User Tag List

Sayfa 1/4 123 ... SonSon
59 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Turizm İşletmeciliği Bölümü

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Turizm İşletmeciliği Bölümü

İnternette biraz araştırdım ama detaylı bilgi yok yanlış hatırlamıyorsam sitede turizm sektöründen üyeler vardı. Turizm İşletmeciliği,Turizm ve Otelciliğe göre daha farklı bir bölüm galiba geleceği varmıdır bu bölümden mezun olup turizm hariç farklı bir sektörde iş bulabilirmiyim mezun olduktan sonra ? Bu arada neden başka bölüm tercih etmiyorsun derseniz puan durumlarından dolayı

DogukanB
    Misafir
    hangi puanla alıyo bu bölüm?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    TM 1 puanıyla

onurars - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yeditepe Üni. Turizm ve Otel işletmeciliği okuyorum birçok ders işletme bölümüyle ortak onları verdikten sonra turizm dersleri gayet zevkli.Turizm işletmeciliğinde sanırım otelcilik kısmı yok daha çok acentacılığa yönelik ama sana tavsiyem turizm otel işletmeciliğidir.

TolgaEsentepe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    liseyide turizm okudum, üniversiteyi de turizm seyehat işletmeciliği okudum ankara üni de..

ben soğudum, pişman oldum açıkcası.. sevmiyorsan sende hiç girişme bu işlere
    .

DogukanB
    Misafir
    Alıntı TolgaEsentepe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    liseyide turizm okudum, üniversiteyi de turizm seyehat işletmeciliği okudum ankara üni de..

ben soğudum, pişman oldum açıkcası.. sevmiyorsan sende hiç girişme bu işlere
    iş olayı nasıl sen sıkıntı yaşadın mı?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı onurars Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yeditepe Üni. Turizm ve Otel işletmeciliği okuyorum birçok ders işletme bölümüyle ortak onları verdikten sonra turizm dersleri gayet zevkli.Turizm işletmeciliğinde sanırım otelcilik kısmı yok daha çok acentacılığa yönelik ama sana tavsiyem turizm otel işletmeciliğidir.
    Bende yaşar üniversitesini yazıcam sadece acentacılık olucağını sanmıyorum öyleyse okumaya gerek yok

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    acenteler sıkıntı, deneyim arıyorlar aslında dediğim gibi soğudum yapmak istemedim
    .

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    TolgaEsentepe alıntı yapamıyorum..
    Hiç aklımda olmayan bir bölümdü.. sevmek zorundayım heralde

Oguzcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Meslek olarak turizm aynen budur kardeşim.
    Turizmci olmak nedir?
    Turizmci olmak, sosyal hayatını sıfıra indirip çalıştığın tesis için yaşamaktır. Çocuklarına eşine sevdiklerine minimum zaman ayırmak rüyanda bile sorunlu misafir ve sinirli müdürlerle boğuşmaktır.Turizmci olmak kışın işsiz kalacağını bile bile lades olmaktır. 8 ay para biriktirip 4-5 ay onu yemektir. Turizmci olmak hiçbirşeyin taksidine girememek girersen çıkamamaktır. Her sene patlayan turizmden payın senede bir defa verilen (belki) %3-5 zam oranıdır. Turimci olmak terlemek ama kötü kokamamaktır. Sinirlenmek ama surat asamamaktır. Koşmak ama yorulamamaktır. Turizmci olmak aldığın üç kuruş maaşla zenginmiş gibi davranmaktır. En az iki dil konuşup bir türlü yönetime derdini anlatamamaktır. Turizmci olmak tatil, bayram günlerinde daha çok çalışmaktır. Otelinde oda bile kalmasa misafiri başka otele yönlendirip mutlu olmasını sağlamaya çalışmaktır. Sarhoş misafire 12 den sora beleş içki alamayacağını söylediğin için şikayet alıp haksız çıkmaktır. Turizmci olmak çocuğunun bakıcısının şivesiyle konuşmasıdır. Saatlerce ayakta durmaktan oluşan varis çarelerini internetten aramaktır. Tonlarca malzemeyi birimlerine dağıttıktan sonra üzerinin kirlenmesinin suç sayılmasıdır. Turizmci olmak 3 saat ücretsiz mesainin normal 15dk gecikmenin memleket meselesi sayılmasına katlanmaktır. Turimci olmak her sene başka bir sektörde iş arayıp bulamamak ve esarete geri dönmektir. Turimci olmak yağan yağmur için misafir tarafından suçlanmaktır. Antrakın ne demek olduğunu bilmektir.

