Orijinalini görmek için tıklayınız : Benzin alma hakkinda bi soru ?
By_HaNNibaLL
27-02-2014, 20:32
Geçen akşam arkadaşlarla konuşurken eskiden benzinlikte çalişan bi arkadaş benzin alirken bikaç şeye dikkat etmek lazim.
Benzin dolduran tabancanin akış ayarı varmiş 1 2 3 4 5 diye en hızlısında doldurursa hava daha fazla gidiyormuş
Bide tabanca attiktan sonra genelde benzin borusunda yakit kaliyormuş
Bunlarin doğruluk payi nedir ?
Belki ulan nelerle uğraşiyorsun diyen olabilir.
20 liralik bp ile 20 liralik shell in yakiti fark ediyor tecrubeyle sabit deneyebilirsiniz.
brkkksln
27-02-2014, 20:40
tabanca yakıtı kestikten sonra borunun içinde yakıt kalıyor bir sonraki araca tabanca takıldıktan sonra hortumdaki kaldığı yerden benzin arabaya basılır.o da kesince horum içinde tabanca başlangıcında kalır yine.ha pompaya geri taktıktan sonra hortum içinde tanka doğru geri vakum tarzı bir şey oluyorsa bilemem.
hava gelip gelmediğinide görmek için tabanca girişi şeffaftır.gelen yakıt görülür.hiç bir baloncuk dahi görmedim bu zamana kadar.hızlı ya da yavaş dolumun bir şey farkettireceğini düşünmüyorum.
iki istasyon arasındaki km farkından bahsediyorsan yakıt içindeki katkı maddeleri sebebiyle az yol yapılıyor.dolum yaparken litreleri ölçme hakkınız var.bunu istasyonlarda deneyebilirsiniz.athanol fazla olan araç daha çok yakar bu normal. keşke E85 satsalarda arabam 2 kat fazla yaksa :)
onursumer
27-02-2014, 21:54
ben benzinciden benzinciye fark olmasını pompa ayarlarına bağlıyorum
her benzincinin pompa kalibrasyonu duzgun olmayabiliyor
zaman zaman denetleme yapılsada şupheli durumlarda şikayet ettiğinizde gelip olcuyorlar
benzini satan ayri getiren ayri sahtekar yazik benzine verdigimiz paramiza
Hep 20-30 benzin alıyorum. Ben de cok kıllanıyorum.
bizim bir arkadaşın pompacı arkadaşları varmış ,,araçtan inmeyen müşterilere eksik fiyat girip parayı cebe atıyolarmış,,adamlar hergün en pahalı yerlerde yemek yiyip,gazinolarda yiyip içiyorlarmış,,mamak civarında bi benzinlikte çalışıyorlarmış
bizim bir arkadaşın pompacı arkadaşları varmış ,,araçtan inmeyen müşterilere eksik fiyat girip parayı cebe atıyolarmış,,adamlar hergün en pahalı yerlerde yemek yiyip,gazinolarda yiyip içiyorlarmış,,mamak civarında bi benzinlikte çalışıyorlarmış
Mışmış da mışmış,masal gibi :) işin başında durmak onemli
benzini satan ayri getiren ayri sahtekar yazik benzine verdigimiz paramiza
bu calanların analarının namından gelsın o paralar
melihyilmaz
27-02-2014, 22:59
Benimde basima geldi pompaci eksik koymus benzini bende bakmadim o donemde de fis alma aliskanligim yoktu. Tabi eve gelince farkettim ertesi gun mesai saati icinde gittim mudure derdimi anlattim adam gel sisteme bakalim dedi tabiki sistemde yok ne benim plaka nede o saatte benim verdigim mebla kadar benzin alışverişi. Hemen verdiler benzinimi. Adamin tek dedigi 10 liralik nile alsan kesinlikle fis iste. O gün bu gündür fis almadan almam benzinimi.
Arabadan inmeyince kimse dışarıyı- pompada yazan yazıyı göremiyor sanki :p Hayalden öte değil gibi..
Diğer konuda da markadan markaya farketmesi çok normalde, aynı markada istasyondan istasyona edip etmemesine bakmak gerek..
