PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dgs hakkında soru işaretleri.

By CrAzY
17-04-2014, 20:09
Merhabalar abilerim kardeşlerim.

Öncelikle kafama takılan dgs kpss ve aöf hakkında sizden de bilgi almak istedim çünki kafamda deli sorular var.2012 yılı Ankara üniversitesi elektrik önlisans mezunuyum aöf'e kayıt oldum çalışmadım 7 ders verdim 3 ders kaldı bu dönemde gircem 2 gün sonra tekrar 2.dönem için sınava fakat aklımda benim dgs var mühendislik çok okumak istiyorum ama bilgimi yeterli bulmuyorum temelimde unutuluyor yavas yavas dgs yi kazanmak için kursa gitsem ne kadar yeterli olur ayrı olarak ders almak mantıklımı bunun haricinde kpss de düşünüyorum önlisans ataması puanları baya düşük söylentileri var.Ankarada bildiğiniz kaliteli Dgs kursları varmıdır.Kafam çok karışık keşke demek istemiyorum geleceğim ile ilgili.

Suleyman
17-04-2014, 20:24
Dgs ile geçiş yaptığım elektrik elektronik müh bölümündeyim şu an, matematikle aran nasıl?Dersaneyi iyi kullanırsan gerçekten faydası olacağına inanıyorum, yani sırf ders dinlemek için gitmezsen + evde işi sıkı tutarım dersen bence bu noktada temelinin, unuttuklarının, bilmediklerinin pekte önemi olmaz.

aodabasi
17-04-2014, 20:25
kardeşim şöyle söyliyim 2 yıllık eskişehir rtv mezunuyum diploma notum 92diydi dgsye hazırlandım kursa gitmeden dgsye girceğim sene sistem değişti normalde diploma notu ağır basıyodu şimdi sınava döndü eğerki şuan değişmediyse..252 puan almıştım iyide hazırlanmıştım sınav sağlamdı kolay değildi tabi bu kişiden kişiye göre değişir..herneyse adam akıllı hiçbiyer olmadı %50 burslu kıbrıs hariç gitmedim aöfdeyim son 1.5senedir nasip olursa 3 ay sonra biticek..dgsye hazırlanan birisi olarak kpss gibi sıkı bi çalışma gerekiyo üni kontenjanları çok düşük 3-5-7 kişi arasında değişiyo çok da kişi hazırlanıyo eğerki diploma notun iyi, zamanın bol ve yaş sıkıntın yoksa hazırlan derim yoksa bitir aöf askerine git gel sonrası allah kerim :)

By CrAzY
17-04-2014, 20:29
Dgs ile geçiş yaptığım elektrik elektronik müh bölümündeyim şu an, matematikle aran nasıl?Dersaneyi iyi kullanırsan gerçekten faydası olacağına inanıyorum, yani sırf ders dinlemek için gitmezsen + evde işi sıkı tutarım dersen bence bu noktada temelinin, unuttuklarının, bilmediklerinin pekte önemi olmaz.

Matematik severim ama unuttum sayilir sifirdan baslamak gerek ama azimliyim basaracagima inaniyorum onlisans ortalamam 3.43.Dinlemek degil okudugumuda cok iyi anlarim.

By CrAzY
17-04-2014, 20:31
kardeşim şöyle söyliyim 2 yıllık eskişehir rtv mezunuyum diploma notum 92diydi dgsye hazırlandım kursa gitmeden dgsye girceğim sene sistem değişti normalde diploma notu ağır basıyodu şimdi sınava döndü eğerki şuan değişmediyse..252 puan almıştım iyide hazırlanmıştım sınav sağlamdı kolay değildi tabi bu kişiden kişiye göre değişir..herneyse adam akıllı hiçbiyer olmadı %50 burslu kıbrıs hariç gitmedim aöfdeyim son 1.5senedir nasip olursa 3 ay sonra biticek..dgsye hazırlanan birisi olarak kpss gibi sıkı bi çalışma gerekiyo üni kontenjanları çok düşük 3-5-7 kişi arasında değişiyo çok da kişi hazırlanıyo eğerki diploma notun iyi, zamanın bol ve yaş sıkıntın yoksa hazırlan derim yoksa bitir aöf askerine git gel sonrası allah kerim :)

