PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Twingo hakkında bilgi.

GökhanAkdeniz
04-03-2014, 13:10
Arkadaşlar merhaba.

Eve 2. araç olarak şu twingolardan almak istiyorum, klimalı ve üstü açılan modeli olması şart.

Sahibinden e bakıyorum hem üstü açılan hem de klimalı modelleri mevcut. (ben ikisi aynı modelde yok sanıyordum). Ayrıca elinde olan varsa ulaşırsa sevinirim.

Sormak istediklerim.

-Keyifli araba diyorlar, çok sorun çıkarmaz tek kronik sorunu benzin pompası diyorlar, var mı bilen eden acaba sorunları konusunda ?

-Tercihim tüplü olmaması, benzinlileri 30 kuruşu geçiyor mu şehir içinde, yada lpg verimli oluyor mu bunlarda ?

-Haftada 100 km anca kullanılacak araç, alırken motor durumunda dikkat etmem gerekn bişi var mı, yani km xxxx i geçmiş twi alınmaz diye bir kaide var mı ?

-Hepsi dijital km saatli mi ? Wind, easy gibi modelleri var, acaba hangisi en tutulanı ve dolusu.

-Kiminde elektrkli direksiyon kiminde hidrolik yazıyor, acaba hepsi elektrikli mi yoksa değişiyor mu direksiyon modele göre ?

- Ve aklıma gelmeyen genel olarak almadan önce ve aldıktan sonra bilinmesi gereken şeyler varsa paylaşmanızı rica ediyorum.

Şimididen teşekkürler.

Akın Sarıkaya
04-03-2014, 14:03
-Hor kullanılmamışı sorun çıkartmaz, benim gördüğüm tek sıkıntı yazları klima açıkken rampalı yollarda biraz hararet yapıyor. asıl kronik sıkıntısı merkezi kilittir :) bir de alırken klimasını kontrol edin mutlaka.

-Ortalama 30 kuruş yakar.

-Evet, hepsi dijital saatli.

Twingo fan club'tan bir üye twiputer adlı bir gösterge yapmıştı twingolar için, eğer twingo alırsanız mutlaka almanızı tavsiye ederim,harika bir cihazdır. eliniz ayağınız olur.

twiputer (trip computer) - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=MedgdbtqqIM)

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=321987387823756&id=321985101157318

-makyajlı kasalar elektrikli direksiyon bildiğim kadarıyla.

twingo efsane bir arabadır. dışarıdan gören ufacık araba bu der, bindiğinde afallar içindeki genişliği gördüğünde, yayla gibi arabadır :) benim en sevdiğim özelliklerinden biri de arka koltukları kızaklıdır. bagaj lazım olmadığında sürün geriye arkadakiler çift kale maç yapsın :D

GökhanAkdeniz
04-03-2014, 14:12
Teşekkürler söylediklerin için.

Bakıyorum şuan da 99 ve üzeri modellerinin göğüs torpido biraz değişik.

Direksiyon da farklı biraz galiba farkları onlar, 99 altını almayı düşünmüyorum bu farklar yüzünden.

He birde 200 binden sonra yağ yakıyor diyorlar fakat sitedeki arabaların hepsi 200 bine yaklaşmış yada üstünde, arıyorum kesinlikle yağ yakma yok diyorlar.

GökhanAkdeniz
04-03-2014, 14:19
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-twingo-klima-acilir-tavan-anason-yesili-153704963/detay)

Ayrıca şu aracda dediğin şeyden var fakat görüntüsü senin attığın videoya göre biraz daha farklı.

Nightfish
04-03-2014, 14:19
97 yılında sıfır aldık, halen bizde araç.

Açılır tavan olanlarda tavandan su alma gibi bir sıkıntı olabiliyor. Torpidosu değişik olanlar, yani kapalı olanlar klimalı modeller.

Ciddi bir sıkıntı çıkarmadı bize, canını alarak kullanmamıza halen sorunsuz kullanıyoruz. 260.000 civarında olması gerekiyor bizimkinin. Kışın elektrikli gösterge donduğu için soğuk günlerde gösterge çalışmıyor, kilometre de yazmıyor haliyle :D O yüzden net olarak bilmiyorum kilometreyi.

Benzinde 30 kuruş yakıyor bizimki bakımsız olmasına rağmen, LPGli ve bakımlısı koklar.

Şimdi aklıma geldi, kronik sorunu benzin şamandırasıdır. Asla doğru göstermez yakıtı.

GökhanAkdeniz
04-03-2014, 14:32
97 yılında sıfır aldık, halen bizde araç.

Açılır tavan olanlarda tavandan su alma gibi bir sıkıntı olabiliyor. Torpidosu değişik olanlar, yani kapalı olanlar klimalı modeller.

Ciddi bir sıkıntı çıkarmadı bize, canını alarak kullanmamıza halen sorunsuz kullanıyoruz. 260.000 civarında olması gerekiyor bizimkinin. Kışın elektrikli gösterge donduğu için soğuk günlerde gösterge çalışmıyor, kilometre de yazmıyor haliyle :D O yüzden net olarak bilmiyorum kilometreyi.

Benzinde 30 kuruş yakıyor bizimki bakımsız olmasına rağmen, LPGli ve bakımlısı koklar.

Şimdi aklıma geldi, kronik sorunu benzin şamandırasıdır. Asla doğru göstermez yakıtı.

Üstad sizin ki eski tip torpidolu modelden anladığım kadarıyla, çok fark var mı o içi makyajllı olan 99 ve üstüyle ?

Nightfish
04-03-2014, 14:37
Bayağı fark var. Makyajlılarda iç mekan butonları renkli. Çift airbag var. Direksiyon değişik. Son kasalarda torpido kısmında plastik çıkıntı var, ara kasalarda fileli bi bölüm var orada.
Ayrıca ortadaki gösterge paneli de makyajlı kasalarda değişik.

Bu arada alacağınız arabanın iç mekan aksesuar ve tuşlarında eksik olmamasına dikkat edin. Bulunmuyor ve çok pahalı. Klima paneli tuşları kırıldığı için bayağı aramıştım, panele serviste 800 TL istemişlerdi. Aynı sorunu yaşayan birinin eski arçelik fırının tuşlarını oraya uydurduğunu görmüştüm :D

Akın Sarıkaya
04-03-2014, 14:38
çift airbag, torpido ve bardaklık var ekstra olarak 99 üstünde, teypleri de farklı.

oğuz
04-03-2014, 14:43
twingo favorim ya tam yazlık araba,10 binim olsa bir dakika düşünmezdim alırdım.beyaz yada kırmızı üstü açılanından.on numara.
almaya giderken bidonla gitsek olur mu tenteyi kontrol etmek için su geçiriyor mu diye :D

Nightfish
04-03-2014, 14:45
Yağmur yağarken vs kaçırmıyor o açıdan sıkıntısı yok. Basınçlı yıkamayla özellikle aracın tentesinin ön köşelerine tutulduğunda oradan su kaçırma yapabiliyor.

GökhanAkdeniz
04-03-2014, 14:46
Bayağı fark var. Makyajlılarda iç mekan butonları renkli. Çift airbag var. Direksiyon değişik. Son kasalarda torpido kısmında plastik çıkıntı var, ara kasalarda fileli bi bölüm var orada.
Ayrıca ortadaki gösterge paneli de makyajlı kasalarda değişik.

