User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
51 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Sonata crdi de nelere dikkat ermemiz lazım?

Ahmet Saraçoğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Sonata crdi de nelere dikkat ermemiz lazım?

Arkadaşlar şirkete araç alıcaz , baba kullanıcak genelde.bi tanıdıklarında 2006 sonata crdi hmatic var.siyah deri vss dolu.ben incelemedim , uzaktan gördüm ama çok temiz dediler.trameri temiz.ilanda değil araç.yarın alıcaz kısmetse.Nedir ne değildir sonatalar?kronik bi sıkıntısı varmıdır?alırken neye dikkat etmek gerekir?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Güncel......

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2.0 crdi tucson ile aynı motor olması lazım bildiğim kronik bir sorunu yok şanzımanı vs sağlam bakımları duzgun yapıldığı surece sorun çıkıcağını sanmıyorum

iç aksamı sağlam duzgun kullanılmış olanı almakta fayda var sonradan sağından solundan ses gelebiliyor hyundailerde

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

bilalMW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    darkmoon emre abiyle kontak kur senin ilacın o
    Ex Automobile Service Advisor - New Truck Service Area Manager

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hyundai kendi motor ve şanzumanını yaptıgı tarihten (2000) sonraki araçlarında sorun çıkma %'si %20lerde 30larda.

Genç kullananlar için spor modeller hariç diger modellerde şanzuman gibi sorunlar ön planda. Ama sonata tam aile, şirket aracı oldugundan pek kasılmadan kullanılacagı için yakıtı koy önüne bak oluyosun. Sanmıyorum sıkıntı yaratacak araç oldugunu.

Bi arkadaşım Hyundai servisinde tekniker, ne zaman yanına gitsem Getz'le ilgileniyor, diger model araçlardan nadir vardır sorunu olan ...

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    bende var 2006 sonatalar genelde ya makam olarak yada konsolosluklarda kullanılıyor.. bizim burdaki leventteki dubaimi katarmı hangisi olduğunu bilmiyorum içerde konsolosluğun iki tane sonatası var mesela.. bende aldığımda aracın önceki sahibi makam aracı olarak kullanıyordu aracı..

sonatalar şirket kullanımına gelmez çünkü samimi olmak gerekirse servisi pahalı , parçası pahalı ve yakıyor şehir içi.. bir şirket için bu üç şey pek mantıklı ve makul değil..

araca gelince alt takıma baktır , kapıların cam açma tuşlarını kontrol ettir bazılarında takılma oluyor servisde gördüm bendekilerde olmadı şimdiye kadar ama servisde 2 sonatada gördüm büyütülücek bir şey değil tuşları temizliyorlar geçiyor, bunun dışında aracın ciddi kronik diyebiliceğim bir sorunu yok ben yaşamadım en azından... sağlam taş gibi arabadır..

süspansiyon sistemi yumuşakdır çukurda yoldaki kasisde hoplatır biraz önlerde bağımsız helezon yaylar ve arkalardada çok noktadan bağlantılı yaylar ve denge çubukları olduğu için sanırım öyle..

servis bakımlarını kontrol ettirin şanzıman yağı triger değişimi çok masraflı özel servisde ben değiştirdim trigeri 800 tl ye patladı ama servisde aşırı tuzlu..

Birde alıcağınız paket önemli select,stylus,stlus plus falan diye donanımlarına göre ayrılır zaten donanımını az çok biliyorsundur yazmama gerek yok.

aklıma başkada bir şey gelmiyor yaşadığım bir sıkıntı bir arıza olmadı gayet memnunum..
    zaten benimde aileyi uzun yolda taşımak için aldığım bir araç çoğu vakit kapıda yatıyor diğer araçları kullanıyorum şehir içinde.... sonatayla uzun yola çıkıyorum uzun yoldada konforlu rahat araba..

parasının çok çok üstünde dizel olmasıyla konforu donanımıyla parasının hakkını veren bir araba.. sonatanın denginde alman almaya kalksan o paraların iki mislini verirsin..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aşırı dikkat edilecek bişey yok o zaman , standart dizel otomatik bilgisi yeter herhalde.
    Şanzuman tam otomaitik bunda dimi?
    Geri kaçırma oluyor mu karakteristik olarak?Onda teste çıktığımda dikkat edeceğim özel bişey varmı?
    Bide hangi donanım isimleri ve o donanımlarda ne var?İnşallah boşu değildir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Ahmet Saraçoğlu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aşırı dikkat edilecek bişey yok o zaman , standart dizel otomatik bilgisi yeter herhalde.
    Şanzuman tam otomaitik bunda dimi?
    Geri kaçırma oluyor mu karakteristik olarak?Onda teste çıktığımda dikkat edeceğim özel bişey varmı?
    Bide hangi donanım isimleri ve o donanımlarda ne var?İnşallah boşu değildir.
    şanzıman tiptironik hem otomatik hem tiptironik modda sürebiliyorsun.. zaten biliyorsundur sende bu işlerin içindesin h-matic şanzımanlar otomatikler içinde en az sıkıntısı olan şanzımanlardan onda dikkat etmen gereken şeyler normal otomatik şanzımanda dikkat etmen gereken şeylerle aynı.. araçda bir iki saniye tolerans var hemen kaydırmıyor bazı donanım sitelerinde arabada yokuş kalkış destek sistemi olduğu yazıyor ama o konuda tam kesin bir bilgiye sahip değilim..

