Orijinalini görmek için tıklayınız : Gürcİstan&bulgarİstan plakali araÇlar
rahatsız
01-03-2015, 07:24
emniyet ülke genelinde büyük operasyon başlatmış, dün Bakırköy'de en az 4/5 tane yabancıı plakalı araçları durdurup kontrol yaptılar. dikkat edin bu aralar.
https://www.facebook.com/video.php?v=879277378777510&pnref=story
İyi olmuş 5-6 bin tl ye alıyolar arabaları burada havalarından geçilmiyo
Istedigi operasyonu baslatsin , resmi olarak devri ustune alinan ( vekalet demiyorum ) direk devri ustune alinan araca devlet hic bisey yapamiyor . Buyrun en yakin ornehi mersinde 4 ay once belli basli araclari belli kisilerden topladilar , simdi topladigi kisiler daha yeni modelleriyle geri dondu
gümrükte kalırsa araçlar ihale ile ileride tc plaka olur :D
aykutsafakyaman
01-03-2015, 09:30
Bu isi ticarete dokenler oldu bu uygulamalar onlara yonelik. Islemleri tam yapanlar icin bi sikinti cikmaz diye tahmin ediyorum.
Sen 5/6 bin lira verip aynı havayı atamıyorsun diye niye milletin aracına el konmasına iyi olmuş diyosunki. Varsa imkan buyur sen de yap. 1 araba alırken 3 araba parası vergi ödemeye bayılıyor millet.
Gerçekten 14 liraya 98 cabrio 3.25 binmek off ;)
Ben geçimimi burdan sağlıyorum ne iyi olmus filan diyon senin imkanın olmasa almıcaksın yani ? :D
devil_berk22
01-03-2015, 12:31
fırsatını bulsam y.dışında e46 m3 alırdım vallahı ya h.sonu binmelık spec :D
Istedigi operasyonu baslatsin , resmi olarak devri ustune alinan ( vekalet demiyorum ) direk devri ustune alinan araca devlet hic bisey yapamiyor . Buyrun en yakin ornehi mersinde 4 ay once belli basli araclari belli kisilerden topladilar , simdi topladigi kisiler daha yeni modelleriyle geri dondu
Aynen öyle tüm bmw leri götürdüler mercedes alıp geri gelecekler şuan hepsi gürcistanda arkadaşlarım
onursumer
01-03-2015, 12:53
vekalet vs değilde gidip oturum aldıktan sonra kimse birşey yapamıyorki orda hiç zor değil
Gürcü araçların satıldığı iyi bi site bilen varmı çok merak ettim fiyatları
Leader01
01-03-2015, 13:08
Gürcü araçların satıldığı iyi bi site bilen varmı çok merak ettim fiyatları
bunları buldum
http://www.myauto.ge/
http://www.drive.ge/
http://auto.ge/
Insan gibi vergi alinsin insan gibi gumruk yasalari olsun tr plaka biz de alip binelim ya da getirtelim. Ulkede herkes koylu kurnazi, ufacik beyinleriyle aston martin fiyatina supra satmaya calisiyorlar, sirf arac yok diye. Acilsa gumruk, gelse araclar, herkesin de cok bulunmaz hint kumasi gordukleri araclari ellerinde patlasa ne super olur. Dogru olan fiyat dogru olan arac oradakiler, bizdekiler sorunlu. Bu duruma itiraz etmek yerine oradan araba alip burada hava atiyorlar diye dusunce var. Cok garip, essek yerine konmayi sevenler var.
Leader01
01-03-2015, 13:08
+ olarak
http://www.mycar.ge/
doncarlo
01-03-2015, 13:18
Böyle eşşek olanlara semer vuran çok tabi.Fazladan vergi vermek hoşlarına gidiyor.Bu tipler mutlaka 50 liralık doldurur benzini o yüzden onları vurmaz ekonomi.
Deseene hele hangi arabalarmis onlar ? 2K-3K € anca 2000li modellerde a6/bmw alabilirsin turşu şekilde eger varsa hava attigini bildigin biri vs bi sor kaça almiş nasil almis neden almis,ya da almis mi :D
:hehe: tr de alismis herkes 3liralik arabaya 50 vermeye ydisindan bicerdoverle velip gezse adam ulen lavuga bak ne sekilsukul yapiyo diceksiniz.
tek katliam trde yokmuş demek ki ; http://www.myauto.ge/?action=details&car_id=12430303
Ciddi ciddi düşünüyorum bende bu aralar c220 cdi yada c270 cdi almayı. Burada polis bi tanıdığım var onunla konuşmuştum, evraklarında bir sıkıntı eksik yoksa istediğin gibi binebilirsin demişti. Bu yakalanan araçlarda mutlaka bi usulsüzlük vardır. Birde gürcistandan araba almayı düşünenlere tavsiyem mercedes yada bmw gibi orada satmaya kalktığınızda para edecek arabalara yönelin. Baktınız işler karıştı gidip çok fazla zarar etmeden elden çıkartabilirsiniz arabanızı.
M_PROJECT
01-03-2015, 17:38
bu ulkede sistem sizi malesef " kacakciliga " itiyor , adaletli bir vergi sistemi yok , gelir vergileri , otv , mtv vsvs say say bitmez .
Sahsi fikrim Turkiye Cumhuriyeti'nde artik vergi kacirmak suc da degildir haram da degildir . Bu vergi sistemini halka dayatip , halkin refahini bozan , hakkini yiyen kim varsa hakkim helal degildir .
Gurcu / azeri vsvs kim yapiyorsa helali hos olsun , normalde 10.000 tl olacak araclara 40-50 bin verilen bir yerde bunlarin ardi arkasi kesilmez . tesvik devletten cunku .
Ha birde zengin fakir belli olsun diye 250.000$ lik araca 400-500 bin euro veren arkadas , zengin-fakir belli olmuyor , paranla zkiliyorsun ayik ol !
onursumer
01-03-2015, 19:05
bu ulkede sistem sizi malesef " kacakciliga " itiyor , adaletli bir vergi sistemi yok , gelir vergileri , otv , mtv vsvs say say bitmez .
Sahsi fikrim Turkiye Cumhuriyeti'nde artik vergi kacirmak suc da degildir haram da degildir . Bu vergi sistemini halka dayatip , halkin refahini bozan , hakkini yiyen kim varsa hakkim helal degildir .
Gurcu / azeri vsvs kim yapiyorsa helali hos olsun , normalde 10.000 tl olacak araclara 40-50 bin verilen bir yerde bunlarin ardi arkasi kesilmez . tesvik devletten cunku .
Ha birde zengin fakir belli olsun diye 250.000$ lik araca 400-500 bin euro veren arkadas , zengin-fakir belli olmuyor , paranla zkiliyorsun ayik ol !
ya zaten vergilendirme sistemi dil olsa insanlar neden vergi kaçırsın
3 lira kazanıyorsun 2.5 lira vergi oduyorsun neyle nasıl yaşıcaksın
gidip oturumda alırlar , yabancı plaka arabaylada gezerler herturlu daha ucuza geliyor :)
Sen 5/6 bin lira verip aynı havayı atamıyorsun diye niye milletin aracına el konmasına iyi olmuş diyosunki. Varsa imkan buyur sen de yap. 1 araba alırken 3 araba parası vergi ödemeye bayılıyor millet.
