Orijinalini görmek için tıklayınız : Ulaştırma Asker'i hakkında ve İzmir Gaziemir hakında bilgi Yardım ??
ibrahimsnr46
18-04-2014, 20:20
ULŞ., PER.OKL. VE EĞT.MRK. EĞT.A. 1 İNCİ ULŞ.EĞT.TB./İZMİR GAZİEMİR olarak askerlik yerim belirlendi bilgi yapmam gerekenler yapmamam gerekenler nasihat V.s anlatmak istediğiniz birşeyler olanlar bana yardım edebilirmi ?
İbrahim33
18-04-2014, 20:24
Yapman gereken birşey yok :) vücudunda jilet izi dövme vs. yoksa , daha önce madde bağımlılığın yoksa ve ehliyetin şu anda elindeyse yani kaptırmadıysan alkolden , usta birliğinde şoför olur rahat edersin.Tipin elin yüzün çok düzgünse , paşa şoförü bile olabilirsin.Şimdiden hayırlı teskereler.
ibrahimsnr46
18-04-2014, 20:34
Yapman gereken birşey yok :) vücudunda jilet izi dövme vs. yoksa , daha önce madde bağımlılığın yoksa ve ehliyetin şu anda elindeyse yani kaptırmadıysan alkolden , usta birliğinde şoför olur rahat edersin.Tipin elin yüzün çok düzgünse , paşa şoförü bile olabilirsin.Şimdiden hayırlı teskereler.
Bi konuda pm attım
Bir kere günübirlik gitmiştim. Asker olarak, sınav için. Asker gözüyle bakıldığında güzel yer. Fkat her birlik gibi tabiki herşey 4/4lük değil. Gazino karşısında giriş seviyesinde kapı direk koğuşa giriyordu. Bazı koğuşlar öyleydi. Umarım ulaştırma koğuşu değildir çünkü çok toz toprak. Bu arada sabahları üşüyüp öğlenleri pişmeye hazır ol:)
Şöför derken araç yelpazesinde 69 Man kamyonda var bilgin olsun :D
morgy_drag
18-04-2014, 21:15
Emirleri yerine getir,denileni yap,başka da bısey yapmana gerek yok..
Dusunmeye ıhtıyacın yok cunku onlar senın yerıne de dusunuyor :D yapman gerekeni soyluyor :)
Yalnız sole bısey olabılır..
Askerde b ehlıyet e ehlıyet mantıgı yoktur..
Mesela, renault clıo ıcın ayrı sınava gırersın,ford connect ıcın ayrı vs vs..kullandıgın araca gore ehlıyt alınır..
Egerkı secme sansın olursa:Mumkun oldugunca faal olan araclara ehlıyet al..
Misal:
Askerlıın boyunca 1 2 kere gordugun ZPT nın ehlıyetını verırler..Bırınıde sana zımmetlerler,adamın tekı gelır uzerıne safak atar,senın yakana yapısırlar :)
Ulaştırma felan takılma aslında..Mısal:
Acemıden,tekerleklı arac bakım cavusu cıktım..Ustaya gıttım pıyade oldum..Ulaştırma askerının yapacagı ıslerı yaptım..Korgeneralım emrındeydım..Yanlış hatırlamıyorsam asagı yukarı 8 arac ehlıyetı vardı :D
Kısacası,hayırlısyla gıt hayırlısıyla don..Gıtmeden hıcbıseyın planını yapma..Gıttıgın yerde mutlu olmaya bak..Askerlık en nıhayetınde..Goz acıp kapayana kadar bıtıyor..
