PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Gitti gidiyor yardımcı olabilecek

Tsport
03-11-2012, 14:49
Arkadaşlar merhabalar. Gitti gidiyordan ipad için kılıf aldım. Ödemeyi yaptım hemen satıcıya mesaj attım Eskişehirde değilim ankaradayım tanımlı adrese değil **** kargo firmasının **** şubesine gönder diye. Adam ısrarla adrese göndermiş. Neyse biraz sinirlendim. Şimdi asıl mesele şurda başlıyor. Gitti gidiyorda satıcı bilgisi olarak istanbul bölgesi olarak geçiyor. Kargonun çıkış yeri olarakta istanbul gözüküyor. Ben İstanbul Ankara istemiştim kargoyu onlar Eskişehir'deki adrese yollamışlar. Az önce bana telefon geldi Diyarbakır **** kargodan bi yanlışlık olmuş şu adrese teslim edilmiş diye daha sonra tekrar bir telefon Diyarbakırdan satıcı ordaymış. Biz yolladık teslim almışşın onayı ver diye. Adamda telefon numaram niye var anlamadım. İşin güzel yanı ev adresimde var. Adamın profilinde %99 olumlu ama aksilik bize geldi. Nasıl bir iş anlamadım Satıcı kargo çıkış yeri İstanbul olarak görülüyor beni Diyarbakırdan arayıp duruyorlar. Şikayet için GG desteğe mesaj attım dönmüyorlarda. Telefonlarıda cevap vermiyor. Nasıl bi yol izlemeliyim. Para transferinide onaylamadım.

darkmoon
03-11-2012, 15:13
bana kalırsa iki tarafdada sıkıntı var satıcıda sıkıntı var istanbul demiş sanırım bilinçli demiş bunu diyarbakır dese insanlar alış veriş yaparken daha temkinli davranır hatta sırf diyarbakır olduğu için pek çok şeyle bağ kurabilirler artı kargo ücretide cabası bence o yüzden istanbul yapmışlar ama yanlış şikayet etmek lazım tabiki..

sizdeki hataya gelince adamlar kargoya yakınki direk tanımlı adresden hemen siparişi alır almaz yollamışlar siz tanımlı adresinizi değiştirip yenisini giricekdiniz sonra sipariş vericekdiniz o zaman sıkıntı olmazdı..

g&g yardıma ulaşırsanız umarım sıkıntı kalmaz bu kaçıncı g&g sorunu kimse adamlara ulaşamıyor support yapmışlar her şey online halbuki bir tel santral yapsalar sıkıntılar online supportdan daha kısa sürede çözülür..

cihan
03-11-2012, 15:22
şöyle düşünülebilir en basit haliyle. diyarbakırdaki satıcının deposu istanbulda. istanbuldan gönderim yaptırıyor. bu en basit hali. yani problemli bir durum yok. ank yerine eskisehre göndermesi de maalesef sizin hatanız. darkmoon'un dediği gibi adres değişimi yapmalıydınız.
satıcıda telefon no, adres bilgileriniz vs olur, normaldi. kargo bilgisi isterken sorulur bu bilgiler.

yaşar
03-11-2012, 15:27
Şüphe tek gerçektir ...

Tsport
03-11-2012, 15:27
Tanımlı adres fatura adresiniz. Siz isterseniz başka bir kargo şirketi veya adrese isteyebiliyorsunuz. Ben şubeden alırım her zaman kargo sistemi alıcının istediği gibidir her zaman çünkü kargo parası bizden çıkıyor. Gitti gidiyorun telefon numarası niye yok ki cevap atmıyorlar destekten.

cihan
03-11-2012, 15:31
hocam kargo tanımlı adres neyse oraya gider. satıcı sadece tanımlı adresi görür. sizin tanımlı adresiniz de eskişehirmiş. satıcı mesajınızı geç görebilir veya görmeyebilir. gg'nin cumartesi öğleden sonra cevap attığını nadir gördüm. onay için bekleme süresiniz vardır muhtemelen. satıcı hemen onay istese de bu hakkınızı son dakikaya kadar kullanabilirsiniz.