Bizim millete hava atmak gibi derdimiz yok dostum Allaha şükür 5 tane arabamız var.İyi olmuş çünkü biz enayi gibi aynı arabaya 20-30 bin veriyosak yasalara uyup onlarda yasalara uyup pasa pasa alıcaklar bizde mutlu değiliz bir araba ya 3 araba parası vermekten.
Gerçekten 14 liraya 98 cabrio 3.25 binmek off ;)
Ben geçimimi burdan sağlıyorum ne iyi olmus filan diyon senin imkanın olmasa almıcaksın yani ? :D
Benim deyindiğim nokta alınıp alınmaması değil alanların yaşadıkları kafa.Bu kadar öfkelenmemin sebebide başımdan geçen bir olay.
aykutsafakyaman
01-03-2015, 20:39
Agzina saglik abi
M_PROJECT
01-03-2015, 21:04
ya zaten vergilendirme sistemi dil olsa insanlar neden vergi kaçırsın
3 lira kazanıyorsun 2.5 lira vergi oduyorsun neyle nasıl yaşıcaksın
gidip oturumda alırlar , yabancı plaka arabaylada gezerler herturlu daha ucuza geliyor :)
uzun sure amerika'da yasadim simdi bir sureligine yeniden vatandayim , valla ben bile dusunuyorum gidip arac getirmeyi 6 aydan fazla kalabilirsem sayet neden olmasin . Fakat getirsem bile benzin fiyatlari yuzunden inanin diesel arac tercih etmek zorunda kalirim .
turbo&quattro
01-03-2015, 21:06
Ne isin var Tr de Mustafa geri don vatana ;)
M_PROJECT
01-03-2015, 21:09
Ne isin var Tr de Mustafa geri don vatana ;)
24 nisan 2015 dugunum var :D ozetlemistir sanirim herseyi :D Buralarda olursan beklerim
donecem dun m235 icin test drive yollamis daha tanidik bi dealer , icim eridi :D
Bizim millete hava atmak gibi derdimiz yok dostum Allaha şükür 5 tane arabamız var.İyi olmuş çünkü biz enayi gibi aynı arabaya 20-30 bin veriyosak yasalara uyup onlarda yasalara uyup pasa pasa alıcaklar bizde mutlu değiliz bir araba ya 3 araba parası vermekten.
E sen fatal error u postta vermisin 5araba vs :D ALLAH daha cok versin (Y) havandan da qechilmiyo qardes hany.
turbo&quattro
01-03-2015, 21:17
24 nisan 2015 dugunum var :D ozetlemistir sanirim herseyi :D Buralarda olursan beklerim
donecem dun m235 icin test drive yollamis daha tanidik bi dealer , icim eridi :D
Yarin Tr ye geliyorum ama 1 hafta kalacagim. Sonrasinda en az 7-8 ay gelmem gibi. Mutluluklar simdiden:)
Gel test drive yap geri donersin :D
Adama çok yüklenmişsiniz demek istediğini ben anladım bizimde mahalleden iki kişide bg plaka e46 var biri Coupe biri 4 kapı şöyle söyleyim ikisine trde o Araçlara binebilecek kişiler değil ama özellikle Coupe kullanan arkadaşın havasından geçilmiyor oturuşu Kalkışı beyimiz sanki holding yönetiyor m6ya biniyor neyin Havası bu
Arkadaşın demek istediğide bence o adamın bg vatandaşlığı vardır yada Gürcü vatandaşıdır ne biliyim imkanı vardır alır kullanır eyvallah ama trde sahip olamayacağın aracı bir şekilde alıp hava atmaya çalışmak afedersiniz el s.... ile gerdeğe girmeye Bener
doncarlo
01-03-2015, 22:40
Adama çok yüklenmişsiniz demek istediğini ben anladım bizimde mahalleden iki kişide bg plaka e46 var biri Coupe biri 4 kapı şöyle söyleyim ikisine trde o Araçlara binebilecek kişiler değil ama özellikle Coupe kullanan arkadaşın havasından geçilmiyor oturuşu Kalkışı beyimiz sanki holding yönetiyor m6ya biniyor neyin Havası bu
Arkadaşın demek istediğide bence o adamın bg vatandaşlığı vardır yada Gürcü vatandaşıdır ne biliyim imkanı vardır alır kullanır eyvallah ama trde sahip olamayacağın aracı bir şekilde alıp hava atmaya çalışmak afedersiniz el s.... ile gerdeğe girmeye Bener
İyi güzelde bu onun kişisel sorunudur.Bir kaç kişiden dolayı koca bir topluluğu yaftalayamazsınız.Ayrıca sahip olamayacağın da ne demek adam 2 liralık arabaya 10 lira vermek zorundamı ? İmkanı varsa elbette gider cebine uygun olan yerden alır.Ha goril gibi davranır orası bu yurtdışından araç getiren topluluğu hiç mi hiç bağlamaz.
Ağzına sağlık kardeşim derdimi anlayan biri çıktı sonunda :)
Yahu oyle diosunuz da ztn ydisinda 6 ay bulunmadan aracla tr giris yapamiyosunuz.
Adamin parasi var ki ydisinda bulunuyo ikametini tasiyo vs vs
Eskiden di o posta adresiyle oturum almalar vs.
Komsu olan tr ye neredeyse tum ulkeler tr ile ayni seviyede yasam bakimindan (arac degil) hayat surme idam etme.
Ayrica o kdr akliniz fikriniz var yaftalaniyosunuz e kardesim gidin sizde yadayin duduklenmeyin tr de o zmn demezlermi adama.
Hem 5 arabam var dicen hava atcan,hem e46 ornegini veren kisiye destek cikcan. Madem oyle git sen de al,almiyosan da birak kim aliyosa biniyosa istedigi sekilde takilsin
:draggersmile:
Sadık Özyer
01-03-2015, 23:54
Şöyle birşey var , Trde 3.16 alıp yurtdışında m3 getirip change yapanlar oluyor. Mevzuda bu zaten :)
bizim gürcü bi bakıcımız var babanneme bakıyor onun adına araba alsam orda onunla buraya getirsem o arbada olmasada burda arabayla dolaşabilirmiyim?
6 ayda bi gürcistana gitmem gerektiğini biliyorum kadında gidiyo onuda götürürm:D
Yahu oyle diosunuz da ztn ydisinda 6 ay bulunmadan aracla tr giris yapamiyosunuz.
Adamin parasi var ki ydisinda bulunuyo ikametini tasiyo vs vs
Eskiden di o posta adresiyle oturum almalar vs.
Komsu olan tr ye neredeyse tum ulkeler tr ile ayni seviyede yasam bakimindan (arac degil) hayat surme idam etme.
Ayrica o kdr akliniz fikriniz var yaftalaniyosunuz e kardesim gidin sizde yadayin duduklenmeyin tr de o zmn demezlermi adama.
