PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mühendislik Alanları

Ufuk
29-12-2012, 17:34
Selamlar abilerim,kardeşlerim.Bu sene üniversiteye hazırlanıyorum.Kesinlikle mühendislik istiyorum.Hatta tek hedefim.Hani ufak çocuğa büyüyünce ne olacaksın diye sorarsında polis doktor öğretmen gibi cevaplar alırsınız ya benim her zaman cevabım mühendisti.Gerçekçi olursak iş tanımları,iş imkanları,çalışma ücretleri,okuması hakkında beni bilgilendirebilirseniz sevinirim.Aklımda ki mühendislik dalları ;
-Makine
-İnşaat
-Endüstri

Konu ''cem'' den izinlidir.
Şimdiden teşekkürler.
Saygılar.

cgnozdmr
29-12-2012, 18:28
Makine Müh. okuyorum,okuduğuma pişmanım :D zaten müh. fakültesinde az kız var makine de bu oran iyice azalıyor.Olaya sadece karı kız olarak bakma bayan arkadaş az olunca muhabbetlerin seviyesi de değişiyor.Fakat makine iş olanağı olarak yüksek.
Eğer biraz çevren varsa inşaatta bitirince iş konusunda rahat edebilirsin zorluk olarak inşaat makine ile end. arasında.
Endüstri de daha sosyal bir ortam var.Dersler biraz daha hafif.
Çalışma ücretleri arasında bir sıralama yada ayrım yapamazsın çünkü bu senin nerede çalıştığına bağlı olarak değişir.Fakat endüstri mühendislerinin yönetici olarak çalışmaları muhtemeldir bu da ücreti biraz arttırıyor haliyle :)
sonuç olarak hepsini bitirmek için çok çalışacaksın geceni gündüzüne katacaksın..ve ne okursan oku mühendis olarak kendini geliştirmen(program,yabancı dil,iş kabiliyetleri...) gerekiyor piyasa senden bunu istiyor.

Draniela
29-12-2012, 18:40
Makina mühendisliği okuyorum okul hayatım boyunca tek hedefim vardı oldu. Üniversiteye başladıktan sonra her yaz it gibi çalıştım 1 yazı boş geçirmedim. Hemen hemen Bursa'daki fabrikaların bütün proseslerini biliyorum ama biraz baba torpili faktörü oldu bu.

Üniversite okumadan önce 3 4 ay tatil yaparken bu 1 haftaya falan düştü :)

Okul zamanlarına geleyim şuan 5. senem umarım bu sene mezun olurum daha da kitap almam elime o kadar bıktım lanet ettim. Eğer gidecek olursan ne hocalar göreceksin hele bazıları olacak ağzını burnunu kırsan yine rahatlayamayacaksın böyle karşısına geçeceksin adam konuşacak saçma sapan sıkacaksın yumruğunu duracaksın :D Ya varya yazarken şuan elim titremeye başladı nasıl bir sinir var içimde bilemezsin :D

Bazı dersler olacak çalışacaksın bildiğin halde her sene kalacaksın mesela 3. 4. de baya ders geçtiğim oldu :D

Bununla ilgili başımdan geçen birşeyi anlatayım mukavemet 1 i geçtim ilk alışımda hemde iyi notla mukavemet 2yi aldım sınav günü midem bozuktu wc gitmek istedim almayız geri dediler bende sövdüm çıktım gittim. Sonra almadılar bi patladı patlayış o patlayış hoca değişti malın biri geldi. Sonra bildiğim sınavdan kaldım. 3. ye aldım bütün soruları adım gibi biliyorum kitaptaki soruların alayını çözdüm gittim millete anlattım yine kaldım. 4. alışımda vizeye girdim minimum 85 bekliyorum bi geldi 55. Bursa'ya gitmiştim geri döndüğümde konuşmaya gittim göstermedi kağıdımı bakamazsın finali var dedi bakarsan finale girme dedi. Yedi sülalesine ölmüşüne öleceğine alayına sövdüm sinirden ağlayacağım o derece. Neyse finale girdim çıktım sınavdan hocayı buldum dedim ona anlattım durumu böyle böyle artık çıksam senden iyi anlatırım diye eğer bu seferde bırakırsan Allah canımı alsın sana dar ederim dedim geçtim. Düşün çok iyi bildiğim dersi 4. seferde geçtim ! :ofk::ofk::ofk:

İş alanına geleyim makina mühendisi her yerde çalışır ama tek şart var arkan var ya acayip sağlam olacak yoksa iş miş bir cacık yok !
He dersen ben sürünmeye razıyım yazlarımı feda ederim kendimi geliştiririm arkamda çok sağlam her fabrikaya elimi kolumu sallaya sallaya girerim çıkarım o zaman git derim. Ama okuması dert yani bilesin. Şahsi görüşüm torpilim olmasaydı s..... gitmezdim okumazdım makina mühendisliği hemde sevdiğim halde.

merak ettiğin başka şey varsa sorabilirsin.

UmutRıza
29-12-2012, 18:41
inşaat mühendisiyim, iş konusunda sıkıntı yaşamassın fakat her işte olduğu gibi bu işinde stresleri vardır.

Draniela
29-12-2012, 18:41
Ayrıca harbiden insan kaşarı olman lazım bu piyasada dikiş tutturman için. Zerre kadar utanmayacaksın hiç çekinmen olmayacak. Ben adama ölü satarım diri diye o derece.

senna
29-12-2012, 18:43
İlgi alanlarini belirle ona gore sec makine okudum memnunum :)

BthnKrkt
29-12-2012, 18:48
Bu yazıda geleceğimi gördüm:D Ama biz komple arkadaş grubu olarak 1 den başladık alttan bırakmalara. Bölüm oto müh.

bilalMW
29-12-2012, 18:48
mekantronik oku ekmek orada bence.

senna
29-12-2012, 18:49
Hee tabi calistigin alana bagli olarak yagdan kirden cekinmiceksin:) yagsiz gomlegim kotum falan kalmadi:) sikayetcimiyim kesinlikle hayir

weST.27
29-12-2012, 19:05
makine mühendisliği okuyorum iflah falna kalmadı şuan final haftasındayım ve pertim

kız konusunda 45 erkek 12 kız var zaten ortamını başka sınıflardan kurarsın yoksa pskolojini bozarsın :D

fastchild
29-12-2012, 19:06
panpa uçak güvde bakım - mekatronik - otomotiv - metalurji gibi bölümler var ***** teknik lisedeyim benim alan motorlu araçlar ama ben metalurji okuyacağım gibime geliyor dayılarımı dinlersem makine mühendisliği çoğu alanı kapsıyor ama sevdiğin şeyi yapmak önemli birde

wolrath
29-12-2012, 19:06
elektronık muhendıslıgı mezunuyum ama denızaltı gorevım sona erdıkten sonra makınacılıgı sectım.

kesınlıkle tam benlık.yag-motorın kokusunu hafıfce ıcıne cekerek calısmak,yagın tadına bakarak ıcıne karısan suyu test etmek :D ayak cıplak ust cıplak 60" de ıs yapmak dusuk devırlı dızellerın sakırtısı vs gercekten ısım cok kırlı ama bır o kadar da zevklı. uzun suren dezenfekte ıslemlerı dısında -si yok bence.

dısardakı calısma ortamları vs ler bılmem ama sunu bıl kı zor ıs yoktur zor ınsanlar vardır.bu yuzden sececegın muhendıslık ıcıne ıslemıs bısey olsun kı zor ortamlara-ınsanlara rast geldıgınde hayattan zevk alabılecegın bıseyler bulabılesın...

weST.27
29-12-2012, 19:07
makine mühendisliği okuyorum iflah falna kalmadı şuan final haftasındayım ve pertim

kız konusunda 45 erkek 12 kız var zaten ortamını başka sınıflardan kurarsın yoksa pskolojini bozarsın :D

senna
29-12-2012, 19:11
Hersey kiz degil ansini satim hayatiniz sekillenicek neyin kizini soruyosunuz is bu sanayide calisicaksin yeri gelicek yagin kirin icinde kalicaksin yeri gelicek cok onemli osler yapip gun kurtaricaksin ortam her zaman yapilir onemli olan adam gibi okuyun ben okurken 1 tane kiz vardi 60 kisilik sinifta normal bu sanayide ne kadar calisan karsi cins var? Bosvein bu disunceleri zor is zor ders yoktur sizde bitiyor hersey

