PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Araç çekme mafyası !

redbaron
02-01-2013, 17:44
Bu yaz ayından itibaren çevrenizde ilginizi çekmiştir bir araç çekme furyası başladı.Olaylar artık çığırından çıkma noktasına geldi.İlk önce ataköyde yazın aracım evimin önünden çekildi , hiç bir ihbar vs yapılmaksızın.Bu park ettiğim nokta hiç bir şekilde araçları önleyecek bir nokta değildi.

Ve bu noktada abartısız 60 -70 araba yol boyu park ediyor , çünkü evlerinin önü ve artık site otoparkları yetersiz kaldığında insanlar mecbur yola park ediyor.Bilenler bilir bahsettiğim nokta ataköy big mamastan sinan erdeme kadar giden yolun sağ şeridinin tamamı.Ayrıca , gördüğüm kadarıyla ataköy ve bakırköy ün bir çok yerinde. Ve asıl çekilmesi gereken araçlarada hiç bir müdahele yapılmıyor , özellikle kafalarında belirlenmiş güzergahlar var ve tamamen para toplama amaçlı araç çekimleri bunlar.

Neyse, aracım evimin önünden çekildikten sonra internetten araştırdım ve aracın nerde olduğunu bir kısa mesajla kolayca buldum.Adamlar işi planlamış bile otomatik sistem yaratmış , çünkü kendilerine sektör haline getirmiş.

Fakat ne akla hizmet size gelen sms te otopark ın ismi yazıyor ama adresi bulmak işkence , ne google mapste çıkıyor ne de başka yerde tanımlı , doğru düzgün bir adres yazmıyor.Neyseki civardaki insanlara sorarak zar zor bulduk allahtan bana çok yakınmış , ama bilinmiyen bir yerde birisinin arabası çekilse vay haline tam işkence.Allahtan yakın çevremdeydi.kim bilir başkaları ne sıkıntı çekti.

Sonra gittik otoparka , durup duruken sizin karşınıza çıkan fatura 60tl çekici + 10 tl otopark + 70 küsür lira trafik cezası.İlk sefer olduğu için sesimi çıkarmadan ödedim aldım aracımı.

2 ay sonra bakırköyde yine bir ara sokakta yine bir sürü aracın park ettiği bir yerden aracım çekildi ve üstelik park ettiğim yol üzerinde sonuna kadar yürüdüm , park yasak tabelası yoktu.Neyse yine gittik otoparka sesimizi çıkarmadık aldık aracı.

Bugün yine çekildi aracım. üstelik 5 dakikalık bir işim vardı kültür lisesinde.Her zaman yüzlerce aracın park ettiği bir noktada.Bu kadar kısa sürede nasıl çekildi gerçekten hayret ettim.Ama sabrım taştı.Sorgulamaya gerek yoktu adres yine bilindik nokta ,kültür üniversitesinin yanındaki otopark.

Otoparka giderken yol üzerinde yangından mal kaçırır gibi vızır vızır çekiciler gördüm , son hızla araçları otoparka çekip gözüne kestirdiklerini çekiyorlar .Resmen operasyona gidiyorlar , kültür lisesinden otoparka kadar belkide 6-7 kere çekici otoparka gidip geldi 3 er 5 er topluyorlar.otoparka Gittim aracın başında birileri yoktu , son anda biri çıkmasa aracı kaçırıp gidecektim :D

Neyse otopark noktasında yine ücreti ödemek için adam geldi , sizi nereye şikayet edebilirim diye sordum yok zeytinburnunda bir karakol söyledi, gittim karakola konuştum olanları kimsenin umrunda değil! gidin belediyeye şikayet edin yok oraya buraya şikayet edin bize böyle emir geldi dediler geçiştirdiler.Çünkü şikayet edecek bir mercide yok ! Araştırdım ki yaptıkları işlem kanunen yasalda değilmiş. Yasal olmadığıyla ilgili yazıyı aşağıdaki linkteki haberde bulabilirsiniz.

Özeleştiride yapıyorum; evet belki park ettiğim ve çekilen 3 yerden 2 si park yasağı olan bir yolda olabilir , buna bir itirazım yok .Fakat madem yasak park var aracıma cezayı kesersin gidersin.Araç çekmek nedir ? Ben mecburmuyum otopark arayıpta aracımı bulmaya ve çekici-otopark ücreti ödemeye?

