PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Borca Karşılık Araç Almak

yagizs
31-01-2015, 12:16
Herkese selamlar,

yaklaşık 2 senedir çalıştığım ufak bir firma var. Ayda en az 2 kamyon sipariş alıyoruz. Fakat son 3-4 aydır, tahsilat konusunda sıkıntılar var. Normalde içeri-dışarı şeklinde çalışırken devamlı içeri girmeye başladık ve 2 aydır ödeme almıyorum, haliyle bakiye de epey yükseldi.

Dün tekrar tahsilat için gittiğimde kısa vadede bunu ödeyemeyeceğini dile getirdi ve firmadaki araçlarını borca karşılık verebileceğini söyledi. Bu konu kafama yattı en azından parayı batırmaktansa bu skeilde tahsil etmenin iyi oalcagını dusunuyorum fakat gel gelelim araclara sacma sapan degerler biciyor

aslında 2 aracı benim borcumu fazlasıyla karsılıyor, lakin piyasa fiyatı 24-25bin lira olan bu aracları 30bin lira deger biciyor. Yani bu iki aracı alıp üzerine de bir miktar ödeme yaptığım takdirde borç kapanmış oluyor

Sizce bu 2 aracı alıp, yaklaşık 7-8bin zarar ile borcu tahsil etmek mantıklı mı ?

Fikirlerini paylasanlara tesekkur edıyorum..

pashaboy
31-01-2015, 12:25
o paranın gelmiyeceğine inanıyosan ne kurtarsan kardır,şahi fikrim almanız yönünde çünki zamanında bende batak paralar yerine daire ve araç aldım.zararın neresinden dönülürse kardır.

Mpower
31-01-2015, 12:27
Herkese selamlar,

yaklaşık 2 senedir çalıştığım ufak bir firma var. Ayda en az 2 kamyon sipariş alıyoruz. Fakat son 3-4 aydır, tahsilat konusunda sıkıntılar var. Normalde içeri-dışarı şeklinde çalışırken devamlı içeri girmeye başladık ve 2 aydır ödeme almıyorum, haliyle bakiye de epey yükseldi.

Dün tekrar tahsilat için gittiğimde kısa vadede bunu ödeyemeyeceğini dile getirdi ve firmadaki araçlarını borca karşılık verebileceğini söyledi. Bu konu kafama yattı en azından parayı batırmaktansa bu skeilde tahsil etmenin iyi oalcagını dusunuyorum fakat gel gelelim araclara sacma sapan degerler biciyor

aslında 2 aracı benim borcumu fazlasıyla karsılıyor, lakin piyasa fiyatı 24-25bin lira olan bu aracları 30bin lira deger biciyor. Yani bu iki aracı alıp üzerine de bir miktar ödeme yaptığım takdirde borç kapanmış oluyor

Sizce bu 2 aracı alıp, yaklaşık 7-8bin zarar ile borcu tahsil etmek mantıklı mı ?

Fikirlerini paylasanlara tesekkur edıyorum..

Bence karşı tarafa 1 ay süre verin araçlarını kendileri satıp nakite çevirsinler ya da o süre içinde ödemenizi yapsınlar eğer hala yapamazlarsa zararın neresınden dönülürse kardır hiç bir şey alamamaktansa arabaları alın.

onursumer
31-01-2015, 12:28
o paranın gelmiyeceğine inanıyosan ne kurtarsan kardır,şahi fikrim almanız yönünde çünki zamanında bende batak paralar yerine daire ve araç aldım.zararın neresinden dönülürse kardır.

Bende ayni fikirdeyim karsindaki sirketin durumuna gore en azindan kendini kurtarmak acisindan alinabilir

Fiyat konusunu iyi gorusmek lazim

Ahmet Saraçoğlu
31-01-2015, 12:29
aynen zararın neresinden dönülse kardır.Takasa vereceği malı kalmadığında dahada zor olur tahsil etmek.Zamanında al demiştim der vade uzar.

mkerim
31-01-2015, 12:30
Eğer alacağını net bir şekilde açıklayabiliyorsan git ihtiyati haciz yap. Arabaları da orada haciz yaparsın. Hatta yedi emin olarak adamı tayin et. İki kere sıkıştırırsın. Adama vereceğin 7 - 8 bin lira ile bu işleri yap sonra 3 arabasını al git. Bu tipteki tüccar kılıklı adamlar piyasadan yok olmadıkça dürüst adamlar hep mağdur. Sen adama mal satmışsın adam ödeyemiyorum diyerek sana paranı az verecek. Bu tiplere söylenecek çok laf var ama .....................
Herhangi bir avukat bu işi yapabilir. Hem de bayıla bayıla.

