Orijinalini görmek için tıklayınız : Yurtdisindan arac getirmek?
Selam, Haziranda kesin donus yaparken simdi 45 bin dolarlik bir arac getircem desek, 5.0 hacimli, otvsiydi zartiydi zurtuydu, ne kadara patlar bana bu acaba? Birde sifir direk galeriden aldiktan sonrami getirmek zorundayim yoksa, orda sahip oldugum mevuct aracimi getirebilirmiyim, Amerikada ogrenci vizesiyle okuyorum, Sanirsam 6 ay boyunca sahip olmak zorunlu once araca? Sifir alincak arac.
turbo&quattro
25-10-2012, 21:08
Selam Barkin :)
bildiğim kadarıyla ya 3 yaşından büyük olmıcak ya da klasik grubunda olcak :)
yavuz364
25-10-2012, 21:37
3 yaş- klasik sınıfı arasındaki arabalar gelmiyor, klasik arabaların gelişleri 10-20 bin tl arasında oluyor..
Yeni arabalarda çok emin değilim ama güncel vergilendirme üzerinden alındığı için fiyatlar çok uçuk çıkıyor :)
Tek seçenek klasik araba getirmek gibi görünüyor o yüzden, yada türkiyede olmayan yeni model birşeyler..
3 yaş- klasik sınıfı arasındaki arabalar gelmiyor, klasik arabaların gelişleri 10-20 bin tl arasında oluyor..
Yeni arabalarda çok emin değilim ama güncel vergilendirme üzerinden alındığı için fiyatlar çok uçuk çıkıyor :)
Tek seçenek klasik araba getirmek gibi görünüyor o yüzden, yada türkiyede olmayan yeni model birşeyler..
2013 Mustang GT Premium otomatik dusunuorm brembo package, 43 bin dolar full haliyle, araba headers/yazilim/egzost/intake ve 3.73 difransiyel disli orani ile 11 kusur saniye yapiyo saka gibi. , Laguna seca pist zamanida aracin E92 M3 Competition package dan iyi yolda tutuyo..
getirirken soyle 90 bin dolar gibi rakkam cikar sanirsam?.. 5.0 hacim var
senelık vergısıde cabası:)
kelalper
27-10-2012, 20:44
Permi hakkinda bildigim araba 3 yasindan genc olacak ve en az 6 aydir sana kayitli olmasi gerekiyor. Daha sonra da ithalat islemi sirasinda fabrika cikis bedeli uzerinden vergilerini oduyorsun + atiyorum araba 2 yasinda mi 2 senelik motorlu tasitlar vergisinide oduyorsun diye biliyorum. Ben arabistandan gelirken arastirmistim bu sekilde hatirliyorum.
öğrenci vizesi ile oluyorsa iyimiş :D
permi hakkinda bildigim araba 3 yasindan genc olacak ve en az 6 aydir sana kayitli olmasi gerekiyor. Daha sonra da ithalat islemi sirasinda fabrika cikis bedeli uzerinden vergilerini oduyorsun + atiyorum araba 2 yasinda mi 2 senelik motorlu tasitlar vergisinide oduyorsun diye biliyorum. Ben arabistandan gelirken arastirmistim bu sekilde hatirliyorum.
pekı turkıyede satısı bulunmıyan bır arac ıcınde mı bu boledır ?
kickbuttowski
27-10-2012, 21:49
Öğrenci vizeniz varsa araba filan getiremezsiniz.. Oturum almanız ve Amerika Birleşik Devletleri vatandaşı olmanız gerek.
En azından Avrupa için şartlar böyle..
yucelebeci
27-10-2012, 22:08
vatandaşlığınız yoksa araç felan getirtemezsiniz
darkmoon
27-10-2012, 22:16
3 yaşına kadar türkiyedeki herhangi bir türk vatandaşıda araba getirtebiliyor yurtdışından diye biliyorum. permi olayı ayrı bir şey diye biliyorum onda bazı vergileri o ülkenin vatandaşı olduğun için ve türk vatandaşı olduğun için ödemiyorsun vergilerden muafsın ama normal yollarla 3 yaşına kadar vergisini ödedinmi araç getirtebiliyorsun diye biliyorum.
onursumer
27-10-2012, 22:22
pekı turkıyede satısı bulunmıyan bır arac ıcınde mı bu boledır ?
