PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Iş başvurumu birde siz değerlendirin sizce sonuç ne olur ?

RafetAraç
08-11-2012, 21:28
merhabalar arkadaşlar. salı günü bir yetkili otomobil servisine gidip iş başvuru formu doldurdum. formu doldurduktan sonra formu alan kişi servis müdürünü aradı ve 5dk dışarıda beklememi istedi. sonra servis müdürünün yanına yolladı beni. servis müdürü ile yaklaşık yarım saat konuştuk. bana herşeyi sordu. ailemden daha önceki iş tecrübelerime ve yapabileceğim herşeye kadar. yani sorduğu hiç bir soruya olumsuz yanıt almadı. en son tamam biz tekrar bi değerlendirmeye alalım cumaya kadar sana haber vericez dedi. bende bugün çok merak ettiğim aradım insan kaynaklarını ve iş başvurusunu sordum. insan kaynaklarınında haberi var iş başvurumdan çünkü daha önceki iş tecrübelerimi sorarak o kişi olup olmadığımı öğrendi heralde servis müdürüyle konuşmuş ve yönetimle daha görüşmedik görüşünce size haber vericez dedi. acaba kibarca red mi edildim yoksa bu işin şekli böylemi. sonuçta servis müdürü görüşme olumlu geçti deyip beni işe alamazmıydı yoksa onunda görüşmesi gereken üst merciler yada kişilermi var ? bu işlerden anlayan varsa acaba bu işin sonucu ne olur ? yarın tekrar aramayı düşünüyorum.

bugün aradılar askerlik yüzünden olumsuz olarak değerlendirilmiş başvuru.

ufuck
08-11-2012, 21:31
Benimde cok guzel gecti we hersey yolundaydi kactane mulakattan gectim we mail attilar onaylanmadi die :) neden de sunmuyolar su yuzden bu yuzden die :) hakkinda hayirlis ins :)

onursumer
08-11-2012, 21:33
acele etmene gerek yok

iş goruşmesine gittiğimi unuttuğum yerlerden arandığım oldu gelin başlayın diye sen duşun :D

RafetAraç
08-11-2012, 21:36
valla hocam 1 aydır iş arıyorm otomobl servislernde ama yok. adam olsa bile almıyorlar torpil tanıdık olmadan.

Burak E.
08-11-2012, 21:36
olumsuz bi görüşme yaptıgım biryerde calışıyorum suan :) askerlikte biraz sorun cıkardılar olmadı kesin dedim 2 gun sonra aradılar gelin başlayın diye 7 ayda muhasebe uzmanı oldum :D yukseldim nasıl olduysa :D

onursumer
08-11-2012, 21:38
valla hocam 1 aydır iş arıyorm otomobl servislernde ama yok. adam olsa bile almıyorlar torpil tanıdık olmadan.

tüm işyerlerinde ozellikle otomobilde gozlemlediğim referans oncelikli eleman alımı :)

S.Özeren
08-11-2012, 21:41
valla hacı hiç belli olmuyor bu işler , çok güzel kesin konuşurlar almazlar, hiç olumlu konuşmazlar işe alırlar

dalga geçer gibi yani inş hayırlısı olur

RafetAraç
08-11-2012, 21:44
peki yarn tekrar arıyayımmı yani işi istediğimi göstermiş olurum en azından ?

bilalMW
08-11-2012, 21:44
benimde bugun teknosa ile vardı gidemedim sabah boğazım felaketti ses yoktu üşütmüşüm belki bi daha ararlar. :D

neyse senin konuna gelirsek birader garantiye başvurdum çağırdılar sınavına girdim geçtim mülakata girdim geçtim oldumu olmadımı mail gelecek dediler akşam geldi tray again.
Ondan sonra başka uygun iş pozisyonlarda vardı garantinin başvurdum s*klemediler beni.Ama sınava girmemiş mülakatta kem küm etmiş bi kaç kişiyi almışlar diye duydum nasıl alınmış şube müdürü önerisi ile vıdıvıdıvıdı...
İster kurumsal şirket olsun ister kobi her zaman tanıdık iyidir.
kabul olsaydın zaten seni ararlardı bırakmazlardı şimdiye kadar derim ben.