Sımdı gel deseler,cantamı bıle toplamam cıkar gıderım :)
Sormak ıstedıgın bısey varsa seve seve cevaplarım bu arada..
canozgur106
18-04-2014, 21:36
ibo izmirdeyim her türlü sıkıntın için yardim ederim kardesim guzel yer burası merak etme rahat edersin..
kapıdan girdikten sonra askeriye heryerde askeriyedir. ama gaziemir güzeldir havalimanıda buradadır askeriye ile arası 2-3 km anca. askeriyenin oradan metro geçer metro ile konak 20dk
askeriyeye yürüme mesafesi ile optimum avm vardır çarşıya çıktığında gezersin rahat rahat.
onun dışında şöför olacaksın acemilikte herşey yavan gelir sabırlı ol ısparta içgüvenlik veya foça jandarma kom. düşmediğine yat kalk şükret oralara göre gaziemir ulaştırma tatil köyü
freelife
18-04-2014, 21:47
herşey komutanlarına bağlı, rahat etmende etmemende ...
Cliosportve
18-04-2014, 21:50
Kesinlikle aynı fikirdeyim :icon_tup:
Ben su anda ulastirma icinde bulunan 3. Kara havacilik alayinda askerim (safak 6:)) bence askerlik yapabilecegin en iyi yerlerden birisi. İmkanin olursa itfaye olarak bizim alaya gecmeye bak. Full yatis askerlik yaparsin. Tek soyleyecegim sey, gelecegin yerde inanilmaz fazla rutbeli var, albaylar cicek dikiyor surekli oyle bir yer hayal et kafanda :)
speed_blue
18-04-2014, 22:49
ben 1 bölükte 75 gün acemilik yaptım eger 1. bölüge düşersen ambulans şoförü yada itfaiye şoförü egitimi alıyorsun ve gittigin usta birliginde seni en iyi yerlere veriyorlar, ben konya/karapınarda ambulans şoförlügü yaptım ne içtima vardı nede nöbet tuttum,, yani kısaca askerligin çok rahat geçicek
Bir arkadaşımda oraya çıktı. adı mahmut titiz çok efendi saygılı birisidir tanışırsanız kolayın birbirinizi :)
Bende 1. Bolukde yapmistim hey gidi gunler.. Kapidan ilk girerken elin yüzün duzgunse ambulans şoförü Faça dövme vs varsa 5. Bölük 1. Bölüğe secilemezsende man şoförü oluyosun. 75 gün terlik sort atlet geçmişti bölük komtaninin acemi er yazicisiydim. Telefonunu vs. Götür kapida emanet birakabilecegin yerler var. Çok rahat tatil koyu gibi bir yer. Biz 110 kisi ambulans soforuyduk içimizden 4-5 kisi batiya gitti geri kalan herkes doğuya hakkari sirnak agirlikliydi bende yiğitler karakaluna oradan da kars sahnalar köyüne gecmistim.
Bu arada orada şuan yeni göreve başlayan uzman cavus arkadasim var oralarda herhangi birseye ihtiyacin olursa yardimci olur istersen numarasini PM atarim
Sofor olmussun guzel
acemı bılırgınde soforluk egtımı alacaksın
usta bırlıgıne sofor olarak gıdeceksın
usta bırlıgın ambulans soforu olmaya bak rahat edersın
free-hifi
19-04-2014, 08:06
reco da oraya düştü
onn_dear
19-04-2014, 11:09
Kisa donem orda askerlik yaptim yardimci olurum sorun varsa
serkan6606
19-04-2014, 11:15
hiç bi şey yok . acemi askersin. sonuçda bilgi vermek yanlıs olur usta askerligin. hakkında bilgi ara bence standart acemi askerlik yapcan . ulaştırmasın. şirnakda çıkabilir dagıtınım ankarada ( ama dua et şırnak gibi bi yer çıksın ) kimseye dayılanma . fazla para götürme felan işte standart askerlik tavsiyeleri . 12 ayını bitir gel hayırlısıyla
Cuma Cumartesi Aksamlari Yaptigin Gideri Yapmaya Devam Edersen Askerdede Ne Safak Atar Ne Askerligin Biter Ibocum :) He Dicen Gecicen Kimseyle Isin Olmasin Sakin Kavga Falan Etme Ne Diyolarsa Yap Hem Kafan Rahat Olur Hemde Askerligin. Keyfini Sürmeye Bak Ilerde O Gunlerini Özliceksin Rahat Olursan Tabi :) Bi Kurmay Baskanimiz Var Oralarda Problem olursa Alo Yaparsin Iyi Tatiller :)
ibrahimsnr46
19-04-2014, 17:54
Bir kere günübirlik gitmiştim. Asker olarak, sınav için. Asker gözüyle bakıldığında güzel yer. Fkat her birlik gibi tabiki herşey 4/4lük değil. Gazino karşısında giriş seviyesinde kapı direk koğuşa giriyordu. Bazı koğuşlar öyleydi. Umarım ulaştırma koğuşu değildir çünkü çok toz toprak. Bu arada sabahları üşüyüp öğlenleri pişmeye hazır ol:)
Şöför derken araç yelpazesinde 69 Man kamyonda var bilgin olsun :D
Emirleri yerine getir,denileni yap,başka da bısey yapmana gerek yok..
