PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Şampiyonlar Ligi 2013/2014

Sayfa : [1] 2

alper_pug
29-08-2013, 18:43
Real Madrid - Juventus - Galatasaray - Kobenhavn

Zor grup oldu ama inancımız tam :)

Onamdar
29-08-2013, 18:45
Fikstür önemli ilk mac dısarda realle olursa şansımız var son maç burda bi puan alsak juvedende içerde 3 alsak kopenhagın eline versek neden olmasın

Dodoo
29-08-2013, 18:46
Kombinesi olanlar yaşadı :)

Zor ama güzel bi grup bence, bakalım alnımızın akıyla çıkarız umarım.

HASANCOKO
29-08-2013, 18:49
cimbom eminim ki arjantin dogo modunda götürecektir işi :D

ykavcioglu
29-08-2013, 19:08
UEFA'yı alırız:)

Mutu
29-08-2013, 19:18
Daha önceki maçlara baktığımızda boşuna Avrupa Fatihi lakabını almadığımız görünüyor. Bu zor dediğimiz rakiplere karşı RM 3 g 2 m, Juve 1 g 2 b 1 m.
Kopenhagın stadı 2000den beri bize çok özel bi yer zaten. Ben ümitliyim. :)

MazdaSpeed
29-08-2013, 19:21
Yine Madrid :D

Ko®ay
29-08-2013, 19:47
Alayını yenmişliğimiz var rahat olun :D grup güzel

wolrath
29-08-2013, 20:05
Barcelona
Liverpool
Roma
Galatasaray

boyle bı grupta, perez-berkant lı kadroyla ; gordugumuz kırmızı kartlarla , son dakıka yedıgımız gollerle beraberlıkler almıstık ve son mac elenmıstık.

aslanım ruhlu oynadıktan sonra problem yok bence. 2.lık neden olmasın...

SekoLive
29-08-2013, 21:12
kopenagdan korkuyorum avrupada hep ufak takımlara puan bırakdık... Bence güzel grup :) kombinemiz var bu arada dodo yaşadık mı diyosun:)

majesty
29-08-2013, 22:05
sıkıntı yok bizim adımız GALATASARAY!!!

Dragger
29-08-2013, 22:29
Bazı fenerliler Ünal Aysalın fotoğrafının altına sıçtık vs diye caps yapmış da onlar hangi gruptalar ben göremedim :D

Grubumuz güzel, biz zoru severiz fenerliler sıkıntı yapmasın.

Hepsini yenmişliğimiz var, yine yeneriz ;)

svtec
29-08-2013, 22:38
bence galatasaraya kombo yaparlar :D

huseyinnn
29-08-2013, 22:39
Chelsea taraftarı bile inşallah Galatasaray çıkmasın diye dua ediyorsa Avrupada var bir imaj, bize kolay gurup gelmesin zaten zoru seven bir kulübüz burdanda başarıyla alnımızın akıyla iyi neticeler alacağımıza inancımız sonsuz

ChtArdARSL
29-08-2013, 22:40
Grubumuz guzel Aslanlarım hayırlısı ıle gzl seyler yapıcaklar.. Stadımızdayız yerımızde kısmetse bu sezon dısarı baslardada takımın yanında olmak ıstıyorum. Kopenag heyecanını yasalı ***** uzun sure oluyor ;)

kopenagdan korkuyorum avrupada hep ufak takımlara puan bırakdık... Bence güzel grup :) kombinemiz var bu arada dodo yaşadık mı diyosun:)

Yasadıkk abı yasadık ama her senede real sıktı beee :)

Bazı fenerliler Ünal Aysalın fotoğrafının altına sıçtık vs diye caps yapmış da onlar hangi gruptalar ben göremedim :D

Grubumuz güzel, biz zoru severiz fenerliler sıkıntı yapmasın.

Hepsini yenmişliğimiz var, yine yeneriz ;)

Onlar anca peste ve fıfada oynarlar abı :)

bilalMW
29-08-2013, 22:54
o değil de fatim terim milli takım maçlarından hepsinden iyi skor alıp bide şampiyonlar liginde başarı sağlarsa zaten hali hazırda egoist bir insan kimse tutamaz onu :D

not: GalataSaray'lıyım. :)

Onurkk06
29-08-2013, 23:09
Real madrid hariç gs öbürlerine her türlü diş geçirir

FATİH
29-08-2013, 23:27
başarılar galatasaray. ;)

real madrid, barcelona, manchester united, chelsea, juventus, milan, bayern münih ve dortmund. bu takımların hiçbiri ne fener'den ne de cimbom'dan korkar; aksine onlarla eşleşmek isterler. hiçbir kulüp de bu takımları karşılarında görmek istemez. :)

Yigit-Y
29-08-2013, 23:36
Kolay grup yeterki herkes görevini adam gibi yapsın

Bu arada en büyük sponsorumuz fenerbahçe imis

Yıllık 10.000.000 € ile aziz başkan ımızada burdan Teşekkürler

Fenerbahçe olene kadar başkan olmasını isteyen bir gs li :)

blumenberg
30-08-2013, 01:26
Bizler zoru sever ustesinden geliriz. Buyuk takımların rakibi de büyük olur

EmrahErdogan
30-08-2013, 07:01
Galatasaray Zoru sever ..

Başarılar Aslanım .

Vtec21
30-08-2013, 07:25
İlk maç R.Madrid le. Kesinlikle puan almalıyız. Hem moral, hemde ileriye umutla bakarız.

Allah'ın izniyle 10 Aralık 2013 deki juventus maçında gruptan çıkmayı garantilemiş olarak çıkacağız. ;)

997TT
30-08-2013, 08:59
Hepsi cok zor,2 grup vardi zor olan, cektik...
Cetin maclar bizi bekliyor...

Kahn23
30-08-2013, 09:15
Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi, UEFA'nın Beşiktaş'a verdiği 1 yıl Avrupa kupalarından men cezasını onadı. UEFA Avrupa Ligi'nden men edilen Beşiktaş'ın yerine, Norveç takımı Tromsö katılacak.

dragon07
30-08-2013, 09:18
Allah belasını versin madridin bıktık yaa :D

2.olarak grubtan cıkarız herkes rahat olsun.hatta rahat ol aslan arkana yaslan

trgy
30-08-2013, 09:20
Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi, UEFA'nın Beşiktaş'a verdiği 1 yıl Avrupa kupalarından men cezasını onadı. UEFA Avrupa Ligi'nden men edilen Beşiktaş'ın yerine, Norveç takımı Tromsö katılacak.

Beklenen bir karardı,hayırlısı olsun umarım süper lig takımları derslerini alır ve temiz bir ligimiz olur.

Tek sevindiğim yanı cezalar bu seneden itibaren geçerli olacak,inş seneye şampiyon olup şampiyonlar ligine katılırız.

clioGT
30-08-2013, 09:21
tam bir Türk mantığı olduğundan takımımızda da,
zor grup olması iyi oldu, hafif rahat olsa, gevşek gevşek oynayıp sıkıntı stres yaşayacaktık, en azından her maça ciddi konsantre olunur artık, Allahın izniyle de 2. olur çıkarız, olmadı 3. çıkar uefa kupasını zorlarız, sıkıntı yok:D

Yiğit G.
30-08-2013, 11:19
4 veya 6 puan alıp avrupaya veda eder diye düşünüyorum.İnş çıkar gruptan..

EmrahErdogan
30-08-2013, 12:21
2, olarak rahat çıkabilir .

Fixtür çok iyi . ilk ve son maç içerde 2 maç ust uste konpg. ile.

BerkayKamaci
30-08-2013, 12:25
En az 10 puan toplamamiz lazim bu grupta..

mmtrıza
16-09-2013, 13:46
Zorlu maç vakti geldi çattı takımımız hala ritmini bulamadı yarın için karamsarım

Kahn23
16-09-2013, 13:49
gs'nin işi zor. Gerçekten sırat köprüsünden geçiyor şu sıralar. TFF'nin teklifi aklını çeldi Terim'in. Zaten başkanla da arası papaz. Bu da takımı ciddi etkiliyor ve bizim işimize yarıyor :D

Onamdar
16-09-2013, 13:56
Kalede muslera defans ebue-chedju-dany(iyileşirse semih)- riera yada balta- Melo selçuk sneider ortada - solda amrabat - sağda bruma - ilerde drogba tek forvet
neden olmasın :)
ortasahayı kalabalık tutup topa orda hakim olabilirsek brumayla amrabat dikine hızlı futbolcular her şey olabilir. Ronaldonun taraf ta brumayla ebue iyi iş yapar çünkü ronaldo bek kovalamıyo geçen seneki maçta ebue şov yapmıştı. Herşey mümkün top yuvarlak. Lig maçlarına çok takılmayın. Karşıda real olunca bizimkilerde ona göre oynar

free-hifi
16-09-2013, 13:59
dümenci realde sözde bale ile ronaldo gelmeyecekti ikiside gelmiş :D en azından ilk maçtan 1 puan çıkartalım

_FrKn_
16-09-2013, 13:59
En çok çekindiğim Juventus.
2. Olarak çıkacağımızı düşünüyorum.
Nelerin üstesinden geldi bu takım yapmadığımız şey değil
yine yaparlar inşallah.
Başarılar GALATASARAY.
edit:böyle maçlar için asla lig maçlarını kıstas almamak lazım.

63owen63
16-09-2013, 14:14
Maça siyah borsa bilet bulunur ahaha :D (reklamlar)

haberlerini alırız artık, konular patlar yine. :)

Kahn23
16-09-2013, 14:15
Maça siyah borsa bilet bulunur ahaha :D (reklamlar)

haberlerini alırız artık, konular patlar yine. :)

İsteyene bilet-kombine var bile :rolleyes:

Kekuti*
16-09-2013, 14:19
Tek birşey diyeyim.

Juventus'u hafife almayın :) Real'le oynamak daha kolay olacaktır ;)

Caglar
16-09-2013, 14:29
Bu grubun favorisi Juventus bence Real hikaye yani Ancelotti yi zaten beğenmem çok büyük işler yapmadı bana göre.Juventus için bu sene italya da açık ara şampiyon olur deniyor ki adamların forvetlerinden ziyade orta sahaları ve kanatları hızlı çabuk ve golcü

mmtrıza
16-09-2013, 14:35
bruma iyi oyuncuymuş antalya maçında izledim sadece iş yapar takım konsantrasyonu iyi olursa zevkli maç izleriz lig maçlarıda çok canımı sıktı puan farkı açılmaya başladı bile umarım reali yener yada berabere kalıp puanla başlarız

S.Özeren
16-09-2013, 14:36
iyi top oynasınlar , mücadele olsun sonuna kadar pes etmesinler sonuncu olsalar bile ben yinede razıyım

m. ali öz
16-09-2013, 14:44
iyi top oynasınlar , mücadele olsun sonuna kadar pes etmesinler sonuncu olsalar bile ben yinede razıyım

:icon_tup: aynen. yenmek yenilmekten öte, güzel bir futbol izleyelim yeter..

free-hifi
16-09-2013, 14:44
bruma iyi oyuncuymuş antalya maçında izledim sadece iş yapar takım konsantrasyonu iyi olursa zevkli maç izleriz lig maçlarıda çok canımı sıktı puan farkı açılmaya başladı bile umarım reali yener yada berabere kalıp puanla başlarız

KONDÜSyon ve maç eksiğini tamamlar ise cidden iyi olacak

Zero
16-09-2013, 14:49
Bir Fenerli olarak Galatasaraya gönülden başarılar diliyorum.Ancak grup çok zor ve Gs nin içindeki karışıklık bunu daha zor hale getiriyor ne yazıkki inşAllah konsantrasyon bozukluğu yaratmaz bu.Juve 1 çıkar Gs realle 2.lik mücadelesine girer bu yüzden puan almak zorunda bu maçta bence.

BosphorusBoys
16-09-2013, 14:51
Bir bjk li olarak..
bence en az beraberliği alacak..

mmtrıza
17-09-2013, 07:59
akşamki kareografi baya baya büyük ve rekor kıracak şekilde hazırlandığı söyleniyor içeriği nedir acaba bana süper kupa finali ile görsel olacak gibi geldi ama

http://i44.tinypic.com/15ry076.jpg
http://i39.tinypic.com/219ano1.jpg

ahk
17-09-2013, 08:27
umarım kazanır iki takım avrupaya gidemiyor bursa elendi vs.... ülke puanı dip yapıcak iyice kötü torbalara doğru yolculuk başlıycak üstlere çıkmak için işimiz daha zor olucak.

