Orijinalini görmek için tıklayınız : uzun mesafe görüntü aktarımı için tecrübelilerden yardım
punto_multijet
18-08-2014, 12:38
Arkadaşlar,
Mevcutta kameraların bağlı olduğu dvr cihazlar binanın merkezinde duruyor. Buradaki görüntülere arayüz programı ile ağ üzerinden erişebiliyoruz. Ancak cihazın yazılımsal/donanımsal yapısı itibariyle ağdan görüntüyü oldukça düşük kalitede aktarıyor. Ancak cihazların normal vga / av çıkışlarında görüntü kalitesi oldukça iyi.
Sorum şu,
Bir şekilde bu vga/av çıkışınlarını yaklaşık 100mt uzaktan nasıl rahatça izlerim? Ağdan genel olarak izlemekte sorun yok ancak detayları görebilmek adına vga daki görüntüyü aktarmayı istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim?
metinalan
18-08-2014, 12:58
en mantıklı ve sıkıntısız yöntem cat6 ile taşımak.
bimel den temin edebilirsin ürünleri.
cihazın vga çıkışını dönüştürüp cat6 üzerindenhem görüntü hem sesi taşıyıp vga üzerinden izliyebilirsin
punto_multijet
18-08-2014, 14:26
en mantıklı ve sıkıntısız yöntem cat6 ile taşımak.
bimel den temin edebilirsin ürünleri.
cihazın vga çıkışını dönüştürüp cat6 üzerindenhem görüntü hem sesi taşıyıp vga üzerinden izliyebilirsin
o kadar mesafede kayıp olmaz mı ki?
metinalan
19-08-2014, 11:51
o kadar mesafede kayıp olmaz mı ki?
kayıp olmaz 200-300 metreye kadar aktarabılırsın ayrıca cihaz üzerinden çözürlülük düşürüp veya artırarak görüntüyü aktaracağın mesafe kısalır veya uzar şöyle ki 1080p yani full hd bile aktarabılırsın tabı mesafe kısalacktır ama 1024x768 veya daha düşükte 100metrenın üzerine çıkabılırsın.
cat kabloları ile sorunsuz izlersiniz.
tunerviper
19-08-2014, 12:35
Araya switch konulabilecek bir konum var ise daha sağlıklı olur.
Yiğit Ş.
19-08-2014, 13:17
100m de görüntü kalitesi ile doğru orantılı olarak sorun yaşayabilirsin. en temizi fiber olur
mr.korhan
19-08-2014, 13:44
iki soru var, öncelikle görüntü kalitesi önemlimi , ve mesafe ne kadar ?
görüntü kalitesinden ödün vermeyen sistem fiberdir, cat 6 100 metreye kadar (denilsede 80 den sonra sorun yaratmaya başlar) görüntü taşır vga ya çevrilerek
Goruntuyu tasimayin siz dvr a yerelden ulasacak bir bilgisayara uzak masaustu yaparak ulasin ve izleyin
En problemsizi bu olur bence..
punto_multijet
19-08-2014, 14:25
şöyle görüntü kalitesi önemli şöyle ki. dvr dan çıkış 1280x1024
ancak ağdan ulaştığımda bu çözünürlük 352x288 oluyor. doğal olarak buradan kesin birşeyler anlaşılmıyor.
Mesafe aslında 50-60mt civarında ancak görüntüde kayıp olacağını düşünerek 100mt yazmıştım.
Bir arkadaş bimel demişti
orada bu ürünü gördüm. işimi ne kadar görür sizce?
http://www.bimel.com.tr/resim?s=5322&w=300&h=200
ebayde de
http://thumbs4.ebaystatic.com/d/l225/m/mzN0zTioJE0sS4ZQ_Lk9WVg.jpg
bunlar var. 2sinden 1i yararı olur mu? fiyatta uçurum var aralarında
Yiğit Ş.
19-08-2014, 15:40
uzak noktadan anlık kaliteli görüntü lazım değilse sorun olmaz. DVR cihazı kayıt ediyodur zaten. Gerektiğinde cihazdan kaliteli görüntü çekilir.
Ağdan genel olarak izlemekte sorun yok ancak detayları görebilmek adına vga daki görüntüyü aktarmayı istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim?
Detayları demiş arkadaş. 450 - 600 mhz arası VGA Extender'lar var. Extender arkasına birtane daha takabiliyorsun. Oteller ve Metro gibi TV üzerinde sürekli akan yayınlarda bunu kullanıyorlar. Ayrıca VGA - Cat6 kablo olayında kablonun tek parça olma zorunluğu yok isa 40-50 metre sonra bir switch koyarak kablo uzunluğundan kalite düşmesi önüne geçebilirsiniz. Bu konularda ürün satan 2 yer çok tecrübeli. Birisi BİMEL. Diğeri Mayarda Elektronik yani Aradıklarınızdan Daha Fazlası-MAYARDA ELEKTRONİK 0212 272 27 27 (http://www.elektroniksarayi.com)
punto_multijet
22-08-2014, 11:09
bir soru daha,
bu cihazlara bakamaya gittim dün. bir yerde 50mt vga kablo önerdiler. dedim görüntü biter o kadar mesafede yok hiçbirşey olmaz bunlar özel kablo vs ama inanamadım adama. var mı böyle birşey? 50mt vga iddaası kadar verim olabilir mi?
Bahsettiğim monitör çoklayıcı cihazlar sinyali yükseltiyor 50 mt kadar ileriden görüntü alınıyor.
Konuyu hortlatayım.
AHD DVR cihazından güvenlik kulubesine 30-40metre uzağa canlı görüntüyü kablo ile vermem lazım. Kameralar 2mp 1080p kayıt yapıyor. Biraz görüntü kaybı yaşamamda sorun olmaz, cam gibi veya dvr cihazına 1mt uzaklıktaki gibi görüntüye ihtiyacım yok.
50 Metrelik VGA kablolar satılıyor, bunların görüntü kalitesi nasıldı yada başka önerisi olan var mıdır?
Örnek: S Link 50 Metre Erkek Erkek Vga Monitor Kablosu - n11.com (https://urun.n11.com/kablolar/s-link-50-metre-erkek-erkek-vga-monitor-kablosu-P334631078)
punto_multijet
21-11-2019, 21:50
Vga rj45 çevirici ve cat6 kablo ile aktarın en temiz ve ucuzu