Dusunmeye ıhtıyacın yok cunku onlar senın yerıne de dusunuyor :D yapman gerekeni soyluyor :)
Yalnız sole bısey olabılır..
Askerde b ehlıyet e ehlıyet mantıgı yoktur..
Mesela, renault clıo ıcın ayrı sınava gırersın,ford connect ıcın ayrı vs vs..kullandıgın araca gore ehlıyt alınır..
Egerkı secme sansın olursa:Mumkun oldugunca faal olan araclara ehlıyet al..
Misal:
Askerlıın boyunca 1 2 kere gordugun ZPT nın ehlıyetını verırler..Bırınıde sana zımmetlerler,adamın tekı gelır uzerıne safak atar,senın yakana yapısırlar :)
Ulaştırma felan takılma aslında..Mısal:
Acemıden,tekerleklı arac bakım cavusu cıktım..Ustaya gıttım pıyade oldum..Ulaştırma askerının yapacagı ıslerı yaptım..Korgeneralım emrındeydım..Yanlış hatırlamıyorsam asagı yukarı 8 arac ehlıyetı vardı :D
Kısacası,hayırlısyla gıt hayırlısıyla don..Gıtmeden hıcbıseyın planını yapma..Gıttıgın yerde mutlu olmaya bak..Askerlık en nıhayetınde..Goz acıp kapayana kadar bıtıyor..
Sımdı gel deseler,cantamı bıle toplamam cıkar gıderım :)
Sormak ıstedıgın bısey varsa seve seve cevaplarım bu arada..
ibo izmirdeyim her türlü sıkıntın için yardim ederim kardesim guzel yer burası merak etme rahat edersin..
kapıdan girdikten sonra askeriye heryerde askeriyedir. ama gaziemir güzeldir havalimanıda buradadır askeriye ile arası 2-3 km anca. askeriyenin oradan metro geçer metro ile konak 20dk
askeriyeye yürüme mesafesi ile optimum avm vardır çarşıya çıktığında gezersin rahat rahat.
