PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Volkswagen memnuniyetsizlik sözleşmesi

By_HaNNibaLL
19-02-2014, 11:01
Belge acık bi şekilde okunuyor dolanirken gördüm doğruluk payi nedir ?

http://imageshack.com/a/img268/4116/ktkk.jpg

KAYNAK (http://forum.donanimhaber.com/m_88154445/tm.htm)

VWci
19-02-2014, 11:11
Bu ne ya? :D

orhan_guney
19-02-2014, 11:15
belgeyi burada vermenin nedeni nedir iki taraflı anlaşmalı sözleşme.ayrıca bu belgeyi yayınladığı için doğuş oto dava acarak 10,000 TL söke söke alır. ayrıca gecerli belge değil doğuş otonun kaşesi imzaları hiç birşeyi yok.

individual
19-02-2014, 11:23
Adı geçen bayi yapmış sözleşmeyi.Doğuş otomotiv kaşe ve imzası yok.Doğuş'un bence bu konudan haberi yoktur.

orhan_guney
19-02-2014, 11:26
bilmeyenler için söyliyim bu duğuş grubunun Nefaset sözleşmesidir, iki taraf anlaşır sözleşme dökülür eğer sözleşme 3 sahıslarla paylaşılırsa bir takım sorunlar yaşarsınız.

Emre Ekrem
19-02-2014, 11:28
Peki böyle bir sözleşmenin sebebi nedir? hangi durumdan dolayı böyle bir sözleşme düzenleme gereği duymuşlar ve hangi koşullarda bu sözleşme imzalanıyor?

Eren G.
19-02-2014, 11:31
Detaylari donanimhaberde vardi oradaki bir kullaniciyla yapilmis mobildeyim suanda ekleyemiyorum.

By_HaNNibaLL
19-02-2014, 11:48
belgeyi burada vermenin nedeni nedir iki taraflı anlaşmalı sözleşme.ayrıca bu belgeyi yayınladığı için doğuş oto dava acarak 10,000 TL söke söke alır. ayrıca gecerli belge değil doğuş otonun kaşesi imzaları hiç birşeyi yok.

Abi garip geldi bana amaci nedir onu merak ettim

Yiğit G.
19-02-2014, 11:50
kaynak

DSG Şanzımanın gizli kusurlu olduğuna dair mahkeme kararı (http://forum.donanimhaber.com/m_88154445/tm.htm)

konu başlıgına ekle istersen.

rebeloghy
19-02-2014, 11:59
Premium marka imajını zedelemek için faiz lobisi oyunlarıdır bunlar...

orhan_guney
19-02-2014, 12:04
şimdi diyelimki sıfır araba aldın araba boyalı cıkdı bu nefasettir, iki taraf anlaşma yapar sözleşmeye dökülür. aracı satan bayi müşteriye iade yapar veya farklı şekillerde extra bir hizmet verir. sonrada sendne boyle bir yazı alır,olurda aracı farklı zamanda 3 bir şahıs aynı isteklerde bulunursa bu belge gösterılır.

Abi garip geldi bana amaci nedir onu merak ettim

yukarda anlattıgım gibi aynı sözleşmeden gecen ay bizde yaptık teslimat esnasında aracın camurlugu hasar aldı müşteri ile anlaşma yapıldı.

Peki böyle bir sözleşmenin sebebi nedir? hangi durumdan dolayı böyle bir sözleşme düzenleme gereği duymuşlar ve hangi koşullarda bu sözleşme imzalanıyor?

rodya
19-02-2014, 12:04
Bu millete iyi yapıyorlar. Daha da kanırtsınlar

cookies
19-02-2014, 12:11
Bu millet enteresan oldu, bayinin bile sözleşmeye koyduğu şartlara bak! (nedeni ne olursa olsun) Nelere alıştırıldık mk.. Şonra koşulsuz müşteri memnuniyeti.. Yemeyin, yedirtmeyin..

HaKo
19-02-2014, 12:16
Rezillikten başka bir şey değil , doğuş otoya zaten kıldım iyice soğudum. VAG grup kurtulsa şunlardan keşke bizi de kurtarsa.

