Orijinalini görmek için tıklayınız : w115 hakkında bilgi
Merhaba,
Bir arkadaşım tam bir w115 aşığı, bu aralar ona bakıyoruz bi tane. İlandaki aracı bulduk ama sizin görüşünüzü almak istedim.
Hangisi iyidir 200-230.4-230.6? En çok tutulanı hangisidir? Alırken dikkat etmemiz gereken bir yeri var mıdır.
İlan bu:
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-bankacidan-hastasindan-satilik-200-mercedes-135902702/detay?showViewPreferences=false)
Sizin önereceğiniz bu fiyatlara w115 var mı?
Çok soru sordum ama kusura bakmayın:)
mannerboy
02-09-2013, 23:48
230,4 ler çok tutulur.5 ileri şanzıman yapılırsa gayet seri olurlar amerikan tampon vs vs bulursan daha iyi olur.70 li yılların aracı genelde götleri düşer arka çamurluk çürüdüğünden götü düşük olmasın yeter gerisi tami,rat tadilat gerektiren işler 10 harcarsın 10 numara olur 5 harcarsın 5 numara olur eski arabanın iyisi kötüsü olmaz bakımlısı olur
Mert Ali
03-09-2013, 00:08
Benimde üzerinde durduğum bir konu. babamda gençliğinde 200d ve 230.6 sahipliği yaşamış birisi olarak takıldığım yerde ona soru sorarım.
bana anlattıklarına bakarsam;
230.4 ve 230.6 çok tutulan model.
230.6 nın verdiği keyfi hiçbiri veremez. ve 230.6 lar w114 diye geçer.
Dışarıda fazla kaderine terk etmeyin,çabuk çürür.
Dizel olanlarına pek yanaşmayın motoru kısa ömürlüdür.
Difransiyel ötüyormu bir bak,kaldır altını bir yokla çürük çarık var mı
Şase numarasını kontrol et,zamanında change yapılan çok w115 vardı.
Benimde alıp toplama niyetim var,köyde dayımda 1973 200 var. kırmızı renk,içi bej. düz vites sunroof'lu. 1990 senesinden beri onda,6 yıldır yatıyor.
Konu açılmışkende yazayım. köyde babamın ardiyeye koyduğu 115 kasa kullanılmamış nikelajlarını anneannemin çingen hurdacılarına vermesi ise beni kahreden başka bir unsurdur. :)
Çok mu dağıttım konuyu ? :)
erdem325
03-09-2013, 00:19
Benimde üzerinde durduğum bir konu. babamda gençliğinde 200d ve 230.6 sahipliği yaşamış birisi olarak takıldığım yerde ona soru sorarım.
Benimde alıp toplama niyetim var,köyde dayımda 1973 200 var. kırmızı renk,içi bej. düz vites sunroof'lu. 1990 senesinden beri onda,6 yıldır yatıyor.
Konu açılmışkende yazayım. köyde babamın ardiyeye koyduğu 115 kasa kullanılmamış nikelajlarını anneannemin çingen hurdacılarına vermesi ise beni kahreden başka bir unsurdur. :)
dizel hakkinda alakasiz bi bilgi olmus bu..
91 yilindan beridir babam diesel w115 kullaniyor..
aksine inanilmaz uzun omurludur o motorlar..
Siteden Kadirsa nikli arkadaşın çok temiz w115 var. Şu aralar balayında siteyle ilgilenemeyebilir ama satmayı düşünüyordu. O aracı incelemeden bu kasa bir araç alma bence. Temizlikte 10 numaradır
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/37363_409813993903_735369_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/37363_409814003903_1619486_n.jpg
230,4 ler çok tutulur.5 ileri şanzıman yapılırsa gayet seri olurlar amerikan tampon vs vs bulursan daha iyi olur.70 li yılların aracı genelde götleri düşer arka çamurluk çürüdüğünden götü düşük olmasın yeter gerisi tami,rat tadilat gerektiren işler 10 harcarsın 10 numara olur 5 harcarsın 5 numara olur eski arabanın iyisi kötüsü olmaz bakımlısı olur
Evet onların tutulduğunu öğrendim 200 ler yakıtı az ama gitmez 230.6 lar gider ama çok yakar. 230.4 ideal. Amerikan tampon zor bulunuyormuş cidden. *** düşme mevzusuna dikkat etmek gerek öyleyse. Peki 6-7 bin civarı biraz daha dökük bişeyler alıp kendi mi toplasın yoksa 10 bin civarı daha düzgün bişeyler mi almalı sizce?
