresim.com/yz6mLN.png (https://hizliresim.com/yz6mLN)