Orijinalini görmek için tıklayınız : 16+1 master mı transit mi
Merhabalar daha öncede benzer bir konu açtım diğer markaları eledim geriye 2 araç kaldı. master ve transit. Çok araştırdım içinden çıkamaz hal aldı şuanda. Transit çift teker diye alma diyorlar. Okul taşıtı olacak araç bu arada onuda belirteyim. Hani motor sağlamlık alt gibi unsurlar ve deneyimleri olan özellikle transitin yenisi hakkında bilgisi olanlar kullanıcı yorumları çok önemli. Alma arifesine geldim pejom satılır satılmaz alacağım ama dünya para almışken 1 kere alacaz uzun müddet kullanılacak o yüzden sağlam karar vermek istiyorum.
Reno 72,000 tl ye kadar düştü fiyatı özel bir indirime kadar girdi stok tüketiyorlar belli ama sonuçta en full versiyon + okul paketlisi için rakam mükkemmel dereceye indi.
Ford 84 bin diyor ve burnundan kıl aldırmıyor desem yeridir. Biri satmaya can atıyor arada 12 bin tl fark var diğeri sanki satmamak için direniyor.
Muallaktayım yardımlarınızı bekliyorum. Biliyorum ford daha dayanıklı ama tranbzon yaylalarına yada ne bilim cudiye gabara çıkmayacağız sonuçta.
sizin tercihiniz ne olur
crazydog
21-11-2014, 13:07
Bakırköy taksim dolmuşlarıyla konuşmama istinaden söylüyorum transit alanların arasında pişman olanlar vardı masterlara göre tüketimi fazla oluyor diye master kullananlar ise memnundu tabi bunlar okul servisi olan transit ve masterla aynı boyutta değiller ama sonuçta motor vs yapısı aynı diye biliyorum açıkçası ben tercihimi masterdan yana kullanırdım. ayrıca fiyatıda bayağı bi düşürmüşler yazdığına göre.
yani elbette ki birtane beğenmeyen biri çıkacak ağzı yanmış olan çıkacak dört dörtlük olması için crafter yada siplinter almak gerekir onlara bile laf eden var ayrı konu :d
fiyat beni şok etti abi 72 bin tl resmen facia dibin dibi vallahi o yüzden master kafamı bulandırdı. yakıt olarak elbette transit fazladır çünkü hep bundan şikayet ediliyor yıllardır. bende master düşünmeye başladım ama dediğim gibi git geller çıldırtacak beni. pişman olma durumunu düşünüyorum korkuyorum. transitin yeni kasasını çok beğendim ama hem 135 lik hemde çift teker oluşu beni itiyor ve arıyorum hiç oralı olmuyorlar ama reno gerçekten sağlam karşıladı iyi davrandı sonuçta alıcıyız ona göre davranılması gerek tokluk ta bir yere kadar olsa gerek.
Osman Bahadır
21-11-2014, 13:53
Yakıt ve alış maliyeti önemliyse tabi ki Master.
Çift teker çok yakar vs söylentileri genelde V347 eski kasadaki 3.2 200ps çift teker için geçerliydi. Yeni V363 kasada tamamı 2.2 Puma C motor. Dayanıklılık önemliyse ve aradaki fark dokunmayacaksa Transit tercih edilebilir.
emsaline göre her segmentte az yakan ford göremeyecegiz galiba her arabasımı fazla yakar digerlerine göre :)
Yakıt ve alış maliyeti önemliyse tabi ki Master.
Çift teker çok yakar vs söylentileri genelde V347 eski kasadaki 3.2 200ps çift teker için geçerliydi. Yeni V363 kasada tamamı 2.2 Puma C motor. Dayanıklılık önemliyse ve aradaki fark dokunmayacaksa Transit tercih edilebilir.
ama hala insanlarda bir ağız var çok yakar diye kimse 2. eline bile yaklaşmıyor abi. yaklaşanada yakınları aman ha alma diye uyarıyorlar. adanada bu durum bu şekilde. fark beni etkileyecek miktarda. 2013 model düşük km tek teker transit bulursam düşünmeden alırım onu ama piyasada yok şu aralar. Masterin avantajı yakıtı ve sıfır oluşu. tek problemi ise dayanıklılık ses çıkarma tak tuklar vs. forda göre ne durumda olur ilerde onu düşünmekteyim.