yagizs
31-01-2015, 12:45
Eğer alacağını net bir şekilde açıklayabiliyorsan git ihtiyati haciz yap. Arabaları da orada haciz yaparsın. Hatta yedi emin olarak adamı tayin et. İki kere sıkıştırırsın. Adama vereceğin 7 - 8 bin lira ile bu işleri yap sonra 3 arabasını al git. Bu tipteki tüccar kılıklı adamlar piyasadan yok olmadıkça dürüst adamlar hep mağdur. Sen adama mal satmışsın adam ödeyemiyorum diyerek sana paranı az verecek. Bu tiplere söylenecek çok laf var ama .....................
hocam giden malların tamamı faturalı, zaten karşı taraf ile borcta mutabık durumdayz itiraz yok.
ancak dediğiniz sekilde ugrasmak istemiyorum cunku vade uzayacak, fakat araçlar kısa zamanda önce nakite çevrilebilir ve benim işim görülür, odemelerim de hep arka arkaya fazla sıkışıp kalmak istemiyorum.

Bence karşı tarafa 1 ay süre verin araçlarını kendileri satıp nakite çevirsinler ya da o süre içinde ödemenizi yapsınlar eğer hala yapamazlarsa zararın neresınden dönülürse kardır hiç bir şey alamamaktansa arabaları alın.

aynen zararın neresinden dönülse kardır.Takasa vereceği malı kalmadığında dahada zor olur tahsil etmek.Zamanında al demiştim der vade uzar.

benım istediğim de bu zaten biran önce araçları almak istiyorum ancak değerleri yüksek tutuyor karsı taraf.

pazartesi günü tekrar görüşeceğiz o araçları 25-26 bin lriadan alabilirsek sorun çözülecek gibi duruyor

Bende ayni fikirdeyim karsindaki sirketin durumuna gore en azindan kendini kurtarmak acisindan alinabilir

Fiyat konusunu iyi gorusmek lazim

şirket öyle ahım şahım büyük bir firma değil fakat 2 senedir hiç aksatmadan ödemelerini yapan ve yerel halkın genelde memnun olduğu bir tüccar

Mpower
31-01-2015, 12:46

Abi senin yorumun çok acımasız olmuş firmanın içinde bulunduğu durumu bilmeden yargılamamak lazım

jeffy
31-01-2015, 12:50
Abi senin yorumun çok acımasız olmuş firmanın içinde bulunduğu durumu bilmeden yargılamamak lazım valla kusura bakmada acımasızlık 25 binlik arabayı 30 a sayanın yaptığı..

Mpower
31-01-2015, 12:51
valla kusura bakmada acımasızlık 25 binlik arabayı 30 a sayanın yaptığı..

Doğru olayın bir de o kısmı var

huseyinturk
31-01-2015, 12:54
24 25 edicek aracı 30dan alıcaksınız, sonra nakite çevirmek için 22 23e hatta belki biran önce satılsın diye 20lere vericeksiniz. Araç almak mantıklı ama 30u çekebildiğiniz kadar aşağı çekmeniz lazım

mkerim
31-01-2015, 12:55
Abi senin yorumun çok acımasız olmuş firmanın içinde bulunduğu durumu bilmeden yargılamamak lazım

valla kusura bakmada acımasızlık 25 binlik arabayı 30 a sayanın yaptığı..

Doğru olayın bir de o kısmı var

iyi niyetli borçlu gider arabasını satar sana parasını getirir. ÇAKALLIK YAPMAZ.
Adam hala neyi kimi nasıl çarparım ın peşinde...
Ben olsam bir dakika durmazdım. Çünkü adam artık senin paranı harcıyor.

TigeR
31-01-2015, 13:00
Adamla arabaları alıp galerinin birine gidin galeri ne veriyorsa 2bin üstü sayın öyle alın yani galeri 21bin derse 2
3-24e sayarım arabayı dersiniz.30bin nedir

huseyinturk
31-01-2015, 13:01
sözkonusu araçlar ve durumları ne merak ettim ben? Kış ayındayız birde yaz gibi ha diyincede satılmaz araba

rebeloghy
31-01-2015, 13:03
Söylenenler mantıklı fakat sizin de yaklaşan ödemeleriniz ve bu ödemelere kaynağınız yok ise düşünerek hareket etmekte yarar var. İcraya verdiniz uğraşır burnundan getirirsiniz bir şekilde fakat bu süreçte sizin ödemeler ne olacak ?

MBuğra
31-01-2015, 13:48
Araclar nelerdir, belki uygun fiyata verirsr aramizdan alici cikabilir. Kisa zamanda elinize nakit gecer.

hkkcn
31-01-2015, 14:02
Bence alın adamın bitek size deil başka yerlerede borcu varsa herkes sizin gibi iyi niyetli olmayabilir verir icraya alır malları catır catır bu sefer siz kalır uğraşırsınız 3 e 5e nakmayın derim

Thracian
31-01-2015, 14:05
#2 ve #11 numaralı postlar nokta atışı. 24-26 arası sayıp araçları alın.