onun dışında şöför olacaksın acemilikte herşey yavan gelir sabırlı ol ısparta içgüvenlik veya foça jandarma kom. düşmediğine yat kalk şükret oralara göre gaziemir ulaştırma tatil köyü
Kesinlikle aynı fikirdeyim :icon_tup:
Ben su anda ulastirma icinde bulunan 3. Kara havacilik alayinda askerim (safak 6:)) bence askerlik yapabilecegin en iyi yerlerden birisi. İmkanin olursa itfaye olarak bizim alaya gecmeye bak. Full yatis askerlik yaparsin. Tek soyleyecegim sey, gelecegin yerde inanilmaz fazla rutbeli var, albaylar cicek dikiyor surekli oyle bir yer hayal et kafanda :)
ben 1 bölükte 75 gün acemilik yaptım eger 1. bölüge düşersen ambulans şoförü yada itfaiye şoförü egitimi alıyorsun ve gittigin usta birliginde seni en iyi yerlere veriyorlar, ben konya/karapınarda ambulans şoförlügü yaptım ne içtima vardı nede nöbet tuttum,, yani kısaca askerligin çok rahat geçicek
Bir arkadaşımda oraya çıktı. adı mahmut titiz çok efendi saygılı birisidir tanışırsanız kolayın birbirinizi :)
Bende 1. Bolukde yapmistim hey gidi gunler.. Kapidan ilk girerken elin yüzün duzgunse ambulans şoförü Faça dövme vs varsa 5. Bölük 1. Bölüğe secilemezsende man şoförü oluyosun. 75 gün terlik sort atlet geçmişti bölük komtaninin acemi er yazicisiydim. Telefonunu vs. Götür kapida emanet birakabilecegin yerler var. Çok rahat tatil koyu gibi bir yer. Biz 110 kisi ambulans soforuyduk içimizden 4-5 kisi batiya gitti geri kalan herkes doğuya hakkari sirnak agirlikliydi bende yiğitler karakaluna oradan da kars sahnalar köyüne gecmistim.
Bu arada orada şuan yeni göreve başlayan uzman cavus arkadasim var oralarda herhangi birseye ihtiyacin olursa yardimci olur istersen numarasini PM atarim
Sofor olmussun guzel
acemı bılırgınde soforluk egtımı alacaksın
usta bırlıgıne sofor olarak gıdeceksın
usta bırlıgın ambulans soforu olmaya bak rahat edersın
reco da oraya düştü
Kisa donem orda askerlik yaptim yardimci olurum sorun varsa
hiç bi şey yok . acemi askersin. sonuçda bilgi vermek yanlıs olur usta askerligin. hakkında bilgi ara bence standart acemi askerlik yapcan . ulaştırmasın. şirnakda çıkabilir dagıtınım ankarada ( ama dua et şırnak gibi bi yer çıksın ) kimseye dayılanma . fazla para götürme felan işte standart askerlik tavsiyeleri . 12 ayını bitir gel hayırlısıyla
Cuma Cumartesi Aksamlari Yaptigin Gideri Yapmaya Devam Edersen Askerdede Ne Safak Atar Ne Askerligin Biter Ibocum :) He Dicen Gecicen Kimseyle Isin Olmasin Sakin Kavga Falan Etme Ne Diyolarsa Yap Hem Kafan Rahat Olur Hemde Askerligin. Keyfini Sürmeye Bak Ilerde O Gunlerini Özliceksin Rahat Olursan Tabi :) Bi Kurmay Baskanimiz Var Oralarda Problem olursa Alo Yaparsin Iyi Tatiller :)
Hepinizin yazdıklarını tek tek okudum benim için faydalı bilgiler oldu gerçekten teşekkurler
Hayırlı olsun.
Uzun uzun yazmak isterdim ama ben 2008 mayısta gittim oraya.
4 TAne sofor eğitim 1 tane çavuş eğitim ve 1 tanede soforluk yapamayan arıza bölüğü dediğimiz bölük vardı.
ben 1. Bölük ambulansa seçildim. Bizim zamanımızda eğitim birincisi bölük olduğu için çok aşırı eğitim yapardık. Onun haricinde Gaziemir sıcak haricinde sıkıntı yoktur.
1.Bölükte ambulans ve itfaiye vardı. Geri kalanlar man mercedes olarak dağıtım oluyor. Çavuş eğitim olursa biraz eğitim fazla yaparsın ama genelde orada kalır yada ulaştırma birliklerine düşersin.
Biz yaklaşık 200 ambulans soforu ve diğerlerinden (300 kişiden) yaklaşık 100 kişi doğuya düştü gerisi batıydı. Doğudakilern çoğuda koumtan soforuydu.
