PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Egzoz Dumanı Sorunu

ege_c
06-09-2013, 01:07
Merhaba,

Aracim 2005 Corsa C Cdti..

***** 8 yasinda araba,yasiyla da dogru orantili km si olunca zaman zaman siyah egzoz dumani goruntusu olusuyor..Atılan dumanin zamanla arka tampon ve bagaj kapagi uzerinde ince bir is tabakasi oluşturduğuna dikkat ettim.Suyla,sabunla vs çıkmıyor maalesef.. Google da arastirmadigim kelime kalmadı,ayni dertten muzdarip bir vatandas bulamıyorum..Detayli temizlige verdim,geçici bir cozum oldu..Sonra Carpex Yogun Cizik Giderici ürününü denedim.Bez yardimi ve dairesel hareketlerle yedirerek siyah is tabakasini sokuyorum.Yaptigim km ye gore bu beni 2-3 hafta goturuyor.Urunle alakasi olmayan kullanimimi,bu sacma kesifimden beri bugun 4.kez uygulamis bulunmaktayim.Fakat artik gina geldi.Egzoz ucunu asagi baktirdim,boya korumadir vs yaptirdim yok.Ben ne yapayım,nerelere gideyim?

berkay_aydin
06-09-2013, 01:09
Araçta yazılım var mı ? duman atması normal değil, turbo basıncını bir ölçtürün orda bir sıkıntı olabilir, sürekli alt devir kullanıyorsanızda olabilir..

Oznsrl
06-09-2013, 01:14
bu kadar duman hiç hayra alamet değil pompada yada enjektörlerde sıkıntı olabilir

ege_c
06-09-2013, 01:27
Yazılım yok.Bahsettigim duman da normal değerlerde.Kisa sureli..Yogun degil ama sık. Cok yol yapmamin bir etkisi var midir sizce ? Bu aracla 5. ayim,17 bini dolduruyorum..Bos gunlerimde sikintisi olmasa da opel ozel servisinde her tarafına bakiliyor.Dumani defalarca sordum,turboya bakildi.Yasina kmsine gore normal oldugu soylendi.Bilemiyorum..

Oznsrl
06-09-2013, 01:30
duman normalde kurum yaptırıcak kadar olması garip yakıtı nerden alıyosun

ege_c
06-09-2013, 01:31
Pompa ve enjektorler hakkinda bir fikrim yok.Farkli illerde iyi ustalara gosterdim,araci surdurdum bile islerinden alikoyup belki sürüş esnasinda dikkatini ceken bisey olur diye..Maalesef..

ege_c
06-09-2013, 01:33
bu kadar duman hiç hayra alamet değil pompada yada enjektörlerde sıkıntı olabilir

Shell Gtl+

Kadyr
06-09-2013, 05:13
Egr ye falan baktirin bence aracta kurum var.yada wurth katki al devirli kullan sonra umarim gecicektir.

ege_c
06-09-2013, 10:53
Egr ye falan baktirin bence aracta kurum var.yada wurth katki al devirli kullan sonra umarim gecicektir.

Evet egzoz ucu da kurum icinde.Onu yazmamisim,siz soyleyince farkettim.Bu nedir,normal midir ? Ne yapilmali?

Gorus ve onerilerinizi belirttiniz..Net bir sonuc cikaramiyorum.Gorunurde bir problem yok.Boyle mi tecrube yasayan var mi baska?

ege_c
06-09-2013, 14:56
Arkadaslar,pompa turbo ve katolizore baktirdim farkli yerlerde bugun.Mekanik bir problemi buyuk ihtimal yok.Katolizorun ici kurum dolmus,degismesi gerek 150 tl dendi.Ama dumani kesecegi garanti degil.Aracin bir sikintisi yok.Usta bana 70bin de cliolar geliyor is icinde ama 400binde ticari de geliyor piril piril,aractan araca degisiyor,bir problemi yok 150 tl verip dumani kesemeyebilirsin de,sil sil kullan,risk alma dedi.Zaten cekis kaybi falan da yok yazilimsiz 1.3 motorla 190lari goruyorum asilinca.Ne yapalim,var mi baska fikriniz?

Type-Rdinc
06-09-2013, 17:23
abi katalizorun içi temizleniyodu galiba değişmesine gerek olmayabilir ama yinede bilenler yorum yaparlar.

Oznsrl
06-09-2013, 18:28
150 tl ye katalizör değişmiodr söküp içini temizliodr bnce kat o kadar ucuz bişey değil çıkması bile daha çk para eder

ege_c
07-09-2013, 23:47
Değişim yapacağını söyledi,isteğim üzerine değişim yapacağı katalizörü de gösterdi.Şimdi bakıyorum fiyatlara,haklısınız,pahalı bir parça.Ben mi yanlış anladım acaba..

Bugün Bauhaus'a biten Turtle larımın yenilerini almak için gittim.Reyonu incelerken de 2 personelle bu problemin üzerine konuştuk biraz,sorunumu tamamen anladığından emin olduktan sonra bir ürün gösterdi bana,kırmızı renkte ufak bir tüp,20 tl bir fiyatı var.Aşağıya linki ve görseli ekledim..Kendi aracında da denediğini,bunu kesinlikle önerdiğini ve dumanı keseceğini söyledi.

Arkadaşın söylediği,En iyi sonuçlar için depo boş veya boşa çok yakınken tüp depoya boşaltılmalı ve depo fullenmeli.1 tam depo devirli tüketilmeli.

http://k1309.hizliresim.com/1f/8/sfh2y.png (http://bit.ly/c25MCx)

5180 Diesel Ruß-Stop (http://www.liquimoly.com.tr/index.php?option=com_k2&view=item&id=146:5180-diesel-ru%C3%9F-stop&Itemid=626)

Aldık bakalım,yarın depoyu minimuma indirip,ürünü denemek için fullleyeceğim.Takip eden arkadaşlar illaki vardır forumdan ya da forum dışı Google'dan gelen misafirler..Gelişmeleri yazarım..

Kadyr
08-09-2013, 09:22
Depoyu min indirmene gerek yok.depo dolu iken koy gitsin Zaten calkalanicak.birazda devirli kullan

ege_c
15-09-2013, 23:39
Arkadaslar,abiler bir guncel cekeyim.Yukarda bahsettigim katkiyi bosa yakin depoya koyduktan sonra shell nitro+ ile fulledim.Devirli kullanima dikkat edemedim maalesef cok fazla.Bursa-Istanbul git gel ve sehirici kullanimlarimla 1 depoyu tukettim.Daha dogrusu tuketmeye yakin, biten sampuana su ekleyip calkalama misali kalan az yakita da yarim depo aldim.9 gun olmus,simdiye coktan tampon altini is kaplamis,bagaj kapagina da goz kirpmis olmasi lazimdi.Dilimi isirayim,cok sukur sasirtici derecede piril piril.Tabii suan tertemiz olmasi ,bir daha olmayacagi anlamina gelmiyor.En iyi sonuc icin 2-3 kere tekrarlamam gerekiyor en az.Bu konuda sikinti yasayanlara tavsiye ediyorum..