türkiyede satışı olmamasının bi onemi yokki
ordaki araç fatura bedeli üzerinden motor hacmine gore vergilendiriliyor diye biliyorum
ama denilen gibi en az 6 ay once sahip olmak gerekli
yani aracı alıp gelemiyorsunuz aracı aldıktan 6 ay sonra donmeniz gerekli
türkiyede satışı olmamasının bi onemi yokki
ordaki araç fatura bedeli üzerinden motor hacmine gore vergilendiriliyor diye biliyorum
ama denilen gibi en az 6 ay once sahip olmak gerekli
yani aracı alıp gelemiyorsunuz aracı aldıktan 6 ay sonra donmeniz gerekli
pekı oradakı vergı dılımıne gore mı burada kı vergı dılımıne goremı odeme yapılıyor ?
blumenberg
27-10-2012, 22:53
o kadar şeyle uğraşmaktansa böyle birşey alıp binmek daha mantıklı geliyor bana.. çünkü astarını geçecek oradan getirirseniz.. en azından yıllık vergisi 17 bin tl yerine 13 bin tl 2008 model :)
Ford Mustang 4.6 GT 2008 Model 54.500 USD Galeriden satılık ikinci el Bordo renk - 103057562 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-liva-motors-2005-ford-mustang-gt-bayi-cikisli-plus-shaker-plus-hatasiz-103057562/detay)
darkmoon
27-10-2012, 22:54
bencede gerekli modding parçaları ordan alıp getirtmek aracı burdan almak o parçaları burda montajlamak daha ucuza gelir gibime geliyor.
turbo&quattro
27-10-2012, 22:57
Amerikan vatandasi olmadan ogrenci vizesi ile permi hakki fln olmaz unut o isi.
darkmoon
27-10-2012, 23:00
sanırım normal vergisi neyse ödeyip getirtmek istiyor arkadaş permi ile falan değil yani onu sormuyor en azından ben okuduğumdan öyle anladım.
onursumer
27-10-2012, 23:39
pekı oradakı vergı dılımıne gore mı burada kı vergı dılımıne goremı odeme yapılıyor ?
burdaki :)
sanırım normal vergisi neyse ödeyip getirtmek istiyor arkadaş permi ile falan değil yani onu sormuyor en azından ben okuduğumdan öyle anladım.
sıfır alıp getiricek sanırım aracı şirket kullanmak zorunda kişisel ithalat yapılsa bile burdan bir şirket bulması gerekiyor işlemler için
konuyu bulamadım ama 997TT murat abi konunun birinde açıklamıştı
illada başka bir ülkenin vatandaşı olmaya gerek yok, getireceğiniz ülkede oturma izninizin olması yeterli. Tabi bu hakkı kullanırken oturma izninizden vazgeçiyorsunuz. 1600cc üstü araçlarda aracın maliyeti x 2,1 size tahmini maliyetiverecektir, 1600cc altında ise bu rakam 1,6. Biz 2004 senesinde araç getirdiğimizde kurallar böle idi, üstünden 8 sene geçmiş belki birşeyler değişmiş olabilir.Eğer bu araç getirme durumunu ciddi bir aşamaya getirirseniz babamla sizin için konuşur tüm detayları öğrenirim.
kelalper
28-10-2012, 00:26
arkadaşlar getireceğiniz ülkenin vatandaşı olmak gibi bir zorunluluk yok. Sadece belli bir süredir o ülkede oturma ve çalışma iziniyle çalışıyor olmanız ve araba içinde en fazla 3 yaşında ve 6 aydır kişi üzerinde olması zorunluluğu var. Vergi olayıda arabanın alındığı ülke değil fabrikanın vergiler çıkarılmış halde fatura ettiği bedelin vergisinin yarısını ödüyorsunuz. Mesela Amerikadan BMW 335 getireceksiniz atıyorum Almanya fabrika satış fiyatı vergiler hariç 30 bin €. Türkiyeye sokarkende atıyorum bunun üzerine 20 bin € vergi biniyorsa siz 10 bin € ödeyip arabayı getiriyorsunuz. İsterseniz arabayı amerikada 50 bin € ya almış olun. Yani aslında size maliyet olarak yine bişey değişmiyor araba size toplamda 60 bin+ x yıllık motorlu taşıtlar vergisine mal olmuş oluyor.
illada başka bir ülkenin vatandaşı olmaya gerek yok, getireceğiniz ülkede oturma izninizin olması yeterli. Tabi bu hakkı kullanırken oturma izninizden vazgeçiyorsunuz. 1600cc üstü araçlarda aracın maliyeti x 2,1 size tahmini maliyetiverecektir, 1600cc altında ise bu rakam 1,6. Biz 2004 senesinde araç getirdiğimizde kurallar böle idi, üstünden 8 sene geçmiş belki birşeyler değişmiş olabilir.Eğer bu araç getirme durumunu ciddi bir aşamaya getirirseniz babamla sizin için konuşur tüm detayları öğrenirim.