Rahat edersin ama düşeceğin yere göre değişir. Gaziemirde çok asker var. Çok sıcak. Ama iyi yönleri,içerideki kantin büyük. İnternet var. Ayrıca gece belli saate kadar açık fast food imkanı var. Çarşılarda konak vs gidersin. Yemekler iyiydi dışlarıda gelirdi (tüm acemi birlikleri öyle galiba)
Havaalanı yakın ve çok uçak kalkar, yandaki karahavacılıktan devamlı helikopterler kalkıp eğitim yaparlar.
Daha çok anlatmak isterdim ama zaman yetmez. . Ben 72 gün kaldım orada :)
2 sene orda bulundum bende guzel yerdır haftasonu ıcın optımum yakın gıdersın yemek ıcın karadenız lokantası var oraya gıt:) bı otobus konaktasın bırlıgın yanında askerı okul var daha bılgı almak ıstersen pm atarsın hayrılı olsun
Konuyu hortlatmak gibi olacak ama google ın hep ilk sayfalarına bakıyodum bu başlıkla ilgili aramalar için bugün bi değişiklik yaptım baktım techturkey var. Boşuna techturkey değilmiş. bi çok forumda biçok başlık okudum bukadar detaylı anlatan bukadar dost canlısı insan yok. Herkesin eline sağlık. Hayırlısıyla bende 16 17 18 aralık 2015 teslim tarihi. Hayırlı Teskereler hepimize.
2. bölüğe kendini yazdırmaya bak , rahat edersin ..
valla kardeşim bu askerlik konusunda kimseyi dinleme.bana da kıbrıs çıktığında tatile gidiyon demişlerdi ama maalesef öyle olmuyo :D eğitim alcağın yerden bizim birliğe ambulans şöförü gelmişti..ben teskere alırken çocuğun canına okuyolardı enson.yani demek istediğim kendini herşeye hazırla ne yaşıcağın neyle karşılaşcağın hiç belli olmuyo..askeriye mantığın bittiği yer sonuçta.
mustafa_a
23-11-2015, 21:56
2. bölüğe kendini yazdırmaya bak , rahat edersin ..
Ben 88/2 2. bölükteydim. Yemekhane, duşlar, eğitim alanı, nizamiye gibi yerlere en uzak bölüktük biz. Yürü babam yürü :)
En yakın gelmiş olarak ben varım gaziemirden sanırım geçen sene mayıs ayında acemiliğimi orda yaptım, dövme jilet yaran sabıkan yoksa çavuş eğitim bölüğüne yazılamya calıs ben çavuş eğitimdeydim millet ayvayı yedin felan yapıyor ama hikaye :) 22 gün acemilik yaptım 15 günü yazıcıydım o kadar yorucu değildir acemiliğin biterken onbaşı olarak cıkıyrsun usta birliğine de çavuşluk belgen gidiyor 3-4 ay içinde çavuş oluyorsun :) Gaziemir'e gelince güzeldir hoştur, yanına bozuk para götürme ziraat bankası kartı verecekler sana işine yarıyacak kadar para bulunsun yanında 50 tl yeterli.. girince karta yükletirsin.. Kolay kahve makinası vs kartla çalışıyor..Sakal yönünde n sıkıntın varsa güzel bi traş bıçağı götür askeriyenin verdiği yüzü mahvediyor.. Yemekleri güzeldir ben acemideyken kötü diyordum usta birliğinde gaziemirin yemeklerini mumla aradım :) Dediğim gibi çavuş eğitimde olursan acemiliğin kısa olur yemin töreninden sonra dağıtıma gidersin 5. bölük hariç diğer bölüklerin acemiliği 45 gün.. Benim nazarımda ne kadar çabuk usta birliğine gidersen o kadar iyi.. Şimdiden hayırlı teskereler soracağın birşey olursa mesaj yoluyla sorabilirsin..
bu arada ziraat bankası kartı veriyorlar ama kışlada vakıfbank atmsi var.. orda karta para yükleme noktası var askerlerin durduğu 100 tl hesabına yatır gelmeden, 100 tl de dıt ( kartı çekmeden okutmalık işlem gibi bişey) yükle içeçekleri hep dıt'dan alıyorsun :) hesapdaki parayıda kantinde kullanabiliyorsun..
