Orijinalini görmek için tıklayınız : Mersin hakkında bilgi lütfen
Selamlar.
Mersinde yaşayan, ya da Mersini iyi bilen arkadaşlardan bazı bilgilere ihtiyacım var.
Ailecek geçici ya da uzun soluklu olarak taşınmayı düşünüyoruz.
İlçe ve semt olarak nerede nezih, rahat ve huzurlu yaşanır.
çağdaş eğitim veren kaliteli, resmi ve özel İlköğretim okulları hangileri ve nerede dir.
Depreme karşı sağlam binalar olarak nereleri tavsiye edersiniz.
Mersinde yaşam nasıldır.
aklıma şimdilik bunlar geliyor soracak soru olarak, aslında yakın zamanda eşimle birlikte bir Mersin turu yapmayı düşünüyoruz. Şimdilik üstteki soruların bir cevabını alalım da ona göre gezelim diyoruz.
Cevaplar için şimdiden çok teşekkürler :)
Bende ankaradan mersine tasındım 3 yıl once memnunmuyum degilim :)
Depreme karsı saglam bina konusunda yardımcı olurum abim muteahhit ben hazırbetonda laborantım :) geldiğinizde yardımcı oluruz
aslan teşekkürler. İnşallah görüşürüz bu konularda.
peki neden memnun değilsin? özel konu değilse paylaşırmısın.
Ailem ankarada arkadas cevremde orada ama buradaki tech uyeleride sagolsunlar onlar olmasa zaten durmazdım. :) ankara gibi alısveris merkezleri yok sanayisi tam tırt :) benim icin bunlar onemli :) cok sıcak yazın sıkıntılı
Artıları
Denize gitmek 30 dk nı alıyor haftasonları otoban cok iyi dunya kadar yol tepmek zorunda kalmıyosun. Ankarada enkaya gidince anlıyosun buranın kıymetini :) he bide cok ucuz sehir, son olarakta benzinli araca binmek cok kolay trafik yok heryer yakın fazla yol yapmamıs oluyosun yauv artısı cok daha fazla oldu sanırım heheheh
Viper_Si
05-11-2012, 20:23
Mersin anlatılmaz yaşanır diyerek başlayayım :) İzmir'in küçüğü diyebiliriz, ancak arada büyük bir insan farkı var ki yatsınamaz derecede karışık :) yani lafın kısası mersine yerleşmeyi düşünüyorsanız, mezitli hatta daha şehir merkezine uzak yerlerden ev almanızı öneririm. diğer büyük şehirlere göre evler daha ucuz, ulaşım kolay (akşam iş çıkış saatleri hariç), her türlü bütçeye uygun yemek çeşidi olan çok zengininde fakir bir aileninde yaşayabileceği bir şehirdir mersin. siz gelin aslan kardeşimle yardımcı oluruz.
Bartu_evo
05-11-2012, 20:25
Selam , Mersinde sahil kesimine yakın yerler nezihdir , 45 evler tarafında bir sürü yeni site yapıldı oralarıda tavsiye ederim. Mezitli taraflarındada çok fazla yeni ve güzel site vardır .Deprem konusunda sahil doldurmadır ama bildiğim kadarıyla en riski az bölge Mersin :D Eğitim konusunda yıllardır orada Özel Toros okulları , Bahçeşehir koleji ve çok uzak olmasada 25-30 km uzakta Tarsus'da
Tarsus American Koleji mevcut.
Alışveriş yapıp gezebileceğiniz Forum alışveriş merkezi var aradığınız herşey orada bulabilirsiniz , akşamlarıda Mersin Yat limanı (marina) içerisinde bir sürü cafe , pub ve restorantlar mevcut,ayrıca sahil şeridi üzerindede yine böyle bir çok mekan var . Geldiğiniz zaman beklentilerinizin üstünde olacağını düşünüyorum :) . Sormak istediğiniz detay olursa özelden çekinmeden sorabilrisiniz her konuda yardımcı olmak isterim .
hasectear
05-11-2012, 20:31
Mersin (33).
Çok Göç Aldığı için farklı kesimlerden insanlarla bolca karşılaşabilirsin. Yazları Çok Sıcak olur akdeniz bölgesinde adana'dan sonra tabii..bizim nem olayı vardır bide..Sanayisi zayıf sosyal yaşamı güclü bir şehirdir.(ankaraya göre zayıf kalabilir )
2013 akdeniz olimpiyatları meselesi var o yuzden şehir güzelleşmeye başlıyor.Uzak mesafe ve cok sıkışık trafik olmaz..Semtler arası yakındır. Mezitli-Viranşehir taraflarında depreme dayanıklı çok güzel plazalar son 2 senede yapılmış cok elit binalar var. 2008'de avrupanın en iyi alışveriş merkezi olan Forum Mersin..Yenişehir bölgesinde etkili olmuş sosyal hayatı geliştirmiş ayrıca 2012 yılında (yanlış hatırlamıyorsam ) marina yapılmıştır..