EMRE KAAN
17-09-2013, 08:51
kalbim her zamanki gibi seninle cimbombom:)

aslan
17-09-2013, 08:52
Bu akşam maça giden varmı stada?

ghibli06
17-09-2013, 09:35
kimse kusura bakmasın ama, GS'de iç karışıklık vs yok, geçen sezon bütün sene TFF Terim'le uğraştı, 2 kere ceza aldı 12 maç takımın başında çıkamadı, Demirören kafasına kupayı attı, Ufuk Özerten saçma sapan laflar söyledi... ne oldu bu sezon başı? aydınlandı mı TFF biranda?

yabancı kuralını getirdiler koydular önümüze, şu dönemde ne FB ne de BJK büyük transfer yapamazdı ve yapamadı da, ama kadrosunda 8 tane çok iyi yabancısı olan, hala da takviyelere devam etmek isteyen takımın önü kesildi, neden? Türk gençlerinin önü kapanıyormuş... Tugay, Okan, Emre, Arda, Bülent Korkmaz, Suat, Fatih Akyel; şimdilerde ise Semih, Emre Çolak, Sabri vs. yi altyapıdan çıkarıp Türk futboluna verdik de ne oldu? milli takım dünya 3. oldu 'takımda 13 GS li mi olur?' diye boy boy yazılar eleştiriler, dünya 3. ya dünya 3. :) hani şimdi gitmek için bile ıkındığımız, Terim'e mecbur kaldığımız kupa...

olay ne yabancı sınırlaması ne de milli takımın Terim'e ihtiyacı olması... şu 2-3 seneyi fark çok açılmadan nasıl atlatabiliriz beyin cimnastiği, bunda da gayet başarılılar ama totalde Türk futbolu ne kazanır? kocaman bir SIFIR...

TFF nin yanlışları yüzünden bu sezon sadece 2 takım gidiyor Avrupa'ya, ceza alınacağını bile bile 2 takımın kontenjanı kapatmasına razı oldular, ülke utanmasa Nikaragua'nın bile gerisine düşecek puan olarak, hala daha hesaplara bakın, maden Türk futbolunu bu kadar sevip kolluyorlar asıl bunları irdelesinler...

takım ritmini bulamadı, nasıl bulsun? 8 yabancı üzerine kurulması gereken taktik, 5-6 kişiye 'indirildi', bu gün işimiz çok zor, takım neredeyse ilk defa tam kadro çıkacak, Allah yardımcısı olsun...

XoR
17-09-2013, 09:38
İsteyen varsa Pegasus alt bilet mevcut

FB10ur
17-09-2013, 09:41
Bir Fenerbahçeli olarak gs'ye başarılar dilerim umarım puan almayı başarırlar grup gerçekten zor ve bana göre grup'un favorisi juventus içerideki maçları alması lazım'ki yoluna devam edebilsin..

|KaAn|
17-09-2013, 10:16
Onlar anca peste ve fıfada oynarlar abı :)

Pes 2014tede yoklar :(
Bu akşam iyi başlasın sonu iyi bitsin..kolay olmayacak ama zor durumlardan ne kadrolarla siyrilmis takımız

ToNy
17-09-2013, 10:49
kimse kusura bakmasın ama, GS'de iç karışıklık vs yok, geçen sezon bütün sene TFF Terim'le uğraştı, 2 kere ceza aldı 12 maç takımın başında çıkamadı, Demirören kafasına kupayı attı, Ufuk Özerten saçma sapan laflar söyledi... ne oldu bu sezon başı? aydınlandı mı TFF biranda?

yabancı kuralını getirdiler koydular önümüze, şu dönemde ne FB ne de BJK büyük transfer yapamazdı ve yapamadı da, ama kadrosunda 8 tane çok iyi yabancısı olan, hala da takviyelere devam etmek isteyen takımın önü kesildi, neden? Türk gençlerinin önü kapanıyormuş... Tugay, Okan, Emre, Arda, Bülent Korkmaz, Suat, Fatih Akyel; şimdilerde ise Semih, Emre Çolak, Sabri vs. yi altyapıdan çıkarıp Türk futboluna verdik de ne oldu? milli takım dünya 3. oldu 'takımda 13 GS li mi olur?' diye boy boy yazılar eleştiriler, dünya 3. ya dünya 3. :) hani şimdi gitmek için bile ıkındığımız, Terim'e mecbur kaldığımız kupa...

olay ne yabancı sınırlaması ne de milli takımın Terim'e ihtiyacı olması... şu 2-3 seneyi fark çok açılmadan nasıl atlatabiliriz beyin cimnastiği, bunda da gayet başarılılar ama totalde Türk futbolu ne kazanır? kocaman bir SIFIR...

TFF nin yanlışları yüzünden bu sezon sadece 2 takım gidiyor Avrupa'ya, ceza alınacağını bile bile 2 takımın kontenjanı kapatmasına razı oldular, ülke utanmasa Nikaragua'nın bile gerisine düşecek puan olarak, hala daha hesaplara bakın, maden Türk futbolunu bu kadar sevip kolluyorlar asıl bunları irdelesinler...

takım ritmini bulamadı, nasıl bulsun? 8 yabancı üzerine kurulması gereken taktik, 5-6 kişiye 'indirildi', bu gün işimiz çok zor, takım neredeyse ilk defa tam kadro çıkacak, Allah yardımcısı olsun...

Yabancı kuralı geçen sene açıklanmıştı yanlış hatırlamıyorsam,
Neden şimdi bu kurala bahane bulacağınıza yönetiminize kızmıyorsunuz...
Sezon başı planlaması yapılırken neden yeni uygulanacak kurala uygun kadro oluşturulmadı... ?

Onamdar
17-09-2013, 10:56
Sezon başı planlaması yapılırken neden yeni uygulanacak kurala uygun kadro oluşturulmadı... ?

Geçen sene açıklandı diye yada yönetimimiz buna itiraz etmedi diye eleştiremiyor muyuz bu saçma uygulamayı?
Doğru bi karar mı oluyo o zaman?

Menejerler ve yerli futbolculara yaradı bu. Ne kendilerini geliştiricekler ne hırs yapıcaklar adam iyi kötü top oynasın kafadan 18 e girceğini bilicek.

ToNy
17-09-2013, 11:02
Geçen sene açıklandı diye yada yönetimimiz buna itiraz etmedi diye eleştiremiyor muyuz bu saçma uygulamayı?

Menejerler ve yerli futbolculara yaradı bu. Ne kendilerini geliştiricekler ne hırs yapıcaklar adam iyi kötü top oynasın kafadan 18 e girceğini bilicek.

Evet eleştiremezsin,
çocuk oyuncağımı bu, ?
Geçen sene kural açıklanıyor ve tüm kulüplere bildiriliyor...
Tüm kulüpler planlamalarını bu yeni uygulama üzerinden yapıyor,
Sonra sırf galatasaray istedi diye, kural mı değişsin... ?
Herşeyi geçtim,
Sence bu adil bi işlem mi... ?

free-hifi
17-09-2013, 11:02

AB statüsü başvurusunu yaptık hükümetinde eli ayağı sıkıştı serbest olunca göreceğim ben diğerlerini yılbaşında tek yabancı ile oynayacağız :D

ghibli06
17-09-2013, 11:04

2 günde play-off kararı çıktı bu ülkede, hatta bir iftar sofrasında... neden devam etmedi edecekti güya? 1 sezonluk muydu o karar? sonra biranda 'bu sene yapmayacağız' dendi kapandı... sanki bu ülkede kurallar cidden planlanarak yapılıyor :) ayrıca yönetime kızıp ne diyeceğiz? sat kardeşim Muslera'yı Sneijder'ı Drogba'yı mı diyeceğiz? yerine Brezilya 2. liginden adam mı al diyeceğiz? şu anda BJK ve FB nin durumu 8 tane kaliteli yabancıyı idare edemez, haa 2 seneye toparlanır o zaman da serbest kalır yabancı hiç merak etmeyin...

ghibli06
17-09-2013, 11:05
AB statüsü başvurusunu yaptık hükümetinde eli ayağı sıkıştı serbest olunca göreceğim ben diğerlerini yılbaşında tek yabancı ile oynayacağız :D

CAS'a giderler o zaman :)

free-hifi
17-09-2013, 11:09
2 günde play-off kararı çıktı bu ülkede, hatta bir iftar sofrasında... neden devam etmedi edecekti güya? 1 sezonluk muydu o karar? sonra biranda 'bu sene yapmayacağız' dendi kapandı... sanki bu ülkede kurallar cidden planlanarak yapılıyor :) ayrıca yönetime kızıp ne diyeceğiz? sat kardeşim Muslera'yı Sneijder'ı Drogba'yı mı diyeceğiz? yerine Brezilya 2. liginden adam mı al diyeceğiz? şu anda BJK ve FB nin durumu 8 tane kaliteli yabancıyı idare edemez, haa 2 seneye toparlanır o zaman da serbest kalır yabancı hiç merak etmeyin...

roberto carlosa nasıl dümenden lisans çıkardılar işlerine gelmiyor hocam işte

bu arada gümbürtüye gitmeden destek verelim

star tv sahibi nasıl bir talimat veriyorsa artık koreografiyi yabancı tv lerden izliyoruz

destek:

https://twitter.com/search?q=%23StarTvKoreografiyiKesintisizVer&src=hash

ghibli06
17-09-2013, 11:14
roberto carlosa nasıl dümenden lisans çıkardılar işlerine gelmiyor hocam işte

bu arada gümbürtüye gitmeden destek verelim

star tv sahibi nasıl bir talimat veriyorsa artık koreografiyi yabancı tv lerden izliyoruz

destek:

https://twitter.com/search?q=%23StarTvKoreografiyiKesintisizVer&src=hash

dediğim gibi bu işin nirvanası, puan silme verilmesi muhtemel takımlar olduğu için lig başlamadan 1 hafta önce 'play off' getirilmesidir... biz yabancı kuralına itiraz edince komik oluyoruz ama play off a kimse gülmemişti o zaman nedense :)

ToNy
17-09-2013, 11:14

Muslerayı satma,
Sneijderi satma,
Drogbayı satma,

Dannyi sat,
Rierayı sat,
Amrabatı sat,

Sezon başı kadro planlamanı buna göre yap... Bak sana 3 tane yabancı hakkı açıldı bile...

Hemen lafı kendi istediğiniz yöne çekmeye çalışmayın,
Biraz adil olmaya çalışın...
Bu ülkede yabancı sınırlamasının kalkmasını ilk isteyen Fenerbahçe'dir,
Çok iyi hatırlıyorum, başkanlarınız kanal kanal gezip olmaz istemiyoruz diye yaygara yapıyorlardı...
Biz en azından bu şekilde davranmıyoruz,
Bizim savunduğumuz şu;
Kural geçen sene konmuş, bizde ona göre planlama yapmışız... Yeri gelmiş Alper'e değerinden fazlasını vermişiz...
Kural geçen sene konmuşsa, bunu da herkes kabul etmişse,
Planlamalar buna göre yapılmışsa, bu sezon ortası değiştirilemez...

Onamdar
17-09-2013, 11:15
Evet eleştiremezsin,
çocuk oyuncağımı bu, ?
Geçen sene kural açıklanıyor ve tüm kulüplere bildiriliyor...
Tüm kulüpler planlamalarını bu yeni uygulama üzerinden yapıyor,
Sonra sırf galatasaray istedi diye, kural mı değişsin... ?
Herşeyi geçtim,
Sence bu adil bi işlem mi... ?

Böyle bi mantık var mı ?
Ne demek eleştiremezsin. Takımların kalitesini düşüren bi uygulama diyorum. Bu mantıkla avrupada ne kadar başarılı olabilir türk takımları.
Fenerbahçe zaten 2 sene çıkamıcak dışarı e ligdede kadro idare eder diye ses çıkarmıyosunuz ama görücem 2 sene sonra. 15-20 milyona yerli oyuncu toplarız artık.
Bu kadar sığ ve fanatik bakmayın. Türk futbolu için ne daha faydalı onu konuşalım bence.

ToNy
17-09-2013, 11:18
Böyle bi mantık var mı ?
Ne demek eleştiremezsin. Takımların kalitesini düşüren bi uygulama diyorum. Bu mantıkla avrupada ne kadar başarılı olabilir türk takımları.
Fenerbahçe zaten 2 sene çıkamıcak dışarı e ligdede kadro idare eder diye ses çıkarmıyosunuz ama görücem 2 sene sonra. 15-20 milyona yerli oyuncu toplarız artık.
Bu kadar sığ ve fanatik bakmayın. Türk futbolu için ne daha faydalı onu konuşalım bence.