Amacım ;ben tek başıma dava açsam dahi , türkiyedeki mükemmel hukuk sisteminden dolayı bu işin sonuca ulaşacağına inanmıyorum.Fakat benim gibi ağzı yanan yada bu konuya itirazı olanlar varsa , toplaşalım imza toplayalım yada şikayet mercisi neresiyse oraya başvuralım.

Aşağıdaki linklerde bu işin ne kadar saçma boyutlara geldiğine dair haberler buldum.Adamın biri hastaneden kolunda serumla otoparka gidip aracını alacak noktaya gelmiş.İşin Kanuni boyutları da linkte yazıyor.

İstanbul Trafik Vakfı mı? Araç Çekme Mafyası mı? | Timetürk Haber (http://www.timeturk.com/tr/2012/11/10/istanbul-trafik-vakfi-mi-arac-cekme-mafyasi-mi.html)

Can Ataklının Yazısı:
Trafikte zm yok ama ekici mafyas hep hizmette! | GAZETE VATAN (http://haber.gazetevatan.com/trafikte-cozum-yok-ama-cekici-mafyasi-hep-hizmette/443470/4/Haber)

Birde şöyle bir haber hatırlıyorum:
Artık araçlar çekilemeyecek - Sabah - 02 Ocak 2013 (http://www.sabah.com.tr/Ekonomi/2011/05/01/artik-araclar-cekilemeyecek-422482698866)

Dodoo
02-01-2013, 17:56
Şu çekicinin arkasındaki gereç ile 2dk da aracı yükleyip kaçırabiliyorlar :) Siz bakkaldan sigara alana kadar araç uçmuş olabiliyor :)

Mafya gerçekten doğru bir tabir olmuş. Maksat birilerinin cebine daha para gitsin işte.

Yigit-Y
02-01-2013, 17:58
emniyet müdürlükleri binalarını bu gelirlerle yaptıklarını duymuştum bir polisden bahçelievlerin binası yeniden elden geçti mesela inşaatı bitti çekme olayıda bitti :D

onursumer
02-01-2013, 18:30
ben zaman tuttum

aracın yanına gelmesi durması ustune alıp gitmesi 48 sn suruyor bu yeni araçlarda :D

qatrio
02-01-2013, 18:47
Ben ataköydeyim hiç böyle bi olaya denk gelmedim allahtan :D vururum acımam arabama uzanan elleri :D süzgeç ederim

barti
02-01-2013, 19:12
benım bıldıgım muhite bakanlar aynı kısıler oluyo cunku benım arkadasımı gunde 2 kere cektıklerı oluyordu beykent univ.in orda.birgün beraberken cekici bildigin arkamızda geziniyodu yakalamim seni diyo.aynı arkadasımın artık bulanıp yedieminden kacırdıgıda oldu arabayı

Yiğit Ş.
02-01-2013, 20:17
geçen sene şirket arabası clio yu çekici üstünde yakaladım. önümde mercedes arkamda bmw vardı. ortalarından gelmiş benimkini yükleniyodu. soruyorum onları neden almıyosun. sen onu sorgulayamazsın diyo. şerefsizin evladı

Melih-Ö
02-01-2013, 20:22
Büyükçekmecede cadde üstünde benim arabayıda çekmişlerdi. Harbiden illallah ettiriyorlar adama. Mafya tabiri cuk oturmuş resmen. Yasal mafya.

SekoLive
02-01-2013, 20:24
zeytinburnu veliefendi yolundaki otoparkdan .çekicilerin terse cıkıp terse girmeleride ayrı bi dava bir gün birinin başını yakıcaklar orada...

Dayı
02-01-2013, 20:26
bu çekicilerin emniyetle sözleşmesi varmı ? veya araç çekme yetki belgesi ?

emir91
02-01-2013, 20:27
Bakırköy venüs te kahvaltı ederken yer yoktu diye az ileriye çektim 5 dakka olmadan tamgaz çekici yanasıp fotograflarını cekti koşarak gidip kurtardım çektim aracı 15 dakka sonra yerime ceken benim kadar sanslı degildi 1 dakika içinde yükleyip gittiler..