R.I.P
29-12-2012, 19:12
tekstile gel sektör yandı gitti bitti kül.oldu ama gel sen(mümkünse ege) çok dua edersin bana :)

bilalMW
29-12-2012, 19:16
crack adlı bir üyemiz var odtüde makina son sınıf girdiğinde sırma sırma saçları vardı çocuğun şuan bildiğin vin diesel kafa. Tabi okuldan okula fark eder. :)

onurgoyunc
29-12-2012, 19:17
Benim tavsiyem kendi okuduğum bölüm elektrik elektronik olur. Okurken programlama konusunda kendini geliştirip üstüne mektronik masterı yaparsın, ileri derecede yabancı dil bilgileride eklersen önün çok açık olur

Draniela
29-12-2012, 19:18

ahahah iyi yine bizde 90 kişilik sınıfta 4 kız vardı ilk hafta çıktım birisiyle diğer 3 ü ayrıldıktan sonra yüzüme bakmadı asdghajldkasd :D:D

mimit
29-12-2012, 19:19
Harita mühendisliği, eski adıyla jeodezi ve fotogrametri mühendisliği.

Türkiye de iş sıkıntısı yaşanmayacak mühendislik dallarından birisi,yeni yeni kıymeti ve önemi anlaşılan,kalifiye eleman ihtiyacının olduğu bir iş alanı aynı zamanda, bildiğim kadarıyla en son 6 üniversitede olan okuması biraz meşakatli bir bölüm. Arazi dersleri falan var. Ev arkadaşım 5 yılda bitirdi.

Son zamanlarda sayısı hızla artan harita çizim bürolarından tutunda,özellikle yol inşaatı yapan inşaat firmaları,belediyeler ve bir çok devlet dairesinde iş imkanı olan ve personel açığı bulunan bir alan.

Bu meslekte bir kaç arkadaşım var hatta birisi mühendislik değil teknik okul mezunu,harita teknikeri yani çok kolay iş buldu ve iyi bir ücretle haftada 5 gün çalışıyor . bu tarz firmaları araştırırsan, okullu elemandan çok yetiştirilmiş personel görürsün çünkü açık var.

Zor bir bölüm.

wolrath
29-12-2012, 19:23
denız lısesınde 0 kız
harbıyede her sınıfta 1 kız vardı :D

jurassıc park gıbı adada okuduk spor gazetesi :hahaha:

sansar34
29-12-2012, 19:29
suan mekatronık bolumu burslu okuyorum senın elın neye yatkınsa kendın neyı sevıyorsan orayı oku. okumus olmak ıcın okuma sevdıgın meslegı yapınca emın o yagı kırı pası sana dert olmaz derman olur. lise1den berı sanayıdeyım hem okudum hem calıstım (bu sene okul unv dolayısıyle daha az calısma saatı olan baska sektorde ıste calısıyorum hafta sonları vakıt bulup sanayıde elımı kırletmeye gıttıgım zamanlar cok oluyor yanı sevınce meslegını rahat rahat yapabılıyorsun. :)

Ufuk
29-12-2012, 19:35
Herkese teşekkürler.
İngilizce olarak yeterli birisiyim sanırım ıelts'tan 4.5 puanım ket ve pet sertifikalarım mevcut.Özel okulda burslu okuyorum zaten.
3dsmax autocad gibi programlar içinde gerekirse bilgeadam gibi bir kurumda ders alıp sertifikasını alırım.

Hocalara gelince gülü seven dikenine katlanır.Acısız zafer olmaz.O konu sıkıntı değil.Adamın huyuna gider bişekil geçeriz.

Dediğim gibi bu bahsettiğim 3 alandan hangisi iş olanağı olarak daha iyi ? Yada hani diyelim makinenin okuması zor ama işi iyi yada endüstrinin okuması zor falan gibi bir durum mevcut mu ?
mesela endüstri mühendisi olan birisi ne gibi bir iş yapabilri

Aklımda ki sıralama ;
Makine>İnşaat>Endüstri
sizce doğru mu ?

FaruKsvs
29-12-2012, 19:44
Basit bir tercih aslında. Kendini toz toprağın içinde iş makinalarının arasında şantiyenin ortasında baretli çizmeli düşün :D Eğer zevkli geliyorsa inşaat mühendisliği seç. Ya da yağın-pasın ortasında, eldivenin icat edildiğinden habersiz çalışmış, çay molası verirken üstübüyle elini temizleyip, ne zaman üretildiği unutulmuş çay bardaklarıyla bakır demlikte çay içmek sana keyifli geliyorsa makina mühendisliğini seç :D
Neyse şaka bir yana makina mühendisi böyle çalışır ya da inşaat mühendisi böyle çalışır diye bir kural yok. Zaten böyle çalışan mühendis sayısında dünyadaki petrol rezervleri gibi gün geçtikçe azalıyor :D Ne mühendisi olursan ol, mühendisliğinin yanında kendini farklı alanlarda da geliştir. Mezun mühendis sayısı gün geçtikçe artıyor. Bu kervana katkın her mühendis gibi bir mühendis olmak istemiyorsan kendini biraz doldurman lazım. Mühendis ol ama yanına birşeyler ekle, yabancı dil, ileri derecede bilgisayar, ya da yüksek lisans gibi.
Bu arada aklındaki sıralama okurken doğru :icon_tup:

senna
29-12-2012, 19:50
Kic cebimde kesin acik agiz anahtar pacavra bez falan kalir:D mutluyum alumimyum:D

emrekuzdere
29-12-2012, 19:56
Enerji Mühendisliğinide düşünebilirsin. 7dönem okul ve 1 dönem komple staj ( yaz tatillerindeki stajlar hariç ). Bu şekilde ki çok güzel uygulama sayesinde okuldan mezun olunca diğer mühendislikler gibi sudan çıkmış balığa dönmüyorsun. Sanayi ile çok iç içe bir bölüm

Ufuk
29-12-2012, 20:00
çevre ve enerji sistemleri mühendisliği ile ilgili genel olarak üstünkörü bilgi sahibiyim.Bahçeşehir üniversitesi öğrenci koçu ile oturup konuştuk bana fakülteyi falan gezdirdi onun dışında direk 1.elden bilgi aldım yinede kararımı tam veremedim yeni bir dal olduğunu söylediler.

Rec.O
29-12-2012, 20:46
hangi lise mezunusun kardesim duz lisemi yoksa meslek lisesimi? Birde hangi bolum mezunusun ben meslek lisesi elktrik elektronik bolumu mezunuyum bu sene 3. Senem sinava hazrlnmkta ara felan vrdm uzadi. Ben de muhendislik dusunuyorum. Siralama olrak elektrik elektronik muhendisligi ikinci olarakda maden muhendisligi. Mslek lisesi meznu isen m.t.o.k olayini arastir 500 puanlik muhendislige 300 puanla girebiliyorsun. Bu arada modlar kusura bakmasin telden giriyorum kisaltarak yazdim:)

kadirsa
29-12-2012, 20:59
Mutlu olmak istiyorsan kesinlikle sevdiğin işi yap, yani senin için burada durum sevdiğin işi yapmana imkan sağlayacak bölümü oku.

Ben hasbelkader gıda mühendisliği okudum ama eve gider otomobil dergisi okumaktan otomobil forumuna girmekten nette parça bakmaktan kafamı kaldıramazdım, mezun oldum çalışmaya başladım gıda firmasında çalışırdım ama keşke firmanın arabası bozulsa da "bunu en iyi kim hallettirir" deselerde sanayiye gidip marifetlerimi konuştursam diye bakardım.

