Orijinalini görmek için tıklayınız : Bilgisayardan anlayan yardim edebilir mi?
LifeStyle
17-03-2013, 12:13
Bilgisayar calisirken monitör kendi kendine kapniyor.Bi arkadasim kasada problem olabilir dedi bende laptoba bagladim ordada ayni sorunu verdi.Bilgisayar acilirlen 5 er saniye ara ile kapaniyor.( mesela ilk basta acilirken casper yazisi cikiyo 2-3 saniye sonra kapaniyo).problem nerde olabilir?
Sorun monitöründe olabilir yada ona gelen kablodadır
doncarlo
17-03-2013, 12:26
Sorun rkran karti yahut islemciyle alakali islemci yerinden oynamis olabilir kasayi acip kontrol etme imkaniniz varsa islemci ve ekran kartini kontrol edin umarim sorun kolaylikla hallolur.
LifeStyle
17-03-2013, 12:26
Ben pek fazla anlamiyorum bilgisayardan ekrani sokup icine bi baksam tekrar takabilirmiyim
LifeStyle
17-03-2013, 12:28
Biraz once kasayi acip bir iki kabloyu kontrol ettim kasada problem yok gibi cunku laptopa bagladim monitoru yine ayni seyi yapti
samsung 19" lcd kullanıyordum aynı sorun vardı. bi kartı falan mı değişecekti, maliyetten dolayı değiştirmeyip parça halinde sattım.
sorun monitörde. önce kablolarını kontrol et.
Aynı sorun bende de var pc yi acıyorum ama monitör gelmiyor nedense üst üste reset atınca arada açılıyor :D
Ram kaynaklı bir sorun olabilir. Pc de kaç adet ram var. Tek 1 adet ram var ise başka biryerden ram bulup onunla deneyebilirsin. 2 3 adet ram var ise sıra ile deneyip sorunlu ram i tespit edebilirsin.
GuneyOnur
17-03-2013, 12:32
Ekrana giden kablodada bir kopukluk olabilir eğer elinizde yedek kablonuz var ise bence bir deneyin derim.
LifeStyle
17-03-2013, 12:42
Pc de 2 tane ram var biri 2 gb digeri 1 ama diger mesajimda da soyledigim gibi monitoru laptopa bagliyorum yine ayni sorun kasanin bozuk olma ihtimali yok gibi. Konuyu acmamdaki amac kendim birseyler yapipta kurtarabilirmiyim diye cunku tamire gotursem bir tane monitor fiyati cikaricak
LifeStyle
17-03-2013, 12:48
Ekrana giden kablodada bir kopukluk olabilir eğer elinizde yedek kablonuz var ise bence bir deneyin derim.
Herhalde suanda tek yapabilecegim dediginiz gibi kablolari kontrol etmek.iki tane guc kaynagi kablo var adini yanlis soylemiyosam tabi ( prize takilan) onlari denedim problem yok ama kasa ile monitoru baglayan kablodan gidip alicam simdi belki o bozuk olabilir.
LifeStyle
17-03-2013, 13:00
Monitorun icini acsam geri toplayabilirmiyim?
onursumer
17-03-2013, 13:12
ne tıp monıtor eskı tuplumu eger oyleyse ugrasma ztn
lcd ıse acıp bısey yapma sansın ztn yok bahsettıgıne gore ztn sorun monıtor kaynaklı
LifeStyle
17-03-2013, 13:17
ne tıp monıtor eskı tuplumu eger oyleyse ugrasma ztn
lcd ıse acıp bısey yapma sansın ztn yok bahsettıgıne gore ztn sorun monıtor kaynaklı
Lcd monitor.ekran kartini cikarip tekrar takma gibi bi sansim yok mu?
kaanpoyrazoglu
17-03-2013, 13:26
Bahsettiğin arızalar birkaç nedenden olabilir ;
1- Lcd panelin inverter yada florasanı arıza yapıyordur
2- power ışığıda gidiyorsa monitörde kondansitörleri şişmiştir
Arkadaşların bahsettiği arıza şekillerinin hiç biri değil yani , sende açıp kurcalama ;)
LifeStyle
17-03-2013, 13:37
Bahsettiğin arızalar birkaç nedenden olabilir ;
1- Lcd panelin inverter yada florasanı arıza yapıyordur
2- power ışığıda gidiyorsa monitörde kondansitörleri şişmiştir
Arkadaşların bahsettiği arıza şekillerinin hiç biri değil yani , sende açıp kurcalama ;)
Power ısıgi gitmiyo. Peki napabilirim tamirciyi goturmek lazim?
bendede aynı sorun var.parlaklığı düşürdüğümde tekte açılıyor.diğer türlü bayağı bi uğraştırıyor açıldığı gibi kapanıyor vs.power ışığıda gitmiyor.büyük ihtimal kaan abinin dediği sorunlardan 1. olanı benim sorun.6-7 senelik lcd sonuçta.
kaanpoyrazoglu
17-03-2013, 14:00
Power ısıgi gitmiyo. Peki napabilirim tamirciyi goturmek lazim?
