PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Selektör yapana 1 yıl hapis cezası!

ulasoztas1
28-11-2011, 16:52
Dikkat, Yargıtay 12. Ceza Dairesi, emsal sayılacak bir karara imza attı!..

http://im.haberturk.com/2011/11/28/692243_detay.jpg?1322493695

Yargıtay 12. Ceza Dairesi, trafikte seyir anındaki bir aracı yakından takip eden, sıkıştıran, selektör yapan kişinin bir yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi. Bu kararın ardından trafikte selektör yapıp, araçları yakın takip eden ve sıkıştıranlar "kişilerin huzur ve sükununu bozma" suçunu işledikleri gerekçesiyle mahkum olabilecek.

Yanınızda veya arkanızda seyreden aracın sahibi sizi yakından mı takip ediyor? Siz, seyir halindeyken, selektör yapıp dikkatinizi mi dağıtıyor? veya, arabasıyla yanınıza yaklaşıp size bakarak arkadaşlarıyla mı gülüşüyor?

Bütün bunları yapanlar, artık iki kez düşünerek hareket edecek...

Çünkü, Yargıtay 12. Ceza Dairesi, emsal sayılacak bir karara imza attı.

Erzincan'da yaşayan A.Y., şehir merkezinde arabasıyla giderken, K.H.'nin arabasıyla kendisini yakından takip ettiğini, selektör yaptığını, arkadaşlarıyla beraber yan tarafına geçip gülüştüğünü, polis merkezinin bulunduğu tarafa dönünce takipten kurtulduğunu belirterek şikayetçi oldu.

Şikayeti değerlendiren Erzincan 1. Sulh Ceza Mahkemesi, K.H.'yi trafik güvenliğini tehlikeye sokmak suçundan mahkum etti. Kararın, temyiz incelemesini yapan Yargıtay 12. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin kararını bozdu.

Selektör yapana 1 yıl hapis cezası!-HABERTÜRK (http://www.haberturk.com/yasam/haber/692243-selektor-yapana-1-yil-hapis-cezasi)

Yargıtay, emsal bir karara imza atarak K.H.'yi "kişilerin huzurunu ve sükununu bozma" suçunu işlediğine dikkat çekti.

özgür67
28-11-2011, 16:53
her selektör yapıp taciz edeni içeri alsalar istanbulun trafiği baya bi rahatlar

HondatugraL
28-11-2011, 16:54
yuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuhhhhhhhhhh aaaa... ne yanı adam yolun solundan 50-60 gıdıcek ben onu uyaramıcakmıyım ya ?? benzın bıttı cezalardanmı kıtlıyolar şimdi ?

ArMy
Bu tarz bi mevzu cuma günü hocamın başına geldi.

Arkadan aracının dibine kadar girip sellektörü yakmışlar hocam da aniden o panikle sağa kaçınca agaca çarpmış.Araba çöp oldu kendi de ufak tefek yaralı.

İyi bi yasa olmuş ama cezası para cezasına çevrilir muhtemelen.

berkay_aydin
Saçmalık ya.. Düzgün giden kişiye zaten sellektör yapılmaz

tugrul
istanbul da bir tane araç kalmaz herhalde :)
alayı selektör, alayı isyan :):)
hakim çılgın biriymiş..

Quantum
28-11-2011, 16:56
Sol şeritte sahil yolunda gidiyormuş gibi tın tın gidenlere gün mü doğdu?
Uygulanacak bir karar olmaz bu..

Boost Up
28-11-2011, 16:56
aptal aptal araba kullanana selektör çekmeyelimmi yani bu mudur?

Time-R
28-11-2011, 16:58
sacmalik olmus bi yandan.

DERAN_TUYNER
Normal hava şartlarında sislerini yakana ve çin xenonu takana ceza yazmaları lazım aslında

SekoLive
geçen cumartesi 2 civarı soldaki ahestelere nekadar saydırdım anlatamam bu yazıyı okuyanlar geç saatte yol boş diye kesinlikle soldan gitmeyin. orta şerit idealdir hızlı gelenlere ve kendinize sebeb olursunuz

bu kararada yok ali sami diyorum. :D

Ufuk
28-11-2011, 17:00
pardon da en solda kağnı gibi gidenlere ne yapalım? Adam gitmiyor keyfini mi bekleyelim?