Bu arada alacağınız arabanın iç mekan aksesuar ve tuşlarında eksik olmamasına dikkat edin. Bulunmuyor ve çok pahalı. Klima paneli tuşları kırıldığı için bayağı aramıştım, panele serviste 800 TL istemişlerdi. Aynı sorunu yaşayan birinin eski arçelik fırının tuşlarını oraya uydurduğunu görmüştüm :D

Bu sebebten makyajlı tercih sebebim benimde, anladığım kadarıyla sizde öyle öneriyorsunuz.

çift airbag, torpido ve bardaklık var ekstra olarak 99 üstünde, teypleri de farklı.

Teyp zaten baktığım arabalarda hep değiştirlmiş, o sorun değil ama çift airbag önemli tabi, bir de torpido daha hoş duruyor makyajlılarda.

Max 12 13 lere bkadar bakıyorum ciddi ciddi koydum kafaya.

Risendark
04-03-2014, 14:46
Twingoyla istanbula gittim geldim gerçekten harika bi araba arabanin tipi biraz itici ve küçük gibi geliyor ama iç hacım olarak ferah az yakıyor güzel yani tavsiye ederim

Nightfish
04-03-2014, 14:49
Makyajlı kasa tabi ki daha iyidir. Makyajlı kasanın tek sıkıntısı renk konusu. Normal bi renk bulmak zordur :D Turuncu, su yeşili, anason sarısı vs gibi fantastik renklerinden oldukça fazla var. Zevk meselesi tabi, Twingo gibi bi arabada çok da fark etmez bence renk :)

Aklıma gelen bi özellik daha, frenleri efsane kötüdür :D Çok dikkatli kullanmak lazım o yüzden.

GökhanAkdeniz
04-03-2014, 14:49
He birde 200 bini geçtikten sonra yağ yakar diye okudum bikaç yerde, acaba sizinkinde yağ yakma var mıdır şuan yada böyle bişi şehir efsanesi olabilir mi ?

GökhanAkdeniz
04-03-2014, 14:50
Makyajlı kasa tabi ki daha iyidir. Makyajlı kasanın tek sıkıntısı renk konusu. Normal bi renk bulmak zordur :D Turuncu, su yeşili, anason sarısı vs gibi fantastik renklerinden oldukça fazla var. Zevk meselesi tabi, Twingo gibi bi arabada çok da fark etmez bence renk :)

Aklıma gelen bi özellik daha, frenleri efsane kötüdür :D Çok dikkatli kullanmak lazım o yüzden.

Renk konusunda zaten cırt yeşil, sarı yada kırmızı isityorum yani sorun yok :D

Biraz projelik bişi düşünüyorum aslında 2. hatta 3. araç olacağı içinde evde.

Nightfish
04-03-2014, 14:55
He birde 200 bini geçtikten sonra yağ yakar diye okudum bikaç yerde, acaba sizinkinde yağ yakma var mıdır şuan yada böyle bişi şehir efsanesi olabilir mi ?

Bizim araba Bodrumda, halamda duruyor ve kendisi arabadan anlamadığı için ne zaman ben araba başına gidersem ya da Ankara'ya getirirsem o zaman bakım yapılıyor. Yani 30-40000 kmde bir bakım anca görüyor araba. Daha bizimki yatak sarmadıysa bi sıkıntısı yoktur :)

Yağını suyunu sürekli kontrol etme şansım olmadığı için yakıyor ya da yakmıyor diyemiyorum. Ama ciddi yağ yakma sorunu olsa bizim arabayı çoktan gömerdik.

GökhanAkdeniz
04-03-2014, 14:57
Bizim araba Bodrumda, halamda duruyor ve kendisi arabadan anlamadığı için ne zaman ben araba başına gidersem ya da Ankara'ya getirirsem o zaman bakım yapılıyor. Yani 30-40000 kmde bir bakım anca görüyor araba. Daha bizimki yatak sarmadıysa bi sıkıntısı yoktur :)

Yağını suyunu sürekli kontrol etme şansım olmadığı için yakıyor ya da yakmıyor diyemiyorum. Ama ciddi yağ yakma sorunu olsa bizim arabayı çoktan gömerdik.

Şunun bi fotoğrafını at da onu alayım olmadı :)

Nightfish
04-03-2014, 15:02
97den beri bizde, olur da pert olursa ancak öyle gider o :) Ailenin bi parçası oldu resmen :D

snan1910
04-03-2014, 15:14
Bildiğim kadarıyla km lerini düşüremiyorlar bunların, o yüzden sahibindendekilerin km si yüksek

Bende düşünüyorum bunlardan zevkliler :)

SekoLive
04-03-2014, 15:18
Her eve bi tane lazım gibi oldu

twingo.

bunlar bi ara cok uygundu ne ara 10liraları geçmiş.

GökhanAkdeniz
04-03-2014, 15:23
Her eve bi tane lazım gibi oldu

twingo.

bunlar bi ara cok uygundu ne ara 10liraları geçmiş.

Seko, ben 2009 larda bi ara gene öyle bakmıştım, 7 8 milyara 99 açılır tavanlıları mevcuttu.

Şimdi uçmuşlar yav, haklısın.

SekoLive
04-03-2014, 15:25
Seko, ben 2009 larda bi ara gene öyle bakmıştım, 7 8 milyara 99 açılır tavanlıları mevcuttu.

Şimdi uçmuşlar yav, haklısın.

bende iyilerinin o para oldugunu hatırlıyorum.

suan bunların alınır piyasası nedir bu konuda önemli bilgisi olan varsa paylasırmı

GökhanAkdeniz
04-03-2014, 15:25
Bildiğim kadarıyla km lerini düşüremiyorlar bunların, o yüzden sahibindendekilerin km si yüksek hep

Bende düşünüyorum bunlardan zevkliler :)

Bunu da ilk defa duyuyorum :)

GökhanAkdeniz
04-03-2014, 15:27
bende iyilerinin o para oldugunu hatırlıyorum.

suan bunların alınır piyasası nedir bu konuda önemli bilgisi olan varsa paylasırmı

Bu sabah 10 da başladım ve arabam com a da baktım bayağı, bence max 10 milyara 99 2000 modelini almalı fazlası haram.

Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-twingo-yu-sevdiren-adamdan-satilik-taklitlerimden-sakinin-149844551/detay)

Şundan daha iyi bi hale de 3 4 milyara gelir diye düşünüyorum, niyetimde o zaten.

Twiputter ın araştırmasını bile yaptım :)

GökhanAkdeniz
04-03-2014, 15:29
Sahibinden Renault Twingo Alize 1999 Model Bordo Renk Kocaeli | Arabam.com (http://www.arabam.com/ilan/sahibinden-satilik-renault-twingo-alize/1999-twingo-alize-ac--cam-tavan/4613842)

Şu da mantıklı, fiyat biraz çok ama..

Arkadaşlar varsa elinde twingosu olan değerlendireceğim bilginize.

Nightfish
04-03-2014, 15:34
Süspansiyonu zaten çok sert bi araç, yayla vs binerken öldürür adamı yav.

