PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Daihatsu Copen bilen eden var mıdır ?

Draniela
27-11-2014, 07:24
Selamlar. Dün hatunla bakarken şöyle bir dikkatimizi çekti şans eseri gördüm aslında acayip hoşumuza gitti. 2. araç olarak 25 26 binlik bir araba düşünüyorduk sadece şehir içinde dolanmaya tek kapı.
Nette biraz nedir diye baktım boydan yana sıkıntı olabilir gibi geliyor ama gidip görmeden yorum yapmam :D
Bu araç hakkında bilgi sahibi olan varsa yardımlarını bekliyorum.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-daihatsu-yakit-cimrisi-kirmizi-simsekte-son-firsat-168207611/detay

Boy: 181
Kilo: 76

levent
27-11-2014, 07:45
Şöyle özetliyim, 180 üzerinde alın dışarda kalabilir tenteyi kapatınca iki büklüm oturma durumu olabiliyor. Binip bakmanız lazım :)

Motor olarak TR deki 1.3 leri Yaris ile aynı motoru paylaşır, sadece Toyota / Daihatsu kodları farklı birbirinden. Tam sürüş makinesidir ayrıca :)

Berkan
27-11-2014, 07:48
kuzenimin arkadasında vardıda ondan incelemiştim 1-2 versiyonu var galiba birinde bundaki gibi spor direksiyon vs var. canlısını gördünmü bilmiyorm ama biraz ufak araç ve kullanan arkadasta max: 1.65 falandı 1.81 sıgar belki ama biraz sıkıştırabilir basık ve dar cünkü :)

onursumer
27-11-2014, 08:22
uzun boylular için değil içine ustu kapalıyken oturmadan karar vermeyin ama çok güzel araç ben binme fırsatı bulduğumda aşırı hoşuma gitmişti

XoR
27-11-2014, 08:26
Alternatif olarak düşünülebilir ki bence daha yakışıklı Street KA

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-turkiye-de-sadece-5-adet-var-streetka-street-ka-121261128/detay

Berkan
27-11-2014, 09:03
Alternatif olarak düşünülebilir ki bence daha yakışıklı Street KA

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-turkiye-de-sadece-5-adet-var-streetka-street-ka-121261128/detay

ilk fuarda sonra K.v de çıkmıştı Özgü Namal spec :)

dahada fantazi

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-nissan-2006-model-trde-sayili-42.500-orjinal-kmde-en-dolusu-hatasiz-183901861/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-nissan-sahibinden-cok-temiz-micra-2006-model-1.6-cabrio-175764576/detay

Mythos
27-11-2014, 09:49
Ben fuarda bunun icine girdim ve mahsur kaldim resmen... Arkadaslar cekmese cikamazdim 188 boy ve 110 kiloyla... O zamanlar 110 kiloydum tabi :hihih:

ahk
27-11-2014, 10:33
Baya sert bir araçtır, yere çok yakındır, lastik ölçüleri çok abudiktir, üstü kapalı olunca sanki kutuya hapis etmişler hissi verir, yol tutuş çok iyi değildir, hızlanma normaldir, bakımlar ve yakıt uygundur, kötü yollarda tavan takur tukur öter, yurt dışında parçası boldur, buraya iki versiyon geldi yurt dışında güçlü motorlusuda çıktı.
Üstü açıkken 458 den daha fazla dikkat çeker.
2007'de eşime sıfır almıştım katil olmamak için sattım.

Dikkat çekmeyi seviyorsan veya bu araca aşıksan kesin al. Yoksa ortada geziniyorsan üzebilir.

bkaraca
27-11-2014, 12:34
Yalnız bunlar iki sene evvel 18-20 bandına aylarca ilanda beklediler.Şimdi bu rakamları görünce şok oluyorum gerçekten piyasa çok berbat.

Draniela
27-11-2014, 14:58
Çok teşekkür ederim herkese. Sanırım oyuncak araba gibi birşey bu :)
Aslında bu arabayı çok amaçlı kullanma gibi bir niyetim yok. Hani işe gideyim geleyim ki özellikle benzinli istiyorum 7 km ev iş arası dizel ısınmıyor bile. Bunda koltuk ısıtma var ne kadar güzel :D Aynı zamanda güzel havalarda üstünü açıp keyfini sürerim dedim. Acayip heveslendim ne yalan söyleyeyim çok enteresan bir araba.

-virajlara girmesin sağlam sorun değil zaten 1.3 motor ne kadar gidebilir ki :)
-sertlik kısmı sorun değil zaten basarım arabayı 2 3 cm payı var fotolarda gördüğüm kadarıyla
-ses yapması hakkında birşey diyemiyorum ne kadar ses yapıyordur.

Merak ettiğim olay yedek parça kronik sorunları vs. yani arabayı alırız sağı solu habire bozulan birşeydir kanser etmesin beni :) ya da parça lazım ettiğinde 2 ay beklemeyelim. Sahi parçaları pahalı mıdır ?