RafetAraç
09-11-2012, 00:13
benimde bugun teknosa ile vardı gidemedim sabah boğazım felaketti ses yoktu üşütmüşüm belki bi daha ararlar. :D

neyse senin konuna gelirsek birader garantiye başvurdum çağırdılar sınavına girdim geçtim mülakata girdim geçtim oldumu olmadımı mail gelecek dediler akşam geldi tray again.
Ondan sonra başka uygun iş pozisyonlarda vardı garantinin başvurdum s*klemediler beni.Ama sınava girmemiş mülakatta kem küm etmiş bi kaç kişiyi almışlar diye duydum nasıl alınmış şube müdürü önerisi ile vıdıvıdıvıdı...
İster kurumsal şirket olsun ister kobi her zaman tanıdık iyidir.
kabul olsaydın zaten seni ararlardı bırakmazlardı şimdiye kadar derim ben.

aynen hocam yarın arıyacam tekrar çünkü onlar aramayacak gibi duruyor :D tanıdık olmadan hiç bişey olmuyor ya işe bile giremiyorum. çok kötü bir olay.

mehmetRS
09-11-2012, 06:59
bence aramayın tekrar, böyle durumlarda işgörenin, işvereni zart zurt araması hiçnir artıya sebep olmaz

batucan
09-11-2012, 07:22
Bende satışta işe başlicaktım 3 kere görüşmeye çağırdılar sonuç aramadılar bile gittim geldim o servise bişi demediler bende sormadım...

Evrenoz
09-11-2012, 07:25
Arayıp "ne oldu bizim başvuru" diye sorma..

kadirsa
09-11-2012, 07:32
kesinlikle tekrar arama ;) bu işler böyle maalesef, "işe ihtiyacı var görüntüsü" bahsettiğin tip yerlerde işverene itici geliyor. bana da ters bu mantık ama maalesef öyle.

TMVTI
09-11-2012, 07:33
dostum ben kurumsal büyük bir grubun bir firmasına iş başvurusunda bulundum. 3 ay boyunca toplamda 4 kere görüşmeye gittim. genel müdürüne kadar bütün müdürler ile tanıştım görüştüm. hepsiyle olumlu geçti. her konu da anlaştık. işe almadılar. aynı grubun başka bir firmasına başvurdum. görüşmeye gittiğimin ertesi sabahı 2 gün içinde işe başlamamı istediler. iki firma da aynı insan kaynağı prosedürüne sahip... yani işverenler işine geldiği gibi davranıyor... kurumsal ya da kobi veya esnaf olması fark etmez... ihtiyaç varsa şak diye alıyolar işe... ihtiyaç yoksa ya da işe alım için zamanı varsa, kritik bir pozisyon değilse adam tipinden konuşmandan davranışlarından bişeye gıcık olsa bile almıyor ya da sallıyor... benim de başıma geldi, görüşmeye gittiğim başka bir grup firması 2 sene sonra aradı hala bizimle çalışmayı düşünür müsünüz diye ?
:D :D :D :D

iş görüşmesinde rahat olacaksın, ciddi olacaksın, yeri geldiğinde sempatik te olacaksın, kendini iyi tanıtacaksın... zaten acilse ihtiyaç hemen alırlar. onun için stres yapıp kendini boşuna sıkıntıya sokma...

tolga_55
09-11-2012, 07:37
aynen hocam yarın arıyacam tekrar çünkü onlar aramayacak gibi duruyor :D tanıdık olmadan hiç bişey olmuyor ya işe bile giremiyorum. çok kötü bir olay.