Oturma izni sayilirmi bilmem Ogrenci vizem var.
Amerikan vatandasi olmadan ogrenci vizesi ile permi hakki fln olmaz unut o isi.
Normal vergisi neyse verip getirmek istiyorum oyle oluyomu? Parasi neyse vercem ipimde degil yani, aslan besliyen yemini dusunmez, ama simdi 6 ay sahip olcam getirebilcekmiyim araci donerken kesin?
Konsolosluklardan en net ve güncel bilgiyi alırsın hocam
3 yas falan bıttı artık arac sıfır olması gerekıyo yoksa getırtemessınız
darkmoon
28-10-2012, 12:44
gümrük bilgileri çok sık değişiyor en güncel reel bilgi forumda gümrük müşaviri varsa o verir..
en güvenilir bilgileri bulundugunuz yerdeki konsolosluktan alabilirsiniz diye düsünüyorum.
almanya icin arastirmadigim ama duydugum sey,
oturma ve calisma izninden vazgecerek yapilan kesin dönüslerde öyle bir hak oldugu yönünde ve almanyadan alinan aracin,almanya vergisinin düsüldügü ama türkiyeye sokarken türkiye vergisinin ödendigi sekilde.
ögrenci vizesi kabul oluyor mu sanmiyorum cünkü oturma izniniz gecici,
yine de resmi kanallardan kesin bilgi almak en iyisi.
darkmoon
28-10-2012, 13:18
konsolosluk çalışanlarınında güncel bilgiye sahip olucağını düşünmüyorum müfredat çünkü zırt pırt devamlı değişiyor.. en güncel bilgi bu işlerin devamlı içinde olan güncel bu olayları takip eden müşavirler bilir bence.
o da olabilir ya da en azindan aracin getirilecegi yerdeki prosedürler icin yerel kurumlardan ( ne bileyim,yabancilar dairesi,amerikan maliyesi vs vs gibi ) bilgi kovalanabilir.
Tuncer M.
28-10-2012, 13:53
Öğrenci vizem var diyorsun da, uzun süreli kalımlarda oturma da alman gerekmiyor mu? Ben 10 ay kalacaktım, 3 aylık vize verdiler, gidip oturma aldım, 10 ay kalabilmek için.
onursumer
28-10-2012, 13:57
Normal vergisi neyse verip getirmek istiyorum oyle oluyomu? Parasi neyse vercem ipimde degil yani, aslan besliyen yemini dusunmez, ama simdi 6 ay sahip olcam getirebilcekmiyim araci donerken kesin?
sen oğrenciliği falan karışma
sen sıfır araba ithalatı şeklinde getirebilrisin vergisini vererek
aracı ithalat yapan bir şirket bul işlemlerini yaptır neyse vergileri yatır çıkar plakanı bukadar
Bildiğim kadarıyla sıfır araba getirebilmek için de ithalatçı olmak gerekiyor yani şirket mirket usulu birşeyler.. Gümrük müşavirliğine git sor onlar sana net bilgiyi verir.. Benim bildiğimde öyle 3-4 yaş standardı yok aldığın arabanın üretim tarihinden itibaren bütün vergilerini ödersen abana türk plaka alabiliyorsun, buyur.
darkmoon
28-10-2012, 14:11
bu gün türkiyede gray market üst sınıf lüks yada klasik araçlar getirten bütün galeriler getirtir sorunsuz sıfır yada 2-3 yaşında..
Öğrenci vizem var diyorsun da, uzun süreli kalımlarda oturma da alman gerekmiyor mu? Ben 10 ay kalacaktım, 3 aylık vize verdiler, gidip oturma aldım, 10 ay kalabilmek için.
2 senedir yasiyorum burda, universite okuyorum, fakat araci satin alip binsem 6 ay sonra donerken gemiye yukliyip vergisi neyse versem olmuyomu?