Low-Rider
02-01-2013, 20:27
Mafya tabiri cuk oturmuş, Allah belalarını versin haksız yere çektikleri her araçtan aldıkları para haram zıkkım olsun burunlarından gelsin..

Dodoo
02-01-2013, 20:29
Bakırköy venüs te kahvaltı ederken yer yoktu diye az ileriye çektim 5 dakka olmadan tamgaz çekici yanasıp fotograflarını cekti koşarak gidip kurtardım çektim aracı 15 dakka sonra yerime ceken benim kadar sanslı degildi 1 dakika içinde yükleyip gittiler..

Yine şanslıymışsın, fotoğraf çektikten sonra bırakmazlar kolay kolay :)

gökan
02-01-2013, 20:30
Ben bu durumdan muzdarip oldum izmirden yeni istanbula geldim.bakirkoye kiz ark gectik araci herkes gibi kaldirim onune park ettim onum ve arkam arac dolu .gttik yemek yedik bi baktim araba yok bnim yerimde baska araba var yok yere 170tlm gtti arabam basik ve mahvetmislerdi....bilerek cekmisler

h.savas
02-01-2013, 20:38
mafya tabiri harbiden tam oturmuş ...
bir keresinde de benim aracımı çektiler titanic otelin arka sokağında önümde vogue,arkamda cooper s vardı onlar duruyordu bi benim aracım çekilmişti...

yucelebeci
02-01-2013, 20:54
bu ara ataköye fena dadandılar A17'deyim iki gün önce benim aracımıda çektiler kapının önünden zaten bizim orda heryerde sağlı sollu araç park ediyor mecburen site otoparkında yer kalmıyor millet evinemi çıkaracak arabasını anlamadım, aracımı almaya gidince epey tartıştım ordakilerle kuzenim zorla bindirdi arabaya yoksa adamı katil eder bunlar.

Ranthor
02-01-2013, 21:04
benim de cekildi arkadaslar, eve ceza gelcekmis bir de

Cliosportve
02-01-2013, 21:05
Bakırköyde 25 senedir ikamet ederim
Bu sene fena azdılar
Bir çok arkadaşımın komşumun aracı çekildi
Yakın bir zamanda zaten haberlere çıkmış Bakırköy çekici çilesi diye

freelife
02-01-2013, 21:25
genelde otoparkçılar yaptırıyor bunu ( teşvik ediyor )...

Yigit-Y
02-01-2013, 21:42
yapılan uygulama doğru fakat çözüm yok otopark yok bu millet nereye bırakıcak ya yola yada kaldırım üzerine bence bilerek otopark yapmıyorlar bizi bir güzel yoluyorlar.otopark yapsa yine para kazanacak ama çekmekden daha fazla kazanmayacağından bulaşmıyorlar ben böyle çözümledim.

Jerky
02-01-2013, 21:57
Ödüm patlıyor arabayla Bakırköy'e gitmeye. 45sn de çekebiliyorlar çünkü.

C!N
02-01-2013, 22:04
Arkadaşlar bugün başıma ilginç bir olay geldi;

Mesai saati bitimine yakın bir zamanda aracımı şehir merkezine park etmenin yasak olduğu bir yere trafiğin akışını aksatmayacak bir şekilde park etmiştim, önümde ve arkamda da park etmiş araçlar vardı, 4'lülerimi bile yakmamıştım. Aracım engelli aracı, plakada ibare mevcut, kısa süre için memurların hoşgörülü davranabileceğini ümit ederek, en kötü ihtimalle ceza yemeyi göze alarak park ettim. (Engelli araçları trafiği tehlikeye atmadıkları, aksatmadıkları sürece çekilemiyor diye biliyorum, yasal bir dayanağım yok yanlış olabilir.)

Bankada çok kısa süreceğini tahmin ettiğim bir işim vardı fakat öyle olmadı, işim biraz uzadı. Tam işimi bitirdiğim sırada evden bir telefon geldi, annem arıyordu. Oğlum sen aracını yasak bir yere mi çektin diye sordu bana, o an bi şok oldum, evet anne dedim hayırdır? Meğer plakamdan ev numarama ulaşıp aramışlar, aracın yanlış yere park edildiğini söylemişler, annem de bunun üzerine beni aramış.