Hem 5 arabam var dicen hava atcan,hem e46 ornegini veren kisiye destek cikcan. Madem oyle git sen de al,almiyosan da birak kim aliyosa biniyosa istedigi sekilde takilsin
:draggersmile:
Hocam 5 arabam var demedim 5 arabanız var dedim yani aileme ait önceki postu düzgünce okusaydin hava atmak ici n söylemediğimi zaten anlardin.Benim yurtdışından araba getirenlerle bir problemim yok benim problemin 5-6 bin tlye araba alıp yurt dışından burada benim 5-6 bine aldığım arabayla dalga gecen kisiliksizlerle ben de 5-6 bin saydim arabaya oda 5-6 bin saymış ben arabayı binerken efendi efendi gezerken onlar kendilerini bir şey sanıp artist artist tavırlarla gezip sonrada altındaki arabaya bak diyip dalga gecerlerse yine söylüyorum iyi olmuş boyle olması
aslanneron
02-03-2015, 00:45
Hocam 5 arabam var demedim 5 arabanız var dedim yani aileme ait önceki postu düzgünce okusaydin hava atmak ici n söylemediğimi zaten anlardin.Benim yurtdışından araba getirenlerle bir problemim yok benim problemin 5-6 bin tlye araba alıp yurt dışından burada benim 5-6 bine aldığım arabayla dalga gecen kisiliksizlerle ben de 5-6 bin saydim arabaya oda 5-6 bin saymış ben arabayı binerken efendi efendi gezerken onlar kendilerini bir şey sanıp artist artist tavırlarla gezip sonrada altındaki arabaya bak diyip dalga gecerlerse yine söylüyorum iyi olmuş boyle olması
senin sorunun bu konuyla deil işte o kişilikdeki insanlarla ben burda ordan araba getirtipde öyle hava atcak insan zannetmiyorum olsun.
biz sadece hani ülke şartlarında en iyisini alırız derdindeyiz şimdi 15 liraya bi e46 almak isterim tabiki plakası isterse kamerun plakası olsun kullanma hakkım varsa burda benim için sıkıntı deil milletde dışardan ordan 15 e aldı burdaki 40 liralık arabayı derse desin bizde sadece çekememezlik var ondan oluyor sende al kardeşim kimse alma demiyor
Bursada benimde bir kaç arkadaşımda yunanistanda getirme arabalar gayetde burdada alcak durumu var ama gerçekden gerek yok diyor ordaki krizden dolayı arabaları çöp paraya veriyorlar neden burda çok daha fazlasını vereyim ki diyor bence haklı senin yaşadığın sıkıntı kişilikle alakalı çevrendeki öyle kişileri görmezden gelirsen rahat edersin ;)
kötü amaçla yazmadım bu yazıyı kırıcı bir şey söylediysem özür dilerim.
ErkanCanS
02-03-2015, 02:03
Şayet benim 6 liraya bindiğim bir arabaya sen 40-50 liraya biniyosan bırakta biraz şımarıyım dimi :) Adam gayet yasalara uygun bir şekilde belkide riske girerek böyle bir şey yapıyor insanlarda onu deli gibi kıskandığı ve aynı riske girecek cesareti olmadığı için sallıyor paso. Bulgardan , Gürcüden araba alanlara gerçekten helal olsun.Bu iş sadece para işi değil bazı şeyleri göze almak lazım dimi.
senin sorunun bu konuyla deil işte o kişilikdeki insanlarla ben burda ordan araba getirtipde öyle hava atcak insan zannetmiyorum olsun.
biz sadece hani ülke şartlarında en iyisini alırız derdindeyiz şimdi 15 liraya bi e46 almak isterim tabiki plakası isterse kamerun plakası olsun kullanma hakkım varsa burda benim için sıkıntı deil milletde dışardan ordan 15 e aldı burdaki 40 liralık arabayı derse desin bizde sadece çekememezlik var ondan oluyor sende al kardeşim kimse alma demiyor
Bursada benimde bir kaç arkadaşımda yunanistanda getirme arabalar gayetde burdada alcak durumu var ama gerçekden gerek yok diyor ordaki krizden dolayı arabaları çöp paraya veriyorlar neden burda çok daha fazlasını vereyim ki diyor bence haklı senin yaşadığın sıkıntı kişilikle alakalı çevrendeki öyle kişileri görmezden gelirsen rahat edersin ;)
kötü amaçla yazmadım bu yazıyı kırıcı bir şey söylediysem özür dilerim.
Yok kırıcı olacak bir durum yok forum ortamı sonuçta illaki tartışmalar oluyor.Asıl ben özür dilerim bir kaç kişinin densizliğini görüp böyle bir yorum yaptım ama cidden bu kadar çok yurtdışından araba getiren olduğunu bilmiyordum
ersandeniz
02-03-2015, 07:31
Bu konuyu okuduktan sonra hirsizlara dolandiricilara kacak elektrik kullananlara bakis acim degisti, adamlar belli riskler aliyorlar cesaret gosteriyorlar, calisarak elde edilemeyecek seylere ulasabiliyorlar, bu insanlara haksizlik etmisiz yaa birakin da adam marifetinin hakli gururunu yasasin..
nasil bir toplum olduk yaa, kacakcilik kul hakki yemek marifet oldu.. lafa geldi mi dine laf ettirilmez ama herkes de bayilir kul hakki yemeye..
bizim gürcü bi bakıcımız var babanneme bakıyor onun adına araba alsam orda onunla buraya getirsem o arbada olmasada burda arabayla dolaşabilirmiyim?
6 ayda bi gürcistana gitmem gerektiğini biliyorum kadında gidiyo onuda götürürm:D
6 ayda götürmen gerekir ama getiremessin :)
cesitli katakulliler yapmadıgın sürece normal şartlarda: 1 kişi, 1 sene icinde, sadece 6 ay araç bulundurabilir. geri kalan 6 ayda yine kendi pasaportunla sokamassın yani
ozgurluk
02-03-2015, 09:19
Orada 6 ay bulunma mevzusunu, oradaki gumruk memurlari sanirim, giris cikis esnasinda sanki 6 ay orada kalmis gibi gosteriyorlarmis.
Soylenen bu.
ben olaya başka taraftan bakıcam , itin kopuğun altına biraz lüks araba verince neler olacağını görmüş olduk bu yolla , şu gürcü bulgar plaka bir tane efendi giden görmedim yolda , saçma sapan hareketler , oraya buraya atlamalar basmalar , yolların kralı olmuşlar bile allah sonumuzu hayır etsin.
ErkanCanS
02-03-2015, 12:48
Bu konuyu okuduktan sonra hirsizlara dolandiricilara kacak elektrik kullananlara bakis acim degisti, adamlar belli riskler aliyorlar cesaret gosteriyorlar, calisarak elde edilemeyecek seylere ulasabiliyorlar, bu insanlara haksizlik etmisiz yaa birakin da adam marifetinin hakli gururunu yasasin..
nasil bir toplum olduk yaa, kacakcilik kul hakki yemek marifet oldu.. lafa geldi mi dine laf ettirilmez ama herkes de bayilir kul hakki yemeye..
Devlet bana bir hak verdiyse bunu degerlendiririm.Ulkemizde eskiden yabanci ogrenci secme sinavi yapilirdi.Cift vatandaslar falan universite sinavi yerine, bu dunyanin en kolay sinavina girer iki uc soru cozup tip, hukuk falan okurlardi.Birebir tanidigim , normal sinavla sutcu imam universitesinde isletme okuyamacak adamlar istanbul hukuk , ataturk tip , akdeniz hukuk falan gibi yerlere gittiler.Bende tipki sizin gibi tepkiler veriyordum o lise zamanlarimda.Hatta ayni orneklerle ; vergi kaciranlar , hirsizlar , dolandiricilar falan :) Sonradan biraz daha olgunlasinca bu gibi durumlarda hakkini kullanan vatandasi degil , ona boyle sacma sapan haklar veren devleti sorgulamak gerek.
