2010 yılı 26. hafta üretimi, 10.000km yapmamış, diş derinliği oldukça iyi durumda olan lastiklerim birgün beni öldürecek...
4 ay önce Konya Draglara giderken düz yolda 110 km/h hızda lastik parçalandı. Kesici delici herhangi bir etken olmadan bildiğiniz parça koptu lastikten, sol arka lastikti. Talihsizliktir dedim üzerine düşmedim.
Bugün bu sefer Ankaradan çıkıp konyayı da geçtim, Kazım Karabekir ile Karaman arasında Dümdüz ve Geniş boş yolda 170 civarı giderken sağ ön lastik parçalandı. Olaydan yaklaşık 30 dakika önce Konyanın çıkışındaki OPETten yakıt aldım lastiklerin havasını kontrol ettim.
Olay öncesinde ne bir ses geldi lastikten ne de direksiyonda her hangi bi boşluk hissettim. Bu sefer yükse hız ve ön lastik olmasından dolayı oldukça zor duruma düştüm...
Daha önce bu araçta Bridgestone Potenza ve Fulda carat excelero kullanmış oldukça memnun kalmıştım, STI'ın üzerindeydiler, 235 taban takmak için bunları çıkarıp accord'a taktım, 2.kez sıçradım. 3.yü beklemicem, bir daha da tövbe ki almam bu lastikten...
Lastik başına 100 küsür TL fazlası canımızdan önemli değil, arabalara o kadar para verip, modifiye edicem diye bi ton para harcayıp lastikte ucuza kaçmayın; zira arabayla hız yaparken hayatla teması sağlayan ilk etken lastiktir...
Bir defa olsa yazmazdım ama 2. kez 10.000 km yapmamış 2 yıllık lastikte seyir esnasında parçalanıyor, ALMAYIN SAKIN BU LASTİĞİ diyorum...