Hemen sonrasında aracımın yanına gittim, genelde burada trafik polisleri öncelikle aracın sileceklerini kaldırırlar, bür süre sonrasında da fotoğraflayıp ceza keserler. Aracımın silecekleri bile kaldırılmamıştı, yakınında hiçbir trafik polisi yoktu. Bir süre aracımda bekledim trafik polisinin tekrar gelmesi için, çok zaman geçmeden geldi zaten. Mesai saati çıkışı olduğu için bekletmediklerini söyledi daha ben sormadan, bir sorun var mı onun dışında, fotoğrafladınız mı diye sordum, yoo hayır dedi, iyi akşamlar kolay gelsin deyip ayrıldım oradan şaşkın şaşkın.

Normal şartlarda herhangi bir memur bu kadar uğraşır mı bilmiyorum, aracı fotoğraflayıp cezayı yazıp gönderir, hatta çekiciyi çağırıp çektirir, umrunda bile olmaz, sonrasında yine biz uğraşırdık engelli aracı çekilirdi, çekilemezdi diye...

Schumi
02-01-2013, 22:07
genelde otoparkçılar yaptırıyor bunu ( teşvik ediyor )...

Aynen öyle. Yedd-i Emin otoparkın sahibimi müdürümü neyse onlar ile polislerin bir muhabbetlerini duydum yenin ediyorum tiksindim adamlara bakarken.

bartubasot
02-01-2013, 23:04
En iyisi air ride isterseniz yolda bırakın cesaret edemiyorlar tabi barzonun biri inat etmezse :D

AcA_1988
02-01-2013, 23:19
1 sene içerisinde 4 kez araç çektirdim 70x4=280 tl cezalar ise 54x4=216 tl toplam=496 tl ulaşım üçretlerinide eklersek baya bir para yapıyor

erhanarici18
02-01-2013, 23:23
air ride'lı arabaları çekebiliyolar mı acaba

SekoLive
02-01-2013, 23:24

yeterki istesin o çekicideki görevli...

peşine takar sürükler.

bartubasot
02-01-2013, 23:25

Cekici ayakları arabanın altına giremiyor maalesef :)

SekoLive
02-01-2013, 23:26
Cekici ayakları arabanın altına giremiyor maalesef :)

üstten 4 kancalı olanlardamı cekemiyor?

bartubasot
02-01-2013, 23:28
yeterki istesin o çekicideki görevli...

peşine takar sürükler.

Buna kesinlikle katılıyorum bizde insan olmayan insan çok. Bundan 3ay önce polisle tartışma sonucu araç bağlandı ve cekiciyle gidicek dedi kitleme amaçlı ve adama anlatmamıza rağmen bu araba basık yanımıza bin yürütelim gidelim zorla çekildi sonuc karter koruma kırıldı vs....

SekoLive
02-01-2013, 23:31
Buna kesinlikle katılıyorum bizde insan olmayan insan çok. Bundan 3ay önce polisle tartışma sonucu araç bağlandı ve cekiciyle gidicek dedi kitleme amaçlı ve adama anlatmamıza rağmen bu araba basık yanımıza bin yürütelim gidelim zorla çekildi sonuc karter koruma kırıldı vs....

Keşke bi 154ü arayıp polis cağırıp zabıt tutturaydın dicemde kime kimi şikayet ediyosn gibi bi olay olurdu herhalde. cok geçmiş olsun

bartubasot
02-01-2013, 23:31
üstten 4 kancalı olanlardamı cekemiyor?

Onuda zannetmiyorum çünkü camurluk jantın içine giriyo camurlugun üstünede yaslıyamıcagı için çektmez herhalde.

Ben işin makarasında dedim ama ataköyde ciddi bir artış var bide kültürün otoparkına çekiyorlar galiba vızır vızır dolanıyorlar

baretta
02-01-2013, 23:33

Ben denedim çekemiyorlar :D

Air ride varken Beşiktaş'ın göbeğinde kaldırıma dayayıp indirdim yere bıraktım arabayı öyle sonra binadan polisi izledim , başına geldi altına eğildi üstüne baktı etrafında döndü dolaştı sonra baktı ki olmuyor bırakıp gitti , sonradan ceza falan da gelmedi...