Şimdi ne mi yapıyorum? Toptan oto yedek parça firmasında ürün ve satış destek, Allah'ıma şükürler olsun mutluyum ellerim günde onlarca kez kirleniyor çatlıyor patlıyor. sanayideyim yani daha önce izin günüm gelse de gitsem dediğim yerde ;)

Aykut106
29-12-2012, 21:07
bizde o yağa kire bulanmak istiyoruz da alakasız dersler görüyoruz haliyle kalıyoruz bölüm dersleri iyi ama kurunun yanında yaş misali.. biraz savaşmak lazım:p

19gokhan90
29-12-2012, 21:20
beddua almak istemem deu makina tavsiye etmem :D

fastchild
29-12-2012, 21:22
okun ne meslek ne teknik anadolu lisesi okuyor M.T.O.K şansi onun yok yani

_FrKn_
29-12-2012, 21:26
şu M.T.O.K ney yahu kabaca anlatacak varmı?ben anadolu teknik lisesinden mezunum şuan ist üni teknik bilimler myo dayım.zamanında araştırmadık bakayım bi yine sınava hazırlanırım olacak birşeyse.

onursumer
29-12-2012, 21:29
hep makine muhendisliğine gitmek istemiştim ama tembellik işte gidemedim alimınyum pişmanım :D

halbuki bilgimde var baba mesleği kendimce uğraşıyorum şuan :D

BthnKrkt
29-12-2012, 21:37
bizde o yağa kire bulanmak istiyoruz da alakasız dersler görüyoruz haliyle kalıyoruz bölüm dersleri iyi ama kurunun yanında yaş misali.. biraz savaşmak lazım:p

Bi savaşta görelim be kanka:D 3 yıldır spor gazetesinin okulundayız bi kere adam gibi ders çalışabildiğimizi hatırlamıyorum:D

Draniela
29-12-2012, 21:39
Kan ter içinde kaldım akışkanlar çalışırken :D 3. ye alıyorum bak gör sen herşeyi .. git radyo televizyon sinema falan oku :D

Draniela
29-12-2012, 21:39
Bu arada makinayı iptal etmişsindir diye düşünüyorum.. o yazdıklarımın tamamını okuyabildiysen eğer :D

Murat Ç.
29-12-2012, 21:45
Bende hazırlanıyorum bu yıl sınava imalat mühendisliğide koyabilirsin tercihlerin arasına makina müh. dallarından biri imiş. gelecegi parlak iş imkanlarıda fena değil. ama bayağı kasmak lazım. M.T.O.K olayına gelince mesleki eğitim veren okulların öğrenciler için ayrılan herhangi bir bölümün konteyjanı ve oraya sadece meslek lisesi bitirmişler girebiliyomuş puanlarıda kısmen daha düşük.

mechanic
29-12-2012, 21:54
valla okul yıllarını zevzeklik yapaak geçirirsen hayatının kalanında sıkıntı çekebilirsin.
ama 4-5 yıl sıkarsan, hayatının kalanında kazanan sen olursun onu da diyim.
ne okursanız okuyun yani...
ayda
$10000
$4000
3000TL
2000TL
maaş alan var.
en alttakinden başlarsın sonra yıllar geçtikçe yukarıya çıkarsınız..

ha iş para değil her zaman.
şerefli çalışın, yalakalık yapmayın, doğru bildiğinizden şaşmayın ;)

senna
29-12-2012, 22:00
Bu arada makinayı iptal etmişsindir diye düşünüyorum.. o yazdıklarımın tamamını okuyabildiysen eğer :D

Abartmayin o dersleri bizde aldik su forumda yuzlerce insan alip girip gecmistir, garip yorum yaziyosun, kiz miz ders vs onemli degil hayatin soz konusu accik kicini sıkamiyosan hayatin boyunca gider oyle

Zor seylermis gibi lanse etmeyin su an keske geri donebilsem okul yillarinada bi fazla daha kovalasam dersleri

Ers
29-12-2012, 22:12
Makina iyidir , ingilizcesi mechanical engineering zaten herkes bilir, yani mekanik mühendisi. Her şeyden anlar, kendini geliştirir uzmanlığı olur.

İbrahim Erdem
29-12-2012, 22:15
3 ü de çok farklı alanlar.

endüstriyi salla bence. İş yapar da alan olarak biraz garip öyle fiziki teknik işlere girmiyor.

makine mühendisliği öğrencisi olarak konuşayım.

Okuması zordur yorar tüketir adamı. saçlarını dökersin. Elin işletmecisi kızlarla gezerken sen sap ortamında ödev proje sınav yapacam diye ömrün geçer. Ama güzel bölümdür mekanik olan herşeyle alakası olan çok geniş bir bölüm.Okurken pişman eder adamı ama meslek olarak da dal olarak da güzel seçimdir.

İbrahim Erdem
29-12-2012, 22:17
crack adlı bir üyemiz var odtüde makina son sınıf girdiğinde sırma sırma saçları vardı çocuğun şuan bildiğin vin diesel kafa. Tabi okuldan okula fark eder. :)

son sınıf değilim 2.5 dan 3. sınıfım :D Kafada saç kalmadı aliminyum :)

bu arada senna reyize kulak verin :)

senna
29-12-2012, 22:22
son sınıf değilim 2.5 dan 3. sınıfım :D Kafada saç kalmadı aliminyum :)

bu arada senna reyize kulak verin :)

bu arada mechanic çok güzel yazmış:) şerefinizle çalışın imzanız şerefinizdir bu mühendislik olur başka iş olur yalamalığa yalakalığa bakmayın şerefinizle onurunuzla bilsinler sizi mükafatını elbet görürsünüz

Gimifayf
29-12-2012, 22:25
Ben hep otomotiv mühendisliği okumak istemişimdir, 2. tercih olarak da makina mühendisliği okumak istemişimdir, ama lise 1'deki kimya ve biyoloji hocam sağolsunlar(!) beni sayısal derslerden soğuttukları için eşit ağırlık seçtim hata ettim ve bu sene yani 4. senemde tekrar sayısala geçtim.
Ha sorarsan kazanabilicek misin diye, cevabım hayır.
Şu dakikadan sonra sıksam da patlasam da olmaz puanları çok yüksek bana göre.

Baba mesleği mermercilik, maden mühendisi oluyim de işimize bi faydası dokunsun diye biraz da şartların gerektirmesinden maden mühendisliğini hedefledim.
Zaten bu mesleği de fazlasıyla seviyorum.

Durumumuz aynı sayılır, bende özel okulda okuyorum, PET ve KET'ten geçer notum var, tek farkla sen hedeflerine ulaşabiliceksin inşallah birader.
Tercihler açıklandığında açıp forumu bakıcam, senin kazandığını görürsem samimi söylüyorum kendim kazanmış gibi sevinirim...
Başarılar. :)

sasuuke
29-12-2012, 22:27
mühendislik tercihi yapacaksan %30 veya %100 ingilizce olanlarına dikkat et.mukavemeti ingilizce almak var işin ucunda strength of materials :)

dorukky
29-12-2012, 22:30
kontrol muh okuyorum bende yenı ve önü acık bı bolum dersler oldukca zor tavsiye ederim gelecegi olan bir bölüm

RESERVE
29-12-2012, 22:30
aynen %30 veya %100 ingilizce ye dikkat et sonra pişman olma..

efe_
29-12-2012, 22:48
Okurken stres çekmeyeyim rahat olayım diyen birisi mühendislik tercih etmemeli kesinlikle...Matematiksel düşünce yeteneğine sahip olduğunu düşünenler tercih etmeli bu bölümleri.
Kolay değil gerçekten, yani ezber yapıp sınava girmek gibi olmuyor :) , bu bölümlerdeki akademisyenlerde gerçekten anlaması zor insanlar.Okurken diğer bölümlere bakıp "ahhh" lanılan bölümlerdir maalesef

Low-Rider
29-12-2012, 22:49
Ben keşke endüstri okusaydım diyorum.

Acaip talep var özellikle yönetimsel kadroda.

Draniela
29-12-2012, 22:55
Ben keşke endüstri okusaydım diyorum.

Acaip talep var özellikle yönetimsel kadroda.

Şuanda ne okuyorsun ?

Low-Rider
29-12-2012, 22:59
Şuanda ne okuyorsun ?