Ama sosyal bir insansan çalışmaktan insanlarla ilgilenmekten zevk alıyorsan zorluklarını aşıyorsun.En önemlisi çalışmayı sevmek.

okulunu okumayı düşünüyorsan teorini iyi oturt.stajını naylon değil gerçekten burnun sürterek yap.yabancı dilini kesinlikle oturt en kötü 1 dil ingilizce.artık bu bile yetmiyor.

Ben Trakya Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Mezunuyum.2 yıl meslek yüksek okulu okudum.Ben mesleğimin severek okulunu okudum ve yapıyorum.Açıktan 4 e de tamamlıyorum işletme ile.Okul çok zevkli BENCE.Ziyafet dersleri otomasyon dersleri organizasyonlar sürekli insanlarla iç içe ve bir şeyler üretiyorsun.

Yukarıda belirtiğim özelliklerin kendinde olduğuna inanıyorsan mesleği yapabileceğini düşünüyorsan git oku derim.Turizm sadece okumuş olmak için okunmaz
    Köselerden

semehe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    konuyla alakasız ama k.bakmayın deniz ve liman işletmeçiliği bölümü hakkında bilgisi olan varmı?

turbo&quattro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    57 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    11 yildir otelciyim ve bulastigim gune lanet ediyorum. ocg sti in yazdiklari harfi harfine dogru..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı F.A.T.İ.H Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    TolgaEsentepe alıntı yapamıyorum..
    Hiç aklımda olmayan bir bölümdü.. sevmek zorundayım heralde
    sevmezsen eğer, görüceğin o basit dersler işkence gelicek sana..
    sosyal hayat zor otelcilik mesleğinde mesai saatlerin sık değişir
    yani eğer fikrin yoksa sakın girme bu bölüme bu mesleğe tecrübe konuşuyor
    .

onurars - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı OcG_STi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Meslek olarak turizm aynen budur kardeşim.
    Turizmci olmak nedir?
    Turizmci olmak, sosyal hayatını sıfıra indirip çalıştığın tesis için yaşamaktır. Çocuklarına eşine sevdiklerine minimum zaman ayırmak rüyanda bile sorunlu misafir ve sinirli müdürlerle boğuşmaktır.Turizmci olmak kışın işsiz kalacağını bile bile lades olmaktır. 8 ay para biriktirip 4-5 ay onu yemektir. Turizmci olmak hiçbirşeyin taksidine girememek girersen çıkamamaktır. Her sene patlayan turizmden payın senede bir defa verilen (belki) %3-5 zam oranıdır. Turimci olmak terlemek ama kötü kokamamaktır. Sinirlenmek ama surat asamamaktır. Koşmak ama yorulamamaktır. Turizmci olmak aldığın üç kuruş maaşla zenginmiş gibi davranmaktır. En az iki dil konuşup bir türlü yönetime derdini anlatamamaktır. Turizmci olmak tatil, bayram günlerinde daha çok çalışmaktır. Otelinde oda bile kalmasa misafiri başka otele yönlendirip mutlu olmasını sağlamaya çalışmaktır. Sarhoş misafire 12 den sora beleş içki alamayacağını söylediğin için şikayet alıp haksız çıkmaktır. Turizmci olmak çocuğunun bakıcısının şivesiyle konuşmasıdır. Saatlerce ayakta durmaktan oluşan varis çarelerini internetten aramaktır. Tonlarca malzemeyi birimlerine dağıttıktan sonra üzerinin kirlenmesinin suç sayılmasıdır. Turizmci olmak 3 saat ücretsiz mesainin normal 15dk gecikmenin memleket meselesi sayılmasına katlanmaktır. Turimci olmak her sene başka bir sektörde iş arayıp bulamamak ve esarete geri dönmektir. Turimci olmak yağan yağmur için misafir tarafından suçlanmaktır. Antrakın ne demek olduğunu bilmektir.

