Orijinalini görmek için tıklayınız : Ekonomik kriz
Fuat avni secimin hemen sonrasi usd icin 2.90 3 demisti zaten.ne derse cikiyor malesef
Clio dizell boşlinelar 60 jettalar 100lira olur artık :))
turbo&quattro
08-06-2015, 00:14
Akepe, hedepe..guzel ulkem kimlere kaldi.
ahmet_xy
08-06-2015, 00:15
Çok yazdım ama sorayım size ,
Akp yi saf dışı bırakma adına 3 lü koalisyona mhp - hdp ile girerse al aşağı olur yok olur diyorsunuz. Kimse istemez hdp ile koalisyon falan olmayı kabul de
Kilometrelerce karşılama konvoyu kurup terörist karşılandı ,
İfadeleri sırf hapse girmesinler diye savcılar tarafından değiştirtildi,
sınırda özel mahkeme kuruldu,
bölücü başı itle görüşmeler yapıldı,
kandil meclise girdi..
Ve daha bir sürü olayda MHP kaybedeceği oyu zaten kaybetmedi mi ?
hepsi çok doğru ama seçim sonuçları yine akp'nin lehine. şimdi ekonomik kriz kartını masaya sürecekler daha güçlü yine gelecekler. artık sandık çözüm değil. rte 2017 de başkan olur. :( :(
Çok yazdım ama sorayım size ,
Akp yi saf dışı bırakma adına 3 lü koalisyona mhp - hdp ile girerse al aşağı olur yok olur diyorsunuz. Kimse istemez hdp ile koalisyon falan olmayı kabul de
Kilometrelerce karşılama konvoyu kurup terörist karşılandı ,
İfadeleri sırf hapse girmesinler diye savcılar tarafından değiştirtildi,
sınırda özel mahkeme kuruldu,
bölücü başı itle görüşmeler yapıldı,
kandil meclise girdi..
Ve daha bir sürü olayda MHP kaybedeceği oyu zaten kaybetmedi mi ?
Kişisel görüşüm, MHP'nin oy kaybetmesinin 2 tane faktörü var:
1-Bahçeli, zira artık hem yüzü eskidi, hem de eski etkisi yok. Yeni ve aktif bir lider gerekiyor.
2- Seçim çalışmalarında ve vaatlerde pasif kalmaları.
Eğer MHP, AKP'ye belirli şartları dayayıp (4 bakanın yargılanması, yolsuzlukların araştırılması) koalisyona göz kırparsa ve bu süreci de iyi yönetirse, erken seçimde %30 civarında oy alması işten bile değil.
Şimdi RTÜK te de değişmeler olucak. 4 AKP, 2 CHP, 2 MHP ve 1 HDP atıyacak diye bütün televizyonlar daha rahat yayın yapmaya başladı. Günün komedisi ise;
https://pbs.twimg.com/media/CG7PEYGXAAAB0tL.png
ahmet_xy
08-06-2015, 00:19
bugün tv yi izleyin arkadaşlar.
dolar 2.86yı görücek haziran 19 a kadar at fava bekle :)
ErkanCanS
08-06-2015, 01:24
Devlet Bahceli cok net konustu.Koalisyon degil erken secim istiyor.Bence akp erken secimde cok guclenerek donemez akpninde kaybedebilecegini herkes anladi.Ailemden ve yakin cevremden biliyorum , bircok insan zaten degisen birsey olmaz kafasiyla oy kullanmaya gitti.Bir suru akpli " kime vercez ya " diyerek akpye oy verdi.Sonuclar aciklaninca insanlar oturup bir dusunmus olabilir.Erken secimde Mhp biraz daha saldirgan bir politika izleyebilir hatta saadetin koalisyonunu icine alabilir.Chp ve Hdp icinde ufak sol partiler destek kampanyasi yapabilir.Bu secim akpyi devirmedi ama salladi , o balkon konusmasindaki suratlarda bunu kanitlar nitelikteydi. Olasi bir erken secimde akpnin guclenerek donmesinin tek olanaginin tayyip erdoganin istifa edip partinin basina gecmesi saglar bence.Bu durumda akp icinde zaten var olan catlaklarin dahada buyumesinin onunu acar.Baslarlar birbirlerini yemeye.
Aslında benim bir düşüncemde akp iktidarı kaybederse gider ayak yapıcakları kusursuz bir enkaz bırakabilirlerki akp mumla arasın diye en büyük çekincem budur.
AliDogukan
08-06-2015, 01:28
dolar 2.86yı görücek haziran 19 a kadar at fava bekle :)
Bence iyimser olmuş ben doların 3.20 ye kadar çıkacağını düşünüyorum.
Dün pazara sebze meyve almaya gittim cumartesileri giderim.Ama sadece sabahın çok erken saatlerinde giderim en tazelerini bulabilmek için.Önceden hatırlıyorum tezgahlar dolu dolu olur hatta taşardı,dün tezgahların neredeyse eski haline nazaran yarı yarıya olduğunu gördüm ilk defa.Fiyatlar da çok pahalıydı.
Allah sonumuzu hayır etsin... Güzelim ülkemizi bu durumlara düşüren, bunda payı olan herkesin de Allah tez vakit cezasını versin.
Şimdi koalisyon olsa bile 2016'da tekrar seçim mi olacak?
Oldu da koalisyon olmadı o zaman ne olacak bu bir yıl tekrar akp mi başta kalacak?
Oldu da koalisyon olmadı o zaman ne olacak bu bir yıl tekrar akp mi başta kalacak?
Erken seçim partilere bağlı. Koalisyon kurulmazsa Cumhurbaşkanının ülkeyi seçime götürme hakkı var. Tabi hemen olmuyor seçim YSK bir süre belirliyor, Örnek veriyorum 3 ay sonra tekrar bir seçime hazırlanabiliriz diyorlar o süre sonunda seçime gidiliyor.
mehmet6r
08-06-2015, 02:39
45 gün içinde davutoğlundan hükümet kurması istenecek o da kuramıyacak çoğunluk yok, sonra ana muhalefet liderinden istenecek ki 3'lü koalisyon yapmayacağı için o da kuramıyacak sonra c.başkanı meclisi fesh edicek hop bir daha seçim. Önemli olan akp'nin tavrı adamların elinde güç var 12 yıllık oturmuşluk var. Bence alın yönetin derler ve hem ekonomik hem idari sıkıştırırlar faiz falan artar vs ve erken seçim kararı alınır tekrar. Veya hiçbirşey yapmaz böyle devam eder ki bence ufak ihtimal en azından birkez daha şansını dener akp ama kaybettiği oylar doğuda. Doğuda yine birşey değişmez belki milli ittifakın %1 falan gelir akpye. Öyle yada böyle ülkenin durumu bence fena olucak. Dolarında kısa dönemde( haziran-temmuz) 3 ü geçmesi mucize bence
cabrioleter
08-06-2015, 02:46
Koalisyon olursa 2016'da seçim olacak diye bir şey yok. Süreç iyi giderse seçim olmaz ama önceki koalisyonlar gibi her şey ele yüze bulaşırsa erken seçim çok yakında olabilir 2016'ya kalmayabilir.
Koalisyon olmazsa akp de milletvekili satın alıp güven oyunu sağlayamazsa hükümet kurulmaz ve 45 gün içinde erken seçim kararı alınır ve 90 gün içinde bu yapılır.
Ya da akp azınlık hükümeti kurar dışardan destekle 4 yıl boyunca ülkeyi yönetmeye devam edebilir.
mehmet6r
08-06-2015, 02:59
Abi öyle yada böyle benzin fiyatı artacak kesin... Allah depomuza bereket versin :))
Öyle ya da böyle en az 1 sene önümüzde kara günler var siz siz olun İşlerinizde büyüme gerçekleştirmeyin dolar ile borç almayın kredi çekmeyin nakit tl niz varsa dolar ya da altına falan donusturun davutoglu Kılıçdaroğlu'na hükümeti vericek kurun diye onlar da hükümet kurmaya uğraşırken bunlar sağdan soldan baskı yapıcak faizler yükselecek dolar yukselecek hatta terör olayları artacak önümüzde kaos var
Mutlu Değerli
08-06-2015, 03:58
Şu an için net bişey demek zor fakat durumun dahada kötüye gideceği aşikar.
Eğer daha kötüye giden bi ekonomi olursa hükümet bundan rant çıkarma amaçlı bi kaç politikayla iyileştirme yapmaya çalışarak kaybettiği oy ve itibarı geri almak isteyebilir. (Nasıl yapar eder, büyük soru işareti)
Koalisyon hükümeti kurulursa bıraksınlar çözüm süreci denen boktan yolu ekonomiyi kurtarmaya baksınlar.
Ya arkadaş tutturmuşlar bi çözüm süreci, neymiş efendim kürtlere özgürlük. Amk kürtler elleri bağlımı geziyor sokakta ? Neyin özgürlügü bu ? Bunların sesi çıkmıyodu, sırf bunlardan oy almak için benim kürt kardeşim diye diye götlerini kaldırdılar başka bişey degil.
hdpnin barajı aşması dengeleri bozdu. akp bunların yüzünden iktidar olamıyor. Koalisyonada kimse sıcak yanaşmıyor. Büyük ihtimalle bi seçim daha yapılacaktır. Yapılsa bile tablo deişmez bence. İçinden çıkılmaz bi duruma girdi ülke.
Bunun zararı millete, ekonomiye olacak. Bi seçim daha olması istenirse bu aradaki boşlukta ekonomide baya bi zorluğa girecek dolar git gide yükselecek iyice sıkboğazlıga dogru gidecektir Türkiye.
Allah sonumuzu hayretsin.
volkan23
08-06-2015, 07:00
Noldu bazı arkadaşlar 2.70 oldu diye hükumeti. Yıkıcaz diye şarkılar. Söyleniyordu hadi koalisyon olsun bakalım hükümet gitsin de ne olursa olsun diyenleri Görelim dolar 3.00 olsun bi seyredelim ülkeyi ekonomi merkezi. Yapanları
ahmet_xy
08-06-2015, 07:02
Noldu bazı arkadaşlar 2.70 oldu diye hükumeti. Yıkıcaz diye şarkılar. Söyleniyordu hadi koalisyon olsun bakalım hükümet gitsin de ne olursa olsun diyenleri Görelim dolar 3.00 olsun bi seyredelim ülkeyi ekonomi merkezi. Yapanları
işte bu zihniyeti pompalayarak 2016daki erken seçimlerde %50 oyla gelecekler.
Dolar 1 gecede "3" lira olmasinin sorumlusu ekonomi degil,belirsizliktir. Yani suni bir yukselis.
Koalisyon yada azinlik hukumeti kirulunca yatisir. Yada 45 gun hukumet kurulamazsa ki zor akp nin iktidari birakmasi,secim olur.
Kizim ****** ama eve para getiriyor diye kac yil goz yumduk,artik demokrasi ve hukuk tekrar tesis edilmeli. Bundan kotu olamaz,guzel gunler gelir insallah...
BurakOzdemir
08-06-2015, 07:13
kaç aydır dolar 2.50 üstünde 3 olsa koymaz herkes panameralarını satsın olay kapansın kriz varmış bikbikbik
en yakın zamanda erken seçim olacaktır bence ve bu erken seçimde akp tek başına hükümet kurabilecek sayıya rahat ulaşacaktır. MHP oy kaybeder hdp kazanır.
akp 45
chp 23
MHP 13
hdp 14
yada akp nin zayıflayabildiğini gören vatandaş ters köşe yapar
akp 38
chp 30
MHP 14
hdp 14
Senin gibi hırsız seven got kıllarına oy vereceğim 5 lira olsun lan dolar batayım amk 13 sene böyle korkuttunuz milleti biz gidersek 1 ay maaş veremez diğerleri dediniz kendiniz hamuduyla goturdunuz bu ülke ne krizler atlattı bunuda anlatır evelllah
Şimdi bir de Chp ve Mhp Akp gitsin diye Hdp ye oy verdiler nidaları atıyorlar sanki oyları düşen Akp değil de Chp ve Mhp imiş gibi !
free-hifi
08-06-2015, 07:36
chp mhp yerinde saydı akp den ayrılan kürt oyları hdp ye geçti hesap ortada neyi saklıyorlar ?
Yediremiyorlar kendilerine kendileri Barzaniyle el ele gezerken nasıl. Satildiklarini sasirdilar o kadar kurani kerim gösterdi olmadı. Bu arada buruk sevinç lafını ilk defa dün anladım uzulcem üzülemiyorum sevinicem sevinemiyorum ama halkımız artık anlasın.sonlari anavatan gibi olucak korkmasinlar artık bunlardan
free-hifi
08-06-2015, 08:04
40 yılın başında doğru konuşuyor işte ( Not: MHP liyim )
Şimdi bazı alternatifler üzerinde sizlere düşüncemi paylaşmak istiyorum. Bir defa tek başına siyasi iktidar oluşmamış ise koalisyon kurma zarureti doğmuş ise ülkeyi istikrarsızlığa sevk etmemek, ekonomik sıkıntılara sokmamak, piyasayı alt üst etmemek için bir koalisyona ihtiyaç duyuluyorsa, bu koalisyonun önce uyumlu bir koalisyon olması lazım. AK Parti uyumu çözümde aramıştır ve Oslo görüşmesinden bu yana bir çözüm sürecini sürdürmüştür. Bu çözüm sürecinin bir kanadı şu an yüzde 10 barajını aşmak suretiyle 79 milletvekiliyle TBMM'de bulunmaktadır. Demek ki birinci koalisyon, başlangıcından bu yana birliktelikleri devam eden AKP ile HDP arasında olması lazımdır. AKP ve HDP arasındaki örtülü işbirliğini kamufle etmek, gizlemek, koalisyon arayışlarıyla Türkiye'yi bir erken seçime mecbur bırakacak şekilde tehdit altına alarak bir dayatmaya başka partileri katmak siyasi ahlaksızlıktır."
yazmışsın ama boş yazmışsın.
2.70 ken yıkılmayan ekonomi 3 olunca yıkılmaz sıkma tatlı canını..
seçime gelirsek ;
hükümet kurulmadan seçime götürürse cb ( yani chp , mhp ye görev vermeden ) akp kan kaybına devam eder. batan gemi den akıllı oynayan oyları kapar.
yok chp-mhp + dışardan destek verecek hdp koalisyonu olursa ( hdp nin barajı %5 e düşürme ve 1 sene sonra erken seçim şartıyla destek vereceği düşüncesiyle) yakın zamanda 4 bakan başta olmak üzere birçok akp liye yüce divan yolunu açarak akp yi tamamen sahneden silip yepyeni bir model ortaya çıkabilir..
yada akp hdp koalisyonu kurar ikiside birbirine ses etmeeden bakarlar keyiflerine..
Ak Parti birileri ile sadece iş yapıyordu. Masa başında işini hallediyordu.
Duygusal olarak hiçbir zaman bağlanmadı onlara.
Bu seçimde HDP barajı kürtler sayesinde değil,
Paralel yapı ve Chp'de ki aşırı soldan aldığı destekle sağlamıştır.
Ak Parti tabanını korumuştur (%42).
Ak Parti'de oy kaybetmiştir fakat bu giyilen kefenden ötürüdür. Beklenen bir şeydi...
Şimdi Ak tabanın gönlündeki, bırakınız 3'lü koalisyon yapsınlardır. Yapsınlar ki, anya ve konya görünsün.
Biliyorsunuz çok rahat bir milletiz. Vatandaşın Marmaray'a bir binişi var, sanarsınız ki 50 yıldır var. Hafızamız bizimle alay ediyor.
Ama eminimki Ak Yöneticileri yine taşın altına elini koyup sırf ülkenin istikrarı için omurgada kalmaya devam edeceklerdir.
darkmoon
08-06-2015, 08:36
hiç bir şey olmaz kriz miriz bu sadece bazılarının temennisi.... şu anki olan şey dalgalanmadır oda doğaldır.. sunidir hükümet belli olsun durulur yada sabit bir noktada kalır..
dolar gerçek değeri zaten 3 tl nin üstü idi bana göre.. bunu ya bu konuda yada buna benzer başka bir konuda aylar önce yazmışdım.. dolar 3 tl değildi ise bunun nedeni kaynağı belirsiz sıcak paraların gezinmesiydi bana göre.. yani ortalıkda bir şey yok en fazla dolar gerçek olması gereken yerde olur o kadar..
Borsa da hisselerin tamamı neredeyse taban açtı. Bir saat içinde %10 eridiler. şaka gibi
darkmoon
08-06-2015, 08:46
daha ortada hükümet bile yokken gidip mhp chp hdp ve diğer partileri suçlayıp onlara hakaret vari konuşan insanlarada ayrı ayar oluyorum..
kimse daha hükümet bile olmadı belki gene ak parti olucak nerden biliyorsunuz.. şu anki yükselişin nedeni mhp chp hdp değil belirsizlik ..
34btr1907
08-06-2015, 08:47
seçim olmasa zaten $ 1.5 tl gerilicekti dimi :D
son 12 yılın istatıslıklerıne bı bakın sonra konusun,şu andan sonra ekonomı sabit kalsa bile erken seçimde halk aa bak akpesizde oluyormuş diyecek akp 3/1 alır bu sefer.
free-hifi
08-06-2015, 08:48
dolar 2,80 oldu gün içi benzin mazota direk geçirecekler
Ak Parti'de oy kaybetmiştir fakat bu giyilen kefenden ötürüdür. Beklenen bir şeydi...
Şimdi Ak tabanın gönlündeki, bırakınız 3'lü koalisyon yapsınlardır. Yapsınlar ki, anya ve konya görünsün.
Biliyorsunuz çok rahat bir milletiz. Vatandaşın Marmaray'a bir binişi var, sanarsınız ki 50 yıldır var. Hafızamız bizimle alay ediyor.
Ama eminimki Ak Yöneticileri yine taşın altına elini koyup sırf ülkenin istikrarı için omurgada kalmaya devam edeceklerdir.
2011
AKP %49.9
CHP %25.9
MHP %12.9
BGM %6.58
vs
2015
AKP %41.14
CHP %25.24
MHP %16.59
HDP %12.57
vs
Yeter artık omurga olmasınlar boş ver
8 Haziran 2015 de AKP iktidar olamazsa istifa ederim
Başbakan Ahmet DAVUTOĞLU
bu piyasalara bir şey olmaz sen kafanı rahat tut boşver seçimden önce herkes piyasalarda alımını satımını yaptı spekülasyona gerek yok zaten bu sonucu her yatırımcı biliyordu sırf kalıp anamızı ağlatıcaklarına bir kaç sene daha hayaller ertelenir gelecek paralak özgür daha yaşanabilir
GEYİK:
Yeter artık batının ahlaksızlığını özledik cine 5 tuttu frutti seküler günler merhaba :D haha
Borsa da hisselerin tamamı neredeyse taban açtı. Bir saat içinde %10 eridiler. şaka gibi
1 saat bile olmadı ki borsa açalı, direkt %10 düşük açtı. Cemaat vs de %10 yukarıda açtı ama, KOZAL, DOHOL vs.
free-hifi
08-06-2015, 08:55
egemen bağış iki ayet sallasın zamanı değil mi?
sırf oy kaybının nedenleri:
4 bakanın yüce divana verilmeyişi
kaçAK saray
diyanet işlerine verilen 1 milyonluk araba
sonra maliye bakanın cıkıp çerez parası demesi
davutoğlunun iş adamlarını tehdit etmesi neymiş 1500 lira ücrette hükümet batar ulan işçiden az vergi al bakalım batar mı sonra sen çıkıp 500.000 e daire satan tapuda 80.000 gösteriyor onun vergisini alamıyorsun asgari ücretli keriz ya ondan topla sen ona göz dik ulan size niye oy vereyim ben
free-hifi
08-06-2015, 08:57
doların yükselmesi en çok akp lileri mutlu edecek çünkü onların güzel dolar stokları var
BurakOzdemir
08-06-2015, 08:57
chp seçmeninin hdpnin barajı geçmesi için oy vermesi ve hdpnin teşekkürlerini minnetlerini sunmasından sonra MHP ve chp koalisyonu hayal. akp ve MHP koalisyonu olmaz. DEVLET baba oyuna gelmez. 2 tekeri patlamış arabaya binmez...
Bu kadar tartisiyoruz da , krizde yine olan garibana olacak elinde parasi olup kullanmayi bilen her sartta kimin yaninda olursa olsun kazanacak zaten .
bir önceki seçimden %9 kaybeden akp ve yaklaşık aynı oyu alan chp var ortada. hdp nasıl barajı chp ile geçiyor?
chp istanbulda 1 puan kaybetti izmirde arttırdı. akp istanbul ve izmirde 10 ar puan kaybetti..
chp den ufak bir kayma mutlaka var ama ana etmen parti barajı geçemeyecek diye çözüm süreci bahanesiyle akp ye oy veren kürt seçmenlerdir.
Rakamlar yalan söylemez.
Bu seçimin kazananları aşağıdaki gibidir;
Bilerek veya bilmeyerek emeği geçenler aşağıdaki tabloyu başarmıştır...
Artan
Hisse Fiyat Yüzde Saat
DOBUR 2,62 14.41 09:38
HURGZ 0,81 10.96 09:41
IPEKE 3,08 10.79 09:41
KOZAA 2,52 10.53 09:41
KOZAL 28,95 10.50 09:41
MIPAZ 0,8 9.59 09:41
DOHOL 0,73 7.35 09:41
DGZTE 2,31 6.94 09:41
M U R A T
08-06-2015, 09:06
2011
AKP %49.9
CHP %25.9
MHP %12.9
BGM %6.58
vs
2015
AKP %41.14CHP %25.24
MHP %16.59
HDP %12.57
vs
Yeter artık omurga olmasınlar boş ver
8 Haziran 2015 de AKP iktidar olamazsa istifa ederim
Başbakan Ahmet DAVUTOĞLU
bu piyasalara bir şey olmaz sen kafanı rahat tut boşver seçimden önce herkes piyasalarda alımını satımını yaptı spekülasyona gerek yok zaten bu sonucu her yatırımcı biliyordu sırf kalıp anamızı ağlatıcaklarına bir kaç sene daha hayaller ertelenir gelecek paralak özgür daha yaşanabilir
GEYİK:
Yeter artık batının ahlaksızlığını özledik cine 5 tuttu frutti seküler günler merhaba :D haha
Rakamlar yalan söylemez.
Bu seçimin kazananları aşağıdaki gibidir;
Bilerek veya bilmeyerek emeği geçenler aşağıdaki tabloyu başarmıştır...
Artan
Hisse Fiyat Yüzde Saat
DOBUR 2,62 14.41 09:38
HURGZ 0,81 10.96 09:41
IPEKE 3,08 10.79 09:41
KOZAA 2,52 10.53 09:41
KOZAL 28,95 10.50 09:41
MIPAZ 0,8 9.59 09:41
DOHOL 0,73 7.35 09:41
DGZTE 2,31 6.94 09:41
evet rakamlar yalan söylemez
Çok güzel oldu be sabah sabah :)
free-hifi
08-06-2015, 09:13
Dicle Elektrik Dağıtım AŞ (DEDAŞ) Genel Müdürü Murat Karagüzel, Keban ve Karakaya Barajları'nın ürettiği toplam elektriğin, israf edilen miktardan daha az olduğunu belirterek, "Biz yine de 'kaçak kullanıyorsan kullan ama israf etme' diyoruz" dedi.
sen ver tayyip bunlara kaçak elektrik su ver devam et benim trakyada köyde evimin bahçesindeki kuyuya saat taktın tayyip sesim çıkmadı ama sen bunlara hala bedava ver imf den 100.000 er dolar yardım ver tarımsal kalkınmada doğulu gelsin benim trakyamda yatırım yapsın hayali yatırımlarına hibe kredi var ama benim trakyalı vatandaşıma tarımsal kalkınma fırsatı verme tayyip
KorkmuYORUM !!!
APTAL OLMAYALIM...