250 260 bolu kirikkale gibi yerleri tutturmazmi dgs den arkadaslar cok kolay sekilde girersin cok basit laflari dondu.Aofde biter hatun muh okuyo kendimde az cok gurur yapiyorum erkek olarak ondan daha siki durmam gerek dgs kafama cok yatiyor 2 yil bile hazirlanabilirm .

kunteper
17-04-2014, 20:32
Hocam ben su kismini soyliyim, yildiz teknikte muhendislik okuyorum, son sene insallah.
Dgs ile benim girdigim sene girenler, benimle ayni anda mezun oluyor. Sifirdan lisans okuyormus gibi oluyorlar yani, bolumle alakali derslerini saymiyorlar genelde, bu hem iyi hem kotu bisey .
Dgs ile gelirsen ama bitirdiginde cidden saglam bir muhendis olursun.

Duymussundur muhendislik tamamlama olayi basladi, o olaydan yararlana biliyor musun ?
Bi 10 ders falan aliyorlar, o derslere bakmistim, bizim bolum baya saglam dersleri koymus :D
Bi 3-4 sene daha okuma durumu olmaz diyorsan. bunu da 1.5 senede falan halledersin.

By CrAzY
17-04-2014, 20:34
Hocam ben su kismini soyliyim, yildiz teknikte muhendislik okuyorum, son sene insallah.
Dgs ile benim girdigim sene girenler, benimle ayni anda mezun oluyor. Sifirdan lisans okuyormus gibi oluyorlar yani, bolumle alakali derslerini saymiyorlar genelde, bu hem iyi hem kotu bisey .
Dgs ile gelirsen ama bitirdiginde cidden saglam bir muhendis olursun.

Duymussundur muhendislik tamamlama olayi basladi, o olaydan yararlana biliyor musun ?
Bi 10 ders falan aliyorlar, o derslere bakmistim, bizim bolum baya saglam dersleri koymus :D
Bi 3-4 sene daha okuma durumu olmaz diyorsan. bunu da 1.5 senede falan halledersin.

Muh tamamlama hakkinda bilgi verirmisin?

kunteper
17-04-2014, 23:29
Şimdi baktım da, sadece teknik öğretmenlik mezunları için varmış mühendislik tamamlama.

Atıyorum elektrik öğretmenliği mezunu birisi, üniversitelere başvuruyor, sadece 10 civarı mühendislik dersini vererek elektrik mühendisi olabiliyor.

By CrAzY
18-04-2014, 10:06
Şimdi baktım da, sadece teknik öğretmenlik mezunları için varmış mühendislik tamamlama.

Atıyorum elektrik öğretmenliği mezunu birisi, üniversitelere başvuruyor, sadece 10 civarı mühendislik dersini vererek elektrik mühendisi olabiliyor.

Evet öyleymiş baktım da ya bu yılı geçtim seneye dgs için 14 ayım var güzel bi dershane ve azimle başarabileceğime inanıyorum bu durum beni çok kasıyor ve üzüyor.Takılmamam gereken şeylere takılıyorum.

Eyüp
18-04-2014, 10:24
DGS hiç korkulacak bir sınav değil..Sadece türkçe ve matematik var..

Geçmiş yıllara ait çıkmış soruları çözdüm (son 5 senenin) sınava girdim beklediğimden çok daha iyi bir puan yaptım..Şu anda Hacettepe'deyim.Fakat ders sayma olayları çok sıkıntılı..Şu an 1-2-3.sınıftan ders alıyorum..Gireceğin üniyi çok araştırman lazım :) 14 aydada DGS'yi baştan yazarsın :D

ahmet_xy
18-04-2014, 10:27
yine mi bir DSG şanzıman arıza konusu dedim :D :D

By CrAzY
18-04-2014, 14:43
DGS hiç korkulacak bir sınav değil..Sadece türkçe ve matematik var..