Hile hurda yapılmadığı durumda bol köpük az köpük olması bi önem teşkil etmez zaten hortumun tümünü doldura doldura akmıyor yakıt, depodan pompalanırken normal ölçüsüyle pompalanıyorsa mesele yok..
Gerçi uzuuuun zamandır benzin yada mazot almıyorum ama :D
Edit: hakkaten hiç bakmayanlar varmış..
benzini şelden akılı kelden alcan :D
Burak K.
28-02-2014, 00:24
Mazotta değişen bişey olmuyor galiba. :D Ben nerden 30 liralık alırsam alayım araba 100 KM'de lambayı yakıyor :D Sadece pis yakıttan dolayı arabam arıza lambası yaktı,tekledi falan baya sorun yaşadım o günden beri Opetten almıyorum yakıt. PO ya da Shell'den alıyorum sıkıntı yok.
mert_can 41
28-02-2014, 00:32
Geçen petrol ofisinden 20 liralık benzin aldım bitmek bilmedi bu gün bp den 20 liralık aldım 30 km falan olmuştur bitti petrol ofisi ve bp arası çok farketti nedense.
Akın Sarıkaya
28-02-2014, 01:08
lukoile karşı acayip bi sempatim var benim, babam işletiyomuş gibi seviyorum o firmayı :D
kaç kere denedim en uzun ordan aldığım yakıt gidiyo. zam arifesinde mesaj atıyolar gel doldur bişeyler diye :D
Benimde basima geldi pompaci eksik koymus benzini bende bakmadim o donemde de fis alma aliskanligim yoktu. Tabi eve gelince farkettim ertesi gun mesai saati icinde gittim mudure derdimi anlattim adam gel sisteme bakalim dedi tabiki sistemde yok ne benim plaka nede o saatte benim verdigim mebla kadar benzin alışverişi. Hemen verdiler benzinimi. Adamin tek dedigi 10 liralik nile alsan kesinlikle fis iste. O gün bu gündür fis almadan almam benzinimi.
bide fiş isterken trip yapan pompacılar varya ayar oluyorum.
20 liralik bp ile 20 liralik shell in yakiti fark ediyor tecrubeyle sabit deneyebilirsiniz.
20 de fark etmedimde 50 de shellden ışık yanınca alınca 3 kutu oluyodu bp ten alınca 4 kutu oluyodu bi ara tabi öyle fazla bi fark olmuodu ama bikaç kere denedm hepsinde oldu yoğunluk ıvırzıvır muhabbetnden olablr
Hakan Girginer
28-02-2014, 01:23
Hava mava hikaye.
Sayaç hortumda değil, pompada. O yüzden hortum isterse fışkıra köpüre aksın, fark etmez.
Aynı mantık ile, tetiğin arkasında kalan benzin de sizin değil.
Benzin kalitesine gelince:
Küçüksu Shell'den 97 aldım, deli gibi avans vurdu (vuruntu göstergem var)
Anadoluhisarı Total'den 95 aldım, tık yok, canavar gibi.
16.5 psi boost gördüm o 95 oktan benzin ile, hiç vuruntu yok.
(Lastik havası için Shell'e giderim, o ayrı mesele)
Bende bu Opet'de yakıt aldıktan sonra kart okutma meselesine uyuz oluyorum.
Mesela 50 tl benzin alıyorum veriyorum Opet kartı,adam okutuyor bi bakıyorum 100 tl okutmuş karta.
Bazen gidiyorum ne kadar alıyorsam o kadar okutuyor.
Bende bi keresinde 50 tl aldım 100 tl okuturmusun dedim sistem kabul etmez falan filan dedi.
Madem sistem kabul etmiyor nası oluyorda bazen kendi kendine çalışanlar fazla benzin yazıyor?
Demekki arkadaşı,kardeşi eşi dostu gelse 20 tl alsa 200 tl okutacak karta...
Yani klasik Türkiye hikayesi,tanıyorsan yolunu bulursun tanımıyosan ne alıyosan onu işletirsin karta bu kadar basit.