GökhanAkdeniz
04-03-2014, 15:35
Coilover la güzel bir görüntü elde edilebilir diye düşünüyorum, zaten ilanlarda hiç birinde coi kullanan yok gördüğüm kadarıyla.

Benim tek merak ettiğim bu tüp takan arkadaşların neden taktığı.

Bu araba tüpte düşse düşse 20 kuruşa düşer, benzinde 30 kuruş yakar en fazla tahminince.

Yani hem performans kaybı hemde tüpün maliyeti bence gereksiz olur, full enjeksiyonlu mu bu araçlar biliyor musun ?

Yani sıralı lpg mi takılıyor ?

HkN
04-03-2014, 20:58
Coilover la güzel bir görüntü elde edilebilir diye düşünüyorum, zaten ilanlarda hiç birinde coi kullanan yok gördüğüm kadarıyla.

Benim tek merak ettiğim bu tüp takan arkadaşların neden taktığı.

Bu araba tüpte düşse düşse 20 kuruşa düşer, benzinde 30 kuruş yakar en fazla tahminince.

Yani hem performans kaybı hemde tüpün maliyeti bence gereksiz olur, full enjeksiyonlu mu bu araçlar biliyor musun ?

Yani sıralı lpg mi takılıyor ?

20 Kr. ile 30 Kr. arasındaki fark, 10.000 km'de 1000 TL yapıyor. Daha fazla yol yapacaksanız kesinlikle lpg amorti ediyor.

Bende şu an şahini satayım ilk tercih Twi. Hem ufak az yakar hemde yeni araba kullanmaya başlayan hanım için :)

Konuyu takipteyim

HkN
04-03-2014, 20:59
Bu arada Twiler çok nokta enjeksiyonlu ve sıralı sistem takılması gerekli

Mutu
04-03-2014, 21:11
O 11 küsür isteyen çıldırmış olmalı.

Arkadaşıma 9bine 245 binde turuncu almıştık. İçini bütün trim aksamını söküp kendimiz temizledik, alttaki halıları dahil. Deri döşeme vs. yaptık koltuklarına. Baya bir zaman harcamıştık. Sonra adamın teki aldı gitti, yazın keyfini süremeden sattık.

Kullanımı çok zevklidir, içi göründüğünün aksine ferahtır. Bizim ki open air di, su almıyordu, fakat kapı fitilleri pek sağlıklı değildi, bazen oradan az da olsa alıyordu, kesinlikle üst tentesi sorunlu olmasın. Araştırırsanız uçuk tamir ve yedek parça bedelleri var. :)

http://i60.tinypic.com/smu4id.jpg

Ben km konusuna takıntılıyımdır, fakat kullandığımız süreçte tık etmedi, rolantisi çok dengeliydi. Sıfırdan beri hiç lpg takılmamış olması belki motorun ömrünü de uzatmış olabilir bilmiyorum.

Tekrardan söylüyorum, kesinlikle alınması, binilmesi gereken bir araç. :D

S2K MURAT
04-03-2014, 21:31
Selam bende s2000 yanına günlük kullanmak amaçlı 2000 model klima ve tuplu aldım. Çok memnunum tavsiye ederim yedek parçası bıraz pahalı ama yakıt iç hacim gayet iyi

Chn53
04-03-2014, 21:35
Bende var 98 balkopugu acilir tavan yok lpg yok bel alti boyali sayilir 8.000 tl

ilbeyyagci
04-03-2014, 21:51
Ben 2007 yılında yeşil bir twingo içinde kaza yaptım, sabah zemin çiy kaplıydı şoförümüz viraj dönerken hakimiyetini kaybetti ve karşıdan gelen otobüsle (bizi görünce yavaşlamış neredeyse durmuş sanırım) 50 km hızla çarpıştık.

Çok şükür can kaybımız olmadı ama ben arka koltuktaydım kafamı koltuğun arkasına çarpmıştım, koltuk arkası iğrenç sert bir mika ile kaplı olduğu için çarpma şiddeti ile hafif beyin sarsıntısı ve körlük geçirmiştim. Şoförün de açılan airbag şiddeti ile kolu (veya bileği) zedelenmişti. Yine de iyi korudu bizi cüssesine göre.

O günden beridir şöyle bir adım uzak dururum kendilerine.

PowerSample
04-03-2014, 22:45
http://www.techturkey.com/forum/arananlar/174301-7-8-bin-arasi-otomobil-onerileriniz.html

Burada az çok twingoyla ilgili bilgi verdim.(2. sayfaya özellikle bakınız :)) Merak ettiğiniz sorulara da memnuniyetle cevap verebilirim. Zevkli araçtır :)

dahan
04-03-2014, 23:03
bi arkadaşın vardı , boyu baya uzundu bu arabaya nasıl sıgıyor diye düşünürdüm ,bir gün binme şansım oldu,ayagını uzat uzatabildigin kadar çok geniş,üstüde açıktı çok güzel araba senelerdir bindi de,,,

Mpower
04-03-2014, 23:19
Hocamızda var söylediği kadarıyla parça sıkıntısı varmış fiyatları uçukmuş şuan kendisi aracı satıyor ama komple boyaya ihtiyacı var aracın dıştan yıpranmış baya güneş yanıkları vs bir de üstü açılmayan model

GökhanAkdeniz
05-03-2014, 08:54
Bende var 98 balkopugu acilir tavan yok lpg yok bel alti boyali sayilir 8.000 tl

p.m. gönderdim.

GökhanAkdeniz
05-03-2014, 08:55
Yok mu open airli 99 ve üstü twisi olan ayrıca satmaya da niyeti olan :)

powERS
05-03-2014, 15:40

nasıl süspansiyonu sert ? benimki bildiğin yumuşaklıktan ölcek..:)

kasımda aldım bende 98 model klimalı tavanlı.

makyaj öncesi yani 99 öncesi olan twi lerde donanım biraz değişik. resmen kafalarına göre takılmışlar fabrikada. misal

kimisinde orjinal alşım jant var
kimisinde emniyet kemeri yükseklik ayarlaması
kimisinde içerden ayarlanan far yükseklik ayarı.
yolcu airbag..

98 model 1.2 vergisi bu yıl zamlandı 29 oldu 6 aylık..:(

son gelen fahiş zamlarla 29 30 kuruş şehir içi 31 32 kuruşa çıktı:(

hidrolik direksiyon elektrikli direksiyon olayı.

hıza duyarlı elektrik destekli direksiyonlar ama hepsinde yok yani şöyleki ben hepsinde var sanıyordum fakat ustamın bir tanıdığı da bakıyormuş onun baktığı araç ta direksiyon yok klima yok tavan yokmuş duyunca şaşırmıştım.

dediğim gibi virajlarda biraz fazla yatıyoruz sağa sola aşırı yumuşak amortisörlerimiz.

yürüyen parçalar diğer renolarla uyumlu (clio,reno9,kango v.b.)

Kozmetik parçalar evet biraz sıkıntılı fakat çözümsüz değil. yurt dışından temin edilebiliyor yada sağda solda araştırınca bulunabiliyor.

park sorunu cidden yok gibi. direksiyonun en çok fayda sağladığı yer zaten :)

artık yaşının gereği biraz tıkırtıları vardır onlarıda duymazdan gelirsen şeker gibi arac.

