Orijinalini görmek için tıklayınız : Fare problemi yardım ?
Arkadaslar is yerimde fare sıkıntım var ilaclamada yapiyoruz ama ara ara ciddi anlamda artiyor fareler, kedi beslesem buna çözüm olur mu veya başka bi öneri sunacak bu konuda tecrübesi olan var mi ?
arsenikli
03-09-2013, 09:03
Kedi bence mantıklı bi çözüm
boosted_pug
03-09-2013, 09:59
Dostum bu işlerle ilgilenen profesyonel firmalar var onlarla irtibata geçebilirsin benim eski çalıştığım yerdede hem fare hemde kalorifer böceği sıkıntısı vardı fareler için kapan ve saklandıgı yerde ölüp çevresindekileride öldüren şırınga içinde çikolata tarzında bi zehir sıktılar heryere böcek içinde binayı gaz doldurup iki gün felan girmedik geldiğimizde sonuç inanılmazdı hertaraf ceset doluydu
Anlaşma yaparsan zaten firmalar periyodik olarak geliyolar birdaha sıkıntı yaşamazsın tavsiye ederim
bi ara bi ilaç almıstık yuvarlak şeklınde o ilaç cok etkılıydı adını hatırlamıyorum ama ogrenırsem sıze ıletırım abi
Direk yapışkan kullan üzerinede fındık peynir koy kökten çözüm hepsi kene gibi yapışır üzerine
ademsezer
03-09-2013, 11:22
bi şirket bizim işi çözdü bi gaz sıktılar 400 mt depo ya 1,5 gün girmedik sonuç
gerilla leşleri:D
http://i.imgur.com/d3zoelgl.jpg (http://imgur.com/d3zoelg)
puahahahha :D :D :D
Bulut Y.
03-09-2013, 11:37
Sağ baştan ikiyle üçüncünün maşallahı var adem abi bunlar beyin takımıymış galiba :D:D
mert_can 41
03-09-2013, 11:40
Abi fareler fazlaysa kedi çözüm olmaz bide şimdiki kediler yeteneksiz bizim eski evin bahçesinde 4 tane kedi olmasına ragmen arabanın motoruna sızıp kablosunu kemirmişti en iyisi yemekli fare kapanları veya kökten çözüm ilaçlama başka türlü başa çıkılmıyo benim hayvan düşmanı köpeğimle bile aynı evde kaç yıl yaşadıysa bulduğumda kedi boyutuna gelmişti :D
elfarenin hangi cins olduğu önemli :)
Tarla faresi mi yoksa lağım faresi mi?
Tarla faresi ise yapışkan kullanabilirsiniz.
Ama lağım faresi (sıçan) ise buğday ile kireci karıştırın bir kağıdın üstüne koyun. Kireç midede donduğu için yarım saat sonra ölür. Eğer leşi bulamazsanız kokudan durulmaz o ayrı :)
Bu arada hazırlayacağınız tüm tip kapan ve tuzaklar için elinize eldiven akın. Zira fareler sandığınızdan akıllıdır..
ademsezer
03-09-2013, 11:52
sıçanlar çok zekidir senede 8 kez çifleşir tek seferde 13 taneye kadar doğurabilir.zehirle yakalanmaları çok zordur . şüphelendikleri her şeye önce yaşlıları gider:D
Nasıl çözüm bulursunuz bilmiyorum ama yapışkanı kullanmayın lütfen rica ediyorum...
Ne olursa olsun oda bir canlı aç ve susuz bi şekilde orada ölmesi vicdansızca geliyor bana, kendinizi onun yerine koyabilirsiniz durumu anlamak pekde güç olmayacaktır...
ademsezer
03-09-2013, 11:57
Nasıl çözüm bulursunuz bilmiyorum ama yapışkanı kullanmayın lütfen rica ediyorum...
