Arkadaşlar merhaba,

2013 mcp 115 ps exclusive aracım var. Gaz pedalı ve fren pedalı (bundan emin degilim tam hep gaza bastıgım için) 1850-2100 devir arasında titreme yapıyor. Vites değiştikten sonra titreme kayboluyor. İnternette araştırdım biraz, pedalların üstünde hava polen filtresi var o titreme yapıyor diyenler var. Ama tam çözemedim. Pedallar elektronik olduğu için titremeyi şaseden mi alıyor anlamadım.

Yetkili serviste usta ile teste çıktık.. usta bi problem yok turbo devreye girdiği için yapıyor dedi.. titreme dedigim böyle ayağı gıdıklıyor.. zangır zangır degil.. birşey birşeye temas mı ediyor yada benim aklıma gelen egsoz oldu.. alttan geçtiği için.. çünkü o devirlerde araç tam gücüne Torkuna ulaşıyormuş. Usta da zaten yüksek tork ve turbodan dedi.

2 gün önce aracın genel bakımları yapıldı ve ön takım kontrol edildi.. lastikler michnel ve nitrojen gazı dolduruldu yeni.. rot balans yeni yapıldı yetkili serviste..

Rölantide de aynı devirde titreme var ama diğer devirlerde herhangi bir titreme yok..

Acaba başka aynı olayı yaşayan kimse var mı.. yada sebep sunabilecekler.. belki de ben aşırı dikkat ettiğinden de olabilir..

Not: benim teorim, vites değişmesi istediğinde pedal titremeye başlıyor gibi sanki tam emin degilim yani bir mesaj gibi bişey olabilir mi.. başka c4 lerde de bunu duydum çünkü.. misal ford un kitapcıgında çok fazla detay var kitap gibi ama bizim citroendeki daha çok kitapçık tarzında olduğu için pek bişey bulamadım...

teşekkürler iyi günler