ErkanCanS
02-03-2015, 12:50
diye dusunmeye basladim :)
hddsheriff
02-03-2015, 13:35
Devlet bana bir hak verdiyse bunu degerlendiririm.Ulkemizde eskiden yabanci ogrenci secme sinavi yapilirdi.Cift vatandaslar falan universite sinavi yerine, bu dunyanin en kolay sinavina girer iki uc soru cozup tip, hukuk falan okurlardi.Birebir tanidigim , normal sinavla sutcu imam universitesinde isletme okuyamacak adamlar istanbul hukuk , ataturk tip , akdeniz hukuk falan gibi yerlere gittiler.Bende tipki sizin gibi tepkiler veriyordum o lise zamanlarimda.Hatta ayni orneklerle ; vergi kaciranlar , hirsizlar , dolandiricilar falan :) Sonradan biraz daha olgunlasinca bu gibi durumlarda hakkini kullanan vatandasi degil , ona boyle sacma sapan haklar veren devleti sorgulamak gerek.
devletin verdiği hak yok ki bu konuda . Geçici ithalat yasasında ki açıktan faydalanıp getiriyorlar araçları. Elle tutulur bir yanı yok yani konunun.
Orada 6 ay bulunma mevzusunu, oradaki gumruk memurlari sanirim, giris cikis esnasinda sanki 6 ay orada kalmis gibi gosteriyorlarmis.
Soylenen bu.
Oyle bise yok artik ulkeye girerken jersey pc kayitli ,passport okutuldugunda ztn kac gun kullanabilicegin cikio+olarak arac sase no girildiginde de. Herkes kulaktan dolma 90-2000 arasinda ki kulaktan dolma hikayeler yaziyo burda.
Ever burda herkesin yazdiklari gibi olsa emin olun tanidigim tjm arkdslarima bn araba getirirdim ztn11senedjr.
yakındır nasip olursa bende yakında bulgar plaka bişey alıcam :D
onursumer
02-03-2015, 22:58
Oyle bise yok artik ulkeye girerken jersey pc kayitli ,passport okutuldugunda ztn kac gun kullanabilicegin cikio+olarak arac sase no girildiginde de. Herkes kulaktan dolma 90-2000 arasinda ki kulaktan dolma hikayeler yaziyo burda.
Ever burda herkesin yazdiklari gibi olsa emin olun tanidigim tjm arkdslarima bn araba getirirdim ztn11senedjr.
valla iyi olurdu ya şu 6 ay mevzusu olmayaydı :D
Hakan Burak
02-03-2015, 23:36
Herkes ne hevesliymiş yahu :)
O kadar kolay olsaydı ben alırdım. Gürcistan vatandaşıyım aynı zamanda.
Hayal kurmaya gerek yok.
aybarsdnr
03-03-2015, 08:38
Aslında orada dönen bir dümen var. Pasaport okutulduğunda vize süresi vs. her şey bilgisayarda çıkıyor ancak, giriş-çıkış tarihi görevli polis tarafından giriliyor. Genelde bu tarz işleri yapanlar giriş tarihini boş bırakıyorlar, sonra geri dönüldüğünde ona uygun bir tarih yazılıyor. Bana bulgaristandan araç getirenlerin anlattığı sistem bu şekilde kurulmuş
beyler bir soru !!!
diyelimki 94 model 3.16 bi aracım war..
arabamla yurtıdşına çıktım gezinti amaçlı..
3. gün sonra motorum yandı (!) çalışmıyor.
gittim 2jz, rb25 vs bi motor taktırdım. belgelerim tam..
* bunu ruhsata işletebilir miyim?
* herhangi bir cezası olur mu?
* ne gibi zorluklar ile karşılaşırım?
Tşkler
Rıdvan
beyler bir soru !!!
Tşkler
Rıdvan
Abi sen niye hep illegal peşindesin
Aslında orada dönen bir dümen var. Pasaport okutulduğunda vize süresi vs. her şey bilgisayarda çıkıyor ancak, giriş-çıkış tarihi görevli polis tarafından giriliyor. Genelde bu tarz işleri yapanlar giriş tarihini boş bırakıyorlar, sonra geri dönüldüğünde ona uygun bir tarih yazılıyor. Bana bulgaristandan araç getirenlerin anlattığı sistem bu şekilde kurulmuş
yani aslında kanunda açık var ve bu değerlendiriliyor değil, işin içinde bildiğin üç kağıt var, hak yeniyor...
Abi sen niye hep illegal peşindesin ��
illegal mi?
ne zaman bi illegalliğimi gördün arkadaşım? geçenlerde böyle bişey görmüştüm cevapsız kalmıştı onu tekrar etmek istedim sadece.. ne illegalliğinden bahsediyorsun sen?
bir sorudan ne çıkardın hayret bişey ...
Boost Up
03-03-2015, 10:26
malesef öyle, ama altınızda lüks araba varsa gidin üstüne kırın, gıkları çıkmıyo pek fazla:)
Tayfun.O
03-03-2015, 10:30
Devlet yasa cıkarsa da 2.el araba alımı yapılabilse dicem ondan da bi ton vergi alırlar yine aynı fiyata denk gelir
Yanlisin var passport okutuldugu zmn otomatikamn tarih ve gun veriyo sistem,eskidendi o kisilerin tarih belirlemesi (Y) simdi atiyorum 365gunun 300gunu ydisinda kalmissin otomatik 6 ay veriyo.
Diyelim ki y.icinde 265gun kalmissin sistem 30gun veriyo :)
Eskidendi o kara duzen olayi 2005mi 006mi o duzen kalkti :).
aybarsdnr
03-03-2015, 19:53
Yanlisin var passport okutuldugu zmn otomatikamn tarih ve gun veriyo sistem,eskidendi o kisilerin tarih belirlemesi (Y) simdi atiyorum 365gunun 300gunu ydisinda kalmissin otomatik 6 ay veriyo.
Diyelim ki y.icinde 265gun kalmissin sistem 30gun veriyo :)
Eskidendi o kara duzen olayi 2005mi 006mi o duzen kalkti :).
Bulgaristanda dediğim şekilde olduğundan eminim. Hem kendi gözümle gördüm, hem yapan bir çok kişiyi tanıyorum. Hatta arabayı bırakın, şahıslar içinde mesela 1 senelik 90 günlük çok girişli vizesi olmasına rağmen, giriş çıkış tarihini istedikleri gibi düzenleyip 150,200 gün kalanlar var. Şahit olduğum konular olduğu için eminim.
http://www.gelisimtv.com.tr/yurt-ve-dunya/gurcu-plakali-luks-otomobil-turkiyede-binmek-hayal-oldu-h8029.html
http://www.gelisimtv.com.tr/yurt-ve-dunya/gurcu-plakali-luks-otomobil-turkiyede-binmek-hayal-oldu-h8029.html
Vekalete ne gerek var ki gürcüde aracı üstüne alıp ruhsatıyla getirmek mümkün ayrıca bu yeni bir olayda değil vekaletle gelen araçlar yaklaşık 7 8 ay önce 4000 lira gibi cezalarla sınırdışı edildi , işin yolunu yordamını bilen adam üstüne alır gelir yani hayal olan bir durum ben göremiyorum
pekiii
beyler bir soru !!!
Tşkler
Rıdvan
pekiii
beyler bir soru !!!
