Seca2 Nickli Üyeden Alıntı
Selamlar aracım Hyundai ADMIRE 2004 1600cc model.
Aracımda eskiden 185/60/R14 jant lastik kombinasyonu vardı.
Bunları ilaveten Voglandt 35mm yay ve MONROE amortisör alıp takarak biraz daha yol tutuşunda iyileştirmeler yaptım.
Bu şekilde yaklaşık 2 ay kullandım hiç bir problem yoktu araç gayet stabil gidiyordu.
İnternetten daha sonra 195/45/R16 lastik leri iyi olmayan 2. el (gayette ucuza denkledim) jant+lastik kombinasyonu aldım. Jantlarda herhangi bir sıkıntı yok lastiklerin tırnakları iyi sayılır fakat değişse iyi olur.
Sorun şu araç düz yolda giderken sağa çekme meğilimi var. Birde önler V lastik olduğu için yola kapılma sorunuda yaşıyorum. Buraya kadar sıkıntı yok. Geçenlerde lastikçiye gidp lastik fiyatlarına baktım orada ki ustanın dediğine göre: en kral lastiğide takarsan tak 2 3 ay sonra yine aynı sorunu yaşarsın dedi. Tabanın genişlediği için ve araçta spor yay olmasından dolayı kaynaklanacağını söyledi. Burada benim kafam karıştı. Bu işin doğruluğu varmıdır? Taban genişliği sadece 1 cm büyüdü. Ben pek etki etmeyeceğine inanıyorum.
Eski lastik çapıyla şuan ki lastik çapı arasında hesaplamalara göre %0.3 fark gözükmekte. %-3 ve %3 fazla olmadığı sürece sıkıntı olmaz diye biliyorum.
Yorumlarınızı bekliyorum. Saygılar