Yazları yayla dediğimiz olay şehir merkezinden 35 km uzaklıkta mesire alanları piknik vs.. 60 km ileride antik kentler kızkalesi vs. denize girilebilicek yerler piknik alanları vs. cok yakındır..Eğitim düzeyi çok üst seviyelerde olmasa da ev'inize yakın bir çok okul bulabilirsiniz.
hasectear
05-11-2012, 20:32
bu arada HEYE kelimesini en sık duyacağınız şehir mersindir ;) " heye " demeye başladığınız an Mersin'li olmuşsunuz demektir...
Teşekkürler arkadaşlar, (daha fazla yazan olursa memnun olurum :))
Arkadaşlar zaten biz sakin bir ortam istiyoruz ve en önemlisi iyi bir okul bulup, o okulun yakınlarda nezih bir ev istiyoruz, özellikle iki küçük kızımızı rahatça büyütmek, ahlaki ve çağdaş yönden yetiştirebileceğimiz bir çevre istiyoruz. öyle avm düşkünü değiliz, her şeyden önemlisi deniz yakın ya ara sıra balığa çıkarım güzelcene, ailecek sahil kenarında yürüyüş yaparız. İş konusunda sıkıntım yok, devlet memuruyum ve bölge müdürlüğümüz (karayolları) de boş kadro varsa geçmek için uğraşacağım.
Mersine ilk ve son olarak 2001 yılında gittim ve 1 hafta kaldım, gerçi o haliyle bile hayal meyal hatırlıyorum, güzel bir yerdi. Aradan baya zaman geçmiş şimdi nasıl bilmiyorum.
kemal_koker
05-11-2012, 21:06
geçen mersine gittim :D hiltonun olduğu sahil kenarında ki bulvarda neler oluyor öyle ya :D
roccolu hatunlarla cooperlu hatunlar kapışıyor :S :D
Okul nedeniyle 4 sene boyunca belirli dönemlerde gidip geldim sürekli..Ama nedendir bilmiyorum bitürlü sevemedim alısamadım...Denildigi gibi her kesimden insan var aklınıza öle akdeniz diyipte cagdas modern bi sehir gelmesin..Tabiki orda yasayanlara göre iyidir alısılmıştır vs sakın yanlıs anlasılmasın bu dediklerim ama bi baska sehirden giden biri olarak konusuyorum..O sıcagı,otobüslerdeki galagulu konusmalar,arap ve dogu kökenli insanlar beni en cok sogutan seylerden birisiydi..Ucu bucagı olmayan denizini ve tertemiz havasını kimse inkar edemez :) :)
Naci abi umarım hayırlısı olur sizin için,
Yücel Mersin'de değil miydi? onunla da bir konuş istersen.
Makinist
05-11-2012, 21:45
Okul nedeniyle 4 sene boyunca belirli dönemlerde gidip geldim sürekli..Ama nedendir bilmiyorum bitürlü sevemedim alısamadım...Denildigi gibi her kesimden insan var aklınıza öle akdeniz diyipte cagdas modern bi sehir gelmesin..Tabiki orda yasayanlara göre iyidir alısılmıştır vs sakın yanlıs anlasılmasın bu dediklerim ama bi baska sehirden giden biri olarak konusuyorum..O sıcagı,otobüslerdeki galagulu konusmalar,arap ve dogu kökenli insanlar beni en cok sogutan seylerden birisiydi..Ucu bucagı olmayan denizini ve tertemiz havasını kimse inkar edemez :) :)
Galagulu..? Madem rahatsız oluyordun gidip kendi memleketinde yaşicaktın. Bizde arabız. Belki o otobüste galagulu konuşan benim bir tanıdığımdı..? Yanlış yazıyorsunuz abicim çok yanlış...!