Ers
19-02-2014, 12:24
doğuş tan ekmek alınmaz.

crazydog
19-02-2014, 12:28
İlginç valla

Berkan
19-02-2014, 12:33
tehdide bak ya

dh de konuyu açan arkadaş kimse o yazmıs

Evet hocam sorunu yaşadığımda bununla ilgili bir konu açmıştım, ancak Doğuş oto twitterde ve burada tüm yazdıklarımı ve açtığım konuları kaldırmamı istedi, aksi halde 5.000 tl değil 14.000 tl alacaklarını söylediler, bende yazdıklarımı sildim ve konuyu kapatmaları için forum yönetimine rica ettim. Forum yöneticileri konuyu biliyor, isteyen sorabilir.

güzelde bir anektod

dogus otonun grubu devletle el ele adam carpiyor, dun veya 2 gun once ayrintilarini tam hatirlamadigim detayda devletin bilmem ne guvenlik kurumu hicbir kaza vs ye neden olmamis mazdanin bir modeli hakkinda sadece sikayetlere dayanarak inceleme baslatti. tabi ki Amerika. halkimiz zaten vwe binerken s klas almis havasinda oldugundan dsg ye, -forbes dergisi "utanc verici kalitede sanziman' ifadesi kullanmistir-, laf attirmiyor.

el bombasiyla geziyor millet, zararin neresindej donseniz kardir. gecmis olsun. size yapilan tehdit sosyal ortamda sikayetini dile getiren buradan bir arkadasa yapilmis ve dogus oto hicbir kosulda degisim bedeline ortak olmayacagini soylemisti.

tuFAN
19-02-2014, 12:37
doğuşa gidiyorsun süratına bakan yok

araç almak istiyorsun herzamanki gibi sıra var hazırda araç yok 3-4 ay bekle

araç teslim ediliyor bir de böyle tehditkar bir sözleşme imzalattırıyorlarmış

ama peynir ekmek misali de araç satıyorlar demek bizim insanlara böyle muamele iyi geliyor ki alıyorlar ne de olsa ''Premium''

SOMEONESPECIAL
19-02-2014, 12:42
Sifir arabayi teslİm alirken mİ İmzalatiyorlarmiŞ bunu ?

Berkan
19-02-2014, 12:44
doğuşa gidiyorsun süratına bakan yok

araç almak istiyorsun herzamanki gibi sıra var hazırda araç yok 3-4 ay bekle

araç teslim ediliyor bir de böyle tehditkar bir sözleşme imzalattırıyorlarmış

ama peynir ekmek misali de araç satıyorlar demek bizim insanlara böyle muamele iyi geliyor ki alıyorlar ne de olsa ''Premium''

esenyurt dogusdaki en güzel ornegi zıvanadan cıkıyorum gittigimde

ayrıca en acık meali s.keni severler, seveni s.kerler :)

doğuş otomotiv'in zengin parasıyla vasıfsız avukat beslediğinin senedi.

anayasa'da kişinin hakları ve ödevleri başlıklı ikinci bölümde yer alan 26'ncı maddede diyor ki: "herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir."

türk medeni kanunu'nun 23'ncü maddesinde de diyor ki: "kimse özgürlüklerinden vazgeçemez veya onları hukuka ya da ahlâka aykırı olarak sınırlayamaz." bu ibranamenin, imzalayan taraf için bağlayıcılığı yoktur.

internete ve sair ortamlara bir şeyler yazarken kanunlar çerçevesinde ve başkalarının haklarına halel getirmeden her şeyi yazabilirisiniz.

sizin zaaflarınızdan faydalanıp her kağıt parçası imzalatanın vicdanınıza ket vurmasına izin vermek zorunda değilsiniz.

