PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kpss sınavı

Rec.O
22-09-2012, 19:59
Ben ve benim gibi lise mezunu yarın kpss ye girecek arkadaşlara başarılar :) Bugun girenlerden de yorumları alalım :))

halilcan9455
22-09-2012, 20:02
Herkese başarılar hakkımızda hayırlısı neyse olsun .
Bugün tecrübe edenlerden yorum bekliyoruz.

oğuz
22-09-2012, 20:02
paragraflar cok uzun. tam ortasında biri şeker açıyor,al baştan bidaha.
tarih e çalış.anlaşmalar cografya fln.matematik zaten pert benım acımdan,komple ders almak lazım öyle lise üni bilgisiyle olcak iş değil :D

mcanx
22-09-2012, 20:09
1924te ki anayasada meclise girmek için edilen yemin, 1928 de değiştirilmiştir, bu değişimde ne vurgulanmak istenmiştir?

a) milliyetçilik b)laiklik c) ebenin ... :D en sinir olduğum soru buydu :D

halilcan9455
22-09-2012, 20:11
1924te ki anayasada meclise girmek için edilen yemin, 1928 de değiştirilmiştir, bu değişimde ne vurgulanmak istenmiştir?

a) milliyetçilik b)laiklik c) ebenin ... :D en sinir olduğum soru buydu :D

cevap neydi abi?

TayfunS
22-09-2012, 20:14
Tarih kolaydıi matematikte grafik sorularına çok dikkat edin, ki bugünkü sınavda ( başımda deli gibi ağrı vardı belki o yüzden ) bana bayağı sinir bozucu geldi sorular. Coğrafyada yorum isteyen sorular fazlaydı sanki. Yarın gireceklere tavsiyem rahat olun. Söylemesi kolay ama ben bugün çok zararını gördüm.

Denemelerimde 84 85 gördüm, ki bi iki denemede de değil, son 8 9 denemem öyleydi ortalama. Ama sınavda çok stres yaptım. Ve küt diye baş ağrısı girdi sınavda. Okuduğumu algılayamaz hale geldim.

cevap neydi abi?

cevap bence laiklik. Çünkü değiştirilen madden milletvekillerinin yemin biçiminden '' vallahi billahi vs'' kelimelerin çıkarılmasıyla ilgiliydi

sercanışık
22-09-2012, 20:15
herkeze basarılar allah herkeze zıhın acıklıgı versın ıcındede bana :) hocalar osmanlı tarıhı cıkar dedıler kastırdım osmanlıya bakalım ne olcak :D

gkhn55
sınavdan çok arabanın anahtarını nereye sokcaz onu düşünüyom :D

BLuEBoY
bugün sınava girenler ahmetler kaç araba kaç minibüs kiralayıp ne kadar ödediler sizce :D :D

edit: konusu mevcut zaten :)

http://www.techturkey.com/forum/sohbet/124133-2012-kamu-personel-secme-sinavi-kpss-ortaogretim-onlisans-basvurular.html

mcanx
22-09-2012, 20:17
cevap neydi abi?

ne yalan söyliyim salladım bu soruyu :)

halilcan9455
22-09-2012, 20:18
cevap bence laiklik. Çünkü değiştirilen madden milletvekillerinin yemin biçiminden '' vallahi billahi vs'' kelimelerin çıkarılmasıyla ilgiliydi

tamam dır :D

Gry
22-09-2012, 20:20
Allah herkese zihin açıklığı versin

fatihcakin
22-09-2012, 20:20
Laiklik olması lazımdı yemin biçiminin değiştirilmesi :)

RsErdi
22-09-2012, 20:22
Herkese basarilar dilerim :)

Rec.O
22-09-2012, 20:27
Anahtar dikine stepnenin içine koyuyorum üniversite sınavında da aynısını yapmıstım :D matematik cok az var edebiyat ve genel kültüre yöneleceğim nasip bakalım

fatih(fb)
22-09-2012, 20:47
Genel yetenek full gibide kultur tirt benimde:) ole yorum falan yemiyo direk bilmek lazim bi cok soruyu basarilar gireceklere

Brs_eg
22-09-2012, 21:13
konuyu görünce aklima geldi bende girecektim diye.

online şifreyide hatirlamiyorum bilgileri almak için napacam varmi bi yol.:D

oğuz
22-09-2012, 21:15
gizli soru gırceksın ama onuda unutmussundur buyuk ıhtımal.basvurdugun yerden alabılıyordun en son ama sımdı nedır durum bilmiyorum :)

Brs_eg
22-09-2012, 21:18
gizli soru gırceksın ama onuda unutmussundur buyuk ıhtımal.basvurdugun yerden alabılıyordun en son ama sımdı nedır durum bilmiyorum :)

ilk okuldaki en iyi arkadasımmışta ooo unutmus gitmişim niye o soruyu sectiysem.

basvuru yerim evime 2dkda. o ara oraya git al sora sinav yeri uzaksa ztn yetişemem :D

konuyu keske yarin gorseydim.gece gece huzursuz olmazdim :D

oğuz
22-09-2012, 21:25
yakına verıyolar genelde ya araba varsa yetısırsın bence.ama bence kesın bı bılgı al o aynı gun alabılırmısın yoksa gec mı kaldın onu ogrenmek lazım :D

Brs_eg
22-09-2012, 21:27
beyler şifreyi hallettimde şimdi nerden neye bakacaz.

oğuz
22-09-2012, 21:29
işlem yapmak ıstedıgınız aktıf sınavdan kpss-orta ogretım-onlısans olanı secıceksın sonra solda belgeler kısmı fln olması lazım

Brs_eg
22-09-2012, 21:36
işlem yapmak ıstedıgınız aktıf sınavdan kpss-orta ogretım-onlısans olanı secıceksın sonra solda belgeler kısmı fln olması lazım

tamamdir halletim tşkler.

sadece sinava giriş belgesi yeterlidir herhalde ?

Burak E.
22-09-2012, 21:50

kimlik sınava giriş evrakı yeterli abi kalem malem içerden veriyorlar mıi :) okunmuş şekerde var ayrıca :D

oğuz
22-09-2012, 21:52

kimlik,o çıkarttığın giriş belgesi yeterli.
bozuk para,telefon kalem fln ustunde bırsey bulunmasın mumkunse almıyorlar cunku.