DEJ
28-11-2011, 17:01
hadi be

sadece gülüyorum

YavuzNaz
28-11-2011, 17:01
Ben o sol şeritteki fosilleri uyandıramayınca tamponlara ufaktan vuruyorum :D

ErenErdem
28-11-2011, 17:02
kesinlikle saçmalık, herşeyin olduğu gibi selektör yapmanında doğru olduğu zamanlar var

Painkiller
28-11-2011, 17:05
İyi o zaman, polis neden makas atıyorsun derse "selektör yapmak yasakmış" deriz.:D

fastchild
28-11-2011, 17:07
üstündenmi zıplayacakmışız

kickbuttowski
28-11-2011, 17:07
gelsinler mersine tum dolmus duragini toplasinlar..

alperkirman
28-11-2011, 17:08
Sol şeritte sahil yolunda gidiyormuş gibi tın tın gidenlere gün mü doğdu?
Uygulanacak bir karar olmaz bu..

aynen
sol şeritin asfaltını babası döktürmüş gibi gezenlere ceza yokmu???

Burak K.
28-11-2011, 17:09
Sol şeritten 50'yle gidenleri arkadan dürtelim o zaman. :D

cem36
28-11-2011, 17:10
Bence guzel bı uygulama. Bu forumdakı arkadaslar zaten bılınclı arac kullanıcısı oldugu ıcın kıme yapıp yapmıcagını bılırler. Bide trafıkte oyle ökuzler var ki !!! Aracım alçak sürtmesin dıye asfaltı takıp ederek gdıyorum bu yuzden genelde sağ şeritten yavaş seyrediyorum fakat öyle mallar varki arkamda tampon yapıp korna sellektor....

VTEC®
28-11-2011, 17:12
Anlaşıldı o zaman yöntem, benim arkadaşımın yaptığı gibi, firmasına ait connecti var çok sık sağa sola gider gelir arkadan iter milleti. sellektörler falan işi olmaz bi çok kişiyide spin attırmıştır yolda varsa istanbul içinde bi yakınınız fırıl fırıl döndüyse arkadaşımın işidir o kadar diyeyim. yıllardır yapma yapma derim ama bu karar üzerine kesinlikle bende yapmaya başlayacağım.

HaKo
28-11-2011, 17:12
hangi kanun karar doğru dürüst uygulanıyorki bu uygulanacak, amma taktınız kafaya :) Ayrıca her sellektör yapana dememiş ki haberde ? Arkasına yapışıp sürekli taciz eden ve sellektör yapan demiş ki istanbulda ben bunu çok sık yaşıyorum. arkama apaçi bi ticari yapışıyo tamponumdan ayrılmıyo frene basıp arabasına giresim geliyo bazen öylelerinin

Kadyr
28-11-2011, 17:13
Selektor yapamiyosam adam solda yavas gidiyosa ya kornaya asilirim bende.yada surekli sol serit ihlalinden sikayet ederim

cem36
28-11-2011, 17:25
Anlaşıldı o zaman yöntem, benim arkadaşımın yaptığı gibi, firmasına ait connecti var çok sık sağa sola gider gelir arkadan iter milleti. sellektörler falan işi olmaz bi çok kişiyide spin attırmıştır yolda varsa istanbul içinde bi yakınınız fırıl fırıl döndüyse arkadaşımın işidir o kadar diyeyim. yıllardır yapma yapma derim ama bu karar üzerine kesinlikle bende yapmaya başlayacağım.

çok guzel bi iş yapıyomuş arkadasın inşallah bi gun denk gelırız

ÜSTÜNERC
28-11-2011, 17:31
Desene ömrümüz hapislerde gececek!!

Evrenoz
28-11-2011, 17:31
Kanıt nedir?

Biri sellektör yaptın diyor, diğeri yapmadın.. Yaptın diyenin doğru söylediği ne *****?

Kadyr
28-11-2011, 17:35
çok guzel bi iş yapıyomuş arkadasın inşallah bi gun denk gelırız

Smdi yapti dOgru olmaya bilir ama hakedenler harbi var.bir gun 200 uzeri soldan gidiyorum bmw var selektor yaptim ta uzaktan ciksin diye adam inatla cikmadi cikmadi en son tampona o hizda dokunmaya ramak kaldi kacti.ulan altindaki arac bmw ya bas ya siktir git.o hizda dokunsaydim gorurdu ebesinin nikahini.bu karar cok yanlis bi durum.ters ters bakip skistirmak ayri selektor ayri bisi.bu karari vermeden once adamin neden selektor yaptigini bilmek lazim malesf bizim yargi sistemi bunamis

erkin006
28-11-2011, 17:38
Kanıt nedir?