öptüm.

https://eksisozluk.com/dogus-otomotivin-musterisine-imzalattigi-belge--4245381

oguz
19-02-2014, 12:50
Merak ettıgım bır konu var marka farketmeksızın araç kusurlu ise ispatlamak için neler yapılmalı hangı yol izlenmeli ,
Burdaki konuda baska bırı dsg kusurludur dıye dava acıp kazanmıs dgus oto da basına olayı yansıtmaması ıcın bu kısıyle anlasmıs sonrakı durumda ıse adam arızalı dsg ıcın dava bıle acamamıs aracı yaptırıp dırek elden cıkarmıs ancak kamuoyuna durumu anlatmak ıstedıgınde dogus da tehdıt etmıs , ama adam hakkını aramak yerıne aracı yaptırıp hemde parasını verıp sonrasında satarak belkıde baska bırınıde sıkıntıya sokmus kı bundan da hıc bahsetmemıs , buda ayrı bır durum ,

GTCihad
19-02-2014, 12:54
Arakadaşlar bende DSG magduruyum ama burda konu farklı galiba . Anladıgım kadarıyla burada dogus oto hatayı kabul ediyor , hatanın bedelini karşı tarafla anlaşarak (bedelsiz onarım , araç değişimi v.s. şeklinde) ödüyor . Daha sonrada buna karşılık ben üstüme düşeni yaptım diyerek bunu imzalatıyor ki kanıtı olsun veya orada yazdıgı gibi sosyal medyada v.s. hakkını almasına rağmen reklam yapmasın.

karsiyakaliozi
19-02-2014, 12:55
belge bır yanada dh de biri yazmış koptum

Alo fatih
-Buyrun efendilerimin efendisi
-Yahu DH de bizim feritin arabalarını kötülüyorlar hiç bakmıyormusun
-Efendim DH bizim değil maalesef
-Bizim değil ne demek ya, bir kere sen ne dediğini biliyormusun, parayla değilmi alın o zaman

cookies
19-02-2014, 12:58
Arakadaşlar bende DSG magduruyum ama burda konu farklı galiba . Anladıgım kadarıyla burada dogus oto hatayı kabul ediyor , hatanın bedelini karşı tarafla anlaşarak (bedelsiz onarım , araç değişimi v.s. şeklinde) ödüyor . Daha sonrada buna karşılık ben üstüme düşeni yaptım diyerek bunu imzalatıyor ki kanıtı olsun veya orada yazdıgı gibi sosyal medyada v.s. hakkını almasına rağmen reklam yapmasın.

Ne fark eder ki? Ayrıca üzerine 4000tl de para vermiş..

s2k
19-02-2014, 13:24

Alo fatih
-Bizim değil ne demek ya, bir kere sen ne dediğini biliyormusun, parayla değilmi alın o zaman

ahahahahha kahkaha attım :D:D:D

Berkan
19-02-2014, 13:29
bilmeyenler için söyliyim bu duğuş grubunun Nefaset sözleşmesidir, iki taraf anlaşır sözleşme dökülür eğer sözleşme 3 sahıslarla paylaşılırsa bir takım sorunlar yaşarsınız.

1-

doğuş otomotiv'in zengin parasıyla vasıfsız avukat beslediğinin senedi.

anayasa'da kişinin hakları ve ödevleri başlıklı ikinci bölümde yer alan 26'ncı maddede diyor ki: "herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir."

türk medeni kanunu'nun 23'ncü maddesinde de diyor ki: "kimse özgürlüklerinden vazgeçemez veya onları hukuka ya da ahlâka aykırı olarak sınırlayamaz." bu ibranamenin, imzalayan taraf için bağlayıcılığı yoktur.

internete ve sair ortamlara bir şeyler yazarken kanunlar çerçevesinde ve başkalarının haklarına halel getirmeden her şeyi yazabilirisiniz.

sizin zaaflarınızdan faydalanıp her kağıt parçası imzalatanın vicdanınıza ket vurmasına izin vermek zorunda değilsiniz.

öptüm.

2-

Arkadaşlar hukukçuyum-akademisyenim.

Bu sözleşmeden hiçbir sorun çıkmaz, başınıza bir iş (dava-ihtar) gelirse bana buradan mesaj atmanız kafidir.

Tamamıyla saçmalık, rahat olun.

Evo34
19-02-2014, 13:33
Ne yapalım peki,
Honda'nın 12-14lt arası yaktıran şanzımanlarınamı(örn:Civic 1.6 AT) geçelim ? :)

darkmoon
19-02-2014, 13:33
Çok tatlı uyuyordun uyandırmaya kıyamadım parayı komidinin üstüne bırakdım.