Tşkler
Rıdvan
işletemezsin silindir hacmi ve kw hesaplarından dolayı...
316 ancak %20 cc %30 KW olarak yükseltebilirsin.
onursumer
25-06-2015, 18:33
onunda bir yolu var fakat uzun bir prosedür diye hatırlıyorum
hatta bayağı zaman önce minikslerin k20 konusunda onlarda açıklamışlardı aşamaları
yakın zamanda e coupe swap yapıldı yurt dışında en doğru güncel onlardan oğenebiliz sanırım :D
pekiii
beyler bir soru !!!
Tşkler
Rıdvan
Bahsettiğin motorları yurt içindede dışındada İşletebilirsin. Forumda detaylı bir şekilde yazılmıştı istersen arayıp bulabilirsin istersen yönetmeliği okuyabilirsin.
Herkesin diline doladığı %20 %30 hacim ve güç artışı aşıldığı zaman prosedür daha farklı işliyor ve işlemler uzuyor. Ondan dolayı insanlar işletilemiyor zannediyor.
4.1.3 Motorun gücü vb. genel özelliklerini etkileyecek, parça değişiklikleri, tadilat seti kullanımı veya işlemci programlarında değişiklik yapılması durumunda, egzoz emisyon ve araç gürültüsünün ilgili yönetmelikler de belirtilen değerler içinde kaldığı tevsik edilmelidir.
Orijinal Tipinin Haricindeki Motor Değişikliğinde;
-Aracın imal yılı (modeli) esas alınarak aynısı veya daha sonra imal edilen motorlar kullanıldığında ve Motor Mukayese Raporunda benzinli araçlarda %30 dan fazla güç farkı, dizel araçlarda %50 den fazla güç farkı olmadığında, tadil edilen motor için egzoz emisyonu ve araç dış gürültüsünün ilgili yönetmeliklere göre tip onay belgesi veya teknik servis raporu aranmayacaktır.
-Güç farkının yukarıda belirtilen değerlerden daha fazla olması veya aracın imal yılından (modeli) daha önce imal edilen motor kullanılması durumunda ya da yakıt sisteminin benzinli motordan dizel motora, dizel motordan benzinli motora tadil edildiğinde, tadil edilen motor için;
-Egzoz emisyonu:70/220/AT veya 88/77/AT,
-Araç dış gürültüsü:70/157/AT veya ECE-R 51,
-Motor gücü:80/1269/AT,
-Dizel Egzoz Dumanı:72/306/AT,
Yönetmeliklere göre tip onay belgesi veya teknik raporu aranacaktır.
Proje ekleri: Mukayese raporu, aranıyorsa tip onay belgesi veya teknik servis raporu, Ruhsat aslı veya noter tasdikli sureti, motor faturası (marka, tip, yakıt türü bilgileri olacak)
Yani gerekli onay belgesi ve raporları aldıktan sonra istediğin hacim ve güçteki motoru işletebilirsin.
Farklı markanın motoru işletilebiliyor mu araca? BMW'ye Nissan motoru gibi?
4.1.3 Motorun gücü vb. genel özelliklerini etkileyecek, parça değişiklikleri, tadilat seti kullanımı veya işlemci programlarında değişiklik yapılması durumunda, egzoz emisyon ve araç gürültüsünün ilgili yönetmelikler de belirtilen değerler içinde kaldığı tevsik edilmelidir.
-Aracın imal yılı (modeli) esas alınarak aynısı veya daha sonra imal edilen motorlar kullanıldığında ve Motor Mukayese Raporunda benzinli araçlarda %30 dan fazla güç farkı, dizel araçlarda %50 den fazla güç farkı olmadığında, tadil edilen motor için egzoz emisyonu ve araç dış gürültüsünün ilgili yönetmeliklere göre tip onay belgesi veya teknik servis raporu aranmayacaktır.
-Güç farkının yukarıda belirtilen değerlerden daha fazla olması veya aracın imal yılından (modeli) daha önce imal edilen motor kullanılması durumunda ya da yakıt sisteminin benzinli motordan dizel motora, dizel motordan benzinli motora tadil edildiğinde, tadil edilen motor için;
Proje ekleri: Mukayese raporu, aranıyorsa tip onay belgesi veya teknik servis raporu, Ruhsat aslı veya noter tasdikli sureti, motor faturası (marka, tip, yakıt türü bilgileri olacak)
Yani gerekli onay belgesi ve raporları aldıktan sonra istediğin hacim ve güçteki motoru işletebilirsin.
ben arkadaşin dediği motorları işletemez olarak sölüyorum 316i ye 2jz rb25 gibi motorları takıp tr ye giremez.
emsal motor yada dediğim gibi oranlara sadık kalınarak motor yapılabilir.
dediğin şekil de olsaydı ben cok tan mk3 golf e r32 swaplamiş olurdum.
ben arkadaşin dediği motorları işletemez olarak sölüyorum 316i ye 2jz rb25 gibi motorları takıp tr ye giremez.
emsal motor yada dediğim gibi oranlara sadık kalınarak motor yapılabilir.
dediğin şekil de olsaydı ben cok tan mk3 golf e r32 swaplamiş olurdum.
Sen sadece oranların dışına çıkılamaz yazmışsın. Bende gerekli işlemler yapılırsa çıkılabileceğini yazdım. Yoksa senin ne yaptığını, yapabileceğini, kafandaki projenin ne olduğunu bilmiyorum.
I- MOTOR VE ŞASİ DEĞİŞİKLİĞİ/TADİLATI İŞLEMLERİ:
1- Sahiplik belgesi (fatura veya noter satış senedi),
2- Nüfus cüzdanı,
3- Sınırlı tadilat bildirimi (motor değişikliği için),
4- Tadilat projesine ilişkin belgeler (şasi değişikliği için),
5- Araç tescil ve motorlu araç trafik belgelerinin
6- Araç özelliklerine ve sahibinin kimlik bilgilerine göre doldurulmuş şoförler odasından alınan iki adet araç trafik tescil ve müracaat işlem formunun (EK-1),
İbraz edilmesi gerekmektedir.
· Tadilat işlemleri herhangi bir trafik tescil kuruluşunda yapılabilir.
· Araç sahibi veya kanuni vekilinin bizzat ilgili trafik tescil kuruluşuna müracaatı gerekmektedir.
· 30 gün içerisinde tadilat işlemini belgelerine işletmek için trafik tescil kuruluşuna müracaat etmeyenlere Karayolları Trafik Kanunu’nun 32’nci maddesinden cezai işlem uygulanmaktadır.
· Yapılan tadilat işlemlerinde aracın muayenesi olsa dahi yeniden muayenesinin yaptırılması zorunludur.
· Komple şasinin veya araç tanıtım numarası bölümü olan kısmının yenisiyle değiştirilmesi gereken durumlarda tadilatın imalatçı firmanın bu konuda yetkilendirdiği servis tarafından yapılması gerekmektedir.
trafik.gov.tr alıntıdır.
SINIRLI TADİLAT BİLDİRİMİ NEDİR?
