Orijinalini görmek için tıklayınız : 2015 Adalet Bakanlığı Katiplik Sınavı
sinanbaysal
12-02-2015, 11:53
Merhabalar. Sınavla ilgili konuyu forumda bulamadım. Bilgi paylaşımı/destek için böyle bir konu olsun istedim.
21.02.2015 te ilk mülakatı yapılacak olan katiplik sınavına aramızdan girecek olanlar var mı?
Daha önce bu sınava giren arkadaşlar da varsa, ilk defa girecek arkadaşlara dikkat edilmesi yapılması gereken hususlar hakkında bilgi verirlerse güzel olur.
Kpss'den en az 70 puan almak gerekiyor doğrumu?
En az 70 puan ve 3dk da en az 90 doğru kelime yazman gerekiyor. 100-110 falan yazıyorsan umudun çok olmasın açıkcası.
Ayrıca klavye sınavını geçtikten sonra bir de mülakata giriyorsun. Yani sağlam bir torpilin yoksa o konuda da çok umutlanmayın açıkcası.
7 defa klavye sınavını geçip 1 defa yerleşemedim. :)
Allah'a şükür aldığım kpss puanımla başka bir memur kadrosuna yerleşebildim sözleşmeli de olsa memurum.
sinanbaysal
12-02-2015, 12:31
Kpss'den en az 70 puan almak gerekiyor doğrumu?
Evet taban puan 70. Fakat bazı illerde başvuruya göre taban puan artabiliyor. Denizlide 72 den yukarıyı klavye mülakatına alacaklar mesela.
78 almışım bende şimdi baktım sonuca :D başvuru tarihi geçti mi acaba ?
sinanbaysal
12-02-2015, 12:35
En az 70 puan ve 3dk da en az 90 doğru kelime yazman gerekiyor. 100-110 falan yazıyorsan umudun çok olmasın açıkcası.
Ayrıca klavye sınavını geçtikten sonra bir de mülakata giriyorsun. Yani sağlam bir torpilin yoksa o konuda da çok umutlanmayın açıkcası.
7 defa klavye sınavını geçip 1 defa yerleşemedim. :)
Allah'a şükür aldığım kpss puanımla başka bir memur kadrosuna yerleşebildim sözleşmeli de olsa memurum.
İlk girişim olucak. 3 dk da ortalama yanlışlarla beraber 120 civarı yazıyorum. Hata oranım genelde %10 u geçmiyor. Sözlü mülakattan korkmuyorum ama bakalım yinede tedirginim :)
Teşekkürler @CenkB , @sinanbaysal
Bahsettiğiniz gibi , klavye sınavından sonra sağlam bir torpilin olması da gerekiyor sanırım. :)
Şimdiye kadar katiplik sınavına girmedim. Merak etmiştim. :)
Başarılar herkese. :)
sinanbaysal
12-02-2015, 12:37
78 almışım bende şimdi baktım sonuca :D başvuru tarihi geçti mi acaba ? Malesef geçti son başvuru tarihi 6 şubattı..
Teşekkürler @CenkB , @sinanbaysal
Bahsettiğiniz gibi , klavye sınavından sonra sağlam bir torpilin olması da gerekiyor sanırım. :)
Şimdiye kadar katiplik sınavına girmedim. Merak etmiştim. :)
Başarılar herkese. :)
Teşekkürler siz giriyor musunuz? Birde katipler.net deki metinlere çalışıyorum ordaki metinlerden çıkıyor diyorlar doğru mu :?
Malesef geçti son başvuru tarihi 6 şubattı..
Sağlık olsun o zaman :) ben normal anadolu lisesi mezunuyum bu puan bir işe yarar mı bundan sonra tercihler fln olursa onları kovalayayım bari
Teşekkürler siz giriyor musunuz? Birde katipler.net deki metinlere çalışıyorum ordaki metinlerden çıkıyor diyorlar doğru mu :?