heryeri araştırıyorum mastere herkes hayran kalmış kaportadan gelen sesler şikayetler arasında ve turu hakkında biraz şikayet var ama transitinde çok yakmasından başka bir şikayeti yok.
emsaline göre her segmentte az yakan ford göremeyecegiz galiba her arabasımı fazla yakar digerlerine göre :)
malesef durum böyle olunca birde arada ki fark 12 bin tl ve gıdım inmiyor ford. kasanında güncel oluşu durumu bozuyor fiyat olarak.
Ben transitin suan yeni kasa olani deildr bir onceki kasa olani tercih ederim 155 ps 2 yildir kullanıyoruz bos halde sakin kullanimda 380 400 kurus araliginda konfor olarak master transitin yaninda sönük kalir bi cift teker kullanmanizi oneririm
evolution_9
21-11-2014, 17:09
master az yakar transit daha sağlam
bora1311
21-11-2014, 19:44
iki araç arasında ford daha tutulan ve ikinci eli daha kuvvetli olan bir modeldir.
renault master ın depo hacmi 105lt dir, az yakma konusunda burasi biraz aldatiyor, ford un depo hacmi 80lt dir.
Ayrıca master da en cok karsilasilan sorun baskı balatayı erken bitirmesidir.
Mercedes-Benz Mengerler Ankara Hafif Ticari Araçlar Satış bölümündeyim, aklınıza takılan bi soru olursa yardımcı olmak isterim.
Abi gerçekten katılıyorum her aracı sınıfıma göre fazla yakıyor :)
Okan.A.A
21-11-2014, 19:58
Yeni kasanın motoru bi önceki tdci ile aynımı bilmiyorum ama nezaman servise gitsem , mutlaka motoru indirilmiş bi tdci görüyom. Hatta ustalar kendiside bu arbalara neden eski motoru yada adam gibi motor koymadılar anlamadım diyodu. Bu arada bizdede var 100 t 300 tdci arac karma kullanımda 45 kr tüketiyo şuanki mazot fiyatıyla (mazot 4,17).
Osman Bahadır
21-11-2014, 19:59
ama hala insanlarda bir ağız var çok yakar diye kimse 2. eline bile yaklaşmıyor abi. yaklaşanada yakınları aman ha alma diye uyarıyorlar. adanada bu durum bu şekilde. fark beni etkileyecek miktarda. 2013 model düşük km tek teker transit bulursam düşünmeden alırım onu ama piyasada yok şu aralar. Masterin avantajı yakıtı ve sıfır oluşu. tek problemi ise dayanıklılık ses çıkarma tak tuklar vs. forda göre ne durumda olur ilerde onu düşünmekteyim.
heryeri araştırıyorum mastere herkes hayran kalmış kaportadan gelen sesler şikayetler arasında ve turu hakkında biraz şikayet var ama transitinde çok yakmasından başka bir şikayeti yok.
Çok yakar diyen 2,4 , 3,2 vs eski motorlardan konuşuyordur. 2.2 motordan çok yakıyor şikayeti pek duymadım. Kaldı ki 135ps olanı tam olarak yakıt ekonomisi için optimize edilmiş en güncel versiyonu. Önceki kasadaki 100-155ps aralığındaki tüm 2.2 motorlar yerine bu 135ps versiyon geldi.
Ama tabi en nihayetinde transit. O kadar farkı eder mi, orası sana kalmış.
Shadow_Dancer
21-11-2014, 19:59
Esnaf adama 12 lira iyi para , al renoyu geç bence..
yorumlara bakiyorum hepsi tam istedigim yorumlar. cok tesekkurler. 12bin tl gercekten buyuk rakam 1 sene yakit parasi demek. transit elbette almaktan yanayim notmalde tartismam bile ama aradaki fark cok ciddi. master da beni uzermi karar veremedim. sonucta ayni parayi kazanacaz. tek sikintim bana acabilecek problem sıklığı dusundurmekte. tabiki şans birazda ama oldun düşünmekte fayda var. eger ford ta burnundan kil aldirmamayi birakip 77 banlarina inse alacam da malesef adamlar umrunda degil.