Biri sellektör yaptın diyor, diğeri yapmadın.. Yaptın diyenin doğru söylediği ne *****?

aynen öyle...

benmi yanlış okudum sizmi...herkes tepki vermiş ama bence gayet iyi caydırıcı olur...unutuldu sanırım şu plakalı araç kimin tanıyan varmı tarzı konular...anamızı bacımızı bu tarz sıkıştıran takip edenleri parçalıyorduk asıyorduk kesiyorduk...makul olalım biraz...

EMD
28-11-2011, 17:38
Hem iyi olmuş, Hemde kötü...

rebelh
28-11-2011, 17:40
yazın bana müebbeti.. korna çalmamak için selektör atiodum..

Tugral
28-11-2011, 17:40
Kanıt nedir?

yapmadığını kanıtlamak zorunda ;)

Quantum
28-11-2011, 17:45
aynen öyle...

benmi yanlış okudum sizmi...herkes tepki vermiş ama bence gayet iyi caydırıcı olur...unutuldu sanırım şu plakalı araç kimin tanıyan varmı tarzı konular...anamızı bacımızı bu tarz sıkıştıran takip edenleri parçalıyorduk asıyorduk kesiyorduk...makul olalım biraz...

Geçerli ve makul olabilmesi için önce trafikteki "herkesin" trafik kurallarına riayet etmesi gerekir. O sıkıştıran tipler milyonlarca aracın içinde kumda bir kum tanesi.. Ancak sol şeridi sağ şerit gibi kullananlar çok daha fazla.. Ayrıca Evren in söylediği gibi de ispat yok.. Radar da bile fotoğraf çekip göndermenin yavaş yavaş bitirildiği bu dönemde selektör yapıldığını ispatlayamazsınız.. Kötü amaçlı şikayetler daha fazla olur.

Radara girildiğinde fotoğraf çekip adrese göndermek de bitmek üzere evet..
Bu yüzden boşanma davaları artmış :) (Kaçamak yaparken yan koltuktaki hanımefendi görüldüğü için bayanlar ellerinde delil şeklinde mahkemeye başvuruyormuş)
Özel hayata müdahale sebebi ile kademeli olarak kalkıyor bu foto gönderme konusu..

fastchild
28-11-2011, 17:47
o zaman ötekide yaptığını kanıtlasın

Vtec_2
28-11-2011, 17:50
Yok anasının gözü. İyi sol serıtte 60 la gidenede bişi demiyelim.

Berkan
28-11-2011, 17:51
benim kafadan 100 küsür yıl yemem gerekir babane kıvamında gide ve solda mıy mıy seyredenin ve inatlada saga gecebilecegi halde gecmeyenin arkasından cekilene kadar ayrılmam sellektörlerede aldanmıyoda onune bi şekilde gecip ondanda yawas giderem

BaybuRtlu69
28-11-2011, 17:52
Kısaca S.ktirip Gitsinler yaaa... Milleti soymanın yolu iyi ya valla, bu para cezasına çevrilir zaten.

Ki aslında pek uygulanacağınıda sanmıyorum. Kim kimi ne şikayet edicek, yavaş gidiyorsan sağ şeride geçersin, selektör yemezsin.. soluda işgal etmemiş olursun

İyice insanı araba kullanmaktan soğuttular ya

erkin006
28-11-2011, 17:53
Geçerli ve makul olabilmesi için önce trafikteki "herkesin" trafik kurallarına riayet etmesi gerekir. O sıkıştıran tipler milyonlarca aracın içinde kumda bir kum tanesi.. Ancak sol şeridi sağ şerit gibi kullananlar çok daha fazla.. Ayrıca Evren in söylediği gibi de ispat yok.. Radar da bile fotoğraf çekip göndermenin yavaş yavaş bitirildiği bu dönemde selektör yapıldığını ispatlayamazsınız.. Kötü amaçlı şikayetler daha fazla olur.

doğru ki ankara emekli ve memur kenti...gereksiz sol şerit ihlali en fazla ankaradır sanırım:D bütün şeritlerin aynı hızda aktığı bi şehirde araba kullanıyoruz...

ama bunda bi cana yada mala kast yok adam sadece sol şeridi işgal ediyor...bende cinnet geçiriyorum 40 kere selektör yap kıçına kadar gel, adam sanki özellikle onun hızına düşünce yol veriyor...sonra yeniden hızlan...

ben tekrar söylüyorum yerinde uygulanırsa çok iyi olur...