battalgazi
05-11-2012, 21:49
Yenişehir en gözde yeri sosyal imkanları çok geniş 20 km sahil şeridi var her türlü spor imkanın var,15 dk toroslara doğru sürdünmü ormanın içindesin her türlü yayla etkinliği mevcut,yazın sıcağı ilk başta boğar ama alışırsın kışın soğuk olmaz klima yeterli oluyor yollar yeni yapılıyor ana hatlar düzgün sayılır,onun dışında hırsızı boldur olayların çıktıgı semtler var tvden izliyorsundur gözünüzü korkutmasın ben 20 yıldır yaşıyorum
vatanımın heryeri ayri güzeldir.. :)
Turcan teşekkür ederim. Greencard başvurusu yaptım bu sene 2. kez amma oranın durumu hiç iç açıcı değil, dedik bari Mersine gidelim, güzel diyorlar, zaten 1 defa gitmiştim beğenmiştim oraları. Bakalım artık hayırlısı ile, Yücelle rastlaşırsak sorarım. Şimdi en büyük uğraşım kadromu aldırmak oraya, bir şansımızı deneyelim, Ankara beni çok yordu ve bunalttı artık.
onn_dear
05-11-2012, 21:51
Araba ile 20 dk yol gidip kartopu oynayip, 20 dk daha gidip denize girip balik tutabileceginiz baska bir yer biliyorsaniz iste orasi mersinden guzeldir ancak...
Mezitli de belediyenin ve 2 nolu sağlık ocağının o tarafları nasıl, özellikle deniz kıyısı değilde dağ tarafları nasıl dır?
Dag tarafına gitmezsen sıcaga dayanamayabilirsin. Karayolları 5. Bolgeye geleceksiniz sanırım goreviniz neydi karayollarında ?
Galagulu..? Madem rahatsız oluyordun gidip kendi memleketinde yaşicaktın. Bizde arabız. Belki o otobüste galagulu konuşan benim bir tanıdığımdı..? Yanlış yazıyorsunuz abicim çok yanlış...!
Zaten kendi memleketimde yasıyorum..Rahatsız oldugum içinde sevemedim bundan ötesi varmıdır ?? Bu bile söledigim halde yanlıs anlasılmış.. Benim oldugum yerdede yasadıgım,bulundugum ortamlardada galagulu diye kastettiğim sey var ama bu öyle uluorta otobüste orda burda bagıra bagıra değil.. Hee bu bi dogu sehrinde olsa eyvallah derim ki asıl olay burda başlıyor..Üstüne basarak söledigim akdeniz,antalya vs vs şeklinde düşünülmesin diye bunu kastettim..Yani ben mersinde böle biseyi beklemiyodum tahmin etmiyodum..Hepsi bu..Yoksa bu şeyleri ayıpladıgım farklı gözle gördüğüm falan yok yani..
omerbeytekin
05-11-2012, 22:09
Mersin güzeldir üzmez sizi aslında önceden bir gelip biraz gezip tozmak iyi olur keşfetmeniz adına, depreme dayanıklı binalar genelde mezitli ve pozcunun üst kesimlerinde yine mezitli ve pozcu iyi okullar var. Özel okullar ise şehrin biraz dışında ama ulaşım rahattır okullara. Bunların dışında trafik fazla sıkıntı değildir mesai bitimi hariç, yazın sıcak olur ama araç ile merkezden batıya doğru 30 dakikalık mesafede deniize ve buz gibi sulara ulaşabilirsiniz veya yine merkezden kuzeye yarım saat mesafede yaz gecelerını yorganla yatarak geçirebilirsiniz. Ben hala şort tişört modundayım ve hala denize girilebilir dahada yardıma ihtiycınız olursa geldiğinizde aramanız yeterli :)
Turcan teşekkür ederim. Greencard başvurusu yaptım bu sene 2. kez amma oranın durumu hiç iç açıcı değil, dedik bari Mersine gidelim, güzel diyorlar, zaten 1 defa gitmiştim beğenmiştim oraları. Bakalım artık hayırlısı ile, Yücelle rastlaşırsak sorarım. Şimdi en büyük uğraşım kadromu aldırmak oraya, bir şansımızı deneyelim, Ankara beni çok yordu ve bunalttı artık.
abi o greencard isi bana cok zor bir ihtimal gibi geliyor,mp den yilbasi ikramiyesi gibi birsey ama yine de yabanci bir ülke ve yeni bir hayat.
benim neler yasadigimi,sifirdan dogdugumu anlatmistim sana.
türkiyenin gidisati pek ic acici olmasa da yine de memleket baska.
illa mersin mi olmali? cok secenek var türkiye genelinde.
sakin bir yasam ise iznik yada yazlar disinda mudanya tavsiye edebilirim :)
umarim hayirlisi olur.