Draniela
27-11-2014, 15:02
Baya sert bir araçtır, yere çok yakındır, lastik ölçüleri çok abudiktir, üstü kapalı olunca sanki kutuya hapis etmişler hissi verir, yol tutuş çok iyi değildir, hızlanma normaldir, bakımlar ve yakıt uygundur, kötü yollarda tavan takur tukur öter, yurt dışında parçası boldur, buraya iki versiyon geldi yurt dışında güçlü motorlusuda çıktı.
Üstü açıkken 458 den daha fazla dikkat çeker.
2007'de eşime sıfır almıştım katil olmamak için sattım.

Dikkat çekmeyi seviyorsan veya bu araca aşıksan kesin al. Yoksa ortada geziniyorsan üzebilir.

1.81 boyla acaba araba sekerse tavana güm diye kafayı vurur muyum :D

Sahi katil olmamaktan kasıt eşiniz arabadayken milletin dikkatini çekmesinden dolayı mıdır yoksa araba adamı hasta etti sıkıntılarla ondan dolayı mı ?

Eyüp
27-11-2014, 15:07
ilk fuarda sonra K.v de çıkmıştı Özgü Namal spec :)

dahada fantazi

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-nissan-2006-model-trde-sayili-42.500-orjinal-kmde-en-dolusu-hatasiz-183901861/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-nissan-sahibinden-cok-temiz-micra-2006-model-1.6-cabrio-175764576/detay

Cabrio Micra 2-3sene önce bir arkadaşımdaydi..Acaip dikkat çekiyordu ve cok zevkli bir araçtı..

Ama ne aldığı rakamın bu rakamla ilgisi vardı , ne sattığı rakamın :)

MCN21
27-11-2014, 15:12
Momo direksiyon ve recaro koltuk stabdartti sanirim :) sizin boyunuz ya ucundan kurtarir yada kisa kalir. Ama arac ciddi anlamda kucuk allah korusun bir kaza aninda ciddi problem yasatabilir. Range veya buyuk suv larin yanindan gecerken nerdeyse gozukmuyor o kadarda alcak :)

darkmoon
27-11-2014, 15:14
ben roadster araç çok seven bir insanım ama coupenler japon tamamen kendi içpiyasına kendi insanına göre üretmiş.. avrupalı obez bir amerikalının keyifli sürebiliceği bir araba değil bence.. bunun yerine mgf lere falan bakabilirsin daha oturaklı sürüşü keyifli araçlardır..

Draniela
27-11-2014, 15:29
Momo direksiyon ve recaro koltuk stabdartti sanirim :) sizin boyunuz ya ucundan kurtarir yada kisa kalir. Ama arac ciddi anlamda kucuk allah korusun bir kaza aninda ciddi problem yasatabilir. Range veya buyuk suv larin yanindan gecerken nerdeyse gozukmuyor o kadarda alcak :)

zaten ufak tefek birşey olsun isterdim hep denk geldi nereden denk geldiyse rüyama girdi akşam arabanın içinde sıkışmışım binince çıkartmaya uğraşıyorlardı :D
Umarım içine sığarım yani aşırı mı dar böyle sağa sola kımıldayamaz mıyız f1 pilotu gibi mi oluruz içinde anlamadım ben bu işi :D kaza anında tamponla bir gibi oluruz aynen o konuda hemfikiriz

ben roadster araç çok seven bir insanım ama coupenler japon tamamen kendi içpiyasına kendi insanına göre üretmiş.. avrupalı obez bir amerikalının keyifli sürebiliceği bir araba değil bence.. bunun yerine mgf lere falan bakabilirsin daha oturaklı sürüşü keyifli araçlardır..

Şimdi iyi güzel ama mgler için çok problemli olduklarını söylüyorlar ondan içime sinmedi. özellikle körükler konusunda

Draniela
27-11-2014, 15:30

ayrıca arabanın bir kaç videosunu izledim yarıldım gülmekten :D oyuncak araba gibi 2 tane adam vardı 1.90 varlar kilo da 100 üstüdür :D recep ivedik gibi olmuşlar :D kafa sığmıyor zaten :D
uzun boylu bir aramın göbeğine anca geliyor araba :D

darkmoon
27-11-2014, 15:37
Şimdi iyi güzel ama mgler için çok problemli olduklarını söylüyorlar ondan içime sinmedi. özellikle körükler konusunda

burda bir arkadaşda vardı uzun yıllarda sürmüş.. sorunsuz bir mgf e uzun yıllar keyifle binmek isteniyorsa yapılması gereken üç beş şey vardı onları yazmışdı.. onlar yapılırsa hiç bir sorun çıkartmaz demişdi.. konu baya eskiydi ama aratırsan bulursun..

