User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
31 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Balans Problemi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Balans Problemi

lastikçide balans yaptırdım makinada sıfır gösteriyor fakat hala balans sıkıntım var.Lastikler jantın üstüne takılıyken balans yapıldı acaba ondanmı olmuştur?araç üstünde balansı sordum eski araçlarda yapıyoruz dediler.bu balans sıkıntısını nasıl çözebilirim?jantların bileziklerini bulamadım,dışarıdan uygun bileziği taktım o balans yaparmı?

Osman Bahadır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bileziğin ölçüsü bellidir. Yanlış ölçüde bilezik takılmadıktan sonra balans yapmaz. Ama boşluk kalmışsa balans yapar.

Araç üstünde balans yaptırın. Aktarma organlarının herhangi birinde, diskte, aksta, şanzımanda vs. balans varsa kendini ancak araç üstünde belli eder.
    Your car is your story. So don't let someone else write the book...

gökan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bişi sorucam eskı rpf 1ımden kalma bılezıklerım var plastık taktım jantı azda olsa boşluk hala oldu neden kaynaklı yenı celıkten o orantıda bılezıkmı yaptrcaz
    www.honda-tech.com

çok bildimlik yaparsan çok düşmüşlük yaşarsın,yok derdimlik yaparsan dert görünce saparsın....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bi arkadaşta araç üstünde yaptırma jantları çiziyor dedi .jantçı zaten onu eski arabalarda yapıyoruz dedi.eskişehirde pek yapıcak bişey yok heralde.jantta eğiklik varsa balans makinesinde cıkmayıp yolda belli edermi kendini?tek jantım eğilmişti,ankarada düzelttirmiştim ama onda sıkıntı görünmedi balans makinesinde.
    ayrıca balans makinesi kac km hızla çeviriyor?yavaş çeviriyor yani orada sıfır cıkıp aslında balanslı olabilirmi?,ben 100-120 den sonra sıkıntı yaşıyorum mesela

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı onur_26 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bi arkadaşta araç üstünde yaptırma jantları çiziyor dedi .jantçı zaten onu eski arabalarda yapıyoruz dedi.eskişehirde pek yapıcak bişey yok heralde.jantta eğiklik varsa balans makinesinde cıkmayıp yolda belli edermi kendini?tek jantım eğilmişti,ankarada düzelttirmiştim ama onda sıkıntı görünmedi balans makinesinde.
    ayrıca balans makinesi kac km hızla çeviriyor?yavaş çeviriyor yani orada sıfır cıkıp aslında balanslı olabilirmi?,ben 100-120 den sonra sıkıntı yaşıyorum mesela
    Balans makinasında jant-lastik balanssız çıkmışsa ama araç üstünde balans varsa balans jant lastikte değil demektir. Makine yavaş çevirse de oldukça hassas iç-dış ölçüm yapar.

Çiziyormuş vs... Bunlar bilmeden söylenen laflar. Birisininki çizilmiştir, o da ona binaen söylüyordur. Eski araçlara yapıyoruz demeleri de genelde jant-lastik haricindeki balanslar eski model arabalarda sık görülür. Ama bu yeni modellerde de olmayacak anlamına gelmez. Aynı çukura, aynı kazaya eski araba da girebilir, yeni de...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı gökan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bişi sorucam eskı rpf 1ımden kalma bılezıklerım var plastık taktım jantı azda olsa boşluk hala oldu neden kaynaklı yenı celıkten o orantıda bılezıkmı yaptrcaz
    Cep telden yazıyorsun herhalde. Tam anlayamadım. Ama boşluk varsa merkezlemek zor olur. Bilezik yük taşımıyor. Sadece merkezliyor. Ama jant sıfır merkezlenmediği takdirde balans da olur bijon da keser.

Muhakkak vardır uygun ölçüde bilezik. Yoksa da yaptırılır.

Tuncay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problem jantlarda olabilir

bond777 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende yeni 4 jant balans ve 2 lastikde duzeltme yaptirdim, araba 3. gunden sonra 70den itibaren ziplama yapmaya basladi.

biraz kullanınca sarsintiya dondu simdi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kışlık takımda sıkıntı yok yani araçta balans olsa ondada yapmazmıydı?yol seçiyor bazı yolda yapmıyor ama 10 tane yoldan geçiyosan 8-9 unda yapıyor yani bütün yollarmı bozuk Türkiyemizde jantın tekinde iyi balans var dedi kursun taktı baya vs dengeledi.fazla yapıstırmamakmı lazım o kursunlardan?lastiği sökemedi belki sökse daha saglam balans olcaktı bilmiyorum.o kadar insan replika jant kullanıyor ben titizimdir titremeye filan pek gelemem.
    acaba 40 yanak olduğu için yoldaki her şeyi hissettiriyor bana da titreme gibi mi geliyor?araçta vurma tarzı bişey vardı 70 ten sonra.takarken balans yapmamıslardı.böyle direksiyonda titreme olmasa dahi jant yuvarlak çizmiyor gibi.
    balans yaptırdık düzeldi baya ama yine yapıyor ufaktan direksiyonu titretiyor.özellikle hızlanırken +frenlemede.