Ben çok severek kullanıyorum. :)

Bu arada twiputter in güncel hali gelicek yakın bir zamanda.

GökhanAkdeniz
05-03-2014, 16:34
Fiyatlar biraz fazla uçuk şuan, bu arada maaşallah vergi de iyiymiş, 97 model e39 520 ye 125 lira ödedm 6 aylık :/

99 ve üstü almak mantıklı gibi, 2002 ye kadar üretilmişler galiba

Mutu
05-03-2014, 16:38
Fiyatlar biraz fazla uçuk şuan, bu arada maaşallah vergi de iyiymiş, 97 model e39 520 ye 125 lira ödedm 6 aylık :/

99 ve üstü almak mantıklı gibi, 2002 ye kadar üretilmişler galiba

30 06 13 Nurburgring Nordschleife - Twingo RS Cup - Lap 4 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=SEnFj1Zc4k4)

Yenisi de üretildi aslında, ama bırak rs'ini normal motor seçeneğine sahip olanları dahi getirilmedi ülkeye diye biliyorum. :rolleyes:

tylan
05-03-2014, 16:43
bulabılırsen 2002 modelelr de oluyordu sadece.elektrıklı cam tavanlıları var onlardan al. Eskı kız arkadaşım da elektrık tavanlısı vardı. su alma ya da başka bir sorun yaşamadı. diğer twingolardan farklı duruyor'du hatta meraklıları soruyordu kime yaptırdınız tavanı diye fabrıka cıkıslı oldugunu öğrendiklerin de şaşırıyorlardı :)

KÖROĞLU
05-03-2014, 17:04
1997 twi sahibiyim. Fiyatına göre donanımı fazlasıyla yerinde.

Ben LPG ile kullanıyorum bir sorun yaşamadım.

Bazı parçaları pahalı, mesela kaput telim koptu Mais fiyatı 144 TL.
Alıp takmadım. Fren teleri 11 TL iç kapı kolu 15 TL
Disk takımı 50 TL balatası 35 TL arka fren pabuçları 45 TL vs vs..

Yürüyen ve mekanik birçok parçası clio 2 ve renault 9 lar ile ortak.

Arızi durumlarda belki parça sorunu yaşatır, onun haricinde gayet makul fiyatları.

İçi gerçekten geniş, arka koltuk hareket ediyor olması çok avantaj.
Daha önce Ford Ka kullandım, içi hacim nerdeyse ikiye katlar o derece.

Görüş açısı ve direksiyon yumuşaklığı güzel.
Fren sistemi yeni nesil araçlara göre biraz garip, ben hala alışamadım.
Debriyaj genel itibariyle sert durk kalk trafikte biraz yoruyor.
Aynalar gerçekten ufak :) gerçi arabanın kendisi ufak ne bekliyorsam artık.

İç trimleri genelde deforme oluyor. Benim klima paneli orta düğmem yok mesela, Havalandırma ızgaralarım çatlak vs.
Ama uğraşmayı seven biri için çok ideal bir araba sök tak yaparsın vakit geçirtir.

Arkadaşlar yazmış, sıralı sistem LPG takılıyor, buji konusunda biraz hassas bir makina var üzerinde. Motor kodu D7F olarak geçiyor.

Benim tüketimin 7.6 LT lpg / 100 Km de.

Ben günlük olarak kullanıyorum bir sorununu görmedim şimdiye kadar.
3.000 Km kadar yol yaptım sorun çıkarmadı.

İmmobiliser sorunu var çoğunda, genelde iptal ederek çözüyorlar.

Lpg ile giderken benzin göstergesi düşer mesela, sağ arka tekeri kaldırımda bırak yerine geliyor :)

Hareret ve devir göstergesi yok. Twiputter diye bi ürün var çok faydalı. F/P oranı tartışılır. Ben ihtiyaç duymuyorum. Aynı arkadaşdan KA için benzer ürün almıştım memnun kalmıştım.

Sınıfı gereği içeri fazlaca ses alır, yalıtım ile çözülür diye düşünüyorum.

hatta benim aracım satılıkta senin istediğin özellikleri fiyat ve donanım olarak karşılamıyor ama bir bak istersen

Yıllık vergisi 58 TL şaka gibi :) tek seferde 2 taksidi de ödedim mutlu oldum :)

Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-2016-muayene-yeni-lpg-ruhsata-islenmis-masrafsiz-bakimli-154702934/detay/)

PowerSample
05-03-2014, 17:32
Elektrikli direksiyon wind modellerinde yok sadece. Windler zaten 98 model ve altında oluyor. Gerisinde elektrikli direksiyon var. Orj çelik jantlarda sadece wind modellerde var garip bir araç :)

powERS
05-03-2014, 20:12
Elektrikli direksiyon wind modellerinde yok sadece. Windler zaten 98 model ve altında oluyor. Gerisinde elektrikli direksiyon var. Orj çelik jantlarda sadece wind modellerde var garip bir araç :)

windler de elektrikli direksiyon varmi yokmu bilmiyorum ama
Benim bahsettigim aracta tavanda yok direksiyonda yok.

Jant ta elite modellerinde var diye biliyorum.

Sanctuary35 te 98 elite var onda jant ve emniyet kemeri yukseik ayar var.

Benzin isigi da depo yapisindan dolayi duzgun calismiyo

Sofor tarafi yuksekte bekleyince gostergeyi etkileyen tarafa toplaniyo
Yakit diye biliyorum daha hic basima gelmedi

Nightfish
05-03-2014, 20:14
nasıl süspansiyonu sert ? benimki bildiğin yumuşaklıktan ölcek..:)

Benim araçta özel olarak bi problem olmadığına eminim ve oldukça sert. Hatta en ufak tümsek vs de saç tellerimde bile hissediyorum.

powERS
05-03-2014, 21:07
Benim araçta özel olarak bi problem olmadığına eminim ve oldukça sert. Hatta en ufak tümsek vs de saç tellerimde bile hissediyorum.

Tumseklerde filan sarsiyo tamam ama lastikler kucuk oldugundan diye dusunuyorum yani twilerin amortisorler sert degil yahu

Acaba 97 98 lerde farklilik olabilirmi?

sanctuary35
05-03-2014, 22:35
bende yaklaşık bir yıldır 98 twi kullanıyorm
21litre benzinle 350km yapıyorum hic lpg gerek duymadım
kronik arızaları frenleri, güzel bi usta ayrı ile başarılı sonuçlar çıkıyor.
yaşından dolayı plastik aksamlar (iç aksesuarlar) sıkıntı çıkarabiliyor ve bulması zor pahalı(yani 10bine araba alıp kaput teline 144lira vermek tuhaf gelio)
benzin göstergesi kafasına göre takılır
direksiyon elektrik destekli ve çok severek kullanıyorum
içi sanarsın e200 merso :)
yürüyen aksam renault diğer arabalarıyla uyumlu ama parçacıda aradığınız parça bulunmama ihtimalı stres yaratıo herhangi bir arızada
twiler 99da bir makyaj ve 2002de bir makyaj var
makyajda tamponlar farlar stoplar koltuklar(tek kapı clio koltuğu gelio) göğüslük ve motor kapağı değişmiş sanırım.
alıcaksan bence 2002 klima tavanlı al farka değer.
otopark sıkıntısı yok ve dar yerlerden cok rahat geçebiliyor.
kliması ve kaloriferi tahmininden daha iyi :)
bende amortisörlerinin aşırı yumuşak olduğunu düşünüyorum.
sonuç olarak 9-13bin arası tavsiye edilebilecek bir araba

sanctuary35
05-03-2014, 22:38

orj jant elit modelinde var, ayrıca kemer geri ayarı, koltuk kılıfları farklı ve kapı açma yerinde gri bant var üzerinde e işareti var ama ilginctir far ayar düğmesi yok

GökhanAkdeniz
06-03-2014, 08:20
Vallahi sağolun ya, 3 sayfa da fena aydınlandım meğer bilmediğim ne çok şey varmış twi hakkında.

