Orijinalini görmek için tıklayınız : başımıza aldık bir bela ' ameliyat '
arkadaşlar bacakta ve kasıkta hafif ağrı şikayetiyle gittim doktora , hemen ameliyat dedi , birkac doktora daha gittim hemen olmana gerek yok kasıktaki fıtığın küçük ultrasonla falan takip ettir dedi.ilk gittiğim özel hastane para gözdü galiba ondan hemen ameliyat dedi.bir doktora daha gittim oda 10 sene ameliyat olmayan hasta var takip edelim dedi tamam dedim.bianda ameliyat diyince fena oldum :) panik atak var bende kan aldırmaya tırsan adam nasıl olacak bu ameliyatı bilmiyorum.genel değilde lokal anesteziyle yapılabiliryormuş , varmı aramızda bu durumla karşılaşan ?
vectra-tuner
17-03-2015, 21:14
Burası Türkiye, bir iki doktora gitmeden ameliyat olmayın.Sağlık sektörünün içinde olan birisi olarak aman diyim. Sistem berbat ve sırf sgk dan para alabilmek için öksüreni ameliyat ediyorlar.
rahatsız
17-03-2015, 21:18
Gecmis olsun, umarım ameliyatsız düzelirsin. Sag kolu kırılan adamın sol kolunu alcıya alan bir saglık anlayısı var ülkede.
MertSerhanÖ.
17-03-2015, 21:21
1 buçuk senedir kasık fıtığım var.Kasıkta ve bacakta dedğigin gibi ağrı yapıyor.Kıçı yırtıyorum aileme ameliyat ettirin diye.Kesinlikle doktor'um ameliyat etmiyor.Hatta sporunu bile yap dediler 2 aydır fitness yapıyorum.Korkunun ecele faydası yok üstüne gidin ufak ufak çalıştırın o bölgenizi.Güçlendirirseniz ağrıda çekmez ömür boyuda ameliyat olmak zorunda kalmazsınız.
saolun arkadaşlar valla bi bela geldi başımıza hareketsiz yaşam sürmektenmi oldu ne oldu anlamadım , ağrı falan kalmadı şuan , çok ender sızlama var suan.nettende baktım adam 10 senedir olmamış ameliyat öyle devam ediyormuş hayatına ameliyat ilk etapta hemen gerekmiyor sanırım.doktor bianda ameliyat diyince bende tansiyon oynadı :D mert geçmiş olsun sanada.senin gittiğin doktor nerede ? özel hastanemi yoksa devletmi ?
MertSerhanÖ.
17-03-2015, 21:31
Teşekkür ederim sanada çok geçmiş olsun :) Benim baba doktor onun birden fazla arkadaşı bakıyor çoğunlukla sabit bir doktorum yok yani :D Ama dediğim doktor İstanbul'da değil Çerkezköy'de özel bir hastanede.
makinayı ateş ettir kanka :D
şaka bi yana geçmiş olsun, bundan 15 sene önce komşumuzun oğlu olmuştu, 2 haftada toparlamıştı komple diye hatırlıyorum onun haricinde yakın çevrede faceden de yazdığım gibi bu durumu yaşayan yok.
referansı yüksek doktorlara başvur, görün derim bence.
kanka ateş etmekten oldu galiba bende anlamadım :D özeller para göz oldu ondan direk doktor ameliyat dedi sanırım .kaçtım öyle diyince odadan tırstım bian, mert kardeşimin doktoru spor falan demiş evde oturmaktan karnım yarıldı heralde hıamına spora başlıyım hafiften.ben çok önemli birşey ölümcül bi durum olmasından tırstım 10 senedir fıtıkla gezen adam varmış
MertSerhanÖ.
17-03-2015, 21:44
yok hiçbirşey olmaz.Fıtığın hiçbir tehlikesi yoktur.fıtığın tehlikeli evresi boğulma evresidir.Boğulmaya girdiğinizde zaten ağrıdan duramazsınız bayılcak dereceye gelirsiniz.O zamanda acilen müdahale edilmesi gerekir.Ufak ufak güçlendirebilirsiniz.Kesinlikle ama yerden koli falan öyle ağırlıklar değil.İzotonik makinalarda çok çok hafif kilolarda,ve ufak ufak bisiklet.