220T
31-01-2015, 14:11
Arabaları çalıştığınız başka firmalara teklif edin,güvendiğiniz bir yerse vadeli olarak mal alın.Eğer makas çok açılmıyorsa ürün takası şeklinde değerlendirilebilir.

mkerim
31-01-2015, 14:11
#2 ve #11 numaralı postlar nokta atışı. 24-26 arası sayıp araçları alın.

bu işde sakat aslında. Arada para alışverişi olmayacak. sonra adam derse ki. ben paramı alamadım. satış geri dönebilir. Bu zihniyette olan biri yakında arabalara 35 derse şaşırmam.

AhmetKaratay
31-01-2015, 14:15
Eğer Araçlar kamyon ise hepsini alabiliriz uygun fiyattan beklememiş olursunuz

yiiter
31-01-2015, 14:46
Esnafın alacağını borcunu saklamaması delikanlı gibi ödeyemeceğim demesi gönlümü fetih etti , ama 24 bin sümbülü(şirket aracının bu olduğunu var sayıyorum) 30 liradan vermesi aha işte bu çakallık. En mantıklı yapılacak iş el sıkışıp araçların fiyatını mümkün olduğu kadar öldürmek herkesin istediği olmaz zaten.

yagizs
31-01-2015, 14:50
pazartesi daha detaylı bir görüşme yapacağız kendisi de araştırma yapacağını söyledi...

bu arada araçların her ikisi de 2009 hyundai h100 kamyonet fakat devamlı ağır yük görmüş araçlar.

Mivec_4G63
31-01-2015, 15:18
Müvekkilimin başına gelen bir olayı paylaşayım, borcuna karşılık 2013 model bir araba alıyor(yakın bir ahbabından) ancak noterden satış yapılmadan sadece ruhsatı alıp kullanıyor arada protokol de var. 6 ay adam ha bugün satıcam ha yarın satıcam diye oyaladıktan sonra, bizim müvekkil anlıyor ki araba bankadan kredi ile alınmış ve sadece 3 taksiti ödenmiş. Yani adam borcunu borçla ödüyor. Şimdi bankadaki kredileri ödüyor adam sıkıntı yok ama müvekkilim arabayı satıp nakite çevirmek istiyor eli kolu bağlı. Siz siz olun noter harici araç satışı almayın. Dipnot: Eksper raporsuz araç da satın almayın.

Mehmet Opc
31-01-2015, 15:52
Sakın ama sakın araçlarinizi satin bana parasini ödeyin demeyin kötü niyetlidir satar adamında malini bulamassiniz sonra uğraşırsınız hiç yoktansa şuanda sizin maliniz olacak ve onuda kolaylıkla paraya çevirebilirsiniz ucunda para var yani insan babasinin oğluna güvenemez bu devirde bence arabalari galeriye götürün kaç veriyosun abi diyin ve kaç veriyolarsa 2 bin en fazla 3 bin lira fazlasina aliyorum diyin ve sonra kalan borc için ise müşteri çeki istiyebilirsiniz yada size tahüütname yapsin çek döner ödenmez sonunda hapis hiç bişey yok ama tahüütnamede hapis cezası var

TaGo
31-01-2015, 15:53
Arkadaşlar karşı taraf tam 2 senedir her ay 2 tır mal alıp güzelce ödüyormuş
Okudunuz değilmi?

Şimdi 2 ay ödeme zorluğına düşünce adam birde ya müddet yada arabamı al diyorsa kesinlikle dürüsttür. Çakal ilan ettiniz 2 dk da. Ya h100 ise adam o araçla mal taşıyor belliki. Alıcıya verse bile işini nasıl devam ettirmek.

Hemen hacizler vs ayıp. Bu işin yarını var. Adam düzeldi, illaki düzelir. Yine mal satmak için yüz ister.

Ha aracı ödeme karşılığı alırdım ben olsam. Adam düzeninin çıkıncada geri vermek kaydıyla.

DOHC
31-01-2015, 16:30
Müvekkilimin başına gelen bir olayı paylaşayım, borcuna karşılık 2013 model bir araba alıyor(yakın bir ahbabından) ancak noterden satış yapılmadan sadece ruhsatı alıp kullanıyor arada protokol de var. 6 ay adam ha bugün satıcam ha yarın satıcam diye oyaladıktan sonra, bizim müvekkil anlıyor ki araba bankadan kredi ile alınmış ve sadece 3 taksiti ödenmiş. Yani adam borcunu borçla ödüyor. Şimdi bankadaki kredileri ödüyor adam sıkıntı yok ama müvekkilim arabayı satıp nakite çevirmek istiyor eli kolu bağlı. Siz siz olun noter harici araç satışı almayın. Dipnot: Eksper raporsuz araç da satın almayın.