Rızkı veren ne AKP, ne CHP, ne MHP, ne HDP...
Saatlerdir okuyorum, okuyorum okuyorum... Bir çok kimsede telaş... Gören de rızkı veren...
Rızkı verenin ve rızka kefil olanın Allah olduğunu hatırladığımız gün, daha aydın bir Türkiye bizi bekliyor olacak...
Lütfen kendine gel ey millet!... Sebebini işle... Kriz var, kriz var diyerek krize girme... Kimsenin hakkına girmeden, halishane bir niyet ile çalışan herkesin az ya da çok rızkı yaratılacaktır... Çalış, didin, sebat et... Eğer hala rızkın daraldıysa, aç göğe ellerini... Dua et, elbet rahmet sahibi Allah duaları takdir edecektir... Hala mı rızkın daraldı. İşte o zaman da tevekkül et, şükret...
Nitekim, ben ilmi isteyene, rızkı istediğime veririm demiyor mu?...
Merak etmeyelim, hiç birimiz açlıktan ölmeyecek...
Şu borç meselesine gelince...
Ne diyor Allah-ü Teala, borcunu ödemeye niyet eden ve bu niyetle çalışana yardım ederim...
Sen krizi bahane edip, iş yok deyip, yan gelip yatarsan, borcunu sallarsan işte asıl o zaman kriz vaktidir...
Unutmayın, sizin şer olarak bildiklerinizde bir hayır, hayır olarak bildiklerinizde ise ise bir şer vardır diyor efendimiz... Sonra Rabbimiz ne diyor, ''Başınıza iyi ne geldiyse bilin ki bizden, kötü ne geldiyse bilin ki sizden (nefsinizdendir)... Allah bilir de siz bilmezsiniz...
Millet olarak bu seçimden çıkaracağımız çok ders var zira. Bugün birşey kötü gittiyse de, gidecekse de hepimizin bunda vebali var... Önemli olan hatalardan ders çıkarmak...
Tevbe edip bir daha yinelememek... İhtiyatlı davranmak...
Tüm bu olan bitenden kendi adıma çıkardığım sonuç şudur... Vakit bardağın dolu tarafını görmek vaktidir...
Vakit, daha çok çalışıp, daha çok didinme vaktidir...
Ben şahsen hiç mi hiç korkmuyorum, korkacak ne var onu da anlamıyorum. Bugüne kadar ilk defa mı koalisyonla yönetilecek bu ülke, 92 yıldır tek başına iktidarla yönetildi de ne yapacağımızı mı bilmiyoruz şuan. Hangi parti olursa olsun hepimizin istediği ülkede istikrar... Elbet bende hangi parti olursa olsun tek başına iktidardan yanayım... Ancak ne yapalım. Bu ülkenin kaderinde bu seçim sonucu, Hepimizin de bu kader de rolü vardı.
Ne diyor İsra Suresi 13. Ayette Rabb: Şüphesiz ki biz, her insanın kaderini kendi çabasına bağlı kıldık. Biz bir toplum olduğumuza göre ve kaderimiz kendi çabamıza bağlı ise, bu kaderin tecelli etmesinde hepimizin negatif ya da pozitif katkısı var.
Kendi düşen ağlamaz... Şimdi yerden kalkıp, koşma vakti...
UNUTMAYIN!!!
Aslında her kriz her birimiz için birer fırsat... Aptal olmayalım, hadi şimdi; ne yaptık değil, bundan böyle ne yapacağız diyelim...
Hepimiz helâlinden çalışarak, azim ederek, krizi fırsata çevirelim...
KA®ANLIK
08-06-2015, 09:18
gaza gelmeye gerek yok...
insanların gözünü hala yok yağ kuyruğuna girersiniz yok ekonomi batar vs diye korkuttular oy kaybetmemek için...
dolar 2.81 i gördü,
şimdi 2.77
bu dalgalanma da oldukça normal...
dolar akp geldiğinde 60 kuruştu...
ekonomik kriz oldu 1.12 ye çıktı, devalüasyon oldu diye ortalığı ayağa kaldırdı bir kesim, ve akp tek başına iktidar oldu.
13 senelik tek başına iktidarından sonra da, yani seçimden önce de 2.67 idi... kimse devalüasyon lafını ağzına almadı...
Şimdi 2.67 den 3 olunca mı devalüasyon olacak...
uyanın yahu,
gözünüzü açın biraz,
küresel dünya diye birşey var artık 70 li yıllarda değiliz, öyle et süt kuyruğu mu kaldı...
bu akp sayesinde değil, küresel dünya ve küresel ekonomiler sayesindedir...
papua yeni gine de de durum böyle türkiye de de...
he 13 senelik iktidarında küllerinden doğan pkk, tarihin bir cilvesi gibi %13 ile meclise girdi ise, bundaki tek suçlu da AKP dir.
Çok büyük üzüntü içerisindeyim o adamların mecliste olması beni kahrediyor !!!
sevindiğim tek nokta ise;
%40-45 oy alarak KAFALARINA GÖRE, toplumun diğer %55 - 60 lık kesimini sikine takmadan BEN NE DERSEM O OLUR diyerek istedikleri kanunu, yasayı, kararnameyi yapan ve bunun adına da İLERİ DEMOKRASİ diyen AKP nin bunu bir daha yapamayacak olmasıdır.
şimdi "sike sike" toplumun diğer %60 ının da rızasını alarak birşeyler yapabilecek olmasıdır... ki biz buna "gerçek demokrasi" diyoruz...
Ben çok huzursuzum, ama tutupta şimdi kimse çıkıp, CHP veya MHP demokrasi kazanmıştır dediğinde onları PKK ya destekle suçlamasın. çünkü gerçek demokrasi budur...
evet rakamlar yalan söylemez
ince gördün ;)
chp seçmeninin hdpnin barajı geçmesi için oy vermesi ve hdpnin teşekkürlerini minnetlerini sunmasından sonra MHP ve chp koalisyonu hayal. akp ve MHP koalisyonu olmaz. DEVLET baba oyuna gelmez. 2 tekeri patlamış arabaya binmez...
Neden sürekli birileri hdp nin barajı geçmesinin bedelini CHP yada MHP ye kesiyor? oy kaybeden bir parti varsa oda akp dir , oy kaymışsa akp nin içindeki kürtlerden kaymıştır.hadi CHP destekledi diyelim eee bu CHP nin %25 oyunu leylekler mi attı.!!
Neden sürekli birileri hdp nin barajı geçmesinin bedelini CHP yada MHP ye kesiyor? oy kaybeden bir parti varsa oda akp dir , oy kaymışsa akp nin içindeki kürtlerden kaymıştır.hadi CHP destekledi diyelim eee bu CHP nin %25 oyunu leylekler mi attı.!!
Oy kaybeden bir partide chp dir.yüzde 1 düştü 2011e göre.Beklenene göre ise 2-3lük bir düşüş var.sırf geçen seçim chpye oy atıp bu sene hdpye kayan bir sürü tanıdık var.Bu durum gayet net.KK bile hdp'nin barajı geçmesini isteriz diye açıklama yaptı seçimlerden önce.
darkmoon
08-06-2015, 09:41
gaza gelmeye gerek yok...
insanların gözünü hala yok yağ kuyruğuna girersiniz yok ekonomi batar vs diye korkuttular oy kaybetmemek için...
Bunun en büyük nedeni ak parti geldiğinde 10-11 yaşında olan çocuklar şu anda 23-24 yaşında.. ve 12 yıl boyunca bu çocuklar devamlı bilinçli yada bilinçsiz bu mantıkla büyüdü.. ve bu tip yazıları yazanların yaşlarıda hep bu civarda olan genç arkadaşlar..
Oy kaybeden bir partide chp dir.yüzde 1 düştü 2011e göre.Beklenene göre ise 2-3lük bir düşüş var.sırf geçen seçim chpye oy atıp bu sene hdpye kayan bir sürü tanıdık var.Bu durum gayet net.KK bile hdp'nin barajı geçmesini isteriz diye açıklama yaptı seçimlerden önce.
abi işte buna kızıyorum akp 4 milyon oy kaybediyor bir şey yok , chp beklenenden %3 az aldı diye bütün fatura chp ye kesiliyor.Herkes gibi düşünmeyi bırakın artık.
free-hifi
08-06-2015, 09:44
Bunlar daha iyi günler diye bir laf vardır
Tayyip in 3 çocuk diye yırtınmasının nedeni Doğuda 10-12-15-18 çocuk lu ailelerdir inşaata aldığım personellerin çoğu en az 10 kardeş daha vahim bir tablo gelecek yakında.
CHP veya MHP'nin kabahati doğru bir muhalefet olamamasıdır. Adam bir önce ki şeçimle aldığı oyun aynısını alıyor bunu başarı kabul ediyor. Şaçmalıktır bu.. HDP'nin barajı geçmesinde şuçlu olan AKP'dir.
Ahmet DAVUTOĞLU adam olsun sözünü tutsun ve istifa etsin.
Erken şeçime gidersek AKP yine iktidar olucak görürsünüz arkadaşlar. Şuan millet tırstı gerçekten biz naptık diye. Ama bu belirsizlikte kendimize sahip çıkmamız lazım sağlam durmamız lazım. Hakkımız da hayırlısı olur inşallah.
free-hifi
08-06-2015, 09:49
CHP veya MHP'nin kabahati doğru bir muhalefet olamamasıdır. Adam bir önce ki şeçimle aldığı oyun aynısını alıyor bunu başarı kabul ediyor. Şaçmalıktır bu.. HDP'nin barajı geçmesinde şuçlu olan AKP'dir.
Ahmet DAVUTOĞLU adam olsun sözünü tutsun ve istifa etsin.
Erken şeçime gidersek AKP yine iktidar olucak görürsünüz arkadaşlar. Şuan millet tırstı gerçekten biz naptık diye. Ama bu belirsizlikte kendimize sahip çıkmamız lazım sağlam durmamız lazım. Hakkımız da hayırlısı olur inşallah.
Bu krizden nemalanacak olan AKP dir görürsünüz bunlar kanlı siyaset yapıp 20-30 askerimizi bilerek şehit yapıp oy alma peşine bile düşer tıpkı bdp nin diyarbakır mitinginde masum 2 insanın öldürülmesi ve 100 civarı kişinin yaralanması ile arttırdığı oy gibi
Bu krizden nemalanacak olan AKP dir görürsünüz bunlar kanlı siyaset yapıp 20-30 askerimizi bilerek şehit yapıp oy alma peşine bile düşer tıpkı bdp nin diyarbakır mitinginde masum 2 insanın öldürülmesi ve 100 civarı kişinin yaralanması ile arttırdığı oy gibi
Yalnız o olay pek öyle olmadı polise bomba ihbarı dahi gitmiş fakat oralı olmamış amaç orada kaos yaratıp halkı galeyana getirmekti diyarbakır bu olayda sessiz kaldı . malesek mevcut hükümet giderken kan dökecek bu çok belli insanları korkutuyorlar yok işte kriz gelicek yok işte ülke batıcak bu ülke neler gördü atlattı böşversinler . 3 gün önce allah kitap paylaşanlar seçimden sonra ekonomist oldu milleti yönlendiriyor en çok da buna gülüyorum
2011 : 11.147.000 oy
2015 : 11.269.000 oy CHP
2011 : 21.466.000 oy
2015 : 18.230.000 oy AKP
2011 : 2.800.000 bağımsız ( %95 i hdp adayları)
2015 : 5.818.000 hdp
matematik ortada..
bir sürü tanıdıkla olmuyor bu işler.. akp 3 milyon küsur kaybetmiş hdp 3 milyon küsur kazanmış..
hala chp mi?
Valla en büyük iş bize düşüyor kimseye suni krizi koz olarak kullandirmayacaz. Çevremizden biri aman kriz var uzun adam gelsin kurtarsin bizi derse anlaticaz bunlar.krizle geldi krizi alet etmeyi iyi bilirler bunlar zamanında da kriz vardı hatirlasana diyeceğiz. Artık herkez anlamali bunların devri kapanıyor. Artık Bunların elindeki tek koz kriz bunlar yine tek başına gelmek için gözlerini kirpmazlar ülkeyi batağa suruklerler
SULTANOGLU
08-06-2015, 10:01
Çok sayın A K P li olan arkadaşlarım affınıza sığınarak bir soru sormak istiyorum. Siz bu sonuçtan sonramı Milliyetçi oldunuz ? Teröristler meclise girdi mutlumusunuz diye sorular soruyorsunuz ? Adamları sınır kapısında davulla zurnayla karşılayan, sahneye çıkıp gülücükler atan zamanın bbakanı değilmiydi ? hiç oraları görmüyormuydunuz ? Sakil adamları belirleyen barış süreci diyen orayla burayla görüşmelerine izin veren kimdi ? herşeyi geçtim ulan bu adamlar zaten meclistelerdi zaten bağımzsız aday olarak bununudamı düşünmüyorsunuz. Bırakın Allah aşkına ya yok CHP MHP den milet oy verdide bunlar girdi içeri hölöhölöhölöhölö. yok dolar euro azıtıcak kriz olucak yuh, uyanın uyanın doların 2015 te 2.6 tl olduğu yerde asgari ücretle 940 tl ye millet geçinmeye çalışıyor.
matematik ortada..
bir sürü tanıdıkla olmuyor bu işler.. akp 3 milyon küsur kaybetmiş hdp 3 milyon küsur kazanmış..
hala chp mi?
Cehaletin kol gezdiği bu yeni türkiyede sen matematik örneği veriyorsun.
Adam bakan kör o rakamdan ne anlar be kardeşim
Bu seçimde HDP şunu dedi ey AKP ben eskisi gibi değilim
Secmenim sana artık oy vermeyecek dedi.
HDP suan emanet oylar olmasada barajı geçecek çoğunluk var.
İktidar iktidar olsaydı zaten bu halk sahip çıkardı.
Aksaray, yolsuzluk çerez parası millet eşek yerine koyarsan ben padişah da olayim dersen böyle dur derler adama.
Bu millet bir yerde frene iyi basar.
Benim üzüldüğüm tek nokta doğu kaybetmisiz demek
Oy oranlarina bakarsak eğer. Bunun asıl nedeni Oslo görüşmesi yapan iktidar partisidir.
Güç kimdeyse başarı ve başarısızlık onun elindedir.
Muhalefete *** atıp durmasin kimse
Adamlarin önergesi yasa taslağını iplemeyen iktidardi.
Simdi bedel ödeme zamani yaklasiyor.
Yuce divanı bekliyorum inşallah orada ustu. kapanan hersey gun yuzune çıkacak
Bu arada da taseron örgüt'te bol bol eylem yapıcak dediydi dersiniz bu konuda da Çevrenizdeki herkeze tek tak anlatip uyarin bilale anlatır gibi anlatın gerekirse
free-hifi
08-06-2015, 10:02
Çok sayın A K P li olan arkadaşlarım affınıza sığınarak bir soru sormak istiyorum. Siz bu sonuçtan sonramı Milliyetçi oldunuz ? Teröristler meclise girdi mutlumusunuz diye sorular soruyorsunuz ? Adamları sınır kapısında davulla zurnayla karşılayan, sahneye çıkıp gülücükler atan zamanın bbakanı değilmiydi ? hiç oraları görmüyormuydunuz ? Sakil adamları belirleyen barış süreci diyen orayla burayla görüşmelerine izin veren kimdi ? herşeyi geçtim ulan bu adamlar zaten meclistelerdi zaten bağımzsız aday olarak bununudamı düşünmüyorsunuz. Bırakın Allah aşkına ya yok CHP MHP den milet oy verdide bunlar girdi içeri hölöhölöhölöhölö. yok dolar euro azıtıcak kriz olucak yuh, uyanın uyanın doların 2015 te 2.6 tl olduğu yerde asgari ücretle 940 tl ye millet geçinmeye çalışıyor.
Okullarda AND ımızı kaldıran Devlet dairelerinde bankalarda Türkiye Cumhuriyeti ibaresini kaldıranlar bu sonuca neden üzülüyor anlamış değilim!!!
free-hifi
08-06-2015, 10:14
Beyler Aygaz dan özel promosyon aldık LPG 1.99 yaptık
Zamdan önce gelin alın
Maltepe 70 Evler Opet :D
Cehaletin kol gezdiği bu yeni türkiyede sen matematik örneği veriyorsun.
Adam bakan kör o rakamdan ne anlar be kardeşim
Bu seçimde HDP şunu dedi ey AKP ben eskisi gibi değilim
Secmenim sana artık oy vermeyecek dedi.
HDP suan emanet oylar olmasada barajı geçecek çoğunluk var.
İktidar iktidar olsaydı zaten bu halk sahip çıkardı.
Aksaray, yolsuzluk çerez parası millet eşek yerine koyarsan ben padişah da olayim dersen böyle dur derler adama.
Bu millet bir yerde frene iyi basar.
Benim üzüldüğüm tek nokta doğu kaybetmisiz demek
Oy oranlarina bakarsak eğer. Bunun asıl nedeni Oslo görüşmesi yapan iktidar partisidir.
Güç kimdeyse başarı ve başarısızlık onun elindedir.
Muhalefete *** atıp durmasin kimse
Adamlarin önergesi yasa taslağını iplemeyen iktidardi.
Simdi bedel ödeme zamani yaklasiyor.
Yuce divanı bekliyorum inşallah orada ustu. kapanan hersey gun yuzune çıkacak
anlayacakları yokta insan bekliyor işte..
Saman ithal edildiğinde iktidarda AKP vardı
Bakara makara deyip din ile dalga geçildiğinde iktidarda AKP vardı
Sınav soruları çalındığında iktidarda AKP vardı
Anlatamadığım her gün iktidarda AKP vardı
Tuttuğum takımın maçına gidemediğimde iktidarda AKP vardı
Dayak yediğim günde iktidarda AKP vardı
Polisler , ona börek uzattığımda biber gazı sıktığında iktidarda AKP vardı
Koruma istememe rağmen öldürüldüğümde iktidarda AKP vardı
Korkmadan mizah yapamadığımda iktidarda AKP vardı
Gözüm gaz işeği ile çıkarıldığında iktidarda AKP vardı
Güçlü ekonomi deyip bizi fakirleştirdiklerinde iktidarda AKP vardı
Arkeoloji müzesinde sünnet düğünü yapıldığında iktidarda AKP vardı
Dünyanın en pahalı benzinini kullandığımda iktidarda AKP vardı
trafolara kedi girdi diyerel milleti aptal yerine koyduklarında iktidarda AKP vardı
USD 2.81 euro 3 ü geçtiğinde iktidarda AKP vardı
Paraları kutularda sakladıklarında iktidarda AKP vardı
paraları sıfırladıklarında iktidarda AKP vardı
330000 TL lik araba lüx müdür denildiğinde iktidarda AKP vardı
Düne kadar din iman paylaşan arkadaşlar bu günün en iyi ekonmistleri oldu ?
Zaten halk hep fakirdi insanları pazar sonrası artıklara muhtaç edenler sizsiniz oldunuz ,
Korku var neden amcalar dayılar birer birer makam mevki değiştirince rant kapıları kapanınca üzüleceksiniz ,
sert AKP li bir kaç kişi başkanlık sistemni istemiyorum dediğinde çok şaşırmıştım tam helal lan diyecek ken
- abi tayyip 200 yıl yaşıyacak olsa isterdim de işte ondan istemiyorum dediler vay karakterinizin amk dedim
snan1910
08-06-2015, 10:20
Bakıyorumda akp lilerde bir panik havası dolar yükselmiş borsa çökmüş kriz geliyor diye sanal alemde tv lerde açıklamalar yapıyorlar.
Sanki bir gecede oldu herşey
Bu halk bunu yerse erken seçimde akp oylarini yükseltebilir.
yakupdemir
08-06-2015, 10:22
Çok sevgili Akparti'li dostlarım, hain mecliste çığırtganlığı yapan sizlere birkaç soru sormak isterim.
-Diyarbakır da Barzani ile kucaklaşan kimdi ?
-Dolmabahçe'de birlikte fotoğraf çektiren kimdi?
-Sınırlarımızdan davul zurna ile Pkk'yı geçiren kimdi?
-Apo'nun mektubunu memleket için çok değerli notlar diyerek kol kola okuyan kimdi?
-Habur'da şenlik alanı oluşmasına izin veren kimdi?
-Pkk ile Oslo'da pazarlık yapan kimdi?
-Açılım sürecini başlatarak Apo'yu muhattap alan kimdi?
SULTANOGLU
08-06-2015, 10:24
Birde çok ilginçler; dün facebookumda hiç üşenmedim A K p yi tutan ve işte bekleyin kriz geliyor diyen arkadaşıma yorum yaptım. 2010 dan 2015 e akdar bütün dolar kurlarını koydum gösterdim zaten durum bu dedim. Bana yok yok siz bekleyin ellerinizi kafanıza koyucaksınız o günler gelicek naptım diyiceksiniz dedi. HDP yide siz soktunuz dedi. aldım oy oranlarını gösterdim geçmişle bugünü. ARdından ne yapsın. cevap vermedi bütün yorumları sildi.
Gerçekleri silemezsin bütün kaynaklar internetten alınmıştır istersenden sende araştır dedim. seni kalaya almıyorum diye cevap verdi ve o yorumlarıda sildi.
şimdi gel buyur bu tip adama olayı anlat.
hakotech
08-06-2015, 10:26
Ne krizi ??
Birde çok ilginçler; dün facebookumda hiç üşenmedim A K p yi tutan ve işte bekleyin kriz geliyor diyen arkadaşıma yorum yaptım. 2010 dan 2015 e akdar bütün dolar kurlarını koydum gösterdim zaten durum bu dedim. Bana yok yok siz bekleyin ellerinizi kafanıza koyucaksınız o günler gelicek naptım diyiceksiniz dedi. HDP yide siz soktunuz dedi. aldım oy oranlarını gösterdim geçmişle bugünü. ARdından ne yapsın. cevap vermedi bütün yorumları sildi.
Gerçekleri silemezsin bütün kaynaklar internetten alınmıştır istersenden sende araştır dedim. seni kalaya almıyorum diye cevap verdi ve o yorumlarıda sildi.
şimdi gel buyur bu tip adama olayı anlat.
Abi demedin mi yeni kurulan türkiyede 330 000 TL lik araba lüx olmiycak her türlu kutuları doldurur birlikte sıfırlarız desen anlardı sen de adama sert yapmışsın beklenti bu kızmamak lazım düşünce özgürlüğü kanka
SON DAKİKA! BAŞBAKAN YARDIMCISI YALÇIN AKDOĞAN: HDP BUNDAN SONRA ÇÖZÜM SÜRECİNİN ANCAK FİLMİNİ YAPAR.
Kılıçlar çekilmiş savulun küçük enişte ve adamları geliyor. :D
Ne krizi ??
Yağ kuyruğuna giricekmişiz öyle diyolaaa
hakotech
08-06-2015, 10:30
Abi demedin mi yeni kurulan türkiyede 330 000 TL lik araba lüx olmiycak her türlu kutuları doldurur birlikte sıfırlarız desen anlardı sen de adama sert yapmışsın beklenti bu kızmamak lazım düşünce özgürlüğü kanka
Kanka bişey sorucam allah kitap diyen adam forex yapamazmı ?? :) bırakıymmı bu işi ? :D
SULTANOGLU
08-06-2015, 10:31
Aynen abi hakikaten düşünce özgürlüğü diyorum tamam desteklesin istediğini ama ortaya gerçekleri sununca yorum silmek seni kalaya almıyorum demek nedemek :D ulan sen benim arkadaşımsın fikir paylaşıyoruz.