Ama sosyal bir insansan çalışmaktan insanlarla ilgilenmekten zevk alıyorsan zorluklarını aşıyorsun.En önemlisi çalışmayı sevmek.

okulunu okumayı düşünüyorsan teorini iyi oturt.stajını naylon değil gerçekten burnun sürterek yap.yabancı dilini kesinlikle oturt en kötü 1 dil ingilizce.artık bu bile yetmiyor.

Ben Trakya Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Mezunuyum.2 yıl meslek yüksek okulu okudum.Ben mesleğimin severek okulunu okudum ve yapıyorum.Açıktan 4 e de tamamlıyorum işletme ile.Okul çok zevkli BENCE.Ziyafet dersleri otomasyon dersleri organizasyonlar sürekli insanlarla iç içe ve bir şeyler üretiyorsun.

Yukarıda belirtiğim özelliklerin kendinde olduğuna inanıyorsan mesleği yapabileceğini düşünüyorsan git oku derim.Turizm sadece okumuş olmak için okunmaz

çok güzel anlatmışsın gerçekten haksızsın diyebileceğim 1 kelime yok birebir budur yani turizmde çalışmak.Eğer ki yaptığın ve yapıcağın işlerden gocunmayıp tüm yorgunluğa rağmen severek yapıyorsan kesinlikle çekilmez değil.

DogukanB
    Misafir
    oğuzcan naptın olum ya puan bi ona yetiyodu onu da sen yıktın geçtin

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    OcG_STi abi öyle bir yazmışsınki değil Turizm İşletmeciliği üniversite okuyasım kalmadı bu kadar zor bir işmi bu ya elbette kolay olan bir iş yok ama hiç mi emeğinin karşılığını alamıyorsun yada turizm hariç başka bir sektörde iş yapma şansı yokmu ? Bu işi yapan herkes lanet etmiş

turbo&quattro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    57 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı F.A.T.İ.H Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    OcG_STi abi öyle bir yazmışsınki değil Turizm İşletmeciliği üniversite okuyasım kalmadı bu kadar zor bir işmi bu ya elbette kolay olan bir iş yok ama hiç mi emeğinin karşılığını alamıyorsun yada turizm hariç başka bir sektörde iş yapma şansı yokmu ? Bu işi yapan herkes lanet etmiş
    Aklina gelmeyecek paralar kazandim ama surekli sabit kazancin olmadigi icin ve gunluk kazandigin icin hic hayrini gormuyorsun ve harciyorsun. 4.5 sene Amerika otelcilik tecrubem var ve su an Hilton Hotel de calisiyorum ama buradan ayrilirsam cok iyi ingilizce bilmeme ve toplamda 11 sene tecrubeme ragmen ne yaparim bilmiyorum.

Kesinlikle bulasma turizme. Ilk basta tatli gelir ancak bulastikca cikamazsin ve dahada batarsin .

CasabLanca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    turizm rehberliği okuyorum ve hemen hemen tüm dersler işletmeyle nerdeyse aynı şu ana kadar zorlayan bir durum olmadı beni

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    turbo&quattro abi şuan bu bölüm benim için kötünün iyisi olucak özel de hiç olmadı dilimi geliştirim. Ben bu kadar zor bir sektör olabileceğini hiç düşünmemiştim. Peki farklı bir sektöre geçiş şansınız varmı ?

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)