Orijinalini görmek için tıklayınız : 2. El Bilgisayar Sorunsalı
CooLeqenD
29-12-2012, 13:54
Abilerim, sadece merakımdan soruyorum, elimdeki tüm bilgisaylarımın parçalarını çıkardım ve bir fiyat öğrenmek istiyorum 3 tane bilgisayar döktüm sorduklarım 100-150 Lira tutar diyorlar cidden bu kadar parça 100-150 lira mı eder? Yeni bir bilgisayar toplamak istediğim için herşeyi elden çıkartayım diyorum ama bu kadar edicekse hiç etmesinler daha iyi gibi :) Bu sektörde ilgilenen abilerim bir fikirde bulunabilirler mi acaba?
Asrock P4VM800 Anakart
1 FAN 1 ISLEMCI FANI
DDR 512MB 400MHZ RAM
Intel celeron D 2.13Ghz
1 Adet Agp 8x Ekran Karti
1 Adet Disket Okuyucusu
1 Adet DVD RW
1 Adet SEAGATE 60GB HDD
1 Adet LG Disc ReWritable
1 Adet EVERESE 300W PSU
1 Adet Samsung 80Gb HDD
Gigabyte GA-M61PME-S2 Anakart
1 Adet Islemci Fani
1 Adet AMD 5000+ 64 x2 2.6Ghz
1 Adet LG DVD ROM
1 Adet Creative Kutulu Speaker
1 Adet Frisby Speaker
1 Adet Airties Kutulu MODEM
Samsung 17" CRT EKRAN
Gigabyte G31M-ES2L Anakart
İşlemci INTEL E5300 2.6Ghz
DDR2 KINGSTON Hyper-X 2x2Gb 800Mhz
ATI Readon 3850HD Ekran Kartı PCI-E 1GB / 256Bit
1 Adet DVD Super WriteMaster
1 Adet LG CD ReWritable
3 Adet Kasa
2 Adet Yan Sogutucu
100 lira iyi fiyat bence o parçalara ( ciddiyim )
Çünkü internette gezinmeyi bile kaldıramaya bilir. Bol flashlı bi sitede kasacaktır muhtemelen vs.
Edit: 1 kasa için 100 lira iyi para demek istedim. 3'ü için biraz az gibi
CooLeqenD
29-12-2012, 14:04
Şu 17" Monitörden sonraki bilgisayar şuan kullandığım bilgisayar. En baba flash' lı siteyi geziyim sizin için? Internette hiç bir şekilde kasma yapmıyor sağolsun, ama artık zamanı geçiyor yoksa bir sıkıntım allaha şükür, video converter işleri vs gelmeye başlayabilir o yüzden bu bilgisayara güvenmiyorum o işte.
Sonra " Gigabyte GA-M61PME-S2 Anakart " eski anakartım ve üzerinde AMD 5000+ işlemci ile yine bu bilgisayar kadar performance' ı vardı :)
Şu 17" Monitörden sonraki bilgisayar şuan kullandığım bilgisayar. En baba flash' lı siteyi geziyim sizin için? Internette hiç bir şekilde kasma yapmıyor sağolsun, ama artık zamanı geçiyor yoksa bir sıkıntım allaha şükür, video converter işleri vs gelmeye başlayabilir o yüzden bu bilgisayara güvenmiyorum o işte.
Sonra " Gigabyte GA-M61PME-S2 Anakart " eski anakartım ve üzerinde AMD 5000+ işlemci ile yine bu bilgisayar kadar performance' ı vardı :)
Şu an kullandığın parçalar bence de internette gezinmek için çok iyi ki aynı işlemciyi o/b ekran kartıyla kardeşim kullanıyor. Ama ilk yaza parçalar epey kötü sonra iyiye doğru gidiyor. Bence sonra sistemin ve ondan önceki sistemi 100 liraya vermek saçmalık olur anca ilk sistem 100 liraya verilir.