Motor Değişikliği Araç Projesinde Gerekli Evraklar (Sıfır Motorlar)
1- Aracın Tescil Belgesi
2- Motorun Alındığı Fatura
3- Gümrük Giriş Belgeleri
4- Gümrük Vergi Tahsil Alındısı
5- Motor İşcilik Faturası
İkinci El Motor Alımlarında İstenen Belgeler
1- Aracın Tescil Belgesi
2- Motor Noter Satışı
3- Alınan Motorun Tescil Belgesi
4- Motoru Takan Yerin İşcilik Faturası
4.1.Motor Değişikliği ve Teknik Hususlar:
4.1.1. Tip Onayı Belgesine istinaden uygunluk belgesiyle tescil işlemi yapılmış olan araçlar üzerinde yapılacak motor değişikliğinde, ülkemizde yürürlükte olan ilgili yönetmeliklerin güncel seviyelerini sağlayan motorlar kullanılmalıdır.
4.1.2 İmalat Yeterlilik Belgesine istinaden teknik belgeyle tescili yapılmış araçlar üzerinde yapılacak motor değişikliğinde, ilgili yönetmeliklerin en az temel seviyesini sağlayan motorlar kullanılmalıdır.
4.1.4 Aracın orijinal tipindeki motor, yenileme işlemi yapılmış olanlar dahil, kullanıldığı taktirde, bu Ekin madde 4.1.1 ve madde 4.1.2 hükümleri uygulanmaz. Sınırlı tadilat bildirimiyle, proje gerektirmeden değişiklik yapılır.
Aracın orijinal tipindeki motor (yeni, çıkma veya yenileme yapılmış olanlar dahil) kullanıldığı taktirde, sadece Sınırlı Tadilat Bildirimi onaylanır.
Sınırlı Tadilat Bildirimi ekleri: Ruhsat aslı veya noter tasdikli sureti, motor faturası (marka, tip, yakıt türü bilgileri olacak), gerektiğinde orijinal motora ait bilgileri içeren kayıt (uygunluk belgesi, broşür, katalog, vb.)
Model yılı eski ancak özellikleri aynı (en az aracın imal yılının güncel seviyesinde), çıkma veya hiç kullanılmamış motorların tadilatında mukayese raporu ile proje düzenlenecektir.
PiscocuK
26-06-2015, 16:17
arkadaşlar bende birşey sormak istiyorum
karıkoca durumunda kadın yada erkek yabancı vatandaş olursa..araç o yabancı kişinin üzerine alınırsa eşi de kullanabilirmi sorunsuz şekilde?
Yani diyorki aynı marka, araçtan daha güncel model yılına sahip ve şu sınırlar içinde motor takarsan sorun yok ama bunların dışında işlem yaparsan ölme eşşeğim ölme prosedürünü uygulamaya koyarım.
Yurt dışında tadilat yaparsan nasıl bir yol izleniyor bununla alakalı konu vardı forumda onu bulamadım. Projeler konusunda yapılan mercedes e coupe falan var konu sahibine sorarsanız yardımcı olur belki.
316 nin hp ile 2jz ve rb25 hp si bu kavrama uyuyorsa işletilebilir derim.
ama uymadığı için hala işletilemeyeceğini sölüyorum.
zamanında ismail abi msupra yı yaparken işletebilmek adına m3 kullandığını ve işletebildiğini okumuştum bir yerde bulursam o yazıyıda paylaşirim.
arkadaşlar bende birşey sormak istiyorum
karıkoca durumunda kadın yada erkek yabancı vatandaş olursa..araç o yabancı kişinin üzerine alınırsa eşi de kullanabilirmi sorunsuz şekilde?
Evet tabiyki kullanabilir
316 nin hp ile 2jz ve rb25 hp si bu kavrama uyuyorsa işletilebilir derim.
ama uymadığı için hala işletilemeyeceğini sölüyorum.
zamanında ismail abi msupra yı yaparken işletebilmek adına m3 kullandığını ve işletebildiğini okumuştum bir yerde bulursam o yazıyıda paylaşirim.
Ben son 1 yılda benzer bi projeyi yaptığım için söylüyorum zaten. 1.6 toyota'ya 2jz koyduk. Sınırları aştığımız için onay belgesi teknik rapor falan aldık. İsmail abinin 2jz koyduğu bmw m3 değildi ayrıca.
Ben son 1 yılda benzer bi projeyi yaptığım için söylüyorum zaten. 1.6 toyota'ya 2jz koyduk. Sınırları aştığımız için onay belgesi teknik rapor falan aldık. İsmail abinin 2jz koyduğu bmw m3 değildi ayrıca.
tamam dostum sen daha iyi biliyorsun biz okuduğumuz anlayamıyoruz.
iyi forumlar sana.
mikelazi
26-06-2015, 16:54
bir dostum 2006 m3 cabrio getirdi 75bin km.de 17bin dolara aldı.150 dolarada plakasını degiştirdi.2 aydır kullanıyor.
gürcüden araç getirip (range,m6,cls,m3,m5) vekaletle kiraya verenler var.
devil_berk22
01-06-2016, 20:10
Bir arkadaşım gürcüden corsa almak istiyor gidip aracı kendi üstüne alıcakmış bunun yolu yordamı nedir acaba ?
konu ile ilgili yeni gelişme var.
haber linki (http://www.haberturk.com/ekonomi/otomobil/haber/1261419-yabanci-plakali-tasit-verileri-elektronik-ortamda)
tşk
Rıdvan :icon_tup:
"Geçici ithalat rejimi kapsamında belirli bir süre kullanılmak üzere ülkemize getirilen yabancı plakalı taşıtların getiriliş amacı dışında kullanılması, bir başkasına kiralanması, ödünç verilmesi, başka bir şahsa izinsiz devredilmesi, hak sahibi olmayan kişilerce kullanılması, taşıtın yurtta kalma süresini aştığı halde yurt dışına çıkarılmaması gibi çeşitli usulsüz işlemler yapılıyordu.
12 YILDA EN ÇOK SATILAN OTOMOBİLLER 12 YILDA EN ÇOK SATILAN OTOMOBİLLER
Söz konusu protokol ile usulsüz işlemlerin engellenmesi, rejim şartlarını ihlal eden taşıtların tespit edilerek yakalanması ve gümrük idaresine teslim edilmesi sağlanacak."
Gürcistan'dan araba alacak arkadaşların dikkatine ;
***Yaşanmış bir hikayeden alıntıdır...***
"Gürcistan'dan araba almak
Son yıllarda Gürcistan'dan araba almak ve Türkiye'ye sokmak oldukça yaygınlaştı ve sürekli yeni hevesli kişilerde bu işe kalkışmakta. Hatta trafikte onlarca Gürcü plaka otomobil görmekteyiz. Gürcistan'dan araba almanın bu denli çekici hale gelmesi ise tamamen ülkemizde ki otomobil fiyatları ve vergilerin yüksek olmasından dolayı gerçekleşti.
Özellikle gençler Türkiye'de Renault Megane alabileceği fiyata Gürcistan'dan Porsche, BMW, Maserati gibi lüks otomobiller alma hayaliyle internetten çeşitli araştırmalar yapıyor ve malesef ki Gürcistan'dan otomobil getirdiğini iddia eden dolandırıcıların eline düşüyor. Aşağı da tamamen alıntı olan, bu maceraya girişmiş ve pişmanlığını dile getiren bir kişinin yazısını paylaşıyorum sizinle. Genellikle Gürcistan'dan araba getirme ile ilgili hep ucu açık ifadeler veren, bu işi yaptığını iddia eden kişilere karşın işleyişi, dolandırıcılığı ve yasal olmayan işlemleri detaylı bir şekilde yazmış. Bu sayede kafanızda soru işaretleri kalmayacaktır diye düşünüyorum. Yazıyı paylaşmamın sebebi daha fazla mağduriyet yaşanmaması için.