Makinist
05-11-2012, 22:11
Zaten kendi memleketimde yasıyorum..Rahatsız oldugum içinde sevemedim bundan ötesi varmıdır ?? Bu bile söledigim halde yanlıs anlasılmış.. Benim oldugum yerdede yasadıgım,bulundugum ortamlardada galagulu diye kastettiğim sey var ama bu öyle uluorta otobüste orda burda bagıra bagıra değil.. Hee bu bi dogu sehrinde olsa eyvallah derim ki asıl olay burda başlıyor..Üstüne basarak söledigim akdeniz,antalya vs vs şeklinde düşünülmesin diye bunu kastettim..Yani ben mersinde böle biseyi beklemiyodum tahmin etmiyodum..Hepsi bu..Yoksa bu şeyleri ayıpladıgım farklı gözle gördüğüm falan yok yani..
İnsanlar doğuludur, araptır, lazdır yada herhangi bişe olabilirler. Bu heryerde istanbul türkçesi konuşacakları anlamına gelmez..!
Bu konuyu müsait zamanında msjlaşalım bence. konu dağılmasın. Boşyere meşgul etmeyelim bilgi bekleyen abimizi.
Zaten heryerde istanbul türkçesi konusulmadılır diye düşünmüyorum..Bende karadenizliyim lazım.. Sadece tuhafıma giden o yörede bahsettiğim seylerin olması..Dediginiz gibi müsait bizamanda daha detaylıca konusuruz :)
Dag tarafına gitmezsen sıcaga dayanamayabilirsin. Karayolları 5. Bolgeye geleceksiniz sanırım goreviniz neydi karayollarında ?
Genel müdürlükte büro memuruyum.
abi o greencard isi bana cok zor bir ihtimal gibi geliyor,mp den yilbasi ikramiyesi gibi birsey ama yine de yabanci bir ülke ve yeni bir hayat.
benim neler yasadigimi,sifirdan dogdugumu anlatmistim sana.
türkiyenin gidisati pek ic acici olmasa da yine de memleket baska.
illa mersin mi olmali? cok secenek var türkiye genelinde.
sakin bir yasam ise iznik yada yazlar disinda mudanya tavsiye edebilirim :)
umarim hayirlisi olur.
Mersini seçmem kurumumun bölge müdürlüğü için Turcan, diğer yerlerde yani büyük illerde yaşamaktansa Ankara'da kalırım. Her ilde şube müdürlükleri var ama orası işçi personel için, ben başmühendislik veya bölge müdürlüğünde çalışmak istiyorum, öylesi benim için daha avantajlı olacak ve bu şimdilik en uygun yer olarak Mersin oluyor :) Zaten emeklilik hakkını aldım ama daha çocuklar küçük ve kafam rahat çalışacak bir yer arıyorum :)
Makinist
05-11-2012, 22:24
Zaten heryerde istanbul türkçesi konusulmadılır diye düşünmüyorum..Bende karadenizliyim lazım.. Sadece tuhafıma giden o yörede bahsettiğim seylerin olması..Dediginiz gibi müsait bizamanda daha detaylıca konusuruz :)
Teşekkür ederim anlayışın için. Yani şimdi ben Karadenize gittim herkes galagula geliyirum, gidiyirum, yapiyirum diye konuşuyor desem pek hoşuna gitmezdi sanırım değilmi? Burasıda çoğunluk olarak arap ve doğu kökenli kardeşlerimizin yaşadığı bir yer olduğu için otobüsledeki konuşmaları saygıyla karşılamamız gerekir :)
devilboy
05-11-2012, 22:25
adana da yaşıyorum ***** yazın mersindeyim adana da daha geniş olabilir ama mersin bana göre daha güzeldir sahili pozcu forum falan güzel vakit geçiyor insanlar için yorum yapamam her şehir göç aldı mersini bilirim ama biraz dağınıktır arkadaşların dediği gibi istediğin an dağa çıkıp kar içinde mangalını yakarken sıkılınca gidip denizine girebiliyorsun
Yiğit G.
05-11-2012, 22:42
gece hayatını barını club ını geçiyorum mersin o konuda sıkıntılı ama şehir olarak ankara ile kıyaslanmaz bile.. 2 kere ankaraya gittim 2 gün durabildim ancak.. Deniz olmayan memleketten hyr gelmez bana... Mersinde 7 sene kaldım... Mersin benim için küçük miami gibidir... mersin sahilde palmiyelerin altından saatlerce araba sürmenin keyfini hiçbirşeye değişmem... Küçük şehirlerde arkadaşlıklar daha saglam oluyor.. mersin gibi yerde arkadaslarınız varsa zaman dursun istersiniz ama yoksa inanılmaz sıkılırsınız... Çarşı tarafında türkçe konusan kişi sayısı kürtçeye göre azdır.. başta rahatsız ediyor sonra alısıyorsunuz.. Minübüslere yazın binmenizi tavsiye etmem... Kesinlikle arabanız olmalı... Kiralar inanılmaz ucuz... sebze meyve inanılmaz ucuz... Yemekler mukemmel... Bir sayfa dolusu yazarım ama en önemlisi arkadaş edinmek.. Sağlam arkadaşlarınız olursa mersinde çok eğlenirsiniz. Ha bu arada mersin forum ve marina alışveriş merkezi açısından yeterince doyurucu istanbul-ankara da bulabilecegin her marka var.