Arkadaşım,
Ben çok derin bakarım bu konulara ondan dolayı hiç rahatsızlığın olmasın...
Sen önce takımının en önemli kupası olan UEFA kupasında kaç yabancı ile oynadığına bak, ardından o takımın iskeletinin milli açıdan hangi başarıya imza attığına bak,
sonra bu yazımdan alıntı yap ve bana cevap ver... Lütfen...
Hangimiz olaya fanatik ve sığ bakıyor hep beraber görelim...

free-hifi
17-09-2013, 11:22
Beyler konunun özü gidiyor çöp olacak kilit olacak burda herkes memlekette neyin ne olduğunun farkında kim ne isterse kural ona göre işliyor Konuya dönelim lütfen

Onamdar
17-09-2013, 11:28
Arkadaşım,
Sen önce takımının en önemli kupası olan UEFA kupasında kaç yabancı ile oynadığına bak, ardından o takımın iskeletinin milli açıdan hangi başarıya imza attığına bak,

Yazdıklarında yüzde yüz haklısın ama artık dünyada futbol yapısı değişti. Pazar ve dönen paralar artık çok muazzam. Futbolcunun yerlisi yabancısı diye bi ayrım olmamalı. Bak dünya futbolunun beşiği ispanya ya ab futbolcularına sınırlama yok. Hatta bazı özel anlaşmalardan dolayı türk futbolcular orda ab statüsünden oynuyorlar. Peki ispanyollar başarısız mı dünya futbolunda yada ingiltere. Oyuncu yetişmiyo diye böyle bi uygulama yapmak ne kadar mantıklı. Kendin diyosun alpere değerinden fazla verdik diye. İyi olan futbolcu daha iyi olmak için uğraşmıycak bu şartlarda adam yerim garanti param garanti dicek. Yabancı sınırlaması olmasa o formayı alabilmek için köpek gibi çalışması gerekicek.

ghibli06
17-09-2013, 11:37
Arkadaşım,
Hangimiz olaya fanatik ve sığ bakıyor hep beraber görelim...

o zamanlarda en pahalı futbolcu 20 küsür milyon euro ile Ronaldo idi, aldığı para da senelik 3 milyon euro civarıydı, şimdi 100 milyon eurolara transfer oluyor, adamlar senelik 8-13 milyon euro alıyor... bizim gelirlerse hemen hemen aynı... Avrupa'da başarılı olamazsan para kazanamazsın, o zaman 2 alternatifin kalır, Demirören ya da A.Yıldırım gibi başkan bulup kulübün tapusunu onun üzerine yaparsın, o istediğini alır satar, giderken de 100milyonluk senedi cebine koyar öyle gider, ya da adam gibi gelirlerini arttırır, şahıslardan bağımsız hale gelirsin, sence hangisi mantıklı?

bu yabancı kararından ekonomik olarak en fazla zararı FB gördü, 7-8 milyon eurolara alınan adamlar bedava gönderildi, ama bunun mali boyutunu şu an göremezsiniz, başkan bırakınca görürsünüz, BJK nin zaten bir tane topçusu var, satsan gelecek para kimseyi kurtarmaz, takımda tutsan senelik dünya para alıyor, onlar dünden razıydı bu kurala, şimdi de bedelsiz oyuncular alıyor, güzel kadro kurdu ama düşünün bakalım bu kadroyu bol parası olsa kurar mıydı?

bu ülkede yapılacak en iyi şey, transfer kotası koymak 'ekonomik olarak', alt yapıdan kadroda en az 3 oyuncu olması zorunluluğu, yabancı kontenjanını kullanmayan kulüplere teşvik, milli oyuncu sayısına göre prim gibi...

ToNy
17-09-2013, 11:37
Yazdıklarında yüzde yüz haklısın ama artık dünyada futbol yapısı değişti. Pazar ve dönen paralar artık çok muazzam. Futbolcunun yerlisi yabancısı diye bi ayrım olmamalı. Bak dünya futbolunun beşiği ispanya ya ab futbolcularına sınırlama yok. Hatta bazı özel anlaşmalardan dolayı türk futbolcular orda ab statüsünden oynuyorlar. Peki ispanyollar başarısız mı dünya futbolunda yada ingiltere. Oyuncu yetişmiyo diye böyle bi uygulama yapmak ne kadar mantıklı. Kendin diyosun alpere değerinden fazla verdik diye. İyi olan futbolcu daha iyi olmak için uğraşmıycak bu şartlarda adam yerim garanti param garanti dicek. Yabancı sınırlaması olmasa o formayı alabilmek için köpek gibi çalışması gerekicek.

Şöyle söyleyeyim sana,
Bu tamamiyle alt yapı işidir, alt yapı ne kadar güçlüyse, alt yapıda temel eğitimler ne kadar doğru ve disiplinli bir şekilde yetişmekte olan gençlere öğretilirse,
Oyun bilgisi öğretilirse oyuncu büyüyüp geliştiğinde başarılı olur...
Türkiye'de malesef alt yapı inanılmaz kötü bir yerde,
Torpille futbolcu yapılan yönetici akrabaları oldukça da biz alt yapıdan iyi futbolcu üretemeyiz... Alt yapı hocalarımız devamlı forvet yaratma peşinde lakin hiç biri iyi bir sol bek yetiştirmekle uğraşmıyor bile...
Bu nedenlede Türkiye İyi futbolcuyu ancak ve ancak, 3 büyüklerde yetiştirebilir...
Özellikle 3 büyüklerin oynadığı büyük maçlar oyuncularımıza tecrübe olarak dönüyor...
Bak şimdi mesela bu akşam semih defansta oynarsa,
Semih yetişmekte olan bir futbolcu olarak Real madrid tecrübesi yaşayacak...
Ama anadolu kulüplerinden kurduğun bir milli takım,
ancak ve ancak 3 büyüklerle oynamış tecrübeye ulaşacak...
Son olarak,
Sen şimdi İspanya ve İngiltere örneği vermişsin ama,
İspanya tamamda, İngiltere tamamiyle endüstiri olmuş bir yer, ve biraz araştırırsan milli takımlar bazında belki son 20-30 yılda hiç bir başarısı yok...
Bunun sebebi özellikle İngiltere'nin yabancı futbolcuya dayalı düzenidir...
İspanyada alt yapılarının muazzam çalışmasından dolayı pek etkilenmiyor, onları tebrik etmek gerekir... :)

ToNy
17-09-2013, 11:53
o zamanlarda en pahalı futbolcu 20 küsür milyon euro ile Ronaldo idi, aldığı para da senelik 3 milyon euro civarıydı, şimdi 100 milyon eurolara transfer oluyor, adamlar senelik 8-13 milyon euro alıyor... bizim gelirlerse hemen hemen aynı... Avrupa'da başarılı olamazsan para kazanamazsın, o zaman 2 alternatifin kalır, Demirören ya da A.Yıldırım gibi başkan bulup kulübün tapusunu onun üzerine yaparsın, o istediğini alır satar, giderken de 100milyonluk senedi cebine koyar öyle gider, ya da adam gibi gelirlerini arttırır, şahıslardan bağımsız hale gelirsin, sence hangisi mantıklı?

bu yabancı kararından ekonomik olarak en fazla zararı FB gördü, 7-8 milyon eurolara alınan adamlar bedava gönderildi, ama bunun mali boyutunu şu an göremezsiniz, başkan bırakınca görürsünüz, BJK nin zaten bir tane topçusu var, satsan gelecek para kimseyi kurtarmaz, takımda tutsan senelik dünya para alıyor, onlar dünden razıydı bu kurala, şimdi de bedelsiz oyuncular alıyor, güzel kadro kurdu ama düşünün bakalım bu kadroyu bol parası olsa kurar mıydı?

bu ülkede yapılacak en iyi şey, transfer kotası koymak 'ekonomik olarak', alt yapıdan kadroda en az 3 oyuncu olması zorunluluğu, yabancı kontenjanını kullanmayan kulüplere teşvik, milli oyuncu sayısına göre prim gibi...

Hayır bazı yazdıklarınızda yanlış bilgi sahibisiniz,
Bizim gelirlerimiz o bahsettiğiniz yıllardan şuan belki 10 kat daha fazla,
Yayın gelirleri, storeler, localar, kombineler, reklam anlaşmaları,
hepsi o bahsettiğiz yıllardan 10 kat daha fazla geliyor...
Hee bu arada o bahsedilen avrupa kulüplerinin gelirleri haliyle bizden çok fazla ona lafım yok, ama gelir açısından özellikle Fenerbahçe ve stadı yapıldıktan sonra Galatasaray çok iyi durumdalar...

Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırımla, Yıldırım Demiröreni bir tutarakta yanlış yapmışsınız,
Aziz yıldırım'ın bu güne kadar kulübe yaptığı bağış, 30 milyon civarı TL yada Euro,
Hadi Euro olsun, tam hatırlayamadım....
Aziz yıldırım Fenerbahçenin bütçesini 15-20 milyondan neredeyse 200 milyona çıkardı... Yaptığı atılımlarla ve yatırımlar ile şuan Fenerbahçe başkan yardımı olmadan dönen, vergilerinin hepsini tamamen ödeyen, ve uefa kriterlerine uyan tek kulüptür... Ve bu başkan Aziz yıldırım görevi bıraktıktan sonrada böyle olacaktır ki, bunu yakın zamanda görünce de beni hatırlarsınız... :)

Son olarakta,
Avrupa aslında Türk takımlarının en büyük gelir kaynağı değildir,
Asıl Türkiye liginde daha büyük bir pay var,
Türkiye'de şampiyon olunduğu zaman, daha büyük paralar kazanılıyor ve kulüplerimiz asıl planlamalarını bu paralar üzerinden yapıyor...
Avrupada ki para biraz bonus gibi görülüyor....
(Sadece kazanılan maç gelirleri olarak yazdım)

free-hifi
17-09-2013, 11:54
arkadaşlar bizim ülkede tff başkanı futbolcudan değil parası olandan oluyor mhk başkanı hakem olsa bile bütün heyet zengin iş adamı böyle bir yerde nasıl bir gelişimden bahsediyorsunuz ?

ghibli06
17-09-2013, 12:02
Hayır bazı yazdıklarınızda yanlış bilgi sahibisiniz,
Bizim gelirlerimiz o bahsettiğiniz yıllardan şuan belki 10 kat daha fazla,
Yayın gelirleri, storeler, localar, kombineler, reklam anlaşmaları,
hepsi o bahsettiğiz yıllardan 10 kat daha fazla geliyor...
Hee bu arada o bahsedilen avrupa kulüplerinin gelirleri haliyle bizden çok fazla ona lafım yok, ama gelir açısından özellikle Fenerbahçe ve stadı yapıldıktan sonra Galatasaray çok iyi durumdalar...

Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırımla, Yıldırım Demiröreni bir tutarakta yanlış yapmışsınız,
Aziz yıldırım'ın bu güne kadar kulübe yaptığı bağış, 30 milyon civarı TL yada Euro,
Hadi Euro olsun, tam hatırlayamadım....
Aziz yıldırım Fenerbahçenin bütçesini 15-20 milyondan neredeyse 200 milyona çıkardı... Yaptığı atılımlarla ve yatırımlar ile şuan Fenerbahçe başkan yardımı olmadan dönen, vergilerinin hepsini tamamen ödeyen, ve uefa kriterlerine uyan tek kulüptür... Ve bu başkan Aziz yıldırım görevi bıraktıktan sonrada böyle olacaktır ki, bunu yakın zamanda görünce de beni hatırlarsınız... :)

Son olarakta,
Avrupa aslında Türk takımlarının en büyük gelir kaynağı değildir,
Asıl Türkiye liginde daha büyük bir pay var,
Türkiye'de şampiyon olunduğu zaman, daha büyük paralar kazanılıyor ve kulüplerimiz asıl planlamalarını bu paralar üzerinden yapıyor...
Avrupada ki para biraz bonus gibi görülüyor....
(Sadece kazanılan maç gelirleri olarak yazdım)

ben bağıştan bahsetmiyorum, kulübün aldığı borçların tutarı ve kimlerin verdiğini sanırım 7-8 senedir açıklamıyor FB, mali verilerdeki tutarsızlıkları kendi üyeleriniz mahkemeye taşıdı, denetim kurumu işi bıraktı vs... senede 80 milyon euroluk transfer yapıp 2 sene içinde geri gönderen hangi kulüp mali olarak başarılı olabilir biri açıklasın bana? bu hatayı bütün kulüpler yaptı yapıyor, yalan değil yani...

gelirler aynı derken meblayı kastetmedim, gelir kalemlerini kastettim... Avrupada başarılı olan takımı dünya tanır, Vietnam'da bile forma satarsın, Njerya'da bile maçın canlı izlenir, bunlar hep paradır... ama TFF başkanı '5 sene Avrupaya gitmeyiz ne olacak' mantığıyla ne olacak, futbolcu mu yetişecek?

ToNy
17-09-2013, 12:10
ben bağıştan bahsetmiyorum, kulübün aldığı borçların tutarı ve kimlerin verdiğini sanırım 7-8 senedir açıklamıyor FB, mali verilerdeki tutarsızlıkları kendi üyeleriniz mahkemeye taşıdı, denetim kurumu işi bıraktı vs... senede 80 milyon euroluk transfer yapıp 2 sene içinde geri gönderen hangi kulüp mali olarak başarılı olabilir biri açıklasın bana? bu hatayı bütün kulüpler yaptı yapıyor, yalan değil yani...

gelirler aynı derken meblayı kastetmedim, gelir kalemlerini kastettim... Avrupada başarılı olan takımı dünya tanır, Vietnam'da bile forma satarsın, Njerya'da bile maçın canlı izlenir, bunlar hep paradır... ama TFF başkanı '5 sene Avrupaya gitmeyiz ne olacak' mantığıyla ne olacak, futbolcu mu yetişecek?