Risendark
19-02-2014, 13:44
Ne yapalım peki,
Honda'nın 12-14lt arası yaktıran şanzımanlarınamı(örn:Civic 1.6 AT) geçelim ? :)

Abi servis köşelerinde çözüm bulamadan sürünmekten iyidir bence :)

Cimmeria
19-02-2014, 13:50

Bu belge üzerinden hiç bir şey alamaz Doğuş oto.

rodya
19-02-2014, 13:56
Adamlar jigolo olmuş. hem para veriyorsun hem de seni zikiyolar

mimarsertac
19-02-2014, 14:21
Anlayamazsınız beni en çok çeken tsi motorunun yağ yakışı, dsg'sinin bozuluşu. Hem peugeot mu alalım trimleri sakızla yapıştırılıyor, çok arıza yapıyor.

coolvtec
19-02-2014, 14:25
demokrasiye bak sen ...

ceyhun737
19-02-2014, 14:40

Alo fatih

:D:D ileri demokrasi hayatımızın her yerinde:)

ygtrn
19-02-2014, 18:09
demin bnde gördüm face te takılırken nedir aslı astarı? :)

ferroo
19-02-2014, 18:15
su vw ne zaten uyuz oluyodum ıyıce kabarmaya basladım

bkaraca
19-02-2014, 18:46
ben konuyu ilk mesajından beri okuyorum, bu arkadaşa ya 14 bin öde arabanı teslim al yada 5 bin öde internetteki yorumları sil birde imzala bakalım diyip bunu imzalatmışlar.en iyisi 6 ileri dsg idi...Çağ atlamadı 7 ileriyle neden hala inat ediyorlar anlamadım.Amerikada çoğu vw de 7ileri dsg yok opsiyonla bir kaç modelde var.birde ne alakaysa çinde 10 yıl dsg garantisi Türkiye'de 2 yıl ? diyecek o kadar çok şey var ki şimdi vw kullanan bazı arkadaşlar konuyu namus meselesi haline getiriyor sanki babaları üretiyor arabayı...Tamam güzel araçlar fln ama var işte arkadaş sorunlu bu dsg...

RafetAraç
19-02-2014, 22:17
yine rezillik yine doğuş. yazık günah bu türk halkına be kardeşim

KOSEREN
19-02-2014, 22:49
Şu doğuş ve wv ikilisine uyuz olurdum,şu olaydan sonra iyice bittiler bende.
Hoş suç o belgeyi sunan uyanıkta değil imzalayanda..
O Dsg nin vites topuzuna oturtması lazımdı onları.Adamlar bildiğin tehdit etmiş

Burak
19-02-2014, 22:55
Olayın ne olduğunu soranlar olmus, kısaca anlatayim. Aracın DSG'si bozuluyor. 14 bin masraf cikiyor. Garanti yok tabi ki. Diyorlar ki sesini çıkarma 5000 lira ver iyi niyet garantisinden tamir edelim. Eğer ki sagda solda lafını edersen 10.000 lira cezanı ödersin. Ama düşünceyi yayma özgürlüğü anayasal bir hak oldugu icin sözleşmeyle yok edilemez. Yani hukumsuz bir anlaşma. Mahkemede geçerliliği yokmus.

FATİH
19-02-2014, 22:59
gerçekse çüşşş!

beyler peki bmw borusan ve mercedes benz türk'de de böyle karaktersizlikler oluyor mudur müşterilere karşı?

fore
19-02-2014, 23:00
Adamlar bana boya ortalaması 230mikron olan sadece sağ arka kapısında 90 mikron olan sıfır araba sattı.. Sonra da hatayı kabul etmedi..
Ne yapsalar inanırım...

Evo34
20-02-2014, 11:54
DSG'nin zayıf yönleri ortada.
Bunu bilinçli hiçbir kullanıcı inkar edemez.
Nasılki Vw bir risk alıp böyle bir şanzıman ürettiyse,
aynı şekilde olumlu yönlerinden yararlanmak için bu riski alıp kullanmak isteyen kullanıcılar da mevcut.
Bu tamamen kendi tercihleri ve sorunları.

