Orijinalini görmek için tıklayınız : Bodrum'da kullanmalik otomobil?
Sayin arkadaslarim;
Ailem yilda 8 ay Bodrum'da yasiyor ve ara ara Ankara'ya gidip gelmeleri gerekiyor.Yaptigim hesaplara gore,bir otomobil alip oraya koymak,sadece Bodrum ici kullanmak daha ekonomik oluyor,hem de daha az yorucu oluyor(***** ana-baba belli bir yasi asti)
Arada ben de,kardesim de Bodrum'a gidiyoruz.Ucakla gideriz,yolda cile cekmeyiz,hem de isimizi goren kendimize ait bir otomobilimiz olsun istiyoruz.
Birkac kriterimiz var;
-Birazcik kuvvetli olsun.
-Servis problemi olmasin.
-Klimasi olsun
-Azicik da Bodrum'a yakissin istiyoruz.
Birkac alternatif belirledim.Ama sizlerin de gorusunu almak isterim zahmet olmazsa.
-93-94 Vectra GT
-205 GTI (cok begeniyorum,cocukluk hayalim)
-97-00 Polo 1.4 16v
Gorus belirten herkese cok tesekkurler.
turbo&quattro
18-06-2012, 23:20
Bu saydiginiz araclarin hicbirinin anne&baba icin oldugunu dusunmuyorum. Hyundai gibi, toyota gibi az yakan pek fazla sorun cikarmayacak araclar tercih etmelisiniz .
edit
Kendiniz icin ise polo derim .
ben,en modelli ve diğerlerinden parça-servis vs. gibi konularda daha üstün gördüğüm polo yu tercih ederim şahsen.
Bu saydiginiz araclarin hicbirinin anne&baba icin oldugunu dusunmuyorum. Hyundai gibi, toyota gibi az yakan pek fazla sorun cikarmayacak araclar tercih etmelisiniz .
edit
Haklisiniz.Ama babam cok guclu araclar kullanmis bir kisi.Ve hala yasina ragmen (tabirimi mazur gorun lutfen) yollarda cok guclu arac sahiplerine ust bas yirttiriyor.Hastaydi,iyilesti.Bu sebepten dolayi biraz kuvvetli bir arac arayisindayim.Azicik da bizim icin lezzetli bir otomobil olsun istiyoruz.
Vectra iyidir.Belli yaşın üstündeki insanlar için 205'e eğilip binmek sorun olabilir hem vectra daha geniş,konforlu.
63owen63
19-06-2012, 01:26
omega geldi aklıma niyeyse, 2.8, 3.0 falan olabilir :)
Bütçe belirtilmemiş ama listedeki araçlara göre bakarak ben de tavsiyelerimi yazayım;
- Nissan Primera 2.0 ya da GT
- Vectra CDX 2.5 V6 ya da temiz bulabilirseniz 2.0 GT 150Hp
- Toyota Avensis 2.0
- Peugeot 406
- WV Passat 1.8T
- Honda Accord
Şimdilik aklıma gelenler bunlar...
S.Özeren
19-06-2012, 01:34
Anne ve babayı düşünerek listede ben vectra diyorum
driftboy
19-06-2012, 01:35
92 taunus gts alın kliması olur camları otomatik olur parça sorunu olmaz her usta anlar orta yakar orta şeker kaçar en azından konfor var
darkmoon
19-06-2012, 02:47
93-94 a kasa vectra gt nin temizini bulmanız çok zor buna garanti veririm 2 tane vectram oldu vectralar konusunda az çok bilgili ve tecübeliyimdir a kasa vectra gt nin temizini elle sayılır kadar az kaldı piyasada.. olanlarda astronomik fiyatlar çekiyorlar alcağınız diğer gt lerlede aracın karizma ve gücünü bol bol sanayideki ustalara gösterirsiniz ancak :)
ankaradan her hafta geldiğinizde gezersiniz ama sanayide bol bol gezersiniz.:)
temiz vectra a kasa gt lerin fiyatları vectra b kasa fiyatlarında hak ediyormu sonuna kadarda o fiyatları temizleri hak ediyor oda ayrı bir mesele.. motor kapağı açılmamış lpg takılmamış op orjinal orasıyla burasıyla oynanmamış ankaradaki gt 18 bin tl ye satılmışdı en son..