Her zaman opetten alırım çok zor durumda kalırsam da shellden alırım. opete önceden çok güveniyordum ama artık güvenmiyorum 50 TL'lik benzin istedim ödiyim gelim öyle doldur dedim ben gelene kadar doldurmuş öderken sıra bile yoktu bu nasıl pompa arkadaş? ne kadar hızlı böyle Birde soruyor Fiş lazım mı ne demek? İstemezsem fişi nolcak?? Bende inadina istiyorum saklıyorum. Anlam veremedim buna. Önceden opetten aldığım mazot çok giderdi şimdi shell'deki mazot çok iyi gidiyor. ( Ayrıca 150 TL mazot aldığım zaman orda tabanca kendisi atması gerekirken 149 a gelince kesik kesik koymaları ne alaka) ? Bilgilendirirmisiniz arkadaşlar.
By_HaNNibaLL
28-02-2014, 01:43
pompacı yakiti verdikten sonra o makina o fişi zaten kesmiyor mu neden fiş verirmisin dediğinde küfür etmişim gibi bakiyo.
bi de o var 200 liralik aliyosun 195 de aliyo eline tık tık tık hayir makina salak nerde durcani mi bilmiyo nedir olay
SercanTurkoz
28-02-2014, 01:47
Her zaman opetten alırım çok zor durumda kalırsam da shellden alırım. opete önceden çok güveniyordum ama artık güvenmiyorum 50 TL'lik benzin istedim ödiyim gelim öyle doldur dedim ben gelene kadar doldurmuş öderken sıra bile yoktu bu nasıl pompa arkadaş? ne kadar hızlı böyle Birde soruyor Fiş lazım mı ne demek? İstemezsem fişi nolcak?? Bende inadina istiyorum saklıyorum. Anlam veremedim buna. Önceden opetten aldığım mazot çok giderdi şimdi shell'deki mazot çok iyi gidiyor. ( Ayrıca 150 TL mazot aldığım zaman orda tabanca kendisi atması gerekirken 149 a gelince kesik kesik koymaları ne alaka) ? Bilgilendirirmisiniz arkadaşlar.
Bu dediğiniz b.paşa shell de mi oluyor ?
Fiş istiyormusun muhabbeti ise bu servisçiler vb kişilere lazım oluyor..
Onların plakalarını girip sizin aldığınız miktarı giriyorlar , onlar adına fiş biriktiriyorlar.
Atıyorum 500 liralık fiş'e 20 lira gibi bi rakam alıyor pompacılar.
Bu muhabbet kalkmıştı ancak bazı yerler halen yapıyor misal b.paşa shell.
Edit : Fiş konusu opette olmuş , yanlış okumuşum :)
Bende son zamanlarda farkettim Maltepe Kapet Shellden aldıgım 30 liralık yakıt ile Bostancı Total'den aldıgım(e5 te bulunan Total) aşırı derecede farklı oluyor mesafe olarak. Bunu benden başka farkeden var mı ?
Bu dediğiniz b.paşa shell de mi oluyor ?
Fiş istiyormusun muhabbeti ise bu servisçiler vb kişilere lazım oluyor..
Onların plakalarını girip sizin aldığınız miktarı giriyorlar , onlar adına fiş biriktiriyorlar.
Atıyorum 500 liralık fiş'e 20 lira gibi bi rakam alıyor pompacılar.
Bu muhabbet kalkmıştı ancak bazı yerler halen yapıyor misal b.paşa shell.
Edit : Fiş konusu opette olmuş , yanlış okumuşum :)
Teşekkür ederim. :)
Opet / Çobançeşme de ki olanı Shell ise Topkapı da kini kullanıyorum bazen ise beylikdüzü shell Gerçekten aralarında epey fark var.
SercanTurkoz
28-02-2014, 01:57
Teşekkür ederim. :)
Opet / Çobançeşme de ki olanı Shell ise Topkapı da kini kullanıyorum bazen ise beylikdüzü shell Gerçekten aralarında epey fark var.
Çobançeşme opet gerçekten çok farkettiriyor
Çok sıra beklediğimi bilirim.