Lakin, özellikle Honda kullanıcılarının çıkıp bu durumdan nemalanmak istemelerini anlayabilmiş değilim.
Ne Honda markası yukarıdaki gibi bu riski aldı, nede kullanıcısı alıp olumlu ve ekonomi amaçlı kullanabildi.
Hala yılların otomatik şanzımanını Civic gibi bir araçta 12-14lt arası tüketim değerleri ile kullanmaya devam etti.

Bana göre bilinçli kullanıcı, sorunlu olma riskide olsa, bir yeniliği, ekonomiyi ve performansı tercih etme aşamasında haklıdır.
Diğer kullanıcı profili ise, sorunsuz ama aşırı tüketim ve heyecansız bir sürüşe razı olmaya devam etmektedir.

rodya
20-02-2014, 12:01
DSG'nin zayıf yönleri ortada.
Bunu bilinçli hiçbir kullanıcı inkar edemez.
Nasılki Vw bir risk alıp böyle bir şanzıman ürettiyse,
aynı şekilde olumlu yönlerinden yararlanmak için bu riski alıp kullanmak isteyen kullanıcılar da mevcut.
Bu tamamen kendi tercihleri ve sorunları.

Lakin, özellikle Honda kullanıcılarının çıkıp bu durumdan nemalanmak istemelerini anlayabilmiş değilim.
Ne Honda markası yukarıdaki gibi bu riski aldı, nede kullanıcısı alıp olumlu ve ekonomi amaçlı kullanabildi.
Hala yılların otomatik şanzımanını Civic gibi bir araçta 12-14lt arası tüketim değerleri ile kullanmaya devam etti.

Bana göre bilinçli kullanıcı, sorunlu olma riskide olsa, bir yeniliği, ekonomiyi ve performansı tercih etme aşamasında haklıdır.
Diğer kullanıcı profili ise, sorunsuz ama aşırı tüketim ve heyecansız bir sürüşe razı olmaya devam etmektedir.
Bilinç kişiden kişiye değişir. Elbette herkes kendisine göre mantıklı olanı seçecektir ( kimisi Dsg seçer kimisi saglamlıgı sebebiyle karadüzen) ancak bahsi geçen bir kurum.
Kurumların kafalarına göre tercih yapma lüksleri olmamalı.
Kısacası konu DSG teknolojisi vs değil. Konu malının arkasında durmak yerine, mevcut populeritesini yitirmemek için kullanıcılarına hukuğa aykırı bir sözleşme imzalatan bir kurum. Hala daha savunulabiliyor olmasını, Stockholm Sendromunun, rehine alma yerine tecavüz versiyonuna benzetiyorum ben.

Evo34
20-02-2014, 13:26
Bilinç kişiden kişiye değişir. Elbette herkes kendisine göre mantıklı olanı seçecektir ( kimisi Dsg seçer kimisi saglamlıgı sebebiyle karadüzen) ancak bahsi geçen bir kurum.
Kurumların kafalarına göre tercih yapma lüksleri olmamalı.
Kısacası konu DSG teknolojisi vs değil. Konu malının arkasında durmak yerine, mevcut populeritesini yitirmemek için kullanıcılarına hukuğa aykırı bir sözleşme imzalatan bir kurum. Hala daha savunulabiliyor olmasını, Stockholm Sendromunun, rehine alma yerine tecavüz versiyonuna benzetiyorum ben.

Hukuka aykırı sözleşme imzalatılmasına bende karşı çıkıyorum.

Fakat diğer marka kullanıcı profillerinin, kendi markalarını ön plana çıkarmak
uğruna dünya devi markalarının da kullandığı çift kavrama teknolojisini haksız yere
suçlamalarına da karşı çıkıyorum.

Vw markasının iyi niyet garantisinin, örneğin Honda'nın Civic'lerini sattıktan sonra,
buyrun garantiyi bozmayacak şekilde LPG takalım'dan bir farkı yoktur bana göre.

Bir marka şanzıman üretmiş, kullanıcı ortamına aldıktan sonra hatalar çıkmış.
Sonra demişki iyi niyet vb. bunu bir şekilde tamir edelim.