Birde yemin ediyorum şu politika olmasa milletçe hobisiz kalırız :D Ulan millatin bundan başka konuşacak hiç mi konusu yok kime gitsen uluslar arası illişkiler uzmanı ekonomist :D sevmiyorum politika konuşmayı anlamıyorum çünkü :D
hakotech
08-06-2015, 10:31
Yağ kuyruğuna giricekmişiz öyle diyolaaa
Ben hastayım zaten kilo vermem falan lazım,ben girerim ya sıkıntı yok biraz ayakta takılıym :)
Merak ettiğim bir konu var ve bende bu konuda muallaktayım. Kesinlikle beni PKK lı yaftalamayın kalbinizi kırarım ama kendime bu soruyu sormadanda edemediğim doğrudur. Yıllarca şehit verdik, içimiz yandı her baskında, bitsin artık dedik, lanetledik, savaşalım dedik. Bunları derken bir yandanda şunu da dedik, siktirin gidin dedik, siyaset dağda değil mecliste yapılır dedik... Şimdi meclisteler, barajı geçtiler. PKK köpürüyor... Peki biz tam olarak ne istiyoruz? Dağda da olmasınlar, mecliste de olmasınlar. Şuda bir gerçekki bu adamlar varlar, bu ülkede yaşıyorlar. Biz tam olarak ne istiyoruz? Ben açıkca söyliyim ben o kadar muallaktayım ki anlatamam. PKK lı adam mecliste. Dağda olmasından iyimidir?
Küçük enistenin boynunu uzun kopararir bak çok yakında gorursunuz :)
Merak ettiğim bir konu var ve bende bu konuda muallaktayım. Kesinlikle beni PKK lı yaftalamayın kalbinizi kırarım ama kendime bu soruyu sormadanda edemediğim doğrudur. Yıllarca şehit verdik, içimiz yandı her baskında, bitsin artık dedik, lanetledik, savaşalım dedik. Bunları derken bir yandanda şunu da dedik, siktirin gidin dedik, siyaset dağda değil mecliste yapılır dedik... Şimdi meclisteler, barajı geçtiler. PKK köpürüyor... Peki biz tam olarak ne istiyoruz? Dağda da olmasınlar, mecliste de olmasınlar. Şuda bir gerçekki bu adamlar varlar, bu ülkede yaşıyorlar. Biz tam olarak ne istiyoruz? Ben açıkca söyliyim ben o kadar muallaktayım ki anlatamam. PKK lı adam mecliste. Dağda olmasından iyimidir?
İki ucu boklu deynek.
Dağ'da şehit ederler. meclis'te ise hak idda edip bir dönem içine pusmuş sindirilmiş olan özerliklik hayali olan insanlara umut veriyor. Eskiden sesleri çıkmayanlar şimdi ise bayrakları açıp apoğ diye bağırabiliyorlar.
Hükümet henüz işinin başında ve tüm kurumlar kontrolü altında.
Önümüzdeki bir aylık süreçte büyük sorunlar yaşanmaz.
Asıl zarar verecek olan, sonraki zamanlarda, herhangi bir koalisyon ile(içinde Ak Parti olsa dahi) yaşanacak sorunlardır...
Tabi işin bir de şu yönü var(belki de ilahi adalet);
Hükümet bugüne kadar Hdp'yi kullanarak/oyalayarak iş yapmıştır.
Bundan sonra resmi anlamda yapması gerekebilir...
Kanka bişey sorucam allah kitap diyen adam forex yapamazmı ?? :) bırakıymmı bu işi ? :D
Hayır abim mesele şu tabiki yapar forex de oynar borsa da faize de yatırır parasını dönemine göre ister usd ye çevirir ister euroya bu değil
bir duruşun olur hayatta dersin ki ben buyum ve bunu savunuyorum 3 gün önceye kadar adam din iman Allah kitap sonra aaa ne oldu
cumhur başkanı çıktı 330 Tl lkik araba lüx müdür dedi sonra da dalga geçti siz toplu taşıma mı kullanıyosunuza diye , tabi araba dediğin 1000000 dan başliycak ki boka benzesin
Alınan MB ler gelirin 1000 de 7 si dendi çerez parası dendi asgari ücret arttırılsın denildiğinde çökeriz dendi
sen çalışanın maaşından vergiyi kes çalışana ver zaten emekci adam ekmeğini suyunu domatesini ithal etmiyor ki yine o para piyasalara akıcak yine satılan maldan vergi düşecek vs vs ama bu hep banacılık bu işte din kitap Allah mağdur edebiyatı yetmedi mi abi ?
sen halkın %60 ıyla billur geçersen baştan indiğinde birazcık acı çekeceksin lafım inan sana değil ama hayatında ekonomi üzerine paylaşım yapmayan akp li tanıdıkların birden ekonomist olmaları da ayrıca komiğime gitti yoksa senin ne kadar yatırımcı bir erkek olduğunu bilmeyen yok :D haha
snan1910
08-06-2015, 10:37
Yağ kuyruğunu bilmemde patates kuyruğuna girdik daha 1 ay oldu 5tl ye patetes alalı
free-hifi
08-06-2015, 10:38
Anlamadığım bir nokta pkk neden meclise hep çoğunlukla bayanları soktu normalde aşırı kürt milliyetçi erkekleri girmesi gerekmez miydi ?
İki ucu boklu deynek.
Dağ'da şehit ederler. meclis'te ise hak idda edip bir dönem içine pusmuş sindirilmiş olan özerliklik hayali olan insanlara umut veriyor. Eskiden sesleri çıkmayanlar şimdi ise bayrakları açıp apoğ diye bağırabiliyorlar.
Demirtaşın seçim sonrası konuşmasını çok iyi dinlemeye calıstım. Apoya teşekkür ettiği anda sinirlerim gerildi. Adamların siyaseti MHP ve CHP den çok daha iyi yaptığı kesin ama. Şuda varki özerklik falanda istemiyorlar. İşlerinede gelmez bu durum zaten bununda farkındalar. İstedikleri tek şey, bölgesel yetkinin arttırılması. Yerel yönetimlerin güçlendirilmesi. Beni Apoya teşekkür kadar sinirlendiren tek şey Facede AKP'lilerin nasıl olduda bu kadar oyu CHP sayesinde olduğunu iddia edip milliyetcilik maskesine büründükleri. Cidden mantıklı bir açıklama yapan olursa rahatlıycam. Dağda olmasınlar, meclistede olmasınlar, özürmü bekliyoruz? ne istiyoruz ...
Mesajlar gelmeye başlıyor
JP Morgan seçim sonrası piyasalarda yaşanan dalgalanmanın giderilmesi için en iyi piyasa senaryosunun Ak Parti-MHP koalisyonu olduğunu açıkladı.
Eğer ki mhp koalisyonu kabul etmezde erken seçime gidilirse olacakları düşünemiyorum. 2015 sonlarına doğru fed faiz artırımında TR de durum ne olur varın siz tahmin edin.
Burda en büyük suç zamanin da dağa ciktiklarinda 3-5 serseri diyen Özal'ın ve terörle mücadele adı altında ordaki insanlara zulm etmiş olanları görmezden gelen Çiller'in suçu çok fazla. En basiti babam 80 senesinde darbe donemi diayebakir cezaevinde askermis ordaki insanlara yapılan işkenceye bizzat şahit olmus. Insan insana bunu yapmamali der her zaman.
ÇALIŞKAN
08-06-2015, 10:42
aponun bayan yegeni adaydı kazandı mı bilen var mı ?
free-hifi
08-06-2015, 10:43
Mesajlar gelmeye başlıyor
JP Morgan seçim sonrası piyasalarda yaşanan dalgalanmanın giderilmesi için en iyi piyasa senaryosunun Ak Parti-MHP koalisyonu olduğunu açıkladı.
Eğer ki mhp koalisyonu kabul etmezde erken seçime gidilirse olacakları düşünemiyorum. 2015 sonlarına doğru fed faiz artırımında TR de durum ne olur varın siz tahmin edin.
MHP iki bakanlık ile bunu kabul edecek gibi o iki bakanlıktan hdp çok korkuyor
free-hifi
08-06-2015, 10:44
tabi kazandı urfadan çıktı
SULTANOGLU
08-06-2015, 10:45
Kazandı abi.
Bu adamların kazanmasının nedeni klasik millet vekili veya partici yaşlı zihniyetle yaklaşmaması oldu. Adam laf soktu ama genç insan gibi soktu, geldi dalga geçti, saz çaldı zart yaptı zurt yaptı. Klasikleşmiş devlet adamı gibi yapmadı. e buda milletin dikkatini çekti ulan bunlar daha gençmiş insan gibi davranıyorlar dedirtti ve alabileceği oyları aldı.
hakotech
08-06-2015, 10:46
Hayır abim mesele şu tabiki yapar forex de oynar borsa da faize de yatırır parasını dönemine göre ister usd ye çevirir ister euroya bu değil
bir duruşun olur hayatta dersin ki ben buyum ve bunu savunuyorum 3 gün önceye kadar adam din iman Allah kitap sonra aaa ne oldu
cumhur başkanı çıktı 330 Tl lkik araba lüx müdür dedi sonra da dalga geçti siz toplu taşıma mı kullanıyosunuza diye , tabi araba dediğin 1000000 dan başliycak ki boka benzesin
Alınan MB ler gelirin 1000 de 7 si dendi çerez parası dendi asgari ücret arttırılsın denildiğinde çökeriz dendi
sen çalışanın maaşından vergiyi kes çalışana ver zaten emekci adam ekmeğini suyunu domatesini ithal etmiyor ki yine o para piyasalara akıcak yine satılan maldan vergi düşecek vs vs ama bu hep banacılık bu işte din kitap Allah mağdur edebiyatı yetmedi mi abi ?
sen halkın %60 ıyla billur geçersen baştan indiğinde birazcık acı çekeceksin lafım inan sana değil ama hayatında ekonomi üzerine paylaşım yapmayan akp li tanıdıkların birden ekonomist olmaları da ayrıca komiğime gitti yoksa senin ne kadar yatırımcı bir erkek olduğunu bilmeyen yok :D haha
Hahahahah adamsın kardeşim :D şöyle anlatmaya çalışayım olayımı,ben laleli esnafıyım,artı turizmciyim.. ekonomi anlamında her allahın günü bilgi alışverişi mecburen yapan biriyim..keza gelirim dolar ve euro uzerine mağlum.. brn gcm forex ve ışıkforex ile gunun 5 saati bilgi alısverişinde bulunanda biriyim ayrıca kendi dövizcimde var.. çarşıda ki nabzı yoklar yorumları bu kriterler üzerine yaparım..aslında benimki onlardan alıp bilgi dağıtmak..evet şuan hiç hoş olmayan bi belirsizlik var..ancak akp'li olmama ragmen bi sirkelenmeleri gerektiğini düşünenlerdenim..
Benim üzüldüğüm nokta olan yine millete olucak..ben,o,bu,şu para kazanmış veya kaybetmiş bu işte önemli olan ilk cümle..millet..
Aslında şuanki rakamları biz agustosa yakın beklıyoduk..secım sonucunda erkene almıs olduk..bu şu demektir evet TÜrkiye'de zaten bu rakamlar görülecekti..alt yapısı hazırdı..
Son olarak çok pis kovalarım aga demek isterim :D
malesef oda milletvekili oldu..
Dolar 1.2'den 2.7'ye gelene kadar "herşey normal" diyenler, dolar 2.8'e çıkınca "koalisyon kötü" diyor...
citroen derler adama
t-jet ali
08-06-2015, 10:51
akp liler tek başına iktidar kuracak çoğunluğa ulaşsaydı hdp nin meclise girmesine bu kadar tepki koyacaklarmıydı?
sosyal medyada Şehit edebiyatı yapıyorlar . sebep olduklarının sorumluluğunu üstlerine alamıyacak kadar mideleri geniş.
bunun sorumlusu sizsiniz, Arınç ta açıklama yapıyor, sorumlu chp dir diyor yav arkadaş
O değil de facemdeki ak partililer neredeyse olurum türkiyem şarkısını paylaşacaklar apo ya sayın şehide kelle derlerken bunlar Neredeydi! !! (Küçük enistenin sesiyle okuyun )
Şu bir gerçek ki, bugün Chp ve Mhp'li vatandaşlar da arka planda karalar bağlamış durumumda.
Genel anlamda, Hdp meclise girsin ama Ak Parti yine tek başına hükümet olsun anlayışı vardı.
Ak parti taraftarlarının şuanki kaygısı;
Tek başına herhangi bir iktidar çıkamamış olmasıdır.
Yoksa tek başına Chp veya Mhp çıkmış olsa bugünkü kaygıları olmazdı...
Unutmayın, bugün İTALYA koalisyonu yasaklamak için anayasal hamle girişiminde bulunmak istiyor.
Biz ise denize düşen yılana sarılır mantığındayız.
darkmoon
08-06-2015, 11:03
erken seçim olursa ak parti yüksek ihtimal gene iktidar olur toparlar.. ne kadar gönlüm istemesede bu bir gerçek.
Ak partililerin tek kaygısı var kendileri tek başına iktidara çıkamamış olmaları kimse kimseyi yemesin bi akp li belki mhp ye oy atarda s.kseler chp ye oy atmaz.
free-hifi
08-06-2015, 11:04
pkk 9 askeri yaraladı diye akp liler haber yapıyor inanmayın dün tokatta askeri araç devrildi ondan oldu bilginize
Allah Allah
Bakıyorumda Akp seçmeni tek başına iktidar olamayınca bir anda milliyetçiliğe sarılıyor!
-T.C. tabelalardan kaldırırken neredeydiniz? Göremedik sizleri...
-Andımız okullarda yasaklanırken neden çıkmadı sesini?
-Oslo görüşmeleriyle şimdi 40.000 şehidin katili zatla beraber " Barış Süreci" başlatıldığında da yoktunuz.
- Büyük Türk Milletinin şanlı ordusunun başında bulunmuş 26. Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ uyduruk bir dava ile Terör Örgütü kurmak ve yönetmekle yargılanırken neden karşı çıkmadınız? Pardon siz o davada savcıydınız değil mi?
-Barış Sürecinin bir aldatmaca olduğunu bizler söylerken ve bir an önce durdurulması gerektiğini belirtirken siz şimdi katil diye nitelendirdiğiniz parti ile birlikte yürütmediniz mi? Yoksa o zaman bilmiyor muydunuz katil olduklarını?
-Bizler Türk Bayrağı açtığımızda polis copu yerken neden sustunuz.
Siz neyin kafasını yaşıyorsunuz? Sizlerin bize sunduğu "yeni Türkiye" bu işte... O yüzden ağlamayında eserinizle gurur duyun!!
yucelebeci
08-06-2015, 11:18
Ya amk görende sanır şu zamana kadar ortada hdp diye bir parti yoktu, siz bugüne kadar hiç haber felan izlemiyomuydunuz gülüm, hangi dünya da yaşıyodunuz, kış uykusundamıydınız, madem bu kadar hassastınız da akp hdp haburda imralıda enseye tokat göte parmak oynarken nerdeydiniz? Hadi şimdi yallah...
hdp nin meclise girmesini de kenara bırak,
somada tüm olanlara rağmen hala akp 1. çıkıyorsa kelime bitmiştir.
kimse akıllanmaz,bence boşuna kendinizi yıpratmayın.
Sanki işler çol güzeldi ekonomimiz süperdide akp liler çocuk korkutur gibi "yayyağa yediniz olum size müstehak"
Dio yok dolar yükselcekmiş yok ekonomi batıcakmış lan daha geçen gün dolar 3 tl yaklaşmadımı en azından millet size sağlam bi tokat vurdu bu sizin o kibrinizi yıksın yeter
barakuda26
08-06-2015, 11:31
Eski günlere dönülecekmiş. Zaten yeni günmü vardı ? Yandaşa vardı evet. Zengini zengin yaptı büyük çoğunluğu da dinle oyaladılar. Kredinin borç batağının içinde millet evi kira geliri yok doğru düzgün patatesinden etine faiş fiyatlara alıyo herşeyi ama neymiş eski günlere dönecekmiş. Ben böyle cahil parti taraftarı görmedim. Doğuda kendi kaybettikleri oyları chp ve mhp'nin sırtına sarıyolar, cahil kesimin anlamadığı bu. Olaya tarafsız bakamıyolar. Adamları yıllardır cesaretlendiren de uzun adam şimdi atıp tutanda. Şimdi adamlar barajı aşıncada kendi hatalarını başkalarına sarmaya kalkıyolar. Geçicekler o işleri. Bu ülkede chp ve mhp kadro yenilemeyip gençleşmez ise genel başkanları olduğu yerde saymaya devam ederse, biri aldığı %1 bile değil artışı başarı görüp biride hala milleyetçiliğin arkasında saklanmaya devam ettiği sürece bu iş olmaz. Erken seçimde de bu mevcut durumun değişeceğini sanmıyorum. Hdp ciddi anlamda bi yükselişe geçti kolay kolay vazgeçmez bu sevdasından.
darkmoon
08-06-2015, 11:42
Kayıtlı 6 milyon kayıtsızlarla beraber 10-12 milyon işsiz olduğu söyleniyor işsiz adama dolar artmiş ne .... borsa düşmüş ne ??? kriz olmuş ne ...
üstüne birde işsiz öğrencileri gss falan diye borçlandırdın milleti oturduğu yerde hiç yoktan borç çıkartıp olmayan huzurunu kaçırdın..
sonra demiyceksin niye tek başımıza iktidar olamadık.. önce bir öz eleştiri şart..
erken seçim olursa ak parti yüksek ihtimal gene iktidar olur toparlar.. ne kadar gönlüm istemesede bu bir gerçek.
akp den giden kürt oyları bu saatten sonra sittin sene dönmez.
Bence medya manipulasyonu ve Hükümet olanaklarını kullanamayacakları için düşüş bile yaşayabilirler. 2 Senedir, istikrarlı bir düşüş içindeler, yerel seçimlere bile ne kadar sağlam girmelerine rağmen benzer bi tabloyu yaşamışlardı.
BurakOzdemir
08-06-2015, 13:01
erken seçim akpyi zararlı çıkartır 3 puan kaybettirir diyim...
matematik ortada..
hala chp mi?
2011 seçimine göre 2 milyona yakın yeni seçmen var.Bunu hesap katmıyorsunuz.MHP'nin artan oyunu da hesaba katan yok.2milyon arttırdı oyunu mhp..
2011'e göre yüzde 8 oy artışı var hdp'de.Yüzde 5 ak partininse yüzde 3 chp'dir.Cumhurbaşkanlığı seçiminde ortak aday yapıldı, üstelik bu aday mhp'nin adayıydı.MHP tam destek verdi.Ama chp'deki kayma yüzünden yine yüzde40 geçilemedi.Orda da mı kayma akp'nin? tayyip %51 oy aldı..Dün chp genel merkezi bile bayram yeri gibiydi.hdp nin barajı aşmasına herkes sevindi.Çünkü chp veya mhp birleşse bile yıkamıyor akp'yi.
Chp Mhp ve Hdp'nin koalisyon kurmasını istiyor Akp ki bahsettiğim üçlünün kuracağı üçlü zaten başarız olacak ve Rte'de alamayacakları destkler sebebiyle erken seçime gidilebilir.
Bu erken seçimde Akp açık ara yapar şuanda ben Bülent Arınç'ın son röportajından bunu çıkartıyorum.
https://www.facebook.com/ihlassondakika/videos/10153220473444792/?fref=nf
darkmoon
08-06-2015, 13:18
Chp Mhp ve Hdp'nin koalisyon kurmasını istiyor Akp ki bahsettiğim üçlünün kuracağı üçlü zaten başarız olacak ve Rte'de alamayacakları destkler sebebiyle erken seçime gidilebilir.
Bu erken seçimde Akp açık ara yapar şuanda ben Bülent Arınç'ın son röportajından bunu çıkartıyorum.
doları kaçtan almıştın :))
doları kaçtan almıştın :))
Euro dolar karışıktı :D Euro'ya sabah güzel yüksek yakalayıp yol verdim o sırada dolardaki anlık düşüşle bütünleyip rotar moduna geçtim :D
Zamanında hoca'da güzel konuşmuş buarada. Kimler neler konuştuda işte hep bildiğimizi okuduk :)
https://www.facebook.com/haberaycom/videos/989933341032207/
ahmetgurlek
08-06-2015, 14:01
valla ak partinin bi tokat yiyip biraz silkelenmesi, 2002-2009 arasındaki tutumuna tekrar yaklaşması gerekiyordu. onun yerine aziz milletimiz sağolsun en okkalısından bi osmanlı şamarı indirdi. :D
benim de yaşım 37. koalisyon da gördüm kriz de gördüm. her seferinde zengin biraz daha zengin olur. fakir biraz daha fakirleşir, aradaki makas açılır. orta direk gittikçe kaybolur. babam çıkrıkçılar yokuşunda esnaftı, 80lı yıllarda kendine istediği evi alıyordu. 90 lı yıllarda abilerimi evlendirirken de rahat ev alabiliyordu, sonra 94 krizi, 2001 krizi. ben evleneceğim zaman elde avuçta ne varsa satıp da anca ev alabildi bana. şimdi abim devam ediyor babamın işine. son krizden sonra değil çocuklarına ev almak araba bile alamıyor. olacak olan budur, bu sefer de farklı bir şey olmaz. onun dışında:
1- bu ülkede seçimler manüple ediliyor deniyordu, demek ki öyle değilmiş, başka dinamikler varmış
2- bu heriflerin seçimle gideceğine inanıyor musunuz deniyordu? valla geldikleri gibi giderler, milletimiz getirdiği gibi götürür de, yerine başka bi hareket geliverir
3- bizim insanımız krizden falan hiç etkilenmez, ayağını yorganına göre uzatmaz, geçmişten ders almaz. başkalarına tavsiye verir ama kendisi uygulamaz. örnek: bu konuda aman ha kriz var paraları savurmayın yakında bulamayacaksınız diyen kardeşlerim bir sonraki konularında bilmem kaç yüzbin tl lere mercedesler, porsche ler, ferrari ler alma mevzuu açarlar. bize de bu ne perhiz bu ne lahana turşusu demek düşer
2011 seçimine göre 2 milyona yakın yeni seçmen var.Bunu hesap katmıyorsunuz.MHP'nin artan oyunu da hesaba katan yok.2milyon arttırdı oyunu mhp..
2011'e göre yüzde 8 oy artışı var hdp'de.Yüzde 5 ak partininse yüzde 3 chp'dir.Cumhurbaşkanlığı seçiminde ortak aday yapıldı, üstelik bu aday mhp'nin adayıydı.MHP tam destek verdi.Ama chp'deki kayma yüzünden yine yüzde40 geçilemedi.Orda da mı kayma akp'nin? tayyip %51 oy aldı..Dün chp genel merkezi bile bayram yeri gibiydi.hdp nin barajı aşmasına herkes sevindi.Çünkü chp veya mhp birleşse bile yıkamıyor akp'yi.
herşeyi hesaba katıyorum merak etme.
2011 e göre toplam seçmen sayısında 2 milyon değil 5 milyon artış var.
fakat kullanılan toplam oydaki fark 1.800 bin.
MHP nin aldığı fazla oy sayısı 1.800 bin..
gerisini tekrarlamaya gerek yok herhalde..
Chp nin sevinme nedeni hdp nin barajı geçmesi değil iktidar ümidi doğduğu içindir..
cumhurbaşkanlığında kayma sözkonusu değil katılımın düşüklüğü o oranı doğurdu..
demin hastanedeydim hatta adres vereyim ümraniye hisar hospital :) bi baktım acilden içeri yüzü kıpkırmızı biçimde beyaz kuğu gibi 3 trilyonluk arabasından inen aga bey girdi :) belli sıkıntılı dün gece uyumamış.
Akpartinin yanlış politikaları, Erdoğan'ın tek adam tutumu, başkanlık ısrarı , açılım fiyaskosu bu tablonun baş mimarı. Miilet artık bir dur demek istedi bana kalırsa. Mhp ve Chp başkanlarının ve kadrolarının koalisyon hükümeti kursalarda bu ülkeyi yönetemeyeceklerini kendileri de halk da çok iyi biliyor. Koalisyonun kargaşadan başka birşey getirmeyeceği düşüncesindeyim. Akpartinin iyi bir kadro kurup geçmişten ders alıp başlıca ekonomi, dış politika ve çözüm süreciyle ilgili oturup düşünüp güzel çözümler üretmesi gerektiğini düşünüyorum. Tek adam sevdasıyla bu iş yürümez. Ülkenin yüzde 50-60 lık kesmi bizi alakadar etmez politikasıyla bu işler yürümez. Benim kürt kardeşlerim diye bağır çağır yapıp chplilere dinsiz,mhplilere çakma milliyetçi gözüyle bakıp bu işler yürümez. Kürtler açık ve net tavrını ortaya koydu.
