PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : önemli Cep Telefonu Kullanicilarina !!!!

EkReM
26-12-2007, 11:35
AVEA, TURKCELL VE VODAFON KULLANANLAR

Telefonunuzdan hemen ##002# yi tuşlayın (Arayın, ekranınıza aktarma
iptal
diye bir yazı gelecek) böylece yönlendirmeyi kaldırın. Yoksa size ulaşamayan
herkesten bir kontör düşecek... Ve bunu AVEA, TURKCELL ve VODAFON kullanan
herkese gönderin. Göndermezseniz siz aradığınızda sizden de kontör düşecek.
Eğer aradığınız kişinin telefonu da telesekreter ayarli ise, dinlediğiniz 1
sn'lik 'aradığınız kişiye ulaşılamıyor' mesajı için bir normal arama
karşılığı ücretlendiriliyorsunuz !!!
İşin garip olan kismi bu değil aslında. Normal AVEA, TURKCELL ve VODAFON
hatlarında default (fabrika çıkışı) olarak ayarli bir telesekreter yokken,
herkeste bu telesekreter otomatik olarak ayarlı geliyor!!! Yani sizin hiçbir
şeyden haberiniz yokken, çaktırmadan sizden intikamını alıyor. Arkadaşınızı
aradığınız ve ulaşamadınız mı? Hemen 1.5kontor . İki dakika sonra yine mi
ulaşamadiniz bir 1,5 kontör daha... Ne uyanıkça degil mi? İşin daha da
kötüsü kimsenin böyle bir uygulamadan haberi yok, herkes diğer operatörlerde
olduğu gibi aranılan telesekreterin bedava olmasını bekliyor. Ne de olsa
paralı olan bir uygulama otomatik olarak ayarli gelmez yanılıyor muyum?
Bu olayı iptal ettirmek ise daha da bir trajik komik; AVEA, TURKCELL ve
VODAFON'yi arıyorsunuz, durumu anlatıyor ve 'uyanık' olduğunuzu
gösteriyorsunuz, onlar da size AVEA, TURKCELL ve VODAFON hatlı
telefonunuzdan ##002# 'yi aramanız durumunda tele sekreterin
kaldırılabileceğini anlatıyorlar.

Kaan
26-12-2007, 11:54
Konuyla ilgili açıklamayı yapim.Turkcell de daha onceden böyle bir hizmet yoktu yaz sonunda otomatik olarak yönlendirme işlemine başladılar.Ulaşılamama durumunuzda size rapor gönderen bir hizmet bu TURKCELL kullanıcılarının telefonları kapalıyken karşı taraf " Sinyal sesinden sonra msjınızı bırakabilirsiniz Aradığınız kişiye şuanda ulaşılamıyor " gibi bir uyarı alıyorsunuz ve bundan sonra sinyal bırakmaya geçiyor burdaki kontor düşüşü doğru ancak ben bunun çözümünü ilk başta yaptım beni arayanlara ücret yazmaması için msj bırakma özelliğini sadece devre dışı bırakıp yine ulaşılamadığında rapor alıyorsunuz ve ücretsiz.

Turkcell kullanıcıları için:ÖnceLikle süper şifrenizle www.turkcell.com.tr adresinde yukarıda Online işlem Merkezine tıklıyorsunuz.Süper şifreniz varsa giriş yapın.Daha sonra aşağıdaki çizelgeyi takip edin.

http://img182.imageshack.us/img182/750/adszqd7.jpg

http://img101.imageshack.us/img101/5866/adsz1ui3.jpg

Buradan ister sadece sesli msj bırakmayı iptal edebilir ister rapor almayı iptal edebilir isterseniz servisi tamamen iptal edebilirisinz.Ben sesli msj bırakılmasını iptal ettim arayanlar sadece " Aradığınız kişiye şuanda ulaşılamıyor " msjını alıyor kapalı olduğu zaman ve ne karşı tarafa nede bana bi ücreti yok.

Baran^
26-12-2007, 15:57
Deveye sormuşlar ______ neden yamuk diye.NErem düzgünki demiş...Haram olsun her kontörüm ne diim..Teşekkürler bilgilendirme için.

emresener
26-12-2007, 20:14
bence gerekli bişey.. bu tel açıkken devreye giren bişey deil sonuçta. telefonunuz çekmeyince kapalı olunca yada uzun süre çaldıktan sonra devreye girio.. hem msj bırakılıo. msj bırakılmasa bile kimin aradığı görmüş oluosn.. ben memnunum..

Schumi
26-12-2007, 20:19
peki kapatınca sonra tekrar nasıl açıyoruz.

DoDo_hamann
26-12-2007, 20:29
bu turkcell'in 7585 hizmeti ile alakalımı?Telefon kapalıyken sizi arayanları,siz telefonu açınca görüyorsunuz,mesaj geliyor kaç kere ve ne zaman aradıklarına dair bilgiler geliyor ve turkcell bu hizmet için ücretsiz diyordu..

MUGENPOWE®
26-12-2007, 20:54
aslında guzel bısı ya ne gzl benı arıyanları goruryrm telım kaplıyken yada ulasılamıyoken gercıbnmkı hatlı konturlu olanlar ıcın kotu tabı

emreekin
27-12-2007, 02:11
kimse telefonunu kapalı tutmasın....:D

Kaan
27-12-2007, 09:43
bu turkcell'in 7585 hizmeti ile alakalımı?Telefon kapalıyken sizi arayanları,siz telefonu açınca görüyorsunuz,mesaj geliyor kaç kere ve ne zaman aradıklarına dair bilgiler geliyor ve turkcell bu hizmet için ücretsiz diyordu..

7585 in yerine bunu sundular o servis yok artık