mhuratboz
17-03-2015, 22:07
Konuyla Alakasız Olucak Ama Birerbir Dediğinizi Yaşadım.Bel Ağrısı İçin Gittiğim Özel Hastane Bütün Kontrollerden Sonra,Hemen Ameliyat Olman Lazım Dedi,2500 Liraya Hallederiz Bu İşi,Tanıdık Beyin Cerrahı Var.Başka Hastanede Yaparız.Dur Dedim Daha Yaşımız Başımız Kaç Ne Ameliyatı,Ameliyatın En Son Çare Olduğunu Doktor Olarak Sende Biliyosun Bende,Şuan Ağrılarımı Geçiricek İğne Yokmu Dedim.Var Dedi, Velasıl Kerim 5 İğne Verdi 3ünü Vuruldum.O Günden Beri Halen Ağrım Yok Tam 3 Sene Oldu.Birazda Spor Yapmıştım.Dahada İyi Olmuştum.Ama Ona Rağmen Sadece Ayakta Fazla Duramıyorum O Kadar.
Ben pek çok ameliyat geçirdim. Bunlardan biri de fıtık. Ameliyat sonrası çok ağrım olduğunu hatırlamıyorum... Çok da büyük bir operasyon değil. Ağrılarınız artarsa, olun kurtulun derim...
snan1910
18-03-2015, 00:15
Babamda yıllardır çift taraflı kasık fıtığı vardı. Yıllarca ameliyat olmadı en son korse kullandı ama ameliyat olunca bunca zamandır olmadığına pişman oldu. Kolay bir ameliyat. Korkulacak birşey yok. Sadece 1 ay felan araba sürmeyin diyorlar debrajdan dolayı.3 ay felan 3kg dan fazla yük taşımayın diyorlar. Bu arada futbolcular bu ameliyattan 1 ay sonra top oynayabiliyorlarmış.
Geçmiş olsun
Danışabiliyorsanız baska doktorlara daha mutlaka danışın..
Arkadaşım 2 sene önce apandist ameliyatı oldu.. 6-7 ay sonra kasığında ağrı başlıyor ve tekrar aynı doktora gidiyor.. Hiçbir röntgen ultrason çekmeden elle muayene ederek kasık fıtığı var ameliyat olcaksın diyor..
İş güçten zaman bulup ameliyat olamadı aradan zaman geçti tekrar ağrı başladı..Dedim başka doktorada görün direk bıçak altına yatma.. Baska doktora gitti ultrason röntgen vs fıtık namına ufacık bisey çıkmadı hatta doktor baska bi arkadasını cagırdı sonucu onada gösterdi sadece bi yağ bezesi tarzında bisey varmış..Yediklerine dikkat et kontrol edelim dediler o gün bugün sapasaglam arkadasım...Bu olaylar 2 farklı sigorta hastanesinde oluyor..
1 doktorun lafıyla sakın ameliyata falan karar vermeyin.. Geçmiş olsun
geçmiş olsun çoğu özel hastane artık bu tarz şeylere ameliyat diyor. başka doktorlara danışmakta fayda var. ama özel hastaneye gideceksen prof. a gözük mutlaka.
2 sene önce bel fıtığından amelıyat oldum acıbademde. O dönem kullandığım araba parası kadar para ödedim, o problem değil önemli olan sağlık dedik ama, bende mi problem bilmiyorum insan o psikolojiyi atamıyor üstünden sürekli belimde bir şey olacakmış gibi tedirgin yaşıyorum 2 senedir.
Spor, egzersiz, fizik tedavi ne gerekiyorsa yapın ama ameliyat olmayın. Geçmiş olsun bu arada en kısa sürede iyileşirsiniz umarım.
Annem 3 kere bel fıtığı ameliyatı oldu. Bir keresinde doktor tanıdığımıza emar sonuçlarını götürdük doktor telefonu elinde çıkardı bi hastahaneyi aradı ameliyathaneyi ayarladı ertesi gün ameliyat ediyorum seni dedi :D
Eskisi gibi büyük kesiklerde yok yeni ameliyatlarda. Yağ dokusunun sinire yaptığı baskı yüzünden ağrı oluşuyor. Spor ve fazla kilo almamaya özen gösterirseniz ameliyatı geciktirirsiniz.
İyi araştır gereksizse hiç ameliyat olma.