Teşekkürler kardeşim, dikkat ederim dediklerine. 35-40 yaşında sonuçta paslanma normal. En düzgününü almaya çalışırız artık.
Ananeye tebrikler :) Araçta kemik direksiyon varsa ona da biz talip olabiliriz :D
Siteden Kadirsa nikli arkadaşın çok temiz w115 var. Şu aralar balayında siteyle ilgilenemeyebilir ama satmayı düşünüyordu. O aracı incelemeden bu kasa bir araç alma bence. Temizlikte 10 numaradır
Teşekkürler, çok acele yok zaten iletişime geçelim.
mannerboy
03-09-2013, 13:57
Çevren varsa yada meraklıysan kendin toplamak bi başkadır çünkü bu araçların kaporta ve döşeme konusunda fazla detayı yok.5 ileri şanzıman fiyatı ortalama 2 bi tldir havzası kesilir çubuklar kollar herşey değişir zamanında 4-5 araca uyguladı bizim usta.aracın dünyası değişiyor sollamaya falan çıkabiliyosun :) amerikan tampon zor olsada bulunur kemik direksiyon 400 tl civarında mutlaka sunrooflu olsunj keyif açısından klimalı bulursan tadından yenmez.çevremde çok temiz 115 ler var fantezi amaçlı biniyolar std halde
Anladim araci arkadasima bakiyoruz ama biraz toparlanmis bisey almak daha makul gorundu bize, sonra ufak tefek eksikleri zaten yapilir. Sunroofta su kacirma olaylari filan dusundurdu acikcasi. 5 ileri sanziman daha sonra dusunulecek sanirim ama uzun soluklu binmek istiyor eksikligini hisseder oda.
Ilk is duzgun bi tane bulmak, antalyadaki 115 sahibine PM attim, degerlendirecegiz.
mannerboy
03-09-2013, 14:18
esas fantezi kasa 108 dir ama mercedesin ilk class araçlarından olduğundan parçası bulunmuyor vede ön arka takım işi acayip dertlidir
Hakan Burak
03-09-2013, 14:47
115 kasa iyidir iyi olmasına da, Düzgünü olacak. Arkadaşın dediği gibi arka taraf düşmüş olmayacak. Tam keyif aracıdır. Bende yeşil renk vardı çok güzeldi, Adamlar fabrika çıkışı orijinal yeşil renk park ampulü takmışlar, çok güzel duruyordu. Ama 2 kez şanzıman değiştirdim yine de yüksek devirlerde vites değiştirirken cartlama, ses çıkartma olayını çözememiştim. Belkide 4 ileri şanzımanın kronik sorunudur.
Siteden Emre satıyor. İlginizi çekerse ilan linki >
http://www.techturkey.com/forum/otomobiller/159588-mercedes-w115-air-suspansiyon-masrafsiz.html
CasabLanca
03-09-2013, 16:03
şu bloğa gözat faydalı bilgiler var
Mercedes W115-114 kasa klasikler. - speeder - Blogcu.com (http://speeder.blogcu.com/mercedes-w115-114-kasa-klasikler/8927707)
Bu tür eski mercedesleri gösteren en önemli unsur bence kemik direksiyondur.Hem düzgün hatlara sahip ve kemik direksiyonlu olanını bulursan hiç düşünme
esas fantezi kasa 108 dir ama mercedesin ilk class araçlarından olduğundan parçası bulunmuyor vede ön arka takım işi acayip dertlidir
108 artık tam klasik, onu bulmasıda toplamasıda dert :)
115 kasa iyidir iyi olmasına da, Düzgünü olacak. Arkadaşın dediği gibi arka taraf düşmüş olmayacak. Tam keyif aracıdır. Bende yeşil renk vardı çok güzeldi, Adamlar fabrika çıkışı orijinal yeşil renk park ampulü takmışlar, çok güzel duruyordu. Ama 2 kez şanzıman değiştirdim yine de yüksek devirlerde vites değiştirirken cartlama, ses çıkartma olayını çözememiştim. Belkide 4 ileri şanzımanın kronik sorunudur.