CooLeqenD
29-12-2012, 14:10
He, ilk sistem için bir şey demiyorum zaten hehe :) İlk sistem dedemin emlak dükkanında kullandığı bir bilgisayardı :) 2. ve 3. bilgisayarlar bana ait şuan biraz daha performance lı bir bilgisayar toplamam için bunların 200*300 falan edip bana yarar sağlaması gerekiyor. Yoksa 100 Lira ile ne kral olurum ne padişah hiç satmam evde babama veririm yiğenime veriyim ne bilyiim :D
He, ilk sistem için bir şey demiyorum zaten hehe :) İlk sistem dedemin emlak dükkanında kullandığı bir bilgisayardı :) 2. ve 3. bilgisayarlar bana ait şuan biraz daha performance lı bir bilgisayar toplamam için bunların 200*300 falan edip bana yarar sağlaması gerekiyor. Yoksa 100 Lira ile ne kral olurum ne padişah hiç satmam evde babama veririm yiğenime veriyim ne bilyiim :D
Ben lise zamanında bilgisayara harcıyordum tüm paramı donanımhaber ikinci el bölümünden satışı yapıyordum. Sende oradan piyasa yoklaması yapıp komple sistem yada tek tek parça olarak satışını yapabilirsin.
Eğer güven sorunu olursa sanalpazar.com %5 komisyonla güvenli alışveriş sunuyo oradan satışı tamamlarsın hem alıcıya da taksit olur satışını hızlandırır böyle şeyler.
CooLeqenD
29-12-2012, 14:25
Ben lise zamanında bilgisayara harcıyordum tüm paramı donanımhaber ikinci el bölümünden satışı yapıyordum. Sende oradan piyasa yoklaması yapıp komple sistem yada tek tek parça olarak satışını yapabilirsin.
Eğer güven sorunu olursa sanalpazar.com %5 komisyonla güvenli alışveriş sunuyo oradan satışı tamamlarsın hem alıcıya da taksit olur satışını hızlandırır böyle şeyler.
Tek tek satış yapmak çok zor olur, bir tane firma var onlara kaçtır mail atıyorum parçalara fiyat çıkarmaları için hala dönmediler. Tek tek parça parça fiyat çok zor çıkar diye düşünmekteyim :)
Tek tek satış yapmak çok zor olur, bir tane firma var onlara kaçtır mail atıyorum parçalara fiyat çıkarmaları için hala dönmediler. Tek tek parça parça fiyat çok zor çıkar diye düşünmekteyim :)
İnsanlar komple sistem yerine işine yarayan parçaları tercih ediyorlar genelde. Ama komple sistemi satmak istiyorsan 3 adet sistem oluştur fotoğraflarını koy donanımhaber ikinci el bölümü çok aktiftir. Oradan parçaların fiyatını belirlersin muadil ürün fiyatlarına bakarak.