21 ocakta apadisit yüzünden ameliyat oldum ertesi gün kanama oldu tekrar ameliyata aldılar kanamanın kaynağını bulabilmek için laparatomi yaptılar (karnımın sağ tarafını göbek deliğinin altından kasığa kadar komple kestiler). neyse buldular ettiler 1.5 litre kan çıkmış karın boşluğumdan bide dışarıya akanlar var. Ameliyattan sonra 4 ünite kan verdiler. 2 gün sonra enfeksiyon kaptım dikişlerin bi kısmını açtılar 4-5 gün sabah akşam ordan iltihap akıttılar. ayın 29 unda sanırım karnımın içindeki dreni çıkarmaya karar verdiler çıkmadı bidaha onun için ameliyata girdim 2 gün sonra çıktım hastaneden ama 1 ay yatttım evde anca kendime geldim. Şimdi korse takıyorum fıtık riski olduğu için yeni yeni dik yürümeye başladım ama hala eski sağlığımda değilim. Şaka gibi bi apandisit için girdim ölüyodum az daha aman diyim gerek yoksa hiç kestirme kendini.
moral motivasyon sitesi yemin ederim kanser gelen düzelip cıkar buradan :D saolun arkadaşlar bugun bir doktora daha gittim gss bitmiş muayene olmadım 300 küsür lira istediler sié çekip çıktım ödedim gssyi, yarın açılır muayeneye başka bi doktora daha gidicem.korse varmış sanırım kasık fıtığı için kullansammı acaba.dün ilk söyleyen doktor kesinlikle kullanma vs. diyip kıllandırdı adamı
Ameliyat kan vermekten kolay
Bi ilaç yuttururlar sedasyon için pilot olursun.
Sonra anestezi gerisini hatırlamassın zaten bi bakmıssın asansore giriyorsun bi uyanmışsın odadasın ;)
Erdem K.
18-03-2015, 10:02
öncelikle geçmiş olsun, kasık fıtığının düzelme ihtimali sıfırdır, hatta yırtık git gide büyüyebilir diye biliyorum. bağırsak düğümlenmesi olursa da iş çok çok sancılı ve telaşeli bir sürece dönüşebilir.
iki ameliyet yöntemi vardır; genel aneztesi (tek yönde ise fıtık, sadece o yönden 4-5 cm kadar kesip giriyorlar) , lokal anestizi (karnı şişirip iki yerden kasığa girip lateroskopi yöntemi) ...
bence korkmayın, acilen olmasa da ilk fırastta kendinizi hazır hissettiğinizde ameliyat olun, ağırlık vs.kaldırmanızı da hiç tavsiye etmem...
yol yürürken şişebilir, koşamazsınız, oturmak zorunda hissedebilirsiniz.
lateroskopi ile tedavi olursanız ameliyattan hemen sonra bile eve gitmeniz olası, genel aneztezide ise bir gün hastanede yatmanız gerekebilir (aneztezi açısından)
ameliyat sonrası kesikler (kasıktan girmek için açılan/lar) ise düzenli contractubeks kremi sürerek minimize olabilir, hatta gözle görülemez hale gelebilir, hiç korkmayın ...
tekrar geçmiş olsun, acil şifalar.
2006 da askerde elle muayne edılerek kasık fıtıgı teşhisi kondu ve o günden beri bir daha hastaneye gitmedim desem yeridir. Ağrın olduğu zaman ayakları havaya dik rahatlamaya çalış ve çok elzem bir durum olmadıkça ameliyat olma...
Yaklaşık olarak 3-5 yıldır bir sıkıntı yaşadığımı sanmıyorum..
öncelikle geçmiş olsun, kasık fıtığının düzelme ihtimali sıfırdır, hatta yırtık git gide büyüyebilir diye biliyorum. bağırsak düğümlenmesi olursa da iş çok çok sancılı ve telaşeli bir sürece dönüşebilir.
iki ameliyet yöntemi vardır; genel aneztesi (tek yönde ise fıtık, sadece o yönden 4-5 cm kadar kesip giriyorlar) , lokal anestizi (karnı şişirip iki yerden kasığa girip lateroskopi yöntemi) ...
bence korkmayın, acilen olmasa da ilk fırastta kendinizi hazır hissettiğinizde ameliyat olun, ağırlık vs.kaldırmanızı da hiç tavsiye etmem...
yol yürürken şişebilir, koşamazsınız, oturmak zorunda hissedebilirsiniz.
lateroskopi ile tedavi olursanız ameliyattan hemen sonra bile eve gitmeniz olası, genel aneztezide ise bir gün hastanede yatmanız gerekebilir (aneztezi açısından)
ameliyat sonrası kesikler (kasıktan girmek için açılan/lar) ise düzenli contractubeks kremi sürerek minimize olabilir, hatta gözle görülemez hale gelebilir, hiç korkmayın ...
tekrar geçmiş olsun, acil şifalar.