S.Özeren
28-11-2011, 17:54
valla çukur görünce veya tümsekten geçerken arkamdan sellektör çakanların hepsi yatabilir bana uyar :D

timucintt
28-11-2011, 17:59
yapsınlar trafikte artist kralcı gezen çok... görelim kralları bundan sonra... uygulamaya geçer inş....

RottingChrist
28-11-2011, 18:11
ilk önce o ne olduğu belirsiz pavyon tabelası gibi rengarenk yanan xenonların ithalat ve satışını durdursunlar. adamın röntgenini çeker gibi ışık veriyorlar. yüzüne projektör tutulmuş baykuş gibi kalıyor adam. :)

redbaron
bos muhabbet.hangi birini yakalyacaksın sanki her kanun uygulanıyorda laf olsun torba dolsun. belki acemiyim sileceklere su fıskırtacagıma yanlıslıkla selektor attım bu yüzden hapis mi yatcaz :D

Dağhan
Yemin ediyorum bizim kadar gerizekalı yönetilen başka ülke yoktur birşey diyemiyorum.

_AS_
28-11-2011, 18:16
Her selektör yapana verilecek bir ceza değil bu başlık tamamen medyanın okunsun girilip tıklansıın diye koyduğu başlık.
Ama kazma kürek ne varsa girişilecek çok insan var trafikte bu tarz hareketler yapan. önümdeki araba ile mesafe biraz açılsın anında selektör ulan nereye gidicen camimi bu safları sıklaştırıyoruz? Bu dallamalar için iyi bir haber. Kaç defa bu tarz hareketlerde arkasına geçip kmlerce uzunları yakıp tamponunda gittiğim oldu kaçsın bakalım kaçabiliyor mu

Utku
28-11-2011, 18:19
ben gurultu kırlılıgı olmasın dıye selektor yapanlardanım...yoksa kornayla cok daha melodik kufur edılıyo...

Evrenoz
28-11-2011, 18:24
yapmadığını kanıtlamak zorunda ;)

Her ne kadar uygulanmasa da "masumluk karinesi" var iken yapmadığını değil yaptığının kanıtlanması gerekir.

Ha uygulanmaz ise hukuka aykırı karar olur.

turbo16
28-11-2011, 18:24
ya allah aşkına konuyu bir okuyun selektöre ceza var mı yok öyle birsey başlığı okuyan yazıyor:):)

63owen63
28-11-2011, 18:28
Uygulaması bir dert, denetimi bir dert, ispatı bir başka dert :) Sanmıyorum , efsane olur kalır..

RSBurak
28-11-2011, 18:50
soldan yavaş yavaş gidenlere ne ceza var? sağdan geçmekte suç değilmi :)

EM-RE
28-11-2011, 18:57
Hic isim olmaz sellektorle filan eskiden evden ise gidene kadar temizlemeye calisiyodumda son 2 senedir akillandim alayına makas bi şerit en fazla 20 sn kimseyede zararım yok kendimde sinirlenmiyorum ohhh mis :)

Tunç
28-11-2011, 19:01
acayip saçma

HaKo
28-11-2011, 19:05
ya allah aşkına konuyu bir okuyun selektöre ceza var mı yok öyle birsey başlığı okuyan yazıyor:):)

aynen öyle, 2 satır okumaktan aciziz

Baran^
28-11-2011, 19:05
Hersey bitti bu kaldı :) eger adam aynasına bakmıyorsa sol seritte üstünede kırarım sellektörde yaparım illa köyde öküz ittirir gibi ittirmek zorunda değilim kimseyi yavaşlayıp.

_AS_
28-11-2011, 19:08
Birde selektörü yedikten sonra deli divane gibi gidenler var pusuda bekler gibi:D

hndcrx
28-11-2011, 19:11
ne korna,ne sellektör kullanıyorum,ne milleti sıkıştırıyorum,ha beni sıkıştıran mı oluyor şeridimi değiştiriyorum,sellektör mü yapıyor,sis mi yakıyor bir gram rahatsız olmuyorum(dikiz aynasını aşağıda kullanıyorum,akşam karanlığında bile arka taraf zifiri oluyor sadece ışık belli oluyor)

güzel bir karar ama burada(başlık) yazdığı gibi değildir amaç dışı kullanımlarda geçerli olur.