Tamam bunlara katılıyorum,
Avrupa'da oynamanın reklam, marka değeri ve prestij açısından büyük faydası var, bu inkar edilemez...
Avrupaya gitmeyerekte futbolcu yetişmez,
Demin diğer arkadaşa verdiğim örneği yineliyorum...
Bu akşam Galatasaray Real madrid gibi bir kulüple maç yapacak ve eğer defansta semih oynarsa, Türk milli takımın stoperi böyle bir maçın tecrübesini yaşayacak...
Alın size oyuncu yetiştirmek...
Ben yabancı futbolcuya karşı değilim,
Hatta kaliteli yabancı oyuncuların bizim genç oyuncularımızın gelişiminde büyük katkı sağladığınıda düşünüyorum... Alıncaksa, Hagi gibi Alex gibi Drogba gibi Roberto Carlos gibi futbolcular gelmeli bu ülkeye...
Fakat her ne olursa olsun, bu sene ki yabancı kuralını destekliyorum, bunun nedeninide zaten üstteki yazılarımdan anladınız...
Daha fazla uzatıp konuyu baltalamak istemiyorum...
Konu içinde özür dilerim...

ghibli06
17-09-2013, 12:18
Tamam bunlara katılıyorum,
Avrupa'da oynamanın reklam, marka değeri ve prestij açısından büyük faydası var, bu inkar edilemez...
Avrupaya gitmeyerekte futbolcu yetişmez,
Demin diğer arkadaşa verdiğim örneği yineliyorum...
Bu akşam Galatasaray Real madrid gibi bir kulüple maç yapacak ve eğer defansta semih oynarsa, Türk milli takımın stoperi böyle bir maçın tecrübesini yaşayacak...
Alın size oyuncu yetiştirmek...
Ben yabancı futbolcuya karşı değilim,
Hatta kaliteli yabancı oyuncuların bizim genç oyuncularımızın gelişiminde büyük katkı sağladığınıda düşünüyorum... Alıncaksa, Hagi gibi Alex gibi Drogba gibi Roberto Carlos gibi futbolcular gelmeli bu ülkeye...
Fakat her ne olursa olsun, bu sene ki yabancı kuralını destekliyorum, bunun nedeninide zaten üstteki yazılarımdan anladınız...
Daha fazla uzatıp konuyu baltalamak istemiyorum...
Konu içinde özür dilerim...

yok canım ne baltalaması konuşuyoruz burada, bu akşam ben de sahada Semih, Arda gibi yerli topçularla çıkmak isterdim, hadi Semih stoper ama Arda gibi yetiştirdiğiniz adamı ne kadar elinizde tutabilirsiniz? Arda'yı verip 12 milyona sonra 10 milyona Bruma almak mantıklı mı? elbette değil ama bu ülkede en büyük sıkıntı maalesef yerlilerde...

burkaykalyon
17-09-2013, 12:22
Yabancı statüsü kararı geçtiğimiz sene çıktı(bu sene içerisinde uygulanacak dendi) ve her kulüp buna imza attı onayladı. Şimdi kimse yabancı serbest olsun niye olmuyor diye yaygara yapmasın. Planlamanı ona göre yapacaktın. Kimse kusura bakmasın.

+ olarak play-off konusuna değinmiş ghibli06 abimiz. Abicim sen bu konuda ilgili-bilgili adamsın sen yapma bari. Ali Dürüst'ün Play-off oynanan sezon başındaki açıklamarını hepimiz çok iyi biliyoruz. ''Evet bu statüye bizde imza attık onay verdik'' dedi ancak aynı Ali Dürüst FB-GS arasındaki çekişme ortaya çıkınca '' Bu nasıl iş hangi ülkede var bu Play-Off?'' diye ortalığı ayağa kaldırdı. E demezler mi adama sezon başında Bursaspor'la niye karşı çıkmadın diye?? Bu Play-Off zımbırtısına karşı çıkan kulüp bir tek Bursaspor'du.

ToNy
17-09-2013, 12:25
yok canım ne baltalaması konuşuyoruz burada, bu akşam ben de sahada Semih, Arda gibi yerli topçularla çıkmak isterdim, hadi Semih stoper ama Arda gibi yetiştirdiğiniz adamı ne kadar elinizde tutabilirsiniz? Arda'yı verip 12 milyona sonra 10 milyona Bruma almak mantıklı mı? elbette değil ama bu ülkede en büyük sıkıntı maalesef yerlilerde...

Çok haklısınız,
ülkemizde alt yapılar düzenlenmeden bizden hiç birşey olmaz...
Aslında çok çok yetenekli gençlere sahibiz ama onları işleyecek bir ustamız yok...
Bence artık futbol okullarında, alt yapılarda Almanya'dan tam eksiksiz rol model alınmalı, pozisyon ve oyun bilgisine sahip, teknik ve gücün birleştiği iyi yetişmiş gençlerle önümüzde kimse duramaz... :)

ghibli06
17-09-2013, 12:40
Yabancı statüsü kararı geçtiğimiz sene çıktı(bu sene içerisinde uygulanacak dendi) ve her kulüp buna imza attı onayladı. Şimdi kimse yabancı serbest olsun niye olmuyor diye yaygara yapmasın. Planlamanı ona göre yapacaktın. Kimse kusura bakmasın.

+ olarak play-off konusuna değinmiş ghibli06 abimiz. Abicim sen bu konuda ilgili-bilgili adamsın sen yapma bari. Ali Dürüst'ün Play-off oynanan sezon başındaki açıklamarını hepimiz çok iyi biliyoruz. ''Evet bu statüye bizde imza attık onay verdik'' dedi ancak aynı Ali Dürüst FB-GS arasındaki çekişme ortaya çıkınca '' Bu nasıl iş hangi ülkede var bu Play-Off?'' diye ortalığı ayağa kaldırdı. E demezler mi adama sezon başında Bursaspor'la niye karşı çıkmadın diye?? Bu Play-Off zımbırtısına karşı çıkan kulüp bir tek Bursaspor'du.

kulüpler hiç bir şeye imza atmaz arkadaşlar karar almak adına, federasyon karar alır... sezon öncesinde belli bir zamandan sonra alınan kararlarsa ancak bütün kulüplerin onayı olursa o sezon yürürlüğe girer, bir tane kulüp bile resmi itirazda bulunsa yürürlüğe girmez... Bursa da karşı çıktı GS de karşı çıktı ama resmi itirazda bulunmadılar, çünkü şike dosyasını karara bağlayacağız dediler, puan silme olacak dediler, gördük işte bunların hangilerinin gerçekleştiğini...

clioGT
17-09-2013, 12:42
2-1 çakar yollarız geri bunları:)

burkaykalyon
17-09-2013, 12:44
Peki abi... Ben yanlış biliyormuşum o zaman.

Onamdar
17-09-2013, 12:57
Çok haklısınız,
ülkemizde alt yapılar düzenlenmeden bizden hiç birşey olmaz...
Aslında çok çok yetenekli gençlere sahibiz ama onları işleyecek bir ustamız yok...
Bence artık futbol okullarında, alt yapılarda Almanya'dan tam eksiksiz rol model alınmalı, pozisyon ve oyun bilgisine sahip, teknik ve gücün birleştiği iyi yetişmiş gençlerle önümüzde kimse duramaz... :)

Dediklerinde haklısın altyapı sıkıntımız var ciddi anlamda ama bu kucuk yerel kuluplerin yeterli maddi desteği alamadığı için tesisleşememesiyle alakalı
Çamurun içinde yaptığım antremanları ben biliyorum. Altyapıda başarı isteniyorsa buna kaynak yaratılmalı bunun içinde ligimizin marka değerini yükseltmemiz gerekli. Bu sayede tanınarak gerek reklam gelirleri gerekse yayın gelirlerini arttırabiliriz. Türk futbolunu satabilmemiz lazım. İspanya ligi kaç ülkede izleniyor bi ona bak. İzleniyor çünkü insanlar iyi futbol izlemek istiyo yıldız oyuncuları izlemek istiyor. Bütün buralardan yaratılan kaynak doğru kullanılırsa bizde çok iyi futbolcular yetiştirebiliriz. Yabancı kısıtlaması kendi ayağımıza kurşun sıkmak gibi birşey.

TheAce
17-09-2013, 13:17
galatasaray inşallah geçen sene yaşattığı mutlulukları bu sene de yaratır,

alt yapı meselesi değil bizim ülkemizin olayı, bizim olayımız rant olayı. Her işte olduğu gibi özellikle bu futbol işinde çok büyük rant dönüyor. Sadece birilerinin adamları olanlar, göze girmekten çok kimin hısmı kimin akrabası o iş yapıyor.

Bu ülkede futbol en çok sevilen spor ve hayatında futbol topuna vurmamış erkek çocuk sayısı ülkede 1000 i bile bulmaz. Basketbol gibi tesis gerektiren bir spor bu ülkede bu kadar gelişmişken, futbolun gelişememesinin sebebi budur.

hep eski düzen futbolu bilmeyen futboldan anlamayan oyuncu yetiştirmekle ilgili eğitim almamış işin psikolojik faktörlerini çocuklara aşılayamayan bir altyapı sistemiyle bu iş yürümedi yürümez de.

Yabancı sınırı konusunda da kişisel fikrim yabancı sınırı çok saçma birşey, olmaması gereken bir olgu. Yabancı sınırının kalkmama sebebi anadolu klüplerinin oyuncu satışları haricinde herhangi bir geliri olmaması. Büyük takımların parasını, taraftar desteğini gücünü maalesef anadolu klüpleri bulamıyorlar.

Bir de Galatasarayın bu olayla ilgili savunacağı pek bir argüman yok keza bu karar geçen sene söylendi ve önümüzdeki sene 5+0+3 e döneceği söylenmekte. Saçma kural ama en azından olacağı önceden bildilirmiş ve nasıl bir yol izleneceği daha önceden planlanmalıydı.

ToNy
17-09-2013, 13:18
Dediklerinde haklısın altyapı sıkıntımız var ciddi anlamda ama bu kucuk yerel kuluplerin yeterli maddi desteği alamadığı için tesisleşememesiyle alakalı
Çamurun içinde yaptığım antremanları ben biliyorum. Altyapıda başarı isteniyorsa buna kaynak yaratılmalı bunun içinde ligimizin marka değerini yükseltmemiz gerekli. Bu sayede tanınarak gerek reklam gelirleri gerekse yayın gelirlerini arttırabiliriz. Türk futbolunu satabilmemiz lazım. İspanya ligi kaç ülkede izleniyor bi ona bak. İzleniyor çünkü insanlar iyi futbol izlemek istiyo yıldız oyuncuları izlemek istiyor. Bütün buralardan yaratılan kaynak doğru kullanılırsa bizde çok iyi futbolcular yetiştirebiliriz. Yabancı kısıtlaması kendi ayağımıza kurşun sıkmak gibi birşey.

Bi an küçük kulüpleri boşver,
onlar yokmuş gibi düşün...
FB, GS, BJK alt yapıdan yılda kaç oyuncu çıkartabiliyor... ?
Bu saydığım kulüplerin tesisleri gayet iyi durumda,
Ama iş sadece tesisle bitmiyor...
Tesis sadece işin bi ayağı...
Önemli olan hangi gencin, hangi bölgede yeteneğinin olduğunun anlaşılıp,
o bölge için yetiştirilmesidir...
Türkiye'de futbola başlayan her çocuk forvet olarak başlar... :) Hiç gördün mü mahalle maçında kaleci olmak isteyen... :D
Daha sonra belirli bir mevkii ye konur, orada da kendini geliştirebilirse ne ala geliştiremezse vasat bir oyuncu olur çıkar...
Bizim gençlerimize futbolu öğretmemiz lazım, futbol sadece yetenek oyunu değildir, önce bu algıdan kurtulmamız lazım...
Futbolda pozisyon bilgisi, oyun bilgisi, kademe anlayışı, takım oyunudur önemli olan... Tek başına kimse oynayamaz....
Alt yapıdan kastım tesisleşme değil, oyuncu yetiştirmek...

İspanya ligini bence bize örnek gösterme,
biz onların çok çok çok gerisindeyiz, hatta bana avrupa liglerini sırala desen,

1- premier lig
2- la liga
3- bundesliga
4- seri a
5- fransa
6- Süper lig

derim...

Bu liglerde özellikle ilk 3 e koyduklarımda,
her kulübün belli bir taraftarı var...
Bu kulüpler 100.000 kişilik bir şehrin takımı, ama her maç 40 bin kişiye oynuyor...
Örnek vermek gerekirse, Almeria villareal maç yapıyor, statda 45-50 bin kişi var...
Bide kayseri elazığ maçına bak, 1000-2000 kişi anca var... :)
Statlarımız çok kötü, gerçekten futbol stadyumu olan 4-5 stadımız var...
Yani demek istediğim şu,
Bu transfer döneminde Fenerbahçe Ronaldoyu,
Galatasaray Messi yi,
Beşiktaş Ronaldinho'yu da getirse,
biz yayın haklarımızı dışarı satamayız...
Adam oturup trabzon akhisar maçını mı izleyecek... :)
Hafta da 2 yada 3 maç için mi alacak yayın haklarını...

Ama senle aynı görüşte olduğum nokta da var,
o da şu ki, yabancı kısıtlamasıyla bir yere gelemeyiz,
Kısıtlama değilde aslında yapılması gereken kriter koymaktır,
belli bir kriterin altındaki yabancı futbolcuları yabancı statüsünde oynatıp sayıyı düşürmek gerekir... haa birde şu an ki konjektürde yabancı kısıtlaması gerekli o başka ama alt yapılar gerçekten alt yapı gibi çalışsa yabancı kontenjanı gereksiz birşey, kriter gerekli...
Ama bizim ülkemizde alt yapı diye birşey olmadığından,
biz futbolcularımızı 3 büyüklerde yetiştiriyoruz...
Bu takımlarda tecrübe kazandırıyoruz...

Mutu
17-09-2013, 13:41
Zaman geçmiyo yahu.

free-hifi
17-09-2013, 14:02
Zaman geçmiyo yahu.