aynısını 205 gti içinde düşünüyorum..
seçdiğiniz araçlara bakılırsa rakamınızın 13-15 bin tl aralığında olduğunu düşünüyorum ve aile kullanımı derken bir arabaya aynı anda 4 kişi binmiycekse bence bodrumda sürmelik bodruma gidicek en güzel araç smart tır..
Artılar
hemufak tefekdir bodrumda her yere sokabilirsiniz ne trafik ne park yeri sıkıntınız olur
hem az yakar
hem az vergi verirsiniz
hemde mercedes üretimi kalitesinde ucuza araç sürmüş olursunuz
uzun vadede verdiğiniz parayı son kuruşuna kadar hem vergi hem yakıt ekonomisi olarak hemde donanım olarak amorti edersiniz..
smart dediğiniz araçda abs,esp,asr,çift aribag,klima,cam tavan,tiptironik vites,yarı kumaş yarı deri koltuklar o bakdığınız araçlarda olmayan her tür donanım var.. en önemlisi esp gibi bir nimet var araçda..
Karizma mı söylemeye bence gerek bile yok bu konuda.. smartın karizmasını dünya alem biliyor zaten ikon car sınıfında bir araç..
bence tam yazlık mesken yeri aracı smart.. bodruma yakışırda en güzel tercih olur..
turbo&quattro
19-06-2012, 03:16
Darkmoon ile ilk defa ayni seyleri dusunuyoruz :)
Vectra A sahibiydim zamaninda. Sanayilerle hasir nesir olmami saglayan aractir. Ben omrum boyunca bu kadar sorunlu baska bir arac kullanmadim . Hergun mutlaka birsey cikardi .. Smart cok guzel bir tercih olabilir aslinda. Kucucuk, park vs derdi yok, yakit, vergi ve gosteris... Kesinlikle dusunulebilir .
Nightfish
19-06-2012, 06:08
Twingo al bi tane rahatına bak :)
:)
93-94 a kasa vectra gt nin temizini bulmanız çok zor buna garanti veririm 2 tane vectram oldu vectralar konusunda az çok bilgili ve tecübeliyimdir a kasa vectra gt nin temizini elle sayılır kadar az kaldı piyasada.. olanlarda astronomik fiyatlar çekiyorlar alcağınız diğer gt lerlede aracın karizma ve gücünü bol bol sanayideki ustalara gösterirsiniz ancak :)
ankaradan her hafta geldiğinizde gezersiniz ama sanayide bol bol gezersiniz.:)
temiz vectra a kasa gt lerin fiyatları vectra b kasa fiyatlarında hak ediyormu sonuna kadarda o fiyatları temizleri hak ediyor oda ayrı bir mesele.. motor kapağı açılmamış lpg takılmamış op orjinal orasıyla burasıyla oynanmamış ankaradaki gt 18 bin tl ye satılmışdı en son..
aynısını 205 gti içinde düşünüyorum..
seçdiğiniz araçlara bakılırsa rakamınızın 13-15 bin tl aralığında olduğunu düşünüyorum ve aile kullanımı derken bir arabaya aynı anda 4 kişi binmiycekse bence bodrumda sürmelik bodruma gidicek en güzel araç smart tır..