Gerçi belki de uğraşmak istemedi ama altına birşey girebilme şansı yoktu ve ahtapot çekicinin de alma şansı yoktu lastikler içeride kaldığından dolayı :)

bartubasot
02-01-2013, 23:34
Keşke bi 154ü arayıp polis cağırıp zabıt tutturaydın dicemde kime kimi şikayet ediyosn gibi bi olay olurdu herhalde. cok geçmiş olsun
Olayı arkadaşım yaşadı bende buluşacağım için telefonda polis çevirdi çabuk gel demesiyle 2dkda yanındaydım ve gittiğimde ters kelepçe ile arabaya bindiriliyodu o an aklınıza öle bir şey gelmiyor konu ise kimse yanlış anlamasın çevirmede hızlı olduğu için duramayıp biraz ilerde durması

Conqueror
02-01-2013, 23:39
Trafik vakfına hatrı sayılır kişiler hatrı sayılır bir miktar ödeyip çekici çalıştırmak için izin alıyor. Aynı kişi birde şöför tutuyor trafik vakfı o kamyona bir devlet çalışanını bedavadan veriyor.

Peki hatrı sayılır kişi bu işten ne kadar kazanıyor. Kamyonun parası ve şöförün yıllık ücreti kısa bir sürede çıkıyor yılın geri kalanında cebe az bir miktar giriyor sonraki yıl full kar :)

Bunun için zeytinburnundan kalkan çekici en kısa mesafedeki 25 yıldır park etmenin yasak olmadığı şimdi duraklamanın yasak olduğu yenicadde'de bir aracın duraklayıp duraklamadığını bilmeden çekiyor. Ne kadar hızlı davranırsa o kadar para kazanacağını bildiği için 25 yıldır iki şerit olupta tek şeridini park eden arabaların ihlal ettiği incirli caddesinden tek araba çekilmiyor.

Daha kötüsü bir gün çekicide'ki polis ile kavga ettim. Memur biber gazı kullandı ve daha sonra silahını çekti namluya mermiyi sürdüğünde diğer insanlar tuttular.

Neden bunu söyledim: Mesai saati bitmiş 5 kuruş para için çekiciğe devam ediyor. Bunlar bu kadar basiye indirgemişki polis fazladan çalışıp araba çekiyor. Bu adam eminim masa başı görevi yapsa saat 4 de mesaisini bitirecektir karşına gelen bir vatandaşa saat 3 te gelsene kardeşim 4 ten sonra işlem yapmayız diyen bir tiptir. Araba çekerken o kadar özgüveni büyümüşki daha tartışma anında biber gazı sıkmaya başlıyor sonra içinde bulunduğu zor ortamı anlayınca silahına davranıyor :)

redbaron
02-01-2013, 23:50
anlaşılan bu dertten çoğu kişi muzdarip.Peki ne yapabiliriz bir fikri olan var mı ? gerçekten iş tamamen ranta döndü , Park ettiğim yeri ispark yapsalar razıyım , trafik cezası yazsa razıyımda araç çekmek nedir ? git taksiye para ver ordan otoparka bi yığın para ver Var mı böyle saçma bir uygulama ?

redbaron
02-01-2013, 23:53
Ben ataköydeyim hiç böyle bi olaya denk gelmedim allahtan :D vururum acımam arabama uzanan elleri :D süzgeç ederim

dikkat et kardeşim 7-8-9-10.kısımda bu iş çok fazla.Otoparka yakın olduğu için sabah mesaiye bir çıkıyorlar sokak temizleme aracı gibi vızır vızır araç çekiyorlar.
İstanbulda günde 400 araç çekiyorlarmış paraya bak 400 * 70 ...

bartubasot
03-01-2013, 00:00
Belki çekicilerinde mesai anlayışı olsa bu kadar sıkıntı olmaz sanırım ama oda olmıcagı için maalesef site içinde yer bulmaya çalışın :)

redbaron
03-01-2013, 00:04
Belki çekicilerinde mesai anlayışı olsa bu kadar sıkıntı olmaz sanırım ama oda olmıcagı için maalesef site içinde yer bulmaya çalışın :)

ya bunlar trafik vakfına bağlı, özel çekiciler değil, adamlar trafikle işbirlik içinde çalışıyorlar.Kestikleri cezanın bir kısmını devlete veriyorlar , devlete fason çalışıyorlarmış gibi... akşam 5 te bitiyorlar. yani mesai ile alakası yok. Bu araç çekme işi artık ticari boyuta ulaşmış soygunculuk gibi.Senin araban trafiği işgal etsin yada etmesin gözüne kestirdiğini çekiyorlar.Keşke site içinde yer bulabilsek herkesin 5 arabası olduğu için akşam 9 dan sonra site içinde yer bulmak imkansız gibi birşey oluyor ...