Diğer marka da yine ürettiği motor ve şanzımanı aşırı yakıt tüketiminden ötürü
demişki, benim servisimde lpg uygulaması yapalım, garantin bozulmasın vb.

Yukarıdaki iki durumda bana göre Hata Yoğunluğu içerisinde değerlendirilecek
durumlardır.

yusufvozkan
20-02-2014, 13:34
Firmanın kaşe ve imzası olmadığı için bu belge gerçekse dahi bu adamı öttürebilirler.

RSBurak
20-02-2014, 13:37
bizim 15 yaşında arabamız şanzıman kırdı diye markaya etmediğimiz küfür kalmıyor adamlar sıfır arabanın şanzımanına 5000Tl istiyor çok ilginç gerçekten.

Berkan
20-02-2014, 13:41

uğruna dünya devi markalarının da kullandığı çift kavrama teknolojisini haksız yere

Vw markasının iyi niyet garantisinin, örneğin Honda'nın Civic'lerini sattıktan sonra,

durumlardır.

honda-hyundai-chevrolet gibi markalar Tr de 5-6 yıl garanti verebilmeye devam ediyor Lpg ile sorumlulğu alıyormu alıyor .

Tr'de niye itin g.tune sokuyo kullanıcıyı yoluncak kaz gibi görüyor yada deneme tahtaları biziz. kiminden bedavaya kiminden 100 lira kimiden bin tl kiminden 5-10 bin tl istiyor olan arıza belli baslı zaten..yada cinde 10 sene verebiliyor garantiyi çatır çatır. amerikada cogunda 6 ileri otomatik var .beetle, tiguan, jetta, golf, passatta dsg secenegi yok hatta golf 7 komple yok. tourege geçtinmi 8 ileriyi kondurmuşlar .2.0tsi cc ve gti eos hariç dsg yok niye :soru:

SiMaO
20-02-2014, 13:52
esenyurt dogusdaki en güzel ornegi zıvanadan cıkıyorum gittigimde

ayrıca en acık meali s.keni severler, seveni s.kerler :)

Bende tam tersi esenyurt doğuştan memnunum. :o
Araç aldık ne alırken sıkıntı çıktı ne de aldıktan sonra. :) hatta 1 hafta içinde teslim aldı şansa araç vardı ellerinde :)

pcvirus
20-02-2014, 18:14

durumlardır.

adamın arabası rehin kalmış hocam orda
ne demek yaa
arabaya ihtiyacından dolayı kabul etmiş 5000 lik teklifi
yoksa mahkemeye verse çatır çatır yaptırırdı istediğini
burda ki ayıp
adama susması için belge imzalatmaları
yani böyle bir kusur varsa sağda solda kusurumuzu belli etme demeye getiriyor marka
bunun kabul edilecek hiçbi tarafı yok bence

Tugral
20-02-2014, 23:45
o sözleşmeye imza atmaya korkan varsa getirsin ben atayım. O sözleşmeyle 10 bin kaptıracağına inanan var mı? Böyle kolay mı ya.. Hukuki bir geçerliliği yok

bahadırtelli
20-02-2014, 23:56
Benimde dsg 3 kere arıza verdi garantiyi uzatmadılar garantisi dolmak üzereyken beyfendilere sordum araba daha 40 bin km yok dsg bi daha arıza çıkarırsa ne olacak diye
Hemen izah ettiler "iyi niyet" garantisini ertesi hafta adamların niyetinin ne kadar iyi olduğunu bildiğimden arabamı sattım :)

Enes-x
20-02-2014, 23:58
Tırstırmayın beyler

Octane
21-02-2014, 07:35
Hala daha vw grubunu savunanlar var, inanamiyorum. Bu kadar aptal bir araci nasil sevebilirsiniz? O muazzam dediginiz doppelkupplungsgetriebe dediginiz sanzimanin cöpten bir farki yok. Toyota yokusta geri kactiginda sanziman yapamamislar olur, vag grup kactiginda ama bu manuelin otomatiklestirilmis versiyonu o yuzden dersiniz. Renaultun ic mekani soyulur abi fransiz arabasi dandik dersiniz, ben hayatimda soyulmamis tuslu vw gormedim sira ona gelince nedense ses cikmaz. 400-500 tl ye 10-40 motor yagini dayarlar hic sesiniz cikmaz. Ekonomi amacli tsi motorunuz yag yakar 12 lt yakar hic sesiniz cikmaz. Duduklenmekten mi hoslaniyorsunuz ben anlamiyorum...