Okul biteli oldu baya:)

Draniela
29-12-2012, 23:25
Okul biteli oldu baya:)

yani ne okudun demek istemiştim :D

FaruKsvs
29-12-2012, 23:25
Makina mühendisliğini yazarken "aman ne güzel bölüm, iş imkanı çok, çocukluğumdan beri istiyorum, okuyup mühendis olacam" diye düşünüp, okula başlayınca " kız yok, dersler zor, sakın yazmayın beyler!1!11 " diye yakınmaya gerek yok :D Üniversite ne için kazanıldıysa onun için okunmalı ;) Karamsarlığa gerek yok. Zordur şudur budur ama çalışan her halükarda bitirir :)

Ben hep otomotiv mühendisliği okumak istemişimdir, 2. tercih olarak da makina mühendisliği okumak istemişimdir, ama lise 1'deki kimya ve biyoloji hocam sağolsunlar(!) beni sayısal derslerden soğuttukları için eşit ağırlık seçtim hata ettim ve bu sene yani 4. senemde tekrar sayısala geçtim.
Ha sorarsan kazanabilicek misin diye, cevabım hayır.Şu dakikadan sonra sıksam da patlasam da olmaz puanları çok yüksek bana göre.

Baba mesleği mermercilik, maden mühendisi oluyim de işimize bi faydası dokunsun diye biraz da şartların gerektirmesinden maden mühendisliğini hedefledim.
Zaten bu mesleği de fazlasıyla seviyorum.

Durumumuz aynı sayılır, bende özel okulda okuyorum, PET ve KET'ten geçer notum var, tek farkla sen hedeflerine ulaşabiliceksin inşallah birader.
Tercihler açıklandığında açıp forumu bakıcam, senin kazandığını görürsem samimi söylüyorum kendim kazanmış gibi sevinirim...
Başarılar. :)

Bu ne kadar karamsar bir gelecek planı? :) Sıksam patlatsam olmaz ne demek? Sınava girmeye sınava 2 ay kala karar verip 2 ay çalışarak istediğim üniversite olmasada istediğim bölüme ulaştım. Sen sınava gireceğin an gelene kadar çalış. "Hedeflerime ulaşmak için çalışıyorum" de kendine. Olur neden olmasın.
Not: Matematik ve fiziğe ağırlık ver :D Hiç bir konuya da yarısından başlama. Çok zaman kaybetsen bile en başından al.

Low-Rider
29-12-2012, 23:42
yani ne okudun demek istemiştim :D

hehe :D yönetim bilişim sistemleri

Draniela
30-12-2012, 00:13
hehe :D yönetim bilişim sistemleri

Tam olarak çalışma sahası nedir merak ettim şimdi yabancı olduğum bir bölüm :)
Bu arada pişman gibisin zor mu ondan mı yoksa endüstri için gelecek çok daha iyi mi ?
Bende amele olacağım az kaldı ama çalışmaktan öldüm bittim bu zamana kadar peh

Gimifayf
30-12-2012, 00:54
Makina mühendisliğini yazarken "aman ne güzel bölüm, iş imkanı çok, çocukluğumdan beri istiyorum, okuyup mühendis olacam" diye düşünüp, okula başlayınca " kız yok, dersler zor, sakın yazmayın beyler!1!11 " diye yakınmaya gerek yok :D Üniversite ne için kazanıldıysa onun için okunmalı ;) Karamsarlığa gerek yok. Zordur şudur budur ama çalışan her halükarda bitirir :)

Bu ne kadar karamsar bir gelecek planı? :) Sıksam patlatsam olmaz ne demek? Sınava girmeye sınava 2 ay kala karar verip 2 ay çalışarak istediğim üniversite olmasada istediğim bölüme ulaştım. Sen sınava gireceğin an gelene kadar çalış. "Hedeflerime ulaşmak için çalışıyorum" de kendine. Olur neden olmasın.
Not: Matematik ve fiziğe ağırlık ver :D Hiç bir konuya da yarısından başlama. Çok zaman kaybetsen bile en başından al.

Eyvallah abicim ama karamsar değilim, sadece içimde heves kaldı. :)
Zaten şu dakikadan sonra maden mühendisliğine yoğunlaştım ve geleceğimi ona göre çizdim, bu çizdiğim geleceğe de emin adımlarla ve isteyerek yürüyorum. :)
Aklıma mantığıma yatmayan bi yanı yok sadece otomotiv ya da makina mühendisliği olsaydı bi tık daha iyi olurdu. :)

Ozan.E
30-12-2012, 01:14
Sanırım endüstri mühendisliği okuyan arkadaşlardan hiç destek gelmemiş konuya önce ben kendi zamanımda açtığım konuyu paylaşarak başlıyım ;

http://www.techturkey.com/forum/sohbet/91386-endustri-muhendisligi.html

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi 2.sınıftayım ve en doğrusunu seçtiğimi düşünüyorum kendi adıma . Malasef ki ülkemizde nitelikli elemanın değerini azaltmak için ne var ne yoksa yaptılar. Bir fark yaratmadığın sürece istersen makine oku istersen inşaat sokakta işsiz gezen herhangi birisinden farkın olmaz. Makine müh. bu konuda hakim olmasına açıkca şaşırdım . Bunca yıldır mezun veren halada vermekte olan ve seninde daha sınava girmediğini düşünerek asgari 5 yıl sonra bu mesleği eline aldığında nasıl bir beklenti içerisinde olduğunu açıkcası merak ediyorum. Ne yapmak istediğine bundan 5-10 yıl sonra nerede olmak istediğine önce karar vermelisin . O kadar teknik eğitim alıp üstüne kendine değer katmak için bir 5 yıl daha harcamada sonra sıkıntı yaşama.

FaruKsvs
30-12-2012, 01:33
isteyerek yürüyorum

Bu iki kelime yeterli zaten ;) İstemek en önemli kısım ama yürümek yerine koşmayı tercih et :) Fazla tepki vermiş olabilirim kusura bakma. Çok sevdiğim insanların bu konuda "keşke"lerini duymaktan "geçti bizden"lerini dinlemekten bu hale geldim.

_FrKn_
30-12-2012, 01:53
şu linkten mtok la ilgili bişeyler canlandı kafamda.
M.T.O.K. Nedir? (http://www.genctercih.com/mtok.html)
şimdi ben bu sene tekrar hazırlanıp m.t.o.k la şansımı deneyeceğim desem puanım kırılırmı myo yu yarıda bıraktığım için?.(anadolu teknik lisesinden mezun olup kendi alanımda myo'ya geçiş yaptım 1. sınıfım)tercih yapıp yerleşip bitirmediğim için puan kesiliyor diye biliyorum.

dragstar
30-12-2012, 03:10
kültür üniversitesi elektronik mühendisliğinde okuyorum 5. senem :D severek ve isteyerek girdim halada bölümümü seviyorum

genelleme yaparak mühendislik dalı seçmek çok yanlış olur bence sevdiğin ilgi alakan olan bölümü belirleyip onu okumalısın

ielts den 4.5 yüksek bir puan değil 6 almadan üniversite hazırlığı geçemezsin %100 ingilizce olan ünilerde ben de hazırlıkda kalıp ielts den 7.5 alarak hazırlığı geçmiştim peehh 4 sene geçmiş üstünden

KingoAtmo
30-12-2012, 09:12
4 yillik egitimi tamamladiktan sonra uzmanlik yapmani oneririm
Yapmassan duz muhendis olarak of is boy muhendis arasi bisey olursun

Low-Rider
30-12-2012, 09:21
Tam olarak çalışma sahası nedir merak ettim şimdi yabancı olduğum bir bölüm :)
Bu arada pişman gibisin zor mu ondan mı yoksa endüstri için gelecek çok daha iyi mi ?
Bende amele olacağım az kaldı ama çalışmaktan öldüm bittim bu zamana kadar peh
Benim bölüm işletme bigisyar programcılığı birleşimi, çalışma sahası geniş.