Tsport
03-11-2012, 15:42
Ben satıcıya mesaj attım fatura adresine gönderme ankara da şu şubeye gönder diye. Adam 10 dk içinde tamam dedi. Gitti gidiyorda Kargo her zaman alıcının insiyatifindedir. Alıcı hangi şirketi istediğini kendi seçer. Aksi belirtilmezse satıcı anlaşmalı şirketle yollar. Hem yanlış gönderilmiş hemde adam beni arayıp onay ver diyor sıkıntıda burda. Gitti gidiyorun müşteri temsilcisi için numara falan yok mu? Hiç biyerde bulamadım

Anıl E.
03-11-2012, 15:56
G&G den hic sorun yasamadim simdiye kadar . Umarim sorun cozulur . Bu kacinci internet uzerinden sorun cogalmaya basladi valla ya

Tsport
03-11-2012, 15:59
G&G den hic sorun yasamadim simdiye kadar . Umarim sorun cozulur . Bu kacinci internet uzerinden sorun cogalmaya basladi valla ya

Konu biraz başka tarafa gitmiş sorun kargo problemi değil o affedilebilir bişey. Sonuçta Eskişehire gitmiş ailemin evine pazartesi gönderir onlar bana ben iyi niyetliyim yinede. Ama telefon edip onay ver ne demek? Sıfır risk falan hikaye adam telefon edip artislik yapıyor ona yanıyorum. Birde sorun olduğunda GG müşteri temsilcisi yok karşınızda.

darkmoon
03-11-2012, 16:04
Konu başka tarafa gitmiş. Eskişehire gitmiş ailemin evine pazartesi gönderir onlar bana ben iyi niyetliyim yinede. Ama telefon edip onay ver ne demek? Sıfır risk falan hikaye adam telefon edip artislik yapıyor ona yanıyorum. Birde sorun olduğunda GG müşteri temsilcisi yok karşınızda.

aramasını bilememde telefonunu şöyle bulmuş olabilirler senin aras yada yurtiçi kargoda tanımlı bir hesabın var iseki var olduğunu düşünüyorum orda telefon numaranda vardır satıcı ordan ulaşmış olabilir.

Tsport
03-11-2012, 16:11
aramasını bilememde telefonunu şöyle bulmuş olabilirler senin aras yada yurtiçi kargoda tanımlı bir hesabın var iseki var olduğunu düşünüyorum orda telefon numaranda vardır satıcı ordan ulaşmış olabilir.

Normalde yurtiçi kargo kullanırım hiç sıkıntı çekmemiştim hatta çogu kargom beklediğimden erken gelirdi. Bu işlem aras kargodan yapıldı. Aras kargoda tanımlı hesabım yok ilk defa kullanmış bile olabilirim. Yakın olduğundan dolayı üşenip arasa istedim kargoyu. Belki onlar vermiştir diyecem ama yasak vermeleride. Vermemesi lazım.

darkmoon
03-11-2012, 16:14
vermemeleri lazım orası doğru. ama işde burası türkiye kurallar sadece kağıtta yazılı kalıyor.

Tsport
03-11-2012, 16:24
En iyisi elden teslim alışveriş al parayı ver düdüğü. İki lira ucuza aldık diye sinirim bozuldu durduk yere.

Omak
03-11-2012, 16:32
olay insiyatif olayı değil. gg nin sitemindeki adres otamatik olarak satıcıya gider ve satıcıda o adrese gönderim yapar.
sen mesaj ile ne adresi verirsen ver farketmez satıcı sistemdeki adrese yollamaz ise çıkan sorunlardan sorumlu olur.
teslimat adresini neredeysen orası ile güncelleyip satın alıcaktın hiç bir problem çıkmıyacaktı başka bir yerede gönderse satıcı suçlu olucaktı.

madem artislik yapıyor verme onay. ben teslim almadım arkadaşım de. arasın kargoyla görüşsün parasını kargodan alsın alıcı adına teslim etmeyen kargodan.

onursumer
03-11-2012, 18:17
satıcı eğer şu adrese gonder demene ok diyip gondermediyse çok ayıp etmiş

ayrıca arayıp onayla nedemek ? pc başına oturunca onaylarım bukadar basit onaylama suresi var sonuçta

o satıcıya ii yorum yapmamanızı tavsie ederim açıkca yazın herkes gorsun