Ben 88/2 2. bölükteydim. Yemekhane, duşlar, eğitim alanı, nizamiye gibi yerlere en uzak bölüktük biz. Yürü babam yürü :)
bende 1. bölükteyim 88/2 . En yukarıda çavuş eğitim biz ve karargah vardı. Eğitime ve yemekhaneye biz yakındık ama nizamiye ve tesislere en uzaktık :(
mustafa_a
24-11-2015, 21:32
bende 1. bölükteyim 88/2 . En yukarıda çavuş eğitim biz ve karargah vardı. Eğitime ve yemekhaneye biz yakındık ama nizamiye ve tesislere en uzaktık :(
Vay be aynı dönem :) temmuzun sonuna kadar sıcaktan kavrulmuştum orda :)
-Murat Özcan-
25-11-2015, 11:42
Hayırlı Teskereler dilerim şimdiden sevilen biri olursan ciddi anlamda rahat edersin
Vay be aynı dönem :) temmuzun sonuna kadar sıcaktan kavrulmuştum orda :)
sorma.. Helede bize acayip eğitim yaptırıyorlardı o sıcakta
Arkadaşlar 45 günlük acemiliğim bitti (3. bölük mrc unimog cu). Çok rahat bi acemilik yaptığımı düşünüyorum. İhtiyacınız olan şeyleri içeriden UCUZA temin edebilirsiniz traş köpüğü kolonyası vs. ama her marka yok marka takıntınız varsa traş takımını götürün. onun dışında yanınıza çok şey götürmeyin verdikleri valiz 17 ila 20 kg arası değişiyo dönüşte sıkıntı yaşıyosunuz. Kantinden ilk 2 gün diğer kartlar geçiyo ondan sonra sadece ziraat kullanılıyo. Yemekleri idare ederdi bizim zamanımızda kantin ihalesi başka firmaya geçti nasıl olur bilmiyorum ama tadına bakan arkadaşlar gayet memnundu. Komutanlardan bir kaç tane cins illa oluyo ama geneli iyi. Eğitim çok basitti bizim yorgunluktan erken uyuduğumu bilmem. İlk 2 hafta kayıt işleri bitmiyo bişey yapmıyosunuz ondan sonraki 2 hafta yemin töreni hazırlıkları başlıyo tören adımda yürümek biraz yoruyo ama bol bol istirahat veriyolar. Bölüğünüz iştimalarda sessiz olursa, kavga falan olmazsa hiç sıkıntı çekmezsiniz. Ben bugün geldim eve izmir den dağıtım aldım. 204 kişiden 33 kişiyi doğuya gönderdi 28 i kıbrısa 26 ankara 15 i istanbul a. yeriniz tamamen sürpriz. Rahat bi acemilik yapacağınızdan şüpeniz olmasın. İlk gün çok zor bitiyo. ilk hafta ona göre biraz daha az ama gene zor oluyo. ilk hafta bittimi alışmış oluyosun. yemin töreninden sonra çarşı/evci çıkınca gayet rahatlıyosun. Sorusu olan varsa özel msj ile ulaşabilir seve seve anlatırım.