Geçmiş yıllara ait çıkmış soruları çözdüm (son 5 senenin) sınava girdim beklediğimden çok daha iyi bir puan yaptım..Şu anda Hacettepe'deyim.Fakat ders sayma olayları çok sıkıntılı..Şu an 1-2-3.sınıftan ders alıyorum..Gireceğin üniyi çok araştırman lazım :) 14 aydada DGS'yi baştan yazarsın :D

Bu msj beni çok rahatlattı acıkcası ...

Ankara Odtü Elektrik müh arkadaslarım var onlarda yardım etcek.Dgs kursu + eve kapancam yaprak testler derken başaracağıma inanıyorum gireceğim üniyi neden araştırmam gerek ben üni olsn da taştan olsn gibi düşünüyodum :)

SinanAdalı
19-04-2014, 11:05
yine mi bir DSG şanzıman arıza konusu dedim :D :D

haahahhaha al benden de o kadar :)))

tahasav
19-04-2014, 11:19
Bu msj beni çok rahatlattı acıkcası ...

Ankara Odtü Elektrik müh arkadaslarım var onlarda yardım etcek.Dgs kursu + eve kapancam yaprak testler derken başaracağıma inanıyorum gireceğim üniyi neden araştırmam gerek ben üni olsn da taştan olsn gibi düşünüyodum :)

2013 Uludağ Üni mezunuyum bende geçen sene dgsye girdim 287 puan çıkardım fakat istanbul içi devlet üniversiteleri tutmadı kafamda da pilotluk olduğu için şehir dışına gidip masrafa gerek yok dedim .
Arkadaş sanırım şu yüzden araştırmanı söyledi . Çünkü önlisans derlerini kabul eden okullar var etmeyen okullar var . Herkes 2+2 diye söylüyor fakat ben hiç 2+2 yapan görmedim herkes en az 2+3 yapıyor :D Hazırlık okutan üni var tekrar 1. sınıftan ders alıyosun 2.sınıftan ders alıyosun baya karışık yani durum . Ben dershaneye gitmedim ama evde sağlam bi sınava hazırlık dönemi geçirdim tekrarlar test kitapları yaprak testler ve bu sadece 6 ayda oldu . Konular fazla fakat küçükte olsa bi altyapın varsa yeterli olur emin ol :)
Şimdiden sana iyi çalışmalar ve başarılar kardeş .

CLIORS
19-04-2014, 12:22
Tam garantiyi 2 sene daha uzat diyordum.

Eyüp
19-04-2014, 16:16
2013 Uludağ Üni mezunuyum bende geçen sene dgsye girdim 287 puan çıkardım fakat istanbul içi devlet üniversiteleri tutmadı kafamda da pilotluk olduğu için şehir dışına gidip masrafa gerek yok dedim .
Arkadaş sanırım şu yüzden araştırmanı söyledi . Çünkü önlisans derlerini kabul eden okullar var etmeyen okullar var . Herkes 2+2 diye söylüyor fakat ben hiç 2+2 yapan görmedim herkes en az 2+3 yapıyor :D Hazırlık okutan üni var tekrar 1. sınıftan ders alıyosun 2.sınıftan ders alıyosun baya karışık yani durum . Ben dershaneye gitmedim ama evde sağlam bi sınava hazırlık dönemi geçirdim tekrarlar test kitapları yaprak testler ve bu sadece 6 ayda oldu . Konular fazla fakat küçükte olsa bi altyapın varsa yeterli olur emin ol :)
Şimdiden sana iyi çalışmalar ve başarılar kardeş .