Ne olursa olsun oda bir canlı aç ve susuz bi şekilde orada ölmesi vicdansızca geliyor bana, kendinizi onun yerine koyabilirsiniz durumu anlamak pekde güç olmayacaktır...
werdi zararları gördükçe elinden gelse daha ne işkenceler yaparsın:)
ontheair
03-09-2013, 11:58
Eczanelerde zehirli buğday satılıyor. En temizi o. Yuvasında öldürüyor ve kokusunu siz duymuyorsunuz.
İnsan kulağının duyamayacağı frenkansta yayın yapan elektronik cihazlar var. Ama işgörmesi için sadece dört duvar olması gerekiyormuş. Kolon, makine vs gibi şeyler ses dalgalarının yayılmasına engel olup işlevselliğini düşüyormuş.
Kedi ise bilindiğinin aksine fare avında çok başarılı değil. Eğer köpek besleme imkânınız varsa daha etkili bir çözüm olabilir.
Daha radikal bir çözüm olaraksa yılan beslemeyi düşünebilirsiniz :D
Fareler iş yerine nereden ne şekilde giriyorsa en başta onun önüne geçmelisin.Yoksa fareleri öldürünce bir zaman sonra yenileri yine gelecektir.
bende kedilerden şikayetçiyim arabayı tertemiz bahçeye getiriyorum
hep benim aracın üzerindeler
gece sesleri ayrı işkence
karabiber sarımsak naftalin fln yazmışlar var mı önerisi olan
Fareler iş yerine nereden ne şekilde giriyorsa en başta onun önüne geçmelisin.Yoksa fareleri öldürünce bir zaman sonra yenileri yine gelecektir.
En buyuk derdimde bu zaten zehir kullandik bi sure ortadan kayboluyorlar daha dogrusu kucuk olanlar kayboluyor aradan bi sure gectikten sonra yine ayni zehir guzel bi cozum ama is yerinin icinde olunce kokusundan durulmuyor oldugu yeri bulmak ise basli basina bi dert. Şu gaz sıkma olayini hic denemedim ama hemen arastiracagim en azindan şu buyukler olse diğerlerini bi sekilde zehir yada yapiskanla hallediyoruz.
Yapiskan kullanmayin demis bi arkadas tamam haklisinin o da bi can ama benim sagligima tehdit olusturuyorsa yapacak birsey yok.
Gerçi yapiskanda cok bi cozum olmuyor ozellikle sıcanlara bildigin raki sofrasi kuruyoruz adama yiyip hidiyor sabah geldigimizde silip supurmus oluyor geriye kalan sadece bi kac tuy :)
Herkeze tesekkur ederim farkli deneyimi olan yazarsa sevinirim en yakin zamanda da şu gazla imha olayini deneyecegim insallah cozum olur
gokhankenar
03-09-2013, 17:42
Lanet olası hayvan ya :( . Genel ilaçlama en etklili yöntemdir ;)
fare de sağlık ve maddi kayba yol aciyorsa zararlı hayvan durumuna gelir. Kedi de , nakteri de mikrop da aynı şekilde.
Kedilere gösterilen hoşgörüyü fareler de hakediyor. Gene motorsikletin uzerine sperm fiskirtip, iseyip bir de minderini yirtmislar.
sweatcaptain
03-09-2013, 22:15
dukkanın boyutu alanı ne kadar belırtırsneız sıze ona gore bır ılac tavsıye edecegım ? acık alanmı kapalı alanmı depomu kac katlı?
individual
03-09-2013, 22:50
Ne kadar zehir koysanızda önüne geçemezsiniz.Nede olsa çok çabuk çiftleşip çoğalan bir canlı.Size tavsiyem sadece bu farelerin geldiği yeri tespit edip kapatmanız yoksa zehir biter fare bitmez.
tecrübeye sabittir.
dukkanın boyutu alanı ne kadar belırtırsneız sıze ona gore bır ılac tavsıye edecegım ? acık alanmı kapalı alanmı depomu kac katlı?