Pişman değilim ama end. mühdendisliğininde bana uygun severek yapabileceğim birşey olduğunu gördüm

cKatmer
30-12-2012, 09:30
Endüstri Mühendisliği okuyorum okumaya çalışıyorum :)
Aslında burada kendine sorman gereken şu ben hangisine daha uygunum çünkü eminim hiç bir mühendislik birbiri ile aynı değil.
Benim Makine okumaya totom yetmedi ciddi anlamda çok geniş.Tasarım ve çizim yeteneğim vardı liseden başladık üni devam ettik.İddia ediyorum bence üni.döneminde en zevkli fakültedir.
Şimdiden Hayırlı olsun :)

Draniela
30-12-2012, 09:33
Benim bölüm işletme bigisyar programcılığı birleşimi, çalışma sahası geniş.

Pişman değilim ama end. mühdendisliğininde bana uygun severek yapabileceğim birşey olduğunu gördüm

Olsun en azından bazı bölümler gibi iş olayı dar değil. şuanki kafam lise zamanlarında olsaydı ben ya diş hekimliği okurdum ya da tıp :) ama mühendislik tam benim olayım. Sadece çok fazla emek istiyor.
Bakalım dış ticaret bitince uluslararası ilişkilere çevireceğim. + işletme yüksek lisansı birşeyler olacak artık

ERY98
30-12-2012, 09:48
valla Işık Üni.de Elektrik ve Elektronik mühendisliği okuyorum İngilizce olarak, bölümümden gayet memnunum ve düşündüğün zaman elektroniğin önü herzaman açık.. Bidaha girsem bidaha okurdum.. Ama zor mu zor valla buda bi gerçek :D Gerçe kimsedende zorluk çekmeden mühendis olması beklenmez... Elektronik olmasaydı, Mekatronik - Makine - İnşaat gibi bi tercih sıralamam olurdu..

Draniela
30-12-2012, 10:55
valla Işık Üni.de Elektrik ve Elektronik mühendisliği okuyorum İngilizce olarak, bölümümden gayet memnunum ve düşündüğün zaman elektroniğin önü herzaman açık.. Bidaha girsem bidaha okurdum.. Ama zor mu zor valla buda bi gerçek :D Gerçe kimsedende zorluk çekmeden mühendis olması beklenmez... Elektronik olmasaydı, Mekatronik - Makine - İnşaat gibi bi tercih sıralamam olurdu..

Mekatronik zaten makina ve elektrik karışımı değil mi ? :)
Aynen mühendisliğin alayı zor kolayı yok :D

gökberk
30-12-2012, 11:11
Mühendisliğin hepsinin kendine göre zorlukları var.
Endüstri Mühendisliği okuyorum ben de.. Bu dönem ciddi saldım. Notlarım da tepe taklak geldi.
Ama çok da memnunum bölümümden. Umarım fazla uzatmadan mezun olurum/uz :D

korki
30-12-2012, 12:52
makina mühendisiyim 5 yıl oldu mezun olalı yüksek yapıym dedim yapanların halini gördüm yurt dışında yapıym dedim kastı bende denizcilik üzerine yan dal yaptım enerji üzerine bişeyler kattı iş güvenliği uzmanıyım ayrıca ofiste takılym derdim olmadı hep işin mutfak kısmındaydım çoğu yurt dışı bazlı projelerin üretimlerini yürüttüm şunu anladım ki hangi alanda olursa olsun mühendis olduktan sonra isim yapmış kurumsal firmada çalışcaksın,devlete gireceksin yada bilgine,birikimine güvendiğin sektör üzerine iş kuracaksın yoksa mühendis olmuşsun,üzerine bişeyler eklemişsin,y.dilin iyiymiş özel sektörde bir anlamı yok

Ufuk
30-12-2012, 13:08
ielts den 4.5 yüksek bir puan değil 6 almadan üniversite hazırlığı geçemezsin %100 ingilizce olan ünilerde ben de hazırlıkda kalıp ielts den 7.5 alarak hazırlığı geçmiştim peehh 4 sene geçmiş üstünden

Zaten yüksek olduğunu iddaa etmedim,ayrıca ielts sertifikamın geçerliliği bitti bildiğiniz üzere 2 yıl.Yani 2 yıl önce kasmadan aldığım bir nottu.Şuanda oturup kasarsam 6 yaparım.

Bu arada herkese çok teşekkür ederim.Karı kız ortamı pek umrumda değil açıkçası hayatıma yön verecek bir noktada bu durum pek umrumda olmaz.
Kafamda makine ön plana daha çok çıkmaya başladı,tabiki yüksek yapmak planım var çünkü artık piyasada mühendis sayısı oldukça fazla.Farklı olmak seçilebilir olmak lazım.
İnşaat konusunda başka düşüncesi,paylaşmak istediği bilgisi olan var mı ?
Şuanda makine ve inşaat arasında biryerlerdeyim.
Tıp falan denmiş şöyle söyliyim kazansam gitmem.Hastaneye girince gerilen,doktoru önlüğü görünce midesi bulanan heleki kan alımı sırasında mevzu çıkaran biriyim.Kan falan hayatta göremem.Hem o mesleğin sorumluluğu çok büyük.

İbrahim Erdem
30-12-2012, 13:27
Zaten yüksek olduğunu iddaa etmedim,ayrıca ielts sertifikamın geçerliliği bitti bildiğiniz üzere 2 yıl.Yani 2 yıl önce kasmadan aldığım bir nottu.Şuanda oturup kasarsam 6 yaparım.

Bu arada herkese çok teşekkür ederim.Karı kız ortamı pek umrumda değil açıkçası hayatıma yön verecek bir noktada bu durum pek umrumda olmaz.
Kafamda makine ön plana daha çok çıkmaya başladı,tabiki yüksek yapmak planım var çünkü artık piyasada mühendis sayısı oldukça fazla.Farklı olmak seçilebilir olmak lazım.
Tıp falan denmiş şöyle söyliyim kazansam gitmem.Hastaneye girince gerilen,doktoru önlüğü görünce midesi bulanan heleki kan alımı sırasında mevzu çıkaran biriyim.Kan falan hayatta göremem.Hem o mesleğin sorumluluğu çok büyük.

puanım yetmesine rağmen ben de tıp seçmedim. Kan görmekle falan sıkıntım yok.Ama hastahane öyle bir yer ki sağlıklı olarak girsem hasta olarak çıkarım ne zaman gitsem o günkü keyfim tadım kaçıyor ayarımı bozuyor. Bu yaz staj yaptım makine gürültüsü yağ kir pas dolu bir yer ama gerçekten mutluydum. O an doğru seçim yaptığımı farkettim.

TünayK
30-12-2012, 13:30
kimya mühendisiyim...çok zevkli... boş zamanlarımda bomba yapıp satıp ekmeğimi çıkarıyorum ufak ufak. kız kaçırandan plastik patlayıcılara kadar geniş yelpazade ürünlerim var...hepsi el yapımı organik...hayırlı işler:)

İbrahim Erdem
30-12-2012, 13:32
kimya mühendisiyim...çok zevkli... boş zamanlarımda bomba yapıp satıp ekmeğimi çıkarıyorum ufak ufak. kız kaçırandan plastik patlayıcılara kadar geniş yelpazade ürünlerim var...hepsi el yapımı organik...hayırlı işler:)

yalnız mühendislik+ hatun kombinasyonu için en mükemmel tercih kimya mühendisliğidir. makineciler olarak oradayız sürekli :)

Berkant_R32
30-12-2012, 14:22
makine mühendisliği okuyorum dördüncü senem ama bir sene uzadı okul. sana şunu diyeyim, eğer çalışmayı sevmiyorsan makine mühendisliğine gelme. ben 2. ve 3. sene çalışmadım, işi erken farkettim yoksa okul bitmeyecekti. şunu bil ki, lisedeki hocalar, siz okula kapağı atın da gerisinin önemi yok diyor ya, o işte komple yalan. liseyi mumla arasın. yıllardan beridir tek hedefim olmasına rağmen keşke gelmeseydim dersin. bölüm ağır. onu bil. sosyal ortam malesef zayıf. bizim gibi mühendislik fakülten de kampüsten farklı ve dağ başında ise gözlerin yaşlı işletme binasının hayalini kurarsın :D

okul bittikten sonra iş illa bulacaksın ama. makine çok geniş bir dal. neredeyse her sektörde çalışabilirsin.

iyi düşün taşın derim. inşaatın da bahsettiklerimden pek farkı yok sayılır. endüstri ise kolaydır ama girmesi biraz zordur.