Ben de sizler gibi aylar önce forum forum dolaşıp, mantıklı bir açıklama görmediğim için gittiğim Gürcistan'dan arabayı alıp geldim.
Toplanın hele, süreci anlatıyorum. Dikkatle okuyunuz :
Şimdi bu facede gördüğünüz sayfalar var ya bunların hepsini oraya zamanında gitmiş, işin detaylarını gördükten sonra da kar yaparım düşüncesine sahip kişiler açıyor.
Neyse ben de heveslenip "abii çok ucuz araba yiaaa" diye tl mi dolar yaptım aldım gittim. 12000 dolarım vardı giderken. Yer farketmiyor, Tiflis veya Batum'da süreçler aynı. Tiflis'e gittim ben. 2 abi karşıladı, melek gibi insanlar. Abicim hoşgeldin nasılsın iyi misin falan filan. Sabahtan akşama kadar koştura koştura tüm galerileri gezdirdiler. Ancak arabaların üstündeki rakamları pek görmenizi istemiyorlar anladığım kadarıyla. "Abi şu araba çok ucuz bunu alamaz mıyız" "-Boşver abi onu" diyorlar. Neyse tüm gün gezdirdiler. Sonunda bir araba bulduk çünkü bütçenize göre araba gösteriyorlar. 12000 usd. Ertesi gün aracın sahibi geldi noterde üzerime arabayı devretti. Evet, ruhsat artık benim adımaydı. Ama sonra bir ışık parladı kapıdan. Ve evet, gelen kişi kurtarıcım, şoförüm, kapıdan geçirecek olan şahıstı. Ordaki iki abi, şimdi bu kişiye vekalet vereceksin gümrükten geçmek için. Onlar gürcüce konuşacak sen de herşeye kafa salla ve onayla yes de dediler.
Gelişmelere anlam veremezken plakamızı seçip, sonra şoförle başka bir deske geçtik. görevli polis memuru kadınla pasaportum olduğu için ingilizce soru sordu biliyor musun diye. Ben de evet dedim. Konuşmamıza ingilizce devam ediyorduk. Gürcüler kızarmıştı, ben de durumu anlamadım tabi. Neyse kadın "do you confirm that you are selling this car to this man." (Bu aracı bu kişiye sattığını onaylıyor musun) dedi. Ben de abi böyle bi soru soruyo deyince "he de kardeş he de yoksa nasıl geçecek bu araba gümrükten" dediler. "vekalet bu merak etme" dediler. Bu arada Gürcistan'da ruhsatı geri almıyor polisler devir işlemlerinde. Benim kartı aldı abilerden biri. Sonra ordaki kadın, şoföre de benim ruhsatımın aynısını verdi. Ben kıllanmaya başlamıştım, ama soru soracak başka kimse yoktu. Bu abilere veya şoföre sormak birşeyi değiştirmiyordu. Çok iyi niyetli davranıyorlar sürekli çay kahve gazoz içer misin diyorlardı.
Neyse, abiler ben ne zaman geçerim gümrükten diye sordum. Bu akşam dediler, gümrükte adamlarımız var vs dediler. Herşey bittikten sonra bu şoför seninle şehrine kadar gelecek, oradan da uçağa bindirip geri göndereceksin dediler. Haydaa, son dk gol 1. Bunu dikkate alarak 600 tl lik uçak bileti için parayı bütçenize ekleyin.
Evet, tiflisten çıktık yola akşamüstü. Gümrüğe geldik. Dediler ki geçince sigorta yapılacak 3 aylık. 170 tl vereceksin. Gol 2.
Benim ruhsatı bana verdiler. Bu ruhsatı gizle bi yerine sok, gidene kadar da çıkartma. Abi neden, araba benim değil mi. "Ya öyle de şimdi alıcıdan 24 saat sonra sana transfer oluyo araba Gürcistan yasalarına göre" dediler. Tamam abi.
Çıktık yola, Ankara'ya geliyoruz. Polis çevirme yapsa, şoför kendi ruhsatını gösterecek, geç diyecekler.Çünkü benim ruhsat münasip bi yerde.
Geldik Ankara'ya, şoföre ertesi güne bilet aldık. Otelde konaklattık mecburen. Gönderdik. Dedi ki artık ruhsatınla arabayı kullanabilirsin. Ve gitti.
Arabayı hevesle kullanıyoruz. Dediler ki sigorta yaptıracaksınız zorunlu. Fiyat alıyoruz. 3900 tl bi rakam çıkıyo yıllık.
Bu sırada da bir polis abimizle konuştuk. Gümrükten arkadaşını aradı benimle konuşturdu. Ne yap ne et arabayı geri geçir dediler. Uygulama yapıldığında gümrük arabaya el koyacak. Mahkemeye sevk edileceksin kaçakçılıktan ve idari para cezası yiyeceksin dediler. Kıllanmaya başlayıp şevkim kırılınca arabayı 3 ay dolmadan geri götürmek istedim. Onlara da bu kıllanmadan bahsetmeyip, başka bahanelerle arabayı geri götürmem gerektiğini söyledim.
Hayır, o arabaya ordan müşteri bul veya getirme parçalat dediler. Abi parçalatma kolay değil, kaçakçılıktan içeri atarlar dediysem de inat ettiler. Yalvardım yakardım 3 ay dolmadan şu arabayı geri getireyim dedim. Şoförle konuştular. Şoför 1000 usd para istedi. Yoksa gelmem dedi. Yalvar yakar şoförü ikna edip istediği paraya belirlenen tarihler için uçak bileti aldım. Bu sırada o abilerle konuşuyoruz. Hala iyi niyetliler, gel kardeşim, getir halledeceğiz satacağız burada arabayı. 12000 usd ın 2000 doları masraf diyolardı ya en baştan. Ben de arabayı 10 bin dolara satarım diye düşünüyorum.
Ordaki abi dediki : kardeşim gelirken yanında bi miktar fazla para getir. Hani olmaz ya belki sarp sınır kapısında ceza falan yersin. Neden abi? Nedeni yok türk tarafında bazen sorun yaratabiliyorlar. Hani gümrükte adamınız vardı? Ya sen getir kardeşim nolur nolmaz işte.
Neyse şoför geldi, çıktık yola, gittik Batum Sarp sınır kapısına. Ben yayadan geçtim o arabayla.
Şoför beni aradı ben geçince. Ben geçemiyorum. Ceza kesecekler arabaya ya da bağlayacaklar. Neden? Çünkü ben Türkiye'ye gelip arabayı bırakıp geri döndüğüm için ve arabayı gümrüklü sahaya park etmediğim için ceza istiyorlar. Ne kadarmış? 1700 tl. E nasıl vereceğiz? Dışarı geliyorum bekle alıcam senden. Evet, bu para dolandırma değil, gerçekten gümrüğün kestiği bi ceza evrağı da gelince eline veriyor şoför. (Araba yeni modelse 2007 sonrası, yandınız, fiyatlar 2-3-5 e katlanabiliyor.) Verdik parayı arabayı gümrükten Batum'a geçirdik. Tabi bitmedi. Asıl heyecan şimdi başlıyor.