üç kat iş yeri en alt kat magaza ki kat da yukarıda depo var toplam üç kat taban alanı 350 metre kare her katın kapalı alan hepsi tavsiyenizi bekliyorum
Ne kadar zehir koysanızda önüne geçemezsiniz.Nede olsa çok çabuk çiftleşip çoğalan bir canlı.Size tavsiyem sadece bu farelerin geldiği yeri tespit edip kapatmanız yoksa zehir biter fare bitmez.
tecrübeye sabittir.
üstadım haklısınız ama sanayi ortamı girecek delik fazlasıyla var catılarda dahı dolaşıyor mılletın elbet gırecek bı delık bulur cok zor bı mevzu gıecegı yerı bulmam :o
matthardy
05-09-2013, 19:30
" doğal " bir yöntem bulun.
her canlının yaşama hakkı vardır.
" doğal " bir yöntem bulun.
her canlının yaşama hakkı vardır.
o zaman adam yılanları salsın binaya sonrada başlık açsın yılanlardan sıkıntım var :D
coastguard
05-09-2013, 21:41
Eğer ki hemen gaz olayına girmeyecekseniz ben onu yapana kadar size bir çözüm getireyim .
Raid'in fareler için eczane yada migroslarda satılan 7-8 tllik balık yemi büyüklüğünde pembe kapsül olanları var biz bahçede ki fareleri öyle kuruttuk zaten yere döktüğünde kapsüller görülüyor anlıyorsun farenin yiyip yemediğini ama leşleri biz bahçede olduğumuz için kolay atıldı ama sizin iş yerinde sotelere saklanıp orada ölürse kokusu sizin için problem olabilir
Kedi cinsine göre çözüm olur. Tekir denen cins genelde sever kovalasın yakalasın. Yerinde pek durabilen bir cins değildir. Sarı alırsanız kısmen tembel olur mesela...
Bende tekir var 15 yıldır. Evde sinek dahi yok:D
Şaka bir yana gençken hava uçan sineği yakalayıp yerdi ki böcek vs çocuk oyuncağı. Camın hisazında dışarıda uçan güvercini avlamışlığı var. Zıpkın gibi sıçrayış ani 4 ayak aynı hizada pervazda duruş ve uzanıp ağzı ile kuşu kafadan yakalayış:)
Bunlar olurken ben kedi intihar etti sandım:D Ev 4. katta:)
Fare kendi için tehlike arz eden mekana girmez..Mekanda besleyeceğiniz tembel huylu olmayan 2 kedi çözüm olur :)
sweatcaptain
06-09-2013, 00:05
kardesım senın tek ılacın IMPERATOR dıye bır ılac zıraı ılac satan bır cok yerde var her kata ayrı ılaclama yapmalısın...ve her katın havalandırmasını kesmen yada en aza ındırmen gerek...eger kendınız yapabılırsenız 2 lıtre suya 1 cay bardagı ( ml olarak tam hatırlamıyorum olcusunu) karıstırman gerek kesınlıkle koruyucu elbısen yoksa sen kalkısma ılaclamaya ( maske gozluk ) anlas bı fırma ıle o ılacı ver onlara...mın 1 gun kesınlınle acılmamalı ortam tamamen oksıjen temasında gaz hale gecmekte ve zehırlenme vakası da gorulmustur.
unutma eger farelerın kaynagı sadece ıcerde ıse yanı daha onceden bıtane gırmıs ve ıcerde cogalmıssa %90 bıter bu ıs ancak devamlı dısarı ıle baglantı varsa hıc bır sey yaramaz aynı yoldan ılacı hıssedınce kacacaklardır...
yazan prof. dr zıraat muh. amcamdır...(ısmının yazılmasını ıstemedı)
umarım bır nebze yardımcı olmusumdur...