Draniela
27-11-2014, 15:39
burda bir arkadaşda vardı uzun yıllarda sürmüş.. sorunsuz bir mgf e uzun yıllar keyifle binmek isteniyorsa yapılması gereken üç beş şey vardı onları yazmışdı.. onlar yapılırsa hiç bir sorun çıkartmaz demişdi.. konu baya eskiydi ama aratırsan bulursun..

Hatuna beğendirdik arabayı şimdi mgf ler çirkin gelir kesin :) Ama bir araştıracağım konuyu akşama detaylıca okurum o da bir seçenek

darkmoon
27-11-2014, 15:41
en azından 96 yılından beri piyasada olan ve kendini ispat etmiş bir araba piyasası var belli bir hayran kullanıcı kesmi var.. sorunları belli sıkıntıları belli ve çözümleri belli..

Draniela
27-11-2014, 16:48
en azından 96 yılından beri piyasada olan ve kendini ispat etmiş bir araba piyasası var belli bir hayran kullanıcı kesmi var.. sorunları belli sıkıntıları belli ve çözümleri belli..

Orası öyle aslında bir servise gidip konuşsam nedir ne değildir bakım ücretleri de çok ucuz baktım sitesinden o kısmı da beni benden aldı :D Benim anlamadığım forumlarda şikayet yazan kimse olmaması. Belki de arabadan 30 40 tane vardır kimse sorun yaşamamıştır.

Draniela
27-11-2014, 18:49
var mı başka tecrübesi olan :) fiat 500 e kayacak yoksa bu düşünce peh moralim bozuldu

atituti
27-11-2014, 18:58
fiat 500 daha mantıklı bencede , boy kesinlikle çok problem oluyo copende , koltuk ve direksyon tamam yürekten vuruyo adamı ama içine bayan bile otursa kafası ön camdan yukarıda kalıyo

darkmoon
27-11-2014, 19:21
fiat 500 farklı o pek bu tarzın aracı değil bildiğin a segmenti tek kapı bir araç..

Draniela
27-11-2014, 19:37
fiat 500 daha mantıklı bencede , boy kesinlikle çok problem oluyo copende , koltuk ve direksyon tamam yürekten vuruyo adamı ama içine bayan bile otursa kafası ön camdan yukarıda kalıyo

çok heveslendik ama içimizde patlayacak belli oldu

fiat 500 farklı o pek bu tarzın aracı değil bildiğin a segmenti tek kapı bir araç..

biliyorum hiç alaka yok ama şehir içi için benzinli tek kapı araç bakıyordum ben. hatta corsa d sport falan bakmaya başlamıştım czt falan bakıyordum karar verememiştim. bu denk gelince fikir değişti 500 de seçenekler içinde

Heval
29-11-2014, 11:52
Arac bi abimde var aracı kullanmışllığım da var araç F1 aracı gibi kullanan abinin 1.80 boyu var ama aracın içine cuk diye oturuyor araçla trafiğe çıkınca genelde tüm gözler üzerinizde oluyor ama denildiği gibi tenteyi kapatınca belki sıkıntı yaşanabilir ama kolltuğu indirirsen çok sıkıntı yaşayacagını düşünmüyorum alternatif olarak alfa romeo spider da düşünülebilir bence hem sorunları olursa da fazla baş ağrıtmaz

aTaBeY
29-11-2014, 12:17
Ben size Opel Tigra 1.4 TT tavsiye ederim. Şuanda eşime aldım ve çok çok memnunum.
Motoru Opel Corsa 1.4 twinport ile aynı yürüyeni aynı içide aynı
Tavan mekanızması bozulursa 8-9 tane cam motoruyla alakalı olduğu için çok kolay tamir edilebiliyor
Her türlü parçasını ankaradan bulabiliyorsunuz vs. vs.
ve arabada gerçekten fena dikkat çekiyor bende katil olmamak için sanırım önümüzdeki kış satarım

Benim araç opc mavisi ancak bu araç hem fiyat olarak uygun hemde düzgün görünüyor
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-ilk-sahibinden-firsat-araci-hatasiz-kazasiz-2005-opel-cabrio-170788996/detay

aTaBeY
29-11-2014, 12:18
Düzenleme butonu kaldırılmış sanırım
Ek olarak benim boyum 1.88 ve tigraya çok çok çok rahat sığabiliyorum koltuğu en derine getirince. Bilginiz olsun..

muzurasd
30-11-2014, 00:19
tigradan'da micradanda ford ka'dan daha yakışıklı araç kutu gibi gerçekten çoğu şeyi şöföre bırakıyor :) rakamlar uçuk seviyede 18-20 bandı çok güzeldi benimde içimde uktedir.servisi ucuz hatırlatayım

Mythos
30-11-2014, 07:13
Fiat 500 Panda ile ayni altyapiya sahip. Pandayi 5 yil kullandim, gercekten keyifli ve yanlardan biraz siksa da bas mesafesi cok ferah bir aracti... 500 de keyifli olur bence...