CRUEL
28-11-2011, 19:13
bu habere yaptığım yorumu onaylamamış puştlar:D
"sol şeritten 50yle giden öküz..." die devam ediyodu:)

EM-RE
28-11-2011, 19:13
Birde selektörü yedikten sonra deli divane gibi gidenler var pusuda bekler gibi:D

M3 spec :D

atituti
28-11-2011, 19:14
oh be taksicilerin minibüsçülerin sonu geldi ,ama veteran style araba sürenler ne olacak onu kestiremiyorum

bskone
28-11-2011, 19:14
bu yasa yürürlüge girsin türkiyede özellikle büyükşehirler'de İSYAN çıkar demedi demeyin. :D

dirk
28-11-2011, 19:18
sol şeritten 50yle kafam rahat bi şekilde giderim sellektör yapanıda polise şikayet ederim :D niahahaha öyle şey bi olur yaa

brutal
28-11-2011, 19:21
trafikte böyle abuk subuk hareket denlere tek yapılacak şey acı bir fren koymak oluyor, o an yaşadığı adrenalinle 1 saat kendine gelemiyor :) yeterince sinirlendirirse şehirler arası otobüsü yol ortasında durdurmuşluğum var yani. Hafif sinirlendirdiyse sol ayak fren sağ ayak gaza oturuyorsun arkandan önce acı bir fren sesi sonrada eblek bi bakış kalıyor...

bloodyoasis
28-11-2011, 19:21
şaşırmadım artık buna :D

erdem325
28-11-2011, 19:26
delinin biri yine kuyuya tas atti . . . . .

keskinli_ali
28-11-2011, 19:27
saçmalığın daniskası ya kendini en sola atıp önündeki ile tren boyu fark koruyan ne yaparsan yap ne aynasına bakan ne hızına bakan adamların olduğu trafikte zaten artık uğraşmıyoruz makası atıp gitmek en iyisi paşalarımın rahatı bozulmasın. trafiğin akışını bozan sınavlarda bi tur dönüp ehliyet dağıtan kişilere yazsınlar bu cezayı nasıl ehliyet dağıttıklarını görmek zor değil bi gün sınav yerine gitmeleri yeterli olur bu adamları hiç sorgulayan olmuyor.

Ertuu
28-11-2011, 19:30
vay be,ama mecbur kalınan anlar oluyo o nolucak? bizimde yapmamız gerekebiliyo öndeki uyuz uyuz gidince

Frid
28-11-2011, 19:33
ying yang gibi oldu desenize :D

By_Carizma
28-11-2011, 20:57
böyle bi yasa olmaz Türkiye'de ;) geçen drift akademy den geri dönerken tır resmen üstümüze çıktı ve durmadan devam etti polisleri aradık ölü veya yaralı yoksa yapabileceğimiz bişey yok gidin savcılığa başvurun vs vs dendi bize ;) sellektör için bana böyle bişey yapılacaksa bende onlara aynen söylediklerini söylerim ölü veya yaralı yoksa bizim elimizden bişey gelmez ;)

Enes-x
28-11-2011, 21:39
Ehliyet sınavlarına,ilk ve orta öğretime trafik ahlakı diye bir ders eklemeleri lazım..Hala trafik derslerinde polis kol bacak kaldırınca ne demek istiyor onu anlatıyorlar.

İnsanımız çok bilinçsiz , iki gram kültürü olan insanda trafikte bu tarz insanların arasında kala kala yozlaşıyor..İnsanların birbirine saygısı hiç kalmadı hesapta müslüman sıcak kanlı hoşgörülü bir toplumuz.

Mesela hepimizin karşılaştığı bir durumdur şeridi sahiplenme olayı,Adam beni şeridine almamak için harcadığı çabayı karısına harcasa doğurttuğu çocuklardan aşiret kurar :D

elpadre
28-11-2011, 21:42
hayırlı işlerr guzel bır olaybu :)

oytun200sx
28-11-2011, 21:44
bizim gibi selektörle,kornayla anlaşan bir ülkeye bu karar olmamış...:icon_wack

cagri-35
28-11-2011, 22:03
O zaman bugun bana aynısını sehır ıcınde 10 km ıle gıden trafıkte solumdan benı gecıp bırde ustume kıran beledıye otobüsünün maganda şöförünü ülkeden komple sınırdışı etmeleri lazım. Dolmuşçusu taksicisi derken artık belediye otobüsü şöförleride pskopata bağladı. Bugün resmen 500 metre boyunca kıçımın dibinde selektör ile geldi sebep tek gidiş tek geliş yolda sollamaya çıkmaya çalışınca yol vermemem. Hayır herkes zaten 10 km ile gidiyor benım bıldıgım belediye otobüslerinin geçiş üstünlüğüde yok neyin peşinde anlamadım :)