Bastık Tiflis'e doğru devam ettik. Sabahleyin bu iki abi geldi. Hoşgeldin falan filan. Hadi emniyete şu arabanın satışını şoförden üstümüze alalım. Neden 2 iş yapıyoruz? Arabayı satalım sattığımız kişinin üstüne verelim. Sen ne demek istiyorsun? Abi iki iş yapmanın mantığı yok satalım arabayı orda veririz üstüne. İyi, yarın gel galerilere gösterelim autopapanın olduğu yerde.
Yarın oldu, galeriye gittik. Hepsinin kendi arkadaşları olduğu belli. İlk galeriye gittik. Arabayı inceledi 1000 dolar veririm dedi. Ne diye çığlık attım. Kafayı yemiş bu başkasına gösterelim. Gittik gösterdik, 1300 den 1 dolar bile yukarı vermem. Ona git 1000 buna git 1300. Abi bu arabayı 12000 e sattınız nasıl 1000 dolara geri alırsınız. E burda böyle Şoföre veriyoruz seni buraya gönderen sayfanın sahibine veriyoruz. Biz alıyoruz. vs vs başladılar hikayeye. Anladım kurtlar sofrasından çıkış olmadığını. Aldım 1300 doları sinirden ağlaya ağlaya döndüm. Ağlıyorsunuz. Çünkü sağlam dolandırıldınız.
Evet şimdi gelelim çıkarılacak derslere :
1- Araba sizin değil. Ruhsatı size veriyorlar ilk. Sonra arabayı başkasına satınca ona yeni ruhsat veriyorlar. Yani sizin ruhsat eski ruhsat. ("ÇİFTE RUHSAT") diye aratın nette. Türkiye'de polise gösterdiğinizde sizi doğrudan gümrük müdürlüğüne çekeceklerdir. Arabayı bağlayacaklar üstüne de arabanın Türkiye'deki değerine göre ceza kesecekler. Min 8 binden başlar sonsuza kadar gider.
2- 6 ay orda yaşamadığınız için bu arabayı sizin çıkarmanız imkansız. İm-kan-sız. Siz çıkaracaksınız diyenlere inanmayın. Şoför boşuna gelmiyor sizinle. Çevirme olduğunda da onun ruhsatı gösteriliyor ki başı derde girmesin dönene kadar.
3- Araba sizin olmadığı için Batum'da karşıya geçtiğinizde adam yandan basıp gitse gidebilir. Çünkü araba onun. Başına gelen arkadaş var. Porsche Cayennesini kaptırdı. Gerçi zaten onun değildi.
4- Şoförle iyi geçinmişim iyi ki en baştan. Yoksa bazı şoförler yok gelemem diyor veya 1000-3000-5000 dolar para istiyorlar.
5- Gürcistan'da arabalar çok ama çok ucuz. Sizin o sayfalarda gördüğünüz rakamların içindeki karı anlamışsınızdır. 2009 model bmw 530 u 4300 usd olarak gördüm. Ama sayfada yaklaşık 50-60 bin lira talep ediyorlar.
6- He bu arada 2 sene falan yok olm. Yemeyin. 3 aylık turistik geçiş oluyomuş sadece. O 3 ayın içinde götürdüğüm halde de bu olay başıma geldi ve gümrükte ceza yedik. 2 sene olayı emekli olan kişilere ve bazı özel durumda olan vatandaşlara veriliyor. Yasayı iyi okuyun.
7- 12000 doların yanı sıra ne kadar masraf ettiğinizi görün. Yakıt + uçak biletleri + geri dönüşte şoföre verilen para + gümrük cezası + trafik sigortası vs. vs. vs.
8- Herkes farkında olmadığı için kullanmaya devam ediyor. Çevrenizdekileri uyarın. Yazık günah. Ben yandım eller yanmasın. İlk çevirmede gideceksiniz bilginiz olsun.
9- Arabayı sakın parçalatmayın. Aksi takdirde araç şoförün üstüne olduğu için problem yaşarsınız. Gürcü gümrüğü şoföre ulaşıp nerde araba dediğinde Türkiye'de derse bu kez Türk polisi devreye giriyor. Başlıyorlar arabayı aramaya. O şoförün de geri götürmediği için başı yanacağından Türkiye'ye geliyor ve diyor ki benim arabamı çaldılar şu kişiden şüpheleniyorum. Polis geliyor size arabanın son parçalarını buldurtturuyor. Parça kaçakçılığından içeri giriyorsunuz. Üstüne para cezası ve uluslararası işlemler.
10- Bu kardeşinizi dinleyin. Teşekkür istemiyorum, sizi çok feci bir dolandırıcılıktan kurtarıyorum. Olay 2 yıl sonra insanlar geri dönmeye başladığında patlayacak asıl, artık kan gövdeyi götürür mü bilmiyorum oralarda.
11- Tavsiyem, seve seve ötv li kdv li Türk plaka aracınıza binip yolunuza devam etmeniz. 3-5 kuruş fazla verin böyle dolandırıcıların oyununa gelmeyin."
Emre-Dylan
15-09-2016, 17:43
Fena saplamışlar valla vatandaşı değilsen herhangi bir ülkenin böyle işlere kalkışmamak şart. Eski mahallemde adamın 5.35d e60'na el koydular adamın o kadar parası havaya gitti araçta gürcistana gitti.
Şöyle büyük bi araçla gitsek motor getiremez miyiz? Gizli saklı? :D
Bundan 2 ay önce aynı olay yakın arkadaşımın başına geldi, leonunu sattı, 90bin e beetle alacaktık ona herşey tamam arabayıda bulduk tam alıcaz bi arkadaşı kanına girdi
Olum 30bin dolara sana gürcüden en kral arabayı alırız o arabaya okadar para verme etme eyleme dedi gitti gürcüden 2011 e92 m3 aldı geldi semtte 2 yanladı havasını attı bak 90bine 230 binlik araç aldım ettim dedi , geçen ramazan bayramında tatile bodruma giderken bursada bağlamışlar aracını şimdi kanka keske seni dinleseydim diyor , başta arkadaşım olmak üzere bu tür insanlara hiç acımıyorum bizim millet akıllanmaz
Onurkk06
15-09-2016, 18:52
Ankarada hala birsürü gürcü plakalı araç gördüm hala bi düzenleme yok galiba
İbrahim33
27-09-2016, 13:03
Son durum nedir abiler ?
individual
27-09-2016, 13:26
Bundan 2 ay önce aynı olay yakın arkadaşımın başına geldi, leonunu sattı, 90bin e beetle alacaktık ona herşey tamam arabayıda bulduk tam alıcaz bi arkadaşı kanına girdi
Olum 30bin dolara sana gürcüden en kral arabayı alırız o arabaya okadar para verme etme eyleme dedi gitti gürcüden 2011 e92 m3 aldı geldi semtte 2 yanladı havasını attı bak 90bine 230 binlik araç aldım ettim dedi , geçen ramazan bayramında tatile bodruma giderken bursada bağlamışlar aracını şimdi kanka keske seni dinleseydim diyor , başta arkadaşım olmak üzere bu tür insanlara hiç acımıyorum bizim millet akıllanmaz
Kendini çok zeki sananlar var.Devletin milyon tl gelir kaynağı motorlu taşıt ötv kdv vergi sistemi.
Böyle bir açık bırakırlarmı.Sanırım o araba ihale ile satılacak.