Hdp'ye giden oyların %80i akpartiden. Chp den kaymanın ufak olduğunu düşünüyorum, olmasa da barajı geçeceklerdi. Bu sürecin iyi değelendirilip milletin ,ülkenin hayrına, bekasına ne faydalıysa o adımlar uygulanmalı. Olan yine millete olacak çünkü.
Bir Akpartili olarak bu seçimde bilerek sandığa gitmedim. Sebebi Erdoğan'ın artık işi abarttığı düşüncesindeydim ve bu sonucu bekliyordum. Bence halkın bu tepkisi iyi değerlendirilmeli. Sonuç olarak akpartiye oy veriyorum ancak ağam,paşam mantığında değilim. Yanlış politikalarını acilen düzeltip iyi bir kadroyla geçişten ders alıp gelmeleri lazım. Koalisyon hükümeti bu ülkeye zarardan başka birşey getirmez. Saygılar...
sandığa gitmeyince yanlış politikayı yinede desteklemiş oluyorsunuz farkında mısınız ?
başarıyı tartışırızda rte öyle bir hesap yapıyorsa öyle bir koalisyonun ilk işinin 4 eski bakanı yüce divana göndermek olacağını bununda akp yi çok sarsacağınıda düşünmeli..
valla ak partinin bi tokat yiyip biraz silkelenmesi, 2002-2009 arasındaki tutumuna tekrar yaklaşması gerekiyordu. onun yerine aziz milletimiz sağolsun en okkalısından bi osmanlı şamarı indirdi. :D
benim de yaşım 37. koalisyon da gördüm kriz de gördüm. her seferinde zengin biraz daha zengin olur. fakir biraz daha fakirleşir, aradaki makas açılır. orta direk gittikçe kaybolur. babam çıkrıkçılar yokuşunda esnaftı, 80lı yıllarda kendine istediği evi alıyordu. 90 lı yıllarda abilerimi evlendirirken de rahat ev alabiliyordu, sonra 94 krizi, 2001 krizi. ben evleneceğim zaman elde avuçta ne varsa satıp da anca ev alabildi bana. şimdi abim devam ediyor babamın işine. son krizden sonra değil çocuklarına ev almak araba bile alamıyor. olacak olan budur, bu sefer de farklı bir şey olmaz. onun dışında:
1- bu ülkede seçimler manüple ediliyor deniyordu, demek ki öyle değilmiş, başka dinamikler varmış
2- bu heriflerin seçimle gideceğine inanıyor musunuz deniyordu? valla geldikleri gibi giderler, milletimiz getirdiği gibi götürür de, yerine başka bi hareket geliverir
3- bizim insanımız krizden falan hiç etkilenmez, ayağını yorganına göre uzatmaz, geçmişten ders almaz. başkalarına tavsiye verir ama kendisi uygulamaz. örnek: bu konuda aman ha kriz var paraları savurmayın yakında bulamayacaksınız diyen kardeşlerim bir sonraki konularında bilmem kaç yüzbin tl lere mercedesler, porsche ler, ferrari ler alma mevzuu açarlar. bize de bu ne perhiz bu ne lahana turşusu demek düşer
Akpartinin yanlış politikaları, Erdoğan'ın tek adam tutumu, başkanlık ısrarı , açılım fiyaskosu bu tablonun baş mimarı. Miilet artık bir dur demek istedi bana kalırsa. Mhp ve Chp başkanlarının ve kadrolarının koalisyon hükümeti kursalarda bu ülkeyi yönetemeyeceklerini kendileri de halk da çok iyi biliyor. Koalisyonun kargaşadan başka birşey getirmeyeceği düşüncesindeyim. Akpartinin iyi bir kadro kurup geçmişten ders alıp başlıca ekonomi, dış politika ve çözüm süreciyle ilgili oturup düşünüp güzel çözümler üretmesi gerektiğini düşünüyorum. Tek adam sevdasıyla bu iş yürümez. Ülkenin yüzde 50-60 lık kesmi bizi alakadar etmez politikasıyla bu işler yürümez. Benim kürt kardeşlerim diye bağır çağır yapıp chplilere dinsiz,mhplilere çakma milliyetçi gözüyle bakıp bu işler yürümez. Kürtler açık ve net tavrını ortaya koydu.
Hdp'ye giden oyların %80i akpartiden. Chp den kaymanın ufak olduğunu düşünüyorum, olmasa da barajı geçeceklerdi. Bu sürecin iyi değelendirilip milletin ,ülkenin hayrına, bekasına ne faydalıysa o adımlar uygulanmalı. Olan yine millete olacak çünkü.
Bir Akpartili olarak bu seçimde bilerek sandığa gitmedim. Sebebi Erdoğan'ın artık işi abarttığı düşüncesindeydim ve bu sonucu bekliyordum. Bence halkın bu tepkisi iyi değerlendirilmeli. Sonuç olarak akpartiye oy veriyorum ancak ağam,paşam mantığında değilim. Yanlış politikalarını acilen düzeltip iyi bir kadroyla geçişten ders alıp gelmeleri lazım. Koalisyon hükümeti bu ülkeye zarardan başka birşey getirmez. Saygılar...
Ağzınıza sağlık..
OrcunInce
08-06-2015, 14:39
Herşey olması gerektiği gibi oldu.
Kimse kusura bakmasın ama ekonomi bıdı bıdı diye konuşmak çok saçma, paraya kendini satmaktan farksız.
AKP'nin bir derse ihtiyacı vardı, aldı da.
Ümit edelim de bunu idrak edebilecek kadar zeki olsunlar.
SULTANOGLU
08-06-2015, 14:39
Sanırım son koalisyon hükümeti 2002 de olmuştu, ee buda 13 yıl önce ediyor. Bana lütfen biri 13 yıl önce koalisyondan ne hatırladığını söyleyebilir mi ? ben 17 yaşındaydım hani başka hobilerim vardı politikayla pek ilgilenmezdimde, aramızda yaşı bir hayli küçük olup sanırım o sıralar baya bir politikayla iç içe olan ve koalisyonun ülkemiz adına kötü olacağını düşünenler varda. Cahilliğimi mazur görün.
streetracer_nos
08-06-2015, 14:50
Koalisyon çok başlılıktan farksız.Günlük hayatta görüşleri birbirine zıt olan partiler nasıl ortak karar alsınlar..
darkmoon
08-06-2015, 14:53
kimse ekonomi batsın istemiyor istemezde ama kimse baskıcı bir rejimde istemiyor dayatmalarla zorla insanlara bir şeyler empoze etmekde çok yanlış. bunu genele yazıyorum bütün partiler sistemler için geçerli..
iş özgürlükler olursa insanlar ekonomi falan tanımaz kimsede çocuklarını baskıcı "bizim dediğimiz olucak o kadar" tarzı bir sistemin içinde yetiştirmek istemez..
streetracer_nos
08-06-2015, 14:53
Bu arada tüm bu basın , oyuncu , sanatçı tayfasıda ne kadar Hdp meraklısıymış demekki böyle bi akım bekliyolarmış ...
Sanırım son koalisyon hükümeti 2002 de olmuştu, ee buda 13 yıl önce ediyor. Bana lütfen biri 13 yıl önce koalisyondan ne hatırladığını söyleyebilir mi ? ben 17 yaşındaydım hani başka hobilerim vardı politikayla pek ilgilenmezdimde, aramızda yaşı bir hayli küçük olup sanırım o sıralar baya bir politikayla iç içe olan ve koalisyonun ülkemiz adına kötü olacağını düşünenler varda. Cahilliğimi mazur görün.
+1
Bende son koalisyon zamanında 12,5 falandım
şurda yazılanları okuyorum da inanamıyorum çoguna.
siz akp dışındaki herhangi bir partinin tek başına iktidar olacağını mı sanıyordunuz? ya da chp + mhp yeterli çogunluga ulaşacak falan?
akp'nin indirilmesinin tek yolu vardu, hdp'nin barajı geçmesi ( pkk vs diyen olacaktır. doğrudur. pkk'ya en çok destek veren ikinci partidir. birincisi için bkz.akp ).
yapılabilecek en harika şey : geçici 3 'lü bi hükümet kurar, tüm ak itleri yargılar, asgari ücreti de yukarı çekip akp tabanından oy çalarak erken seçim için hazırlık yaparsın.
en aptalca şey ise erken seçim olur. ben yemin olsun gider veririm oyumu akpye.
her ne koşulla olursa olsun, herhangi bir paartinin akp ile koalisyon kurması da, Bahçeli'nin "ben ülke yönetemem ama güzel ana muhalefet olurum yaaae" demesi de vatana ihanettir.
yukarda birileri " demekki daha önceki seçimlerde şaibe vs yokmuş" tarzında bişeyler yazılmış. bu seçim sonuçlarından yola çıkarak öyle bi düşünceye ulaşmayın. binlerce insan sabah 6'dan akşam 9'a kadar nöbet tuttu. gerektiğinde avukatlar okuldan okula koştular anayasayı anlatmak için.
korkacak bişey yok arkadaşlar. herşey güzel olacak inşallah..
BurakOzdemir
08-06-2015, 15:51
şurda yazılanları okuyorum da inanamıyorum çoguna.
siz akp dışındaki herhangi bir partinin tek başına iktidar olacağını mı sanıyordunuz? ya da chp + mhp yeterli çogunluga ulaşacak falan?
akp'nin indirilmesinin tek yolu vardu, hdp'nin barajı geçmesi ( pkk vs diyen olacaktır. doğrudur. pkk'ya en çok destek veren ikinci partidir. birincisi için bkz.akp ).
yapılabilecek en harika şey : geçici 3 'lü bi hükümet kurar, tüm ak itleri yargılar, asgari ücreti de yukarı çekip akp tabanından oy çalarak erken seçim için hazırlık yaparsın.
en aptalca şey ise erken seçim olur. ben yemin olsun gider veririm oyumu akpye.
her ne koşulla olursa olsun, herhangi bir paartinin akp ile koalisyon kurması da, Bahçeli'nin "ben ülke yönetemem ama güzel ana muhalefet olurum yaaae" demesi de vatana ihanettir.
yukarda birileri " demekki daha önceki seçimlerde şaibe vs yokmuş" tarzında bişeyler yazılmış. bu seçim sonuçlarından yola çıkarak öyle bi düşünceye ulaşmayın. binlerce insan sabah 6'dan akşam 9'a kadar nöbet tuttu. gerektiğinde avukatlar okuldan okula koştular anayasayı anlatmak için.
korkacak bişey yok arkadaşlar. herşey güzel olacak inşallah..
ne saçma sapan yazıyosun amk ne vatana ihaneti boş boş yazmıssın.
pkkyla mı ? hırsızla mı ? hdpye oy verdiren sol görüşlemi koalisyon yapılcak ?
ne saçma sapan yazıyosun amk ne vatana ihaneti boş boş yazmıssın.
pkkyla mı ? hırsızla mı ? hdpye oy verdiren sol görüşlemi koalisyon yapılcak ?
al amk akp seçmeninin mhp versiyonu. bi bitmeniz amk
yıllardır muhalefetti de ne yaptı?
o iş öyle kendini naza çeken yeni gelin gibi " gelip benle koalisyon isteyecekler. o zaman istedigimi alicam :$ " demekle de " ben milliyetçiyim ana muhalefet olurum ya da erken seçim olsun lalalla" demekle olmuyor.
akıllı olun biraz da şu akp gitsin. sonra nasıl olsa ak *** kara *** belli olur
2002de bahçeli erken seçime götürmüştü ve akp iktidar olmuştu. Hatırlatayım istedim.
2002de bahçeli erken seçime götürmüştü ve akp iktidar olmuştu. Hatırlatayım istedim.
Neyi niye hatırlatıyorsun ki aga?
sanıyor ki mhp'nin 2-3 puan artırmasının sebebi mhp'nin doğru siyaseti. Değil. oylarının artmasının sebebi hem akpnin yanlış siyaseti hem de bilinçli milliyetçi bir kesimin Hdp'ye oy vermeyi midesi kaldırmadıgı için mhp'ye vermesidir.
matematik belli. Bahçeli koalisyon kurmazsa erken seçime gidilir ( chp, akp ile kurmazsa tabiki ).
erken seçin de tek başına akp iktidarı demek oluyor. rte gerekirse her okula eli silahlı polis koyar ama yine tek parti çıkartır burdan. Polis adamın elinde, asker, yargı, herşey.. adam erken seçimde her okula eli silahlı adam koyup oy ve ötesi ya da diger gönüllüleri sokmasa, oyları ben sarayda saydırcam dese kim ne diyebilir?
bu bir firsattır. ya degerlendirilecek ya da ******* bu milleti diyip siktirip gidip akp çocuk kollarına kaydımı yaptırıp çekirdekten akpli olucam.
Dün cnn de deniz zeyrekde söylemişti. Hdpnin dışarıdan desteklediği chp mhp koalisyonu kurulur. Akpnin yaptığı tahribatlar giderilir. Yolsuzluklar cumhurbaşkanlığıyla ilgili düzenlemeler vs. Ekonomik düzenlemeler yapılır sonra erken seçime gidilebilir dedi. En mantıklısı bu olur. Bidaha böyle bir fırsat geçmez muhalefetin eline.
devlet bahçeli bu partinin başında durduğu sürece bırakın hükümet kurma koalisyon ortağı olma ana muhalefet bile olamaz barajın az üstünde sürünür durur bi zikimede yaramaz.
Aslına bakarsanız hem sol hem milliyetçi hem de kürtlerin oldupu bir koalisyon neden olamaz ? neden amaç sorunları çözmek değil de sorun çıkartmak üzerine olur ?
hiç empati yapıyor musunuz neden gerilla dediğimiz terör unsurları yokluk açlık sefalet içerisinde öleceğini bile bile dağa çıkıyor ? köylerinde otuturken rahat mı battı diyorsunuz ? hanginiz köyünüzde memleketinizde savaş yaşadı savaş gördü ? kimin evine köyüne bahçesine havan mermisi düştü eşinin dostunun eli kolu parçalandı ? kim sürekli asker yada gerilla tarafından tehdit görerek 2. sınıf insan muamelesi görerek ve ölüm korkusu ile yaşamak ister ? rahat koltuklarımızda oturup dünyayı kurtarmak siyasi oyunları çözmek ne kadar kolay değil mi ? ya bu insanların gerçekten derdi ülkeyi bölmek değil de batı bölgelerinde yaşayan insanlar ile eşit muamele görmek eşit imkanlardan yararlanmak olamaz mı ? ya her grubun her ilin her bölgenin içinde olduğu gibi bu insanların arasında da provakasyon yaratan ajanlar var ise ve işin pislik kısmını ve bu algıyı onlar yaratıyor ise ? Ya bu ülkenin askeri gerçekten haksızlık yaptıysa o bölgedeki insanlara ? her şey tv lerde gördüğümüz yada bize anlatılan gibi değil ise ? tabii bu saydıklarımın terside olabilir dimi ?
şirketten giremiyorum ama youtube den " atilla kıyat tsk ya eleştiriler arena programı " videosunu lütfen seyredin
darkmoon
08-06-2015, 16:16
Eğer bir koalisyon yapılırsa üç partinin ortak uzlaşıcağı tek nokta olur.. onuda herkes az çok tahmin edebiliyor.. buna yüksek ihtimal oy verenlerde destek çıkar olumlu bakar.
Devir artık kutuplaşma değil uzlaşma devridir.
ahmetgurlek
08-06-2015, 16:28
koalisyonlarda yaşanan temel sıkıntı şudur: ekonomik ve diğer yapısal reformların hızla yapılabilmesi için çoğunlukla birden fazla bakanlığın, kamu kurumunun veya kuruluşunun ortak bir şekilde seri adım atması, karar alması gerekir. koalisyonlarda bu bakanlıklar, kurum ve kuruluşlar farklı partilerin dolayısıyla farklı siyasi ve ideolojik grupların elinde olduğu, her grubun kendi zihniyetini kuruma yansıttığı ve kadrolaştığı için ortak karar alınması güçleşir ve genelde taraflar birbirine suç veya çamur atarlar.
BurakOzdemir
08-06-2015, 16:29
Neyi niye hatırlatıyorsun ki aga?
sanıyor ki mhp'nin 2-3 puan artırmasının sebebi mhp'nin doğru siyaseti. Değil. oylarının artmasının sebebi hem akpnin yanlış siyaseti hem de bilinçli milliyetçi bir kesimin Hdp'ye oy vermeyi midesi kaldırmadıgı için mhp'ye vermesidir.
matematik belli. Bahçeli koalisyon kurmazsa erken seçime gidilir ( chp, akp ile kurmazsa tabiki ).
erken seçin de tek başına akp iktidarı demek oluyor. rte gerekirse her okula eli silahlı polis koyar ama yine tek parti çıkartır burdan. Polis adamın elinde, asker, yargı, herşey.. adam erken seçimde her okula eli silahlı adam koyup oy ve ötesi ya da diger gönüllüleri sokmasa, oyları ben sarayda saydırcam dese kim ne diyebilir?
bu bir firsattır. ya degerlendirilecek ya da ******* bu milleti diyip siktirip gidip akp çocuk kollarına kaydımı yaptırıp çekirdekten akpli olucam.
mhp yaptıklarıyla oy attırmadı peki eyvallah mhp nasıl seçenek oldu bu duruşuyla.
mhpyi seçenler diğer partilerle koalisyon yapmasını neden istesin ? fikirler uysa mhpye oy vermezlerdi.
akp seçmeniyle ne alakam var amk omurgalı olmak adam olmak takım tutmak gibi siyasi parti tutmadığım için bi bitmediniz amk mı oluyorum ?
senin yaş 33 olmuş ama duruşun eğri olmuş birader sana hayırlı günler
Hdp den haz etmem, hiçbir zaman da etmeyeceğime adım gibi eminim. Ama adamlar hiç olmazsa dürüst başından beri eylemleri ile söylemleri örtüşüyor.
Genel eş başkanları Hdp değilde farklı bir muhalif partinin genel başkanı olsa siyasi durum çok farklı olabilirdi.
Ülke olarak öyle bir duruma geldik ki HDP gibi bölücü terör örgütünün izdüşümü olan bir partinin meclise girip akepe yi saf dışı bırakmasına seviniyoruz.
Bu bu ülkedeki muhalif partilerin eksikliğidir bence.
Sonuçlara bakıldığında chp nin bu denli etkili bir seçim propagandası yapmış olmasına rağmen oyları önemli derece de artmadı.
Mhp ise akp den dönen tepki oyları ile biraz artış gösterdi. O da hdp ye oy vermeyi reddeden seçmenlere bağlı olarak oldu bence.
Devlet bahçeli biraz daha etkin bir siyaset yapsa daha iyi olur ama muhalif parti başkanı olmaktan öte bir vizyona sahip değil maalesef.
Oy dağılımlarına bakın hdp geçen seçimde akp nin kalesi olmuş birçok doğu şehrinden birinci olarak çıktı.
Sonuç olarak hükümet ne şekilde kurulursa kurulsun, kendi adıma;
Huzurla yaşayacağım, gelirin eşit dağıtıldığı, (hani müslümanız ya komşusu aç yatan bizden değil ya)
Adaletin seçilmişler için tecelli ettiği değil toplumun tüm fertleri için eşit şekilde uygulandığı.
İnsanların "sadaka" ve "biat" kültürüne değil "hakkı olanı aldığı" ve " özgür düşünce" ile hareket edebildiği.
Kişilerin polisten kaçan değil korunmak için polisin desteğini aldığı bir toplumda yaşamayı istiyorum.
Koalisyon kurulursa eğer en çok istediğim şey alttaki fotoda milletle t.şak geçen kişinin ve diğerlerinin yargılanması.
http://img.hurriyet.com.tr/_np/6260/27496260.jpg
Ve şuna hala şaşırıyorum maalesef adamlar bu kadar oy kaybetti ama hala iki ana muhalefet partisinin toplamı kadar oy alıyorlar.
Ya benim dünya görüşümde ve takip ettiğim gündem de bir sıkıntı var ya da insanlar görmüyor/görmek istemiyor bazı şeyleri.
Güzel günler görürüz umarım. Zira kavgadan kime hayır gelmiş ki ?
Çok merak ediyorum,
3'lü koalisyonda Hdp, İçişleri veya Milli Savunma bakanlığını isterse verecekler mi? :)
Bak sana Bilal'e anlatır gibi anlatıcam.
Mhp'nin kemik kitlesi %6-7 civarıdır. bu rakamın belli dönemlerde artmasının sebebi; merkez sağ ya da solun başarısız iktidar ya da muhalefet yapması oluyor. Bana Bahçeli'nin doğru bi siyaset yaptığından bahsetme, zira Mhp kökenli bir aileden gelmeme rağmen götümle gülerim sana.
Bu seçimde insanlar oturdular kendi bölgelerinde kime hangi oyun, neyi ne kadar değiştireceğini hesapladılar ( toplamda 3 mv çıkarabilecek bi yerde mhp'ye vermenin yersiz, chp'ye vermenin mantıklı olması.. 8 mv çıkaracak yerde chp yerine mhp'ye vermenin mantıklı olması bla bla bla ).
Ben oyumu gidip strateji onu gerektirdiği için Mhp'ye verdim. Hdp'yi midem kaldırır mıydı bilmiyorum açıkcası o yüzden atıp tutmayacağım ama Chp'ye de gözüm kapalı verirdim.
Eğer Bahçeli kendi tabanının tepkisini çekmemek için işi agırdan alıyorsa, buna mantık çerçevesinde yaklaşırım. Ama erken seçime gidilmesine sebebiyet verirse, 2002 seçimlerini anımsatır, Ahmet'in yerine geçmesini isterim. Zira ahmet davutoğlu'ndan daha faydalı olmuş olur akpye.
ben 33 yaşındayım birader. En azından artık eğri durabiliyorum. Dik durucam diye ayakta zikilmekten de domalmış beklemekten de yoruldum.
Bu hükümet yargılanır. askeriye, yargı düzene girer ve sonrasında erken seçim yapılır. bunun dışındaki tüm seçenekler, akp ile x partinin koalisyonu anlamına gelir. Bir diger deyişle; sen dik dururken zikilirsin, ben egri büğrü dururken.
rebeloghy
08-06-2015, 16:52
Silahlı örgüt kurmanın hesabını verirler önce.
Sonra kürt halkını temsil edecek parti elbette mecliste olmalıdır, demokrasi gereği.
Ama dün peşmergesin elinde mayın kumandası , kankaların bugün dağda hazır bekliyor , sen takım elbise giyip meclise girince çözülecek mi sorunlar ???
Sıkıntı burada abi , demokratik hareket edilmedi. Hatta insancıl hareket edilmedi. Şehit kanı olan ellerini meclise sokarsan istenmezsin orada.
Önce kaçak elektriğin hesabını verecekler , kaçakçılıkla geçinmeyi bırakacaklar , tehdit ederek her otoparkı gece klubünü ele geçirmeyi bırakacaklar.
Hesap verdikten sonra eşitlik isteyecekler ki kabul görsünler.
Zaten eşit yaşamıyoruz. Biz vergi veriyoruz , kürtler vermiyor. Biz parayla kullanıyoruz onlar bedava .
Hangi eşitlik ? Ben kürtçe konuşayım ama ömür boyu kaçakçılık mayfacılık terörcülük vergisizlik gibi haklarla yaşayayım. Bence güzel alış veriş kim neyden şikayet ediyor ?
