Orijinalini görmek için tıklayınız : OGS- KGS kaçak geçiş
Arkadaşlar iki gün önce 2. el bir araç aldım Adana otobanında KGS veya OGS tam hatırlamıyorum kaçak geçiş yaptım 2 kere. Noter işlemlerinde aracın plakasını değiştireceğimi beyan etmiştim, şimdi aracıma yeni plaka aldım... Bu kaçak geçişlerin cezası bana mı yoksa eski sahibine mi gider( Adres olarak ) Daha önce hiç bu geçişleri kullanmadığım için konu hakkında hiç bir fikrim yok
Sistemden eski plakayı sorgulattığımda indirimli ceza tuturarı 83 lira çıkıyor. Normal geçiş ücreti 9.75 TL ptt den normal ücreti ödememiz mümkün mü yoksa ceza tutarını mı alıyorlar
::ZaFeR::
25-07-2014, 14:50
Ben de geçen istanbuldan araç aldım.Üstünde HGS felan yoktu.Mecburen kaçak geçmek zorunda kaldım.Sisteme bakıyorum gözükmüyor ama.Hemen HGS kartı aldım ondan da daha düşmemiş ücret.Bakalım nolacak bekliyorum bende : )
guwen_ar
25-07-2014, 14:54
Konu acilmisken bende bsy sorayim :)
Bakiye yetersizmiş 2-3 defa ceza yazdi halyle 60 kusur lira.
Bende bunu unuttum aradan 1.5-2 ay gecti simdi konuyu gorunce hatirladim.suanda para yatirsam da ceza yi odicem sanirim.
War mi detayini bilen ?
Sistemden eski plakayı sorgulattığımda indirimli ceza tuturarı 83 lira çıkıyor. Normal geçiş ücreti 9.75 TL ptt den normal ücreti ödememiz mümkün mü yoksa ceza tutarını mı alıyorlar
Hgs de şöyle bir durum var bakiyeniz yetersiz olsa daha geçiş yapıp 7 gün içinde tekrar yükleme yaptığınızda sistemden otomatik olarak düşüyor.
Hgs de şöyle bir durum var bakiyeniz yetersiz olsa daha geçiş yapıp 7 gün içinde tekrar yükleme yaptığınızda sistemden otomatik olarak düşüyor.
Aracın daha önce hgs kartı bulunmuyormuş. Eski plakaya kart cıkarmak için ruhsat fotokopisi ve eski sahibinin kimlik fotokopisi gerekiyormuş malesef onlar da bende yok
OGS/KGS borç sorgulama. Buradan kontrol ediyormusunuz ?
KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ (http://uygulama.kgm.gov.tr/ihlal/Sayfalar/ihlal.aspx)
OGS/KGS borç sorgulama. Buradan kontrol ediyormusunuz ?
KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ (http://uygulama.kgm.gov.tr/ihlal/Sayfalar/ihlal.aspx)
Verdiğiniz linkten ceza çıkmadı ama bu linkten bakınca gözüküyor https://hgsmusteri.ptt.gov.tr/bosCSC/violation.jsf
Murat Ç.
25-07-2014, 15:57
Konu acilmisken bende bsy sorayim :)
Bakiye yetersizmiş 2-3 defa ceza yazdi halyle 60 kusur lira.
Bende bunu unuttum aradan 1.5-2 ay gecti simdi konuyu gorunce hatirladim.suanda para yatirsam da ceza yi odicem sanirim.
War mi detayini bilen ?
7 gün içinde araca hgs yüklemesi yaparsak hesaptan düşüyorlar süre gecerse malesef ceza yazıyorlar
Hondafatih
25-07-2014, 16:47
bizim eski söför hgs etiketi doldurmayıp sürekli ceza yemiş şuanda 320 tl gözüküyor sitede yediği tarihler 2013 hala elimize bir makbuz gelmedi nasıl ödiycez bu cezaları bilgisi olan var mı?
bizim eski söför hgs etiketi doldurmayıp sürekli ceza yemiş şuanda 320 tl gözüküyor sitede yediği tarihler 2013 hala elimize bir makbuz gelmedi nasıl ödiycez bu cezaları bilgisi olan var mı?
İnternetten arastir. Simdi hatirlayamadim. Ankara kodlu sabit bir telefon hatti var. Orayi mesgul disinda yakalabilirsen, posta ceki numarasi ve fax numarasini ogrenin. PTT den posta ceki nosuna cezanin tamamini yatirin. Dekontun altina xxx plakali aracin zzz tarihli kacak gecis cezali odemeleri vs. yazip ilgili fax noya faxlayin.
Az sabir istiyor. Benim yatan arabama 600 Lira cikardilar. 37 lirasi haric iptal edildi. Onuda yatirip hgs soktum attim. Bir daha mi? Tovbe.
İnsanlarin isi gucu var. Boyle odeme sekli mi olur? Bankalardan veya benzin istasyonlarindan HGS alsanizda ceza odemesi almiyorlar. Sadece yukleme yapiyorlar. buda extra bilgi olsun :)