PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : araç kaplama?

esmerserseriler
09-11-2012, 20:07
araç kaplama ile ilgili tecrübesi olanlar ve fiyat aralıkları hakkında bilgisi olanların yazdıkları benim önemli olacaktır....

muratburunce
10-11-2012, 08:58
araç kaplama konusuna pek sıcak bakan biri değilim... geçen sene 1tane bravo kaplattım mat fümeye... çok uraştım açıkcası... yok sağı attı yok solu attı derken 1gün şerefsiz arkadaşın biri anahtarla imza attı üsütne sağ taraf komple ve bagaj kapağı... o an ice soudum kaplamadan çünkü rütüş yapılacak birşey değil komple değişmesi gerekiyordu folyonun... kaplama yerine boya tercihim ve tavsiyem olacaktır... fiyatları ise ortalama 1200 civarı kaliteli bir yer olursa... bu işi en iyi yapan ankarada olsa GMG garajı önerirdim ama ist'te bimiyorum :)

sinan_aga
10-11-2012, 09:49
Benim Aracım Kaplama Bir Sıkıntı Yaşamadım İşciliği İyi Olan Ve Kaliteli Malzeme Kullanan Bi Yerde Yaptırırsan Sıkıntı Yaşamassın :icon_tup:

muratburunce
10-11-2012, 09:59
Benim Aracım Kaplama Bir Sıkıntı Yaşamadım İşciliği İyi Olan Ve Kaliteli Malzeme Kullanan Bi Yerde Yaptırırsan Sıkıntı Yaşamassın :icon_tup:

işcilik istediği kadar iyi olsun istersen 10 milyar wer kaplat benim anlatmak istediğm araç çizildiğinde boya olsa pasta cila veya rütuş boyasıyla kapatabilirsn ama folyo olduğu zmn iş sıkıntı yapıyor

tayreep_john
10-11-2012, 10:06
işcilik istediği kadar iyi olsun istersen 10 milyar wer kaplat benim anlatmak istediğm araç çizildiğinde boya olsa pasta cila veya rütuş boyasıyla kapatabilirsn ama folyo olduğu zmn iş sıkıntı yapıyor

sonuçta o yırtık parça yeniden kaplanmıyo mu nesi sıkıntı anlayamadım ?

muratburunce
10-11-2012, 10:21
sonuçta o yırtık parça yeniden kaplanmıyo mu nesi sıkıntı anlayamadım ?

yırtık parçanın büyüklüğü sıkıntı olur mesela benim bravonun sağ tarafı nerdeye tek parça baya büyük... araç kaplama 1250 tl'ye mal oldu sadece sağ tarafı ve bagaj kapanı değiştrmek 800 TL yani bu gibi sıkıntılar olur ama ilaki büyük parçaya zarar gelecek diye kaide yok küçük parçalarada gelebilr tamamen bu şans biraz.... yani allah korusun bi kaza olduğunda hem aracı boyatacan hemde kaplamayı tekrar yapacaksın yada vaz geçip sökeceksin çöpe gidecek... kazadan kastım yani olur insanlık hali duwara vurursun sürtersin normal trafik kazasında karşı taraf suçlu bulunursa folyoyu karşılıyor ama... benim düşüncem bu yönde ben çok gerekli bulmuyorum kaplama fiyatına daha sağlıklı boyatılabilir araba folyo zahmetli bir iş biraz...

kadir jdm civic
10-11-2012, 10:34
aracımın boyası iyi ise kaplatmak gereksiz

boya gerekli ise araca kaplatmak ne karlısı boyacı derdı çekmezsın bir gunde araç elinde olur.

he zevk için aracın rengini değiştireceksen kaplatmak en karlı seydir bence çünkü reng değiştiginde boya kalınlıgı artıcak ve aracın heryerını boyatamıyacaksın kaput içi durur genelde o yuzden kaplatırsın sonra çıkartırsın orjinal bir aracın var siddetle tavsiye ederim orjinalligi bozulmaz. satarken sıkıntı çekmezsın

Faruk'S
10-11-2012, 10:50
fiyatlar 1.000/1.250/1.500 arasinda gidip gelir.İşini gerçekten sağlam yapan firmaları bulmak gerek.Yoksa bahsedildiği gibi sıkıntı çokk :)

civic@ef
10-11-2012, 10:59
Merhaba ben aracımı Ankara'da GMG Garage kaplattım gerçekten işçiliği güzel ve herhangi bir atma olmadı. Kaplama yaptıracağınız zaman çok ucuza kaçmamanız gerekir.

Agah
10-11-2012, 11:37
cast folyo kullanılırsa atma felan olmaz. işçilik de iyi ise hiç bişey olmaz. 1000 liralık işten de hayır beklemeyin kolay kolay.. cast folyonun topu 800 tl . bu iş ciddi işçilik gerektirir. bu yüzden kimse sizden 200 400 işçilik almaz. en az 1.5 lirayı gözden cıkarın. ayrıca yukarda çizilince komple değişmesi gerekiyor demiş biri, orayı boyayıp arabanın orjinalliğini bozmaktan iyidir folyo :)

FaTiH44
10-11-2012, 14:02
ben bütün arabalarım tavanını siyah, kaput ve tamponunu da şeffaf folyo ile kapladım.Hiç bir sorun olmadı ve aracımı taş+çiziklerden korudu.

ama kaliteli yerde yaptırmak şart,benim tercihim her zaman maslak protac kaplama olmuştur.Fiyat biraz yüksek ama işçilik 10 numara.

darksideİmpreza
10-11-2012, 14:25
Diyelimki aracımızı kaplattık, zaman geçti satmak icap ediyor talipli biri çıktı oda boya takıntısı olan bir arkadaş, folyonun altından araç ne kadar boyalı ne kadar boyasız bu anlaşılabiliyormu ? ilerde sırf bu yüzden sıkıntı yaşanıyormu... Bende kaplatmayı düşünüyorum ama bu soruma tam net cevap bulamadım daha..

Faruk'S
10-11-2012, 14:37
Diyelimki aracımızı kaplattık, zaman geçti satmak icap ediyor talipli biri çıktı oda boya takıntısı olan bir arkadaş, folyonun altından araç ne kadar boyalı ne kadar boyasız bu anlaşılabiliyormu ? ilerde sırf bu yüzden sıkıntı yaşanıyormu... Bende kaplatmayı düşünüyorum ama bu soruma tam net cevap bulamadım daha..

eğer ciddi alıcıysa folyoyu söktürür :D anlaşabileceğini sanmıyorum.heleki tavan,çamurluk vs.

kapı için belki içlerine bakılabilir ama tavanın anlaşılması imkansız sanırım..

wekoo
10-11-2012, 16:22
bence kaplamadan uzak dur boşu boşuna parana yazık arkadaşların dedigi gibi bi yerden mutlaka atar hadi diyelim güzel biyer yaptı prop on numara oldu..........

şerefsizin biri geldi ön kaputu cizdi komple söktün taktın buraya kadar bişi yok peki yaptıgın kaplamayla yeni yapılan kaplama arasında o kadar fark varki ben 8 yıl garantili folyo aldım gene aynı boya bile soluyorsa sen hesap et gerisini...