Bunlarda önemli etken..Farklı şehirde adaptasyon sorunu yaşayabilirsin..Ekstra masrafların artacak.Bir noktadan sonra sıkılabiliyorsun masraflara..En güzeli düzeninin olduğu şehirde yaşamak..Yaşadığım tecrübeler bunları gösteriyor :o

oğuz
19-04-2014, 16:23
DGS kursuna gidiyorum ben tasarıya, bence dgs çok zor bi sınav değil mat1 ve Türkçe.

ben eylülde başladım baya 0 dan ama ağır işledi,ocak grupları falan var onlar ideal bence gayet iyi.Kazanmak için tüm konuları görüp test çözmen lazım biraz.geometri kurssuz biraz sıkıntı ama diğerlerini evde yapabilirsin konu anlatımlarıyla vs..

benim hedef 260 civarı,fazlada kasamıyorum mesela 45 mat 30-40 Türkçe çözsem bu puanı alabilirim gibi,öbp de düşük 49

onursumer
19-04-2014, 16:27
Dgs aslinda basit bir sinav pratige bakiyor biraz , bende dgs ile bilgisayar muhendisligine gectim

By CrAzY
19-04-2014, 16:32
DGS kursuna gidiyorum ben tasarıya, bence dgs çok zor bi sınav değil mat1 ve Türkçe.

ben eylülde başladım baya 0 dan ama ağır işledi,ocak grupları falan var onlar ideal bence gayet iyi.Kazanmak için tüm konuları görüp test çözmen lazım biraz.geometri kurssuz biraz sıkıntı ama diğerlerini evde yapabilirsin konu anlatımlarıyla vs..

benim hedef 260 civarı,fazlada kasamıyorum mesela 45 mat 30-40 Türkçe çözsem bu puanı alabilirim gibi,öbp de düşük 49

Bende bu yaz kayıt olcam önümde 14 ay var ve benim önlisans diploma notumda baya fazla :) İzzet baysal düşünüyorum

oğuz
19-04-2014, 16:43
14 ay da yavaş yavaş ilerlicek konular gayet güzel.
mesela bizim Nisan'da biter konular temmuza kadar test vs..
Konular bence kolay,sorsan yapamıyorumdur belki ama kolay yani az çalışmakla harbi kazanılmayacak bir şey değil.
Millet itü yıldız haccettepe falan diye kasıyor bizim dershanede.ben 260 alır çekilirim kenara fazla çalışamıyorum

muhammet.325
19-04-2014, 17:27
konu açılmışken benimde bi sorum olacak dgs yi kazanırsak alltanda bi tane ff olursa geçiş yapamazmıyız o dersi verene kadar.

oğuz
19-04-2014, 17:33
konu açılmışken benimde bi sorum olacak dgs yi kazanırsak alltanda bi tane ff olursa geçiş yapamazmıyız o dersi verene kadar.

geçiş yapamazsın,kazansanda kayıt olamazsın diye biliyorum.

tahasav
19-04-2014, 18:03
geçiş yapamazsın,kazansanda kayıt olamazsın diye biliyorum.

doğru biliyorsun arkadaşım kesinlikle kayıt yapılamıyor . Fakat bildiğim kadarıyla her üniversitede tek ders sınavı var . Sene sonunda yazokulundan tek dersten kalanlar veya bütünlemeye girip gene tek dersten kalanlar için o ff olan notunu o sınavda verebilir o şekilde girebilirsin

By CrAzY
27-04-2014, 11:53
Hangi yayın kitaplarını alayım hangisi kaliteli ve basittir önceliğim basit ile baslayıp agırlastırmak.Kursa kadar ekol hoca videolarını izleyeceğim.

