Eğik jantın verebileceği zararlar ve uygulanabilecek işlemler hakkında bilgi sahibi olan birisi mevcut ise bizi aydınlatabilir mi acaba ?![]()
Eğik jantın verebileceği zararlar ve uygulanabilecek işlemler hakkında bilgi sahibi olan birisi mevcut ise bizi aydınlatabilir mi acaba ?![]()
Cok egilirse balans yapar ancak;
Mini Cooper S'ime Enkei RPF01 jant takmistim, ya takarken egikti fark etmedik ya da sonradan egildi ama lifte kaldirinca arka sag jantin ic tarafindaki egiklikleri gormustuk, kullanimda fark yoktu
Su anki aracimda da sag arka jant egilmis yine, liftte fark ettik, usta titreme yok mu diye sordu ama yoktu![]()
Duzelttirince de daha puruzsuz bir surus hissetmedim, hep ayniydi
Duzeltmek icin pres yapiliyor, jant basi 20-30 lira falan, lastikcilerin cogunda vardir alet
Belli bir hızdan sonra titreme belki sağa sola çekme yapabilir
ustalar daha iyi bilir ama benim bildiğim balans tutmaz lastikleri dengesiz şekilde yıpratır.. yamuk öndeyse ani frende toplayamassın arabanı ..başima geldi .....bence düzelttir elinden çıkar..daha düzen tutmaz...
Bende hem sağa çekiyor, hem de 140+ hızda aşırı bir titreme yapıyor. Yamuktu düzelttirdim tekrar yamuldu. 140+ hızda çakıl üzerinden geçsem sanki arabanın önü yerden kesilicekmiş gibi oluyor; tabi buna sebep jant yamulması mıdır ondan tam emin değilim.
Ya ölürüm ya da kaskodan para alırım kafası.
Benim Arabanın orjinal fabrikasyon jantlarından 2 tanesinin kenarlarında yamukluklar eglmeler vardı bu sekilde 1 sene kullandım Herhangi bi sıkıntı Yasamadım Ne cekme ne titreme ne baska bişey o kadarda uzun yolda 200 KM Hızlara çıktıgım halde.
Lakin jantları sattım.
Eğik jant araçta titreme yapar. Ön jantların yamulması bu titremeyi daha fazla hıssedılır hale getırır. Jantım eğri fakat titremiyor zararı yok demek yanlıstır. Aracın suspansıyon sıstemının kalıtesıne gore hıssedılırlıgı daha az yada daha fazla olabılır. Yamuk jant poryanın baglantı noktalarına,suspansıyon sıstemıne her turda darbe verır. Bu darbelerın sıddetı aracın hızı ıle dogru orantılı olarak artar. Jant işin ehli tarafından çekiç ile torna makinasında düzeltilir. Hafif eğriliklerde yüzeysel bir düzeltmede pres makinası kullanılır. Son olarak Rotbalansçı'nın dükkanı ayrıdır, Jantçının dükkanı ayrıdır![]()
[SIGPIC][/SIGPIC]
jantın yamukluğunun nereden olduğu önemli göbekten yamuk olunca düzelme biraz zor oluyo jantı patlatıyolar düzeltirken hiç tavsiye etmem,yanaktan yamuksa zaten torna makinası gibi bir makina var onda düzeltiliyo..
Zararları nerde olursa olsun zararlı önde arkada fark etmez yamuk yani düz olması gereken bişey... önde olursa ön takım da rot başları,tablo burçları,aks kafaları zarar görür
Not: tecrübeyle sabittir..
uzun vadede bilyaları bozabilir.başıma geldi.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)