Brs_eg
22-09-2012, 21:59
saoln beyler son dk golu oldu eyw :D

bilalMW
22-09-2012, 22:04
http://i.capsspot.com/s/2/8/214700.jpg

Rec.O
23-09-2012, 13:08
evet arkadaşlar yorumları alalım 60 soru yapabildim sadece mattan 5 soru yaptım :))

_FrKn_
23-09-2012, 15:10
iü edebiyat fakültesinde girdim.
sınavın başından sonuna kadar köpek havlamalarıyla geçti :)
türkçe iyi sosyal coğrafya pert mat idare eder.

oğuz
23-09-2012, 15:12
sonuclar ne zaman acıklanır acaba?

Bluttbeton
23-09-2012, 22:22
türkçe 3 boş,mattan battım zaten :) 16 tanede ordan boş var, tarih sosyal toplamda 3 de ordan ama pek ümitli değilim 2010 da 81 puan aldım atanamadım düz lise olduğum için

Günkut
23-09-2012, 22:27
mat neydi aq ya kazık bildigin totalde 85 soru yaptım kalanı bos hayırlısı ne zaman acıklıcaklar :D

FATİH
23-09-2012, 22:42
kime sorduysam matematik ve coğrafya kazık dedi. bazıları çok kafaya takıyo ki gerçekten hayatın sonu değil bu sınavın başarızlıkla sonuçlanması. ben memur oldum da ne oldu? borcun harcın, geçim sıkıntısının içinden çıktığımız mı var? aynı... Allah sağlıktan mahrum etmesin bizi. herkesin hakkında hayırlısı. ;)

Equinox
03-07-2013, 16:38
Evet bir hort çekelim konuya,

Bazılarının bildiği üzere bu hafta sonu KPSS sınavı var,

Var mıdır benim gibi bu sınava girecek olan?

Ben bu sene dershaneye gittim baya sıkı çalıştım son bir aya kadar, son zamanlarda da düğündü hastalıktı uğraştım biraz. Sağlık olsun bir şeyler yapabileceğimi düşünüyorum yine de.

mmustu
03-07-2013, 16:39
lise mezunları için kpss ne zaman oluyor

_FrKn_
03-07-2013, 17:02
seneye abi o.2 senede bir oluyor.geçen sene girdik.

Equinox
03-07-2013, 17:17
seneye abi o.2 senede bir oluyor.geçen sene girdik.

Aynen çift yıllarda lise mezunları için tek yıllarda lisans.

AliSafak
03-07-2013, 21:24
Ben giriyorum . Bu alan sınavı ya bizim için bir şans olacak yada tam tersi :)

Equinox
03-07-2013, 21:45
Ben giriyorum . Bu alan sınavı ya bizim için bir şans olacak yada tam tersi :)

Allah emeğimizi boşa çıkarmasın kardeşim, kafayı kırdım valla iyice :)

Bu sene alımlar baya fazla cart curt müfettiş guy alımı yapıyorlar inşallah şanslıyızdır.

Nasıl gidiyor son hazırlıklar?

gökan
03-07-2013, 21:50
bnde alan yok busene olsun artik kopek gbi calistik

Equinox
03-07-2013, 22:10
Fakat bu sene p3 den çok bi alım olmaz malesef.

GY-GK dan da bi süpriz olmaz umarım sayısal sözel akıl yürütme diye ALES tarzı soruları iteliycekler, onun dışında Dünya tarihi eklendi.

gökan
03-07-2013, 23:20
cagdas dunyaya iyi calistm hyrlisi yorum sormazlar tarihte direk nokta atisi

ersandeniz
03-07-2013, 23:35
Geçensene kurtuldum bu dertten, başarılar hepinize:-)

fasterhan
04-07-2013, 00:05
çalışmadan sınava girecem sırf sınava girmiş olmak için.... bakalım ne kadar şanslı olabilecem :D

Equinox
04-07-2013, 00:10
cagdas dunyaya iyi calistm hyrlisi yorum sormazlar tarihte direk nokta atisi

Pek yorum yok, salt bilgi soruyorlar genelde.

Geçensene kurtuldum bu dertten, başarılar hepinize:-)

Darısı başımıza, özel olmazsa nerdesiniz şu anda?

çalışmadan sınava girecem sırf sınava girmiş olmak için.... bakalım ne kadar şanslı olabilecem :D

Çalışmadan biraz zor, çalışarak bile zor :D Şansınız bol olsun.

AliSafak
04-07-2013, 07:27
Allah emeğimizi boşa çıkarmasın kardeşim, kafayı kırdım valla iyice :)

Bu sene alımlar baya fazla cart curt müfettiş guy alımı yapıyorlar inşallah şanslıyızdır.

Nasıl gidiyor son hazırlıklar?

Sonlara doğru yüklendik biraz bakalım sınavda karıştırmayız inşallah.

Anadolu liselerine de ilk atamalar açılmış 26. tercihten falan bir yerlere gideriz inşallah :)
Çağdaş Türk Tarihinden de http://www.rehberlik.biz.tr/dosyalar/oss/cagdas.tarih.lys.cikmis.sorulari.pps eğer çözmediyseniz şu soruları çözmekte fayda var diye düşünüyorum.

Allah yardımcımız olsun :)

ersandeniz
04-07-2013, 08:04
Calisma bakanligindayim is müfettişliği

Equinox
04-07-2013, 09:50
Sonlara doğru yüklendik biraz bakalım sınavda karıştırmayız inşallah.

Anadolu liselerine de ilk atamalar açılmış 26. tercihten falan bir yerlere gideriz inşallah :)
Çağdaş Türk Tarihinden de http://www.rehberlik.biz.tr/dosyalar/oss/cagdas.tarih.lys.cikmis.sorulari.pps eğer çözmediyseniz şu soruları çözmekte fayda var diye düşünüyorum.

Allah yardımcımız olsun :)

İnşallah, teşekkürler sorulara bakıcam.

Calisma bakanligindayim is müfettişliği

Anladım, bende Maliye Bak istiyorum ama hayırlısı.

AliSafak
04-07-2013, 10:45
Matematik öğretmenliği yok mu :)

bhb
04-07-2013, 13:03
Pazar 2. oturuma gireceklere Allah sabır versin öyle bi zulüm yok...

Equinox
04-07-2013, 16:13
Pazar 2. oturuma gireceklere Allah sabır versin öyle bi zulüm yok...

Pazar iki oturuma da gireceğim ben, ilk oturum önemli tabi ikinci oturuma da öylesine puanlarım hesaplansın hemde kamu yönetiminde idare hukukundan baya soru var onları da yapabilirim.

by erci
04-07-2013, 22:26
kpss 2013 1 nci tercih sonuçları belli olmuş.