emre.ates
27-04-2014, 12:39
güvender,tasarı,intibah başlangıç için iyidir yardı,irem pegem gibi yayınlar ilerleyen zamanlar olabilir,tavsiyem konuları bir an önce bitirip cok fazla test kitabı yerine denemelere yönelmen disiplinli bir sekılde denemeleri çözmendir 3 saad boyunca o masada oturup çözmek sıkıcı olabiliyor ama aralıkla çözmek keyfı çözmek pek fayda sağlamıyor fikrimce buyuzden günde bir deneme şu an için erken olabılır ama hafta bir mutlak sınav havasında kapanıp çözmen çok yararlı olur konsatre olursun.
1- konu eksikleri giderilmeli
2- konular bitirilirken veya tekrarlanırken test kitapları bitirilmeli.
3-Konu tekrarı yaplılırken acıp formullere bakmak vs bır ıkı test çözmek yerıne her konudan geçmiş konulara ait birer test çözmek konuları hatırlamanı daha çok katısı olacağını düşünüyorum
4- Denemeler ,bu sınavda sürenin ne kadar önemli oldugunu anlatmama gerek yok sanırım.
5-puan hesabı net hesabı yaparak şu kadar alsam şuraya gıderım bana yeter mantıgında olmaman

Biraz uzun oldu yazım umarım açıklayıcı olmuştur aklına takılan soruları sorabilirsin.

By CrAzY
27-04-2014, 13:13
güvender,tasarı,intibah başlangıç için iyidir yardı,irem pegem gibi yayınlar ilerleyen zamanlar olabilir,tavsiyem konuları bir an önce bitirip cok fazla test kitabı yerine denemelere yönelmen disiplinli bir sekılde denemeleri çözmendir 3 saad boyunca o masada oturup çözmek sıkıcı olabiliyor ama aralıkla çözmek keyfı çözmek pek fayda sağlamıyor fikrimce buyuzden günde bir deneme şu an için erken olabılır ama hafta bir mutlak sınav havasında kapanıp çözmen çok yararlı olur konsatre olursun.
1- konu eksikleri giderilmeli
2- konular bitirilirken veya tekrarlanırken test kitapları bitirilmeli.
3-Konu tekrarı yaplılırken acıp formullere bakmak vs bır ıkı test çözmek yerıne her konudan geçmiş konulara ait birer test çözmek konuları hatırlamanı daha çok katısı olacağını düşünüyorum
4- Denemeler ,bu sınavda sürenin ne kadar önemli oldugunu anlatmama gerek yok sanırım.
5-puan hesabı net hesabı yaparak şu kadar alsam şuraya gıderım bana yeter mantıgında olmaman

Biraz uzun oldu yazım umarım açıklayıcı olmuştur aklına takılan soruları sorabilirsin.

Cevabın için teşekkür ederim.Başlangıç olarak söylenilen yayınları alınıp biraz göz gezdirip zaten alt yapı yapcam daha sonrasında zaten kurs olcak kayıt olcam

emre.ates
27-04-2014, 19:47
Cevabın için teşekkür ederim.Başlangıç olarak söylenilen yayınları alınıp biraz göz gezdirip zaten alt yapı yapcam daha sonrasında zaten kurs olcak kayıt olcam

Önemli degil umarım yararlı olur.Ekol hoca,necdet kirpi,tekin hoca gibi sitelere gözgezdir videoları soru çözumlerını izle uygula çok yararlı olur, dershane kısıden kısıye göre değişir ama bana göre disipline olmak için hafta içleride gıdıp kutuphanede calışırsan sorularını bırıktırmeden çözdürürsen yararlı olur.Başarılar.

By CrAzY
27-04-2014, 19:51
Önemli degil umarım yararlı olur.Ekol hoca,necdet kirpi,tekin hoca gibi sitelere gözgezdir videoları soru çözumlerını izle uygula çok yararlı olur, dershane kısıden kısıye göre değişir ama bana göre disipline olmak için hafta içleride gıdıp kutuphanede calışırsan sorularını bırıktırmeden çözdürürsen yararlı olur.Başarılar.