kelalper
06-11-2012, 07:00
2008 de bir firmaya danışmanlık için gittim. Hazirandı. Şehiri çok beğendim. Gezdirdilerde saolsunlar. Kiralara inanamadım. Sahil tarafında çok lüx bir siteyi beğendim komple deniz görüyor. Kirası ne kadar buraların yüksektir dedim. Eee tabi şehirin diğer yerlerine göre çok yüksek dedi. Mesela? 2500-3000 dedi. Yuuh İstanbul gibiymiş kiralar dedim. Adam bana istanbulda o paraya kira var mı dedi. Ulan Bebekte oturursun o paraya dedim. Abicim yıllık bu yıllık dedi. Meğer orada kira yıllık konuşulurmuş. Yemeklerde süperdi. Ama söyliim harbiden sıcak oluyor ki ben 1 sene Cidde de yaşadım. Resmen farkı yok yazları.
14 ay askerlik yaptım mersinde cok güzel memleket. yazın cok ama cok sıcak oluyor.
Bende ankaradan mersine tasındım 3 yıl once memnunmuyum degilim :)
Depreme karsı saglam bina konusunda yardımcı olurum abim muteahhit ben hazırbetonda laborantım :) geldiğinizde yardımcı oluruz
memnun degilsen ankarana don tezgahi kapama :D saka bir yana aslanin dedigi gibi sikinti yasamazsin ucuz bir sehir ilk zamnlar cevre yapana kadar yabancilik cekersiniz aile varmis zaten sikinti olmaz;) yerlesebileceginiz bir sehoir gozunuz korkmasin her sehirde oldugu gibi buradada lavuk cok ama bazi kesimlerde temiz bir semt bulursaniz miss olur ;)
memnun degilsen ankarana don tezgahi kapama :D saka bir yana aslanin dedigi gibi sikinti yasamazsin ucuz bir sehir ilk zamnlar cevre yapana kadar yabancilik cekersiniz aile varmis zaten sikinti olmaz;) yerlesebileceginiz bir sehoir gozunuz korkmasin her sehirde oldugu gibi buradada lavuk cok ama bazi kesimlerde temiz bir semt bulursaniz miss olur ;)
Mersinde Erhan var ... daha ne ... :)))
bende adanalıyım ama mersını daha cok sevıyorum. 2 hafta gıtmeyım bıyle gıtmem gerektıgını hıssedıyorum:D bencepişman olmazsın abi huzur ıstıyorsan :)
İşte o temiz semtler neresi oraları arıyorum. :)
bende adanalıyım ama mersını daha cok sevıyorum. 2 hafta gıtmeyım bıyle gıtmem gerektıgını hıssedıyorum:D bencepişman olmazsın abi huzur ıstıyorsan :)
Kamer nasılsın :)
valla huzur istiyoruz, bakalım hayırlısı, iş yerinden nakil için yoklama yapıyorum bakalım ne çıkacak.
Mersinde Erhan var ... daha ne ... :)))
bensiz mersin col olur :)
Kamer nasılsın :)
valla huzur istiyoruz, bakalım hayırlısı, iş yerinden nakil için yoklama yapıyorum bakalım ne çıkacak.