Equinox
31-07-2013, 22:23
Sonuçlar açıklandı,

Nasıl puanlar?

Benim P49 78.03 sıralamam 5000 civarında.

Onurkk06
31-07-2013, 22:57
65 almışım öylesine girmiştim 220 binlerdeyim p3

bason
24-01-2014, 17:05
Bir güncel diyelim. Sınav Temmuz ayın da, aramız da sınava hazırlananlar vardır. Nasıl gidiyor çalışmalar? Ben dershaneye yazılmadım bu sefer. Fakat evde motive olmakta zorluk çekiyorum 2 gün çalışıyorum, 3 gün aylaklık ediyorum. Tavsiye edeceğiniz kaynaklar, çalışma metodları nelerdir?

Equinox
24-01-2014, 17:27
Mezuniyet ne? Alandan mı gireceksin? Ona göre tavsiyede bulunayım.

bason
24-01-2014, 17:34
Mezuniyet işletme. Alandan girmeyi düşünmüyorum. Özellikle ayrıntılı Tarih konu anlatımı arıyorum. Ayrıca ALES'e de katılacağım deneme amaçlı. ALES soru bankası da alayım diyorum. 2013 Sonbahar ALES oldukça zormuş. 2014 ÖSYM sınavlarının oldukça zor olacağını düşünüyorum. MAtematik konusunda sıkıntım yok. Evde yaptığım denemelerde 25-26 net civarındayım. Ancak özellikle Tarih ve Vatandaşlık-Güncel bilgiler konusun da zayıf olduğumu gördüm.

Equinox
24-01-2014, 17:38
Anladım, tarihte DATA diye bi kitap var konu anlatımı 15 lira civarı ve anlaşılabilirliği gayet yüksek tavsiye ederim. Vatandaşlık için ayrıcada biraz anayasa ve idare hukuku bakarsan soru kaçırmazsın zaten genel hatlarıyla soruyorlar. ALES e ben girmedim ama çok zor olduğunu duydum, KPSS de de sistem ALES e doğru kaydı zaten mantık soruları çıkıyor artık. Özellikle geçen sene ben sürede çok sıkıntı çektim 120 soru 120 dakika matematiği sona bıraktım panik yaptım birazda 10-15 sorusuna bakamadım bile.

bason
24-01-2014, 17:48
Anladım, tarihte DATA diye bi kitap var konu anlatımı 15 lira civarı ve anlaşılabilirliği gayet yüksek tavsiye ederim. Vatandaşlık için ayrıcada biraz anayasa ve idare hukuku bakarsan soru kaçırmazsın zaten genel hatlarıyla soruyorlar. ALES e ben girmedim ama çok zor olduğunu duydum, KPSS de de sistem ALES e doğru kaydı zaten mantık soruları çıkıyor artık. Özellikle geçen sene ben sürede çok sıkıntı çektim 120 soru 120 dakika matematiği sona bıraktım panik yaptım birazda 10-15 sorusuna bakamadım bile.

Benim de en korktuğum şey zaman sıkıntısı çeker miyim diye. Dershaneye gitseydim bu konuda biraz daha rahat olabilirdim. Ancak Mayıs ve Haziran ayların da paralı sınavlara gireceğim en azından 10-15 adet sınava girmenin faydası olabilir. Bunun yanın da evde de denemeler yapacağım. Sayısal yönüm çok daha kuvvetli. Vatandaşlık da zorluk çekiyorum çok. DATA nın karışık kitabı vardı her ders vardı o fena değildi. DATA aklımın kenarında fakat Özel bir yayın var mıdır bu tarih ile ilgili? Ciddi ayrıntılı ve zor olsun istiyorum. Yoğun anlatsın sorun değil. Bol bol soru çözmek hep söylenir ancak gerçekten de çok gerekli. Farklı soru tipleri görmek, hızlanmak adına. Bu sefer biraz farklı bir yönteme yöneldim. 7 denemelik bir fasikül almıştım. Takıldığım soruları kitaptan bulup öyle çözüyorum. Biraz garip bir yöntem ancak biraz daha denemek istiyorum bunu. :)

Equinox
24-01-2014, 17:56
Zamanlamanın üstüne gitmelisin kesinlikle, ben sınavdan önce hiç süre sıkıntısı olacağını tahmin etmemiştim sınavda anladım ve şok oldu benim için.
Benim bildiğim özel bi yayın yok datanın direk tarihini alırsan fazlasıyla yeterli olacaktır. Vatandaşlık için de dediğim gibi anayasa yapmak lazım biraz ama genel hatlarıyla. Madem sıkıntı çok büyük 2 farklı tarih soru bankası ve çıkmış sorular da çözülürse tarihten de full e yakın çıkarırsın.
Madem sayısal temel var dersane falan da gereksiz bence sözel dersleri zaten kendin halledersin.

Çalışma olarak da 2 gün çalışıp 3 gün gezmekten ziyade hergün 2-3 saat çalışmak daha verimli olur. Uzak kaldığın her vakit bilgiler eksiliyo, bana öyle geliyo en azından :)

gökan
24-01-2014, 17:59
atandım kurtuldum ıyı plan motıve olmak en onemlısı

Equinox
24-01-2014, 18:02
Darısı bana 30 unda mülakatım var.

bason
24-01-2014, 18:08
Dediklerin de çok haklısın. Paylaştığın düşünceler için de teşekkür ederim. O hissi iyi biliyorum. Ben de en güvendiğim matematikte ilk 4 soruyu boş bırakmam sonucunda ki travma çok etkilemişti. Vatandaşlıktan 1 doğru 5 yanlış yapmıştım o açığı kapatayım derken eksi nete düşmüştüm. :) Tarihi batırmıştım hele ki bazı denemeler de full yaptığım coğrafya da çok yanlış yapmıştım. Kafam matematikte kalmıştı ve hatta hiç unutmuyorum tarihin yarısında birden bırakıp matematiğe dönmüştüm çok kötüydü sınav. :( Anayasa ve tarih aslında ilgi duyduğum alanlar ayrıca. fakat sınavlar da ya da soru çözerken olmuyor yapamıyorum. Ve en çok korktuğum şeylerden biri de ÖSYM nin yanıltma amaçlı yaptığı sorular daki kullandığı dil oyunları. Belki 120 sorudan 10 tanesi böyle geliyordur fakat esas belirleyici sorular onlar zaten. :) Geometri mesela çoğu insan bakmıyor bile Geometriye. Zaten kolayda soruyorlar Geometriyi genelde.:)