Sola döneceğim için biraz da manalı şekilde frenledim önünde aynadan gördüğüm üzere ciddi bir panik yaşadı :)

erkin006
28-11-2011, 22:06
Adam beni şeridine almamak için harcadığı çabayı karısına harcasa doğurttuğu çocuklardan aşiret kurar :D

çok değişik bi bakış açısı:D

seko
28-11-2011, 22:08
emniyet seridini kullanana muebbet vermeleri lazım o zaman ..

RSBurak
28-11-2011, 22:17
minibüsçülere taksicilere kızarken bir yandanda bunlar bütün gün bu yolu çekiyorlar ben 5dk daha geç gideyim sonuçta onların ekmek kapısı bu yollar diye kendimi sakinleştirme metodu buldum çok sakinleştiriyor gerçekten :D istanbul için geçerli bu yöntem ufak şehirlerde gerenk yok böyle metodlara. :) selektör konusunda ise eskilerden kalma çok güzel bir yöntem var temde soldan 80 90 la giden araba geçerken gaza basmayan hödüklerin önüne geçip aynı hareketi yapıyoruz buda güzel bir yöntem :)

|| CaNeR ||
28-11-2011, 23:19
Cezaevleri dolacak desenize :) Saçma sapan bi karar olmuş.

olcay_bora
28-11-2011, 23:32
koyyım böle işe yaa 60 la otobanda sol seritten gidiolar napim yani şmdi böle birine bariyerle arasına girip sag serite fırlatıım o zmn kaskom karşılasın hasarımıda ben yolumu bulup geçiim yani adamı zorla trfkte makasa davet ediolar

ouzs
28-11-2011, 23:40
Yani resmen makas atın diyolar.. Yargıtay trafiğe çıkanlara olta atıyo.. öle bişey yok.. gayette sellektörümü yaparım.. sellektör işe yaramıyorsa vur makasa.. :D

mert_leon
28-11-2011, 23:57
negadaaboş

emp:)
29-11-2011, 00:00
Deli gibi sellektör atanlardan değilim , bir defa sellektör atar arkasına yanaşırım hala geçmezse birkaç defa tekrarlarım durumu o zaman beni direk içeri atacaklar? 4km peşinde gidiyorsun sağ boş olmasına rağmen sağından geçmiyorsun sonrasında dayanamayıp yol veriyorlar geçtiğinde de uzun muzun şekil yapanlar oluyor o daha fena direk yolun ortasında durasım geliyor gelsin girsin arkadan.

Sol şerit özürlüyüz gerçekten aynaya bakmıyoruz arkadan gelen mi var bi tarafımızda değil. Araba sürerken gerçekten gerizekalı gibi hissediyorum kendimi bir benim herhalde arkadan hızlı gelen arabaya yol veren.

rathje
29-11-2011, 00:01
yakında ışıklarda burnunu karıştıranlara da 6 aydan başlayan hapis cezaları verilecekmiş bilginiz olsun...tahrik ettiği için... :D

TheAce
29-11-2011, 00:05
arka sislerini yakanlarıda idam etsinler razıyım...

ciddi anlamda sinir krizleri geçiriyorum arka sisi yanık araçları görünce bildiğim bütün küfürleri saydırıyorum içimden...

arka sisi yakınca herhangi bir görsel güzellik olmuyor, sadece arkanızdaki aracın gözünü ....sunuz...

ALPER-VNS
29-11-2011, 00:08
korna yasak sellektör yasak nası uyarıcaz ya milleti allala :S ben soldan kapatıyorum vitesten çok sellektör koluyla oynuyorum valla :) makas atmak falan gençilkte kalınca böyle oluyo :)

34btr1907
29-11-2011, 00:09
yanlıs anlamadıysam verılmıs bı karar var ama hüküm yok temyiz bozmus Kararın, temyiz incelemesini yapan Yargıtay 12. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin kararını bozdu.