CooLeqenD
29-12-2012, 14:46
O zaman pazartesiyi bekliyeceğim, büyük ihtimal o gün bunlar bana telefon ile döneceğiz dediler. Dönmezlerse tek tek parçaları araştırcam, fiyatlarını yazıcam hem buraya hem dh' e koyarım olmadı o şekil olucak büyük ihtimal :) Ama yinede burada vardır abilerimiz azda olsa parça fiyatı verebilecek :)
dostum pc firmaları bu parçalara çok para vermez parça parça sat
ama bu şekildede hepsi satılmaz
bence parça parça daha iyi paralara satarsın
ilk müşterinim :D
yani 2 adet 800mhz 2 gb
bana bi fiyat verirsen sevinirim
CooLeqenD
29-12-2012, 15:04
dostum pc firmaları bu parçalara çok para vermez parça parça sat
ama bu şekildede hepsi satılmaz
bence parça parça daha iyi paralara satarsın
ilk müşterinim :D
yani 2 adet 800mhz 2 gb
bana bi fiyat verirsen sevinirim
Şuan satamıyacağım parçalar en son alttakiler çünkü ya 1 kerede satıcam yada yeni bilgisayarı alıcam tekeeeeeer tekeeeeeeeeeeer satıcam :D Satamamın nedenide şuan o parçaları kullanıyorum :D Evet doğrudur 2x2= 4Gb / 800mhz Soğutuculu Hyper-X
phoenixs
29-12-2012, 15:11
250 eder onlar da satması elden çıkarması zor ürünler hepsi
CooLeqenD
29-12-2012, 15:13
250 eder onlar da satması elden çıkarması zor ürünler hepsi
Ya dediğim gibi, mecidiyeköy' de bir firma var 2. EL Ürünler alan, onlara geçtim aynı bu listeyi fiyat vereceğiz dediler 1 hafta oldu galiba fiyat falan yok. Bugün biraz sert konuştum telefon numaramla ismimi falan aldılar geri dönüş yapacağız size dediler, bekliyorum :)
ben bu parçaları 500 600 e kadar satardım eski iş yerimde olsaydım .D
:D
eski parçalara ihtiyacı olanlar kolay kolay bulamazlar
ilkerist
29-12-2012, 15:23
Eski parçaların da değeri var bir nebze DDR400 ram 2 hafta önce lazımdı fellik fellik aradık,bulduk o zaman,uraniumpc'nin sitesinden 2.el fiyatları hakkında bilgi edinebilirsin,100-150tl az bu parçalara...
chatlaxs
29-12-2012, 15:23
hocam toplu şekilde birine satman çok zor, parça parça sanalpazardan satışa sun ihtiyacı olan alır geçer zaten
CooLeqenD
29-12-2012, 15:39
ben bu parçaları 500 600 e kadar satardım eski iş yerimde olsaydım .D
:D
eski parçalara ihtiyacı olanlar kolay kolay bulamazlar
Ya çünkü para etmeyecek parça yok eski ram en güzel para edicek ram çoğu kişide vardır DDR ünite ve bulunması gerçekten zor bir parça nerden baksan tek başına 50 lira gibi bir fiyat yapar. 500-600' e kadar satacağın yer neresiyse hemen bütün parçaları koyayım kapılarının önüne bro ? :D
Eski parçaların da değeri var bir nebze DDR400 ram 2 hafta önce lazımdı fellik fellik aradık,bulduk o zaman,uraniumpc'nin sitesinden 2.el fiyatları hakkında bilgi edinebilirsin,100-150tl az bu parçalara...
Aynen ilker abi, DDR şuan çok önemli bir ürün DDR2 DDR3 piyasda bolcana bulunan bir ürün olsada DDR zor bir ürün, şuan söylediğiniz yere bakıyorum mail atsam fiyat dönerler mi acaba?
hocam toplu şekilde birine satman çok zor, parça parça sanalpazardan satışa sun ihtiyacı olan alır geçer zaten
Sanalpazar uygulamasını yeni bilgisayarımı alırsam tek tek satarım, ama asıl hedefim almadan önce şunları satmak yoksa öbür türlü çok uzun sürecek satmalarım bir kerede çıksın gitsin elimden diye uğraşıyorum :)
playhard
29-12-2012, 15:55
dedikleri gibi forum donanıma sahibindene ilan ver.
aynı atinin 1 gb lık 3850 sini 2 ay önce 80 tlye satmıştım mesela
CooLeqenD
29-12-2012, 15:57
Oooh maşallah 80TL Güzel bir rakam, şimdi İlker abinin söylediği yer ile görüşüyorum 3 sisteme 150-200TL Fiyat biçiyorlar hehe :)
Oooh maşallah 80TL Güzel bir rakam, şimdi İlker abinin söylediği yer ile görüşüyorum 3 sisteme 150-200TL Fiyat biçiyorlar hehe :)
Kardeşim sen gel beni dinle dh'de piyasa araştırmanı yap tüm parçalara bi fiyat belirle komple sistem yapınca belirlediğin fiyattan biraz daha düşük yazman gerekecek. O şekilde ilanını aç sanalpazar link'ini de ekle (site komisyonunuda ekle sanalpazar ilanına)600 olmaz belki ama yine de 200 lira gibi ölü fiyata da gitmez.