Günde 2-3 saat çalışmak yeterlidir dediğin gibi ancak uzun zamandır bu tempoya girmiş biri değilim. Bir türlü konsantre olamıyorum. Masaya oturamıyorum, ders çalıştıktan sonra da kendimi çok huzurlu hissediyorum ancak bunu kırmanın yolu 2 hafta her gün belli saatlerde oturup çalışmak sonrası zaten gelecektir. :)

gökan
24-01-2014, 18:09
ezber yapın beyler ben öyle ezberler yaptımkı tarıhtekı dergılerı mecmuaları hepsını gazetelerı adamlar artık bılınmeyenlerı soruyr lozana katılan delegelerı kım bılıyrdukı ben yaptım:D

gökan
24-01-2014, 18:10
Dediklerin de çok haklısın. Paylaştığın düşünceler için de teşekkür ederim. O hissi iyi biliyorum. Ben de en güvendiğim matematikte ilk 4 soruyu boş bırakmam sonucunda ki travma çok etkilemişti. Vatandaşlıktan 1 doğru 5 yanlış yapmıştım o açığı kapatayım derken eksi nete düşmüştüm. :) Tarihi batırmıştım hele ki bazı denemeler de full yaptığım coğrafya da çok yanlış yapmıştım. Kafam matematikte kalmıştı ve hatta hiç unutmuyorum tarihin yarısında birden bırakıp matematiğe dönmüştüm çok kötüydü sınav. :( Anayasa ve tarih aslında ilgi duyduğum alanlar ayrıca. fakat sınavlar da ya da soru çözerken olmuyor yapamıyorum. Ve en çok korktuğum şeylerden biri de ÖSYM nin yanıltma amaçlı yaptığı sorular daki kullandığı dil oyunları. Belki 120 sorudan 10 tanesi böyle geliyordur fakat esas belirleyici sorular onlar zaten. :) Geometri mesela çoğu insan bakmıyor bile Geometriye. Zaten kolayda soruyorlar Geometriyi genelde.:)

Günde 2-3 saat çalışmak yeterlidir dediğin gibi ancak uzun zamandır bu tempoya girmiş biri değilim. Bir türlü konsantre olamıyorum. Masaya oturamıyorum, ders çalıştıktan sonra da kendimi çok huzurlu hissediyorum ancak bunu kırmanın yolu 2 hafta her gün belli saatlerde oturup çalışmak sonrası zaten gelecektir. :)

gunde 3 saatle olmaz hocam arttrmalısın

bason
24-01-2014, 18:13
KPSS-A konusunda ki düşünceleriniz neler? Alan sınavı çok zor oluyor mu? ortalama puanlar (işletme) nedir? vs Bana çok zor gibi geldiği için alana girmeyi düşünmedim. Açıkçası durumum şöyle AÖF İşletme mezunuyum. Daha çok sektör değiştirmek istiyordum. Hazır dedim 2014 de sınav var ona gireyim diye düşündüm. Ancak AÖF den nasıl mezun olunduğu ortada. Belli bir temel olması gereklidir diye düşündüm.

Equinox
24-01-2014, 18:14
Rica ederim, ne demek. Bende öyle sınavda yarım bırakıp ondan ona atladım stresten :) Ben 1.5 senedir ders çalışıyorum artık alıştım cidden zor gelmiyo, dediğin gibi biraz kendini alılştırmak lazım çalışmaya yoksa zor :) Daha çok vakit var ama halledersin kafaya koy yeterki.

Equinox
24-01-2014, 18:17
KPSS-A konusunda ki düşünceleriniz neler? Alan sınavı çok zor oluyor mu? ortalama puanlar (işletme) nedir? vs Bana çok zor gibi geldiği için alana girmeyi düşünmedim. Açıkçası durumum şöyle AÖF İşletme mezunuyum. Daha çok sektör değiştirmek istiyordum. Hazır dedim 2014 de sınav var ona gireyim diye düşündüm. Ancak AÖF den nasıl mezun olunduğu ortada. Belli bir temel olması gereklidir diye düşündüm.

Ben alandan hazırlandım, bi kere dersaneye gitmeden olmaz, konular derya deniz sırf 7 tane hukuk var misal. Çok daha fazla sabır istiyor çok kişi dayanamadı bıraktı, eğer kendine o sabırı görmüyorsan girme derim.

Ayrıca sınavla da bitmiyo kurum sınavları mülakatlar falan çok büyük sıkıntı, tabi olursa da kariyer memurluğu sonucu da daha iyi oluyor.

Equinox
24-01-2014, 18:24
gunde 3 saatle olmaz hocam arttrmalısın

Tabi ama alışık olmayan biri için 3 saat iyidir sınava doğru artırılır. Şimdiden 5-6 saat çalışırsa bıkar son zamanlarda.

gökan
24-01-2014, 18:46
onmli olanda bu ya bikmicaksin bikmayan ataniyoyaza dgru serpulen kaliyo bnsana ince detay veriyim bn nokta atisi calistmdrek

paulharris
24-01-2014, 18:50
beyler bu sınav Kendini Parçala Seni Seçelim sınavı oldu artık :)

Equinox
24-01-2014, 20:04
onmli olanda bu ya bikmicaksin bikmayan ataniyoyaza dgru serpulen kaliyo bnsana ince detay veriyim bn nokta atisi calistmdrek

beyler bu sınav Kendini Parçala Seni Seçelim sınavı oldu artık :)

Aynen öyle yılmayan bırakmayan bi şekilde memur oluyo yoksa çok zor malesef.

bason
24-01-2014, 20:13
Planlı ve verimli çalışmak önemli. Bunu yakalamak ise zor olan bence. Yarın kitap almaya gideceğim. Şu anda biraz da gaz geldi. :D Hepsi için soru bankası + konu anlatımlı kitap bakacağım. Yalnız yayın grupları derse görede farklılık gösterebiliyor anladığım kadarıyla. Birinin tarihi iyi iken diğerinin matematiği daha iyi olabiliyor bu dengeyi iyi kurmak gerekli.

Ben biraz da sonradan açılanlardanımdır. Sınav yaklaştıkça daha iyi motive olabiliyorum. Baştan tempo tutturupta sonlara doğru yılan çok oluyor. Belli bir temelim olduğunu görüyorum kendi analizimi yapacak olursam. En azından soru çözerken okuduğum şıkların çoğu hakkında bir bilgi kırıntısı geliyor.

bason
24-01-2014, 20:16

Nokta atışı çalışmak nedir? Tavsiye edeceğin kaynak vs var mı? Belki de son 1-2 ay kala konularda artık bitmiş ve bütün efor ile soru çözülürken ki zamanda kullanılabilir.