Baran^ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    jantın üstündeki balanslar sökülünce altta bant kalıyor ya iğrenc.Onu nasıl sökeriz? valla balans yaptırmıyorum o yuzden

BlackEmperor
    Misafir
    lastikçide balans yaptırdım makinada sıfır gösteriyor fakat hala balans sıkıntım var.Lastikler jantın üstüne takılıyken balans yapıldı acaba ondanmı olmuştur?araç üstünde balansı sordum eski araçlarda yapıyoruz dediler.bu balans sıkıntısını nasıl çözebilirim?jantların bileziklerini bulamadım,dışarıdan uygun bileziği taktım o balans yaparmı?
    geçenlerde konu açmıştım aynı dediğin gibi önce lastikler araç üstünde balans yaptılar duzeldi gibi oldu ama bıraz daha kullanınca fark ettimki tam düzelmemeiş sonra tek tek söktürdüm dinamik balans yaptırdım düzeldi.

Oznsrl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ince yanak lastik çok gezinme yapar yol biraz bozuk olsun hemen sağa sola gider araba belkide size öyle geliyordur bende ilk taktığımda tuaf gelmişti sonradan alıştım.güzel yeni yapılmış düz bi yol bulun orda denemeler yapın en garantisi o olur bide gazlarken titreme yapıor gazı bırakınca titreme yapmıor ise akslardandır diye bişey dymştm ne kadar doğrudur bilmiyorum ama

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gezme yapmıyor titreme yapıyor.zaten daha geniş taban olduğu için gezmesi doğal da öyle bi sıkıntım yok.
    emperor,tek tek sökülmesi olayına dinamik balansmı deniliyor?ben dinamik yaptırdım işte .bi daha uğrarım lastikçiye .biraz önce bastım titreme yoktu.
    bileziklerden şüpheleniyorum ben.nette biraz araştırdım da.en kötü yine yaparsa bilezikleri tornacıda sıfıra sıfır yaptırıyorsun düzelme ihtimali yüksekmiş.araç üstünde sökük vs hepsini yaptırıcam.tekinde iyi balans çıktı ama jantlar yamuk değil demişti eleman,bi uğrayım bakalım ne diyecekler?

Alican - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Onur selamlar Ankarada isen Nevzat ustanın yanında Dayı Rot balans var Mustafa şuana kadar bütün araçlarımız orda yapıldı ve şaşmaz tarafındaki yetkili servislerin büyük bir kısmıda orya götürüyor. Birde ona uğra istersen

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şimdi eskişehirdeyim.olmazsa burada gelince uğrarım iyidir yani öylemi

Alican - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şimdi eskişehirdeyim.olmazsa burada gelince uğrarım iyidir yani öylemi
    10 üzerinden 11 verebiirm rot balans konusunda uzmandır.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Alican Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    10 üzerinden 11 verebiirm rot balans konusunda uzmandır.
    o zaman allah razı olsun ankaraya gelene kadar düzelmezse ordayız bakalım.hiç görmedim nevzat abinin yanında rot balansçı ama dikkat etmemişim heralde

BlackEmperor
    Misafir
    gezme yapmıyor titreme yapıyor.zaten daha geniş taban olduğu için gezmesi doğal da öyle bi sıkıntım yok.
    emperor,tek tek sökülmesi olayına dinamik balansmı deniliyor?ben dinamik yaptırdım işte .bi daha uğrarım lastikçiye .biraz önce bastım titreme yoktu.
    bileziklerden şüpheleniyorum ben.nette biraz araştırdım da.en kötü yine yaparsa bilezikleri tornacıda sıfıra sıfır yaptırıyorsun düzelme ihtimali yüksekmiş.araç üstünde sökük vs hepsini yaptırıcam.tekinde iyi balans çıktı ama jantlar yamuk değil demişti eleman,bi uğrayım bakalım ne diyecekler?
    evet tek tek sökülüp blans yapılmasına dinamik dıyorlar. araç üstünde lastiği döndürerek flaş çakıyorlar ( stroboskop olması lazım cihazın literatürdeki adı ) oda statik balans oluyor. şöyle söyliim. ilk balans yaptımadan önce 140 civarı tıtreme oluyordu. statik balans sonrası 120 civarı ve daha hafif bi titreme kaldı. sonraki hafta bi daha gittim tek tek söktürdüm bu sefer düzeldi. ama sende bi balans yapıyor bi yapmıyorsa başka bi sıkıntın var ne lastik ne jant...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yok aynı yollarda sürekli yapıyor.bazı yollarda yapmıyor,statik dinamik ne varsa götürücem bu balans olayı sona ermesi lazım.yüksek hızda dengeyi de kötü etkiliyor gibi virajda kayıyorum

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)