Merak ettim acaba başka şanzıman sıkıntısı yaşayan oldumu. 2 kez şanzıman değiştirmek büyük sıkıntı.
Siteden Emre satıyor. İlginizi çekerse ilan linki >
http://www.techturkey.com/forum/otomobiller/159588-mercedes-w115-air-suspansiyon-masrafsiz.html
şu bloğa gözat faydalı bilgiler var
Mercedes W115-114 kasa klasikler. - speeder - Blogcu.com (http://speeder.blogcu.com/mercedes-w115-114-kasa-klasikler/8927707)
Valla benim çok ilgimi çekiyor ama arkadaş orjinal yanlısı air falan pek sarmadı onu.
Bu tür eski mercedesleri gösteren en önemli unsur bence kemik direksiyondur.Hem düzgün hatlara sahip ve kemik direksiyonlu olanını bulursan hiç düşünme
Kemik direksiyon yoksa alacağı ilk şey o zaten :)
yaklaşık 3 ay önce w114 230.6 sattım sıfır araç almama rağmen zaman zaman aradığım oluyor. o yılların almak klasiklerini seven bir insanın kesinlikle binmesi gereken bir araç bana göre.
araç bakarken mutlaya yan profilden karşısına geçip bir bakın beli bükülmüş mü eski araçlar olduğundan şasi zayıflayarak bükülme yapabiliyor. onun haricindeki tabandaki çürümeyi pedalların altından ve ön yolcu tarafından yapar oralarada kaldırıp dikkatlice bakın. iç döşemelerinin orjinal olması bence çok önemli ben alırken buna dikkat etmedim sonra pişman oldum. 10 civarına bir araç bakıyorsanız bence çok düzgün bir 230.6 bulabilirsiniz. yakıt olarakda şehir içinde ben tüp ile 50 kuruş yakıyordum düşük motorda olsa bu tutarın pek altında olacağını sanmıyorum. kasaya en ideal motor bu oluyor ağırlıktan dolayı.
yaklaşık 3 ay önce w114 230.6 sattım sıfır araç almama rağmen zaman zaman aradığım oluyor. o yılların almak klasiklerini seven bir insanın kesinlikle binmesi gereken bir araç bana göre.
araç bakarken mutlaya yan profilden karşısına geçip bir bakın beli bükülmüş mü eski araçlar olduğundan şasi zayıflayarak bükülme yapabiliyor. onun haricindeki tabandaki çürümeyi pedalların altından ve ön yolcu tarafından yapar oralarada kaldırıp dikkatlice bakın. iç döşemelerinin orjinal olması bence çok önemli ben alırken buna dikkat etmedim sonra pişman oldum. 10 civarına bir araç bakıyorsanız bence çok düzgün bir 230.6 bulabilirsiniz. yakıt olarakda şehir içinde ben tüp ile 50 kuruş yakıyordum düşük motorda olsa bu tutarın pek altında olacağını sanmıyorum. kasaya en ideal motor bu oluyor ağırlıktan dolayı.
230.6 keyif bakımından iyi olabilir ama günlük kullanacak o yüzden yakıt ne kadar düşük olursa o kadar iyi olur.
Şöyle bi araç bulmuş konuşmuş arabanın hidrolik direksiyonu yokmuş sonradan takılır demiş 600 lira gibi bi fiyata bilmiyorum doğru mudur ama bi soruyum dedim. Onun dışında hoşumuza gitti araba.