Equinox
24-01-2014, 20:25
Planlı ve verimli çalışmak önemli. Bunu yakalamak ise zor olan bence. Yarın kitap almaya gideceğim. Şu anda biraz da gaz geldi. :D Hepsi için soru bankası + konu anlatımlı kitap bakacağım. Yalnız yayın grupları derse görede farklılık gösterebiliyor anladığım kadarıyla. Birinin tarihi iyi iken diğerinin matematiği daha iyi olabiliyor bu dengeyi iyi kurmak gerekli.

Ben biraz da sonradan açılanlardanımdır. Sınav yaklaştıkça daha iyi motive olabiliyorum. Baştan tempo tutturupta sonlara doğru yılan çok oluyor. Belli bir temelim olduğunu görüyorum kendi analizimi yapacak olursam. En azından soru çözerken okuduğum şıkların çoğu hakkında bir bilgi kırıntısı geliyor.

Face den mesaj attım diğer kutusuna düşmüş olabilir, ekleyebilirsiniz :)

Tavsiyem her derste kitapları belirleyip araştırıp onları almak gereksiz kitap alınca hiçbirine çalışası gelmiyo insanın, az olsun öz olsun.

Bende son zamanlarda iyi çalışıyorum genelde, gerçi geçen sene girmeden 1 ay önce abim evlendi 1 hafta sonra babam ameliyat oldu ben sıfır tekrarla girdim sınava büyük eksikliğini hissettim ama sağlık olsun.

bason
24-01-2014, 20:32
Face den mesaj attım diğer kutusuna düşmüş olabilir, ekleyebilirsiniz :)

Tavsiyem her derste kitapları belirleyip araştırıp onları almak gereksiz kitap alınca hiçbirine çalışası gelmiyo insanın, az olsun öz olsun.

Bende son zamanlarda iyi çalışıyorum genelde, gerçi geçen sene girmeden 1 ay önce abim evlendi 1 hafta sonra babam ameliyat oldu ben sıfır tekrarla girdim sınava büyük eksikliğini hissettim ama sağlık olsun.

Anladım. Ben o stresleri de eklememek adına beni etkilemesinler diye, yeğenim ve ablamı sınavdan sonra gelmeleri için ikna etmeye çalışıyorum. :) Ben o zaman önce bir soru bankası(ALES+KPSS) birde konu anlatımlı tarih ve vatandaşlık alayım. Bunlar çalışma tempoma göre bitince yenilerini farklı kaynaklardan devam ederim.

emre_277
24-01-2014, 20:38
beyler bende alana hazırlanıyorum. dersaneye gidiyorum fakat baya geriden takip ediyorum.baştan biraz kaçırdım konuları.verimli çalışmakta zorlanıyorum netlerimde çok iç açıcı değil.bana önereceğiniz şeyler nelerdir ?

bason
24-01-2014, 20:59
Alan konusun da tecrübeli değilim ancak dersleri kaçırmak iyi değil. Arayı hemen kapatmalısın bence.

Equinox
24-01-2014, 21:25
beyler bende alana hazırlanıyorum. dersaneye gidiyorum fakat baya geriden takip ediyorum.baştan biraz kaçırdım konuları.verimli çalışmakta zorlanıyorum netlerimde çok iç açıcı değil.bana önereceğiniz şeyler nelerdir ?

Dersleri kaçırmamak lazım cidden, açığı kapatıp öne bile geçmen lazım arkadaşım. Konular çok fazla yetiştirmek sıkıntılı.

cookies
24-01-2014, 21:55
GK GY neyse birde eğitim bilimleri var bizde valla hiç kasamıyorum her senede giriyorum psikolojik )

gökan
25-01-2014, 00:03
valla fena özetler cıkardım sordukları yer bellı egıtım bılmlerınde nokta atısı yerler var oraları full ezber ve calısmayla bıtırdım gk gy bıraz şans ama cografya artık dag ova sormuyrlar ıstatıstık kurumunun notlarına bakın netten arastırın tarıhte artık osmanlıya yuklenın:)ben 80 egıtım sorusunda 71 dogru yaptım bu super bı drece

extreme__
25-01-2014, 01:32
Bende girmeyi düşünüyorum bu sene kpss ye TRT-1 'e girmek için Radyo televizyon ve sinema lisans mezunuyum ama hangi grup sınava giricem hangi konulara çalışıcam hiç bilgim yok internetten bakıyorum nasıl neye giricem diye ama karma karışık bilgiler var hiç anlayamadım :/

AliSafak
25-01-2014, 08:37
Gökan abi eğitm bilimlerindeki nokta atışı yerlerden bahsedebilir misin biraz. Gecen sene 0.5 puanla kaçtı bu sene kaçsın istemiyorum.

gökan
25-01-2014, 09:49
elımde guzel özetler var egıtımde busene materyal ve reberlıkten soru geldı busene yıne gelecektır...olçmede ıstatıstıkler ezber ve sureklı test çöz soru çöz cabuk kavrarsın ögrenmeden gelıcek sorular bellı ama artık tepkısel sormuyrlar bılıssele alana dayalı yada dıger kuramcılardan sorarlar ..gelişimde ıse cok basıt gelısım ezber ısıdır genelde cıkan sorular erıkson ve kohlberg oralardan ve fruddan kesın 1 soru var:)

AliSafak
25-01-2014, 09:57
Tamam abi sağolasin. Ben bu sene eğitimi biraz daha zor bekliyorum bakalım nasıl çıkacak.