+ hapis işi öyle kolay değil yavaş biraz :D 3 sene verecek te ,hıc ındırım uygulamıcakta adamın önceden bi ertelenmıs davası olucakta vsvsvs 1 yıl olur 80 tl para cezası ota boka haber yapıolar sonra çorba oluyor kafalar burda bu yasa işlemez...

kickbuttowski
29-11-2011, 00:23
korna olayina careyi bulsalar huzur gelir turkiye sokaklarina valla.. burda ne guzel valla ses soluk yok..

fangio
29-11-2011, 00:31
dikkat ederseniz olay sadece selektör atmak değil. Arabanın yanına gelip gülüşmek, takip etmek. Yani 2-3 sn.lik bir ikaz değil olay trafikte uzun süreli takip ve sükuneti bozmadır. Haberin veriliş şekli yüzünden bir çok kişi galeyana gelmiş ama bunu medya artık alışkanlık haline getirdi. Haber tıklansın diye atamayacakları başlık yok. Aslında 12. Yargıtay Dairesinin gerekçeli kararını tam okumak lazım.

Mivec_4G63
29-11-2011, 00:37
taciz anlamında sellektör yapılıyorsa ona ceza versinler eyvallah. Ama tın tın sol şeritte gidene de sellektör yapmak kadar doğal bişey yoktur.

Diyadin
29-11-2011, 08:08
Selektör yapmıyorum boş bulduğum yerden girip geçiyorum :D

cihan
29-11-2011, 08:35
çok güzel hareketler bunlar. hikaye böyle cezalar. asla işleme geçmez. sen ciddiye alır, gidersin polise. anlatırsın derdini, sallamazlar bile. birkaç örnek görülünce ciddiye alınır ancak.

orc
29-11-2011, 08:59
herkese ehliyet vermeseler sorun cozulebilirdi..

Met
29-11-2011, 09:07
ilk önce o ne olduğu belirsiz pavyon tabelası gibi rengarenk yanan xenonların ithalat ve satışını durdursunlar. adamın röntgenini çeker gibi ışık veriyorlar. yüzüne projektör tutulmuş baykuş gibi kalıyor adam. :)

Güzel benzetme :D

ACW
29-11-2011, 09:40
Bence herşeyden önce

Ehliyetlileri tekrar teste tabi tutup yeni alacaklarında kurslarını ağırlaştırıp trafikte sadece bu aletleri hakkıyla kullananları bıraksalar ne sellektöre gerek kalır ne trafik kalır

Tepemize çıkmaya çalışan bayanlardan gittiği şeridi evin oturma odası sanan 287 yaşındaki amcalardan gına geldi artık.

YEY®
29-11-2011, 09:43

Valla o arkadas umarim bana denk gelmez.Ne yapar eder bulur mekanindan aldirtirim o kadarini soyleyebilirim forum ortaminda :)

Canina malina kastetmek ne demek ? Kolay mi oyle ?

Bu arada selektorden once arka sis fariini acip gezene ve merceksiz farlara xenon takanlara yazmaya baslasinlar cezalari bence.

YsfTzcn
29-11-2011, 09:52
Evet Bence Yerinde Bir Karar, Olayı Sadece Sellektör Olarak Algılamamak Lazım, Trafikte Dikkat Dağıtan Ve Tehlike Oluşturan İnsanlar İçin Düşünülmüş, Oldukça Mantıklı Bu Taraftan Bakınca ...

AtmoSpheriC
29-11-2011, 12:03
solu kapatcak 50 khm hızla qitcek bnde tamponuna dayamayp selektör yapmıcam öylemi ? yok öyle bi dünyaaa :D :D :D

Anu
29-11-2011, 13:57
Önümde aynı hızla giden arabaları göre göre selektör üzerine selektör atan öküzler var, onlara iyi gelir bu ceza. Beni geçse 3 metre önümdeki araç ve sonasında onlarca arabaya takılacak, amacı ne anlamıyorum gerçekten. Bir de en sağ şeritte 70-80 le gitmeme rağmen üstüme çıkmaya çalışan otobüs dolmuş ve makasçı hıyarlar var, en sağ şeritten bile yol istiyorlar :) Sonrasında hafif fren, ya kaldırım ya da yolun ortasına savrulan bir araç.