Hala barışmış , eşitlikmiş, savunmaya bunca kaynak ayrılıyor ; diyarbakırdan başlayıp kars'a kadar her dağı ova yapana kadar bombaları sokarsın ağızlarına , götü yiyen çıksın o dağlara ?
Kaçakçılık yapanları dikersin sınıra tabela diye , kaçırsın bakalım .
Kesersin adanadan sonrasına giden elektriği , götlerinde mum yakarak yaşasınlar bakalım lambalar.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti böyle tavır koymadığı sürece halk ne meclise kabul edebilir içine sinerek , ne dağda kabul edebilir...
Çok merak ediyorum,
3'lü koalisyonda Hdp, İçişleri veya Milli Savunma bakanlığını isterse verecekler mi? :)
Sonuçlar netleşmeye başladığında aklıma ilk gelen soru bu oldu...
BurakOzdemir
08-06-2015, 16:58
Mhp'nin kemik kitlesi %6-7 civarıdır. bu rakamın belli dönemlerde artmasının sebebi; merkez sağ ya da solun başarısız iktidar ya da muhalefet yapması oluyor. Bana Bahçeli'nin doğru bi siyaset yaptığından bahsetme, zira Mhp kökenli bir aileden gelmeme rağmen götümle gülerim sana.
Bu seçimde insanlar oturdular kendi bölgelerinde kime hangi oyun, neyi ne kadar değiştireceğini hesapladılar ( toplamda 3 mv çıkarabilecek bi yerde mhp'ye vermenin yersiz, chp'ye vermenin mantıklı olması.. 8 mv çıkaracak yerde chp yerine mhp'ye vermenin mantıklı olması bla bla bla ).
Ben oyumu gidip strateji onu gerektirdiği için Mhp'ye verdim. Hdp'yi midem kaldırır mıydı bilmiyorum açıkcası o yüzden atıp tutmayacağım ama Chp'ye de gözüm kapalı verirdim.
Eğer Bahçeli kendi tabanının tepkisini çekmemek için işi agırdan alıyorsa, buna mantık çerçevesinde yaklaşırım. Ama erken seçime gidilmesine sebebiyet verirse, 2002 seçimlerini anımsatır, Ahmet'in yerine geçmesini isterim. Zira ahmet davutoğlu'ndan daha faydalı olmuş olur akpye.
ben 33 yaşındayım birader. En azından artık eğri durabiliyorum. Dik durucam diye ayakta zikilmekten de domalmış beklemekten de yoruldum.
Bu hükümet yargılanır. askeriye, yargı düzene girer ve sonrasında erken seçim yapılır. bunun dışındaki tüm seçenekler, akp ile x partinin koalisyonu anlamına gelir. Bir diger deyişle; sen dik dururken zikilirsin, ben egri büğrü dururken.
arkadaş anlatamıyormuyum? bahçeli değil ideoloji burda önemli olan.
sen iddia oranı gibi bakarsın ben başka bakarım o kadar açık.
ErkanCanS
08-06-2015, 17:19
Sandıktan bize tek bir oy dahi çıkmasa, İslamdan, İnsaniyetçilikten, Türkçülükten asla vazgeçmeyiz...
Biz politikacı değil, bir Davanın takipçileriyiz !
Başbuğ Alparslan Türkeş.
Bu partinin felsefesi budur. Her partiye nasip olmayacak kirmizi cizgileri vardir.İsteyen istedigi kadar egilip bukulebilir , Mhp de degil egilmek bu konuda ufak bir hareketlilik olsa dahi taban tavan olur partide illegalite baslar.
Sandıktan bize tek bir oy dahi çıkmasa, İslamdan, İnsaniyetçilikten, Türkçülükten asla vazgeçmeyiz...
Başbuğ Alparslan Türkeş.
Bu partinin felsefesi budur. Her partiye nasip olmayacak kirmizi cizgileri vardir.İsteyen istedigi kadar egilip bukulebilir , Mhp de degil egilmek bu konuda ufak bir hareketlilik olsa dahi taban tavan olur partide illegalite baslar.
çözüm ne peki?
akp ile x partinin koalisyon hükümeti kurması mı yoksa erken seçim mi hemen?
ErkanCanS
08-06-2015, 18:20
Eger partiler tukurduklerini yalamazlarsa koalisyon ihtimali yok gibi gozukuyor.Erken secimde akp oylarini arttiramaz diye dusunuyorum cunku il duzeyinde oy degisimlerine bakarsaniz , kaybedilen oylarin etnik kokenli oylar oldugunu gorursunuz.Akp bunu goz onunde bulundurarak azinlik hukumeti kurmak isteyebilir. 3 secenektede akp ciddi bir bunalima girecek.Onemli olan bu bunalimi butun ulkeye yaymalarina izin vermemek.24 saattir sosyal medyayi akp yandaslari propaganda araci olarak kullaniyor. Milliyetcilik naralari atarak kendilerini komik duruma dusurdukleride bir gercek.Yakinda teror olaylari bas gostermeye baslayacak mesela.Gundemde teror olaylari varken insanlara suleyman sah tapelerini ( mit mustesarinin soyledikleri) hatirlatmakta fayda var.Herkes kendi cevresine biseyler anlatsa bir sekilde muhalif sayisi artar diye dusunuyorum.İnsanlarla dalga gecerek degil , adam gibi konusulunca cokta guzel dinliyorlar.Her aksam havuz medyasinin haberlerine inanan insanlarin esine dostuna komsusuna inanmamasi cok zor bence.
Başbuğ Alparslan Türkeş.
Ağzın bal yesin.
Keşke her mhp'liyim diyen bunu unutmasa, Bahçeliye atıp tutanlar evet yaşlı olabilir, yeterince dinamikliğini gösteremeyebilir, lakin başkanlığını yaptığı süre boyunca partinin kuruluş çizgisini bozmadı, kimsenin karşısında eğilip bükülmedi, gençleri sokağa çıkartıpta kimsenin canının yanmasını, başka partilerin kendi partisi üzerinde nemalanmasına izin vermedi, kasedi çıkan mhplileri bile 2dk partide barındırmadı, Koray Aydın'ı yüce divana göndererek aklanıp geri dönmesini bekledi, karşılaşılan sorunlarla hep net tavrını ortaya koydu.
Dün gece ki yaptığı açıklamada bile kesin konuştu hırsızla, rüşvetçiyle, çalan-çırpanla koalisyon kesinlikle olmayacak şeklinde..
Asil kriz koalisyonla gelir
Çok güzel bir çözüm
Hdp,Mhp CHP yi azınlık iktidarı yapar.
Komisyonlar kurulur 17,25 davası tekrar açılır,
Devletin tüm kurumları 3 parti tarafindan tekrar bagimsizlastirilir.
Burokratlar mudurlukler istihbarat ordu polis hepsi temizlenir.
Asgari ucreti 1500 emekliye de cift ikramiye verirler.
1 senede bunları çözüp erken seçime giderler.
Erdogan yurt dışına kaçar diger hirsizlarla pesinden gider.
Eger ocalan ev hapsi ile çıkarsa silahlari betonlarla gomerlerse akp baraji geçemez
Bu saatten sonra ya savas yaparsin hdp ile yada birkac seyden feragat edersin...
Savasacak paşa yok ordu gotunden korkuyor kimse oglunu daga savasmaya gondermek istemiyor
Bu seneryo gerceklesirse akp biter.
Bunun disinda ki her olasılık bence chp mhp hdp ye oy kaybettirir.
Mutlu Değerli
08-06-2015, 23:14
Velhasıl bu seçim Tayyibin istedigi gibi olmadı.
Bu saatten sonra bi seçim yapılsa akpnin oyları ya düşer ya sabit kalır. Artacak, yine hükümet olacak diyenler inanıyolarmı acaba bu söylediklerine ?
Son 4-5senede akpnin yalpaladığını görenler oylarını MHPye kaydırdı. Aynı şekil hdpnin vaadlerine kulak asmayan kürtlerde oylarını başka partilere verdiler. Doğuda akpye oy veren kişiler bu seçim bi kumpasamı getirildiler ne olduysa artık hdpye oylarını verdiler.
Ben fetocu kesiminde oylarını hdpye verdiği düşüncesindeyim.
devlet bahçeli bu partinin başında durduğu sürece bırakın hükümet kurma koalisyon ortağı olma ana muhalefet bile olamaz barajın az üstünde sürünür durur bi zikimede yaramaz.
Aslına bakarsanız hem sol hem milliyetçi hem de kürtlerin oldupu bir koalisyon neden olamaz ? neden amaç sorunları çözmek değil de sorun çıkartmak üzerine olur ?
hiç empati yapıyor musunuz neden gerilla dediğimiz terör unsurları yokluk açlık sefalet içerisinde öleceğini bile bile dağa çıkıyor ? köylerinde otuturken rahat mı battı diyorsunuz ? hanginiz köyünüzde memleketinizde savaş yaşadı savaş gördü ? kimin evine köyüne bahçesine havan mermisi düştü eşinin dostunun eli kolu parçalandı ? kim sürekli asker yada gerilla tarafından tehdit görerek 2. sınıf insan muamelesi görerek ve ölüm korkusu ile yaşamak ister ? rahat koltuklarımızda oturup dünyayı kurtarmak siyasi oyunları çözmek ne kadar kolay değil mi ? ya bu insanların gerçekten derdi ülkeyi bölmek değil de batı bölgelerinde yaşayan insanlar ile eşit muamele görmek eşit imkanlardan yararlanmak olamaz mı ? ya her grubun her ilin her bölgenin içinde olduğu gibi bu insanların arasında da provakasyon yaratan ajanlar var ise ve işin pislik kısmını ve bu algıyı onlar yaratıyor ise ? Ya bu ülkenin askeri gerçekten haksızlık yaptıysa o bölgedeki insanlara ? her şey tv lerde gördüğümüz yada bize anlatılan gibi değil ise ? tabii bu saydıklarımın terside olabilir dimi ?
şirketten giremiyorum ama youtube den " atilla kıyat tsk ya eleştiriler arena programı " videosunu lütfen seyredin
Eline sağlık abi çok güzel yazmışsın :)
https://www.facebook.com/AkbasHasanHasanAkbas/videos/10153063159373208/?pnref=story
63owen63
08-06-2015, 23:51
Akepe de lucescu sesleri..
Çok merak ediyorum,
Hdp olası chp mhp azınlık hükümetine dışarıdan destek vereceğini açıkladı..
Yaşça benden büyüksünüz. Azınlık hükümetine dışarıdan destek vermenin mealini eminim benden iyi biliyorsunuzdur..
Akepe de lucescu sesleri..
Şaka bir yana yunanistanda sakız adasında yaşayan bir yakınım biraz önce yunan televizyonları erdoğanın yurtdışına kaçtığını söylüyor dedi.
Onurkk06
09-06-2015, 00:19
Yahu hdp nin oyunun yükselmesini CHP ile MHP ye bağlayan yüksek baya yüksek bi akpli kesim var ve baya fazla acaba sırf gıcıklık olsun diye mi söylüyorlar yoksa beyin gerekli salgıları yapmıyor mu anlamadım pkk ya açıkça destek veren bitmiş terörü canlandıran MHP mi CHP miydi?
Acaba diyorum nezaman bir bütün olup türk benlığimizi korumaya geçicez? Kürt milliyetçiğini adamlar azim ve kararlılıgıyla 5 sene içerisinde sözüm ona türk milliyetçileri mhp ile eşit sayıda meclıse milletvekili sokabılıyorken bız neden hala aynı yerımızde sayıyoruz.hıcbır partı yandaşı olmadım olmıycamda.sağ sol görüş zamanı partilerin kuruldugu senede kalsın artık ileriyi görelim ya hep beraber kardeşlik yada bu saaten sonra ayakta kalan yaşasın !!
Bi kaç günden beri siyasileri aktif olarak TV de görmeyince bi huzur mutululuk geldi sanki her ne kadar kendi içlerinde yoğun görüşmeler oluyorsa da mümkünse kendi içlerinde devam etsinler.
Gelelim seçimlere;
Evvela Türkiye de koalisyon korkutması seçimden önce çok uç noktadaydı bunuda iktidar partisi sonucun böyle olduğunu kestirebildiği için son zamanlarda insanlara kasıtlı empoze etmeye çalıştı.Sürekli verilen demeçlerde koalisyon olursa ülke batar çöker mahvoluruz gibi söylemlerde bulundular.
Evet geçmiş zamanlarda yaşanan örneklerde iyi sonuçlar vermediği açık ama bu ilerisi içinde aynı şeylerin yaşanacağının garantisi değildir
Şöyleki iktidar partisi oyların vermiş olduğu rahatlıkla tek parti hükümetinin kısa ve uzun vadede artık yarardan öte zarara doğru gitmesine yol açmıştır
Hoyratça harcanan paralar keyfi verilen kararlar tüm suçların örtbas edilmesi her bir karış toprağın peşkeş çekilmesi yandaşlar yalakalar ....
Halbuki Avrupanın bir çok ülkesinde yıllarca koalisyon hükümetleri kuruldu şöyleki mesela İviçre de 1959-2008 yılları arasında dörtlü koalisyon hükümeti hüküm sürmüş adamlar koalisyondan ne çektilerse artık !!! Dünyanın en zengin refah seviyesi en yüksek ülke konumundalar Almanya da mesela şu an ülke olarak çok zor durumda!! çünkü mevcut yönetim koalisyon hükümeti Finlandiya Danimarka Fransa İtalya daha bir çok örnek ne hikmetse hepside fakirleşmiş..!!
Demokrasi kavramından o kadar uzaklaşmış haldeyizki ortak payda diye birşey kalmadı yaptım oldu bitti işine gelirse... nokta.
Şimdi HDP nin bu kadar üst noktalara taşınmasından birçoğumuzun rahatsız olduğu açık ve net.Lakin seçilip meclise gelmesine rağmen şu saatten sonra göz yummanın yok saymanın hiç bir mantığı yok.
CHP nin ve MHP nin oylarının çok yüksek olmamasını ben çok normal karşılıyorum ve çok net eminimki ağızlarıyla kuş tutsalar ancak bu k seviyede olurlardı çünkü maalsef o kadar kutuplaştırıldık ki dinlemeyen anlamayan görmek istemeyen çok büyük bir kitle var
Şöyle düşünün Soma da bu seçimlerde 1. parti AKP şimdi ne vaat ederseniz edin farkedebilir mi mümkün değil..
Benim gönlümden geçen kesin kez AKP nin olmadığı bir koalisyon bunun bir kaç nedeni var
Demokrosinin yeniden yapılanması ve tüm birimlerin silkelenmesi gerekli ve elbetteki üstü kapatılan birçok şeyin açığa çıkması ve hesabı sorulması gereklidir
Milletin bi tarafına koyupta ihale üstüne ihale alanların hesabı ?
Tüm arazileri yandaşa dağıtan Toki nin hesabı ?
Ülke ekonomisini canlı tutan!!! katkısı olan altınları kaçırmakla uğraşan yalılarına kaçak kat çıkanın hesabı ?
Makara bakara sallayanların rüşvet çikolatalarını evde hüpletenlerin hesabı ?
Kolunda lux bir ev parası kadar saat bağışlanan ( rüşvet değil!! ) ların hesabı ?
Evde para sayma makinası çıkıpta onu bunu sattıkta ondan evde para var diyenlerin hesabı ?
Çerez parasına mal olan araba saltanatının hesabı ?
Kaçak sarayın hesabı ?
Örtülü ödenekten harcanan milyarlarca TL nin hesabı ?
Seni hiç unuturmuyuz ,
Babacığının paralarını kamyonlarla evden çıkartan ne iş yaptığı belli olmayan bazen milli eğitim bakanı olan telefonla konuşurken anlama zorluğu yaşayan zatın hesabı ?
Bunların hesabını sorabilecek durumda ve imkanda olan partiler şu an mevcut biz gerekeni elimizden geleni yaptık sıra onlarda
Bu AKP nin isteyeceği en son şeydir o yüzden ilk olarak AKP+ X partisi şeklindeki koalisyon için zorlayacaktır olmadı ne yapıp edip erken seçime gidecektir
Çünkü alnı AK değil biliyor ki kendisinin muhalafet olduğu meclis içerisinde yerle bir olurlar
Bu sebeple süreç sıkıntılı ve sancılı olacaktır benim şahsi düşüncem Ak Parti ile koalisyona giren yanar kaybeder
Milletimiz için vatanımız için hayırılısı neyse o olsun biz vatandaşlık görevimizi yapıp oyumuzu attık..
free-hifi
09-06-2015, 09:35
aşırı milliyetçiyim eğer 4 bakan ve diğerleri yüce divana verilirse dokunulmazlık kaldırılırsa akp hükümetinin yolsuzluklarından hesap sorulacaksa chp-mhp-hdp koalisyonunu desteklerim
lnd_samet
09-06-2015, 10:36
hdp tayyipten hesap sormak istiyor.
ve chp de mhp de. ortak nokta tek o yüzden.
ve her ne kadar mhp ile aynı sayıda vekil sayısı olsada. dışarıdan desteklemeyi göze almış azınlık hükümetini.
işin sonu. chp--mhp ve hdp desteklemesine yakınız bence.
Bence şu dönemde AKP den alınan iktidar, gelecek olan ekonomik krizde dahil olmak üzere yaşanacak dış politika sorunlarının hepsi koalisyon hükümetine yansıtılacak. Cok iyi örgütlenip,halkın ağzından iyi siyaset yapıyor AKP. Bence bu seçimde MHP, HDP, CHP birkaç vekilini AKP ye kaydırıp iktidar olmasını sağlamalı. Zaten seçimin sonucundan memnun değil suan akp. RTE den ses bile çıkmıyor kaç gün oldu. Bu seçimden sonra oluşacak her sorunda iyi bir muhalefet bir sonraki seçimde AKP'nin ayağını siyasetten bile keser.
lnd_samet
09-06-2015, 10:40
doğru diyosunuzda, koalisyon gelirsede bunların yedikleri bütün bokları püsürleri ortaya döküp itin götüne sokup akp yi tamamen bitirmek gibi bir şansta var ellerinde.
Mhp-Chp-Hdp koalisyonunun her türlüsünden Mhp zararlı çıkar geçmişte bunun örneği mevcut. Devlet Bahçeli kesinlikle bu tür bir koalisyona girmez. Kaldıki seçim gecesi yaptığı açıklamada koalisyona kapıyı kapattı zaten. Benim düşüncem %90 eylülde erken seçim olacak bu süreçte de Akp dışarıdan Hdp yada Chp nin desteğiyle azınlık hükümeti kurar. Onun dışında da koalisyon olacaksa eğer Akp-Hdp arasında olur.
Ahmetfikri
09-06-2015, 10:48
eğer zorla erken seçimi dayatırlarsa mhp karlı çıkar çünkü hala kararsız mhp oyu akpde erken seçim kesin dönüşü getirebilir
akp koalisyon azınlık hiç bir şekilde hükümet kuramaz bu durumda chp-mhp içerden yada dışardan hdp koalisyonuna hayırlı olsun diyebiliriz
(sırrı süreyya bi açıklamasında mhp ile koalisyon yapmaktan çekincemiz yok demişti)
Korollacı
09-06-2015, 10:55
vayy beee kım derdı kı hdp ıle mhp hukumet kuracak hayalı bıle sacmalıktı sımdı ıse olabılırlıgı yuksek :D demek kı mevzu vatan mıllet sakarya degılmıss veya turkluk yada kurtluk degılmıs.. bunların ben alayınınnn...
vayy beee kım derdı kı hdp ıle mhp hukumet kuracak hayalı bıle sacmalıktı sımdı ıse olabılırlıgı yuksek :D demek kı mevzu vatan mıllet sakarya degılmıss veya turkluk yada kurtluk degılmıs.. bunların ben alayınınnn...
Algı yönetimi meyvelerini vermeye başlamış.
Yukarıda da yazdım tekrar yazayım, Mhp içinde hpd nin olacağı hiç bir koalisyona ortaklığa kesinlikle girmez.
Kolisyonla hükümet kurmak zorundalar. Eğer olurda kurmazlarsa;
Halk koalisyon olun diye oy verdik diyecek ve siz bunu kendi menfaatleriniz için yapmadınız ve yine bizi oy vermeye sürüklediniz diyecek. Hangi parti koalisyonu başaramazsa; örnewğin AKP kurmak istemedi o zaman AKp yi cezalandırcak.
AKP yanaştı MHP ben yanaşmam dedi o zaman MHP yi cezalandıracak.
AKP li kürtler bir daha AKP ye oy vermezler bu bir gerçek. AMA AKP den MHP ye kayan oy tekrardan AKP ye kayabilir yada AKP de kalan eski MHP liler tekrardan MHP ye verebilir.
CHP nin oyları hep sabit.
Erkem seçim olursa benim fikrim Ya akp kaybedecek ya mhp kaybedecek. Ama yine koalisyon olacak yine olacak.
MHP ve AKP oturup düşüncek şuan hangisi kendileri için daha iyi diye.
Almanya da var Senelerdir ortak hükümet birşey olmaz meraklanmayın sadece güzel bir dayanışma içinde yönetsinler HİÇBİRŞEY olmaz
SerkanYazgan.
09-06-2015, 11:52
Erken seçimde akp kaybeder. Uzun adamda çıkamaz artık meydanlara. Onun sayesinde bu kadar oy aldı dahada alamaz. Akpden mhpye ve hdpye oy kayar. CHP sabit kalır ve yine koalisyon olur.
Geçti artık o devran, bu ülkeyi adam gibi yönetemeyip herkesi birbirine düşman edersen olacağı buydu. Toplumsal huzur diye birşey bırakmadı adam.
Şuan en iyi koalisyon bence chp-mhp ve dışardan hdp destekli hükümet. BU şans belki birdaha ellerine bile geçmez, rüyalarında görürler o zaman. Bir 15 sene daha devam eder bunlar.
mannerboy
09-06-2015, 12:10
herkez nasılda mutlu hdp nin iç yada dış desteğinden
SULTANOGLU
09-06-2015, 12:57
Evren yazdigin her noktaya virgule kayiliyorum. Bu ne sacma istir ya manyakmidir millet ya ulan zaten bunlar oluyorda niye ozaman ses cikartmiyordun Diye sorarlar adama
Hos baktim facebookta altlara yorum yazanlara, sehit vermiyoduk ozaman noldu kan dokulmemesi zorunuzami gidiodu yaziyorlar. Hakkaten akli yok fikri var bu tip insanlarin.
darkmoon
09-06-2015, 13:04
piyasalar normalleşdi sakinleşdi troller şaşkın.. başka yerden saldırmaya çalışıcaklar büyük ihtimal.
fsunnetci
09-06-2015, 13:46
Ak parti sağlam bir ekonomi kurmuş ki dolar euro fazla speküle edilemedi.ekonomide ki olumsuzluklardan fırsat çıkarmaya çalışanlarda kına yaksınlar,bu ne ahmaklık memleketin kötü gidişhatı bir insanı niye memnun eder ki ? hükümeti kim kurarsa kursun memleket menfaatine çalıştıktan sonra kim olduğu hiç önemli değil isterse HDP olsun Allah yolunu açık eylesin.
eğer zorla erken seçimi dayatırlarsa mhp karlı çıkar çünkü hala kararsız mhp oyu akpde erken seçim kesin dönüşü getirebilir
akp koalisyon azınlık hiç bir şekilde hükümet kuramaz bu durumda chp-mhp içerden yada dışardan hdp koalisyonuna hayırlı olsun diyebiliriz
(sırrı süreyya bi açıklamasında mhp ile koalisyon yapmaktan çekincemiz yok demişti)
herşeyin başladığı 2002 yılında, herşeyi başlatan hamleyi anımsıyor musun?
vectra-tuner
09-06-2015, 14:18
Ekonomi zerre sağlam değil , Faizler şu anda dünyada 10 yıl önceye kıyasla son derece düşük (Fed faktörü) ., Borsa neredeyse %60 tan fazlası yabancının elinde. Özelleştirmeler de bitti., Peşpeşe çıkan Bedelli askerlik ile çöken vatan sevgisi erezyonu, Dolar zaten seçim öncesi 2 ay önce 2.74 lerde idi.... Yani Seçim henüz tam bir etken olmadı,,, Asıl belirsizlik başlasın o zamanda kalırsa kur ve faiz buralarda eywallah... Türkiyede devlet borçsuzmuş gibi gösteriliyor ama aslı öyle değil o işin, Bankalar yurt dışına usd ve euro cinsinden borçlu, bu paraları sendikasyon kredisi olarak alıp , yurt içine soktular... Bu insanlara dağıtılan krediler karşılığı yatan zorunlu karşılıklar ise Merkez bankasının rezervi oluyor... Yani ne kadar çok dışardan para getirip kredi olarak verilirse Merkez bankasının rezervi artıyor. Tamamen insanları aldatmaya yönelik bir sistem. Daha yüzlerce şey sıralanabilir...