Equinox
25-01-2014, 10:10
Bende girmeyi düşünüyorum bu sene kpss ye TRT-1 'e girmek için Radyo televizyon ve sinema lisans mezunuyum ama hangi grup sınava giricem hangi konulara çalışıcam hiç bilgim yok internetten bakıyorum nasıl neye giricem diye ama karma karışık bilgiler var hiç anlayamadım :/

İİBF mezunuyum deseniz yardımcı olurdum ama radyo tv için hangi oturumlara girmek gerekir bilmiyorum. Ama şöyle düşünürsek, cumartesi sabah Gy Gy herkes gircek mecbur, cumartesi öğlen eğitim bilimleri sizinle alakası yoktur, pazar sabah maliye muhasebe hukuk iktisat işletme dersleri yani İİBF ciler giriyor, pazar öğleden sonra da istatistik, uluslararası ilişkiler, kamu yönetimi, ekonometri ve çalışma eko end ilişkileri. Sanırım siz sadece GY GK dan girip merkezi atamaya tabisiniz.

extreme__
26-01-2014, 03:41
İİBF mezunuyum deseniz yardımcı olurdum ama radyo tv için hangi oturumlara girmek gerekir bilmiyorum. Ama şöyle düşünürsek, cumartesi sabah Gy Gy herkes gircek mecbur, cumartesi öğlen eğitim bilimleri sizinle alakası yoktur, pazar sabah maliye muhasebe hukuk iktisat işletme dersleri yani İİBF ciler giriyor, pazar öğleden sonra da istatistik, uluslararası ilişkiler, kamu yönetimi, ekonometri ve çalışma eko end ilişkileri. Sanırım siz sadece GY GK dan girip merkezi atamaya tabisiniz.

galiba dediğiniz gibi hiç bilgim olmadığı için kafam çok karışık ne yazık ki teşekkür ederim sağolasın genede

cookies
26-01-2014, 03:50
Tamam abi sağolasin. Ben bu sene eğitimi biraz daha zor bekliyorum bakalım nasıl çıkacak.

Kuramlar, kuramlar ve yine kuramlar arası kıyaslamalar :) Temelinde bunlardan gayrı bir şey yok zaten..

Tunç
26-01-2014, 03:52
Editttt...

tool
26-01-2014, 03:54
bikac arkadasim bunla ugrasiyor;
https://play.google.com/store/apps/details?id=tumdersler.kpss

AliSafak
26-01-2014, 10:06
Kuramlar, kuramlar ve yine kuramlar arası kıyaslamalar :) Temelinde bunlardan gayrı bir şey yok zaten..

Evet abi mantığını iyi anlamak lazım. Ama gecen sene ki eğitim sınavı diğer senelere göre daha farklıydı sanki.

cookies
26-01-2014, 14:26
Evet abi mantığını iyi anlamak lazım. Ama gecen sene ki eğitim sınavı diğer senelere göre daha farklıydı sanki.

Geçen sene çeldiriciler fazlaydı.. Resmen iki aynı cevap şıkkını takla attırarak yazmışlar diyor ki hangisi doğru :)

oselami
26-01-2014, 16:50
bikac arkadasim bunla ugrasiyor;
https://play.google.com/store/apps/details?id=tumdersler.kpss

Kardesim paylasim icin tskkler faydali gorunuyo.

bason
26-01-2014, 16:59
Murat yayınları Tarih konu anlatımlı aldım. Yanın da birde İrem ALES soru bankası aldım. Mutfağı da ayarladım gece başlayacağım sıkı tempoya. :D KPSS-A girenler bir kaç kademe önde başlıyor sanırım. Kurum içi sınavlar ile yükselmek ile aynı hesaba geliyor mu?

AliSafak
26-01-2014, 17:19
Geçen sene çeldiriciler fazlaydı.. Resmen iki aynı cevap şıkkını takla attırarak yazmışlar diyor ki hangisi doğru :)

Birde sadece eğitim olsa neyse, gk gy var alan var :)

cookies
26-01-2014, 17:30
Birde sadece eğitim olsa neyse, gk gy var alan var :)

+ Bunların aynı gün olması :icon_wack Ama bizde alan yok keşke olsa -Resim öğretmenliği mezunuyum-

Equinox
26-01-2014, 17:35
Murat yayınları Tarih konu anlatımlı aldım. Yanın da birde İrem ALES soru bankası aldım. Mutfağı da ayarladım gece başlayacağım sıkı tempoya. :D KPSS-A girenler bir kaç kademe önde başlıyor sanırım. Kurum içi sınavlar ile yükselmek ile aynı hesaba geliyor mu?

Murat da iyidir tarihte, kurum içi sınavlarla yükselmek pek kolay değil benim bildiğim ağırlıkla dışardan alınıyor A grubu kadrolar için.

Yukarda sorulmuş ayrıca GY-GK ile eğitim bilimleri sınavı aynı gün, cumartesi.

AliSafak
26-01-2014, 19:15
+ Bunların aynı gün olması :icon_wack Ama bizde alan yok keşke olsa -Resim öğretmenliği mezunuyum-

Insanın kendi alanından sınava girmesi güzel tabi ama resim öğretmenliği için alan sınavı uyarlamak zordur heralde.

cookies
26-01-2014, 23:27
Insanın kendi alanından sınava girmesi güzel tabi ama resim öğretmenliği için alan sınavı uyarlamak zordur heralde.

Aslında zor değil, biz zaten özel yetenek sınavıyla giriyoruz fakülteye aynı şekilde tek yada aşamalı sınav yapılabilir..

Her neyse tek gerçek ömrümüzü yediler açlık sınırının altında memur olarak çalışabilmek için.. Kapağı attık bitti diye bir şeyde yok.. Yükselme şansın yok.. Yok oğlu yok.. :icon13:

Equinox
05-05-2014, 13:07
2014 kpss için başvurular başladı, girmeyi düşünenler varsa son tarih 14ü ayrıca oturum başı 40 tl fiyat.

oğuz
05-05-2014, 13:08
bu başvurular kpss LİSANS içindir...

cgnozdmr
05-05-2014, 13:33
Kendimi denemek için girmek istiyorum hazırlanmadım.Makine mühendisiyim hangi alandan gireceğim kaç oturum? bunların bilgisini ve başvuru bilgilerini alabileceğim bir yer var mı ? Yayınlanan kılavuzu inceledim fakat biraz karışık geldi :confused:

Equinox
05-05-2014, 14:11
Kendimi denemek için girmek istiyorum hazırlanmadım.Makine mühendisiyim hangi alandan gireceğim kaç oturum? bunların bilgisini ve başvuru bilgilerini alabileceğim bir yer var mı ? Yayınlanan kılavuzu inceledim fakat biraz karışık geldi :confused:

Mühendislik hakkında bilgim yok ama kendi bölümümden çıkarım yaparak söylüyorum sadece cumartesi sabah oturumuna girmen yeterli sanırım. Çünkü cumartesi öğleden sonra öğretmenler için, pazar sabah oturumunda da maliye muhasebe iktisat hukuk işletme var bunlar da sana gelmez, pazar öğleden sonra da yine kamu yönetimi istatistik çeko falan var bunlarda sana gelmez. Cumartesi sabah oturumu yeterlidir diye düşünüyorum. Türkçe matematik coğrafya tarih vatandaşlık konular.