Ben sınav tarihini karıştırdığım için başvuru yapamadım malesef. :)
sinanbaysal
12-02-2015, 13:03
Sağlık olsun o zaman :) ben normal anadolu lisesi mezunuyum bu puan bir işe yarar mı bundan sonra tercihler fln olursa onları kovalayayım bari
Ben sınav tarihini karıştırdığım için başvuru yapamadım malesef. :)
Hayırlısı olsun hepimiz için :)
Slipshod
12-02-2015, 13:41
bende başvuru yaptım klavye tarihini bekliyoruz artık. imlalı mı olacak imlasız mı bilmiyorum. imlasız maksimum 148 gördüm. ortalama 120 130 civarı. ne zaman açıklanacak klavye sınavına gireceklerin listesi daha yayınlanmadı. sınavda sorulacak metinler bir hafta öncesinden bakanlık yayınlayacak.
ErkanCanS
12-02-2015, 13:52
Geçen sene arkadaşımı komşularından oluşan heyet mülakattan bıraktı.Babasının hakimlik yaptığı adliyede , katiplik mülakatından kaldı anlayacağınız.Demem o ki bu işte torpilin kralı dönüyor.Babası iş arkadaşlarına ve aynı zamanda komşularına :) bizim çocuğa niye böyle yaptınız diyince kusura bakma abi kimlerin alınacağı zaten belliydi yapacağımız bişey yoktu diye cevap aldı. Mübaşirliğe de bakın mülakatı yok bildiğim kadarıyla.Hele idari mahkemede mübaşir olmak çok güzel.Bütün gün çay içip 2k maaş almak :):)
Onur Fatih
12-02-2015, 13:56
F klavye ile mi yoksa Q ile mi mulakat yapiyorlar?
sinanbaysal
12-02-2015, 14:17
Geçen sene arkadaşımı komşularından oluşan heyet mülakattan bıraktı.Babasının hakimlik yaptığı adliyede , katiplik mülakatından kaldı anlayacağınız.Demem o ki bu işte torpilin kralı dönüyor.Babası iş arkadaşlarına ve aynı zamanda komşularına :) bizim çocuğa niye böyle yaptınız diyince kusura bakma abi kimlerin alınacağı zaten belliydi yapacağımız bişey yoktu diye cevap aldı. Mübaşirliğe de bakın mülakatı yok bildiğim kadarıyla.Hele idari mahkemede mübaşir olmak çok güzel.Bütün gün çay içip 2k maaş almak :):) İçimi kararttın :D
F klavye ile mi yoksa Q ile mi mulakat yapiyorlar?
Başvuru yaparken F ya da Q klavyede gireceğini belirtiyorsun kardeşim.
Slipshod
12-02-2015, 14:29
hem mübaşirlik hem katiplik başvurusunda bulunamıyordu bildiğim kadarıyla
sinanbaysal
12-02-2015, 14:37
hem mübaşirlik hem katiplik başvurusunda bulunamıyordu bildiğim kadarıyla
Evet aynen öyle. Ayrıca başvurular bitti zaten :)
Slipshod
12-02-2015, 15:26
bitti de seneye alım olursa başvuru yapacak olan arkadaşlara bilgi olsun :) ne zaman açıklanacak bu sınava girmeye hak kazananların listesi yahu. kaç gündür bekliyoruz.
sinanbaysal
12-02-2015, 15:33
bitti de seneye alım olursa başvuru yapacak olan arkadaşlara bilgi olsun :) ne zaman açıklanacak bu sınava girmeye hak kazananların listesi yahu. kaç gündür bekliyoruz.
İcra katipliği sınavı 14 şubat da. Sınava giricekler ise 10 şubatta açıklandı. Sanırım zabıt sınavı içinde öyle olur. İcranın metinleri 8 gün önceden verildi bizim metinlerde verilsede bir an önce başlasak yazmaya...