eyvallah abı saolasın sen:) ınsallah ıstedıgın gıbı olur artık gorusuruz bol bol :)
İşte o temiz semtler neresi oraları arıyorum. :)
siz gelin mersini gezdirir temiz semtler hakkinda yardimci oluruz ;) olmadi yakinda biyer bulur komsu oluruz
Bakalım hayırlısı, şu tayin-nakil işini bir halledelim, o zaman rahatsız ederim sizleri :)
timucintt
06-11-2012, 09:22
Mersin çok güzel şehirdir... merkez akdeniz dışında bütün ilçeleri temizdir... göç almış olabilir ama şehrin batısı ve kuzeyi yörük'tür... gece clublerini geçiniz mersinin son 2 3 yılda biraz düzeldi şehri baya temizlediler ama bundan 3 4 sene önce pislikten geçilmiyordu şehir ama şu anda baya düzelmiş durumda... hırsızlık gasp vs zor karşılaşırsınız güvenli bir şehirdir geceleri rahatlıkla 12 1 de sokakta çok insan görürsünüz başka sahilde erkekli kızlı hiçbirşeyde olmaz... üstelik geldiğinde insanların tavırlarından fazla rahat bir şehir olduğunuda görürsün.... modern değil diyenlerede gülüyorum sadece modern değil diyenler sanırım etilerden çıkmıyorlar sanırım..... bana göre tek kusuru şehrin yapılaşma ve belediyesi... rezalet ötesi bir belediyesi ve yapılaşması var ilçe belediyeleride aynı şekilde şehri sahile yaymışlar kuzeyi bomboş arazi ve rezil konutlar yapılıyor... son 2 3 senede ama onada el attılar adam akıllı projeli evler yapılıyor şimdi... bide şehrin merkezi doğuda şehir batıya doğru uzuyor... ama sorun teşkil etmiyor mersinin hemen hemen heryeri merkez gibidir dükkanı alışverişi bol yapabileceğin bir şehir.... trafik sorunu var denemez... ama yazın çevre yolu rezaletdir 50 metreye bir 20 km boyunca ışık vardır... göç möç diyorsunuzda güney sahil şehirlerinin hepsinin kaderi aynı sadece mersin göç alıyor diyemezsiniz sadece göç edenler fazla rahatlar burda.... ben seviyorum mersini ama bir yandanda acağip sıkıcı bir şehir :D ucuz temiz bir şehir.... ev bakıyorsanda yenişehir ve mezitli arasındaki kısımdan aldınmı mis gibi yaşarsın...
Mersin çok güzel şehirdir... merkez akdeniz dışında bütün ilçeleri temizdir... göç almış olabilir ama şehrin batısı ve kuzeyi yörük'tür... gece clublerini geçiniz mersinin son 2 3 yılda biraz düzeldi şehri baya temizlediler ama bundan 3 4 sene önce pislikten geçilmiyordu şehir ama şu anda baya düzelmiş durumda... hırsızlık gasp vs zor karşılaşırsınız güvenli bir şehirdir geceleri rahatlıkla 12 1 de sokakta çok insan görürsünüz başka sahilde erkekli kızlı hiçbirşeyde olmaz... üstelik geldiğinde insanların tavırlarından fazla rahat bir şehir olduğunuda görürsün.... modern değil diyenlerede gülüyorum sadece modern değil diyenler sanırım etilerden çıkmıyorlar sanırım..... bana göre tek kusuru şehrin yapılaşma ve belediyesi... rezalet ötesi bir belediyesi ve yapılaşması var ilçe belediyeleride aynı şekilde şehri sahile yaymışlar kuzeyi bomboş arazi ve rezil konutlar yapılıyor... son 2 3 senede ama onada el attılar adam akıllı projeli evler yapılıyor şimdi... bide şehrin merkezi doğuda şehir batıya doğru uzuyor... ama sorun teşkil etmiyor mersinin hemen hemen heryeri merkez gibidir dükkanı alışverişi bol yapabileceğin bir şehir.... trafik sorunu var denemez... ama yazın çevre yolu rezaletdir 50 metreye bir 20 km boyunca ışık vardır... göç möç diyorsunuzda güney sahil şehirlerinin hepsinin kaderi aynı sadece mersin göç alıyor diyemezsiniz sadece göç edenler fazla rahatlar burda.... ben seviyorum mersini ama bir yandanda acağip sıkıcı bir şehir :D ucuz temiz bir şehir.... ev bakıyorsanda yenişehir ve mezitli arasındaki kısımdan aldınmı mis gibi yaşarsın...