Hocam o dediğin kremi ne zaman kullanmak gerek ben ameliyat olalı 2 ay oldu hemen hemen şimdi kullansam bi faydası olurmu şu an bildiğin chucky gibi yara izi
Sadık Özyer
18-03-2015, 12:53
fitik ? kasik fitigi ? ben oldum arkadasin teyzesi hemsireydi kadin 30 kere arkadasi sordu sonrasini hatirlamiyorum.
Sadık Özyer
18-03-2015, 12:55
ek olarak hem sagdan hem soldan oldum 1 hafta yuruyemedim . gecmis olsun .
Bendeki fitik kalas gibi arabayi surmekten oldu galiba :D her cukurda tangir tungur etkisi olurmuki acaba. Sadik sende arabayla giderken hoplayip zipladiginda alt tarafta bi nane oldugunu hissediyomuydun ? Sızi hafif batma falan
Erdem K.
18-03-2015, 15:03
Hocam o dediğin kremi ne zaman kullanmak gerek ben ameliyat olalı 2 ay oldu hemen hemen şimdi kullansam bi faydası olurmu şu an bildiğin chucky gibi yara izi
ameliyat izlerinizin durumunu bilemiyorum, Dr'unuza danışmanız faydalı olabilir, ama düz mantıkla cevap verecek olursam bence bu aralar kullanmalı ve kullanımınız uzun soluklu olmalıdır ...
63owen63
18-03-2015, 15:09
3 sene önce Almedia'nın bir kafa golü sonrası valideyi kucakladım, bende de benzer kasık ağrısı vs oldu, muayene oldum 3 doktora, fıtık ve ameliyat dediler, belirtileri vs ingiliz ce tıp forumlarında araştırdım, bir keresinde ameliyat masasından döndüm hatta.. Sonrasında kendime süre verdim bir kaç doğal tedavi uyguladım, 15-20 gün sonra geçti. Sonrasında defalarca muayene oldum, fıtık teşhisi vs nasıl koymuşlar anlamadık dedi doktorlar. Bence bir süre test edin kendinizi, çok acil bir durum yoksa..
Beyler selam.bugun 2 tane ayri doktora gittim 2kere ayri ultrason cektirdim bi halt cikmadi ameliyat diyen doktorun mkoymaya gidicem yarin aticam suratina tetkiklerin sonucunu.en ufak fitik belirtisi yok icerde ufak sislik var ele geliyo o noktaya basinca sizliyo beze degil galiba kası zedelemişim yada icerden lenf bezi sismis herhangi bir sebepten dolayi boyle diyo iki doktorda
Ahmet Bby
09-09-2015, 01:31
Herkese merhaba benzer bi konu olduğu için yeni konu açmak istemedim.
Yaklaşık 1 Yıldır bel fıtığı ağrısı çekerim. Nisan ayında MR çektirdiğimde kücük fıtığın var 2 tane fizik tedavi ile geçebilir dedi. Güvendik 2-3 ay rahatlattıktan sonra ağrılarım çoğalmaya başladı..
Şuan ağrılarım artmış durumda yakın bir zamanda Beyin cerrahına gözüktüm. Elimdeki hazır MR cd'si ile gittiğimde bana fıtığımın 2 tane olduğunu birisinin patladığını söyledi. Bacağımda %30 His kaybı var . Ağrıların geçmediği günler yaşam kalitemi düşürmüş durumda ve psikolojikman bitik durumdayım.
Ameliyat olanınız varsa yada çevrenizde olan, bana tecrübelerini anlatsın lütfen.