Slipshod
12-02-2015, 15:38
16-20 şubat arasında alınacaktı galiba zabıt katipliği için giriş kağıtları. icrada 4 gün var arada ama zabıtta tarihler tutmuyor :) 16sı diye aklımda kalmış. doğruysa 5 gün yapıyor zaten. biraz garip yani 7-8 gün önceden metinleri açıklayıp 4 gün varken girecekleri açıklamak.
İcra katipliği çok daha ağır ve sorumluluk gerektirir. Maaşı da ona oranla fazladır.
Ben bu konuya çok yazmak istemiyorum açıkcası. İç karartmim. Aklınıza takılan birşey varsa özrlden yazabilirsiniz bildiğim kadarıyla cevaplarım.
badmast3r
12-02-2015, 19:16
Denizli'de girecek olan varsa yardımcı olmaya çalışayım. Sınavda 4 senedir olduğu gibi görevliyim.
Sınavlar önceden kağıttan okuyarak oluyordu bir kaç senedir ekrandan yazıyorsunuz programı var.
Gireceklere tavsiyem başladığında pata küte yazmak yerine bir 10 saniye rutin olarak yazıp parmaklarınızı klavyeye alıştırın sonrası gelecek zaten.
Sınav zamanında deli gibi klavye sesi duyacaksınız bu sizin moralinizi bozmasın, vs vs. Merak ettikleriniz olursa cevaplarım.
sinanbaysal
12-02-2015, 19:23
Denizli'de girecek olan varsa yardımcı olmaya çalışayım. Sınavda 4 senedir olduğu gibi görevliyim.
Sınavlar önceden kağıttan okuyarak oluyordu bir kaç senedir ekrandan yazıyorsunuz programı var.
Gireceklere tavsiyem başladığında pata küte yazmak yerine bir 10 saniye rutin olarak yazıp parmaklarınızı klavyeye alıştırın sonrası gelecek zaten.
Sınav zamanında deli gibi klavye sesi duyacaksınız bu sizin moralinizi bozmasın, vs vs. Merak ettikleriniz olursa cevaplarım.
Bu çok iyi oldu benim için. En çok korkuğum şeylerden bir tanesi, sınavda biri tepeme dikilir de heyecan yaparım diyeydi :D Pm atıyorum abi.
Slipshod
12-02-2015, 21:06
abi şimdi bir kaç sorum var. görevlilerin ünvanı ne oluyor. türkiye genelinde mi bilgisayardan yazım yapılıyor yoksa kağıttan gelme ihtimali var mıdır. sınava başlamadan önce 1-2 dakika alışma süresi veriyorlar mı. katipler.netteki gibi kelimeyi gösteriyor mu program karaoke gibi. sonuçlar hemen mi belli oluyor. imlalı mı olacak imlasız mı. bu komisyondan komisyona değişiyor mu. klavyelerin markası modeli nedir her yerde aynı mıdır. çok soru sordum kusura bakma teşekkürler :)
Slipshod
12-02-2015, 21:16
aklıma geldi şimdi. diyelim ki imlalı yazılması gerekiyor ve ben imlasız yazdım. hesaplaması nasıl yapılıyor. sadece büyük harf başlaması gereken kelime, sonunda nokta olması gereken kelime mi yanlış sayılıyor yoksa sınav geçersiz mi sayılıyor. sınava girmeye hak kazananlar ne zaman açıklanır bir de bir bilgi var mı. :)
SerkanYazgan.
12-02-2015, 21:35
Ben bu konuda ustalaştım diyebilirim :) 3 dkda ortalama 1300-1500 vuruş yapıyorum oda metne göre 150-250 kelime demek.
Sınavı değiştirdiler, şimdi başvuru yapanların puan sıralamasından başlanarak 20 katı kadar aday çağrılıyor klavye mülakatına. Daha sonra klavyede ençok yazandan itibaren kadro sayısının 3 katı çağrılıyor sözlü mülakata. Yani 5 kişi alınacaksa klavyede ilk 15 i çağırıyorlar.