Cihat2861
08-12-2016, 18:57
Merhaba konuyu ben gene açmış gibi oluyorum ama yarın sabah teslim olacağım İzmir gaziemir e b grubuyum 40 gun sonra gelmiş oluyorum kafamdaki soru şu bizim acemi birliginde kalmamız için sizce ne yapmamız gerekiyor yani komutana bunu belirtmem mi gerekir şimdiden teşekkürler
Birkan61
08-12-2016, 19:03
Merhaba konuyu ben gene açmış gibi oluyorum ama yarın sabah teslim olacağım İzmir gaziemir e b grubuyum 40 gun sonra gelmiş oluyorum kafamdaki soru şu bizim acemi birliginde kalmamız için sizce ne yapmamız gerekiyor yani komutana bunu belirtmem mi gerekir şimdiden teşekkürler
aynı ilde kalma olayı biraz yaş, çok nadir görülen birşey
ben askerlik yaptığım dönemde bulunduğum ilin valisinin ricasını bile iplememişlerdi benim için :D
sonra iyikide iplememişler:)
Cihat2861
08-12-2016, 19:13
aynı ilde kalma olayı biraz yaş, çok nadir görülen birşey
ben askerlik yaptığım dönemde bulunduğum ilin valisinin ricasını bile iplememişlerdi benim için :D
sonra iyikide iplememişler:)
Cevabınız icin teşekkürler , aslında fıkraya konu olacak bir durum çünkü 2 yıllık ehliyet sahibiyim 5 kez araba sürmüşlüğum var ama adamlar beni sürücü 107 (mer-man) yazmışlar o kadar belirttiğim halde, İzmir güzel yer yüksek okul mezunu muhendistlik fakültesi terk biriyim oda ayrı bir konu Yanı bizi değerlendirlermi 10 parmak klavyesi var diye veya gidip alakasız bir duruma mı sokarlar hiç bilmiyorum kafam bi hayli karışık anlayacaginiz
Cihat2861
08-12-2016, 19:36
Her görüşe ve düşünceye açığım şuan yüksekokul mezunlarına mevcut muamele nasıl olabilir bir bilginiz varmı
GokhanRS
08-12-2016, 21:06
Oha 12 sene olmuş yapalı. Askerlik hatıralarımı unutmuşum nerdeyse konuşmaya konuşmaya :)
ferhat.ö
10-12-2016, 21:56
Askerden geleli 1.5 ay oldu acemiliğim Gaziemirde 56 gün acemilik sürdü ambulans şöförü olarak yaptim 400 kişiydik 200 itfaiye 200 kişi ambulansci ilk kapidan secilerek giriş nosuna göre 1 den 200 itfaiyeci geri kalani ambulansci olmustu dogu bati olarakda %50 gecen sene bu aralar ordaydım ve soğu beterdir geneli rahattır orda kalma durumuda tamamen şans bizim bölükden 2 kişi kaldı ambulanci ve itfaieyici usta birliğide Sakarya/Pamukova
Güzel bir acemilik yeridir. Bende acemiliği orada yapmıştım. Oradan İstanbul Aksaray Orduevi'ne gittim. Orada Makam Şoförü ve Haberci olmuştum.
KoramiraL
13-12-2016, 09:53
Aynı yerden Nato birliğine şoförde veriyorlar haberin olsun :) yabancı komutana şoförlük bile yapa bilirsin
Ulaştırma 4.bölük rdmci idik 2013 lerde. Nöbet ağacı olmuştum hatırlayınca yine sövdüm :D
Gökhan Kavuştu
28-01-2019, 18:39
Herkese merhaba, uzun dönem olarak acemiliğim ULŞ., PER.OKL. VE EĞT.MRK.K.LIĞI Gaziemir'e çıktı, yakın tarihte orada askerlik yapan varsa bilgi verebilir mi?
AliGizda
29-01-2019, 08:47
Herkese merhaba, uzun dönem olarak acemiliğim ULŞ., PER.OKL. VE EĞT.MRK.K.LIĞI Gaziemir'e çıktı, yakın tarihte orada askerlik yapan varsa bilgi verebilir mi?
Ben orada bedelli yaptım kardeşim, güzel yerdir. Komutanları iyi. Ne zaman teslim olacaksın?