O ilk sisteme alıcı çıkacağını sanmam onu ihtiyacı olan lise ortaokul öğrencisi birine hediye et gitsin monitörle birlikte tam bir sistem olarak çünkü o monitörde etse etse 20 lira edecek ikinci elde en azından bi çocuğu mutlu etmiş olursun. Ben öyle yapmıştım eski sistemi mi.
onursumer
29-12-2012, 16:13
içlerinden bazıları sadece parar eder oda alıcısını ihtiyacı olanı bulabilirsen
hepsini toplayıp gotursen bilgisayarcıya 250tl veriyorsa op başına koy yani
tek tek gittigidiyor gibi yerlerden satmalısın yoksa para etmez
CooLeqenD
29-12-2012, 16:18
Kardeşim sen gel beni dinle dh'de piyasa araştırmanı yap tüm parçalara bi fiyat belirle komple sistem yapınca belirlediğin fiyattan biraz daha düşük yazman gerekecek. O şekilde ilanını aç sanalpazar link'ini de ekle (site komisyonunuda ekle sanalpazar ilanına)600 olmaz belki ama yine de 200 lira gibi ölü fiyata da gitmez.
O ilk sisteme alıcı çıkacağını sanmam onu ihtiyacı olan lise ortaokul öğrencisi birine hediye et gitsin monitörle birlikte tam bir sistem olarak çünkü o monitörde etse etse 20 lira edecek ikinci elde en azından bi çocuğu mutlu etmiş olursun. Ben öyle yapmıştım eski sistemi mi.
Başka çarem yok zaten, şu yeni sistemimi toplayıp hepsini bir şekilde DH' e ve buraya koyarım hatta direk buradan şu an bile Ram' lerime müşteri çıktı elbet satarız bir şekilde :)
içlerinden bazıları sadece parar eder oda alıcısını ihtiyacı olanı bulabilirsen
hepsini toplayıp gotursen bilgisayarcıya 250tl veriyorsa op başına koy yani
tek tek gittigidiyor gibi yerlerden satmalısın yoksa para etmez
Başka bir çarem kalmadı zaten onur abi, anca yeni bilgisayarı alıp teeek teeeek satacağım bunları :)
ilkerist
29-12-2012, 16:27
Uranium'da çalışmayalı çok mezarcı olmuş yahu :D Eski parçaları tek tek satman gerekecek o zaman daha iyi para bırakacağı aşikar :)
CooLeqenD
29-12-2012, 16:32
Uranium'da çalışmayalı çok mezarcı olmuş yahu :D Eski parçaları tek tek satman gerekecek o zaman daha iyi para bırakacağı aşikar :)
Online konuşma pencereleri vardı selam verdim neyse, ben bekliyorum teknik ekipten birisi yazsın diye :D Gele gele Muhasebeci yazdı full muhasebeci yanıtladı cevaplarımı vs vs dedim 3 tane bilgisayarım var bunları satıp yeni bilgisayar alıcam dedim, işlemcileriniz ne dedi dedim işte 5000+ & E5300 & Celeron D diyo sadece E5300' ü alabiliriz niye diyorum stocklarımızda çok var AMD alan yok falan yok diyor bana. Diyor işte gelirsiniz biz onları parçalarız işte hepsini alacağız diyede bir şey yok iyi olanları alırız net bir fiyat veremeyiz falan filan ( ooooooldu güzelim ben bayrampaşadan kalkıcam yanına gelicem sen almıcaksn parçaları ben sonra paşa paşa dönücem :D ) dedim size mail atayım bakın parçalarıma diyo işte maximum 150-200 tutar sisteminiz falan dedim nerden anladınız işlemcinizden yola çıkarak söylüyorum belki 150 bile tutmayacak diyor :D Teşekkürler dedim bitirdim :D