Hiç dikkat etmediğim, paranoya oluşturduğum şeyler değil ama gözlemlerimden aklımda kalanlar: Bir kaç kere kendim doldurmak durumunda kaldım tetikte kademe ayarı var ama tüm kademelerde benzin aynı dolulukta geliyor, yani tetik ile hortumun bağlantı yerinde seffaf bir pencere, içinde ise pervane var oradan görebilirsiniz anlatmak istediğim durumu.. Ayrıca hotumda/boruda kalan yakıt mantık olarak bize ait değil zaten.. Pompacılar fişleri satıyor, ben her seferinde alırım işime yaramıyor ama alırım, sizde alın.. Ayrıca hafta sonu zaten almayın lütfen :) Bkz: İmza
Burak K.
28-02-2014, 02:57
Mesela 50 tl benzin alıyorum veriyorum Opet kartı,adam okutuyor bi bakıyorum 100 tl okutmuş karta.
Bende bi keresinde 50 tl aldım 100 tl okuturmusun dedim sistem kabul etmez falan filan dedi.
Madem sistem kabul etmiyor nası oluyorda bazen kendi kendine çalışanlar fazla benzin yazıyor?
Yani klasik Türkiye hikayesi,tanıyorsan yolunu bulursun tanımıyosan ne alıyosan onu işletirsin karta bu kadar basit.
Yakın bi arkadaşımın petrol istasyonu var Antepte,Opet. Sizin dediğiniz gibi durum. 30 lira mazot alıyorum marketteki eleman tanıdık olduğum için 150 TL LPG yazıyordu. :) Tamamen çalışanlara bağlı o.
Yakın bi arkadaşımın petrol istasyonu var Antepte,Opet. Sizin dediğiniz gibi durum. 30 lira mazot alıyorum marketteki eleman tanıdık olduğum için 150 TL LPG yazıyordu. :) Tamamen çalışanlara bağlı o.
Çalışanlara bağlı evet ne diye sistem kabul etmiyor diyolar anlamıyorum 200 okut ne farkediyor ki o zaman.
He eğer etik değildir başkasının hakkı yeniyor diyorsa da o zaman tanıdığına da ne alıyosa onu yazması gerekir.
Bide denetleyen şef mef bişey yok demekki ki böle kafalarına göre davranıyolar.
Tanıdık vasıtasıyla 2 depo bedava gazla tatile gidip gelen arkadaşım var düşün artık.. :o
Tanıdık vasıtasıyla 2 depo bedava gazla tatile gidip gelen arkadaşım var düşün artık.. :o
Benim yok öyle bi tanıdık maallesef :D
Shell 97 VPower Nitro+ bi sorun yaşamadım
M_PROJECT
28-02-2014, 07:54
o kademeler veya hava yapması gibi bir şey söz konusu değil .
hortumda kalan benzinide zaten siz alıyorsunuz , çok küçük nir miktar kalabilir hortumda okadar .
sayaç pompada olduğundan , pompa kesiyor benzini ve kalanıda takılı olan nozzle ile deponuza gidiyor .
oktan farklılığı belki size a firmasının b firmasından daha uzun süre tüketim sağladığını düşündğrğyor olabilir , yada 20 lira A dan 20 lira B den kıyas yaparken iki farklı istasyonun o anlık benzin satış fiyatına dikkat ettiniz mi ?
böyle uzar gider , çakallık yapmak isteyen istediği yere yapıyor zaten ...
M U R A T
28-02-2014, 08:02
şüphelendiğinizde ölçü kabıyla yakıtı ölçtürebilirsiniz
devilboy
28-02-2014, 08:15
bp de çalışıyorum tabanca ayarı ve pompa ayarı farklı şeylerdir ikisinin basıncı farklıdır çok basit denemesi pet şişeye yakıt alın kademe 1 de alın 3 de alın fiyata da bakın biri sıfırdan başlarken yakıt verir diğeri ise fiyat döndükten sonra vermeye başlar kademe 3 e kadardır 4 5 kademe tabanca yoktur hortum içinde elbetki yakıt kalıyor onun sizin aldığınız yakıt ücretiyle alakası yok aklınızda bişe kalmasın
arabadan inmeyenlere gelince eskiden key sistemi yoktu kimin ne yakıt verdiği bilinmiyordu yani manuel çalışılıyordu insanlar arabadan inmeden yada kart çekmeye gittiğinde yanda bulunan bidona yakıt koyan pompacı arkadaşlarım oldu ama artık standartlar geldi haa istense şimdide yapılmazmı yapılır elbet ama ceremesi büyük olur
kafanıza soru işareti kalmamasını istiyorsanız yakıt fişinizi alın otomasyon sistemi olduğu için siz 100 liralık yakıt aldığınızda size 50 liralık yakıt verip 100 liralık fiş veremez
işin özeti yakıt alırken pompacıya tabancayı 1 de vermesini söyleyin ve fişinizi alın :D
Size tavsiyem;
Mümkün olduğunca yakıtınızı, markaların kendi işlettiği istasyonlardan almanız.