Throttle
21-02-2014, 08:01
yazık böyle bir servis olmaz olsun iyice soğudum vw den rezillik böyle marka olmaz olsun

ahk
21-02-2014, 08:10
Burda hukuka aykırı hiçbirşey yok sıfır araba alırsın sorun çıkarsa firmaya iade veya zararın karşılanmasını istersin ve aranızda sözleşme yaparsın.

Benimde bi aracımda sıfır aldığımda bayiinin kapısından çıkarken arıza lambası yaktı (250 TL'lik bir ateşleme parçası yüzünden) ben aracın sıfır olduğunu ve tamir ettirmek istemediğimi söyledim bunun üstüne firma ile aramızda anlaşıp aracı almayı kabul ettim ve aramızda bir protokol imzaladık.

Sonuçta karşı taraftan bişeyler alıyorsun ve karşı tarafta haklı olarak senin sorununu senin istediğin şekilde çözdüm bu yüzden bu sorundan dolayı başım daha fazla ağrımasın deme hakkına sahip.

Burda da büyük ihtimal karşı tarafa 10.000TL ödeme veya indirim yapılmış ve karşılığında da olay duyulursa para geri istenmiş.

PD130
21-02-2014, 11:58
Doğru ise doğuş işin iyice bokunu çıkarmış

merttepe
21-02-2014, 12:08
Volkswagenden memnun kalmamak mahkeme kararı ile yasaklanmış. En büyük volkswagen herkez alsın. kapısı çok sağlam. Çok pis teknolojik, alman sonuçta.
http://1.bp.blogspot.com/-P5k__D0VE_k/TYkPqinPRfI/AAAAAAAAALo/fPJwgTs1c3o/s400/15747_229507185920_639705920_4688588_1182845_n.jpg

FATİH
21-02-2014, 12:26
hani messi'nin seveni kadar nefret edeni de vardır ya. aynı şekilde ronaldo'nun...

vw'nin de ne kadar seveni varsa, bir o kadar da nefret edeni var bu dünyada.

Berkan
21-02-2014, 13:05
vw kötü degil destansıda degil opelden hallice .baska konuda yazdım abd de passat golf beetle jetta da dsg secenegi yok...cinde 10yıl dsg garanti var. pazarlama pardon çakma taktikleri güzel sıra var alsana boş .Türkiyede boş beleşler geliyor denemelikler geliyor heralde bizde atlıyorz

darkmoon
21-02-2014, 21:53
vw bildiğin halk arabası. zaten markanın anlamı da bu..

volks=halk wagen=araba ...

markanın kendisinin bile kendine halk arabası ismi koymuşken ve zaten premium sınıfda aynı grubun audi porsche gibi markaları varken hala inatla bu araçları gözünde değerinden fazla büyütmek garip geliyor.. kraldan çok kralcılık yapanlara anlam veremiyorum..

Bildiğin almanyada bizdeki tofaş misali araçlar bunlar.. onların tofaşı birnevi..

FATİH
21-02-2014, 22:42
geçen arkadaşlarla bi muhabbette geçti vw olayı. eleman dedi ki "milletin ısrarla vw'ye binmesi, her seçimde bu hükümete oy verilmesi gibi birşey."

düşündüm de aynen öyle dedim kendi kendime. tamam çalışıyor ama götürüyor da...

canozyavuz
21-02-2014, 22:56
Bende algıda seçicilik mi oldu bilmiyorum ama son zamanlarda Doğuş hakkındaki davalar, kullanıcı şikayetleri havada uçuşuyor. Bizler de elimiz yüreğimizde DSG ne zaman sorun çıkartıcak diye bekliyoruz maalesef. Şahsen ilk bakımımı hediye olduğu için Doğuş'ta yaptırmıştım ama bundan sonra Aydoğanlar'a gidicem.