Geçen hafta Salı günü ,Aralıkta asker olmak için tecilimi bozdurmaya gittim. Doğalgaz işiyle uğraşan bir adam vardı daha önce görüşmüştük adam uzun soluklu sözleşme imzalamak istiyodu bu yüzden olmamıştı tecil bozdurma kağıdımı vermek için 4 kişi kaldı o sıra askeriyede sistem çöktü 2 saat bilgisayarlar kapalı dediler ben sistemin açılmasını beklerken o doğalgaz işiyle uğraşan adam aradı napıyosun dedi tecili bozdurucam dedim sıra bekliyorum dedim :) adam dedi tamam gel 1yıllık yapalım yarın görüşüp dedi tamam dedim tecili bozdurmaktan vazgeçtim . perşembe oldu adam aramadı perşembe akşamı ben aradım... Adam , Terme'deyim yetişemicem ama kesinlikle sizinle çalışmak istiyorum yarın kesin görüşelim Tolga bey dedi.Eyw. dedim kapattık. Ertesi gün adamdan yine ses yok :) aradım açmadı sonraki gün beni aradı,ortakla sorun çıktı yüzyüze konuşalım yine çalışmak istiyorum buakşam Atakumda görüşcez dedi.Akşam oldu adam yine aramadı :) aradım açmadı. Ve ben başka biyere başvurdum. Başvurduğum yerden çıkarken o sürekli eken adam msj atmış Tolga kardeş hastanedeyim arıcam seni . :D özet olarak bilirim aramk ister insan noldu yapıcazmı nezaman başlıcaz diye o merağı bilirim. O adam yüzünden tecilide bozduramadım. Bakalım herşeyde bi hayır vardır.

TMVTI
09-11-2012, 07:52
geçen hafta salı günü ,aralıkta asker olmak için tecilimi bozdurmaya gittim. Doğalgaz işiyle uğraşan bir adam vardı daha önce görüşmüştük adam uzun soluklu sözleşme imzalamak istiyodu bu yüzden olmamıştı tecil bozdurma kağıdımı vermek için 4 kişi kaldı o sıra askeriyede sistem çöktü 2 saat bilgisayarlar kapalı dediler ben sistemin açılmasını beklerken o doğalgaz işiyle uğraşan adam aradı napıyosun dedi tecili bozdurucam dedim sıra bekliyorum dedim :) adam dedi tamam gel 1yıllık yapalım yarın görüşüp dedi tamam dedim tecili bozdurmaktan vazgeçtim . Perşembe oldu adam aramadı perşembe akşamı ben aradım... Adam , terme'deyim yetişemicem ama kesinlikle sizinle çalışmak istiyorum yarın kesin görüşelim tolga bey dedi.eyw. Dedim kapattık. Ertesi gün adamdan yine ses yok :) aradım açmadı sonraki gün beni aradı,ortakla sorun çıktı yüzyüze konuşalım yine çalışmak istiyorum buakşam atakumda görüşcez dedi.akşam oldu adam yine aramadı :) aradım açmadı. Ve ben başka biyere başvurdum. Başvurduğum yerden çıkarken o sürekli eken adam msj atmış tolga kardeş hastanedeyim arıcam seni . :d özet olarak bilirim aramk ister insan noldu yapıcazmı nezaman başlıcaz diye o merağı bilirim. O adam yüzünden tecilide bozduramadım. Bakalım herşeyde bi hayır vardır.

:d :d :d :d :d

tequila818
09-11-2012, 07:54
Kesinlikle bir daha aramayın. Hiç bir işe yaramaz, aksine ters tepebilir. Sizin yapmanız gereken tek şey unutup hayatınıza devam etmek. Varsa yeni yerlere başvurmak. Belki 1 saat sonra ararlar belki 1 ay sonra. Olumlu mu olumsuz mu olacağını kimse bilemez. Bugüne kadar kaç iş görüşmesine gittim, genel müdürle dahi görüştüm, arkaşlarımla kutlamaya başladım ve olumsuz diye aradıkları oldu. :) Hiçbir şey belli olmuyor. En iyisi beklemek.

Dayı2
09-11-2012, 09:35
iş başvurularını kest :D 4 aydır dönecekler :D

RafetAraç
09-11-2012, 09:58
valla başvurduğm şirketten başka elemana ihtiyacı olan bi sserviste yok şuanda o yüzden gene işsiz kaldık

Yiğit Ş.
09-11-2012, 10:01
kendini istediğin kadar yırt :) ihtiyaçları varsa ertesi gün başlatırlar..

drago
09-11-2012, 10:08
valla başvurduğm şirketten başka elemana ihtiyacı olan bi sserviste yok şuanda o yüzden gene işsiz kaldık

her şey de vardır bir hayır canını sıkma

ille otomobil sektörü olması şart mı, başka yerlerde de dene şansını?