evet tımu guzel analız etmıs
ama şimdir bir adana değil dimi lan hashahsa :D:D:D hele insanı of :D
timucintt
06-11-2012, 09:29
evet tımu guzel analız etmıs
ama şimdir bir adana değil dimi lan hashahsa :D:D:D hele insanı of :D
Adanaaayınnn insanı başka babboooş.... :D
mersin deniziyle, 2013 akdeniz oyunlarıyla, sahiline yapılan cafeler vs. ile şu anda bence türkiyede yaşanacak sayılı yerler arasına giriyor. adana mersinden büyük bir şehir mesela ama sanayisi dışında mersinden hiçbir artısı yok. en kral mekanlardan kişi başı 50-60 liralara balık yiyip kalkabilecegin doga harikası bircok yeri olan huzur istiyosan huzur hareket istiyosan hareket var olan bir şehir. mezitli veya viranşehir tarafları mersinden ayrılan kaliteli bir bölge olmaya başlıyor bence. egitim olarak sıkıntı yaşayacagınızı düşünmüyorum. ev bütçeniz ne kadardır bilmiyorum ama viranşehirde deniz manzaralı evler 200 bin liralara falan alınabiliyor bildigim kadarıyla. yakınlarında da egitimleri iyi olan okullar mevcut. akşamları sahile inip büyük keyif alarak oturabileceginiz parklar cafeler vs olan bir semt. balık tutmak isterseniz 5 dk uzaga yürüdügünüz zaman bomboş son derece sakin bir plaja geliverirsiniz birden. hareket istediginiz zaman en iyi mekanların oldugu mersin marina arabayla 5 dk sürer.
mersin cidden yaşanacak şehir. adanada iş yapıyor olmasam kesinlikle mersine yerleşirdim.
Adanaaayınnn insanı başka babboooş.... :D
mersinde adres sor gostermezler adanada kolunuzdan tutup adrese teslim yaparlar:D
İbrahim33
06-11-2012, 10:37
Araba ile 20 dk yol gidip kartopu oynayip, 20 dk daha gidip denize girip balik tutabileceginiz baska bir yer biliyorsaniz iste orasi mersinden guzeldir ancak...
Aynı konuya değinecektim + olarak Yenişehir en nezih yerleşim birimidir...Çamlıbel semtide nezihtir...Anlamanız için söylüyorum Carrefourun orası ve daha yukarısı en temiz sakin nezih semttir...En olmadı Mezitli'ye yerleşin oralarda iyidir...Kozmopolit bir şehirdir...Ucuz bir şehirdir...Gezilecek yerleri fazla anlatmıyorum zaten küçük bir şehir , hemen öğrenirsin :)Ama havası çok pistir , her tarafınız ağrıyarak gezersiniz nem yüzünden...Yemek , lokanta olayları falan baya iyidir , hem ucuzdur hemde lezzetlidir...Kışın narecnciyeyi bedavadan biraz pahalı alırsınız :)
Kiralık ev konusunu ne yaptınız ?
Aynı konuya değinecektim + olarak Yenişehir en nezih yerleşim birimidir...Çamlıbel semtide nezihtir...Anlamanız için söylüyorum Carrefourun orası ve daha yukarısı en temiz sakin nezih semttir...En olmadı Mezitli'ye yerleşin oralarda iyidir...Kozmopolit bir şehirdir...Ucuz bir şehirdir...Gezilecek yerleri fazla anlatmıyorum zaten küçük bir şehir , hemen öğrenirsin :)Ama havası çok pistir , her tarafınız ağrıyarak gezersiniz nem yüzünden...Yemek , lokanta olayları falan baya iyidir , hem ucuzdur hemde lezzetlidir...Kışın narecnciyeyi bedavadan biraz pahalı alırsınız :)
Kiralık ev konusunu ne yaptınız ?
Kiralık ev konusunu daha halletmedik, ama Yenişehir tarafı iyidir demişsin oranın kiraları nasıl, okulları nasıl.?
birde nem yüzünden ağrıyarak gezersiniz demişsin, eşimin romatimzal sorunları var nem çok mu rahatsız eder bilmiyorum, bir doktoruma sorayım.
İbrahim33
06-11-2012, 11:38
Kiralık ev konusunu daha halletmedik, ama Yenişehir tarafı iyidir demişsin oranın kiraları nasıl, okulları nasıl.?
birde nem yüzünden ağrıyarak gezersiniz demişsin, eşimin romatimzal sorunları var nem çok mu rahatsız eder bilmiyorum, bir doktoruma sorayım.
Carrefour tarafları dağlara biraz daha yakın olduğu için nem sahil taraflarına göre daha azdır...Ama yinede Ankara'dan geleceğiniz için nemin etkileyeceği kesin...Kiralık eve gelirsek 4+1 full eşyalı otoparklı daireyi 1300 lira'dan verdik biz...Teyzemin bir evi vardı , bilmiyorum kiraya verdimi ama istersen bir sorayım ?Okul açısından bakarsak pek fazla bilgim olduğunu söyleyemem ama , ilköğretim okullarında devlet okulu olanlardan bahsedecek olursam Pozcu'daki Barbaros i.ö(Muğdat caminin yanı) ve Cemevinin aşağısında 2-3 senedir faaliyette olan bir okul vardı ismini unuttum semti itibariyle(zaten carfoura çok yakın) orasıda çok temizdir...
