Orijinalini görmek için tıklayınız : Cep telefonundan internete giriş
Selamlar,
Dün hanımın tarifesini Avea'dan süper ikili paketi yaptım (1000 dk konuşma+4 GB internet).
Telefonu Samsung galaxy ace S5830i.
Online işlemlerden baktım, tarife dün aktif olmuş.
İnternet ayarları için hem online işlemlerden, hem call centerdan hem de sms yoluyla denememe rağmen, internete girmiyor. Ekranda 3G sembolü falan çıkmıyor.
Paket veri kullanım açık, mobil ağlardan internet seçili falan. Herşey normal yani.
Wi-fi ile giriyor internete.
Benim hattım vodafone, bu kartımı takınca hiçbir ayar istemeden direkt internet aktif oluyor ve çalışıyor. Avea kartı takınca hareket yok.
İletişim merkezine gitmeyi planlıyorum ama bu konuda tecrübesi, bilgisi olan var mı?
Avea yı arayıp internet ayarlarını istemek lazım heralde bende telefonu güncelleyince bu dediğiniz gibi olmuştu ayarları istedim düzeldi turkcelldi gerçi ama aynıdır
Avea yı arayıp internet ayarlarını istemek lazım heralde bende telefonu güncelleyince bu dediğiniz gibi olmuştu ayarları istedim düzeldi turkcelldi gerçi ama aynıdır
Denemişsiniz zaten sorry gözümden kaçmış :)
O zaman avea olan bi telefona bakarak ayarları manuel olarak girmeyi deneyin yüksek ihtimalle düzelicektir
Aranel Ciryatan
23-11-2014, 13:00
ayarların olduğu bölümde seçenek tuşuna basıp varsayılana döndür derseniz sistemden otomatik avea ayarlarını çekmesi lazım.
gelmez ise manuel yazman lazım. aşağıdaki linkte manuel ayar bilgisi mevcut
http://www.tr-teknoloji.com/android-internet-apn-ayarlari-turkcell-vodafone-avea-ayarlari.html
Aranel Ciryatan
23-11-2014, 13:02
Ayrıca hattın APN'leri kapalı olabilir. siz call center ile görüşmeden IVR üzerinden almışsınız sanırım ayarları. CC ile görüşün APN'ler kapalı ise açsınlar.
Ayrıca hattın APN'leri kapalı olabilir. siz call center ile görüşmeden IVR üzerinden almışsınız sanırım ayarları. CC ile görüşün APN'ler kapalı ise açsınlar.
Call center ile görüştüm. Görüştüğüm çocuk "size ayarları sms atıyorum, oradan kurarsınız" dedi, ama yine olmadı.
APN, APN türü satırlarında internet yazıyor.
Senin gönderdiğin linki önceden gördüm, denedim ama sonuç negatif :(
Aranel Ciryatan
23-11-2014, 13:13
Call center ile görüştüm. Görüştüğüm çocuk "size ayarları sms atıyorum, oradan kurarsınız" dedi, ama yine olmadı.
APN, APN türü satırlarında internet yazıyor.
Senin gönderdiğin linki önceden gördüm, denedim ama sonuç negatif :(
CC ile tekrar görüş. hattın APN'leri kapalı bence :) AVEA'nın CC malesef biraz kötü.
Sanırım haklıymışsın. Aradım, söyledim, çocuk yaptım dedi, telefonu kapat aç tamamdır dedi ama olmadı.
Bir daha aradım, telefona çıkan bayan "arkadaş işlemi yapmıştır ama askıda kalmıştır, takip etmemiştir, ondan dolayı olmamıştır" dedi.
Neyse şimdi çalışıyor.
Call center kalitesi dediğin gibi malesef. Israrcı olacaksın, biraz bilgin olacak, yoksa işin zor :(.
Aranel Ciryatan
23-11-2014, 14:19
Eski Turkcell Mobil Teknoloji Merkezi çalışanıyım. Teknik konular konusunda hakim olduğumdan tahmin ettim böyle bir durum olduğunu :)
serkan6606
23-11-2014, 16:21
Bende yeni s4 mini aldım aynısı banada oldu tüm şeyleri denedim internete giremedim. kafayı yedirmişdi :) sorun apn ayarlarından hiç ugraşma wifi ile internete baglan bi şekilde google play e gir APN Türkiye diye bir program var onu indir o otomatik ayarları yapıyo sen sadece hattını seçiyorsun