reklama girmeyecekse eğer elemanonline diye bir site var, oradan bi şansını dene derim, genelde oraya ilan verenler daha hızlı bi dönüş yapıyorlar

TOLGACANSAHIN
09-11-2012, 10:19
bence pek ümitlenme kardeşim herkese aynı şekilde davranıyorlar 1 ay önce servise iş başvurusu için gittim kapıda bi kadın karşıladı başka bi taş gibi ablaya sebk etti. normalde cv alıyorlarmış bana başvuru formu çıkarttılar fotoğraftır carttır curttur bekleyin dedi bekledim. Servise girdiğimde karşılan taş abla halkla ilişkiler zıvırtısıymış 1 saat konuştuk 3 4 bardak çay içtim zorla kesin arıcam tolga bey şçle böle dedi 1 aydır bekliyorum :) :). Aynı plazanın hemen karşısındaki yanındaki çarpazındaki yerlerdede 1 er saat muhabbet geçti onlarıda 1 aydır bekliyorm şans işi acele etme derim :D

RafetAraç
09-11-2012, 11:49
her şey de vardır bir hayır canını sıkma

ille otomobil sektörü olması şart mı, başka yerlerde de dene şansını?

reklama girmeyecekse eğer elemanonline diye bir site var, oradan bi şansını dene derim, genelde oraya ilan verenler daha hızlı bi dönüş yapıyorlar

valla hocam zaten 1 aydır vardır herşeyde bi hayır diyerek gidiyoruz ama durum hiçte hayır varmış gibi durmuyor :)

barutçu
09-11-2012, 12:54
Hiç belli olmaz bazı işler hayırlısı zaten. Ama daha öncedende dedikleri arayıp sorma "bizim iş ne oldu" die.

cheers
09-11-2012, 18:33
Antalyadan bir yetkılı servıse mı iş başvurusunda bulundun?

bİR TANIDIGIM YETKILI SERVIS MÜDÜRÜ KISA BIR CV ATARSAN PM İLE YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞAYIM.eĞER PERSONEL ALIMI VARSA RİCA EDERİM.

bora1311
09-11-2012, 18:40
bence aramaya gerek yok, zaten gerekli durumda size geri donus yapacaklardir...
suan caliştigim iş icin bir hafta içinde dönuş yapilacak denilmişti, iki hafta sonra gelip başlayabilirsiniz denildi örnek olarak...

immortalboss
09-11-2012, 18:55
Hocam iş veren insanlar genelde rahat oluyorlar.Sen üsteledikçe daha kötü bir izlenim bırakabilirsin.İtici gelebilirsin.Eğer zaten seni yeterli buluyor ve ihtiyaçları varsa alırlar.Rahat olmaya bak.Bir kaç yere daha başvuru yap.Hatta tek bir sektöre değil yapabileceğin ve mantıklı olan tüm işlere başvuru yap.Ben de çok istediğim bir iş için sınava gireceğim...Umarım iş olur.Ve sonra gelsin arabam...:D

RafetAraç
09-11-2012, 19:23
valla 4-5 yere başvuru yaptm ama dediğim gibi torpil tanıdık olmadan olmuyor bu işler. adamların elemana ihtiyacı olsa bile tanıdığını alıyor beni almıyor :D

@cheers size pm attım hocam

dahan
09-11-2012, 19:48
mesela bazı işyerlerindeki sekreterler veya başkası ,bayan eleman alımı oldugunda ve başvuran kişiler kendinden güzel ve zeki ise onu işe aldırmazlar,bu erkekler de varmı bilmiyorum ancak işe başvurusunda bulunan elemanı baştan aşagıya inceleyen kişiler var, memleketinden tutunda isme kadar, agzınızla kuş tutsanızda şansınız sıfır,iş başvurusunun en etkili silahı 1 torpil 2refaranstır,,,yada içeri girdiginizde adama içinizden iyi bi sövün,,ozaman şansınız yükselir

cheers
09-11-2012, 20:27
Yarın bilgi vericem sana Rafet.

RafetAraç
09-11-2012, 20:33
tamamdır abi sağol