Artılar
hemufak tefekdir bodrumda her yere sokabilirsiniz ne trafik ne park yeri sıkıntınız olur
hem az yakar
hem az vergi verirsiniz
hemde mercedes üretimi kalitesinde ucuza araç sürmüş olursunuz
uzun vadede verdiğiniz parayı son kuruşuna kadar hem vergi hem yakıt ekonomisi olarak hemde donanım olarak amorti edersiniz..
smart dediğiniz araçda abs,esp,asr,çift aribag,klima,cam tavan,tiptironik vites,yarı kumaş yarı deri koltuklar o bakdığınız araçlarda olmayan her tür donanım var.. en önemlisi esp gibi bir nimet var araçda..
Karizma mı söylemeye bence gerek bile yok bu konuda.. smartın karizmasını dünya alem biliyor zaten ikon car sınıfında bir araç..
bence tam yazlık mesken yeri aracı smart.. bodruma yakışırda en güzel tercih olur.
.
+1 en iyisini yazmışsınız aynen katılıyorum
kelalper
19-06-2012, 06:51
volvo S40 T4. hem ucuz hem problem cikarmaz hem hizli hem konforlu hem de yazdiklarinin hepsinden yaksikli ve daha yeni model.
Bodrumda o sıcaklarda ralli yapacak haliniz yok ben olsam polo yada clio symbol tercih ederdim.Yokuşta bayırda cekmez biraz yürüsün diyorsanızda illa,volvo s40 t4 kullandım tam size göre kesinlikle arastırın alın derim.
8.000rpm
19-06-2012, 07:08
aynı mantıkta tecrübe edildi ve onaylandı , palio sole 1,2
edit
Katiliyorum. sizin yasiniza bakarak anne-baba yasini tahmin ediyorum. 205 e kadar gitmek yerine belki camry accord gibi hem sorunsuz hem otomatik hem de cekisi yeterli ve konforlu birseyler dusunebilir. Belki butce ve model belirtirseniz daha rahat fikir verilebilir.
Thracian
19-06-2012, 09:31
tavsiyem aracla ilgili degilde, bodrumla ilgili. eger koylarda degilseniz ( turgutreis, torba gibi) bodrum ici, gumbet, konacık, bitezdeyseniz scotter iyibir tercih olabilir. sonucta park sorunu olan ve ufak bir yer bodrum
halilcan9455
19-06-2012, 09:37
Twingo al bi tane rahatına bak :)
:icon_tup: +1
tabiki toyota corolla 94-96 model arası + lpg dadından yinmez :)
yağını suyunu koy devam et, ekonomik, biraz da gider..
vtec powe®
19-06-2012, 09:56
listende yok ama honda accord.
hem yakışıklı, hem sağlam hem aileye gider hemde yolda gider.
A kasa Vectra alın Dohc 2.0 motor 156hp
hyundai excel var 8500 klıma lpg 4 cam otomatık 93 model
park sorun olmaz ise düşük modelde de olsa passat 1.8 T yada honda civic olabilir
Butcemizi 18.000'e kadar zorlariz.Yalikavak'ta oturuyoruz.Smart'i hic dusunmemistim.
kelalper
19-06-2012, 12:05
Smart bodrumda arıza yaptı mı kimse bakamaz. Bence ele. Passat 18T ya da S40 T4 sizin arabanız bence.
Smart bodrumda arıza yaptı mı kimse bakamaz. Bence ele. Passat 18T ya da S40 T4 sizin arabanız bence.
