@cRazygagerz Konunuza salca olmak istemiyorumda voglant konforuyla unlu bir marka konforu bozmuyor diye basaran bile demiyor kesinlikle bozuluyor konforlu falan degil kimsede inkar etmiyor ben leon aracimda eibach 5 lik kullaniyordum o buna kiyasla baya konforlu yalnis anlasilmasin firmayi kotulemiyorum bir sikinti acmadi basima ancak beklentiniz konfor ise onermem kesinlikle
Ben bundan önceki 5 aracımada Başaran' da Coilover-Press işlemi yaptırdım. Kar lastikli aracımla 180+ hızlara da çıktım ne bir saçmalama, ne bir sekme kesinlikle yaşamadım. Hatta 2012 i20' me yaptırmıştım, orjinal halini bilenler vardır yol tutuşu namına hiç bir şey olmayan araç gerçekten güven vermeye başlamıştı aynı lastiklerle. Bir kere kayma, yoldan çıkma, sekme derdi yaşamadım ki çoğu zaman en dipte gidiyordum![]()
Sen gidip arabama 7 cm press istiyorum dersen adamlar yapmıyor, ölçüyorlar ve yayın imkan verdiği ölçü kadar press yapıyorlar, ve adamlar gerçekten her tarz arabaya çalışıyorlar.
Ben kullandığım için Başaran' ı tavsiye ederim, işçilikleri güzel ve ürünlerinin arkasında duruyorlar.
Her ikisinide yaptırdım,pişmanım.Kesinlikle bir daha asla işim olmaz.Bilmemezlik,cahillik yaptık zamanında.İsterseniz 34065345903459 tane referans gösterin.
coilover konusuna karışmam ,lakin , amortisörcü olarak bilgi, beceri ve tecrübe sahibi kısımlarını incelediğimde sorun çözmede başaran üzerine tanımam.
TK 777 - Agu Engine 2.0 Stroker GTX3076 Gen2
FRK 02 - 2.0TFSI Stage 3 Golf MKV GTI DSG
TK 757 - Mazda 323GTX AWD TURBO
VTE 60 - Gen5 Prelude 2.2 Vti
arkadaşlar amortisörün bound ve rebound değerleri var. O yağların viskoziteleri ona göre hesaplanıp konuluyor. Tamam sert yağ koydun sertleşti ama araba ani bir sekmeyle yere bastı amortisörün rebound gücü kalmazsa o an için ikinci bir sekmeyi tolere edemeyeceği için artık amortisörün yok demektir o an için. Sektiğin anda da bittin demektir. Yay içinde aynı şeyi söylüyorum. Adamlar o arabaya optimum yol tutuş için dünya kadar sistem deneyip takıyorlar. Yere yaklaştırcam diye amortisörün bütün çalışma aralığını çöpe atıyorsun hissizleştiriyorsun.
IN BOOST WE TRUST
Ben cidden yazilanlarin cogunu kanim donarak okudum...
Amortisorun kendi agirligi, yay katsayisi, calisma frekansi,ortam sicakligi, yag viskositesi,aracin agirligi,yollardan gelen darbeler...vs bunlardan bir tanesinin degismesi bile tum degerleri degistirip alt ust ederken custom bir seyi övmek...
BMW G20 320i
https://www.youtube.com/c/smokemotion
Bir yazı vardı,bulabilir mi arkadaslar .
Amörtisör açıldığı zaman tüm özelliğini kaybediyor diye.
Adamlar fabrikada kendi özel yağlarnı koyuyor bilmem kaç - / + derecede rahat calısabilmesi için
sanayide x usta yudum ayçiçek yağı koyuyor belki,nerden biliyoruz.
Sekme konusunda Alper abi çok haklı,mesala benim yaptırdıgımda yay yumuşak amortisör sert kalmış.araba plastik tümseğe girerken güzel inerken bam diye düşüyordu. Uzak dursun bu saatten sonra.Töbe.
microhatch C1 ist.park 3:00,54
https://www.youtube.com/watch?v=C1K8fwGhcsA
https://www.instagram.com/c1_bvb973/
Adaşın söylediği gibi yay kesme, gereksiz yay takma, yay presleme, amortisörden coil yapma bizde atasporu.
IN BOOST WE TRUST
500 - 1000 liralık Coilover lar
Isıtılmış - kesilmiş yaylar
Ucuz yollu lastikler
Replika jantlar
Yan sanayi fren disk ve balataları
Arabayı yoldan çıkarmak için gereken her şeyi yapıyoruz dostum...
Sanırım biz Türkler heyecanı, atraksiyonu seviyoruz![]()
akıllar güzel ama cebimizdeki para ile olan bu kadar oluyor demek daha doğrusu bence. 1 yaşında arabalara 5000$ vereceğimiz zamanlar gelirse (günümüz kurunu düşünerek yazdım) dışarıdan gelen başka parçalara aksesuarlara daha da kolay ulaşırız.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)