en dolusu stylus plus pakettir otomatik hafızalı hız sabitleyici bir o pakette var zaten ordan anlarsın..

birde belirtiyimde üstümde kalmasın nightfish (ercinde) 2008 i vardı makyajlı o virajlarda esp den şikayetçiydi araba yan atıyor diyordu bende çok şükür öyle ibr şey yaşamadım hiç çok sert girdiğimde oldu virajlara ama üstümde kalmasın onuda yazıyım..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bugün detaylı inceledim kullandım.İç dış boya korumaya ihtiyacı var.Onun harici derileri iyi , kasada kapı altında ufak bi ezik var.Lastikler de değişecek.Sunroof hız sabitleme dijital klima esp vss olan full versiyon.Duble din , kafalık ekranları , geri görüş kamerası park sensörü falanda var.Genel olarak beğendim.
    Şanzuman devir bandı kısa olduğu için arada bi karışıyo kafa emin olamiyo hangi viteste gideceğine , Ama gidiş ve tüketim pek iyi şeyler vadetmedi bana.Ağırlıktan ve otomatikten dolayı sanırım hiç 140hp gibi gitmedi.Tketimide kendi sürüşümde sıfırladım.Aşırı dikkatle bikaç km 4 litrelerde falan seyrettim ama dönüşte dalıp c4 ü kullandığım gibi kullanınca ekrana bi bakım 10 11 ler havada uçuşuyo
    Bunların şanzumanları kaç vites ? Yazılım yapsak dayanır mı?Yazılımla sakin kullansak daha az yakarmı?Bide tiptronicte kaçıncı viteste olduğumuzu göreceğimiz bi ekran vss bişey varmı?Denk gelemedim ona.

Uzaklaştırılmış Kullanıcı
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    34 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende 2009 vardı, en ufak sorun çıkarmamıştı. En çok severek kullandığım araçlardan biriydi.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Nightfish Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende 2009 vardı, en ufak sorun çıkarmamıştı. En çok severek kullandığım araçlardan biriydi.
    seninki çok güzeldi ama güzel yapmışdın led li orjinal stoplar , arkadan çıkan çift çıkış egzos, kare plaka falan beyaz ayrı yakışıyor zaten sonataya ben senin aracı beğeniyordum.. birde galiba senin sislerdemi xenondu bir fotoğrafı vardı sisler kısalar açık yan çekim yapılmışdı çok yakışıklı duruyordu..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    34 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim kısalar xenon sisler normaldi. Arabayı benden alan adam güzergahım üzerinde oturuyor, her hafta bi kere görüyorum hala içim gidiyo niye sattım diye

Cidden çok pişman oldum sattığım için. Biraz kıçını savurmaya niyetliydi ama yine de seviyoduk kendisini

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    sen satmasan ona bir jant yapıcakdın bir chip 190 beygir olucakdı birde tamamen keyfi içine navigasyonlu orjinal teybini getirticekdin ebaydan falan on numara bugün 150 bin tl ye satılan araçların donanım ve performans ayarında bir araç olurdu..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    varmı resmi merak ettim
    Bu arada yeni sonataya ciddi hasta olum , hiç araştırmamıştım.İçi dışı çok güzel , neden tr ye getirmediler acaba.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    1.7 dizelini getiriceklerdi ama sonra ne oldu bilmiyorum onun 1. derece yakın göbekden akrabası olan kia optima geldi satışa sunuldu..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İç dış direksiyon böyle bi güzellik yok , hafif cc-eski cls ayarı yapılmış.Hyundaiyle aram pek iyi olmaması ve bu ara aşırı bi alman sempatisi oluşmuş olmasına ramen ciddi çok beğendim yeni sonatayı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    34 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Var var olmaz mı

Fotoğraflara bakınca bi kez daha pişman oldum sattığıma.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    34 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ahmet Saraçoğlu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    varmı resmi merak ettim
    Bu arada yeni sonataya ciddi hasta olum , hiç araştırmamıştım.İçi dışı çok güzel , neden tr ye getirmediler acaba.
    Tr'ye yeni Sonata değil, Avrupa versiyonu olan i40 geldi. 1.6 motor ve 2. elde 50.000 tl gibi çok komik rakamlara bulunabiliyor.

Sıfır 1.7 dizeli var, sipariş üzerine geliyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    o spolyer bizim baktığımızda da var.Arka paçalıklar orjinal mi?Onda da var ama çok garip geldi gözüme alışamadım.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)