Derecede yaptım olmadı, torpil dediler oda olmadı. Kimin alınacağı belli, en son adanada sınava girdim ve klavyeyi geçemeyen kişiyi sözlüye çağırdılar tabi bizim gibi garibanlar elendi :)
Çalışan arkadaşlar katipler.net te 2014 katiplik metinlerine çalışsın. İmlalımı imlasızmı, kağıttanmı ekrandanmı bunu komisyon belirliyor. Genelde bir önceki sınavı ekrandan yapanlar ekrandan devam eder. Bu arada sınava girdiğinizde eliniz istemsiz titreyebilir, 130 yazıyorsanız 110-100 arasına düşersiniz. Klavye sesini açıp çalışmak sizin yararınıza olacaktır.
sinanbaysal
12-02-2015, 21:46
Ben bu konuda ustalaştım diyebilirim :) 3 dkda ortalama 1300-1500 vuruş yapıyorum oda metne göre 150-250 kelime demek.
Sınavı değiştirdiler, şimdi başvuru yapanların puan sıralamasından başlanarak 20 katı kadar aday çağrılıyor klavye mülakatına. Daha sonra klavyede ençok yazandan itibaren kadro sayısının 3 katı çağrılıyor sözlü mülakata. Yani 5 kişi alınacaksa klavyede ilk 15 i çağırıyorlar.
Derecede yaptım olmadı, torpil dediler oda olmadı. Kimin alınacağı belli, en son adanada sınava girdim ve klavyeyi geçemeyen kişiyi sözlüye çağırdılar tabi bizim gibi garibanlar elendi :)
Çalışan arkadaşlar katipler.net te 2014 katiplik metinlerine çalışsın. İmlalımı imlasızmı, kağıttanmı ekrandanmı bunu komisyon belirliyor. Genelde bir önceki sınavı ekrandan yapanlar ekrandan devam eder. Bu arada sınava girdiğinizde eliniz istemsiz titreyebilir, 130 yazıyorsanız 110-100 arasına düşersiniz. Klavye sesini açıp çalışmak sizin yararınıza olacaktır.
Bu torpil olayı gerçekten çok can sıkıcı. Ayarlayanlar nasıl ayarlıyor anlamıyorum. Biz boşuna çalışıyoruz ozaman siz bile bu hız ile kazanamamışsanız çok zor. Sözlü mülakatta sıkıntı çıkmış olabilir mi ? Ne gibi sorular yönelttiler?
SerkanYazgan.
12-02-2015, 21:51
Bu torpil olayı gerçekten çok can sıkıcı. Ayarlayanlar nasıl ayarlıyor anlamıyorum. Biz boşuna çalışıyoruz ozaman siz bile bu hız ile kazanamamışsanız çok zor. Sözlü mülakatta sıkıntı çıkmış olabilir mi ? Ne gibi sorular yönelttiler?
Sözlü mülakat diye birşey sözkonusu değil. Saçma sapan sorular, ne denk gelirse soruyorlar. Senin o sorulara verdiğin hiçbir cevabın önemi yok, hepsini doğruda cevaplasan alınmıyorsun. Adalet bakanlığı adaletsizliğin olduğu en büyük kurum malesef.
Torpilden öte köy yok malesef. Bende Zonguldak'ta 2012de başvurumu yaptım ve sinava girdim.132 kelime ile metni bitirdim, üstüne hata yapmayayim diye yeniden baslamadim.buna rağmen zonguldak'ta 1000 kisiden 3.oldum. Sözlü mülakata girdiğimde 5 soru soruldu ve 1 soruda yaniltmak icin elinden geleni yaptı. Çıktığımda tüm sorularin cevabina baktim doğruydu. Bence oldu dedim fakat sonuclar geldiginde yedeklere atmislar 70le birakmislar. Kelime sayisi 89 olan kisiler dahi girmis.Yazı yazmanin onemli oldugu bu iste Torpiliniz varsa sıkıntı yok..Eğer yoksa hic kkurcalamayin.Ben bu yüzden başvuru yapmadim..Adalet Bakanlığı , adına yakistigi gibi olsaydi keske..