Arkadaş ruhsata bakmamış mı hiç? Banka kredili ise ruhsatta "rehinli" yazar.......

Bu durumda ise adamın başka kişilere de borcu olabilir. Bence al araçları ortalama fiyata.......

Caesar
31-01-2015, 16:54
Öncelikle borca karşılık bir adet resmi evrak alın. Bu evrakla icra işlemi başlatıp araçlara icra koyun. En mantıklı yöntem bu gibi.

yagizs
31-01-2015, 17:08
fikirlerini beyan eden herkese tesekkurler

Arkadaşlar karşı taraf tam 2 senedir her ay 2 tır mal alıp güzelce ödüyormuş
Okudunuz değilmi?

Şimdi 2 ay ödeme zorluğına düşünce adam birde ya müddet yada arabamı al diyorsa kesinlikle dürüsttür. Çakal ilan ettiniz 2 dk da. Ya h100 ise adam o araçla mal taşıyor belliki. Alıcıya verse bile işini nasıl devam ettirmek.

Hemen hacizler vs ayıp. Bu işin yarını var. Adam düzeldi, illaki düzelir. Yine mal satmak için yüz ister.

Ha aracı ödeme karşılığı alırdım ben olsam. Adam düzeninin çıkıncada geri vermek kaydıyla.

Karsı tarafta kotu bir niyet yok, onu belirteyim sadece aracın degerini yuksek tuttugunu soyledim.

Pazartesi gidip konusacagız. 25-26bin gibi bir rakama tamam derse alacağız 2 aracı, üzerini de nakit olarak kendiisne ödeyeceğim. suan icin dusuncem budur

yagizs
31-01-2015, 17:10
Öncelikle borca karşılık bir adet resmi evrak alın. Bu evrakla icra işlemi başlatıp araçlara icra koyun. En mantıklı yöntem bu gibi.

abi, araclara icra koyana kadar karsı taraf ile uzlasıp, bu aracları kendi üzerimize almak daha mantıklı degil mi ?

Caesar
31-01-2015, 17:11
Mantıklı ama yüksek fiyat diyorsun. O yüzden dedim.

atituti
31-01-2015, 17:22
Araba almak bazi durumlarda karli oluyor amcamin firmasina borc karsiligi sl500 teklif etmislerdi.adamin amcama borcu 110 bin tl kadardi sanirim , arabayi 180 e satmistik

serkan_2120
31-01-2015, 17:25
peki bu araçları aldığınız zaman adam ticaretine devam edebilecek mi sonuçta 2 yıldır çalıştığınız bir yer belli ki yolunda gitmemiş işleri karşı tarafı da çok zorda bırakmadan bir uzlaşma yapsanız 1 aracı alıp kalan borcuda parça parça ödese size hem siz zorda kalmasanız hemde karşı taraf ticaretine devam etmiş olsa ?

yagizs
31-01-2015, 18:13
peki bu araçları aldığınız zaman adam ticaretine devam edebilecek mi sonuçta 2 yıldır çalıştığınız bir yer belli ki yolunda gitmemiş işleri karşı tarafı da çok zorda bırakmadan bir uzlaşma yapsanız 1 aracı alıp kalan borcuda parça parça ödese size hem siz zorda kalmasanız hemde karşı taraf ticaretine devam etmiş olsa ?
toplamda 5 adet kamyoneti mevcut deposunda, zaten 2 aracı devamlı aktif olarak calıstırıyor bu iki aracın eksikliği onları etkilemeyecektir.

Sonucta ben de bu bölgede aynı işi yapıyorum, yıllık tonajım onun hemen hemen 2 katı kadar, ben 3 araçla rahat rahat yarımada bölgesinde sevkiyat yapabiliyorum. Ama tabi hemen al gülüm ver gülüm olmayacak, bunları oturup konusacagız. tesekkurler

bugrahangul
31-01-2015, 21:40
Hocan hiç düşünmeden araçları pazartesi günü al adamdan. Ben zamanında yapmadım şimdi kocaman bir batak oldu beni de zor duruma düşürdü. Dilim yandı, aynı şeyi yaşamanı istemem.

AhmetKaratay
01-02-2015, 00:41
pazartesi daha detaylı bir görüşme yapacağız kendisi de araştırma yapacağını söyledi...

bu arada araçların her ikisi de 2009 hyundai h100 kamyonet fakat devamlı ağır yük görmüş araçlar.

kamyon olsa alırdık ama h100 ve benzeri bize yaramaz eğer olursa kamyon filan alırız uygun olduktan sonra