Edit: Sol şeritte kağnı gibi gidenlere 1-2 selektöre sanırım kimse birşey demez. Bazen dalgın insanlar da olabiliyor, farkedince hemen sağa kaçıyorlar zaten. Ama paparazzi flaşı gibi çata çata çata diye 10 larca selektör direk sövüyorum ben sana şeklinde anlaşılıyor :)

TolgaEsentepe
29-11-2011, 14:06
sellektör atılır.. amma velakin sanki karısına bişeyler yapıyormuşuz gibi saniyede 20tane sellektör atan adam dolu trafik.. nasıl bir kas yapısı ben çözemedim.. arkamdan 1 km lik mesafede bu şekilde sellektör yapan olursa kesinlikle yol vermiyorum.. sözlü tacizde de bulunuyorum yanıma alıp.. eğer altımda hızlı bir araba olursa aynısı nı yapıyorum tacizde son noktayım. Sellektöre gıcığım bir kere yap 2 kere yap da bu binkere yapmak nedir. ohh içimi döktüm rahatladım şerefsizim.

TünayK
29-11-2011, 14:09
korna yasak sellektör yasak nası uyarıcaz ya milleti allala :S ben soldan kapatıyorum vitesten çok sellektör koluyla oynuyorum valla :) makas atmak falan gençilkte kalınca böyle oluyo :)

yuru gıt laaaa...bılmesek ınanacaz...:)

fatihcakin
29-11-2011, 14:31
Yazılanları okumadan yorum yapılmış hemen :S ne diyo orda trafiği riske atıcak hareketler + olarak sellektör yapıp sürücünün dikkatini dağıtmat vs vs..

leader_T
29-11-2011, 14:41
zaten bunlar ancak böyle abidik gubidik şeylerle uğraşıp ceza yağdırırlar. Asıl tacizciler dışarda fink atar.

nokian
29-11-2011, 17:04
bence mantıklı bir ceza,tacizciler artık sıkıntı yaşayacaklar :)

barutçu
29-11-2011, 20:46
Muhtemelen bu kararda balon olur :) otobanda sol seritten 90 la giden adamin arkasindan selektor yapmak ne kadar sucsa, o adaminda sol seridi ihlal etmesi selektor yapan adamin isledigi sucun 10 katidir.

Krank
30-11-2011, 01:00
'' Hakim bey bu adam bana makas attı onu hapse atın. '' Bunlarıda duyar mıyız acaba ? sol şeriti kapatıpta kaplumbağa hızıyla gidenlere selektör yapamıyacaksak onlarada ceza verilsin o zaman :D

cabriolet
30-11-2011, 01:12
valla ben körfez pistine giderken yavaş araba kullanmaktan yemiştim bi kere ceza gazlasan dert gazlamasan dert bu memlekette :D sellektör atmaktan içeri atsalar şaşırmam yani :D

ALPER-VNS
30-11-2011, 01:53
yuru gıt laaaa...bılmesek ınanacaz...:)

sen ne zaman binsen araba bozuluyo combo acelem ondan :)

vtc_30
30-11-2011, 09:19
tamam kimseye selektör yapmayalımda ozaman makas serbest olsun :D cezası tehlikeli araç kullanmak olmasın

cıvıc_power
30-11-2011, 09:24
Korna'larımızı biraz güçlendirelim derim ben :hahaha:

cliver
30-11-2011, 09:25
sellektör atılır.. amma velakin sanki karısına bişeyler yapıyormuşuz gibi saniyede 20tane sellektör atan adam dolu trafik.. nasıl bir kas yapısı ben çözemedim.. arkamdan 1 km lik mesafede bu şekilde sellektör yapan olursa kesinlikle yol vermiyorum.. sözlü tacizde de bulunuyorum yanıma alıp.. eğer altımda hızlı bir araba olursa aynısı nı yapıyorum tacizde son noktayım. Sellektöre gıcığım bir kere yap 2 kere yap da bu binkere yapmak nedir. ohh içimi döktüm rahatladım şerefsizim.

:D :D :D hahahaha abi dolmuşsun sen ya

Selcuk_RoL
30-11-2011, 09:31
İyice suyu cikti memleketin

Ö.öztüRk
30-11-2011, 09:37
sabit bakmamak lazım bi sellektörle adamı içeri atacak halleri yok, trafiği sürekli raahatsız edip 2 dakkada bir sellektör yaparsın ceza uygulanacakmış, iyimi kötümü bizde anlamadık bazı rahatsızlar en solda dibine gelince acıyor yolu sonra sellektör yapma diyolar adam açsa yolu yapmicaz heralde:)