badmast3r
13-02-2015, 19:49
abi şimdi bir kaç sorum var. görevlilerin ünvanı ne oluyor. türkiye genelinde mi bilgisayardan yazım yapılıyor yoksa kağıttan gelme ihtimali var mıdır. sınava başlamadan önce 1-2 dakika alışma süresi veriyorlar mı. katipler.netteki gibi kelimeyi gösteriyor mu program karaoke gibi. sonuçlar hemen mi belli oluyor. imlalı mı olacak imlasız mı. bu komisyondan komisyona değişiyor mu. klavyelerin markası modeli nedir her yerde aynı mıdır. çok soru sordum kusura bakma teşekkürler :)
Görevlilerin ünvanı; komisyon başkanı, Cumhuriyet başsavcısı, yazı işleri müdürleri, zabıt katipleri, bilgisayar teknisyenleri, hizmetliler, çay ocağı görevlileri bunların hepsi sınav zamanında görevli :)
evet sanırım bütün Türkiye'ye artık bilgisayardan yazıma geçti. Programda üstte yazacağınız metin, alt kısımda size ait yazıyı yazacağınız bölüm var.
Sınav başlamadan önce 1 dakika yada daha az yazıp alıştırma yapmanıza izin veriliyor.
%99 imlalı yapıyor bütün komisyonlar.
Sonuçlar sınav bittikten sonra aynı gün incelemeye alınıyor ama sonuçlar bir kaç gün içinde yayınlanıyor.
Klavyeler her şehirde farklıdır, biz bugüne kadar A4 Tech klavye kullandık. Her sınav öncesi klavye alımı yapılıyor, kullanılmamış sıfır klavye ile giriyorsunuz sınava
badmast3r
13-02-2015, 19:51
aklıma geldi şimdi. diyelim ki imlalı yazılması gerekiyor ve ben imlasız yazdım. hesaplaması nasıl yapılıyor. sadece büyük harf başlaması gereken kelime, sonunda nokta olması gereken kelime mi yanlış sayılıyor yoksa sınav geçersiz mi sayılıyor. sınava girmeye hak kazananlar ne zaman açıklanır bir de bir bilgi var mı. :)
pardon bu soruyu görmedim, zaten ilanda metin bütünlüğünün %40'ı bozulursa sınav başarısız sayılıyor. Paragraf atlarsanız sınav geçersiz sayılıyor. İmlasız yazdığınız her kelime geçersiz sayılıyor eğer imlalı sınav yapılırsa.
sinanbaysal
13-02-2015, 21:02
pardon bu soruyu görmedim, zaten ilanda metin bütünlüğünün %40'ı bozulursa sınav başarısız sayılıyor. Paragraf atlarsanız sınav geçersiz sayılıyor. İmlasız yazdığınız her kelime geçersiz sayılıyor eğer imlalı sınav yapılırsa.
abi denizlideki klavyelerin tam olarak marka ve modeli ne peki biliyomusun? Birde sinavda cikacak metin sinav sabahi yayinlaniyor diyorlar dogrumu.
badmast3r
14-02-2015, 12:58
abi denizlideki klavyelerin tam olarak marka ve modeli ne peki biliyomusun? Birde sinavda cikacak metin sinav sabahi yayinlaniyor diyorlar dogrumu.
doğrudur sınav metinleri sabah belli oluyor. bu sene değişiklik olabilir her gruba farklı metin sorulabilir bu konuda tam emin değilim ama olma ihtimali var.
F klavyeler A4 tech marka km720 model bunun dışında Q klavyeler ise power marka olması lazım
sinanbaysal
14-02-2015, 14:48
http://katipler.net/onparmak-klavye/index.php?sure=180&metin=667 Arkadaşlar yeni metinler burada sınava girecek arkadaşlara duyurulur.
sinanbaysal
21-02-2015, 07:09
Sınava girecek tüm arkadaşlara şimdiden Başarılar Dilerim :)
Cankaraca
21-02-2015, 19:52
Herkes için hayırlısı olmuştur inşallah
Allah yardımcınız olsun . 60 bin kişi başvurmus sınava .