Hirs yaptim kazancam bilgiler icin tesekkur edrim konuyu seneye kazandim diye guncellemek nasip olur ins

Le10ur
28-05-2014, 11:31
dgs kayıtları baslamıstır duyrulurrr

kadiR_41
28-05-2014, 13:05
Merhaba arkadaslar yeni konu açmak istemedim bende dgs ye hazırlanıyorum aynı zamanda aöf işletmeye kayıt oldum askerlik muhabbeti yüzünden sorum şu askerliğim şuan 2017'e kadar tecilli aöf vasıtasıyla ama devam etmek istemiyorum eger harc yatırmazsam askerlik tecil durumum ne olur ? birsey olmaz diyen var askere alırlar diyen var bilgisi olanlardan bilgilendirirse sevinirim teşekkurler

By CrAzY
28-05-2014, 15:25
2017 ye kadar hiç bişey yapamazlar istediğin gibi okulu bırakabilirsin :D

forwett
28-05-2014, 18:01
şanzıman diye girdim:D . aynı hataya düşen kaç kişi var ?

suk3b3
28-05-2014, 20:07
Dgs deyince şanzıman sandm :D
Edit : yukarda yazms arkadaş :)

tuzemen
28-05-2014, 20:27
şanzıman diye girdim:D . aynı hataya düşen kaç kişi var ?

:D :D +1 garanti muhabbetine girecektim bende:D

Cankaraca
29-05-2014, 10:12
2 Yıllık Adalet bölümünün son dönemindeyim. DGS ye kayıt olmam için engel midir ? Mezun şartı aranıyor mu ?

oğuz
29-05-2014, 16:39
DGS de 80-80 olan soru sayısı 60-60 olarak değiştirilip süre 40 dakika azaltılmıştır.bu sene için önemli bir bilgi.dershane hocaları herkes için iyi oldu diyor ki bencede iyi oldu.
Türkçe'nin önemi arttı.herkes ona göre ayağını denk alsın :D

Ve çoğu bölümün kontenjanları arttırıldı.

Alt yapısı olan kişiler şimdi yüksek tempo çalışmaya başlayıp biryerler tutturabilir.Ümidinizi kaybetmeyin

kadiR_41
29-05-2014, 17:12
sınav artık her ilde değil belirli illerde yapılacak sanırım sınav merkezi olarak Kocaeliyi seçemiyorum İstanbul yolu gözuktü

oğuz
29-05-2014, 17:14
sınav artık her ilde değil belirli illerde yapılacak sanırım sınav merkezi olarak Kocaeliyi seçemiyorum İstanbul yolu gözuktü

bence bi yanlışlık var bu işte :) izmit-kocaeli vs ? sakarya yı seç ozaman daha yakın olmaaz mı

kadiR_41
29-05-2014, 17:21
http://i62.tinypic.com/2i20qoz.png
Malesef Sakarya yok dostum istanbul ve bursa

onursumer
29-05-2014, 17:45
DGS de 80-80 olan soru sayısı 60-60 olarak değiştirilip süre 40 dakika azaltılmıştır.bu sene için önemli bir bilgi.dershane hocaları herkes için iyi oldu diyor ki bencede iyi oldu.
Türkçe'nin önemi arttı.herkes ona göre ayağını denk alsın :D

Ve çoğu bölümün kontenjanları arttırıldı.

Alt yapısı olan kişiler şimdi yüksek tempo çalışmaya başlayıp biryerler tutturabilir.Ümidinizi kaybetmeyin

sistem daha iyi olmuş

bilgisayar muhendisliğini dgs ile kazandım ben

sistemle kesin daha iyi bir okula girerdim rahatlıkla kısmet değilmiş :D

oğuz
30-05-2014, 16:01
Malesef Sakarya yok dostum istanbul ve bursa

Şaşırdım valla çok saçma yani,insanları konaklama yapmaya mecbur bırakıyorlar.

sistem daha iyi olmuş

bilgisayar muhendisliğini dgs ile kazandım ben

sistemle kesin daha iyi bir okula girerdim rahatlıkla kısmet değilmiş :D

ahah 60-60 duyunca dershanede önce panik sonra "la iyi olmuş sanki he" havası oluştu.
inş bende bi oto,makina muh e atarım kendimi 260-270 civarı yeterli. 35 mat 30-40 turkce yeter gibi :D

efef
30-05-2014, 18:58
benim bi kaç arkadaşım kazandı inşaat mühendisiliğini öncelikle kontenjan aşırı artmış 2500 le kapatmış geçtiğimiz sene arkadaşım 60 küsür matematik 25 türkçeyle eskişehire gitti olay matematikten ibaret bende gireceğim umarım devam ederiz

senin okuduğun myodeki derslerin cogunu saymazlar dandik dersler harici ilk sene bunları alırsın,3 sene çok zor olur bu seneyi geçersen 4 sınıfda dersin kalmaz kesin mezun olursun

onursumer
30-05-2014, 19:40
olay matematik zaten soru azaldığından ve zaman arttığından dolayı daha zor sorular kesin gelicektir