Türkiye bundan sonraki belki 10 sene büyüyemeyecek, çünki insanlar kredi borçlusu hemde öyle böyle değil, Tüm kaynaklar krediler üçüncü köprü,havaalanı gibi yerlere gittiğinden kim se para bulamıyor,,, Kendi adamlarının alt taşeronları bile batıyor artık.. Kriz var ve çok güzel bir şekilde örtülüyor.. Fed faizleri artırdığında daha iyi anlarız sanırım
Borca ağalık 3 gün
darkmoon
09-06-2015, 14:42
benim yurtdışı raporlarını okuduğumda fitch olsun fed olsun sanki ak partinin gitmesini olumlu gözle bakıyorlar izlenimi edindim.. raporlar hiç karamsar değil hatta bana olumlu bile geldi..
Fitch ki karamsar yorumlar yapan kurum şu anki belirsilik dışında olumsuz bir şey dememiş oda bilinen bir şey zaten hatta koasliyonu desteklemiş Olası bir koalisyon ekonomi politikaları üzerindeki baskıyı azaltabilir gibi yorumları var fitchin.. sanırım onlarda ak partiden gına gelmiş..
bir iki gün geçti seçimlerden herkes gibi biraz daha mantıklı düşünebilmeye başlamışken birkaç düşüncemi yazmak istedim..
Şimdi Öncelikle herkesin gözü tabiiki Hdp de.. Halihazırda bu kadar güçlenmelerine çanak tutan Akp ile hiçbirşekilde koalisyon kurmayacaklarını defalarca açıkladılar. İyide kendisini bu kadar güçlendiren , imtiyaz tanıyan partiye neden sırt dönüyorlar? Bunun bana göre 1 i çok düşük ihtimalli 2 sebebi olabilir.
1- seçim süresince Akp nin kendilerini terörist gibi göstermesi ve sürekli saldırması ki bu düşük ihtimal olan siyasette bu tarz söylemler çok kolay yenilir yutulur ve unutulur..
2- Hdp nin %13 te kalmak istemeyip dahada güçlenme isteği..
Bu nasıl olabilir? Aslında Hdp nin olası Chp Mhp azinlık koalisyonuna dışardan destek vermesininde altında bu istek yatıyor bence.. Şu an mecliste ülkenin %95 i temsil ediliyor yani dışarda kalan partilerden alınacak - kapılacak adam akıllı bir oy kalmadı..
Hdp Meclis içerisindeki %95 in neresinden pay kapabilir? Mhp den asla. Chp den zaten kendilerininde farkında olduğu emanet alabilecekleri kadar oy aldılar..
Hedeflerinde Akp var..
Kurulacak olası bir Chp Mhp koalisyonunun ilk işi 4 bakanı yüce divana göndermek devletin üst kurullarındaki akp egemenliğine son vermek olacaktır. Bu süreçte özellikle 4 bakanın yüce divandan yırtmak veya kendilerini temize çıkarmak için Akp ile ilgili birsürü olay patlatacağıda yüksek ihtimal.. Sonrasında oluşacak boşluğun ve olaylar silsilesinin Akp için büyük bir kayıbı beraberinde getirmesi de çok yüksek ihtimal.
Yani akıllı yönetilirse Akp yi bir sonraki erkende olsa yapılacak seçimde baraj altında bırakılabilecek bir süreç var önümüzde..
Hdp de bu batan geminin mallarından nemalanmak istiyor benim düşünceme göre.. Boşluğa çıkacak bir % 30 luk oy herkesin iştahını kabartır.. ki açıkçası Hdp nin oy kapabileceği tek potansiyelde şu anda Akp seçmenidir..
Mhp gururu kısa bir müddette olsa bir kenarı bırakıp bir tercih yapmak zorunda..
Ülkeyi bu hale getirenlerimi cezalandıracaklar?
Yoksa istesede istemesede mecliste olan Hdp ye olan haklı kinleri yüzünden hükümet kurulamadan yapılacak bir erken seçimde Akp ye yeniden iktidar olma şansımı tanıyacaklar?
Edit leyemiyorum ilk maddede Hdp yi terörist gibi göstermesi cümlesi biraz yanlış olmuş.. pkk nın bir uzantısı oldukları ve gözümde aynı olduklarını belirtmek istedim..
BurakOzdemir
09-06-2015, 15:50
önceki postlarımda var erken seçim akpye 3 puan kaybettirir mhp 3 puan artar kimse chpye hdpye vermez. erken seçim akpye kaybettirir. eğer çözüm sürecinin filmini çekerse hdp akdoğan öyle diyor. o zaman akp mhp koalisyon olabilir ama o mide kimde var ki ? mhpli olarak bende yok valla...
Cimmeria
09-06-2015, 15:56
Kürt halkının da Türk halkı kadar haklarını almaya ve hayatını barış içerisinde ve eşit haklarda yaşaması gerektiğine inanıyorum.
Aynı şekilde kadın hakları, demokratikleşme, özgürlük, eşitlik vb konular üzerinde konuşmayı bile anlamsız buluyorum bunların hepsi tabii ki her insanın temel hakkı.
Bunlar için eğer hdp meclise girmeli ise girsin ve türkiyenin partisi olsun siyasetini yapsın eyvallah, kişisel görüşlerim dolayısıyla ben oy vermem ama saygı duyarım. Pis teröristler tu kaka muhabbeti yapmıyorum yapmamak da lazım.
Ama bunun sonucu aşağıdaki resim olacaksa ne yazık ki o türkiyenin partisi olma işi olmaz ey dostlar. Benim kanım Atatürk ile Apoyu aynı karede görmeyi kaldırmaz.
http://i.hizliresim.com/ZDp5kk.jpg
free-hifi
09-06-2015, 16:01
apo ne kadar şirin çıkmış değil mi ?
dün bütün mahalllelerde bu şekil halay of the baraj partisi yaptılar
bu arada benzine 15 kuruş girdi bilginiz olsun
ÇALIŞKAN
09-06-2015, 16:26
türk bayraklarını yırtmışlar bayrak degil flama'ymış dye cezası yokmuş facebook'da okumuştum böyle bişiy olabilirmi acaba
Kürt halkının da Türk halkı kadar haklarını almaya ve hayatını barış içerisinde ve eşit haklarda yaşaması gerektiğine inanıyorum.
Kürt halı hangi hakkını alamamış ? Muhalefet olmak için değil cidden merak ettiğim için soruyorum.
Bir Kürt vatandaşını düşünelim kalksın doğu dan batıdaki bir şehre gelsin iş kursun buna kim karşı çıkar ya da engel olur.
Ama sen bir Türk vatandaşı olarak kalk git bakalım doğuda bir şehre, sana izin verecekler mi ya da ne tür baskılara maruz kalacaksın ?
Eşitlik konusunda haklısın ülkenin batısı doğusuna göre birçok nedenden dolayı daha fazla gelişti, doğu bölgelerine daha fazla yatırım yapılabilirdi, yapılanların da kıymeti bilinmeliydi tabiki o da farklı bir tartışma konusu olur.
Barış konusuna gelince bu ülkede yüzyıllarca herkes hoşgörüyle yaşadı, istense halen de yaşayabilir.
Ama sen ülkeyi bölüp özerklik vs istersen o zaman işler değişir.
Kaldı ki doğu illerinin çoğu batı da toplanan vergiler ile verilen hizmetle devam ediyor.
Vergi istatistiklerine açıp baksın isteyen.
Kimlik üzerinden siyasete hep karşı çıktım ama tabiiyeti ne olursa olsun bu bayrağın altında yaşayan bu şartları kabul etmiş demektir.
Beğenmeyen için alternatif çok.
Kürt halı hangi hakkını alamamış ? Muhalefet olmak için değil cidden merak ettiğim için soruyorum.
Bir Kürt vatandaşını düşünelim kalksın doğu dan batıdaki bir şehre gelsin iş kursun buna kim karşı çıkar ya da engel olur.
Ama sen bir Türk vatandaşı olarak kalk git bakalım doğuda bir şehre, sana izin verecekler mi ya da ne tür baskılara maruz kalacaksın ?
Eşitlik konusunda haklısın ülkenin batısı doğusuna göre birçok nedenden dolayı daha fazla gelişti, doğu bölgelerine daha fazla yatırım yapılabilirdi, yapılanların da kıymeti bilinmeliydi tabiki o da farklı bir tartışma konusu olur.
Barış konusuna gelince bu ülkede yüzyıllarca herkes hoşgörüyle yaşadı, istense halen de yaşayabilir.
Ama sen ülkeyi bölüp özerklik vs istersen o zaman işler değişir.
Kaldı ki doğu illerinin çoğu batı da toplanan vergiler ile verilen hizmetle devam ediyor.
Vergi istatistiklerine açıp baksın isteyen.
Kimlik üzerinden siyasete hep karşı çıktım ama tabiiyeti ne olursa olsun bu bayrağın altında yaşayan bu şartları kabul etmiş demektir.
Beğenmeyen için alternatif çok.
Batinin verdigi vergilerle doguda biseyler yapiliyor diyorsunuz , anladim da peki batidan odenen vergiyi odeyen vatandaslarin hepsi batili mi? Sahsen ben doguluyum ama batida dogdum buyudum babamda dedemde buralarda calismis . Ee demekki yine batidan doguya cikan vergiye dogulunun da destegi var demekki benim gozumde batinin sayesinde dogu ayakta gorusu yanlis , tabi farkli anlatmak da istemis olabilirsiniz saygi duyarim .
doncarlo
09-06-2015, 16:45
Hdp adlı yıkık parti az biraz samimi olsa çoktan dağdaki köpeklerini geri çağırmıştı.Barış çığırtkanlığı yaptığı halde silah bırakmayan tonla it var çünkü hala koz olarak görülüyolar.Mecliste şuan aponun sözcüsü,ve türkçe bilmeyen millet vekilleri var.Çok geç olmadan umarım herkes farkına varır yapılanın.
AKP MHP koalisyonu bence yakında acıklanır. MHP elini güçlendirmek ve bazı konularda üzerine gelinmemesi için bulaşmam ben dedi ama ilerleyen süreçte bunu hep birlikte göreceğiz. Umarım milletimiz için hayırlısı olur.
Batinin verdigi vergilerle doguda biseyler yapiliyor diyorsunuz , anladim da peki batidan odenen vergiyi odeyen vatandaslarin hepsi batili mi? Sahsen ben doguluyum ama batida dogdum buyudum babamda dedemde buralarda calismis . Ee demekki yine batidan doguya cikan vergiye dogulunun da destegi var demekki benim gozumde batinin sayesinde dogu ayakta gorusu yanlis , tabi farkli anlatmak da istemis olabilirsiniz saygi duyarim .
Kesinlike doğru bir tespit batıdan gelen vergi de doğulu vatandaşların ( Ki bu ayrım çok saçma) da payı var.
Aynı şekilde karadenizli - akdenizli vatandaşların da payı var.
Belki istanbulda sinoptan daha çok sinoplu vardır (önerme sadece) ama kalkıp ta sinopun özerklik vs gibi talepler ile ortaya çıkması normal mi ?
Demek istediğim bu ülke üzerinde yaşayan tüm yurttaşlara yetecek artacak kadar bonkör topraklara sahip. Bunu siyasi kaygılar ile heba etmek çok saçma.
Sorun cehalet, sorun birilerinin sözüne ayet muamelesi yapıp biat etmekte. Sorun yetersiz eğitimde.
Biraz daha eğitimli toplum olabilsek zaten insan gibi kavga etmeden yaşamayı başaracağız, yatırımlar yapılacak o illere de.
Bu sefer halk sahip çıkacak yapılanlara ve terörü reddedecek vs...
Ama eline alıp molotofu çıkarsan sokağa kusura bakma ama haklı da olsan haksız duruma düşersin.
Konu çok derin forum sayfalarına sığmayacak kadar.
Ama farklı fikirleri paylaşmak güzel, belki eksiğimiz vardır tamamlarız bu sayede.
BurakOzdemir
09-06-2015, 16:55
önceki postlarımda var erken seçim akpye 3 puan kaybettirir mhp 3 puan artar kimse chpye hdpye vermez. erken seçim akpye kaybettirir. eğer çözüm sürecinin filmini çekerse hdp akdoğan öyle diyor. o zaman akp mhp koalisyon olabilir ama o mide kimde var ki ? mhpli olarak bende yok valla...
şunu diyorum abi bunlar a.cık ağızlı biliyosun koalisyon olursa herşeyi mhp ile yaptık diye konuşurlar birçok şeyi lafla bile mhp'ye ihale edebilirler bundan dolayı çekinceliyim.
21 tane bakanlık var bunlardan 10 tanesi versinler mhpye.
yamuk yaparsanız ananızı belleriz der mhp olay çözülür.
neden akp-mhp diyorum çünkü akp'dekiler koalisyonu mhp ile istiyorlar ve akp seçmeni milliyetçilikte tavan yaptı seçmenide istiyor.
ama ben mhpli olarak çekincelere sahibim oda devlet beyin tutumuyla inşallah netlik kazanır çözülür diye bekliyorum... anladın beni :)
ÇALIŞKAN
09-06-2015, 17:08
osman pamukoglu'nun açıklamalarını merakla bekliyorum
darkmoon
09-06-2015, 17:15
Türkiyede seçimden sonra ekonomik krizden medet ummaya çalışan kesim kısaca..
https://www.youtube.com/watch?v=hYOaAAFgUJc
lnd_samet
09-06-2015, 17:56
ve devamı geldi anında. kahve basmışlar.
yalçın doğanın açıklamasından belliydi herşey.
çözüm süreci bitmiştir!
karıştıracaklar ortalığı.
Mutlu Değerli
09-06-2015, 18:01
Annemin kürt olması halinde söylüyorum bunu
Cidden kürtlerin bu topraklarda işi yok. Çok azıttılar. Saçmalamaya başladılar... İyice nefret etmeye başladım doğudakilerden.
ÇALIŞKAN
09-06-2015, 18:03
HDP'li kadın milletvekili korucuları tehdit etti ve "Bu memleketten defolup gideceksiniz. Bize uzattığınız o keleşi size çevirmesini biz çok iyi biliyoruz" dedi.
HDP'li kadın milletvekili korucuları tehdit etti (http://www.ensonhaber.com/hdpli-kadin-milletvekili-koruculari-tehdit-etti-2015-06-09.html)
t-jet ali
09-06-2015, 18:04
Mesele 3 ortaklı hükümet olması.2 parti + tayyip, sorun bence burada çıkıyor.
Kendileri hiçbir sart altında kenara çekilmez, mhp nin sartı cözüm surecine son, baskanlık sistemi yok, yargilanmasi gerekenler yargiya .
Erken secim olursa mhp den akp ye oy kayar bence, koalisyon ve ekonomik kriz korkusu secmende kaymaya sebep olur
ErkanCanS
09-06-2015, 19:41
Cidden kürtlerin bu topraklarda işi yok. Çok azıttılar. Saçmalamaya başladılar... İyice nefret etmeye başladım doğudakilerden.
Kürt değilim Dadaşım.Doğunun her bölgesinde aylarca iş dolayısıyla kaldım memleketim hariç.Daha önce 1-2 defa daha buna benzer ifadeler kullandın benimle alakası olmamasına rağmen zoruma gitti.Bişeyler yazma ihtiyacı duydum. Sen hayatında kaç kere doğuya gittin gittiysen kaç gün kaldın ? Ben 14 yaşımdan beri ülkü ocaklarında çeşitli görevler aldım.( Okul başkanlığı , Okullar başkanlığı , Ortaöğretim kurumlar başkanlığı , Eğitim masası başkanlığı , ilçe ocak yönetimi , İstanbul il Ocaktaki toplantılarda ilçe ocak temsilciliği. ) Bunları şunun için yazdım. Gittiğim yerlerde insanlar bunların hepsini biliyorlardı. Mesela Van'da 2 ay kaldım. Ercişte türkçeyi tam konuşamayan insanların evinde 1 ay kaldım. Emin ol oranın insanları nefret edilecek insanlar değil. Nereye gidersem misafirler geldi diye kuzu yatırıp kestiler sanki ailelerinden biri gelmiş gibi ağırladılar. Hatta anlaşmak için 13 yaşında bir kardeş verdiler yanıma. Dillerini anlayamıyorum yabancılık çekmeyeyim diye bana konuşulanları anlatıyordu.Gittiğimin ikinci haftası hdp mitingi vardı. Kalabalık dağıldı insanlar kahveye geldi , kahvede ellerinde hdp bayrakları olan adamlarla oturduk saatlerce konuştuk. Benim bu saydığım şeyleri yaptıklarımı biliyorlardı söyledim onlara ve hiç biri benden nefret etmedi.2-3 saat konuştuktan sonra yine kuzu getirip kestiler yedik. :) 2 gün sonra beni alıp zilan deresine çıkardılar. Neden hdp ye destek verdiklerini anlatmak için oranın hikayelerini anlattılar. Benden eksilen birşey olmadı. Ben yine ocaklarda çeşitli görevler alıyorum. Onlardan da eksilen birşey olmadı.Karşılıklı birbirimizi anlamaya çalıştık. Beni her ay ararlar bende onları ararım. Biz birbirimizden nefret etmedik. Bu tarz sana onlarca hikaye anlatabilirim. Ağrı , Van , Bitlis , Muş , Hakkari hakkında.
darkmoon
09-06-2015, 19:47
erken seçim olucaksa şimdiden hdp nin oyunu düşürmek için bu tip şeyler yapmaya başlamış olabilirler mi acaba ???
Mitingde patlayan bomba bugun ise aytaç baranın ölümü sizce de bu işte birşeyler yok mu arkadaşlar kürdü kürde kırdıp vurduruyolar bu ne ydg nede hüda parın işi..
face guruplarında bile provokasyonlar var kaos yaratmak istiyorlar.. oyunlara gelmiyelim lütfen facebookta bunların bi çoğu yazıyor zaten oyuna gelmemek lazım.
Nasıl Hdp Mitinginde masum insanımız katledilmişse, bugün de yine masum Peygamber Sevdalısı Aytaç Baran ve 3 kişi katledildi.Bizi birbirimize düşüremeyeceksiniz.
Rabbim bu kirli oyununuzu bozacaktır. O ne güzel Vekildir.
Birader sen kimsin ? Türkiye Cumhuriyetindeki yetkin sıfatın ne de böyle konuşuyorsun ? Edepli yaz mevzuyu farklı yerlere çekme çok rahatsız olursun , hayırdır ya kürtlerin işi yokmuş da doğudakilerden nefret ediyormuş da bıdı bıdı bıdı ... Sen cebindeki T.C Nüfüs cüzdanıyla ne kadar hak hukuk sahibiysen Doğu'da yaşayanlarda aynı şekilde sahibidir . Kendi kendine devlet kurup amacı farklı olan kürtleri ayrı tutuyorum gözümde 5 kuruş etmez ama seninde şu ifadeyle farkın kalmadı . Izmir doğuda olsaydı da sen orada doğsaydın aynı ifadeyi kullanabilicekmiydin ? Kimse bu vatan üzerinde doğacağı , yaşayacağı yeri tercih etmiyor ama sonrasında yaşadığı bölge ne olursa olsun Edirne - Hakkari farketmez bu ülkeye ve yine bu ülkeden almış olduğu nüfüs cüzdanına sadık kalıp ülke değerlerini ezdirmiyor bayrağa , marşa saygısı varsa sen kimseyi burada istemiyorum diye konuşamazsın senin izmirdeki yerin ne ise diyarbakırda istiklal marşı okuyan vatandaş aynıdır . Sevmiyor olabilirsin bende şu yazdığından sonra seni sevmiyorum bu da açık ve nettir . Ama sen bu ülkede neresinde olursa olsun ırkı soyu sopu nereye dayanırsa dayansın TÜRKİYE adını ezdirmeden yüreğinde saygıyla taşıyan herkese saygılı olacaksın .
Senin gibi faşist insan ziyanları yüzünden bu ülke böyle oluyor anlıyor muusn??? ne konuştuğunu bil bu yazıkların yüzündende canın sonra çok yanar söyliyim..
Sen yazık ki o kürt annenin oğlusun böyle dengesizce konuşabiliyorsun!
onursumer
09-06-2015, 20:32
babam rize , annem antep doğumlu ama van erciş li
olayın türk kürt mevzusu olmadığı net ortada boşuna tartışıyorsunuz
Mhp temsilcisi olarak size şunu söyleyebilirim ki, akp ileri gelenleri partimize bir teklifte bulundu. Mhp de bazı şartlar sundu.
Bunlar;
en kritik bakanlıkları kendilerinin görevlendirmesini,
yapılan tüm yolsuzlukların ve bunlara karışanları yüce divanda yargılamayı,
Pkk ile mücadeleden taviz verilmemesi gerektiğini,
Eğer Ahmet Davutoğlu tüm bunları kabul ederse koalisyon % 90 gerçekleşecek.
İl başkanlığına gelen bilgi bu yönde.
Seçim akşamı gerçekleştirmiş olduğu basın açıklaması bir duruşu ifade ediyor. Biraz siyasetle alakası olan insanların çözümleyebileceği bir şey.
Gördüm ki, Devlet Bahçeli hakkında en ufak bilgiye sahip olmayan insanlar eleştirmiş. Evet bence de Devlet bey bu kirli siyasete layık biri değil. Bu memlekette elinde kuran sallayarak oy toplayan, ceplerini dolduranları gördükçe bende istemiyorum kendisini. o değilde ne çok mhpli varmış beee. Sandıkta nerdesiniz arkadaş.
AKP ortalığı çok kötü karıştırcak biz yoksak savaş var nidası atacak. Kürtler inş galyana gelmez.
aykutsafakyaman
09-06-2015, 20:37
Baba tarafim Kahramanmaraşlı anne tarafim Rizeli az çok iki yörenin kültürlerini de biliyorum. Ben Trabzonda okumama rağmen her zaman söylüyorum doğudaki misafirperverliği hic bi yerde bulamazsınız biz burda ne zaman ogrenciyiz desek bizi daha cok s.kmeye calistilar.Benimde kürt arkadaşlarım var şu zamana kadar hiç birinden zarar görmedim üstüne çok iyi dostluklarım oldu.Sen sapla samanı bi ayır önce. Her kürt pkkli degil. Elbet bu forumda da kürt var.Insanlar etnik kökenini kendi secemiyor . Sende agir konusuyosun farkinda degilsin.
AKP ortalığı çok kötü karıştırcak biz yoksak savaş var nidası atacak. Kürtler inş galyana gelmez.
Aynen öyle abi. 90 lı yıllardaki gibi yapmaya çalışıyorlar..
Nüfus memuru sayım yapıyo galiba herkes memleket sayıyor :) neden herkes mhp ve bir kesimi karşı karşıya getirmeye çalışıyor? Şunu söylemek gerek madem herkesin derdi vatan millet,bu ülkenin geleceğiyle ilgili herhangi bir kesim bu kim olursa olsun yanlışa yönelirse ben türküm milliyetçiyim şöyle yaparım ben kürdüm hdpliyim şöyle yaparım ben çerkezim chpliyim vs demekten artık insanlar vazgeçsin. Yüreği yeten varsa menşeisinden bahsetmeden etnik kökeni dini imanı araya sokmadan delikanlı gibi çıksın bu ülkenin evlatları gibi babalar gibi tepkisini koysun. Artık türk kürt muhabbeti duymaktan iğrenmedinizmi?