Şimdi Tolga Kaan nickli arkadaşım aracına bakıyorum, açıklamanı sabırla okuyorum şuan bitireyim dönücem :)

GökhanAkdeniz
06-03-2014, 08:35
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-sahibinden-klimali-ust-acilir-cift-airbag-156266728/detay)

şöyle bişi var bulduğum buygün ilana girmiş ama 98 işte, göğs ve direksiyon eski tip :/

Nightfish
06-03-2014, 08:40
Şunla pazarlık yapmak lazım aslında

Bence ne kadar az kurcalanmışsa o kadar iyidir
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-2002-model-1.2-expression-klimali-plusorij-sunroof-pluspan.cam-tavanli-155355241/detay)

PowerSample
06-03-2014, 08:42
windler de elektrikli direksiyon varmi yokmu bilmiyorum ama
Benim bahsettigim aracta tavanda yok direksiyonda yok.

Jant ta elite modellerinde var diye biliyorum.

Sanctuary35 te 98 elite var onda jant ve emniyet kemeri yukseik ayar var.

Benzin isigi da depo yapisindan dolayi duzgun calismiyo

Sofor tarafi yuksekte bekleyince gostergeyi etkileyen tarafa toplaniyo
Yakit diye biliyorum daha hic basima gelmedi

orj jant elit modelinde var, ayrıca kemer geri ayarı, koltuk kılıfları farklı ve kapı açma yerinde gri bant var üzerinde e işareti var ama ilginctir far ayar düğmesi yok

Doğru isim karmaşası yaşadım. Hatta koltukları divan gibiydi o modelin yanlış hatırlamıyorsam

PowerSample
06-03-2014, 08:44
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-sahibinden-klimali-ust-acilir-cift-airbag-156266728/detay)

şöyle bişi var bulduğum buygün ilana girmiş ama 98 işte, göğs ve direksiyon eski tip :/

Çift airbag var işte bu wind olmalı. Elektrikli direksiyon yok diye biliyorum bunlarda. Yeni kasa almaya dikkat edin sonradan herkes makyajlamaya çalışıyor.

Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-2002-model-1.2-expression-klimali-plusorij-sunroof-pluspan.cam-tavanli-155355241/detay)

Bu aracın kafadan görüntüsü pek hoş değil, farlar kaput tampon hepsi ayrı yerde duruyor. Pek sağlıklı gelmedi..

GökhanAkdeniz
06-03-2014, 08:54
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-temiz-1999-model-twingo-152643290/detay/)

Şu var bir de benim favorilerimde, konuştum sahibi ılımlı birisi, hem makyajlı hem de açılır tavan aslında mantıkllı gibi.

Tek eksisi km si biraz yüksek, konuştum hiç motor yapılmamış arabaya ama yağ yakma vs yok 10 binden 10 bine bakım yaptryorm diyor.

Emre Ekrem
06-03-2014, 09:10
En dolu modeli hangisi acaba?

GökhanAkdeniz
06-03-2014, 09:15

Anladığım kadarıyla en dolu diye bişi yok, arkadşaın da dediği gibi biraz kafasına göre üretmişler fabrikada, açılır tavan çift airbag olanında far ayarı yok olmayınında far ayarı var yada hepsi bazı modelde var filan, acaba sıfır alırken opsiyonelmiydi herşey

Yiğit G.
06-03-2014, 09:49
-Hor kullanılmamışı sorun çıkartmaz, benim gördüğüm tek sıkıntı yazları klima açıkken rampalı yollarda biraz hararet yapıyor. asıl kronik sıkıntısı merkezi kilittir :) bir de alırken klimasını kontrol edin mutlaka.

-Ortalama 30 kuruş yakar.

-Evet, hepsi dijital saatli.

Twingo fan club'tan bir üye twiputer adlı bir gösterge yapmıştı twingolar için, eğer twingo alırsanız mutlaka almanızı tavsiye ederim,harika bir cihazdır. eliniz ayağınız olur.

twiputer (trip computer) - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=MedgdbtqqIM)

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=321987387823756&id=321985101157318

-makyajlı kasalar elektrikli direksiyon bildiğim kadarıyla.

twingo efsane bir arabadır. dışarıdan gören ufacık araba bu der, bindiğinde afallar içindeki genişliği gördüğünde, yayla gibi arabadır :) benim en sevdiğim özelliklerinden biri de arka koltukları kızaklıdır. bagaj lazım olmadığında sürün geriye arkadakiler çift kale maç yapsın :D

eleman aşmış şeyler yapıyor yalnız.

https://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/t1/1660669_693470794008745_1802625228_n.jpg

blackpearl
06-03-2014, 10:11
iki senedir kız kardeşim kullanıyor.arada bende kacıyorum :D 98 model 132000 de aldık.sadece bakıma götürdük.şehir dışınada gittim geldim gitmez diye düşünme her yere götürür ;) hor kullanmazsan yakıtta on numara.99 ve üstü diye şartlanma bence.km düşük olsun .kupa düzgün olsun.pek bi fark da yok zaten.klima 1,2 motor oldugu için bence gereksiz.tavanı ıstedıgın kadar acarsın :) twingoların hepsi elektrik destekli direksiyon ;) hızın arttıkça sertleşir..küçük dev adam içi o kadar geniş ve rahat ;) parça bazı renault modellerininki uyma ihtimali var.bazı parçalarda yüksek fiyatlı :) bunu almadan önce15 e yakın twi baktık.doğru twi yi bulduk sanıyorum :D

GökhanAkdeniz
06-03-2014, 10:20
iki senedir kız kardeşim kullanıyor.arada bende kacıyorum :D 98 model 132000 de aldık.sadece bakıma götürdük.şehir dışınada gittim geldim gitmez diye düşünme her yere götürür ;) hor kullanmazsan yakıtta on numara.99 ve üstü diye şartlanma bence.km düşük olsun .kupa düzgün olsun.pek bi fark da yok zaten.klima 1,2 motor oldugu için bence gereksiz.tavanı ıstedıgın kadar acarsın :) twingoların hepsi elektrik destekli direksiyon ;) hızın arttıkça sertleşir..küçük dev adam içi o kadar geniş ve rahat ;) parça bazı renault modellerininki uyma ihtimali var.bazı parçalarda yüksek fiyatlı :) bunu almadan önce15 e yakın twi baktık.doğru twi yi bulduk sanıyorum :D

Vallahi zaten şartlanırsak alamıcaz gibi geliyor, hiç yok istediğim gibi, olanlarda 15 istiyor, 15 de biraz fazla gibi twi ye, kardeşiniz satıyorsa görebilirim aracı.