2013 model cift teker 18bin km de transit var 72 bin tl ama sifir olmasi renonun cazip geliyor . iste burada donuyorum
Ben transitin suan yeni kasa olani deildr bir onceki kasa olani tercih ederim 155 ps 2 yildir kullanıyoruz bos halde sakin kullanimda 380 400 kurus araliginda konfor olarak master transitin yaninda sönük kalir bi cift teker kullanmanizi oneririm
cift teker var galiba sizde nasil memnunmusunuz sikinti varmi cift ile tek teker arasinda. adanada kiyamet kopaetiyorlar cift teker diyince adama.
cift teker var galiba sizde nasil memnunmusunuz sikinti varmi cift ile tek teker arasinda. adanada kiyamet kopaetiyorlar cift teker diyince adama.
yok usta tek teker 140 kamyonet ama suan satıp çift teker almayi düşünüyoruz sana kadar hiç bi sıkıntı çıkarması allaha sukur
AhmetKadir
22-11-2014, 08:24
12000 tl buyuk rakam, o fark mercedes veya vw ıcın olsa dusunulebılırdı ama ford ıcın degmez bence.
samsunda da ford cok tutuluyor ama 3.2 lik motorun begenılmeme mevzu burda da var. uzun kasada bıle tek teker goruyorum hep.
yazılım yapılmıyor mu bu motorlara yakıt bıraz daha duser.
ama master kullancı olarak ıcınıze sınıyorsa 12000 tl ıle mazot alınır bı sonrakı yıl araba yenılenır. ıkıncı eldekı deger kaybı amortı edılır.
Master niye üzsün mastera bişey olcak transite bişey olmicak yada transite olcak mastera olmicak diye bi durum yok :) O kısım tamamen şans meselesi ve kullanımla alakalı bence hep olumsuz düşünmemek lazım :) Bide sonuçta 0 garantici araç alıcaksınız illaki sıkıntılar çıkıcaktır ama dert edilicek şeyler olmaz.Ben olsam,
Önce fiyata bakarım ki 12bin tl ciddi para
2 aracıda sürerim sürüş keyfi rahatlığına bakarım
Servislerin kalitesine durumuna ilgi alakasına bakarım
2 arabayıda sürdüm transit maşallahı var gidişi sağlam master de yabana atılmaz atik araç. biraz iç aksam çeşitliliği ve kalite farkı gördüm ama 12 bin tl lik bir fark değildi elbette. şuan renoya gitti aklım fark denildiği gibi ciddi 12bin tl amorti edilir o şekilde arkadaşında dediği gibi. tek problem bizim markaya olan düşkünlüğümüz :) ama şu koşullarda master diye düşünüyorum
Master'ın koltuk aralığı çok dar. Bazen bizim bankanın servislerini denk geliyorum. Uzun yolculukta dayanılmaz..
Bir sene 2012 model Çift teker transit kullandım kapalı kasa buna ek olarak pejo boxer maxi kullandım yine kapalı kasa. Transit boxere nazaran daha sağlam motor, yürüyen vs. Ki şirket aracıydı bunlar 6 tane şoförü vardı. Yani kimse özenmezdi arabanın motor sağlığını. Pejo bi süre sonra motorda sıkıntılar çıkarmaya başlamıştı. Ama transit hala taş gibiydi. Transitin canını alıyorduk yolda yüksek torkun verdiği zevkten dolayı yanlayarak dolaşan apaçi durumlarımız bile oluyordu.
2012 model olan transitin dreksiyonu çok ağırdı pejoya göre ve debriyajı şahin debriyajıyla aynı sertlikteydi. Sol ayak kası yapmak için idealdi :) sizin alacağınız ayni model mi bi fikrim yok ama gündelik sürekli bu aracın üzerinde olmaktan biz bunalıyorduk. Yakıt eski motora göre( eski motorlu olan modelinide kullandık uzun süre) çok daha iyileştirilmişti. Osman bahadır abinin belirttiği gibi öyle çok çok bi yakma durumu yok yani.