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=983875431624971&set=a.512423688770150.122479.100000075708078&type=1&theater
darkmoon
09-06-2015, 20:50
Ak partiyle koaslisyon yapan parti benim fikrim bir sonraki seçimde dibe çakılır..
Mhp deki oylar ak partiye tepki oyudur.. ve Mhp nin şimdiye kadar onca laf ettikden sonra çözüm süreci ve diğer rüşvet yolsuzluk olaylarından sonra ak parti ile işbirliği yapması tabanında büyük erimeye yol açar bence..
Chp zaten söylemeye gerek yok seçmenin %99 u anti ak partici.. Chp nin koasliyon yapması ilmiği kendi boynuna asıp sandalyeyi altından çekmesi demek bence..
Hdp zaten beyan etti ak parti ile koalisyon yapmıycaz diye onlarda yaparlarsa çünkü onlara gelen taşıma oyların ak partiye tepki oyu olarak geldiğini çok iyi biliyorlar bir daha bu oy oranını alamazlar.. ama doğru adımlar atarlarsa o taşıma oyları kemikleştirip üstüne yeni oyda alabilirler..
Kısaca bence Ak parti ile kosalisyon yapan değil ama muhalefette kalan parti kazanır benim fikrim..
ghibli06
09-06-2015, 20:52
neyin kavgasını yapıyorsunuz? olay bitmiş gitmiş... 2009 senesinde Mardin Kızıltepe hastanesinin işlerini aldım, firmayla Ankara'da imzalaştım, sonra da projeleri yerinde kontrol için 2 kişi Mardin'e gittim... ne mi oldu? 1 saat sonra elimde yırtılmış bir sözleşme hastane kapısının önündeydim, uçak bir sonraki akşamdı, 1 gece kaldım ve geri döndüm... aranızda 'batılı' olup da kaçınız doğuda iş yapabiliyorsunuz erkekçe yazın! kaçınız doğudaki ihalelere girebiliyorsunuz? en son Diyarbakır Belediye binasının işi geldi 3-4 ay önce, dedim durum nasıl? ' abey ne durumu? burada artık ne olabilir ki?'
ırkçı biri asla olmadım ama artık şunu kabul edin, açılım saçılım hikaye, kimse içindeki gerçeği saklamasın, doğu bağımsız olmak istiyor, haaa arada çıkıp 'biz bölünmek istemiyoruz, hepimiz bu toprakların evladıyız' diyenlerin çoğu da 'bizim elektriğimizi kesmeyin, vergilerinizle yaptığınız yatırımlara devam edin, bize bakmaya devam edin, taaa ki Amerika gelip de petrol yataklarıyla bizi birleştirene kadar' demek istiyor...
daha bugün şantiyede yemek yerken diğer masadaki doğulu bir arkadaş Türkçe konuşanlara 'ne Türkçe konuşuyorsunuz lan anlamıyorum Kürtçe konuşun' diyerek gevrek gevrek gülüyordu...
kimse bana faşist demesin, kalp kırarım, faşizmin ne olduğunu da koyarım buraya konuşamazsınız...
http://img04.blogcu.com/v2/images/orj/v/a/t/vatansever26/VATANSEVER26_1344580768139.jpg
Ne mutlu Türk'üm diyebilenindir bu ülke.
bazi kesimi gosterdigi misafirperverlikle icindeki yanan alevi ayirt etmekte fayda var.kurtler diyince tum kurtler dememek lazim burdaki arkadaslarda alinmasin hemen.belli kesim kurtler diyelim onlara.ha dogu bizim istanbul hepimizin kafasinda olan varsa hepsinin mk :) hernekadar insanlara baskici ayirici rejimlere sicak bakmasamda bazi kesim kurtler insanin icindeki milliyetciligi kabartiyor.bu topraklarda madem birlikte oturucaz o zaman kapatacaksin agzini şov yapmicaksin ben oraliyim ben buraliyim diye atar yaparsan en buyuk istanbullu terorist ben olurum.
Mhp temsilcisi olarak size şunu söyleyebilirim ki, akp ileri gelenleri partimize bir teklifte bulundu. Mhp de bazı şartlar sundu.
Bunlar;
en kritik bakanlıkları kendilerinin görevlendirmesini,
yapılan tüm yolsuzlukların ve bunlara karışanları yüce divanda yargılamayı,
Pkk ile mücadeleden taviz verilmemesi gerektiğini,
Eğer Ahmet Davutoğlu tüm bunları kabul ederse koalisyon % 90 gerçekleşecek.
İl başkanlığına gelen bilgi bu yönde.
Seçim akşamı gerçekleştirmiş olduğu basın açıklaması bir duruşu ifade ediyor. Biraz siyasetle alakası olan insanların çözümleyebileceği bir şey.
Gördüm ki, Devlet Bahçeli hakkında en ufak bilgiye sahip olmayan insanlar eleştirmiş. Evet bence de Devlet bey bu kirli siyasete layık biri değil. Bu memlekette elinde kuran sallayarak oy toplayan, ceplerini dolduranları gördükçe bende istemiyorum kendisini. o değilde ne çok mhpli varmış beee. Sandıkta nerdesiniz arkadaş.
akpyle ortak olacak yani kritik bakanlıklar karşılığında. ilginç bir duruşmuş bu
akpyle ortak olacak yani kritik bakanlıklar karşılığında. ilginç bir duruşmuş bu
evet kulislerde bunlar konuşuluyor. Ama ne çıkacak belli değil.
İlginç bir duruşmuş demişsiniz de, ülke menfaatleri diye bir şey duydunuz mu hiç ?
Akpyi denetleyen bir yapı olmak ona yaptırımda bulunmak zor değil.
Gönül isterdi ki tek başımıza iktidar olup yapılan tüm çirkin olayların hesabını soralım ama maalesef siyasette yeterince başarı sağlayamadık. Ama Bizim bir ideolojimiz var siyasetten çok öte. o yüzden oy kaygısında değiliz. Oyumuz düşer çıkar, barajın altında kalırız önemli değil. Yine o sancağı tutarız evelAllah.
darkmoon
09-06-2015, 21:20
Ak partiyi denetleyen yapı diye bir şey olmaz o hayal.
Akp her turlu kucakta gençler merak etmeyin.
Chp mhp hdp yolsuzluklari cozebiliyor çoğunluğa sahip
Cozemezlerse akp bi 13 yil daha iktidar olur zaten
Shadow_Dancer
09-06-2015, 21:21
https://www.youtube.com/watch?v=2xrSkR9WHFA
evet kulislerde bunlar konuşuluyor. Ama ne çıkacak belli değil.
İlginç bir duruşmuş demişsiniz de, ülke menfaatleri diye bir şey duydunuz mu hiç ?
Akpyi denetleyen bir yapı olmak ona yaptırımda bulunmak zor değil.
Gönül isterdi ki tek başımıza iktidar olup yapılan tüm çirkin olayların hesabını soralım ama maalesef siyasette yeterince başarı sağlayamadık. Ama Bizim bir ideolojimiz var siyasetten çok öte. o yüzden oy kaygısında değiliz. Oyumuz düşer çıkar, barajın altında kalırız önemli değil. Yine o sancağı tutarız evelAllah.
15.07.2002 - Erken Se (http://www.mhp.org.tr/htmldocs/genel_baskan/konusma/248/index.html)
lethaldoze
09-06-2015, 22:55
https://www.youtube.com/watch?v=2xrSkR9WHFA
Paşa giremedi çok üzüldüm. Girse epey tanınacaktı.
Mutlu Değerli
10-06-2015, 00:47
Kürt değilim Dadaşım.Doğunun her bölgesinde aylarca iş dolayısıyla kaldım memleketim hariç.Daha önce 1-2 defa daha buna benzer ifadeler kullandın benimle alakası olmamasına rağmen zoruma gitti.Bişeyler yazma ihtiyacı duydum. Sen hayatında kaç kere doğuya gittin gittiysen kaç gün kaldın ? Ben 14 yaşımdan beri ülkü ocaklarında çeşitli görevler aldım.( Okul başkanlığı , Okullar başkanlığı , Ortaöğretim kurumlar başkanlığı , Eğitim masası başkanlığı , ilçe ocak yönetimi , İstanbul il Ocaktaki toplantılarda ilçe ocak temsilciliği. ) Bunları şunun için yazdım. Gittiğim yerlerde insanlar bunların hepsini biliyorlardı. Mesela Van'da 2 ay kaldım. Ercişte türkçeyi tam konuşamayan insanların evinde 1 ay kaldım. Emin ol oranın insanları nefret edilecek insanlar değil. Nereye gidersem misafirler geldi diye kuzu yatırıp kestiler sanki ailelerinden biri gelmiş gibi ağırladılar. Hatta anlaşmak için 13 yaşında bir kardeş verdiler yanıma. Dillerini anlayamıyorum yabancılık çekmeyeyim diye bana konuşulanları anlatıyordu.Gittiğimin ikinci haftası hdp mitingi vardı. Kalabalık dağıldı insanlar kahveye geldi , kahvede ellerinde hdp bayrakları olan adamlarla oturduk saatlerce konuştuk. Benim bu saydığım şeyleri yaptıklarımı biliyorlardı söyledim onlara ve hiç biri benden nefret etmedi.2-3 saat konuştuktan sonra yine kuzu getirip kestiler yedik. :) 2 gün sonra beni alıp zilan deresine çıkardılar. Neden hdp ye destek verdiklerini anlatmak için oranın hikayelerini anlattılar. Benden eksilen birşey olmadı. Ben yine ocaklarda çeşitli görevler alıyorum. Onlardan da eksilen birşey olmadı.Karşılıklı birbirimizi anlamaya çalıştık. Beni her ay ararlar bende onları ararım. Biz birbirimizden nefret etmedik. Bu tarz sana onlarca hikaye anlatabilirim. Ağrı , Van , Bitlis , Muş , Hakkari hakkında.
Bana doğuyu ve doğu insanını anlatma. Çok gittim doğuya, memleketimde Bitlis. Ben yazımda kürtlerden bahsederken bu vatandan toprak alma gözüyle olaylara bakan kürtleri bahsettim. Hemen vurmaya başladınız bana. Etrafımdaki insanların %80i doğuludur (çoğunlukla kürt). Ama onlarda benim gibi bu ülkeyi seven, saçma sapan şeyler istemeyen insanlar. Bu ülkeyi sevmeyenlerin, kendilerine yeni devlet kurmak isteyenlerin burda işi yok. Bunu kast etmeye çalıştım. Nefretimde onlara. Siktirsinler gitsinler.
Birader sen kimsin ? Türkiye Cumhuriyetindeki yetkin sıfatın ne de böyle konuşuyorsun ? Edepli yaz mevzuyu farklı yerlere çekme çok rahatsız olursun , hayırdır ya kürtlerin işi yokmuş da doğudakilerden nefret ediyormuş da bıdı bıdı bıdı ... Sen cebindeki T.C Nüfüs cüzdanıyla ne kadar hak hukuk sahibiysen Doğu'da yaşayanlarda aynı şekilde sahibidir . Kendi kendine devlet kurup amacı farklı olan kürtleri ayrı tutuyorum gözümde 5 kuruş etmez ama seninde şu ifadeyle farkın kalmadı . Izmir doğuda olsaydı da sen orada doğsaydın aynı ifadeyi kullanabilicekmiydin ? Kimse bu vatan üzerinde doğacağı , yaşayacağı yeri tercih etmiyor ama sonrasında yaşadığı bölge ne olursa olsun Edirne - Hakkari farketmez bu ülkeye ve yine bu ülkeden almış olduğu nüfüs cüzdanına sadık kalıp ülke değerlerini ezdirmiyor bayrağa , marşa saygısı varsa sen kimseyi burada istemiyorum diye konuşamazsın senin izmirdeki yerin ne ise diyarbakırda istiklal marşı okuyan vatandaş aynıdır . Sevmiyor olabilirsin bende şu yazdığından sonra seni sevmiyorum bu da açık ve nettir . Ama sen bu ülkede neresinde olursa olsun ırkı soyu sopu nereye dayanırsa dayansın TÜRKİYE adını ezdirmeden yüreğinde saygıyla taşıyan herkese saygılı olacaksın .
Ben nerdeyim sen nerdesin...
Yazında kalınlaştırdığım yerdeki anlamı vurgulamaya çalıştım fakat sende olayı faşitliğe getirdin.
Senin gibi faşist insan ziyanları yüzünden bu ülke böyle oluyor anlıyor muusn??? ne konuştuğunu bil bu yazıkların yüzündende canın sonra çok yanar söyliyim..
Off... Memlekette faşist bitti bi ben kaldım vay be.
Baba tarafim Kahramanmaraşlı anne tarafim Rizeli az çok iki yörenin kültürlerini de biliyorum. Ben Trabzonda okumama rağmen her zaman söylüyorum doğudaki misafirperverliği hic bi yerde bulamazsınız biz burda ne zaman ogrenciyiz desek bizi daha cok s.kmeye calistilar.Benimde kürt arkadaşlarım var şu zamana kadar hiç birinden zarar görmedim üstüne çok iyi dostluklarım oldu.Sen sapla samanı bi ayır önce. Her kürt pkkli degil. Elbet bu forumda da kürt var.Insanlar etnik kökenini kendi secemiyor . Sende agir konusuyosun farkinda degilsin.
Yukarda yazdıklarım senin içinde geçerli...
Tekrardan yazayım bi anlam karmaşasına girmesin. Bu ülkeyi bölmek isteyen, kendine ülke kurmak amaçlı düşünen heryerde olay çıkaranlar bu ülkeden gitsin.
Çok kürt arkadaşım var benim, merak etme kürdü pkklıdan ayırabiliyorum ;)
Mutlu Değerli
10-06-2015, 00:57
Adamlar meclise bile girdi. Doğuda her ailede nerdeyse 10 çocuk var, çok değil 10 sene sonra görürsün neler oluyor...
cabrioleter
10-06-2015, 01:18
neyin kavgasını yapıyorsunuz? olay bitmiş gitmiş... 2009 senesinde Mardin Kızıltepe hastanesinin işlerini aldım, firmayla Ankara'da imzalaştım, sonra da projeleri yerinde kontrol için 2 kişi Mardin'e gittim... ne mi oldu? 1 saat sonra elimde yırtılmış bir sözleşme hastane kapısının önündeydim, uçak bir sonraki akşamdı, 1 gece kaldım ve geri döndüm... aranızda 'batılı' olup da kaçınız doğuda iş yapabiliyorsunuz erkekçe yazın! kaçınız doğudaki ihalelere girebiliyorsunuz? en son Diyarbakır Belediye binasının işi geldi 3-4 ay önce, dedim durum nasıl? ' abey ne durumu? burada artık ne olabilir ki?'
ırkçı biri asla olmadım ama artık şunu kabul edin, açılım saçılım hikaye, kimse içindeki gerçeği saklamasın, doğu bağımsız olmak istiyor, haaa arada çıkıp 'biz bölünmek istemiyoruz, hepimiz bu toprakların evladıyız' diyenlerin çoğu da 'bizim elektriğimizi kesmeyin, vergilerinizle yaptığınız yatırımlara devam edin, bize bakmaya devam edin, taaa ki Amerika gelip de petrol yataklarıyla bizi birleştirene kadar' demek istiyor...
daha bugün şantiyede yemek yerken diğer masadaki doğulu bir arkadaş Türkçe konuşanlara 'ne Türkçe konuşuyorsunuz lan anlamıyorum Kürtçe konuşun' diyerek gevrek gevrek gülüyordu...
kimse bana faşist demesin, kalp kırarım, faşizmin ne olduğunu da koyarım buraya konuşamazsınız...
isteyen faşist desin isteyen kafatasçı. iki gündür izmir gibi hem sosyal demokrat hem milliyetçi bir ilde adamlar şehrin anasını ağlattı. her yerde apo posterleri seçimden önce gösterdikleri Türk bayrakları hiçbir yerde yok. ne yazıkki barış kazanmadı arkadaşlar. eğer İzmirde durum böyleyse doğuyu düşünemiyorum. kordonda 3-5 kuruş için dilenen senin de içinin acıdığı veletler "biji serok apo" diye dolaşmaya başladı. ne yazıkki karanlık günler bizi bekliyor. çok taviz verdik çok..
Ciddi ciddi hepinizden fikir istiyorum.
Bundan sonra sizce ne olmalı. HDP ye terörist diyenler ötekileştirmeye calışanlar vs lütfen yazın. Ne olacak.
Benim fikrim.
Eğer MHP koalisyona sıcak bakmazsa erken seçimde oy oranı maksimum %13 olur. AKP den MHP ye kayan tüm oylar bunlar bişey yapamadılar diye AKP ye geri döner. MHP 2002 senesinde olduğu gibi barajı geçememe sorunuyla bile karşılaşabilir.
CHP nin oyları yine aynı sabit kalır.
HDP yine barajı geçer ve aynı şekilde belki oylarını biraz daha artırabilir.
MHP tamamen silinir HDP den bile daha az oy alır.
AKP yine tek başına hükümet kurabilecek güven oyu alır ve artık kafalarda AKP yi seçmezsek bunlardan bir *** olmaz sonucu kalır.
Yani su seçimin kritik noktası MHP.
Ben MHP nin yerinde olsam. CHP MHP ve dışarıdan destekli HDP koalisyonuna sıcak bakarım. Çünkü bu sayede AKP de bu güne kadar yapılan tüm yolsuzluklar ortaya dökülür ve 4 bakanda cezalandırılır. Böylelikle ne kadar pis işler ortaya döktükleri ortaya çıkar ve insanlar AKP den daha da tiksinmeye başlar.
Emekliye ve asgari işçiye güzellik yapılır ve işte bakın oluyormuş denilir ve daha da çok destek alırlar.
Çözüm süreci daha da güzel bir hal alır ve AKP sizde kürtlerle barış içerisinde yaşanılıyor denilir.
AKP tamamen miladdan da silinebilir.
Şimdi soruyorum ben bu şekilde düşünüyorum.
Siz ne düşünüyorsunuz ve senaryolarınız nelerdir.
HDP konusuna gelince facebookta da çok eleştiri aldım ama 5.7 milyon insan bu partiye bizi temsil et demişlerse onlar bence bir şansı hak ediyor ve savaş yerine barış benim için çok daha önemli.
Bu insanları ötekileştirmek sadece bize zarar verir başka kimseye vermez.
Bugüne kadar savaşdan kimse karlı çıkmadı ve çıkmayacak. Kaos ortamı kimseye yaramaz.
Artık geçmişte yaşanan herşeyi silip geleceğe bakmanın ve kardeşce yaşamanın sizce zamanı gelmedi mi?
ErkanCanS
10-06-2015, 01:20
Bu posttan ;
Ben yazımda kürtlerden bahsederken bu vatandan toprak alma gözüyle olaylara bakan kürtleri bahsettim. Hemen vurmaya başladınız bana. Bu ülkeyi sevmeyenlerin, kendilerine yeni devlet kurmak isteyenlerin burda işi yok. Bunu kast etmeye çalıştım. Nefretimde onlara. Siktirsinler gitsinler
Bu anlamı çıkarmalıymışım.Ben seni anlayamamışım özür dilerim..
Mutlu Değerli
10-06-2015, 01:40
Her yazılan şeyi direkt anlarsanız ohoohoo kimse kimseyle anlaşamaz. Ben niye kanka oldugum, aynı sofrada ekmek yediğim kürt arkadaşımı bu ülkeden kovmak isteyeyim ?
Mutlu Değerli
10-06-2015, 01:43
Konu asıl konusundan baya bi uzak kaldı. Ceza yicez valla :D
Ama ister istemezde böle şeylere ucu değiyor. Ekonomik kriz dedik, seçim dedik, hdpydi falan filan konuşmalar bu konuma geldi. Laf lafı açar
ErkanCanS
10-06-2015, 01:46
Bundan sonra sizce ne olmalı. HDP ye terörist diyenler ötekileştirmeye calışanlar vs lütfen yazın. Ne olacak.
Benim fikrim.
Eğer MHP koalisyona sıcak bakmazsa erken seçimde oy oranı maksimum %13 olur. AKP den MHP ye kayan tüm oylar bunlar bişey yapamadılar diye AKP ye geri döner. MHP 2002 senesinde olduğu gibi barajı geçememe sorunuyla bile karşılaşabilir.
AKP yine tek başına hükümet kurabilecek güven oyu alır ve artık kafalarda AKP yi seçmezsek bunlardan bir *** olmaz sonucu kalır.
Ben MHP nin yerinde olsam. CHP MHP ve dışarıdan destekli HDP koalisyonuna sıcak bakarım. Çünkü bu sayede AKP de bu güne kadar yapılan tüm yolsuzluklar ortaya dökülür ve 4 bakanda cezalandırılır. Böylelikle ne kadar pis işler ortaya döktükleri ortaya çıkar ve insanlar AKP den daha da tiksinmeye başlar.
Emekliye ve asgari işçiye güzellik yapılır ve işte bakın oluyormuş denilir ve daha da çok destek alırlar.
Çözüm süreci daha da güzel bir hal alır ve AKP sizde kürtlerle barış içerisinde yaşanılıyor denilir.
HDP konusuna gelince facebookta da çok eleştiri aldım ama 5.7 milyon insan bu partiye bizi temsil et demişlerse onlar bence bir şansı hak ediyor ve savaş yerine barış benim için çok daha önemli.
Bugüne kadar savaşdan kimse karlı çıkmadı ve çıkmayacak. Kaos ortamı kimseye yaramaz.
Artık geçmişte yaşanan herşeyi silip geleceğe bakmanın ve kardeşce yaşamanın sizce zamanı gelmedi mi?
Öncelikle bu ülkede abisi , babası , annesi , amcası , kardeşi şehit olmuş insanlar varken , geçmişte yaşanan herşey silinip atılamaz. Bu terör tarafı içinde geçerli bi unsur.
Mhp nin %13 gibi bir kemikleşmiş tabanı var.Ne kadar ben öyle düşünmüyor olsam bile bu seçimde akpden geldi dediğiniz %3 oy için hdp ile koalisyon kurup , geri kalan tabanı karşısına alamaz. Mhp için koalisyon sadece akp ile olur diye düşünüyorum. Mhp nin hedefi , olası bir koalisyonda en az 3 kilit bakanlığı elinde bulundurmak.Bu hedefini gerçekleştirmesi hdp nin içinde olduğu veya dışardan destek vereceği bir koalisyonda imkansız. Ayrıca Milliyetçi hareket partisini diğer partilerden ayrı tutmak lazım. Belirli kırmızı çizgileri olan bir parti. Bu çizgiler taban tarafından korunuyor. Bu yönden çok fazla çizgisinin dışına çıkmaz , çıkamaz.
Tayyip erdoğan Cia ajanı olduğunu açıklasa ( ki büyük ortadoğu projesini hatırlatırım) , Ahmet davutoğlu mossad ajanı olduğunu açıklasa , Hakan fidan'da MI6 ajanı olduğunu söylese bu %41 oyun en az %35 i ayakta alkışlayıp dünya lideri budur işte der.Bu yüzden akpnin tamamen miladdan sileneceğini düşünmüyorum.En azından daha iyi bir din tüccarı çıkana kadar.
iki gündür izmir gibi hem sosyal demokrat hem milliyetçi bir ilde adamlar şehrin anasını ağlattı. her yerde apo posterleri seçimden önce gösterdikleri Türk bayrakları hiçbir yerde yok. ne yazıkki barış kazanmadı arkadaşlar. eğer İzmirde durum böyleyse doğuyu düşünemiyorum. kordonda 3-5 kuruş için dilenen senin de içinin acıdığı veletler "biji serok apo" diye dolaşmaya başladı. ne yazıkki karanlık günler bizi bekliyor. çok taviz verdik çok..
