Orijinalini görmek için tıklayınız : Spdif Kablosu Hakkında
Yıllardır kullandıgımı digitürk'ü dün itibarıyla hd kutu ile yeniledik. televizyona vs. baglantıları tamam fakat ses sistemini çalıştıramadık. önceki digi kutu av üzerinden çalışıyordu. şimdiki ise hdmi üzerinden. sesi alamamanın sebebi bu olsa gerek. digitürk kurulum kitapçıgını okudugumda dijital ses sistemine baglamak için spdif kablosu diye birşey lazım oldugunu gördüm. bu baglantıyı yapabilmek için dogru olan kablo bu mudur ? başka bir şekilde mi baglantı yapmalıyız. :)
kısacası şöyle söyleyim. hdmi cıkışlı digi kutuyu bagladık görüntü tamam ses sistemi çalışmıyor :) digi kutuyu ses sistemine nasıl baglarız :)
bende 2 tane d smart hd var. hdmi kablo ile görüntü kaynağına aktarımı yapıyorsunuz ok. bundan tv ye sesi de veriyordur şu anda. ses sistemine bağlamak için de alıcı arkasında R L ses çıkışları olmalı. bunlarla da ses sistemine sesi ayrıca verebilirsiniz. alıcı üzerine takılan uçları 2 ayrı olup ses sisteminde tek giriş ile bunu yapabilen kablolar var. bunlarla olabilir. ya da ses sistemi üzerinde de girişler yine R L şeklinde ayrı ayrı olarak alıcıdan birer birer de verilebilir. bunları deneyebilecek kablonuz varmı evde ?
yok o tarz bişeyden ziyade direk tek kablo ile halletmek istiyorum ben işi :) digi kutu arkasında ve dvd arkasında spdif girişleri var. bunu bir kablo ile birbirine bagladıgım zaman sıkıntı çözülürse başka bişeyle ugraşmak istemiyorum :)
http://a1112.hizliresim.com/s/3/w2nl.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
bakın yukarıdaki resimde var kalın girişlerin sağındaki renkli çıkışlardan R ve L yi ses sistemine verebilirsiniz. bunların ses sisteminde de karşılığı var. birer birer bağlanabileceği gibi ses sisteminde tek girişe verilerek de yapılabilir. ancak birer birer karşılıklı bağlanması daha iyi performans verir. uydu alıcısı üzerinde ses sistemine karşılık gelecek 5+1 çıkış olduğunu düşünmüyorum. henüz olanını görmedim. bu yüzden sesi stereo olarak dinlersiniz. veya tv de sanal surround varsa bu şekilde daha temiz olabilir. başka bir seçenek de tv de 5+1 ses çıkışı varsa bu ses sistemine verilerek denenebilir :)
tamamen makineler ve eldeki kablolarla ilgili :)
Yıllardır kullandıgımı digitürk'ü dün itibarıyla hd kutu ile yeniledik. televizyona vs. baglantıları tamam fakat ses sistemini çalıştıramadık. önceki digi kutu av üzerinden çalışıyordu. şimdiki ise hdmi üzerinden. sesi alamamanın sebebi bu olsa gerek. digitürk kurulum kitapçıgını okudugumda dijital ses sistemine baglamak için spdif kablosu diye birşey lazım oldugunu gördüm. bu baglantıyı yapabilmek için dogru olan kablo bu mudur ? başka bir şekilde mi baglantı yapmalıyız. :)
kısacası şöyle söyleyim. hdmi cıkışlı digi kutuyu bagladık görüntü tamam ses sistemi çalışmıyor :) digi kutuyu ses sistemine nasıl baglarız :)
Küçük HD kutudan bahsediyorsan gerek yok herhangi bir ek kabloya. HD kutu ile LCD arasındaki bağlantım sadece HDMI kablo. Farklı bir kablo mevcut değil
edit: yanlış anlamışım.
Ses sistemi de mevcut odamda. Home theatre'ım digitürk kutusuna değil televizyonun arkasına kablo ile bağlı. Ses sisteminden ilgili seçenege geldiğimde tv sesini sesi home theatre'dan alabiliyorum.
spdif kullanarak sesi aktarmak istediğinizde ses sisteminde hangi menuyu kullanacaksınız? yine bunun için de uygun kablo lazım :) bu kabloyu hiç kullanmadım (evde dünyanın kablosu var ama spdif için yok :) :) ) ses sisteminde aux dışında menü varmı bunu çalıştırıp çalıştıramayacağınızı görebileceğiniz?
Küçük HD kutudan bahsediyorsan gerek yok herhangi bir ek kabloya. HD kutu ile LCD arasındaki bağlantım sadece HDMI kablo. Farklı bir kablo mevcut değil
edit: yanlış anlamışım.
Ses sistemi de mevcut odamda. Home theatre'ım digitürk kutusuna değil televizyonun arkasına kablo ile bağlı. Ses sisteminden ilgili seçenege geldiğimde sesi home theatre'dan alabiliyorum.
başkan görüntüyü tv ye sesi ses sistemine vermek istiyor. spdif ile bağlanırsa muhtemelen 5+1 ses alabilir...
edit; düzelttiğin gibi başkan :) adam benim gibi meraklı bu işlere. en cıncıklısı olsun diyor :)
başkan görüntüyü tv ye sesi ses sistemine vermek istiyor. spdif ile bağlanırsa muhtemelen 5+1 ses alabilir...
Altta editle yazdığım şey bu zaten.
Şu an görüntüyü tv'den sesi istersem tv'den istersem 5+1'den alıyorum. 5+1 digi kutuya değil, televizyona bağlı
hd kutu ile tv arasında hdmi kablo, hd kutu ile sinema sistemi arasında scart kablosu kullanıyorum ben. bu şekilde sesi sistemden görüntüyü tvden alıyorum
edit; düzelttiğin gibi başkan :) adam benim gibi meraklı bu işlere. en cıncıklısı olsun diyor :)
Aynen,
Ayrıca odamda 1 de bilgisayar var. Yukarıda anlattığım sistem mevcut iken Bilgisayarın görüntü ve ses çıkışları monitöre bağlı olduğu gibi LCD ve 5+1'e de bağlı. :)
hd kutu ile tv arasında hdmi kablo, hd kutu ile sinema sistemi arasında scart kablosu kullanıyorum ben. bu şekilde sesi sistemden görüntüyü tvden alıyorum
bu başarılı bir yöntem. sinema sistemi aux modunda mı çalışıyor ses için? dvd modunda mı?
Sinema sistemi olarak Panasonic kullanıyorum. Bu şekilde bağlantı yaptığımda DVD player üzerinde TV modu var o modda çalıştırıyorum.
Sinema sistemi olarak Panasonic kullanıyorum. Bu şekilde bağlantı yaptığımda DVD player üzerinde TV modu var o modda çalıştırıyorum.
benimki de panasonic
bende deneyeyim evde
Burda ses sistemide önemli.Eğer sistemde digital ses girişi varsa ya optik kabloyla yada coaxial kabloyla bağlantısı vardır.Digiturk kutusunda optik çıkış var ordan bağlanabilir.Yada tv de varsa optik yada coaxial çıkış onu kullanmak daha mantıklı.Böylece tv ye bağlanan her kaynağın (dvd,ps3,digiturk) sesi ses sisteminden alınmış olur.
onursumer
03-12-2011, 16:16
ses sisteminde dijital giriş yoksa eğer
tv den ses alın kulaklık çıkşından bile alabilirsiniz ama bu sefer 5+1 şeklinde olmaz tam anlamıyla
Herkese teşekkür ederim optik kablo ile çözdük problemi