FAGE12
30-12-2012, 14:34
1- endüstri mühendisliği

2- endüstri mühendisliği

3- endüstri mühendisliği . ;)

dragstar
30-12-2012, 14:46

bende kültürde elektonik okuyorum, bizim bölüm başkanı sizin üniye transfer oldu geçmiş olsun şimdiden, Gökhan Uzgören hoca zordur...

TünayK
30-12-2012, 14:52
yalnız mühendislik+ hatun kombinasyonu için en mükemmel tercih kimya mühendisliğidir. makineciler olarak oradayız sürekli :)

keşke öyle olsaydı...bölümdeki kızların yarısı benden yakışıklıydı, bende diğer yarısından güzeldim:)

senna
30-12-2012, 15:12
1- endüstri mühendisliği

2- endüstri mühendisliği

3- endüstri mühendisliği . ;)

Kuzeninmi yazdi bunuda

onurunal
30-12-2012, 15:35
Ayrıca harbiden insan kaşarı olman lazım bu piyasada dikiş tutturman için. Zerre kadar utanmayacaksın hiç çekinmen olmayacak. Ben adama ölü satarım diri diye o derece.

iş etiği, ahlakı !? :)

FaruKsvs
30-12-2012, 15:38

İnşaat mühendislerinin çalışma alanları (başlıca): Kamu kurumları, müteahhit şirketler, proje büroları, yapı denetim firmaları gibi. Kamu kurumlarında değilse zaten diğer sektörlerin %80'i proje odaklı sektörler. İnşaatçıların çalışma alanı tek kelime ile YAPI'dır. Yapı kelimesini açacak olursak: Bina, karayolu, demiryolu, metro, köprü, tünel, rıhtım, baraj, tesis vs. gibi işlerin projelendirmesinde veya şantiyesinde görev yapar.

Mezun olduktan sonra özel sektörde çalışanlar normal maaş düzeyinde seyreder. Mezun olur olmaz, 1000-1500 tl gibi başlayıp zamanla yükselir. Kendi şirketi olanlar zaten yaptığı iş oranına göre de kazanır. Projecilik inşaat mühendisliğinde en önemli işlerden biri. Makina mühendisliği gibi arka plandaki işlerden değil. Bu yüzden inşaat mühendisi projede makina mühendisine oranla daha fazla kazanır.

Y.Emre
30-12-2012, 17:00
mühendislik tercihi yapacaksan %30 veya %100 ingilizce olanlarına dikkat et.mukavemeti ingilizce almak var işin ucunda strength of materials :)

Çok tatlı derstir kendileri. :D

Tavsiyem makine mühendisliğidir ancak hangisini seçersen seç, puanından/sıralamasından önce yetiştirdiği öğrenci profiline bakmandır. Her okulun yetiştirdiği mühendisin 'kalitesi' okulun puanı doğrultusunda olmayabiliyor. O yüzden tercihini yaparken eğitimlerini araştır derim.

onurunal
30-12-2012, 17:35
odtü inşaat 2.sınıfım... hidromekanik binasında asılı olan karaman ilimizdeki ermenek barajının fotoğraflarını çok motive edici buluyorum... internette pek resmini bulamadım...
şunun tatlılığına bakarmısınz... :)
http://imageshack.us/a/img211/8027/ermenekhes2.jpg

http://imageshack.us/a/img802/2888/ermenekbarajindasuseviy.jpg

http://imageshack.us/a/img845/9554/ermenekbaraj0008.jpg

tandogan
30-12-2012, 17:47
ufuk marmara üniversitesinde makine mühendisliği okuyorum.sosyal olanakları çok hiç birşeyin eksikliğini çekmezsin söylenenlerin aksine.ben çok istedim de geldim.gayet memnunum mesleğimden.severek işimi yaparım ancak dersler zor açık söyliyim bir haftalık bir arada 250 sayfadan sorumlu tutuluyosun.ben beylikdüzünden gidip geliyorum ayrıca günün 3.5 saati yollarda geçiyor.hangi okula gidiceğine karar vermeden önce evine yakın olmasına dikkat et en iyi okul eve yakın okuldur.analitik düşünce,matematik altyapında varsa sıkılmam diyorsan makine mühendisliği seç iş imkanın çok:)

ghibli06
30-12-2012, 17:55
odtü inşaat 2.sınıfım... hidromekanik binasında asılı olan karaman ilimizdeki ermenek barajının fotoğraflarını çok motive edici buluyorum... internette pek resmini bulamadım...
şunun tatlılığına bakarmısınz... :)
http://imageshack.us/a/img211/8027/ermenekhes2.jpg

http://imageshack.us/a/img802/2888/ermenekbarajindasuseviy.jpg

http://imageshack.us/a/img845/9554/ermenekbaraj0008.jpg

bu barajı yapanın da ODTU lü olduğunu biliyor muydun peki :)

mühendis olmaya karar verdiysen geçmiş olsun :) sana abi tavsiyesi:

1- gecekondu üniversitelerine itibar etme, diploma olsun da nerden olursa olsun mantığıyla aç kalırsın, tabi ailenin bu konu üzerinde bir işi yoksa...

2- yazlarını tatil vs ile geçirme, stajlarına aşırı önem ver...

3- firmaların burslarını takip et ve başarılı bir öğrenci olmaya çalış...

4- karı-kız geyiklerine takılma, hayatta daha önemli şeyler var, karı-kız teferruattır kendiliğinden olur...

5- İngilizceyi yabancı dil olarak algılama, mutlaka Almanca-Rusça-Çince den en az birini öğren...

6- Makine mühendisliği güzeldir zordur ama karşılığını verir...

7- İnşaat mühendisi sayısı çok arttı memlekette, ilkokul mezunu müteahhitlerin altında imza atıp mühendislik yaptıklarını zannediyorlar, çok iyi bir okul değilse inşaat seçme...

drummer582
30-12-2012, 18:06
Aramizda enerji sistemleri muhendisi yada bu bolumle ilgili bilgisi olan varmi? İs imkanlari gelecegi memnuniyet memnuniyetsizlikler vs. Hakkinda?

İbrahim Erdem
30-12-2012, 18:26
keşke öyle olsaydı...bölümdeki kızların yarısı benden yakışıklıydı, bende diğer yarısından güzeldim:)

valla nerede olduğuna bakar. Bizim oradakinin sağlam potansiyeli var ki makineci bilgisayarcı inşaatçıların çoğu oradan kız arkadaş yapıyor :)

Y.Emre
30-12-2012, 18:37
valla nerede olduğuna bakar. Bizim oradakinin sağlam potansiyeli var ki makineci bilgisayarcı inşaatçıların çoğu oradan kız arkadaş yapıyor :)

Odtü'lü değilim ama şahidim buna :D

emrekuzdere
30-12-2012, 19:05
Aramizda enerji sistemleri muhendisi yada bu bolumle ilgili bilgisi olan varmi? İs imkanlari gelecegi memnuniyet memnuniyetsizlikler vs. Hakkinda?
Enerji sistemleri 2. sınıf öğrencisiyim. Bu bölümden mezun olan insan sayısı zaten şuanda çok az yeni bir bölüm sayılır. Memnuniyetsizliklerimiz şu, piyasa bizi daha tanımıyor. Makina mühendisliğinin alt dalı olarak görüyor insanlar, ve tesisat kısmına fazla pay verilmesi canımızı sıkıyor. Menmnun olduğumuz konular, sanayi ile iç içeyiz, uygulama yönleri çok güzel. Okulun 4. senesinin bir dönemini komple staj yaparak geçireceğiz ve yaz aylarında da stajlarımız var. İş imkanları olarak tabi ki Türkiye'de nükleer enerji santralleri vs vs gibi yerlerde çalışmak hayal. Benim bu bölümü yazma amacım babamda elektrik-elektronik mühendisi, birlikte küçük çaplı rüzgar gülü ve güneş enerji tesisi kurmak. Makina mühendisliği tuttuğu halde gitmedim. Dikkat ederseniz her geçen sene enerji sistemleri mühendisliğinin puanları yükseldi ve hemen hemen makina ile aynı yere geldi.

sanctuary35
30-12-2012, 19:07
sabaha kadar süren beton dökümleri falan filan inşaat mühendisliği sıkıntılı :)
kimya-endüstri-elektrik-elektronik gibi bölümler okursan en azından mesai saatlerin belli olur.
çevre mühendisliği yanına bide iş güvenliği uzmanlığıda geçerli iş kapısı

M3CSL
30-12-2012, 19:12
endustri candir.. sirketlerin aradigi meslek..

