ancak eve geldim kusura bakmayın, biraz geç oldu ama cvp vermeye çalışayım. En azından birebir kullanıcısından yorum almış olursunuz
1- A180 le A200 arasında bariz bir motor gücü farkı var ve 180 den 200e geçip kullanınca anlıyorsunuz. a180 ler 122 a200 ler 156 beygir, ciddi hızlanma farkı var bir kere
2. İç mekan kalitesi ise göreceli bir kavram bundan önceki cooper s ime göre çok daha kaliteli ve şık ama eski 3.30 uma göre düşük kalitede.
İç mekan kalitesinin kötü olduğundan dem vuranların neye göre yorum yaptıklarını bilmiyorum ama bana sorarsanız verilen paraya göre gayet tatminkar. tabii ki bir e class kalitesi beklemeyin ama bana sorarsanız yeterli.
Öyle internette dolaşan videolardaki gibi orasından burasından,ön konsoldan vs ses gelmiyor en azından benim aracımdan ve arkadaşımın aracından gelmiyor öyle diyim.
3. araç dış görünüş olarak olmasada makyaj gördü şöyle ki;
misal benim araç ilk çıkan partilerden benimkinde yol bilgisayarı dot matrix ekran ve emniyet kemerlerinin ses yapması ile ilgili ilk partilerde fix olan bir problem vardı,ayrıca bazı partilerde de yolcu tarafı airbag çökmesi durumu vardı.
Yolcu airbagleri ile ilgili sorun olan araçlar geri çağırıldı ve düzeltildi.
Şimdi yeni partilerde bilgi ekranı renkli lcd ekran olarak geliyor CLA nın ki ile aynı yani,
emniyet kemeri problemleri düzeltildi,bahsettiğim airbag hatası ise yok.
yani makyaj olarak Led yol bilgisayarı paneli; düzeltilenler olarak da airbag,emniyet kemerini sayabiliriz,belki benim bilmediklerimde vardır
1. aracım dizel değil benzinli ama 180 cdi dizel motorları mercedes renault ortak yapımı dizel motor hatta bildiğim kadarı ile yeni clio ile aynı, ben alırken özellikle tercih etmedim zaten ben alırken dizellere amg line vermiyorlardı.
2. daha önce 2x 106 gti,206gti, honda civic,bmw 3.16i,bmw 3.30ci,mini cooper s sahibi oldum,
kıyaslama olarak 3.30ci ve 3.16 iç mekan kalitesi bu araçta yok ama bence diğerlerinin hepsine fark atar.
Diğer konularda ise bu araçlar arasında en az yakanı bu araç.
ben memnunum şu anda ama satarsam bi daha alır mıyım?
almam,gider 3.20 d alırım 2010-2011 keyfime bakarım.
şekli şemali güzel yakıtı güzel ama hiç bir zaman bir 3.20d hatta dediğim gibi bir 3.30,3.16 kalitesinde bir araba değil.
3. arabanın görüş açıları tamamen rezalet dedğiniz gibio konuda söyleyecek bir şey yok hakikaten. hatta bi daha teste giderseniz şöyle yapın kafanızı çevirip arabanın sağ arka köşesine bakmaya çalışın ne dedğimi daha iyi anlarsınız
![]()
Ama biz 4 kişi tatile gittik geldik arka diz mesafesi, rahatlık ve konfor bakımından hiç bir sıkıntı yaşamazsınız ki benim arabam amg line yani alçaltılmış süspansiyon ve yaylar standart donanımda var. buna rağmen gayet konforlu yolculuk ettik,
bu arada bozcaadaya git gel oralarda dolaştığıımız vs 1100 km yaptık ortalama tüketim 6.4 dü.
4. Bildiğim kadarı ile yazayım a180 cdi ve a200 cdi da amg line opsiyonel alabiliyorsunuz o da sanırım 10-12 bin tl arasıdır,
Benzinlilerde ise amg line araçlar zaten belli a180 amg,a200 amg yani urban amg veya style amg diye bi şey yok. ama şu var mesela a180 amg alıp ben amg alçaltılmış süspansiyon istemiyorum urban paketin konforlu süspansiyon paketini istiyorum diyip değiştirebiliyorsunuz,bu da yeni başladı ben aldığım zaman amg line arabalara konforlu süspansiyon seçeneği vermiyordu mercedes.
A200 alırsanız bi-xenon standart geliyor,a180 lerde yok ama kesinlikle bixenon ekletin çünkü arka farlarda ledli oluyor ve ön farlarda ledli gündüz farları oluyor. sonradan taktıramazsınız 4000€ sadece ön farlar, ben taktıramadm ordan biliyorum
Dediğim gibi bunlar benim bildiklerim ama siz yinede bir konfigratore bakın. bu arada ben aldığımdan beri (mart ayı) 7 bin tl zam gördü araba söylentiye göre
ocak ayında yine zam gelicekmiş onuda belirteyim.