İçim rahat etmiyor madride koymayınca :D

Mutu
17-09-2013, 14:06
İçim rahat etmiyor madride koymayınca :D

Hiç sorma arkadaşın da 1 tane fazla kombinesi varmış. Şeytan da dürtmüyor değil. "Git maça git maça" diyor. :D Tam maçtan önce de aile ile ilgili bi iş var onu halletmem lazım. 2 ucu b*klu deynek. :D

mmtrıza
17-09-2013, 14:08
yazılanların tamamını okudum hepside mantıklı ve gerçek yazılar bu olgun yazışma hoşuma gitti keşke futbol tartışmalarımız hep böyle seviyeli ve bilgili olsada konularımız kilitlenmese

futbolumuz malesef kötü durumda sebebide hepimizin bildiği üzere yöneticiler

Tff başkanı bulundugu konumu hak etmiyor Beşiktaşı ne durumlara getirdiğini hepimiz biliyoruz

Yabancı sınırlaması geçen seneden söylendi eyvallah mevcut kadrodaki oyuncular 3-4 senelik sözleşmeli oyuncular nasıl göndereceksinki ya fubolcuya parayı verip göndermek için ikna edeceksin yada adam kadroya girmeden tribünden para kazanmaya devam edecek

üstte yazılan sınırlama yani futbolcu fiyatı alt yapıdan oyuncu bulundurma işi mantıklı bencede

3 büyükler alt yapı olarak avrupa standartlarına getirilmeye mecbur tutulmalı iyi hocalar getirilmelidir

free-hifi
17-09-2013, 15:09
Muslera
Eboue
Chedjou
Dany
Riera
Selçuk
Melo
Engin
Sneijder
Burak
Drogba

FATİH TERİM

Kadro bu tek forvet drogbalı çıkılsa iyiydi engin dany sürpriz oldu bu arada u19 CL çok iyi bir org bence

GS u19 Real u19 Canlı

http://www.dailymotion.com/video/xne3bf_gstv-canli-yayin_sport?search_algo=2

free-hifi
17-09-2013, 15:15
Attık peşinden yedik :( 1-1

Kahn23
17-09-2013, 15:16
Bu sene UEFA'nın aldığı en güzel karar bu U19.
Kendi federasyonumuzun değer vermediği altyapıya adamlar Şampiyonlar Liginde değer veriyor. Ben inanıyorum ki çok yıldız adayı çıkacaktır.

mmtrıza
17-09-2013, 15:19
fatih hocayı anlamak bazen imkansız

S.Özeren
17-09-2013, 15:22
Bi an küçük kulüpleri boşver,
onlar yokmuş gibi düşün...
FB, GS, BJK alt yapıdan yılda kaç oyuncu çıkartabiliyor... ?
Bu saydığım kulüplerin tesisleri gayet iyi durumda,
Ama iş sadece tesisle bitmiyor...
Tesis sadece işin bi ayağı...
Önemli olan hangi gencin, hangi bölgede yeteneğinin olduğunun anlaşılıp,
o bölge için yetiştirilmesidir...
Türkiye'de futbola başlayan her çocuk forvet olarak başlar... :) Hiç gördün mü mahalle maçında kaleci olmak isteyen... :D
Daha sonra belirli bir mevkii ye konur, orada da kendini geliştirebilirse ne ala geliştiremezse vasat bir oyuncu olur çıkar...
Bizim gençlerimize futbolu öğretmemiz lazım, futbol sadece yetenek oyunu değildir, önce bu algıdan kurtulmamız lazım...
Futbolda pozisyon bilgisi, oyun bilgisi, kademe anlayışı, takım oyunudur önemli olan... Tek başına kimse oynayamaz....
Alt yapıdan kastım tesisleşme değil, oyuncu yetiştirmek...

...

bu dediklerin tamamen doğru bende zamanında alt yapılarda oynadım
ilk izleyip alan zeytinburnu oldu sağ kanat oynuyordum direk ön libero oynatmaya çalıştılar
tutmadı tabi
sonra galatasaray izledi alt yapısına geçtim onlar tam mevkime geri almışken , menisküs ten dolayı bırakmak zorunda kaldım

Minik oyuncuların gerçekten ilk hangi klübe yazıldıklarının çok önemi var, ozamanki beynimle bile z.burnuna geçtiğimde anlamıştım önceki klüplerin yalandan para peşinde olduklarını

MeMo
17-09-2013, 15:23

Fatih hoca bence bu yüzden imparator :)

free-hifi
17-09-2013, 15:23

sem,ih a-2 de maç yaparken sakatlanmış böylle bir saçmalık var mı

mmtrıza
17-09-2013, 15:26
sem,ih a-2 de maç yaparken sakatlanmış böylle bir saçmalık var mı

dany oynatmasıda ayrıca sacmalık tamam seri oyuncu olabilir ama patlamaya hazır bomba bizim en zayıf bölgemiz zaten savunma ve sen semihi oynatamıyorsun :soru:

free-hifi
17-09-2013, 15:34
biraz önceki kadro amk mununun gazetesinin miş şimdide trt 1

Trt habere göre muhtemel 11:

Muslera

Eboue-Semih-Chedjou-Riera

Engin-Melo-Selçuk-Amrabat

Sneijder

Drogba

? kafam karıştı ya

S.Özeren
17-09-2013, 15:41
4-5-1 çok iş yapar

silwerhooks53
17-09-2013, 15:45
arakdaşlar maçı star tv canlı verıcekmı dun bunula ılgılı bı haber okumustum dogrumudur

free-hifi
17-09-2013, 15:46
4-5-1 çok iş yapar

TRT nin kadro doğru ise olması gerekn kadro o bencede

free-hifi
17-09-2013, 15:47
arakdaşlar maçı star tv canlı verıcekmı dun bunula ılgılı bı haber okumustum dogrumudur

stardan canlı şifresiz

blumenberg
17-09-2013, 15:47
Fenerbahçeliyim ama bugün Galatasaray'ı tutuyorum dedirten CİMBOM, sen ne büyük takımsın, ne güzel şeysin öyle.. :)

S.Özeren
17-09-2013, 15:49
TRT nin kadro doğru ise olması gerekn kadro o bencede

aynen maç içinde dönüyor zaten o kadro 4-4-1-1 , 4-1-3-1-1 , 4-5-1 :D bunlar geçen sene o 20 dakkalık sürede real'e korku dolu anlar yaşatan taktiktdi

hoca hata edip tekrar 4-4-2 e dönünce takım betona çarpmış gibi oldu

edit: hangi yorumcunun sözleriydi hatırlamıyorum ama

sen ligde rakiplerine karşı 4-4-2 oyna çünkü onlar kapanıyor sen onlardan büyüksün ama şampiyonlar liginde 4-4-2 oynayacak kadar kendini büyük görüyorsan sadece günü kurtarırsın tarzı sözleri vardı , bende aynen katılıyorum CL 'de 2 forvet bize gidicek taktik değil

Kahn23
17-09-2013, 15:50

21:45 Star naklen..

burkaykalyon
17-09-2013, 15:50
aynen maç içinde dönüyor zaten o kadro 4-4-1-1 , 4-1-3-1-1 , 4-5-1 :D bunlar geçen sene o 20 dakkalık sürede real'e korku dolu anlar yaşatan taktiktdi

hoca hata edip tekrar 4-4-2 e dönünce takım betona çarpmış gibi oldu

Çok biliyosan çık sen oyna la :D

S.Özeren
17-09-2013, 15:52
Çok biliyosan çık sen oyna la :D

dersini aldık yavrum :) zamanında sorun olmasa belki oynardık

free-hifi
17-09-2013, 15:55
FAtih hoca gazı verir :

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=cMBiwRkKlTc

S.Özeren
17-09-2013, 15:56
FAtih hoca gazı verir :

https://www.youtube.com/watch?v=_-U7WKQxAGI

:D:D:D:D

free-hifi
17-09-2013, 16:01
https://www.youtube.com/watch?v=_-U7WKQxAGI

:D:D:D:D

devre arası bazen buna benzer bişey yapıyordur kesin :D

BurakCengizhanoğlu
17-09-2013, 16:12
FAtih hoca gazı verir :

Ruh budur ya :)

free-hifi
17-09-2013, 16:48
U19 1-1 Bitti

mmtrıza
17-09-2013, 17:03
star tv hariç uydudan izleyebileceğimiz başka kanal varmı acaba?

mmtrıza
17-09-2013, 17:04
biraz önceki kadro amk mununun gazetesinin miş şimdide trt 1

Trt habere göre muhtemel 11:

Muslera

Eboue-Semih-Chedjou-Riera

Engin-Melo-Selçuk-Amrabat

Sneijder

Drogba

? kafam karıştı ya

sanırım 2. yarıda brumayı alır bu diğerine göre mantıklı

bilalMW
17-09-2013, 17:19
starmı? kesinmi beyler?

edit: stardaymış sitesinde yayın akışına da koymuşlar. :D

m. ali öz
17-09-2013, 19:52
muslera
eboue
chedjou
dany
riesra
melo
engin
selcuk
sneijder
drogba
burak

Eriador
17-09-2013, 20:19
guzel bir link varmi maci izliyebilcegimiz.Fenerli olarak bugun GS liyiz.

sweap07
17-09-2013, 20:20
guzel bir link varmi maci izliyebilcegimiz.Fenerli olarak bugun GS liyiz.

star tv naklen verıcek abı

turbo&quattro
17-09-2013, 20:22
Kaan ligtvizler, thugspor a bak. Bulamazsan star tv nin ana sayfasina bak.

VTec_king
17-09-2013, 20:23
Haydi bir zafer daha yaz Aslanım!

mmtrıza
17-09-2013, 20:23
bu ara star tv nin kareografiyi yine vermeyip reklama girme ihtimaline karşı ultrAslan twitterda bağlantı paylaştı

BİLGİ | Koreografi Canlı Yayını İçin #uALive Linklerini Paylaşıyoruz. Sayfanın Alt Kısmında BATI, GÜNEY,DOĞU İsmi ile Linkler var

https://twitter.com/search?q=%23uALive&src=hash

mmtrıza
17-09-2013, 20:24
batı tribünü ultrAslan | Bağımsız Taraftar OluÅŸumu (http://ultraslan.com/CanliYayin/batitribunu.html)

doğu tribünü http://ultraslan.com/CanliYayin/dogutribun.html

güney tribünü http://ultraslan.com/CanliYayin/guneytribunu.html

Eriador
17-09-2013, 20:24
star tv naklen verıcek abı

sorun o bende star tv yok :) Mac oldugu zamanlar sitelerindeki canli yayini kesiyorlardi yanlis hatirlamiyorsam bi denerim gene orayi

Kaan ligtvizler, thugspor a bak. Bulamazsan star tv nin ana sayfasina bak.

eyw bro bakiyorum hemen simdi

Kahn23
17-09-2013, 20:29
sorun o bende star tv yok :) Mac oldugu zamanlar sitelerindeki canli yayini kesiyorlardi yanlis hatirlamiyorsam bi denerim gene orayi

eyw bro bakiyorum hemen simdi

İnternetten izlemek istersen > StopStream.tv - Homepage (http://www.stopstream.tv/)

Eriador
17-09-2013, 20:32
Eyw bro cok tsk ettim

Kahn23
17-09-2013, 20:34
Fenerbahçeli olarak yapılacak olan kareografiyi merak ediyorum.. Söylenene göre Avrupa'da ses getirecek bi görsel şov olacakmış..

mmtrıza
17-09-2013, 20:42
ve kareografimiz yayınlandı star tv yi aramamız işe yaramış :)

Kahn23
17-09-2013, 20:46
Geçen sene bizim maçta açtıkları kareografi bundan çok daha iddaalıydı..

Eriador
17-09-2013, 20:49
Acikcasi benim icinde dag fare dogurdu yazicaktim ama ortami germek istemedim , neyse umarim kazaniriz

Eriador
17-09-2013, 21:18
son atak cok iyidi Drogbanin pasi sonraki kornedeki kafa gol olmaliydi azik oldu .

sweap07
17-09-2013, 21:18
melonun şutu güzeldi
aynen son atak cok ıyıdı

sweap07
17-09-2013, 21:20
gs 4 posızyon bulmus gol atamadı real 1.5 posızyon bulmus golu attı s.s

Eriador
17-09-2013, 21:21
bizim turk takimlarinin klasik hastaligi cok basit goller yiyoruz ... yazik oldu oyuna neyse daha bitmedi

mmtrıza
17-09-2013, 21:22
Yine ayni seneryo antalya macinda okadar pozisyona girdik atamadik bugunde oyle oldu

mmtrıza
17-09-2013, 21:26
Geçen sene bizim maçta açtıkları kareografi bundan çok daha iddaalıydı..

Haklisin bende daha iyisini bekliyordum emeklerine saglik yinede

Bu arada dany den korkuyordum suana kadar iyi ve soguk kanli hernekadar yuregimizi agziniza getirsede

burkaykalyon
17-09-2013, 21:28
Yazık oluyor... O kadar pozisyon(GS) varken. Ancak maç kısır geçiyor gibi. Hala iki takım da birbirini tanımaya çalışıyor gibi geliyor bana..

Bu arada yaptığınız tezahüratlar da çok yaratıcıymış he.. ;)

TigeR
17-09-2013, 21:31
ulan o kadar tek kale oyna adamlar gelsin golü atsın hıammına ya

Onamdar
17-09-2013, 21:40
Olmayınca olmuyo arkadaş
Tipine soktuğumun pepesi sakatladı drogbayıda şerrefsiz

mmtrıza
17-09-2013, 21:42
Yazık oluyor... O kadar pozisyon(GS) varken. Ancak maç kısır geçiyor gibi. Hala iki takım da birbirini tanımaya çalışıyor gibi geliyor bana..