Örneğin; Bostancı Köprüsündeki Shell ile Atalar veya Maltepe Shell'i kıyaslarsanız demek
istediğimi anlarsınız.
Firmaların kendi istasyonlarındaki kurumsallaşma ve müşteriye hizmet ve ürün sunumu üst
düzeydedir. Diğerlerin de ise çalışanın keyfine bağlıdır.
devilboy
28-02-2014, 08:18
olay şu kart olaylarında plaka görünmeden kart çekilmez OTOMASYON SİSTEMLİ İSTASYONLARDA plaka bazlı olduğu için manuel fiyat giremezsin siz 10 liralık almışsınızdır mesela diğer müşteri 500 lük almıştır ama kart çektirmemiştir onun çektirmediğini size çekebilirler insiyatif yani
devilboy
28-02-2014, 08:20
Çalışanlara bağlı evet ne diye sistem kabul etmiyor diyolar anlamıyorum 200 okut ne farkediyor ki o zaman.
He eğer etik değildir başkasının hakkı yeniyor diyorsa da o zaman tanıdığına da ne alıyosa onu yazması gerekir.
Bide denetleyen şef mef bişey yok demekki ki böle kafalarına göre davranıyolar.
olay şu kart olaylarında plaka görünmeden kart çekilmez OTOMASYON SİSTEMLİ İSTASYONLARDA plaka bazlı olduğu için manuel fiyat giremezsin siz 10 liralık almışsınızdır mesela diğer müşteri 500 lük almıştır ama kart çektirmemiştir onun çektirmediğini size çekebilirler insiyatif yani
Emre Ekrem
28-02-2014, 09:00
Daima Total Doco dan benzin alırım ve şu ana kadar yukarıda geçen durumların hiç biri başıma gelmedi, hoş Ankara'da pek fazla doco yok benzin almak için istanbul yolu veya beşevler tarafına gitmem gerekiyor.
S.Özeren
28-02-2014, 09:58
herşeyin bi çakallığı olduğu için kesin pompadada bi çakallık vardır
ben bu sebepten bilmediğim yerden almam
gündüz vakti değilde genelde akşam alırım
istasyon içinde tanker varsa yine almam , yeni dolum yapıldığı için depodaki pislikler yukarı çıkıyor
kademe olarakda hep en yavaşta doldurtuyorum
Shell / Cevizlibağ , Shell / Pazartekke ise tercihim
BP/ Bahçelievlerden sakın almayın :D
Bende opetten alıyordum ancak eksik doldurmalar ve yakıt kalitesinde ki istikrarsızlıktan dolayı artık şelden alıyorum.Yakıt kalitesini ölçtürmedim istikrarsız olduğu kanısı kişisel görüşümdür, opetten aldığım 50 tl ile shell'den aldığım 50 tl arasında fark oluyor çünkü. Genellikle 4.Levent teki shell'den ve cendere'de ki opetten alıyorum memnunum buralaradan, ama dediğim gibi öncelik shell. Tabanca atma olayında haklısın, cendere opette çalışan bir tanıdık arada sırada hortumu evirip çevirip kıvırıp havaya kaldırıp son damlasına kadar verdiğini bilirim, biz gittikten sonra müdürü çocuğa laf yapmış hayırdır ne yapıyorsun diye...
Daima Total Doco dan benzin alırım ve şu ana kadar yukarıda geçen durumların hiç biri başıma gelmedi, hoş Ankara'da pek fazla doco yok benzin almak için istanbul yolu veya beşevler tarafına gitmem gerekiyor.
bende genelde total doco ları tercih ediyorum kalite standartı ve hizmeti tatmin edici