2 yıldır İzmir'de yaşayan ve doğuyu görmüş biri olarak söylüyorum bunu. Ne yazık ki İzmir'de Pkk sempatizanları doğunun bir çok yerinden çok daha rahatlar.Her şeyi istedikleri gibi yapabiliyorlar ve üniversite yönetimleri bunlara göz yumuyor.Özellikle EGE Üniversitesi.
Mhp nin %13 gibi bir kemikleşmiş tabanı var.
2002 senesinde MHP % 8.5 oyla baraj altında kalmıştır unutmamak lazım. Öyle kemikleşmiş bir kitle yok artık.
darkmoon
10-06-2015, 02:07
durum vahim aslında ak parti ile ne hdp ne chp nede mhp koalisyon yapmaz bence.. bu partiler biribiriylede koasliyon yapmaz yani chp ile hdp yapar neticde tabanda ikiside sol parti ama mhp nin hdp yi duruşu belli katılmaz gene koalisyon olmaz..
mhp benim fikrim ak parti ile koalisyon yaparsa bir sonraki seçimde bana göre %8.5 bile yakalayamaz taban falan kalmaz.
2 yıldır İzmir'de yaşayan ve doğuyu görmüş biri olarak söylüyorum bunu. Ne yazık ki İzmir'de Pkk sempatizanları doğunun bir çok yerinden çok daha rahatlar.Her şeyi istedikleri gibi yapabiliyorlar ve üniversite yönetimleri bunlara göz yumuyor.Özellikle EGE Üniversitesi.
Çünkü İzmir'de malesef İzmir Chp'nin içine entegre bir gizli pkk yandaşı veya şöyle söyliyim pkk sempatizanı grubu var , rahatlıkları o yüzden ; İzmir'de resmi kurumlarda yönetim veya alt kadrolarda gerçek izmirli sayısı da bu sebeple azdır.Bu partinin içine nasıl bu kadar girmişler İzmir'de yıllardır çözemedim
ErkanCanS
10-06-2015, 02:18
2002 senesinde %8.3 oy almasının en önemli sebebini sağ görüşlü oyların , aynı partilerden sıkılması ve akp nin büyük vaadlerle sahneye çıkması olarak görüyorum. Mhp nin barajı geçememesi için demiyorum kendi kendini imha etmesi için hdp ile koalisyona girmesi yeterlidir. Bahsettiğimiz partinin dinamikleri diğer partiler gibi baştan aşağı doğru işlemez. Mhp ' de lider çok önemli unsurdur onun sözünden çıkılmaz bunu herkes biliyor zaten. Ama herkesin bilmediği bazı şeyler var. Mesela mhp de '' Yaşasın hainler için illegalite '' diye bir tabir vardır. Bunu en iyi bilen ve yaşayanda Devlet beyin kendisidir. Bu parti Azmi Karamahmutoğlu gibi çok cengaver yetiştirmiştir. Devlet Bey ve kurmayları Ocaklara yıllardır sebebi olmayan bir tavır içerisindeler. Milletvekilleri listelerinden , yapılan programlara iştiraklerden , tavırlardan , desteklerden herşeyden bunu anlamak mümkün. İnsanlar yıllardır parti ve ocak kültüründen bazı şeylere göz yummuştur ve yummaya devam ediyorlar. Hdp ile olası bir koalisyonda ne kültür kalır ne lider..
Benim fikrim.
Katiliyorum ancak kendi adima konusayim eger bi yakinim vs pkk yuzunden olseydi bu sekilde dusunemezdim. Bi yandan da bu zamana kadar silahli catisma denendi sonuc gorulmedi, artik devir degisti siyasi cozum banada mantikli geliyor bi yandanda sehitlerimizi dusunuyorum fakat silahli catisma ile bu olayin sonu gelmedi gelmeyecek. Sozum meclisten disari ayrica Su sosyal medya cikti cikali fena bilgi kirliligi var, ne cevherler varmis yuzde 95 kolpa haberlere inanip klavyeden asip kesen vatan kurtaran.
evrendogu
10-06-2015, 08:01
Hiçbir sebepten dolayı teröriste oy verilmemelidir. Güçlü ol, terörü engelle, gerek siyasi gerek askeri yoldan. Bu şekilde oynanan oyunlar sadece devlet bütünlüğünü zedeler. Şu anda ne yapılabilir derseniz bana göre her seçenek kötü sonuçlar doğuracaktır. HDP ile yapılan koalisyonun amacı HDP yi ve haliyle kürt vatandaşları kontrol altında tutmak ve onlardan faydalanmak olacaktır. Bu olmayacağı gibi her yapılan hareket kötü sonuçlar doğuracaktır. Koalisyon şartı olarak bebek katilinin serbestisi ve hatta meclise girmesi, kürdistanın temellerinin atılması ( bazı güçler tarafından yıllardır yapılmaya çalışılan ) maddeler olacaktır ve kabul edilecektir.
Sonuç olarak yine kirli bir oyun oynanmıştır, yine bazı cahil kesim oyuna gelmiştir, yine türlü düzenbazlıklarla bir şekilde sağlanmış olan düzen bozulmuş, ülke çalkalanmıştır. Türkiye buna alışıktır atlatır diyenler var ama her atlatılan olayda geri gidildiği de unutulmaktadır.
painkller
10-06-2015, 08:09
kör bir milletiz, kurtaralım derken daha çok batıyoruz. Adeta "denize düşen yılana sarılır."'ı yaşıyoruz. Hakkımızda hayırlısı.
hdp'ye gelince ben bu şekilde bir şansı hak ettiklerini düşünmüyorum. o soyadla ne birinin meclise girmeye hakkı var, nede onun fikirlerini savunan birinin. Eğer böyle düşünmek ırkçılık veya başka bişeyse ben tam olarak oyum. Evet fikirlerini savunmalılar, onlarında hakları olmalı ama ayrıcalıkları olmamalı ben sen o neyse o olmalılar tıpkı yanımızdaki yakınımızdaki insanlar gibi. Çok fazla kürt denilen insan tanıdım hepsi göğsünü kabartarak ne mutlu türküm diyene diyordu. Tanıdıklarım ve bunlar aynı yerden ya gelmiyorlar, yada bunlar terröristen öteye geçemez gözümde.
Erken seçime gidilirse bence hdp nin oyları biraz daha artar. Kürt kısmı barajı geçtiği için daha çok güvenip hdp ye yüklenicektir oy konusunda. Ceaser ın da dediği gibi mhp nin barajı geçememe olayı olabilir veya ucu ucuna çıkabilir.
Şuan CHP,MHP ve HDP nin elinde bir şans var, uzun süre sonra bir kozları oldu iyi kullanmak gerektiğini düşünüyorum. Bir daha bu şans yakalanmayabilir.
Hdp nin meclise girmesi kısmına gelirsekte geçmişleri belli... Ama bir şans verilebilir bu konuda ufak bir pay ile meclise girdiler diye bir anda ülkenin kontrolünü ele alacak değiller. Ben uç noktasına kadar doğuya gitmedim. Ama bilmediğimiz olaylar da olabilir. Belki devlet tarafından da kışkırtılma olabilir. Tv den izlediğimiz şeylerin ne kadar eksik ve yalan olduğunu artık hepimiz biliyoruz. Birde insanlar artık akp den o kadar bıkmış durumdalar ki hdp yi daha masum gördüler. Düşmanımın düşmanı benim dostumdur durumu. Hdp bir şekilde doğuyuda dizginleyebilir.
CHP azınlık hükümeti kurarsa,
Mhp hdp destekli o zaman çok eglenicez işte.
Onun dışında tüm muhalefet oy kaybeder akp yine iktidar olur.
Yüce Divan diyorumm zamanı geldi artik :)
Bu yorumun altına imzamı atarım.
Patlamanın olduğu gün Çevik Kuvvet otobüsü taşlanıyor, bir polis linç ediliyor ve silahı gasp ediliyor.
Dün Diyarbakır Polis Özel Harekat Ydg-h'nin etkin olduğu mahallere girdi. Eylem hazırlığında ki teröristleri ve teçhizatları yakaladı.
Diyarbakır sokaklarında gezen silahlı gruplar için Vur emri verildi.
Ape Hüseyin kod adlı teröristin kızı Muş ilinden vekil çıkıyor üstüne bir de köy korucularını tehdit ediyor '' bu topraklardan defolup gideceksiniz'' diye.
Bu barışı bir ben mi göremiyorum veya bu Hdp'ye oy verenler bunları göremiyor mu ?
SekoLive
10-06-2015, 08:48
2+1'li koalisyon herkesin içini acıtabilir ama bu 3lü, bizim kadro dışı kalmış sabri gibi fırsatı uzun bi aradan sonra yakaladılar şansları iyi kullanamazlarsa bu fırsat bidaha gelmez.
Erken seçim sadece akp ye yarayacakdır fikrindeyim. cunku suan hdpnin bu kadar vekil cıkarmasına sevdikleri ölmüş kadar içerleyen adamlar görüyorum cevremde ilgincdir ki bu insanlar hep meclisdelerdi isimleri ve formaları değişikdi akp sırasından kalkıp hdp sırasına geçtiler ozaman mesele değildi şuan bu kadar mesele olmasıda algı operasyonudur diye düsünüyorum.
Hele şehit siyasetini hiç anlamadım cocuklar şehit edilirken futbol kadar sohbetini etmeyenler pazardan beridir hiç farketmedikleri şehitler için üzülüyor gibi gözüküyorlar.
Sonumuz hayır olur inşallah.
Ben hala Akp-Hdp koalisyonu yada Hdp nin dışarıdan desteğiyle Akpnin azınlık hükümeti kuracağını savunuyorum. İki partininde görüşleri paralel bunları adaylarından da gayet rahat anlayabiliriz. Davutoğlu yarın birgün çıkar çözüm sürecini devam etmesi için Hdp nin desteğini aldık der. Eğer son günlerde milliyetçilik naraları atan Akp liler samimiyse Akp tamamen biter bu ortaklıkla.
Mhp kesinlikle muhalefette kalacaktır çünkü Akp ve Mhp nin çözüm sürecinin devamındaki görüşleri ve kırmızı çizgileri tamamen ters yönde. Akp çözüm sürecinin devam etmesi gerektiğini söylerken Mhp kesinlikle bitmesi gerektiğini savunuyor. Akp bazı tavizler vermezse kesinlikle böyle bir koalisyon olmaz.
Eğer tüm bunlar olmayıpta eylülde erken seçim olursa bu süreçte en kritik parti yine Mhp olur. Doğru politika izlerse eğer muhtemelen %20-25 in üzerine çıkar Akp daha da kan kaybeder.
Kilit parti MHP
HDP ile bir olmak istemiyor haklılar ama AKP ilede olursa komple yok olacağını da biliyorlar
Olası AKP-MHP veya AKP-CHP koalisyonunda bi kaç bakanlık verilir o kadar hiç bir şeyin hesabı sorulamaz üstü örtülen davalar yolsuzluklar olduğu gibi kalır.
Üstüne üstlük böyle bir koalisyon yapan parti yanar sonraki ilk seçimde CHP ve MHP için yıkım olur
Erken seçim CHP ve MHP için en kötü seneryo o yüzden aslında yapmaları gereken belli
Türkiye de hesap sorulması gereken o kadar çok konu o kadar çok kişi kurum varki temizlenmeden ülke de demokrasi açığa çıkamaz
Şu an Türkiye de ki gerçeklerin açığa çıkmasının tek çaresi AKP nin muhalafet olarak kalmasıdır
Bu seneryonun onlar için bitiş olduğunu bildikleri için ellerinden ne geliyorsa yapacaklardır ..
34btr1907
10-06-2015, 08:58
https://www.facebook.com/anticiler/photos/pcb.10153463685519047/10153463682594047/?type=1&permPage=1
adam madde madde yazmıs,ki olasılıgı yuksek şeyler,
8. madde hedefi,basarılı olurda bu mualefetle
daha kımse guvenmez ,şahsen kalkıp oy kullanmaya dahı gıtmem koalısyon kuramazlarsa,
darkmoon
10-06-2015, 09:02
Bana göre yapılması gereken Mhp ülkenin oy verenlerin menfaatini düşünüp chp hdp koalisyonuna en azından dışardan destek vermeli..
şu süreçde zaten hdp de bilinçsiz değil mhp nin dıaşrdan destek verdiği bir koasliyonda özellikle kosalisyon ortaklarından biriyse çözüm sürecini çok dillendirip mhp ile takışmaz..
Ne kadar şirinmiş, ne kadar misafirpervermiş hpd li kardeşlerimiz. Diyarbakırda benim arkadaşımın arabasını boydan boya kazıdılar sırf camında Türk Bayrağı stickerı var diye. Sapla samanı ayırmakta fayda var. Tamamen tüm doğuyu ötekileştirmek yanlışken hdp-pkk sempatizanlarını bu şekilde masum göstermekte çok yanlıştır. Akp hükümetinin yaptığı bu politikadan dolayı şuan bu haldeyiz. Gidip hepsi masum gibi haburda karşılandılar el ele megri megri diyerek türkü söyleyip ağladılar. hpd-pkk ülkemiz için çok ciddi bir tehdit bunu bilip buna göre hareket etmekte fayda var.
ErkanCanS
10-06-2015, 09:14
Bana göre yapılması gereken Mhp ülkenin oy verenlerin menfaatini düşünüp chp hdp koalisyonuna en azından dışardan destek vermeli..
şu süreçde zaten hdp de bilinçsiz değil mhp nin dıaşrdan destek verdiği bir koasliyonda özellikle kosalisyon ortaklarından biriyse çözüm sürecini çok dillendirip mhp ile takışmaz..
Chp-Mhp koalisyonuna dışardan hdp desteği şeklinde olabilirde sizin dediğiniz gibi kesinlikle olamaz. Bir Milliyetçi Hareket Partisi düşünün Hdp lilerin bakan olduğu hükümete güven oyu veriyor :)
darkmoon
10-06-2015, 09:18
Chp-Mhp koalisyonuna dışardan hdp desteği şeklinde olabilirde sizin dediğiniz gibi kesinlikle olamaz. Bir Milliyetçi Hareket Partisi düşünün Hdp lilerin bakan olduğu hükümete güven oyu veriyor :)
Hiç fark etmez formülasyon neticede aynı kapıya çıkıyor. maksat bir hükümet kurulsunda nasıl kurulyorsa kurulsun. insanlar 12 yıl dan sonra bir ak partisiz hükümet görsün bakdılar olmuyor zaten erken seçim olur insanlar gene gider ak partiyi seçer.
ahmetgurlek
10-06-2015, 09:19
özellikle son 11 yılda doğu ve güneydoğu anadolu'nun aşağı yukarı her yerine (diyarbakır, mardin, batman, nusaybin,midyat, şırnak, silopi, cizre, idil, hakkari, yüksekova, van, özalp, başkale, ağrı, doğubeyazıt, ığdır, aralık, kars, digor, ardahan, çıldır vs vs vs) sayısız defa gitmiş biri olarak yazıyorum. her türlü kürt gördüm, tanıdım: devletçi, devlet düşmanı, pkk lı, müslüman, alevi, ateist, iş adamı, mühendis, kaçakçı vb. tüm kürtler kötüdür genellemesi kadar yüzeysel, cahilce, ırkçı bir yaklaşım olamaz. öncelikle şunu bilin ki tarihteki bir çok büyük komutan, bir çok büyük islam alimi kürttür, islama ve türk coğrafyasına büyük hizmetleri dokunmuştur. asırlar boyu türklerle kürtler bir arada yaşamış, ne o ona sen türk'sün demiş, ne diğeri sen kürt'sün demiş. ne olduysa son 100-110 yılda olmuş. emperyalist güçlerin kışkırtmalarıyla bi türk-kürt çatışmasının filizleri ekilmiş, son 20-30 yılda da çatışma iyice ayyuka çıkarılmış. ben hatırlıyorum çocukluğumda kürt diye ayrı bir zümre olduğunu bile bilmezdik. 80 lerin sonunda 90 ların başında ilk bu sorunlar ortaya çıktığında kürt de neymiş demiştik, onlar ayrı bir millet mi demiştik. şimdi ise gelinen nokta biraz farklı. ne yazık ki her ne kadar devletine sımsıkı bağlı, bir çoğumuzdan çok daha iyi müslüman, iş adamı, tüccar, sanayici kürt insanımız var ise de benim gittiğim gördüğüm yerlerdeki özellikle sınırlardaki şehirlerde yaşayan kürt vatandaşlarımızda bozulan bir zihniyet ve cahiliyet var. doğubeyazıt'ta, silopi'de, yüksekova'da, özalp'te, başkale'de kaçak elektrik kullanmayı hak, kaçakçılığı meslek, kavgayı-hırsızlığı-adam yaralamayı olağan gören bir toplum var. ve bu durum gittikçe kötüleşiyor. her yeni nesil geldikçe problem çığ gibi büyüyor. bu duruma bi anda gelinmedi ama üzerinden zaman geçtikçe daha da belirginleşiyor ve kısa sürede değişecek gibi gözükmüyor. değişmesi için en azından 2-3 neslin geçmesi ve gerekli adımların atılması gerekiyor. size 2 tane çok basit örnek vereyim: geçenlerde nusaybin'de halk elektrik kesintilerini protesto etmek için ipekyolu olarak bilinen şanlıurfa-habur yolunu trafiğe kapattı, ben de o sırada ordaydım. en az 10 kişi ile konuştum, hiç birinin elektrik aboneliği yoktu. adamlar kaçak kullandıkları elektrik kesiliyor diye eylem yapıp, taşkınlık çıkartıyorlar. diğer bir örnek: gürbulak'tan iran'a geçicem, karınca tabir edilen küçük minibüs şoförleri ile sohbet ediyorum. adamlara sordum ne iş yapıyorsunuz diye. kaçakçıyız biz dediler. (yanlış okumadınız meslek olarak). ne kaçırıyorsunuz dedim. çay, sigara, şeker, insan ne bulursak dediler. bunları gümrükte yakalayıp el koyarlar kanunen yasak o zaman ne yapacaksınız dediğimde kavga eder, memuru döveriz dediler. nitekim akşamında 2 tane muhafaza memuru hastanelik oldu. işte bu zihniyetler nasıl kırılır, nasıl değişir bunları düşünmek, konuşmak lazım.
daha da yazarım, hatta kitap yazarım da neyse...
darkmoon
10-06-2015, 09:21
şuda var mhp ak parti koalisyonu olursa benim tahminim mhp den 10-15 istifada gelebilir belki dahada fazla..
HDP nin bir proje olduğunu temizlik için kullanılacak tuvalet fırçası olduğunu unutuluyor.
Yoksa HDP biraz zor geçer barajı.
CHP ve solcu grupların büyükşehirlerde örgüt lenerek hdp yi barajı aşmasına destek verdiler.
Çünkü bu kömürcü makarnacilarin uyanacagi yoktu.
MHP akıllı bir parti ise hirbir koalisyona katilmaz.
HDP algı opersonyonu yapacaksa koalisyonda yer almaz.
CHP Akp ile yaparsa taban siler zaten DSP gibi olur.
En güzeli şudur.
CHP sazı eline alır bunları içeri tıkar.
Asgari ücreti, emekli taşeron islerini halleder.
Öcalan için bu serefsizler 13 yıldır zaten hazırlık yapıyorlardı.
HDP nin dağa çıkmak gibi bir hedefi yok bence
Ocalan ev hapsine cikartilip silahlari betona gomecek bu işi bitirecekler.
Hdp siyasi olarak mecliste olmayi garantileyecek.
Mhp akp nin çöküşünden guzel yararlanacak.
Sonuç kriz çıkmasın diye hirsizlara vatan hainlerine göz yumulsun diye birsey yok.
Bu binayi 13 yildir ayakta tutanlar düşünsün bu ülke bir.günde kurulmadi
Pislik temizleme zamani geldi.Bu pkk yi basimizin ustune cikaranlar simdi milliyetci kesildi basimiza
Aynada soyle kendine kendine bile inanmayacagini gorursun
Yüce Divanda makara bakara yi gorecekler ayakkabi kutularini sifirlamayida gorecekler
darkmoon
10-06-2015, 09:30
Hdp proje falan değil kanmayın şu psikolojik yönlendirmelere.. Hdp ben biliyorum 20 yıldır varlar her defasında partileri kapatıldı yasaklar getirildi .. o yüzden adamlar yasadaki boşlukdan yararlanıp parti halinde girmektense bireysel bağımsız milletvekili olarak meclise girip meclis çatısı altında parti kurdular böylece hem %10 baraşının etrafından dolandılar hemde partilerinin kapatılma riski kalmadı.. kapatılırsada bir tabela değiştirip yola devam ediyorlardı..
Hdp hep vardı ve hdp nin hep %5 - %6 oyu vardı.. hdp bu oyu ne zaman kırdı önceki başkanları sadece kürtçü söylemler yapıyor apocu söylemler yapıyor diye hdp nin oy veren kesmi belliydi. ne zaman selahattin demirtaş gibi olaya dünyaya daha global daha evrensel türkiye gözüyle bakmaya başlayan bir sol lider geldi o zaman batıdaki büyük şehirlerdeki oylarıda almaya başladı.. lgbt lilerden tutda ermeni farklı kesimlerde kendine parti bulamayan o yüzden yıllarcana oyum boşa gitmesin bari deyip chp ye oy veren artı olarak ak parti ye muhalif kesimde oy verince bu oyu aldı.
istediğimizi söyliyelim adamların tabanı seçim çalışmasında parasız pulsuz seçim organizayonuna katıldılar. yaptıkları büyük öz veri ve aziminde karşılığını aldı..
ben katılmıyorum bu projeymişde yurtdşı destekliymişde. bu adamlar gökden zembille inmedi hep varlardı 20 yıldır burdalardı başarılı oluncamı proje oldular..
Milleyetçi adamım beni bile hdp yi savundurttunuz :)
free-hifi
10-06-2015, 09:35
akp liler paylaşıyor :D :::
Saadetli chpli bbpli ve mhpli arkadaşlar bu seçim inşallah sizede ders olmuştur. Ak partinin yandaşı dediğiniz hdpnin en büyük düşmanının ak parti olduğunu anlamışsınızdır.. Şuan sokaklarda hdpliler ortalığı yakıp yıkıyorlar ve apo diye bağırıyorlar. Erken seçim olunca hep birlikte bir ders için ak partide birlik olup bunlarıda bu parlementer sistemide tarihe gömelim. Hdp hariç siyasi görüşünüz ne olursa olsun , erken seçimde bir olmaya davet ediyorum.. Bugün barajı aştı diye sokaklarda " kıskananlar çatşasın diye bağırıp " tahrik edenler yarın ne yaparlar düşünün ve birlik içinde ak patiye oy verinki bu başkanlık sistemini getirsin ve sonuç olarak ülkenin tek başkanı ve bir sağ birde sol iki partisi olsn ve bu vatanı kimse bölemesin.. Herkesi bu birliğe davet ediyorum zaman birlik zamanı. Ak partiyi sevmesenizde sadece bu sistemi değiştirmesi için bir şansı hakediyo. Hepinizden bu yürekliliği bekliyorum . Türkiyem var olsun kıyamete kadar bu ezanlar bu topraklarda inlesin ve Vatanımızın dirliği daim olması için haydi kardeşim küslük yok bu vatanı kimsenin hayaline bile sokmamak için bu davada bir olalım.. Çok pişman olmamak için bunu düşünün değerli kardeşlerim. Allah yar ve yardımcımız olsun ( bugün sağ sol yok bugün sadece TÜRKİYE İçin birlik olmak var bunu kopyalayıp herkese ulaştıralım vatan için kardeşlerim. Buradan yapacağınız destek bile bir cihattır vatan için türkiyem için her sayfaya yayın bu yazıyı )