Yanlış hatırlamıyorsam XoR Koray abi geçirmişti bel fıtığı ameliyatı. Mesajını görürse eminim bildiklerini yazacaktır.
dachosen
09-09-2015, 03:27
takipteyim
Draniela
09-09-2015, 07:06
Aynıyız :D bizdeki tırsaklık ölüm korkusu ben sana diyeyim
Ben de çok korkarım böyle zımbırtılardan. Şu anestezi filmini izledikten sonra böyle oldum ben :D Zaten öyle birşey olsa kendime gelsem geldiğimde yakarım o hastaneyi :D
Şaka bir yana bir kaç doktor olayı iyi ameliyat demesi adamlara kolay tabi paragöz olan tonla insan var.
vectra-tuner
09-09-2015, 08:26
Bendeki fitik kalas gibi arabayi surmekten oldu galiba :D her cukurda tangir tungur etkisi olurmuki acaba. Sadik sende arabayla giderken hoplayip zipladiginda alt tarafta bi nane oldugunu hissediyomuydun ? Sızi hafif batma falan
Öksüreni ameliyat ediyorlar, Sgk ameliyat başı Hastanelere/Özel hastanelere para ödüyor o yüzden hepsi değil ama birçoğu olabildiğince çok tetkik yapıp Sgk ya fatura ediyor ve gereksiz yere dahi Ameliyat yapıp yine bedelini Sgk ya fatura ediyor.yani koyun can derdinde kasap et derdinde misali, o yüzden sağlık sistemi aşırı sakat, İki üç farklı doktora gitmeden karar vermek akıllaca değil kesinlikle..
Geçmiş olsun
Bendede fıtık var doktor ameliyat dedi ve bi kaç hafta önce yengem ameliyat olmuştu onun çektigi acıları zorlukları görünce vazgectim başka bi doktorla konuştum tavsiyesiyle YÜZMEye yazıldım haftada bi kaç gün gidiyorum çok şükür aģrım sızım pek kalmadı ve spor yapıyorum bel sırt kaslarını güclendiriyorum arasıra emara giriyorum yavaş yavaş düzeliyor
Bu yüzme ve spor işi (bilinçli kişilerin yardımi ile) yavaşta olsa bu naleti geçiriyor ama dediğim gibi biraz sabir
Herkese merhaba benzer bi konu olduğu için yeni konu açmak istemedim.
Yaklaşık 1 Yıldır bel fıtığı ağrısı çekerim. Nisan ayında MR çektirdiğimde kücük fıtığın var 2 tane fizik tedavi ile geçebilir dedi. Güvendik 2-3 ay rahatlattıktan sonra ağrılarım çoğalmaya başladı..
Şuan ağrılarım artmış durumda yakın bir zamanda Beyin cerrahına gözüktüm. Elimdeki hazır MR cd'si ile gittiğimde bana fıtığımın 2 tane olduğunu birisinin patladığını söyledi. Bacağımda %30 His kaybı var . Ağrıların geçmediği günler yaşam kalitemi düşürmüş durumda ve psikolojikman bitik durumdayım.
Ameliyat olanınız varsa yada çevrenizde olan, bana tecrübelerini anlatsın lütfen.
Öncelikle çok geçmiş olsun,
his kaybı dolayısıyla annem 2 hafta arayla 2 operasyon geçirdi.
ilkinde kıkırdak dokunun sinire bası yapması sonucu sağ ayak tamamen hissizdi.
Ameliyat olduk sanırım bizim şansımıza 15 gün sonra nüksetti ve yeniden operasyon geçirdi.
Uzun araştırmalar sonucu Çapa da ameliyat olduk, oradaki hocamız Prof. ve konusunda çok iyi bir hocaydı.
Sakarya da yanlış teşhis ve tedavi gördük 6 ay kadar maalesef, neredeyse siniri kaybediyor ve felç kalıyorduk.
Öncelikle iyi bir dr'a görünmenizi tavsiye ederim, maalesef bu işin iyileri de istanbul da.
% 30 ciddi bir kayıp, geçen her gün sinir'in daha da tahribata uğruyor bir an önce tedavi (ameliyat) olmanız faydanıza olacaktır.
Öncelikle geçmiş olsun.
6 yıldır ihale ile devlet ve üniversite hastanelerine satış yapan ecza deposunda çalışıyorum.size tavsiyem devlet hastanesine gidip muayene olmadan kesinlikle ameliyat olmayın.
özelde ve üniversite hastanesinde hastadan çok müşterisiniz.
Ahmet Bby
09-09-2015, 16:51
Geçmiş olsun
Bendede fıtık var doktor ameliyat dedi ve bi kaç hafta önce yengem ameliyat olmuştu onun çektigi acıları zorlukları görünce vazgectim başka bi doktorla konuştum tavsiyesiyle YÜZMEye yazıldım haftada bi kaç gün gidiyorum çok şükür aÄ£rım sızım pek kalmadı ve spor yapıyorum bel sırt kaslarını güclendiriyorum arasıra emara giriyorum yavaş yavaş düzeliyor
Bu yüzme ve spor işi (bilinçli kişilerin yardımi ile) yavaşta olsa bu naleti geçiriyor ama dediğim gibi biraz sabir
Güç kaybı olmasa dediklerinizi yapabilirdim. Ama yüzmenin patlama noktasına gelen fıtığa faydası olur mu onu bilmiyorum.Çok teşekkür ederim bu arada.