İbrahim33
21-02-2015, 20:29
katipler kaç lira alıyor bilen var mı ? bi tane katip bi kız var ama çok güzel bi kız , beni evermeye çalışıyor bizimkiler :)
SerkanYazgan.
21-02-2015, 20:32
katipler kaç lira alıyor bilen var mı ? bi tane katip bi kız var ama çok güzel bi kız , beni evermeye çalışıyor bizimkiler :)
1900-2000 civarı :) Bence maaşına bakma sonra binpişman olursun, hakkında hayırlısı olsun :)
İbrahim33
21-02-2015, 20:40
1900-2000 civarı :) Bence maaşına bakma sonra binpişman olursun, hakkında hayırlısı olsun :)
işin şakası o :) yoksa huzur , mutluluk ve çift olarak uyum önemli. ama en azından kuaför , makyaj ve bilimum kadınların harcadığı abidik gubidik şeylerin parası çıkıyor işte :) bide kızda zaten gözüm vardı da istemem yan cebime koy hesabı yapıyordum :D
Onurkk06
21-02-2015, 21:09
Neden öyle dediniz acaba bakırköyde girdim 157 yazdım bakalm ne olacak
Çok güzel torpil dönüyor bu sınavda çok. Dayısı olan işini yürütüyor garipler avucunu yalıyor.
SerkanYazgan.
21-02-2015, 21:54
işin şakası o :) yoksa huzur , mutluluk ve çift olarak uyum önemli. ama en azından kuaför , makyaj ve bilimum kadınların harcadığı abidik gubidik şeylerin parası çıkıyor işte :) bide kızda zaten gözüm vardı da istemem yan cebime koy hesabı yapıyordum :D
hahaha öyleyse sorun yok :)
Neden öyle dediniz acaba bakırköyde girdim 157 yazdım bakalm ne olacak
Arkadaş başka birşey sormuş, katip biriyle evlenmeyi düşünüyormuşta maaşını sormuş onu cevapladım :) Hakkında hayırlısı olsun, devlet memurluğu sonuçta berbatta olsa gideri vardır :)
Çok güzel torpil dönüyor bu sınavda çok. Dayısı olan işini yürütüyor garipler avucunu yalıyor.
Aynen öylee.. Şimdi puan sıralaması çıkardılar, 13 kişiyle sınava giremedim. Ortalama 1300-1500 vuruş yapıyorum, 13 kişiyle sıralamaya giremedim. 9 kişi alınıyordu, 23 kişi mülakatı geçmiş. 23 kişide sınava katılmamış. Yani şuan kpss den 1 puan fazla almış olsaydım sözlü mülakatı düşünüyor olacaktım, bu nasıl kader ? :)
Onurkk06
22-02-2015, 07:34
hahaha öyleyse sorun yok :)
Arkadaş başka birşey sormuş, katip biriyle evlenmeyi düşünüyormuşta maaşını sormuş onu cevapladım :) Hakkında hayırlısı olsun, devlet memurluğu sonuçta berbatta olsa gideri vardır :)
Aynen öylee.. Şimdi puan sıralaması çıkardılar, 13 kişiyle sınava giremedim. Ortalama 1300-1500 vuruş yapıyorum, 13 kişiyle sıralamaya giremedim. 9 kişi alınıyordu, 23 kişi mülakatı geçmiş. 23 kişide sınava katılmamış. Yani şuan kpss den 1 puan fazla almış olsaydım sözlü mülakatı düşünüyor olacaktım, bu nasıl kader ? :)
Tamam da niye berbat az spoiler versene :)
Adalet m.y.o mezunuyum örgün. 120nin altına düşmem. Hayatımda ilk kez bi sınavda, yarışmada vs. heyecanlandım bir kelimeyle kaçırdım. Kendime yediremiyorum.
Kazananlara hayırlı olsun bu fırsat kaçmamalıydı :(