Gökhan Kavuştu
29-01-2019, 13:35
Ben orada bedelli yaptım kardeşim, güzel yerdir. Komutanları iyi. Ne zaman teslim olacaksın?
Yarın teslim oluyorum, bu gece yola çıkacağım
AliGizda
29-01-2019, 14:59
Yarın teslim oluyorum, bu gece yola çıkacağım
99/1A gidiyorsun sanırım, bize söylüyorlardı gelecekler diye. Başınızdaki komutanlar genelde kısa dönem askerler, hepsi anlayışlı güzel insanlar.
Kantinde her şey var yanında bir şey götürmesen bile olur. 6. Bölük çok kral, yatakhane, yemekhane, gazino çok yakın. Ben 4. bölükteydim. Bize hiç zorluk çektirmediler. Şöför olarak mı gidiyorsun?
Gökhan Kavuştu
29-01-2019, 15:30
99/1A gidiyorsun sanırım, bize söylüyorlardı gelecekler diye. Başınızdaki komutanlar genelde kısa dönem askerler, hepsi anlayışlı güzel insanlar.
Kantinde her şey var yanında bir şey götürmesen bile olur. 6. Bölük çok kral, yatakhane, yemekhane, gazino çok yakın. Ben 4. bölükteydim. Bize hiç zorluk çektirmediler. Şöför olarak mı gidiyorsun?
Evet, 99/1A, şoför olarak gidiyorum. Yanımda diş fırçası, diş macunu ve tıraş takımı hariç hiçbir şey götürmeyeceğim fakat giyim konusunda acaba dediğim şeyler var. Orada vereceklerini biliyorum ama, sivil kıyafetlerimin haricinde yanımda eşofman takımı ve terlik götürsem abartmış olur muyum sizce?
AliGizda
29-01-2019, 15:44
Evet, 99/1A, şoför olarak gidiyorum. Yanımda diş fırçası, diş macunu ve tıraş takımı hariç hiçbir şey götürmeyeceğim fakat giyim konusunda acaba dediğim şeyler var. Orada vereceklerini biliyorum ama, sivil kıyafetlerimin haricinde yanımda eşofman takımı ve terlik götürsem abartmış olur muyum sizce?
Aklına gelebilecek her şey kantinde mevcut ve dışarıdan daha uyguna. Unimog şöförü yaparlar seni büyük ihtimalle. Eşofman takımı orada bize vermediler ama size vericekler ama sen götür eskilerinden istersen. Biz kalan çoğu eşyamızı bıraktık orada, size dağıtacaklarını söylediler ama ne yaparlar bilmiyorum. Traş takımı aldıysan götür ama almadıysan oradan alırsın. Para hiç bir şekilde geçmiyor, bozuk dahil. Kredi kartı götür kesinlikle yanında.
Acemide usta birliğimde oradaydı aklına takılan bir şey varsa özelden yazabilirsin elimden geldiğince cevaplarım.
Gökhan Kavuştu
29-01-2019, 16:23
Aklına gelebilecek her şey kantinde mevcut ve dışarıdan daha uyguna. Unimog şöförü yaparlar seni büyük ihtimalle. Eşofman takımı orada bize vermediler ama size vericekler ama sen götür eskilerinden istersen. Biz kalan çoğu eşyamızı bıraktık orada, size dağıtacaklarını söylediler ama ne yaparlar bilmiyorum. Traş takımı aldıysan götür ama almadıysan oradan alırsın. Para hiç bir şekilde geçmiyor, bozuk dahil. Kredi kartı götür kesinlikle yanında.
Cevaplarınız çok yardımcı oldu, ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.
Acemide usta birliğimde oradaydı aklına takılan bir şey varsa özelden yazabilirsin elimden geldiğince cevaplarım.
Aklıma takılan bir şey olursa mesaj atarım, ilginiz için teşekkür ederim.