ünalvti
05-05-2014, 14:19
ön lisans için bu sene olucakmı olucaksa başvuru tarihleri ile ilgili bi haber varmı?

cgnozdmr
05-05-2014, 14:23
Mühendislik hakkında bilgim yok ama kendi bölümümden çıkarım yaparak söylüyorum sadece cumartesi sabah oturumuna girmen yeterli sanırım. Çünkü cumartesi öğleden sonra öğretmenler için, pazar sabah oturumunda da maliye muhasebe iktisat hukuk işletme var bunlar da sana gelmez, pazar öğleden sonra da yine kamu yönetimi istatistik çeko falan var bunlarda sana gelmez. Cumartesi sabah oturumu yeterlidir diye düşünüyorum. Türkçe matematik coğrafya tarih vatandaşlık konular.

Tesekkür ederim bu sene gırecek bır arkadasımı bulayım tam kesın bılgıyı alayım yınede :) Herkese başarılar şimdiden

ersandeniz
05-05-2014, 14:31
müfettiş olmak isterseniz cumartesi Sabah, pazar Sabah ve pzar öğlen girmeniz gerekir, pazar günkü oturumların etkisi yüksek olmasa da puan hesaplanması için sınava girmeniz gerekiyor
(2012 kpss ile atanmış bir mühendis :) )

cgnozdmr
05-05-2014, 14:33
müfettiş olmak isterseniz cumartesi Sabah, pazar Sabah ve pzar öğlen girmeniz gerekir, pazar günkü oturumların etkisi yüksek olmasa da puan hesaplanması için sınava girmeniz gerekiyor
(2012 kpss ile atanmış bir mühendis :) )

yapmaa kafaları karıştırmaa :) yok mu yahu bu sene girecek bir mühendis ? :)

0k4N
05-05-2014, 14:39
Lise kpss başvuruları ne zaaman peki ?

ersandeniz
05-05-2014, 14:52
yapmaa kafaları karıştırmaa :) yok mu yahu bu sene girecek bir mühendis ? :)

İş Müfettiş Yardımcılığı giriş sınavı (22.09.2012) - Memurlar.Net - Forum (http://forum.memurlar.net/konu/1588272/)
eğer yukarıdaki gibi bir ilan açılırsa:
C) 2011 veya 2012 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sınavına katılmış ve İşin Yürütümüyle ilgili teftiş görevine alınacaklar için KPSSP-46 puan türünden en az 75 puan, İş Sağlığı ve Güvenliği ile ilgili teftiş görevine alınacaklar için KPSSP-13 puan türünden en az 75 puan almış olmak,

bize lazım olan KPSSP-13 ##% 45 Genel Yetenek
##% 25 Genel Kültür
##% 20 Yabancı Dil
##% 10 Hukuk
tan oluşuyor, yani girmeniz lehinize olacaktır.
ben de tek oturum girecektim, bir iş arkadaşım pazar günü de gir dedi bana bu kapı açıldı, kamuda çalışmaya istekliyseniz girin bence, ama müfettişlik istemem derseniz sadece cumartesi Sabah girin :)

lethaldoze
05-05-2014, 22:43

Bunu bende merak ediyorum.

H4ro06
05-05-2014, 22:55
Beyler bende önlisanstan gırecem harclar ne durumda var mı bı bılgı ?

yakaan
05-05-2014, 23:05

Bende Jeoloji Müh. dershane sadece genel kültür genel yeteneğe gireceğimi söyledi siz etrafınızda varsa bir kpss dershanesi ona danışın bence

Slipshod
06-05-2014, 00:23
Lise önlisans başvuruları genelde haziranın ilk haftası oluyor

Umut_Akkuş
06-05-2014, 07:33

30 Haziran - 16 Temmuz yazıyor.

Ön lisans - Orta öğretim için başvurular.

ersandeniz
06-05-2014, 07:43
Bende Jeoloji Müh. dershane sadece genel kültür genel yeteneğe gireceğimi söyledi siz etrafınızda varsa bir kpss dershanesi ona danışın bence

dediğim gibi, olur da işmüfettişliği kadrosu açılırsa başvuru hakkınız bile olmaz, çok da güvenmeyin kpss dershanelerine

huseyinturk
04-07-2014, 21:56
Hortingen :)

Yarınki sınavda özellikle öğretmen adaylarına başarılar diliyorum. Allah tez zamanda atanmayı nasip etsin inşallah hepinize.

Bende giricem sınava puanımı seneye belki kullanırım diye, araba anaahtarınıdamı almıyorlar yav girerken?

Equinox
04-07-2014, 22:12
Araba anahtarı da almıyorlar, bende yedek anahtarı alıp ayakabının içine atıp gircem.

Herkese başarılar ben 1 hafta önce görevime başladım darısı emek verenlerin başına.

huseyinturk
04-07-2014, 22:38
Araba anahtarı da almıyorlar, bende yedek anahtarı alıp ayakabının içine atıp gircem.

Herkese başarılar ben 1 hafta önce görevime başladım darısı emek verenlerin başına.

Akbil alıyorlarmı peki? Kimsesi olmayan nasıl gelip gidiyo bu sınava? Araba anahtarının neye ne zararı varsa artık.. Bulucam bir oto yıkama vericem giricem artık napalım :)

bason
04-07-2014, 22:52

Hayırlısı olsun dostum, çok sevindim. :)

Herkese başarılar. Sınava kalem almıyorlar ne anahtarı, ne akbili. :D :p Şaka bir yana bu sefer evime yakın çıktı. Bu beni umutlandırıyor şansım döndü belkide. :D

bason
04-07-2014, 22:53
Akbil alıyorlarmı peki? Kimsesi olmayan nasıl gelip gidiyo bu sınava? Araba anahtarının neye ne zararı varsa artık.. Bulucam bir oto yıkama vericem giricem artık napalım :)

Okul kantinlerinde emanetçi oluyor. Genelde oraya bırakılıyor bende bir kere bıraktım. Pek güvenilir gelmese de bir çok kişi böyle yapıyor. Kolay gelsin, şansın bol olsun, başarılar dilerim. :) Ayakkabıya atıp gireceğim bende tuvalette cebe alır devam ederim diyorum. :)

Equinox
04-07-2014, 23:26
Hayırlısı olsun dostum, çok sevindim. :)

Herkese başarılar. Sınava kalem almıyorlar ne anahtarı, ne akbili. :D :p Şaka bir yana bu sefer evime yakın çıktı. Bu beni umutlandırıyor şansım döndü belkide. :D

Sağolasın, Allah yardımcın olsun iyi haberler verirsin umarım :)

-------

Aynen emanetçiler olur ama pek güven olmaz, gerçi oto yıkamacıya da güven olmaz ama en azından çalınmaz :D

Tekrardan başarılar herkesin gönlüne göre olur inşallah.

kado
04-07-2014, 23:31
bagcilar kiz teknik meslek lisesine nasil gidilir nereye yakindir bilen var mi ?