Aynen öyle tamir için işin ustasına gitmen gerekir.
bendede aynı sorun var.parlaklığı düşürdüğümde tekte açılıyor.diğer türlü bayağı bi uğraştırıyor açıldığı gibi kapanıyor vs.power ışığıda gitmiyor.büyük ihtimal kaan abinin dediği sorunlardan 1. olanı benim sorun.6-7 senelik lcd sonuçta.
Aynen öyle , senin sorunun inverter yada florasan arızası ..
aynı sorunu bende yaşadım casperlarda hastalık sanırım içindeki bir parçanın ömrü bitiyor 50 tl gibi rakamlara yapıyorlar zaten o parça değişince de monitör sıfır gibi oluyormuş ömür olarak iki yıl garanti verdiler
kaanpoyrazoglu
17-03-2013, 14:11
aynı sorunu bende yaşadım casperlarda hastalık sanırım içindeki bir parçanın ömrü bitiyor 50 tl gibi rakamlara yapıyorlar zaten o parça değişince de monitör sıfır gibi oluyormuş ömür olarak iki yıl garanti verdiler
Casper markasına özgü bir durum değil , belirli çalışma saatleri var monitörlerin , dolunca başlıyor arızaya ..
eğer hem masaüstünde hem laptopta aynı problemi veriyosa monitördendir görüntü kablosu soketli ise görüntü kablosunu değiştirip dene değilse tamirci yolları taştan
LifeStyle
19-03-2013, 10:14
Monitoru goturdum tamira kaan abininde dediği gibi florasanı bozulmuş.80 lira kadar tamir ücreti verdi.
hazır konu bulmuşken ben de birşey sorayım, konu sahibi arkadaşın müsaadesiyle :)
hp serisi laptop almıştım ve garanti süresi bittikten sonra alet benden bu kadar dedi,
aldığımda içinde yedekleme Cd'si yoktu ve benim yapmam gerekiyordu ama yapmamıştım.
arkadaşa verdim yapamadım dedi, Software ile ilgili bir sorun yanlış hatırlamıyorsam.
1 senedir dolapta o hâli ile duruyor,
sorum alet Almanca, Türkiye'de Türkçe Windows attırayım diyorum astarı yüzünü geçer mi?
burada elektronik tamir işi gereksiz,değmiyor ve yaptıracağına yenisini al daha mantıklı ki ben de öyle yaptım.
şimdiden teşekkürler
ProdriveSTI
19-03-2013, 11:33
hazır konu bulmuşken ben de birşey sorayım, konu sahibi arkadaşın müsaadesiyle :)
hp serisi laptop almıştım ve garanti süresi bittikten sonra alet benden bu kadar dedi,
aldığımda içinde yedekleme Cd'si yoktu ve benim yapmam gerekiyordu ama yapmamıştım.
arkadaşa verdim yapamadım dedi, Software ile ilgili bir sorun yanlış hatırlamıyorsam.
1 senedir dolapta o hâli ile duruyor,
sorum alet Almanca, Türkiye'de Türkçe Windows attırayım diyorum astarı yüzünü geçer mi?
burada elektronik tamir işi gereksiz,değmiyor ve yaptıracağına yenisini al daha mantıklı ki ben de öyle yaptım.
şimdiden teşekkürler
Abi illa orijinal windows olsun istiyorsan eğer orijinal alıp kendinde kurabilirsin.
Yok kopya olsun,onu prog. yada eklentiler ile orijinal gibi yaparım dersen de,en yakın pc teknik servisine gidip yükletebilirsin.Format attırıcam dersen zaten yardımcı olurlar bu işe de en fazla 50 tl verirsin.Ankara'da olsaydın hallederdim ben.
SerhatA.
19-03-2013, 11:37
Kardeşim kasada olur ekranda olur o belli olmaz götür bi bilgisayarcıya yapsın versin eğer ekrandaysa 50 tl...
Benzeri olay benim başıma geldi, kasadan dediler kasayı yaptırmaya yolladım bişe yok dediler fuzuli para aldılar meğer sorun ekrandaymış bide ona para verdim..
Abi illa orijinal windows olsun istiyorsan eğer orijinal alıp kendinde kurabilirsin.
Yok kopya olsun,onu prog. yada eklentiler ile orijinal gibi yaparım dersen de,en yakın pc teknik servisine gidip yükletebilirsin.Format attırıcam dersen zaten yardımcı olurlar bu işe de en fazla 50 tl verirsin.Ankara'da olsaydın hallederdim ben.
bozulduktan sonra uğraşmadım gittim yeni aldım,ondan dolayı kendim kullanmayacağım.
işe yarayacak kıvama gelecekse çok masraf yapmadan ona göre gelirken getirip yeğenlere vereyim kullansınlar diye düşündüm.
yazın gelirken getirseydim keşke ankaraya, unutmuştum tamamen :(
2 hafta sonra sonra Bursa'ya gideceğim izine, eğer altıparmak çekirge civarlarında yer tavsiye edecek arkadaşlar varsa memnun olurum.