onlarda arıza yapınca bodrumda iş zor, o yüzden arıza yapmıycak japon / kore bişi almak lazım :)
Rockford
19-06-2012, 12:47
honda jazz bakılabilir
karsiyakaliozi
19-06-2012, 12:52
cabrio twingo cok şekil olur eski zamanlarda bodrumda twingo kullanmısdım tüm tatil boyunca üstünü actınmı aksam üstü cok keyifli oluyordu :)
2.4 accord derim.konfor+güç
ahmetbaha-drs
19-06-2012, 12:55
Suzuki Jimny 1.3 JLX Bodrum için bence çok uygun bir araç..Hem ufak hem az yakar hemde tarzı olan bir Mini Suv.:) Sonuçta Yalıkavak'ta çok düzlük bir yer değil ve heryerin yollarıda çok düzgün değil Bodrum'da 4çeker mantıklı olur. Ve ya Toyota RAV4 eski ufaklardan.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-toyota-denizli-car-dan-1996-toyota-rav-4-89300370/detay
İbrahim33
19-06-2012, 13:06
tavsiyem aracla ilgili degilde, bodrumla ilgili. eger koylarda degilseniz ( turgutreis, torba gibi) bodrum ici, gumbet, konacık, bitezdeyseniz scotter iyibir tercih olabilir. sonucta park sorunu olan ve ufak bir yer bodrum
ailecek scootıramı binecekler :p
az biraz gitsin birazda konforlu olsun dersen aile için vectra gt iyidir , eski kasa honda accordlarda işinizi güzel görür...
smart derdim ama servis sıkıntısı olacaksa
jazz.. dıyorum hem cok sempatık hem rahat denebılır
Toyota Camry 3.0 GX 2000 Model 18.750 TL Galeriden satılık ikinci el Bej renk - 90751159 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-toyota-camry-3-0-v6-toyota-servis-bakimli-90751159/detay)
Toyota Camry 3.0 GX 1999 Model 18.000 TL Sahibinden satılık ikinci el Lacivert renk - 88318488 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-toyota-camry-1999-model-3-0-gx-v6-otomatik-lacivert-88318488/detay)
Ustasına ihitiyacınız olmaz, çünkü bozulmaz.
192 HP güç yeterli gelicektir.
Dijital klima-Sunroof-Elektrikli&Isıtmalı koltuk vs.
darkmoon
19-06-2012, 17:21
smartın nasıl servisi olmaz smarta mercedes servisleri bakıyor zaten.. koskoca bodrumdada mercedes resmi yetkili servisi kesinlikle vardır kaldıki özel servisleride vardır..
raptor_98
19-06-2012, 19:49
izmirde değişmesi lazım denen beyni bodrum daki ustam lehimle tek tek uğraşarak yaptı,opel özel servisi ama bütün ticariler fln da onda ;) ne alırsan al yardımcı oluruz tamirinde.ayrıca borusan bile açıldı bodruma :)) sadece pejo ve opel yetkili sewrvis yok
izmirde değişmesi lazım denen beyni bodrum daki ustam lehimle tek tek uğraşarak yaptı,opel özel servisi ama bütün ticariler fln da onda ;) ne alırsan al yardımcı oluruz tamirinde.ayrıca borusan bile açıldı bodruma :)) sadece pejo ve opel yetkili sewrvis yok
Tesekkur ederim.Zaten basini agritacagiz ne alirsak alalim:)
Sayin arkadaslarim,aile ile gorustuk.Buyukler dedi ki "siz kendinize arac bakin"...
Bu da demek ki; atis serbest.Kriterler de azaldi tabi ki.
-Artik performans ariyoruz.
-Bodrum'da servisi olsun istiyoruz.
-Ama en onemlisi,Bodrum'a yakissin.
Butceyi de yukselttim,25.000 yaptim.
Tavsiye ve goruslerinize acigim.
ALPER-VNS
23-06-2012, 03:45
Darkmoon ile ilk defa ayni seyleri dusunuyoruz :)
Vectra A sahibiydim zamaninda. Sanayilerle hasir nesir olmami saglayan aractir. Ben omrum boyunca bu kadar sorunlu baska bir arac kullanmadim . Hergun mutlaka birsey cikardi .. Smart cok guzel bir tercih olabilir aslinda. Kucucuk, park vs derdi yok, yakit, vergi ve gosteris... Kesinlikle dusunulebilir .
vectra A vardı bizde de ilk ehliyet aldığım zamanlarda hayatımda ilk defa piston gördüm sayesinde :) her gün mutlaka bi sıkıntısı çıkardı.. 93 senesinde 92 modelini de kullandık o zamanlar iyiydi sorunsuzdu tabi.. zaman yaramadı vectralara..
ben olsam vectra B 2.0CD alırım ya da omega..
darkmoon
23-06-2012, 14:06
Tesekkur ederim.Zaten basini agritacagiz ne alirsak alalim:)
Sayin arkadaslarim,aile ile gorustuk.Buyukler dedi ki "siz kendinize arac bakin"...