Bu arada yaptığınız tezahüratlar da çok yaratıcıymış he.. ;)

Hangi tezahurat

Kahn23
17-09-2013, 21:42
RM'de bariz 10 numara eksikliği hissediliyor. Mesut maestroydu orta sahada. Şimdi oyunu ileri itecek adamları yok. CR9'da hiçbişey yok. Ayrıca 2.yarı ben olsam Pepe'nin üzerine oynarım. Sarı karttan sonra bildiğin saatli bomba..

burkaykalyon
17-09-2013, 21:43
Golden önce müthiş pres yapan takım golden sonra kurudu kaldı resmen...

Taraftara diyecek hiç bir şey yok zaten. Golden sonra çekirdek çitlense duyulacaktı statta. Nerede yuhlamalar dikkat dağıtmalar vs??? Ayıptır ya..

mmtrıza
17-09-2013, 21:43
Bu pepe nekadar kani bozuk bir adamdir yahu her maci olay messi yerdeyken eline basmasi geliyor devamli gozumun onune

athem
17-09-2013, 21:44
2.inci yari iyi mac olucak bence

mmtrıza
17-09-2013, 21:45
Golden önce müthiş pres yapan takım golden sonra kurudu kaldı resmen...

Taraftara diyecek hiç bir şey yok zaten. Golden sonra çekirdek çitlense duyulacaktı statta. Nerede yuhlamalar dikkat dağıtmalar vs??? Ayıptır ya..

Aynen bir ara futbolcunun sesi ve 1 kisini islik sesi net duyuldu asil simdi takimi takimi ateslemek lazim

Kahn23
17-09-2013, 21:46
Kopenhag 1 Juventus 0 ilk yarı sonucu..

ondertopcu
17-09-2013, 21:48
2. Yarinin baslarinda bir gol atarsak cok iyi olur

burkaykalyon
17-09-2013, 21:52
Drogba yok 2. yarıda...

ondertopcu
17-09-2013, 21:53
Drogba nin olmayisi kotu oldu

clioGT
17-09-2013, 21:53
1 kismi tamam, 2 tane attik mi tahminim tuttu demektir

mmtrıza
17-09-2013, 21:54
Burak- Umut degisikligi gerekmezmi daha etkili olurmu acaba

Onamdar
17-09-2013, 21:57
Burak bunları atamıcakda ne atıcak

Onurkk06
17-09-2013, 21:58
hay burak kafana yaww :(

burkaykalyon
17-09-2013, 22:03
2 oldu.......

mmtrıza
17-09-2013, 22:04
2. Pozisyon 2.gol amk

ondertopcu
17-09-2013, 22:04
Atamayana atarlar

athem
17-09-2013, 22:05
Atamazsan atarlar işte adamlar bikere geliyo bos donmuyolar bu goll kotu oldu seyircinin destek vermesi lazim

burkaykalyon
17-09-2013, 22:07
Abi ben çıldıracam burada. Bu nasıl taraftar???:ofk::ofk::ofk:

ondertopcu
17-09-2013, 22:13
3 Oldu :-(

mmtrıza
17-09-2013, 22:14
Tecavuz etmeye basladilar hayret arkadas taraftar uyuyor takim beceriksiz

atituti
17-09-2013, 22:14
Bu isco hangi takimdan gelmis ? Mesutun yerini bu takimda alamaz ama degisik bi adam gibime geldi.galatasaray cok kolay gol yiyor cozum bulunmassa saha icinde 5lik olur bu mac soliyim

Kahn23
17-09-2013, 22:15
4 olduuu ya laa

burkaykalyon
17-09-2013, 22:16
Aga noluyo ya...

mmtrıza
Bu ..... Hakeer hep bizemi denk geliyor arkadas bize aninda kart reale yok 4te geldi hay ..

blow07
Takım dağıldı abi yaa

athem
17-09-2013, 22:17
Bu isco hangi takimdan gelmis ? Mesutun yerini bu takimda alamaz ama degisik bi adam gibime geldi.galatasaray cok kolay gol yiyor cozum bulunmassa saha icinde 5lik olur bu mac soliyim

Malagadan geldi

Son golde 5 tane adam bombos ya ne kdr sacma durum

sweap07
17-09-2013, 22:18
ulan gozunu elledgımın hakemı gozunun onunde engıne faul yapıyorlar okzuun tirene baktgı gıbı bakıyon bızım maclara hem yavsak hakemler denk gelıyor.

ondertopcu
17-09-2013, 22:21
Takim 2. yari hic yok bu nedir ya

Onurkk06
17-09-2013, 22:22
2 yarı daha iyi futbol olsa reali alırdık ama bu futbolla hiç bişey olmaz bıraktılar drogba olmayınca resmen gsinşallah kötü bir sürece girmez

Kahn23
17-09-2013, 22:24
Geçen sene oynanan maçtaki ruh hiç olmadı maçta. Ne zaman ilk golü yedi o zaman dağılma başladı

blow07
17-09-2013, 22:31
No comment. Dİyecek hiç bir şey kalmadı bu maç için :/

ondertopcu
17-09-2013, 22:31
Yuh amk ya

Kahn23
17-09-2013, 22:32
Şşşş bjk'den rekoru alin bari :D

tricky
17-09-2013, 22:36

Hocam iddaa oyna sen :) skoru tutturdun...

sweap07
fatih terim sakın duruyor enerjısını soyunma odasına bırakıyo
3 dene atsalar gen ıyıdı 5 ne mk ya harbıdne yuh .s.

yaşar
Savunmanın ortası çökmüş durumda 2 pas yapabilen yok, havadan gelen bütün topları real li futbolcular aldı,bu oyuna bu skor çok normal :(

mmtrıza
17-09-2013, 22:37
çok sinirliyim güleyimmi aglayayımmı bilemedim ama aklıma nedense bu video geldi Yılmaz Vural "Bize tecavüz ettiler" - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=19VaqhWv-7U)

mmtrıza
17-09-2013, 22:39
bu şecu mudur herne boksa adama ısınamadım gitti semih neden oynamaz arkadas enginle maçamı çıkılır hangi birini sayalım

sweap07
17-09-2013, 22:40
6 alttılar mk yav

mmtrıza
17-09-2013, 22:44
1-6 maç sonucu

M3CSL
17-09-2013, 22:44
Vay be türk takımlarına oluyo 4*5 yılda bir, alıştık 99 chelsea, 08 arsenal lıverpol, vs

Mutu
17-09-2013, 22:45
MAç bitti hala gol yiyoruz amk(spor gazetesi)

Ben viskiyi açtım, varsa efkarlı renktaş bekliyorum. :)

BaDCaT
17-09-2013, 22:46
Fatih Terim'in milli takıma gidiş hazırlıkları bunlar beraberlikler ve bu yenilgi.. ;)

ondertopcu
17-09-2013, 22:47
MAç bitti hala gol yiyoruz amk(spor gazetesi)

Ben viskiyi açtım, varsa efkarlı renktaş bekliyorum. :)

Benim raki bitti biradan devam :D

atituti
galatasaray bu gruptan cıkar hemde baya rahat cıkar juventusun oyunu pek içler acısı değilmiş

asulus
6 nedir ya engin nedir arkadaş.

S.Özeren
17-09-2013, 22:48
ilk yarıda oynanan futbola laf yok

2. yarıdaki futbol için sizin oynıcağınız topun amk

KA®ANLIK
17-09-2013, 22:49
Allah tan umut golü attı, 0-6 biteydi daha büyük sıkıntıydı :)

Patisever
17-09-2013, 22:51
wayy a.m.k gazetesi darlandım la koca takım 6 yermi laaa

ondertopcu
17-09-2013, 22:52
2. Yari boyle bir oyun yok noldu devre arasi amk hersey drogbami yani

ghibli06
17-09-2013, 22:52
dağıldık! Terim birbirine yabancı 4 kişiyle defans kurdu ve maalesef dağıldık... kalanlara bakacağız artık...

_FrKn_
17-09-2013, 22:54
Bulduğunu atmazsan olacağı bu. Deli oldum ya şu burak ısrarı nedir anlamadım amk. Umut verdi cevabını. Madem ilk yarıya hızlı başlayacaksın niye hızlı adamlarını golleri yiyip dumur olduktan sonra sokuyorsun. Bruma, Amrabat, Drogba, Umut başlasaydı sonuç farklı olurdu demek istemiyorum hiç sevmem şu olsaydı bu olsaydı muhabbetlerini ama maç kopmadan önce gayette iyi götürüyorlardı. Futbol böyle 2 defans hatasından gol maçın kırılma anları oldu. Neyse inşallah gerekli dersleri alırlar, gruptan çıkma ümidim hala tam.

Yigit-Y
17-09-2013, 22:55
Drogba gitti film bitti maçta.

Ilk yarı ile ikinci yarı alakasız

Açıkları cozduler devre arası ikinci yarı gerekeni yaptilar

İmparator izledi sadece

Caglar
17-09-2013, 22:57
Umut la başlamalıydı adam formda

Mutu
17-09-2013, 22:58
Benim raki bitti biradan devam :D

Afiyet olsun. :icon_tup:

mmtrıza
17-09-2013, 22:58
ligte bişey yok ş liginde yok nerde oynayacak bu yav.aklar

Kahn23
17-09-2013, 22:59
Drogba ciktiginda Umut'un girmesi.lazimdi. Bruma kisa surede bile iyi isler yapacaginin sinyalini verdi. Ben olsam enginle baslamazdim

S.Özeren
17-09-2013, 23:00
neyse Allahtan kopenhag ile juve berabere kalmış

Drogba ciktiginda Umut'un girmesi.lazimdi. Bruma kisa surede bile iyi isler yapacaginin sinyalini verdi. Ben olsam enginle baslamazdim

merak ettim siz olsanız kiminle başlardınız ?

Musti PoweR
17-09-2013, 23:00
enginin yerine amrabat buragın yerinede umutla başlaması lazımdı..

türkiye maçında 3 tane atan umut varken hala burak ısrarı nedir arkadaş anlamıyorum.

ders almıştır umarım imparator.

_FrKn_
17-09-2013, 23:01
Adam milli maç olsun oynadığı diğer maçlar olsun resmen forma benim hakkım diyor yok arkadaş.
Lazio'ya satıp kurtulacaklardı bu yaştan sonra daha da bir şey olmaz Burak tan.
Bruma son girdiği pozisyonu gol yapsa değeri 2 misli olurdu :) şut yakışmadı.

Mivec_4G63
17-09-2013, 23:01
Barcelona bile real madride savunma yapıyorsa, bir zahmet sen de ona göre bi kadroyla çık. Engin'in yerine defansif bir oyuncu ve defansta semihle başlasa çok farklı olurdu.

m. ali öz
17-09-2013, 23:02
bizde drogba yoksa onlarda da casillas çıktı.
bahaneye gerek yok.
ilk 15 dk oynuyoruz. ilk golü biz yiyoruz. sonrasında dağılıyoruz.
ikinci yarı başlarında soyunma odasının gazıyla atarsak çeviriyoruz.
bugünkü gibi olursa da sonuç böyle oluyor.

Bence taraftar da hata. Ne yani gol atamayıp, pozisyon kaçırıp, gol yiyince GS li olunmuyor mu. Oturacak olan değil destek olacak olan gitsin arkadaş. Sahayı 80 de boşaltmalar falan. Yahu sanki oyun fiyasko, ilk yarı çatır çatır oynadı bizimkiler. O stada 80. dk da sırtımı dönüp çıkıp da hala Gs liyim demeye utanırım yahu.

derece43
17-09-2013, 23:03
Gerçekçi olamıyoruz balık burcu insanı gibi hayaller peşinde gazla kürekle gidiyoruz... Umut mamut ümit le olmaz bu iş kökten para vermiycen bu yşaklara.. Sallandırcan egolarla 800 milyar aylıkla olmaz bu iş alıveririler ifadeni..

derece43
17-09-2013, 23:06
bahaneye gerek yok.

Bence taraftar da hata. Ne yani gol atamayıp, pozisyon kaçırıp, gol yiyince GS li olunmuyor mu. Oturacak olan değil destek olacak olan gitsin arkadaş. Sahayı 80 de boşaltmalar falan. Yahu sanki oyun fiyasko, ilk yarı çatır çatır oynadı bizimkiler. O stada 80. dk da sırtımı dönüp çıkıp da hala Gs liyim demeye utanırım yahu.

Yaw dostum farkındamıydın tecavüz vardı bi tane futbolcuda bundan kurtulmak için çabalamıyordu bence 60 da terketmesi lazımdı seyircinin az bile bunlara

overblack
17-09-2013, 23:06
real madridin karşısına savunma özelliği olmayan 6 futbolcuyla çıkarsan sonuç böyle olur

ykavcioglu
17-09-2013, 23:08
Lucesku ya bu imkanlar verilseydi.....

Mutu
17-09-2013, 23:08
enginin yerine amrabat buragın yerinede umutla başlaması lazımdı..

türkiye maçında 3 tane atan umut varken hala burak ısrarı nedir arkadaş anlamıyorum.

ders almıştır umarım imparator.

amrabat ve sneijderin olduğu takım ilk yarıdan çözülürdü. 2. yarıya kalmazdı. Evinde kopenhaga karşı oynamıyorsun, madrid vardı karşımızda. 2 forvet ve amrabat sneijder çok lüks.