kardesım senın tek ılacın IMPERATOR dıye bır ılac zıraı ılac satan bır cok yerde var her kata ayrı ılaclama yapmalısın...ve her katın havalandırmasını kesmen yada en aza ındırmen gerek...eger kendınız yapabılırsenız 2 lıtre suya 1 cay bardagı ( ml olarak tam hatırlamıyorum olcusunu) karıstırman gerek kesınlıkle koruyucu elbısen yoksa sen kalkısma ılaclamaya ( maske gozluk ) anlas bı fırma ıle o ılacı ver onlara...mın 1 gun kesınlınle acılmamalı ortam tamamen oksıjen temasında gaz hale gecmekte ve zehırlenme vakası da gorulmustur.
unutma eger farelerın kaynagı sadece ıcerde ıse yanı daha onceden bıtane gırmıs ve ıcerde cogalmıssa %90 bıter bu ıs ancak devamlı dısarı ıle baglantı varsa hıc bır sey yaramaz aynı yoldan ılacı hıssedınce kacacaklardır...
yazan prof. dr zıraat muh. amcamdır...(ısmının yazılmasını ıstemedı)
umarım bır nebze yardımcı olmusumdur...
eyvallah ilgin için cumartesi ilaclamayı yaparım ilacı bulursam pazar zaten iş yok kapalı kalır kımsede zarar gormez inşallah. bu da çözüm olmazsa artık kedi besleyecegim başka çare yok gibi
Kedi cinsine göre çözüm olur. Tekir denen cins genelde sever kovalasın yakalasın. Yerinde pek durabilen bir cins değildir. Sarı alırsanız kısmen tembel olur mesela...
Bende tekir var 15 yıldır. Evde sinek dahi yok:D
Şaka bir yana gençken hava uçan sineği yakalayıp yerdi ki böcek vs çocuk oyuncağı. Camın hisazında dışarıda uçan güvercini avlamışlığı var. Zıpkın gibi sıçrayış ani 4 ayak aynı hizada pervazda duruş ve uzanıp ağzı ile kuşu kafadan yakalayış:)
Bunlar olurken ben kedi intihar etti sandım:D Ev 4. katta:)
eger ilaçlama sorunu çözmezse kedi alacagım pek sevmem kediyi ama sevecegiz artık :)
kediler sıkıntılı hayvanlar yukseklık konusunda yıllar once evın catısına cıkmış yavru kedı 3 katlı bına ınleyıp duruyor cıktım şunu aşagı ındıreyım bellıkı ınemıyor dıye tam alacagım aşagı atladı 3. kattan bı kac sn aptallaştı sonra tabana kuvvet yok oldu ortadan :) nasıl bi süspansiyon sistemi varsa artık :)
crazydog
06-09-2013, 09:13
Peki ya fare böyle psikopatsa :D
Kedi kovalayan fare - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=fO4cefxjoKA)
Sağdan 3. iyimiş adam yer lan o :D
böyle fareye zehirde birşey yapmaz heralde :D :D
crazydog
06-09-2013, 10:17
böyle fareye zehirde birşey yapmaz heralde :D :D
Zehirle mutasyona uğrar splinter usta olur o :D:D
Kedi bu iş için en sevimli çözümdür.
mert_can 41
06-09-2013, 12:00
Bu bence zehri 70 lik niyetine içer bitirir sadece kafası güzel olur :D konu hakkında köpek önerilmiş ama köpek gerçekten işe yaramıyo davranışlarından farenin varlığnı belli eder ama bir şey yapmaz benim köpeğim tam bir hayvan katiliydi fare evde köpeğin bulunduğu alanlarda cirit atmış hiç bir şey yapmamış köpek anca taşınırken artık kaçamıcak kadar şişman olduğunu görünce taşımacılarla sopayla daldık fareye :D
peki bu isyerini komple ilacladıktan sonra yine gidip yuvalarında ölürlerse nasıl buluyorlar :D ortalık les gibi kokar :/