Bu da demek ki; atis serbest.Kriterler de azaldi tabi ki.
-Artik performans ariyoruz.
-Bodrum'da servisi olsun istiyoruz.
-Ama en onemlisi,Bodrum'a yakissin.
Butceyi de yukselttim,25.000 yaptim.
Tavsiye ve goruslerinize acigim.
25 bin tl ye zebil gibi ikinci elde araba var sana belli bir marka model demiycem sadece madem sadece bodrumda kullanmalık local bir araç alıyorsun önceliği cabrio olmasına ata bence yaz kış üstü açık gezersin büyük kolaylık ferahlık olur ikincisi bodrum diyorsunda biz farklı bodrumlaramı gidiyoruz bilmiyorum bodrumda park yeri sıkıntı yazları istanbuldan aşağı kalmıyan deli trafik oluyor buda sıkıntı
bu orantıda olabildiğince bence ufak bir şey al performans falan oralarda nerde yapıcanki yada kim görücek bence keyiflik bir araç al deniz kumsal güneş memleketinde denizin kumsalın güneşin tadını çıkarabiliceğin bir cabrio al bence şahsi düşüncelerim..
williamss
24-06-2012, 01:11
Gonul 205 desede polo iyi gelir ya suan bende bodrumdayim fena sicak klimali olmak sartiyla polo mantikli ;)
ahmetbaha-drs
24-06-2012, 18:47
25 bin tl ye zebil gibi ikinci elde araba var sana belli bir marka model demiycem sadece madem sadece bodrumda kullanmalık local bir araç alıyorsun önceliği cabrio olmasına ata bence yaz kış üstü açık gezersin büyük kolaylık ferahlık olur ikincisi bodrum diyorsunda biz farklı bodrumlaramı gidiyoruz bilmiyorum bodrumda park yeri sıkıntı yazları istanbuldan aşağı kalmıyan deli trafik oluyor buda sıkıntı
bu orantıda olabildiğince bence ufak bir şey al performans falan oralarda nerde yapıcanki yada kim görücek bence keyiflik bir araç al deniz kumsal güneş memleketinde denizin kumsalın güneşin tadını çıkarabiliceğin bir cabrio al bence şahsi düşüncelerim..
Aynen katılıyorum bende Bodrum'un neresinde yapılacak o kadar hız ancak çevre yolunda olur o da hemen bitiyor zaten:D Cabriolet ve ya 4WD Compact Suv tarzı bir araç daha eğlenceli olur Bodrum'da.
Volkswagen Golf 1.8 Cabriolet 2001 Model 27.000 TL Sahibinden satılık ikinci el Beyaz renk - 86139850 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-vw-golf-mk-iv-cabrio-turkiye-de-tek-86139850/detay)
Ford Ka 1.6i Street 2004 Model 22.000 TL Sahibinden satılık ikinci el Füme renk - 70228150 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-sahibinden-cok-temiz-70228150/detay)
Opel Astra 1.6 Cabrio 2003 Model 25.750 TL Sahibinden satılık ikinci el Gümüş Gri renk - 87791944 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-2-inci-sahibinden-orjinal-cabrio-87791944/detay)
darkmoon
24-06-2012, 19:37
aynen bodrumun zaten kışı yok kış denen bir şey yok iki yağmur atıyor gidiyor.. kışında bolcana üstü açık gezer sadece yaz değil yani cabrionun hakkını fazla fazla verir..