Equinox
04-07-2014, 23:32

Ayrıca geçen sene şahit olmuştum, bir kadın geldi ben girerken, yanında evinin anahtarı vardı alamayız dediler, kadın da yalnız yaşadığını ve bırakabileceği kimsenin olmadığını söyledi, yine alamayız dediler. Size bırakıyım dedi kabul etmediler, işte bu böyle saçma bi olay.

Octane
04-07-2014, 23:41
Asal Sayılar Soru 3 - Memurlar.Net (http://video.memurlar.net/video/29167/)

ehehehe :D

bason
05-07-2014, 17:13
Tarih neydi öyle ya. :eek: Tarih acımadı ezdi geçti vallaha. :D Ben iyi bir puan beklemiyorum. Umarım sizlerin iyi geçmiştir. Boşuna Lale devri, III. Selim, II. Mahmut, Tanzimat dönemi, Meşrutiyet dönemi, Kurtuluş savaşı( Hazırlık, muharebe ve siyasi dönemleri) vs... çalışmışım. :D Böyle saçma bir sınav görmedim ben. Altın vuruşu yaptı ÖSYM ve de hayde yolunuz açık olsun dedi yolladı gitti. :D

blow07
05-07-2014, 18:52
Sınav(a) giren herkese geçmiş olsun :D

omerf.
05-07-2014, 19:07
edit: evin anahtarlarını ayakkabının altına koydum. parayı çorabın içine. akbilide belime sıkıştırdım. cebimde 25 kuruş bozuk para kalmış. bununla giremezsin dedi. işte ağlanacak halimiz var kendini avutmak böyle bişey akıllarınca güvenliği sağladıklarını zannediyolar.

Equinox
05-07-2014, 20:37
ÖSYM coşmuş valla bu nası sorular nasıl sınav anlamak zor, millet boşa tarih çalıştı cidden.

@bason umarım sonucu yüzünü güldürür, herkeste aynı sıkıntı var sonuçta puanlar düşer muhtemelen.

huseyinturk
05-07-2014, 20:51
Askerdeyken ful kpss çalıştım, tarihe hiç bakmadım iyiki bakmamışım :-)

Ers
05-07-2014, 20:56
ÖSYM coşmuş valla bu nası sorular nasıl sınav anlamak zor, millet boşa tarih çalıştı cidden.

@bason umarım sonucu yüzünü güldürür, herkeste aynı sıkıntı var sonuçta puanlar düşer muhtemelen.

ösym çoştuğu falan yok, Atatürkçü seniz istemiyoruz sizi demişler kendi kurumlarında 200 tane soru hazırlmışlar dır böyle , bunların içindede sormuşlar.

Çok bedduam var bu itlere.

bason
05-07-2014, 21:05

Birde Tarih ile başladım mı sınava. Ah be dostum bir gördüm o soruları şok oldum. :D Zaten hevesim kaçmıştı, çok dert etmiyorum. Bakalım, haftaya açıklarlar sonuçları. :D Matematiğe güveniyorum, puan oradan gelirse gelir yoksa alayı sallapati gitti. Gerçi Matematik standart sapması da yüksek olmaz kolaydı. Tarihten 25 net yapan diğerlerinde ortalama netleri tutturan adam en az 85 alır. :D

omerf.
05-07-2014, 22:03
:)

?v=0_GiNxEn4_E

SekoLive
05-07-2014, 22:33
Ben böyle salak sınav aramasi vr güvenlik önlemi görmedim bi trk bizde olur nerdeyse amelyata girer sekilde donsuz giricekdik sinava... sorulari verennsiz kopya cektiren siz iki tane anahtarlikdan kopya yapilacagini sananlar siz hay sizin sisteminize...

Sorulara calismadigimdan kilay zor diyemeyecem.

es026
05-07-2014, 23:11
Diğer ülkeleri bilemicem ama tahminimce sınava kalemsiz,silgisiz giden bir tek biziz galiba.Farklı kaynaklardan çalışmaya rağmen adamlar bir şekilde çıkabileceiğni tahmin edemediğimiz soruları buluyor.

Kaan
07-07-2014, 09:25
saçmalıklar sınavından başka hiç bişey değil :)

3 defa kapıdan döndürdüler beni güneş gözlüğüyle geldim diye geri çevirdi daha sonra kolye ve küpe için geri çevirdi son olarakta kalem ve silgilerim için :D arabanın anahatarınıda almasaydı kavga çıkacaktı :D

SekoLive
07-07-2014, 09:29
saçmalıklar sınavından başka hiç bişey değil :)

3 defa kapıdan döndürdüler beni güneş gözlüğüyle geldim diye geri çevirdi daha sonra kolye ve küpe için geri çevirdi son olarakta kalem ve silgilerim için :D arabanın anahatarınıda almasaydı kavga çıkacaktı :D

pazarda efsane salak şeyler yaşadım c.tesi araba anahtaryla girdiğim sınava pazar giremedim adam kapıya brak cıksda al diyo bişey olmaz ... dedm birisi anahtarı alıp gitse nolcak ben karsmam diyo :)
adamlar kapıya emanetci koymslar 2 liradan emanet alıyor

çıkışda bir kız geldi 2.5 tl'm vardı onu alabilirmyim dedi adam 2 tl emanet parası dedi kız 50 krusumu alıyım dedi ve aldı gitti. o sahneyi videolasam kızı direkt memur yaparlardı :D

Equinox
07-07-2014, 09:40
pazarda efsane salak şeyler yaşadım c.tesi araba anahtaryla girdiğim sınava pazar giremedim adam kapıya brak cıksda al diyo bişey olmaz ... dedm birisi anahtarı alıp gitse nolcak ben karsmam diyo :)
adamlar kapıya emanetci koymslar 2 liradan emanet alıyor

çıkışda bir kız geldi 2.5 tl'm vardı onu alabilirmyim dedi adam 2 tl emanet parası dedi kız 50 krusumu alıyım dedi ve aldı gitti. o sahneyi videolasam kızı direkt memur yaparlardı :D

Bende artık tecrübe var girişte üstte başta hiçbişey bırakmıyom arabanın anahtarını da ayakabının içine atıyorum, üst aramasında da elinde dedektör olmayan polise arattırıyom kendimi :D