S2K MURAT
06-03-2014, 10:58

6 ay önce 9000 tl ye bursa da bakmaya gittiğim araç.. göründüğü gibi iyi değil bilginiz olsun

blackpearl
06-03-2014, 10:59
o fiyatlarda fazla bencede :) talip çok ama henüz öyle bir düşüncesi yok :D

blackpearl
06-03-2014, 11:01
6 ay önce 9000 tl ye bursa da bakmaya gittiğim araç.. göründüğü gibi iyi değil bilginiz olsun

canlı görmek şart fotolar aldatıyor ;)

sanctuary35
06-03-2014, 12:44
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-temiz-1999-model-twingo-152643290/detay/)

Şu var bir de benim favorilerimde, konuştum sahibi ılımlı birisi, hem makyajlı hem de açılır tavan aslında mantıkllı gibi.

Tek eksisi km si biraz yüksek, konuştum hiç motor yapılmamış arabaya ama yağ yakma vs yok 10 binden 10 bine bakım yaptryorm diyor.

klima yok bunda.

donanım konusu hakkaten komik twilerde :D neyde ne var belli değil o yüzden donanımını kontrol etmek lasım kimse tam adını bilmio.
elektriksiz direksiyon olanlar var dikkat etmek lasım.
bide bence 98-97lerde hoparlör koycak yerler sorunlu hep

GökhanAkdeniz
06-03-2014, 12:50
klima yok bunda.

donanım konusu hakkaten komik twilerde :D neyde ne var belli değil o yüzden donanımını kontrol etmek lasım kimse tam adını bilmio.

Evet klima da yokmuş ama böyle gderse bulamayız :/

KÖROĞLU
06-03-2014, 12:54
klima yok bunda.

hoparlör yeri cidden sıkıntı.

97 model için sürücü tarafına düz şekilde monte edemiyorsunuz, hoparlör takılan kısım oval çünkü, yolcu tarafı düz allahtan.

Ben 10cm kolon takmak için ne eziyet çektim beli değil, sırtüstü taban döşemesinin üzerine yatmak şart, ayrıca tek kişi takmak çok zorluyor.

KÖROĞLU
06-03-2014, 12:57
Evet klima da yokmuş ama böyle gderse bulamayız :/

Gökhan benim araba hoşuna gitmedi sanırım :) fiyattan yana sıkıntın olmasn yardımcı olacağım ;)

GökhanAkdeniz
06-03-2014, 13:00
Gökhan benim araba hoşuna gitmedi sanırım :) fiyattan yana sıkıntın olmasn yardımcı olacağım ;)

Abi arıyorum birazdan.

GökhanAkdeniz
06-03-2014, 13:09
Yahu bazılarında 1.3 yazıyor :D

Bu nası iş ne acaip bir araba bu :D

blackpearl
06-03-2014, 14:36
yerseeee :p

''alıntı''
Motor: Önde yanlamasına yerleştirilmiş, üstten tek egsantrik, çok nokta enjeksiyon
Motor Hacmi: 1149 cc
Çap/Strok: 69x76.8 mm
Sıkıştırma oranı: 9.6 :1
Motor gücü: 5250 d/d'de 43 kW (60 HP/ECE)
Max. tork: 2500 d/d'de 93 Nm
Vites oranları: 1-3.37, 2-1.86, 3-1.32, 4-0.97, 5-0.76, geri-3.55
Son dişli: 3.73 :1
Frenler: Önde disk, arkada kampana
Bagaj: 168/261/1096 lt
Boyut: 3430/1630/1420 mm
Ağırlık: 815 kg
Lastikler: 145/80 R 13

Hızlanma
0-50 km/s : 4.3 sn
0-100 km/s : 13.6 sn
0-130 km/s : 26.4 sn

Esneklik(60-100 km/s)
4.Viteste : 12.6 sn
5.Viteste : 16.6 sn

Max. hız : 151 km/s
Dönme çapı : 10 m

İç gürültü
3.vites 50 km/s : 65 dB(A)
4.vites 100 km/s : 70 dB(A)
5.vites 130 km/s : 75 dB(A)

Frenler:
100 - 0 km/s ve süresi: 47 m/3.6 sn

sehir disi yakit tuketimi: 4.8lt/100 km
Test tüketimi: 7.7 lt/100 km
Depo kapasitesi: 40 lt
Menzil: 519 km

PowerSample
06-03-2014, 22:22

99 modelin üzerinde en dolu modeller ALİZE oluyor. Standart donanımlarını sayayım;

- Çift airbag
- Camlar otomatik
- Aynalar otomatik
- Elektrikli direksiyon
- Klima
- Sis farı

Bunlara ek olarak açılır tavan alabiliyordunuz zamanında. Alize + açılır tavan olanlar full oluyor yani. (2002 modellerde cam tavan oluyor onlarda ayrı tabi)

cabrioleter
06-03-2014, 23:24
yukarıdaki teknik verilere göre frenler kötü ve motor ve çapına göre yakıt tüketimi normalin biraz üstü.
çok güzel ciddi kafamda olan bir araç ama sahibindende hiç uygun araç bulunmuyor.
makyajlı açılır tavanlı lpgli temiz araç pek yok gibi :/

blackpearl
07-03-2014, 08:37
Frenlerde 2013 model aracda bile kampana kullanan var.yakit tuketimi kullaniciya gore degisir :) bu ara butun modellerde fiyatlar yuksek :)

KÖROĞLU
07-03-2014, 12:09
Frenlerde 2013 model aracda bile kampana kullanan var.yakit tuketimi kullaniciya gore degisir :) bu ara butun modellerde fiyatlar yuksek :)

Tüketim konusuna katılıyorum ama frenler için aynı şeyi söyleyemeyeceğim,

ben aynı sınıfta Ford KA da kullandım. Onda da twiye yaptığım gibi disk ve balataları değiştirmiştim, Twi cidden korkutuyor bazen, benim araca has birşey diyeceğim ama 48 Metre verisi herşeyi açıklıyor aslında :)

bi de ben gün içinde sürekli fiorino, custom ya da connect kullandığımdan onlardan inince hiç fren yokmuş gibi geliyor.

Ama gerçekten güzel, şehir içi için ideal ve içi geniş ferah bir araba. Ben önceki mesajlarımda da belirttim 7.6 LT lpg tüketiyorum 100 Km de. Şehir içi ve dışı karışık kullanımda.

Gayet ekonomik bence.

blackpearl
07-03-2014, 14:02
Tüketim konusuna katılıyorum ama frenler için aynı şeyi söyleyemeyeceğim,

ben aynı sınıfta Ford KA da kullandım. Onda da twiye yaptığım gibi disk ve balataları değiştirmiştim, Twi cidden korkutuyor bazen, benim araca has birşey diyeceğim ama 48 Metre verisi herşeyi açıklıyor aslında :)

bi de ben gün içinde sürekli fiorino, custom ya da connect kullandığımdan onlardan inince hiç fren yokmuş gibi geliyor.