TigeR
17-09-2013, 23:13
defans nerdeydi ben göremedim? adamlar bomboş ya resmen.

Eriador
17-09-2013, 23:14
Olay yenmek yenilmek degil. Fenerlisde yapiyor , GS liside Bjkliside . Rakip takim yenildigi zaman her turlu makarayi yapanlar kendi baslarina gelince abuk subuk milliyetcilik mesajlari ve akli sira dokundurmali msglari artis artis paylasiyor ya ... Biz bundan kaybediyoruz.

Kendin yapinca sorun yok sana yapilinca karsi taraf hain bosverin bu isleri ilk basta bi kisilik oturtalim sonra gerisine bakalim

* lafim herkese degil ama buyuk bir cogunluk boyle her takimdan.Yazik

m. ali öz
17-09-2013, 23:15
Yaw dostum farkındamıydın tecavüz vardı bi tane futbolcuda bundan kurtulmak için çabalamıyordu bence 60 da terketmesi lazımdı seyircinin az bile bunlara

Abi Real de oynatmadı bizimkilere, top ayaktayken full baskı full defanstı ikinci yarı.
Elbette teknik hatalar vardı. ilk yarı Burak' ın solda olması, Engin ile devam edilmesi gibi.
Ben Burak dan bu kadar koşmasını beklemezdim, pek sevmem ama bugün bir şeyler yapmaya çalıştı. Ama umut form farkını gösterdi girince.

Musti PoweR
17-09-2013, 23:16
amrabat ve sneijderin olduğu takım ilk yarıdan çözülürdü. 2. yarıya kalmazdı. Evinde kopenhaga karşı oynamıyorsun, madrid vardı karşımızda. 2 forvet ve amrabat sneijder çok lüks.

2 forvete engin mi çıkartıcaktı ara pasını vs ? umuta orta açan amrabattı hatırlatırım.. bence çok lüks değildi. 3 tane zencinin koruyamadığı defans'da amrabat ve sneijder mi lüks olucaktı :)

Yigit-Y
17-09-2013, 23:19
Ya yine sıkıntı yok galatasaray sampiyonlar ligi takımı yenilebilir yenebilirde

Başkaları var şuan sevinen onlar en az 2 sene daha bekleyeklerini unutuyorlar bunlarla

Avunuyor. Mekanı terk ettim personel real gol atınca sevindi diye o yüzden sevinen arkadaşlar gitsin şike pisliklerini temizlesin ilk önce.

Musti PoweR
17-09-2013, 23:21
Ya yine sıkıntı yok galatasaray sampiyonlar ligi takımı yenilebilir yenebilirde

Başkaları var şuan sevinen onlar en az 2 sene daha bekleyeklerini unutuyorlar bunlarla

Avunuyor. Mekanı terk ettim personel real gol atınca sevindi diye o yüzden sevinen arkadaşlar gitsin şike pisliklerini temizlesin ilk önce.

Bazılarının giremediği lig'de 3 puan kaybettik. :)

Eriador
17-09-2013, 23:23
Yenilginin acisini digerlerine laf atarak cikaricaginiza bence adam gibi takiminizi analiz edin bir nerde yanlis yaptik diye.Ileriye donuk daha iyi bir adim olur

derece43
17-09-2013, 23:26
Hehe hala diğer takımlara göndermeler devam ediyo 10 yılda bir 6-1 iyi gelmiyo bu ekibe.. Fatih hoca nasıl böyle taktik hata yaptı oda ilginç karşındaki antalya değilki forvete yükleniyon..
drogbanın omzu çıkmış sanırım

overblack
17-09-2013, 23:28
Olay yenmek yenilmek degil. Fenerlisde yapiyor , GS liside Bjkliside . Rakip takim yenildigi zaman her turlu makarayi yapanlar kendi baslarina gelince abuk subuk milliyetcilik mesajlari ve akli sira dokundurmali msglari artis artis paylasiyor ya ... Biz bundan kaybediyoruz.

Kendin yapinca sorun yok sana yapilinca karsi taraf hain bosverin bu isleri ilk basta bi kisilik oturtalim sonra gerisine bakalim

Milli maçlar hariç, futbol külüpler düzeyinde evrensel bir spor ve endüstridir..Bütün dünyada böyle bu. Discovery Channel bununla ilgili bir belgesel bile yapmıştı.adamlar dünyada çok yere gittiler brezilya,ingiltere,italya,hırvatistan vs. ve ordaki taraftar grupları bizimkilerden çok daha fanatik. silahla maça gidiyorlar.mesela sao paulo fenerle oynasa cruzeio taraftarı gidip stada feneri destekliyor. mesela westham-millwall,marsilya-psg vs.vs. bizde ise işine gelirse milliyetçiliği uygulanıyor. eğer benim tuttuğum takım gs yada başka bir külup yüzünden10-15 milyon euro kaybediyorsa yemişim milliyetçiliğini. zaten örnek olarak verirsek bu gece sahaya çıkan takımın üzerinde düz beyaz forma olsa gs'mi yoksa kamerun milli takımımı anlayamazsın. bütün takım arap :) hangi milliyetçilik..

ghibli06
17-09-2013, 23:29
Yenilginin acisini digerlerine laf atarak cikaricaginiza bence adam gibi takiminizi analiz edin bir nerde yanlis yaptik diye.Ileriye donuk daha iyi bir adim olur

yıllardır analizimizi yapıyoruz, her koyun kendi bacağından asılır onu da biliyoruz, ama bu gün şunu öğrendim ki, Avrupa'ya uzunca bir süre gidemeyecekler kendilerine yeni ülke ve takımlar bulmuşlar...

Musti PoweR
17-09-2013, 23:32

fb.com/mustipoweR facebook linkim , arkadaşlık isteği gönder bütün zaman tünelinde bi durum yazmışmıyım bak bakalım diger takımlara karşılık. yazık tc kimlik numarası taşıyosun , ama hala yabancı takımı destekliyosun.

Edit : sadece size karşı söylemiyorum bunu (genel konuşuyorum) destekliyenler için..

Mutu
17-09-2013, 23:35
Laf atma olayı her zaman oluyor ki.

Almanlar, ispanyollar hepsinde denk geldim bu duruma. Olay laf atma değil, bunun seviyesizliği.

Örneğin geçen sene bayern taraftarlarının hemen hemen hepsi, dortmund yenilirse hahahahahahah, yenerse bundesliga için iyidir diyorlardı vs.

Fakat bizim insanımız bunun b*kunu çıkarıyor herşeyde olduğu gibi.

SmT
bahaneye gerek yok.

Skor olmuş 0-5 hala deli gibi bağıran taraftar vardı,sanki skor tersiymiş gibi..80'de stadı terkeden taraftarıda suçlamamak gerek,kimse bunu beklemiyordu..Beşiktaşlıyım ama helal olsun o taraftara,Casillas' bile alkışladılar.

Tamam defans anlayışın kıt sürekli ileriyi düşünüyorsunda o topu her kaptırmanda gol olacağını ben bile düşünüyorken senin amacın neydi merak ediyorum F.Terim.

Eriador
Milli maçlar hariç, futbol külüpler düzeyinde evrensel bir spor ve endüstridir..Bütün dünyada böyle bu. Discovery Channel bununla ilgili bir belgesel bile yapmıştı.adamlar dünyada çok yere gittiler brezilya,ingiltere,italya,hırvatistan vs. ve ordaki taraftar grupları bizimkilerden çok daha fanatik. silahla maça gidiyorlar.mesela sao paulo fenerle oynasa cruzeio taraftarı gidip stada feneri destekliyor. mesela westham-millwall,marsilya-psg vs.vs. bizde ise işine gelirse milliyetçiliği uygulanıyor. eğer benim tuttuğum takım gs yada başka bir külup yüzünden10-15 milyon euro kaybediyorsa yemişim milliyetçiliğini. zaten örnek olarak verirsek bu gece sahaya çıkan takımın üzerinde düz beyaz forma olsa gs'mi yoksa kamerun milli takımımı anlayamazsın. bütün takım arap :) hangi milliyetçilik..

Bende bunu diyorum Olay baska takimi desteklemek degil.Aslinda tam tersi ezeli rakibinin oynadigi takimi desteklemek bu isin rengi.

Benim belirttigim konu Kendisi dalga gecince sorun yok ama onunla dalga gectikleri zaman vay efendim siz hainsiniz nerde milliyetcilik vs vs .

Olani biteni analiz etmektense kolaya kacip isimize geldigi yorumluyoruz

@ Musti PoweR . Yazdiklarimi bir daha oku istersen , anlamadiysan bir daha oku ben genel bir konuya degindim sen su bu o boyle yapiyor demedim.

Ezeli rakibi yenilince dalga gecen ama kendi basina gelince isi milliyetcilige doken bir suru insan var bunu belirttim , cokta basit bi sekilde yazdim .

Nerden cikardin baska takimi destekledigimi bi aciklarsan sevinirim cok merak ettim . Ciddi bi sekilde bi rahatlamaya hava almaya ihtiyacin var bence.

yıllardır analizimizi yapıyoruz, her koyun kendi bacağından asılır onu da biliyoruz, ama bu gün şunu öğrendim ki, Avrupa'ya uzunca bir süre gidemeyecekler kendilerine yeni ülke ve takımlar bulmuşlar...

Bu laf banaysa benim yazdiklarimdan anlatmak istediklerimden hic bisi anlamasiniz .

Musti PoweR
17-09-2013, 23:37
Bende bunu diyorum Olay baska takimi desteklemek degil.Aslinda tam tersi ezeli rakibinin oynadigi takimi desteklemek bu isin rengi.

Benim belirttigim konu Kendisi dalga gecince sorun yok ama onunla dalga gectikleri zaman vay efendim siz hainsiniz nerde milliyetcilik vs vs .

Olani biteni analiz etmektense kolaya kacip isimize geldigi yorumluyoruz

@ Musti PoweR . Yazdiklarimi bir daha oku istersen , anlamadiysan bir daha oku ben genel bir konuya degindim sen su bu o boyle yapiyor demedim.

Ezeli rakibi yenilince dalga gecen ama kendi basina gelince isi milliyetcilige doken bir suru insan var bunu belirttim , cokta basit bi sekilde yazdim .

Nerden cikardin baska takimi destekledigimi bi aciklarsan sevinirim cok merak ettim . Ciddi bi sekilde bi rahatlamaya hava almaya ihtiyacin var bence.

editleyip düzelttim .. genel konusuyorum dedim.

S.Özeren
17-09-2013, 23:39
erioador un dediği gibi , kim beşiktaşla 8taş diye dalga geçmedi ? kim fener geçen sene benficada elenince alay etmedi
bu olaylar böyle yapıcak bişey yok , yok biz o kupadayız adamlar iki yıl gidemicek edemicek diye karşılık verildiği sürece devamıda gelir yani

bırakın konuşan konuşsun

Mutu
17-09-2013, 23:39
Diğer maç 1-1 bitmiş. 2.lik için ümidi kaybetmeden, diğer rakiplere hazırlanmak lazım.

overblack
17-09-2013, 23:42

.

kesinlikle katılıyorum. ..:icon_tup:

ghibli06
17-09-2013, 23:45
Bu laf banaysa benim yazdiklarimdan anlatmak istediklerimden hic bisi anlamasiniz .

yok yahu sana neden olsun lafım, bu gece özellikle face de ne kadar FB ve BJK li varsa saydırmış birlik olup... eskiden kızdırırdık elbette ama şu an olay kızdırmak falan değil, 2 takım atıldığı ve şikesi tescillendiği için istenmediği Avrupa'da oynayan başka takımları tutmaya başlamış...

34btr1907
17-09-2013, 23:46
eriador bunu demiş doğruda demiş...beşiktas taraftarının bi yazısı

edebiyat yapmasın kimse

https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/q71/154449_562156900499003_62297676_n.jpg

Dodoo
17-09-2013, 23:47
yok yahu sana neden olsun lafım, bu gece özellikle face de ne kadar FB ve BJK li varsa saydırmış birlik olup... eskiden kızdırırdık elbette ama şu an olay kızdırmak falan değil, 2 takım atıldığı ve şikesi tescillendiği için istenmediği Avrupa'da oynayan başka takımları tutmaya başlamış...

Aynen öyle abi, bugun daha başka bi "gaz" ile yazmis herkes. :)

turbo&quattro
17-09-2013, 23:53

Macin 80. dk sindan sonra Besiktasa kufurler, 8tas...Feda sezonunda para komidinin altinda..Etme bulma dunyasi iste nur topu gibi 6s ve para komidinin 6inda oldu.. Keske Avrupa arenasinda birlik olup TR de yesek birbirimizi ama maalesefki bu imkansiza yakin.

atituti
17-09-2013, 23:55
suratına sıçılmayacak adamların tuttugu takımın basarısı sayesinde kendisini bir üst sınıfta digerlerinide altta gormesi yüzünden bunlar geliyo başımıza , halbuki adama türkçe soru sorsan cevap veremiyor konuşmayı bilmiyor.

ghibli06
17-09-2013, 23:55
Macin 80. dk sindan sonra Besiktasa kufurler, 8tas... Etme bulma dunyasi iste nur topu gibi 6s oldu. Keske Avrupa arenasinda birlik olup TR de yesek birbirimizi ama maalesefki bu imkansiza yakin.