Cankaraca
31-05-2014, 11:28
2 Yıllık Adalet bölümünün son dönemindeyim. DGS ye kayıt olmam için engel midir ? Mezun şartı aranıyor mu ?

Güncel , yok mu bilgisi olan ?

onursumer
31-05-2014, 11:44
Son sinifta okurken dgsye girebilirsin zaten basvuru formunda secenek var

Cankaraca
31-05-2014, 11:50
Son sinifta okurken dgsye girebilirsin zaten basvuru formunda secenek var

Teşekkür ederim

oğuz
18-07-2014, 22:31
Herkese başarılar arkadaşlar..60-60 lık yeni sistem ile bakalım ÖSYM nin bize süprizi nasıl olacak

AdemAr
18-07-2014, 22:42
Hayırlısı olsun dıyorum umarım herkesin gönlüne göre olur...

Burak
18-07-2014, 23:48
Basarılar herkese.

onursumer
18-07-2014, 23:52
Bu sene unuttum basvurmayi yeni sistemde sorulari merak ediyorum :)

oğuz
19-07-2014, 14:32
Bu sene unuttum basvurmayi yeni sistemde sorulari merak ediyorum :)

bu sefer açıklamayacaklarmış..

60 a düştü kabak bize patladı,cebir tadımlık sorular gitmiş,yerine bol bol mantık gelmiş.mantık üretim çözmek zaten o biçim zaman aldı..60 da 30 işaretledim ama20 net çıkar anca.zordu ÖSYM ayıp ettin..

By CrAzY
19-07-2014, 21:00
Ben kendimi deneme amaclı girdim bu sene önemli olan seneye benim için fakat beynim durdu nasıl bir sorulardır matta kalem oynatamadım Lanet ösym

oğuz
19-07-2014, 21:12
Ben kendimi deneme amaclı girdim bu sene önemli olan seneye benim için fakat beynim durdu nasıl bir sorulardır matta kalem oynatamadım Lanet ösym

çoook kişi böyle oldu maalesef..cebir neysede mantık problemlerinde ciddi bir zaman çalma oldu.kurgulayıp fikir yürüterek baya kasarak yapmak gerekiyordu çoğunu yapamadım. bide asalsal sayı çıkardılar basımıza.anlayana kadar zaten süre bitti ahah..2004 ten bu yana olan sınavlardan çok farklıydı.60 a düşünce sorular baya kasmışlar..

sinanbaysal
19-07-2014, 21:59
Yaw hakketen zordu sayısal. Ben 2006 yada kadar osym nın tum dgs sorularını cozdum 1 haftada en dusuk 60 netım vardı bu sınavda 30 net anca cıkar :(..

Dookan
20-07-2014, 01:03
konuyu dsg hakkında soru işaretleri diye okudum.sonra diyom ki alala kpss falan yeni bi şanzuman tipimi