Ama gerçekten güzel, şehir içi için ideal ve içi geniş ferah bir araba. Ben önceki mesajlarımda da belirttim 7.6 LT lpg tüketiyorum 100 Km de. Şehir içi ve dışı karışık kullanımda.

Gayet ekonomik bence.

burdan anlıyoruzki sürat aracı değil :D keyif aracı :D

KÖROĞLU
07-03-2014, 16:09
burdan anlıyoruzki sürat aracı değil :D keyif aracı :D

:) bana o konuda hiç güven vermiyor, yüksek ya virajlarda stabil değil.

ve direksiyon tepkileri bi hafta sonradan geliyor :D

çok korkuyorum bu yüzden bazen :)

3. vitesi iyi sayılır net hızlanıyor, 1 aşırı kısa. 2 de pek kimsecikler yok.

biraderin 12" polosu ile 1.4 ile 2. vites sonuna kadar kafa burun gidiyorum :d

sanctuary35
07-03-2014, 22:39
fren konusu ciddi sıkıntı. çoğu twi vizeden geçerke bile zorlanıo bu konuda. ama usta birini bulursanız problem yok ben tek seferde geçtim vizeden ve sıfır lastikle duruşlarım o kadarda kötü değil ama malı bilip ona göre kullanmakta fayda var.
kullanım amacı önemli, ayağımı yerden kessin, manevra yaparke kas yapmayayım, camlarım otomatik olsun diosan başarılı, yani o parada ya uno tipo alıcaksın yada twi.

cabrioleter
08-03-2014, 00:26
herkes bu kadar şikayetçiyse frenden fren büyütmeye kalkışan yok mu? daha büyük boyda clio diskleri/kampanaları takılsa daha iyi olmaz mı?

KÖROĞLU
08-03-2014, 10:17
herkes bu kadar şikayetçiyse frenden fren büyütmeye kalkışan yok mu? daha büyük boyda clio diskleri/kampanaları takılsa daha iyi olmaz mı?

Kullanici profili genelde low&slow tarzi oldugundan sanirim kimse custom birseyler yapmak istemiyor. Kaldi ki genelde ayagimi yerden kessin. Uygun fiyata ortalama ustu bir araca bineyim mantigi hakim. Dolayisiyla kimse fazladan masraf yapmak istemez diye dusunuyorum. Frenlerle ilgili en buyuk sikinti arka kampana ayarlariyla ilgili, orada bulunan bi yay dan bahsediliyor ve genelde ustalar "bu modeller boyle" diyerek gecistiriyor. Ben de muayeneden fren hafif kusuru ile gectim. Disk ve balatalarim yeni ama beni tatmin etmiyor. Belki de arabaya haksizlik ediyoruz, sorun bizde de olabilir :) usta konusunda ist. Da Osman diye birisi var cok meth ediyorlar. Tei nin fun clubinda herkese fazlasiyla yardimci oluyor sagolsun. Arabayi da yalayip yutmus. Benim bi sorunum vardi foruma yazdim nokta atisi cevap verdi mesela.. Fren icin kendisine ugramayi dusunuyorum en kisa zamanda.

10K paraya klimali - elektrik destekli ( 2009 colt - 2012 polo - 2011 ibiza ve 2013 fiorino ile kiyas olarak) ultra hid. Direksiyonu var :) elektrikli cam - ayna. Dusuk yakit tuketimi daha ne olsun. Dun gece brandium atasehirden 30 tl lpg aldim, sakaryaya evime geldim (140km) icinde hala lpg vardi.. Otobusle gelsem de ayni para :) daha ne olsun :)

Bu arada msj i telefondan yazdim TR karakter icin kusura kalmayin...

Volkann
08-03-2014, 10:30
2007 2008 de eczacı bir ablamın vardı kullandığım bir araç o zamanlar zevkli geliyordu üstü açık filan iyi dikkat çekiyordu :)

atituti
08-03-2014, 10:54
3 sene once kafaya taktim alacaktim alamadim baska arabalara yoneldik :) makyajli kasa almakta fayda var alinacaksa.cekmekoy civarinda bitane modifiyeli olani var bulut mavisi renginde araba yerin dibinde gidiyo cok hosuma gidiyo egsoz seside iyidir bu arada :D yakiti az dicem ama 30 krstan asagi yakan araba yok bu devirde

Berkel
08-03-2014, 11:14
3 sene once kafaya taktim alacaktim alamadim baska arabalara yoneldik :) makyajli kasa almakta fayda var alinacaksa.cekmekoy civarinda bitane modifiyeli olani var bulut mavisi renginde araba yerin dibinde gidiyo cok hosuma gidiyo egsoz seside iyidir bu arada :D yakiti az dicem ama 30 krstan asagi yakan araba yok bu devirde

eğer tahmin ettiğim arabaysa o eski yaris, twingo değil, jantlarıda bulut mavisi arabada, basık. aynı arabaysa yaris o :)

atituti
08-03-2014, 11:42
eğer tahmin ettiğim arabaysa o eski yaris, twingo değil, jantlarıda bulut mavisi arabada, basık. aynı arabaysa yaris o :)

yok yok araba twingo linki buldum :D senin dedigin yarisle aynı renk hatta :) çok sık çekmeköyde görüyorum bunu fakat ilanı kadıkoyden vemriş

Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-twingo-yu-sevdiren-adamdan-satilik-taklitlerimden-sakinin-149844551/detay)

bu arada kırmızı body kitli s13 seninkimi :D

powERS
08-03-2014, 17:44
fren konusunda kullanıcıyı biraz dikkate sevk ediyo orası gercek. ama fena sayılmaz. lastikler önemli etken frende bu arada arabayı tanıyınca sıkıntı olacagını sanmıyorum.

donanım konusunda aslında pek kafaya takılcak bısey degıl zaten donanım dedıgın
aradığın standartları saymazsak
far ayarı
emnıyet kemerı ayarı
sıs farı

sıs farı makyajlıların cogunda var
emnıyet kemerı ayarı ıcın bısey dıyemıcem

far ayarı da pek onemlı degıl yanı kac kere kullanıyoruzkı ?
ama ıcerden ayarlı yada ayarsız olsun farların arkasında motor var ayar ıcın onlar eksık olmasın.

kaput acma telı eksık olmasın.

bu arada hem ekonomık hemde sundukları ozellıkler bakımından gorursenız aracı. fıyatına cok demenıze anlam veremıyorum.. :)

uno kımısınde elektrıklı cam var kımısınde yok 8 lıra dıyorlar duzgun dıye.
Bu arabanın duzgununede aynı fıyat :) olldu :)

sanctuary35
10-03-2014, 19:15
twingonun ederi 8-12 lira arasında bence 18ler 16lar çok uçuk

Berkel
13-03-2014, 19:21
yok yok araba twingo linki buldum :D senin dedigin yarisle aynı renk hatta :) çok sık çekmeköyde görüyorum bunu fakat ilanı kadıkoyden vemriş

Yes aynen benim o :)