turbo16
03-01-2013, 00:11
yanında polis var mı yoksa sadece eleman mı

redbaron
03-01-2013, 00:15
yanında polis var mı yoksa sadece eleman mı

Bahsettiğim otoparkın sanırsam 2 çekicisi var .Biri polisli diğeri polissizdi

highpower
03-01-2013, 09:20
benim araç çekmekten anladığım herhangi bir yerin geçişini engellemişse çek sorun yok ama öbür türlü ceza yaz gitsin,birde tam çekilirken yakalarsın aracı indirmez tekrar lan mesele o aracın ordan gitmesi ise geldi işte sahibi cezayı yaz gönder yoook illa parka gidecek ordan geri alınacak bu zihniyet bize neyin cezası bilemedim

Yogi
03-01-2013, 09:29
bende geceleri aynen big mamasın olduğu yere koyuyorum. eskiden big mamas arkamızda kalıcak sekılde olımpıyat evıne dogru gıderken ilk otobüs durağına kadar sol tarafa park ediliyodu. fakat sanırım çekiciler yüzünden kimse o tarafa koymuyor onun yerine, big mamasdan aplus tarafına dogru bır yogunluk var

Sert@ç
03-01-2013, 09:50
Bende geçen gün tunalıda denk geldim focus kaldırım dibine park etmiş adam sol iki tekere vantuzları taktı sola doğru çeki sağ tarafa yer açıp sağ tarafıda takıp basıp gitti...

SkY
03-01-2013, 10:13
devletten hizmet beklesen gelmez yıllarca ama ceza ve benzeri işler olunca nasılda saniyelerle hallediyorlar..:)

AEAlmas
03-01-2013, 10:44
devletten hizmet beklesen gelmez yıllarca ama ceza ve benzeri işler olunca nasılda saniyelerle hallediyorlar..:)

Aynen bugün ceza geldi almera aracima kırmızı ışık ihlali dur ihtarına uymama diye e şimdi araba servis te idi o tarih ten 2 gün öncesi itibari ve 1 gün sonrasin da hazır oldu kayıt lar mevcut gidip itiraz da bulundum. bakalım ne olacak

kaiser_soze
03-01-2013, 10:52
Big Mamma's a gittiğimde otopark çok dolu olursa dışarıya bırakıyordum, ordan da çekiyorlar mı şimdi yav?!

mertrs
03-01-2013, 11:00
geçen gün arabanın önünde balık alırken arabayı götürdüler :D Adamlar hırsızlardan iyi çalısıyor valla 1 dk'da önümdeki arabayı götürdüler :ofk:

free-hifi
03-01-2013, 11:13
Maltepede yim ( burda oturanlar çalışanlar iyi bilir ) talatpaşada yıllardır boş olan bir arsa bir anda büyük bir otopark olmuş ve gülyolu dediğimiz sokaktan bile aracımız çekilmiş oraya götürülmüş yeni bir sektör doğuyorrrrr

redbaron
03-01-2013, 12:09
Big Mamma's a gittiğimde otopark çok dolu olursa dışarıya bırakıyordum, ordan da çekiyorlar mı şimdi yav?!

akşam üzeri ve gece çekmiyorlar , ama gündüz çekilme ihtimali çok yüksek

redbaron
03-01-2013, 12:10
benim araç çekmekten anladığım herhangi bir yerin geçişini engellemişse çek sorun yok ama öbür türlü ceza yaz gitsin,birde tam çekilirken yakalarsın aracı indirmez tekrar lan mesele o aracın ordan gitmesi ise geldi işte sahibi cezayı yaz gönder yoook illa parka gidecek ordan geri alınacak bu zihniyet bize neyin cezası bilemedim

aynen benimde söylemek istediğim tam bu