Mercedes - Benz 230 230.4 1973 Model 7.900 TL Sahibinden satılık ikinci el Bej renk - 130667397 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-nadir-guzellikte-bir-klasik-130667397/detay?showViewPreferences=false)
bana soracak olursan o araç o kadarda diri durmuyor onun yerine aşağıdaki ilandaki araç çok daha iyi duruyor. ama tabi bu tarz klasiklere gidip yanında bakmak lazım ben alırken neredeyse 10 araç inceledim hiç biri fotolardaki gibi olmuyor kimisi çok iyi çıkıyor kimiside rezil bir halde olabiliyor :)
Galeriden Satılık 1974 Model 777777 Km Mercedes - Benz 230.6 9.000 TL - 136323850 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-klasik-araclar-klasik-otomobiller-mercedes-benz-w115-230.6-136323850/detay)
bana soracak olursan o araç o kadarda diri durmuyor onun yerine aşağıdaki ilandaki araç çok daha iyi duruyor. ama tabi bu tarz klasiklere gidip yanında bakmak lazım ben alırken neredeyse 10 araç inceledim hiç biri fotolardaki gibi olmuyor kimisi çok iyi çıkıyor kimiside rezil bir halde olabiliyor :)
Galeriden Satılık 1974 Model 777777 Km Mercedes - Benz 230.6 9.000 TL - 136323850 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-klasik-araclar-klasik-otomobiller-mercedes-benz-w115-230.6-136323850/detay)
Haklısın resimlerden çok düzgün görünüyor araba arıyoruz bir sürü şey anlatıyor adamlar. Yakından görüp incelemek lazım. Niğde dekini görmüştük 230.6 diye pek ilgilenmedik. O da düzgün duruyor yoksa.
RottingChrist
18-01-2014, 12:24
niğde de bulunan araç sanrım bu. o kadar zaman geçmiş km hala aynı ve satılmamış. fiyatı da yükselmiş :) araç hakkında bilgim yok fakat içi dışı çok düzgün duruyor.
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-klasik-araclar-klasik-otomobiller-mercedes-benz-w115-230-6-150295968/detay/)
kskrhnegatif
18-01-2014, 13:18
Konfor ne durumda bu araçlarda? Hep merak etmişimdir.
ScarpRex
27-04-2015, 17:51
Avcılarda varmıdır w115 kullanıcısı forumdan bir test edeyim takas teklifi gelmiş bilmeden görmeden çağırmayalım adamı.
Ne tür araç var sizde takas düşünüyor w115 ci?
Konfor ne durumda bu araçlarda? Hep merak etmişimdir.
Ben hiç direksiyona geçmedim fakat 4 saatlik bi yolculuk yaptık w115 ile, restorasyondan yeni çıkmış deri koltuklar yenilenmişti. Uyku moduna geçtim diyebilirim çok ferah bi içi var. İçeri ses alması dışında(çok ses almıyordu uzun yolda ses insana çok fazla gelir ya o misal) param olsa bitanede ben alsam dedirten cinstendi.
ScarpRex
27-04-2015, 19:41
Ne tür araç var sizde takas düşünüyor w115 ci?
Honda crx 91 model
bence verme takasa bende var w123 kasa güzel ama bilmeyen için helede temiz değilse benim gibi rat style gezersin (masraf kapısıdır seviyorum ama 4 bini çoktan yedi ) aratır hondanı
yol tutuş dehşet ama ciddiyim özlersin hondayı
Temizse ve sıkıntısızsa bence verilir çoğu arabaya taş çıkartır .
Konforu, sürüş zevki ve ilgi alakası bambaşakadır. Honda ya göre hantal kalır fakat devrini aldımıda kadranda ne varsa gösterir ne de olsa o bir Mercedes
serkan_2120
27-04-2015, 23:56
bende 123 kasa 230e var, benim aracım temiz düzgün bir araç, ben dahil etrafımda ki herkes arabaya heycanla, hatta aşkla biniyor. hafta sonu arayıp, mersoyu al gel gezelim, diyen bir sürü arkadaşım var. zevk işi bu arabalar, kaç aydır bende çok şükür hiç masraf açmadı, temiz düzgün bir Mercedes kesinlikle üzmez. ama ölü Mercedes'i de toplamak çok çok zor, eziyet olur.