Pejoyla bi depo benzinle Adanadan dönerken 120-130 bandında geldim 1200 km yol yapmıştım 80lt alıyordu yanlış hatırlamıyorsam yada 75.
Ben pejoyu kıstas aldım transite karşı master hakkında bir fikrim pek yok açıkcası.
İbrahim33
22-11-2014, 09:53
sprinter veya crafter olsaydı belki değerdi aradaki farka ama 12 bin lira ciddi bir rakam. ben olsam reno alırdım.
emreaydın
22-11-2014, 10:40
Abi transit 2.2 söylendiği kadar çok yakmıyor şuan güncel mazot fiyatıyla dün hesapladık 37 kuruş falan yakıyor. Masterı satıp transite geçeli 5 ay falan oldu oda hemen hemen aynı yakıyordu ahım şahım fark yoktu. Masterın şöyle bir sıkıntısı var transite göre çok daha nazik transit çok daha sağlam bir araba. Master 60.000 de yağ yakmaya başladı servis normal demekten başka bişey yapmadı bizde 5000de bir 1 litre 1.5litre yağ ekliyorduk. Yeni aldığımız transit çok yeni ama ne masterdan önceki transitte ne çevremdeki transitlerde hiç böyle sıkıntılar duymadım. Ama yinede 12bin lira az para değil kararı sizin yorumlara göre vermeniz gerek
12 bin lira fiyat farkına şöyle bir şey eklemek istiyorum; Servis olarak çalıştırılan araçlarda belli bir yaş sınırı var diye duymuştum. Bunu göz önüne alırsak iki aracın ikinci el değer düşüşlerinde transit çok daha avantajlı olacaktır.
2. el olarak evet transit daha az üzer. eğer bulabilirsem zaten 2013 model tek teker jumbo 16+1 transit alırım düşünmem bile 1 yaş için. ama önce bulmak gerek 30 bin km yi geçmemiş 2013 model transit
Shadow_Dancer
22-11-2014, 10:53
Esnaf adam arabasını kendi kullanacaksa, malına da düzgün bakarsa J9 olsa bile sorun çıkarmaz.. 12 bin lira da esnaf için çok güzel para, başka yatırımda degerlendirilir.. Sen arabanı at arabası gibi kullanırsa mercedes olsa bile sıkıntı çıkarır.. BU işin matematigi çok basit.. 50-60binde yag yaktıracak ne yaptılar acaba araca?
ben kendim kullanacağım arabamı ve çocuk gibi bakarım yan sanayi bir vida bile taktırmam asla. asla hor kullanmam haftada 2 kere şahsi arabamı yıkar temizlerim. en ufak beğenmedğim tarafını direk gider yaptırırım idare etmesini beklemem. borçta olsa yaptırırım. o yüzden kafam rahat son söylenilene katılıyorum abi
Abi transit 2.2 söylendiği kadar çok yakmıyor şuan güncel mazot fiyatıyla dün hesapladık 37 kuruş falan yakıyor. Masterı satıp transite geçeli 5 ay falan oldu oda hemen hemen aynı yakıyordu ahım şahım fark yoktu. Masterın şöyle bir sıkıntısı var transite göre çok daha nazik transit çok daha sağlam bir araba. Master 60.000 de yağ yakmaya başladı servis normal demekten başka bişey yapmadı bizde 5000de bir 1 litre 1.5litre yağ ekliyorduk. Yeni aldığımız transit çok yeni ama ne masterdan önceki transitte ne çevremdeki transitlerde hiç böyle sıkıntılar duymadım. Ama yinede 12bin lira az para değil kararı sizin yorumlara göre vermeniz gerekkonu icinde transir hakkinda tek dogru yazan kisi sizsiniz galiba diger arkadaslarin yazdiklarini hic bir transit kullanicisindan nr duydum nedr gordum
ya bana gorede transit cok ustun ama miktardan dolayi siz napardiniz onu sormaktayim
Nightfish
22-11-2014, 15:10
Abi sen Master'ı alacaksın, birisi buraya gelip içini rahatlatsın diye bekliyorsun :)
e oda var cunku cekiniyorum renault dan. hic binmedim oncesinde.