AdemAr
20-07-2014, 11:55
sınav resmen dikey girdi

efef
20-07-2014, 12:31
matematik zamanın zamanını aldı 54.55 tane işaretledim ama türkçeye zaman kalmamıştı herkesin kötü geçmiş umarı düşer puanlar

barakuda26
20-07-2014, 13:09
2012 bankacılık mezunuyum önlisans. aynı sene anadolu ünv. ingilizce iktisata(örgün) girdim hazırlığı geçemedim öyle kenarda duruyo okul. ertesi sene tekrar bilecik ünv iktisat kazandım ona da gitmedim. bu sene girsem yine farklı bi bölüm kazanırdım bu senede girmedim. aynı zamanda uluslararası ilişkiler 4. sınıf öğrencisiyim aöf'de oda devam etmekte derslerim kaldı çünkü. bu söylediğim ve girip kazandığım hiçbi sınava çalışmadım yataktan kalkıp sınava gittim diyim sana :) şuan kpss kursuna gidiyorum önlisanstan giricem. giriceksen bu sene kpss'ye gir lisansa göre kazanması daha kolay fakat puanları düşük falan değil ve atanma garantinde yok. dgs yapıcam diyosanda gideceğin ünv'nin eğitim şekli nasıl iyi araştır tercih yaparken .

onn_dear
20-07-2014, 14:08
Bende DSG anladim, :)

oğuz
20-07-2014, 15:55
matematik zamanın zamanını aldı 54.55 tane işaretledim ama türkçeye zaman kalmamıştı herkesin kötü geçmiş umarı düşer puanlar

50 mat işaretlediysen yüksek netin gelirse şu durumda yine kazanabilirsin gibi..
kime sorsam kötü geçmiş hep 20-40 arasında

onursumer
20-07-2014, 19:06
soruları nasıl açıklamazlar ya oyle saçmalıkmı olur herkes zor diyor soruları ciddi merak ettim

sinanbaysal
25-07-2014, 14:57
Konu guncel olsun beyler bgun acıklanıcak dıyolar.. Insallah herkez emegının karsılıgını alır

AdemAr
25-07-2014, 15:08
valla muhendislik tamamlama sınavına bizden 1 gün sonra girdiler onlarınki açıklandı sıra bizde

Cankaraca
25-07-2014, 18:12
Sonuçlar açıklandı , hepimizin hakkında hayırlısı olsun

AdemAr
25-07-2014, 18:26
DGS-SAY 241,14814 22320

muhtemelen bişi olmaz gibi :/ yanlışım cok matematıkten

By CrAzY
21-10-2014, 00:25
Güncel yapalım.Kafamda herşeyi oturttum Allah'a şükürler olsun ankaranın sayılı en kaliteli başarı oranı %98 olan bir kursuna kayıt oldm 3 4 katı fazla para vererek.Odtü veya hacettepeyi kazandırabileceklerini sınavın son gününe kadar kamp yapacaklarını belirttiler cok sıcak ortam.Hızlı okuma kursuda erken kayıt yaptıgım için hediye verildi.243 kelime okurken 21 günlük eğitim ile 400 kelime okumaya başladım yarın nasipse kursum başlıyor :) Belki birilerine fikir olur.

onursumer
21-10-2014, 09:17
Hayirlisi olsun dgs korkulucak birsinav degil oss den kat kat kolay

By CrAzY
22-10-2014, 00:08
Teşekkürler 2014 o kadar kolay değildi 2015 de kolay olmayacak :)

AdemAr
22-10-2014, 10:58
Güncel yapalım.Kafamda herşeyi oturttum Allah'a şükürler olsun ankaranın sayılı en kaliteli başarı oranı %98 olan bir kursuna kayıt oldm 3 4 katı fazla para vererek.Odtü veya hacettepeyi kazandırabileceklerini sınavın son gününe kadar kamp yapacaklarını belirttiler cok sıcak ortam.Hızlı okuma kursuda erken kayıt yaptıgım için hediye verildi.243 kelime okurken 21 günlük eğitim ile 400 kelime okumaya başladım yarın nasipse kursum başlıyor :) Belki birilerine fikir olur.

aziz hocanın yerinemi kaydoldun

By CrAzY
22-10-2014, 17:57
Sibel Aydın :)

By CrAzY
19-07-2015, 14:18
7 günümüz kaldı evet Stres hat safada :)

Silence45
19-07-2015, 14:23
Maalesef öyle :) Hakkımızda hayırlısı olsun. Herkese başarılar valla. Herkesin gönlüne göre olur inşallah.