BthnKrkt
30-12-2012, 19:19
Bu başlıktan sonra aslında okumadığımı hissettim, çarşamba perşembe 3 sınavım var daha neylerden sorumlu olduğumuzu bilmiyorum. Cumadan beri hadi çalışıyım diyorum ama olmuyor. Bendende bi tavsiye olsun bu konuyu okuyacak yeni üniye gidecek arkadaşlara naparsanız yapın ipin ucunu hiç kaçırmayın. Biz Aykut106 ile hazırlıkta 2. dönemden bi bıraktık halen yakalayamadık. Bu ara tatilden sonta derslere tam gidip, not tutmayı planlıyorum. Tutmayınca ders dinlemiyorum telden techte takılıyorum:) Birde bizim okul burda bahsedildiği kadar kasmadığıda gerçek. (Okan Ü.)

Gimifayf
30-12-2012, 22:41
Bu iki kelime yeterli zaten ;) İstemek en önemli kısım ama yürümek yerine koşmayı tercih et :) Fazla tepki vermiş olabilirim kusura bakma. Çok sevdiğim insanların bu konuda "keşke"lerini duymaktan "geçti bizden"lerini dinlemekten bu hale geldim.

Tavsiyeni dikkate alıcam abicim, inşallah ulaşıcam hedefime. :)

XSi
31-12-2012, 00:12
ilk 5 üniversitedeki endüstri mühendisliği bölümlerine giremiyorsan pas geç..

türkiyede endüstri mühendisliğinin değeri yok (bana göre), türkiyede adam akıllı endüstri mühendisliği uygulaması yapılan kaç şirket var?

bi lojistik firmaları kullanıyor biraz, o kadar..

TünayK
31-12-2012, 07:47

diğer bölümlerle karşılaştırınca hepsi manken canım:D bizim okulda inşaatçılarla aynı kattaydık, makınacılarda üstteydi...ders arasında bir inerlerdi...anammmmmm!!! testesteron kokusundan durulmazdı binada:D

Draniela
31-12-2012, 09:36
iş etiği, ahlakı !? :)

İşte bazı durumlar farklılık gösterebiliyor :) Malesef yükselmek için bu durum böyle :)

_FrKn_
31-12-2012, 11:15
şu linkten mtok la ilgili bişeyler canlandı kafamda.
M.T.O.K. Nedir? (http://www.genctercih.com/mtok.html)
şimdi ben bu sene tekrar hazırlanıp m.t.o.k la şansımı deneyeceğim desem puanım kırılırmı myo yu yarıda bıraktığım için?.(anadolu teknik lisesinden mezun olup kendi alanımda myo'ya geçiş yaptım 1. sınıfım)tercih yapıp yerleşip bitirmediğim için puan kesiliyor diye biliyorum.

güncel olsun
tecrübe eden birisi varsa ilk ağızdan duyayım :)
bayağıda karışık bi durum sanmıyorum böyle yapan olsun :)

tandogan
31-12-2012, 16:23
tekrar şansını deneyebilirsin puan kırmayı falan düşünmek yerine çalış bence 500 puanlık yere 370 380 puanla alınıyor.elinden geleni yap gir.puan kırılmaz diye tahmin ediyorum?

_FrKn_
31-12-2012, 16:29
çalışıyorum zatende buda + moral olur eğer kırılmıyorsa ama kırılması lazım :) inş. sen haklısındır :)

stayfun
25-04-2013, 20:27
Konu hort olacak ama otomotiv ve uçak muh hakkında bilgisi olan var mı ?

huseyinturk
25-04-2013, 20:38
İnşaat mühendisiyim 1 yıllık. Çorludayım iş sıkıntısı yok, iş bulamamak imkansız. Yattığın yerden sadece imza ile yılda 25bin civarı gelirin olur şantiye şefliğinden. Proje çizsen vs en az o kadar daha gelirin olur. Yapacağın iş senin hayatın olacak ama maddiyata çok takılma. İllede mühendislik demezsen mimarlık tavsiye ederim ben sana şiddetle.

Edit: eskinin konusuymuş yav :)

Ufuk
25-04-2013, 20:53
İnşaat mühendisiyim 1 yıllık. Çorludayım iş sıkıntısı yok, iş bulamamak imkansız. Yattığın yerden sadece imza ile yılda 25bin civarı gelirin olur şantiye şefliğinden. Proje çizsen vs en az o kadar daha gelirin olur. Yapacağın iş senin hayatın olacak ama maddiyata çok takılma. İllede mühendislik demezsen mimarlık tavsiye ederim ben sana şiddetle.

Konu eski ama ben her seferinde açıp okuyorum.Çünkü sınavın yerleştirme kısmı yaz aylarında.O zamana kadar bilgi olsun diye her yazılanı okuyorum.

dorukky
25-04-2013, 20:55
kontrol otomasyon müh düşünen varsa sorularını cevaplıyabılırım

sanctuary35
26-04-2013, 22:22

yattığın yerden şantiye şefliği yapmak bıçak üstünde yatmaktan farksız. çok ama çok riskli bi olay. yeni kanunlar şantiye şefini işveren vekili olarak görüyor.

Y.Emre
26-04-2013, 23:02
Konunun eski olduğunun farkındayım da takip eden varsa diye geçen yaz okul stajında (ME199- staj tamamen okulda. Tek amacı gerçekten makine mühendisi olmayı isteyip istemediğinizi sınatan bi staj. Bildiğim kadarıyla çoğu okul bu stajı kaldırdı diye açıklama gereği hissettim)

Staj başlangıcında hocanın anlattığını aynen aktarıyorum.

Hoca: Makine mühendisi ne yapar ? Çıkış noktası neresidir ? Nasıl şartlarda çalışacağınızı düşünüyorsunuz?
Sınıf: (Derin bi sessizlik.) -Bu sırada sınıfta 6 7 kız var.
Hoca: (Kızlara hitaben) Sizin ne işiniz var burada ? Şuan doğru bölümde olduğunuzdan emin misiniz?
Kızlar: Ee- evet hocam?
Hoca: Umarım mezun olabilirsiniz, ben ingilteredeyken sınıfımda tek bir kız bile yoktu, bu meslek kızlara göre değil. Ne işiniz varsa artık.!

Yine bi sessizlik ardından hoca uzun uzun anlattı makine mühendisliğinin nereden çıktıgını falan fistan. Bu aradaki kısmın çoğunu unuttum ama finali hemen hepimizin kulağında küpe olarak kaldı.

Çocuklar bu staj bir ay sürecek, amacımız mesleğinizi tanımanız. Masa başında oturup üstüm başım tertemiz iş sahibi olacağım düşüncesinde olanlar varsa sınıftan hemen çıksın ve tekrardan öss hazırlığına başlasın. :) Stajda da göreceğiniz gibi, makine mühendisi tertemiz bir odaya, tertemiz kıyafetlere tertemiz ellere sahip olamaz. Çoğu zaman ter kokar. :eek:

Şimdi diyeceksiniz hergün kıyafetlerimi yıkarım, sürekli elimi yıkar, sıksık duş alırım. 1.günün sonunda bunu yaparsınız. Ertesi gün yine aynısı olur. 2.günün sonunda yaparsınız. 3.gün yine üstünüz başınız batar, yine yıkarsınız yine batar. 3-5 gün, 3-5 ay temizlersiniz kendinizi ama sonra bıkarsınız artık. Bu işi yapacaksanız ya kire şimdiden alışın, yada bu okulu bırakın. Kalanlarınızla birlikte seneye de görüşmek üzere iyi çalışmalar :)

Sonuç: Staj sonunda 8 kızın 3ü ve 6 7 tanede erkek okulu bıraktı :D

uzun oldu ama benim için güzel bir anıydı. paylaşmak istedim.