O Yarisi hergün gördüğümden kafam ona gitti. twingoya denk gelmedim.:)

mannerboy
13-03-2014, 19:24
kuzen aldı dip bastık herkez bize bakıyo :) içi mezar gibi geceleri gündelik sağa sola koşturmaya güzel araba :) fiyatına görede iyi bence unodan 5 kat iyi

arifozcelik
20-10-2014, 04:49

http://www.youtube.com/watch?v=0VvTQQLjb5I

bahsettiğiniz twii bu beni zehirleyen araba malesef, biraz konuyu hortlatmış olucam ama ilandan bilmeyen ne olduğunu çözemez.

fren konusunda megane 1 lerin fren tertibatı uyumlu diye okumuştum bir yerlerde fren sorununu çözmenin yolu megane 1 malesef ama fiyatlar çok uçtu takip etiğim bir araç vardı ramazan bayramından önce 7800tl.'ye alıcı bulamadı düşer diye düşünürken kurban bayramı öncesi 8500tl.ye satıldı malesefartık başka bahara

Draniela
20-10-2014, 08:03
adama twingo aldırırsınız yemin ederim :D
eve 3. bir araç lazım niyeti bozdum, içini cidden merak ettim ben.

Arka koltukları geri çekince çok geniş oluyor mu cidden :D :D

atituti
20-10-2014, 08:38
arka koltuklari bagaja dayayinca s serisinden buyuk mesafe oluyo :) ama guvenlik 0 tabi

optimus_prime
20-10-2014, 09:21
benim de ilk arabamdı twingo arkası cidden geniş ve ferah, kendi sınıfındakileri bıraktım c sınıfı çoğu araçtan da geniş

HkN
24-10-2014, 10:48
Konu uzun zaman sonra hortlamış.

Bende yeni bir kaç şey yazayım istedim.

Haziran civarı 98 model üstü açık lacivert elite modelini aldım.

Donanım olarak o fiyata böyle araba yoktu. Ufak olması nedeniyle park yada yolda giderken aralara girme sıkıntısı yok. Sokakta bile direk dönebiliyorum.

Yakıt olarak şu anda 1290 TL lik yaklaşık benzin ile 4650 Km kadar gittim. Kaba taslak .27 kr civarı yakıyor. İlk günler daha azdı. Ufak

içi çok geniş. Arka koltukları ortaya aldığım zamana ait bir foto paylaşmak istiyorum

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/v/t1.0-9/p180x540/66077_10152314285187991_1521202985122422469_n.jpg? oh=1e98efefc5d37f6341e80a540998b1cb&oe=54B70DD1&__gda__=1425377798_86b14afc100d584ab088aee0e466336 7

HkN
24-10-2014, 10:57
Bir örnek daha. Şu resimdeki benim oğlanın akülü jeep'ini arka koltukların sırtlarını yatırdığım halde içeri sokabiliyorum. Komple koltukları kaldırdığımda ise daha rahat koyulur. Hatta bisikletini bile sıkıştırabiliyorum.

Alttaki foto ise arka koltukları komple yatırdığımdaki hal :)

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xap1/v/t1.0-9/q81/p180x540/10659337_10152446525672991_1782990110224655622_n.j pg?oh=e4905f6178e813f1acf19f4446629d32&oe=54EF5B52&__gda__=1424453017_681867a089550045ac5a869c1771334 3

https://scontent-a-cdg.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/p180x540/10414514_10152270324492991_8761656809304393653_n.j pg?oh=74b8e34b13c0bf7b4b07815157e5764f&oe=54B704F5

Ahmet Bby
24-10-2014, 14:04
Temizini bulup almayı düşündüğüm araclardan birisi

Mutu
24-10-2014, 14:08
O katlanan bölüm de kolayca çıkarılabiliyor araçtan. 2 tanesine içli dışlı girdik oradan biliyorum. Çok işlevsel ve pratik araçlar :)

HkN
25-10-2014, 08:50
Aynen ekonomik ufak ama içi geniş.

Tabiki arkadaşların dediği gibi yol tutuş ve frenlere bana görede zayıf. Hoş ben genelde sakin kullanırım. 2 kere filan önümdeki trafik aniden durdu ben araba durmayacak sandım :)

optimus_prime
25-10-2014, 10:30
almışken temiz ve 99 üstü almak lazım

ben 4 sene 7bine almıştım piyasa her arabada oldugu gibi bunda da uçmuş

HkN
25-10-2014, 13:30
almışken temiz ve 99 üstü almak lazım

ben 4 sene 7bine almıştım piyasa her arabada oldugu gibi bunda da uçmuş

Şimdi 7 bine araba yok :)

Vuh
18-07-2015, 14:11
Ragtoplu kullananlara sorularim olacak benim de.
Su sizdirma isini gectik de kışın aracin ustune kar birikmesi bir sorun yaratiyor mu?
Tavan kapaliyken 100 km gibi hizlarda ruzgar aliyor mu?
Kisin iceriyi isitmasi zor oluyor mu?
Yagmur yagarken icerde asiri ses oluyor mu?

ByMuSt!
30-07-2015, 01:55
Su sizdirma isini gectik de kışın aracin ustune kar birikmesi bir sorun yaratiyor mu?
+1

turkuaz veya yeşil open airli satılık olan twingo varsa sahibi iletişime geçebilir mi ?

HkN
30-07-2015, 22:00

Resimlerden gözüktüğü üzere en sorun yaşamadım. Ama 2 gün tutmuyordum ne olur ne olmaz diye çünkü devaml -5-10 lardaydık sıcaklık olarak

Afyonda ben sorun yaşamadım ısıtmayla alakalı. Tabiki bir lada değil :)

Benim tavan açıkken bile güzel havada 100 Km hızlarda öyle aşırı ses gelmiyordu. Hatta cam yerine devamlı tavanı açarım. 80-90 da bile bazen rüzgar girmediği olurdu.

Ben sesten hiç rahatsız olmadım diyebilirim. hatta az önce aracı yıkattım öyle aşırı ses yok.

TAbiki ragtop olmayan araçlara göre dış sesleri daha fazla alabiliyorsun. Mesela aracub tavanının üzerindeki mesafelerden gelen sesleri daha net duyuyorsun

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfp1/v/t1.0-9/p180x540/10628420_10152759526532991_2188998255977839457_n.j pg?oh=31d5e410de70e6414e400b3b368e2d98&oe=564269D8&__gda__=1446761761_4ca06ab913f36dd0bc95ea1dab051ec e

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xta1/v/t1.0-9/p180x540/10906268_10152703899617991_3711759565846517366_n.j pg?oh=9255f1be6384dc45b55adf634feb3822&oe=5654B517&__gda__=1443894022_7d7bc764353865edd13231ff18594e0 3

Mpower
01-08-2015, 10:31
Zorlanmazsa fazla arıza çıkartıcak bir araç değil ben 11.000 TL ye aldım 3.000 masraf yaptım motor yürüyen sıkıntısız sadece kapı menteşeleri ve şanzuman kulakçığı değişecek 350 maksimum 400 lira masraf var 10.000 liraya satıyorum adam arıyor diyor hmm araba masraflıymış tamam o zaman :D işte bu adama daha sonra motoru şanzumanı bitik arabayı iteleyecekler bana iteledikleri gibi haberi yok :)