Öncelikle geçmiş olsun.
6 yıldır ihale ile devlet ve üniversite hastanelerine satış yapan ecza deposunda çalışıyorum.size tavsiyem devlet hastanesine gidip muayene olmadan kesinlikle ameliyat olmayın.
özelde ve üniversite hastanesinde hastadan çok müşterisiniz.Çok teşekkür ederim..
2 doktora gözüktüm ikiside beyin cerrahı. Özel hastanedeki Prof : Ameliyat dedi hatta ameliyat parası için şahin,doğan parası kadar bi ücret çıkardılar onun şokuyla çıktım. Devlet hastanesinde yakınım var Doçent... Anestezi kısmında olduğu için doktorları tanıyor alanında uzman bir beyin cerrahı ile konuşturdu beni.. Para için söyleyeceğini zannetmiyorum.. ameliyat olman gerekir dedi. Hatta özel hastanede yapılan işlemin aynısının yapılacağını (mikrocerrahi) ve devlet hastanesinde ameliyat olursan bizzat kendisinin ilgileneceğini söyledi bana.
Öksüreni ameliyat ediyorlar, Sgk ameliyat başı Hastanelere/Özel hastanelere para ödüyor o yüzden hepsi değil ama birçoğu olabildiğince çok tetkik yapıp Sgk ya fatura ediyor ve gereksiz yere dahi Ameliyat yapıp yine bedelini Sgk ya fatura ediyor.yani koyun can derdinde kasap et derdinde misali, o yüzden sağlık sistemi aşırı sakat, İki üç farklı doktora gitmeden karar vermek akıllaca değil kesinlikle..
Biri devlet, diğeri özel olmak üzere 2 tane hastaneye MR sonuçlarımı götürdüğümde geç kalındığını ameliyat olması gerektiğini söyledi...
Ahmet Bby
09-09-2015, 16:55
Öncelikle çok geçmiş olsun,
his kaybı dolayısıyla annem 2 hafta arayla 2 operasyon geçirdi.
ilkinde kıkırdak dokunun sinire bası yapması sonucu sağ ayak tamamen hissizdi.
Ameliyat olduk sanırım bizim şansımıza 15 gün sonra nüksetti ve yeniden operasyon geçirdi.
Uzun araştırmalar sonucu Çapa da ameliyat olduk, oradaki hocamız Prof. ve konusunda çok iyi bir hocaydı.
Sakarya da yanlış teşhis ve tedavi gördük 6 ay kadar maalesef, neredeyse siniri kaybediyor ve felç kalıyorduk.
Öncelikle iyi bir dr'a görünmenizi tavsiye ederim, maalesef bu işin iyileri de istanbul da.
% 30 ciddi bir kayıp, geçen her gün sinir'in daha da tahribata uğruyor bir an önce tedavi (ameliyat) olmanız faydanıza olacaktır.
İstanbul'da önereceğiniz isimler var mı? Gerekirse uçağa biner sürüne sürüne gider, rahatca taburcu olur çıkarız Allahın izniyle
Ahmet Bby
13-09-2015, 23:22
görmeyenler için güncel yapayım. Belki çevresinde ameliyat olan vardır. Bilgilendirir
selam dostum geçmiş olsun , ben sana istanbulda biryer tavsiye edemiyorum herkes bir çark tutturmuş , bende fıtık falan cıkmadı gidip doktorun a.koydum güvenlikle kavga gürültü vs. bayagı olaydı oldu :)
Kasik fitigi icin oneri isteyen varsa ben 2010da istanbul bati bahat hastanesinde olmustum ikitellide olmasi gerek. Doktorun ismini hatirlayamadim ama. Fitik normalde agri yapmadi ama fitik varken agir bir isteyseniz bacaginiza degecek kadar buyuyebiliyor bana boyle olmustu. Ameliyat oldum kurtuldum ne agri var ne sizi. Sadece orayi bogmamak gerekiyor kemer takiliyorsa cok sikmamak gibi. Birazda hissiyatsizlik var ordaki tampondan dolayi sanirim.