Edit: Bir sürü imla hatası yapmışım, bi kısmını düzelttim.

efe_
27-04-2013, 11:27
Hoca hayattan soğutmuş

Y.Emre
27-04-2013, 20:03
Bırakanların dışındakiler daha bi hevesliler esasen çünkü hoca söylediklerini lafta bırakmıyor. Prof ama sağda solda bişeylerle uğraşırken ellerini üstünü başını yağlı falan görmek mümkün :)

alyekrm
27-04-2013, 20:15
Konu hort olacak ama otomotiv ve uçak muh hakkında bilgisi olan var mı ? benim idare edecek kadar bilgim var ilk olarak sunu soyleyim öyle adı gibi değil :)

Ufuk
17-06-2013, 18:46
Hort. :D
Sizce özyeğin mi bilgi mi ? İkiside makine müh.
Ne dersiniz ?
Özyeğin yeni bir üniversite olduğu için biraz daha ön yargılıyım.

Cankat
17-06-2013, 20:13
Kardeşim yazdığın üniversiteler hakkında bir bilgim yok ama sermaye çok çok sağlam değilse yeni bir üniversitede taşların yerine oturması zaman alır.Yeni sayılabilecek bir devlet üniversitesi öğrencisiyim, okul 2006 da okuduğum fakülte 2010 da kuruldu,devlet üniversitelerinin geneline göre ödenek yüksek olmasına rağmen yönetim, öğretim elemanı vs sıkıntıları var.Eski olan okula gitmeni tavsiye ederim.

Ufuk
17-06-2013, 22:53
Kardeşim yazdığın üniversiteler hakkında bir bilgim yok ama sermaye çok çok sağlam değilse yeni bir üniversitede taşların yerine oturması zaman alır.Yeni sayılabilecek bir devlet üniversitesi öğrencisiyim, okul 2006 da okuduğum fakülte 2010 da kuruldu,devlet üniversitelerinin geneline göre ödenek yüksek olmasına rağmen yönetim, öğretim elemanı vs sıkıntıları var.Eski olan okula gitmeni tavsiye ederim.

Diyorsunuz. :) Valla kararsızım işte ne bileyim.

abdullahduymaz
17-06-2013, 22:59
Konu hort olacak ama otomotiv ve uçak muh hakkında bilgisi olan var mı ?

otomotiv mühendisliği okuyorum yardımcı olabilirim

Ufuk
19-06-2013, 18:29
Hort. :D
Sizce özyeğin mi bilgi mi ? İkiside makine müh.
Ne dersiniz ?
Özyeğin yeni bir üniversite olduğu için biraz daha ön yargılıyım.

Günceldir. :)

FaruKsvs
19-06-2013, 19:15
Yeni üniversiteyi tercih etme. Özellikle müfredat olarak çok sıkıntılı olabilir. Hoca konusunda da aynı şekilde. Her şey yerine oturana kadar her sene müfredat değişir, her sene sistem değişir ama sen ilk girdiğin müfredata ve sisteme göre devam etmek zorunda kalırsın. Yeni üniversiteler için daha bir çok dezavantaj var. Başka üniversitelerde hoca olarak nitelendirilmeyen adamlar, okulda ki hoca eksikliğinden senin bölüm başkanın olabilir :D

dorukky
19-06-2013, 19:18
bilgi iyidir sutluce kampusu hele bombadır

DeNNis
19-06-2013, 19:46
metalurji ve malzeme mühendisliğine de bak, belki ilgini çeker, güzel kazandırıyor.

Ufuk
19-06-2013, 20:27
Yeni üniversiteyi tercih etme. Özellikle müfredat olarak çok sıkıntılı olabilir. Hoca konusunda da aynı şekilde. Her şey yerine oturana kadar her sene müfredat değişir, her sene sistem değişir ama sen ilk girdiğin müfredata ve sisteme göre devam etmek zorunda kalırsın. Yeni üniversiteler için daha bir çok dezavantaj var. Başka üniversitelerde hoca olarak nitelendirilmeyen adamlar, okulda ki hoca eksikliğinden senin bölüm başkanın olabilir :D

Bende bunlardan korkuyordum fakat özyeğin sanırım sistemi oturtmuştur.2007'de kurulmuş.Sosyal olanaklar olarak bilgiden çok daha iyi diye duydum.

bilgi iyidir sutluce kampusu hele bombadır

Abi ev acıbademde git gel biraz zor olacak o sebeple biraz çekincem var.Hani 2 ay olsa katlanırımda 4 yıl boyunca o trafik o yol sıkıntı olacak sanırım bunun kışı var yağmuru çamuru var.

metalurji ve malzeme mühendisliğine de bak, belki ilgini çeker, güzel kazandırıyor.

Abi aileden sağlam şart koştular Makine-İnşaat-Endüstri 3'lüsünden başka bölüm olmazmış.

Kısmet bakalım bilgi eğitim ve bilinirlik olarak daha üstün.Ama özyeğinde kesinlikle yabana atılacak bir okul değil.

Dodoo
20-06-2013, 00:54
Abi aileden sağlam şart koştular Makine-İnşaat-Endüstri 3'lüsünden başka bölüm olmazmış.

Nedeni nedir bilemiyorum tabi ama, bence çok yanlış.. :icon_tup:

Ufuk
01-07-2013, 20:34
Eveeet gün geldi çattı.
Kısmetse düşündüklerim;
-Özyeğin makina
-Bilgi inşaat
-Kadir has endüstri(yaklaşık 30 bin tl)

Arkadaş beykente de bak dedi nasıldır ? Bir diğer arkadaşta bahçeşehir bilgisayar mühendisliğini önerdi.

Evet abiler tavsiye bekliyorum.Yalan oldu bizim araba mevzusu fiyatlara bak :(

türker42
01-07-2013, 20:52

sen neyin kafasını yaşıyorsun ya, son sınıfım ve hayal dünyanın çok geniş olduğunu söylebilirim.

Low-Rider
01-07-2013, 20:58
Eveeet gün geldi çattı.
Kısmetse düşündüklerim;
-Özyeğin makina( yaklaşık 35bin tl)
-Bilgi inşaat (yaklaşık 30bintl)
-Kadir has endüstri(yaklaşık 30 bin tl) (TarıkS nirelerdesin)

Arkadaş beykente de bak dedi nasıldır ? Bir diğer arkadaşta bahçeşehir bilgisayar mühendisliğini önerdi.

Evet abiler tavsiye bekliyorum.Yalan oldu bizim araba mevzusu fiyatlara bak :(
Bilgi ve khas yanında beykent'i boşver..

Ufuk
01-07-2013, 21:47
Bilgi ve khas yanında beykent'i boşver..

abi bilgi ve khas bana (babama) maddi külfet olarak can yakıcı olabilme ihtimali var..Henüz laf etmediler para mevzusunda ama birazda utanıyorum artık.Eh şimdi üniversitede özel olunca ister istemez utanıyor insan o sebeple baktım beykente.

Valla işte sizde geçmişsinizdir bu dönemlerden.Okul seçmek,geleceğe ait kararlar vermek zor bilirsiniz.
Kafam allak bullak önüme gelene soruyorum okul mevzusunu.

efe_
02-07-2013, 08:21
Sormak çoğu zaman dahada kafa bulandırıcı olacaktır. Çünkü üniye girdikten 2 yıl sonra bitsede kurtulsak modu olduğu için alacağın cevaplar isyankar olacaktır.Heleki söz konusu özel üniversite olunca....

FaruKsvs
08-07-2013, 14:07
Arkadaşım için metalurji malzeme mühendisliği bölümü araştırıyoruz. Bu bölümün okunması, bitirmesi, iş istihdamı gibi konularda bilgi almak istiyoruz. Yardım edebilecek kimse var mı? Bölüm hoşuna giderse ona göre tercih listesine ekleyebilir