80. dakikada stadda 5bin kişi kalmıştı, o küçük grubun 30 saniyelik tezahuratları birilerini kırdıysa o bizim ayıbımız, oraya gidenleri yönlendiren gerizekalıların terbiyesizliği...

S.Özeren
17-09-2013, 23:57
Macin 80. dk sindan sonra Besiktasa kufurler, 8tas...Feda sezonunda para komidinin altinda..Etme bulma dunyasi iste nur topu gibi 6s ve para komidinin 6inda oldu.. Keske Avrupa arenasinda birlik olup TR de yesek birbirimizi ama maalesefki bu imkansiza yakin.

saydırıp saydırıp sonra keşke deme komik oluyorsun, çarşı dan daha iyi küfür eden taraftar mı var ?

STP
17-09-2013, 23:58
sevdıgım bı kardesım yazmıs....

Geçmiş olsun gs li arkadaşlar, kötü bir skor, kötü oyun. gs yi hiç sevmem ama bir Türk takımının mücadelesi olarak izledim maçı. Bu büyüklük havalarından kurtulması lazım gs futbolcularının teknik heyetin vede taraftarının. Futbolun adaleti acımaz keser bileti. Özellikle sosyal medyada maç öncesi felaket rüzgar yapan gs li arkadaşlar şimdi niye kuş börtü böcek mp3 cd film oyun program paylaşıyor?? Kazansaydınız böylemi yapacaktınız??? Sabahlara kadar paylaşımın dibine vuracaktınız. Her takımın iyi günü kötü günü var. Bu yüzden Fenerbahçe taraftarı gibi olamayacaksınız.. Bırakın şimdi gs liler temcit pilavı gibi eski konularla Fenerbahçe'lilere Beşiktaş'lılara saldırmayı da ya takımınızı tutun yada susun ;)

turbo&quattro
18-09-2013, 00:02
80. dakikada stadda 5bin kişi kalmıştı, o küçük grubun 30 saniyelik tezahuratları birilerini kırdıysa o bizim ayıbımız, oraya gidenleri yönlendiren gerizekalıların terbiyesizliği...

Abi senden alinti yaptim ama yazdigim mesaj geneldir uzerine alinma lutfen. Hasta BesiktASK liyim ayni zamanda Turk. Gs, fb kim olursa olsun surekli desteklerdim taaki Liverpoola 8-0 yenilip adimizin 8tas a cikmasina kadar. Sonrasinda feda sezonu ve alayci hatta onur kirici pankartlar ve tezahuratlar. Oysaki GS de 3 sene oncesine kadar Besiktastan pek farkli durumda degildi ve en iyi GS nin anlamasi gerekiyordu klupte yasananlari.. Herseyin altinda bir pislik arayan, rakibin basarisizligindan mutlu olan Bu sacma taraftar profili degismedigi surece hicbir rakip takim digerine destek olmayacaktir.

saydırıp saydırıp sonra keşke deme komik oluyorsun, çarşı dan daha iyi küfür eden taraftar mı var ?

Aksamdan beri tum postlarima alinti yapiyorsun... Ugrasamayacagim seninle cunku niyetin olay cikartmak.. Neyse yukarida yazdiklarimla idare ediver.

ghibli06
18-09-2013, 00:03

Geçmiş olsun gs li arkadaşlar, kötü bir skor, kötü oyun. gs yi hiç sevmem ama bir Türk takımının mücadelesi olarak izledim maçı. Bu büyüklük havalarından kurtulması lazım gs futbolcularının teknik heyetin vede taraftarının. Futbolun adaleti acımaz keser bileti. Özellikle sosyal medyada maç öncesi felaket rüzgar yapan gs li arkadaşlar şimdi niye kuş börtü böcek mp3 cd film oyun program paylaşıyor?? Kazansaydınız böylemi yapacaktınız??? Sabahlara kadar paylaşımın dibine vuracaktınız. Her takımın iyi günü kötü günü var. Bu yüzden Fenerbahçe taraftarı gibi olamayacaksınız.. Bırakın şimdi gs liler temcit pilavı gibi eski konularla Fenerbahçe'lilere Beşiktaş'lılara saldırmayı da ya takımınızı tutun yada susun ;)

Galatasaray taraftarının farkı bu işte, takıma sahip çıkarız ama başkan-teknik direktör-yönetim gelip geçicidir... onlara bağlı kalacağız diye şikeye maç satın almaya uzanacak sürecin içinde olmayız... Kadıköy'de hala korkusundan sesini çıkartmayanlar var ama Kasımpaşa stadında maç boyu 'yönetim istifa' diye bağıranlar kimlerdi?

STP
18-09-2013, 00:05
Galatasaray taraftarının farkı bu işte, takıma sahip çıkarız ama başkan-teknik direktör-yönetim gelip geçicidir... onlara bağlı kalacağız diye şikeye maç satın almaya uzanacak sürecin içinde olmayız... Kadıköy'de hala korkusundan sesini çıkartmayanlar var ama Kasımpaşa stadında maç boyu 'yönetim istifa' diye bağıranlar kimlerdi?

o yazıya bu sorumu?

Yigit-Y
18-09-2013, 00:05
Bazılarının giremediği lig'de 3 puan kaybettik. :)

Biz herkese yenilelim sıkıntı yok. Biz Tromsö gibi bir takımada yenildik.

Arselan Man U Barcelona Real Madrid gibi takımlarıda zamanında yendik.

Bizim tarihimizde ŞİKE yok. Yüzsüzlük yapıp GS gibi temiz bir kulübün farklı

mağlubiyetine laf edecek temizlikte olun ilk önce.

Kul hakkı yemeyi bırakın 2010-2011 de aldıkları ŞİKELİ lig kupasını iade edin.

Bunlar aşmış kendini 2 yıl yiyince MEN ne yapacaklarını şaşırmışlar.

Bu ülkeye AVRUPA nasıl dize getirilir gösteren takımdır GALATASARAY

İyi Geceler.

Eriador
18-09-2013, 00:07
Yigit-Y sen hadi cik bi hava gel . Motorun hararet yapmis iyi degildir iceriye hasar verir.

ghibli06
18-09-2013, 00:07
o yazıya bu sorumu?

aynen bu soru, şu anda takıma sahip çıkmayan mı var? o gitsin antrenör istifa etsin bu nasıl başkan diyen mi oldu? takıma zaten sahip çıkıyoruz, bazıları zannediyor ki, bir takımın değil sadece bir şahsın arkasından gitmek FB ye sahip çıkmaktır, hani FB nin farkı oymuş ya, bizim farkımız da budur, gerekirse başkanı da indirir takımı düzlüğe çıkartır 2 senede 2 şampiyonluk alırız...

Mutu
18-09-2013, 00:08

Her taraftar bir değil ki. Beşiktaş-Galatasaray maçı için biletimi aldım. Galatasaray 6 yedi, beşiktaş formda. Yine de o maça gideceğim. Sadece galibiyetten galibiyete taraftar olanlara ithafen doğru bir yazı olmuş. Ama genelleme yapmak çok yanlış olur.

"Bazen ...
VEFA...Semt adı değildir..
14 yıl kan kusup, ölümüne arkasında durmaktır...
Her şartta, yıkılmaz bir duvarcasına.."

Bu süreci görmedim, yaşamadım fakat, marşlardan birinin bu kısmını özellikle severim. Biz 8. olduğumuzda da Galatasaraylıydık, 6 yediğimizde de.
Eğer etrafında sadece galibiyetten sonra taraftar olan riyakarlardan varsa, uzak durun, size de birgün bu riyakarlıkları dokunur.

:icon_tup:

brs852
18-09-2013, 00:09
başarılar gelir geçer asaletin bize yeter aslanım geçmişin belli boş lafa gerek yok...

S.Özeren
18-09-2013, 00:13
hepimiz boş konuşuyoruz , inşallah bu yenilgiden kime ne pay düşüyorsa iyi anlarlar suçlarını, sorunları

inş ayağa kalkış maçımız olur uefa'ı aldığımız yıldaki gibi

STP
18-09-2013, 00:14
sıze basarılar beyler...

Caner B.
18-09-2013, 00:16
başarılar gelir geçer asaletin bize yeter aslanım geçmişin belli boş lafa gerek yok...

Gecmisin belli lafinada hastayim real en cok cl kazanan takim gecmisleri belli kapatsinlar gitsinler kulubu o zaman..Gecmisin belli diye 6 yemek zorunda misin ?

blumenberg
18-09-2013, 00:17
UEFA tarafından ŞampiyonlarLigi'nden men edilmediğimiz için Real Madrid'le oynadık, farklı kaybettik
Futbolda bu da var ama ŞİKEYE yer yok!

Eriador
18-09-2013, 00:17
hepimiz boş konuşuyoruz , inşallah bu yenilgiden kime ne pay düşüyorsa iyi anlarlar suçlarını, sorunları

inş ayağa kalkış maçımız olur uefa'ı aldığımız yıldaki gibi

Olay bu iste . Boylede olmali cok basit bisi ama bagzilari icin bu zor geliyor Fener'e ve Besiktas'a laf atmak dokundurmak daha cok onlari tatmin ediyor .

ne diyelim mutlu olsunlar ...

Caner B.
18-09-2013, 00:18
Bi de gecen sezon real 2. Macta maci birakti 1-0 olduktan sonra 3-2 yendiler diye kendilerini goklere cikartanlara,gelsinler yine yeneriz diyenlere iyi oldu..Realin olusu geldi 6 atti

atituti
18-09-2013, 00:19
Adam hala gs temiz diyor.452838428 tane sahin dogan biyerlere gidip geliyor ergun gursoy gecmisi kurcalamayin diyor hala temiz diyor.avrupayi dize getirdik diyor dize gelen takimlarin %90 i ligi onuncu sirada bitiriyor diger takmlar ucuncu kumede oynuyor bunu anlamiyorum.bunu bir turk klubu taraftari olarak herkesin kabul etmesi lazim şl bize gore degil uefaya bolca abone olmaliyiz, hic bir turk takimi avrupanin hicbir kalbur ustu takimini eleyemez.tekli maclarda yenersin bjknin barcelonayi parcalamasi gibi fbnim chelseayi interi yenmesi gibi gsnin madridi yenmesi gibi.105 110 senede birkere olur onuda gonul rahatligiyla birdaha ne zaman gorecegimiz belli degil goremeyiz belki.

overblack
18-09-2013, 00:20
Biz herkese yenilelim sıkıntı yok. Biz Tromsö gibi bir takımada yenildik.

Arselan Man U Barcelona Real Madrid gibi takımlarıda zamanında yendik.

Bizim tarihimizde ŞİKE yok. Yüzsüzlük yapıp GS gibi temiz bir kulübün farklı

mağlubiyetine laf edecek temizlikte olun ilk önce.

Kul hakkı yemeyi bırakın 2010-2011 de aldıkları ŞİKELİ lig kupasını iade edin.

Bunlar aşmış kendini 2 yıl yiyince MEN ne yapacaklarını şaşırmışlar.

Bu ülkeye AVRUPA nasıl dize getirilir gösteren takımdır GALATASARAY

İyi Geceler.

son maçta ankaragücüne 8 tane ben attım demi beşiktaşın şampiyonluk kupasını çaldım. siz bu memlekette şikeyi başlatan takımsınız. bu şekilde yazıp milleti delirtme.

brs852
18-09-2013, 00:20
Bi de gecen sezon real 2. Macta maci birakti 1-0 olduktan sonra 3-2 yendiler diye kendilerini goklere cikartanlara,gelsinler yine yeneriz diyenlere iyi oldu..Realin olusu geldi 6 atti

tabi mourinho uzaktan akraban ya biliyorsun maçı bırakıp bırakmadığını ayrıca 6 yemek zorunda değilsin ama arada ki farkı kabul etmek lazım bizim madrid ile aramızda fark var kabul ediyoruz haddimizi biliyoruz sizden de bunu bekliyoruz

ruudvan
18-09-2013, 00:21
yenildik mi yenildik.bitti. ölüm yok ya ucunda. keşkeyle başlayan cümlelerede gerek yok en güzeli önümüze bakıcaz bazı takım taraftarlarıda gereksız gereksız konusuyor ( onlar kendilerini biliyor) onlarda önümüze bakabilir.

yakın arkadaşınla ahbabınla konuş sabahlara kadar kotu takımsınız de sızden bı *** olmaz de Gs yı hıc sevmem kume dussunler de ama aleni herkesin okudugu yazdıgı ortamda gereksız cumleler kurmak bnce yakışmıyor başka bişey değil.

ynsemr
18-09-2013, 00:21
92/93 sezonu Ankaragücü:0 galatasaray:8

Caner B.
18-09-2013, 00:23
tabi mourinho uzaktan akraban ya biliyorsun maçı bırakıp bırakmadığını ayrıca 6 yemek zorunda değilsin ama arada ki farkı kabul etmek lazım bizim madrid ile aramızda fark var kabul ediyoruz haddimizi biliyoruz sizden de bunu bekliyoruz

Azicik futboldan anlayan insan anlar maci biraktiklarini hadi o yetmedi ronaldo nun acilamalarini dinlemek bile yeterdi mactan sonra..haddinizi cok iyi biliyordunuz evet

turbo&quattro
18-09-2013, 00:23
Yigit y LOL :D

Yigit-Y
18-09-2013, 00:24
Yigit y LOL :D

senin için yazdım hoşuna gider diye gitmiş takip ediyorsun ya ;)