Transit'in yol tutuşu hakkında bir fikir verebilir. Sprinter'den oldukça iyi.
http://www.youtube.com/watch?v=w3BN28La2cI
http://www.youtube.com/watch?v=w3BN28La2cI
Bu da 3.5 çift turbo 310 hp versiyonu:
http://www.youtube.com/watch?v=ZMRgkqVklFs
http://www.youtube.com/watch?v=ZMRgkqVklFs
içim gidiyor transite sattığım c maxı andırıyor içi süper deli olacam yarabbi yardım et çok hoşuma gidiyor transit
Risendark
22-11-2014, 17:15
Bence içinize Sinen fordu alın derim ben ne zaman istemeyerek bişey yapsam başıma bi iş açtı gidin transit i alınarak kafanız rahat olsun hemde severek kullanirsiniz
Risendark
22-11-2014, 17:17
Edit:alınarak değil alın olacaktı orası :) hep bu telefonun yüzünden yanlış yazıyorum :)
master almaya karar verdik atkadaslar herkese tek tek sonsuz tesekkur ediyorum fiyattan dolayi master diyorum malesef 12 bin buyuk para
Transit ve master sahibi olarak, yakıt açısından master tercih etmekle en doğru kararı vermişsiniz. Pişman olmazsınız, hayırlı olsun
Osman Bahadır
23-11-2014, 11:43
master almaya karar verdik atkadaslar herkese tek tek sonsuz tesekkur ediyorum fiyattan dolayi master diyorum malesef 12 bin buyuk para
Hayırlı olsun. Kazasız belasız hayırlı kazançlar.
Transit ve master sahibi olarak, yakıt açısından master tercih etmekle en doğru kararı vermişsiniz. Pişman olmazsınız, hayırlı olsun
Son kasa transit'in yakıtından nasıl bir şikayetiniz var?
amaç para kazanmaksa, alırken kazanmak lazım bence de master daha mantıklı tercih olmuş. 12 bin çöpe gitmesin.
orj sayılan çevirmeler dışında sprinter ve crafter olsa bile konfor pekte yok.
transit arka koltuklar oturma pozisyonu alçak ve rahatsız koltuklara sahip yine arka açılır kapakların sürüş sırasında çıkardığı sesler kafa ütüleyici.
master diz mesafesi dar dik konumlu ve rahatsız koltuklara sahip süspansiyonda oldukça sert.
17 koltuklarda artık minibüs olarak geçiyor.
zaman varsa belki bu paralara icradan üzülmemiş düşük kilometreli çok mercedes veya vw bulunabilirdi.
hayırlısı olsun.
Transit gerçekten çok iyi ama ticari olarak düşününce bizimde tercihimiz master oldu. Araçta arka izolasyon ve soğutucu var. Arasıra bende kullanıyorum, ben kullanırken birazda agresif kullanıyorum, soğutucu da açıksa 11lt yakıyo.
Bence iyi bir karar vermişsiniz allah bol kazanç versin.
Performans önemlimi bilmiyorum ama transitin çift teker servis minübüsüne binmiştim motoru vs neydi bilmiyorum ama köpek gibi gidiyordu bir minübüse aykırı bir gidişi vardı.
cok tesekkurler duz yolda kullanilacak.illaki cukurlar var ama dag bayir yok adana yolunda adana zaten cukurova biryer. mastersa uzmez Allahin izniyle cok sagolun dosltlar
72,750 tl ye master alındı arkadaşlar Allah olmayanada versin
hayırlı uğurlu olsun Allah utandırmasın
Allah razı olsun olmayanada versin
Allah razı olsun olmayanada versin
Güzel bir tercih olmuş tipi filan da güzel Allah utandırmasın hayırlı olsun
amin 12 bin tl ciddi bir rakam o yuzden forddan vazgectik bunada sukur