haldun31
06-11-2012, 11:40
naci bey bensize nokta arış yapayım bari.:)pozcu palmiye,inönü mah.güzeldir.mezitli merkeze uzaktır.yenişehir daha kozmopolittir.ama artık göç mevzuunu gereksiz büyütmeyin.çünkü heryer göç alıyor.bu sosyo ekonomik bir olay.her şeye kolay ulaşabilrsiniz.sağlık ,okul(semte göre değişir ki bu heryerde böyledir.) ve sosyal yaşam çok güçlüdür.hatta ankaradan çok daha iyidir.bunu iki şehirdede yaşadığım için söylüyorum.en önemlisi ailenizi alıp gittiğinizde aşırı masrafa girmeden zaman geçirebileceğiniz çok yerler vardır.deniz ve yayla kültürü gelişmiştir.yaylada yörükler ve yerli halk diyebileceğimiz arap kardeşlerimiz vardırki çok düzgün insanlardır(istisnalar her millette vardır.)kilise ,opera vb değişik gelecek kültür yapılarıda vardır.çok şehirde opera kelimesini duyamazsınız.mersinin kendi opera ve bale salonu vardır.yat limanı gibi şehrin gelişmişliğini (ekonomik olarak)ölçebileceğiniz bir çok gösterge vardır.kiralara gelince 400 500 civarı güzel bir ev tutabilirsiniz.çünkü kendi evimi ben o fiyata verdim:)ve sahile 20 metre olmasına rağmen:)anlıyacağınız keyif alırsınız.olmazsada hayat bu olan bir yere tekrar yolculuk başlar.ama bu kültürüde yaşamış olursunuz saygılarla.soracağınız bir şey olursa zevkle cevaplayabilirim.
Kira olarak en fazla 500 tl düşünüyorum, birde havuzlu olup aidatlar la artmasın, Ankara'da evim var ama satıp Mersin'den almayacağım, buranın kirası ile karşılayayım diyorum.
Mersine araba almak için gitmiştim. Antalya otogardan Mersin otobüsüne bindim alanyayı geçtik ulan otobüste bi konuşma sesleri var ama hiç birşey anlamıyorum ne oluyor lan demiştim. Meğer arapça falan konusuyorlarmıs :D Baya anlamak için ugrastım baktım olcak gibi değil vurup kafayı yatmıstım :D
İbrahim33
06-11-2012, 13:09
Kira olarak en fazla 500 tl düşünüyorum, birde havuzlu olup aidatlar la artmasın, Ankara'da evim var ama satıp Mersin'den almayacağım, buranın kirası ile karşılayayım diyorum.
Abi havuzlu olsun dersen o fiyata Mezitli'ye bakacaksın öyleyse , Mezitli'de temizdir...
İbrahim ben havuzlu olsun demiyorum, gerçi öyle bir şehirde belki havuzlu siteler iyidir bilmiyorum, ama sırf havuz var diye aidatın dibine vurmasınlar, 700 tl kira ödeyeceksem ne gerek var diye düşünüyorum ora gelmenin :)
Birde bilen arkadaşlardan ricam Devlet Su işlerinin misafirhanesi varmı orada, bizim misafirhane tadilatta ve 15 gün sonra açılacakmış, bu hafta sonu bir gezmeye gelmeyi düşünüyoruz eşimle.
enginetune
06-11-2012, 19:08
Mersin Yazları sıcak ve kurak ki adanalı ve mersinli arkadaşlarda bilir 55 dereceyi gördük bu yaz Kışları ise ılık ve yağışlıdır :) ben 5 senedir mersin - tarsustayım kışları sadece yağmur yağar bir hafta boyunca hiç durmadan yağdığını bilirim. İnce bir montla çok rahat bi şekilde kışı çıkartırsınız. Yazları da burda olucaksanız ankara dan gelen birisi olarak bende klimalı olan bi ev tutmanızı öneririm. Bir diğer bilgi burda ev kiaları genelde yıllık. Yani 1 yıllık kirayı peşin ödeyip eve yerleşiyorsunuz. Trafik çilesi yok denecek kadar az. AVM sadece Mersin Forum var ama o da yeter. Ankara daki enka kadar değil ama ctesi akşamları serbest bölgede kalkış yarışları olur. Genelde ( Tarsus için konuşuyorum ) zengin kesim var yani dergide gördüğüm otomobilleri 1-2 gün sonra tarsus caddelerinde görüyorum :D Sakinlik istiyorsanız önereceğim yer mersinin dışına çıkmanız lazım :)